ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 2 JANUARI 2007

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 2 JANUARI 2007"

Transcriptie

1 ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 2 JANUARI 2007 Aanwezig: De heer Luc Decavele, uittredend voorzitter van de gemeenteraad (tot en met de verkozenverklaring van de voorzitter van de gemeenteraad) De heer Willy Vandemeulebroucke, gemeenteraadslid handelend in zijn hoedanigheid van voorzitter vanaf zijn verkozenverklaring. Mevr. Rita Beyaert, burgemeester De heren, Carlo Daelman, Luc Callewaert, Alain Top, Rik Pattyn, Filip Kets en Francis Pattyn, gemeenteraadsleden in hun hoedanigheid van schepenen vanaf hun eedaflegging De dames en heren Libertus Dejonckere, André Vanassche, Rik Wanzeele, Hendrik Van Damme, Carl Six, Ward Demyttenaere, Frieda Van Themsche, David Vandekerckhove, Carine Haezebrouck, Rik Vandenabeele, Rosanne Mestdagh, Dominique Windels, Sofie Decavele, Kathleen Duchi, Inge Bossuyt, Johny Ver Eecke, Donald Langedock, Marleen Rogiers, Eric Kerckhof, Claudine Dumortier en Godfried Ryckbosch gemeenteraadsleden de heer Frank Detremmerie stadssecretaris wnd. (tot en met pt. 15) Schepen Daelman nam het secretariaat waar voor punt 16. DAGORDE Openbare zitting 1. Aktename van de beslissing van de Raad voor verkiezingsbetwistingen inzake de geldigverklaring van de gemeenteraadsverkiezingen van Aktename van de benoeming en de eedaflegging van de burgemeester. 3. Onderzoek van de geloofsbrieven van de gemeenteraadsleden en eedaflegging. 4. Eventuele aktename van de afstand van mandaat door gemeenteraadsleden. 5. Eventueel onderzoek van de geloofsbrieven van opvolgende gemeenteraadsleden en eedaflegging. 6. Verkozenverklaring van de voorzitter van de gemeenteraad. 7. Vaststelling van de rangorde van de gemeenteraadsleden. 8. Eventuele vaststelling van de vorming van twee fracties binnen de lijst sp.a-spirit- GROEN!.

2 9. Verkozenverklaring, onderzoek van de geloofsbrieven, eedaflegging en vaststellen van de rangorde van de leden van het college van burgemeester en schepenen. 10. Eventuele vaststelling van het aantal schepenen in de legislatuur Beslissing over het lidmaatschap van de OCMW-voorzitter van het college in de legislatuur Verkiezing van de OCMW-raad. 13. Verkiezing van de politieraad. 14. Toewijzing van de bevoegdheid tot het goedkeuren van de te betalen bedragen, voortvloeiend uit het budgethouderschap van de gemeenteraad, aan de secretaris (toepassing art. 160 par. 4 van het gemeentedecreet). 15. Varia. Besloten zitting 16. Bekrachtiging aanstelling waarnemend stadssecretaris De zitting start om uur. *** De gemeenteraad werd tot deze zitting samengeroepen bij brief van uitgaande van de uittredende voorzitter van de gemeenteraad. De uitnodiging, de dagorde en de toelichtende nota werd op voormelde datum aan huis besteld bij de op voor de gemeenteraad van de stad Harelbeke verkozenen. Het gaat om de dames en heren Willy Vandemeulebroucke, Rita Beyaert, Carlo Daelman, Luc Callewaert, Alain Top, Rik Pattyn, Filip Kets, Francis Pattyn, Libertus Dejonckere, André Vanassche, Rik Wanzeele, Hendrik Vandamme, Carl Six, Ward Demyttenaere, Frieda Van Themsche, David Vandekerckhove, Carine Haezebrouck, Rik Vandenabeele, Rosanne Mestdagh, Dominique Windels, Sofie Decavele, Kathleen Duchi, Inge Bossuyt, Johny Ver Eecke, Donald Langedock, Marleen Rogiers, Eric Kerckhof, Claudine Dumortier en Godfried Ryckbosch De heer Frank Detremmerie, waarnemend stadssecretaris, woont de zitting bij. De gemeenteraad vergadert in de Blauwe Zaal (de voormalige bibliotheek) in het ontmoetingscentrum HET SPOOR aan de Eilandstraat te Harelbeke. Voor de punten 1 tot en met 6 wordt de raad voorgezeten door de heer Luc Decavele, uittredend voorzitter van de gemeenteraad. ***

3 1. Aktename van de beslissing van de Raad voor verkiezingsbetwistingen inzake de geldigverklaring van de gemeenteraadsverkiezingen van De verkozenen voor de gemeenteraad, Op grond van volgende feiten en overwegingen : De beslissing van het gemeentelijk hoofdbureau waarbij de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van werd vastgesteld, diende te worden voorgelegd aan de Raad voor Verkiezingsbetwistingen. Deze Raad is een nieuw administratief rechtscollege dat in de plaats komt van de bestendige deputatie van de provincieraad. Ook wanneer er tegen de verkiezingen geen bezwaar is ingediend zoals in Harelbeke het geval is - moet de Raad voor Verkiezingsbetwistingen de verdeling van de zetels tussen de partijen en de rangorde van verkiezing van titularissen en opvolgers onderzoeken. Zonodig wijzigt de Raad ambtshalve de zetelverdeling en de rangorde. Een en ander dient te gebeuren binnen de 75 dagen na de dag van de verkiezingen (art. 85quinquies van de gemeentekieswet). Bij gebreke aan bezwaar kan de Raad de verkiezingen niet vernietigen. De Raad voor verkiezingsbetwistingen heeft bij beslissing van vastgesteld dat het gemeentelijk hoofdbureau op de zetelverdeling tussen de lijsten en de rangorde binnen de lijsten van effectieven en opvolgers correct heeft bepaald. Bijgevolg werd de verkiezingsuitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van Harelbeke dd geldig bevonden. Verwijzend naar de volgende wettelijke bepalingen : - De bepalingen van de gemeentekieswet, inzonderheid art. 85quinquies. In openbare zitting vergaderd ; In aanwezigheid van voormelde personen ; BESLUIT : Neemt akte van het besluit van de Raad voor Verkiezingsbetwistingen van waarbij : - De zetelverdeling tussen de lijsten en de rangorde van de raadsleden en hun opvolgers, blijkend uit het proces-verbaal van het gemeentelijk hoofdbureau van de gemeenteraadsverkiezingen van , juist wordt bevonden ; - Diensvolgens de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen in de stad Harelbeke op geldig wordt verklaard.

4 2. Aktename van de benoeming en de eedaflegging van de burgemeester. De verkozenen voor de gemeenteraad, Op grond van volgende feiten en overwegingen : De burgemeester wordt door de Vlaamse regering benoemd. Deze benoeming gebeurt in principe uit de verkozenen van de gemeenteraad van Belgische nationaliteit. Deze verkozenen kunnen daartoe kandidaten voordragen (art. 59 par. 1 van het gemeentedecreet, verder afgekort als GD). Alvorens zijn/haar ambt op te nemen moet de burgemeester de eed afleggen. Tot zolang blijft de uittredende burgemeester in functie. Mevr. Rita Beyaert werd bij besluit van de Vlaamse minister van binnenlands bestuur van tot burgemeester van de stad Harelbeke benoemd met ingang van Zij heeft op de door het gemeentedecreet voorgeschreven eed afgelegd. Verwijzend naar volgende decretale bepalingen : - Het gemeentedecreet inzonderheid art. 59 par. 1 en art. 60. In openbare zitting vergaderd ; In aanwezigheid van voormelde personen ; BESLUIT : Neemt akte van : - De benoeming van Mevr. Rita Beyaert tot burgemeester van de stad Harelbeke met ingang van bij besluit van de Vlaamse minister van binnenlands bestuur van ; - Haar eedaflegging als burgemeester op Onderzoek van de geloofsbrieven van de gemeenteraadsleden en eedaflegging. De verkozenen voor de gemeenteraad, Op grond van volgende feiten en overwegingen : Alhoewel de gemeenteraadsleden rechtstreeks worden verkozen door het korps van de gemeenteraadskiezers, verkrijgen de verkozenen voor de gemeenteraad slechts ambtsbevoegdheid na hun eedaflegging. Voorafgaandelijk aan de eedaflegging dienen de geloofsbrieven van de verkozen gemeenteraadsleden door de gemeenteraad te worden onderzocht (art. 7 par. 3 GD). Pas na goedkeuring van de geloofsbrieven mogen de verkozenen voor de gemeenteraad tot de eedaflegging worden toegelaten.

5 De goedkeuring van de geloofsbrieven houdt in dat de gemeenteraad van oordeel is dat : - de betrokken verkozenen voor de gemeenteraad nog voldoen aan de verkiesbaarheidsvoorwaarden ; - zij zich niet in een geval van onverenigbaarheid wegens bloed- of aanverwantschap of de uitoefening van een ambt of betrekking bevinden. Mocht dit wél zo zijn, dan wordt het raadslid geacht afstand te doen van zijn mandaat. De raad aanhoort het verslag van de heer Luc Decavele, uittredend voorzitter van de gemeenteraad betreffende de dames en heren Willy Vandemeulebroucke, Rita Beyaert, Carlo Daelman, Luc Callewaert, Alain Top, Rik Pattyn, Filip Kets, Francis Pattyn, Libertus Dejonckere, André Vanassche, Rik Wanzeele, Hendrik Van Damme, Carl Six, Ward Demyttenaere, Frieda Van Themsche, David Vandekerckhove, Carine Haezebrouck, Rik Vandenabeele, Rosanne Mestdagh, Dominique Windels, Sofie Decavele, Kathleen Duchi, Inge Bossuyt, Johny Ver Eecke, Donald Langedock, Marleen Rogiers, Eric Kerckhof, Claudine Dumortier en Godfried Ryckbosch. Uit dit verslag blijkt dat de geloofsbrieven van alle voornoemde personen kunnen worden goedgekeurd. Verwijzend naar volgende decretale bepalingen : - Het gemeentedecreet, inzonderheid art. 7 par. 3. In openbare zitting vergaderd ; In aanwezigheid van voormelde personen ; Met unanimiteit ; BESLUIT : Keurt de geloofsbrieven van voornoemden goed en laat hen toe tot de eedaflegging. *** Voornoemden worden daarop, met uitzondering van burgemeester Beyaert, in volgende volgorde gevraagd de eed af te leggen in handen van de heer Luc Decavele, uittredend voorzitter van de gemeenteraad : Willy Vandemeulebroucke, Carlo Daelman, Luc Callewaert, Alain Top, Rik Pattyn, Filip Kets, Francis Pattyn, Hendrik Van Damme, Sofie Decavele, Kathleen Duchi, Rik Wanzeele, Carine Haezebrouck, Ward Demyttenaere, Donald Langedock, Eric Kerckhof, Rosanne Mestdagh, Frieda Van Themsche, Rik Vandenabeele, Claudine Dumortier, Godfried Ryckbosch, André Vanassche, Libertus Dejonckere, Carl Six, Inge Bossuyt, Johny Ver Eecke, Dominique Windels, Marleen Rogiers en David Vandekerckhove. De eedaflegging gebeurt in voormelde volgorde in volgende bewoordingen Ik zweer de verplichtingen van mijn mandaat trouw na te komen.. De eedaflegging gebeurt regelmatig. In openbare zitting vergaderd ; In aanwezigheid van voormelde personen ;

6 BESLUIT : Neemt akte van deze eedafleggingen. Stelt met unanimiteit vast dat de hiervoor vermelde personen, met inbegrip van burgemeester Beyaert, hun mandaat van gemeenteraadslid hebben opgenomen. 4. Eventuele aktename van de afstand van mandaat door gemeenteraadsleden. De gemeenteraad, Stelt, in aanwezigheid van voormelde leden en in openbare vergadering, vast dat geen enkele verkozene voor de gemeenteraad bij toepassing van art. 9 van het gemeentedecreet afstand van mandaat heeft gedaan. 5. Eventueel onderzoek van de geloofsbrieven van opvolgende gemeenteraadsleden en eedaflegging. De gemeenteraad, Stelt, in aanwezigheid van voormelde leden en in openbare vergadering met unanimiteit vast dat gelet op de voorgaande vaststelling dit punt niet dient behandeld. 6. Verkozenverklaring van de voorzitter van de gemeenteraad. De gemeenteraad, Op grond van volgende feiten en overwegingen : Onder de gelding van de nieuwe gemeentewet werd de gemeenteraad voorgezeten door de burgemeester of zijn vervanger. In het gemeentedecreet is dit niet langer het geval. De gemeenteraad kiest zijn voorzitter uit eigen rangen onder de leden van Belgische nationaliteit (art. 8 GD). De verkiezing gebeurt in principe op de installatievergadering, op basis van een voordracht die, wanneer hij ontvankelijk is, aanleiding geeft tot een verkozenverklaring. De voordracht moet uiterlijk acht dagen vóór de installatievergadering tijdens de kantooruren bij de gemeentesecretaris worden ingediend. De facto is de uiterste dag bijgevolg Zowel de burgemeester-raadslid, de schepenen-raadslid, als gewone raadsleden kunnen voorzitter van de gemeenteraad zijn. De voordracht is maar ontvankelijk : - indien de voorgedragen kandidaat-voorzitter de Belgische nationaliteit heeft. Voor de kandidaat opvolgend-voorzitter geldt dat de nationaliteitsvoorwaarde maar moet voldaan zijn op het ogenblik van de opvolging ; - indien hij tijdig werd ingediend (zie hiervoor) ;

7 - indien hij is ondertekend door meer dan de helft van de verkozenen op alle lijsten die aan de verkiezingen deelnamen ; - én indien hij is ondertekend door de meerderheid van de verkozenen van dezelfde lijst als de voorgedragen kandidaat. Indien de lijst waarop de kandidaatvoorzitter werd verkozen maar twee verkozenen telt, volstaat de handtekening van één van hen. Deze meerderheidsvereiste geldt zowel voor de voorgedragen kandidaat als voor de voorgedragen kandidaat-opvolger(s), op straffe van onontvankelijkheid van de gehele voordracht ; Elk gemeenteraadslid mag ook maar één voordracht voor de verkiezing van de voorzitter op de installatievergadering ondertekenen. De verkiezing gebeurt in geval van ontvankelijke voordracht - op de installatievergadering. Bij de beoordeling van het vereiste aantal handtekening mag enkel rekening worden gehouden met de handtekening van de verkozenen die de eed hebben afgelegd. Waarnemend stadsecretaris Frank Detremmerie overhandigt één akte van voordracht van kandidaat-voorzitter van de gemeenteraad aan de heer Luc Decavele, voorzitter van de installatievergadering. De voordrachtakte heeft betrekking op de heer Willy Vandemeulebroucke, Wilgenlaan 8, 8530 Harelbeke. De voorzitter van de installatievergadering onderzoekt de voordracht op zijn ontvankelijkheid. De voorzitter van de gemeenteraad stelt het volgende vast en geeft daarvan kennis aan de gemeenteraad : - De voordrachtakte heeft betrekking op de heer Willy Vandemeulebroucke, Wilgenlaan 8, 8530 Harelbeke, op als effectief verkozen voor de gemeenteraad van de stad Harelbeke, van Belgische nationaliteit en vandaag als gemeenteraadslid geïnstalleerd. - De voordrachtakte bevat geen einddatum van het mandaat van voorzitter van de gemeenteraad en bijgevolg ook geen voorgedragen kandidaat opvolger. - De voordrachtakte werd tijdig ingediend, weze op ; - De voordracht is ondertekend door meer dan de helft van de verkozenen op alle lijsten die aan de verkiezingen deelnamen en die in deze zitting de eed hebben afgelegd ; - De voordracht is ondertekend door de meerderheid van de verkozenen van dezelfde lijst als de voorgedragen kandidaat die in deze zitting de eed hebben afgelegd. - Geen enkel gemeenteraadslid heeft meer dan één voordracht ondertekend zodat er geen handtekeningen als nietig dienen beschouwd. Diensvolgens stelt de heer Decavele vast dat de voordracht van de heer Willy Vandemeulebroucke tot voorzitter van de gemeenteraad van de stad Harelbeke ontvankelijk is. De gemeenteraad stelt dit met unanimiteit eveneens vast. Daaropvolgend stelt de gemeenteraad vast dat zij, in het kader van een gebonden bevoegdheid en gelet op de vastgestelde ontvankelijke voordracht, de heer Willy Vandemeulebroucke verkozen dient te verklaren tot voorzitter van de gemeenteraad. Verwijzend naar volgende decretale bepalingen : - het gemeentedecreet, inzonderheid art. 8. Om deze redenen ;

8 Vergaderd in openbare zitting ; BESLUIT : Verklaart de heer Willy Vandemeulebroucke verkozen tot voorzitter van de gemeenteraad van de stad Harelbeke. Binnen de 20 dagen moet de Vlaamse regering van deze verkozenverklaring op de hoogte worden gebracht. 7. Vaststelling van de rangorde van de gemeenteraadsleden. De gemeenteraad, Nadat de heer Willy Vandemeulebroucke als voorzitter van de gemeenteraad in de plaats van de heer Luc Decavele is getreden, Op grond van volgende feiten, rechtsregels en overwegingen : Alhoewel het gemeentedecreet niet meer expliciet voorschrijft dat er een rangorde van de gemeenteraadsleden dient opgemaakt, stelt de omzendbrief van inzake de installatievergadering toch dat het aangewezen is een rangorde onder de raadsleden op te maken. De rangorde van de raadsleden is in eerste orde functie van hun anciënniteit (art. 8 par. 4 lid 2 GD). Het gemeentedecreet geeft verder geen antwoord op de vraag wat onder anciënniteit moet worden verstaan. De omzendbrief van beschouwt als anciënntieit de gehele tijdsduur tijdens dewelke een gemeenteraadslid deel heeft uitgemaakt van een gemeenteraad van gelijk welke gemeente. Deze tijdsduur mag dus onderbroken zijn en is niet beperkt tot één gemeente. Verder bepaalt de omzendbrief dat, bij gelijke anciënniteit, het aantal naamstemmen in de laatste volledige vernieuwing van de gemeenteraad bepalend is. Is ook dat aantal gelijk, dan geeft het aantal stemmen van de lijst in deze verkiezingen de doorslag. De voorkeur wordt dan gegeven aan het gemeenteraadslid wiens lijst het meeste stemmen behaalde. De rangorde tussen de gemeenteraadsleden dient te worden bepaald door de gemeenteraad gezien geen enkel ander gemeentelijk bestuursorgaan als bevoegd wordt aangewezen. De rangorde is belangrijk, bvb. bij tijdelijke afwezigheid van de voorzitter van de gemeenteraad, of wanneer deze wegens verbodsbepaling niet kan zetelen. In dat geval is het het raadslid met de hoogste anciënniteit dat tijdelijk vervangt. Ook bij de vervanging van een schepen die tijdelijk afwezig is speelt de rangorde. Er werd kennis genomen van de verklaring van de verschillende raadsleden en de berekeningsfiches per raadslid wat betreft de opgebouwde anciënniteit waaruit volgende periodes van lidmaatschap van een gemeenteraad blijken voor de navolgende raadsleden :

9 Naam Periodes Totaal aantal dagen Dejonckere Libertus Vanassche André Beyaert Rita Vandemeulebroucke Willy Pattyn Rik Daelman Carlo Callewaert Luc Wanzeele Rik Vandamme Hendrik Top Alain Pattyn Francis Six Carl Demyttenaere Ward Van Themsche Frieda Vandekerckhove David Haezebrouck Carine Vandenabeele Rik Mestdagh Rosanne Windels Dominique van tot en met van tot en met (gemeenteraad Hulste) van tot en met (gemeenteraad Hulste na onderbreking wegens legerdienst) van tot en met van tot en met van tot en met van tot en met van van tot en met van tot en met van tot en met van tot en met van tot en met van tot en met van tot en met van tot en met van tot en met van tot en met van tot en met van tot en met van tot en met van tot en met Aantal naamstemmen in de verkiezingen van Er werd kennis genomen van het proces-verbaal van het gemeentelijk hoofdbureau houdende de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van waaruit blijkt dat de raadsleden die voor het eerst werden verkozen op het aantal naamstemmen hebben bekomen zoals in het beschikkend gedeelte hierna vermeld. Verwijzend naar volgende decretale bepalingen : het gemeentedecreet, inzonderheid art. art. 8 par. 4. Na beraadslaging en met unanimiteit ;

10 BESLUIT : Bepaalt de rangorde van de gemeenteraadsleden als volgt : Nummer op de rangorde Naam en voornaam Gecumuleerde anciënniteit in dagen Aantal naamstemmen in de verkiezingen van Aantal stemmen van de lijst van betrokkene op Dejonckere Libertus 8765 niet van toepassing niet van toepassing 2. Vanassche André 8233 niet van toepassing niet van toepassing 3. Beyaert Rita niet van toepassing 4. Vandemeulebroucke niet van toepassing Willy 5. Pattyn Rik 4684 niet van toepassing niet van toepassing 6. Daelman Carlo niet van toepassing 7. Callewaert Luc niet van toepassing 8. Wanzeele Rik niet van toepassing 9. Vandamme Hendrik 2303 niet van toepassing niet van toepassing 10. Top Alain niet van toepassing 11. Pattyn Francis niet van toepassing 12. Six Carl niet van toepassing 13. Demyttenaere Ward niet van toepassing 14. Van Themsche niet van toepassing Frieda 15. Vandekerckhove niet van toepassing David 16. Haezebrouck Carine 1324 niet van toepassing niet van toepassing 17. Vandenabeele Rik 1142 niet van toepassing niet van toepassing 18. Mestdagh Rosanne 589 niet van toepassing niet van toepassing 19. Windels Dominique 379 niet van toepassing niet van toepassing 20. Decavele Sofie niet van toepassing 21. Kets Filip niet van toepassing 22. Duchi Kathleen niet van toepassing 23. Bossuyt Inge niet van toepassing 24. Ver Eecke Johny niet van toepassing 25. Langedock Donald niet van toepassing 26. Rogiers Marleen niet van toepassing 27. Kerckhof Eric niet van toepassing 28. Dumortier Claudine niet van toepassing 29. Ryckbosch Godfried niet van toepassing 8. Eventuele vaststelling van de vorming van twee fracties binnen de lijst sp.a-spirit-groen!. De gemeenteraad, Op grond van volgende feiten, rechtsregels en overwegingen : De verkozenen van één lijst kunnen in de gemeenteraad twee fracties vormen (en niet méér) indien volgende voorwaarden allemaal samen voldaan zijn. Anders kunnen geen aparte fracties worden gevormd. - de naam van de lijst bestaat uit meerdere woorden of afkortingen die minstens de twee fractienamen omvatten ; - de kandidaat-gemeenteraadsleden beslissen bij de indiening van de voordrachtsakte of verbeteringsakte indiening bij het gemeentelijk hoofdbureau - dat de op de lijst verkozen gemeenteraadsleden twee fracties vormen of kunnen vormen ; - de hiervoor bedoelde beslissing wordt genomen in een afzonderlijke akte, de zgn. akte van fractievorming, ondertekend door alle kandidaat-gemeenteraadsleden op de lijst ;

11 - de akte inzake fractievorming bevat alle kandidaat-gemeenteraadsleden van de lijst, in dezelfde volgorde als de voordrachtsakte of de verbeteringsakte die bij de voorzitter van het hoofdstembureau wordt ingediend ; - de akte inzake fractievorming vermeldt voor alle kandidaat-gemeenteraadsleden tot welke fractie zij zullen behoren in geval van verkiezing ; - er worden op de akte inzake fractievorming slechts twee verschillende fracties vermeld ; - de akte inzake fractievorming is als bijlage gevoegd bij de voordrachtsakte of de verbeteringsakte die, overeenkomstig artikel 23 van de Gemeentekieswet, tegen ontvangstbewijs aan de voorzitter van het hoofdstembureau wordt overhandigd ; - aan de gemeentesecretaris wordt tegen ontvangstbewijs een afschrift van de akte inzake fractievorming overhandigd uiterlijk de eerste werkdag na de dag dat de voordrachtsakte of de verbeteringsakte bij de voorzitter van het hoofdstembureau werd ingediend. De gemeenteraad stelt vast dat al deze voorwaarden voldaan zijn voor de lijst sp.aspirit-groen!. Daardoor kunnen de verkozenen van deze lijst op de installatievergadering beslissen om twee fracties te vormen. Dit moet gebeuren met een meerderheid van de verkozen gemeenteraadsleden die potentieel een afzonderlijke fractie kunnen uitmaken. Voor de lijst sp.a-spirit- GROEN! die 10 verkozenen heeft bedraagt deze meerderheid dus 6 gemeenteraadsleden. Indien deze meerderheid wordt bereikt, dan spreekt de gemeenteraad zich op de installatievergadering bij besluit uit over het voldoen aan de voormelde voorwaarden. De gemeenteraad aanhoort de mededeling van raadslid Dominique Windels optredend namens sp.a-spirit-groen! waaruit blijkt dat de verkozenen van deze lijst er integendeel voor opteren om één fractie te vormen. De gemeenteraad stelt vast dat de vereiste meerderheid om twee fracties te vormen niet wordt bereikt. Verwijzend naar volgende decretale en reglementaire bepalingen : - het gemeentedecreet, inzonderheid art. 38 ; - het besluit van de Vlaamse Regering van betreffende de inwerkingtreding van sommige bepalingen van het Gemeentedecreet van en de vaststelling van de modellen van de akten inzake fractievorming. Na beraadslaging en met unanimiteit ; BESLUIT : Stelt vast dat de lijst sp.a-spirit-groen! gedurende de legislatuur één fractie zal vormen.

12 9. Verkozenverklaring, onderzoek van de geloofsbrieven, eedaflegging en vaststellen van de rangorde van de leden van het college van burgemeester en schepenen. De gemeenteraad, Op grond van volgende feiten, rechtsregels en overwegingen : In de stad Harelbeke kunnen er ingevolge het bevolkingscijfer op maximaal zes schepenen zijn. Minimaal dienen er twee schepenen te zijn (zie art. 44 GD). Het college dient, na toevoeging van de burgemeester en eventueel van de OCMWvoorzitter, ook te bestaan uit personen van verschillend geslacht (art. 11bis van de grondwet). Deze voorwaarde is gelet op de indiensttreding van mevr. Rita Beyaert als burgemeester van de stad Harelbeke vanaf vervuld. De schepenen worden door de gemeenteraad onder de gemeenteraadsleden verkozen. Blijkens art. 45 par. 1 GD wordt voor de te verkiezen schepenen eerst voorrang gegeven aan de collectieve verkozenverklaring via een gezamenlijke akte van voordracht van kandidaat-schepenen. Pas indien geen ontvankelijke collectieve voordracht wordt ingediend, wordt overgegaan tot de afzonderlijke verkiezing van de schepenen. De te verkiezen schepenen worden verkozen/verkozen verklaard door en uit de gemeenteraad. Ten laatste acht dagen vóór de installatievergadering, dus de facto uiterlijk tegen tijdens de kantooruren, wordt een gedagtekende globale voordrachtakte van kandidaat-schepenen aan de gemeentesecretaris overhandigd. De gemeentesecretaris bezorgt een afschrift van de akte aan de burgemeester. De voordracht is maar ontvankelijk indien volgende voorwaarden cumulatief zijn voldaan: - indien hij tijdig werd ingediend (zie hiervoor). - indien hij is ondertekend door meer dan de helft van de verkozenen op alle lijsten die aan de verkiezingen deelnamen ; - indien hij is ondertekend door de meerderheid van de verkozenen van dezelfde lijst als de voorgedragen kandidaat. Indien de lijst waarop de kandidaat-schepen werd verkozen maar twee verkozenen telt, volstaat de handtekening van één van hen. Deze meerderheidsvereiste geldt zowel voor de voorgedragen kandidaat als voor de voorgedragen kandidaat-opvolger(s), op straffe van onontvankelijkheid van de geheel voordracht ; Elk gemeenteraadslid mag ook maar één voordracht voor de verkiezing van de schepenen op de installatievergadering ondertekenen. De verkozenverklaring gebeurt in geval van ontvankelijke voordracht - op de installatievergadering. Bij de beoordeling van het vereiste aantal handtekeningen mag enkel rekening worden gehouden met de handtekening van de verkozenen die de eed hebben afgelegd. Waarnemend stadssecretaris Frank Detremmerie overhandigt één collectieve voordracht van kandidaat-schepenen aan de voorzitter van de installatievergadering.

13 De voorzitter van de gemeenteraad onderzoekt deze voordracht op zijn ontvankelijkheid. De voorzitter stelt het volgende vast en geeft daarvan kennis aan de gemeenteraad : - De voordrachtakte heeft betrekking zes kandidaat-schepenen met name op de heren Carlo Daelman (eerste schepen), Luc Callewaert (tweede schepen), Alain Top (derde schepen), Rik Pattyn (vierde schepen), Filip Kets (vijfde schepen) en Francis Pattyn (zesde schepen). Alle voormelde personen zijn gemeenteraadslid ; - De voordrachtakte bevat voor geen enkele kandidaat een einddatum van mandaat en bijgevolg ook voor geen enkele kandidaat een voorgedragen kandidaat opvolger ; - De voordrachtakte werd tijdig ingediend, weze op ; - De voordracht is ondertekend door meer dan de helft van de verkozenen op alle lijsten die aan de verkiezingen deelnamen en die in deze zitting de eed hebben afgelegd ; - De voordracht is ondertekend door de meerderheid van de verkozenen van dezelfde lijst als de voorgedragen kandidaten die in deze zitting de eed hebben afgelegd. Aangezien er maar één collectieve voordracht is ingediend heeft uiteraard geen enkel gemeenteraadslid meer dan een voordracht getekend. Diensvolgens stelt de voorzitter van de gemeenteraad vast dat de collectieve voordracht van de heren Carlo Daelman (als eerste schepen), Luc Callewaert (als tweede schepen), Alain Top (als derde schepen), Rik Pattyn (als vierde schepen), Filip Kets (als vijfde schepen) en Francis Pattyn (als zesde schepen) ontvankelijk is. De gemeenteraad stelt, met unanimiteit, een en ander eveneens vast. Verwijzend naar volgende decretale bepalingen : - De gecoördineerde grondwet, inzonderheid art. 11bis ; - Het gemeentedecreet, inzonderheid art. 44 en 45. Om deze redenen ; Vergaderd in openbare zitting ; BESLUIT : Verklaart de navolgende gemeenteraadsleden verkozen als schepen met de aangeduide rangorde : De heer Carlo Daelman, eerste schepen. De heer Luc Callewaert, tweede schepen. De heer Alain Top, derde schepen, De heer Rik Pattyn, vierde schepen, De heer Filip Kets, vijfde schepen, De heer Francis Pattyn, zesde schepen. Stelt vast dat de stad Harelbeke, ingevolge deze verkozenverklaring, in de legislatuur zes schepenen zal tellen. De gemeenteraad, *** Op grond van volgende feiten, rechtsregels en overwegingen :

14 Na de verkozenverklaring dient de gemeenteraad de geloofsbrieven van de schepenen te beoordelen. De gemeenteraad gaat daarbij na of diegenen die verkozen werden verklaard voldoen aan de verkiesbaarheidsvoorwaarde (deel uitmaken van de gemeenteraad) en zich niet in een voor schepenen specifiek geval van onverenigbaarheid of verhindering bevinden. De raad neemt akte van het ontslag van de heer Filip Kets als raadslid van het OCMW, aangeboden bij brief van De raad aanhoort daarna het verslag van de burgemeester inzake het onderzoek van de geloofsbrieven als schepen over de heren Carlo Daelman, Luc Callewaert, Alain Top, Rik Pattyn, Filip Kets en Francis Pattyn. Uit dit verslag blijkt dat de geloofsbrieven kunnen worden goedgekeurd. Verwijzend naar volgende decretale bepalingen : - het gemeentedecreet, inzonderheid art. 45 en 47 lid 2. In openbare zitting vergaderd, Met unanimiteit ; BESLUIT : Keurt de geloofsbrieven van voornoemden goed en laat hen toe tot de eedaflegging. De gemeenteraad, *** Op grond van volgende feiten, rechtsregels en overwegingen : In navolging van de goedkeuring van hun geloofsbrieven leggen de heren Carlo Daelman, Luc Callewaert, Alain Top, Rik Pattyn, Filip Kets en Francis Pattyn in openbare vergadering van de gemeenteraad de eed af in handen van burgemeester Rita Beyaert. Dit gebeurt in volgende bewoordingen voorgeschreven door art. 46 GD : Ik zweer de verplichtingen van mijn mandaat trouw na te komen.. Verwijzend naar volgende decretale bepalingen : - het gemeentedecreet, inzonderheid art. 46. In openbare zitting vergaderd, In aanwezigheid van de voormelde leden ; BESLUIT : Neemt akte van deze eedafleggingen. De Vlaamse Regering wordt binnen de twintig dagen van de eedaflegging op de hoogte gebracht.

15 10. Eventuele vaststelling van het aantal schepenen in de legislatuur De gemeenteraad, Stelt, in aanwezigheid van voormelde leden en in openbare vergadering met unanimiteit vast dat gelet op de voorgaande verkozenverklaring van de schepenen dit punt niet dient behandeld. 11. Beslissing over het lidmaatschap van de OCMW-voorzitter van het college in de legislatuur De gemeenteraad, Op grond van volgende feiten, rechtsregels en overwegingen : Overeenkomstig art. 312 GD kan de gemeenteraad op haar installatievergadering beslissen dat de voorzitter van het OCMW voor de legislatuur geen deel uitmaakt van het college. Indien de gemeenteraad deze negatieve beslissing niet expliciet neemt, dan maakt de voorzitter van het OCMW, zodra hij is gekozen in de OCMW-raad, deel uit van het college. De gemeenteraad is van oordeel dat van de mogelijkheden geboden door het GD wat de aanwezigheid van de voorzitter in het college betreft, zo snel mogelijk moet gebruik gemaakt worden. Een en ander is een garantie voor een afstemming tussen de stad en het OCMW. De gemeenteraad is dan ook van oordeel dat niet dient beslist om de voorzitter van het OCMW voor de legislatuur geen deel te laten uitmaken van het college. Verwijzend naar volgende decretale bepalingen : - het gemeentedecreet, inzonderheid art Na beraadslaging ; Met 29 stemmen voor, 0 stemmen tegen en 0 onthoudingen BESLUIT : Van de mogelijkheid om te beslissen dat de voorzitter van het OCMW voor de legislatuur geen deel uitmaakt van het college wordt geen gebruik gemaakt. Bijgevolg zal de voorzitter van het OCMW, vanaf zijn verkiezing, ook in de legislatuur deel uitmaken van het college.

16 12. Verkiezing van de OCMW-raad. De gemeenteraad, Verwijzend naar volgende decretale en reglementaire bepalingen : - de wet van betreffende de openbare centra voor maatschappelijk welzijn, zoals laatst gewijzigd bij decreet van ; - het BVR van betreffende de voordrachtsakte en de verkiezing van de leden van de raden voor maatschappelijk welzijn. Op grond van volgende rechtsregels, feitelijkheden en overwegingen : De OCMW-wet schrijft voor dat de OCMW-raad wordt verkozen tijdens de installatievergadering van de gemeenteraad in openbare zitting (art. 12 OCMW-wet). Overeenkomstig art. 6 van de OCMW-wet bestaat de OCMW-raad van het openbaar centrum voor maatschappelijk welzijn van Harelbeke uit 11 leden. De kandidaat werkende leden en de kandidaat opvolgers moeten blijkens art. 11 van de OCMW-wet schriftelijk worden voorgedragen door de verkozenen voor de gemeenteraad. Om ontvankelijk te zijn moet de voordrachtakte : - ondertekend zijn door minstens de meerderheid van de verkozenen van eenzelfde lijst die aan de verkiezingen heeft deelgenomen. Wanneer een lijst maar twee verkozenen telt volstaat de handtekening van één van hen ; - kandidaat-werkende leden van verschillend geslacht vermelden. De gemeenteraad neemt kennis van 4 voordrachtakten ingediend op 20 en , met name : Voordracht door gemeenteraadslid/gemeenteraadsleden Marleen Rogiers, Alain Top, Johny Vereecke, Dominique Windels, Carlo Daelman, Inge Bossuyt, Willy Vandemeulebroucke, Filip Kets, Carl Six en David Vandekerckhove (ingediend op ) : Werkende leden Opvolgers 1. Depuydt Ludo Dewaele Ingeborg Meyfroid Gwenny Soetaert Patrick Catry Jürgen Deschoemaeker Angelique 2. Van Soom Magda Dewaele Ingeborg Meyfroid Gwenny Soetaert Patrick Catry Jürgen Deschoemaeker Angelique 3. Vlaeminck Dirk Dewaele Ingeborg Meyfroid Gwenny Soetaert Patrick Catry Jürgen Deschoemaeker Angelique

17 4. Lainez Filip Becquaert Vanessa Dewaele Ingeborg Meyfroid Gwenny Soetaert Patrick Catry Jürgen 5. Callant Patrick Feys Karen Dewaele Ingeborg Meyfroid Gwenny Soetaert Patrick Catry Jürgen Voordracht door gemeenteraadslid/gemeenteraadsleden Rik Vandenabeele, Godfried Ryckbos en Claudine Dumortier (ingediend op ) : Werkende leden Opvolgers 1. Ryckbosch Godfried Dumortier Claudine Kint Carlos 2. Dumortier Claudine Kint Carlos Vandenabeele Rik Voordracht door gemeenteraadslid/gemeenteraadsleden Hendrik Vandamme, Donald Langedock, Sofie Decavele, Rosanne Mestdagh, Ward Demyttenaere, Rita Beyaert, Rik Pattyn, Kathleen Duchi, Francis Pattyn, Carine Haezebrouck, Luc Callewaert en Eric Kerckhof (ingediend op ) : Werkende leden Opvolgers 1. Van Damme Hendrik Demeulemeester Willy Ollevier Geert 2. Decavele Sofie Demeulemeester Willy Ollevier Geert 3. Desmet Joke Callens Marleen Descamps Liesbeth 4. De Cock Andrea Vandebuerie Claudine Degezelle Sylvie Voordracht door gemeenteraadslid/gemeenteraadsleden André Vanassche en Libertus Dejonckere (ingediend op ) : Werkende leden Opvolgers 1. Vandenborre Jeanne Dobbelaere Rita Callens Marleen Demeulemeester Willy 2. Vannieuwenhuyze Michaël Declercq Vincent De gemeenteraad stelt met unanimiteit vast: - Dat deze voordrachtakten allemaal tijdig werden ingediend weze uiterlijk op ; - Dat niemand van de op verkozenen voor de gemeenteraad meer dan één voordrachtakte heeft ondertekend ; - Dat alle voordrachtakten voldoen aan de voormelde ontvankelijkheidsvereisten. Daarop neemt de gemeenteraad kennis van de alfabetische kandidatenlijst opgemaakt door de wnd. stadssecretaris overeenkomstig art. 4 van het aangehaalde BVR van luidend als volgt :

18 NAAM EN VOORNAAM Geboortedatum Beroep Hoofdverblijf A. = Kandidaat-werkend lid B. = Kandidaat-opvolger(s) A. Callant Patrick Geprepensioneerd Harelbeke B. Feys Karen Criminologe Harelbeke Dewaele Ingeborg Tufster Harelbeke, Ter Perre 111 Meyfroid Gwenny Onderwijzeres Harelbeke, Elfde Julistraat 195 Soetaert Patrick Bouwvakker Harelbeke, Schoolstraat 44 Catry Jürgen Bediende Bavikhove (Harelbeke), Bavikhoofsestraat 146 A. Decavele Sofie Advocaat Korenbloemstraat 84, Harelbeke B. Demeulemeester Willy Leraar Belokenstuk 3, Bavikhove (Harelbeke) Ollevier Geert Metaalbewerker Stasegemsesteenweg 177, Harelbeke A. De Cock Andrea Gepensioneerde leerkracht Rodenbachln. 8, Harelbeke B. Vandebuerie Claudine Onderwijzeres Molenstraat 21, Harelbeke Degezelle Sylvie Verpleegkundige Heerbaan 266, Harelbeke A. Depuydt Ludo Ambtenaar Harelbeke, Nijverheidsstraat 8 B. Dewaele Ingeborg Tufster Harelbeke, Ter Perre 111 Meyfroid Gwenny Onderwijzeres Harelbeke, Elfde Julistraat 195 Soetaert Patrick Bouwvakker Harelbeke, Schoolstraat 44 Catry Jürgen Bediende Bavikhove (Harelbeke), Bavikhoofsestraat 146 Deschoemaeker Angelique Verpleegkundige Bavikhove (Harelbeke), Koeksken 20 A. Desmet Joke Ambtenaar Dennenlaan 30, Harelbeke B. Callens Marleen Sociaal bediende M. Bossuytstraat 12, Bavikhove (Harelbeke) Descamps Liesbeth Logopediste-onthaalbediende Steenbrugstr. 42, Harelbeke A. Dumortier Claudine Huisvrouw Nachtegalenlaan 16, Hulste (Harelbeke) B. Kint Carlos Gepensioneerd Nachtegalenlaan 16, Hulste (Harelbeke) Vandenabeele Rik Schrijnwerker Herpelstraat 63, Harelbele A. Lainez Filip Vertegenwoordiger Harelbeke, Boterpotstraat 31 B. Becquaert Vanessa Maatschappelijk assistent Harelbeke, Schipstraat 2/201 Dewaele Ingeborg Tufster Harelbeke, Ter Perre 111 Meyfroid Gwenny Onderwijzeres Harelbeke, Elfde Julistraat 195 Soetaert Patrick Bouwvakker Harelbeke, Schoolstraat 44 Catry Jürgen Bediende Bavikhove (Harelbeke), Bavikhoofsestraat 146 A. Ryckbosch Godfried Gepensioneerd Vlaanderenlaan 88, Harelbeke B. Dumortier Claudine Huisvrouw Nachtegalenlaan 16, Hulste (Harelbeke) Kint Carlos Gepensioneerd Nachtegalenlaan 16, Hulste (Harelbeke)

19 A. Van Damme Hendrik Sociaal werker Klein Harelbekestr. 12, Hulste (Harelbeke) B. Demeulemeester Willy Leraar Belokenstuk 3, Bavikhove (Harelbeke) Ollevier Geert Metaalbewerker Stasegemsesteenweg 177 Harelbeke A. Vandenborre Jeanne Gepensioneerd Harelbeke, Jan Breydelstraat 61 B. Dobbelaere Rita Zelfstandig Harelbeke, Groot-Brittanjelaan Callens Marleen Sociaal bediende M. Bossuytstraat, 12 Bavikhove (Harelbeke) Demeulemeester Willy leraar Belokenstuk 3, Bavikhove, (Harelbeke) A. Vannieuwenhuyze Michaël Account manager Elfbunderen 4, Bavikhove (Harelbeke) B. Declercq Vincent Bediende Kortrijksesteenweg 167, Harelbeke A. Van Soom Magda Praktijklector ergotherapie Hulste (Harelbeke), Barzestr. 11 B. Dewaele Ingeborg Tufster Harelbeke, Ter Perre 111 Meyfroid Gwenny Onderwijzeres Harelbeke, Elfde Julistraat 195 Soetaert Patrick Bouwvakker Harelbeke, Schoolstraat 44 Catry Jürgen Bediende Bavikhove (Harelbeke), Bavikhoofsestraat 146 Deschoemaeker Angelique Verpleegkundige Bavikhove (Harelbeke), Koeksken 20 A. Vlaeminck Dirk Klantenagent Harelbeke B. Dewaele Ingeborg Tufster Harelbeke, Ter Perre 111 Meyfroid Gwenny Onderwijzeres Harelbeke, Elfde Julistraat 195 Soetaert Patrick Bouwvakker Harelbeke, Schoolstraat 44 Catry Jürgen Bediende Bavikhove (Harelbeke), Bavikhoofsestraat 146 Deschoemaeker Angelique Verpleegkundige Bavikhove (Harelbeke), Koeksken 20 De gemeenteraad stelt vervolgens vast : - dat elk van de 29 gemeenteraadsleden overeenkomstig art. 13 van de OCMW-wet over 6 stemmen beschikt ; - dat de heren Francis Pattyn en Ward Demyttenaere, nu mevr. Sofie Decavele kandidaat-effectief is (zie R.v St. arr. nr van inzake C.O.O. Mechelen), de twee jongste gemeenteraadsleden in leeftijd zijn die de voorzitter van de gemeenteraad bij de stemverrrichtingen bij dienen te staan. Daarop gaat de gemeenteraad bij geheime stemming in openbare vergadering over tot de verkiezing van de werkende leden en hun opvolgers van de raad voor maatschappelijk welzijn. 29 raadsleden nemen deel aan de stemming. Ze ontvangen ieder 6 stembiljetten.

20 Na de stemming worden 174 stembiljetten worden overhandigd aan de voorzitter en zijn bijzitters. De stemopneming van deze biljetten geeft volgend resultaat : - Geldige stembiljeten : Blanco-stembiljetten : 0. - Ongeldige stembiljetten : 0. De op de 174 geldige stembiljetten uitgebrachte stemmen werden toegekend als volgt Naam en voornaam van de kandidaat werkende leden aantal bekomen stemmen Patrick Callant 15 Sofie Decavele 15 Andrea De Cock 15 Ludo Depuydt 15 Joke Desmet 15 Claudine Dumortier 0 Filip Lainez 15 Godfried Ryckbosch 24 Hendrik Van Damme 15 Jeanne Vandenborre 15 Michaël Vannieuwenhuyze 0 Magda Van Soom 15 Dirk Vlaeminck 15 Totaal : 174 geldige stemmen. De gemeenteraad stelt met unanimiteit vast dat de stemmen allen werden uitgebracht op de naam van regelmatig voorgedragen kandidaten-werkende leden. De gemeenteraad stelt met unanimiteit vast dat de kandidaten-werkende leden Patrick Callant, Sofie Decavele, Andrea De Cock, Ludo Depuydt, Joke Desmet, Filip Lainez, Godfied Ryckbosch, Hendrik Van Damme, Jeanne Vandenborre, Magda Van Soom en Dirk Vlaeminck allen het verkiesbaarheidscijfer van 15 stemmen halen en zodoende zijn verkozen tot OCMW-raadslid. De gemeenteraad stelt zodoende met unanimiteit vast dat alle mandaten van OCMWraadslid zijn toegekend en de kandidaten Claudine Dumortier en Michaël Vannieuwenhuyze niet verkozen zijn. Daarop stelt de gemeenteraad met unanimiteit vast dat de OCWM-raad, doordat personen van verschillend geslacht zijn verkozen, voldoet aan de vereisten van art. 13bis van de OCMW-wet. Bijgevolg stelt de voorzitter van de gemeenteraad vast dat :

21 verkozen zijn tot werkend lid van de raad van maatschappelijk welzijn de kandidaten, die als opvolgers voor elk hiernaast vermeld verkozen werkend lid werden voorgedragen, van rechtswege en in de volgorde van de voordrachtakte de opvolgers zijn van deze verkozen werkende leden. 1. Callant Patrick Feys Karen Dewaele Ingeborg Meyfroid Gwenny Soetaert Patrick Catry Jürgen 2. Decavele Sofie Demeulemeester Willy Ollevier Geert 3. De Cock Andrea Vandebuerie Claudine Degezelle Sylvie 4. Depuydt Ludo Dewaele Ingeborg Meyfroid Gwenny Soetaert Patrick Catry Jürgen Deschoemaeker Angelique 5. Desmet Joke Callens Marleen Descamps Liesbeth 6. Lainez Filip Becquaert Vanessa Dewaele Ingeborg Meyfroid Gwenny Soetaert Patrick Catry Jürgen 7. Ryckbosch Godfried Dumortier Claudine Kint Carlos 8. Van Damme Hendrik Demeulemeester Willy Ollevier Geert 9. Vandenborre Jeanne Dobbelaere Rita Callens Marleen Demeulemeester Willy 10. Van Soom Magda Dewaele Ingeborg Meyfroid Gwenny Soetaert Patrick Catry Jürgen Deschoemaeker Angelique 11. Vlaeminck Dirk Dewaele Ingeborg Meyfroid Gwenny Soetaert Patrick Catry Jürgen Deschoemaeker Angelique De gemeenteraad aanhoort daarop het verslag inzake het onderzoek van de geloofsbrieven. De gemeenteraad stelt met unanimiteit vast : - dat de verkiesbaarheidsvoorwaarden vervuld zijn door alle verkozen leden van de OCMW-raad en hun opvolgers ; - dat geen enkel werkend lid zich bevindt in één van de gevallen van onverenigbaarheid bepaald door de wet van 8 juli 1976 ; - dat het aantal verkozen gemeenteraadsleden (zijnde 3) het maximum van een derde van de OCMW-raad niet overschrijdt. Diensvolgens keurt de gemeenteraad met unanimiteit de geloofsbrieven van de verkozen werkende leden van de gemeenteraad goed. Van een en ander wordt door de secretaris onmiddellijk proces-verbaal opgesteld. Dit stuk wordt getekend door de voorzitter van de gemeenteraad, de secretaris en de gemeenteraadsleden die daartoe de wens uitdrukken.

22 De voorzitter kondigt de uitslag van de verkiezing af zoals voormeld. Dit proces-verbaal zal overeenkomstig artikel 18 van de wet van 8 juli 1976 en artikel 15 van het BVR van in dubbel exemplaar naar raad voor verkiezingsbetwistingen worden gezonden, samen met de gebruikte stembiljetten en alle nodige bewijsstukken. Waarvan akte te Harelbeke, Get.de secretaris wnd. Get.de raadsleden-bijzitters, Get.de voorzitter F. Detremmerie F. Pattyn en W. Demyttenaere W. Vandemeulebroucke 13. Verkiezing van de politieraad. De gemeenteraad, Verwijzend naar volgende wettelijke en reglementaire bepalingen : - De wet van tot organisatie van een geïntegreerde politiedienst, gestructureerd op twee niveaus zoals gewijzigd bij wet van (B.S., ), hierna verder afgekort als WGP ; - Het K.B. van betreffende de verkiezing in elke gemeenteraad van de leden van de politieraad ; - Het BVR van waarbij het aantal op te verkiezen gemeenteraadsleden wordt bepaald aan de hand van het bevolkingscijfer van de gemeente op Op grond van volgende rechtsregels, feitelijkheden en overwegingen : Artikel 18 van de WGP, zoals gewijzigd, maakt het mogelijk de leden van de politieraad op de installatievergadering van de gemeenteraad te verkiezen. Het is, ten einde zo snel mogelijk te beschikken over een nieuwe politieraad waarvan de verkiezing door de bestendige deputatie werd beoordeeld, verantwoord van deze mogelijkheid gebruik te maken. Het K.B. van deelt de gemeenten Harelbeke en Deerlijk in in de meergemeentezone Harelbeke-Deerlijk. Overeenkomstig artikel 12 eerste lid WGP in samenlezing met art. 13 WGP bestaat de politieraad van deze meergemeentezone uit 17 te verkiezen leden (verhoogd met de beide burgemeesters die van rechtswege lid zijn en dus niet moeten worden verkozen). Voor de bepaling van het aantal te verkiezen leden dient men te vertrekken van het bevolkingscijfer dat heeft gediend voor de bepaling van het aantal te verkiezen gemeenteraadsleden op Voor Deerlijk gaat het om inwoners. Voor Harelbeke gaat het om inwoners (zie het BVR van , B.S., ). In totaal geeft dit inwoners. Daardoor zijn er 17 politieraadsleden te verkiezen (bevolkingscijfer van de zone gelegen tussen en inwoners). Blijkens een omzendbrief PLP 2 van is de berekening van de zetelverdeling binnen de poltieraad als volgt :

23 Deerlijk : Harelbeke : inwoners x 17 leden = 5,1302 leden inwoners inwoners x 17 leden = 11,8697 leden inwoners Omdat het getal achter de komma in het quotiënt voor Harelbeke het grootst is dient het aantal te verkiezen zetels voor Harelbeke te worden vastgesteld op 12 en voor Deerlijk op 5. De politieraad heeft op overeenkomstig art. 12 WGP een beslissing in die zin genomen. Overeenkomstig art. 16 WGP beschikt elk van de 29 gemeenteraadsleden over 8 stemmen. De gemeenteraad neemt kennis van 4 voordrachtakten ingediend op , met name : Voordracht door gemeenteraadslid/gemeenteraadsleden Alain Top, Carl Six, Johny Ver Eecke, Willy Vandemeulebroucke, David Vandekerckhove, Dominique Windels, Marleen Rogiers, Filip Kets, Inge Bossuyt en Carlo Daelman : Werkende leden Opvolgers 1. Carl Six Inge Bossuyt Filip Kets 2. Vandemeulebroucke Willy Inge Bossuyt Carlo Daelman 3. Johny Ver Eecke Rogiers Marleen Alain Top 4. Dominique Windels David Vandekerckhove Marleen Rogiers Voordracht door gemeenteraadslid/gemeenteraadsleden Rita Beyaert en Rik Pattyn : Werkende leden 1. Ward Demyttenaere Rik Pattyn 2. Kathleen Duchi Luc Callewaert 3. Carine Haezebrouck Francis Pattyn 4. Eric Kerckhof Rik Wanzeele 5. Langedock Donald Rik Wanzeele 6. Mestdagh Rosanne Rik Wanzeele Opvolgers Voordracht door gemeenteraadslid/gemeenteraadsleden Rik Vandenabeele, Godfried Ryckbosch, Dumortier Claudine, Frieda Van Themsche : Werkende leden Opvolgers 1. Vandenabeele Rik Frieda Van Themsche Claudine Dumortier

24 Voordracht door gemeenteraadslid/gemeenteraadsleden André Vanassche en Libertus Dejonckere: Werkende leden Opvolgers 1. André Vanassche Dejonckere Libertus De gemeenteraad stelt met unanimiteit vast: - Dat deze voordrachtakten allemaal tijdig werden ingediend weze uiterlijk op ; - Dat niemand van de op verkozenen voor de gemeenteraad meer dan één voordrachtakte heeft ondertekend ; - Dat alle voordrachtakten voldoen aan bepalingen van art. 4 en 5 van het K.B. van Daarop neemt de gemeenteraad kennis van de alfabetische kandidatenlijst opgemaakt op door de burgemeester overeenkomstig artikel 7 van het voornoemd K.B. van luidend als volgt : NAAM EN VOORNAAM A. Kandidaat-werkend lid B. Kandidaat-opvolger(s) Geboortedatum Beroep A. Demyttenaere Ward B. 1. Pattyn Rik bestuurder ambtenaar A. Duchi Kathleen B. 1. Callewaert Luc transportbediende elektrieker A. Haezebrouck Carine B. 1. Pattyn Francis zelfstandig bediende A. Kerckhof Eric B. 1. Wanzeele Rik bruggepensioneerde verpleger

25 A. Langedock Donald B. 1. Wanzeele Rik bruggepensioneerde verpleger A. Mestdagh Rosanne bediende B. 1. Wanzeele Rik verpleger A. Six Carl meestergast B. 1. Bossuyt Inge boekhouder 2. Kets Filip bediende A. Vanassche André handelaar B. 1. Dejonckere Libertus bruggepensioneerde A. Vandemeulebroucke Willy directeur basisschool B. 1. Bossuyt Inge boekhouder 2. Daelman Carlo bediende

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 2 JANUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 2 JANUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 2 JANUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE Openbare zitting DEPARTEMENT MANAGEMENT EN PERSONEEL 1 Vaststelling van de samenstelling van de OCMW-raad en vaststelling

Nadere informatie

Alain Top: Voorzitter vast bureau;

Alain Top: Voorzitter vast bureau; ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 2 JANUARI 2019 ---------------------------------------------------------------- Aanwezig: Rita Beyaert: Voorzitter van de OCMW-raad; Alain Top: Voorzitter

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING 2 JANUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE

GEMEENTERAADSZITTING 2 JANUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE GEMEENTERAADSZITTING 2 JANUARI 2019 TOELICHTINGSNOTA DIENST SECRETARIE Openbare zitting DEPARTEMENT MANAGEMENT EN PERSONEEL 1 Aktename van de beslissing van de Raad voor Verkiezingsbetwistingen inzake

Nadere informatie

Vergadering van 02 januari 2019

Vergadering van 02 januari 2019 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Vergadering van 02 januari 2019 Aanwezig: Kris Degroote, Voorzitter van de gemeenteraad Kris Poelaert, Burgemeester Carina Ricour, Lieven Vandenneucker, Lieven

Nadere informatie

Rita Beyaert: gemeenteraadslid, handelend in haar hoedanigheid van voorzitter van de gemeenteraad vanaf haar verkozenverklaring;

Rita Beyaert: gemeenteraadslid, handelend in haar hoedanigheid van voorzitter van de gemeenteraad vanaf haar verkozenverklaring; Aanwezig: ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 2 JANUARI 2019 ---------------------------------------------------------------- Willy Vandemeulebroucke, gemeenteraadslid, uittredend voorzitter van de gemeenteraad

Nadere informatie

3. Installatie gemeenteraadsleden: afstand van mandaat - onderzoek geloofsbrieven - eedaflegging

3. Installatie gemeenteraadsleden: afstand van mandaat - onderzoek geloofsbrieven - eedaflegging ALGEM EEN BELEID GEMEENTE LINTER Lijst van de beraadslagingen van de gemeenteraad (in uitvoering van art. 252, 1 van het Gemeentedecreet van 15 juli 2005) van 2 januari 2019 OPENBAAR GEMEENTERAAD EN COMMISSIES

Nadere informatie

Notulen van de gemeenteraad van 8 januari 2019

Notulen van de gemeenteraad van 8 januari 2019 1 Aanwezig: Marleen Ral, uittredend voorzitter Kurt Ryon, Burgemeester Heidi Abeloos, Algemeen directeur Agenda: Notulen van de gemeenteraad van 8 januari 2019 Openbaar... 1 algemeen directeur... 1 1 Kennisneming

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE INSTALLATIEVERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD 2 JANUARI 2019 OM UUR

NOTULEN VAN DE INSTALLATIEVERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD 2 JANUARI 2019 OM UUR NOTULEN VAN DE INSTALLATIEVERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD 2 JANUARI 2019 OM 19.00 UUR Aanwezig: Marc Doutreluingne, burgemeester uittredend voorzitter t.e.m. agendapunt 7; Eliane Spincemaille, Isabelle

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 2 JANUARI 2019

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 2 JANUARI 2019 VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 2 JANUARI 2019 Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Bart Dochy, burgemeester-voorzitter Greta Vandeputte, Geert Dessein, Sybille Geldhof, Wally Corneillie, schepenen Geert

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van woensdag 02 januari Openbare zitting

Zitting van de gemeenteraad van woensdag 02 januari Openbare zitting Provincie Oost-Vlaanderen - Arrondissement Oudenaarde Zitting van de gemeenteraad van woensdag 02 januari 2019 Aanwezig: MM. Verontschuldigd: Steven Vekeman, voorzitter; Jurgen Soetens, burgemeester; Erna

Nadere informatie

Zitting van de Gemeenteraad van 11 januari 2019

Zitting van de Gemeenteraad van 11 januari 2019 Zitting van de Gemeenteraad van 11 januari 2019 Wattez, Hedwin De Clercq, Johan Thomas, Franky Bogaert, Jan Haegeman, Veronique De zitting wordt geopend te 19:00 u. Openbare zitting: Secretariaat 01 Kennisneming

Nadere informatie

STAD ZOUTLEEUW VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD INSTALLATIEVERGADERING 02/01/ UUR NOTULEN

STAD ZOUTLEEUW VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD INSTALLATIEVERGADERING 02/01/ UUR NOTULEN INSTALLATIEVERGADERING 02/01/2019 19.00 UUR NOTULEN Aanwezig : Annita Reniers, uittredend voorzitter/schepen Jos Ceyssens, raadslid/voorzitter Boudewijn Herbots, burgemeester Roger Mertens, Paul Mathues,

Nadere informatie

Notulen Zitting van 8 januari 2019

Notulen Zitting van 8 januari 2019 Gemeenteraad Notulen Zitting van 8 januari 2019 Samenstelling Aanwezig de heer Carl De Bie, voorzitter gemeenteraad; de heer Luc Vleugels, burgemeester; de heer Jan Moons, schepen; de heer David Geerts,

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 1 MAART 2013 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B., Rommens

Nadere informatie

De raad houdt 1 minuut stilte wegens het overlijden van de heer Etienne Galle, gewezen OCMW-raadslid. Openb aar

De raad houdt 1 minuut stilte wegens het overlijden van de heer Etienne Galle, gewezen OCMW-raadslid. Openb aar algemeen bel eid Zitting van 3 januari 2019 Marc Tieberghien, raadslid-voorzitter Luc Derudder, burgemeester Carine Geldhof, Jonas Van D'huynslager, Olivier De Marez, schepenen Jacques Goemaere, Marleen

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA VAN DE GEMEENTERAAD van 4 JANUARI 2019

TOELICHTENDE NOTA VAN DE GEMEENTERAAD van 4 JANUARI 2019 Openbaar Delaere Ivan, Burgemeester-voorzitter Algemeen beleid TOELICHTENDE NOTA VAN DE GEMEENTERAAD van 4 JANUARI 2019 1. Kennisgeving geldigverklaring gemeenteraadsverkiezingen Regelgeving het lokaal

Nadere informatie

Zittingsverslag van de installatievergadering van de Gemeenteraad van woensdag 2 januari 2019

Zittingsverslag van de installatievergadering van de Gemeenteraad van woensdag 2 januari 2019 Zittingsverslag van de installatievergadering van de Gemeenteraad van woensdag 2 januari 2019 Aanwezig: Chris Delneste, Voorzitter van de Raad Francis Benoit, Burgemeester Ann Messelier, Johan Bossuyt,

Nadere informatie

Notulen Zitting van 2 januari 2019

Notulen Zitting van 2 januari 2019 Gemeenteraad Notulen Zitting van 2 januari 2019 Aanwezig de heer Koen Winters, Voorzitter; de heer Steven Matheï, Burgemeester; mevrouw Sigrid Cornelissen, Schepen; mevrouw Liesbeth Diliën, Schepen; de

Nadere informatie

Verslag van 2 januari 2019 om uur. 1 Kennisneming geldigverklaring van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018

Verslag van 2 januari 2019 om uur. 1 Kennisneming geldigverklaring van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 Gemeenteraad Verslag van 2 januari 2019 om 20.00 uur Aanwezig Verontschuldigd / Afwezig / Kathleen Ghyselinck, Voorzitter gemeenteraad Vincent Van Peteghem, Burgemeester Willem Rombaut, Kristof Agache,

Nadere informatie

verslag gemeenteraad maandag 7 januari :00 uur

verslag gemeenteraad maandag 7 januari :00 uur verslag gemeenteraad maandag 7 januari 2019 20:00 uur aanwezig Ria Van Den Heuvel, voorzitter (vanaf punt 7) Jeroen Truyens, uittredend voorzitter Koen T'Sijen, burgemeester Els Augustinus, Dirk Crollet,

Nadere informatie

Gemeenteraad van woensdag 2 januari 2019

Gemeenteraad van woensdag 2 januari 2019 Gemeenteraad van woensdag 2 januari 2019 Aanwezig: Hugo De Waele, burgemeester - voorzitter Marleen Lambrecht, Johan Van Vaerenbergh, Tom Van Keymolen, Reinold De Vuyst, Gerda Van Steenberge, schepenen

Nadere informatie

Zitting Gemeenteraad van 02 januari 2007

Zitting Gemeenteraad van 02 januari 2007 Zitting Gemeenteraad van 02 januari 2007 AANWEZIG: Jean-Pierre De Clercq, Burgemeester-Voorzitter - Luc Vandekerckhove, Marcel Dendauw, Marie-Thérèse Lapeere, Yves Vercruysse, Eric D'Hoop, Schepenen -

Nadere informatie

De gemeenteraad dient bij de installatievergadering kennis te nemen van het besluit van de Raad voor Verkiezingsbetwistingen.

De gemeenteraad dient bij de installatievergadering kennis te nemen van het besluit van de Raad voor Verkiezingsbetwistingen. NOTULEN VAN DE ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 3 JANUARI 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Raf Moons - Voorzitter Tine Gielis - Burgemeester Gerda Broeckx - Schepen An Helsen - Schepen Frank Sels

Nadere informatie

Gemeenteraad VAN donderdag 03 januari 2019

Gemeenteraad VAN donderdag 03 januari 2019 Gemeenteraad VAN donderdag 03 januari 2019 Aanwezig: Huub Broers: Burgemeester Jacky Herens, William Nijssen, Jean Levaux: Schepenen Benoît Houbiers, Grégory Happart, Jean-Marie Geelen, Michaël Henen,

Nadere informatie

Voer hier uw titel in

Voer hier uw titel in Voer hier uw titel in Voer hier uw tekst in op niveau 1 Tweede niveau Voer Provincie- hier uw en titel in gemeenteraadsverkiezingen Voer hier uw tekst in op niveau 1 Zondag Tweede 14 niveau oktober 2012

Nadere informatie

GEMEENTE HOESELT Provincie Limburg - Arrondissement Tongeren. Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van 3 januari 2019

GEMEENTE HOESELT Provincie Limburg - Arrondissement Tongeren. Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van 3 januari 2019 GEMEENTE HOESELT Provincie Limburg - Arrondissement Tongeren Verslag van de vergadering van de Gemeenteraad van 3 januari 2019 AANWEZIG: Marc Bamps, Heidi Berx, Wendy Bollen, Jordi Boulet, Walter Callebaut,

Nadere informatie

OPENBAAR. Gemeenteraad van dinsdag 22 januari Aanwezig: Kris Swinnen, Voorzitter van de raad

OPENBAAR. Gemeenteraad van dinsdag 22 januari Aanwezig: Kris Swinnen, Voorzitter van de raad Aanwezig: Kris Swinnen, Voorzitter van de raad Gemeenteraad van dinsdag 22 januari 2019. Jean-Pierre Nyns, Uittredend voorzitter van de raad Jo Roggen, Burgemeester Chris Jamar, Erik Soors, Roland Strouven,

Nadere informatie

Gemeenteraad van vrijdag 4 januari 2019

Gemeenteraad van vrijdag 4 januari 2019 Gemeenteraad van vrijdag 4 januari 2019 Aanwezigen: Verontschuldigd: Kelders Lieve - voorzitter Wynants Ivo - burgemeester Wouters Leen, Janssens Maarten, Tachelet Tom, Wouters Nadine - schepenen Verhaert

Nadere informatie

Zitting van C. D huyvetter, voorzitter K. Degroote, burgemeester De Keukeleire, Vanhaesebrouck, Delmotte en Declercq, schepenen,

Zitting van C. D huyvetter, voorzitter K. Degroote, burgemeester De Keukeleire, Vanhaesebrouck, Delmotte en Declercq, schepenen, Zitting van 02.01.2013 Aanwezig: C. D huyvetter, voorzitter K. Degroote, burgemeester De Keukeleire, Vanhaesebrouck, Delmotte en Declercq, schepenen, Vandemaele, Persijn, Lambrecht, Vercaemer, De Smet,

Nadere informatie

Uittreksel uit het notulenboek van de gemeenteraad. Openbare vergadering van 2 januari 2013

Uittreksel uit het notulenboek van de gemeenteraad. Openbare vergadering van 2 januari 2013 STAD TONGEREN ARRONDISSEMENT TONGEREN PROVINCIE LIMBURG Uittreksel uit het notulenboek van de gemeenteraad. Openbare vergadering van 2 januari 2013 Aanwezig: Patrick Dewael, burgemeester-voorzitter (punten

Nadere informatie

Stad Harelbeke kent sedert 15 juni 1998 een betoelaging toe voor het aanwenden van alternatieve energievormen.

Stad Harelbeke kent sedert 15 juni 1998 een betoelaging toe voor het aanwenden van alternatieve energievormen. STAD HARELBEKE UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Openbare zitting van 17 oktober 2011 Aanwezig: De heer Willy Vandemeulebroucke, voorzitter van de gemeenteraad Mevrouw Rita Beyaert, burgemeester

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 2 JANUARI 2019

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 2 JANUARI 2019 NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 2 JANUARI 2019 Aanwezig: Manu Claes: burgemeester; Kris Peetermans, Lieve Renders, Nico Bergmans, Marie Jeanne Hendrickx, Tony Vancauwenbergh, Inne Pauwels; Marleen Van

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 3 JANUARI 2019 OPENBARE VERGADERING

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 3 JANUARI 2019 OPENBARE VERGADERING GR 03.01.2019 1 Gemeente Schoten Zitting geopend te 20.00 uur. VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 3 JANUARI 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Lieven De Smet, voorzitter. Maarten De Veuster, burgemeester. Iefke

Nadere informatie

Aanwezig: Steven Michiels voorzitter

Aanwezig: Steven Michiels voorzitter - 251 - GEMEENTERAAD ontwerp Zitting van 7 januari 2019 Aanwezig: Steven Michiels voorzitter Karin Derua burgemeester Michel Baert, Hans De Locht, Annick DeKeyser, Denis Bosny, Remi Serranne schepenen

Nadere informatie

Notulen van Gemeenteraad Heuvelland, zitting van 2 januari 2019: installatievergadering. De vergadering start om uur. Locatie: Gemeentehuis De

Notulen van Gemeenteraad Heuvelland, zitting van 2 januari 2019: installatievergadering. De vergadering start om uur. Locatie: Gemeentehuis De Notulen van Gemeenteraad Heuvelland, zitting van 2 januari 2019: installatievergadering. De vergadering start om 20.00 uur. Locatie: Gemeentehuis De Warande (raadzaal), Bergstraat 24 te 8950 Heuvelland(Kemmel).

Nadere informatie

De gemeenteraad vergadert in de raadzaal van het gemeentehuis om twintig uur. Op de publieke tribune hebben 52 belangstellenden plaatsgenomen.

De gemeenteraad vergadert in de raadzaal van het gemeentehuis om twintig uur. Op de publieke tribune hebben 52 belangstellenden plaatsgenomen. Merksplas, 7 januari 2019 Verslag Zitting van de gemeenteraad van 3 januari 2019 AANWEZIG: VERONTSCHULDIGD: Frank Wilrycx, Burgemeester-Voorzitter Kris Govers, Monique Quirynen, Karel Lenaerts, Leen Kerremans,

Nadere informatie

OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019

OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019 OCMW-raad van vrijdag 4 januari 2019 Aanwezigen: Verontschuldigd: Kelders Lieve - voorzitter Wynants Ivo - burgemeester Wouters Leen, Janssens Maarten, Tachelet Tom, Wouters Nadine - schepenen Verhaert

Nadere informatie

PROVINCIE VLAAMS-BRABANT Arrondissement Halle - Vilvoorde Gemeente Herne. NOTULEN GEMEENTERAAD ZITTING 2 januari 2007

PROVINCIE VLAAMS-BRABANT Arrondissement Halle - Vilvoorde Gemeente Herne. NOTULEN GEMEENTERAAD ZITTING 2 januari 2007 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT Arrondissement Halle - Vilvoorde Gemeente Herne NOTULEN GEMEENTERAAD ZITTING 2 januari 2007 1 PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE 1540 HERNE Zitting van 2 januari 2007 Aanwezig :

Nadere informatie

LIJST GENOMEN BESLUITEN GEMEENTERAAD HAMME VAN 03/01/2019

LIJST GENOMEN BESLUITEN GEMEENTERAAD HAMME VAN 03/01/2019 LIJST GENOMEN BESLUITEN GEMEENTERAAD HAMME VAN 03012019 1. Gemeenteraad - onderzoek geloofsbrieven verkozenen - besluit De gemeenteraad dient de geloofsbrieven van de verkozen gemeenteraadsleden, en opvolgers

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 7 JANUARI 2019

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 7 JANUARI 2019 De gemeenteraad vergadert in C.C. Den Hoogen Pad te Maldegem-Adegem, Adegem-Dorp 16 B ingevolge een bijeenroeping van de uittredende voorzitter van 31 december 2018. De zitting vangt aan om 20:00 uur.

Nadere informatie

Gemeentesecretaris : Gabriël Acke Afwezig of verontschuldigd : Reinhart Madoc

Gemeentesecretaris : Gabriël Acke Afwezig of verontschuldigd : Reinhart Madoc Verslag van de Gemeenteraad Jabbeke openbare vergadering van 1 januari 2001. Aanwezig : Burgemeester - Voorzitter : Roland VERLEYE Raadsleden: LIEVENS Georges, MONTEYNE Jacques, DEBOEL Marc, VAN OVENBERGHE

Nadere informatie

001 Kennisgeving van de verkiezing van de OCMW-raadsleden en het onderzoek van hun geloofsbrieven door de gemeenteraad

001 Kennisgeving van de verkiezing van de OCMW-raadsleden en het onderzoek van hun geloofsbrieven door de gemeenteraad NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 5 JANUARI 2007 Aanwezig: Erwin Van Pée - burgemeester Marc Reynders raadslid en voorzitter vanaf punt 3 Godelieve Pernet, Marleen Van Thielen, Brenda Noels,

Nadere informatie

1 e zitting van de GEMEENTERAAD OP 3 JANUARI 2019

1 e zitting van de GEMEENTERAAD OP 3 JANUARI 2019 e zitting van de GEMEENTERAAD OP 3 JANUARI 09 Zitting geopend om 0.00 uur AGENDA. Kennisgeving geldigverklaring gemeenteraadsverkiezingen. Mededeling benoeming en eedaflegging burgemeester 3. Installatie

Nadere informatie

Gemeenteraad KENNIS GENOMEN Besluit Zitting van 7 januari 2019

Gemeenteraad KENNIS GENOMEN Besluit Zitting van 7 januari 2019 Gemeenteraad KENNIS GENOMEN Besluit Zitting van 7 januari 2019 1 2019_GR_00001 Verkiezingen - Geldigverklaring - Kennisname Aanwezig: de heer Paul Laeremans; de heer Lieven Janssens, burgemeester; mevrouw

Nadere informatie

INSTALLATIEVERGADERING Zitting van 3 januari 2019.

INSTALLATIEVERGADERING Zitting van 3 januari 2019. INSTALLATIEVERGADERING Zitting van 3 januari 2019. Aanwezig : Dorikens Kim, Dieltjens Victor, Kwick Veerle, Frans Rik, Jongenelen Herman, Reyntjens Ludo, Van der Brempt Tom, Keimes Corneel, Logiest Danielle,

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Provincie West-Vlaanderen UITTREKSEL UIT DE NOTULEN Arrondissement Diksmuide VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente 8650 HOUTHULST Zitting van 02 januari 2019. AANWEZIG : - uittredend gemeenteraadsvoorzitter : Nico

Nadere informatie

Besluitenlijst Zitting van 2 januari 2019 om uur in de raadzaal van het stadhuis

Besluitenlijst Zitting van 2 januari 2019 om uur in de raadzaal van het stadhuis Gemeenteraad Besluitenlijst Zitting van 2 januari 2019 om 19.30 uur in de raadzaal van het stadhuis OPENBARE ZITTING 1 Geldigverklaring van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018 - Kennisneming

Nadere informatie

NOTULEN ZITTING VAN 7 JANUARI 2013.

NOTULEN ZITTING VAN 7 JANUARI 2013. NOTULEN ZITTING VAN 7 JANUARI 2013. Locatie: OCMW Buggenhout, zaal dienstencentrum Aanwezig: VAN HERREWEGHE Tom, burgemeester WILLEMS Jean-Pierre, voorzitter van de gemeenteraad BUYS Rosette, DE MUL Bettie,

Nadere informatie

OPENBAAR Interne Zaken

OPENBAAR Interne Zaken Zitting van de Gemeenteraad donderdag 3 januari 2019 Aanwezigen: Leo Nicolaï, Gemeenteraadslid Sven Deckers, Burgemeester Daan De Veuster, Eline Peeters, Frans Van Looveren, Charlotte Beyers, Kris Janssens,

Nadere informatie

Gemeente Geetbets overzichtslijst gemeenteraad van 02 januari 2007.

Gemeente Geetbets overzichtslijst gemeenteraad van 02 januari 2007. Aanwezig: Gemeente Geetbets overzichtslijst gemeenteraad van 02 januari 2007. Munten Benny, Burgemeester; Nyns Jean-Pierre, Guldentops-Allard Elke, Debehets-Schepmans Ria, Vlayen Bart, Zurinckx-Liénart

Nadere informatie

- omzendbrief KB / ABB 2018 / 3 van 26 oktober 2018 Start van de lokale en provinciale bestuursperiode

- omzendbrief KB / ABB 2018 / 3 van 26 oktober 2018 Start van de lokale en provinciale bestuursperiode Lijst met ontwerpbesluiten van de OCMW-raad van woensdag 2 januari 2019 OPENBARE ZITTING Bestuur en Beleid Bestuur 1. Akte nemen van de samenstelling van de OCMW-raad - Decreet Lokaal Bestuur van 22 december

Nadere informatie

Notulen van de Gemeenteraad Installatievergadering van 2 januari 2013

Notulen van de Gemeenteraad Installatievergadering van 2 januari 2013 Gemeente Kampenhout Provincie Vlaams-Brabant Notulen van de Gemeenteraad Installatievergadering van 2 januari 2013 Aanwezig: Daniëls Carlo, De Vroe Gwenny, Fannes Marleen, Gallo Claire, Grauwels Edith,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON Verslag van 7 januari 2013 om uur

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN BORGLOON Verslag van 7 januari 2013 om uur Aanwezig: Voorzitter: Patrick Carnotensis, Raadsleden: Joël Schoofs, mevrouw Maria Vrancken, mevrouw Greet Baldewijns, Omer Vanderbeeken, Antoine Goffings, mevrouw Ingrid Moens, mevrouw Chantal L Hoyes,

Nadere informatie

Notulen van de Gemeenteraad Vergadering van woensdag 02 januari 2019

Notulen van de Gemeenteraad Vergadering van woensdag 02 januari 2019 ^."": Meulebeke Notulen van de Gemeenteraad Vergadering van woensdag 02 januari 2019 Aanwezig: Bert Verdru/ Voorzitter gemeenteraad DirkVerwilst/ Burgemeester Katrien Seys/ Danny Bossuyt, Rita De Costere/

Nadere informatie

Op 14 oktober 2018 vonden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Die verkiezingen leiden tot een nieuwe samenstelling van de gemeente- en OCMW raden.

Op 14 oktober 2018 vonden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Die verkiezingen leiden tot een nieuwe samenstelling van de gemeente- en OCMW raden. NOTULEN VAN DE ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 3 JANUARI 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Raf Moons - Voorzitter Tine Gielis - Burgemeester An Helsen - Schepen Benny Smets

Nadere informatie

Beknopt verslag van de gemeenteraadszitting van 2 januari 2013

Beknopt verslag van de gemeenteraadszitting van 2 januari 2013 Beknopt verslag van de gemeenteraadszitting van 2 januari 2013 OPENBARE ZITTING 1. Mededeling geldigverklaring gemeenteraadsverkiezing van 14 oktober 2012. Kennisname. Er wordt akte genomen van het besluit

Nadere informatie

De vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn vangt aan om uur.

De vergadering van de raad voor maatschappelijk welzijn vangt aan om uur. RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 4 JANUARI 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Wim Goossens, burgemeester Dirk Evenepoel, voorzitter Johan Van Lierde, Herman Claeys, Emmanuel de Béthune, An Van den Spiegel,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD ZITTING VAN 2 JANUARI 2019

GEMEENTERAAD ZITTING VAN 2 JANUARI 2019 1 Aanwezig: Dieter De Mets, voorzitter GEMEENTERAAD ZITTING VAN 2 JANUARI 2019 Verontschuldigd: / Denis Dierick, burgemeester Hugo Leroy, Karel Hubau, Paul Carion, Nadine De Stercke, Dirk Martens, Jef

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE INSTALLATIEVERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD OP WOENSDAG 2 JANUARI 2013

VERSLAG VAN DE INSTALLATIEVERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD OP WOENSDAG 2 JANUARI 2013 GEMEENTE DENDERLEEUW Provincie Oost-Vlaanderen VERSLAG VAN DE INSTALLATIEVERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD OP WOENSDAG 2 JANUARI 2013 Aanwezig: RUYSSEVELDT Jürgen, Voorzitter FONCK Jo, Burgemeester SCHEERLINCK

Nadere informatie

TOELICHTING BIJ DE AGENDA VAN DE INSTALLATIEVERGADERING VAN DEGEMEENTERAAD OP 2 JANUARI 2013 OPENBARE VERGADERING

TOELICHTING BIJ DE AGENDA VAN DE INSTALLATIEVERGADERING VAN DEGEMEENTERAAD OP 2 JANUARI 2013 OPENBARE VERGADERING TOELICHTING BIJ DE AGENDA VAN DE INSTALLATIEVERGADERING VAN DEGEMEENTERAAD OP 2 JANUARI 2013 OPENBARE VERGADERING 1. Secretariaat / Aktename geldigverklaring gemeenteraadsverkiezing van 14 oktober 2012

Nadere informatie

Notulen Zitting van 2 januari 2019

Notulen Zitting van 2 januari 2019 Gemeenteraad Notulen Zitting van 2 januari 2019 Samenstelling: Aanwezig: de heer Peter Segers, Voorzitter; de heer Luc Hermans, uittredend voorzitter; de heer Paul Van Miert, burgemeester; de heer Francis

Nadere informatie

Openbare zitting GEMEENTERAAD. Zitting van 2 januari 2013

Openbare zitting GEMEENTERAAD. Zitting van 2 januari 2013 - 1 - GEMEENTERAAD Zitting van 2 januari 2013 Aanwezig : Michel Baert voorzitter Karin Derua, Annick DeKeyser, Steven Michiels, Remi Serranne, Hans De Lochtschepenen Nieke Deleebeeck-Baudet, Bert Meulemans,

Nadere informatie

Zitting van 7 januari Gemeenteraad Lijst publicatie

Zitting van 7 januari Gemeenteraad Lijst publicatie Zitting van 7 januari 2019 - Gemeenteraad Lijst publicatie 1. Kennisname geldigverklaring gemeenteraadsverkiezingen (2.075.074) Wettelijke gronden het Lokaal en Provinciaal Kiesdecreet van 8 juli 2011,

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 2 JANUARI 2019

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 2 JANUARI 2019 VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 2 JANUARI 2019 Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Bart Dochy, burgemeester-voorzitter Greta Vandeputte, Geert Dessein, Sybille Geldhof, Wally Corneillie,

Nadere informatie

Vergadering van

Vergadering van Vergadering van 07.01.13 Aanwezig : Jacques Vanneste, voorzitter gemeenteraad; Jan Seynhaeve, burgemeester; Vicky Claeys, Veerle De Pauw, Anita Deprez, Pieterjan Geldhof, Suzan Joye, Chris Loosvelt, Hilde

Nadere informatie

Zitting Gemeenteraad van 02 januari 2013

Zitting Gemeenteraad van 02 januari 2013 Zitting Gemeenteraad van 02 januari 2013 AANWEZIG: Dirk Debaere, Voorzitter - Kurt Windels, Burgemeester - Enigo Vandendriessche, Martine Verhamme, Wilfried Vanacker, Nadine Verheye, Robrecht Kindt, Schepenen

Nadere informatie

ZITTING VAN 02 JANUARI 2013.

ZITTING VAN 02 JANUARI 2013. ZITTING VAN 02 JANUARI 2013. Aanwezig - Sarah Vanderriest, uittredend gemeenteraadsvoorzitter, - lijst nr. 2 (N-VA) Filip Vanhevel, Kristof Vande Moortel, Dirk Gheysen, Karien Vanthuyne, Heide Boey, Nick

Nadere informatie

Gemeente Nazareth Overzicht gemeenteraadsbesluiten 2 januari 2007

Gemeente Nazareth Overzicht gemeenteraadsbesluiten 2 januari 2007 Gemeente Nazareth Overzicht gemeenteraadsbesluiten 2 januari 2007 Punt 1 Mededeling van het Besluit van de Raad voor Verkiezingsbetwistingen houdende geldigverklaring van de gemeenteraadsverkiezingen van

Nadere informatie

Gemeenteraad Besluitenlijst Zitting van 2 januari 2019

Gemeenteraad Besluitenlijst Zitting van 2 januari 2019 Gemeenteraad Besluitenlijst Zitting van 2 januari 2019 OPEN ZITTING Dirk De fauw Secretarie 1 2019_GR_00001 Mededeling van de goedkeuring van de uitslag van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober

Nadere informatie

ZITTING VAN

ZITTING VAN ZITTING VAN 02.01.2013 Aanwezig: Jean-Pierre Taverniers, Burgemeester-Voorzitter, M. Lefevre, Filip Havet, Fred Francart, Godelieve Hardiquest, Schepenen T. Groeseneken, H. Decoster, G. Druyts, E. Janssens,

Nadere informatie

Notulen Zitting van 2 januari 2019

Notulen Zitting van 2 januari 2019 OCMW Raad Notulen Zitting van 2 januari 2019 Samenstelling: Aanwezig: de heer Bertrand Demiddeleer; de heer Mark Demesmaeker; de heer Wim Demuylder; de heer Dirk Van Heymbeeck; mevrouw Nelly Lanis; de

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD PROVINCIE ANTWERPEN GEMEENTE ARENDONK UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN : 2 januari 2013 Aanwezig : Blockx Rob, voorzitter. Hendrickx Kristof, burgemeester., Hermans An, Blockx-Hermans

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 JANUARI

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 JANUARI ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 28 JANUARI 2019 ---------------------------------------------------------------- Aanwezig: Rita Beyaert: Voorzitter; Alain Top: Voorzitter vast bureau;

Nadere informatie

Voorzitter van de installatievergadering Dhr. Paul Cottenie opent de zitting om uur.

Voorzitter van de installatievergadering Dhr. Paul Cottenie opent de zitting om uur. Notulen gemeenteraad Zitting van 2 januari 2013 Aanwezig: Paul Cottenie; voorzitter installatievergadering Jean Marie De Groote; Voorzitter Johan Van Durme; Burgemeester Christ Meuleman, Marleen Verdonck,

Nadere informatie

GEMEENTE SINT-MARTENS-LATEM Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Gent NOTULEN VAN DE INSTALLATIEVERGADERING GEMEENTERAAD 2 JANUARI 2013

GEMEENTE SINT-MARTENS-LATEM Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Gent NOTULEN VAN DE INSTALLATIEVERGADERING GEMEENTERAAD 2 JANUARI 2013 GEMEENTE SINT-MARTENS-LATEM Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Gent NOTULEN VAN DE INSTALLATIEVERGADERING GEMEENTERAAD 2 JANUARI 2013 Heden woensdag 2 januari 2013 te 20.00 uur zijn overeenkomstig

Nadere informatie

Aan de raadsleden werd de agenda in de uitnodigingen als volgt meegedeeld: 2. Mededeling van de benoeming en de eedaflegging van de burgemeester.

Aan de raadsleden werd de agenda in de uitnodigingen als volgt meegedeeld: 2. Mededeling van de benoeming en de eedaflegging van de burgemeester. Gemeenteraadszitting van 3 januari 2019 om 20 uur Jens De Wael, voorzitter installatieraad tot en met agendapunt 4. Veerle Vincke, voorzitter installatieraad vanaf agendapunt 5. Marc Van de Vijver, burgemeester;

Nadere informatie

LIJST VAN BESLUITEN VAN DE INSTALLATIEVERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 3 JANUARI 2019

LIJST VAN BESLUITEN VAN DE INSTALLATIEVERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 3 JANUARI 2019 Provincie OOST-VLAANDEREN Arrondissement OUDENAARDE LIJST VAN BESLUITEN VAN DE INSTALLATIEVERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VAN DONDERDAG 3 JANUARI 2019 Aanwezig: Lieven Dhaeze, de uittredende voorzitter.

Nadere informatie

INSTALLATIEVERGADERING O.C.M.W.-Raad

INSTALLATIEVERGADERING O.C.M.W.-Raad INSTALLATIEVERGADERING O.C.M.W.-Raad Akte van mededeling betreffende de geldigverklaring van de verkiezing van werkende leden en leden opvolgers van het O.C.M.W. Provincie : West Vlaanderen O.C.M.W. Ichtegem

Nadere informatie

Omzendbrief BB 2012/2

Omzendbrief BB 2012/2 Omzendbrief BB 2012/2 Vlaams Ministerie van Bestuurszaken Agentschap voor Binnenlands Bestuur Afdeling Lokale en Provinciale Besturen Regelgeving en Werking Boudewijnlaan 30 bus 70, 1030 BRUSSEL Tel. 02

Nadere informatie

Raad 7 januari Kennisgeving van de verkiezing en van het onderzoek van de geloofsbrieven van de OCMWraadsleden

Raad 7 januari Kennisgeving van de verkiezing en van het onderzoek van de geloofsbrieven van de OCMWraadsleden Raad 7 januari 2013 1 RAAD 7 januari 2013 Aanwezig: Ilse Lacante, voorzitter van de gemeenteraad Chris De Ridder, Roger Van Driessche, Jan Claus, Els Van der Velden, Lieve Fierens, Kristien Sestig, Gwenda

Nadere informatie

Zitting van 7 januari Gemeenteraad Toelichting

Zitting van 7 januari Gemeenteraad Toelichting Zitting van 7 januari 2019 - Gemeenteraad Toelichting In openbare zitting SECRETARIAAT 1. Kennisname geldigverklaring gemeenteraadsverkiezingen het Lokaal en Provinciaal Kiesdecreet van 8 juli 2011, de

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 2 JANUARI 2019

GEMEENTERAAD VAN 2 JANUARI 2019 GEMEENTERAAD VAN 2 JANUARI 2019 Aanwezig: Stijn Raeymaekers, Burgemeester Hugo Cambré, Herman Dom, Kathleen Eykens, Sophie Gabriëls, Chantal Helsen, Maurice Helsen, Patrick Heremans, Freddy Kerkhofs, Machteld

Nadere informatie

Over stembussen die moeten kloppen als een bus

Over stembussen die moeten kloppen als een bus Over stembussen die moeten kloppen als een bus DRAAIBOEK INSTALLATIE NIEUWE GEMEENTERAAD MET INBEGRIP VAN SOMMIGE WERKZAAMHEDEN INZAKE DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN EN DE POLITIERAAD Mededeling

Nadere informatie

Definitieve notulen Zitting van 2 januari 2019

Definitieve notulen Zitting van 2 januari 2019 Gemeenteraad Definitieve notulen Zitting van 2 januari 2019 OPENBARE ZITTING Secretariaat 1 Installatie. Kennisneming geldigverklaring van de gemeenteraadsverkiezingen van 14 oktober 2018. 2 Installatie.

Nadere informatie

Zitting van 7 januari Gemeenteraad

Zitting van 7 januari Gemeenteraad Provincie Antwerpen Gemeente HERSELT Zitting van 7 januari 2019 - Gemeenteraad Aanwezig: Emile Anthonis - Voorzitter Wendy Tubbax - Uittredend voorzitter Peter Keymeulen - Burgemeester Mireille Colson,

Nadere informatie

Raad voor maatschappelijk welzijn

Raad voor maatschappelijk welzijn Raad voor maatschappelijk welzijn Notulen Zitting van 2 januari 2019 Samenstelling: Aanwezig: de heer Peter Segers, voorzitter; de heer Paul Van Miert, burgemeester; de heer Francis Stijnen, schepen; de

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 2 JANUARI 2013

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 2 JANUARI 2013 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 2 JANUARI 2013 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B.,

Nadere informatie

ZITTING VAN 7 JANUARI 2013

ZITTING VAN 7 JANUARI 2013 ZITTING VAN 7 JANUARI 2013 Aanwezig: Kurt Windels, burgemeester; Dirk Debaere, voorzitter gemeenteraad; Katrien Vandecasteele, voorzitter; Ann De Frene, Kathy Verschoot, Koen Depreiter, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

Verslagen van de gemeenteraad. Nr. De gemeenteraad in zitting van woensdag 02 januari 2013 De vergadering begint om 20.00u.

Verslagen van de gemeenteraad. Nr. De gemeenteraad in zitting van woensdag 02 januari 2013 De vergadering begint om 20.00u. Verslagen van de gemeenteraad Nr. De gemeenteraad in zitting van woensdag 02 januari 2013 De vergadering begint om 20.00u. De raad OPENBARE VERGADERING Dagorde 1. Geldigverklaring van de verkiezingen.

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD

VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 2/01/2010 Punt 1: secretariaat - Kennisneming van het ontslag van Willy Vanhooren als burgemeester Eddy Gryson, voorzitter gemeenteraad ; Jacques

Nadere informatie

De gemeenteraadzitting van 18 december 2012 werd unaniem goedgekeurd.

De gemeenteraadzitting van 18 december 2012 werd unaniem goedgekeurd. ZITTING VAN 2 JANUARI 2013 Tegenwoordig: R. De Caluwé - P. De Bock M. Fruytier T. Walbrecht I. Mertens - E. Coppens - L. Dieleman - van De Vijver F. Dierinck C. Francis - R. Van Megroot S. Poppe J. Vandamme

Nadere informatie

PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROCES-VERBAAL VAN DE VERGADERING VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Installatievergadering van de nieuwe raad van maandag 7 januari 2013 Tegenwoordig: dhr. Ignace Dereeper - voorzitter

Nadere informatie

NOTULEN RAAD 20/09/2016

NOTULEN RAAD 20/09/2016 NOTULEN RAAD 20/09/2016 Aanvang: Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: 20:00 uur Christophe Merckx: voorzitter; Freddy Busselot, Carine De Cock, Valerie Hamelryck, Jeroen Hofmans, Kimberly Michel, Mathias

Nadere informatie

Gemeente HERSELT Provincie ANTWERPEN Arrondissement TURNHOUT

Gemeente HERSELT Provincie ANTWERPEN Arrondissement TURNHOUT Gemeente HERSELT Provincie ANTWERPEN Arrondissement TURNHOUT NOTULEN UIT DE GEMEENTERAAD ZITTING van 2 januari 2013 AANWEZIG: Peetermans L. burgemeester-voorzitter; Helsen K., Korthout R., Peeters M.,

Nadere informatie

Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn

Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn Puurs-Sint-Amands, zitting van 02.01.2019 Aanwezig: Els Goedgezelschap, Voorzitter raad voor Koen Van den Heuvel, Alex Goethals, Peter Van Hoeymissen, Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Ronny Tourné,

Nadere informatie

DRAAIBOEK INSTALLATIE POLITIEKE ORGANEN Stappenplan voor voordrachten, installatie gemeenteraad, OCMW-raad, politieraad e.a. aangepaste versie 5 december 2006 Voor alle Vlaamse gemeenten, met uitzondering

Nadere informatie

PROCES-VERBAAL VAN DE AANSTELLINGSZITTING VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 6 december 2018.

PROCES-VERBAAL VAN DE AANSTELLINGSZITTING VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 6 december 2018. PROCES-VERBAAL VAN DE AANSTELLINGSZITTING VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 6 december 2018. Aanwezig: De heren Kompany, Burgemeester-Voorzitter, Obeid, Van Laethem, Rase, Mwen Dehing-van den Broeck, Baraka,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 03/01/2019 OM 20u00

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 03/01/2019 OM 20u00 1 NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 03012019 OM 20u00 Aanwezig: Etienne De Prijcker, raadsvoorzitter Herman Vijt, burgemeester Luk De Mey, Ann Verschelden, Koen Mettepenningen, Mieke

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DD. 7 JANUARI 2019

VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DD. 7 JANUARI 2019 VERSLAG VAN DE ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN DD. 7 De raad voor maatschappelijk welzijn vergadert in zijn gewone vergaderzaal ingevolge een bijeenroeping van de voorzitter van 30 december

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD. Installatievergadering van 2 januari 2013

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD. Installatievergadering van 2 januari 2013 1 GEMEENTE AFFLIGEM NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Aanwezig de heer Walter De Donder, voorzitter, de mevrouwen en heren Paul Geeraerts, Leo De Ryck, Yvette Biesback-Schoonjans, Tim t Kint, Tim Herzeel, Guy

Nadere informatie