Elisabeth Strouven Fonds. bestuurder

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Elisabeth Strouven Fonds. bestuurder"

Transcriptie

1 Elisabeth Strouven Fonds bestuurder 2019

2 Profiel met betrekking tot de positie 'bestuurder' bij het Elisabeth Strouven Fonds te Maastricht Het Elisabeth Strouven Fonds is een vermogensfonds dat zich inzet voor het welzijn en de ontwikkeling van burgers en de samenleving in Maastricht en omstreken. Het fonds biedt financiële hulp aan projecten van organisaties en instellingen in de sociaal-maatschappelijke en culturele sector en in natuurbehoud, -beheer en -ontwikkeling. Het fonds beheert ongeveer 130 miljoen. Het Elisabeth Strouven Fonds beschikt over een unieke vastgoedportefeuille. Ongeveer een kwart van het vermogen bestaat uit onroerend goed. Het resterende deel van het vermogen van het fonds bestaat uit beleggingen (aandelen, obligaties en liquiditeiten). Een kernteam van vijf medewerkers is verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken. Het Elisabeth Strouven Fonds werkt vanuit vijf kernwaarden die zijn terug te voeren op de historie van het fonds en zijn naamgeefster Elisabeth Strouven: mens zijn tussen je medemensen, groei, mededogen steun en betrokkenheid, wijsheid en rechtvaardigheid en tot slot vriendelijkheid. Naast deze kernwaarden hanteert het Elisabeth Strouven Fonds vier termen die de hoofdactiviteiten van het fonds (metaforisch) inzichtelijk maken: geven, verdienen, verhouden en organiseren. Het fonds geeft bijdragen aan initiatieven ter ondersteuning van statutair bepaalde doelen. Het fonds schenkt deze bijdragen uit de rendementen van haar vermogen. Daarbij werkt het fonds ten behoeve van en daarmee in de samenleving en verhoudt zich op allerlei niveaus tot de in de samenleving opererende instituten, organisaties en burgers. Doelen en uitdagingen voor de toekomst Sinds enkele jaren is het Elisabeth Strouven Fonds in een stroomversnelling geraakt en heeft het in relatief korte tijd veel tot stand gebracht. Het fonds ziet kansen in de proactieve positionering van de organisatie als het gaat om samenwerking met externe partners en de meerjarige uitwerking van het samenwerkingsconvenant met de gemeente Maastricht. Daarnaast wil het fonds haar invloedssfeer vergroten door, bijvoorbeeld provinciebreed, invulling te geven aan de Euregionale ambities en de verbinding zoeken tussen de statutaire giftdomeinen van het fonds. De doelstelling passend bij bovenstaande ambities en kansen, is dat het fonds voor onbepaalde tijd, in de kern, wil bijdragen aan de samenleving van Maastricht en omstreken. Jaarlijks wordt circa 3 miljoen aan giften toegekend. Mede hierdoor kunnen initiatieven tot bloei komen en bijdragen aan een goed functionerende, leefbare samenleving.

3 De doelstellingen van het Elisabeth Strouven Fonds zijn samen te vatten in de onderstaande drie giftdomeinen: - ondersteunen van sociaal-maatschappelijke activiteiten en projecten in de gemeente Maastricht; - ondersteunen van culturele activiteiten en projecten in de gemeente Maastricht, alsmede in de omliggende Euregio Maas-Rijn ten behoeve van het behoud en de ontwikkeling van de lokale en (Eu)regionale cultuur; - ondersteunen van activiteiten en projecten ter zake van behoud, bescherming en ontwikkeling van natuur en landschap in de gemeente Maastricht en de Heuvellandgemeenten, en al hetgeen met het vorenstaande verband houdt of daartoe bevorderlijk kan zijn, alles in de ruimste zin van het woord. Het fonds heeft in de ambitie Verder op eigen benen; een private bijdrage aan de publieke zaak een groeiperspectief uitgesproken. Vooral op, bijvoorbeeld, het relatief nieuwe thema van behoud van natuur en landschap. Het onafhankelijk zijn, blijven en kunnen handelen van het fonds is hierbij een groot goed. Ten aanzien van haar vastgoedbezittingen heeft het fonds het voornemen om het vastgoeddeel van het totale vermogen te laten groeien met een gematigd defensief beleid. Er liggen vooral kansen om het vermogen (meer) te laten bijdragen aan de realisatie van de doelstellingen van het fonds vanuit het missie-gerelateerde vastgoed waarover het fonds beschikt. Het beleidsplan kan op aanvraag beschikbaar worden gesteld. Geschiedenis De Stichting Elisabeth Strouven werd in 1963 opgericht door het Burgerlijk Armbestuur van Maastricht. De oprichting van de stichting was een rechtstreeks gevolg van de invoering van de Algemene Bijstandswet. Omdat het Burgerlijk Armbestuur van Maastricht was ontstaan vóór 1912 werd in overleg met de gemeente besloten tot behoud van 10 miljoen gulden ter gebruik van hulp en bijstand voor organisaties en instellingen werkzaam in de sociale sector binnen de gemeente Maastricht. Hiervoor werd een aparte stichting opgericht, vernoemd naar de historische figuur Elisabeth Strouven (zij maakte in 1628 een begin met de opvang van zieken en zwakkeren van de samenleving). Het Burgerlijk Armbestuur ging vanaf 1997 verder onder de naam Stichting BA en wijdde zich voornamelijk aan de zorg voor ouderen in verpleeg- en verzorgingshuizen. De innige banden tussen de Stichting Elisabeth Strouven en de Stichting BA bleven lang bestaan. Begin 2013 werd een begin gemaakt met de ontvlechting van de sterke verwevenheid die bestond op het niveau van toezichthouders, directie/bestuur en uitvoering. Per 1 januari 2016 is een statutenwijzigingen ingegaan die de Stichting Elisabeth Strouven en Envida (de rechtsopvolger van de Stichting BA) volledig scheidde. Vanaf dit moment opereert het fonds zelfstandig onder de huidige naam en kent het fonds een uitbreiding in doelstellingen en ambities.

4 Organisatie Het Elisabeth Strouven Fonds telt vijf medewerkers waarvan één de bestuurder van het fonds is. De raad van toezicht bestaat uit vijf leden, te weten: - dhr. prof. dr. A.C. Nieuwenhuijzen Kruseman, voorzitter - mw. mr. E.H.M. Brans, lid, vicevoorzitter - mw. drs. I.R.W.M. Widdershoven, lid - dhr. drs. G.C.P. Dijk, lid - dhr. ir. R.C. van der Giessen, lid. De feitelijke leiding van het fonds is in handen van het eenhoofdige bestuur. Vanwege het vertrek (pensionering) van de huidige bestuurder komt deze positie per 1 maart 2020 vacant. Naast de bovengenoemden helpen ook adviescolleges bij het vergroten van de maatschappelijke betekenis van het fonds. Het college van adviseurs op het gebied van giftenbeleid bestaat uit dertien leden, het college van advies vermogensbeheer bestaat uit vier leden. De samenstelling van de colleges kenmerkt zich door haar diversiteit en brede verankering in de Maastrichtse samenleving.

5 Functieprofiel bestuurder Elisabeth Strouven Fonds Plaats in de organisatie De bestuurder is eindverantwoordelijk voor het voortzetten en realiseren van de doelstellingen van het Elisabeth Strouven Fonds. Zij/hij is verantwoordelijk voor de strategische koers en dagelijkse besturing van het fonds alsmede de externe representatie. De bestuurder wordt daarin ondersteund door een bestuurssecretaris en drie medewerkers, naast een flexibele schil, en legt verantwoording af aan de raad van toezicht. Taken en verantwoordelijkheden De bestuurder is het gezicht van de organisatie naar stakeholders en in het politieke speelveld. Vanuit haar/zijn functie waarborgt de bestuurder de onafhankelijkheid van het Elisabeth Strouven Fonds. De bestuurder heeft een voorbeeldrol in het uitdragen van de kernwaarden van het fonds en neerzetten van een proactieve werksfeer in de organisatie. De bestuurder is integraal verantwoordelijk voor de strategische, inhoudelijke, financiële en personele ontwikkeling van het fonds. Vanwege de omvang van de organisatie wordt van de bestuurder verwacht naast de overstijgende strategische taken op inhoudelijk niveau mee te denken. Zij/hij is inhoudelijk op de hoogte van de stand van zaken binnen de verschillende projecten. Dit houdt in dat de bestuurder soms ook op projectniveau opereert en een belangrijk onderdeel is van het team. De bestuurder werkt nauw samen met de medewerkers van het fonds, de raad van toezicht en de externe partners. Het Elisabeth Strouven Fonds beschikt over een unieke vastgoedportefeuille, waaronder een aantal Rijksmonumenten, pachtboerderijen en circa 345 hectare landbouwgrond. De bestuurder is hiervoor verantwoordelijk, alsook voor de financiën van het fonds en het vermogensbeheer. Van belang is dat zij/hij affiniteit heeft met vastgoedsturing, financiën en risicomanagement. De rol van bestuurder behelst eveneens het op gepaste wijze uitdragen van het verhaal van het Elisabeth Strouven Fonds en het herkennen van kansen en mogelijkheden binnen de drie thema's waar het fonds actief is. Daarbij hoort ook het initiëren van samenwerkingsrelaties en contact onderhouden met de verschillende betrokken partijen binnen alle lagen van de samenleving.

6 Profiel 'ideale kandidaat' Opleiding en ervaring De kandidaat functioneert op academisch werk- en denkniveau en heeft stevig ontwikkelde bestuurlijke ervaring en affiniteit en ervaring met vermogensbeheer. Kandidaten hebben op minstens een van de drie thema's van het Elisabeth Strouven Fonds gedegen inzicht inzake het inschatten van (haalbaarheid van) projecten en projectvoorstellen voor het toekennen van bijdragen. Vanwege het karakter van het Elisabeth Strouven Fonds dienen begrippen als stabiliteit, stamvermogen en risicobeperking bekend te zijn. De kandidaat heeft bij voorkeur kennis van financieel beheer van een vermogensfonds en aantoonbare opgedane kennis op het gebied van vastgoed en investeren in grond of is in staat zich dit snel eigen te maken. Eigenschappen - stevige, authentieke en bovenal integere persoonlijkheid; vanuit natuurlijk gezag in staat op te treden als vaandeldrager van het fonds, zonder zichzelf voor te staan op deze positie; - maatschappelijk geëngageerd: sterke en aantoonbare affiniteit met sociaalmaatschappelijke kwesties, de culturele sector en in het bijzonder het onderwerp natuur en landschap; - doorzetter met tact, die goed in een klein en hecht team kan werken; - is ondernemend en nieuwsgierig, ziet kansen en weet risico's te duiden; is in staat hierbij te schakelen op diverse niveaus met oog voor de lange termijn en het verbinden van belangen; - is toegankelijk, benaderbaar en communicatief zeer sterk (zowel intern in een klein team als extern naar stakeholders), een netwerker pur sang; - goede balans tussen empathische en zakelijke benadering; in staat om in lastige situaties zorgvuldige beslissingen te nemen; kan hierbij emotie en ratio scheiden, heeft een goed ontwikkeld 'pluis of niet-pluis gevoel'; - goed ontwikkelde sensitiviteit op mensen en processen; - financieel (zeer) goed onderlegd, kennis van vermogensbeheer en vastgoed in combinatie met een maatschappelijk hart is een vereiste; - bekend of affiniteit met de regio Maastricht danwel Zuid-Limburg; gevoel voor de mores van het werkgebied en de doelgroepen van het Elisabeth Strouven Fonds; - onafhankelijk en van onbesproken gedrag; intrinsieke integriteit, lef; - heldere, analytische geest; vermogen om complexe/bedreigende situaties in te schatten en op te lossen; is creatief en beschikt over realisatiekracht. Contact Het Elisabeth Strouven Fonds laat zich in deze procedure bijstaan door Holtrop Ravesloot. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Laura van der Linden Martínez of Gerald Knol (telefoon ). Belangstellenden (m/v) wordt verzocht hun CV en motivatie, bij voorkeur per , te richten aan Gerald Knol, via reacties@holtropravesloot.nl. Een strikt vertrouwelijke behandeling van reacties wordt gegarandeerd.

Profiel. Lid Algemeen Bestuur met het aandachtsgebied financiën & ICT. Stichting BOOR

Profiel. Lid Algemeen Bestuur met het aandachtsgebied financiën & ICT. Stichting BOOR Profiel Lid Algemeen Bestuur met het aandachtsgebied financiën & ICT Stichting BOOR 1 Stichting BOOR Lid Algemeen Bestuur met het aandachtsgebied financiën en ICT Organisatie BOOR verzorgt het openbaar

Nadere informatie

Profielschets. Directeur-bestuurder Woningstichting Putten

Profielschets. Directeur-bestuurder Woningstichting Putten Profielschets Directeur-bestuurder Woningstichting Putten ERLY the consulting company Opdrachtgever: Woningstichting Putten Datum: 21 oktober 2014 Adviseur: drs. Lilian Vos Inleiding Woningstichting Putten

Nadere informatie

Profielschets. Directeur-bestuurder Omnia Wonen

Profielschets. Directeur-bestuurder Omnia Wonen Profielschets Directeur-bestuurder Omnia Wonen ERLY the consulting company Opdrachtgever: Omnia Wonen Datum: 20 oktober 2014 Adviseur: drs. Lilian Vos Inleiding Omnia Wonen in Harderwijk is een moderne

Nadere informatie

Profielschets. Directeur-bestuurder Woningbouwvereniging Compaen

Profielschets. Directeur-bestuurder Woningbouwvereniging Compaen Profielschets Directeur-bestuurder Woningbouwvereniging Compaen ERLY the consulting company Opdrachtgever: Woningbouwvereniging Compaen Datum: juni 2015 Adviseur: drs. Lilian Vos Inleiding Woningbouwvereniging

Nadere informatie

Functieprofiel: Directeur Gezondheidscentrum Korte Akkeren

Functieprofiel: Directeur Gezondheidscentrum Korte Akkeren Postadres Postbus 571 2800 AN Gouda Procedure voor het aantrekken van een Directeur Gezondheidscentrum Korte Akkeren Procedure: 1. Functie intern en evt. extern openstellen. 2. Interne gesprekken december

Nadere informatie

PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN WONINGBOUWVERENIGING POORTUGAAL

PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN WONINGBOUWVERENIGING POORTUGAAL PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN WONINGBOUWVERENIGING POORTUGAAL 1. Uitgangspunten Deze profielschets is vastgesteld en goedgekeurd in de vergadering van de Raad van Commissarissen d.d. 17 mei 2013

Nadere informatie

Profiel. Vereniging van Toezichthouders in Woningcorporaties. Voorzitter Bestuur

Profiel. Vereniging van Toezichthouders in Woningcorporaties. Voorzitter Bestuur Profiel Vereniging van Toezichthouders in Woningcorporaties Voorzitter Bestuur Vereniging van Toezichthouders in Woningcorporaties Voorzitter bestuur Vereniging van Toezichthouders in Woningcorporaties

Nadere informatie

Strategisch Plan t/m 2021

Strategisch Plan t/m 2021 Strategisch Plan 2018 t/m 2021 Publieke versie 22-05-2018 Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding 3 2. Identiteit, missie en visie van Sint Laurensfonds 3 3. De organisatie van Sint Laurensfonds 4 4. Meerjarige

Nadere informatie

Utrecht Science Park. directeur-bestuurder

Utrecht Science Park. directeur-bestuurder Utrecht Science Park directeur-bestuurder Profiel met betrekking tot de positie 'directeur-bestuurder' bij Utrecht Science Park te Utrecht Algemeen Utrecht Science Park (USP) staat voor: onderwijs, onderzoek,

Nadere informatie

Toezichtsvisie Woonstichting Land van Altena

Toezichtsvisie Woonstichting Land van Altena Toezichtsvisie Woonstichting Land van Altena Versie 2017.1 Vastgesteld door de RvC op 25 oktober 2017 Algemeen 1. Omgeving 1.1 Woonstichting Land van Altena Woonstichting Land van Altena is een woningcorporatie

Nadere informatie

Strategisch plan

Strategisch plan Strategisch plan 2018-2021 Publieksversie 22 mei 2018 Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding 3 2. Identiteit, missie en visie van Sint Laurensfonds 3 3. De organisatie van Sint Laurensfonds 4 4. Meerjarige

Nadere informatie

Functieprofiel Directeur AEDES

Functieprofiel Directeur AEDES Functieprofiel Directeur AEDES AEDES Directeur Aedes is de branchevereniging van woningcorporaties in Nederland. De leden van Aedes werken aan duurzaam en betaalbaar wonen in leefbare buurten en woonkernen.

Nadere informatie

CONCEPT Functieprofiel (beoogd) raadsgriffier gemeente Westerkwartier

CONCEPT Functieprofiel (beoogd) raadsgriffier gemeente Westerkwartier CONCEPT Functieprofiel (beoogd) raadsgriffier gemeente Westerkwartier De functie van kwartiermaker griffie/beoogd griffier van de raad van de nieuw te vormen gemeente Westerkwartier kent twee opeenvolgende

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen Woningstichting Omnivera

Profielschets Raad van Commissarissen Woningstichting Omnivera Profielschets Raad van Commissarissen Woningstichting Omnivera 1 Uitgangspunten Het toezicht richt zich vooral op het bewaken van de maatschappelijke doelstellingen van de rechtspersoon. Continuïteit bij

Nadere informatie

Mondriaan. lid raad van bestuur (zorginhoudelijk profiel)

Mondriaan. lid raad van bestuur (zorginhoudelijk profiel) Mondriaan lid raad van bestuur (zorginhoudelijk profiel) Profiel met betrekking tot de positie 'lid raad van bestuur' bij Mondriaan te Heerlen Mondriaan 2022 - Toekomst en uitdagingen De wereld verandert,

Nadere informatie

Functieprofiel Algemeen Voorzitter NVM

Functieprofiel Algemeen Voorzitter NVM Functieprofiel Algemeen Voorzitter NVM NVM Algemeen Voorzitter Organisatie De NVM is de grootste Nederlandse vereniging voor makelaars en taxateurs in onroerende goederen. Ze bestaat sinds 1898 en heeft

Nadere informatie

Profiel Bestuur Stichting Muziekschool Barneveld (SMB) 1 e concept

Profiel Bestuur Stichting Muziekschool Barneveld (SMB) 1 e concept Profiel Bestuur Stichting Muziekschool Barneveld (SMB) 1 e concept Barneveld, september 2012 1 Inhoudsopgave Blz. 1.Inleiding 3 2.Kort profiel SMB 3 3.Profiel bestuur 3 3.1 Omvang van het bestuur 3 3.2

Nadere informatie

1. Doel profielschets Functie van de Raad van Commissarissen Algemeen Kwaliteitsprofiel 2

1. Doel profielschets Functie van de Raad van Commissarissen Algemeen Kwaliteitsprofiel 2 Stichting Mozaïek Wonen Profielschets Raad van Commissarissen Met ingang van 12-05-2016 Inhoudsopgave 1. Doel profielschets 1 2. Functie van de Raad van Commissarissen 1 3. Algemeen Kwaliteitsprofiel 2

Nadere informatie

Profiel. Kwest Kinderopvang. Directeur

Profiel. Kwest Kinderopvang. Directeur Profiel Kwest Kinderopvang Directeur Kwest Kinderopvang Directeur Organisatie Kwest is een professionele kinderopvangorganisatie in de Westland en verzorgt kinderopvang voor kinderen van 0 tot het moment

Nadere informatie

Willem de Zwijger College

Willem de Zwijger College Functieprofiel Raad van Toezicht 17 september 2018 Willem de Zwijger College 1 Functieprofiel Raad van toezicht Hoofdtaak De raad van toezicht functioneert als eenheid en waakt over het integrale belang

Nadere informatie

DE ALLIANTIE. DIRECTEUR AMSTERDAM-ALMERE en VvE DIENSTEN. mei 2014 HCG/TK/ES

DE ALLIANTIE. DIRECTEUR AMSTERDAM-ALMERE en VvE DIENSTEN. mei 2014 HCG/TK/ES DE ALLIANTIE DIRECTEUR AMSTERDAM-ALMERE en VvE DIENSTEN mei 2014 HCG/TK/ES DE ORGANISATIE is een ontwikkelende woningcorporatie met bijna 60.000 woningen in de noordvleugel van de Randstad. Vier regiobedrijven

Nadere informatie

Profielschets. Lid Raad van Commissarissen. WBO Wonen. ERLY the consulting company Datum: juni 2017 Adviseur: drs. Lilian Vos

Profielschets. Lid Raad van Commissarissen. WBO Wonen. ERLY the consulting company Datum: juni 2017 Adviseur: drs. Lilian Vos Profielschets Lid Raad van Commissarissen WBO Wonen ERLY the consulting company Datum: juni 2017 Adviseur: drs. Lilian Vos WBO Wonen WBO Wonen is een betrokken en maatschappelijk ondernemende organisatie

Nadere informatie

VACATURE LID RAAD VAN TOEZICHT ( M/V)

VACATURE LID RAAD VAN TOEZICHT ( M/V) VACATURE De Stichting Emiliusschool in Son en Breugel heeft een Raad van Toezicht bestaande uit 5 leden. De dagelijkse leiding berust bij een directeur/ bestuurder. De Raad oefent toezicht uit op de bestuurder

Nadere informatie

Functieprofiel Innovatiemanager Provincie Zuid-Holland

Functieprofiel Innovatiemanager Provincie Zuid-Holland Functieprofiel Innovatiemanager Provincie Zuid-Holland Provincie Zuid-Holland Innovatiemanager De provincie Zuid-Holland is een bedrijvige, veelzijdige provincie met 3,5 miljoen inwoners op een gebied

Nadere informatie

Profiel. Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Voorzitter en lid raad van toezicht

Profiel. Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Voorzitter en lid raad van toezicht Profiel Wilhelmina Ziekenhuis Assen Voorzitter en lid raad van toezicht Wilhelmina Ziekenhuis Assen Voorzitter en lid raad van toezicht Organisatie Met ongeveer 285 bedden, 1200 medewerkers en een omzet

Nadere informatie

VESTIA DIRECTEUR ONDERHOUD & ONTWIKKELING

VESTIA DIRECTEUR ONDERHOUD & ONTWIKKELING VESTIA DIRECTEUR ONDERHOUD & ONTWIKKELING 5 juni 2015 DE ORGANISATIE verhuurt, verkoopt en beheert woningen in heel Nederland, vooral in de regio's Rijnmond en Haaglanden. staat voor een goede woning en

Nadere informatie

PROFIELSCHETS LEDEN BESTUUR EN VOORZITTER STICHTING IJSSELGRAAF

PROFIELSCHETS LEDEN BESTUUR EN VOORZITTER STICHTING IJSSELGRAAF PROFIELSCHETS LEDEN BESTUUR EN VOORZITTER STICHTING IJSSELGRAAF 1. Inleiding Stichting IJsselgraaf is een middelgrote stichting met 19 openbare basisscholen in de gemeenten Bronkhorst, Doetinchem en Doesburg.

Nadere informatie

TWEE LEDEN RAAD VAN COMMISSARISSEN (PROFIEL FINANCIËN EN PROFIEL REGIONALE BINDING)

TWEE LEDEN RAAD VAN COMMISSARISSEN (PROFIEL FINANCIËN EN PROFIEL REGIONALE BINDING) RvC 23-10-2014; pt. 9 TWEE LEDEN RAAD VAN COMMISSARISSEN (PROFIEL FINANCIËN EN PROFIEL REGIONALE BINDING) Vastgesteld d.d. 23-10-2014 DE ORGANISATIE is een ondernemende, maatschappelijk gedreven en ambitieuze

Nadere informatie

De Meerwaarde. lid raad van toezicht (financiële portefeuille)

De Meerwaarde. lid raad van toezicht (financiële portefeuille) De Meerwaarde lid raad van toezicht (financiële portefeuille) Profiel met betrekking tot de positie 'lid raad van toezicht' bij De Meerwaarde te Barneveld Organisatie De Meerwaarde is een protestants-christelijke

Nadere informatie

Profielschets. Voorzitter Raad van Commissarissen. Beter Wonen Almelo. ERLY the consulting company Datum: november 2015 Adviseur: drs.

Profielschets. Voorzitter Raad van Commissarissen. Beter Wonen Almelo. ERLY the consulting company Datum: november 2015 Adviseur: drs. Profielschets Voorzitter Raad van Commissarissen Beter Wonen Almelo ERLY the consulting company Datum: november 2015 Adviseur: drs. Lilian Vos Beter Wonen Beter Wonen is een maatschappelijk gedreven en

Nadere informatie

Profiel voor de nieuwe bestuurder Voorzitter college van bestuur van

Profiel voor de nieuwe bestuurder Voorzitter college van bestuur van Profiel voor de nieuwe bestuurder Voorzitter college van bestuur van Karen Kragt & Nicole Boevé Van der Laan & Company BV Baarn, 21 juli 2016 1 Over Tabijn Tabijn is een stichting voor katholiek, protestants-christelijk,

Nadere informatie

LID RAAD VAN TOEZICHT

LID RAAD VAN TOEZICHT FUNCTIEPROFIEL LID RAAD VAN TOEZICHT ESDAL COLLEGE Inhoudsopgave 1. Esdal College 3 De organisatie 3 De missie 3 De Esdal visie 3 De structuur 3 2. Lid raad van toezicht 4 Algemene eisen aan de raad van

Nadere informatie

TOEZICHTSVISIE RAAD VAN TOEZICHT NOVA COLLEGE. 8 februari

TOEZICHTSVISIE RAAD VAN TOEZICHT NOVA COLLEGE. 8 februari TOEZICHTSVISIE RAAD VAN TOEZICHT NOVA COLLEGE 8 februari 2017 1 Inleiding In deze toezichtvisie geven wij als de Raad van Toezicht van het Nova College aan waarom wij toezicht houden, wat we daarmee willen

Nadere informatie

Profiel. Dimence Groep. Voorzitter raad van toezicht

Profiel. Dimence Groep. Voorzitter raad van toezicht Profiel Dimence Groep Voorzitter raad van toezicht 1 Dimence Groep Voorzitter raad van toezicht De Dimence groep opereert in de driehoek geestelijke gezondheidszorg, maatschappelijke dienstverlening en

Nadere informatie

Functieprofiel. Directeur-bestuurder. bij WVH

Functieprofiel. Directeur-bestuurder. bij WVH Functieprofiel Directeur-bestuurder bij WVH De organisatie Woningbouwvereniging Hoek van Holland (WVH) heeft in Hoek van Holland een goed onderhouden en aantrekkelijk woningbezit van ruim 2000 woningen.

Nadere informatie

Profielschets. Manager Financiën. Omnivera GWZ. ERLY the consulting company Datum: februari 2016 Opdrachtgever: Omnivera GWZ

Profielschets. Manager Financiën. Omnivera GWZ. ERLY the consulting company Datum: februari 2016 Opdrachtgever: Omnivera GWZ Profielschets Manager Financiën Omnivera GWZ ERLY the consulting company Datum: februari 2016 Opdrachtgever: Omnivera GWZ Adviseurs ERLY: drs. Lilian Vos Telefoonnummer: 035 543 00 88 Omnivera GWZ Omnivera

Nadere informatie

Profiel. Controller. 22 maart Opdrachtgever Stichting O2A5

Profiel. Controller. 22 maart Opdrachtgever Stichting O2A5 Profiel Controller 22 maart 2019 Opdrachtgever Stichting O2A5 Voor meer informatie over de functie Erik Frieling, adviseur Leeuwendaal Telefoon (088) 00 868 00 Voor sollicitatie www.leeuwendaal.nl Niets

Nadere informatie

Lid Raad van Bestuur BrabantZorg Portefeuille Financiën en Bedrijfsvoering

Lid Raad van Bestuur BrabantZorg Portefeuille Financiën en Bedrijfsvoering Profiel Lid Raad van Bestuur BrabantZorg Portefeuille Financiën en Bedrijfsvoering 2 maart 2018 Opdrachtgever BrabantZorg Auteur drs. Lidewij Geertsma Telefoon (088) 00 868 00 Voor sollicitatie www.leeuwendaal.nl

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. Lid van de Raad van Commissarissen. Woonstichting Vooruitgang (Teylingen)

FUNCTIEPROFIEL. Lid van de Raad van Commissarissen. Woonstichting Vooruitgang (Teylingen) FUNCTIEPROFIEL voor Lid van de Raad van Commissarissen bij Woonstichting Vooruitgang (Teylingen) RvC Woonstichting Vooruitgang 29 september 2015 Organisatie & context Woonstichting Vooruitgang stelt zich

Nadere informatie

Toezichthouder Aandachtsgebied kwaliteit en veiligheid

Toezichthouder Aandachtsgebied kwaliteit en veiligheid Profiel Toezichthouder Aandachtsgebied kwaliteit en veiligheid 21 december 2017 Opdrachtgever Voor meer informatie over de functie Lidewij Geertsma, adviseur Leeuwendaal Telefoon (088) 00 868 00 0629004723

Nadere informatie

TWEE LEDEN RAAD VAN TOEZICHT (PROFIEL BEDRIJFSVOERING EN PROFIEL POLITIEK BESTUURLIJKE VRAAGSTUKKEN)

TWEE LEDEN RAAD VAN TOEZICHT (PROFIEL BEDRIJFSVOERING EN PROFIEL POLITIEK BESTUURLIJKE VRAAGSTUKKEN) TWEE LEDEN RAAD VAN TOEZICHT (PROFIEL BEDRIJFSVOERING EN PROFIEL POLITIEK BESTUURLIJKE VRAAGSTUKKEN) 7 november 2014 DE ORGANISATIE RIBW Kennemerland / Amstelland en de Meerlanden De Regionale Instelling

Nadere informatie

Profielschets gemeentesecretaris/algemeen directeur gemeente Katwijk

Profielschets gemeentesecretaris/algemeen directeur gemeente Katwijk Profielschets gemeentesecretaris/algemeen directeur gemeente Katwijk Ontwikkelgerichte en verbindende persoonlijkheid die de gemeentelijke organisatie verder ontwikkelt en het bestuur professioneel ondersteunt.

Nadere informatie

HABEKO WONEN. drie leden raad van commissarissen. profielen

HABEKO WONEN. drie leden raad van commissarissen. profielen HABEKO WONEN profielen MAATSCHAPPELIJK ONDERNEMERSCHAP / HRM FINANCIËN VASTGOED / JURIDISCH Februari 2019 Pagina 1 De organisatie Habeko wonen Habeko wonen is dé woningcorporatie voor Hazerswoude-Dorp,

Nadere informatie

Profielschets Raad van Toezicht Augustus 2014

Profielschets Raad van Toezicht Augustus 2014 Profielschets Raad van Toezicht Augustus 2014 Profielschets Raad van Toezicht Woningbouwvereniging Helpt Elkander Nuenen Algemeen profiel Raad van Toezicht Het hoofddoel van de RvT is toezicht te houden

Nadere informatie

Algemeen kwaliteitsprofiel voor de Raad van Toezicht Stichting Willem van Oranje

Algemeen kwaliteitsprofiel voor de Raad van Toezicht Stichting Willem van Oranje Aan: Raad van Toezicht/GMR/MR Van: College van Bestuur Datum: 9 december 2013 Betreft: Kwaliteitsprofielen Raad van Toezicht (herzien 18/02/2014) Bijlagen: Geen Algemeen kwaliteitsprofiel voor de Algemeen

Nadere informatie

Profielschets. Twee nieuwe leden raad van toezicht (m/v) Elver

Profielschets. Twee nieuwe leden raad van toezicht (m/v) Elver Profielschets Twee nieuwe leden raad van toezicht (m/v) Elver Organisatie Elver is een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking in de regio Achterhoek en Arnhem. Elver is expert in de begeleiding

Nadere informatie

HABEKO WONEN. lid raad van commissarissen. profiel

HABEKO WONEN. lid raad van commissarissen. profiel HABEKO WONEN profiel MAATSCHAPPELIJK ONDERNEMERSCHAP / HRM Juni 2019 Pagina 1 De organisatie Habeko wonen Habeko wonen is dé woningcorporatie voor Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk, Benthuizen en

Nadere informatie

Directeur / Bestuurder

Directeur / Bestuurder Vacature Stichting Rijnstad is op zoek naar een Directeur / Bestuurder Directeur / Bestuurder Stichting Rijnstad is per 1 januari 2020 opzoek naar een bestuurder. De bestuurder stelt als eindverantwoordelijke

Nadere informatie

Profiel. Vanboeijen. Twee leden raad van toezicht

Profiel. Vanboeijen. Twee leden raad van toezicht Profiel Vanboeijen Twee leden raad van toezicht 1 Vanboeijen Twee leden raad van toezicht Organisatie Vanboeijen biedt overwegend in Drenthe zorg en ondersteuning aan ruim 700 kinderen, jongeren, volwassenen

Nadere informatie

november 2016 Profielschets Bestuurder

november 2016 Profielschets Bestuurder november 2016 Profielschets Bestuurder 1. Stichting Gezondheidscentra Haarlemmermeer De Stichting Gezondheidscentra Haarlemmermeer (SHG) is de overkoepelende organisatie van de gezondheidscentra Overbos,

Nadere informatie

Functieprofiel. VOORZITTER EN LID RAAD VAN TOEZICHT Fidarda - SKOD

Functieprofiel. VOORZITTER EN LID RAAD VAN TOEZICHT Fidarda - SKOD bezoekadres Stationsstraat 29 a 9401 KW Assen postadres Postbus 479 9400 AL Assen telefoon (0592) 30 84 58 fax (0592) 33 15 35 e-mail info@ypsylon.nl KvK Friesland 56.48.77.54 www.ypsylon.nl Functieprofiel

Nadere informatie

Profielschets. Twee leden Raad van Toezicht (RvT) Het ABC

Profielschets. Twee leden Raad van Toezicht (RvT) Het ABC Profielschets Twee leden Raad van Toezicht (RvT) Het ABC Het ABC Baarsjesweg 224, 1058 AA Amsterdam 12 april 2017 1 Het ABC Het ABC is een ambitieus en innovatief expertisecentrum voor het onderwijs in

Nadere informatie

Profiel. Vanboeijen. Lid raad van toezicht

Profiel. Vanboeijen. Lid raad van toezicht Profiel Vanboeijen Lid raad van toezicht Vanboeijen Lid raad van toezicht Organisatie Vanboeijen biedt overwegend in Drenthe zorg en ondersteuning aan ruim 700 kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen

Nadere informatie

PROFIEL VOOR DE RAAD VAN COMMISSARISSEN EN ZIJN LEDEN

PROFIEL VOOR DE RAAD VAN COMMISSARISSEN EN ZIJN LEDEN PROFIEL VOOR DE RAAD VAN COMMISSARISSEN EN ZIJN LEDEN PROFIEL VAN DE RAAD De RvC van Pré Wonen hecht grote waarde aan het werken conform de principes van good governance, waarbij de Governance code een

Nadere informatie

Lid Raad van Toezicht Aandachtgebieden financiën, bedrijfsvoering en vastgoed

Lid Raad van Toezicht Aandachtgebieden financiën, bedrijfsvoering en vastgoed Vacature Lid Raad van Toezicht Aandachtgebieden financiën, bedrijfsvoering en vastgoed Stichting De Waalboog Nijmegen 13 maart 2019 1 Stichting De Waalboog Stichting De Waalboog is één van de grote Nijmeegse

Nadere informatie

Functieprofiel Manager Leden- en verenigingszaken Aedes

Functieprofiel Manager Leden- en verenigingszaken Aedes Functieprofiel Manager Leden- en verenigingszaken Aedes Aedes Manager Leden- en verenigingszaken Woningcorporaties zorgen ervoor dat ruim 2,4 miljoen huishoudens in Nederland goed kunnen wonen en zij dragen

Nadere informatie

Profiel directeur-bestuurder Casade

Profiel directeur-bestuurder Casade Profiel directeur-bestuurder Casade Casade Oktober 2010 Typering van Casade Casade is een moderne en dynamische woningcorporatie die ruim 8000 huishoudens huisvest in de gemeenten Waalwijk en Loon op Zand.

Nadere informatie

PROFIEL. Lid Raad van Toezicht profiel Onderwijs. Stichting Regio College Zaanstreek - Waterland

PROFIEL. Lid Raad van Toezicht profiel Onderwijs. Stichting Regio College Zaanstreek - Waterland PROFIEL Lid Raad van Toezicht profiel Onderwijs Stichting Regio College Zaanstreek - Waterland PublicSpirit drs. Marylin E.A. Demers Senior consultant Amersfoort, november 2015 Organisatie & context Het

Nadere informatie

Voorzitter Raad van Toezicht en lid Raad van Toezicht met juridisch profiel

Voorzitter Raad van Toezicht en lid Raad van Toezicht met juridisch profiel Functieprofiel Voorzitter Raad van Toezicht en lid Raad van Toezicht met juridisch profiel Stichting De Waalboog Nijmegen 17 mei 2017 1 Stichting De Waalboog Stichting De Waalboog is één van de grote Nijmeegse

Nadere informatie

Profielschets van gemeentesecretaris/algemeen directeur bij de gemeente Schiedam

Profielschets van gemeentesecretaris/algemeen directeur bij de gemeente Schiedam Profielschets van gemeentesecretaris/algemeen directeur bij de gemeente Schiedam Profielschets gemeentesecretaris/algemeen directeur bij de gemeente Schiedam De stad en het bestuur Schiedam is een stad

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL DIRECTEUR - BESTUURDER

FUNCTIEPROFIEL DIRECTEUR - BESTUURDER FUNCTIEPROFIEL DIRECTEUR - BESTUURDER december 2014 DE ORGANISATIE Woonstichting is een toegelaten instelling met als statutair werkgebied de gemeente Lelystad. heeft 8.700 woningen (ongeveer 30% van de

Nadere informatie

Gemeentesecretaris Gemeente Sliedrecht

Gemeentesecretaris Gemeente Sliedrecht Profielschets Gemeentesecretaris Gemeente Sliedrecht 1 Algemeen Sliedrecht is een dorp met ruim 24.000 inwoners en ligt aan een van de drukst bevaarde rivieren van Nederland, de Beneden Merwede. Aan de

Nadere informatie

Profielschets. Manager Realisatie. Centraal Orgaan opvang asielzoekers

Profielschets. Manager Realisatie. Centraal Orgaan opvang asielzoekers Profielschets Manager Realisatie Centraal Orgaan opvang asielzoekers ERLY the consulting company Datum: December 2015 Opdrachtgever: Centraal Orgaan opvang asielzoekers Adviseur ERLY: mr. drs. Tristan

Nadere informatie

Profiel leden Raad van Toezicht Ingrado

Profiel leden Raad van Toezicht Ingrado Profiel leden Raad van Toezicht Ingrado Februari 2017 1 1. Inleiding Ingrado is een landelijke opererende vereniging waarvan de gemeenten en de RMC-regio s lid zijn. Binnen die gemeenten en regio s zijn

Nadere informatie

Functieprofiel Bestuurslid IEKC Lichtenvoorde

Functieprofiel Bestuurslid IEKC Lichtenvoorde Functieprofiel Bestuurslid IEKC Lichtenvoorde Inhoudsopgave 1. IEKC (Integraal Educatief Kind Centrum) Lichtenvoorde... 2 1.1 De structuur... 2 1.2 De organisatie van het IEKC... 3 1.3 Ambitie, visie en

Nadere informatie

Profielschets leden Raad van Toezicht Carintreggeland

Profielschets leden Raad van Toezicht Carintreggeland Profielschets leden Raad van Toezicht Carintreggeland Informatie over de organisatie Carintreggeland is een vitale, sociaal maatschappelijke onderneming op het gebied van Wonen, Welzijn en Zorg met als

Nadere informatie

Profiel Raad van Toezicht

Profiel Raad van Toezicht Profiel Raad van Toezicht De Holding OPO Furore en PCBO Smallingerland e.o. gaan met ingang van 1 januari 2019 een duurzame bestuurlijke samenwerking aan in de vorm van een Holding. OPO Furore en PCBO

Nadere informatie

Profielschets Raad van Toezicht

Profielschets Raad van Toezicht Inleiding De Raad van Toezicht van de Stichting Sherpa, hierna Sherpa, werkt voor het bepalen van zijn samenstelling met een profielschets. Wanneer zich een vacature in de Raad van Toezicht voordoet, stelt

Nadere informatie

Informatiememorandum & Profielschets Lid Raad van Toezicht - profiel zakelijke dienstverlening - Bazalt Groep

Informatiememorandum & Profielschets Lid Raad van Toezicht - profiel zakelijke dienstverlening - Bazalt Groep Informatiememorandum & Profielschets Lid Raad van Toezicht - profiel zakelijke dienstverlening - Bazalt Groep 1. Inleiding De Raad van Toezicht van Bazalt Groep is op zoek naar een nieuw lid van de Raad

Nadere informatie

Profielschets. Drie regiodirecteuren KION. ERLY the consulting company Datum: juni 2019 Adviseurs: drs. Lilian Vos Katherine Diaz MSc.

Profielschets. Drie regiodirecteuren KION. ERLY the consulting company Datum: juni 2019 Adviseurs: drs. Lilian Vos Katherine Diaz MSc. Profielschets Drie regiodirecteuren KION ERLY the consulting company Datum: juni 2019 Adviseurs: drs. Lilian Vos Katherine Diaz MSc. Inleiding KION is de grootste kinderopvangorganisatie van Nijmegen en

Nadere informatie

Vacaturebeschrijving Bestuurder

Vacaturebeschrijving Bestuurder Vacaturebeschrijving Bestuurder Stichting de Oude Vrijheid Vacaturebeschrijving Organisatie Stichting de Oude Vrijheid is een stichting voor katholiek onderwijs in de gemeente Hilvarenbeek. De stichting

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. lid Raad van Toezicht (profiel openbaar bestuur en profiel kwaliteit en veiligheid )

FUNCTIEPROFIEL. lid Raad van Toezicht (profiel openbaar bestuur en profiel kwaliteit en veiligheid ) FUNCTIEPROFIEL Opdrachtgever: Functienaam: GGZ Friesland lid Raad van Toezicht (profiel openbaar bestuur en profiel kwaliteit en veiligheid ) 1. ORGANISATIE GGZ Friesland biedt op 12 locaties in Friesland

Nadere informatie

Profielschets Directeur-bestuurder Catharina Stichting

Profielschets Directeur-bestuurder Catharina Stichting Profielschets Directeur-bestuurder Catharina Stichting ERLY the consulting company Datum: juni 2017 Adviseur: drs. Lilian Vos Catharina Stichting De Catharina Stichting is een kleinschalige zorg- en welzijnsorganisatie

Nadere informatie

Lid Raad van Commissarissen. Profiel financiën en digitalisering

Lid Raad van Commissarissen. Profiel financiën en digitalisering PROFIEL-INFORMATIE Lid Raad van Commissarissen Profiel financiën en digitalisering Augustus 2019 Pagina 1 De organisatie Stichting SWS.Hhvl () is een toekomstgerichte, ambitievolle woningcorporatie, met

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. VOORZITTER RAAD VAN TOEZICHT EN LID RAAD VAN TOEZICHT (profiel bedrijfsvoering)

FUNCTIEPROFIEL. VOORZITTER RAAD VAN TOEZICHT EN LID RAAD VAN TOEZICHT (profiel bedrijfsvoering) FUNCTIEPROFIEL VOORZITTER RAAD VAN TOEZICHT EN LID RAAD VAN TOEZICHT (profiel bedrijfsvoering) April 2016 DE ORGANISATIE Stichting is een onafhankelijke Nederlandse stichting die zich wereldwijd richt

Nadere informatie

Functie profiel. Lid Raad van Commissarissen DE ORGANISATIE POSITIE KANDIDAAT PROFIEL PROCEDURE

Functie profiel. Lid Raad van Commissarissen DE ORGANISATIE POSITIE KANDIDAAT PROFIEL PROCEDURE Functie profiel Lid Raad van Commissarissen Maes & Lunau handelt geheel in overeenstemming met de huidige privacywetgeving en haar opdrachtgevers dienen overeenkomstig te handelen. De persoonsgegevens

Nadere informatie

Profielschets. Directeur-bestuurder Woningbouwstichting Cothen

Profielschets. Directeur-bestuurder Woningbouwstichting Cothen Profielschets Directeur-bestuurder Woningbouwstichting Cothen ERLY the consulting company Opdrachtgever: Woningbouwstichting Cothen Datum: april 2015 Adviseur: drs. Lilian Vos Inleiding Woningbouwstichting

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. Bestuurder voor 0,5 WTF

FUNCTIEPROFIEL. Bestuurder voor 0,5 WTF FUNCTIEPROFIEL Bestuurder voor 0,5 WTF VITUS ZUID is een nieuwe organisatie die met ingang van 1 augustus 2015, het bevoegd gezag wordt van een van de vier instellingen voor Cluster 2 onderwijs in Nederland.

Nadere informatie

Profiel- en situatieschets

Profiel- en situatieschets Profiel- en situatieschets Werving en selectie bestuurder Amsterdam, januari 2019 Marja de Kruif 1 Wie zijn wij? Stichting Kiem Onderwijs verzorgt, met in totaal zo n 275 medewerkers, sterk en toekomstbestendig

Nadere informatie

Organisatie en functieprofiel. Directeur. Stichting Samenwerkingsverband. Fryslân Noard

Organisatie en functieprofiel. Directeur. Stichting Samenwerkingsverband. Fryslân Noard Organisatie en functieprofiel Directeur Stichting Samenwerkingsverband Fryslân Noard Hengelo (o), 11 februari 2014 1 Inhoudsopgave 1. Situatieschets Stichting Samenwerkingsverband Fryslân Noard Kenmerken

Nadere informatie

Lid Raad van Toezicht Dorenweerd College

Lid Raad van Toezicht Dorenweerd College De Raad van Toezicht van Dorenweerd College te Doorwerth zoekt per direct: Lid Raad van Toezicht Dorenweerd College Profiel: P&O en/of Juridische achtergrond De Raad van Toezicht De Raad van Toezicht (RvT)

Nadere informatie

Twee leden Raad van Toezicht Stichting La Providence

Twee leden Raad van Toezicht Stichting La Providence Twee leden Raad van Toezicht Stichting La Providence Vacature 1 Lid Raad van Toezicht; zorginhoudelijke deskundigheid / aandachtsgebied kwaliteit op bindende voordracht van de Zusters Ursulinen van de

Nadere informatie

Profiel voorzitter Raad van Toezicht SVWN

Profiel voorzitter Raad van Toezicht SVWN Profiel voorzitter Raad van Toezicht SVWN De Stichting Visitatie Woningcorporaties Nederland (SVWN) is als onafhankelijke stichting opgericht door het Ministerie van Binnenlandse Zaken (voorheen VROM/WWI),

Nadere informatie

Profielschets. Lid Raad van Bestuur KION. ERLY the consulting company Datum: mei 2019 Adviseurs: drs. Lilian Vos MSc.

Profielschets. Lid Raad van Bestuur KION. ERLY the consulting company Datum: mei 2019 Adviseurs: drs. Lilian Vos MSc. Profielschets Lid Raad van Bestuur KION ERLY the consulting company Datum: mei 2019 Adviseurs: drs. Lilian Vos MSc. Katherine Diaz Inleiding KION is de grootste kinderopvangorganisatie van Nijmegen en

Nadere informatie

Profielschets lid Raad van Toezicht SMO Traverse Tilburg

Profielschets lid Raad van Toezicht SMO Traverse Tilburg Profielschets lid Raad van Toezicht SMO Traverse Tilburg Oktober 2015 1 Traverse, thuis in opvang en begeleiding, missie Traverse is een Stichting voor maatschappelijke opvang in Midden-Brabant en organiseert

Nadere informatie

PROFIELSCHETS. Manager Wonen

PROFIELSCHETS. Manager Wonen Apeldoorn, april 2019 PROFIELSCHETS Manager Wonen De Goede Woning Apeldoorn Organisatie De Goede Woning is de oudste en grootste wooncorporatie in Apeldoorn. De Goede Woning is uit nood geboren. In de

Nadere informatie

Profielschets Voorzitter Raad van Toezicht Fonds voor Cultuurparticipatie. Cultuurliefhebber met brede kennis van politiek Den Haag

Profielschets Voorzitter Raad van Toezicht Fonds voor Cultuurparticipatie. Cultuurliefhebber met brede kennis van politiek Den Haag Profielschets Voorzitter Raad van Toezicht Fonds voor Cultuurparticipatie Cultuurliefhebber met brede kennis van politiek Den Haag 1. Algemeen Het is belangrijk dat mensen kunnen meedoen aan cultuur. Niet

Nadere informatie

Profiel. Magentazorg. Voorzitter raad van toezicht

Profiel. Magentazorg. Voorzitter raad van toezicht Profiel Magentazorg Voorzitter raad van toezicht 1 Magentazorg Voorzitter raad van toezicht Organisatie Magentazorg (omzet circa 70 miljoen) biedt een integraal aanbod van wonen, zorg en ondersteuning

Nadere informatie

Profielschets. 4 leden Raad van Commissarissen Provides

Profielschets. 4 leden Raad van Commissarissen Provides Profielschets 4 leden Raad van Commissarissen Provides ERLY the consulting company Opdrachtgever: Provides Datum: april 2015 De Raad De Raad van Commissarissen (RvC) van Provides heeft tot taak toezicht

Nadere informatie

VISIE OP TOEZICHT LAVERHOF

VISIE OP TOEZICHT LAVERHOF VISIE OP TOEZICHT LAVERHOF Inleiding De raad van toezicht van Laverhof heeft de wettelijke taak toezicht te houden op de besturing door de raad van bestuur en op de algemene gang van zaken binnen Laverhof

Nadere informatie

Functieprofiel. Bestuurder bij Lumens. Lumens staat dicht bij de mensen. Organisatie en context. Inleiding. 1 December 2017

Functieprofiel. Bestuurder bij Lumens. Lumens staat dicht bij de mensen. Organisatie en context. Inleiding. 1 December 2017 Functieprofiel Bestuurder bij Lumens 1 December 2017 Organisatie en context Inleiding Lumens is een stichting die binnen het sociaal maatschappelijk domein focust op jeugd en buurten. Lumens stimuleert

Nadere informatie

Vacature lid Raad van Commissarissen op voordracht van de huurdersorganisatie

Vacature lid Raad van Commissarissen op voordracht van de huurdersorganisatie Vacature lid Raad van Commissarissen op voordracht van de huurdersorganisatie Profiel: Kennis en ervaring met Volkshuisvesting en bestuurlijke sensitiviteit Van Alckmaer Van Alckmaer werkt met passie aan

Nadere informatie

Reclassering Nederland. hoofd Personeel & Organisatie en Financiën

Reclassering Nederland. hoofd Personeel & Organisatie en Financiën Reclassering Nederland hoofd Personeel & Organisatie en Financiën Profiel 'hoofd Personeel & Organisatie en Financiën' bij Reclassering Nederland te Utrecht Algemeen Reclassering Nederland is een onafhankelijke

Nadere informatie

Functieprofiel. Voorzitter Raad van Toezicht

Functieprofiel. Voorzitter Raad van Toezicht Functieprofiel Voorzitter Raad van Toezicht Oktober 2017 PlatOO PlatOO, is de organisatie van openbare en algemeen toegankelijke scholen in de gemeenten Asten, Deurne, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Laarbeek,

Nadere informatie

Profielschets Raad van Toezicht Woonstichting VechtHorst

Profielschets Raad van Toezicht Woonstichting VechtHorst Profielschets Raad van Toezicht Woonstichting VechtHorst Vastgesteld 25-08-2010 1 Uitgangspunten Het primaire vertrekpunt van Woonstichting VechtHorst voor de komende jaren is de woonomgeving van onze

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL LID RAAD VAN COMMISSARISSEN PROFIEL VASTGOED VELISON WONEN

FUNCTIEPROFIEL LID RAAD VAN COMMISSARISSEN PROFIEL VASTGOED VELISON WONEN FUNCTIEPROFIEL LID RAAD VAN COMMISSARISSEN PROFIEL VASTGOED VELISON WONEN Functie-eisen Algemene eisen Academisch niveau van denken en functioneren en inzicht in (strategische) bestuurlijke processen binnen

Nadere informatie

Profiel. PerspeKtief. Lid raad van bestuur

Profiel. PerspeKtief. Lid raad van bestuur Profiel PerspeKtief Lid raad van bestuur Stichting PerspeKtief Lid raad van bestuur Organisatie P, PerspeKtief staat voor herstel en participatie van mensen die te maken hebben met huiselijk geweld, mensen

Nadere informatie

PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN BETER WONEN

PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN BETER WONEN PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN BETER WONEN 1. De functie van de Raad van Commissarissen (RvC) In deze profielschets wordt ingegaan op de achtergronden en bevoegdheden van de RvC binnen het kader

Nadere informatie