ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 JANUARI 2014

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 JANUARI 2014"

Transcriptie

1 ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 JANUARI 2014 Aanwezig : De heer Michaël Vannieuwenhuyze, voorzitter van de gemeenteraad De heer Alain Top, burgemeester De heren Annick Vandebuerie, David Vandekerckhove, Jacques Maelfait, Filip Kets, Eddy Glorieux, mevrouw Inge Bossuyt schepenen De heer Dominique Windels, schepen van rechtswege, voorzitter van het OCMW (niet stemgerechtigd) (afwezig bij de dagordepunten 6 t.e.m. 11 en bij 17 en 18) De heren en dames Rita Beyaert (afwezig vanaf de geheime stemming bij dagordepunt 22), Willy Vandemeulebroucke, Rik Pattyn (afwezig bij de dagordepunten 1 t.e.m. 4 en vanaf de geheime stemming bij dagordepunt 22), Francis Pattyn (afwezig vanaf de geheime stemming bij dagordepunt 22), Rik Vandenabeele (afwezig vanaf de geheime stemming bij dagordepunt 22), Rosanne Mestdagh (afwezig vanaf de geheime stemming bij dagordepunt 22), Kathleen Duchi (afwezig vanaf de geheime stemming bij dagordepunt 22), Marleen Rogiers, Eric Kerckhof (afwezig vanaf de geheime stemming bij dagordepunt 22), Donald Langedock (afwezig vanaf de geheime stemming bij dagordepunt 22), Olivier Vanryckeghem (afwezig vanaf de geheime stemming bij dagordepunt 22), Sofie Decavele (afwezig vanaf de geheime stemming bij dagordepunt 22), Tijs Naert, Stijn Soetaert (afwezig vanaf de geheime stemming bij dagordepunt 22), Marijke Ostyn (afwezig bij dagordepunt 1 en vanaf de geheime stemming bij dagordepunt 22), Eveline Lahousse, Lynn Callewaert (afwezig vanaf de geheime stemming bij dagordepunt 22), Patrick Claerhout, Alexander De Waele, Hilde De Bruyne (afwezig vanaf de geheime stemming bij dagordepunt 22) en Stijn Derammelaere (aanwezig vanaf zijn eedaflegging) gemeenteraadsleden De heer Carlo Daelman, secretaris De zitting begint om uur. De zitting wordt om u. geschorst op verzoek van de CD&Vfractie. De zitting wordt terug geopend om u. en wordt opnieuw geschorst op verzoek van de fracties sp.a./groen en de NV-A. De zitting wordt terug geopend om u. Openbare zitting DAGORDE 1. Aktename van het ontslag van een gemeenteraadslid. 2. Vaststelling verlies van een verkiesbaarheidsvereiste in hoofde van een opvolger. 3. Onderzoek van de geloofsbrieven van een opvolgend gemeenteraadslid en eedaflegging. 4. Aanpassing van de rangorde van de gemeenteraadsleden per 20 januari Bavikhoofsestraat. Heraanleggen voetpaden en fietspaden. Goedkeuren bestek, raming ( ,90 euro + 21 % btw) en gunningswijze. 6. Groot onderhoud wegen 2013 deel 1. Herstel Oudenaardsestraat en Hoogstraat. Goedkeuren verrekening Renovatie dolomietpaden en aanleggen grindgazonpaden Bavikhove. Goedkeuren bestek, raming (9 427,11 euro + 21 % btw) en gunningswijze. 8. Kosteloze overdracht van wegenis gelegen in de Merelstraat door nv Casier Invest en nv Imfeca. Goedkeuren ontwerpakte.

2 9. Interne staatshervorming 'Hervorming waterbeheer en beleid'. Herschaling onbevaarbare waterlopen van 3 naar 2 categorie. Principieel akkoord. 10. Goedkeuren samenwerkingsovereenkomst tussen Waterwegen en Zeekanaal nv, de stad Harelbeke en de intercommunale Leiedal met betrekking tot de watergebonden ontwikkeling van de site Infrax in Harelbeke. 11. Aankoop van een machine voor onkruidbestrijding. Goedkeuren bestek, raming (19 008,26 euro + 21 % btw) en gunningswijze. 12. Aankoop bestelwagens voor de departementen grondgebiedszaken en facility. Goedkeuren bestek, raming (39 256,20 euro + 21 % btw) en gunningswijze. 13. Woonwijs. Goedkeuren jaarverslag, rekening en jaarlijkse evaluatie. 14. Gemeentelijke huisvestingspremies. Goedkeuren aangepaste premiereglementen. 15. Subsidiereglement ontwikkelingssamenwerking. Hervaststelling. 16. Gemeentelijke belasting op woningen, kamers, gebouwen of andere woongelegenheden, opgenomen in het gemeentelijk leegstandsregister. Wijziging. 17. Belasting op de afgifte van administratieve documenten. Aanslagjaar 2014 tot en met Aanpassing. 18. Interne kredietaanpassing Kennisname. 19. Renovatie sportvloeren sporthallen. Goedkeuren bestek, raming (82 591,65 euro + 21 % btw) en gunningswijze. 20. Vernieuwen lichtstraten sporthallen Harelbeke. Goedkeuren bestek, raming ( euro + 21 % btw) en gunningswijze. 21. Stedelijk basisonderwijs. Aanwenden bijkomend personeel werkingsbudget (PWB) voor het kleuteronderwijs van de school Zuid. 22. Nv Bedrijvencentrum Harelbeke. Goedkeuren statuten, beslissing tot participatie, aanstelling vertegenwoordiger en plaatsvervangend vertegenwoordiger in de algemene vergadering en voordracht bestuurders. 23. Samenwerkingsovereenkomst Toerisme en Recreatie tussen Westtoer en stad Harelbeke. 24. Vragenkwartiertje. ****** 1. Aktename van het ontslag van een gemeenteraadslid. Op grond van volgende overwegingen zowel feitelijk als juridisch: Op legde de heer Dominique Windels de eed af als gemeenteraadslid.

3 Bij brief ontvangen op , biedt hij zijn ontslag aan. Dit ontslag wordt definitief zodra de voorzitter ervan kennis heeft genomen. De brief werd aan de voorzitter overgemaakt door de stadsadministratie bij mail van Verwijzend naar volgende wettelijke, decretale en reglementaire bepalingen : Het gemeentedecreet, inzonderheid art. 15. Om deze redenen ; In aanwezigheid van voormelde personen. BESLUIT : Neemt akte van het ontslag dat als gemeenteraadslid wordt aangeboden door de heer Dominique Windels. 2. Vaststelling verlies van een verkiesbaarheidsvereiste in hoofde van een opvolger. Op grond van volgende overwegingen zowel feitelijk als juridisch: De heer Dominique Windels, effectief zetelend gemeenteraadslid voor de fractie sp.a-groen, heeft ontslag als gemeenteraadslid aangeboden. De voorzitter van de gemeenteraad en de gemeenteraad hebben van dit ontslag akte genomen. Door deze eerste aktename is dit ontslag definitief. De heer Windels dient als gemeenteraadslid te worden vervangen door een opvolger behorend tot de lijst waarop hij werd verkozen en dit naar rang van deze opvolgers zoals vastgesteld in het proces-verbaal van het gemeentelijk hoofdbureau van en correct bevonden door de Raad voor Verkiezingsbetwistingen op Uit een voorliggend uittreksel uit de bevolkingsregisters blijkt dat mevr. Lisa Bouttelgier, eerste opvolger op de lijst waarop de heer Windels werd gekozen, sedert is ingeschreven in de bevolkingsregisters van de stad Gent. Bijgevolg voldoet betrokkene, bij toepassing van art. 58 en 8 van het decreet van houdende o.m. de organisatie van de lokale en provinciale verkiezingen, niet langer aan de verkiesbaarheidsvoorwaarde dat ze moet ingeschreven zijn in de bevolkingsregisters van de gemeente waarin ze kandidaat was/verkozen werd. Bij brief van , aangetekend tegen ontvangstmelding en gewoon verzonden, werd betrokkene op een en ander gewezen en kreeg ze de kans om, tegen , haar standpunt omtrent een en ander schriftelijk uiteen te zetten met het oog op toevoeging aan het dossier. Meteen werd ze ervan verwittigd dat bij een eerste gelegenheid de gemeenteraad zou dienen vast te stellen dat zij niet langer kon opvolgen en haar mandaat opnemen. De gemeenteraad behoort bij toepassing van artikel 10 van het gemeentedecreet (GD) vast te stellen dat mevr. Lisa Bouttelgier niet langer aan alle verkiesbaarheidsvoorwaar-den voldoet en zodoende de heer Dominique Windels niet kan opvolgen. Verwijzend naar volgende wettelijke, decretale en/of reglementaire bepalingen:

4 - Het gemeentedecreet (GD), inzonderheid en zonder zich daartoe te willen beperken art. 10 Om deze redenen; Na beraadslaging; Met 28 stemmen voor, 0 stemmen tegen en 0 onthoudingen; BESLUIT: Is van oordeel dat mevr. Lisa Bouttelgier de heer Dominique Windels niet kan opvolgen en ter zake dient overgegaan naar de volgende opvolger in rang van de lijst waarop de heer Windels is verkozen. Wijst betrokkene erop dat zij, desgewenst, tegen deze beslissing beroep kan aantekenen bij de Raad voor Verkiezingsbetwistingen van West-Vlaanderen, Burg 4, 8000 Brugge. Bij de instelling van het beroep dienen de vormvoorschriften, vastgesteld in het huishoudelijk reglement van de Raad en beschikbaar op nageleefd. Beveelt de kennisgeving van deze beslissing aan betrokkene. 3. Onderzoek van de geloofsbrieven van een opvolgend gemeenteraadslid en eedaflegging. Op grond van volgende overwegingen zowel feitelijk als juridisch: De heer Dominique Windels, effectief zetelend gemeenteraadslid voor de fractie sp.a-groen, heeft zijn ontslag als gemeenteraadslid aangeboden. De voorzitter van de gemeenteraad en de gemeenteraad hebben van dit ontslag akte genomen. Door deze eerste aktename is dit ontslag definitief. De heer Dominique Windels dient als gemeenteraadslid te worden vervangen door een opvolger behorend tot de lijst waarop hij werd verkozen en dit naar rang van deze opvolgers zoals vastgesteld in het proces-verbaal van het gemeentelijk hoofdbureau van en correct bevonden door de Raad voor Verkiezingsbetwistingen op De eerste opvolgster verkozen op de lijst waarop de heer Dominique Windels is verkozen, mevrouw Lisa Bouttelgier, voldoet niet meer aan de verkiesbaarheidsvereisten aangezien ze niet langer in Harelbeke in de bevolkingsregisters is ingeschreven. Gezien de gemeenteraad van oordeel is dat mevrouw Lisa Bouttelgier de heer Dominique Windels niet kan opvolgen, is de heer Stijn Derammelaere, wonende Schipstraat 4/0102 te 8530 Harelbeke, de tweede daarop in aanmerking komende opvolger. Alhoewel de gemeenteraadsleden rechtstreeks worden verkozen door het korps van de gemeenteraadskiezers, nemen de verkozenen voor de gemeenteraad slechts hun mandaat op door de eedaflegging. Dit geldt ook voor een opvolger. Voorafgaandelijk aan de eedaflegging dienen de geloofsbrieven van de opvolger door de gemeenteraad te worden onderzocht (art.7 par. 3 GD).

5 Pas na goedkeuring van de geloofsbrieven mag de opvolger tot de eedaflegging worden toegelaten. De goedkeuring van de geloofsbrieven houdt in dat de gemeenteraad van oordeel is dat: - de betrokkene nog voldoet aan de verkiesbaarheidsvoorwaarden; - dat hij/zij zich niet in een geval van onverenigbaarheid wegens bloed- of aanverwantschap of de uitoefening van een ambt of betrekking bevindt. Mocht dit wel zo zijn, dan wordt het raadslid geacht afstand te doen van zijn mandaat. De raad neemt, met betrekking tot de heer Stijn Derammelaere kennis van: - een recent uittreksel uit de bevolkingsregisters; - een recent uittreksel uit het strafregister model 1; - een verklaring op eer betreffende het zich niet bevinden in een van de gevallen voorzien in artikel 11 van het gemeentedecreet en andere wetgeving. Uit het verslag inzake de geloofsbrieven blijkt dat de geloofsbrieven van voornoemde persoon kunnen worden goedgekeurd. Verwijzend naar volgende decretale bepalingen : - het gemeentedecreet, in zonderheid art. 7, 11 en 12; In openbare zitting vergaderd; In aanwezigheid van voormelde personen; Met unanimiteit; BESLUIT: Keurt de geloofsbrieven van de heer Stijn Derammelaere, opvolgend gemeenteraadslid, goed en laat betrokkene toe tot de eedaflegging. *** Vervolgens legt de heer Stijn Derammelaere in openbare zitting de eed als gemeenteraadslid af in handen van de voorzitter van de gemeenteraad. De eedaflegging gebeurt in volgende bewoordingen Ik zweer de verplichtingen van mijn mandaat trouw na te komen.. De eedaflegging gebeurt regelmatig. In openbare zitting vergaderd; In aanwezigheid van voormelde personen; BESLUIT: Neemt akte van deze eedaflegging. Stelt met unanimiteit vast dat de heer Stijn Derammelaere het mandaat van gemeenteraadslid heeft opgenomen.

6 4. Aanpassing van de rangorde van de gemeenteraadsleden per 20 januari Op grond van volgende overwegingen, zowel feitelijk als juridisch: Alhoewel het gemeentedecreet (GD) niet meer expliciet voorschrijft dat er een rangorde van de gemeenteraadsleden dient opgemaakt, stelt de omzendbrief van inzake de installatievergadering toch dat het aangewezen is een rangorde onder de raadsleden op te maken. De rangorde van de raadsleden is in eerste orde functie van hun anciënniteit (art. 8 par. 4 lid 2 GD). Het gemeentedecreet geeft verder geen antwoord op de vraag wat onder anciënniteit moet worden verstaan. De omzendbrief van beschouwt als anciënniteit de gehele tijdsduur tijdens dewelke een gemeenteraadslid deel heeft uitgemaakt van een gemeenteraad van gelijk welke gemeente. Deze tijdsduur mag dus onderbroken zijn en is niet beperkt tot één gemeente. Verder bepaalt de omzendbrief, zonder daarvoor te kunnen terugvallen op bepalingen van het decreet, dat bij gelijke anciënniteit het aantal naamstemmen in de laatste volledige vernieuwing van de gemeenteraad bepalend is. Is ook dat gelijk, dan geeft het aantal stemmen van de lijst in deze verkiezingen de doorslag. De voorkeur wordt dan gegeven aan het gemeenteraadslid wiens lijst het meeste stemmen behaalde. De rangorde tussen de gemeenteraadsleden dient te worden bepaald door de gemeenteraad gezien geen enkel ander gemeentelijk bestuursorgaan als bevoegd wordt aangewezen. De rangorde is belangrijk, bvb. bij tijdelijke afwezigheid van de voorzitter van de gemeenteraad en indien deze zelf geen vervanger heeft aangewezen, of onder hetzelfde voorbehoud - wanneer deze wegens verbodsbepaling niet kan zetelen. In dat geval is het raadslid met de hoogste anciënniteit dat, behoudens indien de voorzitter een vervanger heeft aangewezen - tijdelijk vervangt. Ook bij de vervanging van een schepen die tijdelijk afwezig is speelt de rangorde. Er werd kennis genomen van de beslissing van waarbij voor het laatst de rangorde van de gemeenteraadsleden werd vastgesteld. Er werd tevens kennis genomen van de tabel van de algemene telling van de stemmen, gevoegd bij het proces-verbaal van het gemeentelijk hoofdbureau van de stad Harelbeke inzake de gemeenteraadsverkiezingen van en van de eedaflegging van de heer Stijn Derammelaere op Verwijzend naar volgende decretale bepalingen: - Het gemeentedecreet, inzonderheid art. 8 par. 4; Na beraadslaging en met unanimiteit; BESLUIT: Bepaalt de rangorde tot en met van de gemeenteraadsleden als volgt: Nummer op de rangorde Naam en voornaam Gecumuleerde anciënniteit in dagen Aantal naamstemmen in de verkiezingen van Aantal stemmen van de lijst van betrokkene op

7 1. Beyaert Rita niet van toepassing 2. Vandemeulebroucke niet van toepassing Willy 3. Pattyn Rik niet van toepassing niet van toepassing 4. Top Alain niet van toepassing 5. Pattyn Francis niet van toepassing 6. Vandekerckhove niet van toepassing niet van toepassing David 7. Vandenabeele Rik niet van toepassing niet van toepassing 8. Mestdagh Rosanne niet van toepassing niet van toepassing 9. Windels Dominique niet van toepassing niet van toepassing 10. Bossuyt Inge niet van toepassing 11. Duchi Kathleen niet van toepassing 12. Kets Filip niet van toepassing 13. Rogiers Marleen niet van toepassing 14. Kerckhof Eric niet van toepassing 15. Langedock Donald niet van toepassing 16. Vanryckeghem niet van toepassing niet van toepassing Olivier 17. Vannieuwenhuyze niet van toepassing niet van toepassing Michaël 18. Decavele Sofie 405 niet van toepassing niet van toepassing 19. Naert Tijs niet van toepassing 20. Vandebuerie Annick niet van toepassing 21. Soetaert Stijn niet van toepassing 22. Ostyn Marijke niet van toepassing 23. Maelfait Jacques niet van toepassing 24. Lahousse Eveline niet van toepassing 25. Callewaert Lynn niet van toepassing 26. Glorieux Eddy niet van toepassing 27. Claerhout Patrick niet van toepassing 28. De Waele Alexander niet van toepassing 29. De Bruyne Hilde niet van toepassing 30. Derammelaere stijn niet van toepassing 5. Bavikhoofsestraat. Heraanleggen voetpaden en fietspaden. Goedkeuren bestek, raming ( ,90 euro + 21 % btw) en gunningswijze. Op grond van volgende overwegingen, zowel feitelijk als juridisch: De voetpaden in de Bavikhoofsestraat tussen huisnummers 9 tem 53 en 120 tem 154 zijn in een slechte staat en op bepaalde plaatsen te smal. De huidige fietspaden liggen op gelijke hoogte met de rijweg en zijn aanliggend. Dit schept voor de fietsers gevaarlijke situaties, mede ook door de parkeerstrook aan de oneven zijde waarbij de breedte van het fietspad te smal is en/of wordt wanneer wagens zich parkeren. De fietsers moeten rijden tussen de greppel en de geparkeerde wagens en dit op minimum 1 meter breedte. Bij de heraanleg worden de huidige voet- en fietspaden opgebroken en beide verhoogd aangelegd ten opzichte van de rijweg. Rekening houdend met de bestaande rooilijnen worden de paden ook breder gemaakt door de rijstroken iets te versmallen tot 2,75 meter = de aanbevolen breedte voor snelheden tot 50km/u. De bestaande parkeerstrook wordt behouden. In het kader van de opdracht met als voorwerp Bavikhoofsestraat : Heraanleggen voetpaden en fietspaden werd een bestek met nr. 14_4 opgemaakt door het Departement Facility. De uitgave voor de opdracht wordt geraamd op ,90 excl. 21 % btw. Er wordt voorgesteld de opdracht te gunnen bij wijze van de open aanbesteding. Dit gezien de aard van de bestelling (> ,00) en gezien daardoor de concurrentie maximaal kan spelen en de gunning van de opdracht kan plaatsvinden op grond van de laagst aangeboden prijs. Het krediet is voorzien in het investeringsbudget 2014.

8 Verwijzend naar volgende wettelijke, decretale of reglementaire bepalingen : - Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, meer bepaald en zonder zich daartoe te willen beperken artikels 42 en 43, betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad. - De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen. - Het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur. - Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, meer bepaald en zonder zich daartoe te willen beperken artikels 248 tot en met 264 betreffende het bestuurlijk toezicht. - De wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, en latere wijzigingen, meer bepaald en zonder zich daartoe te willen beperken artikel De wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten. - Het koninklijk besluit van 15 juli 2011 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren, en latere wijzigingen. - Het koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, meer bepaald en zonder zich daartoe te willen beperken artikel 37. Gezien de stukken van het dossier ; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen ; Na er in openbare zitting over beraadslaagd te hebben ; Met 29 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 onthoudingen. BESLUIT : Artikel 1 : Goedkeuring wordt gehecht aan het bestek met nr. 14_4 en de raming voor de opdracht met als voorwerp Bavikhoofsestraat : Heraanleggen voetpaden en fietspaden, opgemaakt door het Departement Facility. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bijzonder bestek en zoals opgenomen in de algemene aannemingsvoorwaarden voor de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten. De kostenraming bedraagt ,90 excl. 21 % btw. Artikel 2 : Hogergenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de open aanbesteding. Artikel 3 : De opdracht waarvan sprake in art. 1 zal gefinancierd worden met kredieten voorzien in het investeringsbudget Groot onderhoud wegen 2013 deel 1. Herstel Oudenaardsestraat en Hoogstraat. Goedkeuren verrekening 1. Gelet op volgende overwegingen, zowel feitelijk als juridisch : Het college van burgemeester en schepenen verleende in zitting van 3 september 2013 goedkeuring aan de gunning van de opdracht Groot onderhoud wegen Deel 1. Herstel Oudenaardsestraat en Hoogstraat aan NV De Vriese Raf, KBO nr. BE , Oude Heirweg 11 te 8851 Koolskamp tegen het nagerekende inschrijvingsbedrag van ,32 excl. btw of ,05 incl. 21% btw.

9 De uitvoering moet gebeuren overeenkomstig de lastvoorwaarden vastgelegd in het bijzonder bestek met nr. 13_21. Het college van burgemeester en schepenen verleende in zitting van 8 oktober 2013 goedkeuring aan overschreden vermoedelijke hoeveelheden voor een bedrag in meer van ,00 excl. btw of ,03 incl. 21% btw. Tijdens de uitvoering van de opdracht bleek dat het noodzakelijk was om volgende wijzigingen aan te brengen: Tijdens de affreeswerken in de Oudenaardsestraat bleek in de onderste lagen van de wegverharding teer aanwezig te zijn. Teerhoudend asfalt dient apart vewerkt te worden en kost beduidend meer dan de verwerking van gewoon gefreesd asfalt welk in bepaalde asfaltmengsels mag herbruikt worden. In totaal werd 250,06 ton teerhoudend asfalt afgevoerd van de werf aan de eenheidsprijs van 45,00/ton Bijwerken ,70 Totaal excl. btw = ,70 Btw verlegd ,07 TOTAAL = ,77 Hiervoor werd een offerte ontvangen op 6 december Deze verrekening overschrijdt het bestelbedrag met meer dan 10 %, waardoor het totale bestelbedrag na overschreden hoeveelheden en verrekening nu ,02 excl. btw of ,85 incl. 21% btw bedraagt. Voor deze verrekening wordt geen termijnsverlenging toegekend. De leidend ambtenaar de heer Frederique Christiaens verleende gunstig advies. De uitgave voor deze verrekening is voorzien in het investeringsbudget van Verwijzend naar volgende wettelijke, decretale of reglementaire bepalingen : - Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, meer bepaald en zonder zich daartoe te willen beperken artikels 42 en 43, betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad. - De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen. - Het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur. - Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, meer bepaald en zonder zich daartoe te willen beperken artikels 248 tot en met 264 betreffende het bestuurlijk toezicht. - De wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, en latere wijzigingen, meer bepaald en zonder zich daartoe te willen beperken artikel De wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten. - Het koninklijk besluit van 15 juli 2011 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren, en latere wijzigingen. - Het koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, meer bepaald en zonder zich daartoe te willen beperken artikel 37. Gezien de stukken van het dossier ; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen ; Na er in openbare zitting over beraadslaagd te hebben ; Met 29 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 onthoudingen.

10 BESLUIT : Artikel 1: Goedkeuring wordt verleend aan verrekening 1 van de opdracht Groot onderhoud wegen Deel 1. Herstel Oudenaardsestraat en Hoogstraat voor het totaal bedrag in meer van ,70 excl. btw of ,77 incl. 21% btw. Artikel 2 : De opdracht tot de aanvullende werken (vervat in verrekening 1) wordt bij toepassing van artikel 17, 2,1 a van de wet van 24 december 1993 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, gegund aan NV De Vriese Raf, gevestigd Oude Heirweg 17 te 8851 Koolskamp voor de som in meer van ,70 excl. btw. Artikel 3 : De uitgave voor deze verrekening is voorzien in het investeringsbudget van Renovatie dolomietpaden en aanleggen grindgazonpaden Bavikhove. Goedkeuren bestek, raming (9 427,11 euro + 21 % btw) en gunningswijze. Gelet op volgende overwegingen, zowel feitelijk als juridisch : De groenzone aan sportpark Bavikhove wordt in zijn geheel opgefrist. Hierbij worden de bestaande paden opgewaardeerd : 2 paden worden aangelegd als fietspad (o.a. de doorsteek tussen Vlietestraat en Oudstrijderslaan langsheen de vijver) en 2 paden worden aangelegd als wandelpad. In het kader van de opdracht Renovatie dolomietpaden en aanleggen grindgazonpaden Bavikhove werd een bijzonder bestek met nr. 14_2 opgesteld het Departement Facility. De uitgave voor deze opdracht wordt geraamd op 9.427,11 excl. btw of ,80 incl. 21% btw. Er wordt voorgesteld de opdracht te gunnen bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Dit gezien de aard van de bestelling en gezien daardoor meerdere aannemers volgens keuze van het bestuur worden geraadpleegd waarbij onderhandeld kan worden over de voorwaarden van de opdracht met een of meer van hen. Deze gunningswijze biedt aan de Stad de meeste waarborgen betreffende prijsvorming en service. De uitgave voor deze opdracht is voorzien in het investeringsbudget Verwijzend naar volgende wettelijke, decretale en reglementaire bepalingen : - Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, meer bepaald en zonder zich daartoe te willen beperken artikels 42 en 43, betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad. - De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen. - Het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur. - Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, meer bepaald en zonder zich daartoe te willen beperken artikels 248 tot en met 264 betreffende het bestuurlijk toezicht. - De wet van 15 juni 2006 betreffende de overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, en latere wijzigingen, meer bepaald en zonder zich daartoe te willen beperken artikel 26, 1, 1 a (limiet van ,00 excl. btw niet bereikt). - De wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten.

11 - Het koninklijk besluit van 15 juli 2011 betreffende plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren, en latere wijzigingen, meer bepaald artikel Het koninklijk besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen, meer bepaald en zonder zich daartoe te willen beperken artikel 5, 3. Gezien de stukken van het dossier ; Op voorstel van het College van Burgemeester en Schepenen ; Na er in openbare zitting over beraadslaagd te hebben ; Met 29 stemmen voor, 0 stemmen tegen, 0 onthoudingen. BESLUIT : Art. 1 : Het bijzonder bestek met nr. 14_2 en de raming voor de opdracht Renovatie dolomietpaden en aanleggen grindgazonpaden Bavikhove, opgesteld door het Departement Facility worden goedgekeurd. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bijzonder bestek en zoals opgenomen in de algemene aannemingsvoorwaarden voor de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten. De raming bedraagt 9.427,11 excl. btw of ,80 incl. 21% btw. Art. 2 : Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de onderhandelings-procedure zonder bekendmaking. Art. 3 : De uitgave voor deze opdracht is voorzien in het investeringsbudget Kosteloze overdracht van wegenis gelegen in de Merelstraat door nv Casier Invest en nv Imfeca. Goedkeuren ontwerpakte. Op grond van volgende overwegingen zowel feitelijk als juridisch: In 2002 startte de vennootschap Imfeca op de hoek van de Zuid- en Arendsstraat (ex-schottegrond) met de ontwikkeling van een nieuwbouwproject dat zou bestaan uit van 8 rijwoningen en 3 appartementsblokken, openbare wegenis (huidige Merelstraat) en parking, private wegje en parking, én een groenzone (inclusief bufferbekken). Ondertussen zijn de rijwoningen, 1 appartementsblok, de openbare weg (=Merelstraat), de groenzone (met bufferbekken) en (recent sinds het voorjaar) de voetpaden langs de Zuid- en Arendsstraat gerealiseerd. Aan de raad wordt de ontwerp-akte voorgelegd (aangeleverd door Notarissen Maelfait en Van Caillie in opdracht van de overdragers Casier Invest en Imfeca) voor de kosteloze overdracht van 8a 71ca wegenis en 6a 88ca groenzone (met bufferbekken) in de Merelstraat, kadastraal gekend 3 de afd., sectie D, nrs 1421Y en deel van 1420/A9. Deze over te dragen zones zijn uitgetekend op het opmetingsplan van 18 april 2013 van landmeter Johan D Haene uit Koekelare dat gewijzigd werd op 21 november De overdracht werd overeengekomen in artikel 2 van de verkavelings-overeenkomst van 20 december 2001 tussen de stad Harelbeke en NV Imfeca en is conform de verkavelingsvergunning 01/11 van 7 november Telkens werd bepaald dat alle gronden bestemd om ingelijfd te worden in het openbaar domein (met name de insteekstraat aansluitend aan de Arendsstraat en het openbaar groen en de openbare parkings) samen met alle infrastructuurwerken en voorzieningen zoals omschreven in de overeenkomst, kosteloos vrij en onbelast dienen afgestaan te worden aan de Stad Harelbeke. Alle aktekosten zijn ten laste van de overdragers.

12 Er vonden diverse opleveringen tijdens verschillende fases van dit verkavelingsproject plaats. Namelijk de voorlopige opleveringen van 25 september 2002 en van 20 oktober 2004 en de definitieve oplevering van 30 januari De laatste voorlopige oplevering (voornamelijk inzake de voetpaden kant Zuid- en Arendsstraat en inzake de groenzone met bufferbekken) van 12 december 2013 keurde het schepencollege goed op 31 december In de door OVAM afgeleverde bodemattesten op is volgende formule vermeld: Volgens het Bodemdecreet moet er geen bodemsanering uitgevoerd worden op deze grond. De OVAM baseert zich voor deze uitspraak op het beschrijvend bodemonderzoek van en op de hierin opgenomen bodemkenmerken en functie van de grond. Verwijzend naar volgende wettelijke, decretale en reglementaire bepalingen: - Het gemeentedecreet en in het bijzonder 2.12 van art De decreten en uitvoeringsbesluiten houdende de organisatie van de Ruimtelijke Ordening. Om deze redenen; Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen; Na beraadslaging in openbare zitting; Met 29 stemmen voor, 0 stemmen tegen en 0 onthoudingen; BESLUIT: Artikel 1 : Goedkeuring wordt verleend aan de ontwerp-akte kosteloze overdracht van grond gelegen in de Merelstraat door NV Casier Invest en NV Imfeca aan de stad Harelbeke. De voorwaarden van deze akte om, ten openbare nutte en kosteloos deze grond te verwerven, worden goedgekeurd. Artikel 2 : De kosteloze overdracht geschiedt om niet, zonder bedongen prijs. Alle aktekosten zijn ten laste van de overdragers. Artikel 3 : De vertegenwoordigers van de stad worden volmacht verleend om de authentieke akte namens de stad Harelbeke te ondertekenen. Artikel 4. : Het schepencollege vervult de vereiste administratieve formaliteiten. 9. Interne staatshervorming 'Hervorming waterbeheer en beleid'. Herschaling onbevaarbare waterlopen van 3 naar 2 categorie. Principieel akkoord. Op grond van volgende overwegingen zowel feitelijk als juridisch: Volgens de vigerende regelgeving (o.a. Wet van op de Onbevaarbare Waterlopen) zijn de bevoegdheden inzake het beheer van waterlopen verdeeld over het Vlaams Gewest (waterlopen 1 categorie), de provincies (waterlopen 2 categorie) en de gemeenten (waterlopen 3 categorie). Wat betreft Harelbeke zijn de drie verschillende beek-categorieën uitgetekend op de Algemene Liggingskaart (=Atlas) der Onbevaarbare Waterlopen zoals laatst goedgekeurd bij Gouverneursbesluit van 15 april De 3 de categorie- of stadsbeken (10tal)

13 zijn in rode kleur aangeduid en betreffen onder andere de Marel-, Karel, Eikbos-, Darm- & Vondelbeek en enkele zonder naam (enkel met nummer). Volgens artikel 16 van voormelde wet worden de beek beheerders ook geacht eigenaar te zijn van die beken waarover ze het beheer hebben. Het witboek Interne staatshervorming zoals goedgekeurd door de Vlaamse Regering op 8 april 2011 wil door een interne staatshervorming het Vlaamse bestuurlijk landschap vereenvoudigen. De principes hierbij zijn om de versnippering van bevoegdheden over de verschillende bestuurslagen aan te passen tot meer homogene pakketten en sleuteltaken per bestuurslaag én om in te zetten op effectiviteit & efficiëntie. Een deelaspect (= hoofdstuk of doorbraak nr.63) betreft de Hervorming van het waterbeheer en beleid. Bedoeling hiervan is bijvoorbeeld na te gaan welk bestuur beleidsmatig het best is uitgerust om het beheer van de betreffende onbevaarbare waterlopen aan te sturen. Het is de bedoeling dat er in de toekomst geen waterlopen meer zijn, waarvan het beheer onduidelijk is. In samenwerking met de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) sturen de respectievelijke provinciebesturen aan bij de gemeenten om de onbevaarbare waterlopen van de 3 categorie te laten herschalen naar 2 categorie (zie brief dienst Waterlopen- prov. W.Vlaanderen van 29 mei 2013 à het schepencollege van Harelbeke). Deze herschaling impliceert dat de kosten voor het onderhoud, de instandhouding en de verbetering van deze waterlopen en de desbetreffende kunstwerken voortaan zou worden gefinancierd door de provincie (in plaats van door de stad), vroeger reeds verantwoordelijk voor de beken van 2 categorie. Één en ander werd besproken tijdens het overleg van 11 september 2013 tussen stad Harelbeke en de Provincie West-Vlaanderen waarna het schepencollege op 15 oktober 2013 haar principieel akkoord aan de herschaling gaf. Concreet zou de verdere procedure (aangereikt door de Provincie) aldus verlopen: - Formele raadsbeslissing inzake de herschaling - de Provincie past de kaart, waar nodig, aan, voert de wijzigingen door in de Vlaamse Hydrografische Atlas, bundelt de beslissingen en maakt ze over aan de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) - de VMM legt de herschalingsvoorstellen van de Vlaamse onbevaarbare waterlopen voor aan de Vlaamse overheid/minister voor beslissing, waarna de beheers overdracht administratief en juridisch van start kan gaan. - Ondertekening afsprakennota over het beheer van onbevaarbare waterlopen door deputatie en gemeente waarin de praktische zaken worden uitgewerkt. De meeste buurgemeenten (Zwevegem bij raadsbesluit van 28 oktober 2013, Deerlijk bij besluit van 22 augustus 2013, Kortrijk bij besluit van 14 oktober 2013 en Waregem op 4 juni 2013) geven reeds hun akkoord aan hun herschaling en verwijzen ook telkens naar de te verwachten voordelen voor de stad nl. -de schaalvoordelen situeren zich op het vlak van kennis en knowhow over integraal waterbeleid bij de provincie, van prijsvoordelen bij gecombineerde aanbestedingen en van inzet van gespecialiseerd materiaal -overdracht van de administratieve verantwoordelijkheid inzake die waterlopen -overdracht van het beheer en onderhoud naar de provincie -overdracht van grotere te verwachten investeringen (bijv. ifv maatregelen tegen wateroverlast) Rekening houdend met die voordelen wordt aan de gemeenteraad gevraagd principieel akkoord te gaan met het voorstel van het provinciebestuur West-Vlaanderen om de waterlopen van 3 categorie te her schalen naar 2 categorie. De stedelijke Mina-raad geeft positief advies in zitting van 9 januari Verwijzend naar volgende wettelijke, decretale en reglementaire bepalingen: - Wet op de onbevaarbare waterlopen van 28 december 1967

14 - Indeling van de onbevaarbare waterlopen, zoals vastgelegd op de algemene liggingskaart laatst aangepast bij deputatie besluit van 15 april Witboek inzake de interne Vlaamse staatshervorming, meer bepaald principe D.63 Waterbeleid en beheer, zoals goedgekeurd in de Vlaamse regering op 8 april Het gemeentedecreet Om deze redenen; Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen; Na beraadslaging in openbare zitting; Met 29 stemmen voor, 0 stemmen tegen en 0 onthoudingen; BESLUIT: Artikel 1:De gemeenteraad gaat principieel akkoord met het voorstel van het Provinciebestuur West-Vlaanderen om de waterlopen van 3 categorie op het grondgebied Harelbeke te herschalen naar 2 categorie. Artikel 2: Het college van burgemeester en schepenen wordt verder belast met de administratieve afhandeling van dit herschalingsdossier. Deze principiële beslissing wordt aan de provincie overgemaakt die vervolgens het gebundeld dossier voor beslissing aan de hogere overheid overmaakt. 10. Goedkeuren samenwerkingsovereenkomst tussen Waterwegen en Zeekanaal nv, de stad Harelbeke en de intercommunale Leiedal met betrekking tot de watergebonden ontwikkeling van de site Infrax in Harelbeke. De CD&V-fractie wenst bij dagordepunt Goedkeuring samenwerkingsovereenkomst tussen Waterwegen en Zeekanaal NV, de stad Harelbeke en de intercommunale Leiedal met betrekking tot de watergebonden ontwikkeling van de site Infrax te Harelbeke een amendement in te dienen: Onder artikel 3 3 van de overeenkomst dient volgende paragraaf geschrapt te worden: - Verschuere BVBA op haar huidige locatie gelegen is in stedelijk woongebied volgens het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan, afbakening regionaalstedelijk gebied Kortrijk, waardoor er een spanningsveld ontstaat tussen bewoning en bedrijfsexploitatie en respectievelijke toekomstige ontwikkelingen. Een herlokalisatie naar een watergebonden bedrijventerrein wenselijk is; Daarop gaat de gemeenteraad in aanwezigheid van voormelde leden over tot een stemming over het amendement. 13 raadsleden stemmen voor het ingediende amendement: Rita Beyaert, Rik Pattyn, Francis Pattyn, Rik Vandenabeele, Rosanne Mestdagh, Kathleen Duchi, Eric Kerckhof, Donald Langedock, Olivier Vanryckeghem, Sofie Decavele, Stijn Soetaert, Lynn Callewaert, Hilde De Bruyne 16 raadsleden stemmen tegen het ingediende amendement: Michaël Vannieuwenhuyze, Alain Top, Annick Vandebuerie, David Vandekerckhove, Jacques Maelfait, Filip Kets, Eddy Glorieux, Inge Bossuyt, Willy Vandemeulebroucke,, Marleen Rogiers, Tijs Naert, Marijke Ostyn, Eveline Lahousse, Patrick Claerhout, Alexander De Waele, Stijn Derammelaere Om deze redenen ; Na beraadslaging in openbare zitting;

15 BESLUIT: De meerderheid van de aanwezige leden gaat niet akkoord met het ingediende amendement, als gevolg wordt het amendement verworpen. *** Op grond van volgende overwegingen zowel feitelijk als juridisch: De elektriciteitscentrale langs de Leie in Harelbeke wordt niet meer gebruikt en wordt door eigenaar Infrax te koop aangeboden. Voor het ruime gebied rond de centrale wordt vandaag door Intercommunale Leiedal het ruimtelijk uitvoeringsplan (RUP) Bloemenwijk- Vaarnewijk opgemaakt. In het college van werd Intercommunale eveneens aangesteld als ontwerper voor de Voorbereiding projectbegeleiding Verschuere Geldof Infrax in het kader van de exclusieve dienstverlening aan de stad Harelbeke (projectregie voor herbestemming van verlaten bedrijfspanden en sites). Deze voorbereiding wees uit dat, gezien de strategische ligging van de centrale nabij het (binnenkort vernieuwde) stadscentrum, ook Leiedal en W&Z willen nadenken over de herinvulling van de site, maar ook over de haalbaarheid van een mogelijke verwerving door Leiedal en/of W&Z. Infrax wenst als publieke actor niet te participeren, en enkel als verkopende partij in het verhaal op te treden. Vooraleer een publiek-publieke samenwerking tot herontwikkeling tot watergebonden bedrijventerrein kan aangegaan worden, moet eerst een haalbaarheidsonderzoek uitgevoerd worden, waarbij alle partijen wensen in te zetten op kwaliteit. De betrokken partijen wensen hiervoor over te gaan tot een samenwerkingsovereenkomst. De raadscommissie gaf op een gunstig advies. De financieel beheerder verleent visum. Verwijzend naar volgende wettelijke, decretale en reglementaire bepalingen: - het gemeentedecreet, inzonderheid en zonder zich daartoe te willen beperken art. 42 par. 1; - gemeenteraadsbeslissing van 12 november 2007 betreffende het exclusiviteitscontract voor haalbaarheidsonderzoek (3.5) en projectregie (3.6) van herbestemming (verlaten) bedrijfspanden en sites, toegekend aan Intercommunale Leiedal; Om deze redenen; Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen; Na beraadslaging in openbare zitting; Met 16 stemmen voor, 0 stemmen tegen en 13 onthoudingen; BESLUIT: Art. 1 De samenwerkingsovereenkomst tussen Waterwegen en Zeekanaal NV, de stad Harelbeke en de intercommunale Leiedal met betrekking tot de watergebonden ontwikkeling van de site Infrax te Harelbeke wordt goedgekeurd als volgt:

16 Samenwerkingsovereenkomst tussen Waterwegen en Zeekanaal NV, de stad Harelbeke en de intercommunale Leiedal met betrekking tot de watergebonden ontwikkeling van de site Infrax te Harelbeke TUSSEN, Waterwegen en Zeekanaal, publiekrechtelijk vormgegeven extern verzelfstandigd agentschap, naamloze vennootschap van publiek recht, rechtsopvolger volgens de bepalingen van het decreet van twee april tweeduizend en vier betreffende het publiekrechtelijk vormgegeven extern verzelfstandigd agentschap Waterwegen en Zeekanaal, naamloze vennootschap van publiek recht, van de naamloze vennootschap Zeekanaal en Watergebonden Grondbeheer Vlaanderen, opgericht onder het decreet van vier mei negentienhonderd vierennegentig betreffende de naamloze vennootschap Zeekanaal en Watergebonden Grondbeheer Vlaanderen, met maatschappelijke zetel Oostdijk 110 te 2830 Willebroek, ingeschreven in het rechtspersonenregister van Mechelen onder het nummer en BTW plichtig onder het nummer BE waarvan de statuten het laatst volledig werden herzien bij akte verleden voor notaris André Michielsens te Wijnegem op negen juni tweeduizend en vier, gepubliceerd in de bijlagen bij het Belgisch Staatsblad van negenentwintig juni tweeduizend en vier, onder het nummer / , statuten die van kracht werden door de publicatie in het Belgisch Staatsblad op dertig juni tweeduizend en vier van het besluit van de Vlaamse regering van zeven mei tweeduizend en vier tot aanneming van de statuten van het agentschap Waterwegen en Zeekanaal, alhier vertegenwoordigd, krachtens de volmacht verleend door de Raad van Bestuur in het besluit van 13 september 2006 betreffende de delegatie van bevoegdheden, aan de heer ir. Leo Clinckers, benoemd tot gedelegeerd bestuurder bij besluit van de Vlaamse regering van 23 december 2005 en mevrouw Lut Verschingel, afdelingshoofd afdeling Commercieel Beheer van Waterwegen en Zeekanaal NV bij besluit van de gedelegeerde bestuurder van 22 december 2009 hierna genoemd W&Z ; EN Stad Harelbeke, met zetel te 8530 Harelbeke, Marktstraat 29, vertegenwoordigd door de heer Michaël Vannieuwenhuyze, voorzitter van de gemeenteraad van de Stad Harelbeke en de heer Carlo Daelman, stadssecretaris, handelend in naam en voor rekening van de stad Harelbeke in uitvoering van een beslissing van de gemeenteraad van 20/01/2014, hierna genoemd de Stad ; EN Intercommunale Leiedal, Publiekrechtelijke rechtspersoon met de rechtsvorm van een dienstverlenende vereniging, met ondernemingsnummer , met zetel te 8500 Kortrijk, President Kennedypark 10, hierbij vertegenwoordigd door de heer Filip Vanhaverbeke, algemeen directeur en de heer Koen Byttebier, voorzitter van de Raad van Bestuur, hierna genoemd "Leiedal"; allen gezamenlijk Partijen genoemd Gelet op: - het decreet van 2 april 2004 betreffende het publiekrechtelijk vormgegeven extern verzelfstandigd agentschap Waterwegen en Zeekanaal NV;

17 - het Besluit van de Vlaamse regering van 4 juni 2004 houdende de omschrijving van de territoriale bevoegdheid van Waterwegen en Zeekanaal NV; - het stadsvernieuwingsproject h^aqua van de stad Harelbeke en de Leiewerken die worden uitgevoerd door Waterwegen en Zeekanaal NV in het kader van het project Seine-Schelde; - Het RUP Bloemenwijk Vaarnewijk, versie voorontwerp oktober 2013; - de gezamenlijke voordelen die uit een goede samenwerking en een gecoördineerde aanpak voortvloeien. Overwegende dat: - het doel en de missie van W&Z, omschreven in artikel 5 van voornoemd decreet bestaat in het duurzame en dynamische beheer als maatschappelijk project van haar waterwegen en gronden met het oog op het stimuleren van hun multifunctioneel gebruik, inzonderheid het genereren en behouden van watergebonden transport en het verzekeren van de veiligheid, rekening houdend met alle maatschappelijke actoren, om op deze manier te beantwoorden aan de vraag en de behoeften van de klant. Het duurzaam en dynamisch beheer houdt in het onderhouden, het exploiteren, het commercialiseren en het investeren in dit maatschappelijk project; - W&Z in het kader van het Project Seine-Schelde tegen eind 2020 een kalibrering van de Leie voor scheepvaart tot 4500 ton voorziet, samen met het rivierherstel van de Leie. Dit betekent concreet in Harelbeke de bouw van een nieuwe stuw en sluis, het ophogen van de Kuurnebrug en het vernieuwen van de Hogebrug, het herstel van de mogelijkheid tot vismigratie langs de voormelde stuwsluis en de verdieping van de Leie met 1,0 m, en dit tegen eind 2016; - de Stad de volgende missie heeft: Stad Harelbeke beoogt om op het lokale niveau bij te dragen tot het welzijn van de burgers en de duurzame ontwikkeling van het grondgebied. Stad Harelbeke verzekert een burgernabije, democratische, transparante en doelmatige uitoefening van deze gemeentelijke bevoegdheden. Ze betrekt de inwoners bij het beleid en zorgt voor openheid van bestuur. en de volgende visie heeft: ( ) Harelbeke heeft een goede maat: Harelbeke is een stad met een hoge bevolkingsdichtheid, en door de vele nieuwe verkavelingen neemt de druk op de schaarse grond toe. Daarom wordt in eerste instantie ingezet op inbreiding en reconversie van woon- en industriegebieden, vooraleer nieuwe gebieden worden aangesneden. Dit moet er voor zorgen dat het bestaande open buitengebied in de deelgemeenten bewaard blijft. Om het landelijk karakter te vrijwaren wordt de open ruimte tussen Hulste en Bavikhove behouden als waardevol gebied. Het stadscentrum heeft een volledige transformatie ondergaan door het uitvoeren van het beeldkwaliteitsplan en de Leiewerken. Door het aanbod aan winkels, horeca en activiteiten valt er altijd iets te beleven in het centrum. De belevingswaarde van het nieuwe stadscentrum vertaalt zich ook bij de inrichting van bestaande pleinen en straten op de rest van het grondgebied. ( ) ; - Leiedal wil de economische dynamiek en veerkracht in de regio Kortrijk verder helpen uitbouwen. Door de jaren heen heeft de intercommunale hiervoor ruimte om te ondernemen en te wonen gerealiseerd. De voorbije jaren werden ook vaker reconversieprojecten en gemengde projecten aangepakt. Die verworven kennis en inzichten wil Leiedal nog uitdrukkelijker ontplooien. Leiedal wil een slimme en

18 duurzame groei en tewerkstelling helpen realiseren, onder meer in functie van het versterken van de streek en het optrekken van de kwaliteiten er van. Samen met het snel op de markt brengen van de reeds bestemde gronden, wil Leiedal in het bijzonder werk maken van de creatie van nieuwe ruimte door inbreiding, reconversie en hergebruik. Dit zal gebeuren op basis van een permanente en doorgedreven prospectie en data-analyse, in samenwerking met andere publieke en private actoren. WERD OVEREENGEKOMEN WAT VOLGT : ARTIKEL 1. BEGRIPSBEPALINGEN Voor de toepassing van deze overeenkomst, inbegrepen de interpretatie van haar aanhef, wordt verstaan onder: Samenwerkingsovereenkomst: onderhavige overeenkomst; Partijen: W&Z, de Stad, Leiedal; Derden: alle andere natuurlijke of rechtspersonen dan de Partijen; Infraxsite: een terrein kadastraal gekend onder Harelbeke, 3de afdeling, sectie D, 114F,116N, 110A, 116P, 114G, 122Z2, deel van 111F en Harelbeke, 4de afdeling, sectie A, deel van 457F, aangeduid op het plan in bijlage aan onderhavige overeenkomst; Haalbaarheidsonderzoek: onderdeel van een voortraject betreffende de verwerving en ontwikkeling van de Infraxsite met het oog op een correcte inschatting van de totale kostprijs van het project. ARTIKEL 2. DOEL VAN DE SAMENWERKINGSOVEREENKOMST Het doel van deze Samenwerkingsovereenkomst bestaat in het realiseren van een samenwerking tussen Partijen met als doel de watergebonden ontwikkeling van de Infraxsite en omgeving. Partijen hechten belang aan de kwaliteitsregie die van toepassing is op het te realiseren programma, de ruimtelijke invulling, alsook op de projectaanpak en uitvoering. Er wordt een kader van afspraken vastgelegd aangaande de rol die elke Partij zal opnemen binnen deze samenwerking. Indien Partijen oordelen dat uit de samenwerking bijkomende afspraken gemaakt moeten worden, dan zullen deze het voorwerp zijn van een nog te sluiten overeenkomst. Het opstellen van een overeenkomst zal gebeuren volgens de op dat moment geldende regelgeving. ARTIKEL 3. SITUERING VAN HET PROJECTGEBIED Onderstaande bepalingen schetsen een huidige stand van zaken die enerzijds de mogelijkheid en anderzijds de noodzaak tot watergebonden ontwikkeling van de Infraxsite en omgeving omschrijven. Artikel 3 1 Infraxsite Het terrein is gelegen aan de Vaarnewijkstraat in 8530 Harelbeke en is in eigendom van netbeheerder Infrax West cvba. Op heden wordt er geen invulling gegeven aan de

19 huidige bestemming als zone voor elektriciteitsproductie. Een schattingsverslag d.d. 18 oktober 2013 van het aankoopcomité Kortrijk raamt de totale verkoopwaarde van het terrein (kadastraal gekend onder Harelbeke, 3 de afdeling, sectie D, 114F) van circa m² op euro op te splitsen in euro voor de waarde van de grond en voor de waarde van het gebouw. Er werd een bijkomende schatting aangevraagd op 25/11/2013 voor de overige percelen die deel uitmaken van de totale Infraxsite. Partijen ontvangen een kopie van dit bijkomende schattingsverslag van zodra dit beschikbaar is. Artikel 3 2 RUP Bloemenwijk-Vaarnewijk Op bovenvermelde locatie is het RUP Bloemenwijk-Vaarnewijk, versie oktober 2013, van toepassing. Het voorontwerp van het RUP behandelt volgende elementen: - ruimtelijke ontwikkelingsmogelijkheden voor het industriepark Vaarnewijk en meer specifiek de site van de elektriciteitscentrale gelegen langs de Leie; - de ruimtelijke aanpak voor de omgeving van de opslagzone van het bedrijf Geldof, vanuit de ruimere visie voor het centrumgebied in Harelbeke gekoppeld aan de opwaardering van de Leieboorden; - de potenties voor de Overleiestraat, rekening houdend met de vernieuwing van de Hogebrug in het kader van de verbredingswerken van de Leie; - de herziening van de inrichtings- en bebouwingsmogelijkheden voor de verschillende woonzones in de Bloemenwijk; - de vereenvoudiging van het bestemmingsplan. Meer specifiek voorziet het voorontwerp van het RUP Bloemenwijk - Vaarnewijk een bestemmingswijziging van de Infraxsite waardoor dit terrein kan worden ontwikkeld als watergebonden regionaal bedrijventerrein. Artikel 3 3 Verschuere BVBA, Engicon NV (Geldof), Renobato BVBA Een watergebonden ontwikkeling van de Infraxsite kan een ruimtelijke oplossing bieden aan de omliggende bedrijven Verschuere BVBA, Engicon NV (Geldof) en Renobato BVBA. Het project Seine-Schelde heeft om diverse redenen een invloed op de continuïteit van de huidige en de toekomstige activiteiten van deze bedrijven. Gegeven het feit dat: - Verschuere BVBA op de huidige locatie geen watergebonden activiteiten kan ontwikkelen omwille van nautische en hydraulische redenen; - Verschuere BVBA een alternatieve ontsluiting voor vrachtverkeer naar het bedrijf dient te bekomen; - Verschuere BVBA op haar huidige locatie gelegen is in stedelijk woongebied volgens het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan, afbakening regionaalstedelijk gebied Kortrijk, waardoor er een spanningsveld ontstaat tussen bewoning en bedrijfsexploitatie en respectievelijke toekomstige ontwikkelingen. Een herlokalisatie naar een watergebonden bedrijventerrein wenselijk is; - Engicon NV (Geldof) een uitbreiding van de bedrijfsactiviteiten voorziet en hiervoor bijkomende terreinen wenst te verwerven; - de kaaimuur ter hoogte van de bedrijfssite van Engicon NV (Geldof) afgebroken wordt en verder afwaarts herbouwd wordt zodat de continuïteit van watergebonden bedrijfsactiviteiten wordt verzekerd;

20 - Renobato BVBA op de huidige locatie aan de kade nabij de Hogebrug de activiteiten inzake scheepsherstellingen niet verder kan uitvoeren omwille van hydraulische redenen en een herlokalisatie bijgevolg aangewezen is; is de wenselijkheid / noodzaak duidelijk van de herbestemming van de Infraxsite tot watergebonden bedrijventerrein. ARTIKEL 4. VERBINTENISSEN VAN DE PARTIJEN VOORAFGAANDELIJK WORDT UITEENGEZET: Partijen wensen een correcte inschatting te maken van de totale kostprijs van de herinrichting van de Infraxsite. Op heden zijn nog diverse factoren onbekend die een invloed hebben op de kost van de aankoop en de ontwikkeling van de Infraxsite. Deze factoren kunnen onder meer zijn: - raming van de kost voor de ontmanteling en/of sloop van de gebouwen; - asbestonderzoek; - oriënterend en desgevallend beschrijvend bodemonderzoek; - raming van de kost voor bodemsanering; - grondverzet (terrein bouwrijp maken); - erfdienstbaarheden; - subsidiemogelijkheden; - brownfieldconvenant; - Bovenvermelde elementen worden opgenomen in een Haalbaarheidsonderzoek. Het project activeringsteams van Leiedal in samenwerking met de POM voorziet een budget van maximaal euro voor de activatie van leegstaande sites. Dit bedrag is voor 85% subsidieerbaar, zijnde euro. Het saldo van 6000 euro is, in gelijke verhoudingen, te verdelen onder de Stad, W&Z en Leiedal. Leiedal treedt op als uitvoerder van het haalbaarheidsonderzoek (artikel 4 3 punt 2). Bijgevolg zijn de sommen te betalen aan Leiedal na schriftelijk verzoek van Leiedal aan de Partijen. Indien het maximale budget voor de benodigde onderzoeken dreigt te worden overschreden, dient dit voorafgaandelijk schriftelijk aan alle partijen te worden meegedeeld. In dit geval oordelen Partijen soeverein over de voortzetting van het Haalbaarheidsonderzoek. Het Haalbaarheidsonderzoek wordt beëindigd tegen 30/06/2014. Partijen zijn er zich van bewust dat de resultaten van een oriënterend en desgevallend beschrijvend bodemonderzoek voormelde termijn kunnen overschrijden. VERVOLGENS WORDT OVEREENGEKOMEN Artikel 4 1 Verbintenissen van W&Z 1. W&Z verbindt er zich toe financieel te participeren in het Haalbaarheidsonderzoek. 2. W&Z verbindt er zich toe zich maximaal in te spannen om haar medewerking te verlenen aan de uitwerking van het Haalbaarheidsonderzoek. 3. W&Z verbindt er zich toe zich in te spannen om het voorkooprecht uit te oefenen of om gebruiksrechten op de Infraxsite te verwerven. 4. W&Z verbindt er zich toe om binnen de mogelijkheden van haar bevoegdheid de ontwikkeling van de Infraxsite tot een watergebonden bedrijventerrein te beogen.

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 2 JANUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 2 JANUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 2 JANUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE Openbare zitting DEPARTEMENT MANAGEMENT EN PERSONEEL 1 Vaststelling van de samenstelling van de OCMW-raad en vaststelling

Nadere informatie

Zitting: 7 november 2017

Zitting: 7 november 2017 Zitting: 7 november 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, Hilde Stevens

Nadere informatie

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 O.C.M.W. ARDOOIE Raad voor Maatschappelijk Welzijn Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Hilde Stevens,

Nadere informatie

Voorwerp: Uniforme algemene politieverordening. Vierde wijziging. Reglement geveltuintjes.

Voorwerp: Uniforme algemene politieverordening. Vierde wijziging. Reglement geveltuintjes. STAD HARELBEKE UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 20 april 2015 Aanwezig: Michaël Vannieuwenhuyze: Voorzitter; Alain Top: Burgemeester; Annick Vandebuerie, David Vandekerckhove,

Nadere informatie

Proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 11 december 2014 om uur.

Proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 11 december 2014 om uur. FME/edw a 04 80 00 20141211-P.V..doc 18 december 2014 Proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 11 december 2014 om 16.30 uur. Ten jare tweeduizend en veertien,

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 JANUARI

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 JANUARI ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 JANUARI 2019 ---------------------------------------------------------------- Aanwezig: Rita Beyaert: Voorzitter; Alain Top: Voorzitter vast bureau;

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden Wichelen, 8/12/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Marie Jeanne Hendrickx: OCMW-voorzitter; Ursula Bervoets, Maria Boven, Peter Cras, Jozef Lemmens, Kathleen

Nadere informatie

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009.

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009. ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015.

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

Stad Harelbeke kent sedert 15 juni 1998 een betoelaging toe voor het aanwenden van alternatieve energievormen.

Stad Harelbeke kent sedert 15 juni 1998 een betoelaging toe voor het aanwenden van alternatieve energievormen. STAD HARELBEKE UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Openbare zitting van 17 oktober 2011 Aanwezig: De heer Willy Vandemeulebroucke, voorzitter van de gemeenteraad Mevrouw Rita Beyaert, burgemeester

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, VERSCHUEREN Joris, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 24 JANUARI 2017

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 24 JANUARI 2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 24 JANUARI 2017 Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge Van

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING 2 JANUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE

GEMEENTERAADSZITTING 2 JANUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE GEMEENTERAADSZITTING 2 JANUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE Openbare zitting DEPARTEMENT MANAGEMENT EN PERSONEEL 1 Aktename van de beslissing van de Raad voor Verkiezingsbetwistingen inzake

Nadere informatie

Samenwerkingsovereenkomst

Samenwerkingsovereenkomst Samenwerkingsovereenkomst TUSSEN : De "Intercommunale Maatschappij voor Ruimtelijke Ordening, Economische Expansie en Reconversie van het Gewest Kortrijk", genoemd "INTERCOMMUNALE LEIEDAL", publiekrechtelijk

Nadere informatie

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015.

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST Marie-Louise,

Nadere informatie

ZITTING VAN 23 MEI 2011.

ZITTING VAN 23 MEI 2011. ZITTING VAN 23 MEI 2011. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk, STASSIJNS

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting

Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke. Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 28 januari 2016 om 19.30 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie van toelichting OPENBARE ZITTING 1. Kennisname van het ontslag als gemeenteraadslid

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit OPSCHRIFT. Vergadering van 15 juni Besluit nummer: 2017_GR_00651 GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 15 juni 2017 Besluit nummer: 2017_GR_00651 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen-en rioleringswerken in de Mariakerksesteenweg,

Nadere informatie

Voer hier uw titel in

Voer hier uw titel in Voer hier uw titel in Voer hier uw tekst in op niveau 1 Tweede niveau Voer Provincie- hier uw en titel in gemeenteraadsverkiezingen Voer hier uw tekst in op niveau 1 Zondag Tweede 14 niveau oktober 2012

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Croisiaux Katrien, Feyen Magda, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON Verslag van 7 januari 2013 om uur

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON Verslag van 7 januari 2013 om uur Aanwezig: Voorzitter: Patrick Carnotensis, Raadsleden: Joël Schoofs, mevrouw Maria Vrancken, mevrouw Greet Baldewijns, Omer Vanderbeeken, Antoine Goffings, mevrouw Ingrid Moens, mevrouw Chantal L Hoyes,

Nadere informatie

Zitting van 24 april 2018

Zitting van 24 april 2018 Zitting van 24 april 2018 Aanwezig: Christine Logghe, OCMW-Voorzitter Mieke Callebert, Godelieve Ampe, Jolien Waeyaert, Lode Rossey, Carine Volckaert, Ronny Vandewalle, Iris Plaisier, OCMW raadsleden Toon

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 9 mei 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd.

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 9 mei 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd. Zitting: 6 juni 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Elke Steen, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, leden;

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 4 juli 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd.

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 4 juli 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd. Zitting: 5 september 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Elke Steen, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens,

Nadere informatie

DAGORDE. 2 Onderzoek van de geloofsbrieven van een opvolgend gemeenteraadslid en eedaflegging.

DAGORDE. 2 Onderzoek van de geloofsbrieven van een opvolgend gemeenteraadslid en eedaflegging. Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 16 FEBRUARI 2015 ---------------------------------------------------------------- Michaël Vannieuwenhuyze: Voorzitter; Alain Top: Burgemeester;

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 februari 2014 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Croisiaux Katrien, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens Carine, Schrooten

Nadere informatie

Vergadering van

Vergadering van Vergadering van 07.01.13 Aanwezig : Jacques Vanneste, voorzitter gemeenteraad; Jan Seynhaeve, burgemeester; Vicky Claeys, Veerle De Pauw, Anita Deprez, Pieterjan Geldhof, Suzan Joye, Chris Loosvelt, Hilde

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix,

Nadere informatie

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden.

De notulen van deze vergadering liggen ter inzage van de gemeenteraadsleden. LIJST MET DE BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DOOR DE GEMEENTERAAD DD 12 OKTOBER 2015 GEREGELDE AANGELEGENHEDEN (Artikel 252, 1 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005) OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuren notulen

Nadere informatie

Zitting van 27 juni 2016

Zitting van 27 juni 2016 Zitting van 27 juni 2016 Aanwezig: Marie-Thérèse De Smet, OCMW-voorzitter Celine Baeckelandt, Carine Claerhout, Anja Demedts, Joke Vandemaele, Marianne Verbauwhede, Luc Vercaemer, Nicole Vercruysse, Annie

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE Openbare zitting DEPARTEMENT MANAGEMENT EN PERSONEEL 1 Zorgbedrijf. Aanduiden vertegenwoordiging in de algemene vergadering

Nadere informatie

Goedkeuring verslag openbaar gedeelte vorige vergadering.

Goedkeuring verslag openbaar gedeelte vorige vergadering. Zitting van 23 januari 2017 Aanwezig: Marie-Thérèse De Smet, OCMW-voorzitter Celine Baeckelandt, Carine Claerhout, Anja Demedts, Joke Vandemaele, Marianne Verbauwhede, Luc Vercaemer, OCMW-raadsleden Koenraad

Nadere informatie

Stad harelbeke RUP MOLENeiland. juli 2018, fase scopingnota

Stad harelbeke RUP MOLENeiland. juli 2018, fase scopingnota Stad harelbeke RUP MOLENeiland juli 2018, fase scopingnota Colofon Dit document is een publicatie van: Intercommunale Leiedal President Kennedypark 10 - BE-8500 Kortrijk tel +32 56 24 16 16 rup@leiedal.be

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 MAART 2016 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 MAART 2016 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 MAART 2016 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: : raadsleden; Guido Goossens: OCMW-secretaris Ursula Bervoets: raadslid De voorzitter

Nadere informatie

001 Kennisgeving van de verkiezing van de OCMW-raadsleden en het onderzoek van hun geloofsbrieven door de gemeenteraad

001 Kennisgeving van de verkiezing van de OCMW-raadsleden en het onderzoek van hun geloofsbrieven door de gemeenteraad NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 5 JANUARI 2007 Aanwezig: Erwin Van Pée - burgemeester Marc Reynders raadslid en voorzitter vanaf punt 3 Godelieve Pernet, Marleen Van Thielen, Brenda Noels,

Nadere informatie

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 11 oktober 2017 en 25 oktober 2017

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 11 oktober 2017 en 25 oktober 2017 ZITTING VAN DE RAAD VAN 23 NOVEMBER 2017 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter Hilda Decock, André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 SEPTEMBER 2015 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 SEPTEMBER 2015 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 SEPTEMBER 2015 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: : raadsleden; Guido Goossens: OCMW-secretaris De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 20 januari 2016 Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer u uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van donderdag 28 januari 2016 a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 15 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 11 maart 2015 Aanwezig: Chris De Ridder, voorzitter Roger Van Driessche, Jan Claus, Lieve Fierens, Gwenda Gaublomme, Luc Van Steyvoort, Rik Holvoet, Sara Waelbers,

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 In openbare zitting TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 10 OKTOBER 2013 1. Goedkeuring verslag gemeenteraadszitting van 18 juli 2013 en 8 augustus 2013: zie bijlage.

Nadere informatie

RAAD De zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u.

RAAD De zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u. PROCES-VERBAAL VAN DE OPENBARE ZITTING VAN DE RAAD VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN EN TE MELLE 24 februari 2014 Aanwezig: Verontschuldigd : Lutgarde Van Den Broecke,voorzitter,

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING 27 FEBRUARI Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke,

GEMEENTERAADSZITTING 27 FEBRUARI Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke, 11 GEMEENTERAADSZITTING 27 FEBRUARI 2012 Aanwezig: Hugo Leroy, Burgemeester-Voorzitter Willy Benoot, Karel Hubau, Denis Dierick, Nadine De Stercke, Willy Van Hove Schepenen Marc Van Wittenberge, Willy

Nadere informatie

Stad harelbeke RUP bavikhove dorp west PROCESNOTA. april 2019, definitief vastgeteld

Stad harelbeke RUP bavikhove dorp west PROCESNOTA. april 2019, definitief vastgeteld Stad harelbeke RUP bavikhove dorp west PROCESNOTA april 2019, definitief vastgeteld Colofon Dit document is een publicatie van: Intercommunale Leiedal President Kennedypark 10 - BE-8500 Kortrijk tel +32

Nadere informatie

3. Installatie gemeenteraadsleden: afstand van mandaat - onderzoek geloofsbrieven - eedaflegging

3. Installatie gemeenteraadsleden: afstand van mandaat - onderzoek geloofsbrieven - eedaflegging ALGEM EEN BELEID GEMEENTE LINTER Lijst van de beraadslagingen van de gemeenteraad (in uitvoering van art. 252, 1 van het Gemeentedecreet van 15 juli 2005) van 2 januari 2019 OPENBAAR GEMEENTERAAD EN COMMISSIES

Nadere informatie

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Provincie Oost-Vlaanderen OCMW Waasmunster besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Aanwezig: Tom Baert: voorzitter; Renaat Decorte, Joseph Maes, Christiane Plas, Ivan Rousseau, Cecile Van

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Dries Couckuyt: voorzitter; Katrien Vandecasteele, Ann De Frene, Kathy Verschoot, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

gemeenteraad Besluit De volgende bepalingen zijn van toepassing inzake de bevoegdheid:

gemeenteraad Besluit De volgende bepalingen zijn van toepassing inzake de bevoegdheid: gemeenteraad Besluit OPSCHRIFT Vergadering van 22 februari 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00107 Onderwerp: Studieopdracht voor het uitvoeren van wegen- en rioleringswerken betreffende de Steenakker te Gent

Nadere informatie

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 14 januari 2014. Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

Gemeenteraad VAN donderdag 03 januari 2019

Gemeenteraad VAN donderdag 03 januari 2019 Gemeenteraad VAN donderdag 03 januari 2019 Aanwezig: Huub Broers: Burgemeester Jacky Herens, William Nijssen, Jean Levaux: Schepenen Benoît Houbiers, Grégory Happart, Jean-Marie Geelen, Michaël Henen,

Nadere informatie

Stad harelbeke RUP eiland. maart 2018, procesnota, fase scopingnota

Stad harelbeke RUP eiland. maart 2018, procesnota, fase scopingnota Stad harelbeke RUP eiland maart 2018, procesnota, fase scopingnota Colofon Dit document is een publicatie van: Intercommunale Leiedal President Kennedypark 10 - BE-8500 Kortrijk tel +32 56 24 16 16 - fax

Nadere informatie

Stad harelbeke RUP eiland. november 2017, procesnota, fase startnota

Stad harelbeke RUP eiland. november 2017, procesnota, fase startnota Stad harelbeke RUP eiland november 2017, procesnota, fase startnota Colofon Dit document is een publicatie van: Intercommunale Leiedal President Kennedypark 10 - BE-8500 Kortrijk tel +32 56 24 16 16 -

Nadere informatie

Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING

Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Van de Wiele Christoph, OCMW-voorzitter Annaert Wim, De Corte Conny, Leunis Eddy, Van der Helst Anne-Marie, Vandevoorde Liesbeth, Van

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

Uittreksel uit het notulenboek van de gemeenteraad. Openbare vergadering van 2 januari 2013

Uittreksel uit het notulenboek van de gemeenteraad. Openbare vergadering van 2 januari 2013 STAD TONGEREN ARRONDISSEMENT TONGEREN PROVINCIE LIMBURG Uittreksel uit het notulenboek van de gemeenteraad. Openbare vergadering van 2 januari 2013 Aanwezig: Patrick Dewael, burgemeester-voorzitter (punten

Nadere informatie

Uittreksel uit het vergunningenregister

Uittreksel uit het vergunningenregister datum 31 januari 2017 uw kenmerk JBesage33B ons kenmerk bijlage(n) / contactpersoon Christel Belpaeme infonot@oostende.be Uittreksel uit het vergunningenregister Voor zover ons bekend, is er 1 dossier

Nadere informatie

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3.

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3. ZITTING VAN 17 MEI 2016. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht, schepenen; R. Van Megroot, OCMW-voorzitter; G. Thierens E. Coppens L. Dieleman-van De

Nadere informatie

Rita Beyaert: gemeenteraadslid, handelend in haar hoedanigheid van voorzitter van de gemeenteraad vanaf haar verkozenverklaring;

Rita Beyaert: gemeenteraadslid, handelend in haar hoedanigheid van voorzitter van de gemeenteraad vanaf haar verkozenverklaring; Aanwezig: ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 2 JANUARI 2019 ---------------------------------------------------------------- Willy Vandemeulebroucke, gemeenteraadslid, uittredend voorzitter van de gemeenteraad

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT

GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT GEMEENTERAAD - ONTWERPBESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 17 september 2015 Besluit nummer: 2015_GR_00687 Onderwerp: Overeenkomst met betrekking tot het uitvoeren van beheertaken wat betreft de wegenis van

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester;

Nadere informatie

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk Wichelen

uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk Wichelen uw bericht van uw kenmerk ons kenmerk Wichelen 14-06-2016 verzendnummer contactpersoon contact via 2016/ Mevr. Melissa De Jaeger 052 432 467 melissa.dejaeger@ocmw-wichelen.be Beste De voorzitter van de

Nadere informatie

Afwezig/Verontschuldigd : Toon Vancoillie, Burgemeester. 1. Goedkeuring Samenwerkingsovereenkomst TIME-OUT Houtland

Afwezig/Verontschuldigd : Toon Vancoillie, Burgemeester. 1. Goedkeuring Samenwerkingsovereenkomst TIME-OUT Houtland Zitting van 14 juli 2015 Aanwezig : Logghe Christine voorzitter De Neve Stijn, Callebert Mieke, Vandecappelle Magda, Ampe Lieve, Waeyaert Jolien, Rossey Lode, Volckaert Carine, De Cuman Johan - Leden De

Nadere informatie

Notulen uit de OCMW-raad van 27 januari 2016

Notulen uit de OCMW-raad van 27 januari 2016 Notulen uit de OCMW-raad van 27 januari 2016 OPENBARE ZITTING 1. Kennisname einde mandaat OCMW-raadsleden. 2 2. Installatie nieuwe OCMW-raadsleden 2 3. verslag vorige openbare zitting. 3 4. Goedkeuring

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B.,

Nadere informatie

zitting van dinsdag 23 januari 2018

zitting van dinsdag 23 januari 2018 zitting van dinsdag 23 januari 2018 Openbare zitting 01 Jan Vlemincktoren - Restauratie en herbestemming - goedkeuring bestek De Jan Vlemincktoren is een beschermd monument. Dit houdt in dat een renovatie,

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Gheysens G., Burgemeester; Dewaele C., Fonteyne B., Lammertyn R.; Mevr. Rogiers C., Voorzitter O.C.M.W., Schepenen;

Nadere informatie

Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA

Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA Gemeenteraad Zitting van 21 januari 2016 AGENDA Voor de volgende editie van Wegwijs in Wommelgem zal een groepsfoto genomen worden door fotografe Veerle Hofkens. Alle gemeenteraadsleden worden verwacht

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 5 schepen E. Gryson Dienst technische dienst Volgnummer dossier Onderwerp Stedenbouw en ruimtelijke ordening. Ontwerp Ruimtelijk

Nadere informatie

RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december Dagorde

RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december Dagorde RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december 2015 Dagorde 01 Verslagen 02 Aanpassing Meerjarenplan 2014-2019. Goedkeuring. 03 Budget 2016. Goedkeuring. 04 Terugbetaling lidgelden en deelname aan sportactiviteiten

Nadere informatie

Zitting van 29 februari 2016. Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 01 februari 2016

Zitting van 29 februari 2016. Punt 1 Goedkeuring verslag van de gemeenteraad van 01 februari 2016 Zitting van 29 februari 2016 Aanwezig : De heer K. Callens, Burgemeester-Voorzitter ; De heer en mevr. Soenens K., Vande Vyvere C., Buyck V., Verhelle K.en Lepla M., Schepenen; Mevr. en de heren Vandewaetere

Nadere informatie

Vergadering van 02 januari 2019

Vergadering van 02 januari 2019 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Vergadering van 02 januari 2019 Aanwezig: Kris Degroote, Voorzitter van de gemeenteraad Kris Poelaert, Burgemeester Carina Ricour, Lieven Vandenneucker, Lieven

Nadere informatie

Stad harelbeke RUP Natuurgebied zuid. januari 2018, procesnota, fase startnota

Stad harelbeke RUP Natuurgebied zuid. januari 2018, procesnota, fase startnota Stad harelbeke RUP Natuurgebied zuid januari 2018, procesnota, fase startnota Colofon Dit document is een publicatie van: Intercommunale Leiedal President Kennedypark 10 - BE-8500 Kortrijk tel +32 56 24

Nadere informatie

Verslagen van de gemeenteraad. Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u.

Verslagen van de gemeenteraad. Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u. Verslagen van de gemeenteraad Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u. 189 Dagorde De raad OPENBARE VERGADERING 1. Afwezigheid van de gemeentesecretaris. Aanduiding

Nadere informatie

Raad van 26 februari 2014

Raad van 26 februari 2014 Raad van 26 februari 2014 Aanwezig: De Meersman A., voorzitter; D Haese J., Debusschere M.-T., De Clercq A., Heirman K., Lemmens J., Matthys R., Meuleman G., Van Cauteren H., leden; Vandermeersch P., secretaris.

Nadere informatie

Raad 22.09.2014. De openbare zitting wordt door de voorzitter, Lut Van Den Broecke geopend om 20u 03.

Raad 22.09.2014. De openbare zitting wordt door de voorzitter, Lut Van Den Broecke geopend om 20u 03. PROCES-VERBAAL VAN DE OPENBARE ZITTING VAN DE RAAD VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN EN TE MELLE 22 september 2014 Aanwezig: Verontschuldigd: Lutgarde Van Den Broecke,voorzitter,

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL

Nadere informatie

De zitting begint om 19.30 uur. De zitting wordt om 19.45 uur geschorst op verzoek van de CD&-V-fractie en wordt terug geopend om 19.50 uur.

De zitting begint om 19.30 uur. De zitting wordt om 19.45 uur geschorst op verzoek van de CD&-V-fractie en wordt terug geopend om 19.50 uur. ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 DECEMBER 2015 ---------------------------------------------------------------- Aanwezig: Michaël Vannieuwenhuyze: Voorzitter; Filip Kets: Wnd. voorzitter voor punt18;

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul,

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON 29 januari 2015 om 20.00 uur

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON 29 januari 2015 om 20.00 uur Aanwezig Voorzitter: Patrick Carnotensis, Raadsleden: Joël Schoofs, mevrouw Greet Baldewijns, Antoine Goffings, mevrouw Ingrid Moens, mevrouw Chantal L Hoyes, Johan Feytons, mevrouw Marie Hubertine Leunen,

Nadere informatie

PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009.

PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009. PROCES-VERBAAL VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 12 NOVEMBER 2009. Aanwezig: MM. K. Van Herck, Voorzitter; J. Vanschoubroek, Burgemeester; A. Debecker, J. Vicca, G. Holsbeek en M. Saelmaekers, Schepenen

Nadere informatie

Vergadering van 20 januari 2016 - openbaar gedeelte Aanwezig: Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Kerremans Leen, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Thoné Godelieve,

Nadere informatie

Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden

Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden Vergadering van 16 maart 2016 - openbaar gedeelte Aanwezig: Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden Schuermans

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 OKTOBER 2016

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 OKTOBER 2016 1. Verslag vorige zitting zie bijlage TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 OKTOBER 2016 2. Kennisname brief minster Homans inzake beslissing van de gemeenteraad d.d.

Nadere informatie

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE VLAAMS BRABANT ---- OCMW LUBBEEK ---- DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 21 februari 2011, 19.30 u AANWEZIG: Voorzitter : Maria Elisabeth DEPRET Leden : Maria SCHREVENS, Ingrid

Nadere informatie

- omzendbrief KB / ABB 2018 / 3 van 26 oktober 2018 Start van de lokale en provinciale bestuursperiode

- omzendbrief KB / ABB 2018 / 3 van 26 oktober 2018 Start van de lokale en provinciale bestuursperiode Lijst met ontwerpbesluiten van de OCMW-raad van woensdag 2 januari 2019 OPENBARE ZITTING Bestuur en Beleid Bestuur 1. Akte nemen van de samenstelling van de OCMW-raad - Decreet Lokaal Bestuur van 22 december

Nadere informatie

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 29 december

Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 29 december Gemeente Beveren Toelichtingen bij de agenda van de gemeenteraadsvergadering d.d. 29 december 2015.. Punt 02: Opvolging schepen Deckers: Ontslag van rechtswege van schepen Deckers op 31.12.2015; Opvolging

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 17 januari 2019 De OCMW-raad

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 17 januari 2019 De OCMW-raad Lijst met ontwerpbesluiten van de OCMW-raad van donderdag 21 februari 2019 OPENBARE ZITTING Bestuur en Beleid Notulen 1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 17 januari

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 13 oktober 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00915 Onderwerp: Overheidsopdracht van werken - Uitvoeren van wegen- en rioleringswerken in de Groenestaakstraat,

Nadere informatie

DAGORDE. 3 Onderzoek van de geloofsbrieven van een opvolgend gemeenteraadslid en eedaflegging.

DAGORDE. 3 Onderzoek van de geloofsbrieven van een opvolgend gemeenteraadslid en eedaflegging. ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 JUNI 2016 ---------------------------------------------------------------- Aanwezig: Filip Kets: Voorzitter; Alain Top: Burgemeester; Annick Vandebuerie, David Vandekerckhove,

Nadere informatie

Openbare zitting 2. POLITIEKE ORGANEN-WERKING.

Openbare zitting 2. POLITIEKE ORGANEN-WERKING. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 april 2010 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 maart 2010 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE.

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9180 MOERBEKE. Openbare zitting van 31 januari 2017. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht- S. Poppe,

Nadere informatie

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 20 oktober 2016

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 20 oktober 2016 Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 20 oktober 2016 VOORSTEL VAN BESLISSINGEN GOEDKEUREN VERSLAG VORIGE GEMEENTERAAD 1. Goedkeuren verslag vorige gemeenteraad Het verslag van de gemeenteraad

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting Dagorde gemeenteraad Zitting van 21 februari 2011 ons kenmerk: LDS/DVR/02 datum: 08/02/2011 contactpersoon: Lena De Smaele 09 272 66 11 In toepassing van de artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van

Nadere informatie

NOTULEN ZITTING VAN 7 JANUARI 2013.

NOTULEN ZITTING VAN 7 JANUARI 2013. NOTULEN ZITTING VAN 7 JANUARI 2013. Locatie: OCMW Buggenhout, zaal dienstencentrum Aanwezig: VAN HERREWEGHE Tom, burgemeester WILLEMS Jean-Pierre, voorzitter van de gemeenteraad BUYS Rosette, DE MUL Bettie,

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 augustus 2015

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 augustus 2015 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 augustus 2015 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens Carine, Schrooten Kristel, Thans

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van woensdag 02 januari Openbare zitting

Zitting van de gemeenteraad van woensdag 02 januari Openbare zitting Provincie Oost-Vlaanderen - Arrondissement Oudenaarde Zitting van de gemeenteraad van woensdag 02 januari 2019 Aanwezig: MM. Verontschuldigd: Steven Vekeman, voorzitter; Jurgen Soetens, burgemeester; Erna

Nadere informatie

Verslag van de raad van 20 december 2016 OPENBARE ZITTING

Verslag van de raad van 20 december 2016 OPENBARE ZITTING Verslag van de raad van 20 december 2016 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Van de Wiele Christoph, OCMW-voorzitter Annaert Wim, De Corte Conny, Leunis Eddy, Scheire Eric, Van der Helst Anne-Marie, Vandevoorde

Nadere informatie