Uitnodiging en agenda jaarvergadering 2010

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Uitnodiging en agenda jaarvergadering 2010"

Transcriptie

1 Jaarverslag Sportvereniging OKK 2009

2 Uitnodiging en agenda jaarvergadering 2010 Het bestuur van Sportvereniging OKK te Nieuwkoop nodigt alle leden van de vereniging uit tot het bijwonen van de jaarvergadering 2010 op donderdag 25 maart 2010 in de grandcafé van sporthal de Steupel, aanvang 20:00 uur. De agenda is: 1. Opening 2. Mededelingen 3. Ingekomen stukken en mededelingen 4. Jaarverslag Verslag van de penningmeester over Verslag van de kascontrolecommissie 7. Begroting 8. Vaststelling nieuwe bestuur 9. Rondvraag 10. Sluiting

3 Verslag van het bestuur Op het moment van het maken van het verslag is de jubileumvoorstelling geweest. In 2009 is veel tijd én energie van de Jubileumcommissie gestoken in de voorbereiding van het Jubileum. Met de hulp van heel veel vrijwilligers is het een groot succes geworden. Wij willen alle deelnemers en vrijwilligers nogmaals bedanken voor hun geweldige bijdrage. In 2009 is een nieuwe huisstijl en logo ontwikkeld. De nieuwe pakjes van de selectie zijn hierop aangepast. De nieuwe website is in de lucht, het publiceren van nieuws, berichten en foto s is met de nieuwe website sneller en eenvoudiger geworden. Ook is de OKK Nieuwsbrief op papier vervangen door een Digitale Nieuwsbrief. Van bijna 80% van onze leden is het adres bekend en kunnen wij via de Digitale Nieuwsbrief bereiken. Door het digitaliseren van de externe communicatie worden kosten bespaard, én hoeven wij minder beroep te doen op vrijwilligers. In 2010 hopen wij op deze manier ook sponsoren te bereiken. Over de sportieve prestaties in 2009 wordt in het verslag van het wedstrijdsecretariaat nader ingegaan. Naast het vertrouwde aanbod van lessen is in 2009 de workshop je buik de baas en een extra les Streetjazz op de dinsdag aangeboden. Andere activiteiten waren de Springdagen en Clubkampioenschappen. Ook de ouderavond voor de selectie was een groot succes. De pietjes op bezoek tijdens de lessen waren een mooie afsluiter van het jaar. Ook in het materiaal kon sinds een paar jaar weer worden geïnvesteerd. Mede dankzij de bijdrage van Omnicard en de opbrengst van de Rabobank fietstocht is een nieuwe springplank gekocht. Ook is door familie van der Haak een erepodium voor de wedstrijden gerealiseerd. Nu de financiële situatie van OKK weer rooskleuriger is en met de hulp van sponsoren verwachten we ook in 2010 verder te kunnen investeren in materiaal. In 2009 is de financiële situatie naar een positief resultaat veranderd. In het verslag van de penningmeester wordt dit verder toegelicht. Hier is ook een voorstel voor de nieuwe tarieven uitgewerkt. In 2010 heeft de gemeente het harmoniseren van de tarieven van alle sportaccommodaties binnen Nieuwkoop aangekondigd. In de begroting hebben we hier nog geen rekening mee gehouden. Later dit jaar is hier meer over bekend. Tot slot: ook 2009 blijkt weer een jaar te zijn geweest met veel ontwikkelingen. Wij bedanken iedereen voor hun bijdrage!

4 Verslag van het wedstrijdsecretariaat Het seizoen 2008/2009 is begonnen met de Springwedstrijden. Op elk onderdeel, minitrampoline, lange mat, plank-kast en trampolinekast worden medailles behaald. Een goed begin van het seizoen! In januari begint de turncompetitie. OKK doet mee met drie teams. Elk team turnt drie wedstrijden. Het team met de oudste turnsters komen in de finale in Amsterdam, ze worden daar vierde. Zoals elk jaar zijn er ook de regiowedstrijden waar alle selectieleden op haar eigen niveau aan meedoen. Het zijn individuele wedstrijden. Om hier een medaille te halen is best moeilijk. Er doen namelijk veel kinderen mee. Chanise Tuithof lukt het om derde te worden bij de junioren. Verder is er nog een Turn- en Fundag voor alle jeugdleden van de recreatie. Dit is een dag met een wedstrijdgedeelte en een recreatiedeel. Hier doen altijd veel kinderen aan mee. Kim Dijkstra behaalt een medaille. Onze laatste activiteit van het seizoen zijn de Clubkampioenschappen. Ieder turnt onder het kritische oog van de jury de oefening op haar eigen nivo. Er is een kampioen bij de recreanten en een kampioen bij de selectie. Tirza Meijer wordt kampioen bij de recreanten en Joni Tersteeg bij de selectie. In het seizoen 2008/2009 speelde het vinden van juryleden een grote rol. Turnen is natuurlijk een jurysport. Door de deelname aan de competitie moeten we bij elke wedstrijd een jurylid leveren. Gelukkig hebben we binnen onze vereniging twee juryleden, maar meer juryleden is wenselijk. We zijn dus zeer actief op zoek naar juryleden. Als wedstrijdsecretariaat kijken we tevreden terug op het seizoen 2008/2009!

5 Verslag van de penningmeester Aantal leden 1 januari 2008: 340 Aantal leden 1 januari 2009: 320 Aantal leden 1 januari 2010: 323 Resultatenrekening en begroting (in euro s) Inkomsten Begroting 2010 Realisatie 2009 Begroting Contributie Sponsorgelden Overige inkomsten Subtotaal inkomsten Uitgaven Leiding Huur zaal Bond lidmaatschap Organisatie wedstrijden Administratie/porto Overige kosten Subtotaal uitgaven Resultaat De balans per 31 december 2009 (in euro s) Activa Passiva Liquide middelen Eigen vermogen Debiteuren Nog te betalen kosten Voorraden Crediteuren Vooruitbetaalde kosten Overige schulden Totaal activa Totaal passiva

6 Toelichting op de cijfers - Contributie: de verhoging van de contributie per start van het seizoen was hoger dan in de begroting van 2009 rekening mee gehouden. Het ledenaantal is gelijk gebleven. In totaal is de realisatie hoger dan gepland. - Sponsorgelden: in 2009 is het contract met de hoofdsponsor afgelopen. Een nieuwe sponsor(en) is nog niet gevonden. Voor 2010 wordt dit wel verwacht. Opgehaalde gelden worden aangewend voor aanschaf van nieuwe middelen, in de begroting voor 2010 is hier nog geen rekening mee gehouden. - Leiding: de vergoedingen aan de leiding zijn in 2009 beperkt verhoogd. Door het laten vervallen van onrendabele lessen, geen tegenvallers uit voorgaande jaren, minder kosten voor selectieleiding zijn de kosten toch lager dan in voorgaande jaren. - Huur zalen: in 2009 zijn de tarieven voor de gymzalen niet verhoogd. - Administratie/porto: door het digitaliseren van de communicatie zijn de kosten ten opzichte van voorgaande jaren verminderd. - Overige kosten: in deze kosten zijn eenmalige kosten voor het realiseren van de website ad opgenomen. Deze kosten worden voor 2010 niet verwacht. - Overige schulden: vanwege het invoeren van de seizoenscontributie is een schuld van aan de leden voor de vooruitbetaalde contributie ontstaan. Voorstel voor de contributie seizoen 2010/2011 Het voorstel is om de contributie beperkt te verhogen met circa 2%. De contributie is de afgelopen jaren flink verhoogd. De verwachting is dat kosten beperkt stijgen en gezien het positieve resultaat van 2009 is een beperkte verhoging dan ook voldoende. De voorgestelde tarieven met ingang van het 3 e kwartaal 2010 dan wel seizoen 2010/2011 zijn dus: Per kwartaal 2009/2010 Per seizoen 2009/2010 Per kwartaal 2010/2011 Per seizoen 2010/2011 Lessen tot 16 jaar 27,50 101,50 28,00 103,50 Lessen meisjes ,25 156,50 42,00 159,50 Lessen volwassenen 37,50 141,50 38,25 144,50 Selectie I/II 55 / 71,5 211,50 / 277,50 56 / ,50 / 283,50 Fifty fit 45,25 172,50 46,00 175,50 Het voorstel is om de tarieven voor automatische incasso ( 1,25 per kwartaal), seizoensbetaling ( 8,50) en inschrijfgeld ( 5) niet te wijzigen.

7 Notulen jaarvergadering op 4 maart 2009 Aanwezige bestuursleden: Desiree de Bos (voorzitter) Marijtje de Jong (penningmeester) Ine van der Veen (wedstrijdsecretariaat) Marion Dijkstra (ondersteunende taken) Lysbeth Zeehandelaar (algemeen lid) Overige aanwezigen: Angel Verweij (leiding) Thea vd Hooren (lid) Frank Tersteeg Mariska Tersteeg 1. Opening. Desiree de Bos opent om uur de vergadering. 2. Notulen vorige vergadering. De notulen van de algemene ledenvergadering van 2008 worden ongewijzigd vastgesteld. 3. Ingekomen stukken en mededelingen. Geen. 4. Jaarverslag. Marijtje leest het jaarverslag 2008 voor. 5. Financieel verslag. Desiree licht de jaarrekening toe. Gelukkig was het financieel een beter jaar voor OKK dan Een groot aantal leden zijn overgegaan naar seizoensbetaling en/of automatische incasso. Angel vraagt of het mogelijk is leden uit te sluiten van de KNGU of zelfs helemaal afstand te nemen van de KNGU omdat de contributie hieraan toch wel een grote kostenpost is. Deze discussie is bekend. Besloten wordt bij de KNGU te blijven, uitstappen is toch wel een gemis, met name voor de selectieleden. Het kan geen kwaad eens ons licht op te steken bij andere verenigingen betreffende uitsluiten van leden en dan vooral voor de gevolgen op het gebied van verzekeringen. 6. Verslag kascontrolecommissie. De kas is gecontroleerd en goed bevonden. 7. Begroting. Desiree licht de begroting toe: De contributie wordt met 5% verhoogd. Het sponsorcontract loopt af, gesprekken over verlenging gaan plaats vinden. Er staat een financiële actie in de planning. 8. Bestuur aftredend/herkiesbaar. Bestuur in de nieuwe samenstelling is goedgekeurd.

8 9. Rondvraag. Thea: Wie jureert er nu voor OKK? - Mariska Tersteeg en Marijtje de Jong Angel: Kunnen de namen en telefoonnummers van de leiding in de Nieuwsbrief opgenomen worden? - Marijtje zorgt hiervoor Heeft 4 meisjes en Tatjane gevraagd om de vervolgcursus assistent te doen. Zij willen wel, maar graag met elkaar. Omdat Ellis echter nog geen 14 jaar is bij aanvang van de cursus gaat dit (nog) niet door. Tatjane heeft geen interesse. Mariska: Kan er een lijst met naw- en niveau gegevens van de selectieleden komen? - Ine werkt hieraan. Is er al iets bekend over het zomerkamp? - Marijtje geeft info door. Komen er nieuwe turnpakjes in het seizoen ? - Ja 10. Sluiting. De vergadering wordt gesloten om uur.

Uitnodiging en agenda jaarvergadering 2011

Uitnodiging en agenda jaarvergadering 2011 Jaarverslag Sportvereniging OKK 2011 Uitnodiging en agenda jaarvergadering 2011 Het bestuur van Sportvereniging OKK te Nieuwkoop nodigt alle leden van de vereniging uit tot het bijwonen van de jaarvergadering

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag seizoen 2014-2015

Financieel Jaarverslag seizoen 2014-2015 Financieel Jaarverslag seizoen 2014-2015 Pagina 1 van 9 Balans Leusder Badminton Combinatie per 31.07.2015 (Bedragen x 1,--) Seizoen Seizoen Activa 2013-2014 2014-2015 Voorraden Voorraad shuttles 777 489

Nadere informatie

UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014.

UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014. Algemen e ledenv e rgade ring 2014 UITNODIGING Commissievergadering woensdag 19 november 2014. Aan de leden van alle commissies en leden die een zelfstandige functie bekleden binnen Dalvo. Zoals gebruikelijk

Nadere informatie

Gymnastiekvereniging O.D.I 't Harde

Gymnastiekvereniging O.D.I 't Harde Jaarrekening 2013 Gymnastiekvereniging O.D.I 't Harde Inhoudsopgave Algemeen Financieel overzicht Resultaten rekening 2013 en balans Gedetailleerd overzicht van ontvangsten en uitgaven Toelichting resultatenrekening

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag

Financieel Jaarverslag Financieel Jaarverslag seizoen 2013-2014 Balans Leusder Badminton Combinatie per 31.07.2014 (Bedragen x 1,--) Seizoen Seizoen Activa 2012-2013 2013-2014 Voorraden Voorraad shuttles 815 777 Voorraad clubkleding

Nadere informatie

Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016

Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016 Notulen 36 e ALV Veenshuttle op 31 maart 2016 Aanwezig: volgens presentielijst 23 leden 1. OPENING De voorzitter opent om 19:30u in sporthal De Phoenix de Algemene Leden Vergadering en heet alle aanwezigen

Nadere informatie

ALGEMENE LEDENVERGADERING. 10 oktober 2014

ALGEMENE LEDENVERGADERING. 10 oktober 2014 ALGEMENE LEDENVERGADERING 10 oktober 2014 Agenda ALV 2014 1. Opening 2. Ingekomen stukken en mededelingen 3. Goedkeuring notulen van de ALV van 24 mei 2013. 4. Bestuur 5. Presentatie jaarverslag van het

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag seizoen

Financieel Jaarverslag seizoen Financieel Jaarverslag seizoen 2016-2017 Pagina 1 van 9 Balans Leusder Badminton Combinatie per 31.07.2017 (Bedragen x 1,--) Seizoen Seizoen Activa 2015-2016 2016-2017 Voorraden Voorraad shuttles 240 395

Nadere informatie

Jaarrekening Begroting

Jaarrekening Begroting Jaarrekening 2015-2016 (1 oktober 2015-30 september 2016) & Begroting 2017-2018 (1 oktober 2017-30 september 2018) Ter behandeling bij ALV dd 26 januari 2017 Balans Bedragen in ACTIVA 30-9-2016 30-9-2015

Nadere informatie

In deze vierde nieuwsbrief van dit seizoen willen wij u vanuit het bestuur weer informeren over een aantal zaken.

In deze vierde nieuwsbrief van dit seizoen willen wij u vanuit het bestuur weer informeren over een aantal zaken. Nieuwsbrief maart 2019 Beste leden en ouders van leden, In deze vierde nieuwsbrief van dit seizoen willen wij u vanuit het bestuur weer informeren over een aantal zaken. Bestuurlijk nieuws Zoals gemeld

Nadere informatie

Inhoudsopgave jaarverslagen 2014 en begroting 2015

Inhoudsopgave jaarverslagen 2014 en begroting 2015 Inhoudsopgave jaarverslagen 2014 en begroting 2015 1. Agenda Algemene Leden Vergadering 30 maart 2015 2. Verslag Algemene Leden Vergadering 24 maart 2014 5-8 Jaarverslag penningmeester 2014 Agenda van

Nadere informatie

1. Opening De voorzitter opent om 20.05 uur de algemene ledenvergadering en heet iedereen welkom.

1. Opening De voorzitter opent om 20.05 uur de algemene ledenvergadering en heet iedereen welkom. 1 Verslag algemene Ledenvergadering sv Sportlust 19 maart 2009 Concept verslag De Algemene Ledenvergadering van de Sportvereniging Sportlust heeft plaats gevonden in het clubgebouw van Hockeyvereniging

Nadere informatie

GYMNASTIEKVERENIGING LEEUWARDEN. Begroting 2014 & 2015

GYMNASTIEKVERENIGING LEEUWARDEN. Begroting 2014 & 2015 GYMNASTIEKVERENIGING LEEUWARDEN Begroting 2014 & 2015 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 3 A. BEGROTING... 4 A.1. Inleiding... 4 A.2. Begroting op hoofdlijnen... 4 A.3. Kosten... 5 A.4. Opbrengsten... 7 Begroting

Nadere informatie

5. Notulen vaststelling jaarrekening 2015 en decharge

5. Notulen vaststelling jaarrekening 2015 en decharge FINANCIEEL JAARVERSLAG 2015 1. Balans per 31 december 2015 2. Winst- en verliesrekening over 2015 3. Specificatie exploitatiekosten 2015 4. Toelichting jaarrekening 2015 5. Notulen vaststelling jaarrekening

Nadere informatie

Financieel jaarverslag

Financieel jaarverslag Financieel jaarverslag 2014-2015 Inhoudsopgave H.1 Jaarverslag penningmeester H.2 Balans H.3 Begroting H.4 Kascommissie 1. Jaarverslag penningmeester Het financieel jaarverslag over het boekjaar 2014-2015

Nadere informatie

Financieel jaarverslag

Financieel jaarverslag Financieel jaarverslag 2016-2017 Inhoudsopgave H.1 Jaarverslag penningmeester H.2 Rekening van baten en lasten H.3 Begroting 2017-2018 H.4 Kascommissie 1. Jaarverslag penningmeester Het financieel jaarverslag

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering TurnAround 8 september 2015

Notulen Algemene Ledenvergadering TurnAround 8 september 2015 Notulen Algemene Ledenvergadering TurnAround 8 september 2015 Locatie: Turnhal TurnAround, 1 e straat 52 Afwezig met afmelding: Lisanne Krul, Rob van Hellemond, Chantal Beekman, Tine Noordman, Rina Oudenaarde,

Nadere informatie

Elburger Volleybal Vereniging

Elburger Volleybal Vereniging EXPLOITATIE OVERZICHT 2015-2016 2014/2015 2015/2016 2015/2016 2016/2017 2014/2015 2015/2016 2015/2016 2016/2017 exploitatie begroting exploitatie begroting UITGAVEN exploitatie begroting exploitatie begroting

Nadere informatie

BLIJF OP DE HOOGTE TENNISCLUBETTEN.NL

BLIJF OP DE HOOGTE TENNISCLUBETTEN.NL BLIJF OP DE HOOGTE TENNISCLUBETTEN.NL BEDANKT! AGENDA ALV 8-1 1. Opening en mededelingen Vaststellen agenda (2), ingekomen stukken (3), notulen (4) 5. Jaarverslagen 2018 Bestuur (5a) & commissies (5b)

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF januari 2016

NIEUWSBRIEF januari 2016 NIEUWSBRIEF januari 2016 1. 2016 Allereerst willen wij alle leden en hun familie een sportief jaar toewensen. Let op, in deze nieuwsbrief staat bij punt 5 informatie over de lessen in en rondom de carnavalsweek.

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2013

Financieel Jaarverslag 2013 Financieel Jaarverslag 2013 Inhoud VOORWOORD 3 BALANS 4 TOELICHTING OP DE BALANS 5 RESULTATEN 6 TOELICHTING RESULTATEN 7 BESTUURSVERKLARING FOUT! BLADWIJZER NIET GEDEFINIEERD. Pagina 2 van 8 Voorwoord

Nadere informatie

Financieel jaarverslag

Financieel jaarverslag Financieel jaarverslag 2012-2013 Inhoudsopgave H.1 Jaarverslag penningmeester H.2 Waarderingsgrondslagen H.3 Rekening van baten en lasten H.4 Balans H.5 Kascommissie 1. Jaarverslag penningmeester Het financieel

Nadere informatie

Som der inkomsten 94.173 92.997 87.871 88.860

Som der inkomsten 94.173 92.997 87.871 88.860 BEGROTING 2013 2013 2013 2012 2012 Begroting Realisatie Begroting Realisatie Inkomsten Acties 1.900 1.227-4.822 Contributie 51.900 49.600 52.437 47.620 Sponsorgeld 1.200 150-400 Zwemsportsubsidie 39.173

Nadere informatie

Namens het bestuur wens ik u allen een gezond, gelukkig en heel sportief 2016!

Namens het bestuur wens ik u allen een gezond, gelukkig en heel sportief 2016! Woordje van de voorzitter Namens het bestuur wens ik u allen een gezond, gelukkig en heel sportief 2016! Hierbij weer een nieuwe nieuwsbrief. Ik vraag in dit stukje graag uw aandacht voor de wedstrijden

Nadere informatie

Christelijke Sportvereniging Deos

Christelijke Sportvereniging Deos Christelijke Sportvereniging Deos Door Eensgezindheid en Overtuiging Sterk Jaarverslag 2007 Inhoudsopgave Profiel CSV Deos... 3 Sportieve prestaties... 4 Jongens... 4 Meisjes... 4 Bestuur... 5 Ledenverloop...

Nadere informatie

Huisregels Seizoen

Huisregels Seizoen Huisregels Seizoen 2015-2016 September 2015 Inleiding Sv IVO hanteert,mede op advies van de KNGU, huisregels. Deze creëren ook naar onze mening duidelijkheid omtrent wat wel en niet kan, wenselijk is,

Nadere informatie

MHC-Liberty. Vereniging of n B.V.?

MHC-Liberty. Vereniging of n B.V.? Algemene Leden Vergadering 2014 MHC-Liberty Vereniging of n B.V.? dinsdag 2 december 2014, aanvang 20.00 uur Het programma van de avond 1: Opening door de voorzitter. Vaststellen notulen van de vorige

Nadere informatie

WINST & VERLIES REKENING AVH

WINST & VERLIES REKENING AVH WINST & VERLIES REKENING AVH OPBRENGSTEN KOSTEN werkelijk 2007 begroot 2007 werkelijk 2007 begroot 2007 Leden Kader Inschrijfgeld 368 875 Vergoeding trainers 14.906 23.000 Contributie Mini pupillen 311

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF februari /maart 2016

NIEUWSBRIEF februari /maart 2016 NIEUWSBRIEF februari /maart 2016 1. LEDENVERGADERING Op onze jaarlijkse ledenvergadering hebben wij verantwoording over het afgelopen jaar afgelegd en onze plannen voor volgend jaar besproken. Helaas was

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag en Begroting

Financieel Jaarverslag en Begroting Financieel Jaarverslag 2016-2017 en Begroting 2017-2018 Bijlage 4 1. Algemeen Het boekjaar 2016-2017 is financieel gunstig verlopen. De totale lasten zijn ruim onder het begrootte totaalbedrag van ca 18.000

Nadere informatie

Basketbalvereniging Jump 80. Algemene Ledenvergadering Maandag 13 oktober 2014

Basketbalvereniging Jump 80. Algemene Ledenvergadering Maandag 13 oktober 2014 Basketbalvereniging Jump 80 Algemene Ledenvergadering Maandag 13 oktober 2014 Agenda: Welkom en opening Verslag seizoen 2013/2014 Financieel verslag seizoen 2013/2014 Doelstellingen seizoen 2014/2015 Begroting

Nadere informatie

3.GOUD, ZILVER EN BRONS OP DE OPEN TILBURGSE KAMPIOENSCHAPPEN!

3.GOUD, ZILVER EN BRONS OP DE OPEN TILBURGSE KAMPIOENSCHAPPEN! NIEUWSBRIEF december 2016 Alle ingeschreven leden ontvangen deze nieuwsbrief. De leden die met ingang van het nieuwe kwartaal zijn uitgeschreven krijgen deze voor de laatste keer. Mocht uw zoon/dochter

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG NVBT OVER 2014

FINANCIEEL JAARVERSLAG NVBT OVER 2014 FINANCIEEL JAARVERSLAG NVBT OVER 2014 Nijkerk, 16 april 2015 Versie 1.0 Balans NVBT Balans NVBT per 31-12-2014 Activa 31-12-2014 31-12-2013 Passiva 31-12-2014 31-12-2013 Vaste activa 0 0 Eigen Vermogen

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering 7 mei 2014. Jaarrekening 2013. Begroting 2015

Algemene ledenvergadering 7 mei 2014. Jaarrekening 2013. Begroting 2015 Algemene ledenvergadering 7 mei 2014 Jaarrekening 2013 en Begroting 2015 Algemeen 2013 is in financieel opzicht een goed jaar geweest voor de NOSBO. Het exploitatieoverzicht sluit met een positief saldo

Nadere informatie

2. Mededelingen en ingekomen stukken Jan de Vries wordt de nieuwe penningmeester. Vervanger van Dick Hein die nu bij de TC zit.

2. Mededelingen en ingekomen stukken Jan de Vries wordt de nieuwe penningmeester. Vervanger van Dick Hein die nu bij de TC zit. Algemene ledenvergadering VCZ 06 november 2017 Het bestuur nodigt alle leden van VCZ uit voor de algemene ledenvergadering welke wordt gehouden op maandag 06 november om 20.00 uur in de kantine van de

Nadere informatie

Opgericht: 17 november 1950. Aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie

Opgericht: 17 november 1950. Aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Opgericht: 17 november 1950. Aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Pag. 1 Versie 20 april 2015 OLVO OLVO staat voor: Ons Lichaam Vraagt Ontspanning OLVO is een christelijke gymnastiekvereniging

Nadere informatie

Jaarverslag seizoen

Jaarverslag seizoen Jaarverslag seizoen 2017-2018 Inleiding HBC gymnastics is in september 2016 opgericht. Deze nieuwe vereniging is een afsplitsing van GSV Heemstede en haar activiteiten betreffen zowel kinder-, jeugd- als

Nadere informatie

De bestuurskosten zijn iets lager dan begroot, en bestaan voornamelijk uit een bijdrage aan de bestuursexcursie.

De bestuurskosten zijn iets lager dan begroot, en bestaan voornamelijk uit een bijdrage aan de bestuursexcursie. Aan: Stufib-ledenvergadering Van: Penningmeester (Ronald Klein-Holte) Datum: 24 april 2008 Betreft: Toelichting financiële stukken (aanpassing n.a.v. vaststelling jaarvergadering 24 april) In bijlage ontvangt

Nadere informatie

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014 Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2014 Het bestuur van Hockey Club De Hoeksche Waard roept hierbij alle leden bijeen voor het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering op 11 juni 2014 in het clubhuis,

Nadere informatie

Ouderraad. Monique, Miranda, Mariëlle, Angelique, Bianca, Sandra, Aline, Cindy, Dieke, Juf Hennie

Ouderraad. Monique, Miranda, Mariëlle, Angelique, Bianca, Sandra, Aline, Cindy, Dieke, Juf Hennie Notulen OR vergadering 22 juni 2015 Aanwezig: Afwezig: Monique, Miranda, Mariëlle, Angelique, Bianca, Sandra, Aline, Cindy, Dieke, Juf Hennie niemand 01. Opening Monique opent de vergadering om 20:40.

Nadere informatie

jaarverslag 2013 Stichting Helderse Wereldwinkel Keizerstraat 13A 1781 GC Den Helder Telefoon 0223 870016 Rek ABN-AMRO NL62ABNA08474.64.

jaarverslag 2013 Stichting Helderse Wereldwinkel Keizerstraat 13A 1781 GC Den Helder Telefoon 0223 870016 Rek ABN-AMRO NL62ABNA08474.64. jaarverslag 2013 Stichting Helderse Wereldwinkel Keizerstraat 13A 1781 GC Den Helder Telefoon 0223 870016 Rek ABN-AMRO NL62ABNA08474.64.776 Het bevorderen van eerlijke handel en het steunen van producenten

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering ACGV

Algemene Ledenvergadering ACGV TurnAround DIGITAAL april 2015 Algemene Ledenvergadering ACGV Op woensdag 22 april 2015 is de jaarlijkse Algemene Ledenvergadering van ACGV. Alle leden en ouders van jeugdleden zijn van harte uitgenodigd

Nadere informatie

Algemene ledenvergadering Volleybalvereniging Relay Langedijk

Algemene ledenvergadering Volleybalvereniging Relay Langedijk Algemene ledenvergadering Volleybalvereniging Relay Langedijk Noord- Scharwoude, 26 november 2014 Verslag/notulen 1 Opening Voorzitter opent de vergadering en meldt de personen die zich hebben afgemeld.

Nadere informatie

Een Scouting groepsvereniging. Maar wat nu?

Een Scouting groepsvereniging. Maar wat nu? Een Scouting groepsvereniging Maar wat nu? Stukje historie In 70 er jaren Verenigingsvorm niet mogelijk voor Scouting groepen Daarom Stichtingsvorm misbruikt. Scouting Nederland paste HHR aan de Stichtingsvorm

Nadere informatie

Jaarrekening 2017 en begroting 2018

Jaarrekening 2017 en begroting 2018 Jaarrekening 2017 en begroting 2018 Jaarrekening 2017 en begroting 2018 TVAP Inhoudsopgave 1. Jaarrekening 2017... 1 1.1. Balans 1 1.2. Staat van baten en lasten 2017... 2 1.3. Toelichting bij de jaarrekening

Nadere informatie

Verkorte versie Jaarverslag Kaasmuseum 2017, Pagina 1

Verkorte versie Jaarverslag Kaasmuseum 2017, Pagina 1 Stichting Het Hollands Kaasmuseum Alkmaar Rapport 2017 Alkmaar, februari 2018 Verkorte versie Jaarverslag Kaasmuseum 2017, Pagina 1 INHOUDSOPGAVE Blz. Bestuursverslag 3 Jaarrekening 1. Balans per 31 december

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2015 en Begroting Tennisclub Ootmarsum

Financieel Jaarverslag 2015 en Begroting Tennisclub Ootmarsum Financieel Jaarverslag 2015 en Begroting 2016 Tennisclub Ootmarsum Inhoud 1. Overzicht Resultatenrekening en begroting 2. Overzicht Balans 3. Overzicht ledenaantal 4. Toelichting Resultatenrekening 2015

Nadere informatie

De kosten voor onze internetpagina bestonden alleen uit hostingskosten.

De kosten voor onze internetpagina bestonden alleen uit hostingskosten. Aan: Stufib-ledenvergadering Van: Penningmeester (Ronald Klein-Holte) Datum: 5 mei 2011 Betreft: Toelichting financiële stukken 2010 In bijlage ontvangt u: - Stufib Baten en Lasten 2010 - Stufib Balans

Nadere informatie

3. Financieel jaarverslag

3. Financieel jaarverslag 3. Financieel jaarverslag 3.1. Algemeen Zoals zich al liet aankondigen is er in het afgelopen jaar een verlies gemaakt. Het resultaat over afgelopen boekjaar is - 1.614,14,-. Dit bedrag is gecorrigeerd

Nadere informatie

Vincentius Vereniging Haarlem. Jaarverslag 2014

Vincentius Vereniging Haarlem. Jaarverslag 2014 Vincentius Vereniging Haarlem Jaarverslag 2014 Jaarverslag 2014 Inhoudsopgave: Pagina Verslag van het bestuur 3 Balans per 31 december 2014 4/5 Staat van baten en lasten over 2014 4/5 Toelichting op de

Nadere informatie

Gymnastiekvereniging Nunspeet

Gymnastiekvereniging Nunspeet Gymnastiekvereniging Nunspeet Contact: secretarisgvnunspeet@gmail.com Website: www.gymverenigingnunspeet.nl Jaargang 1 - Nummer 1 - september 2016 Bestuur seizoen 2016-2017 Voorzitter: Vacant Penningmeester:

Nadere informatie

CONCEPT Verslag van de algemene ledenvergadering van Atelier 78 van 21 maart 2017

CONCEPT Verslag van de algemene ledenvergadering van Atelier 78 van 21 maart 2017 CONCEPT Verslag van de algemene ledenvergadering van Atelier 78 van 21 maart 2017 Aanwezig waren 28 leden (inclusief bestuursleden) zie originele presentielijst in archief). Van 5 leden kwam bericht van

Nadere informatie

3 Administratiekosten leden zonder automatische incasso: 2, /jaar

3 Administratiekosten leden zonder automatische incasso: 2, /jaar Begeleidende brief ALV 2010 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 1 Inleiding... 1 2 Contributie verhoging voor gezinskaarten: 1,... 1 3 Administratie kosten leden zonder automatische incasso: 2,... 1 4 Appendix

Nadere informatie

LTVL NIEUWS januari Jaargang 6 Nummer 1. Beste LTVL-ers,

LTVL NIEUWS januari Jaargang 6 Nummer 1. Beste LTVL-ers, Beste LTVL-ers, Alweer de eerste nieuwtjes voor het tennisseizoen 2014 in de vorm van deze nieuwsbrief. De redactiecommissie gaat weer proberen jullie zo goed mogelijk van informatie te voorzien. Maar

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017/2018

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017/2018 FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017/2018 Vijfhuizen, 29 oktober 2018 Aan de leden en ouders/verzorgers van jeugdleden van de Tennisvereniging Vijfhuizen, Hierbij treft u het jaarverslag 2017/2018 van Tennisvereniging

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF oktober 2016

NIEUWSBRIEF oktober 2016 NIEUWSBRIEF oktober 2016 Alle ingeschreven leden ontvangen deze nieuwsbrief. Mocht uw zoon/dochter niet meer sporten dan bent u wellicht vergeten om hem/haar uit te schrijven. Neem dan s.v.p. zo spoedig

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering

Verslag Algemene Ledenvergadering Verslag Algemene Ledenvergadering Maandag 28 november 2016, 19:00 uur, vergaderruimte zwembad Otterveurdt 1. Opening door de voorzitter De voorzitter, Marcel de Raat, opent om 19:10 de vergadering en heet

Nadere informatie

Sloop gymzaal Maurik

Sloop gymzaal Maurik Sloop gymzaal Maurik Op 1 april 2012 zal de gymzaal aan de Esdoornstraat gesloopt zijn. Stichting Woningbeheer Betuwe ontwikkelt een Kulturhus met sportvoorzieningen. Donderdag 9 februari 2012 hebben wij

Nadere informatie

WELKOM bij de eerste ALGEMENE LEDENVERGADERING van ZORG COOPERATIE ROOI u.a.

WELKOM bij de eerste ALGEMENE LEDENVERGADERING van ZORG COOPERATIE ROOI u.a. KBO OLLAND 23-2-2016 1 WELKOM bij de eerste ALGEMENE LEDENVERGADERING van ZORG COOPERATIE ROOI u.a. 19 APRIL 2016 Agenda 1. Opening 2. Vaststelling agenda 3. Berichten van verhinderingen en laatste mededelingen

Nadere informatie

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2016

Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2016 Uitnodiging Algemene Ledenvergadering 2016 Vrijdag 18 november 2016 om 19.30 uur Locatie: kantine Sporthal Egerbos (Drie Decembersingel 34, Blerick) Het bestuur van basketbalvereniging Venlo Sport Crusaders

Nadere informatie

Verslag : Bestuur Margriet. Punt Onderwerp Toelichting actie 1 Opening Opening 19.40 door voorzitter

Verslag : Bestuur Margriet. Punt Onderwerp Toelichting actie 1 Opening Opening 19.40 door voorzitter Verslag : Bestuur Margriet Datum bijeenkomst: 19 april 2011 notulist: Jan Vos Aanvang: 19.30. bestuurskamer Margriet Aanwezig: Afwezig: Piet de Jongh, Jan Vos Ellen vd Bosch Marc v Luijk Cor Hoeks Jo van

Nadere informatie

Jaarrekening 2015 van Zwemvereniging Oud-Beijerland '66

Jaarrekening 2015 van Zwemvereniging Oud-Beijerland '66 Jaarrekening 2015 van Zwemvereniging Oud-Beijerland '66 11 april 2016 Jaarrekening 2015 Algemeen De vereniging bestaat vanaf 1966 en is statutair opgericht op 23 mei 1967. De vereniging is vanaf oprichtingsdatum

Nadere informatie

Infoboekje. Wedstrijdgroep A- en B-selectie

Infoboekje. Wedstrijdgroep A- en B-selectie Infoboekje Wedstrijdgroep A- en B-selectie Inhoudsopgave: Hoofdstuk I Informatie voor A- en B-selectie: 1. Informatie A- en B-selectie.... 4 pag. Dit 1 document heeft als doel een aantal zaken voor u als

Nadere informatie

Verslag jaarvergadering van ALV/RVA op 1 juni 2016.

Verslag jaarvergadering van ALV/RVA op 1 juni 2016. Verslag jaarvergadering van ALV/RVA op 1 juni 2016. Aanwezig: Ad Verhagen (voorzitter en penningmeester) Piet vd Wijst (bestuurslid) Rini v Hoogstraten (wedstrijdleider en webmaster) Hans Bervoets (bestuurslid)

Nadere informatie

Jaarrekening 2014 V.L.T.V.

Jaarrekening 2014 V.L.T.V. Vinkeveen, 28 januari 2015 Inhoudsopgave Inleiding 3. Hoofdstukken: 1. Balans per 31 december 2014 4. 2. Winst- en verliesrekening over 2014 5. 3. Toelichting 5. 3.1 Algemene toelichting 5. 3.2 Toelichting

Nadere informatie

Inhoudsopgave BLZ 2-9

Inhoudsopgave BLZ 2-9 Jaarverslag 2015 Inhoudsopgave BLZ 1. Algemeen 3 2. De jaarrekening 4 3. Balans 5 4. Resultatenrekening 6 5. Toelichting op de balans 7 6. Toelichting op de resultatenrekening 8 7. Begroting 9 2-9 1. Algemeen

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering AV Start 78. Donderdag 25 maart 2010

Algemene Ledenvergadering AV Start 78. Donderdag 25 maart 2010 Algemene Ledenvergadering AV Start 78 Donderdag 25 maart 2010 Agenda 1. Opening 2. Ingekomen stukken en mededelingen 3. Verslag algemene ledenvergadering 2009 4. Uitreiking prestatiebekers --- run for

Nadere informatie

Afwezig met kennisgeving: Elbert Verrips. Toehoorder: Patricia Havinga. Notuliste: Gerry van Oorschot

Afwezig met kennisgeving: Elbert Verrips. Toehoorder: Patricia Havinga. Notuliste: Gerry van Oorschot Notulen van de Algemene Vergadering van Judovereniging Anton Geesink (opgericht 21 december 1965) gehouden op 7 oktober 2014 in de Ontmoeting te Culemborg. Aanwezigen: Hans Schoemaker, Wim Colin, Toon

Nadere informatie

Financieel jaarverslag

Financieel jaarverslag Financieel jaarverslag 2015-2016 Inhoudsopgave H.1 Jaarverslag penningmeester H.2 Rekening van baten en lasten H.3 Begroting 2016-2017 H.4 Kascommissie 1. Jaarverslag penningmeester Het financieel jaarverslag

Nadere informatie

t Gymwaasken WOORDJE VAN Hallo allemaal,

t Gymwaasken WOORDJE VAN Hallo allemaal, t Gymwaasken WOORDJE VAN Hallo allemaal, Wie nu een kijkje gaat nemen in één van onze lessen, krijgt een heel ander beeld dan tijdens de rest van het jaar. Het is namelijk de laatste week voor onze turnshow.

Nadere informatie

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld.

Vast stellen agenda Geen aanvullingen op de agenda en deze wordt ongewijzigd vastgesteld. Vergadering: Algemene Leden Vergadering Datum: 24 september 2014 Aanvang: 19:30 Aanwezig: Kars Schuiten (vz), Harro Prins (penningmeester), Anne Veenker (bestuurslid Jeugd), Gert- Jan Kloppenburg (tc)

Nadere informatie

Onderwerp : Uitnodiging tot het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering 2016

Onderwerp : Uitnodiging tot het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering 2016 Ruitersport Vereniging Reigersburgh Waddinxveen, 23 maart 2016 Onderwerp : Uitnodiging tot het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering 2016 Deze uitnodiging geldt voor alle leden van RSV Reigersburgh

Nadere informatie

MHC Dieren Financieel jaarverslag 2008-2009 B. Grijpma 1 juni 2009

MHC Dieren Financieel jaarverslag 2008-2009 B. Grijpma 1 juni 2009 MHC Dieren Financieel jaarverslag 2008-2009 B. Grijpma 1 juni 2009 Inhoud: Balans per 1-6-2009 Realisatieoverzicht 2008-2009 Toelichting op het overzicht en begroting Meerjarenbegroting 2005-2017 Voorstel

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2017 TV Nieuwkoop

Financieel Jaarverslag 2017 TV Nieuwkoop Financieel Jaarverslag 2017 TV Nieuwkoop definitieve cijfers 19 juni 2018 Inleiding In 2017 is de financiële administratie overgenomen van Sanne Thomas (penningmeester) door Ad Ruiterman (administrateur)

Nadere informatie

Jaarrekening 2017 CONCEPT JAARREKENING 2017 MICHELLE VAN DER GEEST. PINK! Amsterdam

Jaarrekening 2017 CONCEPT JAARREKENING 2017 MICHELLE VAN DER GEEST. PINK! Amsterdam 2017 Jaarrekening 2017 CONCEPT JAARREKENING 2017 MICHELLE VAN DER GEEST PINK! Amsterdam INHOUDSOPGAVE Balans... 3 Exploitatieoverzicht... 4 Algemene toelichting... 5 Toelichting op balans... 6 Toelichting

Nadere informatie

Nieuwsbrief ALDO. Agenda/mededelingen. Bestuursleden. Jaargang 15 mei 2017 Nummer 41 ALDO

Nieuwsbrief ALDO. Agenda/mededelingen. Bestuursleden. Jaargang 15 mei 2017 Nummer 41 ALDO ALDO Secretariaat Grobbenhof 29 6932 CK Westervoort Nieuwsbrief ALDO TELEFOON: (026) 3121260 Jaargang 15 mei 2017 Nummer 41 Agenda/ mededelingen Uitnodiging algemene ledenvergadering Clubkampioenschappen

Nadere informatie

Leidraad voor freerunning

Leidraad voor freerunning Leidraad voor freerunning versie februari 2015 Voorwoord Welkom bij Gymnastiekvereniging D.G.V!! Bij D.G.V. kun je naast freerunning recreatie turnen, selectie turnen, sportfit en kleutergymnastiek beoefenen.

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag De Vrijpionnen 2010 / 2011 en begroting 2011/2012

Financieel Jaarverslag De Vrijpionnen 2010 / 2011 en begroting 2011/2012 Jeugdschaakvereniging De Vrijpionnen Jeugdcentrum De Spelewey Breughelhof 8, Voorhout Tel. 0252-216817 Secretariaat: Distelweg 13, 2215 DS Voorhout Tel.: 0252-216063 www.vrijpionnen.nl / secretaris@vrijpionnen.nl

Nadere informatie

Elburger Volleybal Vereniging

Elburger Volleybal Vereniging EXPLOITATIE OVERZICHT 2013-2014 2012/2013 2013/2014 2013/2014 2014/2015 2012/2013 2013/2014 2013/2014 2014/2015 UITGAVEN exploitatie begroting exploitatie begroting ONTVANGSTEN exploitatie begroting exploitatie

Nadere informatie

Nadere toelichting op het exploitatie- overzicht Flevostar Dronten 2014.

Nadere toelichting op het exploitatie- overzicht Flevostar Dronten 2014. Exploitatie overzicht Flevostar Dronten 2014 Omschrijving Begroting Uitkomst Uitkomst 2014 2014 2013 Inkomsten Contributies 6.400,00 6.747,50 5.912,50 Rente 150,00 95,03 140,95 Donaties 400,00 1.507,77

Nadere informatie

Nieuwsbrief Volant 90, nummer 30

Nieuwsbrief Volant 90, nummer 30 Nieuwsbrief Volant 90, nummer 30 TEAM 1 en TEAM 3 kampioen Zie standen en foto s verder op in deze nieuwsbrief Activiteitenkalender 2 e deel van het seizoen 2013-2014 Als bijlage bij deze nieuwsbrief vind

Nadere informatie

Jaarrekening 2013 Regio Noord Veluwe / Flevoland

Jaarrekening 2013 Regio Noord Veluwe / Flevoland Jaarrekening 2013 Regio Noord Veluwe / Flevoland Vastgesteld door het bestuur op: 22 mei 2014 Stichting Scouting Nederland District Noord Veluwe / Flevoland Postbus 296 8250 AG Dronten Jaarrekening 2013

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013 GYMNASTIEK VERENIGING SPORTUNA

JAARVERSLAG 2013 GYMNASTIEK VERENIGING SPORTUNA JAARVERSLAG 2013 GYMNASTIEK VERENIGING SPORTUNA 17 April 2014 Inhoudsopgave Inleiding Secretariaat o Lesaanbod o Wedstrijden & Evenementen o Huisvesting o Vooruitblik 2014 Technische Commissie o Kaderleden

Nadere informatie

Notulen Algemene Ledenvergadering Amersfoort Sportfederatie (ASF)

Notulen Algemene Ledenvergadering Amersfoort Sportfederatie (ASF) Notulen Algemene Ledenvergadering Amersfoort Sportfederatie (ASF) Datum: Donderdag 22 mei 2014 Locatie: Verenigingsgebouw CJVV 1. Opening en vaststellen agenda De voorzitter opent de vergadering om 20.08

Nadere informatie

13:28 Binnengekomen stukken de oprichtingsakte van Provero; een afschrift hiervan is beschikbaar op de website.

13:28 Binnengekomen stukken de oprichtingsakte van Provero; een afschrift hiervan is beschikbaar op de website. Verslag algemene ledenvergadering 9 november 2009 te Driebergen 13:19 Opening Voorzitter Jur v/d Velde opent de vergadering met het introduceren van de doelstellingen van Provero. Daarna stellen de oprichters

Nadere informatie

Jaarrekening 2011. Gymnastiekvereniging ODI t Harde

Jaarrekening 2011. Gymnastiekvereniging ODI t Harde Jaarrekening 2011 Gymnastiekvereniging ODI t Harde Inhoudsopgave Algemeen 3 Financieel overzicht 4 Resultatenrekening 2011 en balans 5 Toelichting resultatenrekening 2011 8 Uitgangspunten begroting 2012

Nadere informatie

ZPC Montferland. Verantwoording door de penningmeester Ferdinand Teitink ALV 11 april 2018

ZPC Montferland. Verantwoording door de penningmeester Ferdinand Teitink ALV 11 april 2018 ZPC Montferland Verantwoording door de penningmeester Ferdinand Teitink ALV 11 april 2018 1 Waar wonen de bondsleden ZPC Montferland AVL 11 april 2018 Dia 2 Verloop leden 2017 Aanmeldingen 27 Daarvan 4

Nadere informatie

21 april 2016: uur de Baat Huizen

21 april 2016: uur de Baat Huizen Concept verslag Algemene Ledenvergadering Turnlust 21 april 2016: 20.00 uur de Baat Huizen Aanwezig: Het bestuur: Rubia Adolfs, Mariska Bolt, Ferry de Hoogen, Frank de Kruijf, Bert van Wijk Trainers: Eimertje

Nadere informatie

Algemene Ledenvergadering 2012

Algemene Ledenvergadering 2012 Algemene Ledenvergadering 2012 Het bestuur nodigt u uit tot het bijwonen van de Algemene Ledenvergadering op 21-05-2012. Aanvang 19.30 uur. Locatie: NOVA college, Steve Bikostraat 75, 2131RZ Hoofddorp.

Nadere informatie

Financieel verslag Het jaar 2014 is afgesloten met een voordelig saldo van 4.542,00. Dit saldo komt ten goede aan het fonds Algemeen.

Financieel verslag Het jaar 2014 is afgesloten met een voordelig saldo van 4.542,00. Dit saldo komt ten goede aan het fonds Algemeen. Bijlage 3 bij Nieuwsbrief Financieel verslag 2014 Algemeen Het jaar 2014 is afgesloten met een voordelig saldo van 4.542,00. Dit saldo komt ten goede aan het fonds Algemeen. Toelichting bij de posten van

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2014. Nederlandse Go Bond

Financieel jaarverslag 2014. Nederlandse Go Bond Financieel jaarverslag 2014 Nederlandse Go Bond Balans Na voorgestelde resultaatbestemming. Bedragen in euro. ACTIVA 31 december 2014 1 januari 2014 31 december 2013 na bestemming resultaat na bestemming

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag

Financieel Jaarverslag Financieel Jaarverslag seizoen 2012-2013 Balans Leusder Badminton Combinatie per 31.07.2013 (Bedragen x 1,--) Seizoen Seizoen Activa 2011-2012 2012-2013 Voorraden Voorraad shuttles 2.299 815 Voorraad clubkleding

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2006. JongerenWerkGroep voor Sterrenkunde

Financieel Jaarverslag 2006. JongerenWerkGroep voor Sterrenkunde Financieel Jaarverslag 2006 JongerenWerkGroep voor Sterrenkunde Breda, 9 mei 2007 Geachte lezer, beste JWG er, Dit is het financieel jaarverslag van de JWG over het jaar 2006. Het is ook het laatste verslag

Nadere informatie

Algemeen. 3. Organisatiegegevens.. 3. Bestuur Balans Toelichting op de balans. 5. Staat van baten en lasten 6

Algemeen. 3. Organisatiegegevens.. 3. Bestuur Balans Toelichting op de balans. 5. Staat van baten en lasten 6 Jaarrekening 2015 Inhoudsopgave Algemeen. 3 Organisatiegegevens.. 3 Bestuur... 3 Balans... 4 Toelichting op de balans. 5 Staat van baten en lasten 6 Toelichting op de resultatenrekening... 7 Nadere toelichting

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF NOVEMBER/DECEMBER 2015

NIEUWSBRIEF NOVEMBER/DECEMBER 2015 NIEUWSBRIEF NOVEMBER/DECEMBER 2015 Vanuit het bestuur: Kijkje in de keuken van het bestuur. De nieuwsbrief van november, dat betekend dat het jaar alweer bijna om is. De tijd vliegt voorbij. Wat hebben

Nadere informatie

Nieuwsbrief 1 SV DUO, seizoen NIEUWSBRIEF SV DUO, NUMMER 1 SEIZOEN

Nieuwsbrief 1 SV DUO, seizoen NIEUWSBRIEF SV DUO, NUMMER 1 SEIZOEN NIEUWSBRIEF SV DUO, NUMMER 1 SEIZOEN 2017-2018 Dag allemaal, De eerste nieuwsbrief van het seizoen 2017-2018. Het is inmiddels december en de feestdagen staan alweer voor de deur. Daarom vanuit bestuur

Nadere informatie

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2015 nummer 1

Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2015 nummer 1 Nieuwsbrief BC Shuttlewoude 2015 nummer 1 Mededelingen van het Bestuur 6 Strippenkaart Het bestuur heeft besloten de 6 strippenkaart te introduceren, met name voor oud leden die nog een keer willen spelen

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag De Vrijpionnen 2009 / 2010 en begroting 2010/2011

Financieel Jaarverslag De Vrijpionnen 2009 / 2010 en begroting 2010/2011 Jeugdschaakvereniging De Vrijpionnen Jeugdcentrum De Spelewey Breughelhof 8, Voorhout Tel. 0252-216817 Secretariaat: Distelweg 13, 2215 DS Voorhout Tel.: 0252-216063 www.vrijpionnen.nl / secretaris@vrijpionnen.nl

Nadere informatie

Bij deze opgave horen de informatiebronnen 7 tot en met 11.

Bij deze opgave horen de informatiebronnen 7 tot en met 11. Opgave 5 Bij deze opgave horen de informatiebronnen 7 tot en met 11. Squashed is een squashvereniging in Huizen. Deze squashvereniging huurt in het seizoen 2011-2012 drie squashbanen bij sportcentrum All

Nadere informatie