Van start met MobilityAnalyst

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Van start met MobilityAnalyst"

Transcriptie

1 MobilityAnalyst faciliteert werkgevers met het inzichtelijk maken en optimaliseren van mobiliteit en mobiliteitsbeleid. Hiermee zien organisaties eenvoudig en interactief waar het woon-werkverkeer valt te verbeteren en welk beleid hier het beste bij past. VAN START MET MOBILITYANALYST Het opstartscherm van MobilityAnalyst biedt de mogelijkheid om een demo op te starten en onder het kopje Bestaande gebruiker -met uw eigen data aan de slag te gaan. U uploadt daartoe het.ma-bestand dat u van uw contactpersoon heeft ontvangen. U bereikt het startscherm via mijn.mobilitylabel.nl OVERVIEW MobilityAnalyst opent nu met een overview van de belangrijkste gegevens van uw organisatie in de huidige situatie, dus zonder te nemen maatregelen. Deze gegevens zijn later met de knop Wrap-up huidige situatie opnieuw op te roepen. HOOFDSCHERM Als u de overview wegklikt, belandt u in het hoofdscherm van MobilityAnalyst. Dit scherm valt uiteen in 5 hoofdgebieden: Maatregelen bepalen Voorbeeldscenario s Dashboard: impact op organisatie Kaart met woonadressen medewerkers Impact per individu Deze 5 hoofdgebieden zijn direct aan elkaar gekoppeld: Door links maatregelen te bepalen of een voorbeeldscenario te kiezen, wordt rechts de impact op de organisatie direct doorgerekend, kleuren de veranderingen mee op de medewerkerskaart en wordt ook de individuele impact per individu getoond. De hoofdgebieden zijn te openen en sluiten met de (-) en (+).

2 MobilityAnalyst faciliteert werkgevers met het inzichtelijk maken en optimaliseren van mobiliteit en mobiliteitsbeleid. Hiermee zien organisaties eenvoudig en interactief waar het woon-werkverkeer valt te verbeteren en welk beleid hier het beste bij past. MAATREGELEN BEPALEN U kunt verschillende mobiliteitsparameters van uw beleid instellen, simpelweg door met de knopjes te spelen of een waarde in te voeren: Acceptabele fietsafstand (bijvoorbeeld: de fiets is een acceptabel alternatief bij een fietsafstand enkele reis van maximaal 10 km). Dit is gerekend over daadwerkelijke fietsroutes. Acceptabele additionele OV-tijd t.o.v. auto (invoer in minuten én percentage mogelijk) Keuze tussen lopen of fietsen als voor- en natransport bij openbaar vervoer. Aantal additionele thuiswerkdagen (bijv. iedereen die meer dan 30 minuten reist, gaat voortaan 2 extra dagen thuiswerken onder de voorwaarde dat hij nog steeds minimaal 2 dagen per week op kantoor is). Met additioneel wordt bedoeld: bovenop de gegevens verstrekt in de input-template. Verandering van uitstoot wagenpark (bijv. door rijcursus of zuiniger leaseauto s) Keuzes die met deze maatregelen worden gemaakt, worden direct verwerkt in het dashboard, de kaart en het overzicht van individuele impact. Als additionele maatregel kunnen we (tegen meerprijs) desgewenst uw kantoorlocatie optimaliseren: Hierbij vindt u de beste plek voor uw nieuwe kantoor vanuit mobiliteitsperspectief. Bijvoorbeeld met de minste reistijd, meeste gebruik van OV en fiets of minste uitstoot. Zie mobilitylabel.nl/locatie-advies VOORBEELDSCENARIO S Ook kunt u kant-en-klare voorbeeldscenario s activeren, zoals: Actief fiets- (5 km) of ebike-beleid (15 km) OV-gericht beleid Specifiek soort thuiswerkbeleid, bijv. één dag extra thuiswerken alleen voor langreizenden of juist voor iedereen Deze voorbeeldscenario s zijn vooral bedoeld ter inspiratie en bestaan uit voorgedefinieerde veranderingen in één of meer bovenvermelde maatregelen.

3 DASHBOARD: IMPACT OP ORGANISATIE Direct na het kiezen van maatregelen of scenario s ziet u de resultaten van de verandering, uitgedrukt in termen van kosten, tijd, impact en uitstoot, onderverdeeld in uiteenlopende indicatoren, te weten: Verdeling naar modaliteit (auto, OV, fiets) Totale jaarlijkse variabele reiskosten Jaarlijkse variabele reiskosten per FTE Jaarlijks woon-werk-verkeer in afstand en reistijd Gemiddeld aantal wekelijkse kantoordagen per medewerker Aantal medewerkers én aantal benodigde parkeerplekken op een gemiddelde kantoordag Jaarlijkse CO2-uitstoot De score als mobiliteitslabel, gebaseerd op CO2- uitstoot per FTE per week Het aantal mensen dat beïnvloed wordt door het gekozen beleid Een histogram met individuele verbeteringen en verslechteringen in enkele-reis-tijd Gemiddelde reistijd enkele reis en wekelijks, per FTE Een histogram met individuele reisduren enkele reis Aantal medewerkers met een enkele reis van meer dan 60 minuten De jaarlijkse bewegingstijd door fietsen en het aantal verbrande Kcal. Indicatoren die op dit moment niet belangrijk zijn, kunnen worden gesloten en de volgorde van indicatoren kan worden versleept. WOONADRESSEN MEDEWERKERS Deze kaart toont de woonadressen van de medewerkers en -interactief- de manier van reizen bij de gekozen maatregelen. Gele stippen zijn OV-reizigers, blauwe stippen zijn automobilisten en groene stippen zijn fietsers. Gele stippen met een groen rondje zijn OV-reizigers die de fiets gebruiken voor aanvullend vervoer. Door op een stip te klikken verschijnen gegevens zoals het medewerkers-id.

4 IMPACT PER INDIVIDU In het onderste gedeelte van het scherm vindt u de impact per individu, weergegeven in een groot aantal kolommen per medewerker. De geel gekleurde rijen zijn medewerkers die op de één of andere manier geraakt worden door de gekozen maatregelen. In dit scherm kunt u tevens de gegevens opslaan in de vorm van een.ma-bestand (opnieuw in te lezen in MobilityAnalyst) of in de vorm van een Excel-bestand (handig voor verdere analyses of bedrijfsspecifieke rapportages). INSTELLINGEN Diverse instellingen zijn naar wens zelf aan te passen vanuit het instellingen-menu rechtsboven in het hoofdscherm, zoals: De gemiddelde uitstoot per auto en OV in de nulsituatie De gemiddelde kilometerkosten van leaseauto s, privéauto's en OV Het aantal werkweken per jaar Direct aan de slag met uw data via mijn.mobilitylabel.nl

5 Bijlage: leeswijzer spreadsheets Bij de mobiliteitsanalyses en locatie-adviezen levert MobilityLabel veel data terug aan haar opdrachtgevers, zowel in de vorm van overzichten en kaarten, als in de vorm van ruwe data. Deze ruwe data kan op uiteenlopende wijze gebruikt worden in eigen analyses en rapportages. Om deze data optimaal te kunnen benutten hebben we deze leeswijzer gemaakt. De basis van de output wordt gevormd door reistijden en afstanden per medewerker per modaliteit. We onderscheiden de volgende codes voor modaliteiten ( transportmode in de spreadsheet): car-8h30-tuesday: Bij de modaliteit auto rekenen wij standaard met een heenreis op dinsdagochtend 8u30 en een terugreis op dinsdagmiddag 17u30. BICYCLE: fiets TRANSIT,WALK: reizen met OV. Voor- en natransport (naar/van de OV halte, zoals een station) vindt lopend plaats. Meetmoment is een aankomsttijd op dinsdag 9u30. TRANSIT,BICYCLE,WALK: reizen met OV. Voortransport (naar/van de OV halte, zoals een station) vindt fietsend plaats, natransport lopend. Meetmoment is een aankomsttijd op dinsdag 9u30. TRANSIT,BICYCLE: reizen met OV. Voor- en natransport (naar/van de OV halte, zoals een station) vindt met de fiets plaats. Meetmoment is een aankomsttijd op dinsdag 9u30. Algemeen: De aanduiding Interne kolom geeft aan dat deze kolom alleen benodigd is voor de MobilityLabelberekeningen en geen gegevens bevat die voor de organisatie van belang zijn. Deze kolommen zijn wel vereist voor de werking van MobilityAnalyst. De aanduiding zoals aangeleverd geeft aan dat deze gegevens door de opdrachtgever zijn aangeleverd in het input-template.

6 Leeswijzer spreadsheets Toelichting per kolom, standaard Staffid: Interne kolom Inputstaffid: Het medewerkernummer, zoals aangeleverd. Postcode: Postcode van het (woon)adres van de medewerker, zoals aangeleverd. Straatnaam: Straatnaam van het (woon)adres van de medewerker, zoals aangeleverd. Woonplaats: Woonplaats van het (woon)adres van de medewerker, zoals aangeleverd. Land: Land van het (woon)adres van de medewerker, zoals aangeleverd. Bedrijfsspecifiekekolom 1, 2 en 3: Extra kolommen voor een organisatie om aanvullende informatie over de medewerker kwijt te kunnen, zoals aangeleverd. Deze kolommen worden niet gebruikt in de berekeningen van MobilityLabel, maar kunnen handig zijn voor aanvullende analyses. Bijvoorbeeld om een bedrijfsonderdeel of functiegroep op te geven, om bij eigen analyses onderscheid te maken tussen verschillende groepen in een organisatie. Huidigkantoor: Postcode en huisnummer van het adres van het huidige kantoor van de medewerker, zoals aangeleverd. Caseid: Interne kolom Transportmode_current: Interne kolom Parttimeshare: FTE-factor van medewerker, zoals aangeleverd. Inoffice_factor: Aantal dagen op kantoor, zoals aangeleverd. Dit is het aantal reisdagen waarmee gerekend wordt. Dit kan verschillen van FTE, bijvoorbeeld als iemand al 1 dag in de week thuis werkt. Lon: Longitude coördinaat adres medewerker, voor gebruik op kaarten. Lat: Latitude coördinaat adres medewerker, voor gebruik op kaarten. Companycar: Leaseauto t=ja / f=nee Transportmodefixed: Kan de modaliteit veranderd worden voor deze medewerker door te nemen maatregelen (t=ja/f=nee). Bijvoorbeeld: de medewerker reist nu met de auto, maar dat kan ook de fiets of OV worden. Als de waarde ja is (t), dan betekent het dus dat de medewerker altijd blijft reizen met zijn huidige modaliteit. Veel werkgevers kiezen voor deze waarde bij gebruik van leaseauto s. Kmprice: De kilometerprijs (variabele kosten) voor gebruik van een auto voor de medewerker. Desgewenst kan middels deze kolom voor medewerkers een verschillende kilometerprijs gehanteerd worden. Kmco2car: De CO2-uitstoot in kg CO2 per km voor deze medewerker. Mocht bekend zijn wat de CO2-uitstoot is voor de auto van de medewerker, dan kan dat hier opgegeven worden (aangeleverd zijn). Anders wordt met een standaardwaarde gerekend. Destinationid: Interne kolom Destinationname: Interne kolom Lon_dest: Longitude-coördinaat van het kantoor van de medewerker, voor gebruik op kaarten. Lat_dest: Latitude-coördinaat van het kantoor van de medewerker, voor gebruik op kaarten. Transportmode_current_name: De huidige modaliteit, zie de opmerkingen bovenaan. Fastesttransportmode: De snelste modaliteit op basis van de berekeningen. Rekening houdend met transportmodefixed. Als transportmodefixed ja (t) is, dan wordt hier de huidige modaliteit (transportmode_current_name) opgegeven, ongeacht of er een snellere modaliteit is. Fastestreturntime: Reistijd voor een retour met de fastesttransportmode. Fastestdaykm: Reisafstand voor een retour met de fastesttransportmode. Carsingletime_am: Reistijd in de ochtendspits met de auto. Carsingletime_pm: Reistijd in de avondspits met de auto. Cardaytime: Reistijd retour met de auto, optelsom van carsingletime_am en carsingletime_pm. Cardaykm: Reisafstand voor een retour met de auto.

7 Leeswijzer spreadsheets Toelichting per kolom, vervolg Transitdaytime: Reistijd retour volgens lopen-ov-lopen (lopen als voor- en natransport ( TRANSIT,WALK ). Transitdaykm: Reisafstand retour volgens lopen-ov-lopen (lopen als voor- en natransport ( TRANSIT,WALK ). Transitbiketostationdaytime: Reistijd retour volgens fiets-ov-lopen (fiets als voortransport; lopen als natransport) ( TRANSIT,BICYCLE,WALK ). Transitbiketostationdaykm: Reisafstand retour volgens fiets-ov-lopen (fiets als voortransport; lopen als natransport) ( TRANSIT,BICYCLE,WALK ). Transitbicycledaytime: Reistijd retour volgens fiets-ov-fiets (fietsen als voor- en natransport) ( TRANSIT,BICYCLE ). Transitbicycledaykm: Reisafstand retour volgens fiets-ov-fiets (fietsen als voor- en natransport) ( TRANSIT,BICYCLE ). Bicycledaytime: Reistijd retour met de fiets. Bicycledaykm: Reisafstand retour met de fiets. Transitacceptable: Is lopenovlopen acceptabel voor de medewerker conform de opgegeven normen bij de berekeningen. t=ja / f=nee Transitbiketostationacceptable: Is fietsovlopen acceptabel voor de medewerker conform de opgegeven normen bij de berekeningen. t=ja / f=nee Transitbicycleacceptable: Is fietsovfiets acceptabel voor de medewerker conform de opgegeven normen bij de berekeningen. t=ja / f=nee Bicycleacceptable: Is fietsen acceptabel voor de medewerker conform de opgegeven normen bij de berekeningen. t=ja / f=nee Cardependent: Interne kolom Transportmodemodelled: Interne kolom Version: Interne kolom AnalystKey: Interne kolom Onderstaande kolommen verschijnen pas na het maken van een export in MobilityAnalyst AffectedByPolicy: Heeft het beleid gevolgen voor de medewerker? True = ja, false = nee Traveldays: Aantal reisdagen na de maatregelen. Kan veranderen door de thuiswerkmaatregelen. MobilityLabelSettings: Interne kolom SingleTime: Reistijd enkele reis (al dan niet gemiddeld voor auto over ochtend/avondspits) voor de maatregelen zijn doorgevoerd. PolicySingleKm: Reisafstand enkele reis (al dan niet gemiddeld voor auto over ochtend/avondspits) nadat de maatregelen zijn doorgevoerd. SingleKm: Reisafstand enkele reis (al dan niet gemiddeld voor auto over ochtend/avondspits) voor de maatregelen zijn doorgevoerd. PolicySingleTime: Reisafstand enkele reis (al dan niet gemiddeld voor auto over ochtend/avondspits) nadat de maatregelen zijn doorgevoerd. PolicyTransportmode: De modaliteit nadat de maatregelen zijn doorgevoerd PercentageTransitWalkCar: De verhouding tussen reistijd met OV+lopen ten opzichte van de auto, uitgedrukt in procenten. De zogenaamde vf-factor. PercentageTransitBicycleCar: De verhouding tussen reistijd met OV+fietsen ten opzichte van de auto, uitgedrukt in procenten. De zogenaamde vf-factor.

Jade Beheer B.V. 4.A1 Ketenanalyse scope III

Jade Beheer B.V. 4.A1 Ketenanalyse scope III Jade Beheer B.V. 4.A1 Ketenanalyse scope III Ketenanalyse 1 Inleiding Eis: Aantoonbaar inzicht in de meest materiele emissies uit scope 3 middels 2 ketenanalyses. Voor het in kaart brengen van scope III

Nadere informatie

Jade Beheer B.V. 4.A1 Ketenanalyse scope III

Jade Beheer B.V. 4.A1 Ketenanalyse scope III Jade Beheer B.V. 4.A1 Ketenanalyse scope III Ketenanalyse 1 Inleiding Eis: Aantoonbaar inzicht in de meest materiele emissies uit scope 3 middels 2 ketenanalyses. Voor het in kaart brengen van scope III

Nadere informatie

Spelregels deelnemers Beter op weg

Spelregels deelnemers Beter op weg Spelregels deelnemers Beter op weg Hartelijk welkom als deelnemer aan de campagne Beter op weg. U gaat nu zelf de voordelen ervaren van anders reizen van en naar het werk en dankzij u vergroten we ook

Nadere informatie

Vb analyse scanportaal: Relocatie van 2 vestigingen naar 1 nieuwe. dr. Daan van Egeraat

Vb analyse scanportaal: Relocatie van 2 vestigingen naar 1 nieuwe. dr. Daan van Egeraat Vb analyse scanportaal: Relocatie van 2 vestigingen naar 1 nieuwe dr. Daan van Egeraat 1 Inhoudsopgave Analyse Bereikbaarheid: 1. Quickscan: verandering bereikbaarheid tot 2020 1. Huidige 2 locaties vgl.

Nadere informatie

UW NATIONALE BENCHMARK MOBILITEIT RAPPORT

UW NATIONALE BENCHMARK MOBILITEIT RAPPORT UW NATIONALE BENCHMARK MOBILITEIT RAPPORT Alstublieft, Dank voor uw deelname! 1 VOORWOORD De manier waarop we werken en reizen verandert snel. We werken steeds meer plaats- en tijdonafhankelijk en het

Nadere informatie

Handleiding. Inhoud. Inleiding. Digitaal Loket Rapportages (DLR)

Handleiding. Inhoud. Inleiding. Digitaal Loket Rapportages (DLR) Handleiding Digitaal Loket Rapportages (DLR) Inhoud 1 Inleiding 2 Inloggen met eherkenning 3 Aanleveren van een rapportage 3.1 Overzicht rapportageverplichtingen raadplegen 3.2 Een rapportage aanleveren

Nadere informatie

1. Het Online platform

1. Het Online platform www.festplanner.nl FEST is een route optimalisatie programma. Het helpt bij het weergeven van optimale routes over meerdere adressen en het neemt de planning uit handen. Inhoud 1. het Online platform...

Nadere informatie

UW NATIONALE BENCHMARK MOBILITEIT RAPPORT

UW NATIONALE BENCHMARK MOBILITEIT RAPPORT UW NATIONALE BENCHMARK MOBILITEIT RAPPORT Alstublieft, Dank voor uw deelname! 1 VOORWOORD De manier waarop we werken en reizen verandert snel. We werken steeds meer plaats- en tijdonafhankelijk en het

Nadere informatie

Handleiding LCC Benchmarking Tool

Handleiding LCC Benchmarking Tool Handleiding LCC Benchmarking Tool Stap1. De tool http://benchmarking.zorgenbouw.nl opent met de onderstaande pagina. Op de openingspagina voert u uw gebruikersnaam en wachtwoord in die u van de beheerder

Nadere informatie

4.A.1 Ketenanalyse 1: Woon- Werkverkeer

4.A.1 Ketenanalyse 1: Woon- Werkverkeer 4.A.1 Ketenanalyse 1: Woon- Werkverkeer Niets uit dit bestek/drukwerk mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. drukwerk, fotokopie, microfilm of op welke andere wijze ook, zonder voorafgaande

Nadere informatie

Figuur 1: onderverdeling spitsmijdingen per gebied. Figuur 2 bekendheid Ga 3.0 acties.

Figuur 1: onderverdeling spitsmijdingen per gebied. Figuur 2 bekendheid Ga 3.0 acties. Enquête Bereikbaar Haaglanden Hoe gaan mensen naar het werk? En waarom reizen ze zoals ze reizen? In de regio Haaglanden wordt door overheden en werkgevers samengewerkt om de regio zo optimaal mogelijk

Nadere informatie

HANDLEIDING VERENIGINGEN BEHEER SPORTSTIMULERING NEDERLAND

HANDLEIDING VERENIGINGEN BEHEER SPORTSTIMULERING NEDERLAND HANDLEIDING VERENIGINGEN BEHEER SPORTSTIMULERING NEDERLAND SCHOOLJAAR 2012-2013 INHOUDSOPGAVE 1. STAPPENPLAN 3 Stap 1 Vereniging aanmelden 3 Stap 2 Controleer uw gegevens 5 Stap 3 Invoeren cursus 5 Stap

Nadere informatie

Fietsbeleid bij werkgevers. Enquêteresultaten

Fietsbeleid bij werkgevers. Enquêteresultaten Fietsbeleid bij werkgevers Enquêteresultaten Fietsbeleid bij werkgevers Enquêteresultaten Datum 19 april 2017 Opgesteld door Roel Lenoir Postadres: Jean Francois van Royenweg 11 2597 NV Den Haag E-mail:

Nadere informatie

LANDELIJKE FACTSHEET. 1. Context voor reisgedrag. Beter Benutten. Gedragsmeting 2015

LANDELIJKE FACTSHEET. 1. Context voor reisgedrag. Beter Benutten. Gedragsmeting 2015 LANDELIJKE FACTSHEET Beter Benutten Gedragsmeting 2015 1. Context voor reisgedrag Het effect van maatregelen in het kader van Beter Benutten is niet alleen afhankelijk van de drivers die mensen hebben

Nadere informatie

Resultaten enquête Uithoornlijn

Resultaten enquête Uithoornlijn Resultaten enquête Uithoornlijn Juni 2015 Resultaten enquête Uithoornlijn Inleiding De gemeente Uithoorn en de Stadsregio Amsterdam willen graag weten wat inwoners van Uithoorn belangrijk vinden aan het

Nadere informatie

Ketenanalyse woon-werkverkeer

Ketenanalyse woon-werkverkeer Ketenanalyse woon-werkverkeer Rapportage van de scope 3 CO2-emissies Definitieve rapportage Verantwoording Titel : Ketenanalyse woon-werkverkeer Projectnummer : 41318 Referentienummer : 201411271248 Revisie

Nadere informatie

LANDELIJKE FACTSHEET. 1. Hoofdpunten en kansen voor beleid. Beter Benutten. Gedragsmeting 2016

LANDELIJKE FACTSHEET. 1. Hoofdpunten en kansen voor beleid. Beter Benutten. Gedragsmeting 2016 LANDELIJKE FACTSHEET Beter Benutten Gedragsmeting 2016 1. Hoofdpunten en kansen voor beleid De tabel op de volgende pagina toont de belangrijkste uitkomsten van de Gedragsmeting 2016, een landelijk mobiliteitsonderzoek

Nadere informatie

4.A.1 Inventaris ketenanalyse 1

4.A.1 Inventaris ketenanalyse 1 4.A.1 Inventaris ketenanalyse 1 Niets uit dit bestek/drukwerk mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. drukwerk, fotokopie, microfilm of op welke andere wijze ook, zonder voorafgaande schriftelijke

Nadere informatie

Kosten besparen op huisvesting, Door te werken waar je wilt, wanneer je wilt, met wie je wilt

Kosten besparen op huisvesting, Door te werken waar je wilt, wanneer je wilt, met wie je wilt Kosten besparen op huisvesting, Door te werken waar je wilt, wanneer je wilt, met wie je wilt Breukelen 11 november 2009 Ir. Herman van den Berg Partner DTZ Zadelhoff Inhoud: 1. Inleiding 2. Praktijk voorbeeld

Nadere informatie

Taxis Pitane Link. (gebruikershandleiding) Censys BV - Eindhoven

Taxis Pitane Link. (gebruikershandleiding) Censys BV - Eindhoven Taxis Pitane Link (gebruikershandleiding) Censys BV - Eindhoven Inhoud Wat is Taxis Pitane Link?... 4 Inloggen in Taxis Pitane Link... 5 Wachtwoord vergeten... 6 Startscherm of hoofdmenu... 7 Helpvensters

Nadere informatie

Handleiding ledenadministratie NVVH afdelingen

Handleiding ledenadministratie NVVH afdelingen Handleiding ledenadministratie NVVH afdelingen Inleiding U kunt via internet de gegevens van de leden van uw afdeling bijhouden. Hieronder staan de mogelijkheden beschreven. Inloggen Om te kunnen werken

Nadere informatie

Bereikbaarheid oplossingsrichtingen

Bereikbaarheid oplossingsrichtingen www.snelwegbus.com Bereikbaarheid oplossingsrichtingen Zevensprong van Verdaas 1. ruimtelijke ordening (afhankelijk van tijdshorizon is 80-90% gegeven) 2. prijsbeleid 3. openbaar vervoer 4. mobiliteitsmanagement

Nadere informatie

Jade Beheer B.V. 4.A1 Ketenanalyse scope III

Jade Beheer B.V. 4.A1 Ketenanalyse scope III Jade Beheer B.V. 4.A1 Ketenanalyse scope III Ketenanalyse 1 Inleiding Eis: Aantoonbaar inzicht in de meest materiele emissies uit scope 3 middels 2 ketenanalyses. Voor het in kaart brengen van scope III

Nadere informatie

Voor de Gebruiker. September 2017

Voor de Gebruiker. September 2017 Voor de Gebruiker September 2017 Algemene gebruikers handleiding Zorg van de Zaak portaal 7 Rapporten Let op: Het is afhankelijk van uw rol in het Zorg van de Zaak online portaal of u deze faciliteit wel

Nadere informatie

Inventarisatie emissies en evaluatie doelstellingen

Inventarisatie emissies en evaluatie doelstellingen Inventarisatie emissies en evaluatie doelstellingen 2018-1 Inventarisatie emissies 2018-1 Inventarisatie 2018-1 Soort 2017-1 2018-1 Verschil Scope 1 emissie Leasewagenpark 119,26 109,94-7,8% Gasverbruik

Nadere informatie

Ketenanalyse woon-werkverkeer

Ketenanalyse woon-werkverkeer Ketenanalyse woon-werkverkeer Rapportage van de scope 3 CO2-emissies Definitieve rapportage Inhoudsopgave 1 Inleiding... 5 1.1 Aanleiding... 5 1.2 Leeswijzer... 5 2 Analyse van de keten... 6 2.1 De keten...

Nadere informatie

Sessie 4: Waarvoor kan ik de dashboarden binnen Sonar gebruiken. Danny Blom Mohamed Hasnaoui Gerlinde Scheper

Sessie 4: Waarvoor kan ik de dashboarden binnen Sonar gebruiken. Danny Blom Mohamed Hasnaoui Gerlinde Scheper Sessie 4: Waarvoor kan ik de dashboarden binnen Sonar gebruiken Danny Blom Mohamed Hasnaoui Gerlinde Scheper Voorstellen team Vliegende Brigade Danny Blom Landelijk adviseur Banenafspraak (UWV) Projectleider

Nadere informatie

Handleiding LROI-Dashboard Landelijke Registratie Orthopedische Implantaten

Handleiding LROI-Dashboard Landelijke Registratie Orthopedische Implantaten Handleiding LROI-Dashboard Landelijke Registratie Orthopedische Implantaten Inleiding In de Landelijke Registratie Orthopedische Implantaten (LROI) worden de patiënt en prothesekenmerken van heup- en knie-implantaten

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding I-Wise web portaal De weg naar informatie Gebruikershandleiding Inhoud 1. Algemeen... 2 2. Werkwijze schermen... 4 3. Beheer... 6 4. Filters... 9 5. Bestuurder gegevens wijzigen... 11 6. Kilometer verwerking...

Nadere informatie

HANDLEIDING INDIVIDUEEL KEUZEBUDGET

HANDLEIDING INDIVIDUEEL KEUZEBUDGET HANDLEIDING INDIVIDUEEL KEUZEBUDGET HANDLEIDING Versie: 1.0 Datum: 27-07-2016 Afdeling: HR & Payroll Solutions Versie: 1.0 HANDLEIDING INDIVIDUEEL KEUZEBUDGET Inhoudsopgave 1 Inleiding 4 2 Menu IKB 5 2.1

Nadere informatie

Bij het opstarten van dit onderdeel van het programma zal het laatst ingevoerde plan worden weergegeven.

Bij het opstarten van dit onderdeel van het programma zal het laatst ingevoerde plan worden weergegeven. Detail Planner De Detail Planner is ontworpen om het bereik voor X aantal vlakken in te schatten, op basis van de gemiddelde waarden van de Passanten / OTS / VAC voor een geselecteerd formaat, regio, maand,

Nadere informatie

Voortgangsrapportage. Scope 3 CO 2- emissies. Tweede halfjaar 2015

Voortgangsrapportage. Scope 3 CO 2- emissies. Tweede halfjaar 2015 Voortgangsrapportage Scope 3 CO 2- emissies Tweede halfjaar 2015 Inleiding Dit is de voortgangsrapportage van de scope 3, keten analyse. In 2011 zijn twee ketens geanalyseerd. Eén keten is in 2013 vervallen.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Release 1.3 Gebruikershandleiding Datum: oktober 2012 All rights reserved Alle rechten zijn voorbehouden. Deze documentatie blijft eigendom van Ternair Software Solutions b.v. en is uitsluitend bedoeld

Nadere informatie

Handleiding helpdesk. Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark

Handleiding helpdesk. Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark Datum: 08-10-2014 Versie: 1.0 Auteur: Inge van Sark Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Beheer helpdesk... 3 1.1. Settings... 3 1.2. Applicaties... 4 1.3. Prioriteiten... 5 1.4. Gebruik mailtemplates...

Nadere informatie

Effecten van Mobility Mixx voor de BV Nederland

Effecten van Mobility Mixx voor de BV Nederland Effecten van Mobility Mixx voor de BV Nederland Indicatie van het potentieel van Mobility Mixx wanneer toegepast op het gehele Nederlandse bedrijfsleven Notitie Delft, november 2010 Opgesteld door: A.

Nadere informatie

Voortgangsrapportage. Scope 3 CO 2- emissies

Voortgangsrapportage. Scope 3 CO 2- emissies Voortgangsrapportage Scope 3 CO 2- emissies 2014 Wijzigingsblad Versie Datum Auteur Wijzigingen 0.1 24-02-2015 P.P. Lamers Eerste versie 0.2 05-03-2015 K. de Waard Tabellen aangepast 0.3 10-03-2015 P.P.

Nadere informatie

QUICKSCAN [BEDRIJFSNAAM]

QUICKSCAN [BEDRIJFSNAAM] QUICKSCAN [BEDRIJFSNAAM] 1 QUICKSCAN [BEDRIJFSNAAM] Beste heer / mevrouw [naam]. Hartelijk dank voor het aanvragen van een quickscan en het aanleveren van de benodigde gegevens hiervoor. Mobika is met

Nadere informatie

Handleiding Digitaal Loket Rapportages

Handleiding Digitaal Loket Rapportages Handleiding Digitaal Loket Rapportages Digitaal Loket Rapportages (DLR) Inhoud 1. Inleiding 2. Inloggen met eherkenning 3. Aanleveren van een rapportage 3.1 Overzicht rapportageverplichtingen raadplegen

Nadere informatie

Ketenanalyse Woon- Werkverkeer

Ketenanalyse Woon- Werkverkeer 2014 Ketenanalyse Woon- Werkverkeer Rapportage: KAWWV 2014 Datum: 12 Augustus 2014 Opgesteld door: Rick Arts Versie: 1.1 Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Doel... 4 2.1 Data inventarisatie... 4 2.1.1 Zakelijke

Nadere informatie

Handleiding MVO Onder Glas

Handleiding MVO Onder Glas Handleiding MVO Onder Glas MVO Onder Glas is een interactief programma (http://www.mvoonderglas.nl) waarmee u als ondernemer in de glastuinbouwsector eenvoudig inzicht krijgt in uw bedrijfsactiviteiten

Nadere informatie

Een klant project in Newbase

Een klant project in Newbase Een klant project in Newbase Voor meer informatie, kijk op www.newbase.nl Newbase BV, Hardwareweg 16 1033 MX AMSTERDAM Tel.: 020-6 111 444 Oktober 2013 versie 1.0 pagina 1 van 20 Inhoudsopgave 1 Algemeen...3

Nadere informatie

Eigen routes maken. voor Fiets, Voetganger en Auto

Eigen routes maken. voor Fiets, Voetganger en Auto Eigen routes maken voor Fiets, Voetganger en Auto Een toegevoegde functie (versie 2.3.3) waarmee je Markeer-vlaggetjes kunt zetten op de kaart en naderhand de volgorde kunt veranderen of vlaggen verwijderen.

Nadere informatie

Handleiding Enquêtemodule. Contents

Handleiding Enquêtemodule. Contents Handleiding Enquêtemodule Dit document dient als uitleg over de enquêtemodule. De enquêtemodule is een optionele module welke te bestellen is via Support Modules. Met de enquêtemodule krijgt de club de

Nadere informatie

3. Mijn Vf Aanpassen schermweergave en downloaden gegevens

3. Mijn Vf Aanpassen schermweergave en downloaden gegevens A.1 Vergroten van de scherminhoud A. Klik op de knop De informatie op de pagina wordt over de hele schermbreedte weergegeven, doordat het menu aan de linkerkant op de pagina niet wordt getoond..2 Verkleinen

Nadere informatie

1. Vul het volgende adres in op de Internet *adresbalk aenbt.mijnio.nl (zonder www)

1. Vul het volgende adres in op de Internet *adresbalk aenbt.mijnio.nl (zonder www) Betreft: instructie Ons Beste medewerker, Thuiszorg Groot Gelre gebruikt een urenregistratiesysteem (Ons) waarin medewerkers zelf hun uren en declaraties verwerken. Ook kun je berichten van de organisatie

Nadere informatie

GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL

GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL GPS NAVIGATION SYSTEM QUICK START USER MANUAL DUTCH Van start gaan Als u de navigatiesoftware de eerste keer gebruikt, wordt een automatisch proces gestart voor het instellen van de basisinstellingen.

Nadere informatie

Sialtech CO2 Voortgangsrapportage U

Sialtech CO2 Voortgangsrapportage U CO Voortgangsrapportage U15 016 01-01-016 t/m 31-1-016 CO Voortgangsrapportage U15 016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1. Inleiding 1.1. Veranderingen. CO-voetafdruk.1. Rapportageperiode 016.. Historische

Nadere informatie

Handleiding. Overstap VO-MBO 2015/2016

Handleiding. Overstap VO-MBO 2015/2016 Handleiding Overstap VO-MBO 2015/2016 Datum: oktober 2015 Auteur: Intergrip Beste VO Contactpersoon, Voor u ligt de handleiding overstap VO-MBO. De werkwijze in het systeem wijst zoveel mogelijk voor zich.

Nadere informatie

HANDLEIDING FLEETINFORMATIE

HANDLEIDING FLEETINFORMATIE HANDLEIDING FLEETINFORMATIE WWW.DUTCHLEASE.NL HOOFDSCHERM Na het inloggen op de website: https://dutchlease.fleetinformatie.nl komt u in het hoofdscherm. In dit scherm vindt u aan de linkerkant een menustructuur.

Nadere informatie

VOOR WIE IS DEZE HANDLEIDING? HOE WERKT DEZE HANDLEIDING?

VOOR WIE IS DEZE HANDLEIDING? HOE WERKT DEZE HANDLEIDING? MBO Card 2015-2016 VOOR WIE IS DEZE HANDLEIDING? Deze handleiding is bedoeld voor de persoon of de personen die op de MBO-scholen de taken verrichten die met de MBO Card te maken hebben. CJP noemt de persoon

Nadere informatie

Rapportage. Evaluatie onderzoek Het succes van de stimuleringsregeling E-bike

Rapportage. Evaluatie onderzoek Het succes van de stimuleringsregeling E-bike Rapportage Evaluatie onderzoek Het succes van de stimuleringsregeling E-bike In opdracht van: Stadsregio Arnhem Nijmegen Datum: 11 februari 2013 Projectnummer: 2012171 Auteurs: Ronald Steenhoek & Marieke

Nadere informatie

Ontsluiting Bedrijventerreinen per OV

Ontsluiting Bedrijventerreinen per OV Ontsluiting Bedrijventerreinen per OV In dit onderzoek is een stappenplan ontwikkeld om de ontsluiting per OV van bedrijventerreinen te verbeteren. Dit stappenplan leidt tot de ontwikkeling van concepten

Nadere informatie

Aan de slag met AdminView

Aan de slag met AdminView Aan de slag met AdminView uitgebreide handleiding S for Software B.V. Gildeweg 6 3771 NB Barneveld tel 0342 820 996 fax 0342 820 997 e-mail info@sforsoftware.nl web www.sforsoftware.nl Inhoudsopgave 1.

Nadere informatie

RAPPORTAGESMODULE HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology

RAPPORTAGESMODULE HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology RAPPORTAGESMODULE HANDLEIDING OTYS Recruiting Technology OTYS RECRUITING TECHNOLOGY WWW.OTYS.NL 20-2-2017 Versie 2.0 2 INHOUD 1 Introductie... 4 1.1 Over de Rapportagesmodule... 4 1.2 Doel van deze instructie...

Nadere informatie

ABN-Amro Shuttle Service export database. 1. Inleiding. 2. De Wizard. Functionele documentatie

ABN-Amro Shuttle Service export database. 1. Inleiding. 2. De Wizard. Functionele documentatie ABN-Amro Shuttle Service export database Functionele documentatie rudy@negenborn.net 04/2001 1. Inleiding Connexxion levert een taxidienst aan ABN-Amro. Werknemers van de ABN-Amro kunnen van deze taxidienst

Nadere informatie

e-easyselfinterim HANDLEIDING

e-easyselfinterim HANDLEIDING e-easyselfinterim HANDLEIDING Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 E-EASYSELFINTERIM... 3 1. ALGEMEEN... 3 2. INLOGSCHERM... 3 2.1. Dashboard... 4 3. PRESTATIESTATEN... 6 3.1. Schermlay-out + beschrijving

Nadere informatie

Instructiedocument prijslijsten

Instructiedocument prijslijsten Indien u een prijs of prijzen wilt uitvragen bij de aanbieders kunt u dat doen onder de tab Prijslijst. In Negometrix wordt er onderscheidt gemaakt tussen twee soorten prijslijsten: Een gedetailleerde

Nadere informatie

Handleiding OV Portal

Handleiding OV Portal Handleiding OV Portal iedereen energie Inhoud Inloggen OV Portal 3 Account aanmaken 3 Storingen 3 Filteren 4 Storing melden 5 Storing bekijken 6 Storingen export 7 Gebruikers 8 Gebruiker wijzigen 8 Organisaties

Nadere informatie

Instructie voor een mail-merge VZVZ toestemmingsformulier in Word.

Instructie voor een mail-merge VZVZ toestemmingsformulier in Word. Instructie voor een mail-merge VZVZ toestemmingsformulier in Word. NB: Voor deze instructie is gebruik gemaakt van Office 2016 op een Windows 7 computer; de taal staat ingesteld op Nederlands. In grote

Nadere informatie

Release notes 5.2.4. Inhoud

Release notes 5.2.4. Inhoud Release notes 5.2.4 Deze release heeft vooral wijzigingen aan het legionella dossier. De wijzigingen hebben betrekking op vereenvoudiging in registratie en beheer van activiteiten 1. Release datum 1 november

Nadere informatie

Handleiding Fleetinformatie

Handleiding Fleetinformatie Handleiding Fleetinformatie handleiding fleetinformatie Hoofdscherm Na het inloggen op de website: https://volkswagenleasing.fleetinformatie.nl komt u in het hoofdscherm. In dit scherm vindt u aan de linker

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Zuid-Limburg inbeweging

Gebruikershandleiding Zuid-Limburg inbeweging Gebruikershandleiding Zuid-Limburg inbeweging Android toestellen Aanmelding Zuid-Limburg inbeweging Aanmeldproces (p.3) Registratie TimesUpp (p.4) Aanmelding Zuid-Limburg inbeweging (p.9) Uitleg gebruik

Nadere informatie

Handleiding P&S Xtra Online

Handleiding P&S Xtra Online Handleiding P&S Xtra Online Versie 2016 2 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Inloggen... 3 1.2 Beveiliging... 4 1.3 Wachtwoord wijzigen... 4 2. Selecties... 5 2.1 Selecteer werkgever... 5 2.2 Menu opties...

Nadere informatie

PlayMapping Handleiding PC

PlayMapping Handleiding PC PlayMapping Handleiding PC Inhoud Inloggen:... 2 Startpagina... 3 Wachtwoord wijzigen... 5 Rapport manager... 5 Objecten... 6 Geavanceerd zoeken... 6 Object gegevens (detail)... 7 Nieuwe objecten (toestellen)...

Nadere informatie

Onderzoek onder medewerkers Eekte Hazewinkel Jufferbeek

Onderzoek onder medewerkers Eekte Hazewinkel Jufferbeek Onderzoek onder medewerkers Eekte Hazewinkel Jufferbeek Onderzoek naar de vervoerwijze van medewerkers die werkzaam zijn op deze bedrijventerreinen in Oldenzaal September 2017 Hazewinkel Jufferbeek 1 Samenvatting

Nadere informatie

Melden in een paar stappen

Melden in een paar stappen Melden in een paar stappen Voor bewonersinitiatieven veiligheid Kolom Gemeente Den H aag Excel Het meldingsformulier is in Excel gemaakt. KOLOM = alle cellen van boven naar beneden (van 1 t/m 14) RIJ =

Nadere informatie

Handleiding mijn.intertraining.nl

Handleiding mijn.intertraining.nl TSA Group Delft bv Handleiding mijn.intertraining.nl Gebruikershandleiding Datum: 25-5-2016 Versie: 0.1-A Dit document beschrijft het gebruik van het klantenportal van Intertraining. Inhoud 1 Inleiding...

Nadere informatie

Smart Export data analyse

Smart Export data analyse Smart Export data analyse Versie 1.0 Introductie In Finchline is het mogelijk om over ingestelde topics een uitgebreide export in Excel te ontvangen. Op basis van de instellingen binnen het topic wordt

Nadere informatie

Verzekeringsinzicht.nl. Gebruikershandleiding

Verzekeringsinzicht.nl. Gebruikershandleiding Inhoudsopgave Inleiding... 3 Wat is... 3 Wat is nog meer?... 3 Hoe gebruikt u deze handleiding?... 3 Werken met... 4 Inleiding... 4 Inloggen en uitloggen... 4 Inloggen... 4 Uitloggen... 5 Instellingen...

Nadere informatie

GEBOUWPRESTATIEPLATFORM PERFORMANCE DASHBOARD QUICK START GUIDE

GEBOUWPRESTATIEPLATFORM PERFORMANCE DASHBOARD QUICK START GUIDE GEBOUWPRESTATIEPLATFORM PERFORMANCE DASHBOARD QUICK START GUIDE Performance dashboard De verschillende thema`s, ofwel Kritische Prestatie Indicatoren (KPI`s), worden weergegeven in kolommen. Deze KPI`s

Nadere informatie

ETIM UP Handleiding Ketenstandaard Bouw en Installatie Versie:

ETIM UP Handleiding Ketenstandaard Bouw en Installatie Versie: ETIM UP Handleiding Ketenstandaard Bouw en Installatie Versie: 25-07-17 Handleiding ETIM UP 1 Inhoudsopgave Over ETIM UP...3 1 Algemeen...4 1.1 Website...4 1.2 Toegang...4 1.3 Bestandsformaten...4 2 Dashboard...5

Nadere informatie

10: Statistieken en rapportages met Excel

10: Statistieken en rapportages met Excel 10: Statistieken en rapportages met Excel 1. Omschrijving van deze functie Met PlanningPME heeft u de mogelijkheid om verschillende typen rapporten te maken: Statistieken die geproduceerd worden door de

Nadere informatie

Explain-IT examentool KSF Instructie voor het aanmaken van evenementen, het toevoegen van kandidaten en het verwerken van resultaten.

Explain-IT examentool KSF Instructie voor het aanmaken van evenementen, het toevoegen van kandidaten en het verwerken van resultaten. Explain-IT examentool KSF Instructie voor het aanmaken van evenementen, het toevoegen van kandidaten en het verwerken van resultaten. Evenement: Kandidaat: Gebruiker: Klaarzetten toets: toets/examen medewerker

Nadere informatie

Dagplanning. Aanpassingen in Regelneef 6.8.0 Pagina 1 van 6

Dagplanning. Aanpassingen in Regelneef 6.8.0 Pagina 1 van 6 Aanpassingen in Regelneef 6.8.0 Pagina 1 van 6 6.8.0 5 september 2013 Dagplanning Het is nu, binnen een plaatsing, mogelijk om per dag vast te leggen wanneer men werkt. We noemen dit de dagplanning. Per

Nadere informatie

HANDLEIDING AFAS PORTAAL KING ARTHUR GROEP

HANDLEIDING AFAS PORTAAL KING ARTHUR GROEP HANDLEIDING AFAS PORTAAL KING ARTHUR GROEP 1 Inhoudsopgave: 1. Aanmelding bij portal King Arthur Groep 3 2. Inloggen en wijzigen AFAS portaal 5 3. Uploaden van documenten AFAS portaal 7 4. Contactgegevens

Nadere informatie

HANDLEIDING EXAMENRESULTATEN INTERACTIEF

HANDLEIDING EXAMENRESULTATEN INTERACTIEF HANDLEIDING EXAMENRESULTATEN INTERACTIEF versie 1.2, september 2015 Copyright 2015 VO-raad Alle rechten voorbehouden. Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd

Nadere informatie

FIBV - Ketenanalyse scope 3

FIBV - Ketenanalyse scope 3 FIBV - Ketenanalyse scope 3 Page lof 15 FIBV - Ketenanalyse scope 3 Woon- werkverkeer Kwaliteitsmanager Executive Director Page 2 of 15 Tabel 1: Revisielog Revisie Wijziging Status Datum 1.0 Eerste concept

Nadere informatie

Verzekeringsinzicht.nl. Gebruikershandleiding

Verzekeringsinzicht.nl. Gebruikershandleiding Inhoudsopgave Inleiding... 2 Wat is... 2 Wat is nog meer?... 2 Hoe gebruikt u deze handleiding?... 2 Werken met... 3 Inleiding... 3 Inloggen en uitloggen... 3 Inloggen... 3 Uitloggen... 4 Instellingen...

Nadere informatie

Hoofdmenu > intime Ureninvoer. intime is het Urenregistratie programma van Asperion. Door alle gewerkte uren en reiskosten per

Hoofdmenu > intime Ureninvoer. intime is het Urenregistratie programma van Asperion. Door alle gewerkte uren en reiskosten per Pag 1 Nieuw in release 5.12 Het invoeren van uren verantwoordingen is efficiënter geworden! U heeft nu een nog beter overzicht en er kan sneller ingevoerd worden. Het gebruik van de nieuwe functie wordt

Nadere informatie

MijnCoach Snelle Start

MijnCoach Snelle Start MijnCoach Snelle Start MijnCoach: Handleiding voor gebruikers Pagina 1 Inhoud MijnCoach.afvallenmetpurechocolade.nl Inleiding... 3 Inloggen in MijnCoach... 4 Profiel instellen... 4 Het dashboard... 4 Calorieëngrafiek...

Nadere informatie

Handleiding HOOS. - Het Online Onderneem Systeem

Handleiding HOOS. - Het Online Onderneem Systeem Handleiding HOOS - Het Online Onderneem Systeem Inhoudsopgave Gebruikersgegevens invullen... 3 Urenregistratie aanmaken... 4 Kilometerregistratie aanmaken... 6 Agenda item maken... 9 Notitie maken...10

Nadere informatie

1 Over Scouts Online. In deze handleiding komen de volgende onderwerpen aan bod: Inschrijven voor een activiteit. Aanmaken van een inlogaccount

1 Over Scouts Online. In deze handleiding komen de volgende onderwerpen aan bod: Inschrijven voor een activiteit. Aanmaken van een inlogaccount 1 Over Scouts Online Scouts Online (SOL) is het ledenadministratiesysteem voor alle scoutinggroepen in Nederland. Dus ook de Shawano s maken hier gebruik van om de ledenadministratie in bij te houden.

Nadere informatie

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmangement

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmangement Handleiding CROW Kennisbank Contentmangement 4-7-2013 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Hoofdstuk 1 - Navigeren door de inhoudsopgaven... 3 1.1 Indeling inhoudsopgave wijzigen... 3 1.2 Selecteren van titels

Nadere informatie

Handleiding TWYSK Risicotool. Online webapplicatie voor het vastleggen en beheren van risico-informatie

Handleiding TWYSK Risicotool. Online webapplicatie voor het vastleggen en beheren van risico-informatie Handleiding TWYSK Risicotool Online webapplicatie voor het vastleggen en beheren van risico-informatie Handleiding Twysk risicotool De Twysk risicotool is in opdracht van Twynstra Gudde ontwikkeld als

Nadere informatie

Analyse Document. Release notes. Colofon Contactpersoon: Raymond Schram Releasenotes LCMS 2018v2 Datum: 5 oktober 2018

Analyse Document. Release notes. Colofon Contactpersoon: Raymond Schram Releasenotes LCMS 2018v2 Datum: 5 oktober 2018 Release notes Analyse Document Colofon Contactpersoon: Raymond Schram Titel: Releasenotes LCMS 2018v2 Datum: 5 oktober 2018 Status: Definitief Versie: 1.1 Auteurs: Raymond Schram [IFV] Projectleider: Review:

Nadere informatie

Handleiding voor de administrator

Handleiding voor de administrator Handleiding voor de administrator Voordat u aan de slag gaat met de VerkiezingsAcademie adviseren wij u de laatste versie van een moderne browser, bijvoorbeeld een Internet Explorer 9 of 10 of de laatste

Nadere informatie

Bereikbaarheid als maatstaf voor beleid!

Bereikbaarheid als maatstaf voor beleid! De wereld wordt kleiner door HOV! Bereikbaarheid als maatstaf voor beleid! Een toepassing van de Movares Verbindingswijzer* * Powered by conveyal De wereld wordt kleiner door HOV Een toepassing van de

Nadere informatie

Hand out planners / Leidinggevende van medewerkers (Vaste Roosters) Medrie

Hand out planners / Leidinggevende van medewerkers (Vaste Roosters) Medrie Hand out planners / Leidinggevende van medewerkers (Vaste Roosters) Medrie Versie 23 mei 2014 Inleiding Wanneer de term planner wordt gebruikt wordt in het geval van Medrie ook leidinggevende bedoeld.

Nadere informatie

Mobiliteit Naam: Klas: Nummer:

Mobiliteit Naam: Klas: Nummer: Mobiliteit Naam: Klas: Nummer: Bundel: Mobiliteit Inleiding: 1) Hoe kom jij naar school? Kleur het juiste bolletje. o Te voet o Met de auto o Met de trein o Met de fiets o Met de bus o Andere: 2) Waarom

Nadere informatie

(Ledenadministratie) Samenvoegdocumenten aanmaken

(Ledenadministratie) Samenvoegdocumenten aanmaken Ledenadministratie, overzichten en selecties (Ledenadministratie) Samenvoegdocumenten aanmaken Vanuit Scipio Online bent u met de Rapportage editor in staat om elk overzicht, formulier of elke brief volledig

Nadere informatie

Tegemoetkoming reiskosten woon-werkverkeer na (her)plaatsing

Tegemoetkoming reiskosten woon-werkverkeer na (her)plaatsing Geel = orspronkelijke PTW Blauw = nieuwe PTW Tegemoetkoming reiskosten woon-werkverkeer na (her)plaatsing 1. Mijn plaats van tewerkstelling verandert niet door de reorganisatie. Ik word op dezelfde plaats

Nadere informatie

Inloggegevens Uw inloggegevens heeft u separaat per ontvangen. Op onze website vindt u via onze homepage de inlog rechtsboven

Inloggegevens Uw inloggegevens heeft u separaat per  ontvangen. Op onze website vindt u via onze homepage de inlog rechtsboven In deze handleiding hebben we de functionaliteiten van FAST voor u beschreven. Als u vragen heeft over het gebruik van FAST kunt u ons bellen of mailen. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op,

Nadere informatie

BTW Code Conversie Legal Eagle Standaard versie 2.18.x naar Sdu uitgevers

BTW Code Conversie Legal Eagle Standaard versie 2.18.x naar Sdu uitgevers versie 2.18.x naar 2.19.0 2012 Sdu uitgevers Inhoudsopgave BTW Conversie Legal Eagle Standaard... 3 Gebruikershandleiding Legal BTW Code Conversie Legal Eagle Standaard versie 2.18.x naar 2.19.0 Voor de

Nadere informatie

Central Station Urenregistratie

Central Station Urenregistratie Central Station Urenregistratie Inhoud 1 Inleiding...3 2 Uren boeken in 4 stappen...4 2.1 Stap 1: Urenregistratie starten... 4 2.1.1 Inloggen... 4 2.1.2 Aanmaken nieuw urenformulier (eenmaal per week)...

Nadere informatie

Handleiding Fleetinformatie Wagenparkbeheerder

Handleiding Fleetinformatie Wagenparkbeheerder Handleiding Fleetinformatie Wagenparkbeheerder www.dutchlease.nl Inleiding Deze handleiding geeft een beschrijving van de mogelijkheden van onze Fleetinformatie tool. Voor een juiste werking van deze applicatie

Nadere informatie

ANDI-tool handleiding

ANDI-tool handleiding ANDI-tool handleiding Inhoud: 1. Test selectie 1.1 Test selectie-tool 1.2 Advanced Settings 2. Data entry 2.1 Data invoeren op de ANDI website 2.2 Data invoeren middels het template 2.3 Advanced Settings

Nadere informatie

Pensioenadvies software. Skoope. Beknopte handleiding. Opslagdatum : donderdag 1 december 2011 : Sander Meilink

Pensioenadvies software. Skoope. Beknopte handleiding. Opslagdatum : donderdag 1 december 2011 : Sander Meilink Skoope Beknopte handleiding Opslagdatum : donderdag 1 december 2011 Auteur : Sander Meilink Inhoud 1 Het begin 2 1.1 Inloggen 2 2 Klant 3 2.1 Klant toevoegen 3 2.2 Klant selecteren 4 3 Scenario 5 3.1 Scenario

Nadere informatie

De teamleider is een coördinator van de lotenverkoop binnen uw vereniging, hij of zij heeft een aantal lotenverkopers onder zich.

De teamleider is een coördinator van de lotenverkoop binnen uw vereniging, hij of zij heeft een aantal lotenverkopers onder zich. 1. Inleiding Hieronder vindt u uitgebreide informatie over het invoeren van lotenkopers. U vindt hier alles over het gebruik van de knoppen en achterliggende invoer- en beheerschermen. 2. Het gemak van

Nadere informatie

Gebruikers Toevoegen. EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl. v2.0.11 22-09-2014

Gebruikers Toevoegen. EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl. v2.0.11 22-09-2014 Gebruikers Toevoegen EasySecure International B.V. +31(0)88 0000 083 Info@EasySecure.nl Support.EasySecure.nl v2.0.11 22-09-2014 In deze handleidingen worden de volgende functies binnen de IdentySoft software

Nadere informatie