Een realtime analysetool voor Geluk op het Werk en Medewerkersbetrokkenheid

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Een realtime analysetool voor Geluk op het Werk en Medewerkersbetrokkenheid"

Transcriptie

1 Een realtime analysetool voor Geluk op het Werk en Medewerkersbetrokkenheid Versterk: Teamprestaties Sales resultaten en winst Het welzijn van medewerkers!

2 OVER 2DAYSMOOD ONS TEAM UNIEKE MEETMETHODE VOOR BETROKKENHEID Met 2DAYSMOOD wordt het jaarlijkse saaie medewerkerstevredenheidsonderzoek of stressvolle functioneringsgesprek een leuke wekelijkse survey! Onze handige 2DAYSMOOD app verstuurt wekelijks een anonieme 15 seconden survey naar medewerkers door de hele organisatie. De tool verzamelt zo betrouwbare realtime data. Over hoe mensen zich voelen op het werk en waarom, maar bijvoorbeeld ook over waardering van leiderschap, werk-privé balans en interne communicatie. Met een response rate van 75% creëert u een continue feedback loop. De data is direct beschikbaar in slimme online dashboards en automatische wekelijkse rapportages. Hierin kunt u trends en actuele thema s rondom stress, werkgeluk (employee happiness) en drijfveren analyseren. De resultaten bevatten bovendien tips, grondige kennis en aanbevolen acties van onze organisatiepsycholoog, HR- en veranderingsexpert. 2DAYSMOOD bouwt aan een wereld waarin alle organisaties floreren door gelukkige medewerkers. Wij zijn bevlogen experts met verschillende leeftijden, ervaringen en unieke kwaliteiten. Wij delen onze passie voor positieve psychologie, ondernemerschap en werkplezier in 2DAYSMOOD en daarbuiten! Met onze complete aanpak: analyse, aandacht, acties en advies, helpen wij u graag om onze tool maximaal te benutten en uw bedrijfsdoelstellingen te realiseren.

3 WAAROM 2DAYSMOOD ONDERZOEK TOONT AAN DAT EN DAT BETROKKEN MEDEWERKERS EEN POSITIEF EFFECT HEBBEN OP BEDRIJFSRESULTATEN EN KPI S GELUKKIGE MEDEWERKERS HET WELZIJN EN DUURZAME SUCCES VAN UW ORGANISATIE VERSTERKEN 45% 37% 80% 51% hogere productiviteit hogere sales minder burn-outs minder verloop 300% meer innovatie 180% meer energie 50% meer motivatie 66% minder ziekteverzuim

4 ONZE ERVARING LEERT DAT 2DAYSMOOD GOED KAN HELPEN BIJ SPECIFIEKE SITUATIES CULTUURVERANDERINGEN Een cultuurverandering brengt vaak onrust en irritatie met zich mee. Een sfeer die u op bepaalde hoogte moet managen om het veranderingsproces soepel te laten verlopen. De oplossing ligt in inzicht en transparantie. De juiste boodschap communiceren en de juiste acties ondernemen kan alleen als u weet wat er leeft onder uw medewerkers. Niet een maand geleden, maar nu, morgen en volgende week! FUSIES EN OVERNAMES LASTIGE DETACHERINGSBRANCHE Zit uw personeel het grootste gedeelte van hun tijd bij een klant? Heeft u moeite om uw uitzendkrachten na enkele jaren vast te houden? In de detacheringsbranche kan het lastig zijn verbinding te creëren met uw eigen werkgeversmerk. Met onze korte en leuke feedbackapp houdt u een vinger aan de pols bij uw uitzendkrachten. Zo voelen ze zich gehoord en betrokken bij uw bedrijf. 2DAYSMOOD draagt immers ook bij aan interne reputatie en communicatie. Krijgt u of hebt u te maken met een fusie of overname traject? Deze omstandigheden kunnen een enorme impact hebben op de tevredenheid en betrokkenheid van uw medewerkers. Het is dan ook essentieel om inzicht te krijgen en hier aandacht aan te besteden, vóór, tijdens en na het traject. De specifieke modules van 2DAYSMOOD bieden de mogelijkheid om te analyseren in hoeverre er een match is tussen beide bedrijven op waarden, drijfveren en cultuuraspecten.

5 ONZE ERVARING LEERT DAT 2DAYSMOOD GOED KAN HELPEN BIJ SPECIFIEKE SITUATIES PERSOONLIJK LEIDERSCHAP STIMULEREN Medewerkers zijn deels zelf verantwoordelijk voor hun bevlogenheid en werkgeluk. De tijd van klagen en een negatieve, afwachtende houding is voorbij. Er is geen one-size-fits-all aanpak voor een fijnere beleving op het werk 2DAYSMOOD biedt daarom een unieke vragenmodule rondom persoonlijk leiderschap die een proactieve houding van de medewerker stimuleert. Met hulp van het persoonlijk dashboard, kunnen uw medewerkers zelf actie ondernemen! INTERNE DOELGROEPANALYSE Hoe houdt u zowel millennials als babyboomers tevreden? Welke drivers van Employee Happiness vinden zij het belangrijkst voor hun werkplezier? En weet u of de medewerker die net 1 jaar bij u in dienst is, nog enthousiast is over zijn of haar werk? Met onze slimme analyses en weergaves heeft u direct inzicht in de stemming en behoeftes van diverse doelgroepen. U kunt zelf doelgroepen creëren en aparte vragenlijsten naar hen sturen. Flexibel en relevant! WAARDERING EN REPUTATIE WERKGEVER De arbeidsmarkt is krap, de war on talent is volop bezig! Het kan lastig zijn goed personeel vast te houden en nieuwe specialistische talenten aan te trekken. Met name in sectoren zoals detachering, techniek en ICT. Besteed aandacht aan een positieve werkomgeving en het welzijn van uw medewerkers. Een werkgever die geeft om het welzijn en geluk van medewerkers creëert vanzelf interne ambassadeurs en zet een sterker employer brand in de markt.

6 TYPE METINGEN 2DAYSMOOD CONTINUE MOOD CHECK JAARLIJKS TEVREDENHEIDSONDERZOEK Hoe zit het met uw (jaarlijkse) medewerkerstevredenheidsonderzoek? Meet en verbetert u de betrokkenheid van uw personeel wel op een effectieve manier? Met de 2DAYSMOOD 15 seconden survey wordt het saaie ineffectieve MTO/MBO een leuke wekelijkse survey die aanzet tot actie! Analyse is mogelijk op organisatie-, afdeling- of teamniveau. Hoe voelen uw medewerkers zich op de werkvloer? Is er een hoge mate van stress of juist bevlogenheid? Zijn er trends zichtbaar of specifieke gebeurtenissen? Met de 75% response rate van 2DAYSMOOD is continu meten simpel en effectief. De slimme dashboards en teamrapportages maken iedereen eigenaar van de survey data en bijkomende verantwoordelijkheden. Meet ook uw enps score voor de interne waardering van uw organisatie en benchmark de resultaten met andere bedrijven wereldwijd! NULMETING (OOK LOS AF TE NEMEN) Bij een nulmeting ofwel baseline meting verzamelt de app in vijf weken tijd betrouwbare realtime data over 15 Employee Happiness Drivers. Bijvoorbeeld intrinsieke motivatie, waardering op het werk en werkgeversreputatie. Zowel de mate van tevredenheid als de mate van belangrijkheid wordt gemeten, waardoor uw medewerkers een interne benchmark neerzetten. De specifieke resultaten zijn het uitgangspunt voor doelgerichte actieplannen. EFFECTMETING Wanneer u medewerkers om feedback vraagt is niets zo belangrijk als het terugkoppelen van resultaten en het ondernemen van actie. Frequent blijven meten is noodzakelijk om te bepalen óf en hoe de interventies impact hebben op de tevredenheid van uw mensen. Onze vragenmodules sluiten goed aan op de thema s van de bestaande tevredenheidsonderzoeken. Zo kunt u het effect van veranderingstrajecten of actieplannen monitoren en gericht bijsturen of optimaliseren.

7 HUIDIGE METINGEN VS. 2DAYSMOOD JAARLIJKS TEVREDENHEIDS ONDERZOEK NADELEN HUIDIGE MEETMETHODES Tijdrovend en duur! Saai, laag antwoordpercentage Momentopname feedback Verborgen agenda (benchmark score) Te lang implementatietraject Resultaten niet meer actueel en relevant Actieplannen abstract en op hoog niveau Geen individueel raak- & draagvlak Te weinig follow up van actieplannen Effect niet zichtbaar of meetbaar RESULTATEN GEPRESENTEERD AAN MANAGEMENT & TEAMS HR ACTIEPLANNEN & TOP 3 INTERVENTIES feb mrt mei jul okt VOORBEREDING NIEUW (TWEE)JAARLIJKS ONDERZOEK Momentopname Niet meer actueel Abstracte plannen Gebrek follow up Effect onzichtbaar

8 2DAYSMOOD VS. HUIDIGE METINGEN VOORDELEN 2DAYSMOOD NULMETING GELUK & BETROKKENHEID START SPECIFIEKE SURVEY(S) Kort (15 seconden) en simpel (via app of mail) Continue anonieme feedback 75% response rate Op team-, afdelings- en organisatieniveau Inclusief tips & advies van HR & Change experts Meet complete ervaring: drijfveren én emotie Wetenschappelijk onderbouwd Realtime data & slimme analyses Visuele online dashboards (persoonlijk & team) Wekelijks teamrapport dat aanzet aan tot actie WEKELIJKS VARIERENDE SURVEY + REALTIME ANALYSE + TEAMRAPPORTAGE + ACTIEGERICHT ADVIES mnd 1 mnd 2 mnd 3 mnd 5 mnd 7 mnd 9 Snelle analyse & aanpak probleemgebieden Eerste interventies gestart Effect meten & intern vergelijken Acties aanscherpen of standaardiseren Langetermijn trends & Effect op KPI s

9 15 SECONDEN SURVEY WEKELIJKSE ANONIEME ENQUETE VIA APP OF MAIL Snel, leuk & betrouwbaar Vragen beschikbaar in NL, EN & FR 1. METEN VAN STEMMING 2. METEN VAN DRIJFVEREN 3. BEDANKJE! Hoe voel jij je op je werk vandaag? Verdiepende vraag over drijfveren. Als beloning een cartoon of quote. Beschermd eigendom van 2DAYSMOOD B.V.

10 REALTIME ANALYSE VOOR TEAMLEIDERS, HR MANAGERS, DIRECTIE In onze realtime online dashboards ziet u meteen de anoniem verzamelde data en status van het werkgeluk in uw organisatie. Teams, afdelingen en locaties vergelijken kan met één klik. Door onze enquêtevragen over drijfveren, komen ook de probleemgebieden en succesfactoren van uw organisatiecultuur aan het licht. We helpen u dan bij het ondernemen van actie met deskundig advies en een kennisbank in ons platform. VERSCHILLENDE FUNCTIONELE WEERGAVES Trends: Hoe ontwikkelt het stress- of geluksniveau over tijd? Welke gebeurtenissen hebben impact? Percentages: Hoeveel procent van uw medewerkers voelt zich betrokken of ontevreden? Heatmaps: Wat is de status van drijfveren, zoals waardering, werkzaamheden of welzijn? Scores: Hoe hoog is de employee Net Promotor Score (enps) van uw organisatie? (benchmark) Tips en advies: Hoe gaat u om met een laag energieniveau of hoog stressniveau in uw team? Beschermd eigendom van 2DAYSMOOD B.V.

11 TEAM ANALYSE WEKELIJKS STEMMINGSRAPPORT Medewerkers binnen teams krijgen elke week per mail en/of app een samenvatting van de gemeten emoties van de afgelopen week. Het rapport is een bewezen krachtig middel om (in het teamoverleg) de dialoog aan te gaan over stress, geluk en werksfeer. De tips van onze HR en Change experts zijn verwerkt in het rapport en in ons platform. Ze bieden inspiratie om direct actie te ondernemen. Zo wordt positieve verandering meetbaar en werkgeluk een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Beschermd eigendom van 2DAYSMOOD B.V.

12 PERSOONLIJKE ANALYSE PERSOONLIJK LEIDERSCHAP De nieuwste feature van 2DAYSMOOD is het persoonlijk dashboard. Iedere medewerker kan zijn of haar gemeten stemming inzien in een veilige online omgeving. Handig om te reflecteren op het eigen werkplezier van de afgelopen tijd of ter voorbereiding op een beoordelingsgesprek. In een e-learning omgeving kunnen medewerkers zelf aan de slag met relevante kennis en doelgerichte content. Ook de eigen verantwoordelijkheid voor energie en betrokkenheid op het werk vinden wij belangrijk! (optioneel te activeren) Beschermd eigendom van 2DAYSMOOD B.V.

13 KLANT ERVARINGEN NAAR 86% WERKGELUK BIJ TEMPO-TEAM Door 2 keer per week laagdrempelig te vragen aan onze medewerkers hoe zij zich voelen, hebben we altijd een aanknopingspunt om samen in gesprek te gaan. Sinds dat we dit gesprek met elkaar voeren is het aantal gelukkige werknemers gestegen van 66% naar 86% (in 5 maanden tijd) en blijven we een positieve trend zien. Een mooi signaal naar onze medewerkers, en al langer de basis van werken bij onze afdeling: werkgeluk! VAN INZICHT NAAR VERANDERING BIJ BATENBURG 2DAYSMOOD heeft Batenburg aantoonbaar inzicht gegeven in hoe medewerkers hun werk, werkomstandigheden, management, interne communicatie en informatie-uitwisseling ervaren. Gedurende de langere periode zagen we het effect van veranderingen en gebeurtenissen in de organisatie op de stemming en betrokkenheid van medewerkers. Momenteel rollen we 2DAYSMOOD binnen meerdere van onze branches uit. - Robin Gerritsen, Directeur Recruitment - Jeannette Kool-Hoogendoorn, HR manager BEKIJK DE VIDEO VAN DIT SUCCESVERHAAL

14 WIJ WERKEN SAMEN MET DE BESTE PARTIJEN EXPERTS & PARTNERS Het vergroten van werkgeluk over de hele wereld kunnen wij niet alleen! Daarom investeren wij in sterke partners die u kunnen helpen bedrijfsdoelstellingen te bereiken. Vanuit 2DAYSMOOD of ons partnernetwerk staan er diverse toegewijde experts voor u klaar. Wij adviseren op het gebied van Organisatiepsychologie, Veranderkunde, HR en Management. EXPERTS & INFLUENCERS ACADEMISCHE INSTITUTEN PARTNERS Daniel Pink (USA) Management guru & Author of Drive Viktor Lipman (USA) Executive Coach, Author & Feedback expert Sheila Neijman (NL) Psychologist & Happiness Coach Founder Heart4Happiness

15 Neem contact op voor een gratis demo 2daysmood.com/demo Robin van der Meulen +31 (0) Regio: Nederland Martin Meulenkamp martin@2daysmood.nl +31 (0) Regio: VS, Europa Selma Fehrmann selma@2daysmood.nl +49 (0) Regio: Duitsland, UAE

16 Op de inhoud van deze brochure zijn onze algemene voorwaarden van toepassing, 2DAYSMOOD B.V. 2018

Een realtime meetmethode voor meer werkgeluk en medewerkersbetrokkenheid.

Een realtime meetmethode voor meer werkgeluk en medewerkersbetrokkenheid. Een realtime meetmethode voor meer werkgeluk en medewerkersbetrokkenheid. 2DAYSMOOD is de eerste stap naar een positief werkklimaat met presterende medewerkers. 1 WERKWIJZE 2DAYSMOOD UNIEKE MEETMETHODE

Nadere informatie

DE BESTE MANIEREN OM WERKGELUK TE METEN

DE BESTE MANIEREN OM WERKGELUK TE METEN DE BESTE MANIEREN OM WERKGELUK TE METEN WETENSCHAPPELIJKE KENNIS, INNOVATIEVE MEETMETHODEN EN EEN PRAKTISCHE QUICKSCAN VOOR JE TEAM OVER DEZE WHITEPAPER Deze whitepaper is erop gericht om duidelijke en

Nadere informatie

De stem van talent Slim meten bij Adecco

De stem van talent Slim meten bij Adecco De stem van talent Slim meten bij Adecco 1. Vraag: Wie heeft er in de zaal ervaring met het meten van medewerkerstevredenheid en/of engagement in de zaal? Discussie 2. De stem van talent Inzicht in wat

Nadere informatie

Gelukkig werken? Streef naar een 9+!

Gelukkig werken? Streef naar een 9+! Gelukkig werken? Streef naar een 9+! De Nederlandse benchmark voor Werkgeluk Het HappinessBureau doet samen met onderzoekspartner Steda al jaren onderzoek naar werkgeluk en heeft begin 2018 de benchmark

Nadere informatie

ICT met zorg op maat

ICT met zorg op maat ICT met zorg op maat 1. MAATWERK ONDERZOEK VIA INTERNET Advies- en onderzoeksbureaus maken steeds meer gebruik van onderzoeken via het internet. Een snelle en doelgerichte respons, makkelijke distributie

Nadere informatie

Flow Manager. FLOW! zet organisaties in beweging! Medewerkers zijn de sleutel tot klantgerichtheid!

Flow Manager. FLOW! zet organisaties in beweging! Medewerkers zijn de sleutel tot klantgerichtheid! Flow Manager FLOW! zet organisaties in beweging! Medewerkers zijn de sleutel tot klantgerichtheid! FLAME FLOW FLOOD Klantgerichtheid en effectieve customer loyality programma s staan of vallen bij de mate

Nadere informatie

Flow Manager. FLOW! zet organisaties in beweging! Medewerkers zijn de sleutel tot klantgerichtheid!

Flow Manager. FLOW! zet organisaties in beweging! Medewerkers zijn de sleutel tot klantgerichtheid! Flow Manager FLOW! zet organisaties in beweging! Medewerkers zijn de sleutel tot klantgerichtheid! FLAME flow FLOod Klantgerichtheid en effectieve customer loyality programma s staan of vallen bij de mate

Nadere informatie

SECURE BASE LEADERSHIP UNIEKE TOP EXECUTIVE COURSE MET GROTE IMPACT. Creëer als leider een cultuur voor continue innovatie en exponentiële groei!

SECURE BASE LEADERSHIP UNIEKE TOP EXECUTIVE COURSE MET GROTE IMPACT. Creëer als leider een cultuur voor continue innovatie en exponentiële groei! SECURE BASE LEADERSHIP UNIEKE TOP EXECUTIVE COURSE MET GROTE IMPACT Creëer als leider een cultuur voor continue innovatie en exponentiële groei! WIJ STARTEN HET TRAJECT MET EEN PERSONAL DIALOGUE (BEWUSTWORDING)

Nadere informatie

Investeren in werkgeluk als business model

Investeren in werkgeluk als business model Investeren in werkgeluk als business model Zandvoort, 15 juni 2017 Visie op relatie medewerker - bedrijfsresultaat Gezondheid Succesvolle organisatie Bart van Opstal Client Consultant Health & Benefits

Nadere informatie

Lumina Life voor duurzame gezondheid en vitaliteit van mens en organisatie

Lumina Life voor duurzame gezondheid en vitaliteit van mens en organisatie Lumina Life voor duurzame gezondheid en vitaliteit van mens en organisatie Lumina Life is een uniek instrument dat medewerkers in de zakelijke markt helpt om duurzaam gezond en vitaal te kunnen blijven

Nadere informatie

Voor mentaal fitte werknemers

Voor mentaal fitte werknemers Voor mentaal fitte werknemers Welkom Wij geloven in een wereld waarin iedereen zelf de regie heeft over zijn of haar mentale welzijn. We bieden medewerkers de handvatten om weerbaar te worden en de eigen

Nadere informatie

Rule your health. sinds ik greenhabit doe, ben ik mentaal wendbaarder, heb ik meer energie om de problemen die ik tegenkom op te lossen

Rule your health. sinds ik greenhabit doe, ben ik mentaal wendbaarder, heb ik meer energie om de problemen die ik tegenkom op te lossen Rule your health sinds ik greenhabit doe, ben ik mentaal wendbaarder, heb ik meer energie om de problemen die ik tegenkom op te lossen www.greenhabit.nl Vitaliteitsopleiding voor bedrijven en organisaties

Nadere informatie

Tooling voor de HR-cyclus

Tooling voor de HR-cyclus Tooling voor de HR-cyclus De complete requirements checklist Tooling voor de HR-cyclus De complete requirements checklist Als je op zoek bent naar tooling voor de HR-cyclus, wil je graag een goede keuze

Nadere informatie

STRESS- & BURN-OUT PREVENTIE

STRESS- & BURN-OUT PREVENTIE STRESS- & BURN-OUT PREVENTIE Stress en burn-out: voedingsbodem voor verzuim 4 Stress in cijfers: een harde realiteit 6 Onze aanpak 8 STAP 1 / Scan 10 STAP 2 / Advies 11 STAP 3 / Actie 12 Uitbreiding naar

Nadere informatie

Vitaliteit & Presteren. Maximale Teamkracht. Word met je team energieker, creatiever en productiever

Vitaliteit & Presteren. Maximale Teamkracht. Word met je team energieker, creatiever en productiever Vitaliteit & Presteren Maximale Teamkracht Word met je team energieker, creatiever en productiever Maximale Teamkracht Word met je team energieker, creatiever en productiever Daar droom je toch van. Teamleden

Nadere informatie

Doorsight HR Analytics Why people join, stay or leave your organization

Doorsight HR Analytics Why people join, stay or leave your organization doorsight Doorsight HR Analytics Why people join, stay or leave your organization Meet wat u waard bent als werkgever... Weet u wat u waard bent? Veel organisaties hebben onvoldoende grip op de kpi s en

Nadere informatie

Samen werken aan duurzaam succes

Samen werken aan duurzaam succes Samen werken aan duurzaam succes Evoluties op de arbeidsmarkt = + Verhoogde werk- en tijdsdruk + Complexiteit van taken en systemen + Veranderingen en vernieuwingen + Verhoogde eisen in kwaliteit + Langer

Nadere informatie

Kwaliteitshandboek CKG Molenberg

Kwaliteitshandboek CKG Molenberg 3. Kwaliteitssysteem 3.5. Meten, analyseren en verbeteren van de hulp- en dienstverlening 3.5.5. Medewerkerstevredenheid versie 2011 Doel: Ministerieel besluit: Art. 7 5: Daartoe beschrijft het centrum

Nadere informatie

Realiseer blijvende gedragsverandering

Realiseer blijvende gedragsverandering Realiseer blijvende gedragsverandering Trends in trainen en ontwikkelen Van leren naar presteren Organisaties willen aantoonbaar rendement op trainingen Van trainingszaal naar werkvloer Leren vindt grotendeels

Nadere informatie

Verhoog het engagement en de tevredenheid bij uw medewerkers. 25 April 2017 Bijblijfsessie VDAB

Verhoog het engagement en de tevredenheid bij uw medewerkers. 25 April 2017 Bijblijfsessie VDAB Verhoog het engagement en de tevredenheid bij uw medewerkers 25 April 2017 Bijblijfsessie VDAB Social Profit binnen SD Worx (België) WN WG SOCIAL PROFIT 173.556/mnd 3.985/mnd Zorg- en Welzijnssector 150.592

Nadere informatie

Flow Manager. FLOW! zet organisaties in beweging! Medewerkers zijn de sleutel tot klantgerichtheid!

Flow Manager. FLOW! zet organisaties in beweging! Medewerkers zijn de sleutel tot klantgerichtheid! Flow Manager FLOW! zet organisaties in beweging! Medewerkers zijn de sleutel tot klantgerichtheid! FLAME flow FLOod Klantgerichtheid en effectieve customer loyality programma s staan of vallen bij de mate

Nadere informatie

Hoe je meer bereikt met sturen op klanttevredenheid. Robert van Loon Client Services Director

Hoe je meer bereikt met sturen op klanttevredenheid. Robert van Loon Client Services Director Hoe je meer bereikt met sturen op klanttevredenheid Robert van Loon Client Services Director Inhoud Waarom sturen op klanttevredenheid? Hoe effectief feedback verzamelen? Hoe je medewerkers betrekt en

Nadere informatie

E-book. 49 vragen voor een effectieve continue dialoog

E-book. 49 vragen voor een effectieve continue dialoog E-book 49 vragen voor een effectieve continue dialoog Inleiding Door Jochem Aubel Veel organisaties hebben de ambitie om een continue dialoog op gang te brengen. Een doorlopend gesprek tussen medewerkers

Nadere informatie

STRESS- & BURN-OUT PREVENTIE

STRESS- & BURN-OUT PREVENTIE STRESS- & BURN-OUT PREVENTIE Stress en burn-out: voedingsbodem voor verzuim 4 Stress in cijfers: een harde realiteit 6 Onze aanpak 8 STAP 1 / Scan 10 STAP 2 / Advies 11 STAP 3 / Actie 12 Uitbreiding naar

Nadere informatie

E-book. De 3 succesfactoren voor een effectieve HR-cyclus

E-book. De 3 succesfactoren voor een effectieve HR-cyclus E-book De 3 succesfactoren voor een effectieve HR-cyclus Inleiding Door Stefan op de Woerd Waarschijnlijk herken je het beeld dat er bij veel organisaties aan het begin van het jaar afspraken worden gemaakt

Nadere informatie

Duurzame Inzetbaarheid en Werkgeluk

Duurzame Inzetbaarheid en Werkgeluk Duurzame Inzetbaarheid en Werkgeluk Laura Keijzer en Bart Hoex 1 december 2016 1 Inhoud 1. Urgentie van Duurzame Inzetbaarheid 2. Belang van Werkgeluk 3. Visie en interventies 4. Projectaanpak a. Informatie

Nadere informatie

WORKSHOP WERKGELUK & LEIDERSCHAP HAPPY PEOPLE BETTER BUSINESS EVENT Alex Slavenburg / 20 Maart 2018

WORKSHOP WERKGELUK & LEIDERSCHAP HAPPY PEOPLE BETTER BUSINESS EVENT Alex Slavenburg / 20 Maart 2018 WORKSHOP WERKGELUK & LEIDERSCHAP HAPPY PEOPLE BETTER BUSINESS EVENT Alex Slavenburg / 20 Maart 2018 ALEX SLAVENBURG Eigenaar van Daarvoor: Veelheid aan leidinggevende rollen bij Rabobank, o.a. Hoofd Talent

Nadere informatie

XiBE IdeaCouncil. Met XiBE kun jij: alle ideeën volgen, aanvullen en administreren realisatiebesluiten nemen realisatieteams formeren en stimuleren

XiBE IdeaCouncil. Met XiBE kun jij: alle ideeën volgen, aanvullen en administreren realisatiebesluiten nemen realisatieteams formeren en stimuleren Get started instructie XiBE IdeaCouncil Zet twee mensen bij elkaar en er ontstaan ideeën: "we moeten eigenlijk eens een keer..." En in de praktijk blijft het vaak bij dat idee en het voornemen. En dat

Nadere informatie

WORKSHOP LEADING WITH HAPPINESS Alex Slavenburg / 15 november 2018

WORKSHOP LEADING WITH HAPPINESS Alex Slavenburg / 15 november 2018 WORKSHOP LEADING WITH HAPPINESS Alex Slavenburg / 15 november 2018 Eigenaar van ALEX SLAVENBURG Partner van het HappinessBureau Daarvoor: Veelheid aan leidinggevende rollen bij Rabobank, o.a. Hoofd Talent

Nadere informatie

WIE IS DE BAAS IN. CONTACT Het onderzoek naar de meest aantrekkelijke werkgever in klantcontact

WIE IS DE BAAS IN. CONTACT Het onderzoek naar de meest aantrekkelijke werkgever in klantcontact Het onderzoek naar de meest aantrekkelijke werkgever in klantcontact Baas in Contact 2018 Het onderzoek naar de meest aantrekkelijke werkgever in klantcontact Respons Baas in Contact 2018 Aantal respondenten:

Nadere informatie

Dashboard Het Nieuwe Werken. Merle Blok Christiaan van den Berg 25 januari 2012

Dashboard Het Nieuwe Werken. Merle Blok Christiaan van den Berg 25 januari 2012 Dashboard Het Nieuwe Werken Merle Blok Christiaan van den Berg 25 januari 2012 Agenda Presentatie: Dashboard HNW Overzicht Dashboard Project (fase 1 en 2) Prototype Dashboard Interactief deel Brainstorm:

Nadere informatie

hr Duurzaam succesvol

hr Duurzaam succesvol hr Duurzaam succesvol Duurzaamheid is een thema binnen veel organisaties. Logisch, iedere organisatie wil graag goed gekwalificeerde, gemotiveerde en gezonde medewerkers. In steeds meer Cao s worden dan

Nadere informatie

Vitaliteit & Presteren. Werken is Topsport. Meer veerkracht, meer energie, betere prestaties

Vitaliteit & Presteren. Werken is Topsport. Meer veerkracht, meer energie, betere prestaties Vitaliteit & Presteren Werken is Topsport Meer veerkracht, meer energie, betere prestaties screening mentaal fysiek talent team Werken is Topsport Meer veerkracht, meer energie, betere prestaties Je wilt

Nadere informatie

Investeren in menselijk kapitaal loont! Wetenschap en praktijk

Investeren in menselijk kapitaal loont! Wetenschap en praktijk Investeren in menselijk kapitaal loont! Menselijk kapitaal is de concurrentiefactor van de 21 ste eeuw. Tot op heden laat deze zich echter nog niet zo goed meten. Daardoor blijft het effect van investeringen

Nadere informatie

Online tests voor zelfkennis inclusief heldere rapportage & persoonlijk reflectiegesprek

Online tests voor zelfkennis inclusief heldere rapportage & persoonlijk reflectiegesprek Online tests voor zelfkennis inclusief heldere rapportage & persoonlijk reflectiegesprek Persoonlijke ontwikkeling Competentie- & loopontwikkeling Interpersoonlijke communicatie Spice up your life: test

Nadere informatie

Strategische personeelsplanning objectief onderbouwen met People Analytics

Strategische personeelsplanning objectief onderbouwen met People Analytics Strategische personeelsplanning objectief onderbouwen met People Analytics Na het lezen van deze white paper weet u: Wat een strategische personeelsplanning (SPP) is Hoe organisaties veranderen door automatisering

Nadere informatie

FullCharge voorziet bedrijven van een compleet

FullCharge voorziet bedrijven van een compleet BROCHURE Wat is FullCharge? FullCharge voorziet bedrijven van een compleet 11 maanden programma dat zich richt op de optimalisatie van de gezondheid en het stressniveau van werknemers. Op een leuke en

Nadere informatie

1 februari Anke Valent

1 februari Anke Valent 1 februari 2013 Anke Valent Achtergrond onderzoek 1 3 2 Resultaten 4 Beste werkgevers Aan de slag! Ontwikkelingen in de sector Bezuinigingen en onzekerheid Overgang naar de WMO Vervoersmaatregel Flexibilisering

Nadere informatie

De DI-code voor sociale partners

De DI-code voor sociale partners De DI-code voor sociale partners Waarom deze code? De DI-code biedt sociale partners een kapstok om aan de slag te kunnen met duurzame inzetbaarheid. Het is een doel dat zij gezamenlijk onderschrijven

Nadere informatie

De Veranderplanner. Vilans 2011 Michiel Rutjes, Carolien Gooiker, Marjolein van Vliet. Veranderplanner (Versie )

De Veranderplanner. Vilans 2011 Michiel Rutjes, Carolien Gooiker, Marjolein van Vliet. Veranderplanner (Versie ) De Veranderplanner Wanneer een zorgorganisatie een verandering invoert zijn er veel factoren die het succes van deze verandering bepalen. Dit instrument, de veranderplanner, is gemaakt om voorafgaand aan

Nadere informatie

Case study: Service en sales gaan samen voor beter klantcontact

Case study: Service en sales gaan samen voor beter klantcontact Case study: Service en sales gaan samen voor beter klantcontact Sales als basis voor klantcontact stimuleert klanttevredenheid Meer dan 900 medewerkers van Transcom Nederland verzorgen dagelijks facilitaire

Nadere informatie

Uw medewerkers gemotiveerd en duurzaam inzetbaar

Uw medewerkers gemotiveerd en duurzaam inzetbaar Uw medewerkers gemotiveerd en duurzaam inzetbaar 1 Uw medewerkers aan zet Hoe presteren uw medewerkers optimaal en hoe worden zij duurzaam inzetbaar? Het antwoord op deze vraag is verrassend simpel. Dat

Nadere informatie

HRM Monitor. te gebruiken voor o.a. medewerkers tevredenheidsonderzoek. tevens te gebruiken voor het meten van belangrijke HR thema s als

HRM Monitor. te gebruiken voor o.a. medewerkers tevredenheidsonderzoek. tevens te gebruiken voor het meten van belangrijke HR thema s als HRM Monitor te gebruiken voor o.a. medewerkers tevredenheidsonderzoek tevens te gebruiken voor het meten van belangrijke HR thema s als - bevlogenheid - - transformationeel leiderschap - - talent- en persoonlijkheidsonderzoek

Nadere informatie

Workshop Coachend leidinggeven, haal het beste naar boven in mensen

Workshop Coachend leidinggeven, haal het beste naar boven in mensen Workshop Coachend leidinggeven Workshop Coachend leidinggeven, haal het beste naar boven in mensen Als leidinggevende wil je het beste uit je personeel halen. Jij wilt dat ze werken conform de missie en

Nadere informatie

OZMO s webcare oplossing DÉ TOOL VOOR SOCIAL MEDIA MONITORING, WEBCARE, MESSAGING, PUBLISHING & SOCIAL ANALYTICS.

OZMO s webcare oplossing DÉ TOOL VOOR SOCIAL MEDIA MONITORING, WEBCARE, MESSAGING, PUBLISHING & SOCIAL ANALYTICS. OZMO s webcare oplossing DÉ TOOL VOOR SOCIAL MEDIA MONITORING, WEBCARE, MESSAGING, PUBLISHING & SOCIAL ANALYTICS. OZMO s webcare voor elk bedrijf dat wil groeien OZMO levert de meest geavanceerde en gebruiksvriendelijk

Nadere informatie

smartops people analytics

smartops people analytics smartops people analytics Introductie De organisatie zoals we die kennen is aan het veranderen. Technologische ontwikkelingen en nieuwe mogelijkheden zorgen dat onze manier van werken verandert. Waar veel

Nadere informatie

E-book. In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus

E-book. In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus 7 5 6 3 4 2 1 E-book In 7 stappen naar een effectieve HR-cyclus Inleiding Het doel van de HR-cyclus is: medewerkers ondersteunen in het leren en presteren, zodat zij maximaal bijdragen aan het succes van

Nadere informatie

Training Verandermanagement

Training Verandermanagement Training Verandermanagement Verandermanagement, succesvol omgaan met veranderingen Alles verandert, voortdurend. De omgeving, jijzelf, maar ook de organisatie waar je voor werkt. Verandering is vaak noodzakelijk.

Nadere informatie

Inleiding. Morgen. Whitepaper: Betrokkenheid in bedrijf

Inleiding. Morgen. Whitepaper: Betrokkenheid in bedrijf Inleiding Geld verdienen. Voor de medewerker en het bedrijf belangrijke behoeften. Met een arbeidsrelatie vinden zij elkaar. De deal is rond, beide tevreden. Of nog niet? De wijze waarop de werkzaamheden

Nadere informatie

De workshop Persoonlijk leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden.

De workshop Persoonlijk leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden. Workshop Persoonlijk leiderschap Persoonlijk leiderschap, je leven leiden vanuit je kracht Hoe geef je leiding aan jezelf? En wat is daar eigenlijk het belang van? Het is heel verstandig om eens in de

Nadere informatie

Professionalize Your Recruitment Strategy

Professionalize Your Recruitment Strategy 2016 Professionalize Your Recruitment Strategy Try not to become a man of success, but rather to become a man of value. ALBERT EINSTEIN Onze kracht ligt in het professionaliseren en optimaliseren van uw

Nadere informatie

MAAK WERK VAN EEN INNOVATIEVE ORGANISATIECULTUUR IN UW KMO

MAAK WERK VAN EEN INNOVATIEVE ORGANISATIECULTUUR IN UW KMO DETAILED CURRICULUM MAAK WERK VAN EEN INNOVATIEVE ORGANISATIECULTUUR IN UW KMO Innovatie is noodzakelijk om in de huidige hyper-competitieve, internationale en volatiele markt continuïteit te kunnen verzekeren.

Nadere informatie

die je direct meer winst opleveren

die je direct meer winst opleveren 3 PRIKKELENDE VRAGEN AAN JE MEDEWERKERS die je direct meer winst opleveren 3 simpele, prikkelende vragen. Die jij vergeet te stellen, maar die veel resultaat kunnen opleveren Dé drie vragen die je jouw

Nadere informatie

Implementatie van de gewenste cultuur m.b.v. bewegingsmonitoren. als essentieel onderdeel van uw organisatie DNA

Implementatie van de gewenste cultuur m.b.v. bewegingsmonitoren. als essentieel onderdeel van uw organisatie DNA Implementatie van de gewenste cultuur m.b.v. bewegingsmonitoren als essentieel onderdeel van uw organisatie DNA 1 Verandering naar de verscherpte cultuur: meetbaar? Binnen veel organisaties wordt er gewerkt

Nadere informatie

De DI-code voor organisaties

De DI-code voor organisaties De DI-code voor organisaties Waarom deze code? De DI-code biedt organisaties een kapstok om aan de slag te kunnen met duurzame inzetbaarheid. Het is een doel dat de leiding onderschrijft en waar zij samen

Nadere informatie

S T A G E O N T - W I K K E L A A R S

S T A G E O N T - W I K K E L A A R S S T A G E O N T - W I K K E L A A R S BETERE VERBINDINGEN MET JONG TALENT. SNEL. Een idee van Bureau Brand Fonteinlaan 5 unit 12 1012 JG Haarlem Kvk: 59544538 Bureau Brand is een adviesbureau gericht op

Nadere informatie

Kwaliteitsdashboard Amstelring

Kwaliteitsdashboard Amstelring Kwaliteitsdashboard Amstelring Is jouw verpleeghuisorganisatie zich aan het oriënteren op het ontwikkelen en gebruiken van een dashboard? Lees dan deze publicatie met zeven praktijkvoorbeelden van verpleeghuizen

Nadere informatie

Medewerkersonderzoek. Meting november Uw projectmanager Meike Post. Samenvatting 't Dijkhuis. E: T: +31 (0)

Medewerkersonderzoek. Meting november Uw projectmanager Meike Post. Samenvatting 't Dijkhuis. E: T: +31 (0) Medewerkersonderzoek Samenvatting Meting november 2016 Uw projectmanager Meike Post E: meike.post@effectory.com T: +31 (0)20 30 50 100 Inhoudsopgave Inhoudsopgave Uitleg Samenvatting Scores Scores op de

Nadere informatie

Vakkennis & vaardigheden. Motivatie & betrokkenheid. Gezondheid & vitaliteit. Werk & prive. Loopbaanmobiliteit

Vakkennis & vaardigheden. Motivatie & betrokkenheid. Gezondheid & vitaliteit. Werk & prive. Loopbaanmobiliteit DI CODE Vakkennis & vaardigheden Motivatie & betrokkenheid Gezondheid & vitaliteit Werk & prive Loopbaanmobiliteit Waarom deze code? De DI Code biedt sociale partners een kapstok om aan de slag te kunnen

Nadere informatie

WAT BETEKENT WERK VOOR JOU? Annette van Waning Key Note 29 augustus 2018

WAT BETEKENT WERK VOOR JOU? Annette van Waning Key Note 29 augustus 2018 WAT BETEKENT WERK VOOR JOU? Annette van Waning Key Note 29 augustus 2018 BEHOEFTE PIRAMIDE Werk geeft ons een reden van bestaan in de Westerse Wereld WAARDERING VAN WERK Mannen Vrouwen Hoofd Handen Betaald

Nadere informatie

Niet betrokken medewerkers worden gecreëerd door de organisatie zelf.

Niet betrokken medewerkers worden gecreëerd door de organisatie zelf. Vandaag Winst maken is het hoogste doel. Er heerst controle en hiërarchie. Klanten worden bediend. Met de omgeving is geen tot reactief contact. Het gaat goed zoals het gaat. Maar hoelang nog? Slechts

Nadere informatie

HR- communica+e: vitamines voor duurzame inzetbaarheid

HR- communica+e: vitamines voor duurzame inzetbaarheid HR- communica+e: vitamines voor duurzame inzetbaarheid Hoe communiceer je over duurzame inzetbaarheid? Hoe zet je een programma duurzame inzetbaarheid op de kaart? Alleen maar informeren en overtuigen

Nadere informatie

MYMINDWORKS Quick Scan

MYMINDWORKS Quick Scan MYMINDWORKS Quick Scan MINDWORKS QUICK SCAN MEET DE MENTALE GEZONDHEID VAN JE MEDEWERKER, TEAM EN ORGANISATIE De MindWorks Quick Scan meet de mentale gezondheid van je medewerkers, je team en organisatie.

Nadere informatie

S T A G E S T A R T E R / S T A G E S T R A T E G I E I N 1 D A G

S T A G E S T A R T E R / S T A G E S T R A T E G I E I N 1 D A G S T A G E S T A R T E R / S T A G E S T R A T E G I E I N 1 D A G Maak jouw bedrijf aantrekkelijk voor studenten. Een idee van Bureau Brand Fonteinlaan 5 unit 12 1012 JG Haarlem Kvk: 59544538. Bureau Brand

Nadere informatie

REMIND. Bij u op SCHOOL?

REMIND. Bij u op SCHOOL? REMIND Bij u op SCHOOL? Inhoudsopgave Slim jezelf zijn voor professionals 3 Slim jezelf zijn 3 Programma over persoonlijke ontwikkeling 3 Kostenoverzicht 4 Over Remind 5 Wij willen 5 Trainersopleiding

Nadere informatie

Succescirkel van Werkgeluk

Succescirkel van Werkgeluk Succescirkel van Werkgeluk Ken jezelf en je succesfactoren! Zodat je je eigen werkgeluk en dat van anderen positief kunt beïnvloeden www.kristadewolff.nl Over Goed dat je het ebook hebt gedownload. Wat

Nadere informatie

Uitleg bij de resultaten. Kleuring in de rapportage. Resultaat & Actie

Uitleg bij de resultaten. Kleuring in de rapportage. Resultaat & Actie Uitleg bij de resultaten Het onderzoek geeft inzicht in de organisatie, vanuit het perspectief van diegenen die daar het meeste over kunnen vertellen: jullie eigen medewerkers. Daarnaast biedt het onderzoek

Nadere informatie

Een directeur wil geen coach?

Een directeur wil geen coach? auteur: Loes Bon MCM MScBA MS Een directeur heeft grote invloed op het bedrijf en krijgt in die functie vaak gebrekkig feedback. Steeds vaker bieden directeuren hun leidinggevenden een coach aan. Dat is

Nadere informatie

HR INNOVATIONS. Innovatieve HR oplossingen PRODUCTSHEET. Ideefix HR Innovations. Uw preventieve HR partner. In samenwerking met

HR INNOVATIONS. Innovatieve HR oplossingen PRODUCTSHEET. Ideefix HR Innovations. Uw preventieve HR partner. In samenwerking met HR INNOVATIONS Innovatieve HR oplossingen PRODUCTSHEET Ideefix HR Innovations. Uw preventieve HR partner. In samenwerking met 1 INLEIDING Stress-gerelateerd en psychisch verzuim is een groeiend probleem

Nadere informatie

CUSTOMERRELATIONSHIPMANAGEMENT VOORMUSEA

CUSTOMERRELATIONSHIPMANAGEMENT VOORMUSEA CUSTOMERRELATIONSHIPMANAGEMENT VOORMUSEA Realiseer een waardevolle relatie met je bezoekers RELEVANTE RELATIE MET BEZOEKERS Musea moeten een steeds groter deel van hun inkomsten zelf genereren. Het aantrekken,

Nadere informatie

Werkgeluk en werving. Bas van Helsdingen & Esther Raaijmakers Randstad Groep Nederland November 2018

Werkgeluk en werving. Bas van Helsdingen & Esther Raaijmakers Randstad Groep Nederland November 2018 Werkgeluk en werving Bas van Helsdingen & Esther Raaijmakers Randstad Groep Nederland November 2018 wie wij zijn. ons doel is mensen en organisaties ondersteunen in het realiseren van hun ware potentieel.

Nadere informatie

CONCEPT TEST. SNEL Real-time inzichten. BETAALBAAR Vanaf 995 UUR. GEMAK Optimale User Experience RESULTATEN

CONCEPT TEST. SNEL Real-time inzichten. BETAALBAAR Vanaf 995 UUR. GEMAK Optimale User Experience RESULTATEN CONCEPT TEST Binnen 24 uur feedback van 100 klanten op jouw concept RESULTATEN 24 SNEL Real-time inzichten GEMAK Optimale User Experience BETAALBAAR Vanaf 995 UUR WAT WE DOEN In 45 seconden 24 UUR TEST

Nadere informatie

Gelukkig Werken & Gelukkig Leidinggeven. Erwin Klappe & Onno Hamburger

Gelukkig Werken & Gelukkig Leidinggeven. Erwin Klappe & Onno Hamburger Gelukkig Werken & Gelukkig Leidinggeven Erwin Klappe & Onno Hamburger Wie zijn wij? Erwin Klappe Klappe Training Trainer, coach & oprichter Onno Hamburger Gelukkig Werken Nederland Senior trainer, coach

Nadere informatie

Teamontwikkeling Onderzoek Resultaten

Teamontwikkeling Onderzoek Resultaten Onderzoek Resultaten In juni 2018 hebben wij, Hanneke Jaques en Caja Revenich een online onderzoek uitgevoerd naar teamontwikkeling binnen organisaties. Waarom dit onderzoek? Samenwerken in teams is in

Nadere informatie

Zo ga je aan de slag met: Mijn impact

Zo ga je aan de slag met: Mijn impact Zo ga je aan de slag met: Mijn impact Mijn impact Steeds meer organisaties zijn op zoek naar een alternatief voor de traditionele gesprekkencyclus. Ze willen zinvolle gesprekken voeren met medewerkers,

Nadere informatie

Van medewerkertevredenheid naar medewerkerparticipatie

Van medewerkertevredenheid naar medewerkerparticipatie Van medewerkertevredenheid naar medewerkerparticipatie Programma Inleiding Presentatie van onderzoeksresultaten Een praktijkverhaal Verdere toelichting op het IiP/MTO traject Pauze met gelegenheid tot

Nadere informatie

Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol

Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol Manage Medewerkers Slim, Simpel & Succesvol zorgt ervoor dat je je managementtijd halveert en meer rust in je hoofd ervaart. Terwijl je de productiviteit en

Nadere informatie

ODC toont de essentie in vier kleuren: Natuurlijke kracht De natuurlijke kracht is wat iemand van nature goed kan en waar iemand energie van krijgt.

ODC toont de essentie in vier kleuren: Natuurlijke kracht De natuurlijke kracht is wat iemand van nature goed kan en waar iemand energie van krijgt. Optimale inzet en groei van uw talenten en organisatie Wanneer u in uw organisatie teams vormt of ontwikkelt en mensen wilt inzetten vanuit hun natuurlijke kracht, wilt u ongetwijfeld weten wat de werkelijke

Nadere informatie

Position leadership development consultant

Position leadership development consultant Position leadership development consultant Q uæstus E XECUTIVE L EADERSHIP Consult Search Develop DE ORGANISATIE Quaestus is gespecialiseerd in Executive Leadership en heeft een breed aanbod van diensten

Nadere informatie

Recept 4: Hoe meten we praktisch onze resultaten? Weten dat u met de juiste dingen bezig bent

Recept 4: Hoe meten we praktisch onze resultaten? Weten dat u met de juiste dingen bezig bent Recept 4: Hoe meten we praktisch onze resultaten? Weten dat u met de juiste dingen bezig bent Het gerecht Het resultaat: weten dat u met de juiste dingen bezig bent. Alles is op een bepaalde manier meetbaar.

Nadere informatie

Over Performance Dialogue

Over Performance Dialogue Over Performance Dialogue Wij ondersteunen organisaties bij het versterken van de dialoog tussen de organisatie en haar medewerkers over functioneren en presteren. Dit doen wij door middel van training

Nadere informatie

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING:

Master in. Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership MAAK HET VERSCHIL IN 2015 VERBIND HART EN HARD START: FEB 2015 KLANTWAARDERING: Master in Leadership Weet jij wat jouw hart sneller doet kloppen? Collega s die precies doen wat jij

Nadere informatie

HET NIEUWE WERKEN IN RELATIE TOT PERSOONLIJKE DRIJFVEREN VAN MEDEWERKERS. Onderzoek door TNO in samenwerking met Profile Dynamics

HET NIEUWE WERKEN IN RELATIE TOT PERSOONLIJKE DRIJFVEREN VAN MEDEWERKERS. Onderzoek door TNO in samenwerking met Profile Dynamics HET NIEUWE WERKEN IN RELATIE TOT PERSOONLIJKE DRIJFVEREN VAN MEDEWERKERS Onderzoek door TNO in samenwerking met Profile Dynamics 1 Inleiding Veel organisaties hebben de afgelopen jaren geïnvesteerd in

Nadere informatie

HEAD OF BUSINESS DEVELOPMENT

HEAD OF BUSINESS DEVELOPMENT #VACATURE Digital HEAD OF BUSINESS DEVELOPMENT Lepaya maakt met innovatieve en gepersonaliseerde leeroplossingen bedrijfstrainingen effectiever en meer engaging. De startup heeft afgelopen jaar een uitstekende

Nadere informatie

RESEARCH COMMUNITIES HEEN KUNNEN

RESEARCH COMMUNITIES HEEN KUNNEN DE 7 REDENEN WAAROM MARKETEERS NIET OM RESEARCH COMMUNITIES HEEN KUNNEN Odette Vlek Senior marktonderzoeker Ruigrok NetPanel November 2015 INTRODUCTIE Online research communities zijn al enige jaren hot.

Nadere informatie

Haal het beste uit jezelf met een training van het A+O fonds Rijk!

Haal het beste uit jezelf met een training van het A+O fonds Rijk! Haal het beste uit jezelf met een training van het A+O fonds Rijk! Haal het beste uit jezelf met een training van het A+O fonds Rijk! Ontdek en gebruik je talenten en competenties: Maak stappen in je loopbaan

Nadere informatie

WERKBAAR WELZIJN VOOR BEELDSCHERMWERKERS

WERKBAAR WELZIJN VOOR BEELDSCHERMWERKERS WERKBAAR WELZIJN VOOR BEELDSCHERMWERKERS Hoe vatbaar zijn beeldschermwerkers voor verzuim? 4 Vergrijzing, katalysator voor verzuim 6 Onze kijk en aanpak 8 In 3 stappen naar werkbaar welzijn voor beeldschermwerkers

Nadere informatie

Het Mens Effect. hetmenseffect.nl

Het Mens Effect. hetmenseffect.nl Het Mens Effect hetmenseffect.nl Uw organisatiedoelen & het effect van talent In deze dynamische tijd vormt de mens weer de kern van succesvolle organisaties. Welke uitdaging ook, ICT-systemen, processen

Nadere informatie

Rapportage Drijfveren en Cultuur. Bea het Voorbeeld. Naam: Datum:

Rapportage Drijfveren en Cultuur. Bea het Voorbeeld. Naam: Datum: Rapportage Drijfveren en Cultuur Naam: Bea het Voorbeeld Datum: 05.04.2016 Email: support@meurshrm.nl Bea het Voorbeeld / 05.04.2016 / Drijfveren en Cultuur 2 Inleiding Wat motiveert je? Waar krijg jij

Nadere informatie

Werken aan cultuur Door cultuur te meten

Werken aan cultuur Door cultuur te meten Werken aan cultuur Door cultuur te meten Een cultuuronderzoek INLEIDING Een effectief onderdeel van de gezamenlijke cultuur bouwen is een Barrett cultuuronderzoek. Het is een web- based onderzoek, snel

Nadere informatie

BDO Summerschool Advisory 2018

BDO Summerschool Advisory 2018 BDO Summerschool Advisory 2018 Ik ben Future Proof Met de organisatie/ mijn leidinggevende Met mijn vak Met mijn medewerkers Met mijn team Met het managen van veranderingen Met nieuwe technologie Met mezelf

Nadere informatie

WHITEPAPER. 15 Drijfveren die betrokkenheid en werkgeluk beïnvloeden. Met inzichten en tips om jouw werkomgeving positiever en productiever te maken.

WHITEPAPER. 15 Drijfveren die betrokkenheid en werkgeluk beïnvloeden. Met inzichten en tips om jouw werkomgeving positiever en productiever te maken. WHITEPAPER 15 Drijfveren die betrokkenheid en werkgeluk beïnvloeden Met inzichten en tips om jouw werkomgeving positiever en productiever te maken. DRIJFVEREN WERKGELUK EMPLOYEE HAPPINESS MODEL 1. Interne

Nadere informatie

Brochure The Lab of Life training

Brochure The Lab of Life training Brochure The Lab of Life training Persoonlijke grip op energie en motivatie 1 Methodiek met een blijvend effect Het is wetenschappelijk bewezen dat vitale medewerkers zich niet alleen beter voelen, maar

Nadere informatie

Werkgevers Helpdesk Mantelzorg

Werkgevers Helpdesk Mantelzorg Werkgevers Helpdesk Mantelzorg Bijna een of de vijf werknemers heeft mantelzorgtaken. Dat werkt door in uw organisatie. Praktisch, maar ook financieel. Hoe voorkomt u overbelaste medewerkers ten gevolge

Nadere informatie

Effectief investeren in mens en organisatie. Collegereeks bedrijfskunde voor HR managers

Effectief investeren in mens en organisatie. Collegereeks bedrijfskunde voor HR managers Effectief investeren in mens en organisatie Collegereeks bedrijfskunde voor HR managers Stellingen van Rob Vinke Stelling 1 De kern van de HRM-opdracht is er voor te zorgen dat de ambitie van de organisatie

Nadere informatie

Training Verandermanagement

Training Verandermanagement Training Verandermanagement Verandermanagement, succesvol omgaan met veranderingen Alles verandert, voortdurend. De omgeving, jijzelf, maar ook de organisatie waar je voor werkt. Verandering is vaak noodzakelijk.

Nadere informatie

1 VERBETER HET WERKVERMOGEN VAN UW BEDRIJF

1 VERBETER HET WERKVERMOGEN VAN UW BEDRIJF 1 VERBETER HET WERKVERMOGEN HUIS VAN WERKVERMOGEN VERBETER HET WERKVERMOGEN VERBETER HET WERKVERMOGEN WAT IS WERKVERMOGEN? Werkvermogen is de mate waarin een werknemer zowel lichamelijk als geestelijk

Nadere informatie

Secundaire arbeidsvoorwaarden van primair belang. Sandra Terwolbeck, Amstelveen 8 oktober 2008

Secundaire arbeidsvoorwaarden van primair belang. Sandra Terwolbeck, Amstelveen 8 oktober 2008 Secundaire arbeidsvoorwaarden van primair belang Sandra Terwolbeck, Amstelveen 8 oktober 2008 Secundaire arbeidsvoorwaarden van primair belang Huidige uitdagingen voor organisaties Veranderd werknemersperspectief

Nadere informatie

Duurzame Inzetbaarheid Speerpunt voor OR en bestuurder. Jan Booij, tri-plus. Programma

Duurzame Inzetbaarheid Speerpunt voor OR en bestuurder. Jan Booij, tri-plus. Programma Duurzame Inzetbaarheid Speerpunt voor OR en bestuurder Jan Booij, tri-plus Programma Wie ben ik Duurzame Inzetbaarheid? Wat speelt een rol? Aanpak Wat kun je als OR Afsluiting Wat is het profiel van een

Nadere informatie