Commanderij De Lange Afdronk. 1-4 november Wijnreis Bourgogne. verkennen, (her)ontdekken, proeven, genieten.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Commanderij De Lange Afdronk. 1-4 november Wijnreis Bourgogne. verkennen, (her)ontdekken, proeven, genieten."

Transcriptie

1 1 Commanderij De Lange Afdronk 1-4 november 2017 Wijnreis Bourgogne verkennen, (her)ontdekken, proeven, genieten.

2 2 Algemene info De organisatie: Deze vierdaagse uitstap wordt georganiseerd door Commanderij De Lange Afdronk ten behoeve van haar leden. Wij hebben enige ervaring opgebouwd in het organiseren van wijntrips: deze Bourgognereis wordt onze 8 ste wijnreis! Het is de tweede keer dat wij de Bourgognestreek bezoeken: de allereerste uitstap van de Club, in 2004, had ook deze streek als bestemming. Wij hebben zoals bij vorige wijnreizen ons uiterste best gedaan om er een afwisselend en goed gevuld programma van te maken. Op wijngebied willen wij jullie graag laten kennismaken met voor ons nieuwe domeinen. Het bestuur van de Club is ter plaatse geweest om alle afspraken vast te leggen opdat de reis vlekkeloos zou verlopen. Indien er toch nog een of ander obstakel zou opduiken dan rekenen wij op ieders goede wil en goed humeur! De busmaatschappij: Onze busmaatschappij is ook deze keer het autocarbedrijf Bus4You (voorheen De Turck genoemd), Herenveld 3 te Geraardsbergen Het is een bedrijf met 40 jaar ervaring, dat sinds een paar jaar deel uitmaakt van Keolis Group. Zij zorgen voor een comfortabele bus met airco, WC, bar, en uiteraard een bijhorende professionele chauffeur. Ons verblijf: Ons hotel is centraal gelegen, op de grens tussen de Côte de Beaune en de Côte Chalonnaise, zodat we ter plaatse geen urenlange verplaatsingen moeten doen. Het is het hotel waar we ook tijdens de eerste Bourgognereis verbleven, en dat intussen totaal gerenoveerd werd. Het management van hotel Le Dracy met het bijhorende restaurant La Garenne is zeer blij ons terug te mogen ontvangen. 4 Rue du Pressoir Dracy Le Fort Dat het hotel graag Vlamingen ontvangt blijkt onder meer uit de Nederlandstalige versie van hun website Wijnaankopen Tijdens deze wijnreis bezoeken wij een aantal zorgvuldig geselecteerde wijndomeinen, zes in totaal. Wij zorgen voor de nodige diversiteit in wijnstijlen en in appelaties. Elk bezoek aan een wijndomein omvat een degustatie. Er is mogelijkheid tot aankoop maar geen enkele verplichting. De aangekochte wijnen worden meegenomen met de bus. Zorg er voor dat je naam op de aangekochte kistjes staat! Je kan bij de wijnbouwers met een kredietkaart betalen.

3 3 Dresscode Zorg voor gemakkelijke vrijetijdskledij, goede schoenen en een degelijke jas gezien we een paar (korte) wandelingen plannen. Dineren doen we in familiale restaurants met een zeer goede keuken, waar geen chique kledij vereist is: proper is voldoende! Laat ook dure juwelen thuis, je kan ze alleen maar kwijtraken. Beperk je bagage, dan is er meer plaats in de bus voor onze wijnaankopen! Reizen in groep: met een grote groep op stap gaan vergt enige discipline van de deelnemers. Op tijd op de afspraken zijn is noodzakelijk om niet de hele groep op te houden. Meewerken aan de goede sfeer is een must! Uit ervaring weten we dat dit alles bij De Lange Afdronk als vanzelf verloopt! Verzekering: Er wordt een verzekering afgesloten die onze burgerlijke aansprakelijkheid afdekt en ook dekking verleent bij eventuele ongevallen (al willen wij deze tot elke prijs vermijden!). Prijs: De club beoogt met deze wijnreizen geen winst te maken zodat de deelnameprijs de netto kostprijs is. Voor personen die in een eenpersoonskamer logeren is er een meer-kost.

4 4 De Bourgogne wijnregio SITUERING Bourgogne bevindt zich in het oosten van midden Frankrijk. De streek wordt gekenmerkt door authentieke dorpjes en uitgestrekte wijngaarden. Die wijngaarden vormen het kloppende hart van de streek, aangezien Bourgogne als gerenommeerde wijnstreek meer dan 4500 wijndomeinen herbergt die wereldbefaamde witte en rode wijnen voortbrengen. Beaune is de belangrijkste stad in deze streek. Het hart van de wijnstreek wordt gevormd door 4 regio s. Van Noord naar Zuid passeren we achtereenvolgens de Côte de Nuits (genoemd naar de stad Nuits-St- Georges), de Côte de Beaune (genoemd naar Beaune), de Côte Chalonnaise (naar Chalons-sur-Saône) en de Maconnais (naar de stad Macon genoemd). De totale lengte van deze 4 regio s bedraagt amper 130 km. Côte de Nuits en Côte de Beaune vormen samen de Côte d or. Hier komen de beste wijnen vandaan. Wijnkundig behoren ook Chablis in het Noord-Westen en Beaujolais in het Zuiden tot de Bourgogne wijnregio. Deze twee streken bezoeken we niet tijdens onze wijnreis en we gaan hier dan ook niet verder op in. DRUIVEN De Bourgogne wijnen zijn mono-cépages en dus geen mengwijnen. Bourgogne is de bakermat van de Chardonnay druif waarvan de befaamde witte wijnen worden gemaakt. Voor de rode wijnen heerst de Pinot-Noir druif. CLASSIFICATIE OF INDELING In tegenstelling tot Bordeaux waar een bepaalde classificatie (AOP, Cru Bourgeois, Grand Cru,..) gegeven wordt aan een Château of wijndomein worden in Bourgogne de classificaties gegeven aan een climat of wijngaard. De eigendom van de

5 wijngaarden is versnipperd over meerdere eigenaars. Daardoor kan je de naam van een bepaalde wijngaard met de daarbij horende classificatie terugvinden bij meerdere wijnboeren. Van laag naar hoog heb je volgende classificatie: Algemene appelatie: AC Bourgogne, AC Crémant de Bourgogne: wijnen mogen gemaakt worden uit druiven van hele Bourgogne wijnstreek; Regionale appelatie: vb Hautes Côtes de Braune, Hautes Côtes de Nuits.. Gemeentelijke appelatie vb Pommard, Volnay, Givry Gemeentelijke appelatie + de naam van de wijngaard: vb Meursault, Les Narvaux.. Premier Cru: gemeente + naam van de wijngaard + vermelding 1er Cru vb Chassagne-Montrachet, Morgeot, 1er Cru Grand Cru: naam wijngaard + vermelding Grand Cru. Grand Cru wijnen vind je enkel in de Côte d Or. 5 Grand Crus Côte de Nuits Wijngaard Gemeente Chambertin Gevrey Chambertin Clos de Bèze Gevrey Chambertin Clos de Tart Morey St. Denis Musigny Chambolle Musigny Clos de Vougeot Vougeot Romanée Conti Vosne Romanée Richebourg Vosne Romanée La Tâche Vosne Romanée Grand Crus Côte de Beaune Wijngaard Gemeente Le Corton Aloxe Corton Corton Charlemagne Aloxe Corton Montrachet Puligny & Chassagne Montrachet Bâtard Montrachet Puligny & Chassagne Montrachet

6 6 Ons Reisprogramma DAG 1 - WOENSDAG 1 NOVEMBER vertrek aan de kerk van Hillegem. Enkele minuten later stoppen we ook aan de kerk van Borsbeke. We hebben een trip van 620 km voor de boeg tot aan ons lunchadres in de noordelijke Bourgogne. Onderweg houden we halt voor een koffietje en nachtelijk gebakken koffiekoeken die we voor iedereen meenemen. We stoppen lang genoeg om onze chauffeur de nodige rust te geven Lunchen doen we in de gemeente Marsannay-la-Côte, in restaurant Les Gourmets. De Chef Romain Détot houdt van een gastronomie met seizoen producten. Romain bereidt ons een fijne 3- gangen lunch met uiteraard wat wijntjes van de lokale producenten. Hij heeft ervaring met groepen dus een bende hongerige wijnliefhebbers zal voor hem geen probleem zijn Clos Vougeot bevindt zich vlakbij ons lunch adres. Een wijnreis naar Bourgogne zou niet compleet zijn als we niet even halt houden bij dit mythisch kasteel. De maatschappelijke zetel van Les Chevaliers du Tastevin een genootschap dat de kwaliteit van de wijn bewaakt en jaarlijks medailles uitdeelt is hier gevestigd. We beperken het bezoek tot een uurtje vrije rondwandeling. Voor veel leden zal dit een hernieuwde kennismaking zijn. Na in Clos Vougeot de benen te hebben gestrekt wacht ons nog een rit van een 40- tal km naar Chassagne-Montrachet Op deze feestdag is onze oude bekende Vincent Bachelet bereid zijn deuren voor ons te openen en ons hartelijk te ontvangen. Vincent heeft een zeer ruim assortiment in wit en rood waaronder meerdere 1er Cru s. Een overzicht vind je op zijn website Naast Vincent zijn recent ook dochter Aurore en zoon Etienne hun papa komen vervoegen op het domein.

7 18.15 van Chassagne-Montrachet is het amper 20 km naar ons hotel Le Dracy waar we volgens planning iets na 18 u zullen aankomen. De rooming list of gastenlijst is overgemaakt zodat we vlot kunnen inchecken. We hebben even de tijd om ons op te frissen en, voor de diehards, misschien iets te consumeren aan de bar Onze chauffeur mag rusten deze avond en we laten de bus aan de kant. We dineren in het restaurant van het hotel, La Garenne. Het restaurant heeft een excellente reputatie en staat garant voor een lekkere keuken. Wij hebben samen met de patron een keuze gemaakt uit de rijke wijnkaart om ons diner te begeleiden.

8 8 DAG 2 - DONDERDAG 2 NOVEMBER we gaan eerst even een frisse neus halen. De bus voert ons naar Dézize-les- Maranges aan de voet van een heuvel, de Mont de Sène. Ook Montagne-aux-3- Croix genoemd. Vanaf de laatste parkeerplaats wandelen we te voet naar de top, waar de befaamde drie kruisen staan. De berg is een beschermde site, we volgen de aangeduide paadjes. We doen dit rustig aan want het gaat omhoog!! De Montagne-aux-3-Croix is een van de hoogste punten in Bourgogne, van waar we - indien het weer een beetje meezit - een uniek uitzicht hebben over de hele regio. Lang blijven we daar niet want we worden verwacht in het nabij gelegen Auxey- Duresses Op het Domaine Piguet-Chouet worden wij verwelkomd door het koppel Max en Anne-Marye, beiden telg uit een oude wijnmakersfamilie. Zij exploiteren wijngaarden in de mooiste percelen van onder meer Monthelie, Auxey-Duresses, Savigny-lès-Beaune, Meursault, Volnay, Pommard.. Zoon Stéphane is recent ook in het vak gestapt. Met zijn eerste zeer mooie witte St-Romain heeft hij veel indruk gemaakt! Tijdens een Bourgognereis mag een bezoek aan de stad Beaune niet ontbreken. We laten jullie een paar uur vrij in deze stad.

9 Met de geïnteresseerden bezoeken we het Hospices de Beaune of Hôtel-Dieux, een armenziekenhuis opgericht in Thans is het een museum. De organisatie is ook bekend van haar jaarlijks terugkerende veiling van wijn voor het goede doel. Het binnenplein met de, kleurrijke tegelpannen is hét uithangbord van de Bourgogne. Het hoogtepunt van de tentoonstelling is het schilderij Het Laatste Oordeel van de Vlaamse Rogier van der Weyden. Een ongelooflijke bewonderaar van dit kunstwerk is onze Vlaamse Kurt Van Eeghem, zie We zorgen zelf voor onze lunch, wat met de vele restaurantjes en snackbars in deze stad geen probleem is. Een tip: hou het zeer sober, vanavond is er terug een uitgebreid diner! Nathalie ontvangt ons op haar Domaine Theulot-Juillot, een van de meest befaamde domeinen in Mercurey. De wijngaarden liggen volledig binnen deze appelatie. Naast een crémant en enkele wijnen met gemeentelijke appelatie hebben zij binnen Mercurey zes 1er Cru s. een mooie vergelijkende degustatie dus! we keren even terug naar ons hotel om ons op te frissen en onze neus te poederen Dineren doen we in de pittoreske Auberge Le Petit Blanc in het nabijgelegen dorp Charrecey. De sympathieke patron en kenner van de plaatselijke wijndomeinen Emmanuel zorgt voor een lekkere tafel en een goede wijnkeuze. Een adresje dat je niet mag voorbijlopen bij een bezoek aan de streek!

10 10 DAG 3 - VRIJDAG 3 NOVEMBER Ons busje brengt ons naar het zuiden van de Bourgogne streek, de Maconnais we strekken even de benen in Solutré. De wandeling biedt een mooi zicht op de befaamde rots van Solutré die hoog boven het landschap uitsteekt. De berg is ontstaan door een zeldzaam geologisch fenomeen. Dit natuurlijke monument is het embleem van Zuid- Bourgogne. Geologen ontdekten duizenden botten van paarden, bizons, oerossen en mammoeten aan de voet van de rots. In de prehistorie werden deze dieren over de afgrond gejaagd om beneden te versnijden De wandeling brengt ons naar het Domaine De La Chapelle in Solutré-Pouilly. Het is een van de oudste domeinen in de appellatie Pouilly-Fuissé. Cathérine en Pascal ROLLET produceren wijnen in de appellaties Pouilly-Fuissé (4), Saint-Véran (2), Macon-Solutré en Macon-Villages. In het assortiment zit ook een mooie Crémant de Bourgogne lunch in Café de la Gare in Charnayles-Macon. In dit in de streek zeer goed gekend restaurant is het s middags altijd zeer druk. Bedienden, werkmannen, wijnboeren en af en toe een gestrande (wijn)toerist komen hier zeer graag lunchen. Er hangt een gezellige atmosfeer, de obers lopen af en aan, en wanneer een tafeltje vrij komt wordt het onmiddellijk weer ingenomen door een volgende klant. Na de lunch keren we terug naar het noorden, in de buurt van ons hotel. We bezorgen jullie een unieke ervaring. We zetten koers naar een topdomein dat normaal niet voor het publiek toegankelijk is!

11 In de gemeente Givry ligt het Domaine Clos du Cellier aux Moines. De wijngaarden behoren tot de beste van de appelatie Givry. Gedurende meer dan 750 jaar, van 1130 tot aan de Franse revolutie, hebben Cisterciënzer monniken deze wijngaarden bewerkt. Daarna kwam het domein in bezit van een wijnhandelaarsfamilie die de wijngaarden en de gebouwen mettertijd verwaarloosden. Na een schitterende carrière aan de top van een internationale onderneming kocht de steenrijke zakenman Philippe Pascal in 2004 het domein. Met heel veel geld en geduld werden de gebouwen en de wijngaarden in ere hersteld. Bovendien bouwde hij op het domein een hypermoderne cuverie waarin het proces van wijn maken volledig gebaseerd is op de zwaartekracht. De wijngaarden rond de Cellier aux Moines hebben een totale oppervlakte van 4,7ha, allen beplant met pinot noir. Toch worden de verschillende percelen afzonderlijk gevinifieerd, waarna Philippe samen met een oenoloog de perfecte blend zoekt om zijn topwijn Givry 1er Cru te maken. De zorg die hier aan wijngaarden en wijn wordt gegeven is fenomenaal. Wij zijn zeer verheugd dat het echtpaar Pascal ons wil ontvangen! Bovendien hebben we van op het domein een schitterend uitzicht op een van de mooiste landschappen van Bourgogne, de wijngaarden en de dorpskern van Givry We keren terug naar ons hotel Le Dracy waar we een uurtje de tijd hebben om ons op te frissen voor het diner.

12 Dineren doe we vanavond in de gemeente Bouzeron, de bakermat van de Aligoté druif. Het restaurant Le Bouzeron wordt uitgebaat door Ludovic Briday en zijn echtgenote Emilie. Ludovic is de voormalige sous-chef van Lameloise, het driesterren restaurant in Chagny! Hij slaagt erin de Bourgondische keuken te pimpen tot zeer verfijnde gerechtjes die in trilogie op het bord komen (3 bereidingen met eenzelfde ingrediënt).

13 13 DAG 4 - ZATERDAG 4 NOVEMBER Na te zijn uitgecheckt verlaten we ons hotel Op onze laatste dag mogen feestelijke bubbels niet ontbreken. Domaine Louis Picamelot, gevestigd in Rully, is een van de grote fabrikanten van Crémant de Bourgogne. Het bedrijf maakt 8 verschillende crémants, van blanc-de-blancs tot blanc-de-noirs en alles wat er tussen ligt. Zij bouwen aan een splinternieuwe cuverie annex ontvangstruimte, die grotendeels ingewerkt zit in een heuvel. Bij ons voorbereidend bezoek in mei waren enkel de funderingen en de draagbalken gegoten. Maar de eigenaar maakt zich sterk dat hij ons daar zal kunnen ontvangen, weze het dat de afwerking nog niet volledig zal voltooid zijn. Zolang de glazen maar goed gevuld worden is dat voor ons geen probleem Na deze bubbles-tasting is het een uurtje rijden tot onze volgende halte op onze weg huiswaarts In de gemeente Brochon bevindt zich een maker van lekkernijen uit Bourgogne, de Epoisses en andere kazen. We bezoeken de Fromagerie Gaugry en kunnen daarna genieten van een uitgebreide kaasplank in de voor ons gereserveerde grote ontvangstruimte. Voor wie echt geen kaas lust zijn er ook wat vleeswaren. Uiteraard drinken we hierbij een stevige Bourgogne. De liefhebbers hebben de mogelijkheid om kaas aan te kopen in de winkel van de Fromagerie. Rest ons nog de terugweg naar huis. Onderweg lassen we een stop in om onze chauffeur te laten rusten en zelf ook de benen te strekken. Het animatie-comité zorgt voor wat ontspanning tijdens de rit à u afhankelijk van de verkeersdrukte zijn we op een redelijk uur terug in Herzele. Het bestuur van De Lange Afdronk

14 14

Wandeling doorheen Bourgogne

Wandeling doorheen Bourgogne Wandeling doorheen Bourgogne Commanderij De Lange Afdronk 21 oktober 2016 Hugo & figuranten Bourgogne wijngaarden: Situering en indeling Bourgogne: situering 4 regio s genoemd naar hun belangrijkste stad

Nadere informatie

Hospice de Beaune - Hôtel Dieu.

Hospice de Beaune - Hôtel Dieu. BOUROGNEREIS Vijf dagen genieten. Een bijzondere combinatie van cultuur en geschiedenis en wijn en spijs. Onder leiding van Gijs van Bilsen, registervinoloog van de Wijnacademie. Wijn en spijs gaan onherroepelijk

Nadere informatie

WIJNREIS VINAMI NAAR DE BOURGOGNE

WIJNREIS VINAMI NAAR DE BOURGOGNE WIJNREIS VINAMI NAAR DE BOURGOGNE Bourgogne klinkt als geheimzinnig gefluister diep onder in een donker gewelf dat naar gistend druivensap ruikt. Eeuwenoude kelders vol met eiken fusten en stoffige flessen

Nadere informatie

Albrecht & Janssen bourgogne

Albrecht & Janssen bourgogne Mooie s zijn op het moment schaars. Onze voorraden zijn dan ook beperkt. Onderstaande prijzen zijn per 1-1-2019. Alle voorgemelde prijzen zijn hierbij vervallen. De vermelde prijzen zijn per fles inclusief

Nadere informatie

De toekomst van de Pinot Noir in de Côte de Nuits.

De toekomst van de Pinot Noir in de Côte de Nuits. De toekomst van de Pinot Noir in de Côte de Nuits. Eddy Van den Abbeele Eddy Van den Abbeele www.vlaamsewijnacademie.be Eindwerk academiejaar 2017 2018 voor het verwerven van de titel Sommelier-Conseil

Nadere informatie

le Vin est le plus Beau Présent que Dieu a fait aux Hommes (Plato)

le Vin est le plus Beau Présent que Dieu a fait aux Hommes (Plato) BOUROGNEREIS INCLUSIEF SOIRÉE AU CHAUTEAU DU CLOS DE VOUGEOT CHAPITRE DES TULIPES HOLLANDAISES CHEVALIERS DU CONFRÉRIE DE TASTEVIN DE CLOS DU VOUGEOT Onder leiding van Gert Crum en Gijs van Bilsen registervinologen

Nadere informatie

Bestemming Frankrijk. Plaats Bourgondië. Duur 7 dagen. M oeilijkheid M akkelijk. Reisperiode Van maart tot october. M inimale Leef tijd 9 jaar

Bestemming Frankrijk. Plaats Bourgondië. Duur 7 dagen. M oeilijkheid M akkelijk. Reisperiode Van maart tot october. M inimale Leef tijd 9 jaar Reisaanbot in Bourgondië: een culinaire en oenologische reis. Bestemming Frankrijk Plaats Bourgondië Duur 7 dagen M oeilijkheid M akkelijk Reisperiode Van maart tot october M inimale Leef tijd 9 jaar Verw

Nadere informatie

Examen wijnmeester 2003 (deel 1)

Examen wijnmeester 2003 (deel 1) Examen wijnmeester 2003 (deel 1) Deel 1: /56 Deel 2: /21 Degustatie: /75 Totaal: /150 1. Welke zijn de vier basissmaken die we tegenkomen bij het degusteren van wijnen? Zuur Zoet Bitter Zout 2. Welke Vin

Nadere informatie

Bourgogne Côtes de Nuits versus Côtes de Beaune VLAAMSE WIJNGILDE COMMANDERIJ BRUSSEL 18/03/2016 IN SAMENWERKING MET WILLY DAELEMANS EPIVINO

Bourgogne Côtes de Nuits versus Côtes de Beaune VLAAMSE WIJNGILDE COMMANDERIJ BRUSSEL 18/03/2016 IN SAMENWERKING MET WILLY DAELEMANS EPIVINO Bourgogne Côtes de Nuits versus Côtes de Beaune VLAAMSE WIJNGILDE COMMANDERIJ BRUSSEL 18/03/2016 IN SAMENWERKING MET WILLY DAELEMANS EPIVINO aarschuwing!!! Alle omschrijvingen zijn algemene omschrijvingen

Nadere informatie

Zaterdag 1 april 2017

Zaterdag 1 april 2017 Zaterdag 1 april 2017 Mogelijke wedstrijden: marathon, halve marathon en 10 km Na de Médoc, verkennen we nu al lopend de Bourgogne streek. Beperkt aantal plaatsen. Uiterste inschrijvingsdatum: 13 januari

Nadere informatie

16e HERFSTDEGUSTATIE November 2015 Abdij Grimbergen. OPGELET: De voorwaarden zijn geldig voor aankopen t.e.m.

16e HERFSTDEGUSTATIE November 2015 Abdij Grimbergen. OPGELET: De voorwaarden zijn geldig voor aankopen t.e.m. 16e HERFSTDEGUSTATIE 07-08 - 09 November 2015 Abdij Grimbergen OPGELET: De voorwaarden zijn geldig voor aankopen t.e.m. VOORAF: Grondig te lezen voor u begint te proeven!!! 1 Cursief = Niet of deels in

Nadere informatie

Witte Bourgogne-wijnen in search of excellence...

Witte Bourgogne-wijnen in search of excellence... Witte Bourgogne-wijnen in search of excellence... Roche de Solutré (29 september 2017) KBC-Wijnclub 19-26-27 oktober 2017 Wim Philippe Wijn drinken doe je met verstand en dus met mate(n). Een spuwemmertje

Nadere informatie

mousserend Vitteaut-Alberti, crémant de Bourgogne

mousserend Vitteaut-Alberti, crémant de Bourgogne 1 Bourgogne Hoewel de naam Bourgogne bij menigeen op het netvlies staat als het hart van het middeleeuwse koninkrijk, - de Côte d'or -, omvat de regio Bourgogne meer wijngebieden. De wijnstreek ligt verspreid

Nadere informatie

~ WIJNCLUB van BEERSEL~ programma 2013 2014

~ WIJNCLUB van BEERSEL~ programma 2013 2014 programma 2013 2014 maand & jaar dag land streek onderwerp kleur Oktober 2013 21 & 24/10 Wereld druif Syrah rood November 2013 8-11/11 Italië Puglia 4 daagse tour December 2013 02 & 05/12 Italië Veneto-Friuli

Nadere informatie

Domaine Saint Pierre Sancerre Loire

Domaine Saint Pierre Sancerre Loire Domaine Saint Pierre Sancerre Loire Na vele generaties beheren Bruno en Thierry Prieur het 42 hectare grote landgoed. De familie Prieur bezit de meest prestigieuze terroirs van Sancerre zoals Monts-Damnes,

Nadere informatie

Bourgognefreaks Jos Daenekindt en Geert Huysentruyt verkennen de bourgognewijnen

Bourgognefreaks Jos Daenekindt en Geert Huysentruyt verkennen de bourgognewijnen Bourgogne 26 maart 2011 Bourgognefreaks Jos Daenekindt en Geert Huysentruyt verkennen de bourgognewijnen 1 Drie witte bourgognes Poully-Fuissé, 2008, Vignes Blanches, domaine Thibert Christophe,, chardonnay,

Nadere informatie

3 y ONTDEK BOURGOGNE. 2 y ONTDEK BOURGOGNE WIJN GASTRONOMIE NATUUR ONTDEK BOURGOGNE! Gido Van Imschoot Ronny Debaere. met foto s van jan crab

3 y ONTDEK BOURGOGNE. 2 y ONTDEK BOURGOGNE WIJN GASTRONOMIE NATUUR ONTDEK BOURGOGNE! Gido Van Imschoot Ronny Debaere. met foto s van jan crab 2 3 WIJN GASTRONOMIE NATUUR ONTDEK BOURGOGNE! Gido Van Imschoot Ronn Debaere met foto s van jan crab 4 INHOUD 5 LAYAR 8 Verantwoording 10 1. DE GESCHIEDENIS VAN DE WIJNBOUW 13 De oorsprong 13 De Romeinse

Nadere informatie

PRIJSLIJST Geldig t.e.m 30/09/2016 of einde voorraad VOORAF

PRIJSLIJST Geldig t.e.m 30/09/2016 of einde voorraad VOORAF VOORAF Goede raad: neem grondig deze handleiding door voor U de prijslijst raadpleegt! 1 Deze lijst is gebaseerd op de voorraad van 31/03/2016 en houdt rekening met wijnen die in de (nabije) toekomst zullen

Nadere informatie

2015: wederom een groot jaar

2015: wederom een groot jaar Voorverkoop Legendarische wijnen De geschiedenis van het huis Leflaive gaat terug tot 1717 toen Claude Leflaive zijn intrek nam in het huidige landhuis in het hart van Puligny Montrachet. De totale oppervlakte

Nadere informatie

: BOURGOGNEWIJNEN VAN MAISON LESCURE DOOR FRANCOIS CHAVERIAT.

: BOURGOGNEWIJNEN VAN MAISON LESCURE DOOR FRANCOIS CHAVERIAT. 2016-11-08 : BOURGOGNEWIJNEN VAN MAISON LESCURE DOOR FRANCOIS CHAVERIAT. Vanavond hebben wij, dank zij Lieven en Frank, Francois Chaveriat van het huis LESCURE in ons midden. Eerst geeft hij ons een algemeen

Nadere informatie

Domaine Leflaive: Un domaine exemplaire

Domaine Leflaive: Un domaine exemplaire Domaine Leflaive: Un domaine exemplaire Sinds 1717 Misschien wel hét voorbeeld voor de gehele Bourgogne; Domaine Leflaive. Inmiddels al meer dan 300 jaar present en anno 2018 maatgevender dan ooit. Het

Nadere informatie

Geachte gast, Van harte welkom bij Restaurant De Gaffel.

Geachte gast, Van harte welkom bij Restaurant De Gaffel. Geachte gast, Van harte welkom bij Restaurant De Gaffel. Een restaurant waar de producten met liefde, passie en zorg worden uitgezocht. Met een klein team staan we achter de producten welke wij serveren.

Nadere informatie

FRANSE SAVOIR FAIRE VERSUS DUITSE GRÜNDLICHKEIT LE SAVOIR-FAIRE FRANCAIS VIS-A-VIS DE LA DEUTSCHE GRÜNDLICHKEIT

FRANSE SAVOIR FAIRE VERSUS DUITSE GRÜNDLICHKEIT LE SAVOIR-FAIRE FRANCAIS VIS-A-VIS DE LA DEUTSCHE GRÜNDLICHKEIT FRANSE SAVOIR FAIRE VERSUS DUITSE GRÜNDLICHKEIT Een vergelijking tussen pinot noir in de Côte de Nuits en Spätburgunder in de Rheingau LE SAVOIR-FAIRE FRANCAIS VIS-A-VIS DE LA DEUTSCHE GRÜNDLICHKEIT Une

Nadere informatie

Voorverkoop Bourgogne September 2018 Okhuysen. Voorverkoop

Voorverkoop Bourgogne September 2018 Okhuysen. Voorverkoop Voorverkoop Bourgogne September 2018 Okhuysen Voorverkoop Bourgogne 2016 David Duband François Carillon Stéphane Briday David Duband François Carillon Michel Briday Chablis Hautes Côtes De Beaune Côte

Nadere informatie

~ WIJNCLUB van BEERSEL~ programma maand & jaar dag land streek onderwerp kleur. FR ZA Land Chenin wit 4 daagse reis

~ WIJNCLUB van BEERSEL~ programma maand & jaar dag land streek onderwerp kleur. FR ZA Land Chenin wit 4 daagse reis programma 2015 2016 maand & jaar dag land streek onderwerp kleur Oktober 2015 November 2015 December 2015 maandag 19/10 donderdag 22/10 FR ZA Land Chenin wit 4 daagse reis donderdag 3/12 maandag 7/12 Frankrijk

Nadere informatie

Voorverkoop Bourgogne Oktober Okhuysen. Voorverkoop. Bourgogne 2014 Een jaar om je slag te slaan

Voorverkoop Bourgogne Oktober Okhuysen. Voorverkoop. Bourgogne 2014 Een jaar om je slag te slaan Voorverkoop Bourgogne Oktober 2016 Okhuysen Voorverkoop Bourgogne 2014 Een jaar om je slag te slaan David Duband Een bijna perfecte chardonnay en zeer goede pinot! David Duband François Carillon Stéphane

Nadere informatie

Houten kisten Bordeaux

Houten kisten Bordeaux Pagina 1 Houten kisten Bordeaux alle prijzen BTW in Chateaux Castel Kist 3 flessen Bordeaux Cru de Maqueline 2012 42,75 Medoc Chateau Tour Prignac 2012 Haut Médoc Chateau Barreyres 2011 Chateaux Tour Prignac

Nadere informatie

VERSLAG WIJNDEGUSTATIE DINSDAG 3 JUNI 2014: BOURGOGNE WIJNEN VAN POTEL.

VERSLAG WIJNDEGUSTATIE DINSDAG 3 JUNI 2014: BOURGOGNE WIJNEN VAN POTEL. VERSLAG WIJNDEGUSTATIE DINSDAG 3 JUNI 2014: BOURGOGNE WIJNEN VAN POTEL. Vanavond zal de firma Vyncke Daels ons de bourgogne wijnen van het huis POTEL voorstellen. We proeven 5 witte en 8 rode wijnen. WITTE

Nadere informatie

De Languedoc wijnreis,...

De Languedoc wijnreis,... De Languedoc wijnreis,... Beste gildelid, hier zijn de definitieve reisplannen voor de Languedoc op 26,27,28,29,30 en 31 oktober 2012. De prijs is 950 Euro per persoon. Inbegrepen zijn alle ingangen en

Nadere informatie

Wat hebben we te bieden vandaag

Wat hebben we te bieden vandaag Wat hebben we te bieden vandaag Inleiding met smaak/reuktest Tour de Vin de France Bubbelwijn Champagne Alsace (Elzas) Loire Bourgogne Beaujolais Côtes du Rhône Languedoc-Roussillon Bordeaux Le Tour de

Nadere informatie

SANCERRE DOMAINE GERARD FIOU. 13 Sancerre Rosé. 14 Sancerre Rouge

SANCERRE DOMAINE GERARD FIOU. 13 Sancerre Rosé. 14 Sancerre Rouge 13 Sancerre Rosé 14 Sancerre Rouge De productie van Sancerre rosé is vrij klein, slechts 5%, en wordt geproduceerd uit 100% pinot noir. Een strenge selectie tijdens het oogsten zorgt ervoor dat uitsluitend

Nadere informatie

ANDERS REIZEN Reisinfo

ANDERS REIZEN Reisinfo ANDERS REIZEN Reisinfo FRANKRIJK Wijnwandelen in Bourgogne - Culinaire wandelreis met wijnproeverijen DATUM Van 8 tot 14 september 13 reisnummer 13FR171 WAAROM DEZE REIS? De Côte d Or is één van de vermaardste

Nadere informatie

Wijnkoperij Henri Bloem WIJN ALMANAK AL 5 JAAR BESTE ONDER 5,- Très Bourgogne! Voorverkoop Bourgogne 2016

Wijnkoperij Henri Bloem WIJN ALMANAK AL 5 JAAR BESTE ONDER 5,-  Très Bourgogne! Voorverkoop Bourgogne 2016 Wijnkoperij Henri Bloem 2008 2009 2010 WIJN ALMANAK AL 5 JAAR BESTE ONDER 5,- 2011 2012 www.henribloem.nl Très Bourgogne! Voorverkoop Bourgogne 2016 Bourgogne 2016 Fijn, maar heel klein Er is goed nieuws

Nadere informatie

Wijnpakket Noord-Frankrijk

Wijnpakket Noord-Frankrijk Wijnpakket Noord-Frankrijk Bouchard Père & Fils Bourgogne, La Vignée blanc Druivensoorten: chardonnay Een aromatische, ronde, niet te zware wijn met een fris en delicaat bouquet van bloemen, geel fruit

Nadere informatie

Bestemming Frankrijk. Plaats Bourgondië. Duur 4 dagen. M oeilijkheid M akkelijk. Reisperiode Van maart tot nov ember. M inimale Leef tijd 1 jaar

Bestemming Frankrijk. Plaats Bourgondië. Duur 4 dagen. M oeilijkheid M akkelijk. Reisperiode Van maart tot nov ember. M inimale Leef tijd 1 jaar Reisaanbot Korte fietstocht in Bourgognestreek in 4 dagen Individuele fietstocht in Zuid-Bourgogne langs de wijnroute. U ontdekt Chalon, Cluny, Taize, de oevers van de Saône, Mâcon en Tournus. Bestemming

Nadere informatie

Wijncatalogus Catalogue de vins

Wijncatalogus Catalogue de vins Wijncatalogus Catalogue de vins 01/10/2014 31/12/2014 GSM: 0478/34.87.69 BTW: 0892743557 Prijslijst zonder verbintenis Prix sans engagement Betaling contant- Paiement contant www.wijnenjoris.be Witte wijn-

Nadere informatie

Wijnkoperij Henri Bloem WIJN ALMANAK AL 5 JAAR BESTE ONDER 5,- Voorverkoop Bourgogne Een absoluut.

Wijnkoperij Henri Bloem WIJN ALMANAK AL 5 JAAR BESTE ONDER 5,-  Voorverkoop Bourgogne Een absoluut. Wijnkoperij Henri Bloem 2008 2009 2010 WIJN ALMANAK AL 5 JAAR BESTE ONDER 5,- 2011 2012 www.henribloem.nl Voorverkoop Bourgogne 2015 Een absoluut Topjaar Bourgogne 2015 Absoluut Topjaar Groeiseizoen In

Nadere informatie

Journée des Vendanges op Château de Meursault Door Paul Op ten Berg

Journée des Vendanges op Château de Meursault Door Paul Op ten Berg Journée des Vendanges op Château de Meursault Door Paul Op ten Berg Op 22 september 2008 werd op het Château de Meursault voor de twaalfde keer de jaarlijkse Journée des Vendanges gehouden. De brede paraplu

Nadere informatie

4-DAAGSE BORDEAUXREIS OP HOOG NIVEAU - COMPLEET VERZORGD van maandagochtend 3 t/m donderdagavond 6 Juni 2019

4-DAAGSE BORDEAUXREIS OP HOOG NIVEAU - COMPLEET VERZORGD van maandagochtend 3 t/m donderdagavond 6 Juni 2019 4-DAAGSE BORDEAUXREIS OP HOOG NIVEAU - COMPLEET VERZORGD van maandagochtend 3 t/m donderdagavond 6 Juni 2019 Dag 1 maandag 3 Juni 2019 10.10 uur Lijnvlucht met KLM van Schiphol naar Bordeaux. 11.45 uur

Nadere informatie

Bordeaux. Dinsdag 2 november

Bordeaux. Dinsdag 2 november Bordeaux Let op! We geven iedereen de kans om de valiezen op voorhand af te geven aan onze bus chauffeur Willem. (Willem vertrekt maandag 1 november alleen met onze bus). Dit is normaal voorzien voor zondag

Nadere informatie

Très Bourgogne. Voorverkoop Bourgogne 2017

Très Bourgogne. Voorverkoop Bourgogne 2017 Wijnkoperij Henri Bloem www.henribloem.nl Très Bourgogne Voorverkoop Bourgogne 2017 Bourgogne is hot! De wijnen uit dit gebied zijn nog nooit zo populair geweest, met nieuwe afnemers als Peru, Brazilië,

Nadere informatie

~ De Wijnclub van BEERSEL ~ programma 2012 2013

~ De Wijnclub van BEERSEL ~ programma 2012 2013 programma 2012 2013 maand & jaar xxxx dag land streek onderwerp kleur Oktober 2012 22 & 25/10 Wereld druif Pinot Noir rood November 2012 1-4 nov Portugal Douro 4 daagse trip December 2012 03 & 06/12 Frankrijk

Nadere informatie

Bo BV oorverkoop. Bourgogne 2012

Bo BV oorverkoop. Bourgogne 2012 2008 2009 2010 WIJN ALMANAK AL 5 JAAR BESTE ONDER 5,- 2011 2012 Bo BV oorverkoop oktober 2014 Bourgogne 2012 Ragfijn en groots oogstjaar ondanks en dankzij extreme weerscondities. Rijpheid, fijnheid en

Nadere informatie

Kennismaking Noord-Portugal met Porto en de Douro vallei

Kennismaking Noord-Portugal met Porto en de Douro vallei Kennismaking Noord-Portugal met Porto en de Douro vallei DRIEDAAGSE VLIEGTUIGREIS 1 Programma DAG 1 Samenkomst op de luchthaven van Zaventem en vertrek per rechtstreekse lijnvlucht van Brussels Airlines

Nadere informatie

Wijncatalogus Catalogue de vins Vins 01/07/ /09/ /10/ /12/2014. Prijslijst zonder verbintenis - Prix sans engagement

Wijncatalogus Catalogue de vins Vins 01/07/ /09/ /10/ /12/2014. Prijslijst zonder verbintenis - Prix sans engagement Wijncatalogus Catalogue de vins Vins 01/10/2014 31/12/2014 01/07/2015-30/09/2015 GSM: 0478/34.87.69 GSM: 0478/34.87.69 BTW: 0892743557 BTW: 0892743557 Prijslijst zonder verbintenis - Prix sans engagement

Nadere informatie

Overwin de Franse. Alpen en de Mont Ventoux (3* accomodatie), Frankrijk. Reizen voor Sport Fans. 8 dagen / 7 nachten

Overwin de Franse. Alpen en de Mont Ventoux (3* accomodatie), Frankrijk. Reizen voor Sport Fans. 8 dagen / 7 nachten Reizen voor Sport Fans Overwin de Franse Prijs vanaf : 1.985 vanaf 2-persoonskamer Alpen en de Mont Ventoux (3* accomodatie), Frankrijk 8 dagen / 7 nachten Vertrekdatum 09/07/2016 1.985 vanaf en 2-persoonskamer

Nadere informatie

Maison Prosper Maufoux- Bourgogne

Maison Prosper Maufoux- Bourgogne Maison - Maison is een traditionele negociant; Het bedrijf is opgericht in 1860 en situeert zich in Santenay, de meest zuidelijke appellatie van de is een telg van een zeer prominente familie, welke zelfs

Nadere informatie

26,27,28,29,30 en 31 oktober 2014.

26,27,28,29,30 en 31 oktober 2014. De Côte du Rhônewijnreis,... Beste Wijnreis-Liefhebbers, hier zijn de definitieve reisplannen voor de Côte du Rhône op 26,27,28,29,30 en 31 oktober 2014. De valiezen kunnen we afgeven bij ITA Vanhove reizen

Nadere informatie

Voorverkoop Bourgogne Oktober Okhuysen. Voorverkoop. Bourgogne Magische pinot noirs en uitzonderlijke chardonnays

Voorverkoop Bourgogne Oktober Okhuysen. Voorverkoop. Bourgogne Magische pinot noirs en uitzonderlijke chardonnays Voorverkoop Bourgogne Oktober 2017 Okhuysen Voorverkoop Bourgogne 2015 Magische pinot noirs en uitzonderlijke chardonnays Bourgogne 2015 GROOT, GROTER GROOTST Domaine Samuel Billaud Het oogstjaar 2015

Nadere informatie

Bourgogne Dom. Charlopin-Parizot Charlopin Parizot Cote de Nuits

Bourgogne Dom. Charlopin-Parizot Charlopin Parizot Cote de Nuits Bourgogne Dom. Charlopin-Parizot 26-11-2004 Eric MERNY Charlopin Parizot Cote de Nuits BOURGONDISCHE WIJN EN PINOT NOIR Bodemonderzoek volstaat niet voor de kwaliteit waarop de Bourgondische eigenaars

Nadere informatie

Côte de Beaune rood. Proefavond 16 februari Patrick Brock & Bruno De Witte

Côte de Beaune rood. Proefavond 16 februari Patrick Brock & Bruno De Witte Proefavond 16 februari 2008 Côte de Beaune rood Patrick Brock & Bruno De Witte Nadat we de voorbije jaren reeds Beaujolais en Chablis aan bod hebben laten komen richten we dit jaar en de volgende jaren

Nadere informatie

Bespreking: AOC Rully (Bourgogne Côte Chalonnaise - Wit) Spreker:

Bespreking: AOC Rully (Bourgogne Côte Chalonnaise - Wit) Spreker: Bespreking: AOC Rully (Bourgogne Côte Chalonnaise - Wit) Spreker: Guy Monfort Code: 3.4 Datum: 8/11/2005 Hier valt nog wat te ontdekken voor de liefhebber met een goede neus & De wieg van de Crémant 1.

Nadere informatie

ELZAS een oenologische, culinaire en culturele verkenning

ELZAS een oenologische, culinaire en culturele verkenning Wijnclub De Lange Afdronk 9 t/m 12 mei 2008 ELZAS een oenologische, culinaire en culturele verkenning 1 Algemene Info De organisatie: Deze vierdaagse uitstap wordt georganiseerd door de wijnclub De Lange

Nadere informatie

Vanavond zal Frank ons verrassen met ongekende wijnen uit zijn kelder. Benieuwd wat wij zullen proeven

Vanavond zal Frank ons verrassen met ongekende wijnen uit zijn kelder. Benieuwd wat wij zullen proeven VERSLAG WIJNDEGUSTATIE 4 MAART DOOR FRANK DEVOS. Vanavond zal Frank ons verrassen met ongekende wijnen uit zijn kelder. Benieuwd wat wij zullen proeven 1. GANEVAT,COTES DE JURA : LES CHALASSES VV 2006

Nadere informatie

Feed your Body and Soul, Yogaretreat in Frankrijk

Feed your Body and Soul, Yogaretreat in Frankrijk Yogaretreat in Frankrijk! Vrijdag 20 mei t/m vrijdag 27 mei 2016 Een week lang ontspannen in de mooie streek Languedoc-Roussillon met dagelijks yoga?! Kom in mei naar onze yogaretreat in Frankrijk! Tijdens

Nadere informatie

Les Futailles. AOC Mercurey. Jacky Bott

Les Futailles. AOC Mercurey. Jacky Bott Bespreking : Code : AOC Mercurey 3 Spreker : Datum : Jacky Bott 11/3/2003 1. Ligging en streek 1.1 Algemeen Saône-et-Loire is het meest zuidelijke wijngebied van Bourgogne (Beaujolais niet inbegrepen).

Nadere informatie

Geachte Gast, Van harte welkom bij Restaurant De Gaffel. Een restaurant waar de producten met liefde, passie en zorg worden uitgezocht.

Geachte Gast, Van harte welkom bij Restaurant De Gaffel. Een restaurant waar de producten met liefde, passie en zorg worden uitgezocht. Geachte Gast, Van harte welkom bij Restaurant De Gaffel. Een restaurant waar de producten met liefde, passie en zorg worden uitgezocht. Met een klein team staan we achter de producten welke wij serveren.

Nadere informatie

Côtes du Rhône wijnreis

Côtes du Rhône wijnreis Côtes du Rhône wijnreis [Broederschap der Wijnproevers] Côte du Rhône reis 1 Contact Luc David Telefoon: [0477 561132] E- mail: ludavid2000@yahoo.com Kennismaking Dit programma en de wijnreis zijn gewijd

Nadere informatie

De AOC s van de Côte Chalonnaise. Les AOC s de la Côte Chalonnaise.

De AOC s van de Côte Chalonnaise. Les AOC s de la Côte Chalonnaise. De AOC s van de Côte Chalonnaise. Les AOC s de la Côte Chalonnaise. Goor Koen Eindwerk academiejaar 2017 2018 voor het verwerven van de titel Sommelier-Conseil geschreven in opdracht van de Vlaamse Wijnacademie

Nadere informatie

Sylvain BOCK, Ardèche

Sylvain BOCK, Ardèche Sylvain BOCK, Ardèche Sylvain Bock Sylvain Bock werkte al ruim tien jaar in de wijn voordat hij voor zichzelf begon. Aanvankelijk studeerde hij vreemde talen, maar in 2001 behaalde hij in Mâcon zijn BTS

Nadere informatie

Autorally-Toertocht langs de Loire, France van zondag 20 tot vrijdag 25 mei 2018 vijf dagen puur genieten

Autorally-Toertocht langs de Loire, France van zondag 20 tot vrijdag 25 mei 2018 vijf dagen puur genieten Autorally-Toertocht langs de Loire, France van zondag 20 tot vrijdag 25 mei 2018 vijf dagen puur genieten In navolging van drie eerdere Rally s in Frankrijk, organiseren wij van zondag 20 t/m vrijdag 25

Nadere informatie

Examen Wijnmeester 2002 (deel 1)

Examen Wijnmeester 2002 (deel 1) Examen Wijnmeester 2002 (deel 1) Naam :.. Theorie : /120 Degustatie : /80 TOTAAL : 00 1. Hieronder zie je een ondertussen bekende kaart met de wijnstreken van Frankrijk. Benoem de genummerde gebieden.

Nadere informatie

4,54 inkoop 19,75 verkoop. Santa Caterina Chardonnay Igt Salento

4,54 inkoop 19,75 verkoop. Santa Caterina Chardonnay Igt Salento Santa Caterina Chardonnay Igt Salento De wijnstreek Puglia in Zuid- Italië is gespecialiseerd in de productie van rode wijnen. De hoge temperaturen lijken minder geschikt voor de verbouw van witte druivensoorten.

Nadere informatie

ST JEAN DE LOSNE Basis Informatie

ST JEAN DE LOSNE Basis Informatie ST JEAN DE LOSNE Basis Informatie St Jean de Losne is een stadje gelegen in een omgeving met talrijke waterwegen. Op deze waterwegen zijn er veel binnenvaartschepen, maar de haven is ook de grootste plezierjachthaven

Nadere informatie

Cercle Saint - Vincent

Cercle Saint - Vincent Cercle Saint - Vincent A la Discrétion des Grands Amateurs 2017 Sinds bijna twintig jaar bestaat er naast het reguliere aanbod een parallelimport onder de naam Cercle Saint-Vincent. In deze Cercle worden

Nadere informatie

De uitdagingen van Bourgogne als wijnregio Les défis de la région viticole Bourgogne

De uitdagingen van Bourgogne als wijnregio Les défis de la région viticole Bourgogne De uitdagingen van Bourgogne als wijnregio Les défis de la région viticole Bourgogne Debruyne Bart 2 Eindwerk academiejaar 2015 2016 voor het verwerven van de titel Sommelier-Conseil geschreven in opdracht

Nadere informatie

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos

Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Tailor Made Travel Presenteert met de reismadammen naar Griekenland Van 2 tot 9 oktober 2016 rondreis door de Peloponnesos Dag 1 zondag 2 oktober 2016 Eindhoven Athene Per taxibusje vanuit Genk / Houthalen

Nadere informatie

Champagne Cuvee Tradition brut Dany Fèvre 55,00 per glas 10,00

Champagne Cuvee Tradition brut Dany Fèvre 55,00 per glas 10,00 Champagne Champagne Cuvee Tradition brut Dany Fèvre 55,00 per glas 10,00 Champagne voor elke gelegenheid. Het onvoorwaardelijke huwelijk tussen veel pinot noir, een vleugje chardonnay en één derde van

Nadere informatie

Geachte gast, Van harte welkom bij Restaurant De Gaffel.

Geachte gast, Van harte welkom bij Restaurant De Gaffel. Geachte gast, Van harte welkom bij Restaurant De Gaffel. Een restaurant waar de producten met liefde, passie en zorg worden uitgezocht. Met een klein team staan we achter de producten welke wij serveren.

Nadere informatie

Les Futailles. 1. Ligging en Streek. Bespreking: Code: AOC Pommard. Datum: Guy Monfort 9/12/2008

Les Futailles. 1. Ligging en Streek. Bespreking: Code: AOC Pommard. Datum: Guy Monfort 9/12/2008 Bespreking: (Bourgogne Côte de Beaune - Rood) Spreker: Guy Monfort Code: 3 Datum: 9/12/2008 1. Ligging en Streek We bevinden ons in de Bourgogne, meer bepaald in de Côte d Or. Côte d Or op haar beurt bestaat

Nadere informatie

Huiswijnen Familie Excellor sauvignon blanc Domaine peiriere viognier - IGP Pays d Oc Clauduis Morand merlot - Pays d Oc Gris rosé - IGP Var

Huiswijnen Familie Excellor sauvignon blanc Domaine peiriere viognier - IGP Pays d Oc Clauduis Morand merlot - Pays d Oc Gris rosé - IGP Var Huiswijnen Familie Excellor sauvignon blanc Droge witte wijn uit het zuidwesten van Frankrijk. Typische tonen van de sauvignon druif, zoals kruisbessen en citrus fruit. Mooi droog en niet te zwaar. Prima

Nadere informatie

adres: Nardy s nieuwsbrief van vrijdag 9 juni 2017:

adres: Nardy s nieuwsbrief van vrijdag 9 juni 2017: Editie: Regio Haarlem +Maastricht E-mailadres: leonardnafzger@yahoo.com Dorpsstraat 843 F (kantoor) 1566 EH Assendelft Liedeweg 9 (cave Fort Liebrug) 2065 AH Haarlemmerliede info@leschiensblancs.nl Tel:

Nadere informatie

Voorverkoop. Bourgogne 2013

Voorverkoop. Bourgogne 2013 2008 2009 2010 WIJN ALMANAK AL 5 JAAR BESTE ONDER 5,- 2011 2012 www.henribloem.nl Like us op Facebook: facebook.com/vinotheekhenribloem Volg ons op Twitter: twitter.com/henribloem mei 2015 Voorverkoop

Nadere informatie

individuele hotelfietsreis vanaf 525 Genieten in alle rust

individuele hotelfietsreis vanaf 525 Genieten in alle rust Bourgogne 8 dagen individuele hotelfietsreis vanaf 525 Genieten in alle rust Geen enkele streek in Frankrijk wordt zo direct in verband gebracht met de kunst van het genieten. "Bourgondisch" staat voor

Nadere informatie

VERSLAG WIJNDEGUSTATIE BOURGOGNE JEAN GRIVOT DOOR LIEVEN CAPPELLE OP 8/5/2013.

VERSLAG WIJNDEGUSTATIE BOURGOGNE JEAN GRIVOT DOOR LIEVEN CAPPELLE OP 8/5/2013. VERSLAG WIJNDEGUSTATIE BOURGOGNE JEAN GRIVOT DOOR LIEVEN CAPPELLE OP 8/5/2013. Het huis Grivot bestaat reeds sinds het midden van de 17 de eeuw. Tegenwoordig is het Etienne die de wijnen assembleert. De

Nadere informatie

3-DAAGSE AUTOCARREIS

3-DAAGSE AUTOCARREIS Bruisend bezoek aan de Champagnestreek met Reims, Epernay en Troyes Frankrijk Une visite pétillante 3-DAAGSE AUTOCARREIS 1 Programma De Champagne is een van de meest geliefde streken voor een sprankelende

Nadere informatie

Spanje en F mei t/m 14 mei 2018

Spanje en F mei t/m 14 mei 2018 Spanje en F1 2018 5 mei t/m 14 mei 2018 De eerste buitenlandse reis van 2018. Een prachtige reis naar Spanje. Met als optie (geen verplichting) een bezoek aan de F1 van Barcelona. Met onze Max die het

Nadere informatie

Het andere bourgogne via drie supercru s: Rully, Mercurey en Givry

Het andere bourgogne via drie supercru s: Rully, Mercurey en Givry Côte Chalonnaise Het andere bourgogne via drie supercru s: Rully, Mercurey en Givry Bourgogne is vaak een moeilijk te memoriseren tapijt van nobele cru s in de Côte de Nuits en de Côte de Beaune. De enorme

Nadere informatie

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei

Voorjaar Midden- en Zuid-Frankrijk. 5 t/m 17 mei Voorjaar 2010 Midden- en Zuid-Frankrijk 5 t/m 17 mei Woensdag 5 mei 2010 811 km Om half negen op weg. Via Maastricht naar Metz waar we inkopen deden. Vlot door en bij Châlon de snelweg af en binnendoor

Nadere informatie

Ontdek de parels van de Bourgogne en de Provence. Aan boord van hotelschip Bellefleur**** luxe. Vertrek 18 September 2015

Ontdek de parels van de Bourgogne en de Provence. Aan boord van hotelschip Bellefleur**** luxe. Vertrek 18 September 2015 Ontdek de parels van de Bourgogne en de Provence Aan boord van hotelschip Bellefleur**** luxe Vertrek 18 September 2015 Nederlandstalig schip Welkom aan boord Aan boord van hotelschip Bellefleur is het

Nadere informatie

Voorkoop Rode Bourgogne 2011. oktober 2013. Voorkoop

Voorkoop Rode Bourgogne 2011. oktober 2013. Voorkoop Rode Bourgogne 2011 oktober 2013 Rode Bourgogne 2011 1 Rode Bourgogne 2011 Rode Bourgogne 2011 In lastige jaren worden de mooiste wijnen geboren! Een oud gezegde uit de Bourgogne, dat in 2011 weer eens

Nadere informatie

Oprichtingsavond 15 September 2011

Oprichtingsavond 15 September 2011 Oprichtingsavond 15 September 2011 1 Welkom Even voorstellen Waarom een Zaanse Wijnkring? Het logo Inhoud presentatie Welkom Missie, Visie & Strategie Rechtsvorm Zaanse Wijnkring Planning en plannen Website

Nadere informatie

~ WIJNCLUB van BEERSEL ~ programma

~ WIJNCLUB van BEERSEL ~ programma programma 2018 2019 maand & jaar dag & datum plaats land streek onderwerp kleur/type Oktober 2018 maandag 22/10 donderdag 25/10 Gravenhof Frankrijk BOURGOGNE betaalbaar 15 25 rood November 2018 van zaterdag

Nadere informatie

Praag. 1-1 - 2 0 1 2

Praag. 1-1 - 2 0 1 2 Praag. 1-1 - 2 0 1 2 Draaiboek Zondag 6 mei. 21.30 uur Koffers in de bus laden. paspoort/id-kaart check en instappen. 22.00 uur Vertrek vanaf Nederland naar Praag. Maandag 7 mei. 9.00 uur Verwachte aankomst

Nadere informatie

De grote kwaliteit van deze wijnen wordt verkregen door verschillende oorzaken :

De grote kwaliteit van deze wijnen wordt verkregen door verschillende oorzaken : VERSLAG DEGUSTATIE WITTE WIJNEN COCHE-DURY OP 12/6/2018. Vanavond hebben wij, dankzij Gino van de Vinotheek en ons bestuurslid Lieven, de kans een unieke degustatie te mogen beleven van de cultwijn COCHE-DURY!!!!!!

Nadere informatie

Maandag. s Avonds dineren we op loopafstand van ons hotel en genieten we van de verschillende lokale wijnen.

Maandag. s Avonds dineren we op loopafstand van ons hotel en genieten we van de verschillende lokale wijnen. Achtergrond Al eeuwenlang is de Kaukasus zowel een trefpunt van culturen als een schier onoverwinnelijk obstakel voor de vele volkeren die de regio hun thuis noemen. Na Perzische, Ottomaanse en Russische

Nadere informatie

3-DAAGSE BORDEAUXREIS OP HOOG NIVEAU - COMPLEET VERZORGD van zondagochtend 3 t/m dinsdagavond 5 JUNI 2018

3-DAAGSE BORDEAUXREIS OP HOOG NIVEAU - COMPLEET VERZORGD van zondagochtend 3 t/m dinsdagavond 5 JUNI 2018 3-DAAGSE BORDEAUXREIS OP HOOG NIVEAU - COMPLEET VERZORGD van zondagochtend 3 t/m dinsdagavond 5 JUNI 2018 Dag 1 zondag 3 Juni 2018 10.10 uur Lijnvlucht met KLM van Schiphol naar Bordeaux. 11.45 uur Aankomst

Nadere informatie

Base Le Boat St. Jean de Losne. LE BOAT St Jean de Losne La Gare D Eau St Jean De Losne France. GPS : Lat x Lon , 5.

Base Le Boat St. Jean de Losne. LE BOAT St Jean de Losne La Gare D Eau St Jean De Losne France. GPS : Lat x Lon , 5. Base Le Boat St. Jean de Losne LE BOAT St Jean de Losne La Gare D Eau 21 170 St Jean De Losne France GPS : Lat x Lon 47.1079067, 5.2604744 Tél 0033 (0) 380 270 350 Fax 0033 (0) 380 270 351 Email : losne@leboat.com

Nadere informatie

WITTE WIJNEN BOURGOGNE: 2011 MEURSAULT ' SOUS LA VELLE', DOMAINE MICHELOT 55,00

WITTE WIJNEN BOURGOGNE: 2011 MEURSAULT ' SOUS LA VELLE', DOMAINE MICHELOT 55,00 To be on Cloud 9 betekent zoveel als in de 7e hemel zijn Dit is het gevoel dat wij in de Yagua Skybar willen creëren. Op hoog niveau genieten van lekker eerlijk eten, heerlijke wijn en the best view in

Nadere informatie

De wijnroute van Bourgondië NL. De wijnroute van Bourgondië

De wijnroute van Bourgondië NL. De wijnroute van Bourgondië De wijnroute van Bourgondië NL De wijnroute van Bourgondië La Route des Vins de Bourgogne Welkom in een mythe De Bourgondische wijngaarden zijn een levende legende. Sinds 2000 jaar hebben een gezegende

Nadere informatie

Wijnpakket Frankrijk wit

Wijnpakket Frankrijk wit Wijnpakket Frankrijk wit Monterre, Viognier Druivensoorten: viognier De Monterre Viognier heeft een bouquet van zacht fruit en florale tonen. Het is een droge wijn met een frisse en fruitige smaak. Heerlijk

Nadere informatie

Herfst Frankrijk. 29 september t/m 12 oktober

Herfst Frankrijk. 29 september t/m 12 oktober Herfst 2012 Frankrijk 29 september t/m 12 oktober Zaterdag 29 september 256 km We rijden om even over 10 uur weg. Via de snelweg, die we bij Beek verlaten, naar Limburg. Binnendoor via Valkenburg en Slenaken

Nadere informatie

Wijnclub. De Lange Afdronk. 11 t/m 15 november Vallei van de Rhône. een oenologische, culturele en culinaire verkenning.

Wijnclub. De Lange Afdronk. 11 t/m 15 november Vallei van de Rhône. een oenologische, culturele en culinaire verkenning. Wijnclub De Lange Afdronk 11 t/m 15 november 2015 1 Vallei van de Rhône een oenologische, culturele en culinaire verkenning. 2 Algemene info De organisatie: Deze vijfdaagse uitstap wordt georganiseerd

Nadere informatie

Geachte Gast, Van harte welkom bij Restaurant De Gaffel. Een restaurant waar de producten met liefde, passie en zorg worden uitgezocht.

Geachte Gast, Van harte welkom bij Restaurant De Gaffel. Een restaurant waar de producten met liefde, passie en zorg worden uitgezocht. Geachte Gast, Van harte welkom bij Restaurant De Gaffel. Een restaurant waar de producten met liefde, passie en zorg worden uitgezocht. Met een klein team staan we achter de producten welke wij serveren.

Nadere informatie

Gildejaar Gezellig samen wijnproeven onder vrienden

Gildejaar Gezellig samen wijnproeven onder vrienden Gildejaar 2018 2019 Commanderij De Lange Afdronk Gezellig samen wijnproeven onder vrienden Beste vrienden wijnliefhebbers, De tropische zomer van 2018 zal nog lang in ons geheugen blijven. De verzengende

Nadere informatie

Uw vertrekbasis : LE BOAT 17 rue du quai 22 100 Dinan Frankrijk

Uw vertrekbasis : LE BOAT 17 rue du quai 22 100 Dinan Frankrijk Uw vertrekbasis : LE BOAT 17 rue du quai 22 100 Dinan Frankrijk WIJ VRAGEN U OM ONDERSTAANDE PRAKTISCHE INFORMATIE MET BETREKKING TOT UW VERTREKBASIS GOED DOOR TE LEZEN Deze informatie zal de meeste vragen

Nadere informatie

Huiswijnen Domaine peiriere viognier - IGP Pays d Oc Domaine peiriere merlot - IGP Pays d Oc Gris rosé - IGP Var

Huiswijnen Domaine peiriere viognier - IGP Pays d Oc Domaine peiriere merlot - IGP Pays d Oc Gris rosé - IGP Var Huiswijnen Domaine peiriere viognier - IGP Pays d Oc Heerlijke frisse witte wijn uit de Languedoc gemaakt van de Rhone druif viognier. De wijn heeft in de geur elementen van gedroogde perzik en abrikoos.

Nadere informatie

T CREMANT DE BOURGOGNE BRUT 36,50 Blanc de Blanc, Domaine Jacqueson. Glas 6,50. AGRAPART BRUT LES 7 CRU S 55,00 Grand cru de Champagne.

T CREMANT DE BOURGOGNE BRUT 36,50 Blanc de Blanc, Domaine Jacqueson. Glas 6,50. AGRAPART BRUT LES 7 CRU S 55,00 Grand cru de Champagne. CHAMPAGNES EN MOUSSERENDE WIJNEN T CREMANT DE BOURGOGNE BRUT 36,50 Blanc de Blanc, Domaine Jacqueson. Glas 6,50 AGRAPART BRUT LES 7 CRU S 55,00 Grand cru de Champagne. Glas 9,50 RUINART BLANC DE BLANC

Nadere informatie

Zaterdag : Zondag : om 19u00 ten laatste Maandag :

Zaterdag : Zondag : om 19u00 ten laatste Maandag : NIEUWSBRIEF Verschijnt omdat het past Extra nieuwsbrief Omdat ons weekend dichterbij komt, sturen we jullie deze extra nieuwsbrief, volledig gewijd aan het kringweekend. Waar en Wanneer Het kringweekend

Nadere informatie