Aan de Provinciale Staten van Zeeland. De staten der provincie Zeeland. 19e wijziging begroting provincie Nr. FEZ-509

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aan de Provinciale Staten van Zeeland. De staten der provincie Zeeland. 19e wijziging begroting provincie Nr. FEZ-509"

Transcriptie

1 19e wijziging begroting provincie 1997 Nr. FEZ-509 Vergadering 12 december 1997 Agenda nr.... Alle commissies Gedeputeerde met de behandeling belast: D.J.P. Bruinooge Nr. sta973009/26 Middelburg, 4 november 1997 Aan de Provinciale Staten van Zeeland Wij bieden u hierbij ter vaststelling aan een ontwerp besluit tot wijziging van de provinciale begroting van inkomsten en uitgaven voor het dienstjaar Een memorie van toelichting voegen wij hierbij. Gedeputeerde Staten van Zeeland, Drs. W.T. van GELDER,. Voorzitter. Mr. J.A. LANDER, griffier. Ontwerp-besluit De staten der provincie Zeeland besluiten: de provinciale begroting van inkomsten en uitgaven het dienstjaar 1997 te wijzigen als volgt:

2 - 2 - MEMORIE VAN TOELICHTING ALGEMEEN In deze 19e wijziging van de begroting van de Provincie 1997 zijn diverse aanpassingen verwerkt. TOELICHTING PER PRODUCT Vervoer provinciaal bestuur Besloten is de chauffeurs in plaats van dienstkleding een kledingtoelage toe te kennen. In verband met dit besluit wordt ƒ 3.200,-- overgeheveld naar de salarisposten Bestuurlijke organisatie Voor het onderhoud aan grenstekens is een bedrag van ƒ 2.000,-- ontvangen. Voorgesteld wordt dit bedrag toe te voegen aan het hierbij behorende budget Representatie Op korte termijn komen er nieuwe stropdassen en shawls beschikbaar om uit te reiken als relatiegeschenk. In combinatie met de uitreiking van de kerstpakketten lijkt het een aardige geste om ook het personeel een dergelijk geschenk aan te bieden. Wij stellen u voor de kosten ad ƒ ,-- te dekken door een verlaging van de post voor onvoorziene uitgaven Voormalig personeel De regeling van het herplaatsingswachtgeld is met ingang van 1 januari 1996 vervangen door een suppletie-regeling. In de vergadering van de Staten van 9 februari 1996 is de suppletie-regeling Zeeland 1996 vastgesteld. De regeling houdt onder meer in dat een personeelslid recht heeft op suppletie vanaf het tijdstip dat aan hem/haar ontslag is verleend op grond van ongeschiktheid tot het verrichten van zijn/haar arbeid wegens ziekte. Genoemde regeling wordt uitgevoerd door het USZO. Voor 1997 is een bedrag nodig van ƒ ,--. Dekking kan worden gevonden door een verlaging van de salarisposten met een gelijk bedrag Reservering dienstgebouwen De tijdelijke units op het terrein Het Groene Woud worden verkocht. Voorgesteld wordt de opbrengst ad ƒ ,-- toe te voegen aan de reserve huisvesting. De kosten met betrekking tot het opnieuw bestraten van het terrein zal op een later moment aan u worden voorgelegd Adviezen, beleids- en uitvoeringsplannen infrastructurele verkeersveiligheid Wegenbouwprojecten provincie Zeeland Wegenbouwprojecten gemeente Sluis - Aardenburg Wegenbouwprojecten gemeente Oostburg Wegenbouwprojecten deelgebieden buiten de bebouwde kom Op bovengenoemde producten zijn diverse budgettair neutrale verschuivingen en mutaties verwerkt naar aanleiding van de 3e voortgangsrapportage van het project duurzame verkeersveiligheid in West-Zeeuwsch-Vlaanderen Adviezen, beleids- en uitvoeringsplannen Regionaal Orgaan voor de Verkeersveiligheid Zeeland (ROVZ) Binnen de begrotingsposten van het ROVZ zijn diverse budgettair neutrale verschuivingen van de budgetten van het werkplan 1997 verwerkt.

3 Basisgegevens infrastructuur Onder het product Basisgegevens infrastructuur heeft een correctie van ƒ 3.700,-- plaatsgevonden, omdat een deel van de bijdrage in verband met de overdracht van het Wegen Informatie Systeem (WIS) aan de provincie Noord- Brabant aan het waterschap Zeeuwse Eilanden (mede-eigenaar) wordt betaald. Tevens is genoemd product verlaagd met een bedrag van ƒ ,-- zijnde een onderdeel van de provinciale cofinanciering in de Bijdrageregeling Gebiedsgericht Milieubeleid (BGM). Zie ook het product Uitvoering gebiedenbeleid ( ) Wegbeheer Wegonderhoud Renovatie wegen Onderhoud Zeelandbrug Op bovengenoemde producten zijn diverse budgettair neutrale verschuivingen verwerkt. De ƒ ,-- op product Onderhoud Zeelandbrug betreft budget voor een proef uitgevoerd met chemische gladheidsbestrijdingsmiddelen op de Zeelandbrug Bediening basculebrug Zeelandbrug In verband met een ontstane vacature wordt voor de bediening van de basculebrug van de Zeelandbrug een uitzendkracht aangetrokken. Ter dekking van deze kosten is binnen de directie Infrastructuur en Vervoer de salarispost met ƒ 5.000,-- verlaagd Vervoer met veerschip "Koningin Beatrix" Vervoer met veerschip "Prinses Juliana" Vervoer met veerschip "Prins Johan Friso" Vervoer met veerschip "Prinses Christina" Vervoer met veerschip "Prins Willem-Alexander" Opbouw reserves Provinciale Stoomboot Diensten (PSD) Op bovenstaande producten zijn diverse budgettair neutrale verschuivingen geraamd met betrekking tot de begrotingsposten gasolie van de diverse schepen. Tevens is de raming van de opgelopen schade met de Prins Johan Friso op 14 juni 1997 verlaagd met ƒ 7.442,--. Dit bedrag is toegevoegd aan het budget voor de ondersteunende producten. Tot slot zijn zowel aan de baten als lastenzijde de kosten ad ƒ ,-- in verband met opplussen geraamd. Dit opplussen bij de PSD geldt niet alleen voor de deeltijders, maar ook voor de voltijders. Bij de behandeling van de Voorjaarsnota 1997 heeft u ingestemd met een 'herbezettingstoelage' voor het personeel van de PSD. Deze kosten voor dit opplusen worden vergoed door het ministerie van Verkeer en Waterstaat Vaarwegbeheer Onderhoud vaarweg Brug- en sluisbediening De mutaties betreffen diverse budgettair neutrale verschuivingen Taxi vervoer De opbrengst leges vergunningen taxi vervoer zijn ƒ 6.250,-- hoger dan geraamd. Wij stellen u voor dit bedrag in de begroting op te nemen en ƒ 6.250,-- toe te voegen aan de post voor onvoorziene uitgaven.

4 Uitvoering gebiedenbeleid Doelgroep landbouw Uitvoering bodembescherming Uitvoeren vergunningverlening Op bovenstaande producten is de Bijdrageregeling Gebiedsgericht Milieubeleid (BGM) geraamd. Daar het bedrag van de oorspronkelijke raming afwijkt van de werkelijke liquditeitsbehoefte en dit bedrag niet bij het juiste product was geraamd is een en ander overgeheveld en aangepast. Van het ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en Milieu (VROM) wordt een bijdrage van ƒ ,-- ontvangen, terwijl de provinciale cofinanciering in deze wijziging ƒ ,-- bedraagt. De opbouw van deze cofinanciering luidt als volgt: Project samenwerking duurzame landbouw ( ) ƒ ,-- Stimuleren energiebesparingsprojecten ( ) ƒ ,-- Weg- en verkeersinventarisatie (zie ook ) ƒ ,-- Totaal ƒ , Doelgroepen/partners Natuur- en landschapsbeheer Specifiek welzijnsbeleid Patiënten/consumentenbeleid Als gevolg van de herbezetting worden op bovenstaande producten de subsidies aan diverse gelieerde instellingen aangepast. Voorgesteld wordt een bedrag van ƒ ,-- beschikbaar te stellen uit de post voor onvoorziene uitgaven. De verdeling van dit bedrag is als volgt: Zeeuwse raad voor Volksgezondheid, Maatschappelijke ontwikkeling en Cultuur (Stichting VMC) ƒ ,-- Klaverblad Zeeland ƒ ,-- Stichting Landschapsbeheer Zeeland ƒ 5.100,-- Stichting Telefonische Hulpdienst Zeeland ƒ 5.000,-- Emancipatiebureau Zeeland ƒ 3.750,-- Zeeuwse Milieufederatie ƒ 3.200,-- Het Zeeuws Landschap ƒ 2.300,-- Consulentschap NME ƒ 1.500,-- Totaal ƒ ,-- De ramingen voor 1998 zijn reeds overeenkomstig aangepast. Overigens is het bedrag van ƒ ,-- toegevoegd aan de stelpost bezuiniging herstructurering welzijn. Tevens wordt aan het Klaverblad een extra subsidie toegekend in verband met de wijziging van het huurcontract met de gemeente Goes. Voorgesteld wordt ƒ 2.123,-- beschikbaar te stellen uit de post voor onvoorziene uitgaven Recreatie en toerisme - Algemeen Als financiële bijdrage in de kosten van organisatie en publiciteit ten behoeve van de landelijke Voetpadendagen 1997 is besloten een bedrag van ƒ 3.500,-- beschikbaar te stellen uit de reserve Economische en Toeristische Ontwikkeling Subsidiëring aankopen, projecten en activiteiten Teneinde efficiënter en sneller te kunnen werken hebben uw Staten op 20 juni 1997 ingestemd met het door het college van Gedeputeerde Staten laten afdoen van subsidieverzoeken voor aankoop van natuurterreinen door particuliere natuurbeschermingsorganisaties, voorzover deze binnen de beleidskaders en beschikbare budgetten passen. Voorgesteld wordt een bedrag van ƒ ,-- beschikbaar te stellen uit de reserve natuurbescherming voor de aankoop en inrichting van de onderstaande natuurterreinen in West Zeeuwsch Vlaanderen; hectare Relatienota Reservaatsgebied 1e fase ƒ ,--

5 - 5 - Wallen van Aardenburg en hectare Relatienota Reservaatsgebied 2e fase Grote Gat te Oostburg hectare Natuuronwikkelingsgebied Aardenburgse ƒ ,-- Havenpolder hectare Relatienota reservaatsgebied 2e fase ƒ ,-- Wallen van Sluis Totaal ƒ , Promotie en acquisistie De raming van de economische promotiegroep Zeeland is verhoogd met ƒ 3.000,--, omdat één van de deelnemende gemeenten haar bijdrage overeenkomstig heeft verhoogd Verbetering van het productie-milieu Regionale ontwikkeling Tussen bovenstaande producten heeft in de 13e wijziging van de begroting heeft een verschuiving van ƒ ,-- plaatsgevonden in verband met het toedelen van de bijdrage aan het Zeeuws Keurmerkinstituut aan het juiste product. In deze wijziging wordt om dezelfde reden de beschikking over de reserve Economische en Toeristische Ontwikkeling verschoven Uitvoering landbouwnota Voor de kosten van het ontwerpen van een landbouwontwikkelingsplan voor Axel wordt een bijdrage geleverd van ƒ 8.334,--. De totale kosten voor het opstellen van dit plan bedragen ƒ ,--, waarbij de provincie, de gemeente Axel en de LTO-raad ieder een derde voor haar rekening nemen. Uitgangspunt van het landbouwontwikkelingsplan is uitvoering en concrete invulling te geven aan het vigerend beleid (ruimtelijke ordening, milieu en landbouw). Besloten is de provinciale bijdrage beschikbaar te stellen uit de reserve Economische en Toeristische Ontwikkeling Diverse subsidies (VMC, enz.) Bevordering sportdeelname Museumbeleid Aan een aantal gelieerde instellingen wordt in verband met decentrale arbeidsvoorwaarden (ouderschaps- en seniorenverlof, ambtjubilea en langdurig zieken) aanvullende subsidies verleend tot een bedrag van ƒ ,--. Voorgesteld wordt in te stemmen met onderstaande dekking: Opvang knelpunten langdurig zieken gelieerde instellingen ƒ 5.000,-- Decentrale arbeidsvoorwaarden gelieerde instellingen ƒ ,-- Onvoorziene uitgaven ƒ ,-- Totaal ƒ ,-- De verdeling van dit bedrag is als volgt: Zeeuwse Museumstichting ƒ ,-- Stichting VMC ƒ ,-- Zeeuws Biologisch Museum ƒ ,-- Stichting Zeeuwse Sportraad ƒ 516,-- Totaal ƒ ,-- In verband met vertrekkend personeel bij de Stichting Emancipatie bureau Zeeland worden de financiële taken van deze stichting uitgevoerd door de Stichting VMC. Hiervoor wordt aan de Stichting VMC een aanvullende subsidie van ƒ ,-- verleend. Voorgesteld wordt deze kosten te dekken uit de stelpost bezuinigingen herstructurering welzijn Kunst en cultuur Ontwikkelingsstudies/strategische verkenningen

6 - 6 - Tijdens het 9e Filmfestival Zeeland is een avondvullende film van in Zeeland wonende en werkende fotografen en cineasten in première gegaan. Daar de provincie Zeeland deze film mede heeft mogelijk gemaakt en dit bij de presentatie en uitnodigingen ook duidelijk kenbaar is gemaakt hebben wij besloten voor de feestelijke bijeenkomst in het kader van deze première een bijdrage van ƒ 7.250,-- beschikbaar te stellen. Besloten is genoemd bedrag beschikbaar te stellen uit de post voor onvoorziene uitgaven. In het kader van de culturele uitwisselingen hebben de provincies Oost- en West Vlaanderen en Zeeland een studiedag voor culturele medewerkers bij gemeenten georganiseerd. Uit de stelpost grensoverschrijdende samenwerking is ƒ 4.000,-- beschikbaar gesteld als bijdrage voor de kosten van deze dag.

7 - 7 - Tot slot is op het product Kunst en cultuur een bedrag van ƒ ,-- als bijdrage geraamd in het project De cultuur van de Hollandse badplaats. In dit project zijn een drietal badplaatsen in de provincies Noord- en Zuid-Holland en Zeeland opgenomen. In navolging van de Stichting Toerisme en Recreatie en provincies Noord- en Zuid-Holland wordt voorgesteld subsidie te verlenen voor genoemd project. Naast een bijdrage van ƒ ,-- uit het product Ontwikkelingsstudies/ strategische verkenningen is besloten het restant ad ƒ ,-- beschikbaar te stellen uit de reserve Economische en Toeristische Ontwikkeling Ouderenzorg In verband met een onderzoek naar de inkomenspositie van bewoners van het voormalige verzorgingshuis Coensdike wordt aan de gemeente Sluis-Aardenburg een bijdrage geleverd van ƒ 3.240,--. Besloten is genoemd bedrag beschikbaar te stellen door een beschikking over de reserve Welzijn, onderdeel rentebaten bejaardenoorden Subsidies jeugdhulpverlening Op bovenstaand product zijn de beschikkingen van het ministerie van Justitie en het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport geraamd in verband met een vergoeding voor loon- en prijsbijstelling ad fl ,--. De doorberekeningen aan de diverse instanties bedragen ƒ ,--. Het restant ad ƒ ,-- is toegevoegd aan de begrotingspost voor nog te verdelen bijdragen jeugdhulpverlening. Tevens wordt voor een werkconferentie ter gelegenheid van het 25-jarig bestaan van het Bureau Vertouwensarts te Rotterdam een bijdrage verleend van ƒ ,--. Dit bedrag is onttrokken aan de begrotingspost voor nog te verdelen bijdragen jeugdhulpverlening Algemene adviezen/overleg Door de Stuurgroep Regionaal Ontwikkelingsplan Zeeuwsch Vlaanderen wordt voorgesteld onderstaande projecten financieel te steunen: Fietsinfrastructuur Zeeuwsch-Vlaanderen ƒ ,-- Kwaliteitsverbetering verblijfsaccomodaties ƒ ,-- Voorgesteld wordt om deze zogenaamde ROP-bijdragen beschikbaar te stellen door een beschikking over de reserve plattelandsvernieuwing Onvoorzien inclusief stelposten De mutaties op bovengenoemd product verlopen als volgt: Programmakosten Onderdeel budgetten ondersteunende producten: De vacaturegelden en terugontvangst ziekengelden van diverse directies worden aangewend voor het inhuren van personeel uitzendbureaus. Hierdoor vindt een verschuiving plaats van personeelskosten naar programmakosten Onderdeel budget voor onvoorziene uitgaven: Relatiegeschenken aan het personeel Aanvullende subsidies in verband met kosten herbezetting Aanvullende subsidies in verband met decentrale arbeidsvoorwaarden Première Zeeuwse avondvullende film tjdens 9e Filmfestival Zeeland Extra subsidie Klaverblad in verband met wijziging huurcontract meeropbrengst leges taxi-vergunningen -/- ƒ ,-- -/- ƒ ,-- -/- ƒ ,- -/- ƒ 7.250,- -/- ƒ 2.123,-ƒ 6.250,-- ƒ ,-- -/- ƒ ,--

8 - 8 - De stand van de post voor onvoorziene uitgaven verloopt als volgt: Stand tot en met 18e wijziging ƒ ,-- Mutaties in deze wijziging -/- ƒ ,-- Stand van zaken tot en met 19e wijziging ƒ ,-- Subtotaal ƒ ,--

9 - 9 - Transport ƒ ,-- Overige onderdelen: Grensoverschrijdende samenwerking -/- ƒ 4.000,-- Opvang knelpunten langdurig zieken gelieerde instellingen -/- ƒ 5.000,-- Decentrale arbeidsvoorwaarden gelieerde instellingen -/- ƒ ,-- Stelpost bezuinigingen herstructurering welzijn ƒ 4.400,-- ƒ ,-- Directe personeelskosten De verlaging van ƒ ,-- betreft onder meer een verschuiving van vacaturegelden naar programmakosten.

10 T_onderwerp: 19 e wijziging begroting provincie 1997 / FEZ 509 T_datum : T_doctype: Statenvoorstellen

Nr. sta972947/53 Middelburg, 21 oktober 1997 besluiten:

Nr. sta972947/53 Middelburg, 21 oktober 1997 besluiten: 1e wijziging begroting provincie 1998 Nr. FEZ-503 Vergadering 7 november 1997 Agenda nr.... Gedeputeerde met de behandeling belast: D.J.P. Bruinooge Nr. sta972947/53 Middelburg, 21 oktober 1997 Aan de

Nadere informatie

Aan de Provinciale Staten van Zeeland. De staten der provincie Zeeland. 18e wijziging begroting provincie Nr. FEZ-497

Aan de Provinciale Staten van Zeeland. De staten der provincie Zeeland. 18e wijziging begroting provincie Nr. FEZ-497 18e wijziging begroting provincie 1997 Nr. FEZ-497 Vergadering 7 november 1997 Agenda nr.... Gedeputeerde met de behandeling belast: D.J.P. Bruinooge Nr. sta972920/23 Middelburg, 21 oktober 1997 Aan de

Nadere informatie

Wij stellen u voor te besluiten overeenkomstig bijgevoegd ontwerpbesluit.

Wij stellen u voor te besluiten overeenkomstig bijgevoegd ontwerpbesluit. Alle commissies m.u.v. Cie Economie Gedeputeerde belast met behandeling: D.J.P. Bruinooge vergadering PS: 5 februari 1999 nr: FEZ-723 agenda nr: Middelburg, 8 december 1998 Onderwerp: nr: 984421/26 2e

Nadere informatie

Wij stellen u voor te besluiten overeenkomstig bijgevoegd ontwerpbesluit.

Wij stellen u voor te besluiten overeenkomstig bijgevoegd ontwerpbesluit. Gedeputeerde belast met behandeling: D.J.P. Bruinooge vergadering PS: 29 juni 2001 nr: FEZ-455 agenda nr: Middelburg, 19 juni 2001 Onderwerp: 10e wijziging begroting provincie 2001 nr: Sta013167/26 VOORSTEL

Nadere informatie

Aan de Provinciale Staten van Zeeland. De staten der provincie Zeeland. 11e wijziging begroting provincie Nr. FEZ-589. Vergadering 19 juni 1998

Aan de Provinciale Staten van Zeeland. De staten der provincie Zeeland. 11e wijziging begroting provincie Nr. FEZ-589. Vergadering 19 juni 1998 11e wijziging begroting provincie 1998 Nr. FEZ-589 Vergadering 19 juni 1998 Agenda nr.... alle commissies Gedeputeerde met de behandeling belast: D.J.P. Bruinooge Nr. sta 981499/24 Middelburg, 28 april

Nadere informatie

Wij stellen u voor te besluiten overeenkomstig bijgevoegd ontwerpbesluit. Ontwerp-besluit

Wij stellen u voor te besluiten overeenkomstig bijgevoegd ontwerpbesluit. Ontwerp-besluit Provinciale Staten Gedeputeerde Vergadering PS: 17-03-2003 belast met Nr: FEZ-732 behandeling: Bruinooge, D.J.P. Agenda nr: Vergadering GS: 04-02-2003 Nr: STA030513/27 Onderwerp: 4e wijziging begroting

Nadere informatie

Wij stellen u voor te besluiten overeenkomstig bijgevoegd ontwerpbesluit.

Wij stellen u voor te besluiten overeenkomstig bijgevoegd ontwerpbesluit. Gedeputeerde belast met behandeling: D.J.P. Bruinooge vergadering PS: 14 december 2001 nr: FEZ-532 agenda nr: Middelburg, 4 december 2001 Onderwerp: 16e wijziging begroting provincie 2001 nr: STA 015558/25

Nadere informatie

Aan de Provinciale Staten van Zeeland. De staten der provincie Zeeland. 17e wijziging begroting provincie Nr. FEZ-486

Aan de Provinciale Staten van Zeeland. De staten der provincie Zeeland. 17e wijziging begroting provincie Nr. FEZ-486 17e wijziging begroting provincie 1997 Nr. FEZ-486 Vergadering 7 november 1997 Agenda nr.... Commissie Algemeen Bestuur Gedeputeerde met de behandeling belast: D.J.P. Bruinooge Nr. sta972722/1b Middelburg,

Nadere informatie

Wij stellen u voor te besluiten overeenkomstig bijgevoegd ontwerpbesluit.

Wij stellen u voor te besluiten overeenkomstig bijgevoegd ontwerpbesluit. &RPPLVVLH#$OOH#FRPPLVVLHV # # # # # ################ # # # # # ################ # # # # # ################ # # # # # ################ # # # # # *HGHSXWHHUGH EHODVW#PHW EHKDQGHOLQJ= 2QGHUZHUS= QU= D.J.P.

Nadere informatie

Wij stellen u voor te besluiten overeenkomstig bijgevoegd ontwerpbesluit. Ontwerp-besluit

Wij stellen u voor te besluiten overeenkomstig bijgevoegd ontwerpbesluit. Ontwerp-besluit Provinciale Staten Gedeputeerde Vergadering PS: belast met Nr: FEZ-60 behandeling: Suurmond, J. Agenda nr: Vergadering GS: 16-09-2003 Nr: Sta034756/22 Onderwerp: 12e wijziging begroting provincie 2003

Nadere informatie

Nr. sta982049/14 Middelburg, 10 juni 1998. Dit voorstel behelst de aanwijzing van een provinciaal wegennet voor het vervoer van gevaarlijke stoffen.

Nr. sta982049/14 Middelburg, 10 juni 1998. Dit voorstel behelst de aanwijzing van een provinciaal wegennet voor het vervoer van gevaarlijke stoffen. Vaststellen provinciaal wegennet voor het vervoer van gevaarlijke stoffen Commissie: waterstaat en verkeer Commissie: milieu Commissie: algemeen bestuur Nr. KJB-610 Vergadering 10 juli 1998 Agenda nr...........

Nadere informatie

Wij stellen u voor te besluiten overeenkomstig bijgevoegd ontwerpbesluit.

Wij stellen u voor te besluiten overeenkomstig bijgevoegd ontwerpbesluit. Commissie Alle commissies Gedeputeerde belast met behandeling: D.J.P. Bruinooge vergadering PS: 22 juni 2001 nr: FEZ-423 agenda nr: Middelburg, 24 april 2001 Onderwerp: 8e wijziging begroting provincie

Nadere informatie

Nr /108 Middelburg, 17 december Aan de Provinciale Staten van Zeeland,

Nr /108 Middelburg, 17 december Aan de Provinciale Staten van Zeeland, Commissie: Welzijn Commissie: Algemeen Bestuur Nr. WEB-346 Vergadering 7 februari 1997 Agenda nr......... Gedeputeerde met de verdediging belast: D.J.P. Bruinooge Nr. 966718/108 Middelburg, 17 december

Nadere informatie

Nr /8 Middelburg, 10 maart Aan de Provinciale Staten van Zeeland,

Nr /8 Middelburg, 10 maart Aan de Provinciale Staten van Zeeland, Subsidie Stichting "Proefboerderij Commissie: Economie Commissie: Algemeen Bestuur Nr. WEB-567 Vergadering 17 april 1998 Agenda nr. 980800/8 Gedeputeerde met de verdediging belast: dhr. Bruinooge Nr. 980800/8

Nadere informatie

Nr /15 Middelburg, 20 mei Aan de Provinciale Staten van Zeeland

Nr /15 Middelburg, 20 mei Aan de Provinciale Staten van Zeeland Delegatie bevoegdheden van PS aan GS Delegatie bevoegdheden van PS aan GS Commissie: algemeen bestuur Nr. KJB-402 Vergadering 20 juni 1997 Agenda nr........... Gedeputeerde met de verdediging belast: D.J.P.

Nadere informatie

Aan de Provinciale Staten van Zeeland

Aan de Provinciale Staten van Zeeland 13e wijziging begroting provincie 1997 Nr. FEZ-452 Vergadering 26 september 1997 Commissie Welzijn Commissie Waterstaat en Verkeer Commissie Economie Commissie Ruimtelijke Ordening Commissie Milieu Commissie

Nadere informatie

Onderwerp: De 10e wijziging van de begroting 2006 van de provincie Flevoland en de beschikbaarstelling

Onderwerp: De 10e wijziging van de begroting 2006 van de provincie Flevoland en de beschikbaarstelling Statenvoorstel P r o v i n c i e F l e v o l a n d Statenvoorstel *450788* Aan: Provinciale Staten Onderwerp: De 10e wijziging van de begroting 2006 van de provincie Flevoland en de beschikbaarstelling

Nadere informatie

Hierbij bieden wij u de 7e wijziging op de provinciale programmabegroting voor 2007 ter vaststelling aan.

Hierbij bieden wij u de 7e wijziging op de provinciale programmabegroting voor 2007 ter vaststelling aan. Provinciale Staten van Noord-Holland ` Voordracht 103 Haarlem, 27 november Onderwerp: 7 e op de provinciale programmabegroting voor Bijlagen: - ontwerpbesluit - toelichting op de 7 e programmabegroting

Nadere informatie

Nr /5 Middelburg, 28 april Aan de Provinciale Staten van Zeeland

Nr /5 Middelburg, 28 april Aan de Provinciale Staten van Zeeland Voorjaarsnota Nr. FEZ-407 Vergadering 20 juni 1997 Agenda nr......... Commissie: Algemeen Bestuur Gedeputeerde met de verdediging belast: D.J.P. Bruinooge Nr. 971331/5 Middelburg, 28 april 1997 Aan de

Nadere informatie

COLLEGEVOORSTEL. SAMENVATTING Voorgesteld wordt om de 1e wijziging van de programmabegroting 2010 vast te stellen

COLLEGEVOORSTEL. SAMENVATTING Voorgesteld wordt om de 1e wijziging van de programmabegroting 2010 vast te stellen Lijst Agendapunten nummer: Kenmerk: 8849 Afdeling: FP&O Portefeuillehouder: J.M. van Schaik COLLEGEVOORSTEL 13a DATUM: 27 april 2010 ONDERWERP: wijziging programmabegroting 2010, nr. 1 SAMENVATTING Voorgesteld

Nadere informatie

6e wijziging begroting 2018 Provincie Zeeland VOORSTEL

6e wijziging begroting 2018 Provincie Zeeland VOORSTEL Provinciale Staten Financiële consequenties externe inhuur: Kostensoort: Bedrag:,00 Financiële consequenties opdracht / uitbesteding: Kostensoort: Bedrag:,00 Gedeputeerde Vergadering PS: 29 juni 2018 belast

Nadere informatie

Statenvoorstel 7 e wijziging begroting provincie Zeeland Betreft vergadering Commissie Bestuur 24 maart 2016

Statenvoorstel 7 e wijziging begroting provincie Zeeland Betreft vergadering Commissie Bestuur 24 maart 2016 Griffier van de Staten Geleidebrief Kaderstellend Naam voorstel Nummer SERV-042 Statenvoorstel 7 e wijziging begroting provincie Zeeland 2016 Betreft vergadering Commissie Bestuur 24 maart 2016 Provinciale

Nadere informatie

Nr.97773/33 Middelburg, 11 maart Aan de Provinciale Staten van Zeeland

Nr.97773/33 Middelburg, 11 maart Aan de Provinciale Staten van Zeeland Wijziging rechtspositieregelingen Commissie: algemeen bestuur Nr. POI-389 Vergadering 18 april 1997 Agenda nr........... Gedeputeerde met de verdediging belast: D.J.P. Bruinooge Nr.97773/33 Middelburg,

Nadere informatie

Wij stellen u voor te besluiten overeenkomstig bijgevoegd ontwerp-besluit.

Wij stellen u voor te besluiten overeenkomstig bijgevoegd ontwerp-besluit. Commissie Alle commissies Gedeputeerde belast met behandeling: D.J.P. Bruinooge vergadering PS: 26 april 2002 nr: FEZ-569 agenda nr: Middelburg, 12 maart 2002 Onderwerp: 8e wijziging begroting provincie

Nadere informatie

statenstukken Provinciale Staten Provincie Zeeland VOORSTEL Met dit voorstel wordt de 8 e wijziging van de begroting 2017 aan u voorgelegd.

statenstukken Provinciale Staten Provincie Zeeland VOORSTEL Met dit voorstel wordt de 8 e wijziging van de begroting 2017 aan u voorgelegd. Provinciale Staten Financiële consequenties externe inhuur: Kostensoort: Bedrag: Financiële consequenties opdracht / uitbesteding: Kostensoort: Bedrag: Gedeputeerde Vergadering PS: 3 november 2017 belast

Nadere informatie

OPENBAAR LICHAAM BONAIRE

OPENBAAR LICHAAM BONAIRE OPENBAAR LICHAAM BONAIRE Eilandsverordening tot vierde wijziging van de voorlopige begroting van het Openbaar Lichaam Bonaire voor het dienstjaar 2017. 2017 MEMORIE VAN TOELICHTING No.3 Algemeen In de

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD VAN ZEELAND

PROVINCIAAL BLAD VAN ZEELAND Nummer 52 van 2000 PROVINCIAAL BLAD VAN ZEELAND Besluit van 30 juni 2000, nummer WEB-236, directie Welzijn, Economie en Bestuur, afdeling Welzijn, tot afkondiging van het besluit van Provinciale Staten

Nadere informatie

Statenvoorstel 2 e wijziging begroting provincie Zeeland Betreft vergadering Commissie Bestuur, Financiën en Welzijn 29 november 2013

Statenvoorstel 2 e wijziging begroting provincie Zeeland Betreft vergadering Commissie Bestuur, Financiën en Welzijn 29 november 2013 Griffier van de Staten Geleidebrief Kaderstellend Naam voorstel Nummer FIN-120 Statenvoorstel 2 e wijziging begroting provincie Zeeland 2014 Betreft vergadering Commissie Bestuur, Financiën en Welzijn

Nadere informatie

Ontwerp. 1 e Begrotingswijziging september 2015

Ontwerp. 1 e Begrotingswijziging september 2015 Ontwerp 1 e Begrotingswijziging 3 september Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 1.1 Voorwoord 3 1.2 Inhoud swijziging 2. Begrotingswijziging naar Programma's 2.1 Programma Waarderen 2.2 Programma Heffen 2.3 Programma

Nadere informatie

Provinciale Staten van Noord-Holland

Provinciale Staten van Noord-Holland Provinciale Staten van Noord-Holland Voordracht 37 Haarlem, 23 april 2002 Onderwerp: Deelverordening kwaliteitsverbetering en kadertraining vrijwilligerswerk 2002 Bijlage: ontwerpbesluit Inleiding Vrijwilligers

Nadere informatie

1ste BEGROTINGSWIJZIGING 2015. 1ste Wijziging van de Begroting 2015

1ste BEGROTINGSWIJZIGING 2015. 1ste Wijziging van de Begroting 2015 1ste BEGROTINGSWIJZIGING 2015 1ste Wijziging van de Begroting 2015 1 ste Begrotingswijziging 2015 1 ste Wijziging van de Begroting 2015 Datum: 18 maart 2015 24 juni 2015 Status: Vastgesteld Omgevingsdienst

Nadere informatie

voorstel aan de raad Kadernota 2015 Aan de raad van de gemeente Werkendam 1. Inleiding

voorstel aan de raad Kadernota 2015 Aan de raad van de gemeente Werkendam 1. Inleiding voorstel aan de raad onderwerp Kadernota 2015 samenvatting De Kadernota 2015 vormt de opzet voor het opstellen van de Begroting 2015 en de Meerjarenraming 2016-2018 en heeft vooral een globaal financieeltechnisch

Nadere informatie

Agenda nr. commissie: Waterstaat en Verkeer 1 september 1997 Gedeputeerde met de verdediging belast: Nr /411/22 Middelburg, 19 augustus 1997

Agenda nr. commissie: Waterstaat en Verkeer 1 september 1997 Gedeputeerde met de verdediging belast: Nr /411/22 Middelburg, 19 augustus 1997 Startprogramma Duurzaam Veilig Nr. I&V - 451 Vergadering 26 september 1997 Agenda nr. commissie: Waterstaat en Verkeer 1 september 1997 Gedeputeerde met de verdediging belast: commissie: Algemeen Bestuur

Nadere informatie

Tussentijdse rapportage 2015 Realisatie januari tot en met september Outlook 2015. Algemeen Bestuur

Tussentijdse rapportage 2015 Realisatie januari tot en met september Outlook 2015. Algemeen Bestuur Tussentijdse rapportage januari tot en met Algemeen Bestuur Inleiding Voor u ligt de Tussentijdse rapportage. Deze rapportage biedt inzicht in de financiële resultaten van Holland Rijnland over de periode

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD VAN ZEELAND

PROVINCIAAL BLAD VAN ZEELAND Nummer 22 van 2002 PROVINCIAAL BLAD VAN ZEELAND De staten der provincie Zeeland gelezen het voorstel van Gedeputeerde Staten van 12 maart 2002, nr. 020726/25; gelet op artikel 145 van de Provinciewet;

Nadere informatie

provincie jjqlland ZUID

provincie jjqlland ZUID 5 -minuten versie voor Provinciale Staten provincie jjqlland ZUID Directie DCZ Afdeling Financiële en Juridische Zaken Registratienummer 471244333 (DOS-2014-0001157) Datum vergadering Gedeputeerde Staten

Nadere informatie

Een aantal financiële ontwikkelingen zijn aanleidingen de begrotingcijfers 2015 bij te stellen.

Een aantal financiële ontwikkelingen zijn aanleidingen de begrotingcijfers 2015 bij te stellen. Raadsvoorstel Agenda nr. 10 Onderwerp: Vaststellen wijziging begroting 2015 Soort: Besluitvormend Opsteller: J.H.M. Sonnemans Portefeuillehouder: W.L.G. Hanssen Zaaknummer: SOM/2015/020833 Documentnummer:

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD VAN ZEELAND

PROVINCIAAL BLAD VAN ZEELAND Nummer 19 van 2001 PROVINCIAAL BLAD VAN ZEELAND Besluit van 23 maart 2001, nummer WEB-390, directie Welzijn, Economie en Bestuur, afdeling Welzijn, tot afkondiging van het besluit van Provinciale Staten

Nadere informatie

Bijlagen. Met kracht op koers. oktober 2014

Bijlagen. Met kracht op koers. oktober 2014 2015 Bijlagen Met kracht op koers oktober 2014 Kerntakenbegroting 2015 provincie Overijssel Bijlagen en meerjarenramingen 2015-2018 Met kracht op koers september 2014 Colofon Datum: september 2014 Provincie

Nadere informatie

Datum : 30 augustus 2005 Nummer PS : PS2005BEM32 Dienst/sector : CS Commissie : BEM. Inleiding pag. 1. Bijlage(n):

Datum : 30 augustus 2005 Nummer PS : PS2005BEM32 Dienst/sector : CS Commissie : BEM. Inleiding pag. 1. Bijlage(n): S T A T E N V O O R S T E L Datum : 30 augustus 2005 Nummer PS : PS2005BEM32 Dienst/sector : CS Commissie : BEM Registratienr. : 2005CGC000583i Portefeuillehouder : J. van Bergen Titel : 5 e wijziging

Nadere informatie

Betreft vergadering Provinciale Staten 14 november Commissiegriffier Margreeth Trimpe

Betreft vergadering Provinciale Staten 14 november Commissiegriffier Margreeth Trimpe Griffier van de Staten Geleidebrief Kaderstellend Naam voorstel Statenvoorstel 11 e wijziging begroting 2014 Nummer SERV174 Commissie Bestuur, Financiën en Welzijn 17 oktober 2014 Betreft vergadering Provinciale

Nadere informatie

Nr. 972215/10 Middelburg, 13 mei 1997. Aan de Provinciale Staten van Zeeland,

Nr. 972215/10 Middelburg, 13 mei 1997. Aan de Provinciale Staten van Zeeland, Commissie: welzijn Commissie: algemeen bestuur Nr. WEB-418 Vergadering 20 juni 1997 Agenda nr......... Gedeputeerde met de verdediging belast: G.L.C.M. de Kok Nr. 972215/10 Middelburg, 13 mei 1997 Aan

Nadere informatie

PS2008BEM32-1 - College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel. Programmabegroting 2009, posten voorjaarsnota. Aan Provinciale Staten,

PS2008BEM32-1 - College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel. Programmabegroting 2009, posten voorjaarsnota. Aan Provinciale Staten, PS2008BEM32-1 - College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel Datum : 7 oktober 2008 Nummer PS : PS2008BEM32 Afdeling : Financiën Commissie : alle Registratienummer : 2008INT228103 Portefeuillehouder

Nadere informatie

: Aankopen Middelwaard Vianen/Bestemmingsreserve inrichting Middelwaard. Inhoudsopgave. Ontwerpbesluit pag. 3. Toelichting pag. 5.

: Aankopen Middelwaard Vianen/Bestemmingsreserve inrichting Middelwaard. Inhoudsopgave. Ontwerpbesluit pag. 3. Toelichting pag. 5. S T A T E N V O O R S T E L Datum : 11 oktober 2005 Nummer PS :PS2005REG08 Dienst/sector : REG/RLU Commissie : REG Registratienummer : 2005REG002919i Portefeuillehouder : dhr. Lokker Titel : Aankopen Middelwaard

Nadere informatie

GEME. VeiligheidsRegio 2 0 NOV Zeeland. AfdeHng(e Afdoen/advies Kennisnemsr»;i «, r t h. Ontwerp- 4 e begrotingswijziging 2013

GEME. VeiligheidsRegio 2 0 NOV Zeeland. AfdeHng(e Afdoen/advies Kennisnemsr»;i «, r t h. Ontwerp- 4 e begrotingswijziging 2013 GEME 2013.15824 2 0 NOV. 2013 VeiligheidsRegio Zeeland AfdeHng(e Afdoen/advies Kennisnemsr»;i «, r t h. Ontwerp 4 e begrotingswijziging 2013 Inleiding Onlangs heeft u de 3 e begrotingswijziging 2013, met

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2002 492 Wet van 12 september 2002 tot wijziging van de van de uitgaven en de ontvangsten van het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening

Nadere informatie

Illlllllilllplllllillllllil. kenmerk llllllllllllllllllllllllllllillllllllllllllllllll

Illlllllilllplllllillllllil. kenmerk llllllllllllllllllllllllllllillllllllllllllllllll Gedeputeerde Staten Illlllllilllplllllillllllil 17007829 Provincie Zeeland Aan de voorzitter van Provinciale Staten van Zeeland Postbus 6001 4330 LA MIDDELBURG onderwerp 3 wijziging begroting 2017 kenmerk

Nadere informatie

Bijlage 2. 7 e wijziging Begroting 2016

Bijlage 2. 7 e wijziging Begroting 2016 Bijlage 2. 7 e wijziging Begroting 2016 1 2 PROVINCIE GRONINGEN Nr. XX/2016 Gewone dienst Dienstjaar: 2016 7e wijziging Provinciale Staten van Groningen: BESLUITEN: de begroting van lasten en baten te

Nadere informatie

SML NGEKOMEN 0 3 DEC Paraaf Provinciesecretaris

SML NGEKOMEN 0 3 DEC Paraaf Provinciesecretaris SML09-105 NGEKOMEN 0 3 DEC. 20119 5 -minuten versie voor Provinciale Staten P HOLLAND Directie DLB Afdeling (oud) Samenleving Registratienummer PZH-2009-142752985 (DOS-2009-0022939) Datum vergadering Gedeputeerde

Nadere informatie

^Zeeland. llll lllllll lllll lllll llll llll 30 MEI viva Provincie. Gedeputeerde Staten

^Zeeland. llll lllllll lllll lllll llll llll 30 MEI viva Provincie. Gedeputeerde Staten Gedeputeerde Staten 180 ' 3428 viva Provincie ^Zeeland Voorzitter Provinciale Staten van Zeeland t.a.v. de statengriffier onderwerp Voorjaarsnota 2018, gewijzigd meerjarenperspectief en begrotingwijziging

Nadere informatie

Delegatiebesluit verkoop provinciale eigendommen in Stationsgebied te Middelburg

Delegatiebesluit verkoop provinciale eigendommen in Stationsgebied te Middelburg &RPPLVVLH $OJHPHHQ %HVWXXU &RPPLVVLH 9HUNHHU HQ 9HUYRHU *HGHSXWHHUGH EHODVW PHW EHKDQGHOLQJ J.I. Hennekeij YHUJDGHULQJ 36: 30 juni 2000 QU: I&V - 224 DJHQGD QU: 0LGGHOEXUJ 25 april 2000 2QGHUZHUS verkoop

Nadere informatie

1 e HERZIENING BEGROTING Omgevingsdienst Brabant Noord

1 e HERZIENING BEGROTING Omgevingsdienst Brabant Noord 1 e HERZIENING BEGROTING 2017 Omgevingsdienst Brabant Noord 1. ALGEMEEN 1.1 Algemene uitgangspunten Op basis van de meest actuele ontwikkelingen is de op een aantal onderdelen bijgesteld. Bij de herziening

Nadere informatie

BIJDRAGE CONCERN AAN DEEL 3 BELEIDSBEGROTING 2002. d.d. 11-07-2001

BIJDRAGE CONCERN AAN DEEL 3 BELEIDSBEGROTING 2002. d.d. 11-07-2001 BIJDRAGE CONCERN AAN DEEL 3 BELEIDSBEGROTING 2002 d.d. 11-07-2001 1. Productgroepnummer: 0001 3. Productgroepnaam: Financieringsmiddelen Het betreft een verzameling van mogelijke financieringsmiddelen,

Nadere informatie

Uit-2015/05162/PB/RvW/dr 1 5 oktober 2015 Concept gewijzigde begroting

Uit-2015/05162/PB/RvW/dr 1 5 oktober 2015 Concept gewijzigde begroting GGD/;( regio Utrech~ Aan de raden van de deelnemende gemeenten door tussenkomst van het college van B&W Kenmerk Bijlagen Datum Onderwerp Uit-2015/05162/PB/RvW/dr 1 5 oktober 2015 Concept gewijzigde begroting

Nadere informatie

Omschrijving

Omschrijving Bijlage Overzicht financiële gevolgen Omschrijving 2012 2013 2014 2015 2016 Programma 1 Ruimtelijke Ontwikkeling Vergunningen Volkshuisvesting -50.000 laat een totaal voordeel zien van voor 2012 zien van

Nadere informatie

Administratieve wijzigingen

Administratieve wijzigingen Stad & Wijk Extra beheergelden Onderhoud bomen Gebiedsgerichte aanpak Extra beheergelden Verlenging buslijn 84 Maaswijk Verlenging buslijn 84 Maaswijk, subsidie Bijdrage Dorpshuis Hekelingen Bijdrage Dorpshuis

Nadere informatie

Provinciebegroting 2006 Tweede reeks wijzigingen

Provinciebegroting 2006 Tweede reeks wijzigingen Provinciebegroting 2006 Tweede reeks wijzigingen PROVINCIE OOST-VLAANDEREN NISNR : 44021 TABEL : BEGROTING WIJZIGING NR : W4 UITGAVEN ARTIKELNUMMER TOEL OMSCHRIJVING VROEGER BEDR. VERHOGING VERLAGING

Nadere informatie

Betreft vergadering Provinciale Staten 14 november Commissiegriffier Margreeth Trimpe

Betreft vergadering Provinciale Staten 14 november Commissiegriffier Margreeth Trimpe Griffier van de Staten Geleidebrief Kaderstellend Provincie Zeeland Naam voorstel Statenvoorstel 2 e wijziging begroting 2015 Nummer SERV169 Commissie Bestuur, Financiën en Welzijn 17 oktober 2014 Betreft

Nadere informatie

Nr. RMW-539. Agenda nr. Nr /51 Middelburg, 13 januari Aan de Provinciale Staten van Zeeland

Nr. RMW-539. Agenda nr. Nr /51 Middelburg, 13 januari Aan de Provinciale Staten van Zeeland Bestuursovereenkomst natuurcompensatieprogramma Westerschelde Nr. RMW-539 Vergadering 6 februari 1998 Agenda nr. Commissie: Ruimtelijke Ontwikkeling Gedeputeerde met de verdediging belast: drs. G.L.C.M.

Nadere informatie

Bijlagen en meerjarenramingen

Bijlagen en meerjarenramingen Begroting 2016 provincie Overijssel Bijlagen en meerjarenramingen 2016-2019 Verbinden, versterken en vernieuwen Inhoudsopgave Productenraming 2016 2 Recapitulatie meerjarenramingen exploitatie 2016-2019

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2016 2017 34 725 VI Jaarverslag en slotwet Ministerie van Veiligheid en Justitie 2016 Nr. 4 MEMORIE VAN TOELICHTING A. ARTIKELSGEWIJZE TOELICHTING BIJ HET

Nadere informatie

P r o v i n c i e F l e v o l a n d

P r o v i n c i e F l e v o l a n d P r o v i n c i e F l e v o l a n d S t a t e n v o o r s t e l Aan: Provinciale Staten Onderwerp: Herziening begroting technische bijstand Statenvergadering 7 september 2000 Agendapunt 6 1. Wij stellen

Nadere informatie

Overzicht 2018 totaal begroot gereal. prognose

Overzicht 2018 totaal begroot gereal. prognose AB 12 DECEMBER 2018 HIT/ 2018- AB12122018-5.2 Aan het Algemeen Bestuur Datum : 21 november 2018 Onderwerp : 1 e voortgangsrapportage 2018 en 1 e begrotingswijziging 2018 In deze eerste voortgangsrapportage

Nadere informatie

8 februari Begrotingswijziging

8 februari Begrotingswijziging Raadsvoorstel Agendanummer: Datum raadsvergadering: 8 februari 2018 Onderwerp: Begrotingswijziging Gevraagde Beslissing: Te besluiten om: 1. De wijzigingen van de budgetten te autoriseren. Aan de gemeenteraad

Nadere informatie

Nr. KJB-572. Agenda nr. 15. Nr /15 Middelburg, 29 april 1998

Nr. KJB-572. Agenda nr. 15. Nr /15 Middelburg, 29 april 1998 Vaststellen Nota Globale aanpak strategische visie provincie Zeeland Commissie: algemeen bestuur Nr. KJB-572 Vergadering 15 mei 1998 Agenda nr. 15 Gedeputeerde met de verdediging belast: D.J.P. Bruinooge

Nadere informatie

Gemeentelijke bijdrage Centrumplan Vlijmen. Collegevoorstel

Gemeentelijke bijdrage Centrumplan Vlijmen. Collegevoorstel College V200900943 Gemeentelijke bijdrage Centrumplan Vlijmen Collegevoorstel Inleiding: Tijdens de voorbereiding van de aanbesteding van de realisatie van het centrumplan Vlijmen is gebleken dat het noodzakelijk

Nadere informatie

P r o v i n c i e F l e v o l a n d

P r o v i n c i e F l e v o l a n d Aan: Provinciale Staten Onderwerp: Nieuwe borden bij 5 landschapskunstwerken. 1. Wij stellen u voor: - aan de Stichting De Verbeelding een bijdrage van maximaal 9.609 (incl. 19% BTW) te verstrekken voor

Nadere informatie

Voorui tblik 2016 Realisatie januari tot en met mei Verwachting 2016

Voorui tblik 2016 Realisatie januari tot en met mei Verwachting 2016 Voorui tblik 2016 Realisatie januari tot en met mei Verwachting 2016 2 INHOUDSOPGAVE 1 Inleiding... 5 2 Samenvatting wijzigingen... 5 3 Programma Inhoudelijke Agenda... 6 4 Programma Bestuur en Middelen...

Nadere informatie

Ontwerpbesluit pag. 3. Toelichting pag. 4. Bijlage(n): Najaarsrapportage 2016

Ontwerpbesluit pag. 3. Toelichting pag. 4. Bijlage(n): Najaarsrapportage 2016 College van Gedeputeerde Staten statenvoorstel DATUM 13-9-2016 NUMMER PS PS2016PS17 AFDELING MAO COMMISSIE BEM STELLER Leo Donker DOORKIESNUMMER 0646994683 DOCUMENTUMNUMMER 818ACAEO PORTEFEUILLEHOUDER

Nadere informatie

Dit integrale voorstel zal kort na het plaatsvinden van de voorjaarsconferentie 2001 worden toegezonden. 1. Nieuwe bestuursstructuur Zeeuws Museum

Dit integrale voorstel zal kort na het plaatsvinden van de voorjaarsconferentie 2001 worden toegezonden. 1. Nieuwe bestuursstructuur Zeeuws Museum Gedeputeerde belast met behandeling: D.J.P. Bruinooge/G.L.C.M. de Kok Onderwerp: Aanvulling op relatie provincie - gelieerde instellingen nr: 012276/3 vergadering PS: 29 juni 2001 nr: WEB-439A agenda nr:

Nadere informatie

Tweede begrotingswijziging 2017

Tweede begrotingswijziging 2017 Tweede begrotingswijziging 2017 Colofon Uitgave Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant Datum januari 2017 Adresgegevens Spoorlaan 181 5038 CB Tilburg Telefoon (013) 206 01 00 www.omwb.nl info@omwb.nl

Nadere informatie

Analyse begrotingsscan 2016

Analyse begrotingsscan 2016 23 juni 2016 1 Analyse begrotingsscan 2016 Inleiding In het voorjaar van 2015 is er door het ministerie van Binnenlandse zaken en Koninkrijksrelaties, in samenwerking met de provincie Fryslân en de gemeente

Nadere informatie

Aan de raad van de gemeente Sliedrecht

Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Raadsvoorstel Concept Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Agendapunt: Sliedrecht, 29 maart 2011 Onderwerp: Comptabiliteitsbesluiten april 2011 Voorgesteld besluit: De comptabiliteitsbesluiten voor april

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 2001 429 Wet van 14 september 2001, houdende wijziging van de begroting van de uitgaven en de ontvangsten van het Ministerie van Volksgezondheid,

Nadere informatie

Aanbiedingsformulier BESLUITEN

Aanbiedingsformulier BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp 5e Algemene begrotingswijziging 2000 BESLUITEN Behoudens advies van de commissie FAWV in te stemmen met de 5 e algemene begrotingswijziging 2000. Korte overwegingen In de

Nadere informatie

Protestantse Gemeente Utrecht

Protestantse Gemeente Utrecht Protestantse Gemeente Utrecht Begroting 2015, versie 4 van het College van Kerkrentmeesters 22 oktober 2014 Bureau PGU Margeretha van Parmadreef 14 3561SR Utrecht 030-27 37 540 bestuurssecretariaat@protestant-utrecht.nl

Nadere informatie

Beslispunten In te stemmen met het revitaliseringsplan bedrijventerrein West-Betuwe in Geldermalsen

Beslispunten In te stemmen met het revitaliseringsplan bedrijventerrein West-Betuwe in Geldermalsen Raadsvoorstel Vergadering : 25 oktober 2011 Voorstelnummer : 10.11 Registratienummer : 11.018346 Portefeuillehouder : C.H.W. Buurman Afdeling : Ruimtelijke Ordening Bijlage(n) : 2 B&W-datum/nummer : 13

Nadere informatie

Provinciebegroting 2004 Achtste reeks wijzigingen

Provinciebegroting 2004 Achtste reeks wijzigingen Provinciebegroting 2004 Achtste reeks wijzigingen Voorgesteld door de Bestendige Deputatie van de Provincieraad van Oost-Vlaanderen in zitting van 2 december 2004 Aanwezig : de heer André Denys, gouverneur-voorzitter

Nadere informatie

Begroting 2017 en het Jaarverslag 2015 Regionale Ambulance Voorziening (RAV)

Begroting 2017 en het Jaarverslag 2015 Regionale Ambulance Voorziening (RAV) Datum: Onderwerp Begroting 2017 en het Jaarverslag 2015 Regionale Ambulance Voorziening (RAV) Status Besluitvormend Voorstel Akkoord te gaan: 1. met het concept resultaatverdeling 2015 waarbij het verlies

Nadere informatie

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden

Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Staatsblad van het Koninkrijk der Nederlanden Jaargang 1995 520 Wet van 14 september 1995 tot wijziging van de begroting van de uitgaven en de ontvangsten van het Ministerie van Buitenlandse Zaken (V)

Nadere informatie

Zeeuws Subsidie Team

Zeeuws Subsidie Team Zeeuws Subsidie Team intro Intro: Zeeland periferie? Intro: Zeeland periferie? 1:30 Intro: Zeeland periferie? 1:30 2:00 Intro: Zeeland periferie? 1:30 2:00 4:00 Intro: Zeeland periferie? 2:30 tot 3:00

Nadere informatie

Kwaliteitsnet Landbouwverkeer Zeeland

Kwaliteitsnet Landbouwverkeer Zeeland Intentieverklaring Kwaliteitsnet Landbouwverkeer Zeeland Beleidsplan Verkeersveiligheid Zeeland 2010-2020... 1 4039641_ROVZ intentieverklaring_u.indd 1 22-11-2011 17:16:10 4039641_ROVZ intentieverklaring_u.indd

Nadere informatie

Wat zijn de argumenten? De financiële rechtmatigheid is een belangrijk criterium bij de beoordeling van de jaarrekening door de accountant.

Wat zijn de argumenten? De financiële rechtmatigheid is een belangrijk criterium bij de beoordeling van de jaarrekening door de accountant. Raadsvoorstel Registratienummer: CONCEPT Onderwerp: 2e Managementrapportage 2017 Portefeuillehouder: wethouder W.A.R. Visser Te nemen besluit: - De begroting 2017 te wijzigen volgens de in de 2e managementrapportage

Nadere informatie

1. Mutaties Themabegroting 2017

1. Mutaties Themabegroting 2017 1. Mutaties Themabegroting 2017 Totaal per thema Mutaties Omschrijving thema Bedrag afwijking 1 Financiën en Bedrijfsvoering 17.200 2 Sociaal Domein 0 3 Onderwijs en Sport (accommodaties) -92.000 4 Eigen

Nadere informatie

Provinciale Staten van Overijssel,

Provinciale Staten van Overijssel, Besluit PS/2016/400 Provinciale Staten van Overijssel, gelezen het voorstel van Gedeputeerde Staten d.d. 24 mei 2016 - kenmerk 2016/0164733 en zoals door Provinciale Staten bij amendement gewijzigd op

Nadere informatie

Financiële begroting 2015 samengevat

Financiële begroting 2015 samengevat Financiële begroting 2015 samengevat Begrotingscyclus Het beleid en de financiën van de provincie komen op een aantal momenten in het jaar provinciebreed aan de orde. Dit wordt ook wel de begrotings- of

Nadere informatie

Onderwerp : Zienswijzemogelijkheid programmabegroting 2018 en jaarverantwoording met resultaatbestemming 2016 Veiligheidsregio Brabant-Noord.

Onderwerp : Zienswijzemogelijkheid programmabegroting 2018 en jaarverantwoording met resultaatbestemming 2016 Veiligheidsregio Brabant-Noord. GEMEENTE BOEKEL VOORSTEL AAN DE RAAD Datum : 6 juni 2017 Voorstel van : college van burgemeester en wethouders Onderwerp : Zienswijzemogelijkheid programmabegroting 2018 en jaarverantwoording met resultaatbestemming

Nadere informatie

Onderwerp : Conceptbegroting GR VSV 2018

Onderwerp : Conceptbegroting GR VSV 2018 Raadsvoorstel *Z03CD89FFA8* Aan de raad Documentnummer : INT-17-35503 Afdeling : Samenleving Onderwerp : Conceptbegroting GR VSV 2018 Inleiding Beverwijk neemt samen met de gemeenten van de RMC (Regionaal

Nadere informatie

FEZ-240 behandeling: Suurmond, J. Agenda nr: Vergadering GS: Nr:

FEZ-240 behandeling: Suurmond, J. Agenda nr: Vergadering GS: Nr: Provinciale Staten Gedeputeerde Vergadering PS: belast met Nr: 11-11-2005 FEZ-240 behandeling: Suurmond, J. Agenda nr: Vergadering GS: 20-09-2005 Nr: STA0503148/22 Onderwerp: Begroting 2006 met de meerjarenraming

Nadere informatie

*, j. Gemeente B Eergen op Zoom. Inleiding. RAADSVERGADERING ftmff L. 01 maart Datum raadsvergadering SROB/04/013.

*, j. Gemeente B Eergen op Zoom. Inleiding. RAADSVERGADERING ftmff L. 01 maart Datum raadsvergadering SROB/04/013. *, j RAADSVERGADERING ftmff 24-32L Gemeente B Eergen op Zoom Datum raadsvergadering Nummer maart 24 SROB/4/3 : Onderwerp Restitutie BTW planschadevergoeding Koepelstraat aan de woningstichting Soomland

Nadere informatie

Eerste Kamer der Staten-Generaal

Eerste Kamer der Staten-Generaal Eerste Kamer der Staten-Generaal 1 Vergaderjaar 1995 1996 Nr. 158 24 400 XI Vaststelling van de van de uitgaven en de ontvangsten van het Ministerie van Volkshuisvesting, Ruimtelijke Ordening en (XI) voor

Nadere informatie

Provinciale Staten van Noord-Holland. Voordracht Nr. Onderwerp: EXINH-bijdrage oprichting Erfgoedhuis

Provinciale Staten van Noord-Holland. Voordracht Nr. Onderwerp: EXINH-bijdrage oprichting Erfgoedhuis Provinciale Staten van Noord-Holland Voordracht Nr. Onderwerp: EXINH-bijdrage oprichting Erfgoedhuis Bijlagen: - Ontwerpbesluit - Projectnota Oprichting Erfgoedhuis 1. Inleiding In de provinciale cultuurnota

Nadere informatie

922567(/ &RPPLVVLH $OJHPHHQ %HVWXXU &RPPLVVLH 9HUNHHU HQ 9HUYRHU. I&V-148 DJHQGD QU: 0LGGHOEXUJ 9 november J.I. Hennekeij

922567(/ &RPPLVVLH $OJHPHHQ %HVWXXU &RPPLVVLH 9HUNHHU HQ 9HUYRHU. I&V-148 DJHQGD QU: 0LGGHOEXUJ 9 november J.I. Hennekeij &RPPLVVLH $OJHPHHQ %HVWXXU &RPPLVVLH 9HUNHHU HQ 9HUYRHU *HGHSXWHHUGH EHODVW PHW EHKDQGHOLQJ 2QGHUZHUS J.I. Hennekeij Collectief vraagafhankelijk vervoer Zeeuwsch-Vlaanderen YHUJDGHULQJ 36: 17 december

Nadere informatie

SAMENVATTING RAADSVOORSTEL. H. Oude Hesselink PF Mu 11G / e wijziging Beleidsbegroting Middelen

SAMENVATTING RAADSVOORSTEL. H. Oude Hesselink PF Mu 11G / e wijziging Beleidsbegroting Middelen SAMENVATTING RAADSVOORSTEL CASENUMMER BEHANDELEND AMBTENAAR SECTOR PORT. HOUDER 11G200502 / 418739 ONDERWERP H. Oude Hesselink PF Mu AGENDANUMMER 5 e wijziging Beleidsbegroting 2011. BELEIDSPROGRAMMA/BELEIDSLIJN

Nadere informatie

1. Inleiding. 27 april 2004 Nr , FC-X Nummer 15/2004

1. Inleiding. 27 april 2004 Nr , FC-X Nummer 15/2004 27 april 2004 Nr. 2004-12.827, FC-X Nummer 15/2004 Voordracht van Gedeputeerde Staten aan Provinciale Staten van Groningen betreffende de provinciale rekening voor het dienstjaar 2003 (bestaande uit het

Nadere informatie

Opheffen verbod op het toepassen Nr. RMW-634 van secundaire grondstoffen in integrale milieubeschermingsgebieden Vergadering 16 oktober 1998

Opheffen verbod op het toepassen Nr. RMW-634 van secundaire grondstoffen in integrale milieubeschermingsgebieden Vergadering 16 oktober 1998 Opheffen verbod op het toepassen Nr. RMW-634 van secundaire grondstoffen in integrale milieubeschermingsgebieden Vergadering 16 oktober 1998 Agenda nr. Commissie: Milieu Gedeputeerde met de verdediging

Nadere informatie

Eerste begrotingswijziging 2018

Eerste begrotingswijziging 2018 Eerste begrotingswijziging 2018 Colofon Uitgave Omgevingsdienst Midden- en West-Brabant Datum 15 december 2017 Adresgegevens Spoorlaan 181 5038 CB Tilburg Telefoon (013) 206 01 00 www.omwb.nl info@omwb.nl

Nadere informatie

Veiligheidsregio Zeeland

Veiligheidsregio Zeeland Ontwerp 3 e Begrotingswijziging 2011 Veiligheidsregio Zeeland Te volgen procedure: MT 28 februari 2011 Ontwerp begrotingswijziging DT 7 maart 2011 Ontwerp begrotingswijziging Adviescommissie Financiën

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Besluit om:

Raadsvoorstel. Besluit om: Raadsvoorstel Agendapunt Raadsvergadering 21 november 2018 Portefeuillehouder Mw. C. Kreuk-Wildeman Begrotingsprogramma Sociaal Domein (Programma 2) Onderwerp 2 e begrotingswijziging 2018 Veilig Thuis

Nadere informatie