Online samenwerken met klanten. Is de hypotheekmarkt futureproof? Dit is een bijlage van het onderzoeksrapport Ready? Set. Go!

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Online samenwerken met klanten. Is de hypotheekmarkt futureproof? Dit is een bijlage van het onderzoeksrapport Ready? Set. Go!"

Transcriptie

1 Online samenwerken met klanten. Is de hypotheekmarkt futureproof? Dit is een bijlage van het onderzoeksrapport Ready? Set. Go!

2 1. Online samenwerken met klanten binnen de hypotheekbranche 1 De economie trekt aan. Dat is in vele sectoren te zien, maar in de huizenmarkt nog wel het meest. Hier en daar verschijnen berichten dat de huizenmarkt zelfs weer oververhit raakt. Waar in de hypotheekbranche tot voor kort alle verantwoordelijkheden nog in handen van tussenpersonen en hypotheekverstrekkers lagen, neemt nu de consument steeds meer zelf het heft in handen. De eerste disruptieve spelers binnen de hypothekenmarkt zijn al gesignaleerd. Dit betekent voor de traditionele hypotheekverstrekkers dat een nieuwe manier van werken zijn intrede doet. Een manier waarin aanbieder en consument samenwerken aan een op maat samengesteld product. Online samenwerken. Dé uitdaging van dit moment. Steeds meer mensen stellen zich op als kritische consument. Dat blijkt uit de AFM Consumentenmonitor. Zo heeft meer dan de helft van de ondervraagde hypotheeksluiters onderhandeld over de kosten van het advies of rente, in de meeste gevallen met succes. Deze kritische houding is ook terug te zien in de manier waarop consumenten een keuze maken voor hypotheekadvies. Kwaliteit is hierin leidend. Online samenwerken met die consument geeft de kwaliteit van de dienstverlening een boost. Consumenten krijgen namelijk steeds meer het gevoel dat zij mee kunnen werken in één van de belangrijkste aankopen van hun leven. Hyarchis doet ieder jaar onderzoek naar de status van online samenwerken met klanten in de financiële branche. Hiermee wil zij het bewustzijn onder financiële instellingen vergroten en het belang van het tegemoet komen aan de wensen van de klant onderstrepen. In het verleden werkte Hyarchis nauw met klanten samen rondom oplossingen op het gebied van slim document management, maar tegenwoordig verwacht de consument meer. Om bij te blijven op de markt, is het zaak dat hypotheekverstrekkers transformeren naar een Digital Business, waar online samenwerken centraal staat. Hyarchis gelooft in gezamenlijk succes en adviseert klanten niet alleen in deze transformatie, maar helpt ze ook om het daadwerkelijk te realiseren. In de zomer van 2015 deed onderzoeksbureau Markteffect in opdracht van Hyarchis onderzoek naar de status van online samenwerken met klanten binnen de financiële branche. In dit rapport zoomen we in op de hypotheekbranche. Net als vorig jaar is deze branche de koploper als het gaat om online samenwerken met klanten. Daarom is het de moeite waard om deze branche extra uit te diepen. Na het lezen van dit rapport, dat een verdieping is op het algemene rapport, bent u op de hoogte van alle inside informatie als het gaat om online samenwerken met klanten. 1 - Online samenwerken met klanten. Is de hypotheekmarkt futureproof?

3 2. Hypothekenmarkt is de koploper Hypotheekverstrekkers mogen zich in verhouding tot organisaties uit de bankensector, verzekering,- pensioen- en accountancybranche koploper noemen als het gaat om online samenwerken. Dat is een compliment waard, want op deze manier zijn zij voorbereid op de alsmaar veranderende markt. Maar wat is online samenwerken nu eigenlijk? Online samenwerken met klanten kan gezien worden al samenwerken met alle stakeholders aan een virtuele keukentafel. Iedereen heeft toe- en inzicht op datgeen wat er op die tafel gebeurt, kan ingrijpen wanneer hij of zij maar wil en kan vanuit zijn enthousiasme of expertise het proces versnellen. Met het voorbeeld van de keukentafel wordt eigenlijk aangegeven dat alle overdrachtschakels binnen een proces worden geëlimineerd. Veel professionals denken dat online samenwerken niet meer inhoudt dan processen verplaatsen naar een online omgeving. Maar als je documenten overdraagt van de ene omgeving naar de andere, wordt vaak alsnog de snelheid uit processen gehaald. Online samenwerken is pas online samenwerken als alles binnen één systeem gebeurt, waartoe alle stakeholders toegang hebben: die ene keukentafel. Neem een hypotheekaanvraagproces. Als een aanvraag van de eerste check overgaat naar de afdeling waar het krediet wordt beoordeeld, hebben we al direct te maken met een overdrachtsmoment dat het proces vertraagt. Stel dat de hypotheekaanvraag op de keukentafel ligt: dan kan één persoon de basale gegevens checken, terwijl de kredietbeoordelaar kijkt of de aanvraag realistisch is. Hieronder volgen de belangrijkste resultaten als het gaat om de status van online samenwerken met klanten in de hypotheekbranche. Mate van online samenwerken De hypotheekbranche doet het goed wat betreft online samenwerken met klanten. Van de professionals die werkzaam zijn bij een hypotheekverstrekker geeft bijna de helft (46%) aan veel online samen te werken. 27 procent geeft aan dit weinig te doen. De cijfers kenmerken een stijgende lijn in de mate van online samenwerken: vorig jaar gaf slechts een derde aan dat hij of zij veel online samenwerkte. De voordelen van online samenwerken In het onderzoek zijn de professionals uit de hypotheekbranche gevraagd naar de belangrijkste voordelen als het gaat om online samenwerken met klanten. De top drie verschilt van het algemene gemiddelde. Wat het meest opvalt is dat het voordeel klanten ervaren dit als positief onder hypotheekprofessionals niet binnen de top drie hoort. In de top drie worden wel deze voordelen genoemd: Tijdwinst 17% 18% De mogelijkheid om plaats- en tijdonafhankelijk te werken Kostenreductie 22% Online samenwerken met klanten. Is de hypotheekmarkt futureproof?

4 Nadelen van online samenwerken Uiteraard is er ook gevraagd naar de belangrijkste nadelen van online samenwerken. Voor professionals uit de hypothekenmarkt ziet de top drie er als volgt uit: 41% Oudere gebruikers 17% Transparantie voor de klant 14% Het verzekeren van privacy Efficiëntie van online samenwerken Van de professionals die werkzaam zijn in de hypotheekbranche, beoordeelt 66% de efficiëntie van online samenwerken met klanten als zeer goed tot goed. Bijna een derde heeft hier een neutrale mening over (30%). Slechts 3% vindt de efficiëntie hiervan slecht tot zeer slecht. De toekomst Hoe kijkt de professional uit de hypotheekbranche naar de toekomst als het gaat om online samenwerken met klanten? De grootste groep geeft aan dat zij wel meer online zouden willen samenwerken, mits er technieken gebruikt worden die privacy 100 procent kunnen garanderen. Slechts 14 procent geeft aan niet meer online samen te willen werken in de toekomst. 3 - Online samenwerken met klanten. Is de hypotheekmarkt futureproof?

5 3. Opinie van de hypotheekprofessional Over het algemeen is de houding van hypotheekprofessionals tegenover online samenwerken positief. Dit is ten opzichte van 2014 niet veranderd. Hieronder volgen de belangrijkste resultaten. Online samenwerken is een ontwikkeling waar mijn klanten op zitten te wachten Online samenwerken met klanten verbetert mijn concurrentiepositie 73% mee eens 19% mee oneens Online samenwerken met klanten is een bedreiging voor de privacy van o.a. mijn klanten 38% mee eens 54% mee oneens Online samenwerken met klanten is een positieve ontwikkeling binnen de financiële branche 74% mee eens 17% mee oneens 41% 72% mee eens 15% mee oneens Met online samenwerken kan ik mijn klanten een betere service bieden 74% mee eens 15% mee oneens Met het oog op de aantrekkende economie is de druk om online te gaan samenwerken met klanten groter geworden 75% mee eens 13% mee oneens NB. Overige percentages hebben geen mening ingevuld. 3 41% 4 - Online samenwerken met klanten. Is de hypotheekmarkt futureproof?

6 4. Wat is er momenteel mogelijk binnen de hypotheken wereld? 4 Aan alle professionals is gevraagd wat er momenteel mogelijk is binnen hun organisatie als het gaat om online samenwerken met klanten. Van online en interactief advies aanvragen tot en met videochats, de respondenten kregen een breed scala aan opties voorgelegd. Hieruit komt de volgende top tien: 1. Online een fysieke afspraak maken met een adviseur of medewerker (42%) 2. Online informatie aanvragen die specifiek van toepassing is op de klant (38%) 3. De website/het portal heeft een responsive design 1 (35%) 4. Online een offerte aanvragen (34%) 5. Vragen stellen via social media (34%) 6. Online en interactief advies vragen (26%) 7. Online een afspraak maken voor een videochat (20%) 8. Advies krijgen op basis van online gedrag (behavioural targetting) (18%) 9. Online advies inwinnen door middel van een videochat (14%) 10. Geen van de genoemde opties zijn mogelijk (6%) De bovenstaande top tien bestaat uit mogelijkheden die toepasbaar zijn binnen alle financiële branches. Aangezien de hypotheekmarkt koploper is op het gebied van online samenwerken met klanten, is het interessant om te kijken naar de branchespecifieke mogelijkheden. Welke toepassingen worden al veel gebruikt? En welke staan nog in de kinderschoenen? Hieronder volgt de top tien. 1. Maandlasten berekenen bij het omzetten/verhogen van de hypotheek (62%) 2. Gegevens raadplegen via een online portal (57%) 3. Rentetarieven inzien/afsluitkosten berekenen (beide 54%) 4. Online de consequenties aanvragen of berekenen van extra aflossen (48%) 5. Eventuele restschuld berekenen (47%) 6. Online aankaarten van betaalproblemen (42%) 7. Het maximale hypotheekbedrag aanvragen (40%) 8. Het hypotheekbedrag berekenen op basis van de koopprijs van de woning (38%) 9. Online rente vastleggen of wijzigen (36%) 10. Rekening betalen vanuit het bouwdepot (31%) Een goed ingericht frontoffice-proces is de basis als het gaat om online samenwerken met klanten. Maar als je als organisatie écht online wil samenwerken, zal ook het mid- en backoffice proces volledig online moeten. Het feit dat slechts 1 op de 3 websites van hypotheekverstrekkers responsive zijn, maakt duidelijk dat er nog grote stappen te maken zijn. Een responsive design houdt in dat de website zo is opgebouwd dat alle content optimaal wordt getoond op diverse schermformaten. 5 - Online samenwerken met klanten. Is de hypotheekmarkt futureproof?

7 5. Het belang van online samenwerken met klanten in de hypotheekmarkt Dat hypotheekverstrekkers koploper zijn wat betreft online samenwerken met klanten, betekent niet dat zij zich in de luxe positie bevinden om achterover te leunen. Veel hypotheekverstrekkers denken dat zij goed op weg zijn met het realiseren van online collaboration, maar dat kan in werkelijkheid nog vele malen beter. We zien dat de processen aan de frontoffice-kant meestal prima zijn ingeregeld. Consumenten kunnen online aanvragen wat de maximale hypotheek is en zo hier en daar is het ook mogelijk om bepaalde documenten te uploaden om het aanvraagproces te bespoedigen. Maar wat als we de motorkap openen? Dan ziet het proces er vrijwel hetzelfde uit als tien jaar geleden: documenten gaan (digitaal) van verschillende afdelingen naar verschillende systemen met heel veel overdrachtsmomenten. Dat haalt volledig de snelheid uit het proces. Daarbij is het vaak nog steeds niet mogelijk om echt alles online te doen. Denk alleen al aan het feit dat een echte handtekening meestal vereist blijft onder documenten. Klanten worden steeds veeleisender en willen als een koning behandeld worden: precies naar hun eigen behoeften en wensen. Krijgen ze het gevoel dat er niet naar ze geluisterd wordt? Dan stappen ze over naar een nieuwe hypotheekverstrekker. Want ook dat is makkelijker geworden door internet. Met online samenwerken kunt u voorkomen dat het zover komt. Immers, door de toenemende snelheid van het proces en door de klant onderdeel te laten zijn van het proces, krijgt hij het gevoel weer echt centraal te staan en zal hij tevredener zijn. Een groeiend vertrouwen in financiële instellingen zal hier een belangrijk effect van zijn. De vraag zijn er over tien jaar nog steeds hypotheekverstrekkers zoals we die nu kennen? wordt steeds vaker gesteld. Ook om de toekomst van de hyotheekverstrekker veilig te stellen is het essentieel om aan de vraag van de consument te blijven voldoen. Achterover leunen in een stoel is er dus niet meer bij: alleen de organisaties die zich volop op volledig online samenwerken storten, zijn futureproof Online samenwerken met klanten. Is de hypotheekmarkt futureproof?

8 Over Hyarchis Hyarchis gelooft in gezamenlijk succes. Samen investeren in relaties is de sleutel tot goede software-implementaties. Hyarchis staat dicht bij de klant en neemt altijd de verantwoordelijkheid, waar en wanneer dan ook. Partnership in het kwadraat, dat is de kracht van Hyarchis. Gepaard met een hoge betrokkenheid bij klanten en resellers, biedt Hyarchis kant-en-klare software oplossingen voor Digital Business, Online Collaboration, Document Management en Customer Communication. De Hyarchis-oplossingen worden toegepast in het primaire klantproces in de gezondheidszorg, hypotheek-, verzekerings-, pensioen- en accountancybranche. Contact Hyarchis Daalakkersweg JA Eindhoven Online samenwerken met klanten. Is de hypotheekmarkt futureproof?

9 Copyright Hyarchis, Alle rechten voorbehouden. De informatie in dit onderzoeksrapport is met zorg samengesteld. Toch kan Hyarchis geen enkele aansprakelijkheid aanvaarden voor de gevolgen van onvolledigheid of onjuistheid van het materiaal in dit onderzoeksrapport.

Online samenwerken met klanten. Is de financiële markt futureproof? Ready? Set. Go!

Online samenwerken met klanten. Is de financiële markt futureproof? Ready? Set. Go! Online samenwerken met klanten. Is de financiële markt futureproof? Ready? Set. Go! Voorwoord De financiële is markt volop in beweging. Waar tot voor kort nog veel verantwoordelijkheid lag bij intermediairs,

Nadere informatie

Online samenwerken met klanten: op zoek naar de pareltjes. Hyarchis selecteert serviceconcept HUISMERK

Online samenwerken met klanten: op zoek naar de pareltjes. Hyarchis selecteert serviceconcept HUISMERK Online samenwerken met klanten: op zoek naar de pareltjes Hyarchis selecteert serviceconcept HUISMERK Inleiding Er wordt veel gesproken over online samenwerken binnen de financiële branche. Het is anno

Nadere informatie

Online samenwerken met klanten: op zoek naar de pareltjes. Hyarchis selecteert JUNGO & HYPOTHEEK24

Online samenwerken met klanten: op zoek naar de pareltjes. Hyarchis selecteert JUNGO & HYPOTHEEK24 Online samenwerken met klanten: op zoek naar de pareltjes Hyarchis selecteert JUNGO & HYPOTHEEK24 Inleiding Er wordt veel gesproken over online samenwerken binnen de hypotheekbranche. Het is anno 2016

Nadere informatie

Online samenwerken in de financiële branche. survival of the fittest

Online samenwerken in de financiële branche. survival of the fittest Online samenwerken in de financiële branche survival of the fittest 1. Online samenwerken in de financiële branche Independer: online sluiten van hypotheek niet haalbaar (2009), Aegon maakt online schade

Nadere informatie

Online samenwerken met klanten in een financiële wereld die sneller om zijn as draait dan ooit tevoren MISSIE ONLINE SAMENWERKEN

Online samenwerken met klanten in een financiële wereld die sneller om zijn as draait dan ooit tevoren MISSIE ONLINE SAMENWERKEN Online samenwerken met klanten in een financiële wereld die sneller om zijn as draait dan ooit tevoren MISSIE ONLINE SAMENWERKEN Inhoud 1 Ready for take-off? 2 2 De financiële wereld draait sneller om

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA Den Haag

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus EA Den Haag > Retouradres Postbus 20201 2500 EE Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500EA Den Haag Korte Voorhout 7 2511 CW Den Haag Postbus 20201 2500 EE Den Haag www.rijksoverheid.nl

Nadere informatie

De huizenmarkt in beweging: stappenplan huis kopen in 2015

De huizenmarkt in beweging: stappenplan huis kopen in 2015 De huizenmarkt in beweging: stappenplan huis kopen in 2015 De huizenmarkt en de nieuwste ontwikkelingen worden door veel makelaars nauwlettend in de gaten gehouden. Alhoewel het herstel van de markt nog

Nadere informatie

Rapportage toekomstgericht bankieren voor consumenten

Rapportage toekomstgericht bankieren voor consumenten Rapportage toekomstgericht bankieren voor consumenten Contents 1 Onderzoeksverantwoording 03 2 Samenvatting 04 3 Grafieken en open antwoorden 05 2 Onderzoeksverantwoording In opdracht van NVB hebben we

Nadere informatie

Eric Meinen Deel 1: De impact van de nieuwe consument voor verzekeraars

Eric Meinen Deel 1: De impact van de nieuwe consument voor verzekeraars Welkom! Wat kunt u verwachten van deze breakoutsessie? Utrecht, 17 september 2014 Deel 1: Eric Meinen (IG&H) De impact van de nieuwe consument voor verzekeraars Deel 2: Walter Mosterd (TJIP) Technologische

Nadere informatie

GROTE WOONONDERZOEK. Hoe woonwinkelt Nederland in 2015? WHITEPAPER

GROTE WOONONDERZOEK. Hoe woonwinkelt Nederland in 2015? WHITEPAPER GROTE WOONONDERZOEK Hoe woonwinkelt Nederland in 2015? 01 WHKMP S GROTE WOONONDERZOEK van inspiratie tot aankoop DirectResearch heeft meer dan 750 respondenten ondervraagd in opdracht van wehkamp Toen

Nadere informatie

Kwaliteitscheck. Heeft de adviseur jou van tevoren uitgelegd welke stappen je moet doorlopen om een hypotheek af te sluiten?

Kwaliteitscheck. Heeft de adviseur jou van tevoren uitgelegd welke stappen je moet doorlopen om een hypotheek af te sluiten? Kwaliteitscheck 1.)Verloop en tijdsduur Voordat je een hypotheek afsluit, moet de adviseur met jou een aantal stappen doorlopen. Hij moet jou van tevoren uitleggen welke stappen dat zijn. De stappen die

Nadere informatie

Aflevering 4 - Advies over de rentevastperiode

Aflevering 4 - Advies over de rentevastperiode Aflevering 4 - Advies over de rentevastperiode Het aangaan van een hypothecair krediet is voor consumenten een belangrijke beslissing. De kosten en aflossing van deze lening hebben voor langere termijn

Nadere informatie

Stap voor stap naar de hypotheek die bij u past Vlug, veilig en voordelig een hypotheek

Stap voor stap naar de hypotheek die bij u past Vlug, veilig en voordelig een hypotheek Stap 1 Inventariseren van uw wensen U wilt een woning kopen. Is de woning af of moet u nog stevig verbouwen? Bent u een handige doe-het-zelver of heeft u twee linker handen? Zo maar enkele vragen die ons

Nadere informatie

Resultaten Gezondheidszorg

Resultaten Gezondheidszorg Resultaten Gezondheidszorg Conclusies Onbekendheid social media in de gezondheidszorg is groot; treffend is een quote van een zorggebruiker die stelt dat als je als patiënt nog niet of nauwelijks met een

Nadere informatie

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG

Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20011 2500 EA Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 Den Haag Postbus 20011 2500 EA Den Haag Uw kenmerk 2015Z14592

Nadere informatie

Exact Online BUSINESS CASE MET EXACT ONLINE MEER FOCUS OP ACCOUNTMANAGEMENT EN ADVISERING. De 5 tips van Marc Vosse. www.exactonline.

Exact Online BUSINESS CASE MET EXACT ONLINE MEER FOCUS OP ACCOUNTMANAGEMENT EN ADVISERING. De 5 tips van Marc Vosse. www.exactonline. BUSINESS CASE Exact Online MET EXACT ONLINE MEER FOCUS OP ACCOUNTMANAGEMENT EN ADVISERING De 5 tips van Marc Vosse www.exactonline.nl 2 EXACT ONLINE CASE STUDY ACCOUNTANCY DE 5 TIPS VAN MARC VOSSE Voor

Nadere informatie

GfK 2012 AFM Consumentenmonitor December 2012 1

GfK 2012 AFM Consumentenmonitor December 2012 1 GfK 2012 AFM Consumentenmonitor December 2012 1 Inhoudsopgave 1. Management Summary 2. Onderzoeksresultaten in detail Type beleggingsverzekering en wijze van afsluiten Kennis van- en informatie over de

Nadere informatie

Factsheet persbericht

Factsheet persbericht Factsheet persbericht Nut vakbonden onbekend bij jongeren 30 november 2011 Inleiding Van oktober 2011 tot november 2011 hield Zoekbijbaan.nl het Nationale Bijbanen Onderzoek. Aan het onderzoek deden 2464

Nadere informatie

Dienstenwijzer/ Dienstverleningsdocument

Dienstenwijzer/ Dienstverleningsdocument Dienstenwijzer/ Dienstverleningsdocument Rijnmond Hypotheekwijzer BV Telefoon: 0102460000 Uw adviseur: Email adres: Ton Onder de Linden tonderdelinden@hypotheekwijzer.com Wat kunt u van de Hypotheekwijzer

Nadere informatie

Uw klant over beleggen. Theo Krins, Manager Vermogensadvies Legal & General

Uw klant over beleggen. Theo Krins, Manager Vermogensadvies Legal & General Uw klant over beleggen Theo Krins, Manager Vermogensadvies Legal & General Klantonderzoek Achtergrond onderzoek Onderzoek in de periode van 6 januari tot 16 januari 2017 Breed samengesteld panel uitgenodigd

Nadere informatie

AFM Consumentenmonitor Q3 2009 Kredietwaarschuwingszin

AFM Consumentenmonitor Q3 2009 Kredietwaarschuwingszin AFM Consumentenmonitor Q3 009 Kredietwaarschuwingszin GfK Michel van der List Marcel Cools/ Niek Damen Indeling Rapportage Kredietwaarschuwingszin 1 Onderzoeksverantwoording Kennisvragen Kredietwaarschuwingszin

Nadere informatie

2) Wanneer gaan de verschillende maatregelen in? Per 1 januari 2013

2) Wanneer gaan de verschillende maatregelen in? Per 1 januari 2013 Oktober 2012 Nieuws hypotheekrenteaftrek Zoals het er nu voorstaat zal er vanaf 2013 alleen aftrek worden genoten voor hypotheekrente bij minimaal een annuïtaire aflossing. Op dit moment mag je nog de

Nadere informatie

18 REDENEN OM TE KIEZEN VOOR CENTRIC PROJECTPORTAAL BOUW

18 REDENEN OM TE KIEZEN VOOR CENTRIC PROJECTPORTAAL BOUW 18 REDENEN OM TE KIEZEN VOOR CENTRIC PROJECTPORTAAL BOUW Versie: 1 Datum 21 april 2016 Auteur Peter Stolk Centric Projectportaal Bouw 1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 2 Actuele informatie cruciaal 3 SharePoint

Nadere informatie

Consumentenbond Onderzoek Financiële Toezichthouders

Consumentenbond Onderzoek Financiële Toezichthouders Consumentenbond Onderzoek Financiële Toezichthouders Inleiding De Consumentenbond heeft onderzoek uitgevoerd naar de bekendheid en beoordeling van twee financieel toezichthouders in Nederland: De Autoriteit

Nadere informatie

Klanttevredenheidsrapportage ARAG Rechtsbijstand

Klanttevredenheidsrapportage ARAG Rechtsbijstand Klanttevredenheidsrapportage ARAG Rechtsbijstand Alle verzekeraars die het Keurmerk Klantgericht Verzekeren voeren laten jaarlijks binnen dezelfde normen klanttevredenheidsonderzoek uitvoeren. De onderzoeksresultaten

Nadere informatie

Daarom kiest u voor RegioBank

Daarom kiest u voor RegioBank Daarom kiest u voor RegioBank Bij u in de buurt U bent geen rekeningnummer. U wordt altijd geholpen door iemand die u kent. Een complete bank Wij zijn een bank waar u terecht kunt voor betalen, sparen,

Nadere informatie

De hypotheekmarkt van morgen

De hypotheekmarkt van morgen De hypotheekmarkt van morgen De klant ervaart het verschil Rik Op den Brouw, Visie van Rabobank: 3 stellingen die zorgen voor verandering Verhuiswens Oriëntatie en keuze Aankoop van De woning Sluiten van

Nadere informatie

Digital Agencies 2015

Digital Agencies 2015 Websurvey onder 117 respondenten (werkzaam bij 108 Nederlandse digital agencies), waarvan 85% directie. Het onderzoek is uitgevoerd in opdracht van cloud- en hostingprovider True, in samenwerking met Emerce.

Nadere informatie

Wij zijn VDZ. Onze boodschap is helder: niemand regelt je geldzaken. beter dan wij. Dat is niet arrogant bedoeld, maar het uitgangspunt

Wij zijn VDZ. Onze boodschap is helder: niemand regelt je geldzaken. beter dan wij. Dat is niet arrogant bedoeld, maar het uitgangspunt Wij zijn VDZ. Onze boodschap is helder: niemand regelt je geldzaken beter dan wij. Dat is niet arrogant bedoeld, maar het uitgangspunt van onze dienstverlening. Deze tijd vraagt om transparantie. Wij regelen

Nadere informatie

ook u kunt kopen met de Starters Renteregeling

ook u kunt kopen met de Starters Renteregeling ook u kunt kopen met de 2 3 uw eigen droomhuis dichterbij dé sleutel naar uw eerste koophuis! Droomt u ook van een eigen huis? Van zo n heerlijke woning die je kunt inrichten en vormgeven zoals je dat

Nadere informatie

De online bedrijfsanalysetool PARTNERPROGRAMMA

De online bedrijfsanalysetool PARTNERPROGRAMMA De online bedrijfsanalysetool PARTNERPROGRAMMA MKB ondernemer wil duiding cijfers & strategisch advies van zijn accountant Uitkomst wetenschappelijk onderzoek onder ondernemers Klantonderzoek SRA en Universiteit

Nadere informatie

Toelichting specifieke diensten zoals genoemd in het Abonnement Financiële Planning Balans Onafhankelijke Financiële Dienstverlening B.V.

Toelichting specifieke diensten zoals genoemd in het Abonnement Financiële Planning Balans Onafhankelijke Financiële Dienstverlening B.V. Toelichting specifieke diensten zoals genoemd in het Abonnement Financiële Planning Balans Onafhankelijke Financiële Dienstverlening B.V. BEHEER HYPOTHEEKOVEREENKOMST Archivering van documenten Wij archiveren

Nadere informatie

47% van de Nederlandse marketeers vindt zijn marketingkennis van online mogelijkheden te beperkt

47% van de Nederlandse marketeers vindt zijn marketingkennis van online mogelijkheden te beperkt 47% van de Nederlandse marketeers vindt zijn marketingkennis van online mogelijkheden te beperkt 49% vindt dat mediabureaus tekort schieten in hun advies over online marketing Wat is de werkelijkheid van

Nadere informatie

MKB ICT-onderzoek 2009

MKB ICT-onderzoek 2009 ICT: noodzakelijk kwaad of concurrentievoordeel? Voor 32% van het MKB vormt ICT een bijrol binnen de business, terwijl voor het overig deel ICT een sleutelfunctie heeft binnen de bedrijfsvoering: als de

Nadere informatie

Aflevering 5 - Advies over oversluiten

Aflevering 5 - Advies over oversluiten Aflevering 5 - Advies over oversluiten Het aangaan van een hypothecair krediet is voor consumenten een belangrijke beslissing. De kosten en aflossing van deze lening hebben voor langere termijn grote invloed

Nadere informatie

Het Nationale Klantbelevingsonderzoek 2012 (preview) Beleef en beïnvloed de klant!

Het Nationale Klantbelevingsonderzoek 2012 (preview) Beleef en beïnvloed de klant! Het Nationale Klantbelevingsonderzoek 2012 (preview) Beleef en beïnvloed de klant! Klantenbinding is essentieel voor organisaties om te overleven. Klanten worden steeds veeleisender; naast een goede functionele

Nadere informatie

Uitkomsten peiling kennis en gedrag omtrent de belastingaangifte. Nibud, 2010

Uitkomsten peiling kennis en gedrag omtrent de belastingaangifte. Nibud, 2010 Uitkomsten peiling kennis en gedrag omtrent de Nibud, 2010 Inleiding In dit rapport staan de resultaten beschreven van een peiling onder lezers van De Telegraaf over hun kennis en gedrag omtrent de. De

Nadere informatie

De redactie zette de vijf service providers die

De redactie zette de vijf service providers die SERVICE PROVIDERS rondetafel service ProviDing Dient kwaliteit advies Service providers dragen bij aan een hoge kwaliteit van financieel advies. Ze noemen het heel belangrijk ervoor te zorgen dat beleidsmakers

Nadere informatie

Waarvoor betaald wordt

Waarvoor betaald wordt Waarvoor betaald wordt Overzicht houden Ongetwijfeld herkent u dit, De schoenendoos met polissen staat boven op zolder Mijn ordner is overvol van alle maatschappij informatie en polisbescheiden Iedere

Nadere informatie

W H I T E P A P E R I N 5 M I N U T E N J U N I 2 0 1 3. 07. De app in een goede mobiele strategie

W H I T E P A P E R I N 5 M I N U T E N J U N I 2 0 1 3. 07. De app in een goede mobiele strategie W H I T E P A P E R I N 5 M I N U T E N J U N I 2 0 1 3 07. De app in een goede mobiele strategie Introductie We ontwikkelden de afgelopen jaren verschillende consumenten apps. De wens van bedrijven om

Nadere informatie

Vragenlijst Particulieren

Vragenlijst Particulieren Vragenlijst Particulieren Naam cliënt Plaats Datum : : : In het kader van de Wet Financiële Dienstverlening (WFD) worden in dit document diverse vragen gesteld ter bepaling van het Klantprofiel van de

Nadere informatie

lenen Extra geld als u het nodig heeft

lenen Extra geld als u het nodig heeft lenen Extra geld als u het nodig heeft extra geld als u het nodig heeft De juiste lening kiezen Een verstandige lening past bij het doel en bij uw persoonlijke situatie. 04 Meer ruimte op of naast uw betaalrekening

Nadere informatie

Relatie met schoolleiding vraagt aandacht!

Relatie met schoolleiding vraagt aandacht! Schoolleiding Relatie met schoolleiding vraagt aandacht! De samenwerking tussen de schoolleiding en het onderwijzend personeel loopt niet vanzelfsprekend optimaal. In de media en door berichten die je

Nadere informatie

Hoe sportief is uw organisatie?

Hoe sportief is uw organisatie? Nationaal HR onderzoek Hoe sportief is uw organisatie? door en Hilversum, mei 2006 SportiefLeven.nl P&Oactueel Marco Schreurs (Oprichter) Seb van der Kaaden (Uitgever) Calandstraat 14 Postbus 16500 1222

Nadere informatie

Resultaten onderzoek toekomst van de jaarrekening

Resultaten onderzoek toekomst van de jaarrekening Resultaten onderzoek toekomst van de jaarrekening Er wordt veel geschreven over de jaarrekening. Zo zou het document achterhaald zijn, is er geen vraag naar, is het geschiedschrijving en levert het beperkte

Nadere informatie

WHITEPAPER HOME DECO VROUWEN TOT 35 ZIJN VOORLOPERS OP HET GEBIED 66% VAN NEDERLANDERS STAAT OPEN

WHITEPAPER HOME DECO VROUWEN TOT 35 ZIJN VOORLOPERS OP HET GEBIED 66% VAN NEDERLANDERS STAAT OPEN WHITEPAPER HOME DECO 66% VAN NEDERLANDERS STAAT OPEN VOOR VROUWEN TOT 35 ZIJN VOORLOPERS OP HET GEBIED VAN Nederlanders houden zich graag bezig met het inrichten van hun huis. Vrouwen hebben meer interesse

Nadere informatie

bouwen aan rendement customer relationship management www.crmcompany.nl

bouwen aan rendement customer relationship management www.crmcompany.nl bouwen aan rendement customer relationship management www.crmcompany.nl welkom bij CRMCompany CRMCompany is een jong bedrijf boordevol ervaring. Vanuit onze vestiging in Oost Nederland bedienen wij de

Nadere informatie

Smart Industry. KvK Ondernemerspanel onderzoek

Smart Industry. KvK Ondernemerspanel onderzoek KvK Ondernemerspanel onderzoek Smart Industry Algemene gegevens: Start- en einddatum onderzoek: 02-07-2014 tot 22-07-2014 Aantal deelnemende ondernemers: 484 (doelgroep mkb-topsectoren) In dit document

Nadere informatie

TuinHulp.com, Nieuwe Webservice voor Hoveniersbedrijven 2014

TuinHulp.com, Nieuwe Webservice voor Hoveniersbedrijven 2014 Even voorstellen: Mijn naam is Marcel van Leeuwen, ben van oorsprong hovenier, en tuincentrum deskundige. Sinds eind jaren negentig ontwerp en publiceer ik ook websites. Nadat ik ben overgestapt naar Wordpress

Nadere informatie

WERKNEMERS EN ARBEIDSONGESCHIKTHEID

WERKNEMERS EN ARBEIDSONGESCHIKTHEID WERKNEMERS EN ARBEIDSONGESCHIKTHEID In opdracht van Delta Lloyd Maart 2015 1 Inhoudsopgave 1. Management Summary 2. Onderzoeksresultaten Verzuim Kennis en verzekeringen Communicatie Opmerkingen 3. Onderzoeksverantwoording

Nadere informatie

21 mei 2015. Onderzoek: Economische verwachting

21 mei 2015. Onderzoek: Economische verwachting 21 mei 2015 Onderzoek: Economische verwachting Over het EenVandaag Opiniepanel Het EenVandaag Opiniepanel bestaat uit ruim 50.000 mensen. Zij beantwoorden vragenlijsten op basis van een online onderzoek.

Nadere informatie

Het gaat eindelijk weer over echtheid

Het gaat eindelijk weer over echtheid Het gaat eindelijk weer over echtheid Internet heeft de wereld veel transparanter gemaakt, de sociale media maken mensen weerbaar. Traditionele reclame wordt dan ook steeds vaker leugenachtig gevonden.

Nadere informatie

Flexibel werken én een hypotheek

Flexibel werken én een hypotheek Flexibel werken én een hypotheek Een hypotheek met Reacties uit de media op de perspectiefverklaring perspectiefverklaring Columnist Frank Kalshoven, de Volkskrant Alleen hypotheken verstrekken aan mensen

Nadere informatie

SRA-Retailscan Uitkomsten 2014 & verwachtingen 2015

SRA-Retailscan Uitkomsten 2014 & verwachtingen 2015 SRA-Retailscan Uitkomsten 2014 & verwachtingen 2015 SRA-Retailscan De Retailscan 2014 is 350 x ingevuld. 24% van de respondenten is werkzaam in de foodsector en 76% in de non food. Van de respondenten

Nadere informatie

Bijeenkomst FidAZ & Kenac VKG

Bijeenkomst FidAZ & Kenac VKG Bijeenkomst FidAZ & Kenac VKG Kies en je wordt gekozen (Bron: Jan van Setten) Eric-Jan van den Berg Directeur Commercie Niels Herweijer - Marketeer Agenda VKG algemeen Visie toekomst adviseur Digitale

Nadere informatie

AANRADERS voor hypotheekadviseurs

AANRADERS voor hypotheekadviseurs AANRADERS voor hypotheekadviseurs Inleiding De kracht van online mond-tot-mond-reclame Waar consumenten vroeger hun mening deelden bij de koffiecorner en met de buurman, praten zij elkaar nu vaak online

Nadere informatie

OP AFSPRAAK WERKEN? Voor gemeentelijke diensten en producten

OP AFSPRAAK WERKEN? Voor gemeentelijke diensten en producten OP AFSPRAAK WERKEN? Voor gemeentelijke diensten en producten OP AFSPRAAK WERKEN? VOOR GEMEENTELIJKE DIENSTEN EN PRODUCTEN 2014 Colofon In opdracht van: Afdeling Inwoners Uitgevoerd door: Gemeente Purmerend,

Nadere informatie

Canon s visie op digitale transformatie van organisaties. you can

Canon s visie op digitale transformatie van organisaties. you can Canon s visie op digitale transformatie van organisaties you can Digitale transformatie van organisaties Als we kijken naar de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van communicatie in de afgelopen

Nadere informatie

Onderzoek hypotheken en bekendheid maatregelen Maart/april 2014

Onderzoek hypotheken en bekendheid maatregelen Maart/april 2014 Onderzoek hypotheken en bekendheid maatregelen Maart/april 2014 Doelgroepinformatie De doelgroep bestaat uit huizenbezitters met hypotheek, die voornemens zijn binnen 2 jaar een nieuw huis te kopen. Dit

Nadere informatie

MARKTONDERZOEK. Content By Creative ArtWorks BV. Pagina 6 van 18

MARKTONDERZOEK. Content By Creative ArtWorks BV. Pagina 6 van 18 MARKTONDERZOEK De markt waarin The Webstarter zich bevindt is de markt van webdevelopment & webdesign. Veel bedrijven hebben al een website, maar je hebt altijd starters, bedrijven die toe zijn aan een

Nadere informatie

AFM Consumentenmonitor Najaar 2011 Hypotheken. December 2011

AFM Consumentenmonitor Najaar 2011 Hypotheken. December 2011 AFM Consumentenmonitor Najaar 2011 Hypotheken December 2011 Leeswijzer 2 Voor u ziet u de rapportage van de Consumentenmonitor, uitgevoerd in het najaar van 2011. Het betreft hier het deelonderwerp hypotheken.

Nadere informatie

WAARDE VAN ADVIES - 2013 DE WAARDE VAN ADVIES VAN INTERMEDIAIRS. Avéro Achmea P13628

WAARDE VAN ADVIES - 2013 DE WAARDE VAN ADVIES VAN INTERMEDIAIRS. Avéro Achmea P13628 WAARDE VAN ADVIES - 2013 DE WAARDE VAN ADVIES VAN INTERMEDIAIRS P13628 INHOUDSOPGAVE KARAKTERISTIEKEN CONCLUSIE WAARDE VAN ADVIES KARAKTERISTIEKEN ONDERZOEKSOPZET CONCLUSIE CONCLUSIES DE WAARDE VAN ADVIES

Nadere informatie

Dienstverleningsdocument

Dienstverleningsdocument Dienstverleningsdocument Ons kantoor hecht veel waarde aan een goede voorlichting op het gebied van financiële dienstverlening. Conform de Wet op het Financieel Toezicht bieden wij u, voorafgaand aan het

Nadere informatie

Deze presentatie zal slechts 3 minuten in beslag nemen, maar een enorm extra potentie bieden aanvullend op uw huidige dienstverlening..

Deze presentatie zal slechts 3 minuten in beslag nemen, maar een enorm extra potentie bieden aanvullend op uw huidige dienstverlening.. Deze presentatie zal slechts 3 minuten in beslag nemen, maar een enorm extra potentie bieden aanvullend op uw huidige dienstverlening.. Start de presentatie 3in1 HYPOTHEEKADVIES van En ú kunt deelnemen.

Nadere informatie

Wat je moet weten als je een hypotheek kiest?

Wat je moet weten als je een hypotheek kiest? Wat je moet weten als je een hypotheek kiest? Als je een hypotheek af gaat sluiten, moet je aan een heleboel dingen denken. We hebben een aantal vragen voor je op een rijtje. Klik op de doorlinks hiernaast

Nadere informatie

Onderzoek Digital Transformation

Onderzoek Digital Transformation Onderzoek Digital Transformation September november 2014, Nederland Onderzoek is gedaan door efocus onder digital leaders van 30 top500 bedrijven in Nederland. Onderzoek Digital Transformation Digital

Nadere informatie

AFM Consumentenmonitor voorjaar 2013 Roodstand

AFM Consumentenmonitor voorjaar 2013 Roodstand AFM Consumentenmonitor voorjaar 20 Roodstand Juni 20 GfK 20 AFM Consumentenmonitor Juni 20 1 Management Summary Bijna de helft van alle Nederlanders staat wel eens rood. Diegenen die niet rood kunnen staan,

Nadere informatie

Speech bij Hypovak op 31 mei 2016 door Merel van Vroonhoven. De klant bepaalt het succes van innovatie

Speech bij Hypovak op 31 mei 2016 door Merel van Vroonhoven. De klant bepaalt het succes van innovatie Speech bij Hypovak op 31 mei 2016 door Merel van Vroonhoven De klant bepaalt het succes van innovatie Allereerst wil ik u hartelijk danken voor de uitnodiging om op deze Hypovak te mogen spreken. Een dag

Nadere informatie

Webcare in de praktijk: OVER-gemeenten Door: Ramses de Vries

Webcare in de praktijk: OVER-gemeenten Door: Ramses de Vries Webcare in de praktijk: OVER-gemeenten Door: Ramses de Vries OVER-gemeenten, de samengevoegde serviceorganisatie van de gemeenten Wormerland en Oostzaan, is begin 2012 gestart met een webcareteam in het

Nadere informatie

Wij houden je hypotheek ook na het afsluiten goed in de gaten

Wij houden je hypotheek ook na het afsluiten goed in de gaten www.hypotheekshop.nl Wij houden je hypotheek ook na het afsluiten goed in de gaten De voordelen van de APK Service Hypotheken DE HYPOTHEEKSHOP ADVIES PERIODIEKE KEURING Geniet van financiële nachtrust

Nadere informatie

Traffic4u Search Index Travel Q2 2009

Traffic4u Search Index Travel Q2 2009 Traffic4u Search Index Travel Q2 2009 Ten opzichte van het vorige kwartaal zien we in Q2 van 2009 een zeer lichte stijging van de gemiddelde CPC. Adverteerders blijven nog altijd inzetten op Search en

Nadere informatie

Bijeenkomst Lac Noord / VKG

Bijeenkomst Lac Noord / VKG Bijeenkomst Lac Noord / VKG Kies en je wordt gekozen (Bron: Jan van Setten) Eric-Jan van den Berg Directeur Commercie Niels Herweijer - Marketeer Agenda VKG algemeen Visie toekomst adviseur Digitale communicatie

Nadere informatie

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële

Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële Adinda Keizer - Copyright 2013 Niets uit deze uitgave mag zonder toestemming van Vindjeklant.nl worden gekopieerd of gebruikt in commerciële uitingen. Als startend ondernemer is alles nieuw. De boekhouding,

Nadere informatie

Nu kiezen voor zekerheid. Straks wonen tegen aantrekkelijke maandlasten. Fiscaal Voortzetten. in de BankSpaar Plus Hypotheek

Nu kiezen voor zekerheid. Straks wonen tegen aantrekkelijke maandlasten. Fiscaal Voortzetten. in de BankSpaar Plus Hypotheek Nu kiezen voor zekerheid Straks wonen tegen aantrekkelijke maandlasten Fiscaal Voortzetten in de BankSpaar Plus Hypotheek Nationale-Nederlanden maakt Fiscaal Voortzetten in de BankSpaar Plus Hypotheek

Nadere informatie

www.econocom.com Optimaliseer het gebruik van uw IT en Telecom infrastructuur

www.econocom.com Optimaliseer het gebruik van uw IT en Telecom infrastructuur www.econocom.com Optimaliseer het gebruik van uw IT en Telecom infrastructuur Efficiëntie Meegaan met de tijd Mobiliteit De markt verandert evenals onze manier van werken. Het leven wordt mobieler en we

Nadere informatie

Verzekeringen Makelaardij Hypotheken Pensioenen Employment Benefits Bankzaken. Vrieling Adviesgroep. Gewoon beter. vrieling.

Verzekeringen Makelaardij Hypotheken Pensioenen Employment Benefits Bankzaken. Vrieling Adviesgroep. Gewoon beter. vrieling. Verzekeringen Makelaardij Hypotheken Pensioenen Employment Benefits Bankzaken Vrieling Adviesgroep Gewoon beter vrieling adviesgroep Vrieling Adviesgroep Enthousiast Onafhankelijk Betrokken Creatief Integer

Nadere informatie

IMAGO ZORG CONSUMENTEN 2013

IMAGO ZORG CONSUMENTEN 2013 IMAGO ZORG CONSUMENTEN 2013 Wat vindt Nederland van de ziekenhuizen en de ziekenhuiszorg? Nederlandse Vereniging van Ziekenhuizen IMAGO ZORG CONSUMENTEN 2013 Wat vindt Nederland van de ziekenhuizen en

Nadere informatie

Resultaten Wie zoekt Wie op het internet onderzoek April 2016 www.mijnonlineidentiteit.nl

Resultaten Wie zoekt Wie op het internet onderzoek April 2016 www.mijnonlineidentiteit.nl Resultaten Wie zoekt Wie op het internet onderzoek April 2016 www.mijnonlineidentiteit.nl Enkele resultaten uit het onderzoek 98% heeft wel eens informatie over anderen op het internet gezocht We zoeken

Nadere informatie

TOELICHTING SPECIFIEKE DIENSTEN ZOALS GENOEMD IN HET ABONNEMENT

TOELICHTING SPECIFIEKE DIENSTEN ZOALS GENOEMD IN HET ABONNEMENT TOELICHTING SPECIFIEKE DIENSTEN ZOALS GENOEMD IN HET ABONNEMENT NAZORG HYPOTHECAIR KREDIET EN VERMOGENSOPBOUW BEHEER VERMOGENSOPBOUWPRODUCTEN Archivering van de documenten inzake vermogensopbouwproducten

Nadere informatie

De 10 voordelen van de Rabobank, de nummer 1 in hypotheken

De 10 voordelen van de Rabobank, de nummer 1 in hypotheken De 10 voordelen van de Rabobank, de nummer 1 in hypotheken 1 1Je krijgt een scherp aanbod Je krijgt deskundig advies van gecertificeerde hypotheekadviseurs Je profiteert van ons uitgebreid lokaal netwerk

Nadere informatie

10 Gouden Tips voor Professioneel Relatiebeheer

10 Gouden Tips voor Professioneel Relatiebeheer 2 Inhoudsopgave Inleiding ----------------------------------------------------------- 5 Wees je bewust van je doel -------------------------------------- 6 Bellen: een uitstekend instrument -------------------------------

Nadere informatie

Waarom is Click to Call de ontbrekende link voor online succes

Waarom is Click to Call de ontbrekende link voor online succes Waarom is Click to Call de ontbrekende link voor online succes Oktober 2013 ONDERWERPEN Managementsamenvatting 2 Introductie 3 Online blijft 4 Waarom is Click-to-Call vandaag de dag relevant? De nieuwe

Nadere informatie

Onderzoek naar het huidige Content Marketing landschap Mogelijk gemaakt door Logeion, Scripta Communicatie en MediaTest

Onderzoek naar het huidige Content Marketing landschap Mogelijk gemaakt door Logeion, Scripta Communicatie en MediaTest De effectiviteit van klantcommunicatie Maart 2016 Onderzoek naar het huidige Content Marketing landschap Mogelijk gemaakt door Logeion, Scripta Communicatie en MediaTest Opzet Beeld organisatie afgelopen

Nadere informatie

Aflevering 3 - Advies over opbouw van vermogen

Aflevering 3 - Advies over opbouw van vermogen Aflevering 3 - Advies over opbouw van vermogen Het aangaan van een hypothecair krediet is voor consumenten een belangrijke beslissing. De kosten en aflossing van deze lening hebben voor langere termijn

Nadere informatie

Brochure. 's-hertogenbosch van Noremborghstraat 108. Inhoud : ca. 360 m 3 Bouwjaar : 1936 Woonoppervlak : ca. 115 m 2

Brochure. 's-hertogenbosch van Noremborghstraat 108. Inhoud : ca. 360 m 3 Bouwjaar : 1936 Woonoppervlak : ca. 115 m 2 Brochure Inhoud : ca. 360 m 3 Bouwjaar : 1936 Woonoppervlak : ca. 115 m 2 Aanvaarding : in overleg Vraagprijs : 209.000,- kosten koper Indeling Begane grond: Entree/hal met trappartij. 1 e verdieping:

Nadere informatie

ONLINE REVIEWS OVER DOKTERS

ONLINE REVIEWS OVER DOKTERS Onderzoek onder artsen naar online beoordelignen en bekendheid ONLINE REVIEWS OVER DOKTERS Sparrenheuvel 32, 3708 JE Zeist (030) 2 270 500 info@mxi.nl www.mxi.nl Versie 1.0 / 25 september 2018 Antoon van

Nadere informatie

Meer succes met je website

Meer succes met je website Meer succes met je website Hoeveel geld heb jij geïnvesteerd in je website? Misschien wel honderden of duizenden euro s in de hoop nieuwe klanten te krijgen. Toch levert je website (bijna) niets op Herkenbaar?

Nadere informatie

Onderzoek Passend Onderwijs

Onderzoek Passend Onderwijs Rapportage Onderzoek passend onderwijs In samenwerking met: Algemeen Dagblad Contactpersoon: Ellen van Gaalen Utrecht, augustus 2015 DUO Onderwijsonderzoek drs. Liesbeth van der Woud drs. Tanya Beliaeva

Nadere informatie

GELDZAKEN VOOR NU EN STRAKS

GELDZAKEN VOOR NU EN STRAKS GELDZAKEN VOOR NU EN STRAKS Uitstelgedrag onder financiële consumenten Juni 2015 1 Inhoudsopgave 3 6 Management Summary Grafische samenvatting Opvallende resultaten Onderzoeksresultaten Uitstelgedrag Zorg

Nadere informatie

SimpleKey. De sleutel naar online succes in de hypotheekwereld.

SimpleKey. De sleutel naar online succes in de hypotheekwereld. SimpleKey De sleutel naar online succes in de hypotheekwereld. Hypotheek afsluiten Veel mensen regelen hun zaken via het internet. Zo is het voor consumenten vanzelfsprekend om online te winkelen en te

Nadere informatie

Contactgegevens. Boekweit Financiële Diensten Riekevoort 16 5121 SC Rijen Tel: 0161-851390 Gsm: 06-13348338 www.boekweitfd.nl.nl info@boekweitfd.

Contactgegevens. Boekweit Financiële Diensten Riekevoort 16 5121 SC Rijen Tel: 0161-851390 Gsm: 06-13348338 www.boekweitfd.nl.nl info@boekweitfd. Kantoorpresentatie Contactgegevens Boekweit Financiële Diensten Riekevoort 16 5121 SC Rijen Tel: 0161-851390 Gsm: 06-13348338 www.boekweitfd.nl.nl info@boekweitfd.nl Volg Boekweit FD via: Even voorstellen

Nadere informatie

Branche onderzoek 2015. Credit management beleid en Wwft naleving van accountancy- en administratiekantoren.

Branche onderzoek 2015. Credit management beleid en Wwft naleving van accountancy- en administratiekantoren. Branche onderzoek 2015. Credit management beleid en Wwft naleving van accountancy- en administratiekantoren. Voorwoord De accountancy- en administratie sector is aan verandering onderhevig en wordt gedwongen

Nadere informatie

INTRODUCTIE EUROPESE HYPOTHEEK RICHTLIJN

INTRODUCTIE EUROPESE HYPOTHEEK RICHTLIJN INTRODUCTIE EUROPESE HYPOTHEEK RICHTLIJN Op 21 maart 2016 treedt de Europese hypotheek richtlijn in werking, die in Nederland zal worden verwerkt in bestaande wet- en regelgeving. Lloyds Bank is vanaf

Nadere informatie

Samenvatting SpinAwards Interactieve Marketing Monitor 2005

Samenvatting SpinAwards Interactieve Marketing Monitor 2005 Samenvatting SpinAwards Interactieve Marketing Monitor 2005 december 2005 Stichting SpinAwards / RM Interactive Overname uit dit rapport is toegestaan, mits met bronvermelding: SpinAwards Interactieve

Nadere informatie

TOELICHTING DIENSTVERLENING

TOELICHTING DIENSTVERLENING TOELICHTING DIENSTVERLENING Wie zijn wij? Organisatie Zowel als ondernemer als particulier bent u bij Theo Grandia Assurantiën van harte welkom voor advies en begeleiding bij financiële vraagstukken. Theo

Nadere informatie

Internetpanel Dienst Regelingen

Internetpanel Dienst Regelingen Internetpanel Dienst Regelingen Resultaten peiling 16: Gecombirde opgave Juli 2012 1. Inleiding Tussen 27 juni en 8 juli is een peiling uitgezet over de Gecombirde opgave 2012 (GO2012). Dienst Regelingen

Nadere informatie

Canon s visie op digitale transformatie van organisaties. you can

Canon s visie op digitale transformatie van organisaties. you can Canon s visie op digitale transformatie van organisaties you can Digitale transformatie van organisaties Als we kijken naar de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van communicatie in de afgelopen

Nadere informatie

AFM Consumentenmonitor voorjaar 2012 Hypotheken

AFM Consumentenmonitor voorjaar 2012 Hypotheken AFM Consumentenmonitor voorjaar 2012 Hypotheken Augustus 2012 GfK 2012 AFM Consumentenmonitor Juni 2012 1 Inhoudsopgave 1. Management Summary 2. Onderzoeksresultaten in detail Hypotheeksluiters Oriëntatie-

Nadere informatie

Belastingaangifte over 2013

Belastingaangifte over 2013 Belastingaangifte over 2013 Rapportage 28 maart 2014 Over dit onderzoek Aan het onderzoek deden 20.482 leden van het EenVandaag Opiniepanel mee. Het onderzoek vond plaats van 26 tot en met 28 maart 2014.

Nadere informatie