Handleiding. Overstap VO-MBO 2015/2016

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding. Overstap VO-MBO 2015/2016"

Transcriptie

1 Handleiding Overstap VO-MBO 2015/2016 Datum: oktober 2015 Auteur: Intergrip

2 Beste VO Contactpersoon, Voor u ligt de handleiding overstap VO-MBO. De werkwijze in het systeem wijst zoveel mogelijk voor zich. Toch willen wij deze functie ondersteunen met een handleiding om het proces nog inzichtelijk te maken. Wij wensen u veel succes met het gebruik Intergrip! Het Intergrip Team

3 INHOUDSOPGAVE 1. Inloggen Indeling systeem Leerlingen Te behandelen leerlingen Vervolgkeuze toevoegen Alle leerlingen leerlinggegevens opvragen Vervolgkeuze wijzigen of verwijderen Historisch overzicht keuzes en statussen Status zelf toekennen Leerlingen bij MBO of bij LP/RMC Dubbele statussen DecaanNet importeren Nieuwe leerling Leerlinggegevens wijzigen Rapportages Export Voortgang Uitstroomgegevens MBO check jaaroverzicht MBO softcheck Leerlingen per gemeente leerlingen ooit bij LP/RMC Enquete Overig - gebruikersinstellingen gebruikersbeheer... 22

4 6. Contact - contactpersonen Stagnatiemeldpunten MBO... 23

5 1. Inloggen Om in te loggen in Intergrip heeft u een adres en wachtwoord nodig. Deze heeft u ontvangen via de . In deze mail staat ook de link waar u naartoe kunt gaan om in te loggen. Indien u geen account heeft ontvangen, kunt u contact opnemen met de projectleider. Voor technische fouten kan er ook contact worden opgenomen met de technische helpdesk: supervisor@intergrip.nl Na het inloggen komt u terecht in de portal. Om in te loggen op Overstap VO-MBO klikt u op onderstaand icoontje.

6 2. Indeling Systeem Bovenbalk Bovenaan de pagina vindt u de naam en het logo van het project. In de blauwe balk bovenaan de pagina staat het schooljaar, de regio, de naam van uw school en uw eigen naam. Tevens heeft u aan de rechterkant de mogelijkheid om terug naar de portal te gaan. Verder staan hier de gegevens van de helpdesk. De knop help leidt u naar een pagina waar extra uitleg over de statussen is te vinden. Als laatste in de bovenbalk staat de barometer. Deze meter geeft de status van uw school weer. Menu Het menu bestaat uit tabbladen en pagina s. Als u met de muis over een tabblad gaat, verschijnen de pagina s die eronder vallen. Inhoud pagina Onder het menu staat de inhoud van de pagina. Op deze pagina staat het filter gevolgd door de te behandelen leerlingen. Met het filter kunt u op vervolgkeuze, status, klas en VMBO filteren. Ook kunt u hier op leerlingnaam of bsn zoeken.

7 3. LEERLINGEN 3.1 TE BEHANDELEN LEERLINGEN Bij de te behandelen leerlingen ziet u direct de leerlingen die nog aandacht behoeven. Afhankelijk van het moment in het traject wordt de pagina aangepast. In het begin ziet u de leerlingen die nog geen vervolgkeuze hebben. Naarmate het traject vordert, komen hier de leerlingen te staan die afgewezen, afgemeld en onbekend zijn bij het MBO. 3.2 VERVOLGKEUZE TOEVOEGEN Indien een leerling nog geen vervolgkeuze heeft, kunt u deze toevoegen door op de knop + vervolgkeuze te klikken. U komt dan op een pagina waarin u de vervolgkeuze kunt invullen.

8

9 Om een vervolgkeuze in te vullen, kunt u beginnen met het typen van de vervolgkeuze. U hoeft maar een gedeelte van de naam van de vervolgkeuze in te voeren. Als voorbeeld gaat de leerling naar Rijn IJssel. We typen de letters Rij in waarna de juiste optie verschijnt. U klikt nu op de schoolnaam Rijn IJssel en de juiste school is geselecteerd. U kunt met de knop opslaan de keuze opslaan. In het geval dat een leerling naar het MBO gaat, zijn er geen andere velden verplicht. Voor uw eigen administratie kan het handig zijn om deze overige velden in te voeren. Informatie die u invult in het opmerkingenveld is niet zichtbaar voor bv. een Leerplichtambtenaar. Typt u de informatie in het toelichtingenveld dan is de informatie wel zichtbaar voor een Leerplichtambtenaar. Wanneer van de MBO school een crebolijst is ingeladen, treft u bij de velden sector en opleiding ook een uitklapscherm aan zodra u in het veld begint met typen. Het kan zijn dat de sector en/of opleiding waar uw leerling naartoe gaat er niet bij staat. In dat geval typt u zelf de sector/ opleiding in in het veld en klikt u op opslaan om de informatie op te slaan. De leerling kan ook een andere keuze hebben als bv. HAVO,particulier onderwijs, defensie, etc. Deze overige keuzes kunt u op dezelfde manier toevoegen. Voert u de vervolgkeuze Onderzoek bij LP/RMC in, dan bent u verplicht om in het toelichtingenveld de reden hiervan in te vullen. Wanneer u de vervolgkeuze Havo, VMBO, VAVO of particulier onderwijs invoert dan is het handig om ook de schoolnaam in te voeren.

10 U kunt ook alle overige keuze oproepen door bij de instructies op de link overige vervolgkeuzes te klikken. Het volgende scherm verschijnt dan waarin u een van de keuzes kunt aanklikken Het systeem vereist bij het aangeven van deze keuze dat er minimaal 1 extra veld wordt ingevuld.

11 3.3 ALLE LEERLINGEN De pagina alle leerlingen is bijna gelijk aan de pagina te behandelen leerlingen met als enig verschil dat hier alle leerlingen kunnen worden gevonden. Hier is het mogelijk om op vervolgkeuze, status, klas, VMBO en naam en BSN te zoeken/selecteren. 3.4 LEERLINGGEGEVENS OPVRAGEN Van de leerlingen worden meerdere gegevens opgeslagen. Deze zijn niet altijd zichtbaar in het overzicht. U kunt in het overzicht op de pagina s te behandelen leerlingen en alle leerlingen op het vergrootglas achter de naam van een leerling klikken.

12 De eerste gegevens (bsn en geboortedatum) van de leerling verschijnen dan samen met de vervolgkeuze(s) van de leerling. In dit geval heeft de leerling 3 vervolgkeuzes waarvan er 1 definitief is. Door op de knop leerlinggegevens te klikken worden de overige gegevens getoond.

13 3.5 VERVOLGKEUZE WIJZIGEN OF VERWIJDEREN Wanneer u leerlinggegevens opvraagt, komt u ook bij een overzicht uit waar u de mogelijkheid heeft om eerder ingevoerde gegevens bij de vervolgkeuze te wijzigen. Onderstaand ziet u het scherm dat u in het voorgaande hoofdstuk ook zag. Achter de vervolgkeuze ziet u een potloodje staan. Wanneer u daarop klikt, komt u in het scherm vervolgkeuze wijzigen. U ziet dat u daarin de mogelijkheid heeft om de gegevens als sector, opleiding, leerweg etc te wijzigen. Het is niet mogelijk om de vervolgkeuze zelf te wijzigen. Wanneer u de vervolgkeuze wilt wijzigen, dient u een nieuwe vervolgkeuze toe te kennen. In een eerder hoofdstuk staat omschreven hoe u een vervolgkeuze invoert. Om een eerder ingevoerde vervolgkeuze te verwijderen, klikt u op het prullenbakje.

14 3.6 HISTORISCH OVERZICHT KEUZES EN STATUSSEN Om het complete overzicht van de statussen per vervolgkeuze van een leerling te bekijken klikt u op het loepje. U ziet dan onderstaand scherm met daarin de informatie over de vervolgkeuze en de status(sen).

15 3.7 STATUS ZELF TOEKENNEN In sommige gevallen (vervolgkeuzes havo, vmbo, vavo en particulier onderwijs) dient u zelf de status toe te kennen. Het toekennen van een status kunt u doen op de volgende plaats. 3.8 LEERLINGEN BIJ MBO OF BIJ LP/RMC De overzichten leerlingen bij MBO of leerlingen bij LP/RMC geven aan bij welke instelling een leerling in behandeling is. In onderstaand voorbeeld is een leerling definitief geplaatst bij een MBO opleiding. Het VO weet in dit geval dat de leerling in beeld is bij het MBO. 3.9 DUBBELE STATUSSEN Sommige leerlingen hebben meer dan 1 aanmelding. In dit overzicht kunt u zien welke leerlingen meerdere aanmeldingen hebben lopen, bij welke MBO instellingen ze zich hebben aangemeld en wat de status (aangemeld, voorlopig geplaatst, definitief) van de aanmelding is DECAANNET IMPORTEREN Heeft u de vervolgkeuzes van uw leerlingen in decaannet staan, dan heeft u de mogelijkheid om deze vervolgkeuzes geautomatiseerd over te zetten. Op de pagina zelf vindt u stap voor stap uitgelegd hoe u de export vanuit DecaanNet maakt en hoe u deze importeert in VO-MBO.

16 3.11 NIEUWE LEERLING Mocht u na het inladen van de lijst nog een leerling toe willen voegen aan uw account dan kunt u dat op de volgende manier doen: Onder het tabblad leerlingen of in de Portal onder leerlingen ziet u het submenu nieuwe leerling. Wanneer u daarop klikt ziet u het volgende scherm. U kunt hier de gegevens van de leerling invoeren en vervolgens klikken op opslaan. De leerling staat nu in uw account.

17 3.11 LEERLINGGEGEVENS WIJZIGEN Wanneer een leerling verhuist, is het belangrijk dat u de adresgegevens van de leerling wijzigt. Zo komt de leerling in het juiste gemeente account terecht. Leerlinggegevens past u op de volgende manier aan: Rechts bovenin uw scherm klikt u op terug naar portal. U komt dan in uw portal terecht. Onder het menu-item Leerlingen klikt u op overzicht. U ziet nu een overzicht van al uw leerlingen. Achter iedere leerling staat een potloodje. Als u daarop klikt, heeft u de mogelijkheid de gegevens aan te passen.

18 4. RAPPORTAGES Het menu rapportages levert verschillende rapportages om de voortgang van het project te monitoren. De verschillende overzichten worden in de volgende subparagrafen kort toegelicht. 4.1 EXPORT U kunt ten alle tijden op de pagina export Excel-bestanden exporteren. Hierbij kunt u de bestanden per klas exporteren of van de gehele school. Ook kunt u een werkblad exporteren waarop alleen de naam en vervolgkeuzes staan, dus niet alle gegevens van de leerling. Met een totaalbestand kunt u eenvoudig rapportages en overzichten maken met het gebruik van filters en draaitabellen. Exporteer alle leerlingen geeft een totaalbestand met alle keuzes van de leerling. Exporteer beste keuzes geeft de keuze met de beste status terug (en dus maximaal 1 regel per leerling).

19 4.2 VOORTGANG Op de pagina voortgang ziet u de voortgang van het project van de gehele regio (andere VMBO scholen). In de eerste kolom wordt het aantal vervolgkeuzes bijgehouden. De tweede kolom geeft aan welk percentage van de leerlingen in behandeling (aangemeld, voorlopig geplaatst) is. De laatste kolom geeft aan hoeveel leerlingen (ook in percentage) definitief zijn geplaatst bij het MBO.

20 4.3 UITSTROOMGEGEVENS De uitstroom van uw leerling ziet u in een grafiek weergegeven op de pagina Uitstroomgegevens. 4.4 MBO CHECK JAAROVERZICHT Het MBO check jaaroverzicht geeft weer van welke MBO scholen de MBO checks worden ingeladen en wanneer deze MBO checks voor het laatst zijn ingeladen.

21 4.5 MBO SOFTCHECK In sommige gevallen is van de leerling geen bsn bekend bij het MBO. In dat geval zal de leerling niet terug worden gevonden in de MBO check. Voor die leerlingen is de MBO softcheck bedacht. In deze softcheck wordt ook postcode en geboortedatum van de leerling gematcht. Zodra er op deze gegevens een match plaatsvindt, wordt deze in het overzicht van de MBO softcheck weergegeven. De mentor of decaan kan aan de hand van deze gegevens zelf de juiste status toekennen aan de leerling. 4.6 LEERLINGEN PER GEMEENTE Een overzicht van het aantal leerlingen per gemeente vindt u in het overzicht Leerlingen per gemeente. In dit overzicht ziet u ook welke gemeenten een Intergripaccount hebben.

22 4.7 LEERLINGEN OOIT BIJ LP/RMC De pagina leerlingen ooit bij LP/RMC toont welke leerlingen er door het jaar heen zijn uitgezet bij Leerplicht. 4.8 ENQUETE Zodra er door de projectleider een enquête is uitgezet, kunt u deze hier vinden en invullen.

23 5. OVERIG- GEBRUIKERSINSTELLINGEN Bij gebruikersinstellingen kunt u uw persoonlijke gegevens wijzigen. Daarnaast heeft u op deze pagina de mogelijkheid om uw gebruikersnaam en wachtwoord te wijzigen. 5. AANMAKEN NIEUWE GEBRUIKERS Het aanmaken van een account voor uw collega s kunt u doen onder gebruikers overzicht. U komt dan op onderstaande pagina. Voor het aanmaken van een nieuwe gebruiker klikt u op de button nieuw.

24 6. CONTACT - CONTACTPERSONEN Onder contactpersonen vindt u de contactgegevens van alle personen (leerplicht, VO en MBO) die aan uw regio zijn gekoppeld. Zo heeft u de mogelijkheid om contact op te nemen met betrokkenen. 6.1 STAGNATIEMELDPUNTEN MBO Informatie van MBO contactpersonen worden op deze pagina vermeld. Zo heeft u zelf als mentor of decaan de mogelijkheid om contact op te nemen met de MBO instelling wanneer u vragen heeft over de aanmeldingen van uw leerlingen.

Handleiding VO-MBO 2013. Handleiding Intergrip

Handleiding VO-MBO 2013. Handleiding Intergrip Handleiding VO-MBO 2013 Handleiding Intergrip Auteur: Helpdesk Intergrip Auteur: Helpdesk Intergrip Contact: 0318-86 00 52 / supervisor@intergrip.nl Contact: 0318-86 00 52 / supervisor@intergrip.nl Versiedatum:

Nadere informatie

Handleiding Digitaal Doorstroomdossier

Handleiding Digitaal Doorstroomdossier Handleiding Digitaal Doorstroomdossier 1 2016-2017 1 Beste Intergrip gebruiker, Voor u ligt de handleiding voor het Digitaal doorstroomdossier. De werkwijze in het systeem wijst zoveel mogelijk voor zich.

Nadere informatie

Training Overstap VO-MBO & Meelopen donderdag 8 september 2016

Training Overstap VO-MBO & Meelopen donderdag 8 september 2016 Training Overstap VO-MBO & Meelopen donderdag 8 september 2016 Intergrip Twente 1. Portal 2. Overstap VO-MBO 3. Meeloopdagen Waarom een systeem? - Reductie VSV - Verlaging administratieve last - Eerder

Nadere informatie

Training Overstap VO donderdag 19 januari 2017

Training Overstap VO donderdag 19 januari 2017 Training Overstap VO donderdag 19 januari 2017 Training Overstap VO 1. Terugblik 2. Overstap VO MBO 3. Aan de slag! www.intergriptwente.nl Meeloopdagen VO Leerling: Oriënteren kijkenophetmbo.nl Leerling

Nadere informatie

Handleiding De Sociale Monitor

Handleiding De Sociale Monitor Handleiding De Sociale Monitor Inhoudsopgave Gebruikershandleiding: De Sociale Monitor 2 Bestaande rapportages 7 Een nieuw rapportage aanmaken 9 Het menu 10 Handleiding lokaal beheerders: De Sociale Monitor

Nadere informatie

HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015

HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015 HANDLEIDING DIGITAAL DOORSTROOM DOSSIER 2014 / 2015 Datum: september 2014 Auteur: Intergrip Inhoud 1. VMBO verstrekt inloggegevens DDD aan de leerling... 3 2. Leerling vult Dossier in... 5 2.1 Activeren...

Nadere informatie

Handleiding VOROC Monitoring door de gemeente PRO/VSO leerlingen

Handleiding VOROC Monitoring door de gemeente PRO/VSO leerlingen Handleiding VOROC Monitoring door de gemeente PRO/VSO leerlingen Inhoudsopgave Inleiding... 3 Inloggen... 3 Meldingen... 4 Leerling overzicht... 4 Rapportage mogelijkheden gemeenten VOROC... 5 De 5 stappen

Nadere informatie

Handleiding Digitaal Doorstroomdossier

Handleiding Digitaal Doorstroomdossier Handleiding Digitaal Doorstroomdossier Inleiding Beste VO contactpersoon, Voor u ligt de handleiding DDD voor het VMBO. Het gebruik van het DDD wijst zoveel mogelijk voor zich. Toch willen we het DDD ondersteunen

Nadere informatie

Inhoudsopgave Inleiding... 3 Hoe werkt VOROC?... 3 Inloggen... 3 Wachtwoord... 3 Wachtwoord vergeten?... 3 Profielinstellingen... 4 Persoonsgegevens

Inhoudsopgave Inleiding... 3 Hoe werkt VOROC?... 3 Inloggen... 3 Wachtwoord... 3 Wachtwoord vergeten?... 3 Profielinstellingen... 4 Persoonsgegevens Inhoudsopgave Inleiding... 3 Hoe werkt VOROC?... 3 Inloggen... 3 Wachtwoord... 3 Wachtwoord vergeten?... 3 Profielinstellingen... 4 Persoonsgegevens invullen/aanpassen... 4 Wachtwoord wijzigen... 4 De

Nadere informatie

Handleiding decanen en mentoren. Aanmeldingsformulier / doorstroomdossier. Hoornbeeck College,

Handleiding decanen en mentoren. Aanmeldingsformulier / doorstroomdossier. Hoornbeeck College, Handleiding decanen en mentoren Aanmeldingsformulier / doorstroomdossier Hoornbeeck College, 2016-2017 Inleiding Beste VO contactpersoon, Voor u ligt de handleiding aanmeldingsformulier / doorstroomdossier

Nadere informatie

Handleiding decanen en mentoren. Aanmeldingsformulier / doorstroomdossier. Hoornbeeck College, 2015-2016

Handleiding decanen en mentoren. Aanmeldingsformulier / doorstroomdossier. Hoornbeeck College, 2015-2016 Handleiding decanen en mentoren Aanmeldingsformulier / doorstroomdossier Hoornbeeck College, 2015-2016 Inleiding Beste VO contactpersoon, Voor u ligt de handleiding aanmeldingsformulier / doorstroomdossier

Nadere informatie

Handleiding decanen en mentoren. Aanmeldingsformulier / doorstroomdossier. Hoornbeeck College,

Handleiding decanen en mentoren. Aanmeldingsformulier / doorstroomdossier. Hoornbeeck College, Handleiding decanen en mentoren Aanmeldingsformulier / doorstroomdossier Hoornbeeck College, 2017-2018 Inleiding Beste VO contactpersoon, Voor u ligt de handleiding aanmeldingsformulier / doorstroomdossier

Nadere informatie

Handleiding decanen en mentoren. Aanmeldingsformulier / doorstroomdossier. Hoornbeeck College,

Handleiding decanen en mentoren. Aanmeldingsformulier / doorstroomdossier. Hoornbeeck College, Handleiding decanen en mentoren Aanmeldingsformulier / doorstroomdossier Hoornbeeck College, 2018-2019 Inleiding Beste VO contactpersoon, Voor u ligt de handleiding aanmeldingsformulier / doorstroomdossier

Nadere informatie

Handleiding otterportaal deelnemers

Handleiding otterportaal deelnemers Handleiding otterportaal deelnemers Versie 11 1 2018 Deze handleiding geeft uitleg over het invoerportaal van het NEM Verspreidingsonderzoek Otter. Inloggen Adres Het adres van het portaal is: www.otters.meetnetportaal.nl.

Nadere informatie

Handleiding Ledenadministratiepakket

Handleiding Ledenadministratiepakket Handleiding Ledenadministratiepakket Badminton Nederland heeft met ingang van 1 januari 2015 een nieuw ledenadministratie pakket. Badminton Nederland heeft bij het laten ontwerpen van dit pakket zoveel

Nadere informatie

Gebruikers en groepen

Gebruikers en groepen Gebruikers en groepen Deze handleiding beschrijft de functionaliteit gebruikers en groepen. U vindt deze functionaliteit in het SchoolWapps dashboard onder de menuoptie Algemeen. Met de module gebruikers

Nadere informatie

Handleiding otterportaal deelnemers

Handleiding otterportaal deelnemers Handleiding otterportaal deelnemers Versie 8-6-2016 Deze handleiding geeft uitleg over het invoerportaal van het NEM Verspreidingsonderzoek Otter. Inloggen Adres Het adres van het portaal is: www.otters.meetnetportaal.nl.

Nadere informatie

Handleiding. Recruitmentsysteem ZorgSelect. Handleiding recruitmentsysteem ZorgSelect augustus /11

Handleiding. Recruitmentsysteem ZorgSelect. Handleiding recruitmentsysteem ZorgSelect augustus /11 Handleiding Recruitmentsysteem ZorgSelect Handleiding recruitmentsysteem ZorgSelect augustus 2016 1/11 Inhoud 1. Inloggen... 3 2. Organisatievoorkeuren... 3 2.1 Locaties... 3 2.2 Vacature en cv-voorkeuren...

Nadere informatie

Handleiding. Recruitmentsysteem ZorgSelect. Handleiding recruitmentsysteem ZorgSelect augustus /11

Handleiding. Recruitmentsysteem ZorgSelect. Handleiding recruitmentsysteem ZorgSelect augustus /11 Handleiding Recruitmentsysteem ZorgSelect Handleiding recruitmentsysteem ZorgSelect augustus 2018 1/11 Inhoud 1. Inloggen... 3 2. Organisatievoorkeuren... 3 2.1 Locaties... 3 2.2 Vacature en cv-voorkeuren...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding e-boekhouden.

Gebruikershandleiding e-boekhouden. Gebruikershandleiding e-boekhouden. Hoofdstuk 1 (pagina 2 t/m 5): - Inloggen - Wachtwoord aanvragen - Uitleg tabbladen Hoofdstuk 2 (pagina 5 t/m 10): - Overzicht van de ledenlijst - Ledenlijst inzien -

Nadere informatie

Handleiding DigiRecord.nl

Handleiding DigiRecord.nl Introductie... 1 Eerste keer inloggen... 1 Dossiersjablonen... 2 Map verwijderen... 3 Map aanmaken... 4 Dossierbeheer... 5 Dossier eigenaar... 7 Gebruikers... 7 Gebruiker... 8 Dossierbeheerder... 8 Beheerder...

Nadere informatie

Handleiding OV Portal

Handleiding OV Portal Handleiding OV Portal iedereen energie Inhoud Inloggen OV Portal 3 Account aanmaken 3 Storingen 3 Filteren 4 Storing melden 5 Storing bekijken 6 Storingen export 7 Gebruikers 8 Gebruiker wijzigen 8 Organisaties

Nadere informatie

Handleiding competitie.nevobo.nl

Handleiding competitie.nevobo.nl De competitiewebsite, welke via http://competitie.nevobo.nl/ te bereiken is, wordt steeds belangrijker in de volleybalcompetities van de Nevobo. In dit document vindt u informatie over de werking van deze

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE GEBRUIKERS HANDLEIDING

INHOUDSOPGAVE GEBRUIKERS HANDLEIDING INHOUDSOPGAVE GEBRUIKERS HANDLEIDING Login...2 Gebruikte symbolen...3 Bardiensten Invullen Bardienst...5 Bardiensten Mijn Bardiensten...6 Bardiensten Mijn Gegevens...7 Bardiensten Mijn Verhinderingen...8

Nadere informatie

Handleiding LCC Benchmarking Tool

Handleiding LCC Benchmarking Tool Handleiding LCC Benchmarking Tool Stap1. De tool http://benchmarking.zorgenbouw.nl opent met de onderstaande pagina. Op de openingspagina voert u uw gebruikersnaam en wachtwoord in die u van de beheerder

Nadere informatie

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Handleiding OVM 2.0 Beheerder Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Inhoudsopgave Legenda... 4 1 Voorbereidingen... 5 1.1 Downloaden... 5 1.2 Starten en inloggen... 6 1.3 Nieuws... 6 2 Beheerportal... 8 2.1 Inloggen...

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS

HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS 1. Inloggen in de leraarskamer Om in te loggen in de leraarskamer ga je naar het inlogscherm. Dit kan op verschillende manieren: 1 ) Via de knoppen op de site (onderaan op portaal

Nadere informatie

Handleiding invoeren Werkplein vacature door de werkgever

Handleiding invoeren Werkplein vacature door de werkgever Handleiding invoeren Werkplein vacature door de werkgever Je voert als werkgever een nieuwe vacature in. Op het moment dat je bij vacaturetype kiest voor de optie werkplein, openen er extra velden die

Nadere informatie

OVM 2.0. Stappenplan. Leerling exporteren en importeren

OVM 2.0. Stappenplan. Leerling exporteren en importeren OVM 2.0 Stappenplan Leerling exporteren en importeren Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Algemeen... 3 Voorbereiding... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. Downloaden... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd.

Nadere informatie

Augustus Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid

Augustus Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid Augustus 2018 Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid Augustus 2018 Inhoudsopgave Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid... 3 Account aanmaken... 4 Gegevens invullen... 5 Home pagina... 6 Mijn

Nadere informatie

Handleiding voor gemeente-beheerder

Handleiding voor gemeente-beheerder Handleiding voor gemeente-beheerder Homepagina Via www.softwarecatalogus.nl komt u op de home-pagina. Zonder in te loggen kunt u daar alle leveranciersproducten raadplegen en ook de overzichten die KING

Nadere informatie

Handleiding Blink Studio

Handleiding Blink Studio Handleiding Blink Studio Versie 1.2 Algemene functies Blink Studio Introductie Blink Studio biedt verschillende mogelijkheden aan leerkrachten. Blink Studio is de startpagina voor alle Blink lesmethodes.

Nadere informatie

Handleiding 2 e tijdvak SABA2.0. voor zorginstellingen

Handleiding 2 e tijdvak SABA2.0. voor zorginstellingen Handleiding 2 e tijdvak SABA2.0 voor zorginstellingen Versie 2: 5 juni 2018 Inhoud 1 Inloggen indien u nieuw bent op het portal... 2 2 Inloggen indien u zich in tijdvak 1 al geregistreerd heeft... 6 3

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Ouder Login TSO De Kring

Gebruikershandleiding. Ouder Login TSO De Kring Gebruikershandleiding Ouder Login TSO De Kring Gebruikershandleiding ouder login Maakt u gebruik van of wilt u gebruik maken van de tussenschoolse opvang op PCBS De Kring, dan kunt u zich via de website

Nadere informatie

Handleiding voor opvoeren applicatielandschap SWC versie 2.2

Handleiding voor opvoeren applicatielandschap SWC versie 2.2 Handleiding voor opvoeren applicatielandschap SWC versie 2.2 Homepagina Via www.softwarecatalogus.nl komt u op de home-pagina. Zonder in te loggen kunt u daar alle leveranciersproducten raadplegen en ook

Nadere informatie

Werkinstructie Docenten Inlog

Werkinstructie Docenten Inlog Werkinstructie Docenten Inlog Versie: Januari 2011 Coachview.net: 2.1 Auteur(s): Remy Remery Dé nieuwe manier van samenwerken Inhoudsopgave INLEIDING 3 INDELING 4 INLOGGEN 5 COACHVIEW.NET INTERFACE EN

Nadere informatie

Praktisch aan de slag

Praktisch aan de slag Praktisch aan de slag 1. 2. Inhoudsopgave Inleiding Navigatie en programma onderdelen Starten met Leerwinst door middel van arrangeren Schema arrangeren Op groepsniveau een plan schrijven Op leerlingniveau

Nadere informatie

Handleiding administrator

Handleiding administrator Handleiding administrator september 2016 Handleiding Administrator Als administrator van uw bedrijf, kunt u in de Administrator omgeving de accounts van uw kantoor beheren en rapporten uitdraaien. U vindt

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. mijncaress Cliëntportaal. Versie: 3.0

Gebruikershandleiding. mijncaress Cliëntportaal. Versie: 3.0 Gebruikershandleiding mijncaress Cliëntportaal Versie: 3.0 Gebruikershandleiding mijncaress Cliëntportaal Versie 2.0 Pagina 1 van 19 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inloggen in het Cliëntportaal...

Nadere informatie

Handreiking vergelijken op Scholenopdekaart.nl

Handreiking vergelijken op Scholenopdekaart.nl Handreiking vergelijken op Scholenopdekaart.nl versie 2.0, Copyright 2016 VO-raad Alle rechten voorbehouden. Niets van deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd gegevensbestand,

Nadere informatie

Handleiding Zwem4daagse website voor organisatoren

Handleiding Zwem4daagse website voor organisatoren Handleiding Zwem4daagse website voor organisatoren Voor u ligt de handleiding voor de Zwem4daagse website voor organisaties. U kunt deze site inrichten naar u eigen wensen met uw eigen teksten, kunt u

Nadere informatie

Werkinstructie MijnZZ Zakelijk

Werkinstructie MijnZZ Zakelijk Werkinstructie MijnZZ Zakelijk Werkinstructie gebruik MijnZZ Zakelijk Inloggen U kunt inloggen via www.zorgenzekerheid.nl/zakelijk. Rechtsboven is de link Inloggen MijnZZ Zakelijk te zien. Welke taken

Nadere informatie

Handleiding korte instructie gebruik LommOnline voor verenigingen. Stap 1. Vooraf:

Handleiding korte instructie gebruik LommOnline voor verenigingen. Stap 1. Vooraf: Handleiding korte instructie gebruik LommOnline voor verenigingen Stap 1 Stap 2 Ga naar lommonline.nl/admin Voer je gebruikersnaam in Voer je wachtwoord in Klik op inloggen Vooraf: Je bent nu op de beheerderspagina.

Nadere informatie

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden

Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Handleiding 103: Collecte Database (CDB) voor Wijkhoofden Gebruik handleiding 103: Deze handleiding is bestemd voor wijkhoofden en Vrienden die gegevens gaan verwerken en bewerken in een wijk binnen een

Nadere informatie

Handleiding Online dossier beheerportaal

Handleiding Online dossier beheerportaal 1 HANDLEIDING ONLINE DOSSIER BEHEER U gaat gebruik maken van het verzenden van documenten aan uw cliënten via Online dossier (DP) van Van Brug Software. U kunt via de software van Van Brug Software (Codex

Nadere informatie

BEDRIJVEN MONITOREN MET HET RISICO REGISTER

BEDRIJVEN MONITOREN MET HET RISICO REGISTER BEDRIJVEN MONITOREN MET HET RISICO REGISTER Bedrijven toevoegen aan het Risico Register Er bestaan verschillende manieren om bedrijven aan het Risico Register toe te voegen. Handmatig Wanneer u een rapport

Nadere informatie

Eindgebruikershandleiding Jira

Eindgebruikershandleiding Jira Eindgebruikershandleiding Jira Datum: 19-11-2012 Auteur: ing. N. Jonathans Versie: 2.1 Green Valley heeft als missie software te ontwikkelen waardoor de burger en het bedrijfsleven nog prettiger en makkelijker

Nadere informatie

Wegwijzer handleiding

Wegwijzer handleiding Wegwijzer handleiding versie 2016.3.1 Met behulp van deze korte handleiding kunt u stapsgewijs een Wegwijzer onderzoek uitvoeren binnen Dariuz Works. U kunt een uitgebreide handleiding terugvinden op onze

Nadere informatie

Handleiding Factureren 7x24

Handleiding Factureren 7x24 Handleiding Factureren 7x24 HOME Met Factureren 7x24 kunt u online u facturen samenstellen en inboeken. U kunt de facturen printen en per post versturen, maar u kunt ze ook automatisch e-mailen, of elektronisch

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Tropaz

Gebruikershandleiding Tropaz Gebruikershandleiding Tropaz Zorginstellingen November, 2018 Inhoudsopgave 1. Algemeen... 3 2. Inloggen... 4 2.1 2.1 De eerste keer aanmelden... 4 2.2 Aanmeldscherm... 5 2.3 2.3 Wachtwoord vergeten of

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

Handleiding ABK Extra - Zoekprofielen

Handleiding ABK Extra - Zoekprofielen Handleiding ABK Extra - Zoekprofielen U vindt in deze handleiding: 1. Inleiding... 2 2. Abonnementsvormen... 2 3. Zoeken... 2 3.1 Aankondigingen overzicht... 3 3.2 Zoekfilter... 4 3.3 Hoofdinhoud... 5

Nadere informatie

Klik op de tegel Leerwinstplan. Klik op de tegel Leerlingprofiel. Selecteer links bovenin een leerling en domein uit de lijst

Klik op de tegel Leerwinstplan. Klik op de tegel Leerlingprofiel. Selecteer links bovenin een leerling en domein uit de lijst Leerlingprofiel - Pedagogisch en didactisch handelen invoeren Klik op de tegel Leerlingprofiel Selecteer links bovenin een leerling en domein uit de lijst Klik bij Pedagogisch en didactisch handelen op

Nadere informatie

Handleiding VO LDOS 1 Handleiding VO LDOS, juli 2016

Handleiding VO LDOS 1 Handleiding VO LDOS, juli 2016 Handleiding VO LDOS 1 Inleiding... 3 Werkwijze voor het VO... 4 Aanmelden... 4 Inzien en afdrukken van het OKR... 4 Gegevens overzetten naar het eigen LVS.... 5 Toelatingsbesluit invoeren... 5 1. Gegevens...

Nadere informatie

Wij beschermen mensen

Wij beschermen mensen Wij beschermen mensen SafetyTracer handleiding Gebruikers 1. Inleiding 2 2. Inloggen 2 3. Gebruikers aanmaken 3 4. Gebruikers koppelen 5 5. Gebruikers wijzigen 7 6. Gebruikers verwijderen 8 7. Gebruikers

Nadere informatie

Papieren afnames scoren Gebruikershandleiding voor het Hogrefe Testsystem

Papieren afnames scoren Gebruikershandleiding voor het Hogrefe Testsystem Papieren afnames scoren Gebruikershandleiding voor het Hogrefe Testsystem 1. Inloggen Ga naar het volgende internetadres: www.hogrefe-online.com U kunt hier uw serienummer en wachtwoord invullen. Klik

Nadere informatie

Taken verdelen portal Centrale Eindtoets

Taken verdelen portal Centrale Eindtoets Taken verdelen portal Centrale Eindtoets Helpdesk Centrale Eindtoets Het gebruik van de portal Centrale Eindtoets wordt ondersteund door de helpdesk Centrale Eindtoets. Bereikbaar op werkdagen van 8.30-17.00

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Tropaz voor zelfmanagementpatiënten

Gebruikershandleiding. Tropaz voor zelfmanagementpatiënten Gebruikershandleiding Tropaz voor zelfmanagementpatiënten Contactgegevens: Trombosedienst Elkerliek Ziekenhuis Telefoon: 0492-595973 e-mailadres: trombosedienst@elkerliek.nl 2 Inhoudsopgave 1. Algemeen...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Web boeking Van Duuren my.vanduuren.com. Versie 1.1

Gebruikershandleiding Web boeking Van Duuren my.vanduuren.com. Versie 1.1 Gebruikershandleiding Web boeking Van Duuren my.vanduuren.com Versie 1.1 1. Registratie en inloggen Voor u ligt de handleiding voor de Track & Trace en web boeking omgeving van Van Duuren Districenters.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding I-Wise web portaal De weg naar informatie Gebruikershandleiding Inhoud 1. Algemeen... 2 2. Werkwijze schermen... 4 3. Beheer... 6 4. Filters... 9 5. Bestuurder gegevens wijzigen... 11 6. Kilometer verwerking...

Nadere informatie

4.Starten met Hart & Ziel

4.Starten met Hart & Ziel 4.Starten met Hart & Ziel Scholen kunnen zich gedurende het gehele schooljaar aanmelden voor Hart & Ziel. Besluit uw school om te gaan starten met Hart & Ziel dan worden de schoolgegevens opgevraagd en

Nadere informatie

AIMS gebruikershandleiding - Jaarverantwoording BIS

AIMS gebruikershandleiding - Jaarverantwoording BIS AIMS gebruikershandleiding - Jaarverantwoording BIS 1 Inhoud 2 Inleiding... 3 Jaarverantwoording indienen... 4 Uw dossier bekijken... 9 Uw gegevens wijzigen... 10 Speellijsten... 11 Inleiding 3 Deze gebruikershandleiding

Nadere informatie

Handleiding Mijn Golfpagina

Handleiding Mijn Golfpagina Handleiding Mijn Golfpagina De vernieuwde 'Mijn Golfpagina' In deze handleiding wordt uitgelegd wat er vernieuwd is aan 'Mijn Golfpagina' van de Herkenbosche en welke functionaliteiten, nu dan wel binnenkort,

Nadere informatie

Handleiding. Gastlessen-matching-systeem

Handleiding. Gastlessen-matching-systeem Handleiding Gastlessen-matching-systeem Versie 9 November 2018 1 Beste coördinator, Tijdens de Week van het geld worden door heel het land gastlessen gegeven om kinderen op de basisschool te leren omgaan

Nadere informatie

Welke NAW-gegevens kunt u via de data export in de uitstroommonitor plaatsen?

Welke NAW-gegevens kunt u via de data export in de uitstroommonitor plaatsen? Handleiding data-export uit magister naar de uitstroommonitor Met behulp van deze handleiding informeren we u over de wijze waarop u gebruik kunt maken van een zogenaamde data-export uit Magister naar

Nadere informatie

Uitzend Software Diensten BV. UBplusOnline. Handleiding voor inleners

Uitzend Software Diensten BV. UBplusOnline. Handleiding voor inleners Uitzend Software Diensten BV UBplusOnline Handleiding voor inleners Versie 5.00-B april 2012 Inhoudsopgave H1. Starten met UBplusOnline 1.1 UBplusOnline instellen 3 1.2 Inloggen als contactpersoon 5 H2.

Nadere informatie

INLOGGEN Vul gebruikersnaam en wachtwoord in, en klik op log in.

INLOGGEN Vul gebruikersnaam en wachtwoord in, en klik op log in. Snel starten met Testweb PSL als coördinator WAAR? Je vindt Testweb PSL op de volgende website: www.testweb.bsl.nl Je kunt inloggen in het groene vak aan de rechterkant: Direct inloggen Testweb PSL INLOGGEN

Nadere informatie

Handleiding indienen subsidieaanvraag via de Stimulus Webportal

Handleiding indienen subsidieaanvraag via de Stimulus Webportal Handleiding indienen subsidieaanvraag via de Stimulus Webportal Inhoud Handleiding indienen subsidieaanvraag via de Stimulus Webportal... 1 1. Algemeen... 2 1.2 Aanmaken van gebruikersaccount... 2 2. Indienen

Nadere informatie

HANDLEIDING ONLINE DOSSIER (CODEX)

HANDLEIDING ONLINE DOSSIER (CODEX) HANDLEIDING ONLINE DOSSIER (CODEX) 2019 Van Brug Software Niets uit deze opgave mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt door middel van druk, fotokopie, microfilm, geluidsband, elektronica of

Nadere informatie

HANDLEIDING SERVICEDESKPORTAL

HANDLEIDING SERVICEDESKPORTAL HANDLEIDING SERVICEDESKPORTAL SCHOUW INFORMATISERING B.V. 11-10-2018 HANDLEIDING SERVICEDESKPORTAL Schouw Informatisering B.V. behoudt zich het recht voor veranderingen in deze publicatie te allen tijde

Nadere informatie

HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER

HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER HANDLEIDING VEILIG THUIS CLUSTERBEHEER INLEIDING Voor de Veilig Thuis organisaties is in opdracht van de VNG blended learning trainingsmateriaal ontwikkeld door VanMontfoort en Augeo over de thema s Kindermishandeling

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Web boeking Van Duuren my.vanduuren.com. Versie 2.0

Gebruikershandleiding Web boeking Van Duuren my.vanduuren.com. Versie 2.0 Gebruikershandleiding Web boeking Van Duuren my.vanduuren.com Versie 2.0 1. Registratie en inloggen Voor u ligt de handleiding voor de Track & Trace en web boeking omgeving van Van Duuren Districenters.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Cliëntportaal

Gebruikershandleiding Cliëntportaal Gebruikershandleiding Cliëntportaal Augustus 2017, versie 1.0 Inhoudsopgave 1. Inloggen in het Cliëntportaal... 2 1.1 Inloggen... 3 1.2 Accepteren van een uitnodiging... 4 1.3 Wachtwoord vergeten?... 4

Nadere informatie

Leerlingen inschrijven portal Centrale Eindtoets

Leerlingen inschrijven portal Centrale Eindtoets Leerlingen inschrijven portal Centrale Eindtoets Helpdesk Centrale Eindtoets Het gebruik van de portal Centrale Eindtoets wordt ondersteund door de helpdesk Centrale Eindtoets. Bereikbaar op werkdagen

Nadere informatie

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven

In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven In deze handleiding wordt de werking van het extranet beschreven Eerste keer inloggen... 1 Werken in extranet... 2 Mijn gegevens... 3 Uitloggen... 4 Boek rit... 4 Ritten... 8 Home... 10 Zoeken... 10 Wachtwoord

Nadere informatie

RIVM - Peridos. Handleiding Instellen wachtwoord

RIVM - Peridos. Handleiding Instellen wachtwoord RIVM - Peridos Handleiding Instellen wachtwoord Datum: 9 februari 2011 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 1. INLEIDING...3 2. INSTELLEN VAN HET WACHTWOORD...4 09-02-2011 Pagina 2 van 6 Inleiding 1. Inleiding

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Ouder Login TSO

Gebruikershandleiding. Ouder Login TSO Gebruikershandleiding Ouder Login TSO Gebruikershandleiding ouder login Gaat u gebruik maken van de tussenschoolse opvang op de Hertog van Gelre, dan kunt u zich via de website van MAM's Kinderopvang registreren

Nadere informatie

Handleiding voor aanleveren van telefoonnummers voor nummerherkenning

Handleiding voor aanleveren van telefoonnummers voor nummerherkenning Handleiding voor aanleveren van telefoonnummers voor nummerherkenning 1. Stap voor stap nummers aanleveren Stap 1: inloggen op de website voor nummerherkenning Stap 2: soort kantoor aangeven Stap 3: check

Nadere informatie

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school Handleiding GRAS (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school December 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Account

Nadere informatie

PhPlist Gebruikers Handleiding

PhPlist Gebruikers Handleiding PhPlist Gebruikers Handleiding Auteur: Sander Duivenvoorden Bedrijf: Buildnet webservices E-mail: support@buildnet.nl Datum: 23-09-2008 Laatste wijziging: 17-10-2008 Versie: 1.1 1 Inleiding Het verzenden

Nadere informatie

Taken verdelen portal Centrale Eindtoets

Taken verdelen portal Centrale Eindtoets Taken verdelen portal Centrale Eindtoets Helpdesk Centrale Eindtoets Het gebruik van de portal Centrale Eindtoets wordt ondersteund door de helpdesk Centrale Eindtoets. Bereikbaar op werkdagen van 8.30-17.00

Nadere informatie

Handleiding planner. Handleiding RoosterPlaats pagina 1

Handleiding planner. Handleiding RoosterPlaats pagina 1 Handleiding planner Handleiding RoosterPlaats pagina 1 In dit document wordt uiteengezet hoe u aan de hand van onderstaande 5 stappen een rooster kan maken. Voordat u kunt beginnen met het creëren van

Nadere informatie

Handleiding spitsfactuur imuis Online.

Handleiding spitsfactuur imuis Online. Handleiding spitsfactuur imuis Online. 1. Inloggen imuis Online. Log in op: https://inloggen.mondtadviesgroep.nl/imuis_net/inlogscherm.aspx Of via http://www.mondtadviesgroep.nl/ (rechtsboven Inloggen

Nadere informatie

Betrokken bij het Onderwijs

Betrokken bij het Onderwijs Overstapservice Onderwijs (OSO) wijzigdatum: 21-7-2016 Betrokken bij het Onderwijs II Handleiding SchoolOAS 5 OSO Inhoudsopgave 1 Aanleverpunt aanmaken en registreren 1 2 Voorbereiding voor het uitwisselen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. mijncaress Cliëntportaal. Versie: 3.1

Gebruikershandleiding. mijncaress Cliëntportaal. Versie: 3.1 Gebruikershandleiding mijncaress Cliëntportaal Versie: 3.1 Gebruikershandleiding mijncaress Cliëntportaal Versie 3.1 Pagina 1 van 21 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inloggen in het Cliëntportaal...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. Tropaz voor reguliere patiënten

Gebruikershandleiding. Tropaz voor reguliere patiënten Gebruikershandleiding Tropaz voor reguliere patiënten Contactgegevens: Trombosedienst Result Laboratorium Adres: Stationspark 450 3364 DA Sliedrecht Telefoon: (078) 654 50 50 2 Inhoudsopgave 1. Algemeen...

Nadere informatie

Handleiding voor het aanvragen van accreditatie intercollegiaal overleg

Handleiding voor het aanvragen van accreditatie intercollegiaal overleg Handleiding voor het aanvragen van accreditatie intercollegiaal overleg Algemene aanwijzingen voor het gebruik van het digitale systeem In de meeste schermen wordt extra uitleg gegeven. Deze uitleg is

Nadere informatie

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen

OFFICE 365. Start Handleiding Leerlingen OFFICE 365 Start Handleiding Leerlingen Meer info: Naast deze handleiding is er zeer veel informatie reeds voorhanden op het internet of door op het vraagteken te klikken in de Office 365 omgeving. Ook

Nadere informatie

Basisscholen POVO Handleiding voor de eindtoets

Basisscholen POVO Handleiding voor de eindtoets Basisscholen POVO Handleiding voor de eindtoets HOME Stappenplan Direct naar (muisklik) 1. Scores & profielbladen eindtoets importeren 2. Overdrachtsformulier eindtoets invullen 3. Overdrachtsformulier

Nadere informatie

Handleiding Official Portal

Handleiding Official Portal SPORTLINK, MEER TIJD VOOR SPORT Handleiding Official Portal KNBSB DE HANDLEIDING In deze handleiding wordt u stap voor stap door de applicatie geleid. Aan de hand van afbeeldingen wordt elke handeling

Nadere informatie

Handleiding mijn.intertraining.nl

Handleiding mijn.intertraining.nl TSA Group Delft bv Handleiding mijn.intertraining.nl Gebruikershandleiding Datum: 25-5-2016 Versie: 0.1-A Dit document beschrijft het gebruik van het klantenportal van Intertraining. Inhoud 1 Inleiding...

Nadere informatie

Snel starten met Testweb PSL-b als Leerkracht

Snel starten met Testweb PSL-b als Leerkracht Snel starten met Testweb PSL-b als Leerkracht WAAR? Je vindt Testweb PSL op de volgende website: www.testweb.bsl.nl Je kunt inloggen in het groene vak aan de rechterkant: Direct inloggen Testweb PSL INLOGGEN

Nadere informatie

Inhoud Inkopen Status... 2 Snel inkopen registreren... 3 Leverancier toevoegen... 3 Inkopen aanpassen of verwijderen... 4 Rapport: Inzoomen...

Inhoud Inkopen Status... 2 Snel inkopen registreren... 3 Leverancier toevoegen... 3 Inkopen aanpassen of verwijderen... 4 Rapport: Inzoomen... Handleiding Inkoopregistratie In deze handleiding krijg je uitgelegd hoe de module Inkopen werkt. Er wordt beschreven hoe de diverse pagina s onder het menu-item Inkopen werken en waarvoor zij bedoeld

Nadere informatie

Stappenplan gebruik Ouders/Verzorgers

Stappenplan gebruik Ouders/Verzorgers Stappenplan gebruik Ouders/Verzorgers Handleiding gebruik Mijnschoolinfo Schoolmedewerkers v 29.7.2014 1 Inhoud 1. Activeren van Mijnschoolinfo als ouder... 3 2. Wachtwoord kwijt of wijzigen... 3 2.1 Wachtwoord

Nadere informatie

Handleiding website Rijnland Geschiedenis

Handleiding website Rijnland Geschiedenis Handleiding website Rijnland Geschiedenis De website Rijnlandgeschiedenis.nl biedt ruimte aan verenigingen om zelf informatie over hun vereniging toe te voegen en te beheren, waaronder een profiel van

Nadere informatie