Stad Harelbeke kent sedert 15 juni 1998 een betoelaging toe voor het aanwenden van alternatieve energievormen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Stad Harelbeke kent sedert 15 juni 1998 een betoelaging toe voor het aanwenden van alternatieve energievormen."

Transcriptie

1 STAD HARELBEKE UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Openbare zitting van 17 oktober 2011 Aanwezig: De heer Willy Vandemeulebroucke, voorzitter van de gemeenteraad Mevrouw Rita Beyaert, burgemeester De heren en dames Luc Callewaert, Alain Top, Rik Pattyn, Filip Kets, Francis Pattyn, Inge Bossuyt, Sofie Decavele, schepenen De heren en dames Hendrik Deprez, Dirk Opbrouck, Rik Wanzeele, Frieda Van Themsche, David Vandekerckhove, Carine Haezebrouck, Rik Vandenabeele, Rosanne Mestdagh, Dominique Windels, Kathleen Duchi, Johny Ver Eecke, Donald Langedock, Marleen Rogiers, Eric Kerckhof,Olivier Vanryckeghem, Marleen Callens, Michaël Vannieuwenhuyze, Vincent Declercq, Ludo Depuydt gemeenteraadsleden De heer Carlo Daelman, secretaris Voorwerp: Wijzigen van het gemeentelijk subsidiebesluit voor rationeel energiegebruik wijziging toepassingsgebied en aanvraagprocedure voor subsidies alternatieve energievormen De Gemeenteraad, Op grond van volgende overwegingen zowel feitelijk als juridisch: Stad Harelbeke kent sedert 15 juni 1998 een betoelaging toe voor het aanwenden van alternatieve energievormen. Sinds de inwerkingtreding van het reglement in 1998 werd nog geen enkele premie voor windenergie aangevraagd. Het wettelijk kader inzake particuliere windenergieinstallaties blijkt nog niet zo duidelijk. Infrax geeft voor dergelijke installaties geen premie. Op basis van deze gegevens wordt de premie voor windenergie-installaties afgeschaft. Nadat eerder installaties op basis van biomassa (gemeenteraad van ) en fotovoltaïsche zonnepanelen (gemeenteraad van ) waren geschrapt blijven nu nog zonneboilers en warmtepompen als te subsidiëren. Een aantal van de voorwaarden voor warmtepompen binnen het gemeentelijk subsidiereglement blijken erg technisch en moeilijk controleerbaar. Infrax beschikt over uitgebreide knowhow om na te gaan in hoeverre een aanvraag in overeenstemming is met de subsidiëringsvoorwaarden. Zonneboilers worden eveneens door Infrax gesubsidieerd, zowel in bestaande woningen als in nieuwe woningen die een nader omschreven energiepeil halen. De subsidiëring van zowel warmtepompen als zonneboilers wordt nu in overeenstemming gebracht met de regels van Infrax. Ten einde de werking voor onze inwoners te vereenvoudigen is het aangewezen om, gelijkaardig met het onderdeel uit het voorliggende reglement inzake rationeel energiegebruik, de premieaanvraag voor installaties voor rationeel energiegebruik (zonneboilers en warmtepompen) via Infrax te laten verlopen. Daardoor dienen inwoners waarvoor Infrax een premie goedkeurde niet opnieuw een aanvraag in te dienen. Om een volledige afstemming op het Infrax subsidiereglement te realiseren, worden ook de definities voor maatregelen voor rationeel energieverbruik die waren opgenomen in het reglement geschrapt en wordt ook in dit deel verwezen naar de definities van de subsidieregelgeving van Infrax.

2 Omdat het reglement ook toepasbaar zou kunnen blijven in het geval Infrax binnen zijn reglement kleine wijzigingen zou aanbrengen worden de gedetailleerde omschrijvingen van Infrax niet langer opgenomen maar wordt verwezen naar de voorwaarden zoals door Infrax voorzien op De subsidiebedragen voor alternatieve energie-installaties zoals voorzien in het Harelbeekse reglement goedgekeurd dd blijven evenwel ongewijzigd. De gemeenteraad is bevoegd op grond van art. 42 par. 3 en art. 43 par. 2,2 van het gemeentedecreet (GD). Verwijzend naar volgende wettelijke, decretale of reglementaire bepalingen: Het gemeentedecreet, inzonderheid en zonder zich daartoe te willen beperken, de artikelen 42 par. 3, 43 par. 2,2 en 186. Om deze redenen; Op voorstel van het college van burgemeester en schepenen; Na beraadslaging in openbare zitting; Met 25 stemmen voor, 0 stemmen tegen en 0 onthoudingen; BESLUIT: Artikel 1 Het gemeentelijk subsidiereglement voor rationeel energiegebruik zoals vastgesteld in de gemeenteraad van en gewijzigd door de gemeenteraadbeslissing van , , en , wordt vervangen door onderstaand reglement: Afdeling 1 : Aanwending van alternatieve energievormen. Artikel 1: Toepassingsgebied 1 De volgende alternatieve energievormen komen voor subsidie in aanmerking: Zonneboiler: Warmtepompen: 2 Voor de definitie en voorwaarden van onder 1 opgesomde alternatieve energievormen wordt verwezen naar de definitie en voorwaarden zoals gehanteerd in de subsidieregeling van Infrax (zie Artikel 2: Voorwaarden 1 Indien de onder art. 1 1 opgesomde alternatieve energievormen voldoen aan de onder art.1 2 beschreven definitie en voorwaarden zoals gehanteerd in de subsidieregeling van Infrax, verleent Infrax een subsidie voor de onder art. 1 1 vermelde alternatieve energievormen. 2 Mits de aanvrager voldoet aan de voorwaarden voor het bekomen van een premie bedoeld in 1 verleent de stad tevens een subsidie. 3 De subsidie wordt toegekend na het voorleggen van een bewijs van de definitieve toekenning van de subsidie zoals bedoeld in art. 2 1 door Infrax.

3 4 Enkel de plaatsing van een installatie, geïnstalleerd na , in vergunde woningen op het grondgebied van Harelbeke komt in aanmerking voor een betoelaging. De factuurdatum geldt als staving voor de datum van plaatsing. 5 Er kan slechts éénmalig een subsidie worden bekomen per soort alternatieve energievorm per woning. Artikel 3: Subsidiebedrag 1 Indien voldaan aan de voorwaarden opgenomen in art. 2, wordt volgende energievormen een stadspremie als vermeld toegekend van: : Zonneboiler: 250 euro Warmtepompen: Geothermische warmtepomp (aardwarmte): 500 euro. Grondwater-warmtepomp: 250 euro. Lucht-warmtepomp: 200 euro 2 De premie is strikt gebonden aan het installatieadres en wordt uitbetaald door overschrijving op uw bankrekening. Artikel 4: Aanvraagprocedure Om de gemeentelijke premie te bekomen voor de alternatieve energievormen voorgeschreven in Artikel 1, volstaat het om de premieaanvraag in te dienen bij Infrax en dit volgens de voorgeschreven procedure van Infrax. Bij toekenning van de premie door Infrax, wordt automatisch de gemeentelijke premie uitbetaald. Artikel 5: Controle 1 De stad behoudt zich het recht om steeds door plaatsbezoek na te gaan of aan de bepalingen van dit reglement is voldaan. De aanvrager zal niets doen dat ertoe kan strekken deze controle te bemoeilijken of onmogelijk te maken. 2 Bij niet-naleving van de voorwaarden uit het reglement zal de stad het uitbetaalde bedrag vermeerderd met de wettelijke verwijlintresten ambtshalve terugvorderen. Afdeling 2 : Maatregelen voor rationeel energiegebruik. Artikel 1: Toepassingsgebied 1. Volgende infraxpremies voor maatregelen voor rationeel energiegebruik komen voor een gemeentelijke premie in aanmerking: Het beperkten van het E peil in een nieuwbouwwoning tot maximum E60 Huishoudelijke ventilatiesystemen met warmterecuperatie Huishoudelijke aardgascondensatieketel Huishoudelijke buitenmuurisolatie Huishoudelijke kelderisolatie Radiatorfolie Hoogrendementsbeglazing ter vervanging van enkele beglazing Huishoudelijke thermostaatkranen Huishoudelijke vloerisolatie 2. Voor de definitie en voorwaarden van onder 1 opgesomde maatregelen voor rationeel energiegebruik wordt verwezen naar de definitie en voorwaarden zoals gehanteerd in het subsidiereglement van Infrax

4 Artikel 2: Voorwaarden 1 Infrax verleent een subsidie voor de onder artikel 1 vermelde maatregelen inzake rationeel energiegebruik. 2 Mits de aanvrager voldoet aan de voorwaarden voor het bekomen van een premie bedoeld in 1 hiervoor verleent de stad tevens een subsidie voor deze genomen maatregelen in particuliere woningen. 3 De subsidie wordt toegekend na het voorleggen van een bewijs van de definitieve toekenning van de subsidie zoals bedoeld in art. 2 1 door Infrax. 4 Bedrijven komen niet in aanmerking voor deze premies. 5 Enkel de invoering van een maatregel, zoals beschreven in Artikel 1, geïnstalleerd na , in vergunde woningen op het grondgebied van Harelbeke komt in aanmerking voor een betoelaging. De factuurdatum geldt als staving voor de datum van plaatsing. Artikel 3: Subsidiebedrag 1 De subsidie voor de genomen maatregelen inzake rationeel energiegebruik bedraagt evenveel als de door Infrax toegekende subsidie. 2 De premies zijn strikt gebonden aan het installatieadres en worden uitbetaald door overschrijving op uw bankrekening. Artikel 4: Aanvraag van de subsidie Om de gemeentelijke premie te bekomen voor de maatregelen voorgeschreven in Artikel 1, volstaat het om de premieaanvraag in te dienen bij Infrax en dit volgens de voorgeschreven procedure van Infrax. Bij toekenning van de premie door Infrax, wordt automatisch de gemeentelijke premie uitbetaald. Artikel 5: Controle Het stadsbestuur behoudt het recht om in elke fase van het project zich ter plaatse te komen vergewissen van de situatie en indien nodig contact te nemen met de firma en/of aannemer die de installatie levert en/of plaatst. Indien de installatie niet overeenstemt met de beschrijving in de aanvraag, behoudt het stadsbestuur het recht uitbetaalde premies terug te vorderen. Artikel 2 Dit besluit treedt in werking vanaf en heft het vorige gemeentelijk subsidiereglement voor rationeel energiegebruik op. Artikel 3 Deze beslissing zal bekendgemaakt worden conform art. 186 van het Gemeentedecreet. Artikel 4 Een afschrift van dit subsidiereglement zal binnen achtenveertig uur na aanneming aan de Deputatie van de provincieraad verstuurd worden. Een afschrift van dit subsidiereglement zal eveneens ter kennisgeving aan het Departement Leefmilieu, Natuur en Energie verstuurd worden.

5 Een afschrift van dit subsidiereglement zal eveneens ter kennisgeving aan Infrax verstuurd worden. NAMENS DE GEMEENTERAAD Get. Carlo Daelman stadssecretaris Get. Willy Vandemeulebroucke voorzitter VOOR EENSLUIDEND AFSCHRIFT HARELBEKE, de Voor de Burgemeester, De gemachtigde ambtenaar, (art. 126 Nieuwe Gemeentewet) i.o. Yves DE BOSSCHER Milieuambtenaar

Subsidiereglement voor rationeel energiegebruik

Subsidiereglement voor rationeel energiegebruik Subsidiereglement voor rationeel energiegebruik (Gemeenteraadsbeslissing: 21.02.2011) Afdeling 1 : Aanwending van alternatieve energievormen. Artikel 1: Definities Voor toepassing in afdeling 1 gelden

Nadere informatie

UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 29.10.2009

UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 29.10.2009 UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 29.10.2009 Waren aanwezig : Claude CROES, burgemeester voorzitter gemeenteraad; Ann ACCOU, Jo TIJTGAT,

Nadere informatie

Voorwerp: Gemeentelijk reglement op de inventarisatie van leegstaande woningen en/of gebouwen en indicaties ter bepaling van leegstand.

Voorwerp: Gemeentelijk reglement op de inventarisatie van leegstaande woningen en/of gebouwen en indicaties ter bepaling van leegstand. STAD HARELBEKE UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Openbare zitting van 12.07.2010 Aanwezig: Willy Vandemeulebroucke, voorzitter van de gemeenteraad Rita Beyaert, burgemeester; Luc Callewaert,

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET VERKRIJGEN VAN EEN GEMEENTELIJKE PREMIE VOOR HET PLAATSEN VAN EEN CONDENSATIEKETEL OP STOOKOLIE

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET VERKRIJGEN VAN EEN GEMEENTELIJKE PREMIE VOOR HET PLAATSEN VAN EEN CONDENSATIEKETEL OP STOOKOLIE BIJLAGE 2 lijk subsidiereglement van condensatieketels op stookolie ter vervanging van een oude verwarmingsketel in een bestaande woning of appartement. Artikel 1 Algemeen Binnen de perken van de jaarlijks

Nadere informatie

Voorwerp: Uniforme algemene politieverordening. Vierde wijziging. Reglement geveltuintjes.

Voorwerp: Uniforme algemene politieverordening. Vierde wijziging. Reglement geveltuintjes. STAD HARELBEKE UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 20 april 2015 Aanwezig: Michaël Vannieuwenhuyze: Voorzitter; Alain Top: Burgemeester; Annick Vandebuerie, David Vandekerckhove,

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van : 25 januari 2013 Aanwezig : Mevr. Els Robeyns, burgemeester-voorzitter, Cabergs Johan, Treunen Kristien, Maes Benny

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 JANUARI

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 JANUARI ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 JANUARI 2019 ---------------------------------------------------------------- Aanwezig: Rita Beyaert: Voorzitter; Alain Top: Voorzitter vast bureau;

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIE FOTOVOLTAÏSCHE PANELEN

AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIE FOTOVOLTAÏSCHE PANELEN Datum indiening:............ AANVRAAGFORMULIER SUBSIDIE FOTOVOLTAÏSCHE PANELEN Dit formulier volledig en leesbaar invullen, ondertekenen en terugsturen naar Gemeentebestuur Olen, dienst leefomgeving, Dorp

Nadere informatie

Gemeentelijk subsidiereglement zonneboiler en/of fotovoltaïsche zonnepanelen

Gemeentelijk subsidiereglement zonneboiler en/of fotovoltaïsche zonnepanelen Gemeentelijk subsidiereglement zonneboiler en/of fotovoltaïsche zonnepanelen Artikel 1 - Omschrijving In het kader van een duurzaam energiebeleid wordt een lijke subsidie verleend voor de installatie van

Nadere informatie

Reglement betreffende subsidiering van het vervangen van enkel glas door superisolerend glas.

Reglement betreffende subsidiering van het vervangen van enkel glas door superisolerend glas. Gemeentebestuur Kruisstraat 2 3390 Tielt-Winge tel. 016 63 40 08 - fax 016 63 95 48 info@tielt-winge.be - www.tielt-winge.be Reglement betreffende subsidiering van het vervangen van enkel glas door superisolerend

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 2 JANUARI 2007

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 2 JANUARI 2007 ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 2 JANUARI 2007 Aanwezig: De heer Luc Decavele, uittredend voorzitter van de gemeenteraad (tot en met de verkozenverklaring van de voorzitter van de gemeenteraad) De heer

Nadere informatie

Artikel 1 Definities Artikel 2 Subsidiebedragen

Artikel 1 Definities Artikel 2 Subsidiebedragen SUBSIDIEREGLEMENT Subsidie voor de plaatsing van een thermische zonne-installatie, vloerisolatie, muurisolatie, dak- en zoldervloerisolatie, superisolerende beglazing, een condensatieketel op aardgas of

Nadere informatie

STADSBESTUUR TIELT WEST-VLAANDEREN. UITTREKSEL Uit het register der handelingen van de GEMEENTERAAD Openbare Zitting van 3 juni 2004

STADSBESTUUR TIELT WEST-VLAANDEREN. UITTREKSEL Uit het register der handelingen van de GEMEENTERAAD Openbare Zitting van 3 juni 2004 STADSBESTUUR TIELT 8700 - WEST-VLAANDEREN UITTREKSEL Uit het register der handelingen van de GEMEENTERAAD Openbare Zitting van 3 juni 2004 Tegenwoordig: VAN DAELE, Burgemeester-Voorzitter; VANNIEUWENHUYZE,

Nadere informatie

STAD HARELBEKE UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Openbare zitting van 10 september 2007.

STAD HARELBEKE UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Openbare zitting van 10 september 2007. STAD HARELBEKE UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Openbare zitting van 10 september 2007. Aanwezig: Willy Vandemeulebroucke, voorzitter van de gemeenteraad Rita Beyaert, burgemeester Carlo

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 11 e Directie Dienst 113 Sport Provincieraadsbesluit betreft verslaggever SUBSIDIEREGLEMENT SPORTEVENEMENTEN ter betoelaging van sportevenementen georganiseerd op het grondgebied van de Provincie Oost-Vlaanderen

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET PLAATSEN VAN EEN ZONNE- INSTALLATIE VOOR OPWEKKING VAN WARMTE

AANVRAAGFORMULIER VOOR HET PLAATSEN VAN EEN ZONNE- INSTALLATIE VOOR OPWEKKING VAN WARMTE AANVRAAGFORMULIER VOOR HET PLAATSEN VAN EEN ZONNE- INSTALLATIE VOOR OPWEKKING VAN WARMTE GEGEVENS AANVRAGER Datum:. De aanvrager: Naam: Adres:. Telefoon: E-mail:.... Rijksregisternummer:.. Rekeningnummer:

Nadere informatie

Subsidiereglement voor een stabiliteitsonderzoek van een dak en voor de aanleg van een groendak voor de periode

Subsidiereglement voor een stabiliteitsonderzoek van een dak en voor de aanleg van een groendak voor de periode Subsidiereglement voor een stabiliteitsonderzoek van een dak en voor de aanleg van een groendak voor de periode 2014-2019 Goedgekeurd in de gemeenteraad van 28 april 2014. Gewijzigd in de gemeenteraad

Nadere informatie

Overwegende dat het subsidiereglement een subsidie voorziet voor warmtepompen en zonneboilers;

Overwegende dat het subsidiereglement een subsidie voorziet voor warmtepompen en zonneboilers; De raad, Gelet op het gemeentelijk subsidiereglement duurzame energie vastgesteld op de gemeenteraad van 10 november 2009 en laatst gewijzigd op 30 augustus 2011; Overwegende dat het subsidiereglement

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 9e Directie Dienst 91 Kunst en Cultuur Provincieraadsbesluit betreft verslaggever SOCIAAL-CULTUREEL VOLWASSENENWERK Aangepast reglement met betrekking tot de toekenning van projectsubsidies in de sector

Nadere informatie

Overwegende dat de emissies op basis van fossiele brandstoffen op korte of lange termijn de buffercapaciteit van de biosfeer kunnen overschrijden;

Overwegende dat de emissies op basis van fossiele brandstoffen op korte of lange termijn de buffercapaciteit van de biosfeer kunnen overschrijden; Gelet op de bepalingen van gemeentedecreet inzonderheid op artikel 42; Gelet op de ondertekende samenwerkingsovereenkomst Milieu als opstap naar duurzame ontwikkeling waarbij de stad Landen zich ertoe

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD. Openbare zitting van 23 mei 2019

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD. Openbare zitting van 23 mei 2019 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Openbare zitting van 23 mei 2019 Aanwezig: Patrick Hugaert, gemeenteraadsvoorzitter; Pieter Claeys, burgemeester; Yves De Baets, Hendrik Van de Veere, Frederik

Nadere informatie

Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten

Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten GEMEENTERAAD: 26-06-2015 BEKENDMAKING: 01-07-2015 Subsidiereglement ter ondersteuning van cultuurprojecten Artikel 1. Doel Met deze subsidie wil de stad Sint-Niklaas projecten mogelijk maken of versterken

Nadere informatie

REG. Hoogrendementsbeglazing. REG-premieaanvraag 2014 (*) Niet-woongebouwen. Een premie aanvragen in 5 stappen. Afhandeling premie.

REG. Hoogrendementsbeglazing. REG-premieaanvraag 2014 (*) Niet-woongebouwen. Een premie aanvragen in 5 stappen. Afhandeling premie. REG 2014 REG-premieaanvraag 2014 (*) Niet-woongebouwen Hoogrendementsbeglazing Een premie aanvragen in 5 stappen 1. Lees aandachtig de algemene voorwaarden en de actievoorwaarden. 2. Vul het aanvraagformulier

Nadere informatie

GEMEENTERAAD - BESLUIT

GEMEENTERAAD - BESLUIT GEMEENTERAAD - BESLUIT OPSCHRIFT Vergadering van 27 april 2015 Besluit nummer: 2015_GR_00305 Onderwerp: Subsidiereglement voor energiebesparende maatregelen voor de periode 2014-2019 - Wijziging Beknopte

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad

Zitting van de gemeenteraad 1 zvvegeni Zitting van de gemeenteraad ZITTING VAN 23 NOVEMBER 2009 Agendapunt: Onderwerp: Aanpassing van het subsidiereglement inzake de gemeentelijke renovatieprem ie De Raad, Overwegende dat een actief

Nadere informatie

Gemeentelijk subsidiereglement voor herbruikbare energiebronnen op particuliere woongebouwen

Gemeentelijk subsidiereglement voor herbruikbare energiebronnen op particuliere woongebouwen Gemeentelijk subsidiereglement voor herbruikbare energiebronnen op particuliere woongebouwen Artikel 1: In het subsidiereglement wordt verstaan onder: Bestaande woning: woning waarvoor een volledige en

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT BETREFFENDE DUURZAME ONTWIKKELING EN KLIMAAT PARTICULIEREN

SUBSIDIEREGLEMENT BETREFFENDE DUURZAME ONTWIKKELING EN KLIMAAT PARTICULIEREN SUBSIDIEREGLEMENT BETREFFENDE DUURZAME ONTWIKKELING EN KLIMAAT PARTICULIEREN COLOFON Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - stadsbestuur Halen Ontwerp - dienst Communicatie

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 25.02.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Koen Van den Heuvel, Voorzitter Peter Van Hoeymissen, Burgemeester waarnemend Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Alex

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 25.02.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Koen Van den Heuvel, Voorzitter Peter Van Hoeymissen, Burgemeester waarnemend Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Alex

Nadere informatie

Inhoudstafel. Reglement. Goedgekeurd in de gemeenteraad van 23 april Bekendgemaakt op 24 april Artikel 2. Definities

Inhoudstafel. Reglement. Goedgekeurd in de gemeenteraad van 23 april Bekendgemaakt op 24 april Artikel 2. Definities Subsidiereglement voor betoelaging en erkenning van initiatieven die studieondersteuning bieden in Gent van schooljaar 2018-2019 tot en met schooljaar 2020-2021. Goedgekeurd in de gemeenteraad van 23 april

Nadere informatie

GR Punt 27. Leefmilieu - klimaat - subsidie groendak - aanpassing reglement - goedkeuring

GR Punt 27. Leefmilieu - klimaat - subsidie groendak - aanpassing reglement - goedkeuring GR20161124 Punt 27. Leefmilieu - klimaat - subsidie groendak - aanpassing reglement - goedkeuring Gelet op de bepalingen van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen; Gelet op het gemeenteraadsbesluit

Nadere informatie

Subsidiereglement op het toekennen van opleidingssubsidies sport

Subsidiereglement op het toekennen van opleidingssubsidies sport Subsidiereglement op het toekennen van opleidingssubsidies sport Goedgekeurd in de gemeenteraad van 16 december 2013 Bekendgemaakt op 19 december 2013 Inhoudstafel - Artikel 1. Doel - Artikel 2. Doelgroep

Nadere informatie

In te dienen bij het Gemeentebestuur Oostrozebeke, t.a.v. Huisvestingsdienst, E.Brengierstraat 6, 8780 Oostrozebeke TEGEN ONTVANGSTBEWIJS

In te dienen bij het Gemeentebestuur Oostrozebeke, t.a.v. Huisvestingsdienst, E.Brengierstraat 6, 8780 Oostrozebeke TEGEN ONTVANGSTBEWIJS OOSTROZEBEKE Aanvraagformulier tot het bekomen van een premie voor ALTERNATIEVE ENERGIE (aangenomen door de Gemeenteraad in zitting van 14 oktober 2010) In te dienen bij het Gemeentebestuur Oostrozebeke,

Nadere informatie

UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad

UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad ZITTING VAN 19.02.2009 Provincie West-Vlaanderen Gemeente 8755 Ruiselede Aanwezig : G. De Roo : Burgemeester-voorzitter ; M. De Muynck, H. Gyselbrecht, C.

Nadere informatie

Aanvraagformulier premie

Aanvraagformulier premie Aanvraagformulier premie Grote Baan 112 3530 Houthalen-Helchteren t 011 60 05 11 f 011 60 05 01 Premie zonne-installatie voor de opwekking van elektriciteit (fotovoltaïsche zonne-installatie) 1. Aanvrager

Nadere informatie

Hartje Hageland. Gemeentelijk premiereglement Glabbeek Comfortpremie voor woningen zonder klein comfort TITEL I: DOEL

Hartje Hageland. Gemeentelijk premiereglement Glabbeek Comfortpremie voor woningen zonder klein comfort TITEL I: DOEL Hartje Hageland Interlokale vereniging voor lokaal woonbeleid secretariaat - p/a Huize Hageland Oudepastoriestraat 22-3390 Tielt-Winge tel. 016 53 66 96 - fax 016 53 66 99 info@hartjehageland.be Gemeentelijk

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 6 februari 2017 CULTUUR EN VRIJE TIJD _GR_00057 Toelagereglement veiligheid op evenementen - Goedkeuring

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 6 februari 2017 CULTUUR EN VRIJE TIJD _GR_00057 Toelagereglement veiligheid op evenementen - Goedkeuring Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 6 februari 2017 CULTUUR EN VRIJE TIJD 2 2017_GR_00057 Toelagereglement veiligheid op evenementen - Goedkeuring Samenstelling: Aanwezig: de heer Luc Hermans;

Nadere informatie

Subsidiereglement voor de aanplant en het onderhoud van kleine landschapselementen

Subsidiereglement voor de aanplant en het onderhoud van kleine landschapselementen BEKENDMAKING GEMEENTERAADSBESLUIT Ingevolge artikel 186 van het gemeentedecreet GOEDKEUREN SUBSIDIEREGLEMENT KLEINE LANDSCHAPSELEMENTEN DATUM BESLISSING: 25 januari 2018 DATUM BEKENDMAKING: 1 februari

Nadere informatie

Cleantech subsidiereglement goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 25/11/2010

Cleantech subsidiereglement goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 25/11/2010 Cleantech subsidiereglement goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 25/11/2010 Artikel 1 Subsidiereglement Thermische zonne-installaties (zonneboilers), fotovoltaïsche zonne-installaties, warmtepompen

Nadere informatie

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor lokale besturen ter ondersteuning van de detailhandel.

Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor lokale besturen ter ondersteuning van de detailhandel. directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking Reglement met betrekking tot de toekenning van subsidies voor lokale

Nadere informatie

Subsidiereglement betreffende de terugbetaling van kadervorming in het jeugdwerk

Subsidiereglement betreffende de terugbetaling van kadervorming in het jeugdwerk Subsidiereglement betreffende de terugbetaling van kadervorming in het jeugdwerk Goedgekeurd in de gemeenteraad van 27 april 2015 Bekendgemaakt op 28 april 2015 Inhoudstafel Artikel 1. Doel... 1 Artikel

Nadere informatie

Aanvraagformulier premie fotovoltaïsche cellen

Aanvraagformulier premie fotovoltaïsche cellen Aanvraagformulier premie fotovoltaïsche cellen Gegevens Naam van de aanvrager:. Adres van de aanvrager: Telefoon thuis: Telefoon overdag: GSM: Rekeningnummer: Bent u eigenaar of huurder van het gebouw

Nadere informatie

Subsidiereglement voor het toekennen van infrastructuursubsidies

Subsidiereglement voor het toekennen van infrastructuursubsidies Subsidiereglement voor het toekennen van infrastructuursubsidies sport Goedgekeurd in de gemeenteraad van 28 september 2015 Bekendgemaakt op 30 september 2015 Inhoudstafel Artikel 1. Doel... 1 Artikel

Nadere informatie

Premiereglement voor startende ondernemingen. Artikel 1. Inhoud.

Premiereglement voor startende ondernemingen. Artikel 1. Inhoud. Premiereglement voor startende ondernemingen Artikel 1. Inhoud. Het college van burgemeester en schepenen kan binnen de perken van de beschikbare budgetten een eenmalige premie toekennen voor het opstarten

Nadere informatie

Subsidiedossier dakisolatie

Subsidiedossier dakisolatie Milieudienst Femke Kennis Livien Van der Looystraat 10 2890 Sint-Amands Tel 052 39 98 78 Fax 052 34 06 65 Subsidiedossier dakisolatie Aanvraagformulier vind je op het einde van dit document GEMEENTELIJK

Nadere informatie

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking

SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking SUBSIDIEREGLEMENT DEPARTMENT CULTUUR Cultuurloket SUBSIDIE VAN DE PROVINCIE ANTWERPEN VOOR EEN CULTUURPROJECT EN CULTUURWERKING: Intergemeentelijke culturele samenwerking Goedgekeurd door de provincieraad

Nadere informatie

REG-premie voor ventilatiesysteem met warmterecuperatie (huishoudelijk) Aanvraagformulier

REG-premie voor ventilatiesysteem met warmterecuperatie (huishoudelijk) Aanvraagformulier REG-premie voor ventilatiesysteem met warmterecuperatie (huishoudelijk) Aanvraagformulier Gegevens aanvrager Naam... Straat en nummer... Postcode en gemeente... Telefoon of GSM.. E-mail... Bankrekening

Nadere informatie

Subsidiereglement betreffende de afkoppeling van hemelwater afkomstig van particuliere woningen

Subsidiereglement betreffende de afkoppeling van hemelwater afkomstig van particuliere woningen Subsidiereglement betreffende de afkoppeling van hemelwater afkomstig van particuliere woningen Zitting van 24 mei 2007. Gepubliceerd op 29 mei 2007. Artikel 1. Definities - dakoppervlakte: de oppervlakte

Nadere informatie

DOSSIER PREMIE ZONNE-INSTALLATIES

DOSSIER PREMIE ZONNE-INSTALLATIES Gemeente Sint-Amands Milieudienst Kristin Moens Livien Van der Looystraat 10 2890 Sint-Amands Tel 052 39 98 78 Fax 052 34 06 65 DOSSIER PREMIE ZONNE-INSTALLATIES Aanvraagformulier vind je op het einde

Nadere informatie

Subsidiedossier zonne-installatie

Subsidiedossier zonne-installatie Milieudienst Femke Kennis Livien Van der Looystraat 10 2890 Sint-Amands Tel 052 39 98 78 Fax 052 34 06 65 Subsidiedossier zonne-installatie Aanvraagformulier vind je op het einde van dit document Subsidiedossier

Nadere informatie

Reglement voor de subsidiëring van aankoop, plaatsing en gebruik van warmtepompinstallaties en/of warmtepompboilers.

Reglement voor de subsidiëring van aankoop, plaatsing en gebruik van warmtepompinstallaties en/of warmtepompboilers. GEMEENTEBESTUUR ZWEVEGEM UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD van 15 Juli 2002 Otegemstraat, 100-8550 Zwevegem Tel.056/765500 - Fax.056/765568 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk

Nadere informatie

SUBSIDIEREGLEMENT G-SPORT SUBSIDIE SPORTVERENIGING

SUBSIDIEREGLEMENT G-SPORT SUBSIDIE SPORTVERENIGING SUBSIDIEREGLEMENT G-SPORT SUBSIDIE SPORTVERENIGING COLOFON Uitgave stadsbestuur Halen, Markt 14, 3545 Halen Ontwerp & realisatie Tekst - stadsbestuur Halen Ontwerp - dienst Communicatie stad Halen Beelden

Nadere informatie

BESLUIT GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING 26 APRIL 2018

BESLUIT GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING 26 APRIL 2018 BESLUIT GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING 26 APRIL 2018 AANWEZIG Voorzitter - burgemeester: Claude Croes Schepenen: Ann Accou, Regine Vanwynsberghe-Rooryck, Jo Tijtgat, Carl De Donder Schepen van ambtswege:

Nadere informatie

Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren

Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren Reglement op de subsidiëring van de tewerkstelling van sportcoördinatoren Goedgekeurd in de gemeenteraad van 16/12/2013 Bekendgemaakt op 19/12/2013 Inhoudstafel - Artikel 1. Doel - Artikel 2. Definities

Nadere informatie

Subsidiereglement ter ondersteuning van de private initiatieven voor kinderopvang voor de periode

Subsidiereglement ter ondersteuning van de private initiatieven voor kinderopvang voor de periode Subsidiereglement ter ondersteuning van de private initiatieven voor kinderopvang voor de periode 2014-2018 Goedgekeurd in de gemeenteraad van 24 maart 2014. Bekendgemaakt op 27 maart 2014. Inhoudstafel

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR HET AANBRENGEN VAN DAKISOLATIE EN WINDDICHTE, ISOLERENDE ONDERDAKEN

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR HET AANBRENGEN VAN DAKISOLATIE EN WINDDICHTE, ISOLERENDE ONDERDAKEN GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT VOOR HET AANBRENGEN VAN DAKISOLATIE EN WINDDICHTE, ISOLERENDE ONDERDAKEN AFDELING 1. Artikel 1. VOORWERP VAN HET SUBSIDIEREGLEMENT DOEL EN DOELGROEP Binnen de perken van

Nadere informatie

Subsidiereglement voor huursubsidies aan eerstelijns plaatselijke jeugdwerkinitiatieven in geval van overmacht

Subsidiereglement voor huursubsidies aan eerstelijns plaatselijke jeugdwerkinitiatieven in geval van overmacht Subsidiereglement voor huursubsidies aan eerstelijns plaatselijke jeugdwerkinitiatieven in geval van overmacht Goedgekeurd in de gemeenteraad van 26 september 2016 Bekendgemaakt op 28 september 2016 Inhoudstafel

Nadere informatie

Aanvraagformulier premie zonneboiler

Aanvraagformulier premie zonneboiler Aanvraagformulier premie zonneboiler De gemeenteraad van 31 januari 2013 heeft de uitdoving van deze premie goedgekeurd. Alleen aanvragen tot en met 5 april 2013 met stavingsfacturen met facturatiedatum

Nadere informatie

IMMO WENDUINE NV Hr. Brugge BTW BE /

IMMO WENDUINE NV Hr. Brugge BTW BE / IMMO WENDUINE NV Hr. Brugge 70345 BTW BE- 438-505-128 050/ 41 88 41 nw@immo-wenduine.be 050/42 85 80 www.immo-wenduine.be VERWERVINGSPREMIE VOOR JONGE GEZINNEN Het stadsbestuur wenst jonge gezinnen, woonachtig

Nadere informatie

Subsidiereglement ter ondersteuning van de private initiatieven voor kinderopvang voor de periode

Subsidiereglement ter ondersteuning van de private initiatieven voor kinderopvang voor de periode Subsidiereglement ter ondersteuning van de private initiatieven voor kinderopvang voor de periode 2014-2018 Goedgekeurd in de gemeenteraad van 24 maart 2014 Gewijzigd in de gemeenteraad van 14 december

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT HET REGISTER DER BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD Vergadering van : 22 februari 2013 Aanwezig : Mevr. Els Robeyns, burgemeester-voorzitter, Cabergs Johan, Treunen Kristien, Maes Benny

Nadere informatie

REGLEMENT GEMEENTELIJKE VERBETERINGSPREMIE VAN 14 DECEMBER 2016.

REGLEMENT GEMEENTELIJKE VERBETERINGSPREMIE VAN 14 DECEMBER 2016. REGLEMENT GEMEENTELIJKE VERBETERINGSPREMIE VAN 14 DECEMBER 2016. Artikel 1. Om de gemeenteraadsbeslissing, dd. 30 december 2015, betreffende het verlenen van een gemeentelijke verbeteringspremie met ingang

Nadere informatie

VERWERVINGSPREMIE REGLEMENT. Gemeenteraadsbeslissing d.d

VERWERVINGSPREMIE REGLEMENT. Gemeenteraadsbeslissing d.d STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE VERWERVINGSPREMIE REGLEMENT Gemeenteraadsbeslissing d.d. 13.12.2016 Het stadsbestuur wenst jonge gezinnen te blijven stimuleren om een eigen woning te verwerven, hetzij door

Nadere informatie

Reglement voor ondersteuning van Brugse feestcomités

Reglement voor ondersteuning van Brugse feestcomités Reglement voor ondersteuning van Brugse feestcomités vastgesteld door de gemeenteraad op 23 november 2015 bekendgemaakt op de website www.brugge.be op 24 november 2015 HOOFDSTUK 1 : ALGEMENE BEPALINGEN

Nadere informatie

Subsidiereglement voor de restauratie van niet-wettelijk beschermde merkwaardige gebouwen

Subsidiereglement voor de restauratie van niet-wettelijk beschermde merkwaardige gebouwen Subsidiereglement voor de restauratie van niet-wettelijk beschermde merkwaardige gebouwen Goedgekeurd in de gemeenteraad van 16 december 2014 Bekendgemaakt op 17 december 2014 Inhoudstafel Artikel 1. Doel...

Nadere informatie

------------------------------------------------------------------------------- SUBSIDIEREGLEMENT RATIONEEL ENERGIEGEBRUIK: MILIEUVRIENDELIJKE

------------------------------------------------------------------------------- SUBSIDIEREGLEMENT RATIONEEL ENERGIEGEBRUIK: MILIEUVRIENDELIJKE ------------------------------------------------------------------------------- SUBSIDIEREGLEMENT RATIONEEL ENERGIEGEBRUIK: MILIEUVRIENDELIJKE ENERGIEPRODUCTIE (INSTALLEREN VAN EEN ZONNEBOILER EN FOTOVOLTAÏSCHE

Nadere informatie

Subsidiereglement voor afvalpreventiemaatregelen in de feestkernen voor de Gentse Feesten 2017

Subsidiereglement voor afvalpreventiemaatregelen in de feestkernen voor de Gentse Feesten 2017 Subsidiereglement voor afvalpreventiemaatregelen in de feestkernen voor de Gentse Feesten 2017 Goedgekeurd in de gemeenteraad van 24 april 2017 Bekendgemaakt op 25 april 2017 Inhoudstafel Artikel 1. Doel...

Nadere informatie

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT RATIONEEL ENERGIEVERBRUIK GROTE INGREPEN

GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT RATIONEEL ENERGIEVERBRUIK GROTE INGREPEN GEMEENTELIJK SUBSIDIEREGLEMENT RATIONEEL ENERGIEVERBRUIK GROTE INGREPEN Artikel 1 Definities en begrippen Bestaande woning: een woning die voor 2006 aan het elektriciteitsnet werd gekoppeld. Lambdawaarde

Nadere informatie

REG-premie voor SUPERISOLERENDE BEGLAZING (niet-huishoudelijk) Aanvraagformulier

REG-premie voor SUPERISOLERENDE BEGLAZING (niet-huishoudelijk) Aanvraagformulier REG-premie voor SUPERISOLERENDE BEGLAZING (niet-huishoudelijk) Aanvraagformulier Gegevens aanvrager Bedrijf / Instelling... Contactpersoon + functie... Straat en nummer... Postcode en gemeente... Telefoon

Nadere informatie

Stedelijk reglement betreffende de erkenning en betoelaging van initiatieven huistaakbegeleiding en studiecoaching

Stedelijk reglement betreffende de erkenning en betoelaging van initiatieven huistaakbegeleiding en studiecoaching Stedelijk reglement betreffende de erkenning en betoelaging van initiatieven huistaakbegeleiding en studiecoaching Goedgekeurd in de gemeenteraad van 20 oktober 2008 Bekendgemaakt op 23 oktober 2008 Artikel

Nadere informatie

Hoofdstuk 1: Maatregelen die in aanmerking komen

Hoofdstuk 1: Maatregelen die in aanmerking komen PROVI NC I E VLAAMS-B RABANT GEMEENTE í540 HERNE UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Zittinq van 25 maart 2009 Aanwezio POELAERT Kris. b u rqem eeste r-voorzitter BOMBAERï Marc, VANDENNEUCKER

Nadere informatie

Subsidiereglement ter ondersteuning van erkende culturele verenigingen voor hun jaarwerking

Subsidiereglement ter ondersteuning van erkende culturele verenigingen voor hun jaarwerking GEMEENTERAAD: 26-06-2015 BEKENDMAKING: 01-07-2015 Subsidiereglement ter ondersteuning van erkende culturele verenigingen voor hun jaarwerking Artikel 1. Doel Met deze subsidie wil de stad Sint-Niklaas

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 25.02.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Koen Van den Heuvel, Voorzitter Peter Van Hoeymissen, Burgemeester waarnemend Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Alex

Nadere informatie

100,00 voor 3 of 4 personen ten laste 200,00 voor 5 of 6 personen ten laste 300,00 voor 7 of meer personen ten laste

100,00 voor 3 of 4 personen ten laste 200,00 voor 5 of 6 personen ten laste 300,00 voor 7 of meer personen ten laste GEMEENTELIJKE VERBETERINGSPREMIE. Artikel 1 De gemeente Meulebeke verleent, met ingang van 1 januari 2014, onder bepaalde voorwaarden een premie voor het uitvoeren van verbeteringswerken aan particuliere

Nadere informatie

Subsidiedossier Dakisolatie

Subsidiedossier Dakisolatie Gemeente Sint-Amands Milieudienst Kristin Moens Livien Van der Looystraat 10 2890 Sint-Amands Tel 052 39 98 78 Fax 052 34 06 65 Subsidiedossier Dakisolatie Aanvraagformulier vind je op het einde van dit

Nadere informatie

Reglement betreffende de toekenning van een toelage aan jeugdbewegingen, jongerenbewegingen en ander lokaal jeugdwerk

Reglement betreffende de toekenning van een toelage aan jeugdbewegingen, jongerenbewegingen en ander lokaal jeugdwerk Reglement betreffende de toekenning van een toelage aan jeugdbewegingen, jongerenbewegingen en ander lokaal jeugdwerk Goedgekeurd in de gemeenteraad van 21 november 2016 Bekendgemaakt op 22 november 2016

Nadere informatie

STEDELIJKE AANPASSINGSPREMIE LEVENSLANG WONEN

STEDELIJKE AANPASSINGSPREMIE LEVENSLANG WONEN STEDELIJKE AANPASSINGSPREMIE LEVENSLANG WONEN DOEL Artikel 1 De stad Roeselare wil woningaanpassingen stimuleren zodat inwoners zolang mogelijk kunnen blijven wonen in hun eigen woning en woonomgeving,

Nadere informatie

S t a d s b e s t u u r H o o g s t r a t e n

S t a d s b e s t u u r H o o g s t r a t e n -2.078.51 Goedkeuren subsidiereglement jeugdinfrastructuur. De raad, Gelet op de artikels 42 en 43 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005; Gelet op het jeugdbeleidsplan 2011-2013, goedgekeurd door de

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD.

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD. UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD. Vergadering van 24 april 2017. Aanwezig: L. Jacobs, burgemeester-voorzitter ; M. De Bock, J. Van den Bergh, S. Hoppenbrouwers, S.

Nadere informatie

Gemeentelijk subsidiereglement voor hemelwaterinstallaties en infiltratievoorzieningen voor woningen en lokalen van verenigingen 1

Gemeentelijk subsidiereglement voor hemelwaterinstallaties en infiltratievoorzieningen voor woningen en lokalen van verenigingen 1 Gemeentelijk subsidiereglement voor hemelwaterinstallaties en infiltratievoorzieningen voor woningen en lokalen van verenigingen 1 Gelet op art. 135 2 van de nieuwe gemeentewet; Gelet op art. 42 van het

Nadere informatie

Reglement tot het toekennen van een gemeentelijke aankoop- en vervolgpremie.

Reglement tot het toekennen van een gemeentelijke aankoop- en vervolgpremie. Reglement tot het toekennen van een gemeentelijke aankoop- en Doel van de premie. Artikel 1: 1. Om jonge gezinnen te ondersteunen in de aankoop van een woning op het grondgebied van de gemeente Middelkerke,

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 22 januari 2008 Provincie LIMBURG Stad 3840 BORGLOON Aanwezig: Eric Awouters - burgemeester-voorzitter Willy Roelands, Charly Missotten, Ludo Dedrij,

Nadere informatie

TITEL I: DOEL TITEL II: DEFINITIES

TITEL I: DOEL TITEL II: DEFINITIES GEMEENTE WIELSBEKE GEMEENTELIJK REGLEMENT TOT TOEKENNING VAN EEN VERBETERINGSPREMIE VOOR WONINGEN DIE VERHUURD (ZULLEN) WORDEN VIA HET SOCIAAL VERHUURKANTOOR aangenomen door de Gemeenteraad in zitting

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit directie Economie, Landbouw & Platteland, Europese en Internationale samenwerking dienst Economie, Europese & Internationale samenwerking dossiernummer: 1304485 Provincieraadsbesluit betreft verslaggever

Nadere informatie

Stedelijk subsidiereglement voor milieuvriendelijke mobiliteit

Stedelijk subsidiereglement voor milieuvriendelijke mobiliteit Stedelijk subsidiereglement voor milieuvriendelijke mobiliteit Goedgekeurd in de gemeenteraad van 22 april 2013 bekendgemaakt op 25 april 2013 Artikel 1 - Doel Hoofdstuk 1 Algemeen Binnen de perken van

Nadere informatie

Subsidiereglement voor de financiële ondersteuning van. periode Inhoudstafel. Reglement. Goedgekeurd in de gemeenteraad van23 januari 2017

Subsidiereglement voor de financiële ondersteuning van. periode Inhoudstafel. Reglement. Goedgekeurd in de gemeenteraad van23 januari 2017 Subsidiereglement voor de financiële ondersteuning van Gentse amateurkunstenverenigingen voor muziek voor de periode 2017-2019 Goedgekeurd in de gemeenteraad van23 januari 2017 Bekendgemaakt op 25 januari

Nadere informatie

Gemeentelijke premie voor huurwoningen te Wingene - Gemeenteraad van 29 januari 2018

Gemeentelijke premie voor huurwoningen te Wingene - Gemeenteraad van 29 januari 2018 Gemeentelijke premie voor huurwoningen te Wingene - Gemeenteraad van 29 januari 2018 Artikel 1 Titel I: DOEL Om het aanbod aan energievriendelijke en betaalbare huurwoningen in de gemeente op peil te houden,

Nadere informatie

3. Voor de toepassing van dit reglement komen niet in aanmerking: de projecten

3. Voor de toepassing van dit reglement komen niet in aanmerking: de projecten Hoofdstuk 1: Algemene bepalingen Art. 1: Doel van de subsidie Het gemeentebestuur keert, binnen de perken van het bedrag vermeld onder de actie ACT- 102/Ondersteuning gemeenschapsvormende initiatieven/0719-00/6493000

Nadere informatie

Betreffende het toekennen van kennismakingscheque sociale economie

Betreffende het toekennen van kennismakingscheque sociale economie REGLEMENT Betreffende het toekennen van kennismakingscheque sociale economie 2015 2016 Goedgekeurd door de gemeenteraad dd. 21.05.2015 Om de ontwikkeling van de sociale economie te bevorderen, werd er

Nadere informatie

ONDERSTEUNINGSREGLEMENT VOOR KINDEROPVANGPLAATSEN VOOR BABY S EN PEUTERS HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN. Artikel 1: Locatiepremie

ONDERSTEUNINGSREGLEMENT VOOR KINDEROPVANGPLAATSEN VOOR BABY S EN PEUTERS HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN. Artikel 1: Locatiepremie ONDERSTEUNINGSREGLEMENT VOOR KINDEROPVANGPLAATSEN VOOR BABY S EN PEUTERS HOOFDSTUK 1 ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1: Locatiepremie Art. 1 1 Om alle kinderopvanginitiatieven in Aalst maximaal te ondersteunen

Nadere informatie

subsidiereglement houdende de toekenning van toelagen aan de leden van de Noord-Zuidraad

subsidiereglement houdende de toekenning van toelagen aan de leden van de Noord-Zuidraad subsidiereglement houdende de toekenning van toelagen aan de leden van de Noord-Zuidraad I. ALGEMENE BEPALINGEN Art. 1 De belangrijkste doelstelling van het Noord-Zuidbeleid van de Stad Brugge is de vorming

Nadere informatie

Subsidiereglement voor het Sociaal Steunfonds voor het schooljaar

Subsidiereglement voor het Sociaal Steunfonds voor het schooljaar Subsidiereglement voor het Sociaal Steunfonds voor het schooljaar 2013-2014 Goedgekeurd in de gemeenteraad van 27 januari 2014. Bekendgemaakt op 30 januari 2014. Inhoudstafel - Artikel 1. Doel - Artikel

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD PROVINCIE WEST-VLAANDEREN STAD WERVIK UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 21/12/2007 Aanwezig : Afwezig : Johnny Goos, Burgemeester-Voorzitter; Rik Braem,

Nadere informatie

Wedstrijdreglement Win een energiezuinige renovatie

Wedstrijdreglement Win een energiezuinige renovatie Wedstrijdreglement Win een energiezuinige renovatie Goedgekeurd in de gemeenteraad van 28 september 2015 Bekendgemaakt op 30 september 2015 Inhoudstafel Artikel 1. Doel... 1 Artikel 2. Doelgroep en toepassingsgebied...

Nadere informatie

stad brugge woondienst

stad brugge woondienst stad brugge woondienst GEMEENTELIJK REGLEMENT VOOR HET VERLENEN VAN EEN PREMIE VOOR HET AFKOPPELEN VAN DE HEMELWATERAFVOER VAN HET GEMEENTELIJK RIOLERINGSNET EN HET GEBRUIK VAN HEMELWATER BIJ BESTAANDE

Nadere informatie

De gemeenteraad. Ontwerpbesluit

De gemeenteraad. Ontwerpbesluit De gemeenteraad Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 26 september 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00780 Onderwerp: Nieuw reglement betreffende de aanvraag van huursubsidies voor erkende eerstelijns plaatselijke

Nadere informatie

Subsidiereglement voor het inrichten van repetitieruimtes voor elektronisch versterkte muziek

Subsidiereglement voor het inrichten van repetitieruimtes voor elektronisch versterkte muziek Subsidiereglement voor het inrichten van repetitieruimtes voor elektronisch versterkte muziek Goedgekeurd in de gemeenteraad van 20 december 2016 Bekendgemaakt op 21 december 2016 Inhoudstafel Fout! Bladwijzer

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 2 JANUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 2 JANUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 2 JANUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE Openbare zitting DEPARTEMENT MANAGEMENT EN PERSONEEL 1 Vaststelling van de samenstelling van de OCMW-raad en vaststelling

Nadere informatie

zonne-installatie, aanbrengen vloerisolatie,

zonne-installatie, aanbrengen vloerisolatie, SUBSIDIEREGLEMENT Subsidie voor het plaatsen van een thermische zonne-installatie, aanbrengen vloerisolatie, latie, muurisolatie, dak- en zoldervloerisolatie, hoogrendementsglas, en de plaatsing van een

Nadere informatie

TITEL I: DOEL TITEL II: DEFINITIES

TITEL I: DOEL TITEL II: DEFINITIES STAD IZEGEM STEDELIJK REGLEMENT TOT TOEKENNING VAN EEN VERBETERINGSPREMIE VOOR HUURWONINGEN aangenomen door de Gemeenteraad in zitting van 28 april 2015 Artikel 1 TITEL I: DOEL Om het aanbod aan kwalitatieve

Nadere informatie