Profiel. Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Voorzitter en lid raad van toezicht

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Profiel. Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Voorzitter en lid raad van toezicht"

Transcriptie

1 Profiel Wilhelmina Ziekenhuis Assen Voorzitter en lid raad van toezicht

2 Wilhelmina Ziekenhuis Assen Voorzitter en lid raad van toezicht Organisatie Met ongeveer 285 bedden, 1200 medewerkers en een omzet van ruim 100 miljoen euro is het Wilhelmina Ziekenhuis Assen (WZA) een middelgroot ziekenhuis. De historie van het WZA gaat terug tot 1907, toen de Asser bevolking de gemeente een ziekenhuis schonk. Het WZA staat in het hart van het verzorgingsgebied. Met korte lijnen, het tonen van haar betrokkenheid en bieden van efficiënte en veilige zorg bedient het WZA deze regio optimaal. Boven alles staat dat de kwaliteit van het WZA méér dan 'gewoon goed' moet zijn. Verbeteren en vernieuwen is daarom onlosmakelijk verbonden aan het werken in het WZA. Uitdagingen en ambitie De ambitie van het WZA staat beschreven in de nieuwe Strategische Koers Het WZA wil een volwaardig basisziekenhuis blijven voor inwoners van Assen en omliggende gemeentes. Dat betekent 24/7 spoedeisende hulp, verloskundige zorg, een basis intensive care en goed toegeruste operatiekamers. Samenwerking met huisartsen en andere zorgaanbieders uit de regio is en blijft bij dit alles de sleutel tot succes. De zorgvraag en de wensen van de patiënt zijn leidend. De uitdagingen in de zorgsector zijn groot, divers en complex. Dit vraagt een organisatie die slagvaardig kan inspelen op deze ontwikkelingen. Alert en doortastend heet dit in de Strategische Koers. Dit geldt voor alle lagen van de organisatie, maar zeer zeker ook voor bestuur en hoger management. Een van de grote veranderingen per 1 januari 2015 is de invoering van integrale bekostiging. Dit raakt in het bijzonder de positie van de vrijgevestigd medisch specialist binnen het ziekenhuis. De raad van toezicht opereert in het spanningsveld van een organisatie waarin de raad van bestuur eindverantwoordelijkheid draagt voor het geheel en tegelijkertijd te maken heeft met vrijgevestigd medisch specialisten waarmee via een coöperatie een samenwerkingsrelatie bestaat. De afgelopen jaren stond in belangrijke mate in het teken van huis op orde, dat wil zeggen: zorgen dat de processen en onderwerpen, zoals kwaliteit en veiligheid, goed voor elkaar zijn. Dit blijft vanzelfsprekend ook voor de komende jaren een belangrijke focus. Tegelijkertijd wordt er sinds enige tijd meer aandacht besteed aan de externe omgeving. De zichtbaarheid van het WZA in de regio is goed, maar kan nog beter. Met huisartsen en andere zorgaanbieders worden uitstekende relaties onderhouden. Daarnaast dienen ook de inspanningen genoemd te worden om de samenwerking met het Martini Ziekenhuis in Groningen tot een succes te maken (o.a. vormgegeven in de Coöperatie Samenwerkende Ziekenhuizen Noord Nederland).

3 Al met al een stevige ambitie in tijden waar zorgverzekeraars het in toenemende mate voor het zeggen hebben en onderwerpen als concentratie, selectieve zorginkoop en bovenal minder geld steeds meer de boventoon lijken te gaan voeren. Als middelgroot ziekenhuis lijkt WZA kwetsbaar, maar er liggen ook duidelijke kansen. Zeker wanneer het ziekenhuis erin slaagt haar sterke punten (korte lijnen, persoonlijke aandacht en verankering in de regio) verder te verbeteren en de patiënten daarmee de best mogelijke en best bij hen passende zorg dichtbij te bieden. Het realiseren van deze ambitie vergt het nodige van de organisatie. In dat kader is recent ook de topstructuur aangepast. Governance Het WZA kent net zoals de meeste andere Nederlandse ziekenhuizen een statutair bestuursmodel met een raad van toezicht en een raad van bestuur. De raad van bestuur bestuurt de organisatie, is de rechtsgeldige vertegenwoordiger van de stichting, eindverantwoordelijk voor de organisatie en in die hoedanigheid tevens eindverantwoordelijk voor kwaliteit en veiligheid van de binnen het ziekenhuis geleverde zorg. De raad van bestuur legt integraal verantwoording af aan de raad van toezicht. De raad van toezicht is het hoogste bestuursorgaan van de stichting, benoemt en ontslaat de leden van de raad van bestuur, houdt toezicht op het reilen en zeilen van de organisatie, krijgt de belangrijkste bestuursbesluiten ter goedkeuring voorgelegd en fungeert daarnaast vooral als klankbord voor de raad van bestuur. Sinds 2007 vervult de heer B.A. Ponsioen de functie van eenhoofdig bestuurder. De raad van toezicht van het WZA bestaat uit vijf leden. In verband met het eindigen van zijn tweede zittingstermijn zal de voorzitter van de raad van toezicht, de heer L. Klaassen, de raad gaan verlaten. Daarnaast ontstaat op korte termijn tevens een vacature lid raad van toezicht als gevolg van het vertrek van mevrouw J. Nooren. Zij kan het lidmaatschap van de raad van toezicht niet combineren met haar aanstaande lidmaatschap van de Eerste Kamer. De zittende leden van de raad van toezicht hebben aangegeven dat geen van hen beschikbaar is voor het voorzitterschap. De raad van toezicht realiseert zich dat het gelijktijdig vertrek van twee leden, inclusief de voorzitter, een forse aderlating is en risico s met zich meebrengt voor stabiliteit en continuïteit van de raad. De raad beoogt een dakpansgewijze opvolging, waarbij het de voorkeur heeft dat eerst de positie van het lid van de raad van toezicht en later die van de voorzitter ingevuld wordt, een en ander vanzelfsprekend ook afhankelijk van de beschikbaarheid van de kandidaten. Competenties leden raad van toezicht algemeen De leden van de raad van toezicht WZA beschikken over de navolgende competenties. Gepaste betrokkenheid Alle leden hebben affiniteit met het ziekenhuis en voelen zich betrokken bij wat er speelt.

4 Zij denken mee op hoofdlijnen en dragen bij aan het beleid van een organisatie waarin de formele bevoegdheden van de raad van toezicht beperkt zijn, maar de verantwoordelijkheden groot. Zij weten tegelijk de afstand te houden die past bij de toezichtfunctie. Zij weten ook wanneer het nodig is om dichter bij te komen en eventueel zelfs te interveniëren. Snel overzicht en inzicht verwerven De leden weten met informatie op afstand snel overzicht en inzicht te krijgen in wat er speelt in en rondom het ziekenhuis en in complexe strategische vragen. Dat betekent dat zij over de ervaring en het analytisch vermogen beschikken om met dergelijke vraagstukken om te gaan. Doortastend besluiten De leden zijn besluitvaardig. Zij kunnen en willen de verantwoordelijkheid nemen voor besluiten en durven waar nodig te handelen. Pro-actieve houding en gedrag De leden wachten niet alleen af en reageren op de inbreng van bestuur en collegatoezichthouders, maar nemen ook zelf initiatief en entameren onderwerpen en invalshoeken. Zij zijn een kritische en alerte sparringpartner. Goed ontwikkelde maatschappelijke antenne en geweten Als maatschappelijke onderneming heeft het ziekenhuis te maken met vele, soms tegenstrijdige belangen binnen en buiten het ziekenhuis. Daarvoor hebben de leden van de raad van toezicht oog en dit weegt mee in hun oordeels- en besluitvorming. De raad van toezicht ziet verder toe op de deugdelijkheid van het bestuur en de aansluiting bij algemeen geldende maatschappelijke waarden en normen (gewetensfunctie). De leden zijn integer, hebben een groot verantwoordelijkheidsgevoeg en een onafhankelijke opstelling. Samenwerken in teamverband De leden zijn gericht op het werken in teamverband, onder meer door gebruik te maken van elkaars complementariteit (eigen inbreng leveren en de inbreng van anderen meenemen in de oordeels- en besluitvorming), en door bij te dragen aan een open kritisch klimaat. In staat tot kritische zelfreflectie De leden zijn in staat om hun eigen bijdrage als toezichthouder kritisch te beoordelen en op basis daarvan hun bijdrage bij te stellen of te beslissen over voortzetting van het lidmaatschap. Beschikbaarheid De leden zijn voldoende beschikbaar voor het uitoefenen van hun rol.

5 Onafhankelijkheid Er zijn geen persoonlijke of zakelijke banden met collega-toezichthouders, bestuurders, medewerkers, stafleden of belangrijke externe belanghebbenden, waardoor er op structurele basis belangentegenstellingen zijn of tenminste de verdenking daarvan kan ontstaan. De leden kunnen onbevangen opereren tegenover bestuur en collega-toezichthouders en ten opzichte van issues die spelen voor het ziekenhuis. Zie ook uitsluitingsgronden genoemd in de statuten artikel 8 lid 9 van de statuten. Governance Leden van de raad van toezicht onderschrijven de Zorgbrede Governancecode en handelen daarnaar. Profiel raad van toezicht Rekening houdend met de huidige samenstelling van de raad van toezicht en met het oog op het door de raad van toezicht opgestelde profiel en de vereisten in de statuten en reglement van de raad van toezicht is het WZA op zoek naar twee nieuwe leden, waarvan één de voorzittersfunctie zal gaan bekleden. Tenminste één van de nieuwe leden heeft eindverantwoordelijke ervaring als statutair bestuurder of directeur in een complexe organisatie in de zorg en ervaring met organisatieontwikkelingsvraagstukken. Hij of zij brengt vanuit die ervaring specifieke kennis over de zorg in, met name ook op het gebied van kwaliteit. Ervaring met ver- of nieuwbouwtrajecten, juridische kennis en kennis van de dynamiek in het noorden zijn aanwezig bij één van de twee kandidaten. Gezien de huidige samenstelling van de raad is het wenselijk dat tenminste één van de twee vacatures door een vrouw ingevuld wordt. Voorzitter raad van toezicht De voorzitter heeft een ruime bestuurlijke ervaring in het maatschappelijke domein. Hij of zij heeft het vermogen om maatschappelijke, politieke en regionale ontwikkelingen te verbinden met de ontwikkelingen in de zorg. Het voorzitterschap vereist leiderschap en een inspirerende persoonlijkheid met gevoel voor relativering en humor. De voorzitter opereert op basis van gezag door creëren van bestuurlijke rust en alertheid in het toezicht en in de vergaderingen. In kritische situaties laat hij of zij geen paniek ontstaan, beschouwt, denkt in grote lijnen zonder 'laissez faire' attitude. Handhaaft stabiliteit in het bestuurlijke proces en waakt over en stimuleert tot inbreng vanuit complementaire teamrollen en perspectieven in de raad. De voorzitter dient, samen met de overige raadsleden, in staat te zijn de werkgeversrol ten opzichte de raad van bestuur vorm en inhoud te geven en is lid van de remuneratiecommissie. De voorzitter fungeert tevens als eerste klankbord voor de raad van bestuur.

6 Specifieke eigenschappen en kwaliteiten voorzitter raad van toezicht Van de voorzitter van de raad van toezicht worden conform artikel 4.3. van het reglement raad van toezicht specifieke eigenschappen en kwaliteiten verwacht. In het bijzonder dient hij of zij affiniteit te hebben met de doelstelling en zorgfunctie van de stichting en onderschrijft de visie en missie van het WZA; te beschikken over algemene bestuurlijke kwaliteiten en ervaring; visie te hebben op governance, bestuur en maatschappelijke context; een juist evenwicht te bewaken tussen betrokkenheid en bestuurlijke afstand; het vermogen en de attitude te hebben om de raad van bestuur met raad en als klankbord terzijde te staan; het vermogen te hebben om het beleid van de stichting en het functioneren van de raad van bestuur te toetsen; het vermogen te hebben om advies en toezicht in teamverband uit te kunnen oefenen; inzicht te hebben in de eisen die kwaliteit, doelmatigheid en continuïteit aan een organisatie als de stichting stellen; het vermogen om zich op hoofdlijnen een oordeel te vormen over door de raad van bestuur voorgelegde aangelegenheden voldoende beschikbaarheid het vermogen te hebben om met autoriteit en een natuurlijk gezag de voorzittersfunctie in de raad van toezicht te vervullen; te beschikken over een verbindend vermogen; crisisbestendig te zijn. De voorzitter leidt de vergaderingen van de raad van toezicht en is voor de raad van bestuur en eventueel andere betrokkenen het eerst aanspreekbare lid van de raad van toezicht; voert de regie over het toezichtproces op basis van de opvattingen over good governance in de zorg; draagt er zorg voor dat de raad jaarlijks haar handelen evalueert; draagt er zorg voor dat hij of zij alle relevante informatie deelt met de raad van toezicht; vertegenwoordigt de raad van toezicht naar buiten. Procedure Het WZA laat zich in deze procedure bijstaan door Pieter Cortenbach van Vanderkruijs, partner in executive search. Belangstellenden kunnen hun interesse kenbaar maken tot uiterlijk 16 juni door een korte motivatie (inclusief actueel cv) te sturen aan Voor informatie kunnen geïnteresseerden ook bellen met Pieter Cortenbach op U ontvangt binnen één werkdag een ontvangstbevestiging van uw sollicitatie. Wij verzoeken u contact op te nemen met ons kantoor indien u deze bevestiging niet ontvangt.

Profiel Raad van Toezicht Stichting ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen

Profiel Raad van Toezicht Stichting ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen Profiel Raad van Toezicht Stichting ZorgSaam Zeeuws-Vlaanderen Inleiding De Raad van Toezicht werkt voor het bepalen van zijn samenstelling met een profielschets. Wanneer zich een vacature in de Raad van

Nadere informatie

Profielschets Raad van Toezicht

Profielschets Raad van Toezicht Inleiding De Raad van Toezicht van de Stichting Sherpa, hierna Sherpa, werkt voor het bepalen van zijn samenstelling met een profielschets. Wanneer zich een vacature in de Raad van Toezicht voordoet, stelt

Nadere informatie

Willem de Zwijger College

Willem de Zwijger College Functieprofiel Raad van Toezicht 17 september 2018 Willem de Zwijger College 1 Functieprofiel Raad van toezicht Hoofdtaak De raad van toezicht functioneert als eenheid en waakt over het integrale belang

Nadere informatie

WERVING RAAD VAN TOEZICHT SVRZ Tweede helft 2018

WERVING RAAD VAN TOEZICHT SVRZ Tweede helft 2018 WERVING RAAD VAN TOEZICHT SVRZ Tweede helft 2018 SVRZ heeft een op waarden gebaseerde visie die als referentiekader dient voor al haar beslissingen3. Omdat een beeld veelal meer communiceert dan duizend

Nadere informatie

Profielschets Raad van Toezicht

Profielschets Raad van Toezicht Profielschets Raad van Toezicht Stichting Philadelphia Zorg Het beste uit jezelf Inleiding De Raad van Toezicht van de Stichting Philadelphia Zorg en de daaraan gelieerde organisatie en organisatie-onderdelen,

Nadere informatie

Profiel. Van Neynsel. Voorzitter raad van toezicht

Profiel. Van Neynsel. Voorzitter raad van toezicht Profiel Van Neynsel Voorzitter raad van toezicht Van Neynsel Voorzitter raad van toezicht Algemeen Van Neynsel is een moderne ouderenzorgorganisatie waar goed leven centraal staat. Zij faciliteert alle

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. Lid Raad van Toezicht, portefeuille Financiën, Lid Raad van Toezicht, portefeuille Onderwijs (-kwaliteit)

FUNCTIEPROFIEL. Lid Raad van Toezicht, portefeuille Financiën, Lid Raad van Toezicht, portefeuille Onderwijs (-kwaliteit) FUNCTIEPROFIEL Functies: Lid Raad van Toezicht, portefeuille Financiën, Lid Raad van Toezicht, portefeuille Onderwijs (-kwaliteit) 1. ORGANISATIEBESCHRIJVING De Meerwegen scholengroep is een christelijke

Nadere informatie

Profiel. Laurentius Ziekenhuis Roermond. Leden raad van toezicht

Profiel. Laurentius Ziekenhuis Roermond. Leden raad van toezicht Profiel Laurentius Ziekenhuis Roermond Leden raad van toezicht Laurentius Ziekenhuis Roermond Leden raad van toezicht Organisatie Het Laurentius Ziekenhuis Roermond is een vooruitstrevend en vooraanstaand

Nadere informatie

Profielschets Raad van Toezicht

Profielschets Raad van Toezicht 2014 pagina 2 van 5 1 Rol en verantwoordelijkheden Raad van Toezicht De Raad van Toezicht heeft een drietal rollen. Allereerst is er de rol van toezichthouder. De Raad van Toezicht heeft tot taak toezicht

Nadere informatie

Profiel. Frion. Voorzitter Raad van Toezicht

Profiel. Frion. Voorzitter Raad van Toezicht Profiel Frion Frion Frion (FRIs en Ondernemend) levert professionele zorg en ondersteuning aan personen met een verstandelijke beperking. De dienstverlening omvat een breed palet aan zorg, zoals wonen,

Nadere informatie

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING VOOR INTERCONFESSIONEEL EN ALGEMEEN BIJZONDER VOORTGEZET ONDERWIJS TE ROTTERDAM EN OMSTREKEN

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING VOOR INTERCONFESSIONEEL EN ALGEMEEN BIJZONDER VOORTGEZET ONDERWIJS TE ROTTERDAM EN OMSTREKEN ANNEX 1 REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING VOOR INTERCONFESSIONEEL EN ALGEMEEN BIJZONDER VOORTGEZET ONDERWIJS TE ROTTERDAM EN OMSTREKEN WERVINGS- SELECTIEPROCEDURE EN PROFIELEN RAAD VAN TOEZICHT Dit

Nadere informatie

Profiel raad van toezicht Jeroen Bosch Ziekenhuis

Profiel raad van toezicht Jeroen Bosch Ziekenhuis BIJLAGE A Profiel raad van toezicht Jeroen Bosch Ziekenhuis Dit profiel is vastgesteld op 28 mei 2013 op grond van het bepaalde in artikel 3.1 van het reglement van de raad van toezicht. 1. Profiel raad

Nadere informatie

Profiel. Vanboeijen. Twee leden raad van toezicht

Profiel. Vanboeijen. Twee leden raad van toezicht Profiel Vanboeijen Twee leden raad van toezicht 1 Vanboeijen Twee leden raad van toezicht Organisatie Vanboeijen biedt overwegend in Drenthe zorg en ondersteuning aan ruim 700 kinderen, jongeren, volwassenen

Nadere informatie

Voorzitter Raad van Toezicht

Voorzitter Raad van Toezicht Voor Stichting ROS Friesland is Heeredwinger Advies op zoek naar gekwalificeerde kandidaten voor de positie van Voorzitter Raad van Toezicht Een persoon met ervaring als bestuurder van een (zorg)organisatie

Nadere informatie

Profiel. Vanboeijen. Lid raad van toezicht

Profiel. Vanboeijen. Lid raad van toezicht Profiel Vanboeijen Lid raad van toezicht Vanboeijen Lid raad van toezicht Organisatie Vanboeijen biedt overwegend in Drenthe zorg en ondersteuning aan ruim 700 kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen

Nadere informatie

Profiel. Stichting Combinatie Holding Nij Smellinghe/Zorggroep Pasana. Voorzitter raad van toezicht

Profiel. Stichting Combinatie Holding Nij Smellinghe/Zorggroep Pasana. Voorzitter raad van toezicht Profiel Stichting Combinatie Holding Nij Smellinghe/Zorggroep Pasana Voorzitter raad van toezicht Stichting Combinatieholding Nij Smellinghe/Zorggroep Pasana Voorzitter raad van toezicht Stichting Combinatieholding

Nadere informatie

profiel Open Universiteit Voorzitter en leden raad van toezicht

profiel Open Universiteit Voorzitter en leden raad van toezicht profiel Open Universiteit Voorzitter en leden raad van toezicht Open Universiteit Voorzitter en leden raad van toezicht Organisatie De Open Universiteit (OU), opgericht in 1984, is de jongste universiteit

Nadere informatie

Profiel. Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Voorzitter raad van bestuur

Profiel. Wilhelmina Ziekenhuis Assen. Voorzitter raad van bestuur Profiel Wilhelmina Ziekenhuis Assen Voorzitter raad van bestuur Wilhelmina Ziekenhuis Assen Voorzitter raad van bestuur Het WZA Met ongeveer 285 bedden, 1200 medewerkers waarvan ruim 100 medisch specialisten

Nadere informatie

Profiel. Stichting Nij Smellinghe. Lid Raad van Toezicht

Profiel. Stichting Nij Smellinghe. Lid Raad van Toezicht Profiel Stichting Nij Smellinghe Lid Raad van Toezicht Ziekenhuis Nij Smellinghe Nij Smellinghe is een algemeen ziekenhuis met een capaciteit van 339 bedden en meer dan 1300 medewerkers. Het ziekenhuis

Nadere informatie

Lid Raad van Toezicht op voordracht van de Cliëntenraden. Regionale binding; Portefeuille Kwaliteit & Veiligheid

Lid Raad van Toezicht op voordracht van de Cliëntenraden. Regionale binding; Portefeuille Kwaliteit & Veiligheid Profiel Lid Raad van Toezicht op voordracht van de Cliëntenraden Regionale binding; Portefeuille Kwaliteit & Veiligheid 1 december 2017 Opdrachtgever ZorgSaam Voor meer informatie over de functie Truus

Nadere informatie

De Raad van Toezicht heeft de volgende taken en bevoegdheden en rekent deze tot zijn verantwoordelijkheid:

De Raad van Toezicht heeft de volgende taken en bevoegdheden en rekent deze tot zijn verantwoordelijkheid: Algemeen Stichting Robertshuis, expertisecentrum voor autisme, hierna Robertshuis is een WLZ erkend en HKZ gecertificeerd zorgcentrum. De visie is dat ieder kind, jeugdige of (jong) volwassene het recht

Nadere informatie

Profiel. Magentazorg. Voorzitter raad van toezicht

Profiel. Magentazorg. Voorzitter raad van toezicht Profiel Magentazorg Voorzitter raad van toezicht 1 Magentazorg Voorzitter raad van toezicht Organisatie Magentazorg (omzet circa 70 miljoen) biedt een integraal aanbod van wonen, zorg en ondersteuning

Nadere informatie

Profiel. Lid Algemeen Bestuur met het aandachtsgebied financiën & ICT. Stichting BOOR

Profiel. Lid Algemeen Bestuur met het aandachtsgebied financiën & ICT. Stichting BOOR Profiel Lid Algemeen Bestuur met het aandachtsgebied financiën & ICT Stichting BOOR 1 Stichting BOOR Lid Algemeen Bestuur met het aandachtsgebied financiën en ICT Organisatie BOOR verzorgt het openbaar

Nadere informatie

Profiel. Magentazorg. Voorzitter raad van toezicht Voorzitter auditcommissie, lid raad van toezicht

Profiel. Magentazorg. Voorzitter raad van toezicht Voorzitter auditcommissie, lid raad van toezicht Profiel Magentazorg Voorzitter raad van toezicht Voorzitter auditcommissie, lid raad van toezicht 1 Magentazorg Voorzitter raad van toezicht Lid raad van toezicht met financiële portefeuille, voorzitter

Nadere informatie

Profielschets. Twee nieuwe leden raad van toezicht (m/v) Elver

Profielschets. Twee nieuwe leden raad van toezicht (m/v) Elver Profielschets Twee nieuwe leden raad van toezicht (m/v) Elver Organisatie Elver is een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking in de regio Achterhoek en Arnhem. Elver is expert in de begeleiding

Nadere informatie

Status concept Medezeggenschapsraad akkoord Directeur akkoord Bestuur/RvT i.o. College van Bestuur KW1C akkoord Raad

Status concept Medezeggenschapsraad akkoord Directeur akkoord Bestuur/RvT i.o. College van Bestuur KW1C akkoord Raad Status concept 25-8-2015 Medezeggenschapsraad akkoord 24-09-2015 Directeur akkoord 26-8-2015 Bestuur/RvT i.o. College van Bestuur KW1C akkoord Raad van Toezicht 1. Inleiding en uitgangspunten Bij de invoering

Nadere informatie

Lid Raad van Toezicht Deskundigheid Ondernemerschap en Innovatie

Lid Raad van Toezicht Deskundigheid Ondernemerschap en Innovatie Profiel Lid Raad van Toezicht Deskundigheid Ondernemerschap en Innovatie 4 juni 2017 Opdrachtgever De Zevenster Voor meer informatie over de functie Lidewij Geertsma Telefoon (088) 00 868 00 06-2900 4723

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen Versie

Profielschets Raad van Commissarissen Versie Profielschets Raad van Commissarissen Versie 1.3-16-07-2014 1. Uitgangspunten De profielschets voor de Raad van Commissarissen van Clavis wordt bepaald door: De verantwoordelijkheden taken, en bevoegdheden

Nadere informatie

Functieprofiel lid Raad van Toezicht

Functieprofiel lid Raad van Toezicht Functieprofiel lid Raad van Toezicht 1. ORGANISATIE MEE Noord ondersteunt kwetsbare burgers, mensen met beperkingen en hun netwerk op alle levensgebieden en in alle levensfasen. MEE Noord zet zich in voor

Nadere informatie

Profiel Raad van Toezicht. Stichting de Woonmensen/ KWZA

Profiel Raad van Toezicht. Stichting de Woonmensen/ KWZA Profiel Raad van Toezicht Stichting de Woonmensen/ KWZA KP 14 november 2012 1 Inleiding Uitgangspunt voor de bezetting van de Raad van Toezicht is, dat deze bestaat uit generalisten die gezamenlijk een

Nadere informatie

Profielschets Beoogd voorzitter en lid Raad van Toezicht SVRZ

Profielschets Beoogd voorzitter en lid Raad van Toezicht SVRZ Profielschets Beoogd voorzitter en lid Raad van Toezicht SVRZ TIRIONS CONSULTANCY BV ANJA TIRIONS MHA 27 MAART 2017 DEFINITIEVE VERSIE Algemeen Stichting voor Regionale Zorgverlening (SVRZ) is een organisatie

Nadere informatie

Profielschets Raad van Toezicht. juni 14

Profielschets Raad van Toezicht. juni 14 Profielschets Raad van Toezicht juni 14 : De Raad van Toezicht van de stichting Caransscoop is het in de statuten verankerd orgaan dat belast is met het intern toezicht op het beleid van de Bestuurder

Nadere informatie

De profielschets voor de Raad van Toezicht van Thuisvester wordt bepaald door:

De profielschets voor de Raad van Toezicht van Thuisvester wordt bepaald door: Profielschets Raad van Toezicht Thuisvester 1. Uitgangspunten De profielschets voor de Raad van Toezicht van Thuisvester wordt bepaald door:. De verantwoordelijkheden taken, en bevoegdheden van de Raad

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. Lid Raad van Toezicht. bij. Malderburch

FUNCTIEPROFIEL. Lid Raad van Toezicht. bij. Malderburch FUNCTIEPROFIEL Lid Raad van Toezicht bij Malderburch PublicSpirit Mevrouw drs. Jetske Goudsmit Partner 5 oktober 2017 Organisatie en context Malderburch is er voor alle ouderen in de gemeente Heumen. Deskundig,

Nadere informatie

Profiel inkomend voorzitter Raad van Toezicht SVWN

Profiel inkomend voorzitter Raad van Toezicht SVWN Profiel inkomend voorzitter Raad van Toezicht SVWN De Stichting Visitatie Woningcorporaties Nederland (SVWN) is als onafhankelijke stichting opgericht door het Ministerie van Binnenlandse Zaken (voorheen

Nadere informatie

ALGEMENE PROFIELSCHETS ADVIESGROEP BESTUURLIJKE VRAAGSTUKKEN

ALGEMENE PROFIELSCHETS ADVIESGROEP BESTUURLIJKE VRAAGSTUKKEN NA/60009382 ALGEMENE PROFIELSCHETS ADVIESGROEP BESTUURLIJKE VRAAGSTUKKEN Profielschets Adviesgroep Bestuurlijke Vraagstukken 1 Algemeen 1.1 Leidend voor het functioneren van de Adviesgroep Bestuurlijke

Nadere informatie

Voorzitter en leden Raad van Toezicht Laurentius Ziekenhuis

Voorzitter en leden Raad van Toezicht Laurentius Ziekenhuis Voorzitter en leden Raad van Toezicht Laurentius Ziekenhuis Organisatie Het Laurentius Ziekenhuis Roermond is een vooruitstrevend en vooraanstaand middelgroot ziekenhuis met een sterke regionale positie.

Nadere informatie

Profiel. De Haagse Scholen. Voorzitter raad van toezicht

Profiel. De Haagse Scholen. Voorzitter raad van toezicht Profiel De Haagse Scholen Voorzitter raad van toezicht De Haagse Scholen Voorzitter raad van toezicht Organisatie De Haagse Scholen is een stichting voor openbaar basis en (voortgezet) speciaal onderwijs.

Nadere informatie

LEFIER PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN MAART 2014. Profielschets raad van commissarissen Lefier ten behoeve van de werving 1

LEFIER PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN MAART 2014. Profielschets raad van commissarissen Lefier ten behoeve van de werving 1 LEFIER PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN MAART 2014 Profielschets raad van commissarissen Lefier ten behoeve van de werving 1 PROFIEL RAAD VAN COMMISSARISSEN 1. Kerntaken van de raad van commissarissen

Nadere informatie

Profiel. Careyn. Lid raad van toezicht Juridisch profiel

Profiel. Careyn. Lid raad van toezicht Juridisch profiel Profiel Careyn Lid raad van toezicht Juridisch profiel Careyn Lid raad van toezicht, juridisch profiel Careyn is met een omzet van ruim 330 miljoen en ongeveer 7.000 medewerkers één van de grootste zorgaanbieders

Nadere informatie

Profielschets Twee leden Raad van Toezicht SVRZ

Profielschets Twee leden Raad van Toezicht SVRZ Profielschets Twee leden Raad van Toezicht SVRZ TIRIONS CONSULTANCY BV ANJA TIRIONS MHA 31 JANUARI 2018 DEFINITIEVE VERSIE Algemeen Stichting voor Regionale Zorgverlening (SVRZ) is een vooruitstrevende

Nadere informatie

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT Vastgesteld op 27 september 2016

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT Vastgesteld op 27 september 2016 REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT Vastgesteld op 27 september 2016 Positionering Raad van Toezicht in de stichting Artikel 1 De statuten van de stichting voorzien in de Raad van Toezicht. Het College van Bestuur

Nadere informatie

Functieprofiel. Voorzitter Raad van Toezicht

Functieprofiel. Voorzitter Raad van Toezicht Functieprofiel Voorzitter Raad van Toezicht Oktober 2017 PlatOO PlatOO, is de organisatie van openbare en algemeen toegankelijke scholen in de gemeenten Asten, Deurne, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Laarbeek,

Nadere informatie

Profielschets voor de Raad van Toezicht van Stichting PVP

Profielschets voor de Raad van Toezicht van Stichting PVP Profielschets voor de Raad van Toezicht van Stichting PVP 1. Factoren die de profielschets bepalen 1.1. Rol van de raad van toezicht Integraal toezicht houden op het beleid van de bestuurder en de algemene

Nadere informatie

Lid Raad van Toezicht GGZ Westelijk Noord-Brabant Bestuurlijke ervaring in een complexe omgeving, bij voorkeur zorgorganisatie

Lid Raad van Toezicht GGZ Westelijk Noord-Brabant Bestuurlijke ervaring in een complexe omgeving, bij voorkeur zorgorganisatie Lid Raad van Toezicht GGZ Westelijk Noord-Brabant Bestuurlijke ervaring in een complexe omgeving, bij voorkeur zorgorganisatie Korte schets profiel Binnen de Raad van Toezicht van Geestelijke GezondheidsZorg

Nadere informatie

Profielschets voorzitter Raad van Toezicht

Profielschets voorzitter Raad van Toezicht Profielschets voorzitter Raad van Toezicht Ieder lid van de Raad van Toezicht beschikt over specifieke deskundigheid die noodzakelijk is voor de vervulling van zijn specifieke taak, binnen de Raad van

Nadere informatie

Voorzitter van de Raad van Toezicht van Dichterbij

Voorzitter van de Raad van Toezicht van Dichterbij Voorzitter van de Raad van Toezicht van Dichterbij zorg en ondersteuning die uitdaagt om gewoon te leven Conform het rooster van aftreden ontstaat per 1 januari 2020 bij Dichterbij een vacature voor de

Nadere informatie

Profiel. Amsterdam UMC. Twee leden raden van toezicht

Profiel. Amsterdam UMC. Twee leden raden van toezicht Profiel Amsterdam UMC Twee leden raden van toezicht Amsterdam UMC Twee leden raden van toezicht Organisatie Het Amsterdam UMC is ontstaan uit een bestuurlijke fusie tussen het AMC en het VUmc. De fusie

Nadere informatie

Profielschets. Raad van Toezicht

Profielschets. Raad van Toezicht Profielschets Raad van Toezicht Baarn, 29 september 2016 1 Inhoudsopgave Vivent... 3 Samenstelling Raad van Toezicht... 3 Profiel leden Raad van Toezicht... 3 Huidige vacatures... 5 De procedure... 5 Informatie...

Nadere informatie

Profielschets leden Raad van Toezicht Carintreggeland

Profielschets leden Raad van Toezicht Carintreggeland Profielschets leden Raad van Toezicht Carintreggeland Informatie over de organisatie Carintreggeland is een vitale, sociaal maatschappelijke onderneming op het gebied van Wonen, Welzijn en Zorg met als

Nadere informatie

BrabantZorg Lid Raad van Toezicht

BrabantZorg Lid Raad van Toezicht BrabantZorg Lid Raad van Toezicht BrabantZorg Lid Raad van Toezicht, portefeuille Vastgoed BrabantZorg Vanuit 35 locaties en met ruim 5.500 enthousiaste medewerkers in Noordoost-Brabant biedt BrabantZorg

Nadere informatie

PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN WONINGBOUWVERENIGING POORTUGAAL

PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN WONINGBOUWVERENIGING POORTUGAAL PROFIELSCHETS RAAD VAN COMMISSARISSEN WONINGBOUWVERENIGING POORTUGAAL 1. Uitgangspunten Deze profielschets is vastgesteld en goedgekeurd in de vergadering van de Raad van Commissarissen d.d. 17 mei 2013

Nadere informatie

MOvactor. Profielschets Raad van Toezicht. Zeist/Deventer, januari 2015. MaakRuimte! Dick Webbink

MOvactor. Profielschets Raad van Toezicht. Zeist/Deventer, januari 2015. MaakRuimte! Dick Webbink MOvactor Profielschets Raad van Toezicht Zeist/Deventer, januari 2015 MaakRuimte! Dick Webbink 1 Algemeen Eind 2014 heeft de Raad van Toezicht van MOvactor haar eigen functioneren geëvalueerd. De belangrijkste

Nadere informatie

Profielschets voor de Raad van Toezicht Stichting Valkenhof Centra voor Verpleging en Verzorging

Profielschets voor de Raad van Toezicht Stichting Valkenhof Centra voor Verpleging en Verzorging Profielschets voor de Raad van Toezicht Stichting Valkenhof Centra voor Verpleging en Verzorging Valkenhof heeft een bestuurlijke structuur conform de zorgbrede governance code 2010. Deze bestaat uit een

Nadere informatie

BESTUURSREGLEMENT VAN DE STICHTING SAMENWERKINGSVERBAND VO WESTLAND

BESTUURSREGLEMENT VAN DE STICHTING SAMENWERKINGSVERBAND VO WESTLAND BESTUURSREGLEMENT VAN DE STICHTING SAMENWERKINGSVERBAND VO WESTLAND 1. Begripsbepalingen In deze regeling wordt verstaan onder: stichting : de Stichting Samenwerkingsverband VO Westland; statuten: de statuten

Nadere informatie

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING CAVENT

REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING CAVENT REGLEMENT RAAD VAN TOEZICHT STICHTING CAVENT Taak Artikel 1 1. De Raad van Toezicht (hierna aan te duiden als: de Raad) houdt integraal toezicht op het beleid van het Bestuur en op de algemene gang van

Nadere informatie

Profielschets leden van de raad van toezicht

Profielschets leden van de raad van toezicht Profielschets leden van de raad van toezicht Competentieprofiel voor de raad van toezicht behorend bij de statuten vereniging Ons Middelbaar Onderwijs Preambule In het licht van good governance en de wet

Nadere informatie

Twee Leden Raad van Toezicht bij Stichting Regio College Zaanstreek - Waterland te Zaandam

Twee Leden Raad van Toezicht bij Stichting Regio College Zaanstreek - Waterland te Zaandam PROFIEL Twee Leden Raad van Toezicht bij Stichting Regio College Zaanstreek - Waterland te Zaandam PublicSpirit drs. Marylin E.A. Demers Senior consultant Amersfoort, oktober 2014 Organisatie & context

Nadere informatie

Visie op toezicht en bestuur Raad van Toezicht en Raad van Bestuur Woonstichting t Heem

Visie op toezicht en bestuur Raad van Toezicht en Raad van Bestuur Woonstichting t Heem Visie op toezicht en bestuur Raad van Toezicht en Raad van Bestuur Woonstichting t Heem Versie: 9 juni 2017 Vastgesteld door Raad van Toezicht en Raad van Bestuur: 21 juni 2017 Inleiding Met de Invoering

Nadere informatie

Profiel voorzitter Raad van Toezicht SVWN

Profiel voorzitter Raad van Toezicht SVWN Profiel voorzitter Raad van Toezicht SVWN De Stichting Visitatie Woningcorporaties Nederland (SVWN) is als onafhankelijke stichting opgericht door het Ministerie van Binnenlandse Zaken (voorheen VROM/WWI),

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen Woningstichting Omnivera

Profielschets Raad van Commissarissen Woningstichting Omnivera Profielschets Raad van Commissarissen Woningstichting Omnivera 1 Uitgangspunten Het toezicht richt zich vooral op het bewaken van de maatschappelijke doelstellingen van de rechtspersoon. Continuïteit bij

Nadere informatie

03.0. Benoeming leden raad van Toezicht van de Stichting Openbaar Onderwijs Houten

03.0. Benoeming leden raad van Toezicht van de Stichting Openbaar Onderwijs Houten 03.0. Benoeming leden raad van Toezicht van de Stichting Openbaar Onderwijs Houten Inhoudsopgave 03.0. Benoeming leden raad van Toezicht van de Stichting Openbaar Onderwijs Houten... 2 Raadsvoorstel benoeming

Nadere informatie

Organisatie- en functieprofiel Voorzitter en lid Raad van Toezicht. Stichting Kindante Sittard

Organisatie- en functieprofiel Voorzitter en lid Raad van Toezicht. Stichting Kindante Sittard Organisatie- en functieprofiel Voorzitter en lid Raad van Toezicht Stichting Kindante Sittard Datum: 27 augustus 2019 Vooraf en inhoud Onderdeel van de BeteoR-aanpak bij search, werving en selectie is

Nadere informatie

VISIE OP TOEZICHT LAVERHOF

VISIE OP TOEZICHT LAVERHOF VISIE OP TOEZICHT LAVERHOF Inleiding De raad van toezicht van Laverhof heeft de wettelijke taak toezicht te houden op de besturing door de raad van bestuur en op de algemene gang van zaken binnen Laverhof

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen Woongoed Middelburg 2014

Profielschets Raad van Commissarissen Woongoed Middelburg 2014 Woongoed Middelburg Profielschets Raad van Commissarissen Woongoed Middelburg 1 Profielschets Raad van Commissarissen Woongoed Middelburg 2014 Versie 2.1 (aangepast 23 september 2014) De Raad van Commissarissen

Nadere informatie

Reglement RvC Bijlage C: profielschets bestuur

Reglement RvC Bijlage C: profielschets bestuur Reglement RvC Bijlage C: profielschets bestuur Versie: 2019.01 Vastgesteld door RvC: oktober 2016 Opnieuw vastgesteld: 6 maart 2019 Gezien door de bestuurder: 6 maart 2019 Inhoudsopgave 1. Profielschets

Nadere informatie

Profielschets lid Raad van Toezicht SMO Traverse Tilburg

Profielschets lid Raad van Toezicht SMO Traverse Tilburg Profielschets lid Raad van Toezicht SMO Traverse Tilburg Oktober 2015 1 Traverse, thuis in opvang en begeleiding, missie Traverse is een Stichting voor maatschappelijke opvang in Midden-Brabant en organiseert

Nadere informatie

Reglement Raad van Toezicht Bijlage A: profielschets Raad van Toezicht

Reglement Raad van Toezicht Bijlage A: profielschets Raad van Toezicht Reglement Raad van Toezicht Bijlage A: profielschets Raad van Toezicht Versie: 2017.01 Vastgesteld door Raad van Toezicht: 23 november 2017 Inhoudsopgave 1. Profielschets Raad van Toezicht... 2 1.1. Uitgangspunten

Nadere informatie

Toezichthouder Aandachtsgebied kwaliteit en veiligheid

Toezichthouder Aandachtsgebied kwaliteit en veiligheid Profiel Toezichthouder Aandachtsgebied kwaliteit en veiligheid 21 december 2017 Opdrachtgever Voor meer informatie over de functie Lidewij Geertsma, adviseur Leeuwendaal Telefoon (088) 00 868 00 0629004723

Nadere informatie

KWALITEITSPROFIEL RVC WONEN VIER- LINGSBEEK

KWALITEITSPROFIEL RVC WONEN VIER- LINGSBEEK KWALITEITSPROFIEL RVC WONEN VIER- LINGSBEEK ALGEMEEN Woningstichting Wonen Vierlingsbeek is een kleine woningcorporatie (ca. 500 vhe) met een sterke lokale binding. De stichting wordt bestuurd door een

Nadere informatie

Profielschets Directeur en loco-gemeentesecretaris gemeente Oisterwijk/ tevens ambtelijk/strategisch opdrachtgever sociaal domein binnen de regionale

Profielschets Directeur en loco-gemeentesecretaris gemeente Oisterwijk/ tevens ambtelijk/strategisch opdrachtgever sociaal domein binnen de regionale Profielschets Directeur en loco-gemeentesecretaris gemeente Oisterwijk/ tevens ambtelijk/strategisch opdrachtgever sociaal domein binnen de regionale samenwerking Hart van Brabant Over Oisterwijk De gemeente

Nadere informatie

19.0. Benoeming lid Raad van Toezicht Stichting Openbaar Onderwijs Houten (OOH)

19.0. Benoeming lid Raad van Toezicht Stichting Openbaar Onderwijs Houten (OOH) 19.0. Benoeming lid Raad van Toezicht Stichting Openbaar Onderwijs Houten (OOH) Inhoudsopgave 19.0. Benoeming lid Raad van Toezicht Stichting Openbaar Onderwijs Houten (OOH)... 2 Bijlage: profiel Raad

Nadere informatie

Titel: Reglement Raad van Toezicht Dienstencentrum OBG

Titel: Reglement Raad van Toezicht Dienstencentrum OBG Reglement Raad van Toezicht Dienstencentrum OBG 1. Reglement Het reglement is een nadere uitwerking van de statuten van de stichting. In geval van strijdigheid tussen het reglement en de statuten prevaleren

Nadere informatie

Voorzitter Raad van Toezicht en lid Raad van Toezicht met juridisch profiel

Voorzitter Raad van Toezicht en lid Raad van Toezicht met juridisch profiel Functieprofiel Voorzitter Raad van Toezicht en lid Raad van Toezicht met juridisch profiel Stichting De Waalboog Nijmegen 17 mei 2017 1 Stichting De Waalboog Stichting De Waalboog is één van de grote Nijmeegse

Nadere informatie

Profielschets Voorzitter en Lid Raad van Toezicht voor MEE Zuid-Limburg

Profielschets Voorzitter en Lid Raad van Toezicht voor MEE Zuid-Limburg Profielschets Voorzitter en Lid Raad van Toezicht voor MEE Zuid-Limburg Karin Straus Maastricht, augustus 2018 ALGEMEEN MEE Zuid-Limburg biedt cliëntondersteuning aan kinderen, jongeren, volwassenen en

Nadere informatie

Functieprofiel Raad van Toezicht

Functieprofiel Raad van Toezicht Functieprofiel Raad van Toezicht Opgesteld: november 2014 Vastgesteld: 25 november 2014 Functieprofiel Raad van Toezicht SALTO 1 Functieprofiel Raad van Toezicht SALTO Organisatieschets In 2001 zijn de

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. lid Raad van Toezicht (profiel openbaar bestuur en profiel kwaliteit en veiligheid )

FUNCTIEPROFIEL. lid Raad van Toezicht (profiel openbaar bestuur en profiel kwaliteit en veiligheid ) FUNCTIEPROFIEL Opdrachtgever: Functienaam: GGZ Friesland lid Raad van Toezicht (profiel openbaar bestuur en profiel kwaliteit en veiligheid ) 1. ORGANISATIE GGZ Friesland biedt op 12 locaties in Friesland

Nadere informatie

Profiel. Vereniging van Toezichthouders in Woningcorporaties. Voorzitter Bestuur

Profiel. Vereniging van Toezichthouders in Woningcorporaties. Voorzitter Bestuur Profiel Vereniging van Toezichthouders in Woningcorporaties Voorzitter Bestuur Vereniging van Toezichthouders in Woningcorporaties Voorzitter bestuur Vereniging van Toezichthouders in Woningcorporaties

Nadere informatie

Functieprofiel Algemeen Voorzitter NVM

Functieprofiel Algemeen Voorzitter NVM Functieprofiel Algemeen Voorzitter NVM NVM Algemeen Voorzitter Organisatie De NVM is de grootste Nederlandse vereniging voor makelaars en taxateurs in onroerende goederen. Ze bestaat sinds 1898 en heeft

Nadere informatie

Profiel Raad van Toezicht Almere College

Profiel Raad van Toezicht Almere College Almere College finiknmř f.w'iíooi '-co» tup. imnc--ws Profiel Raad van Toezicht Almere College Taak en karakterisering Raad van Toezicht 1. De Raad van Toezicht oefent toezicht uit op het College van Bestuur

Nadere informatie

Profielschets leden Raad van Toezicht. November 2015. Profielschets leden raad van toezicht Novadic-Kentron

Profielschets leden Raad van Toezicht. November 2015. Profielschets leden raad van toezicht Novadic-Kentron Profielschets leden Raad van Toezicht November 2015 1 Organisatie is dè gespecialiseerde instelling voor verslavingszorg in Brabant. ondersteunt iedereen die last heeft van een verslaving, of vragen heeft

Nadere informatie

Visie op toezicht Raad van commissarissen WBO Wonen

Visie op toezicht Raad van commissarissen WBO Wonen Visie op toezicht Raad van commissarissen WBO Wonen Versie: september 2018 Vastgesteld door raad van commissarissen en bestuur: 19 november 2018 Inleiding Met de invoering van de Woningwet per 1 juli 2015

Nadere informatie

VOORZITTER RAAD VAN TOEZICHT COSIS NOVO & PROMENS CARE

VOORZITTER RAAD VAN TOEZICHT COSIS NOVO & PROMENS CARE PROFIEL @ VOORZITTER RAAD VAN TOEZICHT COSIS NOVO & PROMENS CARE voor meer informatie over de functie: dhr. mr. E.G. Martinus, Bestuurssecretaris, telefoon (088) 878 98 03 of 06 207 441 66 ORGANISATIE

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. VOORZITTER RAAD VAN TOEZICHT EN LID RAAD VAN TOEZICHT (profiel bedrijfsvoering)

FUNCTIEPROFIEL. VOORZITTER RAAD VAN TOEZICHT EN LID RAAD VAN TOEZICHT (profiel bedrijfsvoering) FUNCTIEPROFIEL VOORZITTER RAAD VAN TOEZICHT EN LID RAAD VAN TOEZICHT (profiel bedrijfsvoering) April 2016 DE ORGANISATIE Stichting is een onafhankelijke Nederlandse stichting die zich wereldwijd richt

Nadere informatie

TWEE LEDEN RAAD VAN TOEZICHT

TWEE LEDEN RAAD VAN TOEZICHT FUNCTIEPROFIEL TWEE LEDEN RAAD VAN TOEZICHT Stichting Openbaar Primair Onderwijs Dordrecht (OPOD) 1. Stichting Openbaar Primair Onderwijs Dordrecht (OPOD)... 3 De organisatie... 3 De missie... 3 De structuur...

Nadere informatie

Profiel. Voorzitter Raad van Toezicht. 21 april Opdrachtgever Sophia Stichting

Profiel. Voorzitter Raad van Toezicht. 21 april Opdrachtgever Sophia Stichting Profiel Voorzitter Raad van Toezicht 21 april 2016 Opdrachtgever Sophia Stichting Voor meer informatie over de functie Marcel ten Berge, adviseur Leeuwendaal Telefoon (088) 00 868 00 Voor sollicitatie

Nadere informatie

PROFIELSCHETS RAAD VAN TOEZICHT VALKENHOF

PROFIELSCHETS RAAD VAN TOEZICHT VALKENHOF PROFIELSCHETS RAAD VAN TOEZICHT VALKENHOF Valkenhof heeft een bestuurlijke structuur conform de zorgbrede governance code. Deze bestaat uit een Raad van Toezicht en een Raad van Bestuur. De Raad van Toezicht

Nadere informatie

Informatiememorandum & profielschets Lid Raad van Toezicht

Informatiememorandum & profielschets Lid Raad van Toezicht Informatiememorandum & profielschets Lid Raad van Toezicht 1. Algemeen De Stichting Revalidatiecentrum De Hoogstraat is hèt revalidatiegeneeskundig netwerk in de stad en de regio Utrecht. Zij bieden medisch

Nadere informatie

Profiel. Ontwikkelingsmaatschappij Oost Nederland NV. Voorzitter Raad van Commissarissen

Profiel. Ontwikkelingsmaatschappij Oost Nederland NV. Voorzitter Raad van Commissarissen Profiel Ontwikkelingsmaatschappij Oost Nederland NV Voorzitter Raad van Commissarissen 1 Ontwikkelingsmaatschappij Oost Nederland NV Voorzitter Raad van Commissarissen Algemeen Ontwikkelingsmaatschappij

Nadere informatie

Profielschets. Voorzitter raad van toezicht (m/v) Elver

Profielschets. Voorzitter raad van toezicht (m/v) Elver Profielschets Voorzitter raad van toezicht (m/v) Elver Organisatie Elver is een organisatie voor mensen met een verstandelijke beperking in de regio Achterhoek en Arnhem. Elver is expert in de begeleiding

Nadere informatie

Stichting Certificatie Asbest Ascert. 2 Leden Raad van Toezicht portefeuille juridisch en financiën

Stichting Certificatie Asbest Ascert. 2 Leden Raad van Toezicht portefeuille juridisch en financiën Stichting Certificatie Asbest Ascert 2 Leden Raad van Toezicht portefeuille juridisch en financiën Stichting Ascert 2 Leden Raad van Toezicht Stichting Ascert heeft als doel het bevorderen dat asbest in

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL 1. ORGANISATIE. Noorderpoort

FUNCTIEPROFIEL 1. ORGANISATIE. Noorderpoort FUNCTIEPROFIEL Opdrachtgever: Functienaam: Deskundigheid Noorderpoort Lid Raad van Toezicht Sociale domein 1. ORGANISATIE Noorderpoort Noorderpoort bereidt jongeren en volwassenen voor op hun rol in de

Nadere informatie

Functieprofiel. VOORZITTER EN LID RAAD VAN TOEZICHT Fidarda - SKOD

Functieprofiel. VOORZITTER EN LID RAAD VAN TOEZICHT Fidarda - SKOD bezoekadres Stationsstraat 29 a 9401 KW Assen postadres Postbus 479 9400 AL Assen telefoon (0592) 30 84 58 fax (0592) 33 15 35 e-mail info@ypsylon.nl KvK Friesland 56.48.77.54 www.ypsylon.nl Functieprofiel

Nadere informatie

Profiel. Ommelander Ziekenhuis Groningen. Lid raad van bestuur

Profiel. Ommelander Ziekenhuis Groningen. Lid raad van bestuur Profiel Ommelander Ziekenhuis Groningen Lid raad van bestuur Ommelander Ziekenhuis Groningen Lid raad van bestuur Organisatie In het mooie open Groninger landschap staat het splinternieuwe Ommelander Ziekenhuis

Nadere informatie

Profielschets Raad van Commissarissen Woningstichting De Volmacht te Gieten

Profielschets Raad van Commissarissen Woningstichting De Volmacht te Gieten Profielschets Raad van Commissarissen Woningstichting De Volmacht te Gieten In deze profielschets wordt eerst ingegaan op de achtergronden en bevoegdheden van de Raad van Commissarissen binnen het kader

Nadere informatie

TWEE LEDEN RAAD VAN COMMISSARISSEN (PROFIEL FINANCIËN EN PROFIEL REGIONALE BINDING)

TWEE LEDEN RAAD VAN COMMISSARISSEN (PROFIEL FINANCIËN EN PROFIEL REGIONALE BINDING) RvC 23-10-2014; pt. 9 TWEE LEDEN RAAD VAN COMMISSARISSEN (PROFIEL FINANCIËN EN PROFIEL REGIONALE BINDING) Vastgesteld d.d. 23-10-2014 DE ORGANISATIE is een ondernemende, maatschappelijk gedreven en ambitieuze

Nadere informatie

Woningstichting Simpelveld. Visie op Toezicht en Besturen

Woningstichting Simpelveld. Visie op Toezicht en Besturen Woningstichting Simpelveld Visie op Toezicht en Besturen Vastgesteld RvC 29 jan 2018 RvC Woningstichting Simpelveld Januari 2018 VISIE OP TOEZICHT Woningcorporaties staan voor het huisvesten van mensen

Nadere informatie

Functieprofiel Bestuurslid IEKC Lichtenvoorde

Functieprofiel Bestuurslid IEKC Lichtenvoorde Functieprofiel Bestuurslid IEKC Lichtenvoorde Inhoudsopgave 1. IEKC (Integraal Educatief Kind Centrum) Lichtenvoorde... 2 1.1 De structuur... 2 1.2 De organisatie van het IEKC... 3 1.3 Ambitie, visie en

Nadere informatie

Samenstelling Raad van Toezicht Biblionet Groningen

Samenstelling Raad van Toezicht Biblionet Groningen Datum Onderwerp 7 december 2012 Profiel Raad van Toezicht Memo Samenstelling Raad van Toezicht Biblionet Groningen Voor de samenstelling van de Raad van Toezicht wordt uitgegaan van: 1. Profiel Raad van

Nadere informatie

Reglement van de Raad van Toezicht van De Schutse

Reglement van de Raad van Toezicht van De Schutse De Raad van Toezicht van de Stichting tot het Verzorgen van Verstandelijk Gehandicapten De Schutse, gevestigd te Kesteren, besluit met inachtneming van de statuten van de stichting zoals gewijzigd bij

Nadere informatie