Waarom is Click to Call de ontbrekende link voor online succes

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Waarom is Click to Call de ontbrekende link voor online succes"

Transcriptie

1 Waarom is Click to Call de ontbrekende link voor online succes Oktober 2013

2 ONDERWERPEN Managementsamenvatting 2 Introductie 3 Online blijft 4 Waarom is Click-to-Call vandaag de dag relevant? De nieuwe wereld van de klantenservice 5 6 Conclusie 7

3 Management samenvatting Sommige bedrijven onderzoeken Click-to-Call weer en ontdekken dat dit een boost van ruim 30% aan de omzet kan geven doordat op het juiste moment direct contact kan worden gemaakt. De toegevoegde waarde van de Click-to-Call optie is dat het klanten gelijk helpt bij het verkrijgen van de juiste informatie. Voor je bedrijf betekent dit de klant geïnteresseerd blijft in je product in plaats van dat ze je website verlaten. Dit kan een aanzienlijk verschil maken in je omzet. De smartphone heeft ervoor gezorgd dat de consument altijd online is, waardoor service verwachtingen bij de consument zijn veranderd. De combinatie van urgentie en de alom vertegenwoordiging van de smartphone zorgt voor een heropleving van Click-to-Call. Het is moeilijker om nieuwe klanten te krijgen omdat de consument veel beter is geïnformeerd, doordat de online wereld de afgelopen jaren enorm is veranderd. Dit is helemaal in een stroomversnelling gekomen door het gebruik van de klantenservice via social media. Het integreren van social gedrag met het traditionele gebruik van de telefoon, kan een zeer krachtige klantenservice creëren dat zorgt voor een hogere retentie en verkoopconversie.

4 Introductie Herinner je nog Click-to-Call? Dit is een van die technologieën die overal aanwezig was, iedere website had een knop waarop stond call me now. Maar hoeveel websites hebben deze functie nu nog? Waarschijnlijk meer dan je had verwacht, omdat dit een functie is die in jaren negentig werd gebruikt en nu bezig is met een comeback. In de jaren negentig waren website nog statisch, net als een brochure. Click-to-Call is ontstaan aan de vooravond van VoIP, toen het nog ongewoon was om te bellen via internet. Strikt genomen zijn veel Click-to-Call buttons niet doorgeschakeld naar de klantenservice, maar helpt het de consument een telefoonnummer in te voeren waardoor klik voor Call-me-Back toepasselijker zou zijn. Sommige bedrijven onderzoeken opnieuw Click-to-Call en concluderen dat deze oplossing hun omzet een boost van 30% zou geven. Als een bank bijvoorbeeld het aantal inkomende gesprekken met 1% kan verlagen door terugbel afspraken aan te bieden, gebaseerd op 626 nieuwe gesprekken per maand met hetzelfde conversie percentage van een gemiddelde hypothecaire lening van 148k, zou dit 5.6m aan nieuwe kredietverlening betekenen. Steeds meer bedrijven ontdekken nu nieuwe Click-to-Call successen, dus is nu de tijd aangebroken om te ontdekken hoe deze verouderde technologie je online business kan revitaliseren.

5 Online blijft Tegenwoordig vindt bijna alles online plaats. Technologieën zoals VoIP en dynamische websites zullen blijven. Retailers integreren offline met online waardoor er een nieuwe manier van werken is ontstaan. Online marktplaatsen, zoals Odesk, helpen mensen hun vaardigheden en kennis wereldwijd te verkopen. Dit was 10 jaar geleden ondenkbaar geweest. Maar het internet stelt ons ook vaak teleur doordat we veeleisender worden en verwachten dat er nu sneller wordt gewerkt. Waarom worden bedrijven nu gedwongen om steeds meer inhoud op de website te plaatsen? Zelfs wanneer het duidelijk is, dat dit niet bijdraagt aan meer aankopen. Veel klanten die informatie zoeken op een website geven het vaak op. Ze zijn ongeduldig en willen niet te veel tijd spenderen met het zoeken van informatie. De navigatie op de website stelt meestal teleur. We zijn nu op zoek naar specifieke kennis en wat we krijgen zijn menu s die weinig met onze eisen van doen hebben. Consumenten hebben betere wegwijzers nodig en Click-to-Call zou hiervoor een goede oplossing zijn. De toegevoegde waarde van de Click-to-Call optie is dat ze de consument direct helpen. Dit betekent voor een bedrijf dat een consument geïnteresseerd blijft in je product in plaats van ongeduldig te worden en te vertrekken. Dit kan een belangrijk verschil maken in je omzet. Waarom hebben we een aversie tegen het oude vertrouwde telefoongesprek? Als de online klant die op zoek is naar een snelle oplossing niet meer dit gevoel heeft, dan heeft Click-to-Call een echte plaats aan de online tafel. Voor retailers die producten met een hoge waarde verkopen en de chat mogelijkheid niet bij hen past, is Click-to-Call misschien wel de perfecte oplossing. De klant wordt verbonden met een adviseur, op het moment dat beide partijen dit nodig hebben. Wanneer het aankomt op verkoopgesprekken is een uitgaand telefoongesprek elke cent waard.

6 Een praktijkvoorbeeld. Bij Halifax is de inzet van Call Me Back een enorm succes. Met deze service worden nu elk jaar honderd duizenden klanten teruggebeld. Door aan online bezoekers de optie om te spreken met een getrainde contact center adviseur te bieden, is Halifax in staat om online consumenten direct door te sturen naar hun verkooplijnen. Hierdoor is de conversie nog verder gestegen. Waarom is Click-to-Call vandaag de dag relevant? Er zijn verschillende redenen waarom Click-to-Call opnieuw ontdekt zou moeten worden. De laatste jaren is de online wereld veranderd. Dit komt door de komst van social media en het gebruik van sociale netwerken die klantenservice aanbieden. Hoe vragen uw klanten u nu informatie en hulp? Weet u wat uw klanten zeggen over u en uw producten buiten uw officiële communicatie kanalen? De meeste organisaties weten dit vandaag de dag niet. Veel organisaties beantwoorden nu vragen van klanten binnen hetzelfde sociale netwerk en Teleperformance helpt organisaties hiermee. Klanten zijn niet langer bereid om het multi-level IVR systemen te tolereren. Zij willen niet wachten op een agent terwijl een herhalend bericht zegt : uw telefoontje is belangrijk voor ons, of luisteren naar een eindeloos menu van mogelijke menu opties. Zij willen gewoon service, en wel nu. Sociale kanalen, zoals Twitter, hebben dit initieel al bewezen voor telecom organisaties die antwoord gaven op klachten van de klant over hun mobiele telefoons en/of bereikbaarheid. Klanten vonden al snel uit dat zij door het klagen op Twitter direct een antwoord kregen van een agent die dit probleem kon oplossen. Waarom zouden zij de moeite doen om de reguliere hulplijn te bellen?

7 Naast de veranderende service verwachtingen van de klant heeft de smartphone ervoor gezorgd s dat de meeste consumenten nu altijd online zijn. Het internet wordt niet langer gebruikt vanaf een bureau thuis of op het werk, het is ten alle tijd toegankelijk voor elke consument die een smartphone bezit. Dit biedt nieuwe kansen voor Click-to-Call om een mogelijkheid aan de consument te bieden om niet alleen een klacht te laten horen via social media, maar om direct een gesprek te hebben met een agent. De nieuwe wereld van de klantenservice Met een smartphone is de consument altijd en overal online en kan overal ter wereld kan bellen. Dit leidt tot een potentiële herleving voor Click-to-Call. Bedrijven kunnen hun nieuwe sociale klantenservice combineren met de Click-to- Call optie. Dit geeft consumenten toegang tot directe verbinding met het merk naar keuze. Dit leidt tot een aantal voordelen: - Consumenten krijgen beter en directer reactie van het bedrijf - Het bedrijf kan sneller gesprekken met consumenten uit het publieke sociale netwerk halen. In plaats van het creëren van een gesprek met een klant via bijvoorbeeld Twitter, kan de klant een link worden aangeboden die hun direct verbindt met een agent. - Het bedrijf kan het menselijke aspect van de agent gebruiken om een diepere relatie te creëren met de klant en hierbij alle redenen elimineren waarom de klant het bedrijf niet in eerste instantie belde ( zoals de vervelende en onpersoonlijke IVR). Deze mix, in combinatie met het traditionele kanaal, biedt een goede service aan de klant, dat weer leidt tot een hogere klant retentie en zelfs acquisitie.

8 Conclusie Het klantgedrag is veranderd. Klanten hebben 24/7 toegang tot informatie door middel van smartphones en soortgelijke apparaten. Zij kunnen direct prijzen vergelijken met de concurrent. Het is lastiger dan ooit om nieuwe klanten te binden door het feit dat zij zo goed geïnformeerd zijn. - Klanten willen niet doorverbonden worden met een multilevel IVR als zij bellen voor hulp. - Zij raken gewend aan het vragen naar hulp via social media. Publieke kanalen zoals Facebook en Twitter geven klanten de mogelijkheid om elkaar te helpen en faciliteren direct toegang tot adviseurs die echt bevoegd zijn. - Traditionele klantenservice lijkt niet zo essentieel. Click-to-Call kan het beste van beide werelden bieden in de online omgeving. Het bieden van directe toegang tot een adviseur voor een gesprek is enorm aantrekkelijk. Vaak zal de consument zoeken naar informatie via een telefoon. Mensen gebruiken wellicht hun telefoon het meest voor browsen of berichten sturen, maar de belfunctie wordt nog wel gebruikt. Als u een grote wereldwijde bekendheid heeft is het belangrijk om te beseffen wat de kracht is van het toevoegen van een menselijke stem aan uw klantenservice. Een menselijke stem die direct bereikt wordt na het klikken op een knop op de webpagina en dat de adviseur die bereikt wordt meteen weet waar uw klant hulp bij nodig heeft. Weet u nog wanneer de eerste smartphones uitgebracht werden, en u kon klikken op een telefoonnummer in een waarna de telefoon het nummer belde? Het leek een revolutionaire ontdekking in die tijd. Nu kunnen we ditzelfde principe toevoegen aan de klantenservice door het bieden van de menselijke ondersteuning in de wereld van social media. Deze mix van het sociale aspect in combinatie met een stem is erg sterk.

9 Voor meer informatie kan je contact opnemen met of

boodschappen doen in de toekomst

boodschappen doen in de toekomst boodschappen doen in de toekomst de supermarkt anno 2015 boodschappen doen in de toekomst de supermarkt anno 2015 inhoud 3 Voorwoord 5 Inleiding 6 Wat 8 Verandering Bevolkingssamenstelling 10 Time Management

Nadere informatie

cross channel retail de toekomst

cross channel retail de toekomst cross channel retail de toekomst 2015 inleiding 1 De manier waarop mensen winkelen verandert in razend tempo. Consumenten kopen en oriënteren zich zowel in de winkel als online. We noemen dit cross channel

Nadere informatie

ING Klantenraad. behoeften. Zwolle. Zwolle. wensen. wensen. verbeteren hypotheken. oud luisteren. September 2013. Programma.

ING Klantenraad. behoeften. Zwolle. Zwolle. wensen. wensen. verbeteren hypotheken. oud luisteren. September 2013. Programma. wensen wensen beleggen beleggen geld geld Zwolle Zwolle Amsterdam Amsterdam vragen mening vragen mening Den Bosch financiële sector Den Bosch financiële sector Op 17, 24 en 26 september hebben de eerste

Nadere informatie

Door: Xaviera Ringeling Oktober 2010

Door: Xaviera Ringeling Oktober 2010 Door: Xaviera Ringeling Oktober 2010 2 Inhoudsopgave Onderzoeksopzet... 6 Over de respondenten... 7 Waar ze wonen... 8 Webervaring... 10 Sociale landschap... 10 Lid worden van Twitter... 12 Er is een drempel...

Nadere informatie

2. Word dé expert binnen jouw vakgebied...8 2.1 Vind je niche...8 2.2 Doe iets wat moeilijk te kopiëren is...8 2.3 Deel je kennis...

2. Word dé expert binnen jouw vakgebied...8 2.1 Vind je niche...8 2.2 Doe iets wat moeilijk te kopiëren is...8 2.3 Deel je kennis... INHOUDSOPGAVE VOORWOORD...3 1. Hoe kom ik hoger in Google?...4 1.1. De drie-eenheid van zoekmachine optimalisatie...4 1.1.1.Technische kwaliteit en architectuur van de website...4 1.1.2 Inhoudelijke kwaliteit

Nadere informatie

White Paper. We kunnen niet zonder de telefoon! Wat is de plaats van de telefoon in de huidige omni channel klantcontact omgeving?

White Paper. We kunnen niet zonder de telefoon! Wat is de plaats van de telefoon in de huidige omni channel klantcontact omgeving? Quality Support BV Wagenhoeve 57 3992 PB Houten Postbus 279 3990 GB HOUTEN T 030 63 522 75 K.v.K. Utrecht nr. 30192231 NL75ABNA0630730458 White Paper We kunnen niet zonder de telefoon! Wat is de plaats

Nadere informatie

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt

Informatieboekje over de Kindertelefoon. Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Informatieboekje over de Kindertelefoon Wat ik moet weten voor een spreekbeurt Landelijk Bureau Kindertelefoon Juli 2014 1 Inhoud 1 Wat is de Kindertelefoon?... 3 2 Wat doet de Kindertelefoon voor je?...

Nadere informatie

KLANTCONTACT VIA SOCIAL MEDIA

KLANTCONTACT VIA SOCIAL MEDIA KLANTCONTACT VIA SOCIAL MEDIA HANDBOEK WEBCARE & SOCIAL CUSTOMER SERVICE E S T H E R G O O S & E R N S T K R U I Z E HANDBOEK WEBCARE & SOCIAL CUSTOMER SERVICE 1 HOE KUNNEN WE KLANTCONTACT OP SOCIAL MEDIA

Nadere informatie

Bereik uw achterban via social media

Bereik uw achterban via social media Anders Bereik uw achterban via social media Social mediagids voor het betrekken van burgers Gendeles estrum es ut elitia Auteur: Brechtje Walburgh Schmidt, Marjoke Verschelling, Karin Sok Redactie: Tekstburo

Nadere informatie

Hoe? Zo! Bring Your Own Device (BYOD)

Hoe? Zo! Bring Your Own Device (BYOD) Hoe? Zo! Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Wat is BYOD? 4 3 Hoe kun je BYOD zinvol inzetten? 7 4 Wat zijn de consequenties van de invoering van BYOD? 10 5 Hoe werkt BYOD voor medewerkers? 14 6 Hoe kan ik BYOD

Nadere informatie

Het Nieuwe Winkelen. Hoofdbedrijfschap Detailhandel

Het Nieuwe Winkelen. Hoofdbedrijfschap Detailhandel Het Nieuwe Winkelen Hoofdbedrijfschap Detailhandel COLOFON 2 Het rapport Het Nieuwe Winkelen is een uitgave van het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD). Het onderzoek dat ten grondslag ligt aan deze rapportage

Nadere informatie

Marktonderzoek doe je zo!

Marktonderzoek doe je zo! Marktonderzoek doe je zo! Praktische handvatten om marktonderzoek te verrichten Dit compacte e-book geeft inzicht in de basis van marktonderzoek en in de te nemen stappen; het biedt inhoudelijk en praktisch

Nadere informatie

Later pensioen, Enquête onder 57-65 jarigen over reactie op verhoging AOW- en pensioenrichtleeftijd. 23 oktober 2013 F&CU13.0219

Later pensioen, Enquête onder 57-65 jarigen over reactie op verhoging AOW- en pensioenrichtleeftijd. 23 oktober 2013 F&CU13.0219 Later pensioen, wat nu Enquête onder 57-65 jarigen over reactie op verhoging AOW- en pensioenrichtleeftijd 23 oktober 2013 F&CU13.0219 Inhoudsopgave Samenvatting... 2 1. Inleiding... 3 1.1 Doel en relevantie...

Nadere informatie

Juiste mens, juiste plek. Maak er werk van

Juiste mens, juiste plek. Maak er werk van Juiste mens, juiste plek Maak er werk van Mens & werk De juiste mens op de juiste plek: wie wil dat nou niet? Mensen die goed op hun plek zitten presteren immers beter, hebben meer plezier in hun werk

Nadere informatie

Controle houden over de uitgaven: administratie en verleidingen. Onderdeel van de reeks: Het financiële gedrag van consumenten

Controle houden over de uitgaven: administratie en verleidingen. Onderdeel van de reeks: Het financiële gedrag van consumenten Controle houden over de uitgaven: administratie en verleidingen Onderdeel van de reeks: Het financiële gedrag van consumenten Controle houden over de uitgaven: administratie en verleidingen Onderdeel van

Nadere informatie

spiegel koppeling Seks en zo -

spiegel koppeling Seks en zo - spiegel koppeling Seks en zo - In dit boek vind je alle informatie over je lichaam, van binnen en van buiten. Ook krijg je antwoord op vragen over verliefdheid, kussen, vrijen, baby's en abortus. En over

Nadere informatie

Planning Voorbereiding Lancering Mid-campagne Aftellen

Planning Voorbereiding Lancering Mid-campagne Aftellen HOE PAK JE EEN CROWDFUNDINGCAMPAGNE AAN? A. Tijdlijn project = live! Planning Voorbereiding Lancering Mid-campagne Aftellen Afsluiting & beloningen 1. Planning 1.1. Is crowdfunding iets voor mij? Overeenstemming

Nadere informatie

Eerste hulp bij online ondernemen. Geld verdienen door en met internet

Eerste hulp bij online ondernemen. Geld verdienen door en met internet Eerste hulp bij online ondernemen Geld verdienen door en met internet 4 Eerste hulp bij online ondernemen 5 Voorwoord Beste ondernemer, Met trots presenteer ik u hierbij het boekje Eerste Hulp bij Online

Nadere informatie

Onderzoeksrapport Wat willen leden van hun vereniging?

Onderzoeksrapport Wat willen leden van hun vereniging? Onderzoeksrapport Wat willen leden van hun vereniging? Wat willen leden van hun vereniging? Ledenorganisaties maken grote veranderingen door. Leden zijn niet meer automatisch voor hun hele leven lid van

Nadere informatie

WORD KONING CONTENTMARKETING Klanten aantrekken en koesteren met social content

WORD KONING CONTENTMARKETING Klanten aantrekken en koesteren met social content WORD KONING CONTENTMARKETING Klanten aantrekken en koesteren met social content Word Koning Contentmarketing In dit e-book lees je: Over hoe merken kunnen navigeren in een omgeving waarin klanten en prospects

Nadere informatie

Kanker... in gesprek met je arts

Kanker... in gesprek met je arts Kanker... in gesprek met je arts Inhoud Voor wie is deze brochure? 3 Het eerste contact met uw arts 4 Artsen zijn ook mensen 8 Begrijpen en onthouden 10 Vragen vóór de diagnose 13 Vragen over diagnose

Nadere informatie

Werk aan de winkel! evisie. Synopsis pag. 2 t/m 7 > Hypotheses pag. 8 t/m 27 > Aan de slag! pag. 29 t/m 43 >

Werk aan de winkel! evisie. Synopsis pag. 2 t/m 7 > Hypotheses pag. 8 t/m 27 > Aan de slag! pag. 29 t/m 43 > evisie Synopsis pag. 2 t/m 7 > Hypotheses pag. 8 t/m 27 > Aan de slag! pag. 29 t/m 43 > Rabo evisie op online verkoop, november 2011 Visie pag. 44 t/m 51 > Cases pag. 52 t/m 53 > Colofon pag. 54 > Werk

Nadere informatie

Tijd Om Harde Noten Te Kraken. De Benodigde Veranderingen in de Muziekindustrie; in een Juridische Context. Begeleidster: dr. T. van der Linden-Smith

Tijd Om Harde Noten Te Kraken. De Benodigde Veranderingen in de Muziekindustrie; in een Juridische Context. Begeleidster: dr. T. van der Linden-Smith Tijd Om Harde Noten Te Kraken De Benodigde Veranderingen in de Muziekindustrie; in een Juridische Context Begeleidster: dr. T. van der Linden-Smith Toïne Haverkamp 3418332 22-6-2012 Inhoudsopgave Introductie

Nadere informatie

Een WW-uitkering, en nu?

Een WW-uitkering, en nu? uwv.nl werk.nl Een WW-uitkering, en nu? Wat u moet weten als u een WW-uitkering krijgt Meer informatie? Deze brochure geeft algemene informatie. Heeft u na het lezen nog vragen? Kijk dan op uwv.nl/werkloos.

Nadere informatie

D.O.E.N. Oefening. 1. De eerste stap is een doel stellen.

D.O.E.N. Oefening. 1. De eerste stap is een doel stellen. D.O.E.N. Oefening D.O.E.N. is de afkorting voor Doelen Opstellen en Effectief bereiken via je Netwerk. Met deze oefening ga je het fundament leggen van je LinkedIn strategieën. Ze vraagt maar 10 minuten

Nadere informatie

U bent aan zet! Zorg, welzijn en wonen zoals u dat wilt. het gevoel van samen

U bent aan zet! Zorg, welzijn en wonen zoals u dat wilt. het gevoel van samen U bent aan zet! Zorg, welzijn en wonen zoals u dat wilt het gevoel van samen Zorg, welzijn en wonen zoals u dat wilt U bent aan zet! Als cliënt van Archipel kunt u zelf aangeven op welke punten u ondersteuning

Nadere informatie

Samenmogelijkmaken. Onderzoeknaardemotivaties vancrowdfundersinnederland. PetervandenAkker,RonaldKleverlaan, GijsbertKorenenKoenvanVliet

Samenmogelijkmaken. Onderzoeknaardemotivaties vancrowdfundersinnederland. PetervandenAkker,RonaldKleverlaan, GijsbertKorenenKoenvanVliet Samenmogelijkmaken Onderzoeknaardemotivaties vancrowdfundersinnederland PetervandenAkker,RonaldKleverlaan, GijsbertKorenenKoenvanVliet Op dit werk is de volgende Creative Commons licentie van toepassing:

Nadere informatie

Trendonderzoek mobiele technologie

Trendonderzoek mobiele technologie Trends gebruik mobiele technologie binnen het hoger onderwijs en onderzoek Inhoudsopgave 1 Onderzoeksverantwoording kwalitatief 8 onderzoek 2 Resultaten kwalitatief onderzoek 10 3 Generieke behoeften ten

Nadere informatie

De consument en zijn beleggingsverzekering. Waarom sommige bezitters in actie komen en andere niet

De consument en zijn beleggingsverzekering. Waarom sommige bezitters in actie komen en andere niet De consument en zijn beleggingsverzekering Waarom sommige bezitters in actie komen en andere niet 2 / De consument en zijn beleggingsverzekering De consument en zijn beleggingsverzekering Waarom sommige

Nadere informatie

Heeft u Reumatoïde Artritis en bent u regelmatig moe?

Heeft u Reumatoïde Artritis en bent u regelmatig moe? Heeft u Reumatoïde Artritis en bent u regelmatig moe? Inhoud 1. Voor wie is deze brochure?...4 2. Introductie...5 3. Vermoeidheid een klacht?...5 4. Geen gewone vermoeidheid...5 5. Oorzaken van vermoeidheid...11

Nadere informatie