Kerst. Marinka Bil EetPaleo.nl

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Kerst. Marinka Bil EetPaleo.nl"

Transcriptie

1 Paleo Kerst 2016 Marinka Bil EetPaleo.nl

2 Kerst! Tijd om volop te genieten. Van elkaar, van de gezellige sfeer, maar ook van heerlijke maaltijden. Gerechten die met liefde zijn bereid, voeding voor lichaam én geest. Een EetPaleo Kerst ebook kon dan ook niet uitblijven dit jaar. Mijn bedankje voor jou! Ik hoop dat je gaat genieten van de lekkere recepten, zodat je ook met Kerst kunt ondervinden dat gezond eten makkelijk, leuk en vooral heel smakelijk is. Liefs, Marinka

3 Ontbijt Het Kerstontbijt is mijn favoriete maaltijd tijdens de feestdagen. Liefst begin ik de dag met een koude winterwandeling om vervolgens aan te schuiven aan een gedekte ontbijttafel. Een tafel vol heerlijke gerechtjes om de dag echt goed te beginnen. Gezellig kletsen met degenen die het dichtst bij je staan, natuurlijk met een warme kop thee erbij.

4

5 Cassavebrood 12 plakken Bereidingstijd: minuten Ingrediënten: 10 eieren (maat M) 220g cassavemeel 60 ml kokosolie, vloeibaar 2 el ahornsiroop ½ tl bakzout ½ tl zout Bereiding: 1. Verwarm de oven voor tot 175 C en bekleed een cakevorm (standaard formaat) met bakpapier. 2. Meng alle ingrediënten in een kom met behulp van een handmixer, blijf kloppen tot er geen klontjes meer in het beslag zitten. 3. Schenk het beslag in de cakevorm en bak het brood in minuten goudbruin en gaar. Je kunt testen of het brood gaar is door er een prikker in te steken; komt deze er schoon uit, dan is het brood gaar. Tip: Deze boterhammen zijn heerlijk wanneer je ze eerst eventjes roostert en daarna belegt met geprakte avocado en zacht gekookte eieren!

6

7 Cranberry Porridge 2 personen Bereidingstijd: 10 minuten Ingrediënten: 150g verse cranberries 150 ml amandelmelk 3 eieren 1 appel, in blokjes 2 el cashewpasta ½ tl kaneel Snuf zout Toppings naar keuze Bereiding: 1. Combineer alle ingrediënten (behalve de toppings) in een steelpan en pureer met behulp van een staafmixer. Je kunt natuurlijk ook een blender gebruiken om de puree te maken. 2. Zet de steelpan op middelhoog vuur en roer voortdurend met een garde terwijl je het mengsel verhit. Na ca. 5 minuten wordt het mengsel een stuk dikker, maar nog wel romig en vloeibaar: haal de pan van het vuur. 3. Verdeel de porridge over 2 kommen en garneer met toppings naar keuze.

8 Diner Wat is er nu gezelliger dan samen genieten van een heerlijk Kerstdiner? Je zult overigens zien dat zo'n diner echt heel gemakkelijk te maken is. Veel gerechten kun je een dag of twee van tevoren maken, zodat je het op de dag zelf alleen nog maar op hoeft te warmen.

9

10 Zalmterrine 10 personen Bereidingstijd: 15 minuten Ingrediënten: 400g cashewnoten 180 ml amandelmelk Sap van 2 citroenen Rasp van 1 citroen 2 el verse dragon 2 el verse dille Peper naar smaak 500g gerookte wilde zalm Bereiding: 1. Bekleed een cakevorm zo strak mogelijk met bakpapier of folie. 2. Maal cashewnoten in een foodprocessor of blender tot een fijn poeder. Voeg amandelmelk en citroensap toe en maal tot een dikke maar gladde massa. 3. Pulseer citroenrasp, dragon, dille en peper door het mengsel tot dit volledig op is genomen. 4. Bekleed de randen en bodem van de cakevorm met de gerookte zalm, zorg dat er geen openingen meer zichtbaar zijn. 5. Verdeel 1/3 deel van de cashewkaas over de zalm in de cakevorm. Dek af met een laag gerookte zalm. Herhaal tot alle cashewkaas op is en je bent geëindigd met een laag gerookte zalm. 6. Vouw het overhangende stuk bakpapier of folie over de terrine heen, pak het geheel stevig in. 7. Zet de terrine in de koelkast om op te stijven, of een uurtje of 2 in de vriezer als je wat minder tijd hebt. 8. Gebruik een vlijmscherp mes om de terrine in plakken te snijden, anders druk je hem kapot en dat zou zonde zijn.

11

12 Boerenkoolsalade 4 personen Bereidingstijd: 30 minuten Ingrediënten: 1 el kokosolie 400g kipfilet of kippendijfilet 150g boerenkool, gesneden 3 el extra vierge olijfolie Sap en rasp van 1 citroen 35g walnoten 6 el granaatappelpitjes Peper en zout Bereiding: 1. Verwarm de kokosolie in een koekenpan en bak hierin de kipfilet in ongeveer 20 minuten rondom bruin en gaar. Laat even afkoelen. 2. Maak in de tussentijd de salade door de olijfolie en het citroensap door de boerenkool te kneden, doe dit met de hand. Daardoor worden de boerenkoolblaadjes een stuk zachter. 3. Meng citroenrasp, walnoten en granaatappelpitjes door de salade. 4. Trek het kippenvlees uit elkaar met behulp van 2 vorken en kruid het met wat peper en zout. Meng door de salade.

13

14 Pompoensouffle 6 personen Bereidingstijd: minuten Ingrediënten: 800g pompoen, in blokjes 100 ml amandelmelk 3 eieren ½ tl kaneel ½ tl zout ¼ tl gemberpoeder Bereiding: 1. Breng de pompoenblokjes aan de kook in een pan met water en kook ze in 10 minuten gaar. 2. Verwarm in de tussentijd de oven voor tot 200 C. 3. Giet de blokjes pompoen af. Voeg amandelmelk, eieren, kaneel, zout en gemberpoeder toe en pureer met een staafmixer tot een gladde massa. 4. Schep de puree in een ovenschaal en zet het geheel nog 40 minuten in de oven om stevig te worden. Serveer warm.

15

16 Spruitjesgratin 6 personen Bereidingstijd: minuten Ingrediënten: 200g spekblokjes 500g spruitjes, schoon gemaakt en in kwarten gesneden 1 appel, in blokjes 70g pecannoten 200ml amandelmelk 3 eieren 3 el edelgistvlokken Peper naar smaak Bereiding: 1. Verwarm de oven voor tot 200 C. 2. Bak de spekblokjes krokant in een hapjespan en schep er vervolgens de spruitjes, appel en pecannoten kort doorheen. Schep het mengsel in een ovenschaal. 3. Klop de eieren op met amandelmelk, edelgistvlokken en wat peper en schenk dit over de inhoud van de ovenschaal. 4. Bak de gratin in ongeveer 30 minuten goudbruin en gaar.

17

18 Lamsstoof 6 8 personen Bereidingstijd: 15 minuten + 8 uur Ingrediënten: 1 el kokosolie 2 uien, in halve ringen 3 tenen knoflook, fijn gesneden 1 kg lamsstoofvlees, in blokjes 400g pastinaak, in plakjes 200g verse cranberries 3 stengels bleekselderij, in plakjes 300 ml bottenbouillon 5g verse salie, fijn gesneden Peper en zout Bereiding: 1. Verhit de kokosolie in de pan van de slowcooker (of in een grote braadpan) en bak hierin de uien en knoflook zachtjes aan. 2. Bak de blokjes lamsvlees mee tot deze rondom bruin zijn. 3. Voeg de overige ingrediënten toe (behalve peper en zout) en zet de slowcooker aan op de lage stand. Laat het gerecht in 8 uur gaar stoven. 4. Gebruik je een braadpan? Stoof het gerecht dan met een deksel op de pan in 4 uur gaar op een heel laag vuur.

19 Dessert Als iets indruk maakt tijdens het Kerstdiner is het toch vaak het dessert. Ikzelf vind het echt geweldig om iets spectaculairs op tafel te zetten qua afsluiting. Iets waarvan ik weet dat iedereen er enorm van gaat genieten.

20

21 Cranberry Fudge 10 stukken Bereidingstijd: 15 minuten + 2 uur Ingrediënten: 150g kokosolie 50g cacaoboter 150g verse cranberries 60 ml honing 35g witte cashewpasta ½ tl kaneel 50g pure chocolade Bereiding: 1. Combineer kokosolie en cacaoboter in een kom en smelt deze au bain marie. 2. Schenk de vloeibare vetten in een blender en voeg cranberries, honing, cashewpasta en kaneel toe. Pureer tot een gladde massa. 3. Bekleed een cakevorm met bakpapier en schep de puree erin, strijk glad met een spatel. 4. Laat ongeveer 2 uur opstijven in de vriezer. 5. Smelt de chocolade au bain marie. Haal de fudge uit de cakevorm en besprenkel deze met de chocolade. 6. Wacht 1 2 minuten tot de chocolade is gestold en snijd de fudge vervolgens in plakken.

22

23 Arretjescake Koekjes: 75g kokosmeel 40g bakbananenmeel 100g kokosolie, vloeibaar 80 ml ahornsiroop ½ tl kaneel Snuf zout 10 stukken Bereidingstijd: 30 minuten + 2 uur Ingrediënten: Overig: 150g kokosolie, ghee of roomboter 60g pure chocolade 50g cacao 35g kokosbloesemsuiker 60g gedroogde cranberries Bereiding: 1. Verwarm de oven voor tot 160 C en bekleed een bakplaat met bakpapier. 2. Combineer alle ingrediënten voor de koekjes in een kom en roer goed door elkaar. Zet het beslag een half uur in de koelkast om stevig te worden. 3. Kneed het koekjesdeeg nogmaals goed en vorm er vervolgens 15 balletjes van. Druk de balletjes plat en verdeel ze over de bakplaat. 4. Bak de koekjes in minuten goudbruin en laat ze nog een half uurtje afkoelen. 5. Smelt in de tussentijd de kokosolie en pure chocolade au bainmarie. Roer hier cacao en kokosbloesemsuiker doorheen. 6. Breek de koekjes in stukken en meng met de gedroogde cranberries. 7. Spatel het chocolademengsel hier doorheen en schep dit vervolgens in een met bakpapier beklede cakevorm. 8. Laat de arretjescake 1 2 uur opstijven in de koelkast.

24 Tips! Wil je zonder stress een Kerstdiner op tafel zetten? Zorg dan dat je goed voorbereid bent, op die manier kun je als kok óók genieten van alle gezelligheid. 1. Maak 1 of 2 weken voor Kerst een plan van aanpak. Wat ga je allemaal maken? Maak een boodschappenlijst. 2. Haal de belangrijkste boodschappen ruim voor Kerst in huis. Bestel bijvoorbeeld het vlees alvast online, dan hoef je dit alleen nog maar te laten ontdooien. 3. Begin 2 3 dagen van tevoren al met koken en bereid alles voor wat je voorbereiden kunt. De meeste gerechten worden alleen maar lekkerder als de smaken een paar dagen in hebben kunnen trekken. 4. Helemaal geen zin om te koken? Laat dan iedereen één gerecht meenemen. Dan ben je zo klaar en heb je toch een uitgebreide maaltijd.

25 Aanbiedingen De Woeste Grond Gebruik de code paleokerst om 10 euro korting te krijgen bij besteding vanaf 75 euro. Geldig t/m 31 december

26 EetPaleo Winkel 15% korting Op zoek naar een mooi Kerstcadeau? Of juist alle tools om in 2017 zo gezond mogelijk te kunnen gaan eten? Je vindt het allemaal in de EetPaleo Winkel. Van Kookboek tot Spatel! Gebruik de code paleokerst om 15% korting te krijgen op je bestelling. Geldig t/m 31 december

paleo Moederdag MARINKA BIL EETPALEO.NL

paleo Moederdag MARINKA BIL EETPALEO.NL D E L E K K E R S T E paleo Moederdag R E C E P T E N MARINKA BIL EETPALEO.NL Moederdag Op 14 mei is het zo ver, dé dag om alle moeders in je leven (of jezelf natuurlijk) extra in het zonnetje te zetten.

Nadere informatie

Paleo Brood. met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten

Paleo Brood. met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten Paleo Brood met 10 heerlijke Glutenvrije & Graanvrije BrooDrecepten 1 Inhoudsopgave Paleo Brood Appel Vinegar Brood 4 Rozemarijn Brood 7 Zoete Aardappel Brood 8 Paleo Knoflook Brood 11 Kaneel Banaan Brood

Nadere informatie

Logus Proefmenu Maart 2015

Logus Proefmenu Maart 2015 Logus Proefmenu Maart 2015 Groene Smoothie (kiwi, appel spinazie en avocado) Bosbes Yogi (yoghurt, sinaasappelsap, banaan en bosbes) Courgettesoep met gember en bieslook - Spicy zalm met clementine salsa

Nadere informatie

PURE, GEZONDE EN SMAAKVOLLE RECEPTEN OPGESTELD DOOR 5 GEZONDE BLOGS. Speciaal opgesteld

PURE, GEZONDE EN SMAAKVOLLE RECEPTEN OPGESTELD DOOR 5 GEZONDE BLOGS. Speciaal opgesteld ww.eetgoedvoeljegoed.com www.devoedzamekeuken.nl www.barbaraeet.nl www.puurenlekkerleven.blogspot.nl www.smakelijck.nl 2013 01 Speciaal opgesteld PURE, GEZONDE EN SMAAKVOLLE RECEPTEN OPGESTELD DOOR 5 GEZONDE

Nadere informatie

makkelijk afvallen koolhydraatarm 10 overheerlijke lekkernijen

makkelijk afvallen koolhydraatarm 10 overheerlijke lekkernijen makkelijk afvallen koolhydraatarm 10 overheerlijke lekkernijen Alsjeblieft, hierbij ontvang je mijn favoriete koolhydraatarme lekkernijen. Onder elk recept vind je de voedingswaarden zodat je precies kunt

Nadere informatie

Voor het Kerst lunchmenu maak ik graag speciale gerechten op de

Voor het Kerst lunchmenu maak ik graag speciale gerechten op de Clean Eating Kerst Lunchmenu Voor het Kerst lunchmenu maak ik graag speciale gerechten op de Clean Eating manier. Met zoveel mogelijk verse, biologische ingrediënten en lekkere, pure smaken. Het menu is

Nadere informatie

LOGUS Proefmenu mei 2012

LOGUS Proefmenu mei 2012 LOGUS Proefmenu mei 2012 Tuinbonensoepje met ansjovis croutons Klassieke asperges met ei, gerookte zalm en krieltjes Victoriacake met aardbeien Vanille koekjes Tuinbonensoepje met ansjovis croutons Voorgerecht:

Nadere informatie

Chocolademousse met kokos (vanaf fase 1) Arretjescake (vanaf fase 3)

Chocolademousse met kokos (vanaf fase 1) Arretjescake (vanaf fase 3) Dessrt Desserts: Chocolademousse met kokos Klop de slagroom stijf met de zoetstof. Houd 4 el slagroom apart voor de garnering. Meng het cacaopoeder, kokosschaafsel en de kaneel met de mascarpone. Roer

Nadere informatie

Salade met geroosterde pompoen, geitenkaas en walnootpeterseliepesto. Oerstoofpot met kastanjechampignons, wortel, rode wijn, tijm en rozemarijn

Salade met geroosterde pompoen, geitenkaas en walnootpeterseliepesto. Oerstoofpot met kastanjechampignons, wortel, rode wijn, tijm en rozemarijn Jeanine Schreuders en Norbert van Doorn hebben in hun Eetlokaal, boerderij Buitenland een viergangen Oermenu bereid, ter viering van Terra Madre dag op herhaling, 18 januari 2014, rondom het thema Oorspronkelijk

Nadere informatie

Salade met geroosterde pompoen, geitenkaas en peterseliepesto. Oerstoofpot met kastanjechampignons, wortel, rode wijn, tijm en rozemarijn

Salade met geroosterde pompoen, geitenkaas en peterseliepesto. Oerstoofpot met kastanjechampignons, wortel, rode wijn, tijm en rozemarijn Jeanine Schreuders en Norbert van Doorn hebben in hun Eetlokaal, boerderij Buitenland een viergangen Oermenu bereid, ter viering van Terra Madre dag, 10 december 2013, rondom het thema Oorspronkelijk voedsel.

Nadere informatie

4 Superfood Sinterklaasrecepten. om van te Smullen. met goede zoetstoffen en superfoods

4 Superfood Sinterklaasrecepten. om van te Smullen. met goede zoetstoffen en superfoods 4 Superfood Sinterklaasrecepten om van te Smullen met goede zoetstoffen en superfoods Inhoud INLEIDING 3 RAUWE GEVULDE SPECULAAS 4 WARME CHOCOLADEMELK 5 SPECULAASJES 6 CHOCOLADELETTER 7 TOT SLOT 8 Inleiding

Nadere informatie

Recepten voor Fingerfoods

Recepten voor Fingerfoods Recepten voor Fingerfoods Het doel van dit receptenboekje was meer groente en fruit aanbieden, op een aantrekkelijke manier, bij ouderen met dementie en andere groepen die risico lopen op ondervoeding.

Nadere informatie

Logus Proefmenu november 2015

Logus Proefmenu november 2015 Logus Proefmenu november 2015 Snel wortelsoepje met kikkererwten en chorizo - Varkenshaas met espressosaus & Knolselderijpuree met Old Amsterdam en spruitjes met hazelnootboter - Walnoottaartje - Kerstcake

Nadere informatie

Puur Gezond, Receptenboek. Receptenboek Puur Gezond! Nathalie Appel Terschuur

Puur Gezond, Receptenboek. Receptenboek Puur Gezond! Nathalie Appel Terschuur Puur Gezond, Receptenboek 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Welkom 3 Muesli 5 Waterkerssalade met aardbeien, avocado en rosbief 6 Zalmomelet met bosui en tomaat 7 Spinaziestamppot met gerookte kip 8 Viscurry

Nadere informatie

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten

Pittige paprika-tomatensoep. voor- of lunchgerecht 4 personen bereidingstijd: 30 minuten. Ingrediënten Pittige paprika-tomatensoep voor- of bereidingstijd: 30 minuten 2 teentjes knoflook 750 gram zoete kerstomaatjes (of andere rijpe tomaten in stukjes) 6 eetlepels olijfolie 2 kleine rode uien 1 grote rode

Nadere informatie

Op mijn blog geef ik dagelijks tips over voeding, overgangsklachten, afvallen en meer.

Op mijn blog  geef ik dagelijks tips over voeding, overgangsklachten, afvallen en meer. Voorwoord Leuk dat je interesse hebt in mijn 4 gratis gezonde paasrecepten! Ik hoop dat ik je er een plezier mee doe en dat je ervan kunt genieten. Mijn naam is Ria Kamelle en ik ben auteur van de boeken:

Nadere informatie

bospaddenstoelensoep

bospaddenstoelensoep bospaddenstoelensoep * VOORBEREIDEN (dag voor het kerstdiner): * Week de gedroogde paddenstoelen 15 minuten in water. * Snipper de ui en pers of snijd de knoflook fijn. Snijd de bleekselderij in kleine

Nadere informatie

1. Appel-nectarinemilkshake Bereidingstijd: 0-10 minuten

1. Appel-nectarinemilkshake Bereidingstijd: 0-10 minuten 1. Appel-nectarinemilkshake Bereidingstijd: 0-10 minuten Soort gerecht: Dessert /Ontbijt Ingrediënten voor 1 personen 1 kleine zoete dessert appel 1 kleine nectarine 240 ml gekoelde melk honing of rietsuiker

Nadere informatie

Diner: Sla Wraps. Ingrediënten:

Diner: Sla Wraps. Ingrediënten: Diner: Sla Wraps 1 wortel (geraspt) 1 pastinaak (geraspt) ½ knolraap (geraspt) 1 rode biet (geraspt) 1 kop ijsberg sla (geraspt) 3 theelepels olijfolie ½ theelepel komijn 1/8 theelepel mosterdzaadjes slablad

Nadere informatie

6 gratis Pompoen recepten.

6 gratis Pompoen recepten. s i t a Gr 6 gratis Pompoen recepten www.pompoensoep.info P O M P O E N P U R E E M A K E N POMPOEN PUREE Pompoenpuree kun je in Amerikaa kant en klaar in blikjes kopen, in Nederland is het ook wel te

Nadere informatie

Ingrediënten 10 plakjes bladerdeeg, 2 friszoete stevige appels (bijv. Jazz, ) 1 ei, 2 el rietsuiker

Ingrediënten 10 plakjes bladerdeeg, 2 friszoete stevige appels (bijv. Jazz, ) 1 ei, 2 el rietsuiker Ingrediënten 10 plakjes bladerdeeg, 2 friszoete stevige appels (bijv. Jazz, ) 1 ei, 2 el rietsuiker Materialen appelboor, bakpapier, bakkwastje. STAP 1 Laat 10 plakjes bladerdeeg op het aanrecht ontdooien.

Nadere informatie

Citroentaart. Ingrediënten: 250 g zanddeeg sap van 3 citroenen 3 eieren 25 g maïzena 180 g suiker 220 g boter fijn geraspte schil van 1 citroen

Citroentaart. Ingrediënten: 250 g zanddeeg sap van 3 citroenen 3 eieren 25 g maïzena 180 g suiker 220 g boter fijn geraspte schil van 1 citroen 250 g zanddeeg sap van 3 citroenen 3 eieren 25 g maïzena 180 g suiker 220 g boter fijn geraspte schil van 1 citroen Citroentaart Verwarm de oven voor op 200 C. Rol het deeg uit en leg in de beboterde of

Nadere informatie

Zachte Chocoladetaart

Zachte Chocoladetaart 200 g pure chocolade, bij voorkeur speciale patisserie chocolade 200 g boter op kamertemperatuur 200 g suiker 4 eieren Zachte Chocoladetaart Verwarm de oven voor op 175 C. Breek de chocola in stukken en

Nadere informatie

Logus Proefmenu December 2014

Logus Proefmenu December 2014 Logus Proefmenu December 2014 Blini s met gerookte zalm, rucola en bieslookroom - Vispakketjes met peterselie-citroenvulling & Aardappelsterren met broccoli - Appelplaatkoek met cranberry s en vanillesaus

Nadere informatie

Hartige tussendoortjes TOMATENBROOD TORTILLA CHIPS

Hartige tussendoortjes TOMATENBROOD TORTILLA CHIPS Hartige tussendoortjes TOMATENBROOD Neem 4 sneden bruin brood, het liefst een rustiek soort brood en zelf dik gesneden. Rooster de sneden brood in broodrooster of oven. Snij 2 teentjes knoflook doormidden

Nadere informatie

BASISRECEPTEN KOOLHYDRAATARM AFVALLEN

BASISRECEPTEN KOOLHYDRAATARM AFVALLEN BASISRECEPTEN KOOLHYDRAATARM AFVALLEN BASISRECEPT LIJNZAADBROOD Lijnzaadbrood basisrecept 250 g gemalen lijnzaad 3 tl bakpoeder 1 tl zout 5 eieren 120 ml water 80 ml olijfolie Verwarm de oven voor op 180C.

Nadere informatie

PiTabrOOD met FaLaFeL & GrieKse YogHurt

PiTabrOOD met FaLaFeL & GrieKse YogHurt PiTabrOOD met FaLaFeL & GrieKse YogHurt Falafel is balletjes gemaakt van kikkererwten en verschillende kruiden en is een traditioneel gerecht in het Midden Oosten en Noord-Afrika. Kikkererwten bevatten

Nadere informatie

Kerst met Felix. Eet smakelijk!

Kerst met Felix. Eet smakelijk! Kerst met Felix Salade van gekleurde biet, kaas en walnoot *** Aardpeersoep met pesto van rucola *** Varkensrugfilet met venkelworst, aardappelterrine en spruitjes in cider *** Tarte Tatin van Wellant

Nadere informatie

KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN

KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN Alsjeblieft, hierbij ontvang je mijn favoriete koolhydraatarme gerechten. Alle recepten zijn voor 1 persoon. Onder elk recept vind je de voedingswaarden voor elk recept,

Nadere informatie

Hester Sotera GezondLeven-challenge kookboek. 2014, Hester Sotera Uitgegeven in eigen beheer. Alle rechten voorbehouden

Hester Sotera GezondLeven-challenge kookboek. 2014, Hester Sotera Uitgegeven in eigen beheer. Alle rechten voorbehouden Hester Sotera GezondLeven-challenge kookboek 2014, Hester Sotera Uitgegeven in eigen beheer Alle rechten voorbehouden Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd en / of openbaar gemaakt door middel

Nadere informatie

Menu: Een bisque van schaaldieren met gamba s, wilde tomaatjes, zeewier en een krokantje van olijfbrood ***

Menu: Een bisque van schaaldieren met gamba s, wilde tomaatjes, zeewier en een krokantje van olijfbrood *** Menu: Een bisque van schaaldieren met gamba s, wilde tomaatjes, zeewier en een krokantje van olijfbrood *** Gebakken biefstuk gemarineerd in kaneel en mosterd met peer in honing, gebakken spruitjes en

Nadere informatie

Inhouds opgave. De klassiekers 29 Avontuurlijke tosti s 51 Ze smelten de kazen! 77 Grote trek 105 Zoete tosti s 127

Inhouds opgave. De klassiekers 29 Avontuurlijke tosti s 51 Ze smelten de kazen! 77 Grote trek 105 Zoete tosti s 127 Inhouds opgave Inleiding 8 Het brood De beste smeltkazen 5 Boter en buitenkant 20 Erbij 23 De klassiekers 29 Avontuurlijke tosti s 5 Ze smelten de kazen! 77 Grote trek 05 Zoete tosti s 27 Over de auteur

Nadere informatie

Geitenkaas bonbons in 3 smaken

Geitenkaas bonbons in 3 smaken door: Yvonne van Houtum Geitenkaas bonbons in 3 smaken Ingrediënten voor 3x 12 bonbons 450 gram zachte geitenkaas 60 gram gedroogde abrikozen 40 gram hazelnoten 60 gram gedroogde pruimen 40 gram geroosterde

Nadere informatie

budget ontbijtrecepten lekker ontbijten in elk seizoen 14Paleo

budget ontbijtrecepten lekker ontbijten in elk seizoen 14Paleo 14Paleo budget ontbijtrecepten lekker ontbijten in elk seizoen 1 14Paleo budget ontbijtrecepten www.paleobudget.nl Recepten: Simone van der Koelen Styling: Simone van der Koelen Fotografie: Christiaan

Nadere informatie

Menu kauw/slik workshop

Menu kauw/slik workshop Menu kauw/slik workshop Tuinerwtensoepje en een knolselderijsoepje Tonijnmayonaise met basilicumolie en wortelcrème Risotto met diverse kruiden, paddenstoelen en kip Chocoladetaartje met een vloeibare

Nadere informatie

Boursin-hapje met zalm

Boursin-hapje met zalm Boursin-hapje met zalm Ingrediënten (10 stuks): 2 plakjes gerookte zalm Verse Dille ¼ doosjes Boursin (kruidenkaas) plasticfolie : 1. Beleg de plakjes gerookte zalm heel dik met Boursin en verse dille.

Nadere informatie

Verras je gezin, partner of vrienden eens met een ander kerstontbijtje!

Verras je gezin, partner of vrienden eens met een ander kerstontbijtje! Verras je gezin, partner of vrienden eens met een ander kerstontbijtje! ONTBIJTGRANOLA 10-12 porties 10 minuten bereidingstijd 15-20 minuten oventijd 2 eetlepels kokosolie 4 eetlepels honing 150 gram gekookte

Nadere informatie

Food Switch. Ontbijt & tussendoortjes. 1

Food Switch. Ontbijt & tussendoortjes.  1 Food Switch Ontbijt & tussendoortjes www.foodswitch.nl 1 Tussendoortjes Gekookt ei Combineer een gekookt ei met - Stuk komkommer - Wortel - Snoeptomaatjes Fruit Fruit kan je goed met wat noten combineren

Nadere informatie

COTTAGE PIE MET GEHAKT EN BLOEMKOOLPUREE

COTTAGE PIE MET GEHAKT EN BLOEMKOOLPUREE COTTAGE PIE MET GEHAKT EN BLOEMKOOLPUREE i VOOR 6 PERSONEN Net als lasagne is dit soort stoofschotels een van de pijlers van ons dieet. Aardappelen zijn niet meer in beeld, maar met gebruik van bloemkool

Nadere informatie

MAREILLE S KERSTRECEPT

MAREILLE S KERSTRECEPT MAREILLE S KERSTRECEPT MENU Voorgerecht Salade met geitenkaas en vijgen Bijgerecht Groene asperges met spek Hoofdgerecht Kip uit de oven met rozemarijn Bijgerecht Gegrilde pompoen, zoete aardappel en roseval

Nadere informatie

Deze fruitige carpaccio is ideaal als licht voorgerecht en ook makkelijk vegetarisch te maken door de kip niet toe te voegen. De sinaasappel en de

Deze fruitige carpaccio is ideaal als licht voorgerecht en ook makkelijk vegetarisch te maken door de kip niet toe te voegen. De sinaasappel en de Deze fruitige carpaccio is ideaal als licht voorgerecht en ook makkelijk vegetarisch te maken door de kip niet toe te voegen. De sinaasappel en de komkommer maakt het gerecht kleurrijk en met de garnering

Nadere informatie

Kerstmenu RECEPTEN. borrel & brunch

Kerstmenu RECEPTEN. borrel & brunch Kerstmenu borrel & brunch Ingrediënten (10 personen): Wortelsoepje Italiaans in een glaasje borrelhapje 1 ui 1 teentje knoflook 1 stengel bleekselderij 400 g winterwortels 1 el olijfolie 500 ml bouillon

Nadere informatie

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken.

1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. Aardappelpuree : Ingrediënten 1 kg kruimige aardappels 150 ml melk 25 g boter nootmuskaat Aardappelpuree : Bereidingswijze 1. Je schilt een kg kruimige aardappels en deze snijd je in kleine stukken. 2.

Nadere informatie

Smoothie van zoete aardappel en mango

Smoothie van zoete aardappel en mango Smoothie van zoete aardappel en mango Ingrediënten: 2 zoete aardappelen 3 citroenen 2 rijpe mango s 5 dl Biologische yoghurt Optioneel fijne tafelsuiker of honing Pof de aardappelen in aluminiumfolie 50

Nadere informatie

KOKOS-CHIA-PUDDING MET AARDBEIEN

KOKOS-CHIA-PUDDING MET AARDBEIEN 2 PERSONEN 20 MIN KOKOS-CHIA-PUDDING MET AARDBEIEN Voor de mensen met weinig tijd s ochtends: deze pudding kan je zelfs de avond van te voren al maken! 250 ml kokosmelk 1 el honing 1 tl vanille-extract

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 27+28 Dag 27 Ontbijt: broodje geitenkaas 1 portie roggebrood, crackers of zuurdesembrood (of glutenvrij; kastanjecrackers

Nadere informatie

Symfonie van Domy. 4 seizoenen in de keuken

Symfonie van Domy. 4 seizoenen in de keuken Symfonie van Domy 4 seizoenen in de keuken Symfonie van Domy 4 seizoenen in de keuken Dominique Lucquedey Schrijver:Dominique Lucquedey Coverontwerp: Recepten van Domy ISBN: 9789402141313 www.receptenvandomy.nl

Nadere informatie

JESSE VAN DER VELDE SINT RECEPTEN 14 HEERLIJKE, GEZONDE RECEPTEN

JESSE VAN DER VELDE SINT RECEPTEN 14 HEERLIJKE, GEZONDE RECEPTEN JESSE VAN DER VELDE SINT RECEPTEN 14 HEERLIJKE, GEZONDE RECEPTEN Inleiding Sintrecepten Bedankt voor de aankoop van dit e-book, waarin je 10 overheerlijke Sintrecepten vindt - plus 4 bonusrecepten! Dit

Nadere informatie

MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2. Vragen over de recepten? Mail naar

MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2. Vragen over de recepten? Mail naar MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2 Groentelasagna 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergines in dunne lange plakken. 2. Leg de aubergines even kort in een pan met wat olie en besprenkel ze met

Nadere informatie

Salade niçoise aangemaakt met groentepuree. Hoofdgerecht voor 2 personen Ingrediënten

Salade niçoise aangemaakt met groentepuree. Hoofdgerecht voor 2 personen Ingrediënten Salade niçoise aangemaakt met groentepuree Ingrediënten Ingrediënten 80 gram groentepuree 8 gram ansjovis in blik (op olie) 1 gekookt ei 65 gram haricot verts (vers) 90 gram trostomaat 11 gram groente

Nadere informatie

LEKKER KIM SCHOUTEN & CHLOE BAL

LEKKER KIM SCHOUTEN & CHLOE BAL KIM SCHOUTEN & CHLOE BAL colofon c o p y r i g h t 2 0 1 9 Kim Schouten Chloe Bal F o t o g r a f i e & d e s i g n Kim Schouten Chloe Bal C O N T A C T Kim Schouten info@bykimberley.com Chloe Bal chloebal91@gmail.com

Nadere informatie

Een salade van het soort: gooi alles

Een salade van het soort: gooi alles MAKKELIJKE LUNCHSALADE MET EI VOOR 2 PERSONEN Een salade van het soort: gooi alles bij elkaar dat je lekker vind en nog in huis hebt. Wie zegt dat daar iets mis mee is? Als het maar gezond en lekker is,

Nadere informatie

Beenhamsalade met warme appeltjes en abrikozen.

Beenhamsalade met warme appeltjes en abrikozen. Beenhamsalade met warme appeltjes en abrikozen. 2 stevige friszure appels (rode) 25 gr. boter of olie 1 zakje gemengde sla. 300 gram beenham in reepjes 2 el abrikozen in stukjes 3 el olie 1 el citroensap

Nadere informatie

TIEN QUINOA RECEPTEN! Ontbijt, lunch, tussendoortjes avondeten & meer...

TIEN QUINOA RECEPTEN! Ontbijt, lunch, tussendoortjes avondeten & meer... TIEN QUINOA RECEPTEN! Ontbijt, lunch, tussendoortjes avondeten & meer... TIEN QUINOA RECEPTEN! Ontbijt, lunch, tussendoortjes, avondeten & meer... Quinoa is enorm veelzijdig daarom hebben wij 10 verschillende

Nadere informatie

Clean Eating Lifestyle Kerstmenu 2013

Clean Eating Lifestyle Kerstmenu 2013 Clean Eating Lifestyle Kerstmenu 2013 Een lekker, gezond kerstdiner? Zoek niet verder en verwen jezelf met het Clean Eating Lifestyle Kerstmenu 2013. De feestelijke gerechten zijn gemaakt van gezonde,

Nadere informatie

BGN Kerstmenu 2014. Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten. Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola

BGN Kerstmenu 2014. Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten. Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola BGN Kerstmenu 2014 Voorgerecht Geroosterde witlof met peer en hazelnoten Hoofdgerecht Varkenshaas met Ardennerham en rucola Bijgerecht Sperziebonen met tomaat Dessert Homemade bosvruchtenijs Met dank aan

Nadere informatie

Hapjes menu november 2011

Hapjes menu november 2011 Hapjes menu november 2011 Pompoensoep met korianderhazelnootpesto Winter ceasarsalade met gegrilde kip en ansjovis croutons Appelcake met kaneelsuiker Chocolade truffels Pompoensoep met korianderhazelnootpesto

Nadere informatie

EEN UITGAVE VAN HEALTHFOODS NL. Verrassende Kokosolie Recepten Geef Jezelf Een Boost Met De Natuurlijke Power Van Kokosolie!

EEN UITGAVE VAN HEALTHFOODS NL. Verrassende Kokosolie Recepten Geef Jezelf Een Boost Met De Natuurlijke Power Van Kokosolie! EEN UITGAVE VAN HEALTHFOODS NL Verrassende Kokosolie Recepten Geef Jezelf Een Boost Met De Natuurlijke Power Van Kokosolie! 2010-2011 1 BELANGRIJK! Je bent vrij dit document door te sturen naar wie je

Nadere informatie

SIMPELE RECEPTEN. voor jouw Paleo Lifestyle. door Mitchel van Duuren van Paleo.nl / Paleorecepten.nl / Foodie.nl

SIMPELE RECEPTEN. voor jouw Paleo Lifestyle. door Mitchel van Duuren van Paleo.nl / Paleorecepten.nl / Foodie.nl 8 SIMPELE RECEPTEN voor jouw Paleo Lifestyle door Mitchel van Duuren van Paleo.nl / Paleorecepten.nl / Foodie.nl De 8 Paleo Recepten 1. Geglaceerde zalm met bacon 2. Paleo nasi 8 SIMPELE RECEPTEN voor

Nadere informatie

verse zalm in witte wijnsaus met peterselie in witte wijnsaus per 100 gram 2, 50 probeer ook eens kant-en-klare Roodbaarsfilet

verse zalm in witte wijnsaus met peterselie in witte wijnsaus per 100 gram 2, 50 probeer ook eens kant-en-klare Roodbaarsfilet puur visvariatie verse zalm in witte wijnsaus met peterselie hoofdgerecht voor 4 personen voorbereiding: 15 minuten bereiding: 10 minuten benodigdheden 600 g verse zalmfilet 600 g krieltjes 1 bosje peterselie

Nadere informatie

10min. 14min. 30min. Salade van artisjokken met roodbaars en tuinkruiden. 2 personen. ProPoints waarde. voorbereiding. magnetron. rusten.

10min. 14min. 30min. Salade van artisjokken met roodbaars en tuinkruiden. 2 personen. ProPoints waarde. voorbereiding. magnetron. rusten. 2 sonen VOORGERECHTEN 10min 14min rusten 30min Salade van artisjokken met roodbaars en tuinkruiden 6 300 g artisjokharten (diepgevroren) Het sap van ½ citroen 4 kleine roodbaarsfilets (diepgevroren) (120

Nadere informatie

PIEPSHOW DE GROTE. receptuur YOLANDA VAN DER JAGT styling EDDY FRINGS AARDAPPEL AARDAPPELSALADE MET VINAIGRETTE EN BLEEKSELDERIJ PAG 1 1 4

PIEPSHOW DE GROTE. receptuur YOLANDA VAN DER JAGT styling EDDY FRINGS AARDAPPEL AARDAPPELSALADE MET VINAIGRETTE EN BLEEKSELDERIJ PAG 1 1 4 DE GROTE PIEPSHOW Aardappels niet sexy? Kijk even mee. Naar een beauty van een soep. Naar een verleidelijke taart. En wat te denken van deze licht ordinaire, maar héél erg lekkere piepersalade? receptuur

Nadere informatie

JESSE VAN DER VELDE RECEPTEN DE 30 GEZONDSTE RECEPTEN MET 5 INGREDIËNTEN OF MINDER

JESSE VAN DER VELDE RECEPTEN DE 30 GEZONDSTE RECEPTEN MET 5 INGREDIËNTEN OF MINDER JESSE VAN DER VELDE 30 RECEPTEN DE 30 GEZONDSTE RECEPTEN MET 5 INGREDIËNTEN OF MINDER Inhoud 5 ONTBIJTRECEPTEN Basis Bloemkoolpap 4 Scrammbled eggmix 5 Panpizza 6 Banaanvla met citroen 7 Havermoutfruitkoeken

Nadere informatie

Myline recepten week 1

Myline recepten week 1 Myline recepten week 1 Gevulde Rode Paprika Hoeveelheid: 4 Paprika s Voorbereidingstijd: 5m Kooktijd: 20m Klaar In: 25m Dit recept in niet alleen lekker, het is ook mooi en makkelijk. 4 Paprika's 500 gram

Nadere informatie

Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing

Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing Warm notenontbijt Met Griekse yoghurt en honing Spoel de Quinoa voor dat je hem gebruikt eerst goed af, dit ivm met het waslaagje.doe het water en de Quinoa in een middel grote pan en breng aan de kook.

Nadere informatie

Menu: Schuimige soep van gele paprika met rode poon en zeekraal. *** Couscous met 7 groenten, gedroogde krent tomaatjes, lamsvlees en lamsjus.

Menu: Schuimige soep van gele paprika met rode poon en zeekraal. *** Couscous met 7 groenten, gedroogde krent tomaatjes, lamsvlees en lamsjus. Menu: Schuimige soep van gele paprika met rode poon en zeekraal. *** Couscous met 7 groenten, gedroogde krent tomaatjes, lamsvlees en lamsjus. *** Witte chocolade ijsmousse met aardbeien, sabayon van witte

Nadere informatie

Bombe met gerookte zalm en mosterd-dillesaus.

Bombe met gerookte zalm en mosterd-dillesaus. Bombe met gerookte zalm en mosterd-dillesaus. 200 g gerookte zalm 1 blikje krab 50 g surimi sticks 1 el crème fraîche 1 el olijf mayonaise cayennepeper frisee sla bieslook 1 tl. honing 1 el. grove mosterd

Nadere informatie

12 Recepten met Yummie Greens

12 Recepten met Yummie Greens 12 Recepten met Yummie Greens SUPERBOOST Je hoeft jouw Yummie Greens niet altijd te mengen met water om je lichaam te SuperBoosten. Maak gerechtjes nog gezonder door er eens wat Greens doorheen te mixen.

Nadere informatie

Recepten van de Lutheravond: * Linzensoep * Selderijsalade * Kip met amandelen * Appelcrumble met kwark Recept van de soep

Recepten van de Lutheravond: * Linzensoep * Selderijsalade * Kip met amandelen * Appelcrumble met kwark Recept van de soep Recepten van de Lutheravond: * Linzensoep * Selderijsalade * Kip met amandelen * Appelcrumble met kwark Recept van de soep Materiaal: Grote soeppan Mesjes en snijplanken Soeplepel Litermaat Ingrediënten

Nadere informatie

Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten!

Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten! Beste gast van Culinair Centrum, Leuk dat u aanwezig was bij een kookworkshop in Culinair Centrum. Wij hopen dat u veel geleerd heeft en genoten! Hierbij ontvangt u de recepten om ze thuis nog eens te

Nadere informatie

RECEPTEN E-BOOK. Onze 5 best beoordeelde recepten

RECEPTEN E-BOOK. Onze 5 best beoordeelde recepten RECEPTEN E-BOOK Onze 5 best beoordeelde recepten Suus Berns miss_suus_ibdfit Power ontbijtshake ~ t i t~ Ingrediënten voor 1 persoon 200 ml amandelmelk 200 gram courgette (of een hele courgette van 300

Nadere informatie

Piemonte. Antipasti Paprika s met bagna caoda Pollo Tonnato. Primo: Risotto met pompoen en kaassaus. Secondo: Gestoofde kip met paddestoelen

Piemonte. Antipasti Paprika s met bagna caoda Pollo Tonnato. Primo: Risotto met pompoen en kaassaus. Secondo: Gestoofde kip met paddestoelen Piemonte Antipasti Paprika s met bagna caoda Pollo Tonnato Primo: Risotto met pompoen en kaassaus Secondo: Gestoofde kip met paddestoelen Dolci: Panna cotta met vruchtensaus Baci di dama www.martijnpostma.nl

Nadere informatie

Mocht je deze 290 recepten graag willen hebben, dan vind je deze hier.

Mocht je deze 290 recepten graag willen hebben, dan vind je deze hier. Hier vind je de 7 overheerlijke Paleo recepten, die onderdeel uitmaken van de in totaal 290 recepten uit mijn e-books Smakelijk Paleo en 30 minuten Paleo. Mocht je deze 290 recepten graag willen hebben,

Nadere informatie

Vergeten recepten. Ideeën en inspiratie. www.weekvandesmaak.be

Vergeten recepten. Ideeën en inspiratie. www.weekvandesmaak.be Vergeten recepten Ideeën en inspiratie www.weekvandesmaak.be SOEP VAN PASTINAAK EN WORTEL MET GEKRUIDE YOGHURT Benodigdheden (voor 6 personen) 1 ui 625 g pastinaak 500 g wortelen kippenbouillon 90 g gewone

Nadere informatie

PALEO PALEO MAALTIJDPLAN. inclusief recepten 7DAGEN. bereid je maaltijden effectief voor. eet gezond, met gemak met boodschappenlijst

PALEO PALEO MAALTIJDPLAN. inclusief recepten 7DAGEN. bereid je maaltijden effectief voor. eet gezond, met gemak met boodschappenlijst PALEO MAALTIJDPLAN 7DAGEN 7 PALEO bereid je maaltijden effectief voor eet gezond, met gemak met boodschappenlijst slechts één keer boodschappen doen inclusief recepten Paleo maaltijdplan EETPALEO.NL 7

Nadere informatie

G ESTING IN GEZONDHEID. workshop: Gezonde tussendoortjes

G ESTING IN GEZONDHEID. workshop: Gezonde tussendoortjes workshop: Gezonde tussendoortjes RECEPT 1 Makkelijke haverkoekjes RECEPT 2 Chocoladetruffels met amandelen (+/-15 stuks) 3 bananen 4 flinke eetlepels amandelpasta 1 el kokosolie 4 el. ahornsiroop 180 g

Nadere informatie

Kies jij voor vlees of vis als basis, trek dan bij voorkeur je eigen (biologische) bouillon en gebruik geen bouillonblokjes vanwege de E621.

Kies jij voor vlees of vis als basis, trek dan bij voorkeur je eigen (biologische) bouillon en gebruik geen bouillonblokjes vanwege de E621. Mijn soepen maak ik op basis van goede groentebouillonblokjes of -poeder altijd zonder gist (E621 ofwel MSG). Ik weet dat ik ook bouillon kan trekken van groenten maar omdat ik veel biologische groenten

Nadere informatie

Mini Christmas burgers Christmas Bites 6 personen ca 30 minuten

Mini Christmas burgers Christmas Bites 6 personen ca 30 minuten Mini Christmas burgers Christmas Bites 6 personen ca 30 minuten 12 sneetjes witbrood olijfolie om in te bakken 1 teentje knoflook 250 g rundergehakt 1 tl gedroogde oregano 1 tl gladde mosterd 1 tl kerriepoeder

Nadere informatie

Pompoenflan met gedroogd bergspeck. Ingrediënten; 1 kilo flespompoen 2 dl melk 3 dl room 12 eieren Peper-zout. 16 plakjes bergspeck

Pompoenflan met gedroogd bergspeck. Ingrediënten; 1 kilo flespompoen 2 dl melk 3 dl room 12 eieren Peper-zout. 16 plakjes bergspeck Pompoenflan met gedroogd bergspeck Ingrediënten; 1 kilo flespompoen 2 dl melk 3 dl room 12 eieren Peper-zout 16 plakjes bergspeck Gaar de pompoen met schil en al in de oven voor 40 minuten tot deze gaar

Nadere informatie

Gezond & lekker met de kerst

Gezond & lekker met de kerst Gezond & lekker met de kerst Voor jou! Een bewust kerstmenu inclusief eenvoudige recepten. Met energieke groet, Margriet -Aperitief- Heerlijke rode bieten humus op een getoast zuurdesembroodje -Voorgerecht

Nadere informatie

G ESTING IN GEZONDHEID. workshop: ontbijten zonder tarwe(brood)

G ESTING IN GEZONDHEID. workshop: ontbijten zonder tarwe(brood) workshop: ontbijten zonder tarwe(brood) RECEPT 1 RECEPT 2 Gezond beleg: Chocolade overnight oats Ontbijtpudding 2 bananen 1 banaan 200 ml amandelmelk 300 ml amandelmelk 130 g havervlokken 1 el amandelpasta

Nadere informatie

Uiensoep met gratin. Bereidingstijd: minuten. Bereidingswijze. Soort gerecht: Soep

Uiensoep met gratin. Bereidingstijd: minuten. Bereidingswijze. Soort gerecht: Soep Uiensoep met gratin Bereidingstijd: 30-60 minuten Soort gerecht: Soep Ingrediënten 3 grote uien, 30 gr boter, 1 el olie, 1 tl bruine basterdsuiker, 1 el bloem, 1 l (rundvlees)bouillon of 1 l water en 1-2

Nadere informatie

Gezondheidsmanagement Recepten week 5

Gezondheidsmanagement Recepten week 5 Gezondheidsmanagement 2.0 - Recepten week 5 De recepten van deze week zijn gericht op de energiehuishouding. Ze bevatten dan ook veel vet. Ik hoop dat je inmiddels weet dat vet je vriend is. Daarnaast

Nadere informatie

Broccoli-pie met gorgonzola

Broccoli-pie met gorgonzola Quiches & Pizza s Broccoli-pie met gorgonzola 567 kcal per portie vetten: 43 g koolhydraten: 26 g proteïnen: 20 g 6 30 min 30 min Ingrediënten 500 g bladerdeeg 2 stronken broccoli (ongeveer 700 g) 3 à

Nadere informatie

High tea recepten voor Pasen

High tea recepten voor Pasen High tea recepten voor Pasen Vegan Pasen Voor veel mensen draait Pasen om ei. Helaas komt er een hoop leed en onrecht kijken bij de ei-inustrie. Daarom is Pasen bij ons altijd ei-vrij. Omdat we van lekker

Nadere informatie

Chocoladeproeverij. RECEPTEN boekje. Chocolat is the answer. Who cares what the question is

Chocoladeproeverij. RECEPTEN boekje. Chocolat is the answer. Who cares what the question is Chocoladeproeverij RECEPTEN boekje Chocolat is the answer Who cares what the question is Inhoud Chocomousse met rozepeper p. 3 Chocomousse met gember p. 4 Mexicaanse chocolademelk p. 5 Chocoladerotsjes

Nadere informatie

Receptuur Vivium Naarderheem Willem Nijland. Menu

Receptuur Vivium Naarderheem Willem Nijland. Menu Receptuur Vivium Naarderheem Willem Nijland Menu *Paté van gevogelte *Soep van geroosterde pompoen en knoflook *Kalfssukade met een stamppot van witlof en peer *Chocolade hazelnootcake met chocoladesaus

Nadere informatie

Koolhydraat arme Sinterklaas recepten

Koolhydraat arme Sinterklaas recepten h Koolhydraat arme Sinterklaas recepten Petra de Jong Voorwoord De feestmaand is weer begonnen en het Sinterklaas feest bijt de spits af. Voor heel veel mensen staat deze maand in het teken van gezelligheid,

Nadere informatie

Zoet! Saskia Koopman

Zoet! Saskia Koopman Suikervrij Zoet! Saskia Koopman 34 Warm ontbijttaartje appel (vegan, lactosevrij) Mug cakes zijn hip en happening. Je maakt ze door alles in een kommetje te mengen en dit kommetje in de magnetron of oven

Nadere informatie

Lekker Lang Jong Kerstmenu (Voedselzandloper-proof!)

Lekker Lang Jong Kerstmenu (Voedselzandloper-proof!) LEKKER LANG JONG kerstmenu Gekleurde bietencarpaccio met kruidenmesclun Pastinaaksoep met rucolapesto en garnaal Kaas-havermoutcrackers Kalkoenfilet met walnoten en cranberry s uit de oven Zoete aardappelpuree,

Nadere informatie

15 personen. Het menu: Asperge de lux met Hollandsengarnalen, zeekraal, roerei, knapperige croutons en hollandaise saus ***

15 personen. Het menu: Asperge de lux met Hollandsengarnalen, zeekraal, roerei, knapperige croutons en hollandaise saus *** 15 personen Het menu: Asperge de lux met Hollandsengarnalen, zeekraal, roerei, knapperige croutons en hollandaise saus *** Lamsrack met honing tijmsaus, gebakken courgette, dikke frieten en huisgemaakte

Nadere informatie

Sebastiaan van Doorn 21 paleo recepten. 2013, Sebastiaan van Doorn Uitgegeven in eigen beheer

Sebastiaan van Doorn 21 paleo recepten. 2013, Sebastiaan van Doorn Uitgegeven in eigen beheer Sebastiaan van Doorn 21 paleo recepten 2013, Sebastiaan van Doorn Uitgegeven in eigen beheer Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden verveelvoudigd, opgeslagen in een geautomatiseerd

Nadere informatie

Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes

Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes 1 Kippenbouten met limoen en gebakken krieltjes Aantal personen: 4 Voorbereidingstijd (min): 15 Bereidingstijd (min): 55 4 kippenbouten 4.5 eetlepels Vloeibare boter 750 g voorgekookte krielaardappeltjes

Nadere informatie

Boerenmuffin met appel & Kollumer zoete erwt 15 stuks

Boerenmuffin met appel & Kollumer zoete erwt 15 stuks Carla Glorie heeft met veel zorg, aandacht en creativiteit, van diverse soorten peulvruchten (uit de Ark van de Smaak van Slow Food) een heerlijke en verassende proeverij gemaakt. Boerenmuffin met appel

Nadere informatie

Spaghetti. Ingredienten (voor 15 personen) 900 gram bloem 9 eieren 90 ml olijfolie Een snufje zout

Spaghetti. Ingredienten (voor 15 personen) 900 gram bloem 9 eieren 90 ml olijfolie Een snufje zout Mexicaanse wraps Ingredienten (Voor 15 personen): 15 kleine wraps 1 grote ui 500 gram gehakt 3 paprika s (van verschillende kleuren) 2 potten wrap sauce (mild) 1 * Blikje mais van 300 gram 2 potjes soure

Nadere informatie

Menu. Kerstbox Original. Vichyssoise met bacalao. Hertenbiefstuk met pastinaak-aardappelpuree en stoofpeertjes. Moelleux van chocolade

Menu. Kerstbox Original. Vichyssoise met bacalao. Hertenbiefstuk met pastinaak-aardappelpuree en stoofpeertjes. Moelleux van chocolade Menu Kerstbox Original Vichyssoise met bacalao Hertenbiefstuk met pastinaak-aardappelpuree en stoofpeertjes Moelleux van chocolade Ingrediënten in jouw Kerstbox Voorraadkast Irene aardappelen Nootmuskaat

Nadere informatie

KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016!

KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016! KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016! ZwARte BoNeNSoEP Met PuLLeD PoRK Zoete aardappel is lekker en gezond. Een zoete aardappel is een knol en behoort, in tegenstelling

Nadere informatie

NierNieuws Kerstmenu 2016

NierNieuws Kerstmenu 2016 NierNieuws Kerstmenu 2016 Voorgerecht: Bruschetta met doperwtjespuree 1 ciabatta 4 el olijfolie 1 teentje knoflook 1 handje geroosterde amandelen (ongezouten) 150 g doperwtjes uit de diepvries 1 handje

Nadere informatie

Sinaasappel-roomkaas

Sinaasappel-roomkaas Sinaasappel-roomkaas 230 g roomkaas 170 g honing, mild 2 el sinaasappelsap 0,5 tl sinaasappelschil Meng de roomkaas, de honing, het sinaasappelsap en de sinaasappelschil en roer goed. Laat het 1 uur tot

Nadere informatie

Tartaar van surf & turf met appelgelei en appelsorbet

Tartaar van surf & turf met appelgelei en appelsorbet Voorgerecht Tartaar van surf & turf met appelgelei en appelsorbet Ingrediënten (voor 18 personen): 500 gram ossenhaas 20 scampi s 2 tl tomatenketchup 3 el huisgemaakte mayonaise cress balsamico azijn Voor

Nadere informatie