Ter Apel, 17 november Coop van der Haar De Omloop KX Ter APEL Geacht college, Geachte raad

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Ter Apel, 17 november Coop van der Haar De Omloop KX Ter APEL Geacht college, Geachte raad"

Transcriptie

1 Coop van der Haar De Omloop KX Ter APEL gert@vanderhaar.nl Ter Apel, 17 november 2016 Geacht college, Geachte raad Middels deze brief wil ik weer de aandacht vragen voor de parkeerproblematiek betreffende de parkeerplaats aan De Omloop alsmede die voor het politiebureau. Al lange tijd wordt er gesproken over dit, zo ongeveer het laatste gedateerde stukje in het centrum van Ter Apel. Op diverse bijeenkomsten en ook in informeel overleg is toch wel gesproken over de plannen die in voorbereiding zouden zijn om ook dit gedeelte van Ter Apel aan te pakken zoals ook het Molenplein, de Markt en de Hoofdstraat zijn gereconstrueerd maar ook enigszins als compensatie omdat de gemeente destijds toch wel veel geld heeft geïnvesteerd in plannen van de projectontwikkelaar betreffende de uitbreiding van de Jumbo en het winkelgebied met appartementen aan de Hoofdstraat, er is toen door de gemeente een bedrag van circa ,-- toegezegd in werkzaamheden om dit plan te realiseren. Doordat door bovengenoemde maatregelen het winkelgebied veel meer is verplaatst naar de Markt is deze oude, inefficiënte parkeerplaats geworden tot de langparkeerplaats van Ter Apel wat niet bevorderlijk is voor de kwaliteit en bereikbaarheid van onze 3 jaar geleden geheel gerenoveerde Supermarkt. Wij zijn voor Ter Apel toch een redelijk grote werkgever met 50 medewerkers en in uren 17 FTE s. Er zijn zeker kansen om de Regio functie nog meer uit te breiden maar dan moet ook er wel goede en voldoende parkeergelegenheid zijn in de nabijheid van de winkel zodat klanten uit de omliggende dorpen en uit Duitsland nog fijner en beter hun boodschappen kunnen doen. Met de heer Albert IJbema en een collega van hem is hier al weer enkele jaren geleden over gesproken in het gemeentehuis en is de toezegging gedaan dat wij volgens mij begin 2015 samen zouden kijken naar de mogelijkheden en onmogelijkheden betreffende de realisering van meer en betere parkeerruimte alsmede het toepassen van een blauwe zone. Vervolgens zou er dan een plan gemaakt worden welke voorgelegd zou worden aan de raad. Toen ik na diverse mails aan de heer IJbema over de parkeerproblematiek geen antwoord kreeg heb ik gebeld en hoorde toen dat hij ziek was en dat waarschijnlijk hierdoor alle plannen en informatie zijn blijven liggen en er zodoende geen enkele voortgang meer zat in het proces om te komen tot een beter parkeervoorziening aan De Omloop.

2 Ondertussen heeft ook de Coop organisatie ongeveer een jaar geleden (als hoofdhuurder van deze winkel) geïnformeerd bij de gemeente maar zij kregen als antwoord dat er geen sprake was van een reconstructie of een blauwe zone. De parkeerdruk wordt nu toch wel steeds ernstiger en wij krijgen veel klachten van klanten die de auto niet kwijt kunnen als zij boodschappen willen doen, enerzijds door de langparkeerders zoals gemakzuchtige winkelmedewerkers, maar ook bewoners die eerder aan de Hoofdstraat parkeerden (nu niet meer vanwege de blauwe zone) maar ook het nieuw gevestigde uitzendbureau gebruikt minstens 10 parkeerplekken vast voor de stalling van bedrijfsauto s. Vervolgens zijn er dan ook de vele festiviteiten die plaats vinden op het Molenplein of in de sporthal die er voor zorgen dat er voornamelijk aan het einde van de week een te grote druk op de parkeervoorziening ontstaat. Natuurlijk ben ik blij met activiteiten want deze zorgen ook voor een leefbaar centrum maar het zou goed zijn om er voor te zorgen dat het parkeren meer gestructureerd werd, bijvoorbeeld bij het RSG of meer op de nieuwe parkeerplaats aan de Stationsstraat d.m.v. verwijzingsborden of iets dergelijks. Maar nog beter zou het zijn om deze activiteiten op de Markt te organiseren die ook de functie heeft van festiviteitenterrein en waar ook alle voorzieningen aanwezig zijn alsmede ruim voldoende parkeergelegenheid. In onze gesprekken is altijd gezegd dat de gemeente erg blij is met alle supermarkten in het centrum omdat deze de regio functie van Ter Apel ondersteunen en zorgen voor veel klanten voor de andere winkels in Ter Apel ik hoop dan ook dat de gemeente haar verantwoordelijkheid neemt om er voor te zorgen dat dit zo blijft door er voor te zorgen dat ook aan De Omloop een fatsoenlijke parkeerplaats komt nadat de Markt, de Hoofdstraat en Moekesgat een geweldig mooie facelift hebben gehad. Het moet toch niet zo zijn dat andere gedeelten van het centrum niet de aandacht krijgen die zij verdienen. Graag verneem ik wat de gemeente nu van plan is met deze parkeerplaats en op welke termijn de reconstructie plaats kan vinden en mocht dit toch te lang duren nu alvast de toegezegde blauwe zone realiseren en te handhaven om er voor te zorgen dat klanten weer normaal kunnen parkeren. Hoogachtend, Gert van der Haar Coop van der Haar Ter Apel. Bijlage: 7 pagina s verkeer van de afgelopen jaren.

3 ontvangstbevestiging Van: Coop van der Haar Verzonden: zaterdag 20 september :36 Aan: info CC: Nick van Dijk Onderwerp: Blauwe zone in centrum Ter Apel Goedemorgen, Tot mijn grote verbazing nam ik onlangs kennis van het feit dat veel gebieden binnen Ter Apel blauwe zone worden. Al jaren geef ik bij alle bijeenkomsten over dit onderwerp aan dat in ieder geval dan ook de parkeerplaats voor de Coop dan blauwe zone moet worden omdat wij nu al veel overlast ondervinden van langparkeerders (bewoners en medewerkers van winkels) die de parkeerplekken voor klanten van het centrum onnodig lang bezet houden. Begrijp mij goed, het gaat niet over de parkeerplaats voor het politiebureau, maar puur die voor de winkel die van essentieel belang is om met mijn winkel te overleven in deze moeilijke tijd en vooral omdat wij inschatten dat er binnenkort weer meer mensen uit de regio deze kant op komen omdat momenteel de C1000 in Vlagtwedde omgebouwd naar Jumbo maar vooral wanneer over 6 weken de C1000 in Musselkanaal wordt omgebouwd naar Poisz. Op termijn volgt dan de C1000 in Emmer Compascuum die AH wordt en zoals het door alle marktonderzoekers wordt ingeschat is dit een zeer gunstige ontwikkeling voor Ter Apel. Ik hoop dan ook dat de gemeente dit inziet en hierop nu al vast anticipeert. Is het mogelijk hiermee rekening te houden of in ieder geval contact op te nemen want toen ik laatst de mogelijkheid uittestte van een WhatsApp bericht kreeg ik netjes een mail terug dat de melding is doorgegeven naar de afdeling Ruimte maar daarna was het weer stil en is er ondanks het herhaaldelijk aangeven in de bijeenkomsten niets mee gedaan. Beste Gert, Naar aanleiding van je onderstaande mail gaan wij op zeer korte termijn een Quick Scan uitvoeren naar de parkeerdruk voor de Coop. De uitkomst van het onderzoek willen we met je bespreken en bekijken of, en welke, maatregelen nodig zijn. Het onderzoek zal zo n drie weken in beslag nemen, ik neem half december weer contact met je op.

4 Met vriendelijke groet, Albert IJbema Beleidsontwikkelaar Civiele Techniek Gemeente Vlagtwedde (0599) Dorpsstraat 1, Sellingen Postbus AA Sellingen Van: Coop van der Haar Namens Verzonden: donderdag 13 november :16 Aan: Albert IJbema Onderwerp: Parkeerproblematiek Geachte heer IJbema, beste Albert, Onlangs hebben wij elkaar gesproken op het gemeentehuis betreffende de blauwe zone, in het centrum van Ter Apel, ik kon mij destijds vinden in het standpunt van de gemeente om eerst te gaan kijken wat de invloed van de blauwe zone aan de Hoofdstraat zou zijn. Echter ik word na twee weken dagelijks geconfronteerd met een volle parkeerplaats terwijl dit in mijn winkel niet terug is te zien aan het aantal klanten of de drukte bij de kassa. Natuurlijk wordt er door het winkelend publiek gebruik gemaakt van de parkeerplaats voor de winkel dit was altijd al zo maar het is wel opvallend dat de parkeerplaats nu bijna dagelijks tussen uur en uur opvallend vol staat wat eerder nooit het geval was. Ik hoop dan ook dat jullie op korte termijn heel serieus gaan kijken wat er mogelijk is want zoals al eerder gemeld de parkeerplaats voor de winkel is één van mijn belangrijkste pluspunten t.o.v. de concurrentie die hier in overvloed is.

5 Beste Gert, We hebben het parkeeronderzoek met analyses afgerond. In de bijlage het eindresultaat. Dit wil ik graag met je bespreken. Ik bel je hierover nog even. Met vriendelijke groet, Albert IJbema Beleidsontwikkeling Civiele Techniek Gemeente Vlagtwedde (0599) Dorpsstraat 1, Sellingen Postbus AA Sellingen Van: Coop van der Haar Namens Verzonden: donderdag 13 november :16 Aan: Albert IJbema Onderwerp: Parkeerproblematiek Geachte heer IJbema, beste Albert, Onlangs hebben wij elkaar gesproken op het gemeentehuis betreffende de blauwe zone, in het centrum van Ter Apel, ik kon mij destijds vinden in het standpunt van de gemeente om eerst te gaan kijken wat de invloed van de blauwe zone aan de Hoofdstraat zou zijn. Echter ik word na twee weken dagelijks geconfronteerd met een volle parkeerplaats terwijl dit in mijn winkel niet terug is te zien aan het aantal klanten of de drukte bij de kassa. Natuurlijk wordt er door het winkelend publiek gebruik gemaakt van de parkeerplaats voor de winkel dit was altijd al zo maar het is wel opvallend dat de parkeerplaats nu bijna dagelijks tussen uur en uur opvallend vol staat wat eerder nooit het geval was. Ik hoop dan ook dat jullie op korte termijn heel serieus gaan kijken wat er mogelijk is want zoals al eerder gemeld de parkeerplaats voor de winkel is één van mijn belangrijkste pluspunten t.o.v. de concurrentie die hier in overvloed is.

6

7 Hallo Albert, Via Coop hoorde ik dat de gemeente de plannen om de parkeerplaats aan de Omloop niet aan te pakken. Ik zou graag een afspraak met je maken om persoonlijk te horen waarom de zienswijze zo is veranderd. De parkeeroverlast door langparkeerders is na de meting door de gemeente alleen maar toegenomen en brengt de bedrijfsvoering in gevaar. Dit zal helaas dan ook zijn weerslag krijgen op mijn personeelsbezetting want een goede parkeervoorziening is zoals jullie zelf beaamden van levensbelang voor een supermarkt en omdat deze wel de traffic voor de andere winkels in het centrum creëren. Graag hoor ik van je. Hallo Albert, Wat ik verwachtte is uit gekomen, de parkeerplaats voor het winkelend publiek is in beslag genomen door de auto s van het nieuwe uitzendbureau. Volgens mij was het beleid van de gemeente juist om Ter Apel nog meer een Regio functie te geven en waren de supermarkten hier in het centrum belangrijk als publiekstrekkers. Een eerste vereiste is dan natuurlijk dat er voldoende parkeerruimte is voor klanten en het doet dan wel zeer dat er momenteel zoveel auto s staan van ons nieuwe uitzendbureau waardoor met regelmaat het eerst parkeervak s morgens al helemaal vol staat net hun auto s en de auto s van medewerkers van winkels in het centrum. In een vorig gesprek noemde jij al dat het je verbaasde dat al die supermarkten hier een bestaan hadden en daar heb je ook helemaal gelijk in wij bestaan vaak doordat de organisaties achter de winkel er tot op zekere hoogte belang bij hebben dat wij blijven bestaan, maar dan moet er wel toekomstperspectief blijven wat o.a.

8 blijkt uit omzetgroei. Ik krijg momenteel vooral op de drukkere momenten te veel klachten dat er geen parkeerplekken meer zijn, en dus vraag ik mij af of het niet een mogelijkheid is om vooruitlopend op de renovatie van de parkeerplaats nu al vast het gedeelte voor de winkel als blauwe zone te benoemen. De foto s zijn trouwens van zaterdagochtend omstreeks uur en die autootjes behoren bij het uitzendbureau. Op dat moment moeten de auto s van medewerkers nog komen. Van: Coop van der Haar [mailto:coopvanderhaar@ziggo.nl] Verzonden: woensdag 6 mei :37 Aan: 'Albert IJbema' Onderwerp: Parkeerproblematiek Goedemorgen Albert, Ik zit in de gelukkige positie dat het steeds drukker wordt in de winkel, maar de keerzijde is dat de druk op de parkeerplaats steeds groter wordt. Tegenwoordig staan er vaak s morgens al bijna 20 auto s van niet klanten geparkeerd en ook overdag staat de parkeerplaats te vaak vol met auto s van mensen die ons mooie centrum bezoeken maar niet in de winkel terug te vinden zijn. Ik bezorg regelmatig boodschappen en het valt gewoon op dat er dan aan de Hoofdstraat genoeg lege vakken zijn maar dat bij ons alles volstaat. Ik hoop dat de voorbereidingen voor de renovatie van de parkeerplaats in volle gang zijn en binnen niet al te lange tijd gerealiseerd kunnen worden met de bijbehorende blauwe zone.

9 Dit is gewoon even wat algemene informatie, maar ik maak mij op dit moment vooral zorgen om het nieuw te vestigen uitzendbureau van Hoffmann in het oude pand van Henk ten Noor, bij Hoffmann gebruiken ze nogal veel busjes en bij zijn oude locatie in Emmen staan die volop geparkeerd. Ik hoop toch niet dat deze op de parkeerplaats voor de Coop gaan komen want dan hebben wij echt een probleem. Mochten er nu wel veel van deze busjes komen dan is het misschien wel een optie dat hij dat braakliggend stuk grond aan De Omloop er bij neemt.

Gemeente Losser. Parkeeronderzoek. Gemeente Losser

Gemeente Losser. Parkeeronderzoek. Gemeente Losser Gemeente Losser Parkeeronderzoek Gemeente Losser Gemeente Losser Parkeeronderzoek Gemeente Losser Datum 4 maart 2016 LSR018/Grd/0450.01 Kenmerk Eerste versie www.goudappel.nl goudappel@goudappel.nl Documentatiepagina

Nadere informatie

Hallo, De informatie staat op de laatste pagina. Met vriendelijke groet, Anna Doolaard-Pek Medewerker Economische Zaken / Bedrijfscontactfuncionaris

Hallo, De informatie staat op de laatste pagina. Met vriendelijke groet, Anna Doolaard-Pek Medewerker Economische Zaken / Bedrijfscontactfuncionaris Hallo, Ter aanvulling op het rapport van de zondagsopenstelling in de gemeente Vlagtwedde: De volgende toevoegingen zijn gedaan: Standpunt van de Handelsvereniging Mercurius en de Ondernemersvereniging

Nadere informatie

Evaluatie effecten Oegstgeest door invoering betaald parkeren gemeente Leiden

Evaluatie effecten Oegstgeest door invoering betaald parkeren gemeente Leiden Evaluatie effecten Oegstgeest door invoering betaald parkeren gemeente Leiden 1. Historie invoering betaald parkeren Leiden Met ingang van 1 november 2016 heeft de gemeente Leiden betaald parkeren ingevoerd

Nadere informatie

STAATSCOURANT. Verkeersbesluit Blauwe zone Hoofdstraat Ter Apel. Nr oktober 2014

STAATSCOURANT. Verkeersbesluit Blauwe zone Hoofdstraat Ter Apel. Nr oktober 2014 STAATSCOURANT 29 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 30855 oktober 2014 Verkeersbesluit Blauwe zone Hoofdstraat Ter Apel No. B02 Burgemeester en wethouders van de gemeente

Nadere informatie

Z I E N S W I J Z E. het college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Postbus BA Leidschendam

Z I E N S W I J Z E. het college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Postbus BA Leidschendam Z I E N S W I J Z E Aan: het college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg Postbus 1005 2260 BA Leidschendam 25 februari 2018 Betreft: Zienswijze inzake het Ontwerpbesluit Omgevingsvergunning

Nadere informatie

Voorkeur variant* Reactie / opmerking van bewoner / belanghebbende Reactie van gemeente

Voorkeur variant* Reactie / opmerking van bewoner / belanghebbende Reactie van gemeente Voorkeur variant* Reactie / opmerking van bewoner / belanghebbende Reactie van gemeente 1 2 Heeft het geheel niet te maken met het weren van parkeerders die er niet horen ipv het toestaan van de parkeerders

Nadere informatie

Je bent geweldig. George Maat. Verstuurd vanaf mijn iphone. geschreven: Beste,

Je bent geweldig. George Maat. Verstuurd vanaf mijn iphone. geschreven: Beste, Van: Verzonden: dinsdag 1 december 2015 12:29 Onderwerp: Re: Verzoek om inzage Feitenrelaas Je bent geweldig. George Maat Verstuurd vanaf mijn iphone Op 1 dec. 2015 om 07:54 heeft geschreven: @knp.politie.nl>

Nadere informatie

Heidy Super-Kuiper Doorgestuurd bericht Datum: Tue, 7 May :15: Readshop Ter Apel

Heidy Super-Kuiper Doorgestuurd bericht Datum: Tue, 7 May :15: Readshop Ter Apel Heidy Super-Kuiper Van: Readshop Ter Apel Verzonden: donderdag 9 mei 201919:36 Aan: griffie Onderwerp: tav de raad - 12.38 uur 25-4-2019 parkeerprobleem Ter Apel Bijlagen: 20190425_123437.jpg;

Nadere informatie

GEMEENTE VA EKEN SWAAR D. Hierbij informeren wij u over het antwoord op de motie Parkeren Kerverij

GEMEENTE VA EKEN SWAAR D. Hierbij informeren wij u over het antwoord op de motie Parkeren Kerverij V GEMEENTE VA EKEN SWAAR D Leden van de gemeenteraad van Valkenswaard Postbus 10100 5550 GA Valkenswaard Uw kenmerk Kenmerk Onderwerp Behandeld door Bijlage(n) Datum 121321/213124 Beantwoording Motie -

Nadere informatie

Verslag themabijeenkomst Bedrijvigheid

Verslag themabijeenkomst Bedrijvigheid URHAHN BREEN FERWERDA Dorpsontwikkelingsvisie Middenbeemster Verslag themabijeenkomst Bedrijvigheid 20 juni 2019 Inleiding Op donderdag 20 juni 2019 organiseerde de gemeente Beemster in samenwerking met

Nadere informatie

Melding openbare ruimte

Melding openbare ruimte Melding openbare ruimte Zaaknummer Datum 20-01-2014 Tijd 16:54:27 Van: Aan: Cc: Onderwerp: RE: Verzoek "beter te handhaven" Croeselaan (zaaknr. 3274627) Datum: donderdag 28 januari 2016 9:58:23

Nadere informatie

PARKEERONDERZOEK CENTRUM TERHEIJDEN GEMEENTE DRIMMELEN

PARKEERONDERZOEK CENTRUM TERHEIJDEN GEMEENTE DRIMMELEN PARKEERONDERZOEK CENTRUM TERHEIJDEN GEMEENTE DRIMMELEN PARKEERONDERZOEK CENTRUM TERHEIJDEN GEMEENTE DRIMMELEN Datum: maart 00 Uitvoering: VIA J.W. (Janneke) Schoonen-Pols Projectcode: VNL_0-R0 Status:

Nadere informatie

Ombudsman 3 1MEI Inleiding. Geachte mevrouw Huizer, Geachte heer Blankenberg,

Ombudsman 3 1MEI Inleiding. Geachte mevrouw Huizer, Geachte heer Blankenberg, Ombudsman Aan het college van burgemeester en wethouders van de datum gemeente Krimpen aan den IJssel, kenmerk t.a.v. de burgemeester, mevrouw L. M. Huizer behandelaar en de wethouder Ruimtelijke ordening,

Nadere informatie

Helaas zijn we genoodzaakt om bij u een klacht in te dienen met betrekking tot het niet nakomen van gemaakte afspraken door de gemeente Leek.

Helaas zijn we genoodzaakt om bij u een klacht in te dienen met betrekking tot het niet nakomen van gemaakte afspraken door de gemeente Leek. Leek, 14 november 2011 Van: FrisLeek J.F. de Vries p/a Mulderspark 9-1 9351 NR Leek Aan: Gemeente Leek t.a.v. de Klachtencoördinator Postbus 100 9350 AC Leek Betreft: Klacht over nakomen afspraken Geachte

Nadere informatie

Ons kenmerk RO10/16.0003149. Datum uw brief

Ons kenmerk RO10/16.0003149. Datum uw brief Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon 14024 Telefax (024) 323 59 92 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postbus 9105 6500 HG Nijmegen Datum 10-05-2016 Ons kenmerk RO10/16.0003149 Contactpersoon K.J. Laumen

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. Aan de Commissie Verkeer, Milieu en Leefomgeving

Gemeente Den Haag. Aan de Commissie Verkeer, Milieu en Leefomgeving Wethouder van Verkeer, Binckhorst, Binnenstad en Milieu P.W.M. Smit Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Aan de Commissie Verkeer, Milieu en Leefomgeving Uw brief van Uw kenmerk

Nadere informatie

TE HUUR: De Weide te Hoogeveen

TE HUUR: De Weide te Hoogeveen TE HUUR: De Weide 16-20 te Hoogeveen Vanaf: 125,- p/m2/j Zie ook onze presentatievideo en aanvullende gegevens op: www.deweide16-20.nl Binnenkort te huur De Weide 16-20 centraal gelegen in het druk bezochte

Nadere informatie

Ons kenmerk Betreft 2010-060141 Voornemen vergunningzone parkeren

Ons kenmerk Betreft 2010-060141 Voornemen vergunningzone parkeren Openbare Werken Bewoner Straatnaam Ugchelen Telefoon 14 055 Doorkiesnummer (055) 580 2549 Telefax (055) 580 1176 E-mail o.martijn@apeldoorn.nl Datum 15 oktober 2010 Uw brief d.d. Ons kenmerk Betreft 2010-060141

Nadere informatie

Parkeeronderzoek De Biezen. Resultaten bewonersenquête

Parkeeronderzoek De Biezen. Resultaten bewonersenquête Parkeeronderzoek De Biezen Resultaten bewonersenquête Gemeente Nijmegen Afdeling Onderzoek en Statistiek Januari 2005 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 2 1.1 Achtergrond en doel onderzoek... 2 1.2 Vraagstellingen

Nadere informatie

Ik mail om een nieuwe afspraak te maken voor het inzien van mijn dossier. Ik kan volgende week ma, di en woe.

Ik mail om een nieuwe afspraak te maken voor het inzien van mijn dossier. Ik kan volgende week ma, di en woe. Van: George Maat < Verzonden: donderdag 17 december 2015 15:02 Onderwerp: RE: Verzoek om inzage Feitenrelaas Urgentie: Hoog Beste, Ik mail om een nieuwe afspraak te maken voor het inzien van mijn dossier.

Nadere informatie

Onderzoek zondagsopenstelling Gemeente Vlagtwedde

Onderzoek zondagsopenstelling Gemeente Vlagtwedde Onderzoek zondagsopenstelling Gemeente Vlagtwedde Dit rapport is samengesteld naar aanleiding van de toezegging aan de raad om onderzoek te doen naar de wensen van inwoners en winkeliers op het gebied

Nadere informatie

GEMEENTE SCHERPENZEEL. Raadsvoorstel

GEMEENTE SCHERPENZEEL. Raadsvoorstel GEMEENTE SCHERPENZEEL Raadsvoorstel Datum voorstel : 17 februari 2009 Raadsvergadering : 2 april 2009 Agendapunt : 09-IV-08 Bijlage(n) : 3 Kenmerk : Uitv./MKk Commissie : Grondgebied Portefeuille : wethouder

Nadere informatie

Parkeerbeleid Inspraakrapportage

Parkeerbeleid Inspraakrapportage Parkeerbeleid Inspraakrapportage 1/7 Ontwerp parkeerbeleid Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Cromstrijen bereidt het parkeerbeleid voor. Alvorens het parkeerbeleid vast te stellen,

Nadere informatie

RAADSINFORMATIEBRIEF 18R.00673

RAADSINFORMATIEBRIEF 18R.00673 RAADSINFORMATIEBRIEF 18R.00673 gemeente WOERDEN Van college van burgemeester en wethouders Datum 27 november 2018 Portefeuillehouders) Wethouder Noorthoek Portefeuille(s) : ^ Verkeer en parkeren Contactpersoon

Nadere informatie

Bedrijfsbelangenvereniging. Landsmeer. Parkeren centrum. Landsmeer

Bedrijfsbelangenvereniging. Landsmeer. Parkeren centrum. Landsmeer Bedrijfsbelangenvereniging Landsmeer Parkeren centrum Landsmeer Bedrijfsbelangenvereniging Landsmeer Parkeren centrum Landsmeer Datum 26 oktober 2013 Kenmerk BLM002/Mdm/0007 Eerste versie 24 september

Nadere informatie

Wijkvereniging 'Van Stolkpark' Postbus 87783, 2508 DD Scheveningen

Wijkvereniging 'Van Stolkpark' Postbus 87783, 2508 DD Scheveningen Wijkvereniging 'Van Stolkpark' Postbus 87783, 2508 DD Scheveningen info@vanstolkpark.nl www.vanstolkpark.nl Per mail gestuurd aan politieke partijen in de gemeenteraad van Den Haag. Onderwerp: Verkiezingstijd:

Nadere informatie

dat zich in de wijk Biezen aan de Koekoekstraat de Fenikshof bevindt;

dat zich in de wijk Biezen aan de Koekoekstraat de Fenikshof bevindt; STAATSCOURANT 19 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 70561 december 2016 Verkeersbesluit Parkeerschijfzone parkeervakken Fenikshof Nijmegen Kenmerk: 16.0011220 BURGEMEESTER

Nadere informatie

Burgerpanel Velsen Winkelen

Burgerpanel Velsen Winkelen Gemeente Velsen Burgerpanel meting winkelen Vragenlijst 6 september 2012 Introductie e-mail Geacht panellid, Op 25 en 26 juni heeft een aantal winkeliers, samen met medewerkers van de gemeente en woningcorporaties,

Nadere informatie

Parkeren dichtbij huis. Handleiding voor bewoners om parkeeren ruimteproblemen in de wijk aan te pakken

Parkeren dichtbij huis. Handleiding voor bewoners om parkeeren ruimteproblemen in de wijk aan te pakken Parkeren dichtbij huis Handleiding voor bewoners om parkeeren ruimteproblemen in de wijk aan te pakken 1 Parkeerproblemen in de woonwijk In veel woonwijken worden de bewoners dagelijks geconfronteerd met

Nadere informatie

Bijgaande BMU-melding staat in het systeem nog steeds op "in behandeling". Is er al iets meer bekend over de afhandeling van deze melding?

Bijgaande BMU-melding staat in het systeem nog steeds op in behandeling. Is er al iets meer bekend over de afhandeling van deze melding? Postadres Verlengde Vleutenseweg 32a 3541 BG Utrecht Bezoekadres Verlengde Vleutenseweg 32a in Utrecht Telefoon 030-286 Fax 030-286 38 60 E-mail @utrecht.nl www.leidscherijn.nl denk aan het milieu voor

Nadere informatie

De aanwezige parkeerplekken in de wijk Boschpoort zijn beschikbaar voor algemeen gebruik,

De aanwezige parkeerplekken in de wijk Boschpoort zijn beschikbaar voor algemeen gebruik, Collegevoorstel Samenvatting De aanwezige parkeerplekken in de wijk Boschpoort zijn beschikbaar voor algemeen gebruik, iedereen mag er gebruik van maken. Door de jaren heen is de parkeerdruk in het gebied

Nadere informatie

Nota van Beantwoording

Nota van Beantwoording blauwe zone Dichterswijk, Noorderhof en enkele straten ten westen van de Slotermeerlaan kenmerk: 2014/int/1067 Inhoud 1 Inleiding 3 1.1 Parkeerbeleidsplan en invoering blauwe zones 3 1.2 Het voorstel:

Nadere informatie

(doe je mee met deze etiquette? Neem tips op in je handtekening als herinnering voor jezelf en anderen)

(doe je mee met deze  etiquette? Neem tips op in je handtekening als herinnering voor jezelf en anderen) 1 of 6 23-11-2015 20:58 Subject: RE: Windturbines op Knooppunt Hoevelaken From: "Zuiverloon, Winston (MN)" Date: 13-11-2015 15:57 To: ' Wesselingh'

Nadere informatie

Onderzoek parkeerbeleid

Onderzoek parkeerbeleid Onderzoeksrapport Onderzoek parkeerbeleid Gemeente Heemstede Uw gegevens Gemeente Heemstede Raadhuisplein 1 2101 HA Heemstede Telefoon: 14023 Internet: www.heemstede.nl Contactpersoon Dhr. T. loggers Onze

Nadere informatie

De volgende onderdelen van deze rapportage zijn in het bestemmingsplan niet meer opgenomen:

De volgende onderdelen van deze rapportage zijn in het bestemmingsplan niet meer opgenomen: Oplegnotitie bij rapport Parkeren en verkeer Wijndomein Holset (Royal Haskoning DHV, kenmerk L001a_T&P_BF6130, d.d.25.09.2017) De volgende onderdelen van deze rapportage zijn in het bestemmingsplan niet

Nadere informatie

Betreft: Bezwaar realisatie van vier appartementen (NLIMRO Zaak53685-V501).

Betreft: Bezwaar realisatie van vier appartementen (NLIMRO Zaak53685-V501). Ccv^^ René Tieben Healthclub-topvorm Europweg 120 7761AL Schoonebeek Üj.NöïZ015«C' M9 Schoonebeek 04-11-2015 Gemeente Emmen College van Burgemeesters en Wethouders Postbus 30.001 7800RA Emmen Betreft:

Nadere informatie

Over de jaren heb ik, samen met andere bewoners, meerdere keren aan de bel getrokken. Wat is er gebeurd:

Over de jaren heb ik, samen met andere bewoners, meerdere keren aan de bel getrokken. Wat is er gebeurd: (Gegevens verwijderd i.v.m. privacyredenen) Mevrouw E. Tijmstra, wethouder gemeente Purmerend c.c. Fracties gemeenteraad Purmerend via griffie Betreft: parkeerproblematiek Markerkade, Ilpendamstraat e.o.

Nadere informatie

Fiets geparkeerd in Haarlem

Fiets geparkeerd in Haarlem Fiets geparkeerd in Haarlem Meerfiets en schaalsprong Dit gaat ook over de inrichting / kwaliteit van de openbare ruimte. Onderzoek Fietsparkeren Dordrecht Kwantitatief - Cijfers. Kwalitatief. - Stallingen

Nadere informatie

Bezetting parkeerplaatsen centrum Venray zonder regulering

Bezetting parkeerplaatsen centrum Venray zonder regulering Bezetting parkeerplaatsen centrum Venray zonder regulering Datum: 15 juli 2015 Algemeen Algemene bevindingen op basis van het parkeeronderzoek in 2014 (Parkeerbalans 2014 en 2020, dd. 19 september 2014).

Nadere informatie

Wij willen ons even voorstellen

Wij willen ons even voorstellen Wij willen ons even voorstellen Wij gaan met u meedenken over de parkeerproblematiek rondom het HagaZiekenhuis complex, nu en in de toekomst Cor Smits en Bert Lots Hoe is de situatie nu Personeel van het

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 4 Wonen

Spreekopdrachten thema 4 Wonen Boven: Spreekopdrachten thema 4 Wonen Opdracht 2 bij 4.1 * slaapkamer 2 trap Beneden: tuin garage TaalCompleet A1 Spreken Plus Thema 4-1 Opdracht 3 bij 4.1 ** Vertel. Wat voor huis heb jij? - Woon je in

Nadere informatie

Inloopavond parkeren en blauwe zone Driebergen- Rijsenburg. 14 november 2017

Inloopavond parkeren en blauwe zone Driebergen- Rijsenburg. 14 november 2017 Inloopavond parkeren en blauwe zone Driebergen- Rijsenburg 14 november 2017 Programma 19.30 uur Welkom en doel van de avond 19.40 uur Presentatie parkeeronderzoek door RHDHV 20.00 uur Groepsopdracht 1:

Nadere informatie

Tonnaer T.a.v. de heer B. Weekers Vonderweg 14 5616 RM EINDHOVEN Boxmeer, 7 oktober 2014 Betreft: Status: Project: briefrapportage parkeeronderzoek definitief versie D1 14083711 MGW.TON.PAR Geachte heer

Nadere informatie

Drukte en leefbaarheid in de stad

Drukte en leefbaarheid in de stad BIJLAGENBOEK Drukte en leefbaarheid in de stad december 2016 Rekenkamer Amsterdam Drukte en leefbaarheid in de stad Bijlagenboek: Resultaten enquête burgerpanel december 2016 2 Inhoudsopgave 1 Enquêtevragen

Nadere informatie

Parkeerplan Helperplein en Verlengde Hereweg

Parkeerplan Helperplein en Verlengde Hereweg Parkeerplan Helperplein en Verlengde Hereweg Aanleiding Op 27 januari 2010 heeft de raad de Parkeernota "Parkeren in de stad, duurzaam bereikbaar!" vastgesteld. De uitgangspunten van dit beleid zijn onder

Nadere informatie

Beleidskader Parkeren. Gemeente Oude IJsselstreek

Beleidskader Parkeren. Gemeente Oude IJsselstreek Beleidskader Parkeren Gemeente Oude IJsselstreek Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Achtergronden 4 3. Visie 5 3.1 Visie 5 3.2 Hoofdvarianten 5 3.3 Meetbaar 5 4. Beleidskader 6 2 1. Inleiding De afgelopen

Nadere informatie

parkeeroverlast Mondriaanpark Vlijmen

parkeeroverlast Mondriaanpark Vlijmen Samenvatting: Inleiding: Op 30 juni 2009 heeft u besloten de bewoners van het Mondriaanpark een oplossing voor te leggen om het parkeren in deze wijk in betere banen te leiden. Destijds is, na overleg

Nadere informatie

De betaling ad ,00 heeft vandaag plaatsgevonden naar rekening 4791.

De betaling ad ,00 heeft vandaag plaatsgevonden naar rekening 4791. Datum: dinsdag 27 september 2011 11:56:33 Hallo De betaling ad 455.150,00 heeft vandaag plaatsgevonden naar rekening 4791. Met vriendelijke groet, medewerker Bestuurlijke Informatievoorziening en Kwaliteit

Nadere informatie

bericht Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van Wipstrikkerallee DK Zwolle

bericht Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van Wipstrikkerallee DK Zwolle Civiel & Cultuurtechniek Retouradres: Postbus 10007, 8000 GA Zwolle Aan de bewoner(s)/gebruiker(s) van Wipstrikkerallee 26 8023 DK Zwolle Stadskantoor Lübeckplein 2 Postbus 10007 8000 GA Zwolle Telefoon

Nadere informatie

Beschikbaarheid parkeerplaatsen - Unizo prioriteiten

Beschikbaarheid parkeerplaatsen - Unizo prioriteiten N A Z A R E T H - E K E Beschikbaarheid parkeerplaatsen - Unizo prioriteiten De vraag naar parkeerplaatsen wordt bepaald door de som van alle voertuigen die in het gebied gestald moeten worden. Een bewoner

Nadere informatie

Typ teksttyp teksttyp tekst. Geachte voorzitter,

Typ teksttyp teksttyp tekst. Geachte voorzitter, Typ teksttyp teksttyp tekst Robert van Asten Wethouder van Mobiliteit, Cultuur en Strategie 114 Retouradres: Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag Aan de voorzitter van de commissie Leefomgeving Datum 27 november

Nadere informatie

Rapportage parkeeronderzoek 2018

Rapportage parkeeronderzoek 2018 Rapportage parkeeronderzoek 2018 Sint Janstraat e.o. Hoeven datum 17 oktober 2018 kenmerk 23620 opstellers Jip van Weezel/Peter Veenbrink SOAB Wurx B.V. Speelhuislaan 158, Postbus 2210, 4800 CE Breda Telefoon

Nadere informatie

Word ook donateur van onze stichting! Kijk voor meer informatie op bij menu Stichting ZLSM > donateurs.

Word ook donateur van onze stichting! Kijk voor meer informatie op  bij menu Stichting ZLSM > donateurs. Page 1 of 6 Bert Wassenberg Van: [jurgen@zlsm.nl] Verzonden: dinsdag 10 april 2012 9:44 Aan: CC: Leon Steinbusch; Griffier franssen.jcl@hetnet.nl; thijsgulpen@ziggo.nl; jo.ernes@home.nl; Joep van der Aa;

Nadere informatie

Aan het College van B & W Valkenswaard. Onderwerp: Vragen art. 41 inzake Karel Mollenstraat Noord. Datum: 14 april 2019.

Aan het College van B & W Valkenswaard. Onderwerp: Vragen art. 41 inzake Karel Mollenstraat Noord. Datum: 14 april 2019. Aan het College van B & W Valkenswaard Onderwerp: Vragen art. 41 inzake Karel Mollenstraat Noord Datum: 14 april 2019 Geachte college, In het verleden heb ik diverse keren contact gehad met de bewoners

Nadere informatie

Parkeeranalyse ontwikkeling gezondheidscentrum Hazenkamp aan de Vossenlaan in Nijmegen

Parkeeranalyse ontwikkeling gezondheidscentrum Hazenkamp aan de Vossenlaan in Nijmegen Parkeeranalyse ontwikkeling gezondheidscentrum Hazenkamp aan de Vossenlaan in Nijmegen Datum: 18-08-2014 Versie: Definitief Inleiding De apotheek Hazenkamp en het Gezondheidscentrum Hazenkamp, beide gevestigd

Nadere informatie

lp PVDA ARTIKEL 39 REGLEMENT VAN ORDE

lp PVDA ARTIKEL 39 REGLEMENT VAN ORDE Gemeente Bergen op Zoom Ï Wil Uil I» llìï liillĩliuĩlllll Wil IW«lllľ.HU ill- 114-003540 Reg datum: 20/01/2014 lp PVDA ARTIKEL 39 REGLEMENT VAN ORDE Aan: Indiener: Fractie: Betreft: Bijlage: College van

Nadere informatie

..UBTiOW-OOOU. Vooroverlegreactie op het voorontwerpbestemmingsplan "Buitengebied, ongelijkvloerse kruising N391-N366"

..UBTiOW-OOOU. Vooroverlegreactie op het voorontwerpbestemmingsplan Buitengebied, ongelijkvloerse kruising N391-N366 ..UBTiOW-OOOU P-V. ' 1-\--UMS Aan de gemeente Emmen T.a.v. Mw. B.M. Bruins Afdeling ROI, Team Ontwikkeling Postbus 30001 7800 RA Emmen Datum Briefnummer Zaaknummer Behandeld door Telefoonnummer Antwoord

Nadere informatie

C O N C E P T

C O N C E P T 2.6 Vergelijking met 2017 2.6.1 Totaalbeeld De verschillen in parkeerdruk tussen 2017 en 2018 over de verschillende tijdstippen en dagen hebben we samengevat in Tabel 2.2. dinsdag donderdag Zaterdag 2017

Nadere informatie

Beantwoording vragen van de VVD-fractie over het parkeren in de Aker

Beantwoording vragen van de VVD-fractie over het parkeren in de Aker Bezoekadres Osdorpplein 1000 1068 TG Amsterdam Postbus 2003 1000 CA Amsterdam Telefoon 14 020 Fax 020 253 6009 www.nieuwwest.amsterdam.nl Retouradres: SNW, Postbus 2003, 1000 CA Amsterdam Aan de leden

Nadere informatie

Faradaystraat 2a Postbus 40089 8004 DB Zwolle T:038-4606747 F:038-4604912

Faradaystraat 2a Postbus 40089 8004 DB Zwolle T:038-4606747 F:038-4604912 Faradaystraat 2a Postbus 40089 8004 DB Zwolle T:038-4606747 F:038-4604912 Parkeerbalans centrumgebied Epe 2 juli 2013 - nadere onderbouwing - Gemeente Epe 1. Inleiding In het centrum van Epe worden mede

Nadere informatie

1 Wat vind je van de parkeerdrukte in het centrum van Sint-Oedenrode?

1 Wat vind je van de parkeerdrukte in het centrum van Sint-Oedenrode? Parkeren Sinds een aantal jaren wordt in Sint-Oedenrode op verschillende plekken in het centrum gebruik gemaakt van blauwe parkeerzones. Daar moet je parkeren met een parkeerschijf. 5 45% 4 35% 1 Wat vind

Nadere informatie

Op zaterdag 28 en zondag 29 augustus 2010 organiseert de deelgemeente Noord weer het festival Het

Op zaterdag 28 en zondag 29 augustus 2010 organiseert de deelgemeente Noord weer het festival Het OMWONENDE BRIEF Aan de omwonende aan het Noordplein Bruisende Park aan de Rotte Zaterdag 28 en zondag 29 augustus 2010 Bezoekadres Postadres Website E-mail Inlichtingen Telefoon Datum Eudokiaplein 35 3037

Nadere informatie

Parkeren in centrum Stiens

Parkeren in centrum Stiens Parkeren in centrum Stiens Hoe, wat en waarom = Definitief = Oktober 2011 INHOUDSOPGAVE blz 1 AANLEIDING 2 2 INVENTARISATIE 3 3 UITWERKING 5 3.1 Verkeersregulerende parkeermaatregelen 5 3.2 Aanleg parkeerplaatsen

Nadere informatie

Memo. M. van Kordelaar. M. Corsel

Memo. M. van Kordelaar. M. Corsel Memo Aan: M. van Kordelaar CC: Van: M. Corsel Datum: 22 september 2015 Pagina: 1 van 4 Betreft: Prins Hendriklaan 28-30 Inleiding Op de Prins Hendriklaan 28-30 vindt een ontwikkeling plaats. In de bestaande

Nadere informatie

Draagvlakmeting betaald parkeren Bloemhof en Hillesluis

Draagvlakmeting betaald parkeren Bloemhof en Hillesluis Draagvlakmeting betaald parkeren Bloemhof en Hillesluis Martijn Epskamp Onderzoek en Business Intelligence (OBI) augustus 2017 In opdracht van Cluster Stadsontwikkeling afdeling Verkeer en Vervoer Onderzoek

Nadere informatie

oplossing parkeeroverlast Mondriaanpark Vlijmen

oplossing parkeeroverlast Mondriaanpark Vlijmen Samenvatting: Inleiding: Regelmatig raakt het verkeer in De Klok, ter hoogte van het appartementencomplex gestremd. Weggebruikers, zoals bijvoorbeeld fietsers, komen in de knel tussen de geparkeerde en

Nadere informatie

Geachte heer/mevrouw,

Geachte heer/mevrouw, Nanuru, MH (Anna) Van: Verzonden: Aan: Onderwerp: Bijlagen: Hans Ganzeboom [hejganzeboom@gmail.com] vrijdag 29 januari 2016 10:00 Statengriffie commissie verkeer en vervoer op 3 februari 2016 MKBA-briefPS290116.docx;

Nadere informatie

Schriftelijke vragen in het kader van artikel 51 RvO gemeente Zaanstad. : Wijkvisie Westzanerdijk. Datum : 24 september 2014.

Schriftelijke vragen in het kader van artikel 51 RvO gemeente Zaanstad. : Wijkvisie Westzanerdijk. Datum : 24 september 2014. Schriftelijke vragen in het kader van artikel 51 RvO gemeente Zaanstad Onderwerp : Wijkvisie Westzanerdijk Datum : 24 september 2014 Geacht college, Voor het plangebied Westzanerdijk is besloten een gebiedsvisie

Nadere informatie

Gemeente Etten-Leur. Parkeeronderzoek. Onderzoek naar parkeerdruk in de wijk Centrum-West

Gemeente Etten-Leur. Parkeeronderzoek. Onderzoek naar parkeerdruk in de wijk Centrum-West Gemeente Etten-Leur Parkeeronderzoek Onderzoek naar parkeerdruk in de wijk Centrum-West Gerwin Foesenek 6 augustus 2015 Inhoudsopgave 1) Inleiding... 3 1.1 Aanleiding... 3 1.2 Vraag... 3 1.3 Doelstelling...

Nadere informatie

Gemeente Mill en St. Hubert. Parkeeronderzoek centrum Mill

Gemeente Mill en St. Hubert. Parkeeronderzoek centrum Mill Gemeente Mill en St. Hubert Parkeeronderzoek centrum Mill Gemeente Mill en St. Hubert Parkeeronderzoek centrum Mill Datum 28 oktober 2009 MSH005/Hdt/0067 Kenmerk Eerste versie Documentatiepagina Opdrachtgever(s)

Nadere informatie

Handleiding Inventarisatie Tool Supermarkten Versie 2.1

Handleiding Inventarisatie Tool Supermarkten Versie 2.1 Handleiding Inventarisatie Tool Supermarkten Versie 2.1 Deze handleiding beschrijft het invoeren van winkelinventarisaties voor supermarkten. De handleiding is stap voor stap opgezet met een fictieve winkel

Nadere informatie

1. Hoeveel tijd kost het u gemiddeld om een parkeerplaats in het centrum te vinden?

1. Hoeveel tijd kost het u gemiddeld om een parkeerplaats in het centrum te vinden? Parkeren Om uw dagelijkse boodschappen en andere aankopen te doen dient u uw auto te parkeren in het centrum van Geldrop of Mierlo. 40% 35% 30% 25% 20% 15% 10% 5% 0% 1. Hoeveel tijd kost het u gemiddeld

Nadere informatie

Belangenvereniging " Oud Emmen

Belangenvereniging  Oud Emmen AC Belangenvereniging " Oud Emmen Partner EOP "het centrum' " 1 5. 0 4. 5 2 5 0 Aan het College van Burgemeester en Wethouders van de Gemeente Emmen Raadhuisplein 1 Postbus 30001 7800RA Emmen Emmen, 16

Nadere informatie

Van: Bewonerscomité zone 2 Herengracht 11 Terneuzen

Van: Bewonerscomité zone 2 Herengracht 11 Terneuzen Van: comité zone 2 Herengracht 11 Terneuzen Aan: College B&W Gemeente Terneuzen i.a.a. Gemeenteraad Terneuzen CC: Wijkraad Binnenstad Terneuzen Terneuzen, maandag 6 juni 2016 Betreft: enquête ondernemers,

Nadere informatie

Ons kenmerk L110/05.23786. Aantal bijlagen

Ons kenmerk L110/05.23786. Aantal bijlagen Aan de gemeenteraad van Nijmegen Korte Nieuwstraat 6 6511 PP Nijmegen Telefoon (024) 329 90 00 Telefax (024) 329 29 81 E-mail gemeente@nijmegen.nl Postadres Postbus 9105 6500 HG Nijmegen Datum 6-9-05 Datum

Nadere informatie

Hofpanel. Resultaten korte peiling 2. Inleiding. Autovrij winkelen in Goor wordt positief ontvangen. 7 oktober 2008

Hofpanel. Resultaten korte peiling 2. Inleiding. Autovrij winkelen in Goor wordt positief ontvangen. 7 oktober 2008 Hofpanel Resultaten korte peiling 2 7 oktober 2008 Inleiding Deze nieuwsbrief beschrijft de resultaten van de tweede peiling onder het burgerpanel van de gemeente Hof van Twente. Deze tweede peiling was

Nadere informatie

Gemeente Etten-Leur. Parkeeronderzoek. Onderzoek naar parkeerdruk in de wijk Centrum-Oost

Gemeente Etten-Leur. Parkeeronderzoek. Onderzoek naar parkeerdruk in de wijk Centrum-Oost Gemeente Etten-Leur Parkeeronderzoek Onderzoek naar parkeerdruk in de wijk Centrum-Oost Gerwin Foesenek 6 augustus 2015 Inhoudsopgave 1) Inleiding... 3 1.1 Aanleiding... 3 1.2 Vraag... 3 1.3 Doelstelling...

Nadere informatie

Met een bereikbare stad Bereik je meer

Met een bereikbare stad Bereik je meer Met een bereikbare stad Bereik je meer Een plan om bezoekers op een aantrekkelijke manier naar de Zwolse binnenstad te trekken; met initiatieven op het gebied van parkeren. Voorwoord Een bereikbare stad

Nadere informatie

gemeenteraad van Albrandswaard Postbus 1000 3160 GA RHOON

gemeenteraad van Albrandswaard Postbus 1000 3160 GA RHOON Aan gemeenteraad van Albrandswaard Postbus 1000 3160 GA RHOON Datum Betreft Contactpersoon Doorkiesnummer Email Bijlage(n) Ons kenmerk Uw kenmerk CC 20 mei 2014 Beantwoording vragen Beraad & Advies Ruimte

Nadere informatie

A. Voor bewoners die geen vergunning kunnen aanvragen Pagina 5 1. Waar kan ik parkeren zonder vergunning? 2. Waarom kan ik geen vergunning aanvragen?

A. Voor bewoners die geen vergunning kunnen aanvragen Pagina 5 1. Waar kan ik parkeren zonder vergunning? 2. Waarom kan ik geen vergunning aanvragen? Voor bewoners Pagina 2-5 1. Wat is het gebied waar het betaald parkeren wordt uitgebreid? 2. Kan ik een vergunning aanvragen? 3. Hoe en waar kan ik een vergunning aanvragen? 4. Vanaf wanneer kan ik een

Nadere informatie

B i j l a g e 2 : O n t v a n g e n o v e r l e g - e n i n s p r a a k r e a c t i e s

B i j l a g e 2 : O n t v a n g e n o v e r l e g - e n i n s p r a a k r e a c t i e s B i j l a g e 2 : O n t v a n g e n o v e r l e g - e n i n s p r a a k r e a c t i e s Jan-Ale van der Ploeg Onderwerp: FW: Reactie op voorontwerp bestemmingsplan Boksum Van: Jelly van der Kloet [mailto:jvanderkloet@wetterskipfryslan.nl]

Nadere informatie

Stille Zuie; tijdelijke parkeervoorstellen. Schetsontwerpen

Stille Zuie; tijdelijke parkeervoorstellen. Schetsontwerpen Stille Zuie; tijdelijke parkeervoorstellen Schetsontwerpen Parkeervoorstel Maarten Kruytstraat - Stille Zuie 8 mei 2014 plangebied Huidig aantal parkeerplaatsen Maarten Kruytstraat en Stille Zuie: 81 Na

Nadere informatie

Informatieavond / Bewonersbijeenkomst t Schouw Maandag 5 juli 2010, uur De Nieuwe Boet, Watergang

Informatieavond / Bewonersbijeenkomst t Schouw Maandag 5 juli 2010, uur De Nieuwe Boet, Watergang Informatieavond / Bewonersbijeenkomst t Schouw Maandag 5 juli 2010, 20.00 22.00 uur De Nieuwe Boet, Watergang Opening door Wout van der Heijden, namens de gemeente projectleider t Schouw Wethouder Patrick

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 7 Werken

Spreekopdrachten thema 7 Werken Spreekopdrachten thema 7 Werken Opdracht 2 bij 7.2 ** Knip de volgende pagina door. Je bent leidinggevende in een restaurant. Vandaag is de eerste werkdag van een nieuwe werknemer. Leg uit wat hij moet

Nadere informatie

MEMO CENTRUMPLAN REUSEL ADVIES RUIMTELIJK- FUNCTIONELE CONSTELLATIE SUPERMARKTEN

MEMO CENTRUMPLAN REUSEL ADVIES RUIMTELIJK- FUNCTIONELE CONSTELLATIE SUPERMARKTEN MEMO CENTRUMPLAN REUSEL ADVIES RUIMTELIJK- FUNCTIONELE CONSTELLATIE SUPERMARKTEN 13 OKTOBER 2017 Status: Definitief Datum: 13 oktober 2017 Een product van: Bureau Stedelijke Planning bv Silodam 1E 1013

Nadere informatie

Parkeerbalans omgeving Lambertusstraat - Stationsstraat Bepalen parkeersituatie in combinatie met ontwikkelingen

Parkeerbalans omgeving Lambertusstraat - Stationsstraat Bepalen parkeersituatie in combinatie met ontwikkelingen Parkeerbalans omgeving Lambertusstraat - Stationsstraat Bepalen parkeersituatie in combinatie met ontwikkelingen 10-03-2015 Gemeente Etten-Leur Gerwin Foesenek 1 1. Inleiding Tussen de Stationsstraat en

Nadere informatie

Burgerpanel Capelle aan den IJssel

Burgerpanel Capelle aan den IJssel Burgerpanel Capelle aan den IJssel Resultaten peiling 7: parkeren in Capelle maart 203 Inleiding Deze nieuwsbrief beschrijft de resultaten van de 7 e peiling met het burgerpanel van Capelle aan den IJssel.

Nadere informatie

Evaluatie Blauwe zone Dorpsplein / Dorpsweg in Rockanje. d.d

Evaluatie Blauwe zone Dorpsplein / Dorpsweg in Rockanje. d.d Dorpsplein / Dorpsweg in Rockanje d.d. 18-09-2015 Voorwoord Voor u ligt de evaluatie van de Blauwe zone op het Dorpsplein / Dorpsweg in Rockanje. De raad heeft aan het college gevraagd om de mogelijkheden

Nadere informatie

Spreekopdrachten thema 4 Wonen

Spreekopdrachten thema 4 Wonen Spreekopdrachten thema 4 Wonen Opdracht 1 bij 4.1 ** Uitleg voor de docent: Op de volgende pagina vind je een blad met plaatjes. Knip de plaatjes uit en doe ze in een envelop. Geef elk tweetal een envelop.

Nadere informatie

Gemeente Etten-Leur. Parkeeronderzoek. Onderzoek naar parkeerdruk in de wijk Banakkers 1 & 2

Gemeente Etten-Leur. Parkeeronderzoek. Onderzoek naar parkeerdruk in de wijk Banakkers 1 & 2 Gemeente Etten-Leur Parkeeronderzoek Onderzoek naar parkeerdruk in de wijk Banakkers 1 & 2 Gerwin Foesenek 24-11-2014 Inhoudsopgave 1) Inleiding... 3 1.1 Aanleiding... 3 1.2 Vraag... 3 1.3 Doelstelling...

Nadere informatie

bericht Memo de Burgemeester Verkeersadviseur

bericht Memo de Burgemeester Verkeersadviseur Memo Ruimtelijke Planvorming Aan de Burgemeester Van Verkeersadviseur Onderwerp Verkeersaspecten coffeeshop Vechtstraat Deze toelichting beschrijft de aspecten van parkeren en verkeer die van belang zijn

Nadere informatie

Eric Stuyfzand, Arie Pijp & Michael Fousert

Eric Stuyfzand, Arie Pijp & Michael Fousert Parkeerschouwen Schouwenbuurt en Hovenbuurt Eric Stuyfzand, Arie Pijp & Michael Fousert 1 Parkeerregelingen en looproutes Betaald parkeren ( 1,45/u) Blauwe zone (90 of 180 min) Ma. t/m za. 09-18u (Blauwe

Nadere informatie

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN

De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Parkeermaatregelen schilwijken M. Huizenga De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN 050 367 8219 0 6086029 11-01-2017 Geachte heer, mevrouw, In onze brief van 2-11-2016 (5801766) hebben

Nadere informatie

SAMENVATTING 2-METING PILOTS DORPSSTRAAT ZEIST

SAMENVATTING 2-METING PILOTS DORPSSTRAAT ZEIST PILOTS DORPSSTRAAT ZEIST Opdrachtgever: Gemeente Zeist Datum: maart 2018 Uitvoering: QUO-communications Winthontlaan 200, Postbus 85183, 3508 AD Utrecht Telefoon 030-2800434, fax 030-2800377 E-mail: info@quo-communications.nl

Nadere informatie

P l a t f o r m P a r k e r e n n e d e r l a n d V e x Pa n Pa r k e e r o n d e r z o e k 2 010

P l a t f o r m P a r k e r e n n e d e r l a n d V e x Pa n Pa r k e e r o n d e r z o e k 2 010 P l a t f o r m P a r k e r e n N e d e r l a n d V e x pa n Pa r k e e r o n d e r z o e k 2 010-1 - U i t g e v o e r d d o o r T r e n d b o x 2010, Vexpan Platform Parkeren Nederland en Trendbox Alles

Nadere informatie

Bijlage(n): Doorkiesnummer: adres: Datum: 16 oktober 2018

Bijlage(n): Doorkiesnummer: adres: Datum: 16 oktober 2018 Raadsinformatiebrief De gemeenteraad van Albrandswaard Uw brief Ons kenmerk: 1357164 van: Uw kenmerk: Contact: Erwin Weterings Bijlage(n): Doorkiesnummer: 010-5061137 E-mailadres: e.weterings@albrandswaard.nl

Nadere informatie

Datum Plaats Onderwerp Actie Actie door Termijn Stand van zaken. Organiseren, uitnodigingen, etc.

Datum Plaats Onderwerp Actie Actie door Termijn Stand van zaken. Organiseren, uitnodigingen, etc. ACTIEPUNTENLIJST BRUNSSUM NOORD November 2011 Toelichting op afkortingen = korte termijn uiterlijk na 1 maand klacht opgelost / aan verzoek voldaan = middellange termijn uiterlijk na 6 maanden klacht opgelost

Nadere informatie

Gemeente Goes T.a.v. College van Burgemeester en Wethouders Postbus 2118 4460 MC Goes Goes, 17 april 2013

Gemeente Goes T.a.v. College van Burgemeester en Wethouders Postbus 2118 4460 MC Goes Goes, 17 april 2013 Woonboulevard Goes p.a. Marconistraat 30 4461HH GOES Gemeente Goes T.a.v. College van Burgemeester en Wethouders Postbus 2118 4460 MC Goes Goes, 17 april 2013 Betreft: Parkeersituatie Woonboulevard Goes.

Nadere informatie

Wij willen u bedanken voor het prettige gesprek, uw betrokkenheid en het meedenken in mogelijkheden. Hierbij maken we gebruik van uw uitnodiging.

Wij willen u bedanken voor het prettige gesprek, uw betrokkenheid en het meedenken in mogelijkheden. Hierbij maken we gebruik van uw uitnodiging. Bennebroek, 1 april 2015 Geachte heer Kokke, Op 25 maart 2015 j.l. hebben wij samen met buurtbewoners van de Jacob van Heemskerklaan e.o. met u gesproken in het gemeentehuis van Bennebroek. Tijdens dit

Nadere informatie

verkeersgeneratie"). Figuur 1 Onderzoeksgebied

verkeersgeneratie). Figuur 1 Onderzoeksgebied Memo anteagroup memonummer 2 datum 14 september 2015 van Jacob Tiellemans William Jacobs kopie project Opstellen bestemmingsplan en onderzoeken realisatie sporthal Pastoor Heerkensdreef in Valkenswaard-Noord

Nadere informatie