Verslag vergadering stadsbouwmeester

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Verslag vergadering stadsbouwmeester"

Transcriptie

1 directie Stad Postbus AA Zoetermeer Vergunningen, Veiligheid en Handhaving Welstand Stadsbouwmeester Datum 11 juli 2019 Ons kenmerk VVH/Welstand/2019 Uw brief van Doorkiesnummer Bijlage Onderwerp Verslag vergadering stadsbouwmeester Aanwezig: Mevr. N.H. van Vught, Dhr. ing. A.B.M. Berendsen, MUD Dhr. R. den Blanken Dhr. M. Keijzer Ambtelijke ondersteuning, gemeente Zoetermeer. Stedebouwkundige, gemeente Zoetermeer. Stedebouwkundige, gemeente Zoetermeer Stedebouwkundige, gemeente Zoetermeer Aanwezig tijdens planbehandelingen van de plannen met een monumentenstatus of plannen gelegen binnen een gemeentelijk beschermd gezicht): Mevr. M. Panman Adviseur Erfgoed en Architectuur, gemeente Zoetermeer. Uitnodiging en agenda voor de vergadering van de stadsbouwmeester op donderdag 11 juli De vergadering zal plaatsvinden in het Stadhuis-Forum in Zoetermeer ingang Engelandlaan 502, vergaderzaal 13. Bezoekers worden verzocht plaats te nemen op de oranje bank, direct links naast de entree van de Engelandlaan 502. Daar word u op het afgesproken tijdstip opgehaald. Directie Stad, bezoekadres: Stadhuisplein 1. Het stadhuis is bereikbaar met tram (RandstadRail) 3 en 4, halte Stadhuis, bus 71, 72, 174 en 177, halte Bordeauxstraat en bus 70, 71, 165, 174 en 177, Halte Zwaardslootseweg. Telefoonnr:

2 13:00-13:45 uur Zegwaartseweg omschrijving: zaaknummer: welstandsgebied: welstandsniveau: herbouw Leeuwenhoeve WBV Historische linten Intensief welstandsbeleid, Beschermde stadsgezichten Welstandsadvies WBV Conclusie : Niet akkoord, niet strijdig met redelijke eisen van welstand. Motivering : Het bouwplan heeft aan kwaliteit gewonnen en biedt qua stedebouwkundige opzet in hoofdlijnen voldoende basis voor een positief advies. Het plan is door de architect en de opdrachtgever toegelicht. In het collegiale overleg met de opdrachtgever en de architect met betrekking tot de architectonische uitwerking zijn ondermeer de volgende punten besproken: a) Blok 2. - Schuur Leeuwenhoeve. 1. De hoofdvorm, inclusief de kap en de wachtgevel, worden positief beoordeeld. 2. Gevraagd is de oorspronkelijke gevelindelingen te inventariseren en dan vervolgens in de vormgeving en materialisering duidelijk een onderscheid te maken tussen de openingen die oorspronkelijk aanwezig waren en openingen die nieuw worden toegevoegd. 3. Gevraagd is de argeloosheid van de oorspronkelijke gevels terug te laten komen in het nieuwe ontwerp: de gevelindeling van de oorspronkelijke schuur kenmerkte zich door een argeloze verdeling van deuren en vensters, terwijl het huidige ontwerp teveel een uitwerking van de woonfunctie weergeeft. 4. Gevraagd is de gevelopeningen aan te laten sluiten bij het schuurkarakter en de gevelopeningen van de oorspronkelijke gevels. Te sterk aan een woonfunctie gerelateerde kozijnen zijn ongewenst en niet passend. In dit kader kan er ondermeer worden gewezen op de nieuw geïntroduceerde T-vensters in de rechter zijgevel en de verhoudingsgewijs te rijk vormgegeven voordeuren van de woningen (schuurdeuren of klampdeuren zijn meer passend en beter afgestemd op het schuurkarakter). b) Blok 4 - Dijkwoningen. 1. Gevraagd is meer rust te brengen in het gevelbeeld en de opdeling van de gevel niet te versterken door de topgevels in een witte kleur af te werken, maar bijvoorbeeld in dezelfde of vergelijkbare rode steen. 2. Gevraagd is het terras niet over de volle breedte van de achtergevel door te zetten, maar op de buiten hoeken van het woningblok het terras in te nemen zodat de hoeken visueel op de grond komen te staan. c) Blok 1 - Wonen aan de dijk. 1. De lage goot en de gebroken langskap worden als een goede keuze gezien. 2. Er bestaan bedenkingen met betrekking tot de nu voorgestelde architectonische uitwerking en de hoogte van het te rijzig tonende middenrisaliet. De vormgeving is naar de mening van de stedebouwkundige te bruut en te modern. 3. Gevraagd is de hoogte het middenrisaliet aan de zijde van de Zegwaartseweg te beperken tot de bovenzijde van het onderste dakschild van de kap (de knik in de kap). 4. De uitwerking van de zijgevels is verhoudingsgewijs grof en weinig gebiedseigen. Gevraagd is de detaillering te verfijnen. Tegen een eigentijdse interpretatie bestaat op zichzelf geen bezwaar wanneer er voldoende handreikingen worden gedaan naar de context.

3 d) Blok 3 - Wonen in een moderne schuur. 1. Gevraagd is de gevelcompositie met name aan de erfzijde en van de kopgevels meer ontspannen en argeloos te maken en af te stemmen op het schuurkarakter. De gevelcompositie toon relatief streng en verwijst onvoldoende naar het schuurkarakter. 2. Voor de dakkapellen aan met name de erfzijde zou overwogen kunnen worden te kiezen voor een beter bij een schuurkarakteristiek passende vormgeving (dakvenster, hooiluik, o.d.). 3. Gelet op de overwegend gekozen meer eigentijdse vormgeving in het plan en het handschrift van de architect lijkt een meer abstracte uitwerking van de achter en voorgevel voor de hand liggend (bijvoorbeeld volledig metselwerk of volledig hout). De nu gekozen topgevelbeschieting toont meer traditioneel. e) Blok 5 - Wonen in de boomgaard. 1. Gevraagd is de gevelcompositie met name aan de erfzijde en van de kopgevels meer ontspannen en argeloos te maken en af te stemmen op het schuurkarakter (niet alleen enkele deuren maar ook bredere schuurdeuren. De gevelcompositie toon relatief streng en verwijst onvoldoende naar het schuurkarakter. 2. Gelet op de overwegend gekozen meer eigentijdse vormgeving in het plan en het handschrift van de architect lijkt een meer abstracte uitwerking van de achter en voorgevel voor de hand liggend (bijvoorbeeld volledig metselwerk of volledig hout). De nu gekozen asymmetrische topgevelbeschieting is weinig gebiedseigen en versterkt het woningbouw karakter, dit is ongewenst. f) Inrichting buitenruimte en de overgangen tussen openbaar en privé. 1. Er zijn vragen gesteld over de privéruimten van met name blok 1, blok 3 en blok 2. De overgangen vragen extra aandacht. 2. Er zijn vragen gesteld over de opstelplaatsen/parkeerplaatsen van blok 1. Worden deze aan de zijde van de Roggeakker geplaatst of nabij de 2 woningen van blok 1?. 3. Het inrichtingsplan, beplantingsplan, c.q. het landschapsplan van de architect en de landschapsarchitect worden met belangstelling ter beoordeling tegemoet gezien. 4. Een wildgroei aan vergunningsvrije erfafscheidingen en bouwwerken dient te worden voorkomen. 5. Gevraagd wordt de hogere groene erfafscheidingen minimaal 1 meter achter de voorgevellijn te laten beginnen van blok 1, 2 en 4 (gezien vanaf de Zegwaartseweg) 6. Een collectie inrichting van het groene binnengebied/de boomgaard geniet de voorkeur en kan leiden tot een bijzonder woonmilieu. Opmerkingen : - Het landschapsplan is volgens de opdrachtgever waarschijnlijk 29 augustus gereed. - Voor een planbespreking in de Commissie Ruimtelijke Kwaliteit (CRK) van 11 september 2019 dienen de stukken uiterlijk donderdag 5 september te worden aangeleverd. - Er is een separaat Erfgoedadvies/monumentenadvies opgesteld.

4 Afbeelding: Zegwaartseweg 96 (Bron VDK/ Architectenburo Van Vliet) Afbeelding: Zegwaartseweg (Bron VDK/ Architectenburo Van Vliet)

5 Karel Doormanlaan 5 omschrijving: zaaknummer: welstandsgebied: welstandsniveau: Het plaatsen van een dakkapel WB Dorp Regulier welstandsbeleid Conclusie : Akkoord, niet strijdig met redelijke eisen van welstand. Motivering : Het bouwplan voldoet, mede gelet op de geringe hoogte van de kap, aan de criteria van het door de raad vastgestelde beleid. De voorgestelde 2,765 meter brede dakkapel voldoet door de gekozen afstand tot de nok (36 cm) en de gekozen hoogte van de dakkapel (1,50 meter) niet geheel aan de sneltoetscriteria voor dakkapellen. De dakkapel is hoger dan 50% van de hoogte van het 2,71 meter hoge dakvlak en de afstand tot de nok is minder dan 50 cm. Er resteert een interne vrije hoogte van 2100 mm op de zolderverdieping in de dakkapel. Op het dakvlak van dit seriematige woningblok zijn nog geen dakkapellen geplaatst. Volgens de sneltoetscriteria kan er een 1,38 meter hoge dakkapel op het dakvlak worden geplaatst op 50 cm uit de nok. Hier wordt niet geheel aan voldaan. Desalniettemin kan de stadsbouwmeester zich voorstellen dat de gemeente in dit geval afwijkt van de sneltoetscriteria. De dakkapel is voldoende ondergeschikt aan het dakvlak en de architectonische uitwerking en het kleur- en materiaalgebruik van de dakkapel zijn voldoende hoogwaardig en verzorgd en afgestemd op de bestaande woning en de omgeving. Opmerkingen : - Afbeelding: Karel Doormanlaan 5 (Bron Google Maps) Afbeelding: Karel Doormanlaan 5 (Bron Aanvraagdossier Van Hattem dakkapellen en kunststof kozijnen)

6 Potgieterstraat 24 omschrijving: zaaknummer: welstandsgebied: welstandsniveau: plaatsen van een dakkapel aan de voorzijde van de woning WB Dorp Regulier welstandsbeleid Conclusie : Akkoord, niet strijdig met redelijke eisen van welstand, mede gelet op de eerder gerealiseerde grote dakopbouwen op vergelijkbare woningen verderop in de straat. Motivering : Het bouwplan voldoet aan de criteria van het door de raad vastgestelde beleid, mede gelet op de eerder gerealiseerde grote dakopbouwen op vergelijkbare woningen verderop in de straat. De woning maakt onderdeel uit van een zorgvuldig vormgegeven seriematig woningblok/seriematige driespanner. De voorgestelde 1,6 meter hoge dakkapel voldoet door de gekozen hoogte (hoger dan 50% van de hoogte van de kap/het dakvlak), de geringe afstand tot de nok (kleiner dan 50 cm) en de voorgestelde breedte van 4,75 meter (breder dan 70% van de breedte van het dakvlak, in dit geval 0,7 x 6,200 = 4,34 meter) niet geheel aan de sneltoetscriteria voor dakkapellen, maar gelet op de eerder gerealiseerde grote dakopbouwen op vergelijkbare woningen verderop in de straat wel aan redelijke eisen van welstand. De architectonische uitwerking en het kleur- en materiaalgebruik van de dakkapel zijn voldoende hoogwaardig en verzorgd en afgestemd op de bestaande woning en de omgeving. Opmerkingen : - Afbeelding: Potgieterstraat 24 (Bron Google Maps) Afbeelding: Potgieterstraat 24 (Bron Aanvraagdossier MVO Bouwtechnische begeleiding)

7 Eerder behandeld op 4 juli 2019: Eufraatstroom 35 omschrijving: zaaknummer: welstandsgebied: welstandsniveau: Het plaatsen van een dakkapel WB Oosterheem Regulier welstandsbeleid Conclusie : Akkoord, niet strijdig met redelijke eisen van welstand. Motivering : Het bouwplan voldoet aan de criteria van het door de raad vastgestelde beleid, mede gelet op de mogelijkheden van vergunningsvrij bouwen. De dakkapel is relatief breed, maar qua breedte gelijk of kleiner dan 70% van de breedte van het dakvlak (gemeten op het midden van het dak). De architectonische uitwerking en het kleur- en materiaalgebruik van de 1,5 meter hoge en 7,3 meter brede dakkapel zijn voldoende hoogwaardig en verzorgd en afgestemd op de bestaande woning en de omgeving. Opmerkingen : - Afbeelding: Eufraatstroom 35 (Bron Google Maps) Afbeelding: Eufraatstroom 35 (Bron Aanvraagdossier Tekenbureau van Assen Ruiter Dakkapellen)

8 Johan Willem Frisostraat 2 omschrijving: Het bouwen van een aanbouw met kelder, plaatsen van een dakkapel aan voor-en achterzijde van de woning zaaknummer: WB welstandsgebied: 5 Driemanspolder welstandsniveau: Regulier welstandsbeleid Conclusie : Akkoord, niet strijdig met redelijke eisen van welstand. Motivering : Het bouwplan voldoet aan de criteria van het door de raad vastgestelde beleid. De voorgestelde 4,6 meter brede en 1,3 meter hoge dakkapel op het voordakvlak is 5 cm breder dan volgens de sneltoetscriteria voor dakkapellen is toegestaan. Volgens de sneltoetscriteria voor dakkapellen dient de breedte van een dakkapel op het voordakvlak beperkt te worden tot maximaal 70% van de breedte van het dakvlak. In dit geval 0,7 x 6500 = 4550 mm. De overschrijding is echter dermate klein dat het verschil niet afleesbaar zal zijn in het straatbeeld. De architectonische uitwerking en het kleur- en materiaalgebruik van de dakkapellen en de aanbouw met kelder zijn voldoende hoogwaardig en verzorgd en afgestemd op de bestaande woning en de omgeving. Opmerkingen : - Afbeelding: Johan Willem Frisostraat 2 (Bron Google Maps) Afbeelding: Johan Willem Frisostraat 2 (Bron Google Maps)

9 Afbeelding: Johan Willem Frisostraat 2 (Bron Aanvraagdossier AR bureau voor Architectuur)

10 Dorpsstraat 99 omschrijving: zaaknummer: welstandsgebied: welstandsniveau: Het vervangen van reclame bij een geldautomaat WB Historische kern Intensief welstandsbeleid, Beschermde stadsgezichten Conclusie : Niet akkoord, strijdig met redelijke eisen van welstand. Mede naar aanleiding van een ontvangen aanvraag voor een geldmaat in het beschermde stadsgezicht (Dorpsstraat 121) en in Oosterheem (Oosterheemplein 476). De in Oosterheem gekozen oplossing is akkoord bevonden. Motivering : Het bouwplan voldoet als voorgesteld niet aan de criteria van het door de raad vastgestelde beleid. De betaalautomaat toont zich door de omlijsting in een heldere en verzadigde gele kleur verhoudingsgewijs te nadrukkelijk en is onvoldoende afgestemd op het gebouw en de omgeving (het beschermde stadsgezicht). De voorgestelde gele kleur is wanneer deze wordt toegepast voor de gehele lijst te nadrukkelijk. Er is in Zoetermeer een aanvraag goedgekeurd waarbij er is gekozen voor een meer bescheiden aanduiding (omlijsting NCR mm x 217mm) De architectonische uitwerking en het materiaalgebruik van de betaalautomaat en de achterliggende wand zijn op zichzelf verder voldoende hoogwaardig en verzorgd en afgestemd op het gebouw en de omgeving. Opmerkingen : - De nieuwe styling van de geldmaat is landelijk uitgezet. Er is navraag gedaan bij de aanvrager, de VIM Group uit Hengelo, of er elders een meer ingetogen model is gemaakt voor monumenten en of beschermde gezichten. Dit bleek afgaande op de eerste reactie van de aanvrager niet het geval. Recent is er echter een aanvraag gedaan in Oosterheem waarbij er is gekozen voor een meer bescheiden aanduiding. - De stadsbouwmeester is zich bewust dat de bestaande betaalautomaat van de ING vergelijkbaar nadrukkelijk is uitgevoerd. Binnen de beschermde stadsgezichten en bij monumenten ligt het, gelet op de introductie van een uniform vormgegeven betaalmaat, voor de hand te kiezen voor een uniforme vormgeving en één uitvoering/model. Afbeelding: Dorpsstraat 99 Conform aanvraag (Bron VIM Group)

11 Overige/ : Suggesties - Om de bezwaren weg te nemen wordt gevraagd te kiezen voor een meer ingetogen en op het gebouw en de omgeving afgestemde oplossing/uitvoering. Zie de onderstaande montages/suggesties. Afbeelding: Dorpsstraat 99 Suggestie (o.b.v. Bron VIM Group) Afbeelding: Dorpsstraat 99 Montage/Suggestie (o.b.v. Bron VIM Group)

12 Mendelssohnrode 2 omschrijving: zaaknummer: welstandsgebied: welstandsniveau: Het plaatsen van een container ten behoeve van opslag van kinderfietsjes en buitenspeelgoed WB Buytenwegh Regulier welstandsbeleid Conclusie : Akkoord, niet strijdig met redelijke eisen van welstand, mede gelet op de situatie. Motivering : Het bouwplan voldoet, mede gelet op de situatie, aan de criteria van het door de raad vastgestelde beleid. De architectonische uitwerking is eenvoudig. Door de heldere en verzadigde gele kleur toont de container zich als een op zichzelf staand speel -object op het schoolplein. Het schoolplein van de RKBS DE Horizon is gelegen aan een relatief besloten binnengebied. Opmerkingen : - Indien de container zich te armoedig manifesteert zou men alsnog kunnen overwegen de container af te werken in een meer ingetogen en minder nadrukkelijke donkergrijze of zwartgroene kleur en in te planten met natuurlijk groen en of de container meer hoogwaardig af te werken en bijvoorbeeld te bekleden met houten delen en eventueel te voorzien van een vegetatiedak. Afbeelding: Mendelssohnrode 2 (Bron Cyclomedia GeoWeb) Afbeelding: Mendelssohnrode 2 (Bron Aanvraagdossier)

Stadsbouwmeester Digitale afhandeling. 25 juli VVH/Welstand/2019. Verslag vergadering stadsbouwmeester

Stadsbouwmeester Digitale afhandeling. 25 juli VVH/Welstand/2019. Verslag vergadering stadsbouwmeester directie Stad Postbus 15 2700 AA Zoetermeer Vergunningen, Veiligheid en Handhaving Welstand Stadsbouwmeester Digitale afhandeling Ons kenmerk VVH/Welstand/2019 Uw brief van Datum 25 juli 2019 Doorkiesnummer

Nadere informatie

Stadsbouwmeester Digitale afhandeling. 4 juli VVH/Welstand/2019. Verslag vergadering stadsbouwmeester

Stadsbouwmeester Digitale afhandeling. 4 juli VVH/Welstand/2019. Verslag vergadering stadsbouwmeester directie Stad Postbus 15 2700 AA Zoetermeer Vergunningen, Veiligheid en Handhaving Welstand Stadsbouwmeester Digitale afhandeling Ons kenmerk VVH/Welstand/2019 Uw brief van Datum 4 juli 2019 Doorkiesnummer

Nadere informatie

Aanwezig: Ambtelijke ondersteuning, gemeente Zoetermeer.

Aanwezig: Ambtelijke ondersteuning, gemeente Zoetermeer. directie Stad Postbus 15 2700 AA Zoetermeer Vergunningen, Veiligheid en Handhaving Welstand Stadsbouwmeester Datum 29 mei 2019 Ons kenmerk VVH/Welstand/2019 Uw brief van Doorkiesnummer 14079 Bijlage Onderwerp

Nadere informatie

Stadsbouwmeester. 18 juli VVH/Welstand/2019. Verslag vergadering stadsbouwmeester. Aanwezig:

Stadsbouwmeester. 18 juli VVH/Welstand/2019. Verslag vergadering stadsbouwmeester. Aanwezig: directie Stad Postbus 15 2700 AA Zoetermeer Vergunningen, Veiligheid en Handhaving Welstand Stadsbouwmeester Datum 18 juli 2019 Ons kenmerk VVH/Welstand/2019 Uw brief van Doorkiesnummer 14079 Bijlage Onderwerp

Nadere informatie

Aanwezig: Ambtelijke ondersteuning, gemeente Zoetermeer.

Aanwezig: Ambtelijke ondersteuning, gemeente Zoetermeer. directie Stad Postbus 15 2700 AA Zoetermeer Vergunningen, Veiligheid en Handhaving Welstand Stadsbouwmeester Datum 18 juni 2019 Ons kenmerk VVH/Welstand/2019 Uw brief van Doorkiesnummer 14079 Bijlage Onderwerp

Nadere informatie

DE SNELTOETS- CRITERIA 2. DAKOPBOUWEN EN AFSCHEIDIN- GEN ROND DAKTERRASSEN

DE SNELTOETS- CRITERIA 2. DAKOPBOUWEN EN AFSCHEIDIN- GEN ROND DAKTERRASSEN DE SNELTOETS- CRITERIA 2. DAKOPBOUWEN EN AFSCHEIDIN- GEN ROND DAKTERRASSEN Veel aanvragen betreffen kleine veranderingen of toevoegingen aan de bestaande bebouwing. Om ervoor te zorgen dat deze ingrepen

Nadere informatie

DE SNELTOETS- CRITERIA

DE SNELTOETS- CRITERIA DE SNELTOETS- CRITERIA 1. DAK- KAPELLEN Veel aanvragen betreffen kleine veranderingen of toevoegingen aan de bestaande bebouwing. Om ervoor te zorgen dat deze ingrepen gemakkelijk kunnen worden afgehandeld

Nadere informatie

GRONINGEN, EEN PRONKJUWEEL MET WELSTAND

GRONINGEN, EEN PRONKJUWEEL MET WELSTAND GRONINGEN, EEN PRONKJUWEEL MET WELSTAND SNELTOETS- CRITERIA DAKKAPELLEN DEEL 4. VERSNELLING: DE SNELTOETS- CRITERIA 1. DAKKAPELLEN 2. DAKOPBOUWEN EN AFSCHEIDINGEN ROND DAKTERRASSEN 3. DAKRAMEN EN ANDERE

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 17-09-2013

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 17-09-2013 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 38 Verslag d.d. 17-09-2013 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Bezoekadres Spuiboulevard 300 E-mail: secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag kleine Welstands-

Nadere informatie

DE SNELTOETS- CRITERIA

DE SNELTOETS- CRITERIA DE SNELTOETS- CRITERIA 4. ZONNEPANELEN EN -COLLECTOREN Veel aanvragen betreffen kleine veranderingen of toevoegingen aan de bestaande bebouwing. Om ervoor te zorgen dat deze ingrepen gemakkelijk kunnen

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 18-11-2014

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 18-11-2014 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 47 Verslag d.d. 18-11-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

Conclusie 18 jan 18 Positief. Niet strijdig met redelijke eisen van welstand.

Conclusie 18 jan 18 Positief. Niet strijdig met redelijke eisen van welstand. Plaats Hulst Datum 18 januari 2018 Afspraken: 1. 14.00 uur, architect Lange Nieuwstraat 12, 14 en 16 te Hulst (zie agendapunt 1.6) 2. 14.45 uur, architect Willem de Zwijgerlaan 2, Kloosterzande (zie agendapunt

Nadere informatie

DE SNELTOETS- CRITERIA

DE SNELTOETS- CRITERIA DE SNELTOETS- CRITERIA 8. ROLHEKKEN, LUIKEN EN ROLLUIKEN Veel aanvragen betreffen kleine veranderingen of toevoegingen aan de bestaande bebouwing. Om ervoor te zorgen dat deze ingrepen gemakkelijk kunnen

Nadere informatie

Plan aanhouden. De commissie zou nog graag details zien (onder, boven en zijdetail) van de valramen en de nieuw te plaatsen glaslatten.

Plan aanhouden. De commissie zou nog graag details zien (onder, boven en zijdetail) van de valramen en de nieuw te plaatsen glaslatten. Plaats Hulst Datum 1 september 2015 Tijd 9:00 uur Locatie Multimediaruimte 1 Aanvragen omgevingsvergunning 1.1 Adres: Grote Markt 24, Hulst Omschrijving: het plaatsen van valramen en het vervangen van

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 13-01-2015

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 13-01-2015 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 03-2015 Verslag d.d. 13-01-2015 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

DE SNELTOETS- CRITERIA

DE SNELTOETS- CRITERIA DE SNELTOETS- CRITERIA 6. KOZIJN- EN GEVEL- WIJZIGINGEN Veel aanvragen betreffen kleine veranderingen of toevoegingen aan de bestaande bebouwing. Om ervoor te zorgen dat deze ingrepen gemakkelijk kunnen

Nadere informatie

Welstandsnota Zaanstad 2013

Welstandsnota Zaanstad 2013 Zaanstad 2013 Hoofdstuk 3 Welstand kleine plannen Trendsetter Een trendsetter is een plan, dat is aangewezen om te herhalen. Daarnaast zijn er niet aangewezen plannen die in vergelijkbare situaties als

Nadere informatie

DE SNELTOETS- CRITERIA

DE SNELTOETS- CRITERIA DE SNELTOETS- CRITERIA 7. ZONWERINGEN Veel aanvragen betreffen kleine veranderingen of toevoegingen aan de bestaande bebouwing. Om ervoor te zorgen dat deze ingrepen gemakkelijk kunnen worden afgehandeld

Nadere informatie

Verslag ambtelijke welstandstoets van d.d. 20 mei 2015

Verslag ambtelijke welstandstoets van d.d. 20 mei 2015 Verslag ambtelijke welstandstoets van d.d. 20 mei 2015 Aanwezig : M. Kavsitli, M.Overbeeke, W. Crusio en J. van Bergen REGULIERE AANVRAGEN OMGEVINGSVERGUNNING 1. WABO/2015/80 Rabobank Bouwadres Lange Zelke

Nadere informatie

g^atwijk - Strijdig gebruik (art. 2.1 lid ie van de Wabo)

g^atwijk - Strijdig gebruik (art. 2.1 lid ie van de Wabo) g^atwijk Omgevingsvergunning Zaaknummer 1413151 1. Inleiding Op 12 april 2019 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het plaatsen van een dakkapel in het voor- en achterdakvlak

Nadere informatie

DE SNELTOETS- CRITERIA 3. DAGLICHT- VOORZIENINGEN IN EEN DAK

DE SNELTOETS- CRITERIA 3. DAGLICHT- VOORZIENINGEN IN EEN DAK DE SNELTOETS- CRITERIA 3. DAGLICHT- VOORZIENINGEN IN EEN DAK Veel aanvragen betreffen kleine veranderingen of toevoegingen aan de bestaande bebouwing. Om ervoor te zorgen dat deze ingrepen gemakkelijk

Nadere informatie

DE SNELTOETS- CRITERIA 9. ERF- EN PERCEEL- AFSCHEIDINGEN

DE SNELTOETS- CRITERIA 9. ERF- EN PERCEEL- AFSCHEIDINGEN DE SNELTOETS- CRITERIA 9. ERF- EN PERCEEL- AFSCHEIDINGEN Veel aanvragen betreffen kleine veranderingen of toevoegingen aan de bestaande bebouwing. Om ervoor te zorgen dat deze ingrepen gemakkelijk kunnen

Nadere informatie

Vergaderverslag voor de WelstandMonumentenCommissie datum 19 maart 2018

Vergaderverslag voor de WelstandMonumentenCommissie datum 19 maart 2018 Vergaderverslag voor de WelstandMonumentenCommissie datum 19 maart 2018 Nr Registratienr Omschrijving Advies 1 OMV13263 het bouwen van een inundatie-maquette, Ligneweg (Wet Brabantse Waterlinie) 2 OMV73241

Nadere informatie

WZNH. Adviescommissies voor ruimtelijke kwaliteit

WZNH. Adviescommissies voor ruimtelijke kwaliteit WZNH Adviescommissies voor ruimtelijke kwaliteit Adviezen Monumenten- en Welstandscommissie Waterland Commissie Waterland Aantal adviesaanvragen: 7 Vergaderdatum Waarvan herhalingen: 1 Vergaderlocatie

Nadere informatie

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 1

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 1 1 Omgevingsvergunning (nieuwbouw) Aantal voorgaande behandelingen: 3 110139 Bouwadres Rading 146 Loosdrecht Soort bouwwerk Winkel Omschrijving supermarkt Aanvrager Walmarkt vastgoed B.V. M.A. Slager Welstandsnota

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Vakteam Stedenbouw Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Bezoekadres Spuiboulevard 300 E-mail: secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Bezoekadres Spuiboulevard 300 E-mail: secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag kleine Welstands-

Nadere informatie

Adviezen commissievergadering Wijdemeren Vastgesteld: Waarvan herhalingen: 1 Gemandateerd: 2 Grote commissie: 5

Adviezen commissievergadering Wijdemeren Vastgesteld: Waarvan herhalingen: 1 Gemandateerd: 2 Grote commissie: 5 commissies voor ruimtelijke kwaliteit 1 Omgevingsvergunning (nieuwbouw) Aantal voorgaande behandelingen: 0 120026 Bouwadres Philip van Wassenaerln 5 te Nederhorst den Berg gemand. Soort bouwwerk Individuele

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 03-03-2015

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 03-03-2015 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 10 Verslag d.d. 03-03-2015 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Vakteam Stedenbouw Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Bezoekadres Spuiboulevard 300 E-mail: secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag

Nadere informatie

DAKKAPELLEN. Beschrijving en uitgangspunten welstandsbeleid

DAKKAPELLEN. Beschrijving en uitgangspunten welstandsbeleid DAKKAPELLEN Beschrijving en uitgangspunten welstandsbeleid Een dakkapel is een bescheiden uitbouw in de kap, bedoeld om de lichttoetreding te verbeteren en het bruikbaar woonoppervlak te vergroten. Dakkapellen

Nadere informatie

Adviezen commissievergadering Wijdemeren Vastgesteld: Gemandateerd: 2 Grote commissie: 3 Wijdemeren

Adviezen commissievergadering Wijdemeren Vastgesteld: Gemandateerd: 2 Grote commissie: 3 Wijdemeren commissies voor ruimtelijke kwaliteit Adviezen commissievergadering Vastgesteld: 13:05 uur K.W. Koster (aanvrager), inzake 120060, Meidoornlaan 21 te 13:15 uur A. Bloem (architect), inzake 120057, Nieuw-sedijk

Nadere informatie

VOOR LICHTVERGUNNINGPLICHTIGE BOUWWERKEN

VOOR LICHTVERGUNNINGPLICHTIGE BOUWWERKEN LOKETCRITERIA VOOR LICHTVERGUNNINGPLICHTIGE BOUWWERKEN 1. DAKKAPELLEN Datum: 25 februari 2004 In werking getreden: 22 april 2004 Inleiding: Een dakkapel is een uitspringend dakvenster, aangebracht op het

Nadere informatie

criteria 5 bijbehorende bouwwerken Vereniging tot bevordering, ondersteuning en instandhouding van landschappelijk en stedelijk schoon

criteria 5 bijbehorende bouwwerken Vereniging tot bevordering, ondersteuning en instandhouding van landschappelijk en stedelijk schoon criteria 5 bijbehorende bouwwerken 2013 Vereniging tot bevordering, ondersteuning en instandhouding van landschappelijk en stedelijk schoon 2 criteria 5 - bijbehorende bouwwerken dorp stad & land Inleiding

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 06-05-2014

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 06-05-2014 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 19 Verslag d.d. 06-05-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

criteria 7 schotel-, spriet- en staafantennes Vereniging tot bevordering, ondersteuning en instandhouding van landschappelijk en stedelijk schoon

criteria 7 schotel-, spriet- en staafantennes Vereniging tot bevordering, ondersteuning en instandhouding van landschappelijk en stedelijk schoon criteria 7 schotel-, spriet- en staafantennes 2013 Vereniging tot bevordering, ondersteuning en instandhouding van landschappelijk en stedelijk schoon 2 criteria 7 - schotel-, spriet- en staafantennes

Nadere informatie

Waarvan herhalingen: 3 Gemandateerd: 5 Grote commissie: 5

Waarvan herhalingen: 3 Gemandateerd: 5 Grote commissie: 5 MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT Adviezen Welstands- en Monumentencommissie Wijdemeren Vastgesteld: Commissie Vergaderdatum Vergaderlocatie NH Zuid gemeentehuis Wijdemeren Aantal adviesaanvragen:

Nadere informatie

criteria 1 kozijn- en gevelwijzigingen Vereniging tot bevordering, ondersteuning en instandhouding van landschappelijk en stedelijk schoon

criteria 1 kozijn- en gevelwijzigingen Vereniging tot bevordering, ondersteuning en instandhouding van landschappelijk en stedelijk schoon criteria 1 kozijn- en gevelwijzigingen 2013 Vereniging tot bevordering, ondersteuning en instandhouding van landschappelijk en stedelijk schoon 2 criteria 1 - kozijn- en gevelwijzigingen dorp stad & land

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Bezoekadres Spuiboulevard 300 E-mail: secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag kleine Welstands-

Nadere informatie

SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 07-01-2014

SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 07-01-2014 SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T weeknummer: 02 Verslag d.d. 07-01-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Leden: mevr. Ir. L.L.M. Oudenaarde, voorzitter, stadsbouwmeester

Nadere informatie

MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT

MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT Adviezen welstandscommissie Haarlemmerliede en Spaarnwoude Vastgesteld: Commissie NH Zuid Aantal adviesaanvragen: 6 Vergaderdatum Waarvan herhalingen: 4

Nadere informatie

BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468

BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468 BLATENPLAN EWIJK BEELDKWALITEIT 10 oktober 2011 projectnummer 100468 colofon SAB Arnhem B.V. Contactpersoon: Arjan van der Laan bezoekadres: Frombergdwarsstraat 54 6814 DZ Arnhem correspondentieadres:

Nadere informatie

RICHTLIJNEN BEELDKWALITEIT S-HEER ABTSKERKE, GEDEELTE COLENSHOEK II, 3e fase, 2013

RICHTLIJNEN BEELDKWALITEIT S-HEER ABTSKERKE, GEDEELTE COLENSHOEK II, 3e fase, 2013 In dit informatieblad worden nadere richtlijnen gegeven met betrekking tot de beeldkwaliteit voor de woningbouwlocatie Colenshoek II fase 3, te s-heer Abtskerke. De gemeente Borsele streeft naar een aantrekkelijk

Nadere informatie

MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT

MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT Adviezen Welstandscommissie Haarlemmerliede Vastgesteld: Commissie NH Zuid Aantal adviesaanvragen: 6 Vergaderdatum Waarvan herhalingen: 1 Kleine commissie:

Nadere informatie

criteria 2 dakkapellen Vereniging tot bevordering, ondersteuning en instandhouding van landschappelijk en stedelijk schoon

criteria 2 dakkapellen Vereniging tot bevordering, ondersteuning en instandhouding van landschappelijk en stedelijk schoon criteria 2 dakkapellen 2013 Vereniging tot bevordering, ondersteuning en instandhouding van landschappelijk en stedelijk schoon 2 criteria 2 - dakkapellen dorp stad & land Inleiding Deze notitie is een

Nadere informatie

Keizer Karel V Singel 8 Postbus 435 5600 AK Eindhoven tel: 040 2594664 www.milieudienst.sre.nl

Keizer Karel V Singel 8 Postbus 435 5600 AK Eindhoven tel: 040 2594664 www.milieudienst.sre.nl plan 1 : Boxtel datum : 10-3-2010 aanvrager : Zorggroep Elde/tav Financiele administratie, Postbus 74, 5280 AB Boxtel bouwplan : het bouwen van een balkon bwt.nr. : BV2009240 bouwadres : Keefheuvel 17

Nadere informatie

Dakkapel. Voldoet uw bouwplan aan de vergunningvrije criteria op grond van de Woningwet? Zie ook folder van VROM

Dakkapel. Voldoet uw bouwplan aan de vergunningvrije criteria op grond van de Woningwet? Zie ook folder van VROM Dakkapel Voldoet uw bouwplan aan de vergunningvrije criteria op grond van de Woningwet? Zie ook folder van VROM ja nee U kunt direct gaan bouwen. De bouw moet veilig (bijv. stevige constructie) en gezond

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Vakteam Stedenbouw Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Bezoekadres Spuiboulevard 300 E-mail: secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag

Nadere informatie

SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 26-11-2013

SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 26-11-2013 SUB COMMISSIE ERFGOED van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T weeknummer: 48 Verslag d.d. 26-11-2013 Status: vastgesteld Aanwezig: Leden: mevr. Ir. L.L.M. Oudenaarde, voorzitter, stadsbouwmeester

Nadere informatie

Subcommissie Erfgoed. van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. weeknummer: 34. Verslag d.d Status vastgesteld

Subcommissie Erfgoed. van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. weeknummer: 34. Verslag d.d Status vastgesteld Subcommissie Erfgoed van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T weeknummer: 34 Verslag d.d. 22-08-2017 Status vastgesteld Aanwezig: Leden: - mevr. Ir. L.L.M. Oudenaarde, voorzitter, stadsbouwmeester

Nadere informatie

Dakkapellen. (op alle bestaande gebouwen)

Dakkapellen. (op alle bestaande gebouwen) Dakkapellen (op alle bestaande gebouwen) Omschrijving en uitgangspunten Een dakkapel is een bescheiden uitbouw in de kap, bedoeld om de lichttoetreding te verbeteren en het bruikbaar woonoppervlak te vergroten.

Nadere informatie

Waarvan herhalingen: 3 Kleine commissie: 2 Grote commissie: 8

Waarvan herhalingen: 3 Kleine commissie: 2 Grote commissie: 8 MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT Adviezen Welstands- en Monumentencommissie Wijdemeren Vastgesteld: Commissie Vergaderdatum Vergaderlocatie NH Zuid gemeentehuis Wijdemeren Aantal adviesaanvragen:

Nadere informatie

Adviezen commissievergadering Wijdemeren Vastgesteld: Waarvan herhalingen: 3 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 5

Adviezen commissievergadering Wijdemeren Vastgesteld: Waarvan herhalingen: 3 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 5 commissies voor ruimtelijke kwaliteit 1 Omgevingsvergunning (verbouwing) Aantal voorgaande behandelingen: 1 120008 Bouwadres Nieuw-Loosdrechtsedijk 161 te Loosdrecht gemand. Soort bouwwerk Individuele

Nadere informatie

Omschrijving en uitgangspunten

Omschrijving en uitgangspunten 2.5 Dakkapellen Omschrijving en uitgangspunten Een dakkapel dient een bescheiden uitbouw in de kap te zijn, bedoeld om de lichttoetreding te verbeteren en het bruikbare oppervlak te vergroten. Dakkapellen

Nadere informatie

beeldkwaliteitsplan locatie ons belang Staphorst 21 september 2012

beeldkwaliteitsplan locatie ons belang Staphorst 21 september 2012 beeldkwaliteitsplan locatie ons belang Staphorst 21 september 2012 Inleiding In de Welstandsnota Staphorst is aangegeven dat er bij nieuwe ontwikkelingen (zowel uitbreidingen als inbreidingen) gelet moet

Nadere informatie

DAKKAPELLEN IN DE OUDE KOM VAN VOLENDAM

DAKKAPELLEN IN DE OUDE KOM VAN VOLENDAM DAKKAPELLEN IN DE OUDE KOM VAN VOLENDAM WIJZIGING WELSTANDSCRITERIA Vastgesteld door de gemeenteraad op 25 september 2008 1 INHOUD Inhoud. Blz. 2 1 Bestaande criteria Blz. 3 1.1 Sneltoetscriteria voor

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 35 / 2017 Verslag d.d. 29-08-2017 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

bijlagen bij de Toelichting

bijlagen bij de Toelichting bijlagen bij de Toelichting 50 Rhoadviseursvoorleefruimte 050100.1840401 51 Bijlage1 Kavelpaspoortenfasen3&4 Rhoadviseursvoorleefruimte 050100.1840401 52 Rhoadviseursvoorleefruimte 050100.1840401 Kavelpaspoor

Nadere informatie

2Nog niet vastgesteld. Verslag vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 1 oktober 2015

2Nog niet vastgesteld. Verslag vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 1 oktober 2015 2Nog niet vastgesteld Verslag vergadering Commissie voor Welstand en Monumenten gehouden op 1 oktober 2015 Aanwezig: P. van der Grinten (voorzitter), B. Duvekot, M. Tombal, V. Jansen, J. Vos C. Bouwstra,,

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 18-03-2014

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 18-03-2014 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 12 Verslag d.d. 18-03-2014 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

Subcommissie Erfgoed. van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 22-03-2016

Subcommissie Erfgoed. van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 22-03-2016 Subcommissie Erfgoed van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T weeknummer: Verslag d.d. 22-03-2016 Status vastgesteld Aanwezig: Leden: - mevr. Ir. L.L.M. Oudenaarde, voorzitter, stadsbouwmeester

Nadere informatie

Keizer Karel V Singel PE Eindhoven Postbus KA Eindhoven T: odzob.nl

Keizer Karel V Singel PE Eindhoven Postbus KA Eindhoven T: odzob.nl info@ odzob.nl plan 1 : Boxtel datum : 15-7-2015 bouwplan : het verbouwen van het woonhuis bwt.nr. : VB2015083 GC15.01274 bouwadres : Heideweg 4 te Liempde --- advies : VOLDOET beh. : 3 de commissie kan

Nadere informatie

ADVIEZEN Welstands- en Monumentencommissie 2 19 juni 2019

ADVIEZEN Welstands- en Monumentencommissie 2 19 juni 2019 ADVIEZEN Welstands- en Monumentencommissie 2 19 juni 2019 Locatie: Spui 70, kamer C01.09 Aanwezig: Jaap van den Bout Olivier Graeven Wijnand Galema Plv. voorzitter Lid Lid Secretaris: Ilse Castermans 1

Nadere informatie

De commissie is van mening dat met het plan voldoende tegemoet is gekomen aan de eerdere bemerkingen.

De commissie is van mening dat met het plan voldoende tegemoet is gekomen aan de eerdere bemerkingen. plan 1 : Boxtel datum : 13-1-2015 bouwplan : het verbouwen van de woning bwt.nr. : VB2014230 bouwadres : Lijndakker 28 te Boxtel --- advies : VOLDOET beh. : 2 Het plan heeft, door de staande verhoudingen

Nadere informatie

Rapport. rijwoning. voorbeeld-document bouwmogelijkheden

Rapport. rijwoning. voorbeeld-document bouwmogelijkheden Rapport rijwoning voorbeeld-document bouwmogelijkheden 1 INHOUDSOPGAVE 3 Bestemmingsplan Bomenbuurt 2002 2 5 Vergunningvrij bouwen 6 Uitbreidingsmogelijkheden 9 Welstandsbeleid 10 Overzichtstabel BESTEMMINGSPLAN

Nadere informatie

g^atwijk Omgevingsvergunning Zaaknummer

g^atwijk Omgevingsvergunning Zaaknummer g^atwijk Omgevingsvergunning Zaaknummer 1268533 1. Inleiding Op 10 september 2018 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het verlengen van de vergunning van het natuurcentrum

Nadere informatie

Voorbeeld sneltoetscriteria

Voorbeeld sneltoetscriteria Welstandsnota gemeente Dordrecht Voorbeeld sneltoetscriteria (algemeen en aan- en uitbouwen) 2. Sneltoetscriteria 2.1 Algemeen In dit hoofdstuk worden Sneltoetscriteria gegeven voor, aan- en uitbouwen,

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 45 Verslag d.d. 08-11-2016 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

2 Loketcriteria. Welstandsnota gemeente Amersfoort maart 2008 H2 Loketcriteria

2 Loketcriteria. Welstandsnota gemeente Amersfoort maart 2008 H2 Loketcriteria 2 Loketcriteria Zoals in deel A van de bijlage van deze nota is uiteengezet, verplicht het nieuwe artikel 12a van de Woningwet de gemeenteraad om een welstandsnota vast te stellen, waarin criteria zijn

Nadere informatie

4.2 BEELDKWALITEIT. Inleiding. Deze beeldkwaliteitsparagraaf dient als leidraad voor het bereiken van een gewenste

4.2 BEELDKWALITEIT. Inleiding. Deze beeldkwaliteitsparagraaf dient als leidraad voor het bereiken van een gewenste 4.2 BEELDKWALITEIT Inleiding Deze beeldkwaliteitsparagraaf dient als leidraad voor het bereiken van een gewenste stedenbouwkundige samenhang en blijft beperkt tot díe elementen en aspecten die het beeld

Nadere informatie

Agenda vergadering Welstandscommissie Castricum d.d

Agenda vergadering Welstandscommissie Castricum d.d MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT Agenda vergadering Welstandscommissie Castricum d.d. 29-03-2016 Te behandelen plannen Castricum Bezoekers 13:30 uur Gerard Min (architect), inzake 160026,

Nadere informatie

Actualisatie Welstandsnota (Digitale versie = verkorte versie ten opzichte van analoge versie)

Actualisatie Welstandsnota (Digitale versie = verkorte versie ten opzichte van analoge versie) Actualisatie Welstandsnota (Digitale versie = verkorte versie ten opzichte van analoge versie) Welstandscriteria gebied 1 t/m 16 (als voorbeeld in deze versie alleen gebied 6) Pagina s met de definitieve

Nadere informatie

Wal GG Eindhoven Postbus KA Eindhoven T:

Wal GG Eindhoven Postbus KA Eindhoven T: plan 1 : Boxtel datum : 20-1-2016 bouwplan : het renoveren van de 4 woningen bwt.nr. : VB2015169 GC15.02172 bouwadres : Molengraafseweg 11-17 (oneven) te Boxtel --- advies : VOLDOET MITS beh. : 1 Naar

Nadere informatie

LANGGEVELBOERDERIJ. Beeld en massa: traditionele architectuur met duidelijke referentie aan langgevelboerderij

LANGGEVELBOERDERIJ. Beeld en massa: traditionele architectuur met duidelijke referentie aan langgevelboerderij LANGGEVELBOERDERIJ Kenmerkend voor het dorp Alem is de langgevelboerderij. Deze komt veelvuldig voor aan de Sint Odradastraat en aan de kruising Weikesstraat en Meerenstraat. De planlocatie ligt aan deze

Nadere informatie

Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 3

Waarvan herhalingen: 2 Gemandateerd: 3 Grote commissie: 3 MOOI NOORD- HOLLAND ADVISEURS OMGEVINGSKWALITEIT Adviezen commissie voor Ruimtelijke Kwaliteit Vastgesteld: Commissie Vergaderdatum Vergaderlocatie Gemeentehuis Aantal adviesaanvragen: 7 Waarvan herhalingen:

Nadere informatie

beeldkwaliteitsplan Gemeente Wierden Projectnummer: 11-009-v opdrachtgever: fam. Ten Brinke Datum: aug 2013

beeldkwaliteitsplan Gemeente Wierden Projectnummer: 11-009-v opdrachtgever: fam. Ten Brinke Datum: aug 2013 beeldkwaliteitsplan Gemeente Wierden Projectnummer: 11-009-v opdrachtgever: fam. Ten Brinke Datum: aug 2013 Landgoed Middelesch te Zuna beeldkwaliteitsparagraaf Landgoed Middelesch 4D architecten 1 beeldkwaliteitsparagraaf

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan Herontwikkeling Brinkstraat 16 Oud Borne (voormalig terrein Morselt)

Beeldkwaliteitsplan Herontwikkeling Brinkstraat 16 Oud Borne (voormalig terrein Morselt) Beeldkwaliteitsplan Herontwikkeling Brinkstraat 16 Oud Borne (voormalig terrein Morselt) 1.1 Inleiding Initiatiefnemers zijn voornemens om op de voormalige locatie van aannemersbedrijf Morselt aan de Brinkstraat

Nadere informatie

Beeldkwaliteitsplan De Poelakker, Lunteren 2 mei 2011

Beeldkwaliteitsplan De Poelakker, Lunteren 2 mei 2011 Beeldkwaliteitsplan De Poelakker Lunteren mei 0 Beeldkwaliteitsplan De Poelakker, Lunteren mei 0 N Beeldkwaliteitsplan De Poelakker, Lunteren mei 0 Inhoud Inleiding Stedenbouwkundige uitgangspunten Gebouwen

Nadere informatie

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 25-06-2015 Advies over de periode van 12-06-2015 t/m 25-06-2015

Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 25-06-2015 Advies over de periode van 12-06-2015 t/m 25-06-2015 Commissie Welstand en Monumenten - Gemeente Utrecht - Aanmaak: 25-06-2015 15-06077 Adres: Oudegracht 69 te Utrecht het restaureren van een kerk 17-06-2015 Commissie: 30-6-2015 Akkoord Monumentwaarden voldoende

Nadere informatie

4 Loketcriteria. Welstandsnota gemeente Woudenberg Deel B Hoofdstuk 4 Loketcriteria 17

4 Loketcriteria. Welstandsnota gemeente Woudenberg Deel B Hoofdstuk 4 Loketcriteria 17 4 Loketcriteria Zoals in deel A van deze nota is uiteengezet, verplicht het nieuwe artikel 12a van de woningwet de gemeenteraad om een welstandsnota vast te stellen waarin criteria zijn opgenomen die worden

Nadere informatie

ENKHUIZEN, BINNENSTAD EN ZONNECOLLECTOREN. Vereniging Oud Enkhuizen en Stichting Stadsherstel februari 2017

ENKHUIZEN, BINNENSTAD EN ZONNECOLLECTOREN. Vereniging Oud Enkhuizen en Stichting Stadsherstel februari 2017 1 ENKHUIZEN, BINNENSTAD EN ZONNECOLLECTOREN Vereniging Oud Enkhuizen en Stichting Stadsherstel februari 2017 Inhoud 1. inleiding 2. beschermd stadsgezicht 3. de Welstandsnota van Enkhuizen 4. geplaatste

Nadere informatie

Subcommissie Erfgoed. van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 31-05-2016

Subcommissie Erfgoed. van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 31-05-2016 Subcommissie Erfgoed van de COMMISSIE RUIMTELIJKE KWALITEIT A M E R S F O O R T weeknummer: 22 Verslag d.d. 31-05-2016 Status vastgesteld Aanwezig: Leden: - mevr. Ir. L.L.M. Oudenaarde, voorzitter, stadsbouwmeester

Nadere informatie

Commissie Ruimtelijke Kwaliteit

Commissie Ruimtelijke Kwaliteit VERSLAG vergadering nr.03 d.d. 10 februari 2016 Vast te stellen op 24 februari 2016 Commissie Ruimtelijke Kwaliteit Datum bespreking 10 feb. 2016 Plaats kamer 1.28 Datum verslag 10 feb. 2016 Opgesteld

Nadere informatie

WZNH. i estei±, Adviseurs ruimtelijke kwaliteit. /oo. Vaste. Adviezen Adviescommissie voor Ruimtelijke Kwaliteit Heemstede

WZNH. i estei±, Adviseurs ruimtelijke kwaliteit. /oo. Vaste. Adviezen Adviescommissie voor Ruimtelijke Kwaliteit Heemstede WZNH Adviseurs ruimtelijke kwaliteit Adviezen Adviescommissie voor Ruimtelijke Kwaliteit Heemstede Commissie Heemstede Aantal adviesaanvragen: 8 Vergaderdatum Waarvan herhalingen: 4 Vergaderlocatie Raadhuis

Nadere informatie

Uitvoeringsbeleid voor dakkapellen en dakopbouwen Rijssen-Holten 2017

Uitvoeringsbeleid voor dakkapellen en dakopbouwen Rijssen-Holten 2017 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Rijssen-Holten Nr. 149321 28 augustus 2017 Uitvoeringsbeleid voor dakkapellen en dakopbouwen Rijssen-Holten 2017 Gelezen het bestuursvoorstel van 2 mei 2017

Nadere informatie

Keizer Karel V Singel PE Eindhoven Postbus KA Eindhoven T: odzob.nl

Keizer Karel V Singel PE Eindhoven Postbus KA Eindhoven T: odzob.nl info@ odzob.nl plan 1 : Boxtel datum : 18-12-2013 bouwplan : het plaatsen van een erfafscheiding bwt.nr. : 1A2013322 bouwadres : Vleutstraat 12 a te Liempde --- advies : VOLDOET NIET beh. : 1 bovenvermelde

Nadere informatie

Bijlage bij Welstandsnota Diemen 2012, GR 07-06-2012, besluit nr.12-32 CONSEQUENTIES

Bijlage bij Welstandsnota Diemen 2012, GR 07-06-2012, besluit nr.12-32 CONSEQUENTIES CONSEQUENTIES Onderstaand zijn per thema het huidige beleid, het nieuwe beleid en de voordelen en nadelen worden weergegeven wat de consequenties zijn voor de aanpassing van het beleid. Hiermee kunt u

Nadere informatie

Gelet op artikel 2.1 van de Wabo besluiten wij de omgevingsvergunning te verlenen voor de volgende activiteit: Bouwen (art. 2.1 lid ia van de Wabo)

Gelet op artikel 2.1 van de Wabo besluiten wij de omgevingsvergunning te verlenen voor de volgende activiteit: Bouwen (art. 2.1 lid ia van de Wabo) g^atwijk Omgevingsvergunning Zaaknummer 1321847 1. Inleiding Op 23 november 2018 hebben wij uw aanvraag om een omgevingsvergunning ontvangen voor het legaliseren van een hekwerk op het perceel op de gronden

Nadere informatie

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT

WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT WELSTANDS- en MONUMENTENCOMMISSIE GEMEENTE DORDRECHT Secretariaat: Stadsontwikkeling Vakteam Stedenbouw Postbus 8 3300 AA DORDRECHT Bezoekadres Spuiboulevard 300 E-mail: secretariaatwmc@dordrecht.nl Verslag

Nadere informatie

Versie behorend bij B&W besluit van Welstand-gebiedscriteria Kloosterblokje IV Willemstad

Versie behorend bij B&W besluit van Welstand-gebiedscriteria Kloosterblokje IV Willemstad Welstand-gebiedscriteria Kloosterblokje IV Willemstad Ligging Het gebied is gelegen aan de zuidzijde van Willemstad, aansluitend aan eerdere uitbreidingsgebieden buiten de vesting (zie figuur 1). De locatie

Nadere informatie

Keizer Karel V Singel 8 Postbus AK Eindhoven tel:

Keizer Karel V Singel 8 Postbus AK Eindhoven tel: plan 1 : Boxtel datum : 21-4-2010 aanvrager : PCGJ Smulders, Hogenbergseweg 30, 5298 TT Liempde bouwplan : het verbouwen van de stal tot bed&breakfast-gelege bwt.nr. : BV2007135 bouwadres : Hogenbergseweg

Nadere informatie

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 1 Gemandateerd: 1 Grote commissie: 6

Adviezen Welstandscommissie Wijdemeren. Waarvan herhalingen: 1 Gemandateerd: 1 Grote commissie: 6 commissies voor ruimtelijke kwaliteit 1 Omgevingsvergunning (verbouwing) Aantal voorgaande behandelingen: 1 130008 Bouwadres Oud-Loosdrechtsedijk 156 te Loosdrecht gemand. Soort bouwwerk Individuele woning

Nadere informatie

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 03-05-2016

WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T. Verslag d.d. 03-05-2016 WELSTANDSBEOORDELINGEN STADSBOUWMEESTER A M E R S F O O R T weeknummer: 18 Verslag d.d. 03-05-2016 Status: vastgesteld Aanwezig: Stadsbouwmeester: mevr. ir. L.L.M. Oudenaarde Ambtelijke ondersteuning:

Nadere informatie

beeldkwaliteitsplan locatie ons belang Staphorst 08 april 2013

beeldkwaliteitsplan locatie ons belang Staphorst 08 april 2013 beeldkwaliteitsplan locatie ons belang Staphorst 08 april 2013 Inleiding In de Welstandsnota Staphorst is aangegeven dat er bij nieuwe ontwikkelingen (zowel uitbreidingen als inbreidingen) gelet moet

Nadere informatie

Documentenlijst Besluit (P) (GG)

Documentenlijst Besluit (P) (GG) Documentenlijst Besluit (P) (GG) Algemene informatie: Dossier:201520755 Type: Aanvraag Wabo Omschrijving: het in- en uitwendig veranderen en vergroten van de woning (dubbele bovenwoning) Cantaloupenburg

Nadere informatie

RICHTLIJNEN BEELDKWALITEIT BAARLAND, GEDEELTE SLOTHOEVE. concept 11 februari 2010

RICHTLIJNEN BEELDKWALITEIT BAARLAND, GEDEELTE SLOTHOEVE. concept 11 februari 2010 RICHTLIJNEN BEELDKWALITEIT BAARLAND, GEDEELTE SLOTHOEVE 2 deelgebieden RICHTLIJNEN BEELDKWALITEIT BAARLAND, GEDEELTE SLOTHOEVE In dit informatieblad worden nadere richtlijnen gegeven met betrekking tot

Nadere informatie

Centrumgebieden, kernen, lintbebouwing

Centrumgebieden, kernen, lintbebouwing Centrumgebieden, kernen, lintbebouwing Hier geldt een regulier welstandsniveau, zier hiervoor de niveaukaart. Vergunningvrij? Voor een groot aantal ingrepen aan uw woning hoeft u geen omgevingsvergunning

Nadere informatie

LINTBEBOUWING (sterke samenhang)

LINTBEBOUWING (sterke samenhang) 5 LINTBEBOUWING (sterke samenhang) Gebiedsbeschrijving In de na-oorlogse periode is op nieuwe plaatsen en in het verlengde van bestaande linten, nieuwe lintbebouwing gerealiseerd. Doordat deze linten in

Nadere informatie

Overzicht standaardplannen welstand

Overzicht standaardplannen welstand Overzicht standaardplannen welstand Op 11 november 2014 heeft het college de evaluatie van de Welstandsnota Langedijk vastgesteld. In deze evaluatie worden een aantal aanbevelingen gedaan. Een daarvan

Nadere informatie