Gymnastiekvereniging O.D.I 't Harde

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gymnastiekvereniging O.D.I 't Harde"

Transcriptie

1 Jaarrekening 2013 Gymnastiekvereniging O.D.I 't Harde

2 Inhoudsopgave Algemeen Financieel overzicht Resultaten rekening 2013 en balans Gedetailleerd overzicht van ontvangsten en uitgaven Toelichting resultatenrekening 2013 Uitgangspunten begroting 2014

3 Algemeen Gymnastiekvereniging Ontspanning door Inspanning (ODI) t Harde is een vereniging waarbij leden vanaf de leeftijd van 2 jaar de gym- en conditiesport kunnen beoefenen. Het ledenaantal ligt gedurende het jaar rond de 200 leden. De ledenadministratie vindt plaats in registratieprogramma Digimembers.nl. Dit registratieprogramma wordt door de KNGU gratis ter beschikking gesteld. Alle verenigingen zijn inmiddels verplicht om dit programma te gebruiken zodat de gegevensuitwisseling met de KNGU goed en direct kan plaatsvinden. Alle betalingen en ontvangsten vinden plaats via Rabobank Internet bankieren. Van de lesuren wordt jaarlijks een begroting gemaakt, waarmee de urendeclaraties en de gefactureerde zaalhuur kan worden gecontroleerd. De contributie werd in 2013 drie keer - begin maart, begin juni en begin december- via een automatische incasso geïnd. Als een incasso niet gelukt is (dit is zichtbaar op het overzicht van Equens of op het bankafschrift), wordt contact opgenomen met de betreffende persoon om de contributie alsnog zelf over te maken. Bij zelfstandig overmaken zal per keer 1.50 administratiekosten worden berekend. Andere inkomsten betreffen de jaarlijkse subsidie van de gemeente Elburg en de rente van de spaarrekening. In 2013 hebben wij ook meegedaan aan Diverse acties. waaronder De grote club actie, het rabobank clubkas fonds, de Boni actie en ons eigen sponsorspringen waardoor we extra inkomsten hebben gehad. De Springgroep heeft in 2013 nieuwe wedstrijdkleding gekregen. Deze is mede betaald door de inkomsten van de springgroep uit het sponsorspringen. Een grote uitgavenpost is de urenvergoeding van de leiding. De urenvergoedingen worden op basis van eenvoudige freelance-overeenkomsten uitbetaald na maandelijkse declaratie door de leiding. In januari wordt over het voorgaande jaar opgaaf van de uitbetaalde bedragen aan derden naar de belastingdienst gedaan. Dit gebeurt met het IB47 programma van de belastingdienst. De leidinggevenden krijgen ook een opgave van ontvangen loon. Ze dienen zelf voor afdracht van loonbelasting en sociale lasten te zorgen. De zaalhuur is ook een grote kostenpost. Deze wordt maandelijks in rekening gebracht door de VGH (Vereniging Gemeenschapscentra t Harde). Afgelopen jaar is er door ODI naast de nieuwe wedstrijd kleding van de springgroep ook ander nieuw materiaal aangeschaft, namelijk een evenwichtsbalk. Met de opbrengst van de diverse acties en d bestemmingsreserve is de aanschaf van dit nieuwe materiaal bekostigd. De KNGU heft bondscontributie op basis van het aantal leden en leeftijd. Ook dit is een bijzonder grote kostenpost. Op de volgende bladzijden wordt een financieel overzicht gegeven van de vereniging met daarna de resultatenrekening en de balans per 31 december 2013.

4

5 Toelichting jaarrekening 2013 Dit jaar hebben wij in totaal meer uitgegeven dan was begroot. Er is een negatief verschil van 1594,- Hieronder volgt per onderdeel een korte toelichting. Contributie De contributie bedroeg in 2013 op jaarbasis: Leeftijd Contributie 2t/m 15 jaar 94,50 16 jaar en ouder 124,50 Selectie leden 251,25 De contributie werd in 2013 drie keer begin maart, begin juni en begin december- via een automatische incasso geïnd. In t afgelopen jaar is er geen contributie verhoging toegepast. Er wordt 10,- inschrijfgeld berekend bij een nieuw lid. Daarnaast wordt in geval van niet automatische incasso 1,50 in rekening gebracht. Dit jaar hebben wij een bedrag van ,- aan contributie ontvangen. Begroot was het bedrag van ,-. Het ledental is licht gestegen. Begin 2013 waren er 209 betalende leden, eind 2013 waren dit er 214. Niet betalende leden zijn de bestuursleden en ereleden. Subsidie gemeente Elburg De over 2013 door de gemeente verleende subsidie bedraagt voorlopig 3.239,-. Dit bedrag kan nog worden bijgesteld op basis van de jaarrekening 2013 en het jaarverslag over De subsidie over 2012 is inmiddels definitief vastgesteld ( 3.386,-) Urenvergoeding leiding De uurvergoeding is ongewijzigd t.o.v. vorig jaar. De leiding krijgt 17 per uur en de assistenten 4 per uur. Bij de aspirant-dames geven 2 leidinggevenden les. Hierbij is een aangepaste vergoeding gehanteerd, namelijk beiden 10 per uur. In 2013 is in totaal aan urenvergoeding uitbetaald. In de begroting is een bedrag van opgenomen. Verschil is ontstaan door o.a. wel doorgaan van enkele lessen in de vakanties,en dat er meer uren gemaakt worden dit is ook terug te zien bij de zaalhuur. Zaalhuur In totaal is door de VGH over ,- aan zaalhuur gefactureerd. Begroot was een bedrag van 8.500,-. De zalen kosten respectievelijk 13,50 en 20,50 per uur. In de begroting zijn wij uitgegaan van een huurverhoging. Verschil is ontstaan doordat een enkele keer lessen niet zijn doorgegaan, lessen die in de vakanties wel zijn doorgegaan en omdat er meer lesuren zijn. Bondscontributie De bondscontributie over 2013 bedroeg 3.756,- en is gebaseerd op het aantal leden die in het betreffende jaar lid zijn of lid worden. Daarbij wordt een onderverdeling gemaakt naar leeftijd. Bondscontributie voor leden van 0 t/m 15 jaar bedroeg 14,59 per lid en voor 16 jaar en ouder 18,73.

6 Materialen In 2013 is nieuw materiaal aangeschaft: gympakjes voor de springgroep, en een evenwichtsbalk. Voor aanschaf van nieuw materiaal is een bestemmingsreserve gevormd. Deze hebben wij gedeeltelijk gebruikt. De aanschaf van de gympakjes ( 766,-) is deels bekostigd uit t sponsorspringen. Het evenwichtsbalk ( 1877,-) is gedeeltelijk uit de bestemmingsreserve en opbrengst van de Grote Club Actie,de Boni actie en het Rabobank clubkas fonds bekostigd. Op deze nieuwe aankopen wordt afgeschreven en ze zijn opgenomen op de balans. De verzekeringskosten van de brandverzekering bedroeg dit jaar Administratiekosten Deze kosten ( 121),betreffen de aanschaf van cartridges, kopieën maken, postzegels, etiketten en enveloppen. Opleidingen Dit jaar heeft 1 dame een opleiding voor leidinggevende gedaan. Deze kosten waren niet geheel begroot. De kosten voor deze opleiding bedroegen 855,-. In totaal is een bedrag van 879,- uitgegeven aan opleidingen en bijscholingen. Activiteiten en wedstrijden Deze post ( 1.670,-) is voornamelijk op te splitsen in de gemaakte kosten voor selectie wedstrijden, de kosten voor het houden van een uitvoering, de kosten voor de georganiseerde gyminstuif in de herfstvakantie en de sinterklaasviering. Daarnaast mag per groep gebruikt gemaakt worden van een bedrag van 2,50 per lid om iets extra s te doen. Dit jaar heeft ODI meegedaan aan meerdere acties: Rabobank Clubkasfonds Wij hebben uit dit fonds een bedrag van 459,- ontvangen. Boni actie Hierbij hebben we 994,- mogen ontvangen. Grote club actie. Deze heeft ons 721,- opgeleverd. Wij zijn als vereniging dankbaar dat we met deze acties zulke mooie bedragen hebben mogen ontvangen. Maar we mogen vooral trots zijn op de eigen actie (het sponsorspringen) deze heeft namelijk 2066,- opgeleverd.. Algemene kosten De algemene kosten ( 596,-) bestaan o.a. uit de bestuursaansprakelijkheidsverzekering bij de KNGU ( 33,66), lidmaatschap van de VGH ( 25) voor de tweede helft van t jaar is dit 30,- geworden en de afsluiting van het seizoen voor leiding en bestuur ( 353,10). Website Dit jaar heeft de website 74 aan kosten gehad. Dit zijn kosten voor het in de lucht houden van de site ( 24,20)en de onderhoudswerkzaamheden ( 50,-).

7 Toelichting op resultaat 2013 In 2013 hebben wij meer uitgegeven dan begroot. In totaal 1.594,-. Vooral de posten salarissen, zaalhuur, opleidingen en activiteiten laten grotere verschillen zien. Daarnaast hebben wij, al dan niet opgelegd door de KNGU, meer dan begroot geïnvesteerd in nieuw materiaal wat weer terug te zien is in de hogere afschrijvingen. Dit jaar hebben wij weer meegedaan met diverse acties, wat een positieve bijdrage is geweest voor het resultaat. Op de balans zijn de vooruitbetaalde kosten, de nog te ontvangen en nog te betalen kosten opgenomen. De nog te betalen bedragen zijn kosten die betrekking hebben op 2013, maar waarvan wij de factuur of declaratie pas begin 2014 hebben ontvangen. Dit zijn de factuur voor de zaalhuur in december, facturen van de KNGU betreffende 2 e helft van 2012, de bankkosten over het 4 e kwartaal van 2013 en urenvergoeding van de leiding over de maand december.

8 Uitgangspunten begroting 2014 Contributie De contributie opbrengst voor 2014 is begroot op een bedrag van De verwachting is dat het ledenaantal een lichte stijging laat zien. Er is een verandering van contributie heffen door gevoerd. Wij heffen nu 4 maal per jaar namelijk in het begin van de maanden september,december,maart en juni. De bondscontributie en de wedstrijdgelden(25,-) worden apart geheven deze incasso wordt in begin juni gedaan. De contributie bedragen zijn Selectie turnen : 63,75 Selectie dansen : 45,- Gym/ springen 16+ : 30,- Gym/ springen 16- : De bondscontributie bedraagt 16+ : 19, : 14,97 Subsidie De verwachte subsidie van de gemeente Elburg 2014 zal ongeveer 3.200,- bedragen. Urenvergoeding Bij de begroting is uitgegaan dat het aantal lesuren en de uurvergoeding overeenkomstig met het afgelopen jaar. Dit is afgerond op ,-. Zaalvergoeding Totaal begroot ,- In verband met uitbreiding lessen. Materiaal In het jaar 2014 zal er in ieder geval een saltogordel aangeschaft worden. Deze zal voor een gedeelte bekostigt worden door het Rabobank clubkas fonds. Activiteiten De activiteiten zullen in 2014 bestaan uit de normale selectiewedstrijden en daarnaast worden weer onderlinge wedstrijden georganiseerd. Dit jaar zal sponsorspringen worden georganiseerd en er zal weer worden meegedaan aan de Grote Clubactie. Ook hebben we ons weer opgegeven voor de Boni actie. Ook dit jaar mag de leiding 2,50 per lid van de les besteden aan activiteiten. Algemene kosten De algemene kosten zullen naar verwachting overeenkomen met Website De verwachte kosten voor de website zullen gelijk zijn met het afgelopen jaar. De website van ODI zal meer interactief gemaakt worden. Resultaat 2014 Het verwachte resultaat over 2014 zal nihil zijn.

Jaarrekening Gymnastiekvereniging ODI t Harde

Jaarrekening Gymnastiekvereniging ODI t Harde Jaarrekening 2012 Gymnastiekvereniging ODI t Harde Inhoudsopgave Algemeen 3 Financieel overzicht 4 Resultatenrekening 2012 en balans 5 Gedetailleerd overzicht van ontvangsten en uitgaven 6 Toelichting

Nadere informatie

Jaarrekening 2011. Gymnastiekvereniging ODI t Harde

Jaarrekening 2011. Gymnastiekvereniging ODI t Harde Jaarrekening 2011 Gymnastiekvereniging ODI t Harde Inhoudsopgave Algemeen 3 Financieel overzicht 4 Resultatenrekening 2011 en balans 5 Toelichting resultatenrekening 2011 8 Uitgangspunten begroting 2012

Nadere informatie

Jaarrekening Gymvereniging ODI t Harde

Jaarrekening Gymvereniging ODI t Harde Jaarrekening 2010 Gymvereniging ODI t Harde Inhoudsopgave Algemeen 3 Financieel overzicht 4 Resultatenrekening 2010 en balans 5 Toelichting resultatenrekening 2010 6 Uitgangspunten begroting 2011 10 Kostenvergoedingen

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG NVBT OVER 2014

FINANCIEEL JAARVERSLAG NVBT OVER 2014 FINANCIEEL JAARVERSLAG NVBT OVER 2014 Nijkerk, 16 april 2015 Versie 1.0 Balans NVBT Balans NVBT per 31-12-2014 Activa 31-12-2014 31-12-2013 Passiva 31-12-2014 31-12-2013 Vaste activa 0 0 Eigen Vermogen

Nadere informatie

Financieel jaarverslag

Financieel jaarverslag Financieel jaarverslag 2014-2015 Inhoudsopgave H.1 Jaarverslag penningmeester H.2 Balans H.3 Begroting H.4 Kascommissie 1. Jaarverslag penningmeester Het financieel jaarverslag over het boekjaar 2014-2015

Nadere informatie

Elburger Volleybal Vereniging

Elburger Volleybal Vereniging EXPLOITATIE OVERZICHT 2015-2016 2014/2015 2015/2016 2015/2016 2016/2017 2014/2015 2015/2016 2015/2016 2016/2017 exploitatie begroting exploitatie begroting UITGAVEN exploitatie begroting exploitatie begroting

Nadere informatie

GYMNASTIEKVERENIGING LEEUWARDEN. Begroting 2014 & 2015

GYMNASTIEKVERENIGING LEEUWARDEN. Begroting 2014 & 2015 GYMNASTIEKVERENIGING LEEUWARDEN Begroting 2014 & 2015 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 3 A. BEGROTING... 4 A.1. Inleiding... 4 A.2. Begroting op hoofdlijnen... 4 A.3. Kosten... 5 A.4. Opbrengsten... 7 Begroting

Nadere informatie

Financieel jaarverslag

Financieel jaarverslag Financieel jaarverslag 2016-2017 Inhoudsopgave H.1 Jaarverslag penningmeester H.2 Rekening van baten en lasten H.3 Begroting 2017-2018 H.4 Kascommissie 1. Jaarverslag penningmeester Het financieel jaarverslag

Nadere informatie

Verslag Algemene Ledenvergadering Gymnastiekvereniging FDO d.d. 29 mei 2013 (conceptversie 22 juni 2013)

Verslag Algemene Ledenvergadering Gymnastiekvereniging FDO d.d. 29 mei 2013 (conceptversie 22 juni 2013) Gymnastiekvereniging F.D.O Tel. 020-4080461 Secretariaat: Hamontstraat 18 e-mail: info@gvfdo.nl 1066 NA AMSTERDAM www.gvfdo.nl Verslag Algemene Ledenvergadering Gymnastiekvereniging FDO d.d. 29 mei 2013

Nadere informatie

Opgericht: 17 november 1950. Aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie

Opgericht: 17 november 1950. Aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Opgericht: 17 november 1950. Aangesloten bij de Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie Pag. 1 Versie 20 april 2015 OLVO OLVO staat voor: Ons Lichaam Vraagt Ontspanning OLVO is een christelijke gymnastiekvereniging

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag seizoen 2014-2015

Financieel Jaarverslag seizoen 2014-2015 Financieel Jaarverslag seizoen 2014-2015 Pagina 1 van 9 Balans Leusder Badminton Combinatie per 31.07.2015 (Bedragen x 1,--) Seizoen Seizoen Activa 2013-2014 2014-2015 Voorraden Voorraad shuttles 777 489

Nadere informatie

Bij een niet-commerciële organisatie is vooral het kassaldo belangrijk.

Bij een niet-commerciële organisatie is vooral het kassaldo belangrijk. www.jooplengkeek.nl Niet-commerciële organisaties Bij een niet-commerciële organisatie is vooral het kassaldo belangrijk. Met een goed overzicht van de ontvangsten en de uitgaven bewaken we dat de liquide

Nadere informatie

Financieel jaarverslag

Financieel jaarverslag Financieel jaarverslag 2015-2016 Inhoudsopgave H.1 Jaarverslag penningmeester H.2 Rekening van baten en lasten H.3 Begroting 2016-2017 H.4 Kascommissie 1. Jaarverslag penningmeester Het financieel jaarverslag

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement voor de Gymnastiekvereniging VGV

Huishoudelijk Reglement voor de Gymnastiekvereniging VGV Huishoudelijk Reglement voor de Gymnastiekvereniging VGV HUISHOUDELIJK REGLEMENT GYMNASTIEKVERENIGING VGV Augustus 2013 1 Inhoudsopgave Artikel 1 Doel... - 3 - Artikel 2 Verkrijging van het lidmaatschap...-

Nadere informatie

Financieel jaarverslag

Financieel jaarverslag Financieel jaarverslag 2012-2013 Inhoudsopgave H.1 Jaarverslag penningmeester H.2 Waarderingsgrondslagen H.3 Rekening van baten en lasten H.4 Balans H.5 Kascommissie 1. Jaarverslag penningmeester Het financieel

Nadere informatie

JAARREKENING GV VOGEL 2015

JAARREKENING GV VOGEL 2015 JAARREKENING GV VOGEL 2015 KVK 40477763 30 maart 2016 Sylvia Baard Inhoudsopgave 1. Toelichting jaarrekening 2015 GV VOGEL 2. Balans GV VOGEL per 31 december 2014 en 2015 3. Exploitatie GV VOGEL 2014 en

Nadere informatie

Elburger Volleybal Vereniging

Elburger Volleybal Vereniging EXPLOITATIE OVERZICHT 2013-2014 2012/2013 2013/2014 2013/2014 2014/2015 2012/2013 2013/2014 2013/2014 2014/2015 UITGAVEN exploitatie begroting exploitatie begroting ONTVANGSTEN exploitatie begroting exploitatie

Nadere informatie

Uitnodiging en agenda jaarvergadering 2010

Uitnodiging en agenda jaarvergadering 2010 Jaarverslag Sportvereniging OKK 2009 Uitnodiging en agenda jaarvergadering 2010 Het bestuur van Sportvereniging OKK te Nieuwkoop nodigt alle leden van de vereniging uit tot het bijwonen van de jaarvergadering

Nadere informatie

HBV The Jumpers JAARRAPPORT t/m

HBV The Jumpers JAARRAPPORT t/m 01-07-2014 t/m 30-06-2015 Den Haag, 24 november 2015 Jaarrapport 2014-2015 INHOUDSOPGAVE Blad Balans 3 Resultatenrekening 4 Resultaat Jump-Inn 5 Begroting 2015-2016 6 Toelichting op de cijfers 2014-2015

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag

Financieel Jaarverslag Financieel Jaarverslag seizoen 2013-2014 Balans Leusder Badminton Combinatie per 31.07.2014 (Bedragen x 1,--) Seizoen Seizoen Activa 2012-2013 2013-2014 Voorraden Voorraad shuttles 815 777 Voorraad clubkleding

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement voor de Gymnastiekvereniging VGV

Huishoudelijk Reglement voor de Gymnastiekvereniging VGV Huishoudelijk Reglement voor de Gymnastiekvereniging VGV HUISHOUDELIJK REGLEMENT GYMNASTIEKVERENIGING VGV September 2017 1 Inhoudsopgave Artikel 1 Doel...- 3 - Artikel 2 Verkrijging van het lidmaatschap...-

Nadere informatie

Jaarverslag Financiële Zaken 2013

Jaarverslag Financiële Zaken 2013 Bijgaand doen wij u de balans per 31 oktober 2013, de resultatenrekening over 2012/2013 toekomen. Voorafgaand aan de presentatie van de cijfers geven wij u een korte toelichting op de belangrijkste ontwikkelingen.

Nadere informatie

NIEUWSBRIEF 4 december 2013

NIEUWSBRIEF 4 december 2013 1 De meeste zaken kun je al in deze Nieuwsbrief vinden, maar de website (www.odigym.nl) proberen we helemaal up to date te houden met de actuele status van lessen en ander nieuws. Dus kijk maar snel daar

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2016 IVN Apeldoorn

Financieel jaarverslag 2016 IVN Apeldoorn IVN-afdeling Apeldoorn e-mail: penningmeester@ivn-apeldoorn.nl internet: www.ivn-apeldoorn.nl Financieel jaarverslag 2016 IVN Apeldoorn Staat van baten en lasten Realisatie Begroting Realisatie Baten 2016

Nadere informatie

Jaarrekening IJsclub Het Eendennest

Jaarrekening IJsclub Het Eendennest Jaarrekening IJsclub Het Eendennest 2017-2018 Introductie 2 Verlies & Winst 3 Balans 6 Verklaring kascommissie 10 Versie 1.0 Jaarrekening 2017-2018, door Thom van Beek 1/10 Introductie In dit document

Nadere informatie

Nadere toelichting op het exploitatie- overzicht Flevostar Dronten 2014.

Nadere toelichting op het exploitatie- overzicht Flevostar Dronten 2014. Exploitatie overzicht Flevostar Dronten 2014 Omschrijving Begroting Uitkomst Uitkomst 2014 2014 2013 Inkomsten Contributies 6.400,00 6.747,50 5.912,50 Rente 150,00 95,03 140,95 Donaties 400,00 1.507,77

Nadere informatie

JAARREKENING 2015. Vereniging Zorg Coöperatie Rooi U.A. te Sint-Oedenrode

JAARREKENING 2015. Vereniging Zorg Coöperatie Rooi U.A. te Sint-Oedenrode JAARREKENING 2015 Vereniging Zorg Coöperatie Rooi U.A. te Sint-Oedenrode Financiële jaarstukken 2015 a. Financiële toelichting door de penningmeester b. W&V Balans 2015 Vereniging Zorg coöperatie Rooi

Nadere informatie

TOELICHTING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2010 EN BEGROTING 2011

TOELICHTING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2010 EN BEGROTING 2011 TOELICHTING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2010 EN BEGROTING 2011 RESULTAAT 2010 Het boekjaar van LT Kockengen loopt van 1 november tot en met 31 oktober van elk kalenderjaar. Op 6 januari 2010 heeft de algemene

Nadere informatie

Contributiereglement

Contributiereglement Contributiereglement TURNLESSEN KOSTEN GELD. DEZE KOSTEN BESTAAN VOORNAMELIJK UIT TRAINERSSALARISSEN, ZAALHUUR, OEFENMATERIAAL EN TOESTELLEN EN HET LIDMAATSCHAP VAN DE TURNBOND (KNGU). BINNEN DE VERENIGING

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2018 Gierzwaluwenbescherming Nederland

Financieel jaarverslag 2018 Gierzwaluwenbescherming Nederland Financieel jaarverslag 2018 Gierzwaluwenbescherming Nederland Inleiding De vereniging Gierzwaluwbescherming Nederland heeft als doel: a) het beschermen van gierzwaluwen en hun nestgelegenheid in Nederland;

Nadere informatie

Financieel jaarverslag

Financieel jaarverslag Financieel jaarverslag 2011-2012 Inhoudsopgave H.1 Jaarverslag penningmeester H.2 Waarderingsgrondslagen H.3 Rekening van baten en lasten H.4 Balans H.5 Kascommissie 1. Jaarverslag penningmeester Het financieel

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2012 Afdeling Flevoland

Financieel jaarverslag 2012 Afdeling Flevoland Financieel jaarverslag 2012 Afdeling Flevoland Balans 3 Toelichting op de balans 4 Activa 4 Passiva 4 Exploitatierekening 5 Toelichting op de Exploitatierekening 6 Lasten 6 Baten 8 2 Balans Activa Omschrijving

Nadere informatie

LAWN TENNIS CLUB LISSE REKENING BEGROTING

LAWN TENNIS CLUB LISSE REKENING BEGROTING LAWN TENNIS CLUB LISSE REKENING 2016 BEGROTING 2017 INHOUDSOPGAVE Pagina Inleiding Algemene toelichting 3 Begroting 2017 5 Contributies 2017 6 Exploitatierekening Exploitatierekening 1 Toelichting exploitatierekening

Nadere informatie

Toelichting bij de jaarrekening 2007

Toelichting bij de jaarrekening 2007 Toelichting bij de jaarrekening 2007 De jaarrekening 2007 sluit met een positief saldo van 61.886. De begroting 2007 ging uit van een positief resultaat van 15.265. Hierna volgt een toelichting op het

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2014 Gierzwaluwenbescherming Nederland

Financieel jaarverslag 2014 Gierzwaluwenbescherming Nederland Financieel jaarverslag 2014 Gierzwaluwenbescherming Nederland Inleiding De vereniging Gierzwaluwbescherming Nederland heeft als doel: a) het beschermen van gierzwaluwen en hun nestgelegenheid in Nederland;

Nadere informatie

Door de vergrijzing van de bevolking komt deze bron van inkomsten steeds meer onder druk te staan.

Door de vergrijzing van de bevolking komt deze bron van inkomsten steeds meer onder druk te staan. BEGROTING 2019 INLEIDING Zoals in de toelichtingen op de begrotingen van de afgelopen jaren is aangegeven is het aantal leden van groot belang voor de exploitatie van een golfclub, ruim 70% van de opbrengsten

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag seizoen

Financieel Jaarverslag seizoen Financieel Jaarverslag seizoen 2016-2017 Pagina 1 van 9 Balans Leusder Badminton Combinatie per 31.07.2017 (Bedragen x 1,--) Seizoen Seizoen Activa 2015-2016 2016-2017 Voorraden Voorraad shuttles 240 395

Nadere informatie

Huurdersvereniging Meppel Ondertekening Jaarrekening 2014

Huurdersvereniging Meppel Ondertekening Jaarrekening 2014 Huurdersvereniging Meppel Ondertekening Jaarrekening 2014 Ondertekening jaarrekening 2014 van de huurdersvereniging Meppel: Zie volgende bladzijden voor de balans plus staat van baten en lasten, welke

Nadere informatie

Staat van Baten en Lasten 2016

Staat van Baten en Lasten 2016 Boekhouding IVN 2016.xlsx - Staat van Baten en Lasten Rubrieken Begroot Actueel Verschil Inkomsten Staat van Baten en Lasten 2016 8 Omzetrekeningen / Verkoop 801 Ledenbijdragen Volwassenen 6.721,00 6.406,50-314,50

Nadere informatie

Financiële verantwoording 2018 en begroting BelangenVereniging De OranjeBuurt.

Financiële verantwoording 2018 en begroting BelangenVereniging De OranjeBuurt. Financiële verantwoording 2018 en begroting 2019. BelangenVereniging De OranjeBuurt. In het onderstaande wordt verslag gedaan van de financiële ontwikkeling van de vereniging in het jaar 2018. Dit betreft

Nadere informatie

Stichting Beheer BBLLL in (v)mbo, Postbus 59, 7630 AB Ootmarsum.

Stichting Beheer BBLLL in (v)mbo, Postbus 59, 7630 AB Ootmarsum. 13 maart 2018 Stichting Beheer BBLLL in (v)mbo, Postbus 59, 7630 AB Ootmarsum. Financieel Jaarverslag 2017 1. Toelichting Het financieel jaarverslag 2017 vormt de afsluiting van de eerste termijn van de

Nadere informatie

- Op gebouwen en machines die op 1 januari 2008 aanwezig zijn wordt in 2008 respectievelijk 30.000,- en 20.000,- afgeschreven.

- Op gebouwen en machines die op 1 januari 2008 aanwezig zijn wordt in 2008 respectievelijk 30.000,- en 20.000,- afgeschreven. Management en Organisatie VWO 6 Herhaling CE Begrotingen nummer 2 Opgave 1 Gegeven is de volgende balans van Fitna bv: Balans per 1/1 2008 --------------------------------------------------------------

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2016 Stichting Voedselbank De Bilt

Financieel jaarverslag 2016 Stichting Voedselbank De Bilt Financieel jaarverslag 2016 Stichting Voedselbank De Bilt Algemeen De begroting van 2016 gaf een negatief resultaat van onze jaarrekening voor dit jaar. Ook voor de toekomst blijft dit een jaarlijks terugkerend

Nadere informatie

Financieel jaarverslag

Financieel jaarverslag Fietsgroep Stappenbelt Zwolle Financieel jaarverslag 5 december 2015 Versie 1.1 Financieel jaarverslag 1 Inleiding Voor u ligt het financieel jaarverslag van de Fietsgroep Stappenbelt Zwolle betreffende

Nadere informatie

OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017

OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 OPERAM JAARREKENING FINANCIEEL JAARVERSLAG 2017 1 Balans per 31 december 2017 Activa Vaste activa Rekening 2017 Rekening 2016 Materiële vaste activa 192 384 Vlottende activa Voorraden 0 0 Vorderingen 1.262

Nadere informatie

Jaarrekening Nederlandse Floorball & Unihockey Bond

Jaarrekening Nederlandse Floorball & Unihockey Bond Jaarrekening 2017 Nederlandse Floorball & Unihockey Bond Balans per 31 december 2017 Winst- en verliesrekening (1) Winst- en verliesrekening (2) Toelichting bij jaarrekening 2017 Voor 2016 werd de boekhouding

Nadere informatie

JAARREKENING 2014. Vrienden van Leonardo Eemland

JAARREKENING 2014. Vrienden van Leonardo Eemland JAARREKENING 2014 Vrienden van Leonardo Eemland INHOUDSOPGAVE 1. bestuursverslag blz. 1 2. balans per 31 december 2014 blz. 2 3. baten en lastenrekening 2014 blz. 3 4. Toelichting op de balans per 31 december

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2015 Gierzwaluwenbescherming Nederland

Financieel jaarverslag 2015 Gierzwaluwenbescherming Nederland Financieel jaarverslag 2015 Gierzwaluwenbescherming Nederland Inleiding De vereniging Gierzwaluwbescherming Nederland heeft als doel: a) het beschermen van gierzwaluwen en hun nestgelegenheid in Nederland;

Nadere informatie

TER INZAGE. Concept. 1 Jaarrekening 2007/2008 2 Toelichting op de Balans en de Staat van Baten en Lasten van het boekjaar 2007/2008

TER INZAGE. Concept. 1 Jaarrekening 2007/2008 2 Toelichting op de Balans en de Staat van Baten en Lasten van het boekjaar 2007/2008 TER INZAGE Concept 1 Jaarrekening 2007/2008 2 Toelichting op de Balans en de Staat van Baten en Lasten van het boekjaar 2007/2008 3 Begroting 2008/2009 BALANS per 30 juni 2008 Pers. Computer Ten behoeve

Nadere informatie

OVV. szorg- en dienstverlening. Ouder-/ Verwanten vereniging Merwebolder / Lingebolder Sliedrecht JAARREK ENING 2015

OVV. szorg- en dienstverlening. Ouder-/ Verwanten vereniging Merwebolder / Lingebolder Sliedrecht JAARREK ENING 2015 Merwebolder / Lingebolder V i szorg- en dienstverlening van A tot Z r^ 1 I1* r i» Ouder-/ Verwanten vereniging Merwebolder / Lingebolder Sliedrecht JAARREK ENING 2015 Inhoud 1 Jaarrekening Balans per 31

Nadere informatie

Balans. RV & PC Lelyruiters. Balans per 31 december 2013 RV & PC Lelyruiters

Balans. RV & PC Lelyruiters. Balans per 31 december 2013 RV & PC Lelyruiters Balans RV & PC Lelyruiters Balans per 31 december 2013 RV & PC Lelyruiters Container p.m. Eigen vermogen 11.459,69 Kas 1.101,85 Crediteuren 691,30 Rabo Betaalrekening 5.813,23 ING Betaalrekening 400,39

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG OVER HET JAAR. Stichting Amstelveens Poppentheater Amstelveen

FINANCIEEL JAARVERSLAG OVER HET JAAR. Stichting Amstelveens Poppentheater Amstelveen FINANCIEEL JAARVERSLAG OVER HET JAAR 2015 Amstelveen Balans per 31 december 2015 Bezittingen 31 december 2015 31 december 2014 Vorderingen Omzetbelasting 5.877 4.107 Debiteuren 2.063 1.103 Nog te ontvangen

Nadere informatie

Financiëel verslag 2013

Financiëel verslag 2013 Financiëel verslag 2013 Beuningen, 14 Jan 2014 J.H. Hoftijzer Voorzitter F.M.T. Coenen Penningmeester Stichting Leergeld 2stromenland 1 Jaarverslag 2013 Stichting Leergeld 2stromenland 2 Jaarverslag 2013

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag De Vrijpionnen 2009 / 2010 en begroting 2010/2011

Financieel Jaarverslag De Vrijpionnen 2009 / 2010 en begroting 2010/2011 Jeugdschaakvereniging De Vrijpionnen Jeugdcentrum De Spelewey Breughelhof 8, Voorhout Tel. 0252-216817 Secretariaat: Distelweg 13, 2215 DS Voorhout Tel.: 0252-216063 www.vrijpionnen.nl / secretaris@vrijpionnen.nl

Nadere informatie

Atletiekvereniging Rijssen. Jaarrekening Opgesteld door: A. Paalman Datum:

Atletiekvereniging Rijssen. Jaarrekening Opgesteld door: A. Paalman Datum: Jaarrekening 2015 & Begroting 2016 Opgesteld door: A. Paalman Datum: 6-3-2016 1. Toelichting op de jaarrekening van 2015 AV Rijssen heeft in 2015 haar 30 jarig bestaan mogen vieren. Het verheugd ons u

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2014. Nederlandse Go Bond

Financieel jaarverslag 2014. Nederlandse Go Bond Financieel jaarverslag 2014 Nederlandse Go Bond Balans Na voorgestelde resultaatbestemming. Bedragen in euro. ACTIVA 31 december 2014 1 januari 2014 31 december 2013 na bestemming resultaat na bestemming

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2014-2015. begroting 2015-2016

Financieel Jaarverslag 2014-2015. begroting 2015-2016 Financieel Jaarverslag 2014-2015 en begroting 2015-2016 Financieel Jaarverslag 2014-2015 en begroting 2015-2016 pagina 0 van 10 1. INHOUD pagina 1. Inhoud... 1 2. Algemeen... 1 3. Balans... 2 4. Winst-

Nadere informatie

Jaarrekening KNVWS Gooi en Vechtstreek 2017

Jaarrekening KNVWS Gooi en Vechtstreek 2017 KNVWS Gooi en Vechtstreek Jaarrekening 2017 Jaarrekening KNVWS Gooi en Vechtstreek 2017 Jaarverslag 2017 van het bestuur KNVWS Gooi en Vechtstreek (voorheen Afdeling t Gooi van de Koninklijke Nederlandse

Nadere informatie

In 2018 hebben we weer 700 voor ons 30 jarige jubileum aan de reserve toegevoegd.

In 2018 hebben we weer 700 voor ons 30 jarige jubileum aan de reserve toegevoegd. Secretariaat: Paalhoofd 9, 4386 HB Vlissingen. Tel: 06-81361859 K.v.K. nr. 40311041 Rabobank NL38 RABO 0303 8580 79 www.waterwijken.nl Wijkvereniging Water Wijken Paalhoofd 9 4386 HB Vlissingen Onderwerp:

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2018

Financieel jaarverslag 2018 IVN-afdeling Apeldoorn e-mail: penningmeester@ivn-apeldoorn.nl internet: www.ivn-apeldoorn.nl Financieel jaarverslag 2018 Leeswijzer In een financieel jaarverslag is het gebruikelijk om, eventueel na een

Nadere informatie

Jaarrekening KNVWS Gooi en Vechtstreek 2018

Jaarrekening KNVWS Gooi en Vechtstreek 2018 KNVWS Gooi en Vechtstreek Jaarrekening 2018 Jaarrekening KNVWS Gooi en Vechtstreek 2018 Jaarverslag 2018 van het bestuur KNVWS Gooi en Vechtstreek (voorheen Afdeling t Gooi van de Koninklijke Nederlandse

Nadere informatie

Financieel verslag Hoop voor Noord 2017

Financieel verslag Hoop voor Noord 2017 Financieel verslag Hoop voor Noord 2017 Cijfers 2017 - Hoop voor Noord 2015 2016 2017 2017 2018 Inkomsten Realisatie Realisatie Begroting Realisatie Begroting Giften en collectes eigen leden 81.754 109.103

Nadere informatie

Vereniging Anoiksis in Utrecht. Jaarrekening

Vereniging Anoiksis in Utrecht. Jaarrekening 2015 Vereniging Anoiksis in Utrecht Jaarrekening Project Jong Anoiksis Op 6 september 2015 heeft een JA-dag plaatsgehad. Er is uitgegeven 2010,60 en een teruggave van 252,50. Dus het saldo voor 2015 is:

Nadere informatie

Materiele vaste activa Continuïteitsreserve Vorderingen Bestemmingsreserve Liquide middelen Overige reserves 792

Materiele vaste activa Continuïteitsreserve Vorderingen Bestemmingsreserve Liquide middelen Overige reserves 792 Bijlage 1: Jaarrekening Balans per 1 januari 2016 ACTIVA PASSIVA Materiele vaste activa 1.237 Continuïteitsreserve 53.000 Vorderingen 43.518 Bestemmingsreserve 14.707 Liquide middelen 48.511 Overige reserves

Nadere informatie

Cijfers 2013 (derde concept) 3 april 2014

Cijfers 2013 (derde concept) 3 april 2014 Realisatie Begroting Realisatie Begroting Realisatie 2011 2012 2012 2013 2.013 OMZET Contributies 137.761 139.050 136.590 138.250 134.807 Kantine 26.900 22.000 12.618 12.000 16.002 Reclame en advertenties

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2018 KNNV afdeling Den Haag

Financieel jaarverslag 2018 KNNV afdeling Den Haag Financieel jaarverslag KNNV afdeling Den Haag Financieel Jaaroverzicht en Inkomsten en uitgaven Resultaat 1. Contributie 6.790 6.400 6.600 2. Rente 42 42 42 3. Cursussen 59 0 0 4. Weekenden -104 0 0 5.

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2015 en Begroting Tennisclub Ootmarsum

Financieel Jaarverslag 2015 en Begroting Tennisclub Ootmarsum Financieel Jaarverslag 2015 en Begroting 2016 Tennisclub Ootmarsum Inhoud 1. Overzicht Resultatenrekening en begroting 2. Overzicht Balans 3. Overzicht ledenaantal 4. Toelichting Resultatenrekening 2015

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag en Begroting

Financieel Jaarverslag en Begroting Financieel Jaarverslag 2016-2017 en Begroting 2017-2018 Bijlage 4 1. Algemeen Het boekjaar 2016-2017 is financieel gunstig verlopen. De totale lasten zijn ruim onder het begrootte totaalbedrag van ca 18.000

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag

Financieel Jaarverslag Financieel Jaarverslag seizoen 2012-2013 Balans Leusder Badminton Combinatie per 31.07.2013 (Bedragen x 1,--) Seizoen Seizoen Activa 2011-2012 2012-2013 Voorraden Voorraad shuttles 2.299 815 Voorraad clubkleding

Nadere informatie

JAARVERSLAG 2013 GYMNASTIEK VERENIGING SPORTUNA

JAARVERSLAG 2013 GYMNASTIEK VERENIGING SPORTUNA JAARVERSLAG 2013 GYMNASTIEK VERENIGING SPORTUNA 17 April 2014 Inhoudsopgave Inleiding Secretariaat o Lesaanbod o Wedstrijden & Evenementen o Huisvesting o Vooruitblik 2014 Technische Commissie o Kaderleden

Nadere informatie

Balans per 31 december 2013 Activa Activa Passiva Passiva 2012 2013 2012 2013

Balans per 31 december 2013 Activa Activa Passiva Passiva 2012 2013 2012 2013 Seniorenvereniging Hilversum balans en resultaat per 31 december 2013 en begroting 2013 en 2014 Balans per 31 december 2013 Activa Activa Passiva Passiva 2012 2013 2012 2013 Kas 33 47 Algemene reserve

Nadere informatie

Jaarverslag sv DFS afdeling gymnastiek Seizoen 2011 2012

Jaarverslag sv DFS afdeling gymnastiek Seizoen 2011 2012 Jaarverslag sv DFS afdeling gymnastiek Seizoen 2011 2012 De afdeling gymnastiek bestond afgelopen seizoen uit 13 groepen t.w.: peuters, kleuters, groep ¾, groep 5/6, groep 7/8, groep VO, selectie meisjes/preselectie,

Nadere informatie

Algemene Leden Vergadering

Algemene Leden Vergadering Algemene Leden Vergadering Financiële stukken Afrekening 2018 Hendrik Meuwese NEDERLANDSE HYDROLOGISCHE VERENIGING FINANCIEEL JAAROVERZICHT 2018 EXPLOITATIEREKENING Ontvangsten Uitgaven Ledencontributies

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2016

Financieel Jaarverslag 2016 Financieel Jaarverslag Amateurtuindersvereniging Ons Belang Inhoud Inleiding... 2 Balans boekjaar 2016... 3 Toelichting op de balans... 4 Leden en contracten 2016... 5 Exploitatieresultaat 2016... 6 Toelichting

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2014

Financieel jaarverslag 2014 Financieel jaarverslag 2014 2014 was wederom een financieel goed maar uitdagend jaar voor de Stichting Roeivalidatie. Door nieuwe investeringen, de verdere stijging van de kosten van huisvesting, de daling

Nadere informatie

Financiële Verantwoording 2015

Financiële Verantwoording 2015 1 Financiële Verantwoording 2015 Vasculitis Stichting DHR. P.M.J. VERHOEVEN VOORZITTER DHR. P. ZAALBERG PENNINGMEESTER MAARSSEN 21 APRIL 2016 2 1. VERLIES- EN WINSTREKENING - VASCULITIS STICHTING 2015

Nadere informatie

Financieel Jaarverslag 2014

Financieel Jaarverslag 2014 Financieel Jaarverslag 2014 Samenvatting Het boekjaar 2014 werd afgesloten met een groot exploitatieresultaat. Enerzijds komt dat doordat de inkomsten groeiden vanwege een sterke toename in het aantal

Nadere informatie

Jaarrekening 2014 Vereniging van Pastoraal Werkenden

Jaarrekening 2014 Vereniging van Pastoraal Werkenden Jaarrekening 2014 Vereniging van Pastoraal Werkenden INHOUDSOPGAVE blz. 1. Balans per 31 december 2014 2 2. Exploitatierekening over 2014 4 3. Toelichting op de balans per 31 december 2014 5 4. Toelichting

Nadere informatie

Notulen van de Algemene Leden Vergadering van de Zaalsportclub Muiderberg, dinsdag 14 maart 2017, 20:00 uur De Rijver, Muiderberg

Notulen van de Algemene Leden Vergadering van de Zaalsportclub Muiderberg, dinsdag 14 maart 2017, 20:00 uur De Rijver, Muiderberg Notulen van de Algemene Leden Vergadering van de Zaalsportclub Muiderberg, dinsdag 14 maart 2017, 20:00 uur De Rijver, Muiderberg Aanwezig: Vera van Etten (voorzitter bestuur), Hetty Tjalkens (vice voorzitter),

Nadere informatie

Jaarrekening 2016 van Stichting Vrienden van Inloophuis "De Boei"

Jaarrekening 2016 van Stichting Vrienden van Inloophuis De Boei Jaarrekening 2016 van Stichting Vrienden van Inloophuis "De Boei" Inhoudsopgave Bladzijde Jaarrekening Bestuursverslag 3 1. Balans per 31 december 2016 5 2. Staat van baten en lasten 6 3. Toelichting Waarderingsgrondslagen

Nadere informatie

BALANS RESULTATENREKENING 2016 RESP BEGROTING 2017, 2018

BALANS RESULTATENREKENING 2016 RESP BEGROTING 2017, 2018 BALANS & RESULTATENREKENING 2016 RESP. 2015 & BEGROTING 2017, 2018 Boekhoudbureau H. van Bockel Blad 2 Toelichting bij de jaarrekening 2016, opmerkingen over het lopende boekjaar 2017 en voorstel de begroting

Nadere informatie

Vereniging Anoiksis te Utrecht. Jaarrekening 2014

Vereniging Anoiksis te Utrecht. Jaarrekening 2014 2014 Vereniging Anoiksis te Utrecht Jaarrekening 2014 2014 Balans 31-12-2014 31-12-2013 ACTIVA VASTE ACTIVA Materiële vaste activa Kantoorinventaris 2.507 6.444 VLOTTENDE ACTIVA Vorderingen en vooruitbetaalde

Nadere informatie

Jaarverslag 2014. het bestuur van Leiden Atletiek 5 april 2015. Jaarverslag 2014 5 april 2015 bestuur Leiden Atletiek 1

Jaarverslag 2014. het bestuur van Leiden Atletiek 5 april 2015. Jaarverslag 2014 5 april 2015 bestuur Leiden Atletiek 1 Jaarverslag 2014 Dit jaar is er één gecombineerd stuk waarin wij verslag uitbrengen over het afgelopen jaar. De opbouw is als volgt: exploitatiecijfers 2014 vergeleken met de begroting 2014 en de cijfers

Nadere informatie

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2015 Senioren Partij Maastricht

FINANCIEEL JAARVERSLAG 2015 Senioren Partij Maastricht FINANCIEEL JAARVERSLAG 2015 Senioren Partij Maastricht BALANS Activa 31-12-2015 31-12-2014 Vorderingen Contributies nog niet betaald 530 - Schadeclaim - 58.491 Overige vorderingen - - 530 58.491 Liquide

Nadere informatie

Pagina 1. Financiële verantwoording 2012-2013 MaarnWijzer

Pagina 1. Financiële verantwoording 2012-2013 MaarnWijzer Pagina 1 Financiële verantwoording 2012-2013 MaarnWijzer Aftekening kascommissie Maarn, 7 november 2013. Nagezien en akkoord bevonden. De kascommissie: '. "f)-ê l(á..j C.l'..z- \>2- W'--tJl JL; i& \"--

Nadere informatie

Stichting Hopeful Children Center

Stichting Hopeful Children Center JAARREKENING 2013 Stichting Hopeful Children Center Wolweverslaan 13 3454 GK De Meern (NL) +31 (0)30 662 20 35 info@hopefulchildrencenter.org www.hopefulchildrencenter.org INHOUDSOPGAVE 1 VERSLAG 1.1 Algemeen

Nadere informatie

Jaarverslag seizoen

Jaarverslag seizoen Jaarverslag seizoen 2017-2018 Inleiding HBC gymnastics is in september 2016 opgericht. Deze nieuwe vereniging is een afsplitsing van GSV Heemstede en haar activiteiten betreffen zowel kinder-, jeugd- als

Nadere informatie

Financiële Verantwoording 2017 Vasculitis Stichting 1

Financiële Verantwoording 2017 Vasculitis Stichting 1 Financiële Verantwoording 2017 Vasculitis Stichting 1 Financiële Verantwoording 2017 Vasculitis Stichting DHR. P.M.J. VERHOEVEN VOORZITTER DHR. P. ZAALBERG PENNINGMEESTER MAARSSEN 26 APRIL 2018 FFinanciële

Nadere informatie

Inhoudsopgave BLZ 2-10

Inhoudsopgave BLZ 2-10 Jaarverslag 2012 Inhoudsopgave BLZ 1. Algemeen 3 2. De jaarrekening 4 3. Balans 5 4. Resultatenrekening 6 5. Toelichting op de balans 7 6. Toelichting op de resultatenrekening 8 7. Begroting 10 2-10 1.

Nadere informatie

Informatieboekje Gymnastiekvereniging

Informatieboekje Gymnastiekvereniging Informatieboekje 2018 Gymnastiekvereniging OKK Ridderkerk 2018 Algemene informatie voor nieuwe leden. De vereniging heeft als naam "Gymnastiekvereniging Oefening Kweekt Kracht" en is gevestigd te Ridderkerk,

Nadere informatie

FINANCIELE JAARSTUKKEN 2013

FINANCIELE JAARSTUKKEN 2013 FINANCIELE JAARSTUKKEN 2013 van Vereniging Toonkunst Nederland te Amsterdam mei 2014 1 INHOUDSOPGAVE Pagina Bestuursverslag 1. Doelstelling 3 2. Samenstelling bestuur 3 3. Voorwoord penningmeester 4 Jaarrekening

Nadere informatie

jaarverslag 2013 Stichting Helderse Wereldwinkel Keizerstraat 13A 1781 GC Den Helder Telefoon 0223 870016 Rek ABN-AMRO NL62ABNA08474.64.

jaarverslag 2013 Stichting Helderse Wereldwinkel Keizerstraat 13A 1781 GC Den Helder Telefoon 0223 870016 Rek ABN-AMRO NL62ABNA08474.64. jaarverslag 2013 Stichting Helderse Wereldwinkel Keizerstraat 13A 1781 GC Den Helder Telefoon 0223 870016 Rek ABN-AMRO NL62ABNA08474.64.776 Het bevorderen van eerlijke handel en het steunen van producenten

Nadere informatie

Financieel jaarverslag 2016 Gierzwaluwenbescherming Nederland

Financieel jaarverslag 2016 Gierzwaluwenbescherming Nederland Financieel jaarverslag 2016 Gierzwaluwenbescherming Nederland Inleiding De vereniging Gierzwaluwbescherming Nederland heeft als doel: a) het beschermen van gierzwaluwen en hun nestgelegenheid in Nederland;

Nadere informatie

Leereenhedentoets Module 13 Financieel beleid niet-commerciële organisaties (nco)

Leereenhedentoets Module 13 Financieel beleid niet-commerciële organisaties (nco) Leereenhedentoets Module 13 Financieel beleid niet-commerciële organisaties (nco) 13.1 Liquiditeitsbegroting en kassaldo nco KASSALDO BUURTVERENIGING STADSPLEIN Buurtvereniging Stadsplein uit Rotterdam

Nadere informatie

Christelijke Sportvereniging Deos

Christelijke Sportvereniging Deos Christelijke Sportvereniging Deos Door Eensgezindheid en Overtuiging Sterk Jaarverslag 2007 Inhoudsopgave Profiel CSV Deos... 3 Sportieve prestaties... 4 Jongens... 4 Meisjes... 4 Bestuur... 5 Ledenverloop...

Nadere informatie

INKOMSTEN Werkelijk 2018 Uit reserves Begroting 2018 Werkelijk 2017

INKOMSTEN Werkelijk 2018 Uit reserves Begroting 2018 Werkelijk 2017 Jaarrekening 2018 Staat van inkomsten en uitgaven INKOMSTEN Werkelijk 2018 Uit reserves Begroting 2018 Werkelijk 2017 Contributies 12.654 12.000 13.195 Subsidie 7.277 7.250 7.413 Advertenties 13.733 11.750

Nadere informatie

Informatieboekje. Gymnastiekvereniging. OKK Ridderkerk 2017

Informatieboekje. Gymnastiekvereniging. OKK Ridderkerk 2017 Informatieboekje 2017 Gymnastiekvereniging OKK Ridderkerk 2017 Algemene informatie voor nieuwe leden. De vereniging heeft als naam "Gymnastiekvereniging Oefening Kweekt Kracht" en is gevestigd te Ridderkerk,

Nadere informatie

Begroting 2013/2014 en prognose 2014/2015

Begroting 2013/2014 en prognose 2014/2015 Bijgaand doen wij u de begroting 2013/2014 toekomen inclusief de prognose 2014/2015 waarin de consequenties van de voorgestelde verbouwing van het clubhuis zijn verwerkt. Voorafgaand aan de presentatie

Nadere informatie