Menuleer pag. 1. Menuleer is de kennis van de verschillende maaltijden en van de samenstelling van de gerechten in deze maaltijden.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Menuleer pag. 1. Menuleer is de kennis van de verschillende maaltijden en van de samenstelling van de gerechten in deze maaltijden."

Transcriptie

1 Menuleer pag. 1 1 Inleiding In het specialiteitenrestaurant De Fijne Keuken is het een drukte van belang; Dat wil zeggen het restaurant is nog niet open. Maar gastvrouw Sylvia en haar man kok Bert zijn druk bezig. Ze stellen de spijskaart samen voor de eerste drie maanden na de opening. Ook willen ze op de openingsavond aan hun uitgenodigde gasten een luxe menu voorzetten. Dat menu blijft dan nog een paar maanden op de spijskaart staan. Nu is dat menu toch wel een beetje een probleem. Wan Bert heeft een heleboel gerechten in zijn repertoire, maar hoe combineer je dat tot een goed menu? Het is niet zo eenvoudig om zich bij het begrip menuleer als zodanig veel voor te stellen. Men zou kunnen denken dat de leer van het menu bepaalde vaststaande regels en opvattingen over de samenstelling van een menu geeft. Dat is tot op zekere hoogte juist; de menuleer zoals wij ze zullen behandelen geeft een aantal richtlijnen en regels; Menuleer is de kennis van de verschillende maaltijden en van de samenstelling van de gerechten in deze maaltijden. Menuleer geeft richtlijnen voor de juiste volgorde van een reeks gerechten en de combinatie ervan die samen een maaltijd vormen. In een snel veranderende maatschappij worden echter weinig regels voor altijd vastgesteld. In vergelijking met een aantal jaren geleden is het dagelijks leven enorm veranderd; Daardoor zijn we genoodzaakt om te zoeken naar minder tijdrovende (kostbare!) bereidingswijzen. Bovendien zijn de inzichten op het terrein van voedingsleer enorm veranderd. We leven in een jachtige maatschappij; tijd is geld! Daardoor zijn de oneindig lange menu s uit vroeger tijden dan ook van het culinair toneel verdwenen. Bij menuleer staat tegenwoordig een verantwoorde samenstelling van menu s voorop, aangepast aan economische en voedingstechnische eisen. Maar de wensen van de personen waar het uiteindelijk om gaat, de gasten, geven de doorslag. Wanneer een gast zin heeft in een pasteitje met kippenragout, kippensoep en gebraden kip te eten, is het niet aan de gastheer om hem mee te delen dat dit in strijd is met de menuleer. Wel kan hij proberen ervoor te zorgen dat de menukaart zo is opgebouwd, dat de gast zelf tot een meer verantwoorde keuze komt. In deze cursus wordt aandacht besteedt aan de menuleer zoals deze algemeen geaccepteerd is. Telkens echter met deze gedachte in het achterhoofd: Menuleer is er niet om de gast te corrigeren! De gast bepaalt uiteindelijk de regels voor zijn menu.

2 Menuleer pag. 2 2 Een stukje geschiedenis Vanaf het begin van de mensheid is het eten een noodzakelijke, maar ook een sociale bezigheid geweest. Mensen zoeken elkaar immers al snel op om gezamenlijk te eten. Er werden uiteenlopende eetgewoonten ontwikkeld; zo kende men in de tijd van de Romeinen de uitgebreide banketten, waarbij men aanlag aan de tafels. Alle gerechten werden tegelijkertijd geserveerd. Tijdens de 16 de eeuw ontstond een nieuwe eetgewoonte. Koks begonnen zich af te vragen wat er met hun producten gebeurde als deze de keuken hadden verlaten. Tot die tijd gingen alle gerechten tegelijk naar de gasten. Voorloper hierbij was chef Carème, die voor het eerst een volgorde aanbracht in de serie gerechten. Om die volgorde gestalte te geven moest hij nadenken over de vraag wat serveer ik eerst n waarom? Vandaag de dag is het voor ons duidelijk dat pudding geen voorgerecht is, maar toen was dat zo duidelijk nog niet. Volgens de geschiedenis werd voor het eerst een menu per gang geserveerd bij een diner in 1860 te Clichy bij Parijs. De Russische adel gaf een diner, waarbij de schotels niet tegelijkertijd maar één voor één werden geserveerd. Om de gasten een inzicht te geven wat er nog zou volgen had Carème een lijst gemaakt waarop alle gerechten vermeld stonden. Deze gebeurtenis was dus niet alleen de geboorte van de menukaart, maar vooral ook een eerste aanzet tot de toepassing van bepaalde regels, die men nu Menuleer noemt. 3 Gerecht, menu, gang en garnituur 3.1 Gerecht Een gerecht is een enkelvoudige spijs of een samenstelling van meerdere spijzen, die als een geheel worden opgediend. Enkelvoudige spijs: bijvoorbeeld pannenkoeken, wafels, gebakken ei, pasteitjes en snacks Samenstelling van meerdere spijzen: bijvoorbeeld zuurkool met spek, want dit wordt als één geheel opgediend. Een gerecht kan dus een maaltijd zijn, maar ook een onderdeel van een maaltijd. 3.2 Menu De maaltijd wordt een menu genoemd indien de gerechten, die samen een complete maaltijd vormen, in de juiste volgorde worden opgediend. Niet elke maaltijd kan een menu genoemd worden. Maar omgekeerd is elk menu wel een maaltijd!

3 Menuleer pag Gang Een gerecht dat alleen, of in combinatie met andere gerechten als afzonderlijk onderdeel, in een maaltijd wordt opgenomen noemen we een gang. 3.4 Garnituur De bijkomende spijzen zoals aardappelen of meelspijzen, groente of compote en de saus, die tegelijk met het hoofdgerecht worden opgediend en daarmee tezamen een compleet en harmonieus gerecht vormen, noemen we het garnituur. Garnituren Onder garnituur wordt verstaan: De begeleidende saus of jus; De groenten, salades en compotes; De aardappelen en meelspijzen. Hieronder volgen enige eisen die aan het garnituur gestald worden: Het geheel moet een goede kleurencombinatie vormen; Eentonigheid in de vorm moet vermeden worden; Het garnituur moet het hoofdbestanddeel aanvullen; De smaak moet afgestemd zijn op het hoofdbestanddeel; De bereidingswijzen moeten et elkaar overeenstemmen. Een maaltijd is dus pas een menu als: De gerechten samen een complete maaltijd vormen; De gerechten in de juiste volgorde worden opgediend; Deze uit drie of meer gangen of gerechten bestaat. Het papier waarop de gerechten in volgorde staan vermeld noemt men kortweg ook wel menu (= menukaart) 4 Uitgangspunten Een menu is een opeenvolging van drie of meer gerechten in een maaltijd Als je menu s samenstelt is je uitgangspunt, zoals bij alles wat je doet, de behoeften van je gasten. Natuurlijk passen je menu s in de restaurantformule. Je adviseert geen vijfsterrendiner in een fasfoodrestaurant en geen broodje ham in een luxe restaurant. Je houdt rekening met het tijdstip van de dag en met de behoeften van de gasten op dat tijdstip. Geen zware menu s bij de lunch of laat in de avond, tenzij de gast dat zelf wenst.

4 Menuleer pag. 4 Hierbij hoor je ook rekening te houden met de kostprijs van het menu. In een eetcafé zet je geen menu op de kaart dat je voor 75 moet verkopen om er nog iets aan te verdienen. Het berekenen van de kostprijs leer je in de lessen economie. Afwisseling moet Bij het maken van menu s hou je ook rekening met de regels van goede voeding. De regels die in de keuken van belang zijn luiden als volgt: 1. Zorg voor een gevarieerde keuze Kies niet steeds hetzelfde voedsel. Volg bijvoorbeeld de seizoenen bij de keuze van gerechten. 2. Wees matig met vet Pas zoveel mogelijk vetarme kooktechnieken toe. Gebruik zo min mogelijk vet vlees, volvette kaas, frituursnacks en dergelijke. 3. Gebruik volop zetmeel en vezels Gebruik voldoende (volkoren)brood, aardappelen, groenten, peulvruchten en fruit. 4. Wees zuinig met zout Zout (natrium) kan hoge bloeddruk en vochtophoping veroorzaken. 5. Wees matig met alcohol Alcohol kan de lever en de hersenen aantasten. Zorg ervoor dat je wijn hebt in halve flessen, Bied ook wijn per glas of pichet aan. 6. Wees hygiënisch Voorkom voedselvergiftiging. Zorg dat alles steeds goed schoon is. 7. Hou rekening met schadelijke stoffen 8. Lees goed wat er op de verpakking staat Gebruik de juiste apparatuur bij bepaalde grondstoffen. Gebruik bijvoorbeeld geen aluminium pannen bij andijvie en spinazie. Wees matig met nitraatrijke groenten (spinazie), orgaanvlees en zoetwatervis. let op de productiemethodes van de leveranciers. Let op de verpakkingsdatum en de THTdatum (ten minste houdbaar tot). Lees ook de vermeldingen op de etiketten zoals de opgaven van ingrediënten en voedingswaarde.

5 Menuleer pag. 5 Een belangrijk uitgangspunt uit de smaakleer is dat het vorige gerecht het volgende niet mag overheersen. Met ander woorden, de smaak van gang A mag niet zo zijn dat gang B, die daarna komt, niet meer goed te proeven is. Dit betekent dat de verschillende gerechten in een menu als volgt gerangschikt moeten worden: Van strakke structuur naar filmende structuur Van laag smaakgehalte naar hoog smaakgehalte Van weinig complex naar zeer complex Van frisse tonen naar rijpe tonen In een heel lang menu kan het nodig zijn de smaakopbouw een keer te onderbreken: even de mond verfrissen en dan opnieuw beginnen. (Zie de nummers 10 en 11 in het twintiggangenschema in de volgende paragraaf). Het menu moet niet alleen oplopen in smak, het moet ook in andere aspecten boeiend blijven. Herhaling van steeds hetzelfde is voor de meeste mensen saai. Daarom gelden binnen een menu de volgende regels: Gebruik een zelfde product maar één keer Gebruik een zelfde kooktechniek maar één keer Gebruik een zelfde ingrediënt maar één keer Zorg voor afwisseling in kleur Hierop zijn uitzonderingen mogelijk. Als je een specialiteitenrestaurant hebt, bijvoorbeeld een kiprestaurant, dan kunnen er uiteraard verschillende kipgerechten in het menu voorkomen. Als je een themamenu maakt op grond van een bepaalde primeur, bijvoorbeeld asperges, dan heb je verschillende aspergerechten in het menu. Overdaad schaadt

6 Menuleer pag. 6 Een menu moet boeiend blijven. Dat betekent dat de gasten tot het einde toe in goede conditie moeten blijven. Ze moeten niet suf of uitgeteld raken. Daarom is het verstandig om vooral grotere menu s, die meer dan drie gangen hebben, samen te stellen uit lichte gerechten. Zware hoofdschotels kun je eigenlijk enkel vooraf laten gaan door kleine voorgerechten. Voorgerechten en soepen zijn van oudsher bedoeld om de eetlust op te wekken. Dat is met de moderne smaakleer niet veranderd. Serveer dus geen voorgerechten of soepen die qua zwaarte op zich al een halve maaltijd zijn. 4.1 Dertien regels De uitgangspunten voor het maken van menu s zijn in dertien regels samen te vatten: 1. Zorg voor de juiste volgorde van de gangen Verder in deze cursus behandelen we het vaktechnisch menugeraamte. Dit is als het ware een uitgebreide opsomming in volgorde van alle soorten gerechten die in een menu kunnen voorkomen. 2. Zorg voor een evenwicht tussen de verschillende onderdelen van het menu 3. Zorg voor afwisseling in de bereidingstechnieken van de verschillende onderdelen. Geef geen schotels na elkaar, die op dezelfde manier bereid zijn, dus geen gekookt vlees na gekookte vis 4. Zorg voor afwisseling in de samenstelling van de verschillende onderdelen. Probeer daarom meerdere keren gebruiken van hetzelfde product te voorkomen. Uitzondering hierop ie het zogenaamde themamenu, waarbij bijvoorbeeld een bepaalde primeur het thema bepaalt. 5. Breng afwisseling in kleuren en smaken. Niet alleen binnen het menu als geheel, maar ook binnen de afzonderlijke gerechten. 6. Houd rekening met het jaargetijde. Hete zomerdagen vragen om andere gerechten dan koude winterdagen. 7. Maak gebruik van verse producten die in het seizoen worden aangeboden. Het is gebruikelijk om de primeurs van het jaargetijde te gebruiken zoals, hopscheuten, asperges, nieuwe haring, mosselen, aardbeien, peultjes, wild. 8. Stem het menu af op de gelegenheid waarvoor het geserveerd wordt. Een familiefeest zal veelal leiden tot een ander menu dan een zakelijke bijeenkomst. Overleg dit met de opdrachtgever. 9. het hoogtepunt van een menu moet steeds bij de laatst te serveren hoofdschotel liggen. 10. Stem het menu af op de groep gasten. Houd rekening met de aanwezigheid van kinderen, ouderen, gasten met bijzondere voedingsgewoonten. 11. Houd rekening met de prijs die de gast kan en wil betalen. Een menu kan nog zo goed geweest zijn, als de gast de prijs te hoog vindt, zal hij ondanks alles niet tevreden zijn. 12. Houd rekening met de mogelijkheden van uw bedrijf. Probeer niet om culinaire hoogstandjes te realiseren als uw keukenbrigade dat niet aan kan.

7 Menuleer pag Zorg dat je als gastheer weet hoe iets smaakt en hoe een gerecht bereid is. Gasten stellen veel prijs op informatie over gerechten. Om deze reden is het van groot belang dat men méér informatie kan geven dan er al op de menukaart staat. Een goed overleg tussen keuken en zaal is ook hier van groot belang. 4.2 De opbouw van een menu Als theoretisch schema voor de opbouw van een menu hanteren we een menuschema van twintig gangen. Dit schema bepaalt de volgorde van soorten gerechten binnen een menu Menuschema zeventien gangen of Vaktechnisch menugeraamte Voorgerechten Koud voorgerecht Soep Warm voorgerecht Hoofd- en tussenschotels Hoofdschotel van vis Hoofdschotel van vlees warme tussenschotel Gefrappeerde dranken Gebraad Koud tussengerecht Groenteschotel Nagerechten Kaas Warm zoet nagerecht Koud zoet nagerecht Bevroren nagerecht Gebak Vruchten Dessert 1 Hors d oeuvres Hors d œuvre froid Potage Hors d œuvre chaud Relevés et entrées Relevé de poisson Grosse pièce (relevé de viande) Entrée chaude Boisson frappée Rôti Entrée froide Entrée de légumes Entremets Fromage Entremet chaud Entremet froid Entremet glacé Pâtisseries Fruits Dessert (In de engelse traditie kan de kas na de zoete nagerechten komen. Dit is ontstaan doordat na een diner de heren zich terugtrokken in het rooksalon, om daar te genieten van een sigaar. Het genot van de sigaar werd verhoogd door een glas port en een stukje blauwgeaderde Stiltonkaas) 1 Hiermee wordt koffie met nog iets eetbaars bedoeld

8 Menuleer pag. 8 Met behulp van dit schema kunnen we nu een standaardmenu, dat bestaat uit soep, hoofdschotel (vlees) en nagerecht, in verschillende stappen uitbreiden naar een menu van vijf, zes en acht gangen. Het schema bepaalt de volgorde van de gangen. Standaard 1 ste uitbreiding 2 de uitbreiding 3 de uitbreiding Koud voorgerecht Koud voorgerecht Koud voorgerecht Soep Soep Soep Soep Hoofdschotel vis Warm voorgerecht Hoofdschotel vis Hoofdschotel vlees Hoofdschotel vlees Hoofdschotel vlees Hoofdschotel vlees Kaas Kaas Nagerecht Nagerecht Nagerecht Nagerecht Fruit Zo kunnen we desnoods doorgaan tot alle twintig gangen van het schema in het menu staan. Maar daar heeft niemand behoefte aan. Er zijn vanzelfsprekend veel andere combinaties mogelijk. Elke combinatie waarin de volgorde van het schema wordt aangehouden is een goed menu. Fruit Als je een menu opbouwt volgens het twintig-gangenschema, moet je wel blijven letten op de opbouw volgens de smaakleer! (En misschien moet om die reden het warme voorgerecht dan toch voor de soep geplaatst worden!) Een menuschema dat veel gebruikt wordt is het volgende: Menuschema Koud voorgerecht Soep Warm (tussen)gerecht Hoofdschotel Kaasgerecht Nagerecht

9 Menuleer pag Het menu en het tijdstip We hebben reeds gezegd dat je bij het samenstellen van menu s rekening moet houden met het tijdstip van de dag. Bij het ontbijt hebben de gasten andere behoeften dan bij een lunch, bij een lunch andere dan bij een diner. Hieronder zullen we een aantal menu s bespreken: Het ontbijt Afhankelijk van de gewoonten van een land kan een ontbijt eenvoudig tot uitgebreid zijn: van een kop zwarte koffie met een croissant tot een Engels ontbijt met spek en eieren. Een Engels ontbijt wordt als een van de hoofdmaaltijden van de dag beschouwd; Dit kan bestaan uit: vruchtensap, vers fruit, thee, marmelade en toast, pap, havermout/graanproducten, eiergerechten, visgerechten (bijvoorbeeld kippers, een soort gerookte zoute haring), ham, kip of lamskoteletje. Een typisch Belgisch ontbijt bestaat meestal uit brood, eieren, ontbijtkoeken, roggebrood, krentenbrood, boter, kaas, vleeswaren, vruchtensap, thee of koffie. Veel bedrijven bieden de hotelgasten een ontbijtbuffet aan, waarbij de gasten zelf van het buffet halen waar ze trek in hebben. Zo n buffet bestaat in België meestal uit de typische Belgische ontbijtproducten, graanproducten en spek en gebakken eieren. In de hotelwereld geldt volgende indeling: Continentaal ontbijt Eenvoudig ontbijt van brood met jam en koffie of thee (zoals in Frankrijk en de Zuid- Europese landen gebruikelijk) English breakfast Zeer uitgebreid ontbijt met diverse soorten brood en beleg, eieren, koffie, thee en vruchtensappen, bediend aan tafel American breakfast Zeer uitgebreid ontbijtbuffet

10 Menuleer pag Brunch Het woord brunch is samengesteld uit twee woorden breakfast en lunch ( br plus unch = brunch). Een brunch houdt het midden tussen een licht ontbijt en een lunch. Oorspronkelijk bestond het uit brood en belegsoorten, eieren, vruchtensappen, fruit, koffie en thee in buffetstijl. Langzaam groeiden ze uit tot mooie luxueuze koude en warme buffet Lunch Dit is het menu voor de middagmaaltijd. In België is de lunch meestal niet de hoofdmaaltijd van de dag. Men eet s avonds nog een warme maaltijd. Daarom zal de lunch uit enkele niet te zware gerechten moeten bestaan. Visschotels zijn bij de lunch populair, omdat vis licht verteerbaar is. Bij de samenstelling van lunchmenu s moet je extra aandacht besteden aan de vraag voor welk type gasten de maaltijd bedoeld is. Zijn het zakenmensen die haast hebben, of zijn het gasten die er eens echt willen voor gaan zitten? In de meeste gevallen zal een zakenlunch vrij snel geserveerd moeten worden. Een uur à vijf kwartier is meestal het maximum. Dat wil zeggen dat je bij de samenstelling van de lunchkaart sterk moet rekening houden met de bereidingstijd van de gerechten. Hieronder staan twee voorbeelden van lunchmenu s die niet zo bewerkelijk zijn en snel doorgegeven kunnen worden. Lunchmenu 1 Lunchmenu 2 Hollandse garnalen op een bedje van sla Salade de Crevettes de Hollande Zalm uit de oven met een champagnesaus Saumon au four, sauce au champagne Chocolade- en sinaasappelmousse Mousse au chocolat et à l orange Heldere kreeftensoep met basilicum Consommé leger d homard au basilic Gebakken kalfsmedaillons met morieljes-roomsaus Médaillons de veau sautés, sauce crème aux morilles Parfait met armagnac en tutti frutti Parfait à l armagnac au tutti frutti

11 Menuleer pag Diner Omdat het diner als hoofdmaaltijd van de dag geldt, kunnen we zeggen dat het doel van het diner anders is dan dat van de lunch. Het diner is niet alleen een afsluiting van de dagelijkse bezigheden, het kan ook een gelegenheid zijn om zakelijke besprekingen af te sluiten, of om met vrienden en familie gezellig te eten. Er is meer tijd beschikbaar voor de maaltijd. Het dinermenu is uitgebreider, en mogelijk ook wat zwaarder, dan het lunchmenu. Daarmee wordt het samenstellen van het dinermenu ook moeilijker. We komen tegenwoordig o.a. de volgende menu s tegen: Menu dégustation (proeverij of degustatiemenu) Menu surprise (verrassingsmenu) Menu du marché (wat de markt biedt) Themamenu (bijvoorbeeld van vis, wild, of een bepaald land of streek) Menu gastronomique (uitgebreid luxe menu) Menu dégustation In dit menu wordt een relatief groot aantal gangen geserveerd. (acht tot tien). Over het algemeen zijn de porties klein. Het geheel moet een goede afspiegeling zijn van wat er in het bedrijf geserveerd wordt. Het menu dégustation is wat op zijn retour; de tendens is tegenwoordig naar iets minder gangen met iets grotere porties Menu dégustation Bladerdeegtaartje met rauwe zalm en kaviaar Feuilleté au saumon cru et caviar Helder duivenbouillon met groentegarnituur Consommé de pigeonneau de Bresse aux petites légumes Gegrilde tarbot met lichte ansjovissaus en gedroogde tomaten Turbot grillé, sauce légère aux anchois et tomates sèchées Ravioli met slakjes en peterselie-knoflooksaus Ravioli aux escargots, sauce persil et à l ail Gebakken kalfsribstuk met truffelsaus Carré de veau sauté, sauce à la truffe Gegratineerd geitenkaasje met honing en crème fraîche Fromage de chèvre gratiné au miel et crème fraîche Klein taartje met luchtige roomcrème, sorbetijs en vruchten Tartelette à la crème pâtissière, sorbet aux fruits et fruits frais

12 Menuleer pag. 12 Menu surprise Bij het menu surprise (verrassingsmenu) weet de gast van tevoren niet welke gerechten er geserveerd zullen worden. Het zal duidelijk zijn dat niet iedereen het op prijs stelt om verrast te worden met een gerecht dat hij niet lust. Daarom wordt er wel van tevoren aan de gast gevraagd of er producten zijn die hij beslist niet wenst te eten. Menu surpirse Dunne plakjes haring met drie soorten kaviaar Carpaccio de hareng aux trois caviars Heldere lamsbouillon gegratineerd met kerrieroom Consommé d agneau gratiné à la crème au curry Lauwwarme zalm op een bedje van spinazie Saumon tiède sur lit d épinards Salade van gebakken kalfszwezerik en truffeldressing Salade au ris de veau sauté, vinaigrette à la truffe Gebakken ossenhaas met ossenstaartsaus Tournedos sauté, sauce à la queue de boeuf Roquefort pizza met in marc de champagne gemarineerde rozijnen Pizza au roquefort et aux raisins marinés au marc de champagne Combinatie van chocola en pompelmoes Dessert au chocolat et au pamplemousse

13 Menuleer pag. 13 Menu du marché In het menu du marché worden producten verwerkt die de kok die ochtend op de markt heeft gekocht. Het kan dus primeurs bevatten zoals hopschueten, asperges, nieuwe haring of aardbeien Menu du marché Salade met garnalen en asperges Salade aux crevettes et asperges Gebakken zalm met bieslooksaus Saumon sauté, sauce à la ciboulette Gestoofde konijnenboutjes met olijven Cuisses de lapin étuvées aux olives Aardbeien met aardbeienmousse en vanilleroomijs Fraises et mousse aux fraises, glace à la vanille Themamenu Het themamenu kan soms in strijd zijn met de menuleer. Het kan gericht zijn op een bepaald product, bijvoorbeeld vis. Alle gerechten bevatten dan vis, die bereid is op verschillende manieren. Een themamenu kan ook gericht zijn op een land of landstreek. Ter illustratie volgt hier een menu met het thema Italië Menu Generoso Salade van gerookte tonijn en tomaten Insalata con tonno affumicato e pomodori Gegratineerde sardientjes met olijfolie, kappertjes en basilicum Sardine gratinate con olio di oliva, capperi e basilico Lasagne van champignons met een saus van zwarte zomertruffel Lasagna di funghi con salsa tartufo nero d estate Plakjes ossenhaas met een mosterdcompote Scaloppine di manzo con composta di senappe Gemarineerde perzik in rode Dolcetto d Alba-wijn met amandelijs Pesca marinata Dolcetto d Alba con gelato di mandorle

14 Menuleer pag. 14 Menu gastronomique Het menu gastronomique lijkt zeer sterk op het menu dégustation. Meestal heeft het wat minder gangen. Dit menu is in luxerestaurants vaak het paradepaardje van de menukaart. Menu gastronomique Bladerdeegtaartje met kaviaar en zalm Feuilleté au saumon cru et caviar Heldere preibouillon, op smaak gebracht met truffel en truffelsap Consommé au poireau parfumé à la truffe Gegratineerde halve kreeft met een tomaten-basilicumsaus Demi-homard gratiné, sauce aux tomates et au basilic Gebakken lamsbiefstukjes en lamskoteletjes met asperges Médaillons et côtelettes d agneau sautés aux asperges Klein taartje met luchtige roomcrème, sorbetijs en vruchten Tartelette à la crème pâtissière, sorbet aux fruits et fruits frais

15 Menuleer pag Vragen 1. In welke drie opzichten hou je bij het samenstellen van menu s rekening met de behoeften van je gasten en leg dit uit met een voorbeeld a b c Hoe moeten de gerechten in een menu volgens de smaakleer geordend worden? Op welke vier manieren kan een saaie herhaling binnen een menu voorkomen worden? a... b... c... d Waarvoor dient het vaktechnisch menugeraamte?

16 Menuleer pag leg de volgende regels uit: Zorg voor een gevarieerde keuze: Wees matig met vet Gebruik volop zetmeel en vezels Wees zuinig met zout Wees matig met alcohol Wees hygiënisch Hou rekening met schadelijke stoffen Lees goed wat er op de verpakking staat

17 Menuleer pag Geef de 13 regels welke je in het oog zult houden bij het maken van menu s 1) ) ) ) ) ) ) ) ) ) )

18 Menuleer pag ) ) Geef de opeenvolging van de zeventien gangen van het vaktechnisch menugeraamte 1)... 2)... 3)... 4)... 5)... 6)... 7)... 8)... 9)... 10). 11). 12). 13). 14). 15). 16). 17). 8. Wat is een brunch?

19 Menuleer pag Welke drie soorten ontbijt ken je en leg ze uit. 1) ) ) Is een vijfgangenmenu met twee hoofdschotels geschikt voor een zakenlunch? Verklaar je antwoord Waarom mag een dinermenu zwaarder zijn dan een lunchmenu?

20 Menuleer pag oefeningen menuleer 1. Stel één dagmenu op voor een lunch in een eenvoudig restaurant bestaande uit soep, hoofdgerecht van vlees en dessert periode winter soep... hoofdgerecht dessert Stel één dagmenu op voor een lunch in een eenvoudig restaurant bestaande uit een warm voorgerecht, hoofdgerecht van vis en dessert periode lente warm voorgerecht... hoofdgerecht dessert Stel één dagmenu op voor een lunch in een eenvoudig restaurant bestaande uit soep, hoofdgerecht van vis en dessert periode zomer Koud voorgerecht... hoofdgerecht dessert Stel één dagmenu op voor een lunch in een eenvoudig restaurant bestaande uit soep, hoofdgerecht van vlees en dessert periode herfst soep... hoofdgerecht dessert...

21 Menuleer pag Stel een menu du marché op voor een diner in een luxe restaurant bestaande uit koud voorgerecht, soep, warm tussengerecht, hoofdgerecht van vlees en dessert maand mei Koud voorgerecht soep warm tussengerecht hoofdgerecht van vlees dessert Stel een kaart op voor een taverne met de volgende items: 3 koude voorgerechten 2 soepen 2 warme voorgerechten 3 visgerechten (vis + saus en garnituur) 5 vleesgerechten (vlees groenten aardappelen, rijst of deegwaren saus) 1 x rundvlees 1 x varkensvlees 1 x lamsvlees 1 x kalfsvlees 1 x gevogelte 5 desserts 1 x warm zoet nagerecht 2 x koud zoet nagerecht 2 x ijsroom

22 Menuleer pag. 22

23 Menuleer pag Zoek in het menu hieronder de fouten welke gemaakt werden tegen de 13 regels en het vaktechnisch menugeraamte. Menu voor 30 personen opgediend voor het diner in de maand januari. Het wordt geserveerd tijdens de werklunch van een vergadering. Gerookte Schotse zalm (gerookte zalm, citroen, gehakte peterselie en ajuin, toast) *** Velouté Agnes Sorel (gevogelteveloutésoep met champignons garnituur julienne van champignons, wit gevogeltevlees, tong) *** Zeetongfilets Montgolfier (pocheren, oversausen met witte wijnsaus met een julienne van champignons, wortelen en truffels) *** Pasteitje Montglas ( Pasteitje met vulling van ganzenlever, champignons, tong en truffel. Madeirasaus met truffelschijfjes) *** Tournedos Favorite ( sauteren, deglaceren met Madeira en demi glacesaus. Op kostje schikken. De bovenkant versieren met een schijfje ganzenlever waarop een truffelschijfje. Langs de beide zijden een tuiltje met verse aspergepunten) *** Kaasschotel *** Vanilleroomijs met verse aardbeien en aardbeiensaus *** Sabayon met Grand Marnier ** Koffie en zoete versnaperingen

24 Menuleer pag. 24

25 Menuleer pag Inhoudsopgave 1 INLEIDING. 1 2 EEN STUKJE GESCHIEDENIS GERECHT, MENU, GANG EN GARNITUUR GERECHT MENU GANG GARNITUUR UITGANGSPUNTEN DERTIEN REGELS DE OPBOUW VAN EEN MENU HET MENU EN HET TIJDSTIP Het ontbijt Brunch Lunch Diner VRAGEN OEFENINGEN MENULEER INHOUDSOPGAVE... 25

Menuleer. Ronny Gommers. CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie.

Menuleer. Ronny Gommers. CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie. Auteur Laatst gewijzigd Licentie Webadres Ronny Gommers 10 february 2014 CC Naamsvermelding 3.0 Nederland licentie https://maken.wikiwijs.nl/49268 Dit lesmateriaal is gemaakt met Wikiwijs van Kennisnet.

Nadere informatie

Maaltijdtypen. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? Maaltijdtypen. Maaltijdtype: tijdstip:

Maaltijdtypen. Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? Maaltijdtypen. Maaltijdtype: tijdstip: Waar gaat deze kaart over? Deze kaart gaat over de verschillende typen maaltijden die men in horecabedrijven serveert. Wat wordt er van je verwacht? Na het bestuderen van deze kaart kun je: de drie bekendste

Nadere informatie

Menuleer pag. 1. Menuleer is de kennis van de verschillende maaltijden en van de samenstelling van de gerechten in deze maaltijden.

Menuleer pag. 1. Menuleer is de kennis van de verschillende maaltijden en van de samenstelling van de gerechten in deze maaltijden. Menuleer pag. 1 1 Inleiding In het specialiteitenrestaurant De Fijne Keuken is het een drukte van belang; Dat wil zeggen het restaurant is nog niet open. Maar gastvrouw Sylvia en haar man kok Bert zijn

Nadere informatie

Menukaart. Eet smakelijk!

Menukaart. Eet smakelijk! Menukaart Het is Lente! Heerlijke verse voorjaarsproducten zijn weer volop verkrijgbaar en verwerkt in onze menukaart. Natuurlijk hebben de asperges een prominente plek gekregen! Onze menukaart is met

Nadere informatie

lunchmenu (tot 14:30u) lunchkaart (tot 17:00u)

lunchmenu (tot 14:30u) lunchkaart (tot 17:00u) menukaart lunchmenu (tot 14:30u) Verrassings-lunchmenu Wilt u uitgebreid eten en genieten van verrassende gerechten, kies dan eens voor ons driegangenmenu (voorgerecht, hoofdgerecht en koffie of thee)

Nadere informatie

In een sfeervol en ontspannen ambiance genieten van eerlijke gerechten

In een sfeervol en ontspannen ambiance genieten van eerlijke gerechten VERRASSINGSMENU Laat u verrassen door de chef! Een compilatie van de mooiste producten die de markt op dit moment te bieden heeft. Het enige wat de chef wil weten zijn uw voorkeuren en eventuele allergieën.

Nadere informatie

HET IS BIJNA KERST. Gratis Voor onze gasten is het gebruik van Wifi en parkeerterrein gratis.

HET IS BIJNA KERST. Gratis Voor onze gasten is het gebruik van Wifi en parkeerterrein gratis. Kerst 2013 HET IS BIJNA KERST Van der Valk Hotel Zwolle opent in november 2013 haar deuren. Wij nodigen u uit om de Kerstdagen door te brengen in ons nieuwe hotel. Ons aanbod In ons restaurant kunt u genieten

Nadere informatie

Culinaire verleiding Restaurant Le Pompadour.

Culinaire verleiding Restaurant Le Pompadour. Culinaire verleiding Restaurant Le Pompadour. Kwaliteit staat voorop Al onze gerechten worden met verse ingrediënten en op ambachtelijke wijze à la minute bereid. Wij doen onze best om uw keuze zo fraai

Nadere informatie

Wijn arrangementen: Half Heel Bijpassende wijnarrangement per glas 3.25 6.50

Wijn arrangementen: Half Heel Bijpassende wijnarrangement per glas 3.25 6.50 Geachte gast, Graag dagen wij onszelf uit om voor u een ultiem moment te creëren vol culinair avontuur in een ontspannen sfeer. Ook willen we u een functionele ambiance bieden voor een succesvolle zakelijke

Nadere informatie

Lunchkaart. Broodjes koud. Broodjes warm. Sandwiches. Soepen. Carpaccio 9,50. Tonijnsalade 8,50. Oude kaas 9,50. Brie en mosterddressing 7,50

Lunchkaart. Broodjes koud. Broodjes warm. Sandwiches. Soepen. Carpaccio 9,50. Tonijnsalade 8,50. Oude kaas 9,50. Brie en mosterddressing 7,50 Lunchkaart Op loop afstand van de meest prachtige kerk in Den Bosch vind u De Bossche Eetkaemer met een verrassende lunchkaart. In ons restaurant of op het terras kunnen wij u altijd een passende ambiance

Nadere informatie

GUSTO di ItAlb. Bar & Restaurant. Diner Menu

GUSTO di ItAlb. Bar & Restaurant. Diner Menu GUSTO di ItAlb Bar & Restaurant Diner Menu Antipasti-Voorgerechten Carpaccio di Manzo 13,50 Dungesneden rundvlees met rucola en Parmezaanse kaas. Funghi trifolati 12,50 Gebakken versechampions met wijnsause,

Nadere informatie

Ontbijt 9,90. Sauna met lunch voor 38,50

Ontbijt 9,90. Sauna met lunch voor 38,50 MENUKAART Geachte gast, Van harte welkom in het restaurant van Centre du Lac. Onze keukenbrigade laat zich internationaal inspireren. De menukaart kenmerkt zich door creatieve en gevarieerde gerechten

Nadere informatie

Wanneer er een * bij een gerecht staat betekent dit dat het gerecht vegetarisch is

Wanneer er een * bij een gerecht staat betekent dit dat het gerecht vegetarisch is Welkom bij Restaurant De Oude Betuwe Wij hebben voor u deze menukaart samengesteld naar onze visie op smaak en seizoen. Op de volgende pagina s vindt u bovenaan de gerechten waaruit u een keuze kunt maken

Nadere informatie

Culinaire verleiding Restaurant Le Pompadour

Culinaire verleiding Restaurant Le Pompadour Culinaire verleiding Restaurant Le Pompadour Kwaliteit staat voorop Al onze gerechten worden met verse ingrediënten en op ambachtelijke wijze à la minute bereid. Wij doen onze best om uw keuze zo fraai

Nadere informatie

Lunchkaart. Club sandwich met gerookte kip, ei, spek, roomkaas en mosterd, geserveerd met frietjes 11,50

Lunchkaart. Club sandwich met gerookte kip, ei, spek, roomkaas en mosterd, geserveerd met frietjes 11,50 Lunchkaart Club sandwich met gerookte kip, ei, spek, roomkaas en mosterd, geserveerd met frietjes 11,50 Indonesisch Naanbrood uit de oven belegd met scampi s, geitenkaas en tomaten salsa 12,75 Tosti uit

Nadere informatie

Administratie en Beheer

Administratie en Beheer Technische Vakken Hotel STELLA MARIS Opgesteld door: Paul Van Itterbeeck Inhoudsopgave DEEL 1 INKOOP EN VERKOOP 1 INKOOP... 6 1.1 HET ASSORTIMENT... 6 1.1.1 De breedte en diepte van het assortiment...

Nadere informatie

Maak gebruik van ons 3 of 4 gangen keuzemenu

Maak gebruik van ons 3 of 4 gangen keuzemenu Maak gebruik van ons 3 of 4 gangen keuzemenu voor sommige gerechten geldt een meerprijs, deze staat achter het gerecht vermeld tussen haakjesoor Voor sommige gerechten geldt een meerprijs, deze staan bij

Nadere informatie

Elk menu bestaat uit een aantal smakelijke gangen. Kies je favoriete gerechten en stel je eigen menu samen:

Elk menu bestaat uit een aantal smakelijke gangen. Kies je favoriete gerechten en stel je eigen menu samen: Menu prijzen Elk menu bestaat uit een aantal smakelijke gangen. Kies je favoriete gerechten en stel je eigen menu samen: Voorgerechten menu 18,50 Soep of voorgerecht, voorgerecht en 2 kleine dessertjes

Nadere informatie

Tea - Room (van 14 tot 18 uur)

Tea - Room (van 14 tot 18 uur) Tea - Room (van 14 tot 18 uur) Warm appelgebakje met frangipanne, crumble, kaneel en vanille ijs Huisgemaakte chocolademousse Crème Brulée PANNENKOEKEN Pannenkoek met boter en suiker Pannenkoek met confituur

Nadere informatie

Lunchkaart van 10:00 tot 17:00

Lunchkaart van 10:00 tot 17:00 Lunchkaart van 10:00 tot 17:00 Broodjes Stokbrood wit/bruin Ambachtelijk Ham of kaas 4,80 5,05 Ham en kaas 5,20 5,55 Gezond 6,25 6,50 Tonijnsalade 6,25 6,50 Kroket of frikadel 6,50 6,75 Limburgse grotten

Nadere informatie

Welkom bij Taste! Taste! presenteert u passie! U kunt niet kiezen? We vertellen u graag ons menu du Chef!

Welkom bij Taste! Taste! presenteert u passie! U kunt niet kiezen? We vertellen u graag ons menu du Chef! Welkom bij Taste! Taste! is er voor iedereen die liefde voelt voor pure cuisine. Voor fijnproevers die zichzelf en hun tafelgenoten willen overrompelen met smaken, geuren en composities die aan de basis

Nadere informatie

Welkom bij De Klomp Charme Hotel & Restaurant.

Welkom bij De Klomp Charme Hotel & Restaurant. De Klomp Charme Hotel & Restaurant Vilsterseweg 10 7734 PD Vilsteren 0529-459000 receptie@herbergdeklomp.nl Welkom bij De Klomp Charme Hotel & Restaurant. Bent u van plan een ontspannen avond te plannen

Nadere informatie

Catering Services. Menulijst: Dranken Lunches Buffets warm/koud Nagerechten Diner suggestie

Catering Services. Menulijst: Dranken Lunches Buffets warm/koud Nagerechten Diner suggestie Catering Services Congrescentrum Elektrum Klingelbeekseweg 45, 6812 DE Arnhem Postbus 9035, 6800 ET Arnhem Telefoonnummer: 026-3562601 Menulijst: Dranken Lunches Buffets warm/koud Nagerechten Diner suggestie

Nadere informatie

Uitgeserveerde lunch of diner

Uitgeserveerde lunch of diner Uitgeserveerde lunch of diner 1.Lunchmenu 2. Specialiteitenmenu 3. Timo Toekan menu Lunchmenu Wij hebben een aantal gerechten voor u geselecteerd, waaruit u uw eigen menu kunt samenstellen Er wordt een

Nadere informatie

Your Landlord and Landlady Theo and Renee & Team van Hotel-Restaurant The Kings Head inn

Your Landlord and Landlady Theo and Renee & Team van Hotel-Restaurant The Kings Head inn Geachte Gast Met enige trots, presenteren wij onze menu kaart! Wij werken graag met de lekkernijen van de Voerstreek. Maar ook andere producten, die verwerkt worden tot verfijnde hoogstandjes, zijn zeker

Nadere informatie

Dinerkaart. koude voorgerechten. garnalencocktail petit 8,00 Noorse garnalen met appeltjes, cocktailsaus en gemengde sla

Dinerkaart. koude voorgerechten. garnalencocktail petit 8,00 Noorse garnalen met appeltjes, cocktailsaus en gemengde sla Dinerkaart koude voorgerechten garnalencocktail petit 8,00 Noorse garnalen met appeltjes, cocktailsaus en gemengde sla gerookte zalm 9,50 fijne gerookte zalm met rode ui, kappertjes op een bedje van fijne

Nadere informatie

MENUKAART. pizza restaurant CAESAR PIZZA RESTAURANT. Kraailandhof

MENUKAART. pizza restaurant CAESAR PIZZA RESTAURANT. Kraailandhof MENUKAART pizza restaurant CAESAR PIZZA RESTAURANT Kraailandhof 121 033 785 39 65 www.caesarpizzarestaurant.nl info@caesarpizzarestaurant.nl VOORGERECHTEN Gebakken Champignon 6.00 Gebakken champignon met

Nadere informatie

Geachte gast, Hieronder hebben we de mogelijkheden voor u uitgewerkt.

Geachte gast, Hieronder hebben we de mogelijkheden voor u uitgewerkt. Geachte gast, Graag dagen wij onszelf uit om voor u een ultiem moment te creëren vol culinair avontuur in een ontspannen sfeer. Ook willen we u een functionele ambiance bieden voor een succesvolle zakelijke

Nadere informatie

Huis gerookte Schotse zalm, scharrel ei, bloemkool, 15,00 spinazie, crème fraîche en een kruidenvinaigrette

Huis gerookte Schotse zalm, scharrel ei, bloemkool, 15,00 spinazie, crème fraîche en een kruidenvinaigrette Onze koude voorgerechten Huis gerookte Schotse zalm, scharrel ei, bloemkool, 15,00 spinazie, crème fraîche en een kruidenvinaigrette Salade King krab, guacamole, gepekelde komkommer, 19,50 suikersla, schuim

Nadere informatie

Welkom in Polderrestaurant De Haven van Eemnes

Welkom in Polderrestaurant De Haven van Eemnes Peter Dircksens: Bij Polderrestaurant De Haven van Eemnes is het ongedwongen genieten in een gastvrije en unieke omgeving van al het lekkers uit de polder, van het weiland en uit het water. Welkom in Polderrestaurant

Nadere informatie

Business Lunch. Menu de Raymaert. Menu Surprise

Business Lunch. Menu de Raymaert. Menu Surprise Business Lunch Couvertprijs 24,50 (2 gangen incl. mokka met huisgemaakte friandises) Dagelijks wisselend twee gangen menu, samengesteld uit dagverse producten. Uitsluitend te bestellen tussen 12.00 uur

Nadere informatie

Voorgerechten. Hoofdgerechten

Voorgerechten. Hoofdgerechten ASPERGEMENU Voorgerechten Aspergesoep Aspergesoep gevuld met verse asperges, gehakt ei en peterselie. 5,95 Lamsham Gerookte lamsham met gegratineerde groene asperges en salade. 9,95 Hoofdgerechten Asperges

Nadere informatie

Banquetingboek Brasserie de Mediaan.

Banquetingboek Brasserie de Mediaan. Banquetingboek Brasserie de Mediaan. Hierbij een overzicht wat wij u kunnen aanbieden. Uiteraard is het mogelijk dat u contact met ons opneemt als u geen keuze kan maken uit ons standaard assortiment maar

Nadere informatie

Buffet arrangementen Grandcafé Eemland

Buffet arrangementen Grandcafé Eemland Buffet arrangementen Grandcafé Eemland Wilt u een groter gezelschap uitnodigen om bij Grandcafé Eemland te komen eten? Vanzelfsprekend zijn wij u graag van dienst met het samenstellen van een buffet of

Nadere informatie

ZALM basilicum / komkommer / kappers 11 CARPACCIO truffel / rucola / Parmezaanse kaas 10 pesto / tomaat / rucola 10

ZALM basilicum / komkommer / kappers 11 CARPACCIO truffel / rucola / Parmezaanse kaas 10 pesto / tomaat / rucola 10 Lunchmenu 2 GANGEN voor / hoofd 27,5 3 GANGEN voor / hoofd / zoet 33 voor / tussen / hoofd 36 4 GANGEN voor / tussen / hoofd / zoet 38 KAAS IPV kaasselectie van Tricht / garnituren / brood 4 Lunch BROOD

Nadere informatie

Voorgerechten. Tussengerechten. Hoofdgerechten. Dessert

Voorgerechten. Tussengerechten. Hoofdgerechten. Dessert Chefs menu 1 3 gangen 31,50 per persoon 4 gangen 36,50 per persoon Voorgerechten Vegetarisch, vis- en vleesgerecht van de chef Tussengerechten Kreeftensoep tartaar van gamba Courgettesoep Hollandse garnaal

Nadere informatie

Wanneer er een * bij een gerecht staat betekent dit dat het gerecht vegetarisch is

Wanneer er een * bij een gerecht staat betekent dit dat het gerecht vegetarisch is Welkom bij Restaurant De Oude Betuwe Wij hebben voor u deze menukaart samengesteld naar onze visie op smaak en seizoen. Op de volgende pagina s vindt u bovenaan de gerechten waaruit u een keuze kunt maken

Nadere informatie

Buffet Paxx 24,00 Vanaf 25 personen

Buffet Paxx 24,00 Vanaf 25 personen Buffet Paxx 24,00 Diverse broodsoorten met boter, whiskysaus en aioli Gemarineerde olijven van Pomodori tomaten Carpaccio van rund met pesto en Parmezaanse kaas Teruel ham met pikant gemarineerde meloen

Nadere informatie

Welkom in t Gasthuis!

Welkom in t Gasthuis! Welkom in t Gasthuis! Frederik en Kirsten Openingsuren van de keuken van 11.30 tot 14.30 uur van 17.30 tot 21.00 uur vrijdag en zaterdag tot 22.00 uur * Uitzonderingen staan aangegeven in de menukaart.

Nadere informatie

Culinaire mogelijkheden

Culinaire mogelijkheden Culinaire mogelijkheden 1. Luxe koud en warm buffet 2. Koud en warm buffet 3. Geserveerd diner 4. Walking dinner Luxe koud en warm buffet Soep Hollandse tomatensoep Kippensoep Salades Rucola Griekse salade

Nadere informatie

Voorgerechten. Koude voorgerechten: Warme voorgerechten:

Voorgerechten. Koude voorgerechten: Warme voorgerechten: Voorgerechten Koude voorgerechten: Pastasalade 3.80 Kipcoctail 4.00 Meloen met gerookte ham 6.00 Tomaat/mozzarella 6.00 Tomaat crevette 6.20 Garnaalcocktail 6.20 Salade met gerookte vis 11.00 Carpaccio

Nadere informatie

Herberg, Brasserie de Bongerd

Herberg, Brasserie de Bongerd Herberg, Brasserie de Bongerd U kunt bij ons terecht voor o.a. Overnachtingen Ontbijt, brunch, lunch, diner, Diversen Work shops Feesten en partijen, vergaderingen Of gewoon voor een lekker kopje koffie

Nadere informatie

Salade en voorgerechten

Salade en voorgerechten Menukaart Salade en voorgerechten Uiensoep Tomatensoep Franse uiensoep. 5,50 Carpaccio dunne plakjes ossenhaas met pijnboompitten, pesto, parmezaanse kaas en rucola. 8,50 Griekse salade met feta kaas.

Nadere informatie

Menumogelijkheden (bij 15 personen of meer)

Menumogelijkheden (bij 15 personen of meer) Menumogelijkheden (bij 15 personen meer) Lunch Ontbijtbuffet 9,90 p.p. ham, kaas, salami, rosbief, zoet beleg en een gekookte eitje. Hierbij serveren wij kfie, thee, melk, karnemelk en jus d orange. Verwenontbijtbuffet

Nadere informatie

Welkom op onze huidige menukaart met talrijke gerechten à la carte en suggestiemenu s.

Welkom op onze huidige menukaart met talrijke gerechten à la carte en suggestiemenu s. Beste, Welkom op onze huidige menukaart met talrijke gerechten à la carte en suggestiemenu s. U vindt deze hier onderaan. Wij hopen dat deze u mag bevallen en kijken alvast uit om u te mogen verwelkomen.

Nadere informatie

Formules voor bedrijven en groepen. De Zwarte Hond. Heikantstraat Kalmthout

Formules voor bedrijven en groepen. De Zwarte Hond. Heikantstraat Kalmthout Formules voor bedrijven en groepen De Zwarte Hond Heikantstraat 169 2920 Kalmthout 1. en contactgegevens 2. Vergaderruimtes 3. Koffietafel 4. Continentaal ontbijt 5. Soep en broodjesbuffet 6. lunch 7.

Nadere informatie

Menukaart Giovanni Midwoud

Menukaart Giovanni Midwoud Menukaart Giovanni Midwoud *** Iedere woensdag ---- Pizzadag ---- alle pizza`s 6,00 *** Nr. Gerechten Prijs Soepen 1 Zuppa di Pomodore - tomatensoep 4,00 2 Zuppa di Cipolla - Italiaanse uiensoep 4,00 Insalata

Nadere informatie

Buffet A: 23,50. Salades. Huzarensalade Kip kerrie salade Aardappelsalade met uitgebakken spek Tomatensalade met pesto en olijfolie.

Buffet A: 23,50. Salades. Huzarensalade Kip kerrie salade Aardappelsalade met uitgebakken spek Tomatensalade met pesto en olijfolie. Buffet A: 23,50 Salades Huzarensalade Kip kerrie salade Aardappelsalade met uitgebakken spek Tomatensalade met pesto en olijfolie Vis: Gerookte- en pepermakreel Gevulde komkommer met zalmmousse Zoute haring,

Nadere informatie

HET SPECIALITEITENMENU

HET SPECIALITEITENMENU Geachte gast, Op onze menukaart vindt U twee soorten gerechten: De vertrouwde klassieke gerechten die al jaren op onze kaart vermeld staan, en de steeds wisselende specialiteiten als: wild-, asperge- en

Nadere informatie

Voorgerechten. A la Carte kaart. CARPACCIO RUND 10,50 Carpaccio van rund met balsamico dressing, Parmezaan en pijnboompitten

Voorgerechten. A la Carte kaart. CARPACCIO RUND 10,50 Carpaccio van rund met balsamico dressing, Parmezaan en pijnboompitten A la Carte kaart Voorgerechten CARPACCIO RUND 10,50 Carpaccio van rund met balsamico dressing, Parmezaan en pijnboompitten POMMODORISOEP 5,75 Crème van verse tomaten met huisgemaakte pesto GRIEKSE SALADE

Nadere informatie

KOUDE VOORGERECHTEN. Rosé gebraden kalfsmuis met een tonijn mayonaise 9,75. licht gerookte, dun gesneden ossenhaas, waarbij een truffel crème 10,75

KOUDE VOORGERECHTEN. Rosé gebraden kalfsmuis met een tonijn mayonaise 9,75. licht gerookte, dun gesneden ossenhaas, waarbij een truffel crème 10,75 VITELLO TONATO KOUDE VOORGERECHTEN Rosé gebraden kalfsmuis met een tonijn mayonaise 9,75 CARPACCIO BIJ BRONS licht gerookte, dun gesneden ossenhaas, waarbij een truffel crème 10,75 RIVIERKREEFTSALADE heerlijke

Nadere informatie

GUSTO di ItALB. Bar & Restaurant. Diner Menu

GUSTO di ItALB. Bar & Restaurant. Diner Menu GUSTO di ItALB Bar & Restaurant Diner Menu ANTIPASTI - VOORECHTEN Carpaccio di Manzo 13,50 Dungesneden rundvlees met rucola en Parmezaanse kaas Sofia 14,50 Buffelmozzarella met Parmaham, pomodorini en

Nadere informatie

Lunchkaart de Herberg

Lunchkaart de Herberg Lunchkaart de Herberg De gerechten op deze kaart serveren wij tot 17.00 uur Soepen Fryske mosterdsoep met Fryske droge worst en prei ( kan ook vegetarisch ) 4,25 Soep van de chef ( regelmatige wisselende

Nadere informatie

DE KAART VAN

DE KAART VAN DE KAART VAN 2010 DE LUNCH : 13 EURO en 15 Euro een voorgerecht + een hoofdschotel + een dessert De Soepen Kreeftensoep met Armagnac Schelpdierensoep met Rouille en Korstjes Vissoep met rouille en korstjes

Nadere informatie

Lunch (te bestellen tot 17:00 uur)

Lunch (te bestellen tot 17:00 uur) Lunch (te bestellen tot 17:00 uur) Uitsmijter 7,00 2 sneetjes (wit of bruin) brood belegd met 2 gebakken spiegeleieren. Met een keuze uit ham/kaas/spek. Omelet 7,50 Met een keuze uit ham, kaas, champignons

Nadere informatie

Hartelijk welkom bij Pannenkoekenherberg Hollandershoeve

Hartelijk welkom bij Pannenkoekenherberg Hollandershoeve Hartelijk welkom bij Pannenkoekenherberg Hollandershoeve We zijn in juni 2012 gestart met ons restaurant en presenteren u met trots onze menukaart. Vanzelfsprekend hebben we een groot assortiment pannenkoeken,

Nadere informatie

Adres: Ons adres is Halvemaanstraat 30, 5651 BP te Eindhoven.

Adres: Ons adres is Halvemaanstraat 30, 5651 BP te Eindhoven. Het vergader- en dinerhuisje van Piet Hein Eek is gelegen op het perron achter het restaurant. Deze ruimte is te huur voor een vergadering of een gezellig privé dinertje. Info facts: De huur voor het vergader-

Nadere informatie

Wij wensen u een smaakvolle avond toe.

Wij wensen u een smaakvolle avond toe. Restaurant De Arendshoeve Liefhebbers van vers zijn bij ons aan het juiste adres. Elke dag serveren we onze gasten verrassende seizoensgerechten, op de inspiratie van de nieuwe Nederlandse keuken; Dutch

Nadere informatie

Menu Mogelijkheden. (bij 15 personen of meer) Lunch

Menu Mogelijkheden. (bij 15 personen of meer) Lunch Menu Mogelijkheden (bij 15 personen meer) Lunch Ontbijtbuffet 13,50 p.p. (tot 11:00) U heeft de keuze uit diverse soorten brood, ham, kaas, salami, rosbief, zoet beleg en een gekookte eitje. Hierbij serveren

Nadere informatie

Cafe crème 2,00 Espresso, Ristretto 2,00 Cappuccino, Latte Macchiato 2,00 Thee 2,00 Huisgemaakte gebak 2,50 Met slagroom 3,00

Cafe crème 2,00 Espresso, Ristretto 2,00 Cappuccino, Latte Macchiato 2,00 Thee 2,00 Huisgemaakte gebak 2,50 Met slagroom 3,00 De terraskaart wordt uitsluitend op het terras geserveerd de prijzen gelden ook alleen op het terras Terras kaart 2015 Restaurant de Bottermarck Cafe crème 2,00 Espresso, Ristretto 2,00 Cappuccino, Latte

Nadere informatie

An Van Bedts Kok Traiteur Vonckstraat 54 2270 Herenthout an.vanbedts@skynet.be www.anvanbedts.be Tel: 014/ 51.76.27

An Van Bedts Kok Traiteur Vonckstraat 54 2270 Herenthout an.vanbedts@skynet.be www.anvanbedts.be Tel: 014/ 51.76.27 An Van Bedts Kok Traiteur Vonckstraat 54 2270 Herenthout an.vanbedts@skynet.be www.anvanbedts.be Tel: 014/ 51.76.27 Koude Buffetten 2015 In deze menuboek geven we verschillende mogelijkheden voor koude

Nadere informatie

Ervaring delen. Bon Appétit, Robert Kranenborg Culinair Coach

Ervaring delen. Bon Appétit, Robert Kranenborg Culinair Coach Ervaring delen In Nevy staan zee- en zoetwater producten centraal. Het aanbod van vis hangt af van het seizoen en van de richtlijnen die gevolgd moeten worden om overbevissing te voorkomen. Restaurant

Nadere informatie

Rillette van eend met uienmarmelade en een zoet zuur 9,75. Rauwe gemarineerde zalm met Zweeds brood en een dressing van 10,50

Rillette van eend met uienmarmelade en een zoet zuur 9,75. Rauwe gemarineerde zalm met Zweeds brood en een dressing van 10,50 Koude voorgerechten Salade van buffelmozzarella, basilicum pommedori, olijven, 9,25 kappertjes, en een vinaigrette van oude aceto Rillette van eend met uienmarmelade en een zoet zuur 9,75 van uitjes en

Nadere informatie

Buffetten. Leekzicht natuurlijk beleven

Buffetten. Leekzicht natuurlijk beleven Buffetten. Buffet de Meid: 14,- p.p. - Gemarineerde beenhammetjes, heerlijk gegrild en overgoten met whisky en bruine suiker. - Gegratineerde aardappelen met verse room en kaas. - Huzaren salade gegarneerd

Nadere informatie

Buffetten algemeen. De Zeemeeuw biedt u een tal van mogelijkheden voor buffetten.

Buffetten algemeen. De Zeemeeuw biedt u een tal van mogelijkheden voor buffetten. Buffetten algemeen De Zeemeeuw biedt u een tal van mogelijkheden voor buffetten. Gezelschappen tot 30 personen kunnen een keuze maken uit de à la carte kaart. Voor grotere gezelschappen adviseren wij te

Nadere informatie

Frankendael is een warm ingericht en gastvrij zalencomplex waar het vanzelfsprekend is dat het u naar de zin gemaakt wordt.

Frankendael is een warm ingericht en gastvrij zalencomplex waar het vanzelfsprekend is dat het u naar de zin gemaakt wordt. Dinerbuffet gezellig en lekker In de Watergraafsmeer op een steenworp afstand van de ringweg A10 ligt het klassieke grand café restaurant Frankendael. De accommodatie bestaat uit diverse zalen en zijn

Nadere informatie

Moederdagontbijt- buffet uur tot uur Prijs 15,50 per persoon Kinderen 4 tot 12 jaar 8,50 per persoon

Moederdagontbijt- buffet uur tot uur Prijs 15,50 per persoon Kinderen 4 tot 12 jaar 8,50 per persoon MOEDERDAG 12 MEI 2019 Een dag om je moeder te laten weten hoe bijzonder zij is. Verwen haar met een heerlijk ontbijt, brunch, high tea, lunch of diner. Maak aansluitend een wandeling in het prachtige Mastbos,

Nadere informatie

ERVAAR EEN CULINAIRE KERST BRUNCH OF DINER

ERVAAR EEN CULINAIRE KERST BRUNCH OF DINER ERVAAR EEN CULINAIRE KERST BRUNCH OF DINER MAAK KENNIS MET ONZE KEUKEN... Met ons label AMBACHTELIJK BEREID IN BÖRK leggen wij extra nadruk op de mooie, natuurlijke & gezonde producten uit de streek. Stuk

Nadere informatie

Iets te vieren? Wij maken het onvergetelijk!

Iets te vieren? Wij maken het onvergetelijk! Iets te vieren? Wij maken het onvergetelijk! Als u zeker wil weten dat uw feest, bijeenkomst of evenement slaagt...kom dan naar Restaurant The Beacon. Al uw prive,-en zakelijke feesten zijn bij ons in

Nadere informatie

STRANDPAVILJOEN ZUID

STRANDPAVILJOEN ZUID Tosti s tot 17:00 uur Tosti Ham - kaas 3.50 Ham - kaas -tomaat 4.00 Kaas -tomaat 4.00 Toast Hawaï 6.50 Broodjes tot 17:00 uur Jonge kaas ( Boerenkaas van De Franschman ) 3.50 Oude kaas (Boerenkaas van

Nadere informatie

Buffetten. Koud warm buffet deluxe

Buffetten. Koud warm buffet deluxe Buffetten Lunch buffet o 2 soorten soep o Rauwkostsalade o Diverse soorten luxe broodjes o Diverse soorten vleeswaren o 2 soorten kaas o Roerei o Koffie, thee, jus d orange, melk en karnemelk o Fruit Salade

Nadere informatie

Rundercarpaccio 8,50 Dun gesneden rundvlees met mesclum sla, kappertjes, marinade van pesto, olijfdressing, komkommer, olijf, rode ui en oude kaas.

Rundercarpaccio 8,50 Dun gesneden rundvlees met mesclum sla, kappertjes, marinade van pesto, olijfdressing, komkommer, olijf, rode ui en oude kaas. Voorgerechten Rundercarpaccio 8,50 Dun gesneden rundvlees met mesclum sla, kappertjes, marinade van pesto, olijfdressing, komkommer, olijf, rode ui en oude kaas. Warm Geitenkaasje & Peer 6,00 Zachte geitenkaas,

Nadere informatie

Stel uw 3 gangen menu samen uit onderstaande gerechten voor 19,75

Stel uw 3 gangen menu samen uit onderstaande gerechten voor 19,75 Stel uw 3 gangen menu samen uit onderstaande gerechten voor 19,75 Op maandag en dinsdag 17,75. VOORGERECHTEN Carpaccio: van rund met truffelmayonaise en Parmezaansekaas. Antipasti di Mare : serranoham,

Nadere informatie

Eindejaars Arrangementen

Eindejaars Arrangementen Lunch of Brunch Torentjes Een etagère waar de diverse lekkernijen op worden geserveerd. Ongedwongen en gezellig eten en borrelen in groepsvorm vanaf 4 personen. Italiaans Torentje Ontvangst met een glas

Nadere informatie

Lunchkaart. Specialiteiten. Lichtbruin of bruin boerenbrood met. Pastei 8.95 pasteitje gevuld met huisgemaakte wildragout en salade

Lunchkaart. Specialiteiten. Lichtbruin of bruin boerenbrood met. Pastei 8.95 pasteitje gevuld met huisgemaakte wildragout en salade Lunchkaart Specialiteiten Pastei 8.95 pasteitje gevuld met huisgemaakte wildragout en salade Wild kroketten 7.95 2 wildkroketjes op boerenbrood geserveerd met salade van zuurkool, rode kool en rozijnen

Nadere informatie

Diner. Onze gerechten kunnen allergenen bevatten Heeft u een allergie? Meld het ons

Diner. Onze gerechten kunnen allergenen bevatten Heeft u een allergie? Meld het ons Diner Diner (17.00-21.00 uur) Voorgerechten Broodplankje 9,50 diverse soorten brood en smeersels voor twee personen Carpaccio van rund 10,50 met truffelmayonaise, oude kaas, pijnboompitten en sla Ham/meloen

Nadere informatie

HET SPECIALITEITENMENU

HET SPECIALITEITENMENU Geachte gast, Op onze menukaart vindt U twee soorten gerechten: De vertrouwde klassieke gerechten die al jaren op onze kaart vermeld staan, en de steeds wisselende specialiteiten als: wild-, asperge- en

Nadere informatie

Voorgerechten. Carpaccio 9.95 Plakjes ossenhaas met verse Parmezaanse kaas, pijnboompitten, croutons & aceto siroop.

Voorgerechten. Carpaccio 9.95 Plakjes ossenhaas met verse Parmezaanse kaas, pijnboompitten, croutons & aceto siroop. Voorgerechten Carpaccio 9.95 Plakjes ossenhaas met verse Parmezaanse kaas, pijnboompitten, croutons & aceto siroop. Rode Mul met Coburgerham 6.95 Mul met coburgerham & tonijn crème. Funghi Trifolati 5.95

Nadere informatie

Lunchkaart. Pasteitje gevuld met huisgemaakte wildragout, bospaddenstoelen en salade

Lunchkaart. Pasteitje gevuld met huisgemaakte wildragout, bospaddenstoelen en salade Lunchkaart Specialiteiten Pastei 8.95 Pasteitje gevuld met huisgemaakte wildragout, bospaddenstoelen en salade Wildkroketten 8.95 Wildkroketten op boerenbrood, geserveerd met salade en truffelmayonaise

Nadere informatie

Welkom in restaurant Smaakmakers

Welkom in restaurant Smaakmakers Welkom in restaurant Smaakmakers Geachte gast, Met zorg heeft ons keukenteam dit seizoensmenu voor u samengesteld. Maak uw keuze uit de culinaire klasse die u wenst; Lekkere, Heerlijke en/of Culinaire

Nadere informatie

Carpaccio van mozzarella met gemarineerde groentemix en een pesto dressing 9,85. Turkse kalkoen wrap 9,95

Carpaccio van mozzarella met gemarineerde groentemix en een pesto dressing 9,85. Turkse kalkoen wrap 9,95 MENUKAART MENU VOORGERECHTEN Carpaccio van mozzarella met gemarineerde groentemix en een pesto dressing 9,85 Turkse kalkoen wrap 9,95 Rolmops van makreel met een sesam biscuit 10,85 Rundercarpaccio van

Nadere informatie

Culinair genieten midden in de natuur!

Culinair genieten midden in de natuur! Culinair genieten midden in de natuur! LUNCH Specialiteit Carpaccio 11,95 Salades Gerookte zalm en Amelander meerval met mierikswortelsaus 10,95 Gekonfijte eend met een cranberry compote 10,95 Mozzarella

Nadere informatie

Welkom in Polderrestaurant De Haven van Eemnes

Welkom in Polderrestaurant De Haven van Eemnes Peter Dircksens: Bij Polderrestaurant De Haven van Eemnes is het ongedwongen genieten in een gastvrije en unieke omgeving van al het lekkers uit de polder, van het weiland en uit het water. Welkom in Polderrestaurant

Nadere informatie

Tafeldekken. Info@wijnweetje.nl kook.rubriek.nl

Tafeldekken. Info@wijnweetje.nl kook.rubriek.nl Tafeldekken Als we voor de feestdagen een diner maken voor onze gasten, besteden we hier veel tijd aan. Daarom is het net zo belangrijk dat het diner geserveerd wordt op een mooi gedekte tafel. Hiervoor

Nadere informatie

Vissermansbord Gerookte paling, gerookte zalm, gerookte forelmousse en garnalen 12,50

Vissermansbord Gerookte paling, gerookte zalm, gerookte forelmousse en garnalen 12,50 Koude voorgerechten Verse zalmcocktail 8,00 Verse gerookte paling met garnalen en mierikswortel 9,50 Vissermansbord Gerookte paling, gerookte zalm, gerookte forelmousse en garnalen 12,50 Gerookte forellenmousse

Nadere informatie

Caeser salad gerookte hoender kwartel ei parmezaanse kaas pancetta van het Livar varken Langoustine en Kalf

Caeser salad gerookte hoender kwartel ei parmezaanse kaas pancetta van het Livar varken Langoustine en Kalf Voorgerechten Caeser salad gerookte hoender kwartel ei parmezaanse kaas pancetta van het Livar varken 11.95 Langoustine en Kalf zoetzure tomaatjes haringkaviaar kreeften-vinaigrette 14.50 Gegrilde runderbavette

Nadere informatie

Onze menukaart aan de Maas

Onze menukaart aan de Maas Onze menukaart aan de Maas LUNCH Soepen Uiensoep Pasta s 6.00 Pasta carbonara 9.75 Toast gegratineerd met mozzarella kaas Asperge soep Champignons spek parmezaan 6.50 Asperge ham ei peterselie Pomodori

Nadere informatie

Gastronomie. De smaak

Gastronomie. De smaak Gastronomie Inleiding Buiten de deur eten komt steeds vaker voor. Het aantal gasten van restaurants, eetcafé s, fastfoodbedrijven, bedrijfskantines en instellings- of ziekenhuisrestaurants neemt nog steeds

Nadere informatie

Menukaart Uitspanning de Nachtegaal. Lunchkaart pag. 2. Pannenkoeken pag. 5. Kinderkaart pag. 6. Nagerechten pag. 7. Dinerkaart pag.

Menukaart Uitspanning de Nachtegaal. Lunchkaart pag. 2. Pannenkoeken pag. 5. Kinderkaart pag. 6. Nagerechten pag. 7. Dinerkaart pag. Menukaart Uitspanning de Nachtegaal 1 Lunchkaart pag. 2 Pannenkoeken pag. 5 Kinderkaart pag. 6 Nagerechten pag. 7 Dinerkaart pag. 8 2 Lunchkaart van 10:00 tot 17:00 Broodjes wit/bruin Stokbrood / Molenaarsbrood

Nadere informatie

Parkhotel verrassingsmenu. Begeleidend wijnarrangement

Parkhotel verrassingsmenu. Begeleidend wijnarrangement Parkhotel verrassingsmenu 4 gangen verrassingsmenu Amuse voorgerecht tussengerecht hoofdgerecht dessert of kaas 35,50 5 gangen verrassingsmenu Amuse voorgerecht tussengerecht sorbet hoofdgerecht dessert

Nadere informatie

L U N C H & D I N E R

L U N C H & D I N E R LUNCH & DINER APERITIEF SUGGESTIE ALLERGENEN INFORMATIE Wij gaan zeer zorgvuldig om met uw voedselallergie of voedselintolerantie. Kruisbesmetting van allergenen is in onze keuken nooit 100% uit te sluiten.

Nadere informatie

D oe je schoenen uit, neem een goed glas wijn, kruip in de huid van Lùst en geniet...

D oe je schoenen uit, neem een goed glas wijn, kruip in de huid van Lùst en geniet... D oe je schoenen uit, neem een goed glas wijn, kruip in de huid van Lùst en geniet... Kabeljauwcarpaccio geserveerd met een frisee- en rucolasalade afgemaakt met limoensap en verse koriander 12,75 Steaktartaar

Nadere informatie

Voorgerechten. Gamba s 9,50 Aan een spies geserveerd op een frisse salade met aïoli

Voorgerechten. Gamba s 9,50 Aan een spies geserveerd op een frisse salade met aïoli Voorgerechten Brood met smeersels 5,50 Wit en bruin brood met kruidenboter, pesto en tapenade Gamba s 9,50 Aan een spies geserveerd op een frisse salade met aïoli Carpaccio 10,50 Van weiderund met truffelmayonaise,

Nadere informatie

RESTAURANT DE RECHTER

RESTAURANT DE RECHTER RESTAURANT DE RECHTER De Rechter in Boxtel is gevestigd in een karakteristiek en monumentaal pand, midden in het centrum van Boxtel. Wij hebben een prachtig terras, pal aan rivier de Dommel. Dit maakt

Nadere informatie

Lunchkaart van 10:00 tot 17:00

Lunchkaart van 10:00 tot 17:00 Lunchkaart van 10:00 tot 17:00 Broodjes wit/bruin Stokbrood Molenaarsbrood Ham of kaas 4,85 5,10 Ham en kaas 5,25 5,60 Gezond 6,50 6,75 Tonijnsalade 6,25 6,50 Brie 6,50 6,75 Frikadel 2 stuks 6,50 6,75

Nadere informatie

Slapen. Live. Luxe. Kerst. 4-gangen. diner. entertainment. Kerstavondbuffet. brunch. Luxe. oudejaars. Kerstdiner. buffet

Slapen. Live. Luxe. Kerst. 4-gangen. diner. entertainment. Kerstavondbuffet. brunch. Luxe. oudejaars. Kerstdiner. buffet Slapen vanaf 70,- p.p.p.n. inclusief uitgebreid ontbijt Luxe Kerstavondbuffet vanaf 37,50 p.p. Live Kerst brunch vanaf 29,50 p.p. Luxe 4-gangen vanaf 59,00 p.p. oudejaars diner buffet vanaf 64,50 p.p.

Nadere informatie

Catering formules. Sportkaffee Peerdsbos. Sporthoreca bvba. Prijzen inclusief de respectievelijke btw tarieven en geldig vanaf 01/09/2015

Catering formules. Sportkaffee Peerdsbos. Sporthoreca bvba. Prijzen inclusief de respectievelijke btw tarieven en geldig vanaf 01/09/2015 Catering formules Sportkaffee Peerdsbos Sporthoreca bvba Prijzen inclusief de respectievelijke btw tarieven en geldig vanaf 01/09/2015 Meer informatie? mail naar sporthoreca@icloid.com info@sporthoreca.be

Nadere informatie

VOORGERECHTEN. KOUD CAPRESE SALADE 5,50 Salade met mozzarella, tomaat, olijfolie en basilicum GARNALENCOCKTAIL 6,50 3-GANGEN MENU

VOORGERECHTEN. KOUD CAPRESE SALADE 5,50 Salade met mozzarella, tomaat, olijfolie en basilicum GARNALENCOCKTAIL 6,50 3-GANGEN MENU VOORGERECHTEN WARM TOMATENSOEP 4,50 UIENSOEP 4,50 GEBAKKEN CHAMPIGNONS MET KRUIDENBOTER 6,50 MOSSELEN BEREID MET KRUIDENBOTER 7,00 GEBAKKEN GARNALEN EN ROOMSAUS 7,50 KOUD CAPRESE SALADE 5,50 Salade met

Nadere informatie

LUNCH (tussen 12.00 en 17.00, i.v.m. drukte daarbuiten op verzoek) 1. Croque Monsieur 5,70. 2. Croque Hawaii 6,30

LUNCH (tussen 12.00 en 17.00, i.v.m. drukte daarbuiten op verzoek) 1. Croque Monsieur 5,70. 2. Croque Hawaii 6,30 LUNCH (tussen 12.00 en 17.00, i.v.m. drukte daarbuiten op verzoek) 1. Croque Monsieur 5,70 Tosti ham & kaas* 2. Croque Hawaii 6,30 Tosti ham, kaas* & ananas 3. Uitsmijter Lekker nei* spek & kaas* 8,60

Nadere informatie

vanaf 2 personen p.p. van gemarineerde Aubergine, Artisjok, Tomaat, Paprika en Olijven, Tappenade en Brood met of zonder Kruidenboter

vanaf 2 personen p.p. van gemarineerde Aubergine, Artisjok, Tomaat, Paprika en Olijven, Tappenade en Brood met of zonder Kruidenboter + Voor bij de Borrel + ----------------- -------- Mandje Brood 4,95 met Kruidenboter of Tapenade Gemarineerde Olijven 4,35 met zongedroogde Tomaten Proeverij vanaf 2 personen p.p. van gemarineerde Aubergine,

Nadere informatie