ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 JANUARI

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 JANUARI"

Transcriptie

1 ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 JANUARI Aanwezig: Rita Beyaert: Voorzitter; Alain Top: Voorzitter vast bureau; Francis Pattyn, Tijs Naert, Dominique Windels, Kathleen Duchi, David Vandekerckhove, Lynn Callewaert: Leden vast bureau; Willy Vandemeulebroucke, Andre Vanassche, Rik Vandenabeele, Rosanne Mestdagh, Inge Bossuyt, Patrick Claerhout, Fleur De Buck, Melissa Depraetere, Louis Byttebier, Filip Lainez, Thomas Guillemyn, Koen Opsomer, Gwenny Meyfroid, Elke Vlaeminck, Wouter Bouckaert, Lise-Marie Platteau, Nancy Debeerst, Cedric Van Den Bussche, Wout Patyn, Heidi Sohier, Brecht Vandeburie: OCMW-raadsleden; Carlo Daelman: Algemeen directeur De zitting begint om Openbare zitting DAGORDE 1 Welzijnsvereniging W13. Aanduiden vertegenwoordiging in de algemene vergadering en in de raad van bestuur. DEPARTEMENT GRONDGEBIEDZAKEN 2 Woonwijs. Kennisname rapportering en rekening werkjaar 7. 3 Vragenkwartiertje. *** Openbare zitting 1. Welzijnsvereniging W13. Aanduiden vertegenwoordiging in de algemene vergadering en in de raad van bestuur. De OCMW-raad, Op grond van volgende overwegingen, zowel feitelijk als juridisch: 1. Het OCMW Harelbeke is lid van de welzijnsvereniging W13.

2 W13 is een vereniging van de 14 OCMW s in Zuid-West-Vlaanderen en het CAW (Centrum Algemeen Welzijnswerk) Zuid-West-Vlaanderen. W13 werd in 2015 opgericht met als doel het voeren van een gezamenlijke sociaal welzijns- en zorgbeleid voor de regio. Ingevolge de start van de nieuwe legislatuur moet de OCMW-vertegenwoordiging in de welzijnsvereniging W13 opnieuw worden aangeduid. Het komt de OCMW-raad toe hierover te beslissen. 2. Het gaat om: - In de algemene vergadering: twee afgevaardigden van het OCMW door de OCMWraad aan te duiden uit de leden van de OCMW-raad. Bij voorkeur wordt gevraagd minstens één afgevaardigde aan te duiden die lid is van het vast bureau en verantwoordelijk voor het lokaal sociaal beleid. Binnen de algemene vergadering komt deze dan in aanmerking voor de functie van voorzitter of ondervoorzitter. Het vast bureau stelt Dominique Windels voor als eerste afgevaardigde en Lynn Callewaert als tweede afgevaardigde. - In de raad van bestuur: één afgevaardigde met stemrecht aan te duiden uit de leden van het vast bureau (bij voorkeur verantwoordelijk voor het lokaal sociaal beleid) en één afgevaardigde zonder stemrecht, algemeen directeur van het lokaal bestuur of de door hem aangestelde vervanger met expertise in de domeinen waar W13 voor bevoegd is. Het vast bureau stelt Lynn Callewaert voor als afgevaardigde met stemrecht en. Micheline Decuypere als afgevaardigde zonder stemrecht. De OCMW-raad is bevoegd op grond van art. 78, tweede lid, 5 van het decreet lokaal bestuur (DLB). De aanduiding gebeurt bij geheime stemming en in één stemronde. Elk lid van de OCMW-raad beschikt daarbij over één stem. Bij staking van stemmen is de jongste kandidaat in jaren verkozen (art. 484 par. 1 tweede lid DLB). 3. Verwijzend naar volgende wettelijke, decretale of reglementaire bepalingen: - Het DLB, inzonderheid en zonder zich daartoe te willen beperken de artikelen 78, tweede lid, 5 en 484. Om deze redenen; Na beraadslaging in openbare zitting; Op voorstel van het vast bureau: Gaat in openbare zitting over tot de geheime stemming betreffende voormelde voordrachten. *** Stemming voor de twee afgevaardigden van het OCMW in de algemene vergadering van W13

3 29 leden nemen aan de stemming deel. Schepen Dominique Windels bekomt 27 ja-stemmen, 0 neen-stemmen, 2 Schepen Lynn Callewaert bekomt 28 ja-stemmen, 0 neen-stemmen en 1 onthouding. Stemming voor de afgevaardigde van het OCMW met stemrecht in de raad van bestuur van de welzijnsvereniging W13 29 leden nemen aan de stemming deel. Schepen Lynn Callewaert bekomt 28 ja-stemmen, 0 neen-stemmen en 1 onthouding. Stemming voor de afgevaardigde van het OCMW zonder stemrecht in de raad van bestuur van de welzijnsvereniging W13 29 leden nemen aan de stemming deel. Mevrouw Micheline Decuypere bekomt 28 ja-stemmen, 1 neen-stem en 0 onthoudingen. Om deze redenen; Na beraadslaging; Gaat over tot de geheime stemming; 29 leden nemen deel aan de stemming; Met unanimiteit; BESLUIT: Artikel 1: Schepen Dominique Windels is aangeduid als eerste OCMW-afgevaardigde in de algemene vergadering van de welzijnsvereniging W13. *** Schepen Lynn Callewaert is aangeduid als tweede OCMW-afgevaardigde in de algemene vergadering van de welzijnsvereniging W13. Schepen Lynn Callewaert is aangeduid als afgevaardigde met stemrecht van het OCMW in de raad van bestuur van de welzijnsvereniging W13. Mevrouw Micheline Decuypere is aangeduid als afgevaardigde zonder stemrecht van het OCMW in de raad van bestuur van de welzijnsvereniging W13. Deze aanstelling geldt voor de duur van de legislatuur en/of tot vervanging. Artikel 2: Een afschrift van deze beslissing wordt toegestuurd naar de welzijnsvereniging W13 t.a.v. Kim Vanbelleghem, President Kennedypark Kortrijk.

4 DEPARTEMENT GRONDGEBIEDZAKEN 2. Woonwijs. Kennisname rapportering en rekening werkjaar 7. De Raad van Maatschappelijk Welzijn, Op grond van volgende overwegingen, zowel feitelijk als juridisch: Bij de OCMW-raadsbeslissing van werd beslist tot participatie in Woonwijs. Op werden voor de periode oktober 2017 december 2019 subsidies toegekend door de Vlaamse overheid. Deze subsidies werden toegekend op basis van een subsidiedossier, waarin de acties en doelstellingen voor bovenvermelde periode werden opgenomen. Jaarlijks moet de uitvoering van deze acties via een stuurgroepvergadering worden aangetoond. De overeenkomst met statutaire draagkracht bepaalt het volgende: De rekening van de interlokale vereniging wordt jaarlijks ter goedkeuring voorgelegd aan de gemeenteraden van de deelnemende gemeenten en ter kennisname aan de andere deelnemers. Dit moet gebeuren uiterlijk binnen de zes maanden na de afsluiting van het werkjaar Samen met de rekening wordt aan de deelnemers ook een jaarverslag ter beschikking gesteld. Dit jaarverslag wordt samen met de rekening aan de gemeenteraden ter goedkeuring voorgelegd. Ter gelegenheid van de behandeling van het jaarverslag geven de vertegenwoordigers van de gemeente in de interlokale vereniging toelichting aan de raad. Het jaarverslag wordt gelijktijdig met de jaarrekening ter beschikking gesteld van de andere deelnemers, ter bespreking. De jaarlijkse evaluatie door de gemeenteraden gebeurt ter gelegenheid van de bespreking van het jaarverslag. Op de stuurgroepvergadering van kwamen de cijfergegevens, acties en doelstellingen van werkjaar 7 uitvoerig aan bod. Daarnaast werden ook de financiën van het voorbije werkjaar besproken. Deze maken integraal deel uit van het stuurgroepverslag. Al deze documenten vormen het jaarverslag van het voorbije werkjaar 7. Aan de Raad van Maatschappelijk Welzijn wordt de rapportering van werkingsjaar 7 ( tot en met ) voorgelegd. Uit het jaarverslag blijkt dat de beoogde resultaten grotendeels zijn behaald. Naast de verderzetting van de dagelijkse werking (woonloket, continuering woonoverleg en overleg met raad van maatschappelijk welzijn, opvolging woningkwaliteit, premiefiches, opvolging leegstand en verwaarlozing, aanbieden Vlaamse Energieleningen ), werden tijdens werkingsjaar 7 ook andere acties rond wonen uitgevoerd, zoals opgenomen in de strategische meerjarenplanning. De Raad van Maatschappelijk Welzijn neemt kennis van een stand van zaken op het einde van werkingsjaar 7 ( ): - Het reglement Doe het nu duurzaam met het nieuw premiegebied Zandberg & invalswegen centrum Harelbeke werd goedgekeurd op de gemeenteraad van Het gemeentelijk reglement op inventarisatie van verwaarloosde woningen en gebouwen werd goedgekeurd op de gemeenteraad van In het voorjaar van 2018 werd het volledige grondgebied op verwaarlozing gescreend.

5 - Het afsprakenkader tussen Leiedal en de stad Harelbeke voor de renovatiebegeleiding van de kwetsbare doelgroep werd vernieuwd en goedgekeurd op Woonwijs organiseerde in maart een woonbeurs met infosessies over assistentenwoningen, renovatiecoach en premies. Ondanks de coördinatorwissel in combinatie met de aanwerving en opleiding van de nieuwe technisch adviseur werd de werking van Woonwijs gecontinueerd, weliswaar zonder de, in het subsidiedossier voorziene actie, datamanagement. Uit het financieel verslag blijkt dat de impact van de onverwachte aanwervingskosten en het wegvallen van de subsidie datamanagement beperkt blijft. Dit vooral omwille van de binnen de perken gehouden werkingskosten en de lager dan ingeschatte personeelskosten. Een kanttekening hierbij is dat beide technisch medewerkers momenteel op C-niveau werken in tegenstelling tot de eerdere constellatie van één technisch adviseur (B) en één technisch medewerker (C). Wat betreft het financieel verslag voor werkingsjaar 7, bedroeg de totale uitgave euro, waarvan de subsidie van Wonen Vlaanderen bedraagt. Het saldo van gemeenten van Woonwijs bedraagt euro. Hiervan staat de stad Harelbeke in voor euro (verdeelsleutel volgens huishoudens). Na goedkeuring van het jaar- en financieel verslag bedraagt het saldo (werkelijke kosten verminderd met de eerder betaalde bijdrage) concreet voor Deerlijk 677 euro, Harelbeke euro, Kuurne 509 euro en Lendelede 266 euro. Verwijzend naar volgende wettelijke, decretale of reglementaire bepalingen: - het Vlaams decreet van houdende de intergemeentelijke samenwerking en latere wijzigingen; - het besluit van de Vlaamse regering houdende de subsidiëring van projecten ter ondersteuning van het lokaal woonbeleid d.d Op voorstel van het Vast Bureau: Om deze redenen; Na beraadslaging in openbare zitting; Met unanimiteit; BESLUIT: Artikel 1: De Raad van Maatschappelijk Welzijn neemt kennis van het jaarverslag en de jaarrekening. 3. Vragenkwartiertje. OPENBARE STEMMINGEN De besluiten in openbare stemming werden genomen met unanimiteit der stemmen van de aanwezige leden.

6 VERSLAG Er worden geen opmerkingen gemaakt op het verslag van dat dus als goedgekeurd mag worden beschouwd. De zitting eindigt om u. Carlo Daelman Algemeen directeur Rita Beyaert Voorzitter

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester;

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING 18 MAART 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE

GEMEENTERAADSZITTING 18 MAART 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE GEMEENTERAADSZITTING 18 MAART 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE Openbare zitting DEPARTEMENT GRONDGEBIEDSZAKEN 1 Hersamenstelling Gemeentelijke Commissie voor Ruimtelijke Ordening (GECORO). Bepalen

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING 2 JANUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE

GEMEENTERAADSZITTING 2 JANUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE GEMEENTERAADSZITTING 2 JANUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE Openbare zitting DEPARTEMENT MANAGEMENT EN PERSONEEL 1 Aktename van de beslissing van de Raad voor Verkiezingsbetwistingen inzake

Nadere informatie

Rita Beyaert: gemeenteraadslid, handelend in haar hoedanigheid van voorzitter van de gemeenteraad vanaf haar verkozenverklaring;

Rita Beyaert: gemeenteraadslid, handelend in haar hoedanigheid van voorzitter van de gemeenteraad vanaf haar verkozenverklaring; Aanwezig: ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 2 JANUARI 2019 ---------------------------------------------------------------- Willy Vandemeulebroucke, gemeenteraadslid, uittredend voorzitter van de gemeenteraad

Nadere informatie

DAGORDE. 1 Zorgbedrijf. Aanduiden vertegenwoordiging in de algemene vergadering en raad van bestuur namens het OCMW Harelbeke.

DAGORDE. 1 Zorgbedrijf. Aanduiden vertegenwoordiging in de algemene vergadering en raad van bestuur namens het OCMW Harelbeke. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 FEBRUARI 2019 ---------------------------------------------------------------- Aanwezig: Rita Beyaert: Voorzitter; Alain Top: Voorzitter vast bureau;

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING

MEMORIE VAN TOELICHTING MEMORIE VAN TOELICHTING Zitting van 28 januari 2019 OPENBARE ZITTING 1. Proces-verbaal van de raad voor maatschappelijk welzijn van 20 december 2018 - goedkeuring. Aan de raad wordt gevraagd om het proces-verbaal

Nadere informatie

Memorie van toelichting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van donderdag 28 maart 2019

Memorie van toelichting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van donderdag 28 maart 2019 Memorie van toelichting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van donderdag 28 maart 2019 VOORSTEL VAN BESLISSINGEN TOELICHTING 1. Toelichting : W13 : een kennismaking Voorstel van besluit Voor de OCMW-raad

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 2 JANUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 2 JANUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 2 JANUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE Openbare zitting DEPARTEMENT MANAGEMENT EN PERSONEEL 1 Vaststelling van de samenstelling van de OCMW-raad en vaststelling

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 18 FEBRUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE Openbare zitting DEPARTEMENT MANAGEMENT EN PERSONEEL 1 Zorgbedrijf. Aanduiden vertegenwoordiging in de algemene vergadering

Nadere informatie

Memorie van toelichting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van dinsdag 29 januari 2019

Memorie van toelichting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van dinsdag 29 januari 2019 Memorie van toelichting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van dinsdag 29 januari 2019 VOORSTEL VAN BESLISSINGEN GOEDKEUREN NOTULEN EN ZITTINGSVERSLAG VORIGE OCMW-RAAD 1. Goedkeuren notulen en zittingsverslag

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 17 JUNI

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 17 JUNI ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 17 JUNI 2019 ---------------------------------------------------------------- Aanwezig: Rita Beyaert: Voorzitter; Alain Top: Voorzitter vast bureau;

Nadere informatie

Toelichting. Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e- mail aan de raadsleden.

Toelichting. Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via e- mail aan de raadsleden. Gemeenteraad woensdag, 27 februari 2019 Vleteren, 22 februari 2019 Toelichting 1. Verslag vorige zitting Het verslag van de zitting van 30 januari ligt ter inzage op het gemeentehuis en wordt bezorgd via

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 22 januari 2019 Jean-Pierre Taverniers, voorzitter, M. Lefevre, H. Decoster, T. Groeseneken, F. Havet, leden vast bureau H. Princen, L. Dotremont,

Nadere informatie

OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019

OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019 OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019 Aanwezigen: Verontschuldigd: Kelders Lieve - voorzitter Wynants Ivo - burgemeester Wouters Leen, Janssens Maarten, Tachelet Tom, Wouters Nadine - schepenen Verhaert

Nadere informatie

Stad Harelbeke kent sedert 15 juni 1998 een betoelaging toe voor het aanwenden van alternatieve energievormen.

Stad Harelbeke kent sedert 15 juni 1998 een betoelaging toe voor het aanwenden van alternatieve energievormen. STAD HARELBEKE UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Openbare zitting van 17 oktober 2011 Aanwezig: De heer Willy Vandemeulebroucke, voorzitter van de gemeenteraad Mevrouw Rita Beyaert, burgemeester

Nadere informatie

Proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 11 december 2014 om uur.

Proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 11 december 2014 om uur. FME/edw a 04 80 00 20141211-P.V..doc 18 december 2014 Proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 11 december 2014 om 16.30 uur. Ten jare tweeduizend en veertien,

Nadere informatie

Voorwerp: Uniforme algemene politieverordening. Vierde wijziging. Reglement geveltuintjes.

Voorwerp: Uniforme algemene politieverordening. Vierde wijziging. Reglement geveltuintjes. STAD HARELBEKE UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 20 april 2015 Aanwezig: Michaël Vannieuwenhuyze: Voorzitter; Alain Top: Burgemeester; Annick Vandebuerie, David Vandekerckhove,

Nadere informatie

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 28 maart 2019

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 28 maart 2019 Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 28 maart 2019 VOORSTEL VAN BESLISSINGEN GOEDKEUREN NOTULEN EN ZITTINGSVERSLAG VORIGE GEMEENTERAAD 1. Goedkeuren notulen en zittingsverslag vorige

Nadere informatie

Proces-verbaal van de Bijzondere Algemene Vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 28 maart 2019 om uur.

Proces-verbaal van de Bijzondere Algemene Vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 28 maart 2019 om uur. FME/edw a 04 89 02 20190328 Verslag 28 maart 2019 Proces-verbaal van de Bijzondere Algemene Vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 28 maart 2019 om 18.00 uur. Ten jare tweeduizend en negentien,

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 15 FEBRUARI 2016

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 15 FEBRUARI 2016 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 15 FEBRUARI 2016 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van maandag 4 februari 2019 om 20:30

Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van maandag 4 februari 2019 om 20:30 OCMW NAZARETH Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van maandag 4 februari 2019 om 20:30 Inhoud Openbaar...1 Goedkeuren notulen...1 1. Goedkeuren verslag zitting van 21 januari 2019....1 Algemeen

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 27 oktober 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 24 NOVEMBER 2016 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013 1 NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 4 FEBRUARI 2013 Aanwezig: mevr. Monda Wuytack, voorzitter. mevr. Micheline

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN DONDERDAG 24 JANUARI 2019

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN DONDERDAG 24 JANUARI 2019 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN DONDERDAG 24 JANUARI 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Jan STEVENS: burgemeester; Filiep DE VOS, Magda DEPREZ, Rachida ABID, Daisy HAYDON: schepenen; Rik BUYSE,

Nadere informatie

Proces-verbaal van de Buitengewone Algemene Vergadering, gehouden te Kortrijk op dinsdag 12 december 2017 om uur.

Proces-verbaal van de Buitengewone Algemene Vergadering, gehouden te Kortrijk op dinsdag 12 december 2017 om uur. FME/edw a 04 86 02 20171212 BAV Leiedal 20171212 - Procesverbaal ++++ 13 december 2017 Proces-verbaal van de Buitengewone Algemene Vergadering, gehouden te Kortrijk op dinsdag 12 december 2017 om 17.00

Nadere informatie

Vergadering van 18.01.16

Vergadering van 18.01.16 Vergadering van 18.01.16 Aanwezig: Frank Acke, voorzitter; Jan Seynhaeve, burgemeester; Pieterjan Geldhof, Vicky Claeys, Anita Deprez, Suzan Joye, Veerle De Pauw, Serge Verbrugghe, Nico Vanwynsberghe,

Nadere informatie

Afwezig: Thomas Guillemyn: Raadslid afwezig voor dagordepunt 4 DAGORDE

Afwezig: Thomas Guillemyn: Raadslid afwezig voor dagordepunt 4 DAGORDE Aanwezig: ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 18 MAART 2019 ---------------------------------------------------------------- Rita Beyaert: Voorzitter; Alain Top: Burgemeester; Francis Pattyn, Tijs Naert, Dominique

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 11 JUNI 2013

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN. PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 11 JUNI 2013 1 NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE // ARRONDISSEMENT // OCMW Vlaams-Brabant Leuven Bierbeek ZITTING VAN 11 JUNI 2013 Aanwezig: mevr. Monda Wuytack, voorzitter. mevr. Micheline

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie

Zitting van 22 januari 2013.

Zitting van 22 januari 2013. Zitting van 22 januari 2013. Aanwezig : MM. Verhaeghe, voorzitter; Servranckx, Peeters, Marchand, Croon, Laureys, Develter, Verstappen en Beens, leden; Dedecker, secretaris. De voorzitter opent de vergadering

Nadere informatie

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting.

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting. Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-05-23 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 MEI 2016

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 MEI 2016 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 26 MEI 2016 De Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Bekkevoort, wettig bijeengeroepen overeenkomstig artikel 29 tot en met 32 van de Organieke Wet van 8 juli

Nadere informatie

DAGORDE. 3 Woonwijs. Goedkeuren rapportering, rekening en evaluatie werkjaar 7.

DAGORDE. 3 Woonwijs. Goedkeuren rapportering, rekening en evaluatie werkjaar 7. Aanwezig: ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 JANUARI 2019 ---------------------------------------------------------------- Rita Beyaert: Voorzitter; Alain Top: Burgemeester; Francis Pattyn, Tijs Naert,

Nadere informatie

Vergadering van

Vergadering van Vergadering van 07.01.13 Aanwezig : Jacques Vanneste, voorzitter gemeenteraad; Jan Seynhaeve, burgemeester; Vicky Claeys, Veerle De Pauw, Anita Deprez, Pieterjan Geldhof, Suzan Joye, Chris Loosvelt, Hilde

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van dinsdag 26 februari 2019 om 21.15 uur Aanwezig: Steve De Boever, Voorzitter Joris

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING 28 JANUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE

GEMEENTERAADSZITTING 28 JANUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE GEMEENTERAADSZITTING 28 JANUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE Openbare zitting DEPARTEMENT GRONDGEBIEDSZAKEN 1 Begeleidingstraject ontwerpend haalbaarheidsonderzoek (vijfde oproep Projectbureau

Nadere informatie

ZITTING VAN 7 JANUARI 2013

ZITTING VAN 7 JANUARI 2013 ZITTING VAN 7 JANUARI 2013 Aanwezig: Kurt Windels, burgemeester; Dirk Debaere, voorzitter gemeenteraad; Katrien Vandecasteele, voorzitter; Ann De Frene, Kathy Verschoot, Koen Depreiter, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

Besluitenlijst van de Gemeenteraad van donderdag 28 maart 2019

Besluitenlijst van de Gemeenteraad van donderdag 28 maart 2019 enlijst van de Gemeenteraad van donderdag 28 maart 2019 GOEDKEUREN NOTULEN EN ZITTINGSVERSLAG VORIGE GEMEENTERAAD 1. Goedkeuren notulen en zittingsverslag vorige gemeenteraad De notulen en het zittingsverslag

Nadere informatie

Besluitenlijst van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van donderdag 14 maart 2019

Besluitenlijst van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van donderdag 14 maart 2019 enlijst van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van donderdag 14 maart 2019 OPENBAAR verslag - dagorde 1. Verslag voorgaande zitting d.d. 14 februari 2019 Het verslag van de voorgaande zitting d.d. 14

Nadere informatie

AGENDA MET TOELICHTING GEMEENTERAAD 28 FEBRUARI Gemeenteraad - 24 januari notulen en zittingsverslag - goedkeuring

AGENDA MET TOELICHTING GEMEENTERAAD 28 FEBRUARI Gemeenteraad - 24 januari notulen en zittingsverslag - goedkeuring AGENDA MET TOELICHTING GEMEENTERAAD 28 FEBRUARI 2019 OPENBARE ZITTING 1. Gemeenteraad - 24 januari 2019 - notulen en zittingsverslag - De gemeenteraad wordt gevraagd de notulen en het zittingsverslag van

Nadere informatie

1902 ( ) Nr. 1 5 februari 2013 ( ) stuk ingediend op. Voorstel van decreet. van de heer Filip Dewinter

1902 ( ) Nr. 1 5 februari 2013 ( ) stuk ingediend op. Voorstel van decreet. van de heer Filip Dewinter stuk ingediend op 1902 (2012-2013) Nr. 1 5 februari 2013 (2012-2013) Voorstel van decreet van de heer Filip Dewinter houdende wijziging van het decreet van 6 juli 2001 houdende de intergemeentelijke samenwerking,

Nadere informatie

NOTULEN ZITTING VAN 7 JANUARI 2013.

NOTULEN ZITTING VAN 7 JANUARI 2013. NOTULEN ZITTING VAN 7 JANUARI 2013. Locatie: OCMW Buggenhout, zaal dienstencentrum Aanwezig: VAN HERREWEGHE Tom, burgemeester WILLEMS Jean-Pierre, voorzitter van de gemeenteraad BUYS Rosette, DE MUL Bettie,

Nadere informatie

Statuten Stedelijke Seniorenraad Gent

Statuten Stedelijke Seniorenraad Gent Statuten Stedelijke Seniorenraad Gent Artikel 1 - Doelstellingen De stedelijke Ouderenadviesraad van Gent, hierna kortweg Seniorenraad genoemd en opgericht door de Gemeenteraad op 20 oktober 1992, is als

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

Notulen uit de zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van dinsdag 26 maart 2019

Notulen uit de zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van dinsdag 26 maart 2019 Notulen uit de zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van dinsdag 26 maart 2019 Aanwezig: Lieven Krikilion, Voorzitter Michel Doomst, Burgemeester Gunther De Wilde, Simon De Boeck, Christa Dermez,

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER 2013 19u30 RAADZAAL 1. AANSTELLING LEDEN STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR GEZINSBELEID De raad keurde in zitting dd. 31/01/13 en 28/02/13 de statuten goed

Nadere informatie

BEKENDMAKING BESLUITEN GEMEENTERAAD VAN 11 MAART 2019

BEKENDMAKING BESLUITEN GEMEENTERAAD VAN 11 MAART 2019 BEKENDMAKING BESLUITEN GEMEENTERAAD VAN 11 MAART 2019 OPENBARE VERGADERING 1. Goedkeuring notulen en zittingsverslag vergadering van 4 februari 2019 Goedgekeurd met eenparigheid van stemmen na aanpassing

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 23 mei 2019 Ondersteunende diensten - Secretariaat

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 23 mei 2019 Ondersteunende diensten - Secretariaat Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 23 mei 2019 Ondersteunende diensten - Secretariaat 2 2019_GR 00088 jaarrekening 2018 Gemeente Zutendaal - Goedkeuring Samenstelling: Aanwezig: de heer Robben

Nadere informatie

Voorwerp: Gemeentelijk reglement op de inventarisatie van leegstaande woningen en/of gebouwen en indicaties ter bepaling van leegstand.

Voorwerp: Gemeentelijk reglement op de inventarisatie van leegstaande woningen en/of gebouwen en indicaties ter bepaling van leegstand. STAD HARELBEKE UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Openbare zitting van 12.07.2010 Aanwezig: Willy Vandemeulebroucke, voorzitter van de gemeenteraad Rita Beyaert, burgemeester; Luc Callewaert,

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting

Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april Openbare zitting Provincie Oost-Vlaanderen - Arrondissement Oudenaarde Zitting van de gemeenteraad van maandag 24 april 2017 Aanwezig: MM. Verontschuldigd: Melissa Dooms, voorzitter; Jurgen Soetens, burgemeester; Rudy

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 28 MAART 2019

GEMEENTERAADSZITTING VAN 28 MAART 2019 GEMEENTERAADSZITTING VAN 28 MAART 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Jan Stevens, burgemeester; Filiep De Vos, Daisy Haydon, Magda Deprez, schepenen; Rachida Abid, voorzitter BCSD/schepen; Mia Deloddere,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 2 JANUARI 2007

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 2 JANUARI 2007 ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 2 JANUARI 2007 Aanwezig: De heer Luc Decavele, uittredend voorzitter van de gemeenteraad (tot en met de verkozenverklaring van de voorzitter van de gemeenteraad) De heer

Nadere informatie

NOTULEN RAAD 20/09/2016

NOTULEN RAAD 20/09/2016 NOTULEN RAAD 20/09/2016 Aanvang: Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: 20:00 uur Christophe Merckx: voorzitter; Freddy Busselot, Carine De Cock, Valerie Hamelryck, Jeroen Hofmans, Kimberly Michel, Mathias

Nadere informatie

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond culturele aangelegenheden van het gemeentebestuur.

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond culturele aangelegenheden van het gemeentebestuur. STATUTEN CULTUURRAAD Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "Cultuurraad". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet van 15

Nadere informatie

RAAD zitting van 5 maart De voorzitter opent de openbare zitting om 20u00

RAAD zitting van 5 maart De voorzitter opent de openbare zitting om 20u00 RAAD zitting van 5 maart 2013 De voorzitter opent de openbare zitting om 20u00 Zijn aanwezig:mevr. Anne Marie De Gussem, voorzitter Mevr. Femke Colenbie, Dhr. Jacques Wollaert, Mevr. Martine Van Audenaerde,

Nadere informatie

OCMW raadzitting van 21 februari Toelichting. Openbare zitting

OCMW raadzitting van 21 februari Toelichting. Openbare zitting OCMW Glabbeek OCMW raadzitting van 21 februari 2019 Toelichting Openbare zitting 1. Goedkeuring notulen vorige zitting (17/01/2019) Goedkeuring notulen zitting OCMW-raad op 17/01/2019 2. Aanduiding vertegenwoordigers

Nadere informatie

Organisatie Algemene Vergadering samenstelling

Organisatie Algemene Vergadering samenstelling STATUTEN VAN DE SENIORENRAAD Artikel 1 De statuten van de gemeentelijke seniorenraad worden als volgt goedgekeurd : Oprichting zetel - status Artikel 1 Er wordt een gemeentelijke seniorenraad opgericht.

Nadere informatie

Intergemeentelijke samenwerking in kader van wijk-werken

Intergemeentelijke samenwerking in kader van wijk-werken Intergemeentelijke samenwerking in kader van wijk-werken Overzicht Inleiding 1. Interlokale vereniging A. Inleiding B. Oprichting C. Beheerscomité D. Beherende gemeente E. Personeel Overzicht: 2. De projectvereniging

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement gemeenteraad/raad voor maatschappelijk welzijn

Huishoudelijk reglement gemeenteraad/raad voor maatschappelijk welzijn GR 22/1/2019 Punt 3 & punt 8 amendementen Groen-sp.a Huishoudelijk reglement gemeenteraad/raad voor maatschappelijk welzijn Amendement 1 Artikel Artikel 31, 1 Huidig voorstel 1 De gemeenteraad richt 2

Nadere informatie

Indien dit nodig mocht blijken, kan hij op voorstel van het beheersorgaan om het even waar gevestigd worden op het grondgebied van de gemeente.

Indien dit nodig mocht blijken, kan hij op voorstel van het beheersorgaan om het even waar gevestigd worden op het grondgebied van de gemeente. ORGANIEK REGLEMENT VOOR HET BEHEERSORGAAN VAN STEDELIJK CULTUURCENTRUM DE HERBAKKER EEKLO Titel 1: Opdracht Artikel 1 Er wordt een beheersorgaan opgericht dat als opdracht krijgt de inrichtende overheid

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 28 MEI 2019

GEMEENTERAADSZITTING VAN 28 MEI 2019 GEMEENTERAADSZITTING VAN 28 MEI 2019 OPENBARE ZITTING 1. Goedkeuring verslag vorige zitting - openbare zitting De gemeenteraad wordt verzocht zijn goedkeuring te verlenen aan het verslag van de vorige

Nadere informatie

ZITTING VAN 29 JANUARI 2019

ZITTING VAN 29 JANUARI 2019 ZITTING VAN 29 JANUARI 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Gunther De Smedt, Voorzitter Patrick Decat, Burgemeester Ludo Persoons, Marleen Merckaert, Ludo Van Paepegem, Kurt Penninck, Veerle Dero, Jo Stalpaert,

Nadere informatie

Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde.

Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde. STATUTEN Projectvereniging Wijk-werkorganisatie Leie en Schelde. 1. BENAMING, ZETEL, DOEL, DUUR Artikel 1 De voornoemde stads- en gemeentebesturen sluiten een intergemeentelijke samenwerkingsovereenkomst

Nadere informatie

Notulen Zitting van 26 februari 2019

Notulen Zitting van 26 februari 2019 OCMW Raad Notulen Zitting van 26 februari 2019 Samenstelling: Aanwezig: de heer Patrick Lismont; de heer Jan Wicheler; mevrouw Ingrid Scheepers; mevrouw Rita Thierie; mevrouw Annick Princen; de heer Kristof

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 28 februari 2019

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 28 februari 2019 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 28 februari 2019 UITNODIGING wordt overeenkomstig artikel 6 van het Decreet Lokaal Bestuur uitgenodigd tot het bijwonen van de gemeenteraad die zal plaatsvinden

Nadere informatie

Gelet op het decreet houdende openbaarheid van bestuur d.d. 26 maart 2004;

Gelet op het decreet houdende openbaarheid van bestuur d.d. 26 maart 2004; u.ltendaal Raad voor Maatschappelijk Welzijn Besluit GOEDGEKEURD Zitting van 23 mei 2019 Ondersteunende diensten - Secretariaat 3 2019_OR 00023 Jaarrekening 2018 OCMW Zutendaal - Goedkeuring Samenstelling:

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STEDELIJKE SPORTRAAD LOKEREN

HUISHOUDELIJK REGLEMENT STEDELIJKE SPORTRAAD LOKEREN HUISHOUDELIJK REGLEMENT STEDELIJKE SPORTRAAD LOKEREN Dit huishoudelijk reglement regelt al wat niet door de statuten wordt bepaald en is in feite de praktische leidraad bij de werking van de Sportraad.

Nadere informatie

STAD TIENEN NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DONDERDAG 28 FEBRUARI 2019 OM UUR IN RAADZAAL VAN HET STADHUIS. OPENBAAR...

STAD TIENEN NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DONDERDAG 28 FEBRUARI 2019 OM UUR IN RAADZAAL VAN HET STADHUIS. OPENBAAR... STAD TIENEN NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DONDERDAG 28 FEBRUARI 2019 OM 19.30 UUR IN RAADZAAL VAN HET STADHUIS. OPENBAAR... 2 BESLUIT... 2 1. Goedkeuring van de notulen van de openbare

Nadere informatie

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3.

B. Noz neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 2. R. Van Megroot neemt deel aan de vergadering vanaf agendapunt 3. ZITTING VAN 17 MEI 2016. Tegenwoordig: R. De Caluwé, burgemeester-voorzitter; P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht, schepenen; R. Van Megroot, OCMW-voorzitter; G. Thierens E. Coppens L. Dieleman-van De

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 13 NOVEMBER 2018

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 13 NOVEMBER 2018 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 13 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Josée Poelmans, Voorzitter Greet Peeters, Maarten Aerts, Paul Snyers, Sander Ooms, Wendy Gevers, Willy Torfs, Maria Willems, OCMW Raadsleden

Nadere informatie

handelend in uitvoering van de OCMW-raadsbeslissing van 20/01/2015;

handelend in uitvoering van de OCMW-raadsbeslissing van 20/01/2015; STATUTEN INTERLOKALE VERENIGING sociale economie Scheldeland Tussen de hierna vermelde lokale overheden zoals nader aangeduid, is overeengekomen een interlokale vereniging op te richten beheerst door de

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda.

OPENBARE ZITTING De voorzitter opent de zitting om 19:30 uur en verzoekt de raad tot afhandeling van de agenda. VERSLAG OCMW-raad DINSDAG 30 MEI 2017 aanwezig Axel Boen, voorzitter Rob Mennes, burgemeester Luc Vandekerkhof, Magda Schellemans, Albert Van Bogaert, Magda Claes, Tanya Jansegers, Ludovicus Remery, Ive

Nadere informatie

Seniorenadviesraad Galmaarden

Seniorenadviesraad Galmaarden Seniorenadviesraad Galmaarden DE GEMEENTERAAD Gelet op het decreet van 7 december 2012 van de Vlaamse Regering houdende de stimulering van een inclusief Vlaams ouderenbeleid en de beleidsparticipatie van

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD PROVINCIE WEST-VLAANDEREN STAD WERVIK UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 21/12/2007 Aanwezig : Afwezig : Johnny Goos, Burgemeester-Voorzitter; Rik Braem,

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 25 april 2019 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van 25

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 08/06/2016

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 08/06/2016 NOTULEN VAN DE RAAD VAN 08/06/2016 Aanwezig: Thienpont Alexandra, voorzitter; Adriaensen Maria, Bullen Michel, Maes Luc, Noppen Hilde, Poels Marleen, Schillebeeckx Elke, Sommereyns Peter, Trappeniers Hendrik,

Nadere informatie

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 11 oktober 2017 en 25 oktober 2017

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 11 oktober 2017 en 25 oktober 2017 ZITTING VAN DE RAAD VAN 23 NOVEMBER 2017 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter Hilda Decock, André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. De notulen van de openbare zitting van de raad van 23 januari 2018 worden goedgekeurd.

OPENBARE ZITTING. De notulen van de openbare zitting van de raad van 23 januari 2018 worden goedgekeurd. Wichelen, 20/03/2018 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN DINSDAG 20 FEBRUARI 2018 Aanwezig: Wim Annaert, Conny De Corte, Raymonda De Geyter, Eddy Leunis, Eric Scheire, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9 FEBRUARI De heren Luc Callewaert, Alain Top, Rik Pattyn, Filip Kets, Francis Pattyn, mevrouw Inge

ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9 FEBRUARI De heren Luc Callewaert, Alain Top, Rik Pattyn, Filip Kets, Francis Pattyn, mevrouw Inge ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9 FEBRUARI 2009 Aanwezig : De heer Willy Vandemeulebroucke, voorzitter van de gemeenteraad Mevr. Rita Beyaert, burgemeester De heren Luc Callewaert, Alain Top, Rik Pattyn,

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-03-14 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond jeugd en jeugdwerk van het gemeentebestuur.

2. Deze adviesraad heeft als doel advies te verlenen over het algemeen beleid rond jeugd en jeugdwerk van het gemeentebestuur. STATUTEN JEUGDRAAD Artikel 1. Oprichting en doel 1. Het gemeentebestuur richt een adviesraad op met de naam "jeugdraad". Het betreft een adviesraad conform artikel 200 van het Gemeentedecreet van 15 juli

Nadere informatie

Notulen Zitting van 11 maart 2019

Notulen Zitting van 11 maart 2019 OCMW Raad Notulen Zitting van 11 maart 2019 Samenstelling: Aanwezig: de heer Tom Adriaens, Voorzitter; de heer Erik Van Roelen, Burgemeester; mevrouw Heidi Wuestenbergs; de heer Thomas Dubois; de heer

Nadere informatie

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR HUISHOUDELIJK REGLEMENT - Gelet op de overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Gemeente De Pinte over het gemeentelijk milieu- en

Nadere informatie

BESLUITENLIJST GEMEENTERAAD maandag 25 februari 2019

BESLUITENLIJST GEMEENTERAAD maandag 25 februari 2019 BESLUITENLIJST GEMEENTERAAD maandag 25 februari 2019 ingevolge artikel 330 van het decreet Lokaal Bestuur, houdende regelgeving voor het Vlaams Gewest, van het algemeen bestuurlijk toezicht. Om de besluiten

Nadere informatie

Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 21 oktober 2014

Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 21 oktober 2014 Notulen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 21 oktober 2014 Aanwezig: Verbist Els; voorzitter Frans Rik; burgemeester Pauwels Koen, Dorikens Herman, Vanhove Johnny, Lietaer Bart, Van den Bergh

Nadere informatie

De heer Frank Detremmerie DAGORDE

De heer Frank Detremmerie DAGORDE POLITIEZONE HARELBEKE DEERLIJK Arrondissement Kortrijk Provincie West Vlaanderen Zitting van de politieraad van 19.02.2019 Aanwezig : De heer Alain Top burgemeester Harelbeke, voorzitter De heer Claude

Nadere informatie

Verslagen van de gemeenteraad. Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u.

Verslagen van de gemeenteraad. Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u. Verslagen van de gemeenteraad Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u. 189 Dagorde De raad OPENBARE VERGADERING 1. Afwezigheid van de gemeentesecretaris. Aanduiding

Nadere informatie

Statuten van de Provinciale Jeugdraad van West-Vlaanderen, goedgekeurd door de Provincieraad van West-Vlaanderen

Statuten van de Provinciale Jeugdraad van West-Vlaanderen, goedgekeurd door de Provincieraad van West-Vlaanderen Statuten van de Provinciale Jeugdraad van West-Vlaanderen, goedgekeurd door de Provincieraad van West-Vlaanderen HOOFDSTUK 1: ALGEMENE BEPALINGEN Artikel 1: In deze statuten wordt verstaan onder: Provincieraad:

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B.,

Nadere informatie

De zitting begint om 19.30 uur. De zitting wordt om 19.45 uur geschorst op verzoek van de CD&-V-fractie en wordt terug geopend om 19.50 uur.

De zitting begint om 19.30 uur. De zitting wordt om 19.45 uur geschorst op verzoek van de CD&-V-fractie en wordt terug geopend om 19.50 uur. ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 21 DECEMBER 2015 ---------------------------------------------------------------- Aanwezig: Michaël Vannieuwenhuyze: Voorzitter; Filip Kets: Wnd. voorzitter voor punt18;

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 13 MAART 2017

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 13 MAART 2017 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 13 MAART 2017 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 4 schepen E. Gryson Dienst bibliotheek Volgnummer dossier 38 Onderwerp Beheersorgaan bibliotheek. Aanduiding leden Zitting 24/06/2013

Nadere informatie

OCMW-raadszifting op 21/02/2019. Glabbeek, 12/02/2019

OCMW-raadszifting op 21/02/2019. Glabbeek, 12/02/2019 OCMW Glabbeek OCMW-raadszifting op 21/02/2019 Glabbeek, 12/02/2019 De Voorzitter van de OCMW-Raad heeft de eer u uit te nodigen tot het bijwonen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn, op donderdag 21

Nadere informatie

OCMW GROBBENDONK PROVINCIE ANTWERPEN GROBBENDONK ARRONDISSEMENT TURNHOUT RAADSVERGADERING VAN 07/01/2013 PUBLIEKE ZITTING

OCMW GROBBENDONK PROVINCIE ANTWERPEN GROBBENDONK ARRONDISSEMENT TURNHOUT RAADSVERGADERING VAN 07/01/2013 PUBLIEKE ZITTING OCMW GROBBENDONK PROVINCIE ANTWERPEN OCMW GROBBENDONK ARRONDISSEMENT TURNHOUT RAADSVERGADERING VAN 07/01/2013 PUBLIEKE ZITTING Aanwezig: Beullens Els - Voorzitter Appeltans-Janssen Anne, Cambré Walter,

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 4 MAART 2019

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 4 MAART 2019 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 4 MAART 2019 Aanwezig: Els Robeyns, burgemeester Herman Pipeleers, voorzitter Johan Cabergs, Ilse Bosmans, Kristien Treunen en Eric Martens, schepenen Benny Maes, Sandra Jans,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 07/12/2016

NOTULEN VAN DE RAAD VAN 07/12/2016 NOTULEN VAN DE RAAD VAN 07/12/2016 Aanwezig: Thienpont Alexandra, voorzitter; Adriaensen Maria, Maes Luc, Noppen Hilde, Poels Marleen, Schillebeeckx Elke, Sommereyns Peter, Trappeniers Hendrik, Vandeven

Nadere informatie

Zitting van DINSDAG 26 FEBRUARI 2019

Zitting van DINSDAG 26 FEBRUARI 2019 Zitting van DINSDAG 26 FEBRUARI 2019 Tegenwoordig : de Dames en Heren Peter De Bock, Voorzitter Robby De Caluwe, Stijn Deschepper, Sarah Poppe, Koen Mertens, Tibbe Verschaffel, Inge Mertens, Frederic Dierinck,

Nadere informatie