VERSLAG RAAD VAN BESTUUR 18/07/2018

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VERSLAG RAAD VAN BESTUUR 18/07/2018"

Transcriptie

1 Vlaamse Reddingsfederatie vzw RedFed 1 Verslag Raad van Bestuur VERSLAG RAAD VAN BESTUUR 18/07/ WELKOM De voorzitter opent de vergadering om 20u00 en heet de aanwezigen van harte welkom. Hij dankt ook de aanwezigen om vandaag aanwezig te zijn. AANWEZIGHEDEN EN QUORUM Aanwezig Philippe Raes Luc Van den Broeck Flor Bosmans Karel Logghe Wim Nuyens Verontschuldigd Patrick Lambregts Kris Thys Jonatan Helpers Ann Saelens Bart Dejonghe voorzitter secretaris-generaal / penningmeester ondervoorzitter voorzitter opleidingscommissie voorzitter sportcommissie voorzitter provinciale commissie Antwerpen voorzitter provinciale commissie Limburg voorzitter provinciale commissie Oost-Vlaanderen voorzitter provinciale commissie Vlaams-Brabant voorzitter provinciale commissie West-Vlaanderen Volmachten Kris Thys geeft zijn volmacht aan Wim Nuyens. Jonatan Helpers geeft zijn volmacht aan Philippe Raes. Ann Saelens geeft haar volmacht aan Flor Bosmans. Bart Dejonghe geeft zijn volmacht aan Karel Logghe. Bijkomend aanwezig Hilde Van Grieken Algemeen Directeur (verslaggeefster) Quorum De Raad van Bestuur bestaat uit 10 stemgerechtigde leden. Er zijn 9 stemgerechtigde leden aanwezig. De Raad van Bestuur kan alle statutaire beslissingen treffen.

2 Vlaamse Reddingsfederatie vzw RedFed 2 Verslag Raad van Bestuur GOEDKEURING VAN DE AGENDA De volgende agenda wordt (U: 9) goedgekeurd. Er zijn geen toevoegingen. 1. Welkom 2. Aanwezigheden en quorum 3. Goedkeuring van de agenda 4. Goedkeuring van het verslag van de vergadering van 8 mei Opvolging van de beslissingen van de vorige raad van bestuur 5.1. Opvolging taken van de voorzitter 5.2. Opvolging taken van de raad van bestuur 5.3. Opvolging taken van het secretariaat 6. Opvolging van de beslissingen van het dagelijks bestuur 7. Vorderingsrapporten actieplan Kalender Beleidsplan Actieplan vorderingen juli Goed Bestuur 8. Rapport en voorstellen (projectformulieren) vanwege de voorzitter 8.1. Selecties nationale eliten kern 9. Rapport en voorstellen (projectformulieren) vanwege de secretaris generaal/penningmeester 9.1. Evaluatie financiële toestand van 01/01/2018 tot 18/07/ Rapport en voorstellen (projectformulieren) vanwege het dagelijks bestuur 11. Rapport en voorstellen (projectformulieren) vanwege het secretariaat 12. Rapport en voorstellen (projectformulieren) vanwege de provinciale commissies Antwerpen Limburg Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen 13. Rapport en voorstellen (projectformulieren) vanwege de permanente commissies Opleidingscommissie Sportcommissie 14. Diversen 15. Afsluiting 3. GOEDKEURING VAN HET VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 8 MEI 2018 Het verslag van de vorige vergadering wordt weergeven in APPENDI 01. Er zijn twee opmerkingen: Naar aanleiding van de sollicitatie van Kristel Crombez op de openstaande vacature Sporttechnisch Coördinator recreatieve sportbeoefening wil de Raad van Bestuur graag toevoegen dat Kristel Crombez unaniem (U: 9) niet aanvaard wordt als nieuw

3 Vlaamse Reddingsfederatie vzw RedFed 3 Verslag Raad van Bestuur personeelslid. Op de vorige vergadering werd dit onderwerp reeds besproken maar niet toegevoegd in het verslag. Wim Nuyens maakt de opmerking dat er in het verslag 2 personen aanvaard werden als Master Instructor. Wim Nuyens zou ook graag een aanvraag voor Expert Lifesaving indienen. De Raad van Bestuur stelt voor om het opgesteld document waar deze titels zijn in opgenomen ter goedkeuring voor te leggen op de volgende vergadering. Het projectformulier wordt dan ingediend door de opleidingscommissie. De aanvraag van Wim Nuyens kan hier dan ineens aan toegevoegd worden. Het verslag wordt (U: 9) goedgekeurd door de Raad van Bestuur. 4. OPVOLGING VAN DE BESLISSINGEN VAN DE VORIGE RAAD VAN BESTUUR 5.1 Opvolging taken van de voorzitter De voorzitter heeft een doodle opgemaakt om de vergadering in te plannen. Uit de doodle bleek dat 18 juli de meest geschikte dag was. 5.2 Opvolging taken van Raad van Bestuur De Raad van Bestuur had volgende taken op te volgen: Actieplan 2018: Karel Logghe heeft de acties over de opleidingen bekeken en Hilde Van Grieken hierover de nodige feedback bezorgd (zie punt 7.2.1). Goed Bestuur: Luc Van den Broeck zou volgende zaken asap in orde brengen: o Arts voor Medisch-Ethische Commissie: Wijnand Hubregsen heeft ondertussen Stijn Boogaerts aangesproken om deze taak op zich te nemen. Wim Nuyens vraagt extra verduidelijking over de functie van de API. De Raad van Bestuur is van mening om tegen de komende Algemene Vergadering mensen warm te maken om deel te nemen aan deze commissie. Er zijn nog enkele open plaatsen die niet ingevuld zijn. De leden van de Medisch-Ethische commissie zullen op de eerstvolgende Algemene Vergadering aanvaard moeten worden. o Lidmaatschap Vlaams Doping Tribunaal (VDT): Philippe Raes moet dit document nog ondertekenen. Hilde Van Grieken zal dit in pdf-bestand per mail aan hem bezorgen. Personeel: o Luc Van den Broeck maakt een overeenkomst op voor het tijdskrediet van Katleen Pittevils:

4 Vlaamse Reddingsfederatie vzw RedFed 4 Verslag Raad van Bestuur Opvolging taken secretariaat Er is een opmerking gekomen van Acerta op de aanvraag die Katleen Pittevils heeft ingediend. Er zijn problemen bij het nemen van tijdskrediet om de veertien dagen. Luc Van den Broeck volgt dit verder op en brengt dit voor 15 augustus in orde. Aankoop tenten: Wijnand Hubregsen heeft de bestelling van de tenten geplaatst. De tenten werden ondertussen ook geleverd en zijn voor een eerste maal gebruikt tijdens de FILCOW (7-8 juli 2018). Aanpassing LAP: Hilde Van Grieken heeft de aanpassing in LAP inzake de beroepsverzekering in orde gebracht. Zonder tegenbericht van Luc Van den Broeck zal Hilde Van Grieken de communicatie naar de clubs uitvoeren op 26 juli. Personeel: o Hilde Van Grieken heeft de vacature ter vervanging van haar afwezigheid online geplaatst op verschillende website (Sportdatabank Vlaanderen, VSF, ISB). Daarnaast werd de vacature ook kenbaar gemaakt via de eigen communicatiekanalen (website, sociale media, nieuwsbrief). Zoals reeds besproken in punt 3 is de kandidatuur van Kristel Crombez niet weerhouden door de Raad van Bestuur. Ondertussen hebben er twee positieve gesprekken plaatsgevonden met David Schoukens. Hij is ondertussen aangenomen door het Dagelijks Bestuur en zal starten op donderdag 26 juli. Luc Van den Broeck en Katleen Pittevils volgen dit administratief verder op. Vergoeding PK: Wijnand Hubregsen heeft de feedback samen met de VSC bekeken en de commissie is tot een consensus gekomen. De Raad van Bestuur stelt voor om het aangepast document ter goedkeuring voor te leggen op de eerstvolgende vergadering van de Raad van Bestuur. Topsport: Wijnand Hubregsen heeft de beslissing van de Raad van Bestuur gecommuniceerd naar de atleten van de nationale kern. De Raad van Bestuur verduidelijkt: de atleet zal EUR (= 50% van de totale kosten) zelf moeten financieren maar de federatie doet alle boekingen. Philippe Raes geeft nog de juiste instructies door aan Wijnand Hubregsen zodat de communicatie zeer duidelijk en correct naar alle atleten van de nationale kern kan gebeuren.

5 Vlaamse Reddingsfederatie vzw RedFed 5 Verslag Raad van Bestuur OPVOLGING VAN DE BESLISSINGEN VAN HET DAGELIJKS BESTUUR Het dagelijks bestuur is niet samengekomen. 7.1 Kalender 2018 De kalender van de activiteiten in 2018 wordt weergegeven en staan eveneens op de RedFed-website en in het magazine De Boei. De sportkalender voor het najaar 2018 staat nog niet op de RedFed-website. Wim Nuyens volgt dit verder op. De Raad van Bestuur heeft dit document ontvangen en heeft geen verdere opmerkingen. 7.2 Beleidsplan Actieplan vorderingen juli 2018 De vorderingen van het actieplan 2018 worden weergegeven in APPENDI 02. Momenteel zijn er 51% van de acties reeds voltooid. 22% van de acties werden nog niet opgestart. Philippe Raes maakt hier de opmerking over S06O03: Tegen eind 2019 worden 3 jeugdbrevetten uitgewerkt. Momenteel heeft RedFed al een mooie brevettenlijn uitgewerkt. In het beleidsplan zijn er nog 3 extra jeugdbrevetten (nipper, rookie en junior) opgenomen. De inhoud van deze brevettenreeks werd opgemaakt door een werkgroep o.l.v. Carmen Lecluyse. De brevetten zijn voornamelijk gericht naar clubs (zowel aanbod open water en zwembad, sportspecifiek materiaal, behalen binnen een bepaalde tijd). De Raad van Bestuur vraagt zich af of deze extra brevettenreeks noodzakelijk is. Gaan de clubs hiervan gebruik maken? Moet hier werk en geld in gestoken worden door de federatie? De Raad van Bestuur stelt voor om een bevraging te houden bij de clubs of hier nood/vraag naar is. Zij zijn tenslotte het doelpubliek. Wim Nuyens maakt ook de opmerking om dit eventueel mee op te nemen in de nieuwe cursustekst Instructeur B. Hilde Van Grieken bezorgt de inhoud van de brevetten aan Wim Nuyens zodat hij dit al eens kan bekijken.

6 Vlaamse Reddingsfederatie vzw RedFed 6 Verslag Raad van Bestuur Goed Bestuur De zelfscan voor het meten van de harde en zachte indicatoren rond de parameter Goed Bestuur wordt weergegeven in APPENDI 03. De totaalscore Goed Bestuur harde indicatoren is momenteel 74%. Hilde Van Grieken stelt de vraag of alle raadsleden de gedragscode van de federatie willen ondertekenen. Ook dit is een belangrijke indicator (3.9c) rond goed bestuur. Philippe Raes stelt voor om de zelfevaluatie van de Raad ven Bestuur (harde indicator 3.8) op de agenda van de volgende Raad van Bestuur te plaatsen. 8 RAPPORT EN VOORSTELLEN VAN DE VOORZITTER 8.1 Selecties nationale eliten kern Op de selecties van de nationale eliten kern is er een tegenreactie gekomen van Jeroen Lecoutere. Hij is niet akkoord met de genomen selecties en is overtuigd dat hij in vorm is. Philippe Raes heeft naar aanleiding van deze reactie enkele mensen opgebeld. Wim Nuyens geeft ook extra verduidelijking over de genomen selecties. De Raad van Bestuur beslist het volgende (U: 9): Op basis van het verslag en de verdediging van Jeroen Lecoutere laat de Raad van Bestuur hem gaan naar het WK in Adelaide. Indien er nog andere atleten niet akkoord gaan met de genomen selecties, zullen zij hun vormpeil nog moeten bewijzen. Aan deze atleten zal worden gevraagd om minstens twee maal een top 16 plaats te behalen in Warendorf om alsnog in de selecties opgenomen te worden. Deelname in Warendorf dient te gebeuren op eigen initiatief. Philippe Raes zal deze beslissing persoonlijk communiceren naar Jeroen Lecoutere. 9 RAPPORT EN VOORSTELLEN VAN DE SECRETARIS GENERAAL / PENNINGMEESTER 9.1 Evaluatie financiële toestand van 01/01/2018 tot 18/07/2018 De secretaris-generaal/penningmeester overloopt het financieel overzicht. Luc Van den Broeck heeft een prognose tot 31/12/2018 laten opmaken door Katleen Pittevils. Alle lonen tot het einde van jaar zijn hierin mee opgenomen. De afschrijvingen (totaal: EUR) zijn overgenomen van vorig jaar. Volgens de prognose zouden we in 2018 eindigen op een positief saldo van EUR. Financieel overzicht per analytische code wordt weergegeven in APPENDI 04. De Raad van Bestuur heeft het document ontvangen en heeft geen bijkomende vragen.

7 Vlaamse Reddingsfederatie vzw RedFed 7 Verslag Raad van Bestuur RAPPORT EN VOORSTELLEN VANWEGE HET DAGELIJKS BESTUUR Het dagelijks bestuur heeft geen voorstellen. 11 RAPPORT EN VOORSTELLEN VANWEGE HET SECRETARIAAT 11.1 Stages Het projectformulier voor stages wordt voorgelegd aan de Raad van Bestuur. Het secretariaat heeft momenteel 2 voorstellen ingediend voor een stageplaats voor studenten Sportmanagement en Bedrijfsmanagement. Wim Nuyens stelt voor om in de toekomst zeker in te zetten op G-sport. Sport Vlaanderen geeft namelijk veel subsidies voor deze doelgroep. Wim Nuyens heeft al eens samengezeten met een leerkracht BUSO om de mogelijkheden hierrond te bekijken. Volgens Wim Nuyens kunnen we dit perfect integreren in onze sport. Dit thema kan bijvoorbeeld verder uitgewerkt worden door een student/stagiair. De Raad van Bestuur gaat daarom ook unaniem (U: 9) akkoord met het ingediend projectformulier. 12 RAPPORT EN VOORSTELLEN VAN DE PROVINCIALE COMMISSIES 12.1 Antwerpen Patrick Lambregts, voorzitter, is verontschuldigd Limburg Kris Thys, voorzitter, is verontschuldigd Oost-Vlaanderen Jonatan Helpers, voorzitter, is verontschuldigd Vlaams-Brabant Ann Saelens, voorzitter, is verontschuldigd West-Vlaanderen

8 Vlaamse Reddingsfederatie vzw RedFed 8 Verslag Raad van Bestuur Bart Dejonghe, voorzitter, is verontschuldigd. 13 RAPPORT EN VOORSTELLEN VAN DE PERMANENTE COMMISSIES 13.1 Opleidingscommissie Er heeft een vergadering van de opleidingscommissie plaatsgevonden op 18 juni Het verslag van de vergadering wordt weergegeven in APPENDI 05. Karel Logghe, voorzitter Opleidingscommissie, meldt het volgende: Overgangsmodule Redder aan Zee naar Hoger Redder: WOBRA wil het aantal uren verminderen voor de overgangsmodule Redder aan Zee naar Hoger Redder. Na de 3 cursussen in het najaar 2018 zal deze vraag met de 3 docenten bekeken worden. Zij zullen bekijken of dit effectief ook toegepast kan worden. Aankoop didactisch materiaal: Hilde Van Grieken is momenteel het materiaal aan het nakijken samen met 2 extra nazichters. Aan de hand van de nieuwe materiaallijst zal Hilde Van Grieken aan Karel Logghe laten weten of er nieuw materiaal dient aangekocht te worden. Vermoedelijk zal dit tegen eind juli geweten zijn. FILCOW: Karel Logghe vond de locatie van de secretariaatstent niet goed gelocaliseerd. Verbetering connecties club-api, federatie-api en Sport Vlaanderen-API: Taak om te bekijken door de Medisch-Ethische commissie. Extra verduidelijking geven via de communicatie van de federatie: De Boei, nieuwsbrief, 13.2 Sportcommissie Er heeft een vergadering van de sportcommissie plaatsgevonden op 7 juni Wim Nuyens, voorzitter Sportcommissie, meldt het volgende: Stage te Westende: Eén van de twee nationale jeugdbegeleiders kan niet aanwezig zijn tijdens de stage in Westende (half augustus). Dit is een verplichte stage voor de nationale jeugdploeg. Er moet gezocht worden naar een vervanger. Wijnand Hubregsen zal een mail uitsturen om dit probleem op te lossen. Materiaal EJK: Er zijn chauffeurs nodig om het materiaal van België naar Ierland te vervoeren. Er zal aan de ouders/begeleiders gevraagd worden om dit logistiek probleem op te vangen. Stappenplan van initiator naar trainer A: o Voor 2019 zullen cursisten zich gelijktijdig kunnen inschrijven voor de initiator pool en initiator ocean. o Contact met Sport Vlaanderen verloopt goed.

9 Vlaamse Reddingsfederatie vzw RedFed 9 Verslag Raad van Bestuur o Wijnand Hubregsen en Wim Nuyens zullen de teksten Instructeur pool en ocean schrijven dit jaar. o Volgend jaar zal de cursustekst trainer B geschreven worden. o De planning van de VTS-trainersopleidingen zijn klaar. Deze komt op de website van de Vlaamse Trainersschool op 15 oktober. Dag van de Redder: o Op 30 mei 2018 organiseerde Sportoase voor de eerste maal een Dag van de Redder. o Op 30 mei 2019 willen ze dit opnieuw organiseren. RedFed wil dit mee ondersteunen. Internationale officialopleiding: o 6-7 oktober te Antwerpen o Inschrijven via ILSE Technisch bulletin: o Versie 02 uitgebracht. o M-parcours voor oceanman/woman mixed/relay 14 DIVERSEN Datum volgende vergadering: 08/10/2018 Flor Bosmans wijst Hilde Van Grieken op haar reactie inzake het niet weerhouden van de kandidatuur van Kristel Crombez. 15 AFSLUITING De vergadering wordt afgesloten om 22u27. Philippe Raes Voorzitter Hilde Van Grieken Verslaggeefster De volgende vergadering staat gepland op: maandag 8 oktober 2018 in de regio van Gent

10 Vlaamse Reddingsfederatie vzw RedFed 10 Verslag Raad van Bestuur OVERZICHT TAAKVERDELING TEGEN DE VOLGENDE RAAD VAN BESTUUR: Goed Bestuur: o Lidmaatschap Vlaams Doping Tribunaal (VDT): Philippe Raes moet dit document nog ondertekenen. Hilde Van Grieken zal dit in pdf-bestand per mail aan hem bezorgen. o Zelfevaluatie: De Raad van Bestuur houdt een zelfevaluatie op de eerstvolgende vergadering. Personeel: o Luc Van den Broeck maakt een overeenkomst op voor het tijdskrediet van Katleen Pittevils tegen ten laatste 15 augustus. o Luc Van den Broeck en Katleen Pittevils volgen administratief de aanstelling van David Schoukens verder op. Aanpassing LAP: Zonder tegenbericht van Luc Van den Broeck zal Hilde Van Grieken de communicatie naar de clubs uitvoeren op 26 juli. Beleidsplan - jeugdbrevetten: Het secretariaat houdt een bevraging bij de clubs of er nood/vraag is naar een uitbreiding van de jeugdbrevetten. Vergoeding PK: Op de eerstvolgende vergadering van de Raad van Bestuur wordt het aangepast document voor de vergoeding van de PK s voorgelegd door de sportcommissie. Topsport: o Stage te Westende: Wijnand Hubregsen zal een mail uitsturen om dit probleem van een extra begeleider op te lossen. o Vervoer materiaal EJK: Chauffeurs zoeken om het materiaal van België naar Ierland te vervoeren. o Onkosten EJK/WK: Philippe Raes geeft nog de juiste instructies door aan Wijnand Hubregsen zodat de communicatie zeer duidelijk en correct naar alle atleten van de nationale kern kan gebeuren. o Selecties nationale eliten kern: Philippe Raes communiceert de beslissing van de Raad van Bestuur persoonlijk naar Jeroen Lecoutere. Aankoop didactisch materiaal: Hilde Van Grieken bezorgt Karel Logghe tegen eind juli een overzicht van het didactisch materiaal met vermelding van wat eventueel extra aangekocht dient te worden.

11 APPENDI 01 Vlaamse Reddingsfederatie vzw RedFed 1 Verslag Raad van Bestuur VERSLAG RAAD VAN BESTUUR 08/05/ WELKOM De voorzitter opent de vergadering om 20u10 en heet de aanwezigen van harte welkom. Hij dankt ook de aanwezigen om vandaag aanwezig te zijn. AANWEZIGHEDEN EN QUORUM Aanwezig Philippe Raes voorzitter Luc Van den Broeck secretaris-generaal / penningmeester Flor Bosmans ondervoorzitter Patrick Lambregts voorzitter provinciale commissie Antwerpen Kris Thys voorzitter provinciale commissie Limburg Jonatan Helpers voorzitter provinciale commissie Oost-Vlaanderen Ann Saelens voorzitter provinciale commissie Vlaams-Brabant (vanaf 20u40) Bart Dejonghe voorzitter provinciale commissie West-Vlaanderen Karel Logghe voorzitter opleidingscommissie Verontschuldigd Wim Nuyens Bijkomend aanwezig Hilde Van Grieken voorzitter sportcommissie Algemeen Directeur (verslaggeefster) Quorum De Raad van Bestuur bestaat uit 10 stemgerechtigde leden. Er zijn 8 stemgerechtigde leden aanwezig. De Raad van Bestuur kan alle statutaire beslissingen treffen. 2. GOEDKEURING VAN DE AGENDA De volgende agenda wordt (8: U) goedgekeurd. Er zijn geen toevoegingen. 1. Welkom

12 APPENDI 01 Vlaamse Reddingsfederatie vzw RedFed 2 Verslag Raad van Bestuur Aanwezigheden en quorum 3. Goedkeuring van de agenda 4. Goedkeuring van het verslag van de vergadering van 4 maart Opvolging van de beslissingen van de vorige raad van bestuur 5.1. Opvolging taken van de voorzitter 5.2. Opvolging taken van de raad van bestuur 5.3. Opvolging taken van het secretariaat 6. Opvolging van de beslissingen van het dagelijks bestuur 7. Vorderingsrapporten actieplan Kalender Beleidsplan Actieplan vorderingen mei Goed Bestuur 8. Rapport en voorstellen (projectformulieren) vanwege de voorzitter 9. Rapport en voorstellen (projectformulieren) vanwege de secretaris generaal/penningmeester 9.1. Evaluatie financiële toestand van 01/01/2018 tot 30/04/ Rapport en voorstellen (projectformulieren) vanwege het dagelijks bestuur 11. Rapport en voorstellen (projectformulieren) vanwege het secretariaat Aankoop tenten Toevoeging LAP Vervanging zwangerschapsverlof Hilde Van Grieken Aanvraag tijdskrediet Katleen Pittevils 12. Rapport en voorstellen (projectformulieren) vanwege de provinciale commissies Antwerpen Limburg Oost-Vlaanderen Vlaams-Brabant West-Vlaanderen 13. Rapport en voorstellen (projectformulieren) vanwege de permanente commissies Opleidingscommissie Sportcommissie 14. Diversen 15. Afsluiting 3. GOEDKEURING VAN HET VERSLAG VAN DE VERGADERING VAN 4 MAART 2018 Het verslag van de vorige vergadering wordt weergeven in APPENDI 01. Er zijn geen opmerkingen. Het verslag wordt (8:J7;O1) goedgekeurd door de Raad van Bestuur. 4. OPVOLGING VAN DE BESLISSINGEN VAN DE VORIGE RAAD VAN BESTUUR 5.1 Opvolging taken van de voorzitter

13 APPENDI 01 Vlaamse Reddingsfederatie vzw RedFed 3 Verslag Raad van Bestuur De voorzitter heeft een doodle opgemaakt op de vergadering in te plannen. Uit de doodle bleek dat 8 mei de meest geschikte dag was voor alle bestuursleden. 5.2 Opvolging taken van Raad van Bestuur De Raad van Bestuur had geen op te volgen taken. 5.3 Opvolging taken secretariaat Aankoop tenten: zie punt Wijnand Hubregsen heeft een projectformulier opgemaakt voor een aankoop van nieuwe tenten om zo de kapotte tenten te kunnen vervangen. 6 OPVOLGING VAN DE BESLISSINGEN VAN HET DAGELIJKS BESTUUR Het dagelijks bestuur is niet samengekomen omdat de voorzitter veel in het buitenland zat voor zijn werk. 7.1 Kalender 2018 De kalender van de activiteiten in 2018 wordt weergegeven en staan eveneens op de RedFed-website en in het magazine De Boei. De Raad van Bestuur heeft dit document ontvangen en heeft geen verdere opmerkingen. 7.2 Beleidsplan Actieplan vorderingen mei 2018 De vorderingen van het actieplan 2018 worden weergegeven in APPENDI 02. Momenteel zijn er 47% van de acties reeds voltooid. Er is tijdens de eerste maanden van dit jaar een enorme inspanning gevergd i.v.m. de acties rond Goed Bestuur (zie punt 7.2.2). Daarnaast meldt Hilde Van Grieken dat ze geen goed beeld heeft van wat momenteel de huidige stand van zaken is i.v.m. de opleidingen. Daarom vraagt ze aan Karel Logghe of hij de acties over de opleidingen wil bekijken en haar hierover feedback wil bezorgen tegen de volgende Raad van Bestuur Goed Bestuur

14 APPENDI 01 Vlaamse Reddingsfederatie vzw RedFed 4 Verslag Raad van Bestuur De zelfscan voor het meten van de harde en zachte indicatoren rond de parameter Goed Bestuur wordt weergegeven in APPENDI 03. Er is de afgelopen periode extra ingezet op deze parameter. Hilde Van Grieken had de opdracht gekregen van de Raad van Bestuur om de Statuten, het Huishoudelijk Reglement en de gevraagde interne reglementen aan te passen en/of op te stellen. De wijzigingen in deze documenten werden goedgekeurd op de Algemene Vergadering. De totaalscore rond Goed Bestuur (harde indicatoren) is hierdoor gestegen van 51% naar 74%. In de loop van 2018 zal er nog extra ingezet worden rond Goed Bestuur zodat dit percentage nog verder kan stijgen. De voorzitter meldt ook dat Hilde Van Grieken afgelopen week aanwezig was op een praatavond Goed Bestuur georganiseerd vanuit VSF. Hier werden enkele interessante topics vanuit de praktijk besproken (bijvoorbeeld: inzet van externe bestuurders, competenties en profielen van de bestuurders). Zoals hierboven reeds vermeldt, werden op de Algemene Vergadering enkele belangrijke documenten goedgekeurd. Ter opvolging van de wijzigingen in het Huishoudelijk Reglement moeten nog enkele zaken in orde gebracht worden: Commissieleden Medische-Ethische commissie: o Verantwoordelijke Ethiek vanuit de Raad van Bestuur wordt aangeduid: Kris Thys o Arts: Luc Van den Broeck kent een geïnteresseerde en bezorgt zijn contactgegevens aan Wijnand Hubregsen in de loop van deze week. Lidmaatschap Vlaams Doping Tribunaal (VDT): Luc Van den Broeck heeft de aanvraag reeds gedaan. Hij dient nog enkel het document te ondertekenen. Hij zal dit in de loop van deze week in orde brengen. Ann Saelens komt de vergaderzaal binnen. De Raad van Bestuur bestaat vanaf nu uit 9 stemgerechtigde leden. 8 RAPPORT EN VOORSTELLEN VAN DE VOORZITTER De voorzitter heeft geen voorstellen. 9 RAPPORT EN VOORSTELLEN VAN DE SECRETARIS GENERAAL / PENNINGMEESTER 9.1 Evaluatie financiële toestand van 01/01/2018 tot 30/04/2018 De secretaris-generaal/penningmeester overloopt het financieel overzicht per boekhoudkundige rekening en per analytische code. Financieel overzicht per boekhoudkundige rekening:

15 APPENDI 01 Vlaamse Reddingsfederatie vzw RedFed 5 Verslag Raad van Bestuur Financieel overzicht van 1 januari t.e.m. 30 april 2018: o Lonen april zijn nog niet ingeboekt wegens document Acerta nog niet ontvangen. o Resterende deel van ontslagvergoeding Kristel Crombez is elke maand opgenomen in de kosten voor 1/12 e. Financieel overzicht prognose van 1 januari t.e.m. 31 december 2018: o Prognose voor de rest van het jaar op basis van de cijfers januari tot en met april. o Worst case scenario: EUR. Opbrengsten zijn eerder voorzichtig geraamd. Kosten zijn eerder wat hoger geraamd. o Verschil tussen kosten en opbrengsten zegt op dit moment in het jaar nog niet zoveel. Financieel overzicht per analytische code (wordt weergegeven in APPENDI 04): o Excel-document waarin je de financiële details kan terugvinden. o Per actie heb je een duidelijk beeld hoeveel de opbrengst en de kost is. De Raad van Bestuur heeft het document ontvangen en heeft geen bijkomende vragen. 10 RAPPORT EN VOORSTELLEN VANWEGE HET DAGELIJKS BESTUUR Het dagelijks bestuur heeft geen voorstellen. Flor Bosmans heeft een mededeling. Uit de vergadering van november 2017 werd hij aangeduid vanuit de Raad van Bestuur om op regelmatige basis op het secretariaat aanwezig te zijn en, indien nodig, een stafvergadering bij te wonen. Tot op heden is dit nog niet gebeurd. Hij wil dit thema eerst nogmaals bespreken met het Dagelijks Bestuur alvorens hier actie in te ondernemen. 11 RAPPORT EN VOORSTELLEN VANWEGE HET SECRETARIAAT 11.1 Aankoop tenten Het projectformulier voor de aankoop van tenten wordt voorgelegd aan de Raad van Bestuur. Tijdens de organisatie van het EK in september 2017 zijn de tenten van RedFed kapotgegaan. Voor de organisatie van het openwatergedeelte (FILCOW, BK) moeten er nieuwe tenten aanwezig zijn. De aankoop van nieuwe tenten is dus noodzakelijk en dringend. Philippe Raes meldt dat het voorschot dat ontvangen werd van RedFed (ongeveer EUR) teruggestort werd aan RedFed door de vzw Rescue Dit geld kan gebruikt worden voor de aankoop van de nieuwe tenten. De Raad van Bestuur beslist unaniem (9: U) om nieuwe tenten aan te kopen met onderstel (keuze uit het projectformulier). Wijnand Hubregsen mag de bestelling plaatsen.

16 APPENDI 01 Vlaamse Reddingsfederatie vzw RedFed 6 Verslag Raad van Bestuur Toevoeging LAP Het projectformulier voor een toevoeging in LAP wordt voorgelegd aan de Raad van Bestuur. Luc Van den Broeck vraagt om de aangepaste verzekeringspolis aan hem en Ann Saelens te bezorgen zodat dit in detail kan bekeken worden. De Raad van Bestuur beslist (9: J8;1O) om de extra toevoeging in LAP te laten uitvoeren. Hilde Van Grieken volgt dit verder op Vervanging zwangerschapsverlof Hilde Van Grieken Personeelslid Hilde Van Grieken is zwanger van haar tweede kindje. Haar uitgerekende bevallingsdatum is 2 september Hilde Van Grieken zal afwezig zijn van 6 augustus 2018 t.e.m. 17 april 2019 (= 15 weken zwangerschapsverlof + 4 weken borstvoedingsverlof + 4 maanden voltijds ouderschapsverlof). Ter vervanging van de afwezigheid van Hilde Van Grieken zal er een vacature uitgeschreven worden en geplaatst worden op verschillende websites (VDAB, Sport Vlaanderen, VSF, universiteit Leuven, ). Hilde Van Grieken zal de vacature opmaken en ter goedkeuring voorleggen aan het Dagelijks Bestuur om nadien dit te publiceren Aanvraag tijdskrediet Katleen Pittevils Personeelslid Katleen Pittevils heeft een aanvraag ingediend voor opname van tijdskrediet voor de periode 1 september 2018 t.e.m. 30 juni De aanvraag voor tijdskrediet wordt goedgekeurd (9: J5; N4) door de Raad van Bestuur. Ter navolging van deze beslissing meldt de voorzitter dat in de toekomst de aanvraag van tijdskrediet van elk ander personeelslid positief zal moeten benaderd worden door de Raad van Bestuur. Katleen Pittevils stelde voor om elke 14 dagen vrijdag afwezig te zijn. De Raad van Bestuur keurt deze dag niet (9: N4; J4; O1) goed. De Raad van Bestuur stelt voor om dinsdag of donderdag afwezig te zijn. Maanden en vrijdag zijn twee belangrijke dagen waarop gestreefd moet worden om een maximale bezetting van het personeel te bezitten. Luc Van den Broeck volgt dit administratief verder op en zal een addendum toevoegen aan haar huidige contract. Er zal ook hierin vermeld worden dat de nodige flexibiliteit aan Katleen Pittevils kan gevraagd worden vanuit de Raad van Bestuur. 12 RAPPORT EN VOORSTELLEN VAN DE PROVINCIALE COMMISSIES 12.1 Antwerpen

17 APPENDI 01 Vlaamse Reddingsfederatie vzw RedFed 7 Verslag Raad van Bestuur Patrick Lambregts, voorzitter, heeft geen voorstellen Limburg Kris Thys, voorzitter, meldt enkele zaken: SWELL laten schrappen op de eerstvolgende Algemene Vergadering. De Raad van Bestuur had dit al eerder goedgekeurd. De Raad van Bestuur zal dit opnemen in de dagorde van de eerstvolgende Algemene Vergadering. Vraag vanuit de zwembaden: stages laten lopen tijdens een opleiding Hoger Redder. Karel Logghe neemt deze opmerking mee naar het PO. Voorbereidend Reddersbrevet terug opnemen? Er zijn veel cursisten die niet (voldoende) konden zwemmen tijdens de opleiding in Beringen. Karel Logghe neemt deze opmerking mee naar het PO. Vergoeding voor de organisatie van een provinciaal kampioenschap: Peter Istas zou op het voorstel van Wijnand Hubregsen feedback hebben gegeven. De voorzitter stelt voor om dit voorstel verder uit te sturen naar alle andere clubs zodat de sportcommissie tot een consensus kan komen Oost-Vlaanderen Jonatan Helpers, voorzitter, heeft geen voorstellen Vlaams-Brabant Ann Saelens, voorzitter, heeft geen voorstellen West-Vlaanderen Bart Dejonghe, voorzitter, heeft geen voorstellen. 13 RAPPORT EN VOORSTELLEN VAN DE PERMANENTE COMMISSIES 13.1 Opleidingscommissie Er heeft een vergadering van de opleidingscommissie plaatsgevonden op 26 maart Het verslag van de vergadering wordt weergegeven in APPENDI 05. Karel Logghe, voorzitter Opleidingscommissie, meldt enkele belangrijke topics: Docentenlijsten: 70 docenten, 3 aspiranten en 3 exclusieve docenten Duiker-Redder. Momenteel zijn er 8 kandidaten aspirant-docent Hoger Redder.

18 APPENDI 01 Vlaamse Reddingsfederatie vzw RedFed 8 Verslag Raad van Bestuur Aankoop materiaal: AED s, planken en blaasballons. Of er nieuw materiaal aangekocht moet worden tegen het najaar 2018 zal afhankelijk zijn het aantal cursussen. Na de grondige check in juli zal hier een beslissing over genomen worden. Katleen Pittevils had een voorstel: barcodes op uitleenmateriaal plaatsen. Wellicht najaar aparte sessie voor NELOS (Duiker-Redder). Flor Bosmans, Danny Vanparys en Karel Logghe werken aan een cursustekst BEH. Cursustekst Bootredder: inhoud werd uitgedeeld en goed bevonden. Foto s worden genomen in het najaar tijdens de cursus voor het boekwerk af te werken. Momenteel zijn er 3 werkgroepen: o Redding o Reanimatie o Redding duikers De cursusmodules worden jaarlijks verbeterd met bijlagen en worden allen tegelijk vervangen in 2020 met nieuwe modules, PPT s en filmpjes. Dit komt op de website van Sport Vlaanderen (YouTubekanaal). Herhaling aanvaardingsprocedures DR Instructeur duiken. Docenten kandidaten via opleidingsweekend, geen andere pistes (via hogescholen en dergelijke). Aanpassingen proeven: herinvoering grepen en vervoersgrepen. Niet meer waden (muur-gordel-voeten-afduwen muur). Min. diepte van 2m20 vervalt, 1m80 is ook OK maar in minder tijd. Gebruik LAP: alle docenten dienen LAP te gebruiken (m.a.w. geen eigen systemen meer) Cursussen via RedFed (erkende cursussen) zijn zichtbaar na goedkeuring. G-sport: voorstel rescueboards met zitje op monteren. 2019: meer cursussen maar met meer spreiding in tijd en afstand. Applicatie Sport Vlaanderen. Accenten bijscholingen: PRAKTIJK met vast programma opgelegd door Trekker. Gedragscode VTS. Bespreekbaar prijs cursussen / bijscholingen RedFed (administratieve kost 35 = 40) Universiteiten: Basisredder, dan Bedrijfseerstehulp en dan eventueel Hoger Redder zonder externe docenten. Niet doorgegane bijscholing door dubbele boeking van docent. De cursus Openwaterredder te Farys Gent was een groot succes (8 deelnemers). Graag ondersteuning d.m.v. vlag RedFed. Erkenningen Reddingsaquademie: o Bart en Karel als master instructor Lifesaving). o Erkenningen op basis van inzet voor opleidingen, sport en varia + lidmaatschap RedFed. Vervolgcursussen: veel interesse dankzij de nieuwsbrief. Eerste positieve stijging zichtbaar in het aantal bijgeschoolde Hoger Redders Defensie toelating vervolgcursussen is gratis (KMILO=competentiecentrum) = militair brevet. Indien burgerbrevet gewenst, dient betrokkene lid te worden van RedFed en basiskosten verbonden aan het brevet te betalen. KMILO vraagt extra gratis voor opleiding HR en gratis voor bijscholingen.

19 APPENDI 01 Vlaamse Reddingsfederatie vzw RedFed 9 Verslag Raad van Bestuur VDAB cursussen: voortrajecten zijn een moeizaam proces (veel partners). Na de vooropleidingen zijn er de effectieve opleidingen (per cursusplaats max 20. deelnemers) Sportcommissie Er heeft een vergadering van de sportcommissie plaatsgevonden op 16 april Het verslag van de vergadering wordt weergegeven in APPENDI 06. Wim Nuyens, voorzitter Sportcommissie, is afwezig. Telefonisch liet hij de voorzitter het volgende weten aan de voorzitter: Marokko wil als land een ploeg sturen naar de FILCOW. Turkije wil komen kijken naar de FILCOW om een wedstrijd te leren organiseren. Vervolgens heeft Wijnand Hubregsen nog een belangrijke vraag. Hij heeft verschillende mails uitgestuurd naar het Dagelijks Bestuur en Wim Nuyens i.v.m. mogelijke oplossingen voor het inzetten van het topsportbudget ( EUR). Het topsportbudget is te weinig om alle atleten te laten deelnemen aan het EJK en WK. Tot op heden is er nog geen antwoord gekomen op zijn verschillende voorstellen. Wijnand Hubregsen vraagt daarom graag het standpunt van de Raad van Bestuur zodat hij dit zo snel mogelijk kan communiceren naar de atleten van de nationale kern. De Raad van Bestuur beslist op basis van de opgestelde begroting om de atleten 50% van de kosten te laten betalen. De andere 50% van de kosten, de onkosten van de begeleiders en de stages van de nationale kern worden vergoed door RedFed. De Raad van Bestuur vraagt aan Wijnand Hubregsen om een bedrag te plakken op deze 50% van de kosten en dit bedrag te communiceren naar de atleten. Het bedrag moet voor aanvang van het kampioenschap overgeschreven zijn op het bankrekeningnummer van de federatie. 14 DIVERSEN Geen. 15 AFSLUITING De vergadering wordt afgesloten om 23u50. Philippe Raes Voorzitter Hilde Van Grieken Verslaggeefster De volgende vergadering staat gepland op: Philippe Raes stelt een doodle op om een nieuwe vergadering in te plannen.

20 APPENDI 01 Vlaamse Reddingsfederatie vzw RedFed 10 Verslag Raad van Bestuur OVERZICHT TAAKVERDELING TEGEN DE VOLGENDE RAAD VAN BESTUUR: Actieplan 2018: Karel Logghe bekijkt de acties over de opleidingen en geeft Hilde Van Grieken hierover feedback tegen de volgende Raad van Bestuur. Goed Bestuur: Luc Van den Broeck brengt volgende zaken asap in orde: o Arts voor Medisch-Ethische Commissie: Luc Van den Broeck bezorgt zijn contactgegevens aan Wijnand Hubregsen. o Lidmaatschap Vlaams Doping Tribunaal (VDT). Aankoop tenten: Wijnand Hubregsen plaatst de bestelling. Aanpassing LAP: Hilde Van Grieken volgt dit verder op. Personeel: o o Hilde Van Grieken plaatst de vacature ter vervanging van haar afwezigheid online. Luc Van den Broeck maakt een overeenkomst op voor het tijdskrediet van Katleen Pittevils. Vergoeding PK: Wijnand Hubregsen bekijkt de feedback samen met de VSC en probeert tot een consensus te komen. Topsport: Wijnand Hubregsen communiceert de beslissing van de Raad van Bestuur naar de atleten van de nationale kern.

21 APPENDI 02 Timing SD OD Actie Omschrijving Indicator Verantw SD01 Tegen eind 2020 heeft RedFed haar werking verbeterd S01O01 Tegen eind 2020 haalt RedFed 5% van haar opbrengsten uit sponsoring S01O01A01 Doelgericht potentiële sponsors identificiëren ADM Status uitvoering actie/doelstelling op 18/07/2018 Wijnand heeft naar aanleiding van het EK (2017) een lijst van 200 potentiële sponsors samengesteld. S01O01A02 Modulair sponsoringsdossier ontwikkelen ADM S01O01A03 Potentiële sponsors opbellen om afspraken vast te leggen Vorig jaar heeft een extern bureau Values Media # telefoons ADM telefonisch contact opgenomen met de sponsorlijst. Dit jaar werden enkel de bestaande sponsors opnieuw gecontacteerd. S01O01A04 Sponsoringsdossier aanpassen op maat van sponsor # dossiers ADM Er zijn geen nieuwe sponoringsdossiers opgesteld. S01O01A05 Potentiële sponsors bezoeken # afspraken ADM Er zijn geen sponsors bezocht geweest. S01O01A06 Afsluiten sponsoringscontract # contracten ADM De bestaande sponsors werden behouden: Arena, Wetiz, CardioService en Etixx. Enkel Aquafin wou niet verlengen omdat ze niet genoeg return hadden ontvangen. S01O02 S01O01A07 Opvolgen en contact houden met sponsor ADM Tegen midden 2018 heeft RedFed haar bestuur verbeterd in functie van de indicatoren 'goed bestuur' S01O02A01 Algemene Vergadering (accommodatie, receptie, verplaatsing,...) RVB S01O02A02 S01O02A03 S01O02A04 S01O02A05 Raad van Bestuur (accommodatie, verplaatsing raadsleden, drank/eten, andere vergoedingen raadsleden) RVB Opleidingscommissie (accommodatie, verplaatsing commissieleden, drank/eten, ) OC Vlaamse Sportcommissie (accommodatie, verplaatsing commissieleden, drank/eten, ) VSC Nationale Sportcommissie NSC Bijwonen vergaderingen Belgische Reddingsfederatie BRF Dagelijkse werking RedFed RVB Opmaken werkplan en vergaderschema RvB RVB S01O02A06 Werkpunten harde/zachte indicatoren in kaart brengen RVB Publiceren van een uitgebreid jaarverslag, inclusief financieel verslag en zachte indicator RVB verslagen van de comité's op de website. 1 Interne procedures vastleggen en opvolgen die leiden tot tijdige en nauwgezette interne rapportering in het kader van het jaarverslag. zachte indicator 1 RVB De Algemene Vergadering vond plaats op 18 maart 2018 te Mechelen. 4 vergaderingen van de RVB hebben reeds plaatsgevonden. 4 vergaderingen van de OC hebben reeds plaatsgevonden. 2 vergaderingen van de VSC hebben reeds plaatsgevonden. 2 vergaderingen van de NSC heeft reeds plaatsgevonden. 1 vergadering van de BRF heeft reeds plaatsgevonden. Er wordt telkens gewerkt met een vaste vergaderagenda. Het vergaderschema voor 2018 werd bij het laatste verslag van 2017 toegevoegd. In totaal zijn er 6 vergaderingen van de RVB ingepland voor Het jaarverslag 2017 (incl. financiële verslagen en verslagen van de comités) staan in de appendices van het verslag van de AV Het verslag staat online in de infotheek.

22 APPENDI 02 Publiceren van het aantal aangesloten clubs op de website met volgende informatie: naam, website, adres en Eén onafhankelijk en deskundig persoon aanduiden (die geen deel uitmaakt van de organisatie) en op jaarlijkse basis het financiële verslag controleert. Implementatie van de werking, taken en samenstelling van het financieel comité in de statuten en het intern reglement. Vastleggen van procedures die clubs en atleten toelaten om in beroep te gaan tegen een sportieve sanctie. zachte indicator 3 zachte indicator 8 zachte indicator 8 zachte indicator 12 RVB RVB RVB RVB De aangesloten clubs met hun communicatiekanalen staan online op de website. Deze gegevens komen automatisch uit LAP. Onze federatie beschikt over 2 rekeningnazichters: Frans Kenis en Joost Souffriau. Zij hebben in februari het financieel verslag 2017 gecontroleerd. Dit werd toegevoegd in de statuten en huishoudelijk reglement. Beide documenten werden goedgekeurd op de AV. Dit werd toegevoegd in de bijlagen van het huishoudelijk reglement. Dit document werd goedgekeurd op de AV. Vastleggen van een klachtenprocedures inzake discriminatie en seksueel grensoverschrijdend gedrag: het indienen van klachten, het onderzoeken van klachten, het in kennis stellen van de indiener van de klacht van de uitkomst van het onderzoek. zachte indicator 12 RVB Dit werd toegevoegd in de bijlagen van het huishoudelijk reglement. Dit document werd goedgekeurd op de AV. De beroepsprocedure vastleggen in het intern reglement. zachte indicator 12 RVB Dit werd toegevoegd in het huishoudelijk reglement. Dit document werd goedgekeurd op de AV. Ondernemen van stappen om het doel, de gedelegeerde taken en bevoegdheden, samenstelling en rapporteringsverplichtingen van de comités vast te leggen in een intern reglement. zachte indicator 13 RVB Dit werd toegevoegd in de bijlagen van het huishoudelijk reglement. Dit document werd goedgekeurd op de AV. S01O03 S01O02A07 Aanpassingen/wijzigingen statuten in kaart brengen RVB zie Zelfscan Goed Bestuur S01O02A08 Aanpassingen/wijzigingen huishoudelijk reglement in kaart brengen RVB zie Zelfscan Goed Bestuur S01O02A09 Aanpassingen/wijzigingen in kaart brengen die niet in het huishoudelijk reglement of de statuten voorkomen RVB zie Zelfscan Goed Bestuur S01O02A10 De nodige documenten opstellen waar de ontbrekende indicatoren aan bod komen S01O02A11 Aanpassingen/wijzigingen statuten ter goedkeuring voorleggen op AV + publicatie in staatsblad S01O02A12 Aanpassingen/wijzigingen huishoudelijk reglement ter goedkeuring voorleggen op AV S01O02A13 De nieuwe documenten ter goedkeuring voorleggen op de AV RVB S01O02A14 Opmaken en uitvoeren zelfevaluatie RvB RVB S01O03A01 Tegen eind 2019 verloopt de communicatie van RedFed gericht digitaal Verslagen van alle vergaderingen online plaatsen RVB RVB RVB STCR Volgende documenten werden opgemaakt en toegevoegd aan het huishoudelijk reglement: evaluatie raad van bestuur, procedurereglement inzake dopinggebruik, tuchtreglement inzake dopinggebruik, tuchtreglement inzake ethiek en gedrag. Ook de gedragscode werd opgemaakt en wordt naar verwezen in het huishoudelijk reglement. De wijzigingen van de statuten werden voorgelegd op de AV. Dit document werd goedgekeurd maar moet nog gepubliceerd worden in het staatsblad. De wijzigingen van het huishoudelijk reglement werden voorgelegd op de AV. Dit document werd goedgekeurd. zie Zelfscan Goed Bestuur: eind 2018 staat dit gepland Alle verslagen OC, VSC, RVB en AV van 2017 en 2018 staan online in infotheek. De bestanden zijn publiek toegankelijk.

23 APPENDI 02 SD002 S02O01 S02O02 S02O03 S01O03A02 S01O03A03 S01O03A04 S01O03A05 S01O03A06 Veelgezochte items op website beter zichtbaar maken (vb. FAQ, reddersbrevetten, Boeiend Boekje) Verzendlijsten aanmaken per doelgroep (leden, redders, clubs, zwembaden, docenten, ) Vierjaarlijkse publicatie van het lifesaving magazine De Boei (verzending, drukwerk, lay-out) Gerichte nieuwsbrieven versturen via mailchimp Op regelmatige basis actuele info op sociale media (Facebook en Twitter) en website plaatsen Campagne veilig aan zee STCR STCR STCR STCR STCR STCR Standaard website. Hilde vraagt al even naar een wijziging in de homepage, maar Bitec kan het niet oplossen. 2 edities (maart en juni) is opgemaakt en gepubliceerd. Maandelijks wordt een nieuwsbrief uitgestuurd. Wekelijks worden er nieuwsberichten geplaatst op sociale media. Caroline Danneels had een afspraak met Wijnand over dit thema. Zij gaat een promotiefilmpje maken. Tegen eind 2020 is het aantal leden gestegen met 10% t.o.v. de nulmeting 2016 Tegen eind 2020 heeft RedFed 100 meer aangesloten leden bij haar erkende reddingsclubs uit de groep 'Actieve Redder' (beroepsredder, jobstudenten, clubredders, ) tov de nulmeting Nieuwe groep aanmaken in LAP: actieve redders + nulmeting uitvoeren S02O01A01 ADM S02O01A02 Overlegvergadering tussen ISB-RedFed Trekker De bestaande overeenkomsten worden behouden. Onderzoeken welke diensten tegemoet komen aan noden van actieve redders (marktonderzoeksbureau selecteren, vragenlijst opstellen en afnemen, resultaten analyseren, aanbod uitwerken) ADM S02O01A03 S02O01A04 Clubs motiveren om beroepsredders van hun stad/gemeente aan te sluiten bij hun club STCR S02O01A05 Beroepsverzekering onderzoeken, afsluiten en promoten bij groep actieve redders STCR S02O01A06 Trainingsmateriaal beroepsredder-reddend zwemmen (clubs) uitwisselen STCR S02O01A07 Trainingsprogramma's en tools (app) laten uitwerken voor actieve redders Trekker + OC S02O01A08 Recreatief aanbod uitwerken voor actieve redders: SERC met skillverbetering STCR S02O01A09 Organisatie 'Dag van de Redder' (RedFed 35 jaar) STCR S02O02A01 S02O02A02 Tegen eind 2020 heeft RedFed 10% meer aangesloten leden in de groep Competitieve leden t.o.v. de nulmeting eind 2016 Instap voor deelname aan wedstrijden verkleinen (R leden kunnen deelnemen aan eigen PK, en elk PK in de aflossingen) Organisatie van wedstrijden voor niet-leden door de reddingsclubs VSC + STC VSC + STC Trainingsprogramma's zijn voorzien in het najaar Nieuwe wedstrijdformules uitwerken (vb 1 enkele individuele proef in Besproken met VSC. Er wordt nog een datum vastgelegd S02O02A03 open klassement met a-b finale) VSC + STC om een idee op te maken. S02O02A04 Deelname leeftijd verlagen met aangepaste reglementen VSC + STC Besproken op VSC Tegen eind 2020 heeft RedFed minstens 5 extra clubs t.o.v. de nulmeting eind 2016 (bv. erkende zwemclubs, zwemscholen, reddersclubs 'Redder aan zee', ) Overlegvergadering tussen Zwemfed-RedFed, Wobra-RedFed, S02O03A01 STCR

24 APPENDI 02 SD003 S03O01 S02O03A02 Bestaande zwemverenigingen contacteren en informeren over de werking van RedFed. (vb ook zwemscholen Sportoase / S&R, animatie Center Parcs, reddersverenigingen) Samenwerkingsvoorstellen opstellen tussen clubs van zwemfed en RedFed: Boeiend boekje en andere brevetten aanbieden in opvolging STCR S02O03A03 van de zwemschool S02O03A04 Recreatief aanbod uitwerken voor doelgroep 'Redder aan zee' STCR S02O03A05 Provinciale commissies activeren om locaal S02O02A02 en S2O2A03 op te volgen STCR + PC Tegen eind 2020 worden alle RedFed wedstrijden reddend zwemmen door haar clubs georganiseerd Clubs zetten zelf hun activiteit op de activiteitenkalender via LAP S03O01A01 STC Tegen eind 2017 heeft RedFed wedstrijdprogramma dat de clubs in staat stelt om wedstrijden autonoom te organiseren Definitieve keuze maken uit aanbod huidige wedstrijdprogramma's S03O01A02 STC S03O01A03 Draaiboek en handleiding opmaken voor wedstrijdprogamma STC Opleiding voorzien voor clubs die wedstrijden willen organiseren STC S03O01A04 S03O01A05 In gebruik nemen van het programma STCR STC De private zwembaden (Plopsa, S&R en Sportoase) organiseren i.s.m. een erkende reddingsclub een cursus Hoger Redder in hun zwembad(en). De Trekker bespreekt dit telkens met de betrokkenen. Op 13 januari 2018 ging een tweede workshop door over het nieuw wedstrijdverwerkingsprogramma. Het nieuw wedstrijdprogramma wordt definitief in gebruik genomen vanaf 15 oktober S03O02 S03O03 S03O02A01 S03O02A02 S03O02A03 S03O02A04 S03O02A05 S03O02A06 Tegen eind 2020 worden de clubs minder financieel afhankelijk van RedFed voor de organisatie van wedstrijden Organisatie van provinciaal kampioenschap Zwembad Antwerpen Organisatie van provinciaal kampioenschap Zwembad Limburg Organisatie van provinciaal kampioenschap Zwembad Oost-Vlaanderen Organisatie van provinciaal kampioenschap Zwembad West-Vlaanderen Organisatie van provinciaal kampioenschap Zwembad Vlaams-Brabant Organisatie van het Vlaams kampioenschap Zwembad VSC + STC VSC + STC VSC + STC VSC + STC VSC + STC VSC + STC PK Antwerpen vindt plaats op 28 oktober 2018 te Hoogstraten. PK Limburg vond plaats op 15 april 2018 te Sint-Truiden. PK Oost-Vlaanderen vond plaats op 28 januari 2018 te Ekeren. PK West-Vlaanderen vond plaats op 22 april 2018 te Izegem. PK Vlaams-Brabant vond plaats op 4 februari 2018 te Asse. VK zwembad vindt plaats op 21 oktober 2018 te Aalst. Tweejaarlijkse organisatie van het Belgisch kampioenschap Zwembad BK zwembad vond plaats op 6 mei 2018 te Seraing. S03O02A07 VSC + STC S03O02A08 Jaarlijkse organisatie van FILCOW (of VK Open water) VSC + STC FILCOW vond plaats op 7 en 8 juli 2018 te Oostende. Tweejaarlijkse organisatie van het Belgisch kampioenschap Open water BK open water vindt plaats op 25-26/08 te Oostende. S03O02A09 VSC + STC Medewerking aan organisatie EK 2017 STC Alternatieve inkomsten/organisaties voor clubs voorstellen S03O02A10 VSC + STC Nieuw voorstel vergoeding PK's werd bekeken door VSC. S03O02A11 Officials motiveren eigen PK zonder vergoeding te fungeren VSC + STC Winge Challenge Tegen eind 2020 heeft RedFed haar totaal aantal officials met 20 officials verhoogd S03O03A01 Nulmeting officials 2016 VSC + STC RedFed stimuleert jaarlijks stages tot official C Op elke wedstrijd is er een mogelijkheid waarbij C- S03O03A02 VSC + STC officials gevormd kunnen worden.

25 APPENDI 02 S03O04 S03O05 S03O03A03 S03O03A04 RedFed organiseert jaarlijks een official B-cursus RedFed organiseert jaarlijks een bijscholing voor haar officials VSC + STC VSC + STC S03O03A05 RedFed creëert een activiteit om het engagement van de officials te stimuleren en als waardering VSC + STC Tegen eind 2017 heeft RedFed de logistieke ondersteuning voor haar wedstrijden verbeterd S03O04A01 Pakket bepalen dat nodig is voor wedstrijdorganisatie VSC + STC Jaarlijks nazicht van het sportmateriaal (aankoop, verkoop, onderhoud en herstelling) VSC + STC S03O04A02 S03O04A03 S03O05A01 Pakket via een aanhangwagen ter beschikking stellen voor organisaties Tegen 2018 RedFed biedt via haar clubs meer recreatieve evenementen aan Samenzitten met recreatieve clubs om nieuwe initiatieven te lanceren (marathons, aflossingswedstrijden, challenge,.) VSC + STC STCR Er is 1 opleiding voor B-officials zwembad (26/05) en open water (09/06) reeds doorgegaan. Er staan nog enkele nieuwe opleidingen B-official en international B ingepland in het najaar. Er zal 1 bijscholing officials doorgaan in Sint-Truiden in het najaar Deelname aan de Week van de Official: 6 tot 14 oktober 2018 Wijnand heeft de vervoerspoppen geschilderd. Een groot nazicht van het sportmateriaal zal plaatsvinden in september. SD004 S04O01 S04O02 S04O03 S03O05A02 Organisatie van recreatieve sportactiviteiten door de erkende clubs STCR S03O05A03 Recreatieve kalender op de website plaatsen STCR Tegen eind 2020 levert RedFed 10% meer diploma's af ten op zichte van de nulmeting in 2016 Algemene taken DSKO DSKO Tegen eind 2020 zijn alle RedFed opleidingen van de Reddersaquademie in werking binnen haar erkende Opleidingsaanbod en structuur van de reddersaquademie in kaart Opleidingsaanbod is klaar. Inhoud cursussen klaar tegen S04O01A01 brengen Trekker S04O01A02 Docenten oplijsten per opleiding Trekker 1ste versalg 2017 OC. S04O01A03 Vergoedingen conform de wettelijke/fiscale normen uitwerken Trekker + OC De vervoersonkosten werden begin juli aangepast. S04O01A04 Studiecellen met coördinator per opleidingstak oprichten Trekker + OC S04O01A05 Lesgevers- en docentengroepen (jaarlijks) bijscholen Trekker + OC Promotie van werking erkende opleidingen en bijscholingen bij clubs S04O01A06 Trekker + OC Tegen eind 2018 is de nieuwe cursustekst Trainer B afgewerkt (nu: instructeur pool en ocean) S04O02A01 Vergadering met docenten initiator, trainer-b en trainers B DSKO + VSC Vergadering vond plaats op 14/04. S04O02A02 Huidige tekst laten screenen door Sport.Vlaanderen DSKO + VSC Denkcel reddend zwemmen werd uitgesteld. Inhoud van cursustekst bepalen aan de hand van Raamwerk VTS en Op vergadering van 14/04 werd de inhoud opgesteld. Ontwikkelingslijn Wijnand verdeelt teksten onder de verschillende DSKO + VSC schrijvers (Roel, Nele, Jente). In juni komt deze groep S04O02A03 terug samen. S04O02A04 Teksten + tools verzamelen DSKO + VSC Er werd een dropbox aangemaakt met de teksten. S04O02A05 Teksten + tools opstellen en publiceren DSKO + VSC Opleidingsstramien aanpassen aan cursusinhoud Het opleidingsstramien werd reeds door de DSKO S04O02A06 DSKO + VSC aangepast. Dit vernieuwd stramien werd goedgekeurd door de VTS. Tegen eind 2020 is de nieuwe cursustekst Trainer A afgewerkt S04O03A01 Vergadering met docenten initiator, trainer-b en trainers B DSKO + VSC S04O03A02 Inhoud van cursustekst bepalen aan de hand van Raamwerk VTS en Ontwikkelingslijn DSKO + VSC S04O03A03 Teksten + tools verzamelen DSKO + VSC

26 APPENDI 02 SD005 S04O04 S04O05 S04O06 S05O01 S05O02 S04O03A04 Teksten + tools opstellen en publiceren DSKO + VSC S04O03A05 Opleidingsstramien aanpassen aan cursusinhoud DSKO + VSC Tegen eind 2017 is de nieuwe cursustekst van Openwaterredder gepubliceerd S04O04A01 Inhoud van de cursustekst bepalen Trekker+OC S04O04A02 Teksten + tools verzamelen Trekker+OC S04O04A03 Teksten + tools opstellen en publiceren Trekker+OC Docenten "vormen"- "erkennen" S04O04A04 Trekker+OC S04O04A05 Opleiding promoten Trekker+OC Tegen eind 2018 is de nieuwe cursustekst van Bedrijfseerstehulp gepubliceerd Overlegvergadering tussen Rode Kruis (Bedrijfseerstehulp) en RedFed S04O05A01 Trekker+OC Eind juli-begin augustus 2018 te Hofstade staat dit ingepland. Na het geven van een presentatie t.v.v. Rode Kruis Vlaanderen heeft de Trekker overlegd. S04O05A02 Inhoud van de cursustekst bepalen ifv wetgeving Trekker+OC Onzoek Codex: Welzijn op het werk. S04O05A03 Teksten + tools verzamelen Trekker+OC S04O05A04 Teksten + tools opstellen en publiceren Trekker+OC S04O05A05 Docenten "vormen"- "aanduiden" Trekker+OC S04O05A06 Opleiding promoten Trekker+OC Bijscholingsattesten ADM Homologaties ADM Tegen eind 2019 is de nieuwe cursustekst Zeeredder gepubliceerd Overlegvergadering tussen IKWV, Wobra en RedFed Trekker+OC Er hebben al 2 overlegmomenten plaatsgevonden. De volgende vergadering zal gaan over de inhoud van de S04O06A01 overgangsmodule Redder aan Zee naar Hoger Redder. S04O06A02 Inhoud van de cursustekst bepalen Trekker+OC S04O06A03 Teksten + tools verzamelen Trekker+OC S04O06A04 Teksten + tools opstellen en publiceren Trekker+OC S04O06A06 Docenten "vormen"- "aanduiden" Trekker+OC S04O06A07 Opleiding promoten Trekker+OC Tegen eind 2020 is het aantal VTS docenten Hoger Redder en Duiker-Redder met 15 docenten verhoogd tov de nulmeting eind 2016 S05O01A01 Nulmeting docenten Hoger Redder en Duiker-Redder 2016 ADM Procedures promoten bij verschillende doelgroepen (studenten LO, Hoger Redders, beroepsredders, Duiker Redders, ) Trekker S05O01A03 S05O01A03 Tegen eind 2020 heeft RedFed haar aantal erkende lesgevers met 70 erkende lesgevers verhoogd t.o.v. de nulmeting eind 2016 Screeningsprocedure evalueren en eventueel voorstel tot aanpassen uitwerken Tegen eind 2020 heeft RedFed het aantal VTS docenten Initiator Reddend zwemmen met 3 docenten verhoogd tov de S05O02A01 Nulmeting docenten Initiator Reddend zwemmen eind 2016 ADM S05O02A02 Verantwoordelijke "DSKO" Reddend zwemmen aanduiden RVB Verantwoordelijke "DSKO" Reddend zwemmen voorstellen op denkcel S05O02A03 RVB Trekker Verschillende acties werden ondernomen door de Trekker. Op de docentenbijscholing worden promotieposters meegegeven. Trekker heeft samen met OC een voorstel uitgewerkt en voorgelegd op het PO Redden. De aanvaardingsprocedures tot docent HR/DR werden goedgekeurd op het PO Redden in mei Het opleidingsstramien wordt voorgelegd in oktober 2018 aan het PO.

27 APPENDI 02 S05O03 Potentiële docenten aanschrijven DSKO In december 2017 werd er een mail hierover uitgestuurd naar alle clubs voor het indienen van een kandidatuur. S05O02A04 Twee kandidaturen werden ingediend. S05O02A05 Potentiële docenten voorstellen op denkcel DSKO Denkcel reddend zwemmen werd uitgesteld. Potentiële docenten betrekken in opleidingen Romi Boden en Sam Buytinck werden betrokken bij de S05O02A06 DSKO opleiding initiator pool. Tegen eind 2020 heeft RedFed het aantal VTS docenten Trainer B Reddend Zwemmen met 2 docenten verhoogd tov de nulmeting eind 2016 (nu: instructeur B) S05O03A01 Nulmeting docenten Trainer-B Reddend zwemmen eind 2016 ADM S05O03A02 Potentiële docenten aanschrijven DSKO Potentiële docenten voorstellen op denkcel S05O03A03 DSKO S05O03A04 Potentiële docenten betrekken in opleidingen DSKO S05O04 S05O05 S05O06 S05O04A01 S05O04A02 S05O04A03 S05O04A04 S05O04A05 S05O05A01 S05O05A02 S05O05A03 S05O06A01 S05O06A02 Tegen eind 2020 heeft RedFed minstens 20 nieuwe Initiators Reddend Zwemmen gevormd en/of geassimileerd De reddingssport bekend maken bij studenten universiteiten/hogescholen met een departement LO Leden met diploma Initiator Zwemmen en een competitieve / recreatieve licentie reddend zwemmen van reeds minstens 2 jaar informeren om zich te assimileren tot Initiator Reddend Zwemmen Competitieve leden van een bepaald niveau, met een diploma Bachelor of Master LO informeren om zich te assimileren tot Initiator Reddend Zwemmen Jaarlijks 1 opleiding Initiator Reddend Zwemmen organiseren Jaarlijks minstens 1 bijscholing voor trainers organiseren Tegen eind 2020 heeft RedFed minstens 10 Initiators Reddend Zwemmen naar Trainer B Reddend Zwemmen gevormd en/of geassimileerd (nu: instructeur B) Leden met diploma Initiator Reddend Zwemmen en Trainer-B Zwemmen en een competitieve of recreatieve licentie van minstens 2 jaar informeren om zich te assimileren tot trainer B Reddend zwemmen Competitieve leden van een bepaald niveau, met een diploma Bachelor of Master LO laten assimileren tot trainer-b Reddend Zwemmen Vanaf 2019 tweejaarlijks opleiding Trainer-B Reddend Zwemmen organiseren Tegen eind 2020 heeft RedFed minstens 20 nieuwe freelance lesgevers voor de RedFed opleidingen gevormd Werking en inhoud van RedFed Aquademie bekend maken bij de leden De werking van RedFed bekend maken bij studenten en relevante doelgroepen DSKO + VSC DSKO + VSC DSKO + VSC DSKO + VSC DSKO + VSC DSKO + VSC DSKO + VSC DSKO + VSC Trekker + OC Trekker + OC 8 cursisten hebben de cursus initiator pool gevolgd tijdens de krokusvakantie. Initiator Pool (krokusvakantie) en Initiator Ocean (OH- Hemelvaart) Er vond een maxi symposium plaats op 27-28/05 te WIlrijk. Dit werd uiteindelijk geannuleerd wegens te weinig inschrijvingen. Wordt besproken op de volgende denkcel reddend zwemmen. Wordt besproken op de volgende denkcel reddend zwemmen.

28 APPENDI 02 Open vacatures uitschrijven voor lesgevers Trekker + OC SD006 S06O01 S06O02 S05O06A03 BF Jeugdsport: "Skilled to save a life!" Tegen eind 2020 worden jaarlijks 20 recreatieve sportactiviteiten georganiseerd waar de jeugdbrevetten uitgereikt worden Jaarlijks 5% meer bestaande brevetten uitreiken t.o.v. het voorgaande jaar (vb. Boeiend Boekje, schoolbrevetten S06O01A01 Boeiend Boekje (drukwerk + promotie) STCR in voorraad S06O01A02 Reddersbrevetten Goud-Zilver-Brons (drukwerk + promotie) STCR in voorraad S06O01A03 S06O01A04 S06O01A05 S06O01A06 Deelname aan sportpromotionele activiteiten (Zomersportpromotietoer, Sportsterrendagen, Dé Watersportdag, Gent Zwemt, ) Deelname aan infobeurzen (SVS infomarkt, Dag van de Trainer, ) STCR STCR Organisatie van Rescue Days (verplaatsingen, vergoeding lesgever, promotie, ) STCR Organisatie van Rescue kampen (plaatsbezoeken, verplaatsingen, vergoeding lesgever, promotie, ) STCR Clubsubsidies subsidiedossier Jeugdsport (verplaatsing, vergoeding lesgever, huur zwembad, aankoop sportmateriaal, promotie, ) STCR Organisatie infovergadering 'good practice' Tegen september 2017 worden 2 schoolbrevetten voor de middelbare school gelanceerd Vergadering werkgroep schoolbrevetten (verplaatsingen, huur S06O02A01 vergaderzaal) STCR S06O02A02 Inhoud van de brevetten bepalen STCR S06O02A03 Werkwijze van de brevetten bepalen STCR S06O02A04 Opmaak van brevetten STCR S06O02A05 Publiceren van brevetten STCR STCR RedFed is ingeschreven voor: de Vlaamse Week tegen Pesten, de Maand van de Sportclub (mei/september), de Zomer Sportpromotietoer, Sportsterrendagen, de Week van de Official. RedFed is ingeschreven voor De Dag van de Trainer (15/12) en MOEV infobeurs prov. Antwerpen (4/09). 4 Rescue Days staan gepland. 2 Rescue kampen staan gepland. 1 kamp werd geannuleerd wegens te weinig inschrijvingen. Clubsubsidiedossier is gecommuniceerd op de AV. Nadien werd er ook nog een uitgebreide mailing verstuurd. Deze infosessie zou mee opgenomen worden in het programma van het maxi symposium. Maar dit event werd geannuleerd wegens te weinig inschrijvingen. S06O02A06 Promotie van brevetten (lay-out + drukwerk folder, communicatie) STCR Promotie via website, De Boei, sportkampen, S06O03 S06O04 Tegen eind 2019 worden 3 jeugdbrevetten uitgewerkt S06O03A01 Vergadering werkgroep schoolbrevetten (verplaatsingen, huur vergaderzaal) STCR S06O03A02 Inhoud van brevetten bepalen STCR S06O03A03 Werkwijze van de brevetten bepalen STCR S06O03A04 Opmaak van de brevetten STCR S06O03A05 Publiceren van de brevetten STCR S06O03A06 Promotie van brevetten (lay-out + drukwerk folder, communicatie) STCR Tegen eind 2017 is de nieuwe cursustekst Initiator afgewerkt

29 APPENDI 02 SD007 S07O01 S06O04A01 Vergadering met docenten initiator, trainer-b en trainers B DSKO S06O04A02 Inhoud van cursustekst laten nalezen door docenten initiator DSKO BF Topsport: RedFed behaalt met haar Nationaal Lifesaving Team op de komende edities van de World Games Tegen eind 2020 hebben de RedFed leden van de Nationale Elite Kern op regelmatige tijdstippen een gezamenlijke training in een 50m bad in Vlaanderen S07O02 S07O03 S07O04 S07O01A03 Overleg met zwembaden om mogelijke huur te bespreken/beperken STC + NSC S07O01A04 Trainer aanstellen om trainingen te geven STC + NSC S07O01A05 Trainingen in de jaarplanning opnemen en organiseren STC + NSC Deelnamevoorwaarden opnemen in toetredingsprocedure voor S07O01A06 Nationale Elite Kern STC + NSC Organisatie van minstens 2 stages per jaar voor de Nationale Elite Kern S07O05A01 (jeugd en open) # stages STC + NSC Tegen eind 2018 heeft RedFed een prestatie en ontwikkelingsprogramma opgesteld aan de hand van de toetredingsprocedure van de nationale kern en aan de hand van de ontwikkelingslijn Jaarlijks minstens 1 keer deelnemen aan een internationele vergadering S07O01A02 (ILS, ILSE, ) STC + NSC S07O02A01 Huidige werking in kaart brengen en evalueren STC + NSC S07O02A02 Tekortkomingen detecteren en oplijsten STC + NSC S07O02A03 Oplossingen voorstellen STC + NSC S07O02A04 Selectietijden BK aanpassen aan selectietijden NEK STC + NSC S07O02A05 Programma opstellen en laten goedkeuren STC + NSC S07O02A06 Programma in gebruik nemen STC + NSC Tegen eind 2020 heeft RedFed de financiële steun voor topsport verdubbeld met externe middelen S07O03A01 Huidige investering voor topsport in kaart brengen STC + NSC S07O03A02 Oplijsten mogelijkheden van externe financiële steun STC + NSC S07O03A03 Contracten afsluiten voor externe financiële steun STC + NSC Tegen eind 2018 heeft RedFed een Vlaamse Coach aangesteld die de atleten ism de clubs opvolgt S07O04A01 Profiel in kaart brengen STC + NSC S07O04A02 Kandidaturen opvragen STC + NSC Er staan 14 dagen stage voor jeugd en 14dagen stage voor open gepland. Wim Nuyens is naar de sportcommissie ILS geweest. Er is een voorstel gedaan op de VSC. Dit gaat nu naar de NSC. Er is een financiële steun van Euro vanuit Sport Vlaanderen. Kandidaturen werden ingediend voor coach open en coach jeugd. Beide worden aangesteld op vrijwillige basis. S07O05 S07O04A03 Coach aanstellen S07O04A04 Deelname aan een bijscholing voor trainers (Trainer-A, Trainer-B) Tegen eind 2020 behaalt RedFed 15 Top-8 plaatsen op de Wereldkampioenschappen STC + NSC STC + NSC Voorlopig zijn de coaches aangesteld op vrijwillige basis. Maxi Symposium (27-28/04) werd geannuleerd wegens te weinig inschrijvingen. Promotie maken voor de Dag van de Trainer (15/12). S07O06 Wedstrijddeelnames met de leden van de Nationale Elite Kern verhogen STC + NSC S07O05A02 van 3 naar 6 internationale wedstrijden per jaar # wedstrijden Aflossingen MISP, Warnemunde, Warendorf S07O05A03 Deelname WK met de Nationale Eliten kern STC + NSC WK in Adelaide (najaar 2018) Tegen eind 2021 heeft RedFed 4 trainer-a Reddend Zwemmen in haar Vlaamse Reddingsclubs S07O06A01 Cursus Trainer A organiseren (2021) DSKO + VSC Legende 8/mei 18/jul Actie werd nog niet opgestart 32% 22%

30 Actie werd reeds opgestart 2 14% 13% Actie is reeds (meer dan) 50% voltooid 3 8% 13% Actie werd voltooid 4 47% 51% APPENDI 02

31 APPENDI 03 HI Criterium voor evaluatie Checklist Per deelindicator Per indicator Ondersteuning Proces 1.1a Staan de statuten op onze website? x a Staan de interne reglementen op onze website? x 1.1a Staat het organigram op onze website? x Organigram 1.1a Staan de sportieve reglementen op onze website? x 1.1b Zijn de statuten eenvoudig en openbaar te vinden op onze website via (doorklikken op) de homepagina? x 1 1.1b Zijn de interne reglementen eenvoudig en openbaar te vinden op onze website via (doorklikken op) de homepagina? x 1.1b Is het organigram eenvoudig en openbaar te vinden op onze website via (doorklikken op) de homepagina? x 1.1b Zijn de sportieve reglementen eenvoudig en openbaar te vinden op onze website via (doorklikken op) de homepagina? x 1.2a Staat het beleidsplan op onze website? x 1 1 Beleidsplan visualiseren 1.2b Is het beleidsplan eenvoudig en openbaar te vinden via (doorklikken op) homepagina? x 1 1.3a Staat het meest recente jaarverslag op onze website? x 1 1,00 Jaarverslag 1.3b Staan de jaarverslagen van de vier voorgaande jaren op onze website? x 1 1.3c Zijn de jaarverslagen eenvoudig en openbaar te vinden op onze website via (doorklikken op) de homepagina? x 1 1.4a Staat het verslag van de laatste rvb (of een publieke versie ervan) op onze website? x 1 1,00 Notulen rvb 1.4b Staan de verslagen van alle rvb van de afgelopen 12 maanden (of een publieke versie ervan) op onze website? x 1 1.4c Geven de verslagen van alle rvb een samenvatting van de besprekingen / (motivering van) de beslissingen? x 1 1.5a Staat het verslag (incl. de resultaten van de stemmingen) van de meest recente AV op onze website? x 1 1,00 Notulen AV 1.5b Staan de verslagen (incl. de resultaten van de stemmingen) van alle AV van de laatste 4 jaar op onze website? x 1 1.5c Bevatten de verslagen van alle AV een samenvatting van de besprekingen? x 1 1.5c Bevatten de verslagen van alle AV de resultaten van stemmingen? x 1.6a Staat de actuele samenstelling van de rvb op onze website? x 1 1,00 1.6b Staat de start- en einddatum van het mandaat vermeld bij elk lid van de rvb? x 1 1.6c Staat het aantal en de duurtijd van eventuele vroegere mandaten bij elk lid van de rvb vermeld? x Rapporteert het jaarverslag over de vergoedingen van bestuursleden (geaggregeerd en/of geanonimiseerd)? Jaarverslag Rapporteert het jaarverslag over verklaringen van belangenconflicten en goedgekeurde besluiten over belangenconflicten? Jaarverslag a Rapporteert het recentste jaarverslag over hoe de federatie omgaat met de code goed bestuur? - 0 0,00 Rapporteren goed bestuur Jaarverslag b Motiveert het recentste jaarverslag eventuele afwijkingen van de code? - 0 Jaarverslag c Rapporteert het recentste jaarverslag over bestuurswijzigingen? - 0 Jaarverslag 2018 Totaal 6,00 Maximumscore transparantie 9 Percentage 67%

32 APPENDI 03 HI Criterium voor evaluatie Checklist Per deelindicator Per indicator Ondersteuning Proces 2.1a Hebben we bestuursprofielen voor onze rvb? x 1 0,75 Bestuursprofielen in HR toegevoegd 2.1b Hebben we een achterliggende motivatie voor deze profielen? x 1 in HR toegevoegd 2.1c Zijn deze bestuursprofielen goedgekeurd op de AV? x 1 HR goedgekeurd op AV d Hebben we een document dat vastlegt dat de rvb periodiek én bij het ontstaan van elke vacature de reële en gewenste profielen evalueert? x 0 Evaluatie RVB (bijlage HR) 2.1d Kunnen we aantonen dat deze evaluatie is gebeurd? - Evaluatie doen in oktober/november en vermelden in verslag RVB (opgenomen in vergaderschema RVB) 2.2a Hebben we een procedure voor het opstellen van de agenda van bestuursvergaderingen? x 1 1 Management bestuursvergaderingen Staat vermeld in HR 2.2a Hebben we een procedure voor het verloop van bestuursvergaderingen? x Staat vermeld in HR 2.2a Hebben we een procedure voor de goedkeuring van de besluiten op bestuursvergaderingen? x Staat vermeld in HR 2.2b Is de toezichthoudende rol van de voorzitter op deze procedures vastgelegd? x 1 Staat vermeld in HR 2.3 Hebben we een (gepast) quorum voor de AV? x 1 1 Staat vermeld in Statuten 2.3 Hebben we een (gepast) quorum voor de rvb? x in Statuten 2.4a Hebben bestuursfuncties volgens de statuten een maximale aaneengesloten zittingsperiode? wordt niet toegepast 2.4b Overschrijdt deze de maximumduur van 12 jaar niet? - 0 wordt niet toegepast 2.5 Hebben we een rooster van aan- en aftreden voor alle bestuursfuncties waarin staat dat slechts een deel tegelijk vervangen wordt? x 1 1 Bestuurswissels Staat op de website vermeld maar iedereen wordt tegelijk vervangen! 2.6 Vergaderde onze rvb minstens 5x de voorbije 12 maanden? x a Hebben we een gestandaardiseerde introductieprocedure voor nieuwe bestuurders? x 1 1 Introductieprocedure bestuursleden in HR toegevoegd 2.7b Voorziet de introductieprocedure in een individueel gesprek met de voorzitter en gebeurt dit in de praktijk? x 1 in HR toegevoegd 2.7c Voorziet de introductieprocedure dat elk nieuw bestuurslid een benoemingsbrief en gebeurt dit in de praktijk? x 1 in HR toegevoegd 2.7d Voorziet de introductieprocedure dat elk nieuw bestuurslid de statuten, het intern reglement en het beleidsplan ontvangt en gebeurt dit in de praktijk? x 1 in HR toegevoegd 2.8 Vertegenwoordigt de AV rechtstreeks of via getrapte vertegenwoordiging alle leden van de federatie? x 1 1 Staat vermeld in Statuten 2.9 De statuten bepalen dat er binnen onze federatie geen autonome of zelfstandige entiteiten kunnen bestaan die met eigen beleid dat kan afwijken van het door de AV en rvb vastgelegde beleid? x 1 1 in Statuten toegevoegd Totaal 7,75 Maximumscore democratie 9 Percentage 86%

33 APPENDI 03 HI Criterium voor evaluatie Checklist Per deelindicator Per indicator Ondersteuning Proces 3.1 Hebben we een afbakening van taken en bevoegdheden tussen de AV en rvb? x 1 1 Bestuursmodel Staat vermeld in HR 3.1 Hebben we een afbakening van de taken en bevoegdheden van de directie tov AV / rvb? x Zie Bestuursmodel Staat vermeld in HR 3.1 Hebben we een afbakening van de taken en bevoegdheden van (relevante) comités/commissies tov AV, rvb en eventueel directie en elkaar? x Zie Bestuursmodel Staat vermeld in HR 3.2a Het cumuleren van de functie van voorzitter van de rvb en directeur is verboden in de statuten? x 1 1 in Statuten toegevoegd 3.2b Worden de functies van voorzitter van de rvb en directie niet gecumuleerd in de praktijk? x Zijn de onverenigbaarheden met het lidmaatschap in de rvb vastgelegd in de statuten? Onverenigbaarheden rvb Wordt momenteel niet toegepast! 3.4a Bevat het (een) reglement een duidelijke afbakening van de taken, verantwoordelijkheden en bevoegdheden van de directeur (of persoon die de dagelijkse leiding heeft) en zijn/haar relatie met het bestuur? x 1 1 Staat vermeld in HR 3.4b In geval van meerdere directieleden: maakt het (een) (huishoudelijk) reglement duidelijk hoe de taken, verantwoordelijkheden, bevoegdheden tussen directieleden onderling verdeeld zijn? nvt 3.4c Maakt het (een) (huishoudelijk) reglement duidelijk welke beslissingen de directie en welke het bestuur toekomen? x 1 in HR 3.4d Bepaalt het (een) (huishoudelijk) reglement een duidelijke (financiële) grens wanneer directie dan wel rvb bevoegd is voor het afsluiten van contracten met externe partijen? x 1 in HR 3.5a Vond er de afgelopen 12 maanden een functioneringsgesprek plaats tussen (minstens) één lid van de rvb en de/alle directeur(s) (of de persoon die de dagelijkse leiding heeft)? x a Is er een verslag van dit/deze functioneringsgesprek(ken)? - Nieuw document opstellen: tegen november 2018 (opgenomen in vergaderschema RVB) 3.5b Werd het verslag van dit functioneringsgesprek goedgekeurd door de rvb? - 0 In verslag RVB vermelden 3.6a Hebben we een (meerjarig) beleidsplan (incl. missie/visie/strategie)? x 1 1,00 3.6a Werd dit beleidsplan goedgekeurd door de AV? x 3.6b Hebben we een jaarplan voor het komende boekjaar, afgeleid van het meerjarig beleidsplan? x 1 3.6b Werd dit jaarplan goedgekeurd door de AV? x 3.6c Hebben we een jaarbegroting voor het komende boekjaar, afgeleid van de meerjarenbegroting? x 1 3.6c Werd deze jaarbegroting goedgekeurd door de AV? x 3.7a Hebben we een onafhankelijk financieel comité of auditcomité door de AV benoemd? (minstens één onafhankelijk én deskundig persoon) x 1 1,00 3.7b Zijn de werking, taken en samenstelling van dit comité in een intern reglement vastgelegd? x 1 in HR 3.7c Heeft dit comité de meest recente jaarrekening goedgekeurd? x 1 3.7c Heeft dit comité over de meest recente jaarrekening verslag uitgebracht aan de AV? x 3.8 Heeft de rvb de afgelopen 12 maanden een zelfevaluatie uitgevoerd? (Zelf)evaluatie rvb Nieuw document opstellen: tegen november 2018 (opgenomen in vergaderschema) 3.8 Is er een verslag van deze zelfevaluatie? - In verslag RVB vermelden 3.9a Hebben we een gedragscode van toepassing op bestuurders, directie en personeel? x 1 0,75 Gedragscode in HR 3.9b Bevat deze gedragscode minstens een verplichting om integer te handelen, een onkosten- en geschenkenregeling en regels inzake belangenvermenging? x 1 in HR 3.9c Werd de gedragscode ondertekend door alle leden van de rvb, directieleden en personeelsleden? - 0 Nieuw document laten handtekenen door iedereen op RVB d Heeft de rvb de laatste 12 maanden stappen ondernomen om te waarborgen dat alle relevante actoren op de hoogte zijn van de gedragscode? x 1 Eerste kennisgeving op AV d Werd de AV in kennis gesteld van de gedragscode? x Op AV a Hebben we procedures inzake belangenconflicten? x 1 1,00 Belangenconflicten in HR 3.10b Waarborgen deze procedures de melding van (gepercipieerde en daadwerkelijke) belangenconflicten in het verslag van de rvb en in een register? x 1 Zie Belangenconflicten in HR 3.10b Waarborgen ze dat commerciële transacties met een derde waarmee een lid van de rvb een (in)directe familiale/commerciële x relatie heeft vooraf aan de AV (of aan een door de AV gemandateerd orgaan) worden voorgelegd? in HR 3.10c Waarborgen deze procedures dat bestuurders bij beslissingen waarin er sprake is van een belangenconflict niet mogen deelnemen aan de stemming? x 1 in HR 3.11a Hebben we met de rvb een werkplan en bijpassend vergaderschema voor een periode van 12 maanden? x 1 1 in verslag RVB b Behandelt het vergaderschema de begroting? x b Behandelt het vergaderschema de jaarrekening? x 3.11b Behandelt het vergaderschema het beleidsplan? x 3.11b Behandelt het vergaderschema het jaarverslag? x 3.11b Behandelt het vergaderschema de jaarlijkse zelfevaluatie? x 3.11b Behandelt het vergaderschema de evaluatie van de directie? x 3.11b Behandelt het vergaderschema de "governance" van de organisatie? x 3.11b Behandelt het vergaderschema een evaluatie van "governance" van de organisatie? x 3.11b Behandelt het vergaderschema het voorbereiden van de AV? x Totaal 7,75

34 Maximumscore interne verantwoording 11 Percentage 70% APPENDI 03

35 APPENDI 03 Harde indicatoren Onderdeel Punten Maximumpunten Totaalscore Transparantie 6, ,67% Democratie 7, ,11% Interne verantwoording en controle 7, ,45% Totaal 21, % 100% 90% TO DO in 2018 wordt niet toegepast (beslissing RVB) reeds toegepast in % 70% 60% 50% 40% 30% 20% 10% 0% Transparantie Democratie Interne verantwoording en controle

36 APPENDI 04 Aangepaste Begroting Status resultaatsrekening Timing Begroting Begroting 2019 op 12/07/2018 SD OD Actie Omschrijving Analytische code kosten opbrengsten kosten opbrengsten kosten opbrengsten kosten opbrengsten SD Tegen eind 2020 heeft RedFed haar werking verbeterd S01O01 Tegen eind 2020 haalt RedFed 5% DW.SPONSOR van haar opbrengsten uit sponsoring S01O02 Tegen midden 2018 heeft RedFed DW.GB haar bestuur verbeterd in functie van de indicatoren 'goed bestuur' ,08 0 S01O03 Tegen eind 2019 verloopt de communicatie van RedFed gericht digitaal DW.COM SD002 Tegen eind 2020 is het aantal leden LAgestegen met 10% t.o.v. de nulmeting Tegen eind 2020 heeft RedFed 100 meer aangesloten leden bij haar erkende reddingsclubs uit de groep S02O01 'Actieve Redder' (beroepsredder, jobstudenten, LA.redder clubredders, ) tov de nulmeting Tegen eind 2020 heeft RedFed 10% meer aangesloten leden in de groep Competitieve leden t.o.v. de S02O02 nulmeting eind 2016 LA.C-leden Tegen eind 2020 heeft RedFed minstens 5 extra clubs t.o.v. de nulmeting eind 2016 (bv. erkende S02O03 zwemclubs, zwemscholen, reddersclubs LA.clubs 'Redder aan zee', ) SD003 Tegen eind 2020 worden alle RedFed CS wedstrijden reddend zwemmen door haar clubs georganiseerd S03O01A01 Clubs zetten zelf hun activiteit op de activiteitenkalender via LAP CS.LAP ,23 Onderhoud sportmateriaal CS.MAT.OND 174,1 Tegen eind 2017 heeft RedFed wedstrijdprogramma dat de clubs in staat stelt om wedstrijden autonoom S03O01 te organiseren CS.WP Tegen eind 2020 worden de clubs minder financieel afhankelijk van RedFed voor de organisatie van S03O02 wedstrijden CS.W S03O03 Tegen eind 2020 heeft RedFed haar CS.OFF totaal aantal officials met 20 officials verhoogd S03O04 Tegen eind 2017 heeft RedFed de CS.LOG logistieke ondersteuning voor haar wedstrijden verbeterd S03O05 Tegen 2018 RedFed biedt via haarcs.recrea clubs meer recreatieve evenementen aan SD004 Tegen eind 2020 levert RedFed 10% OPL meer diploma's af ten op zichte van de nulmeting in Tegen eind 2020 zijn alle RedFed opleidingen van de Reddersaquademie in werking binnen haar erkende S04O01 reddingsclubs OPL.AQ S04O02 Tegen eind 2018 is de nieuwe cursustekst OPL.S.TB.T Trainer B afgewerkt S04O03 Tegen eind 2020 is de nieuwe cursustekst OPL.S.TA.T Trainer A afgewerkt S04O04 Tegen eind 2017 is de nieuwe cursustekst OPL.R.OWR.T van Openwaterredder gepubliceerd S04O05 Tegen eind 2018 is de nieuwe cursustekst OPL.H.BEH.T van Bedrijfseerstehulp gepubliceerd S04O06 Tegen eind 2019 is de nieuwe cursustekst OPL.R.ZR.T Zeeredder gepubliceerd van 4 12/07/ :03

37 APPENDI 04 Begroting 2018 Aangepaste Begroting Timing 2018 Begroting 2019 Status resultaatsrekening op 12/07/2018 SD OD Actie Omschrijving Analytische code kosten opbrengsten kosten opbrengsten kosten opbrengsten kosten opbrengsten Tegen eind 2020 heeft RedFed haar aantal erkende lesgevers met 70 erkende lesgevers verhoogd t.o.v. de nulmeting eind 2016 SD Tegen eind 2020 is het aantal VTS docenten Hoger Redder en Duiker-Redder met 15 docenten verhoogd S05O01 tov de nulmeting eind 2016 OPL.R.HR.D Tegen eind 2020 heeft RedFed het aantal VTS docenten Initiator Reddend zwemmen met 3 docenten S05O02 verhoogd tov de nulmeting eind 2016 OPL.S.INI.D Tegen eind 2020 heeft RedFed het aantal VTS docenten Trainer B Reddend Zwemmen met 2 docenten S05O03 verhoogd tov de nulmeting eind 2016 OPL.S.TB.D Tegen eind 2020 heeft RedFed minstens 20 nieuwe Initiators Reddend Zwemmen gevormd en/of geassimileerd S05O Tegen eind 2020 heeft RedFed minstens 10 Initiators Reddend Zwemmen naar Trainer B Reddend Zwemmen gevormd en/of geassimileerd S05O Tegen eind 2020 heeft RedFed minstens 20 nieuwe freelance lesgevers voor de RedFed opleidingen gevormd S05O BF Jeugdsport: "Skilled to save a life!" Tegen eind 2020 worden jaarlijks 20 recreatieve sportactiviteiten SD006 georganiseerd waar de jeugdbrevetten JS uitgereikt worden Jaarlijks 5% meer bestaande brevetten uitreiken t.o.v. het voorgaande jaar (vb. Boeiend Boekje, S06O01 schoolbrevetten lagere school, ) JS.LS S06O02 Tegen september 2017 worden 2 schoolbrevetten JS.MS voor de middelbare school gelanceerd S06O03 Tegen eind 2019 worden 3 jeugdbrevetten JS.JB uitgewerkt S06O04 Tegen eind 2017 is de nieuwe cursustekst OPL.S.INI.T Initiator afgewerkt BF Topsport: RedFed behaalt met haar Nationaal Lifesaving Team op de komende edities van de World SD007 Games ( ) telkens TS4 medailles Tegen eind 2020 hebben de RedFed leden van de Nationale Elite Kern op regelmatige tijdstippen een S07O01 gezamenlijke training in een 50m bad TS.TRAIN in Vlaanderen Tegen eind 2018 heeft RedFed een prestatie en ontwikkelingsprogramma opgesteld aan de hand van de S07O02 toetredingsprocedure van de nationale TS.POP kern en aan de hand van de ontwikkelingslijn S07O03 Tegen eind 2020 heeft RedFed de TS.FIN financiële steun voor topsport verdubbeld met externe middelen S07O04 Tegen eind 2018 heeft RedFed eents.coach Vlaamse Coach aangesteld die de atleten ism de clubs opvolgt S07O05 Tegen eind 2020 behaalt RedFed 15 TS.W Top-8 plaatsen op de Wereldkampioenschappen S07O06 Tegen eind 2021 heeft RedFed 4 trainer-a OPL.S.TA.C Reddend Zwemmen in haar Vlaamse Reddingsclubs van 4 12/07/ :03

38 APPENDI 04 Begroting 2018 Aangepaste Begroting Timing 2018 Begroting 2019 Status resultaatsrekening op 12/07/2018 SD OD Actie Omschrijving Analytische code kosten opbrengsten kosten opbrengsten kosten opbrengsten kosten opbrengsten DM001 DOMEIN OPLEIDINGEN REDDER OPL.R IT ITEM HOGER REDDER OPL.R.HR IT ITEM DUIKER REDDER OPL.R.DR IT ITEM BASISBOOTREDDER OPL.R.BBR IT ITEM BOOTREDDER OPL.R.BR IT ITEM OPENWATERREDDER OPL.R.OWR IT ITEM ZEEREDDER OPL.R.ZR IT ITEM VASTE KOSTEN OPLEIDINGEN OPL.VK DM001H DOMEIN OPLEIDINGEN HULPVERLENING OPL.H ITEM AUTO TE WATER OPL.H.ATW DM002 DOMEIN SESSIES SES IT ITEM SESSIES EHBO SES.EHBO IT ITEM SESSIES LRH SES.LRH IT ITEM SESSIES ANDERE SES.AND DM003 DOMEIN WINKEL W IT ITEM BREVETTEN IT ITEM KLEDIJ WKL IT ITEM REDDINGSMATERIAAL W.RM IT ITEM POCKET MASK W.PM IT ITEM VERVOERSPOPPEN W.VP DM004 DOMEIN UITLEENDIENST U ITEM SPORTMATERIAAL ITEM OPLEIDINGSMATERIAAL IT IT van 4 12/07/ :03

39 APPENDI 04 Begroting 2018 Aangepaste Begroting Timing 2018 Begroting 2019 Status resultaatsrekening op 12/07/2018 SD OD Actie Omschrijving Analytische code kosten opbrengsten kosten opbrengsten kosten opbrengsten kosten opbrengsten DM005 DOMEIN PERSONEEL P IT ITEM LONEN P.L IT ITEM VERZEKERINGEN P.VERZ IT ITEM ADMINISTRATIE P.ADMIN DM006 DOMEIN HUISVESTING H IT ITEM KANTOORRUIMTE HK IT ITEM OPSLAGRUIMTE HO DM007 DOMEIN LEDEN EN SUBSIDIES IT ITEM LIDGELDEN LID IT ITEM SUBSIDIES SUB IT ITEM LEDENADMISTRATIE IT ITEM CLUBWERKING DM008 DOMEIN WERKINGSKOSTEN DW IT ITEM KANTOORMATERIAAL DW.KAN IT ITEM REDFED BUS DW.BUS IT ITEM OPLEIDING EN CONGRESSEN MEDEWERKERS P.OPL IT ITEM LIDGELDEN EN BIJDRAGEN DW.LID DM009 DOMEIN DIVERSE DIV IT ITEM AFSCHRIJVINGEN DIV.AFSCHR IT ITEM BELASTINGEN DIV.BEL IT ITEM BEDRIJFSKOSTEN en -OPBRENGSTEN DIV.BEDR IT ITEM FINANCIËLE KOSTEN en OPBRENGSTEN DIV.FIN van 4 12/07/ :03

VERSLAG RAAD VAN BESTUUR 08/05/2018

VERSLAG RAAD VAN BESTUUR 08/05/2018 Vlaamse Reddingsfederatie vzw RedFed 1 Verslag Raad van Bestuur 2018-3 VERSLAG RAAD VAN BESTUUR 08/05/2018 1. WELKOM De voorzitter opent de vergadering om 20u10 en heet de aanwezigen van harte welkom.

Nadere informatie

VERSLAG RAAD VAN BESTUUR 04/03/2018

VERSLAG RAAD VAN BESTUUR 04/03/2018 Vlaamse Reddingsfederatie vzw RedFed 1 Verslag Raad van Bestuur 2018-2 VERSLAG RAAD VAN BESTUUR 04/03/2018 1. WELKOM Door omstandigheden (weer, ziekte, ) werd de geplande vergadering van donderdag 1 maart

Nadere informatie

VERSLAG RAAD VAN BESTUUR 03/10/2017

VERSLAG RAAD VAN BESTUUR 03/10/2017 Vlaamse Reddingsfederatie vzw RedFed 1 Verslag Raad van Bestuur 2017-5 VERSLAG RAAD VAN BESTUUR 03/10/2017 1. WELKOM De voorzitter opent de vergadering om 20u00 en heet de aanwezigen van harte welkom.

Nadere informatie

VERSLAG RAAD VAN BESTUUR 11/01/2018

VERSLAG RAAD VAN BESTUUR 11/01/2018 Vlaamse Reddingsfederatie vzw RedFed 1 Verslag Raad van Bestuur 2018-1 VERSLAG RAAD VAN BESTUUR 11/01/2018 1. WELKOM De voorzitter opent de vergadering om 13u15 en heet de aanwezigen van harte welkom.

Nadere informatie

VERSLAG RAAD VAN BESTUUR 28/11/2017

VERSLAG RAAD VAN BESTUUR 28/11/2017 Vlaamse Reddingsfederatie vzw RedFed 1 Verslag Raad van Bestuur 2017-6 VERSLAG RAAD VAN BESTUUR 28/11/2017 1. WELKOM De voorzitter opent de vergadering om 20u10 en heet de aanwezigen van harte welkom.

Nadere informatie

VERSLAG RAAD VAN BESTUUR 06/06/2019

VERSLAG RAAD VAN BESTUUR 06/06/2019 Vlaamse Reddingsfederatie vzw RedFed 1 Verslag Raad van Bestuur 2019-3 VERSLAG RAAD VAN BESTUUR 06/06/2019 1. WELKOM De voorzitter opent de vergadering om 20u10 en heet de aanwezigen van harte welkom.

Nadere informatie

VERSLAG RAAD VAN BESTUUR 09/01/2017

VERSLAG RAAD VAN BESTUUR 09/01/2017 Vlaamse Reddingsfederatie vzw RedFed 1 Verslag Raad van Bestuur 2017-1 VERSLAG RAAD VAN BESTUUR 09/01/2017 1. WELKOM De voorzitter opent de vergadering om 20u30 en heet de aanwezigen van harte welkom.

Nadere informatie

VERSLAG RAAD VAN BESTUUR 03/07/2017

VERSLAG RAAD VAN BESTUUR 03/07/2017 Vlaamse Reddingsfederatie vzw RedFed 1 Verslag Raad van Bestuur 2017-4 VERSLAG RAAD VAN BESTUUR 03/07/2017 1. WELKOM De voorzitter opent de vergadering om 20u10 en heet de aanwezigen van harte welkom.

Nadere informatie

VERSLAG RAAD VAN BESTUUR 13/12/2018

VERSLAG RAAD VAN BESTUUR 13/12/2018 1 VERSLAG RAAD VAN BESTUUR 13/12/2018 1. WELKOM De voorzitter opent de vergadering om 20u15 en heet de aanwezigen van harte welkom. Hij dankt ook de aanwezigen om vandaag aanwezig te zijn. 2. AANWEZIGHEID

Nadere informatie

VERSLAG RAAD VAN BESTUUR 24/01/2019

VERSLAG RAAD VAN BESTUUR 24/01/2019 Verslag Raad van Bestuur 2019-1 1 VERSLAG RAAD VAN BESTUUR 24/01/2019 1. WELKOM De voorzitter opent de vergadering om 20u en heet de aanwezigen van harte welkom. Hij dankt ook de aanwezigen om vandaag

Nadere informatie

WERKINGSVERSLAG 2017

WERKINGSVERSLAG 2017 WERKINGSVERSLAG 2017 REDFED - VLAAMSE REDDINGSFEDERATIE VZW VERSIE 30/03/2018 Opgemaakt voor Sport Vlaanderen (Rapportering 2017) Inhoud REDDEND ZWEMMEN: EEN LIFETIME SPORT!... 3 WERKINGSVERSLAG 2017...

Nadere informatie

VLAAMSE REDDINGSFEDERATIE Vlaamse Sportcommissie. Vergadering van 7/06/2018 te De Pintelaan 297, 9000 Gent. Verslag

VLAAMSE REDDINGSFEDERATIE Vlaamse Sportcommissie. Vergadering van 7/06/2018 te De Pintelaan 297, 9000 Gent. Verslag VLAAMSE REDDINGSFEDERATIE Vlaamse Sportcommissie Vergadering van 7/06/2018 te De Pintelaan 297, 9000 Gent Verslag 1. Welkomstwoord vanwege de Voorzitter van de Commissie De voorzitter heeft vandaag afgemeld

Nadere informatie

Vlaamse Zaalvoetbalbond VZVB Beleidsplan

Vlaamse Zaalvoetbalbond VZVB Beleidsplan Vlaamse Zaalvoetbalbond VZVB Beleidsplan 2017-2020 1. INLEIDING Voorwoord Dit beleidsplan is tot stand gekomen met de hulp van de commissies, het personeel en de Raad van Bestuur van de Vlaamse Zaalvoetbalbond.

Nadere informatie

Opleiding Aspirant-Initiator. Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator Hockey voor organisatoren

Opleiding Aspirant-Initiator. Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator Hockey voor organisatoren Opleiding Aspirant-Initiator Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator Hockey voor organisatoren 1. Inleiding Het is een feit dat vandaag veel sporttechnisch niet gediplomeerde

Nadere informatie

Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator voor organisatoren. (versie 2017)

Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator voor organisatoren. (versie 2017) Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator voor organisatoren (versie 2017) Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Wie kan een VTS-opleiding Aspirant-Initiator organiseren?...5 2.1

Nadere informatie

VLAAMSE REDDINGSFEDERATIE Vlaamse Sportcommissie. Verslag vergadering van van 9/10/2017 te Berendrecht

VLAAMSE REDDINGSFEDERATIE Vlaamse Sportcommissie. Verslag vergadering van van 9/10/2017 te Berendrecht VLAAMSE REDDINGSFEDERATIE Vlaamse Sportcommissie Verslag vergadering van 2017-04 van 9/10/2017 te Berendrecht 1. Welkomstwoord vanwege de Voorzitter van de Commissie Wim Nuyens heet iedereen welkom in

Nadere informatie

VLAAMSE REDDINGSFEDERATIE Vlaamse Sportcommissie. Vergadering van 11/03/2019 te Belgiëlei 117, 2018 Antwerpen. Verslag

VLAAMSE REDDINGSFEDERATIE Vlaamse Sportcommissie. Vergadering van 11/03/2019 te Belgiëlei 117, 2018 Antwerpen. Verslag VLAAMSE REDDINGSFEDERATIE Vlaamse Sportcommissie Vergadering van 11/03/2019 te Belgiëlei 117, 2018 Antwerpen Verslag 1. Welkomstwoord vanwege de Voorzitter van de Commissie De leden hebben 15 minuten gewacht

Nadere informatie

Agenda. 1. Welkomstwoord. 2. Aanwezigheden en volmachten 26/03/2012 ALGEMENE VERGADERING 2012. Overzicht club-effectieve leden

Agenda. 1. Welkomstwoord. 2. Aanwezigheden en volmachten 26/03/2012 ALGEMENE VERGADERING 2012. Overzicht club-effectieve leden Agenda ALGEMENE VERGADERING 2012 Vlaamse Reddingsfederatie vzw ZATERDAG 24 MAART 2012 1. Welkomstwoord 2. Mededeling van de aanwezigheden en volmachten 3. Schrapping en aanvaarding van nieuwe clubs 4.

Nadere informatie

Vlaamse Trainersschool

Vlaamse Trainersschool Vlaamse Trainersschool Opleiding Aspirant-Initiator Draaiboek voor de organisatie van erkende cursus Aspirant-Initiator voor organisatoren (geldend vanaf 13 februari 2015) Afdeling Sportkaderopleiding

Nadere informatie

Jaarlijks actieplan 2015 Basisopdrachten (BO) Vlaamse Taekwondo Bond vzw

Jaarlijks actieplan 2015 Basisopdrachten (BO) Vlaamse Taekwondo Bond vzw Jaarlijks actieplan 2015 Basisopdrachten (BO) Vlaamse Taekwondo Bond vzw Basisopdracht 1 (BO1) Organiseren van competitieve sportbeoefening per provincie 1. Tegen het einde van de Olympiade biedt de VTB

Nadere informatie

VERSLAG RAAD VAN BESTUUR 23/02/2017

VERSLAG RAAD VAN BESTUUR 23/02/2017 Vlaamse Reddingsfederatie vzw RedFed 1 Verslag Raad van Bestuur 2017-2 VERSLAG RAAD VAN BESTUUR 23/02/2017 1. WELKOM De voorzitter opent de vergadering om 20u30 en heet de aanwezigen van harte welkom.

Nadere informatie

Vlaamse Hockey Liga vzw

Vlaamse Hockey Liga vzw Vlaamse Hockey Liga vzw Jaarverslag 2013 Voorwoord In juni 2012 hebben de Belgische hockeyclubs beslist de unitaire hockeyfederatie te splitsen en werden de Vlaamse Hockey Liga (VHL) en de Franstalige

Nadere informatie

Raad van Bestuur Vergadering

Raad van Bestuur Vergadering Raad van Bestuur Vergadering Datum: 14/12/16 Tijd: 20 u. Voorzitter: Thomas Thys Secretaris: Janick Dams Plaats Zandhoven Aantal pagina's: Aanwezig: (x = aanwezig, xv( ) = aanwezig bij volmacht (initialen

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de raad van bestuur van 12 mei 2018

Notulen van de vergadering van de raad van bestuur van 12 mei 2018 Ondernemingsnummer: 428.240.053 Erkend en gesubsidieerd van Sport Vlaanderen Secretariaat + zetel: Warandelaan 1A Tel: +32 9 248 03 00 B 9230 Wetteren E-mail: contact@vkf.be 1 Opening Notulen van de vergadering

Nadere informatie

VLAAMSE REDDINGSFEDERATIE Vlaamse Sportcommissie. Vergadering van 16/04/2018 te Gemeenteplein 26, 3010 Kessel-Lo. Verslag

VLAAMSE REDDINGSFEDERATIE Vlaamse Sportcommissie. Vergadering van 16/04/2018 te Gemeenteplein 26, 3010 Kessel-Lo. Verslag VLAAMSE REDDINGSFEDERATIE Vlaamse Sportcommissie Vergadering van 16/04/2018 te Gemeenteplein 26, 3010 Kessel-Lo Verslag 1. Welkomstwoord vanwege de Voorzitter van de Commissie De voorzitter heeft vandaag

Nadere informatie

Jaarlijks actieplan 2014 Basisopdrachten (BO) Vlaamse Taekwondo Bond vzw

Jaarlijks actieplan 2014 Basisopdrachten (BO) Vlaamse Taekwondo Bond vzw Jaarlijks actieplan 2014 Basisopdrachten (BO) Vlaamse Taekwondo Bond vzw Basisopdracht 1 (BO1) Organiseren van competitieve sportbeoefening per provincie 1. Tegen het einde van de Olympiade biedt de VTB

Nadere informatie

Personeel topsport Begeleiding TZV wordt besproken, volgende zwemcoaches zijn aangesteld binnen TZV:

Personeel topsport Begeleiding TZV wordt besproken, volgende zwemcoaches zijn aangesteld binnen TZV: Verslag Raad van Bestuur Vlaamse Zwemfederatie vzw Datum: 19 november 2018 Plaats: Merelbeke Bestuurders: Johnny Van der Straeten, Voorzitter / Laurent Samyn, Ondervoorzitter / Tom Callewaert, bestuurder

Nadere informatie

Beleids- en actieplan VTS Karate

Beleids- en actieplan VTS Karate Beleids- en actieplan VTS Karate 2017- Inhoud Beleids- en actieplan VTS Karate 2017-... 1 Missie:... 2 Strategische doelstelling 1:... 3 Operationele doelstelling 1:... 3 Operationele doelstelling 2:...

Nadere informatie

Jaarlijks actieplan 2016 Basisopdrachten (BO) Vlaamse Taekwondo Bond vzw

Jaarlijks actieplan 2016 Basisopdrachten (BO) Vlaamse Taekwondo Bond vzw Jaarlijks actieplan 2016 Basisopdrachten (BO) Vlaamse Taekwondo Bond vzw Basisopdracht 1 (BO1) Organiseren van competitieve sportbeoefening per provincie 1. Tegen het einde van de Olympiade biedt de VTB

Nadere informatie

Notulen Raad van Bestuur KBF

Notulen Raad van Bestuur KBF Notulen Raad van Bestuur KBF 19.3.2018 Aanwezig: Frank Stevens, Mark Sebille, Sam De Smet, Bart Vercruyssen, Hanne Gyselbrecht & Herman De Kegel (notulen). Verontschuldigd: Tuur Ceuleers, Paul Verzele,

Nadere informatie

Notulen. Raad van Bestuur van 8 september 2019 te Warandelaan 1a, 9230 Wetteren

Notulen. Raad van Bestuur van 8 september 2019 te Warandelaan 1a, 9230 Wetteren Ondernemingsnummer: 428.240.053 Erkend en gesubsidieerd van Sport Vlaanderen Secretariaat + zetel: Warandelaan 1A Tel: +32 9 248 03 00 B 9230 Wetteren E-mail: contact@vkf.be Notulen Raad van Bestuur van

Nadere informatie

VLAAMSE REDDINGSFEDERATIE Vlaamse Sportcommissie. Verslag vergadering van 6/06/2017 te Kessel-Lo

VLAAMSE REDDINGSFEDERATIE Vlaamse Sportcommissie. Verslag vergadering van 6/06/2017 te Kessel-Lo VLAAMSE REDDINGSFEDERATIE Vlaamse Sportcommissie Verslag vergadering 2017-03 van 6/06/2017 te Kessel-Lo 1. Welkomstwoord vanwege de Voorzitter van de Commissie Wim Nuyens heet iedereen welkom. 2. Aanwezigheden

Nadere informatie

Cursusorganisaties optimaliseren

Cursusorganisaties optimaliseren Cursusorganisaties optimaliseren Bloso-centrum Herentals 1 december 2007 Hans Ponnet Overzicht van de presentatie Stand van zaken Wie zorgt voor kwaliteitsvolle cursussen De Stuurgroep / denkcellen / DSKO

Nadere informatie

VLAAMSE REDDINGSFEDERATIE Vlaamse Sportcommissie. Vergadering van 10/04/2017 te Antwerpen VERSLAG

VLAAMSE REDDINGSFEDERATIE Vlaamse Sportcommissie. Vergadering van 10/04/2017 te Antwerpen VERSLAG VLAAMSE REDDINGSFEDERATIE Vlaamse Sportcommissie Vergadering van 10/04/2017 te Antwerpen VERSLAG 1. Welkomstwoord vanwege de Voorzitter van de Commissie Wim Nuyens heet iedereen welkom in het gebouw van

Nadere informatie

Jaarlijks actieplan 2013 Basisopdrachten (BO) Vlaamse Taekwondo Bond vzw

Jaarlijks actieplan 2013 Basisopdrachten (BO) Vlaamse Taekwondo Bond vzw Jaarlijks actieplan 2013 Basisopdrachten (BO) Vlaamse Taekwondo Bond vzw Basisopdracht 1 (BO1) Organiseren van competitieve sportbeoefening per provincie 1. Tegen het einde van de Olympiade biedt de VTB

Nadere informatie

Dag van de VTS-medewerker - Workshop 4 12 december 2009

Dag van de VTS-medewerker - Workshop 4 12 december 2009 Dag van de VTS-medewerker - Workshop 4 Dag van de VTS-medewerker - Workshop 4 1 Dag van de VTS-medewerker Workshop 4: Denkcelwerking en -structuur Dag van de VTS-medewerker - Workshop 4 2 Inleiding Denkcelwerking

Nadere informatie

Aanwezig : Julien Bogaert, Herman De Backer, Rik Sagaert, Ingrid Vyvey, Silvie Vanhoutteghem, Jeroen Terryn en Ann De Bruyckere. 1 Verwelkoming...

Aanwezig : Julien Bogaert, Herman De Backer, Rik Sagaert, Ingrid Vyvey, Silvie Vanhoutteghem, Jeroen Terryn en Ann De Bruyckere. 1 Verwelkoming... Dagelijks Bestuur W.O.A.S. Verslag Datum vergadering : Betreft : Dagelijks bestuur W.O.A.S. 8 november 2010, Provinciehuis Boeverbos Brugge, 10.00 uur Onze ref.: P10/8/2/14/6 Verslaggever: Ann De Bruyckere

Nadere informatie

VLAAMSE ROLLERBOND vzw Raad van Bestuur 13 maart Wetteren. Verslag

VLAAMSE ROLLERBOND vzw Raad van Bestuur 13 maart Wetteren. Verslag Aanwezig: Joeri Meeus Voorzitter Rony Vanderhoydonck Penningmeester Marc Decraemer Bestuurder - TD skeeleren Kristien Cloots Administratief coördinator Verontschuldigd: Johnny Grootaert Ondervoorzitter

Nadere informatie

Penningmeester en RVB. RvB. Penningmeester en RVB. RvB

Penningmeester en RVB. RvB. Penningmeester en RVB. RvB WERKPLAN RVB 2019 JANUARI Aantal stemmen aan de clubs Indien nodig: oproep kandidaturen als bestuurder VVG en als kandidaat bestuurders KBGF aan de clubs (oproep versturen samen met een 'profiel' bestuurder)

Nadere informatie

Raad van Bestuur Vergadering

Raad van Bestuur Vergadering Raad van Bestuur Vergadering Datum: 15 maart 2017 Tijd: 20.30 u. Voorzitter: Thomas Thys Secretaris: Janick Dams Plaats Zandhoven Aantal pagina's: Aanwezig: (x = aanwezig, xv( ) = aanwezig bij volmacht

Nadere informatie

VLAAMSE REDDINGSFEDERATIE Vlaamse Sportcommissie. Vergadering van 27/05/2019 te De Pintelaan 297, 9000 Gent. Verslag

VLAAMSE REDDINGSFEDERATIE Vlaamse Sportcommissie. Vergadering van 27/05/2019 te De Pintelaan 297, 9000 Gent. Verslag VLAAMSE REDDINGSFEDERATIE Vlaamse Sportcommissie Vergadering van 27/05/2019 te De Pintelaan 297, 9000 Gent Verslag 1. Welkomstwoord vanwege de Voorzitter van de Commissie Wim verwelkomt iedereen in zaal

Nadere informatie

Verslag bestuursvergadering 24 januari Opvolgen en overzicht van de vergoedingen van de trainers ( Valentino)

Verslag bestuursvergadering 24 januari Opvolgen en overzicht van de vergoedingen van de trainers ( Valentino) Verslag bestuursvergadering 24 januari 2018. Aanwezig: Kris Geeroms, Valentino Ragatuso, Leen Leys, Johan Matthijs, Annick Norré Verontschuldigd: Katja Soentjens Extra genodigde: David Van Hoegaerden (

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de raad van bestuur van 14 januari AGENDA

Verslag van de vergadering van de raad van bestuur van 14 januari AGENDA VLAAMSE KARATE FEDERATIE vzw Ondernemingsnummer 428240053 Vleugel van de Belgische Karate Federatie vzw Via de Belgische Karate Federatie vzw aangesloten bij: European Karate Federation World Karate Federation

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement

Huishoudelijk Reglement Huishoudelijk Reglement Hoofdstuk 1: Algemeen Artikel 1: naam De Federatie van Zelforganisaties in Vlaanderen wordt in dit reglement genoemd: FZO-VL. Artikel 2: maatschappelijke zetel FZO-VL heeft als

Nadere informatie

3 juli 2018, 10u30-13u, Gent

3 juli 2018, 10u30-13u, Gent Verslag Raad van Bestuur ICES 3 juli 2018, 10u30-13u, Gent Aanwezig: Leden van de Raad van Bestuur: Tine Vertommen, Kristine De Martelaer, Annick Willem, Sophie Cools en Els De Waegeneer Werknemers: Evy

Nadere informatie

KBLVB. Beleidsplan Koninklijke Belgische Liefhebbersvoetbalbond ( 3 7 8

KBLVB. Beleidsplan Koninklijke Belgische Liefhebbersvoetbalbond ( 3 7 8 KBLVB Beleidsplan 2013-2016 Koninklijke Belgische Liefhebbersvoetbalbond * ( 3 7 8 Zetel Huis van de KBLVB Celestijnenlaan 39 bus 1 3001 Heverlee 016/20 14 13 016/29 41 87 www.kblvb.be info@kblvb.be ON

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement. De sociale zetel en het administratief secretariaat moeten niet op hetzelfde adres gevestigd zijn.

Huishoudelijk Reglement. De sociale zetel en het administratief secretariaat moeten niet op hetzelfde adres gevestigd zijn. Huishoudelijk Reglement I Algemene Bepalingen 1. Sociale Zetel en Administratief Secretariaat De sociale zetel en het administratief secretariaat moeten niet op hetzelfde adres gevestigd zijn. 2. Logo

Nadere informatie

VLAAMSE REDDINGSFEDERATIE Vlaamse Sportcommissie. Verslag vergadering van 7/02/2016 te Kessel-Lo

VLAAMSE REDDINGSFEDERATIE Vlaamse Sportcommissie. Verslag vergadering van 7/02/2016 te Kessel-Lo VLAAMSE REDDINGSFEDERATIE Vlaamse Sportcommissie Verslag vergadering van 7/02/2016 te Kessel-Lo 1. Welkomstwoord vanwege de Voorzitter van de Commissie Wim Nuyens heet iedereen welkom en is verheugd over

Nadere informatie

4. FACULTATIEVE OPDRACHT PRIORITEITENBELEID

4. FACULTATIEVE OPDRACHT PRIORITEITENBELEID 4. FACULTATIEVE OPDRACHT PRIORITEITENBELEID Project prioriteitenbeleid van de sportfederatie met als doelstelling het bevorderen van de sportparticipatie van de jeugd en hun aansluiting bij een sportclub

Nadere informatie

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant vzw Secretariaat Erwin Dirkx Groenlaan 6 2950 Kapellen website www.handbal-avb.be Tel.: 03.651.58.39 Rek.Nr.: 068-9002194-39 GSM: 0474.524.420 IBAN: BE13 0689 0021 9439 email: secretaris@handbal-avb.be

Nadere informatie

NAAM VERENIGING : !! GELDT VOOR SPORTVERENIGINGEN DIE GEMEENTELIJK ERKEND WORDEN.

NAAM VERENIGING : !! GELDT VOOR SPORTVERENIGINGEN DIE GEMEENTELIJK ERKEND WORDEN. STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE - ALGEMENE SUBSIDIE - VERPLAATSINGEN - ONDERHOUD ACCOMMODATIES NAAM VERENIGING : A.Van Ackersquare 1 8370 Blankenberge Tel 050/41.56.34 Fax 050/42.78.14 sport@blankenberge.be

Nadere informatie

Jaarverslag 2017 ~ goed bestuurd

Jaarverslag 2017 ~ goed bestuurd WATERSKI VLAANDEREN VZW BE 0417.506.311 : Beatrijslaan 25 bus 2-2050 Antwerpen : +32 (0)3 271 19 59 : www.waterski.be - : wsv@waterski.be IBAN: BE85 4073 0644 4106 EUR - BIC: KREDBEBB Jaarverslag 2017

Nadere informatie

DOEL INFOVERGADERING ONZE DOELEN: JULLIE DOELEN: kennismaking met dossier administratieve last helpen verlichten voorstel verdeling taken

DOEL INFOVERGADERING ONZE DOELEN: JULLIE DOELEN: kennismaking met dossier administratieve last helpen verlichten voorstel verdeling taken JEUGDFONDS 2019 DOEL INFOVERGADERING ONZE DOELEN: kennismaking met dossier administratieve last helpen verlichten voorstel verdeling taken JULLIE DOELEN:? STAP 1: SPORTAANBOD Is jullie sportaanbod goed

Nadere informatie

Vergadering RVB uur - HVDS Gent VERSLAG

Vergadering RVB uur - HVDS Gent VERSLAG Aanwezig Verontschuldigd Afwezig zonder verontschuldiging Gilbert Vercammen, Lode Grossen, Danny De Cauwer, Joanna Van Hooydonck, Wim Van Echelpoel, Peter Frederickx, Rosy Taeymans, Kurt Moens, Tom V.

Nadere informatie

Verslag bestuursvergadering 17 mei 2017.

Verslag bestuursvergadering 17 mei 2017. Verslag bestuursvergadering 17 mei 2017. Aanwezig: Valentino Ragatuso, Leen Leys, Johan Matthijs, Katja Soentjens, Kris Geeroms, Annick Norré Verontschuldigd: Bavo Derese 1. Scz- Beleid. 1.1. Aquagym.

Nadere informatie

11 maart 2019, 17u-19u, Gent

11 maart 2019, 17u-19u, Gent Verslag Raad van Bestuur ICES 11 maart 2019, 17u-19u, Gent Aanwezig: Leden van de Raad van Bestuur: Kristine De Martelaer, Johan Vijgen, Annick Willem, Piet Meneve, Sophie Cools, Patrick De Poorter Werknemers:

Nadere informatie

VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL Vereniging zonder winstoogmerk Erkend door Sport Vlaanderen

VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL Vereniging zonder winstoogmerk Erkend door Sport Vlaanderen VLAAMSE SCHIETSPORTKOEPEL Vereniging zonder winstoogmerk Erkend door Sport Vlaanderen 1 Aanwezig: Secretaris-generaal, Penningmeester Bestuurder vanuit West-Vlaanderen, Bestuurder vanuit Oost-Vlaanderen,

Nadere informatie

B.A.A.S. Begeleiding en Advies Aan Sportclubs Trajectbegeleiding op maat

B.A.A.S. Begeleiding en Advies Aan Sportclubs Trajectbegeleiding op maat B.A.A.S. Begeleiding en Advies Aan Sportclubs Trajectbegeleiding op maat Reglement 2015 Inleiding Eind 2014 telt Recreas vzw 141 aangesloten sportclubs die een erg heterogene waaier van sporttakken aanbieden

Nadere informatie

Subsidiereglement Het stimuleren van sportverenigingen tot kwaliteitsverhoging via directe financiële ondersteuning

Subsidiereglement Het stimuleren van sportverenigingen tot kwaliteitsverhoging via directe financiële ondersteuning Subsidiereglement Het stimuleren van sportverenigingen tot kwaliteitsverhoging via directe financiële ondersteuning 1 Artikel 1 - Doel Binnen de perken van het jaarlijks in de begroting voorziene en goedgekeurde

Nadere informatie

CLUBFICHE 2013 IN DRUKLETTERS INVULLEN A.U.B. ...

CLUBFICHE 2013 IN DRUKLETTERS INVULLEN A.U.B. ... IN DRUKLETTERS INVULLEN A.U.B. NAAM CLUB: AFKORTING: Adres maatschappelijke zetel: Provincie: E-mail:. Website:. Rekeningnummer:.../..../ Rechtsvorm: feitelijke vereniging vzw andere:.. Datum oprichting:.

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit 11 e Directie Dienst 113 Sport Provincieraadsbesluit betreft verslaggever CONVENANT MET HET INSTITUUT VOOR SPORTBEHEER De samenwerking met het Instituut voor Sportbeheer bestendigen via een convenant tussen

Nadere informatie

JAARVERGADERING 2/02/2019

JAARVERGADERING 2/02/2019 JAARVERGADERING 2/02/2019 AGENDA WELKOM NAAMAFROEPING OPENINGSWOORD NOTULEN JAARVERGADERING 3/2/2018 GOEDKEURING JAARVERSLAG 2018 FINANCIEEL VERSLAG 2018 BEGROTING 2019 VERKIEZINGEN CVB SEIZOEN 2018-2019

Nadere informatie

Medewerker pedagogische cel - Kwaliteitsbewaking

Medewerker pedagogische cel - Kwaliteitsbewaking Doel van de functie Medewerker pedagogische cel - Kwaliteitsbewaking De medewerker pedagogische cel coördineert ook de EVC- en EVK-procedure en ziet toe op de correcte afhandeling van de aanvragen. Ook

Nadere informatie

Kwaliteitsverbetering van de jeugdsportbegeleider

Kwaliteitsverbetering van de jeugdsportbegeleider Subsidiereglement 2014 2019 Kwaliteitsverbetering van de jeugdsportbegeleider Dit subsidiereglement kwam tot stand in het kader van het decreet houdende het stimuleren en subsidiëren van een lokaal sportbeleid

Nadere informatie

Erkende sportvereniging: Een sportvereniging, erkend door het gemeentebestuur, volgens de in het erkenningreglement vastgelegde regels.

Erkende sportvereniging: Een sportvereniging, erkend door het gemeentebestuur, volgens de in het erkenningreglement vastgelegde regels. Subsidiereglement sportverenigingen Dit subsidiereglement tracht bij te dragen tot de kwalitatieve verbetering van de begeleiding van de leden van de sportvereniging. De subsidies worden bepaald door de

Nadere informatie

Statuten HoGent Studentenraad

Statuten HoGent Studentenraad Statuten HoGent Studentenraad (Zoals goedgekeurd op de Algemene Vergadering van 21 februari 2013) (Aanvulling zoals goedgekeurd op de Algemene Vergadering van 16 mei 2013) Titel I- Algemene bepalingen

Nadere informatie

Organigram personeel en bestuur Gezinssport Vlaanderen (opmaak beleidsplan )

Organigram personeel en bestuur Gezinssport Vlaanderen (opmaak beleidsplan ) Organigram personeel en bestuur (opmaak beleidsplan 2017-2020) Overzicht structuren GEZINSBOND- EN VTBKULTUUR AFDELINGEN RAAD VAN BESTUUR GEZINSBOND SPORTCLUBS REGIONALE PROVINCIALE ALGEMENE VERGADERING

Nadere informatie

INVULFORMULIER WERKINGSTOELAGE

INVULFORMULIER WERKINGSTOELAGE INVULFORMULIER WERKINGSTOELAGE Indienen vóór 15 augustus 2018 Sportvereniging Naam: Feitelijke vereniging: VZW: Subsidiëringsvoorwaarden (alle voorwaarden moeten voldaan zijn!) De sportvereniging is aangesloten

Nadere informatie

#BeActive Reglement ondersteuning clubs in het kader van Europese uitwisseling

#BeActive Reglement ondersteuning clubs in het kader van Europese uitwisseling #BeActive Reglement ondersteuning clubs in het kader van Europese uitwisseling Artikel 1: Situering De Europese Week van de Sport is een initiatief van de Europese Commissie om sport en lichaamsbeweging

Nadere informatie

Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking GRO..M Mechelen

Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking GRO..M Mechelen Gemeentelijke Raad voor Ontwikkelingssamenwerking GRO..M Mechelen HOOFDSTUK 1: ALGEMENE UITGANGSPUNTEN Art. 1 De GRO..M is de advies- en participatieraad van de stad Mechelen met betrekking tot ontwikkelingssamenwerking

Nadere informatie

Reglementering coachlicenties Seizoen

Reglementering coachlicenties Seizoen Reglementering coachlicenties Seizoen 2019-2020 INHOUD 1 REGLEMENTERING... 2 2 DE VERSCHILLENDE COACHLICENTIES... 3 2.1 COACHLICENTIE A... 3 2.2 COACHLICENTIE B... 3 2.3 COACHLICENTIE C... 3 2.4 COACHLICENTIE

Nadere informatie

VSB Clubbijeenkomst. Woensdag 25 juni Berchem

VSB Clubbijeenkomst. Woensdag 25 juni Berchem VSB Clubbijeenkomst Woensdag 25 juni 2014 - Berchem Agenda Dynamoproject: VSF omkadering voor je sportclub Communicatiemiddel: Wiki Wedstrijdkalender / selectiekalender 2014 2015 Voorstelling van de VSB

Nadere informatie

HUISHOUDELIJK REGLEMENT

HUISHOUDELIJK REGLEMENT HUISHOUDELIJK REGLEMENT Lokaal Fonds Uitvoerend Comité Mol REVISIENUMMER: 0 Huishoudelijk Reglement Lokaal Fonds Uitvoerend Comité Mol Goedgekeurd door Uitvoerend Comité Mol op 03/07/2018, revisienummer

Nadere informatie

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING ZATERDAG 18 MAART 2017 TE BRUGGE

VERSLAG ALGEMENE VERGADERING ZATERDAG 18 MAART 2017 TE BRUGGE VERSLAG ALGEMENE VERGADERING ZATERDAG 18 MAART 2017 TE BRUGGE REDFED - VLAAMSE REDDINGSFEDERATIE VZW 1. Welkomstwoord door de voorzitter Philippe Raes heet alle aanwezigen van harte welkom op de Statutaire

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER JEUGDSPORTFONDS 2016

AANVRAAGFORMULIER JEUGDSPORTFONDS 2016 NAAM GOLFCLUB: 1. JEUGDLEDEN LUIK I: JEUGDLEDEN 1.1. Aantal jeugdleden: 0 18j. 5 pnt per jeugdlid Norm: Min. 50 of 12% jeugdleden 1.2. Doelgroepen: JONGENS < 9j. Norm: Min. 50 of 12% jeugdleden 9 10j.

Nadere informatie

Art.4 Om erkend te worden als Opwijkse sportvereniging moet de sportvereniging aan de volgende voorwaarden voldoen:

Art.4 Om erkend te worden als Opwijkse sportvereniging moet de sportvereniging aan de volgende voorwaarden voldoen: 1 Opwijk 25 februari 2013 STATUTEN GEMEENTELIJKE SPORTRAAD VAN OPWIJK Hoofdstuk 1: DOELSTELLING Art. 1. De sportraad heeft in het algemeen tot doel de sport, de lichamelijke opvoeding en de openluchtrecreatie

Nadere informatie

INFOBUNDEL Aspirant-Initiator Paardrijden

INFOBUNDEL Aspirant-Initiator Paardrijden Aspirant-Initiator Paardrijden 1 INFOBUNDEL Aspirant-Initiator Paardrijden 15-07-09 Aspirant-Initiator Paardrijden 2 Waarom een Aspirant-Initiator? Noodzaak aan helpers op het werkveld Soms is instapdrempel

Nadere informatie

Huishoudelijk Reglement van de VJF

Huishoudelijk Reglement van de VJF Huishoudelijk Reglement van de VJF HOOFDSTUK 5 : FUNCTIE VAN DE DIRECTEURS. ART. 1 : Functie van Technisch Directeur van de sportfederatie. De Technisch Directeur (TD ) wordt door de raad van bestuur aangesteld.

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

Verslag BAV VSF 9/1/2016

Verslag BAV VSF 9/1/2016 VZW Zetel: Transvaalstraat 28, 8793 Sint Eloois Vijve http://schaakfederatie.be/ Verslag BAV VSF 9/1/2016 Uitgenodigd De leden liga s De bestuursleden VSF Medewerkers VSF Ereleden VSF Agenda 1. Inleiding

Nadere informatie

Sessie 3 G-sport inbouwen in het bestaande aanbod

Sessie 3 G-sport inbouwen in het bestaande aanbod Sessie 3 G-sport inbouwen in het bestaande aanbod Wat is G-sport? Sportparticipatie uitgeoefend door personen met een handicap FYS VE VI AU PSY Filmpje Wie is in Vlaanderen met G-sport bezig? Vb. Vb. Vb.

Nadere informatie

Commissie Opleiding. -Project

Commissie Opleiding. -Project Verslag vergadering regionale werkgroep West- en Oost Vlaanderen Datum : 2013-06-19 Locatie : 't Kasteeltje te Heule Aanwezig : - De Deeko s: Ellen Bostoen - Carlo Vanhee - Geert Debouver - Delphinus:

Nadere informatie

TRAINERS- EN OPLEIDINGSFONDS FROS (TOFF) REGLEMENT

TRAINERS- EN OPLEIDINGSFONDS FROS (TOFF) REGLEMENT TRAINERS- EN OPLEIDINGSFONDS FROS (TOFF) REGLEMENT 2018-2019 INLEIDING Wekelijks zetten duizenden lesgevers hun beste beentje voor in onze sportclubs. Ze zijn dan ook onmisbaar, want zonder lesgevers zou

Nadere informatie

Verontschuldigd: Kristof Schillewaert, Marc Messiaen, Roel Van Avermaet. Afwezig: Lode Stragier, Eddy Suys.

Verontschuldigd: Kristof Schillewaert, Marc Messiaen, Roel Van Avermaet. Afwezig: Lode Stragier, Eddy Suys. Verslag Algemene vergadering KHV 18/04/2017 te Scheldewindeke. Aanwezigen: Frans Vanackere(voorzitter), Jean Bollen (ondervoorzitter), Herman Corsmit, Robrecht Vandenbroeck, Jan Van Rompaey, Jan Weckx,

Nadere informatie

Reglementering coachlicenties Seizoen

Reglementering coachlicenties Seizoen Reglementering coachlicenties Seizoen 2019-2020 INHOUD 1 REGLEMENTERING... 2 2 DE VERSCHILLENDE COACHLICENTIES... 3 2.1 COACHLICENTIE A... 3 2.2 COACHLICENTIE B... 3 2.3 COACHLICENTIE C... 3 2.4 COACHLICENTIE

Nadere informatie

Bredense Bruinvissen vzw. Huishoudelijk Reglement. Bredense Bruinvissen vzw

Bredense Bruinvissen vzw. Huishoudelijk Reglement. Bredense Bruinvissen vzw Huishoudelijk Reglement Bredense Bruinvissen vzw Hoofdstuk 1 : Doel Artikel 1 Dit huishoudelijk reglement regelt de inwendige aangelegenheden van de Bredense Bruinvissen vzw (verder te gebruiken als BBV)

Nadere informatie

Infobundel organisatoren opleiding Aspirant-initiator Paardrijden

Infobundel organisatoren opleiding Aspirant-initiator Paardrijden Infobundel organisatoren opleiding Aspirant-initiator Paardrijden Inhoud Inleiding... 3 Organisatie van de opleiding... 4 Wie kan een opleiding organiseren?... 4 Wie kan deelnemen aan de opleiding aspirant-initiator

Nadere informatie

WERKINGSVERSLAG INDIVIDUELE SPORTEN

WERKINGSVERSLAG INDIVIDUELE SPORTEN WERKINGSVERSLAG INDIVIDUELE SPORTEN 1.KWANTITEITSSUBSIDIE (30% van het te verdelen bedrag individuele- + ploegsporten) 1.1.LEDENLIJST CLUB:... Deze hebben jullie al bijgevoegd bij het formulier clubgegevens.

Nadere informatie

Subsidiereglement voor sportverenigingen van fysiek actieve sporten en sportieve vrijetijdsbesteding

Subsidiereglement voor sportverenigingen van fysiek actieve sporten en sportieve vrijetijdsbesteding Subsidiereglement voor sportverenigingen van fysiek actieve sporten en sportieve vrijetijdsbesteding I. Algemene voorwaarden Art. 1: Met het reglement subsidiëring sportverenigingen wil het stadsbestuur

Nadere informatie

Masterplan Futsal

Masterplan Futsal Masterplan Futsal 2017-2020 Versie 01/07/2017 Inhoudstafel 1. Beleidsuitdagingen 2017-2020 2. Strategische doelstellingen 2017-2020 3. Operationele doelstellingen en acties 2017-2020 2 Beleidsuitdagingen

Nadere informatie

FORMULIER Toelagen aan verenigingen dienstjaar 2014 (gegevens van 2013) Erkende sportverenigingen (actieve en organiserende clubs)

FORMULIER Toelagen aan verenigingen dienstjaar 2014 (gegevens van 2013) Erkende sportverenigingen (actieve en organiserende clubs) FORMULIER Toelagen aan verenigingen dienstjaar 214 (gegevens van 213) Erkende sportverenigingen (actieve en organiserende clubs) Naam van de sportvereniging: Stichtingsjaar sportvereniging: Beoefende sporttak:

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES SPORT

AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES SPORT AANVRAAGFORMULIER VOOR SUBSIDIES SPORT Goedgekeurd door de gemeenteraad 19 december 2013 Sportvereniging: Adres:. Contactpersoon: KWALITEITSCRITERIA (deel 1) A. Voor de trainers die jeugdreeksen begeleiden

Nadere informatie

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant

Vlaamse Handbalvereniging vzw Regio Antwerpen Vlaams-Brabant vzw Secretariaat Erwin Dirkx Groenlaan 6 2950 Kapellen website www.handbal-avb.be Tel.: 03.651.58.39 Rek.Nr.: 068-9002194-39 GSM: 0474.524.420 IBAN: BE13 0689 0021 9439 email: secretaris@handbal-avb.be

Nadere informatie

AANVRAAGFORMULIER JEUGDSPORTFONDS 2017

AANVRAAGFORMULIER JEUGDSPORTFONDS 2017 NAAM GOLFCLUB: DEEL I: VERPLICHTE INSTAP (STANDAARD) CRITERIA = BASISTRUCTUUR JEUGDWERKING LUIK I: JEUGDLEDEN 1. JEUGDLEDEN 1.1. Aantal jeugdleden: 0 18j. LUIK II: JEUGDOPLEIDING EN -BEGELEIDING 2. JEUGDOPLEIDING

Nadere informatie

Beleidsplan

Beleidsplan Beleidsplan 2017-2020 Missie Volley Vlaanderen Met de nieuwe benaming VOLLEY VLAANDEREN wil de federatie zijn vernieuwde visie benadrukken rondom 3 basispijlers zijnde innovatie, verhoogde participatie

Nadere informatie

DOSSIER BELEIDSSUBSIDIES KWALITATIEF SUBSIEDIEREGLEMENT VOOR DE DIRECTE FINANCIËLE ONDERSTEUNING VAN DE ERKENDE AALSTERSE SPORTVERENIGING

DOSSIER BELEIDSSUBSIDIES KWALITATIEF SUBSIEDIEREGLEMENT VOOR DE DIRECTE FINANCIËLE ONDERSTEUNING VAN DE ERKENDE AALSTERSE SPORTVERENIGING DOSSIER BELEIDSSUBSIDIES KWALITATIEF SUBSIEDIEREGLEMENT VOOR DE DIRECTE FINANCIËLE ONDERSTEUNING VAN DE ERKENDE AALSTERSE SPORTVERENIGING IDENTITEIT SPORTVERENIGING / SPORTORGANISATOR Naam sportvereniging/organisatior

Nadere informatie

Interprovinciaal beraad. Aanwezig: Vlaamse Zwemfederatie vzw Provinciale Federatie Oost-Vlaanderen VLAAMSE ZWEMFEDERATIE. VLAAMS SPORTBESTUUR ZWEMMEN:

Interprovinciaal beraad. Aanwezig: Vlaamse Zwemfederatie vzw Provinciale Federatie Oost-Vlaanderen VLAAMSE ZWEMFEDERATIE. VLAAMS SPORTBESTUUR ZWEMMEN: 13/01/2012 Interprovinciaal beraad Datum: zaterdag 10/12/2011 Locatie: Hotel restaurant Otus, Oosterzelesteenweg 4. Aanwezig: VLAAMSE ZWEMFEDERATIE. Verontschuldigd. VLAAMS SPORTBESTUUR ZWEMMEN: Verontschuldigd.

Nadere informatie

AGENDA Raad van Bestuur. 4. Goedkeuring nieuwe statuten, huishoudelijk reglement en verzekeringsmodaliteiten

AGENDA Raad van Bestuur. 4. Goedkeuring nieuwe statuten, huishoudelijk reglement en verzekeringsmodaliteiten Raad van Bestuur Dinsdag 9 januari 2018 (wegens noodweer & uitsel 12 december 2017) om 20 uur in Gosset Hotel, A. Gossetlaan 52 te 1702 Groot-Bijgaarden AGENDA Raad van Bestuur 1. Opening van de vergadering

Nadere informatie