001 Inter-Media: buitengewone algemene vergadering van woensdag 17 december 2014.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "001 Inter-Media: buitengewone algemene vergadering van woensdag 17 december 2014."

Transcriptie

1 BEKNOPTE TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD DD DAGORDE I. ALGEMEEN BELEID 001 Inter-Media: buitengewone algemene vergadering van woensdag 17 december Op de agenda van de voornoemde buitengewone algemene vergadering staat volgend punt ingeschreven: 1. Begroting 2015 De raad spreekt zich uit over deze punten en bepaalt het standpunt dat de gemeentelijke afgevaardigde dient in te nemen en duidt raadslid Moyaers Geert aan als volmachtdrager en raadslid Pascal Vanmolle als plaatsvervangend volmachtdrager. 002 Vereffening en ontbinding Projectvereniging Toerisme Haspengouw Het intergemeentelijk samenwerkingsverband Projectvereniging Haspengouw werd op 1 oktober 2008 opgericht voor een duurtijd van 6 jaar, dus tot 30 september Bij gebrek aan unanimiteit om de projectvereniging voort te zetten, hebben de bestuursleden tijdens de raad van bestuur van 13 maart 2014 besloten om de projectvereniging te ontbinden en in vereffening te gaan. De raad verleent goedkeuring tot de afsluiting van de vereffening en het verlenen van kwijting aan de vereffenaars. Het betreft de inventaris van activa en passiva, het financieel verslag en het voorstel tot verdeling van de restmiddelen. Na afhandeling van de financiële verplichtingen zal de uitbetaling van de restmiddelen gebeuren op basis van het effectieve saldo, volgens de vooropgestelde verdeelsleutel, op basis van de inwonersaantallen van de gemeenten. Dit wordt voor de gemeente Gingelom geraamd op 2.477,87. II. ONDERGESCHIKTE BESTUREN EN FINANCIEN; 003 Kerkfabriek Sint-Trudo Buvingen - budgetwijziging 2014 Wijzigingen exploitatie De ontvangsten van kleine giften en jachtrechten werden in eerste instantie niet opgenomen in het budget Zij worden nu gebudgetteerd ten bedrage van 2.719,25. De uitgaven stijgen met 2.719,25. - eredienst: vergoedingen aan vrijwilligers ( 1000,00), versieringen ( 100,00), aankoop kerkgewaden en gewijde vaten ( 124,03) - gebouwen: intresten leningen ( ,92), onderhoud ( -788,70) Wijzigingen investeringen De ontvangsten nemen toe met een bedrag van 106,425,66. Dit wordt gerealiseerd door de verkoop van gronden ( ,66) en de toename van de gewestelijke toelage ( 9.209,00).

2 De uitgaven nemen toe met ,76. Het bedrag wordt aangewend voor grote herstellingen aan het hoofdgebouw ( ,09), erelonen ( 6.517,57) en andere uitgaven ( 3.387,10). De gemeenteraad neemt akte van de budgetwijziging. 004 OCMW: herziening meerjarenplan De herziening van het meerjarenplan werd door de raad van het OCMW goedgekeurd op 26 november De gemeentelijke bijdrage in het nieuwe meerjarenplan is als volgt vastgesteld: Er is een kleine verschuiving t.o.v. het goedgekeurde meerjarenplan in 2014 nl. de gemeentelijke bijdrage van 2015 is met verminderd en wordt verschoven naar 2018, dit om het meerjarenplan meer in evenwicht te krijgen en de stijgende uitgaven naar het einde van de legislatuur op te vangen. Door deze gemeentelijke toelage bereikt het OCMW bestuur een financieel evenwicht in haar meerjarenplan i.e. het resultaat op kasbasis is voor elk jaar groter dan nul de autofinancieringsmarge is in 2019 positief de som van de autofinancieringsmarge voor de periode is groter dan nul In het exploitatiebudget 2015 is een positief saldo van gebudgetteerd Ontvangsten Uitgaven Autofinancieringsmarge De herziening van het meerjarenplan van het OCMW wordt goedgekeurd door de gemeenteraad. 005 OCMW: budget 2015 Het budget 2015 van het OCMW werd door de OCMW raad goedgekeurd op 26 november Vermits het budget 2015 past binnen de herziening van het meerjarenplan van het OCMW neemt de raad akte het budget. (wordt het budget ter kennis gebracht van de gemeenteraad.) 006 Herziening van het meerjarenplan De herziening van het meerjarenplan wordt goedgekeurd. Het desbetreffende document wordt per afzonderlijke zending aan de Toezichthoudende overheid overgemaakt.

3 007 Budget 2015 Het budget 2015 wordt goedgekeurd. De desbetreffende documenten worden per afzonderlijke zending aan de Toezichthoudende overheid overgemaakt. III. PERSONEEL 008 Aanpassing personeelsformatie. 1. Inleiding Op voorstel van het managementteam en het schepencollege, uitgeschreven in onderstaande verantwoording, besluit de gemeenteraad volgende aanpassingen in de personeelsformatie door te voeren: 1.1.Cel wonen & leven en cel burgerzaken & informatie Gegeven: Onze formatie voorziet momenteel ondermeer: Celhoofd burgerzaken & informatie Av 0,9 0 Milieuambtenaar Av 0,1 0 Duurzaamheidsambtenaar Bv 0 0,5 Mobiliteitsambtenaar Bv 0 0,5 Momenteel zijn de functies van duurzaamheidsambtenaar en mobiliteitsambtenaar niet ingevuld door uiteenlopende omstandigheden. Teneinde continuïteit te kunnen geven aan het gevoerde duurzaamheids- en mobiliteitsbeleid is de aanwerving in deze functies dringend aangewezen. Vanaf volgend jaar dient de gemeente te beschikken over een omgevingsambtenaar die advies moet verstrekken over het ruimtelijk- en milieuaspect. Het ruimtelijk aspect wordt behandeld door onze stedenbouwkundige, tevens celhoofd wonen & leven. Het milieu aspect wordt in overgang nog behandeld door onze milieuambtenaar, tevens celhoofd burgerzaken & informatie. Dit is een misgroeid gegeven binnen onze organisatie en dient bijgestuurd te worden middels het aanwerven van een omgevingsambtenaar milieu niveau Bv - dewelke alsdan in de cel wonen & leven terecht zal komen onder leiding van het celhoofd wonen & leven. Tevens zal de functie van milieuambtenaar (Av 0,1 Fte) opgeheven worden en wordt de functie van celhoofd burgerzaken & informatie uitgebreid van 0,9 Fte naar 1 Fte. Zo komen we op tot volgende noodzakelijke aanpassing van de formatie van ten overstaan van huidige formatie: Celhoofd burgerzaken & informatie Av 1 0 Omgevingsambtenaar Bv 1 0 Kostprijs: Deze aanpassing is een nul-operatie.

4 1.2.Cel financiën. Gegeven: Onze formatie voorziet momenteel voor de cel financiën: Financieel beheerder WG 1 0 Administratief hoofdmedewerker Cx 1 0 De invoering van de BBC, de samenvloeiïng van de financiële dienst van gemeente en OCMW en de loopbaanvermindering van de administratief hoofdmedewerker zorgde voor een nieuwe organisatie die inmiddels door interne verschuiving van een halftijds personeelslid (vroegere duurzaamheids-/mobiliteitsambtenaar) en de uitbreiding van de halftijdse opdracht van het OCMW-personeelslid van de dienst financiën met 0,3 Fte (11,4u/w) opgevangen werd. Zo komen we op dit ogenblik op een noodzakelijke formatie van: Graad Niveau Bezetting Financieel beheerder WG 1 Boekhouder Bv Stat:0,5 + Cont:0,3 Administratief hoofdmedewerker Cx 0,8 De gezamelijke financiële dienst van gemeente en OCMW wordt bovenop voornoemde bezetting nog aangevuld met een halftijds boekhouder Bv, opgenomen in de formatie van het OCMW. 1.3.Cel interne zaken. Gegeven: Onze formatie voorziet momenteel voor de cel interne zaken: Secretaris WG 1 0 Administratief hoofdmedewerker Cx 1 0 Administratief medewerker Cv 0,5 0 Op 1 november 2013 besloot de secretariaatsmedewerkster (Gesco - 4/5 opdracht) het werk stop te zetten. Sindsdien wordt betrokkene voor 2/5 vervangen voor het uitvoerende secretariaatswerk. Deze persoon werkt tevens voor 3/5 in de cel burgerzaken. Gelet de absolute nood aan inhoudelijke ondersteuning van het secretariaatswerk wordt voorgesteld een halftijds secretariaatsmedewerker op Bv-niveau aan te stellen. Dit kan middels het intern verschuiven van de vroegere duurzaamheids-/mobiliteitsambtenaar die na langdurige afwezigheid wegens ziekte in deze opdracht kan hervatten. Zo komen we op dit ogenblik op een noodzakelijke formatie van: Secretaris WG 1 0 Secretariaatsmedewerker Bv 0,5 0 Administratief hoofdmedewerker Cx 1 0 Administratief medewerker Cv 0, Kostprijs van deze formatiewijzing. Meerkost: /jaar; opgenomen in het budget 2015 en het meerjarenplan

5 2. Wijziging personeelsformatie. Gemeentesecretaris WG 1 0 Financieel beheerder WG 1 0 Celhoofd infrastructuur (1) Ax 1 0 Celhoofd infrastructuur (1) Av 1 0 Celhoofd vrije tijd Av 1 0 Celhoofd burgerzaken & informatie Av 1 0 Celhoofd wonen & leven Av 0,8 0 GIS-coördinator Av 0,2 0 Secretariaatsmedewerker Bv 0,5 0 Boekhouder Bv 0,5 0,3 Cultuurbeleidscoördinator Bv 0,5 0 Jeugdconsulent Bv 0,5 0 Omgevingsambtenaar Bv 1 0 Bibliothecaris Bv 1,105 (42u) 0 ICT-coördinator Cx 1 0 Administratief hoofdmedewerker Cx 2 0 Administratief medewerker Cv 4 0 Bibliotheekassistent Cv 1,105 (42u) 0 Werkleider-expert Cx 2 0 Ploegbaas Dx 1 0 Technisch assistent Dv 5 0 (1) De bezetting van de betrekking van celhoofd infrastructuur kan niet dubbel, dus ofwel op niveau Av, ofwel op niveau Ax. 009 Rechtspositieregeling voor het gemeentepersoneel: aanpassing. Gelet op de voornoemde uitbreiding van de personeelsformatie (zie ander dagordepunt) worden in de bijlage I de functies van milieuambtenaar, duurzaamheidsambtenaar en mobiliteitsambtenaar geschrapt en worden de functies omgevingsambtenaar, boekhouder en secretariaatsmedewerker, allen op niveau Bv, toegevoegd. Tevens worden in de bijlage V de bijzondere aanwervings- en bevorderingsvoorwaarden voor de opgeheven functies geschrapt en deze voor de functies van omgevingsambtenaar, boekhouder en secretariaatsmedewerker toegevoegd: Functie: Omgevingsambtenaar Graad: Bv Aanwervingsvoorwaarden (art.8) Diploma RPR art. 7 - Diploma gesteld voor niveau B vermeld in bijlage 1 van BVR RPR van 7/12/2007 in een milieu richting. De kandidaat is bij voorkeur houder van het Vlaremattest van milieutoezichthouder. De duur van de proefperiode wordt desgevallend in functie van het behalen van het Vlaremattest verlengd tot max. 2 jaar. Uitzondering: RPR art. 9 Selectiecommissie RPR art. 15 milieu, duurzaamheid en/of mobiliteit - het celhoofd wonen & leven Selectieproef RPR art Bevorderingsvoorwaarden (art.134) Diploma gesteld voor niveau C vermeld in bijlage 1 van BVR RPR van 7/12/2007. De kandidaat is bij voorkeur houder van het Vlaremattest van milieutoezichthouder. De duur van de proefperiode wordt desgevallend in functie van het behalen van het Vlaremattest verlengd tot max. 2 jaar. RPR art. 126 (art 15) milieu, duurzaamheid en/of mobiliteit - het celhoofd wonen & leven RPR art. 126 (art18-19)

6 Ervaring/Anciënn iteit Titularis graad niveau Cv met 4 jaar graadanciënniteit Laatste evaluatie nvt Gunstig - minimum zeer goed Bijzondere voorw. Houder rijbewijs cat. B Houder rijbewijs cat. B Functie: Boekhouder Graad: Bv Aanwervingsvoorwaarden (art.8) Diploma RPR art. 7 - Diploma gesteld voor niveau B vermeld in bijlage 1 van BVR RPR van 7/12/2007 Uitzondering: RPR art. 9 Selectiecommissie RPR art. 15 gemeentefinanciën - de financieel beheerder Selectieproef RPR art Bevorderingsvoorwaarden (art.134) Diploma gesteld voor niveau C vermeld in bijlage 1 van BVR RPR van 7/12/2007. RPR art. 126 (art 15) gemeentefinanciën - de financieel beheerder RPR art. 126 (art18-19) Ervaring/Anciënn iteit Twee jaar werkervaring bij een gemeentebestuur Titularis graad niveau Cv met 4 jaar graadanciënniteit Laatste evaluatie nvt Gunstig - minimum zeer goed Bijzondere voorw. Houder rijbewijs cat. B Houder rijbewijs cat. B Functie: Secretariaatsmedewerker Graad: Bv Aanwervingsvoorwaarden (art.8) Diploma RPR art. 7 - Diploma gesteld voor niveau B vermeld in bijlage 1 van BVR RPR van 7/12/2007 Uitzondering: RPR art. 9 Selectiecommissie RPR art. 15 de gemeentelijke organisatie en het specifieke secretariaatswerk - de gemeentesecretaris Selectieproef RPR art Bevorderingsvoorwaarden (art.134) Diploma gesteld voor niveau C vermeld in bijlage 1 van BVR RPR van 7/12/2007. RPR art. 126 (art 15) de gemeentelijke organisatie en het specifieke secretariaatswerk - de gemeentesecretaris RPR art. 126 (art18-19) Ervaring/Anciënn iteit Twee jaar werkervaring bij een gemeentebestuur Titularis graad niveau Cv met 4 jaar graadanciënniteit Laatste evaluatie nvt Gunstig - minimum zeer goed Bijzondere voorw. Houder rijbewijs cat. B Houder rijbewijs cat. B IV. ALGEMEEN BESTUUR. 010 Akteneming ontslag gemeenteraadsleden Smeers-Vanmeer Krista en Soers Godelieve. De raad neemt akte van de ontslagen van de gemeenteraadsleden Smeers-Vanmeer Krista en Soers Godelieve met ingang van 1 januari De respectievelijke opvolgende gemeenteraadsleden zullen in de eerste raadszitting van 2015 uitgenodigd worden om de eed af te leggen. 011 Afsluiten overeenkomst met GO mbt het gebruik van schoollokalen door verenigingen. Overeenkomstig het artikel 22 van het gemeentedecreet wordt dit punt op verzoek van Bronckart Manu aan de dagorde toegevoegd.

7 De gemeente moet een overeenkomst bekomen met het GO ivm de verhoging van de huurgelden voor de verenigingen, zodanig dat in dit lopende jaar de kosten voor de verenigingen niet stijgen. Het voorstel wordt na beraadslaging niet goedgekeurd. 012 Duurzame energieoplossing uitwerken voor schoolgebouwen. Overeenkomstig het artikel 22 van het gemeentedecreet wordt dit punt op verzoek van Bronckart Manu aan de dagorde toegevoegd. De gemeente zorgt voor een duurzame oplossing. Samen met het GO nagaan wat de effectieve kosten zijn van het verhuren aan de verenigingen. En de gemeente neemt initiatieven om die effectieve kosten naar beneden te halen en alzo tot een duurzame oplossing voor alle partijen te komen. Het voorstel wordt na beraadslaging niet goedgekeurd. MOYAERTS Charly Voorzitter Gemeenteraad

Het opvolgend raadslid op de Sp.a-goesting lijst Tuts Leslie legt de eed af in handen van de Voorzitter en wordt als gemeenteraadslid geïnstalleerd.

Het opvolgend raadslid op de Sp.a-goesting lijst Tuts Leslie legt de eed af in handen van de Voorzitter en wordt als gemeenteraadslid geïnstalleerd. BEKNOPTE TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD 26 JANUARI 2016 DAGORDE 01 Eedaflegging raadslid. Het opvolgend raadslid op de Sp.a-goesting lijst Tuts Leslie legt de eed af in handen van de Voorzitter en wordt

Nadere informatie

001 Inter-Aqua: buitengewone algemene vergadering van dinsdag 21 november 2006.

001 Inter-Aqua: buitengewone algemene vergadering van dinsdag 21 november 2006. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD U wordt overeenkomstig artikel 87 van de Gemeentewet uitgenodigd tot het bijwonen van de gemeenteraad die zal plaats hebben in de raadzaal van het gemeentehuis te Gingelom,

Nadere informatie

UITTREKSEL NOTULEN GEMEENTERAAD

UITTREKSEL NOTULEN GEMEENTERAAD UITTREKSEL NOTULEN GEMEENTERAAD Provincie Vlaams-Brabant Stad Scherpenheuvel-Zichem Zitting van 29 oktober 2015 Wijziging van de rechtspositieregeling voor het gemeentepersoneel. Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd:

Nadere informatie

001 Interelectra: algemene vergadering van maandag 18 april 2011.

001 Interelectra: algemene vergadering van maandag 18 april 2011. BEKNOPTE TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. MAART 2011 DAGORDE I. ALGEMEEN BELEID & COORDINATIE 001 Interelectra: algemene vergadering van maandag 18 april 2011. 5. Statutaire benoemingen. afgevaardigde

Nadere informatie

Aanpassing meerjarenplan bij opmaak van het budget 2017

Aanpassing meerjarenplan bij opmaak van het budget 2017 Aanpassing meerjarenplan 2014-2019 bij opmaak van het budget 2017 OCMW Oostkamp Aanpassing meerjarenplan 2014-2019 bij opmaak budget 2016 p. 0 OCMW Oostkamp Aanpassing meerjarenplan 2014-2019 bij opmaak

Nadere informatie

Het budget voor het dienstjaar 2013 van de kerkfabriek Sint - Pieter te Boekhout omvat :

Het budget voor het dienstjaar 2013 van de kerkfabriek Sint - Pieter te Boekhout omvat : BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD U wordt overeenkomstig artikel 20 van het Gemeentedecreet uitgenodigd tot het bijwonen van de gemeenteraadszitting die zal plaats hebben in de raadzaal van het gemeentehuis

Nadere informatie

ORGANOGRAM GEMEENTE AS

ORGANOGRAM GEMEENTE AS Gemeenteraad College van Burgemeester en Schepenen beheerder Algemene zaken Vrije Tijd Grondgebiedszaken MAT(*) GIS en administratie Sociale Zaken GBAS communicatie lokale economie personeel en organisatie

Nadere informatie

Toelichting gemeenteraad van 28 november 2016.

Toelichting gemeenteraad van 28 november 2016. Openbare vergadering. Toelichting gemeenteraad van 28 november 2016. 1. Goedkeuring notulen gemeenteraad van 24 oktober 2016. Toelichting: De notulen werden samen met de dagorde aan de leden van de gemeenteraad

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015

Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 Dagorde van de gemeenteraad van 26 november 2015 01 Gemeentebudget 2015 - wijziging 1 02 Meerjarenplan 2014-2019 - wijziging 2016/1 03 Gemeentebudget 2016 04 Goedkeuring dotatie 2016 aan Hulpverleningszone

Nadere informatie

1. Algemeen beleid & coördinatie.

1. Algemeen beleid & coördinatie. Beknopte toelichting van de gemeenteraadszitting van 27 maart 2018 om 20:00 uur DAGORDE: 1. Algemeen beleid & coördinatie. 001 Intergemeentelijk samenwerkingsverband Infrax Limburg: algemene vergadering

Nadere informatie

002 Interelectra: buitengewone algemene vergadering van maandag 29 november 2010.

002 Interelectra: buitengewone algemene vergadering van maandag 29 november 2010. BEKNOPTE TOLEICHTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 09 NOVEMBER 2010 DAGORDE I. ALGEMEEN BELEID & COORDINATIE 001 Interelectra : voorstel tot statutenwijziging. Naar aanleiding van de partiële splitsing van Interelectra

Nadere informatie

Gemeenteraad M.T. College van burgemeester en schepenen M.T. VRIJE TIJD RUIMTE ADMINISTRATIE RUIMTELIJKE ORGANISATIE MOBILITEIT ECONOMIE M.T.

Gemeenteraad M.T. College van burgemeester en schepenen M.T. VRIJE TIJD RUIMTE ADMINISTRATIE RUIMTELIJKE ORGANISATIE MOBILITEIT ECONOMIE M.T. Gemeenteraad Globaal overzicht College van burgemeester en schepenen Burgemeester (1) Financieel beheerder ONDER- STEUNING VRIJE TIJD RUIMTE WELZIJN VEILIGHEID COMMUNICATIE & ONTHAAL ICT PERSONEEL CENTRALE

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 26 november 2012 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 29 oktober 2012 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 26 JANUARI 2012 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING OCMW. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2 exploitatiebudget voor het dienstjaar 2011 van het

Nadere informatie

5 schepen J. Vanhooren

5 schepen J. Vanhooren DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 5 schepen J. Vanhooren Dienst personeelsdienst Volgnummer dossier 9 Onderwerp Personeelsdienst. Openverklaring van de betrekking

Nadere informatie

30 JUNI Interlokale vereniging PG Leader Haspengouw: goedkeuring jaarverslag en jaarrekening 2014.

30 JUNI Interlokale vereniging PG Leader Haspengouw: goedkeuring jaarverslag en jaarrekening 2014. BEKNOPTE TOELICHING VAN DE GEMEENTERAAD 30 JUNI 2015 DAGORDE I. ALGEMEEN BESTUUR 001 Interlokale vereniging PG Leader Haspengouw: goedkeuring jaarverslag en jaarrekening 2014. Conform artikel 22 van de

Nadere informatie

Kerkfabriek Sint-Martinus

Kerkfabriek Sint-Martinus TOELICHTING AAN DE AGENDA VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 29 APRIL 2015 OM 20.00 UUR. OPENBARE ZITTING O 1 Proces-verbaal van de vorige zitting goedkeuring. O 2 Verhindering OCMW-raadslid

Nadere informatie

Herziening meerjarenplan

Herziening meerjarenplan Herziening meerjarenplan 2014 - OCMW Gingelom Secretaris: Marc Bovy Steenweg 111 Financieel beheerder: Frank Forier 3890 Gingelom Nis-code: 71017 Laatste budgettaire journaalnummer : 000273 Herziening

Nadere informatie

Verslagen van de gemeenteraad. Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u.

Verslagen van de gemeenteraad. Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u. Verslagen van de gemeenteraad Nr. 8 De gemeenteraad in zitting van 30 juli 2018 De vergadering begint om 20.00u. 189 Dagorde De raad OPENBARE VERGADERING 1. Afwezigheid van de gemeentesecretaris. Aanduiding

Nadere informatie

gemeenteraad college van burgemeester en schepenen gemeentesecretaris managementteam leefmilieu ruimtelijk beleid werken nutsvoorzieningen

gemeenteraad college van burgemeester en schepenen gemeentesecretaris managementteam leefmilieu ruimtelijk beleid werken nutsvoorzieningen gemeenteraad TOEGEPASTE ORGANISATIESTRUCTUUR (NPS4) matrix pagina 1 van 27 college van burgemeester en schepenen financieel beheerder managementteam VZ veiligheidszaken OZ onderwijszaken VTZ vrijetijdszaken

Nadere informatie

Aanpassing meerjarenplan bij opmaak van het budget 2017

Aanpassing meerjarenplan bij opmaak van het budget 2017 Aanpassing meerjarenplan 2014-2019 bij opmaak van het budget 2017 OCMW Oostkamp Aanpassing meerjarenplan 2014-2019 bij opmaak budget 2016 p. 0 Autonoom Gemeentebedrijf Oostkamp Aanpassing meerjarenplan

Nadere informatie

Dagorde. Openbare zitting. Aan de leden van de raad Voor maatschappelijk welzijn. 16 april 2014. Bijeenroeping raad voor maatschappelijk welzijn

Dagorde. Openbare zitting. Aan de leden van de raad Voor maatschappelijk welzijn. 16 april 2014. Bijeenroeping raad voor maatschappelijk welzijn ocmw voorzitter Contactpersoon Paula Verhoeven Telefoon 03/660.68.10 E-mail paula.verhoeven@ocmwkapellen.be Aan de leden van de raad Voor maatschappelijk welzijn 16 april 2014 Bijeenroeping raad voor maatschappelijk

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

Nadere informatie

Advies MAT budgetwijziging 2016/1

Advies MAT budgetwijziging 2016/1 ADVIES MAT BUDGETWIJZIGING 2016/1 Gemeenteraad d.d. 30 juni 2016 1 1. VOORWOORD Het advies van het MAT over het ontwerp van de budgetwijziging 2016/1 slaat enkel op de wettelijkheid en de te verwachten

Nadere informatie

Budgetwijziging 1/2017

Budgetwijziging 1/2017 Budgetwijziging 1/2017 AGB Westerlo budgetwijziging 1/2017 AGB Westerlo p. 2 van 17 budgetwijziging 1/2017 AGB Westerlo laatste budgettair Kasteelpark 6 journaalnummer: 2260 Westerlo 2017000405 NIS-code:

Nadere informatie

Budget AGB Infrastructuur Maaseik 2019

Budget AGB Infrastructuur Maaseik 2019 AGB Infrastructuur Maaseik Markt 1 368 MAASEIK NIS-code: 7221 MAASEIK Budget AGB Infrastructuur Maaseik 219 Secretaris Peter Graux Voorzitter Dirk Verlaak AGB Infrastructuur Maaseik Budget 219 1 Inhoudstafel

Nadere informatie

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 15-03-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

Gezien de budgetwijziging geen wijzigingen voor de gemeente inhouden neemt de gemeenteraad akte van de budgetwijziging.

Gezien de budgetwijziging geen wijzigingen voor de gemeente inhouden neemt de gemeenteraad akte van de budgetwijziging. BEKNOPTE TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD 6.10.2015 DAGORDE I. FINANCIEN. 001 Kerkfabriek Sint Petrus Boekhout: budgetwijziging 2015-1 Volgens de goedgekeurde jaarrekening 2014 bedraagt het investeringsoverschot

Nadere informatie

Aanpassing meerjarenplan bij opmaak van het budget 2018

Aanpassing meerjarenplan bij opmaak van het budget 2018 Aanpassing meerjarenplan 2014-2020 bij opmaak van het budget 2018 OCMW Oostkamp Aanpassing meerjarenplan 2014-2019 bij opmaak budget 2016 p. 0 Aanpassing meerjarenplan 2014-2019 bij opmaak budget 2018

Nadere informatie

Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 03/12/2014

Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 03/12/2014 commissie algemeen beleid Zitting gemeenteraadscommissie algemeen beleid 03/12/2014 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; G. Soete, F. Annys, M. Declerck, K. Claeys-Goemaere, J.M. Dedecker, B. Ryckewaert,

Nadere informatie

AGBM Markt MAASEIK NIS-code: AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF MAASEIK. Budget AGB Maaseik Voorzitter. Secretaris. Dirk Verlaak.

AGBM Markt MAASEIK NIS-code: AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF MAASEIK. Budget AGB Maaseik Voorzitter. Secretaris. Dirk Verlaak. AGBM Markt 1 368 MAASEIK NIS-code: 7221 AUTONOOM GEMEENTEBEDRIJF MAASEIK Budget AGB Maaseik 219 Secretaris Peter Graux Voorzitter Dirk Verlaak AGB Maaseik Budget 219 1 Inhoudstafel budget 219 - AGB MAASEIK

Nadere informatie

1. Ondergeschikte besturen.

1. Ondergeschikte besturen. Beknopte toelichting van de gemeenteraad Zitting van 3 oktober 2017 om 20:00 uur DAGORDE: 1. Ondergeschikte besturen. 01 Kerkfabriek Sint Joris Jeuk: budgetwijziging 2017 In 2017 werd er een budgetwijziging

Nadere informatie

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 15-02-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

002 Mobiliteitsconvenant - addendum actualisatie moederconvenant.

002 Mobiliteitsconvenant - addendum actualisatie moederconvenant. BEKNOPTE TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 27 SEPTEMBER 2011 DAGORDE I. MOBILITEIT 001 Mobiliteitsplan - toelichting verkenningsfase Naar aanleiding van de sneltoets op het mobiliteitsplan uitgevoerd

Nadere informatie

Memorie van toelichting

Memorie van toelichting Gemeenteraadszitting van 25 oktober 2018, in aansluiting op de Raad van Bestuur van het Autonoom Gemeentebedrijf om 19.30 uur, in de raadzaal van het Administratief Centrum, Veld 1 te Kaprijke Memorie

Nadere informatie

GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD

GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD GEMEENTE LAAKDAL BIJEENROEPING GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad verzoekt de gemeenteraad voor de éérste maal met volgende agendapunten te vergaderen op 27 november 2018 om 20:00 uur ten gemeentehuize,

Nadere informatie

Dagorde van de gemeenteraad van 28 november 2013

Dagorde van de gemeenteraad van 28 november 2013 Dagorde van de gemeenteraad van 28 november 213 Openbare zitting Deel I 1 Jaarrekening 212: Deel I: Begrotingsrekening Deel II: Resultatenrekening en balans 2 Jaarverslag 212 Deel II 3 Budgetwijziging

Nadere informatie

OCMW Londerzeel. Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel d.d. 24 mei 2018

OCMW Londerzeel. Betreft: Zitting van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Londerzeel d.d. 24 mei 2018 OCMW Londerzeel Londerzeel, 28 mei 2018 Aan de heer Gouverneur van Vlaams-Brabant Agentschap voor Binnenlands Bestuur Afdeling Vlaams-Brabant Provincieplein 1 3001 Leuven Geachte heer Gouverneur, Betreft:

Nadere informatie

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018

Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 Gemeenteraad Dagorde met samenvattingen Zitting van 26 april 2018 MEDEDELINGEN UITNODIGING (dagorde deel II) De gemeenteraad vindt plaats op donderdag 26 april 2018 om 20.00 u in de raadzaal van het gemeentehuis.

Nadere informatie

Het adviesorgaan voor toerisme heeft zijn zetel en adres te 2460 Kasterlee, Markt 13.

Het adviesorgaan voor toerisme heeft zijn zetel en adres te 2460 Kasterlee, Markt 13. Statuten gemeentelijke adviesraad Adviesorgaan voor toerisme Goedgekeurd door de raad van bestuur dd. 19 maart 2013 Goedgekeurd door de gemeenteraad dd. 28 mei 2013 Artikel 1. Het adviesorgaan voor toerisme

Nadere informatie

Gemeente Bocholt Dorpsstraat Bocholt NIS-code: MEERJARENPLAN TOELICHTINGSRAPPORTEN INTERNE ORGANISATIE ORGANIGRAM

Gemeente Bocholt Dorpsstraat Bocholt NIS-code: MEERJARENPLAN TOELICHTINGSRAPPORTEN INTERNE ORGANISATIE ORGANIGRAM Gemeente Bocholt Dorpsstraat 16 3950 Bocholt NIS-code: 72003 MEERJARENPLAN 2015 2019 TOELICHTINGSRAPPORTEN INTERNE ORGANISATIE ORGANIGRAM Secretaris Brebels Eddie Financieel beheerder Vander Mierde Erik

Nadere informatie

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING Arrondissement ANTWERPEN LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni 2017. OPENBARE ZITTING 01. Goedkeuring verslag vorige zitting. Gevraagd zal worden het verslag van de vorige zitting, 22 mei 2017, goed te

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 28 OKTOBER 2014

OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 28 OKTOBER 2014 NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 28 OKTOBER 2014 Aanwezig: Surkyn Sonja - voorzitter Schepens Michel, Pernet Godelieve, Seys Roger, Maes Benny, Deckers Hilde, Debruyne Katrien, Jeunen Maria,

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 23 oktober 2018.

OPENBARE VERGADERING. Voorstel van beslissing: Goedkeuren van de notulen van de vergadering van 23 oktober 2018. BIJEENROEPING VAN DE GEMEENTERAAD De voorzitter van de gemeenteraad van de gemeente Erpe-Mere nodigt de leden van de gemeenteraad uit te vergaderen op dinsdag 27 november 2018 om 20u00 in de raadzaal van

Nadere informatie

1 Verslag vorige vergadering Het college stelt voor het verslag van de vorige vergadering goed te keuren.

1 Verslag vorige vergadering Het college stelt voor het verslag van de vorige vergadering goed te keuren. Zoutleeuw, 17 april 2015 Mevrouw, Mijnheer, U wordt overeenkomstig artikel 20/21 van het Gemeentedecreet voor de eerste maal uitgenodigd voor de vergadering van de gemeenteraad die zal doorgaan op 28 april

Nadere informatie

Schuermans Lutgarde, wnd. algemeen directeur

Schuermans Lutgarde, wnd. algemeen directeur Vergadering van 17 december 2018 - openbaar gedeelte Aanwezig: Kerremans Leen, wnd. voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Gijsbrechts Mies, Hermans Hilde, Thoné Godelieve, Van Accom

Nadere informatie

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN

PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN PROVINCIERAAD VAN ANTWERPEN Vergadering van 28 november 2013 Verslag van de deputatie Bevoegd deputatielid: Bruno Peeters Telefoon: 03 240 52 60 Agenda nr. 8/1 Provinciepersoneel. Wijziging rechtspositieregeling.

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 24 oktober 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 26 september 2011 worden ter goedkeuring

Nadere informatie

BEKNOPTE TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 29 SEPTEMBER 2009 DAGORDE I. ALGEMEEN BESTUUR

BEKNOPTE TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 29 SEPTEMBER 2009 DAGORDE I. ALGEMEEN BESTUUR BEKNOPTE TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD DD. 29 SEPTEMBER 2009 DAGORDE I. ALGEMEEN BESTUUR 001 Gemeentelijke Holding NV: - algemene vergadering van certificaathouders van de Gemeentelijke Holding NV van

Nadere informatie

De Gemeenteraad, In openbare vergadering,

De Gemeenteraad, In openbare vergadering, STATUTEN MILIEURAAD De Gemeenteraad, In openbare vergadering, Gelet op de gemeenteraadsbeslissing van 22 maart 2004 houdende wijzigingen van de statuten van de milieuraad ingevolge richtlijnen vastgelegd

Nadere informatie

Gemeentebestuur Herne Centrum Herne NIS Rapporteringsperiode 2015 BUDGETWIJZIGING Gemeente Herne

Gemeentebestuur Herne Centrum Herne NIS Rapporteringsperiode 2015 BUDGETWIJZIGING Gemeente Herne Gemeentebestuur Herne Centrum 17 1540 Herne NIS 23032 Rapporteringsperiode 2015 BUDGETWIJZIGING 2 2015 Gemeente Herne Gemeenteraad 30/12/2015 Budgetwijziging 2015/2 A. VERKLARENDE NOTA 1 Motivering van

Nadere informatie

Gelet op de beslissing van de gemeenteraad van 10 september 2015 waarbij de laatste wijzigingen

Gelet op de beslissing van de gemeenteraad van 10 september 2015 waarbij de laatste wijzigingen GR20151126 Punt 21. Personeel - aanleg aanwervings- en bevorderingsreserve functie van sectorcoördinator ondersteunende diensten en burgerzaken (A4a-A4b) en sectorcoördinator technische uitvoering en ondersteuning

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL

Nadere informatie

1. GOEDKEURING PV VORIGE ZITTING

1. GOEDKEURING PV VORIGE ZITTING Gemeente Kampenhout Provincie Vlaams-Brabant Aanwezig Verontschuldigd --- Afwezig --- Proces-Verbaal Vergadering van 8 september 2011 J. Meeus Burgemeester-Voorzitter K. Leaerts, S. Peremans, G. Willems,

Nadere informatie

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het gemeentedecreet van 15 juli 2005, artikel 116, 1;

DE VLAAMSE REGERING, Gelet op het gemeentedecreet van 15 juli 2005, artikel 116, 1; Besluit van de Vlaamse Regering tot wijziging van het besluit van de Vlaamse Regering van 7 december 2007 houdende de minimale voorwaarden voor de personeelsformatie, de rechtspositieregeling en het mandaatstelsel

Nadere informatie

Organigram gemeente Bocholt

Organigram gemeente Bocholt Organigram gemeente Bocholt Gemeenteraad College van burgemeester en schepenen (ver. 19/12/2013) Gemeentesecretaris Stafdienst Financieel Beheerder MENS RUIMTE ALGEMEEN BESTUUR EN ONDERSTEUNENDE DIENSTEN

Nadere informatie

01 Kennisgeving aanduiding schepen Annick Princen voor het bijwonen van de OCMW-raad

01 Kennisgeving aanduiding schepen Annick Princen voor het bijwonen van de OCMW-raad 1 Gingelom RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN WOENSDAG 30 MAART 2016 OM 18:00 VERSLAG OPENBARE VERGADERING 01 Kennisgeving aanduiding schepen Annick Princen voor het bijwonen van de OCMW-raad Met toepassing

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Ontwerpbesluitenbundel Zitting van 10 januari 2018 OPENBARE VERGADERING 101_Bestuursorganen 1 2018_OCMW_RMW_00001 Notulen vorige vergadering van de raad voor maatschappelijk

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OCMW ZEDELGEM RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Vergadering van maandag, 21 december 2009 Lijst van de besluiten OPENBAAR 1. SOCIALE DIENST 1.1. SAMENWERKINGSOVEREENKOMST MET VZW KOMPAS GOEDKEURING De

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016

Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 Dagorde gemeenteraad Zitting van 27 oktober 2016 ons kenmerk: datum 18-10-2016 Secretariaat De voorzitter van de gemeenteraad, In toepassing van artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van 15 juli 2005;

Nadere informatie

001 Jaarverslag 2014 van de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken: voorstelling.

001 Jaarverslag 2014 van de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken: voorstelling. BEKNOPTE TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD DD 28.04.2015 DAGORDE I. Lokale politie. 001 Jaarverslag 2014 van de lokale politie Sint-Truiden - Gingelom - Nieuwerkerken: voorstelling. Korpschef Steve Provost

Nadere informatie

De gemeenteraad. Ontwerpbesluit

De gemeenteraad. Ontwerpbesluit De gemeenteraad Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 25 januari 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00016 Onderwerp: Overeenkomst betreffende de bemiddeling in het kader van de gemeentelijke administratieve

Nadere informatie

Overzichtslijst gemeenteraad van 24 oktober 2016.

Overzichtslijst gemeenteraad van 24 oktober 2016. Overzichtslijst gemeenteraad van 24 oktober 2016. Aanwezig: Vlayen Bart, voorzitter waarnemend. Roggen Jo, burgemeester. Allard Elke, Lassaut Rik en Jamar Chris, schepenen. Munten Benny, Claes Ingrid,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie

Gemeenteraad van maandag 9 november 2015

Gemeenteraad van maandag 9 november 2015 gemeenteraad Gemeenteraad van maandag 9 november 2015 Openbare zitting 1 Secretariaat. Notulen. Goedkeuring verslag 5 oktober 2015. De notulen van de vorige zitting worden unaniem goedgekeurd. 2 Secretariaat.

Nadere informatie

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN

GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTE DE PANNE ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE BESLUITEN GEMEENTERAAD d.d. 26 MEI 2009 1 --- DAGORDE --- OPENBARE ZITTING : 1. Kerkfabriek Sint-Pieter. Jaarrekening.

Nadere informatie

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING

STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING STATUTEN VAN DE GEMEENTELIJKE RAAD VOOR ONTWIKKELINGSSAMENWERKING HOOFDSTUK I Inleiding Artikel 1 De gemeentelijke raad voor ontwikkelingssamenwerking Affligem, afgekort als GROS, is een gemeentelijke

Nadere informatie

I. ERFGOED BEKNOPTE TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD 22 DECEMBER 2015 DAGORDE

I. ERFGOED BEKNOPTE TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD 22 DECEMBER 2015 DAGORDE BEKNOPTE TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD 22 DECEMBER 2015 DAGORDE I. ERFGOED 001 Oprichting intergemeentelijke projectvereniging Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren, aanvraag tot intergemeentelijke

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 12 april 2017 Besluit nummer: 2017_GR_00307 Onderwerp: Eénmalige vaste aanstelling in statutair verband op grond van aantal jaren actieve dienst -

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER u30 RAADZAAL BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING DD. 31 OKTOBER 2013 19u30 RAADZAAL 1. AANSTELLING LEDEN STEDELIJKE ADVIESRAAD VOOR GEZINSBELEID De raad keurde in zitting dd. 31/01/13 en 28/02/13 de statuten goed

Nadere informatie

ICT-coördinator Contractueel voltijds (38/38) Functiebeschrijving

ICT-coördinator Contractueel voltijds (38/38) Functiebeschrijving FUNCTIE Naam van de functie: ICT- coördinator Chef van de functie: Weddeschaal: Plaats in de organisatie: Algemeen directeur B1-B3 Dienst Secretariaat Personeel 03-410 16 40 leen.boeckmans@zandhoven.be

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 JANUARI 2019

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 JANUARI 2019 VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 JANUARI 2019 Aanwezig Afwezig Verontschuldigd Thijs D'Alleine: Voorzitter raad voor maatschappelijk welzijn; Dirk Sioen, Ingrid Vandepitte, Jan Vandoolaeghe,

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD GEMEENTEBESTUUR Zitting van donderdag 26 oktober 207 van SINT-PIETERS-LEEUW Aanwezig : Luc Deconinck,

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 SEPTEMBER 2017

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 SEPTEMBER 2017 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 20 SEPTEMBER 2017 AGENDA OPENBARE ZITTING Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting - openbaar - goedkeuring Patrimonium

Nadere informatie

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK)

Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) Statuten van het gemeentelijk adviesorgaan voor kinderopvang (LOK) 1 Erkenning Artikel 1: in de gemeente Kaprijke wordt het Lokaal Overleg Kinderopvang (LOK) opgericht conform de richtlijnen van het Besluit

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Vaststelling van de werkingstoelage aan de politiezone Grens voor het dienstjaar

Nadere informatie

Het adviesorgaan voor cultuur heeft zijn zetel en adres te 2460 Kasterlee, Markt 1.

Het adviesorgaan voor cultuur heeft zijn zetel en adres te 2460 Kasterlee, Markt 1. Statuten gemeentelijke adviesraad Adviesorgaan voor cultuur Goedgekeurd door de algemene vergadering dd. 25 februari 2013 Goedgekeurd door de gemeenteraad dd. 28 mei 2013 Artikel 1. Het adviesorgaan voor

Nadere informatie

Organigram gemeente Bocholt

Organigram gemeente Bocholt Organigram gemeente Bocholt Gemeenteraad College van burgemeester en schepenen (ver. 30/06/2016) Gemeentesecretaris Stafdienst Financieel Beheerder MENS RUIMTE ALGEMEEN BESTUUR EN ONDERSTEUNENDE DIENSTEN

Nadere informatie

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad donderdag 18 december 2014. Mevrouw Mijnheer

Aan de leden van de gemeenteraad. agenda gemeenteraad donderdag 18 december 2014. Mevrouw Mijnheer Ilse Van den Branden secretariaat 03 778 30 75 ilse.vandenbranden@sint-niklaas.be Aan de leden van de gemeenteraad 04-12-2014 uw kenmerk ons kenmerk bijlagen - SEC/-/0100/01/ bondige toelichting agenda

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 JANUARI 2015 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 JANUARI 2015 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 26 JANUARI 2015 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: : raadsleden; Guido Goossens: OCMW-secretaris De voorzitter opent de vergadering.

Nadere informatie

DAGORDE. 1 Goedkeuring verslag vorige vergadering. Toelichting: Het betreft de notulen van de vergadering van 01 december 2008.

DAGORDE. 1 Goedkeuring verslag vorige vergadering. Toelichting: Het betreft de notulen van de vergadering van 01 december 2008. Provincie Vlaams-Brabant GEMEENTE LINTER De Voorzitter van de gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag 22 december 2008 om 20.00 uur in

Nadere informatie

Budgetwijziging 1/2015

Budgetwijziging 1/2015 Budgetwijziging 1/2015 AGB Westerlo p. 2 van 17 budgetwijziging 1/2015 AGB Westerlo laatste budgettair Kasteelpark 6 journaalnummer: 2260 Westerlo 2015000337 NIS-code AGB: / NIS-code gemeente: 13049 Inhoud

Nadere informatie

WETTELIJKE VERPLICHTINGEN - NA INWERKINGTREDING 3. WETTELIJKE VERPLICHTINGEN - NA INWERKINGTREDING VAN DE ARTIKELEN VAN HET DECREET

WETTELIJKE VERPLICHTINGEN - NA INWERKINGTREDING 3. WETTELIJKE VERPLICHTINGEN - NA INWERKINGTREDING VAN DE ARTIKELEN VAN HET DECREET HOOFDSTUK III. INLEIDING WETTELIJKE VERPLICHITNGEN-HUIDIGE SITUATIE WETTELIJKE VERPLICHTINGEN - NA INWERKINGTREDING 3. WETTELIJKE VERPLICHTINGEN - NA INWERKINGTREDING VAN DE ARTIKELEN 41-56 VAN HET DECREET

Nadere informatie

001 Intergemeentelijk samenwerkingsverband Inter-Energa :buitengewone algemene vergadering van 09 december 2014.

001 Intergemeentelijk samenwerkingsverband Inter-Energa :buitengewone algemene vergadering van 09 december 2014. BEKNOPTE TOELICHTING VAN DE GEMEENTERAAD DD 4.11.214 DAGORDE I. ALGEMEEN BELEID 1 Intergemeentelijk samenwerkingsverband Inter-Energa :buitengewone algemene vergadering van 9 december 214. De dagorde van

Nadere informatie

Meerjarenplan 2014-2019

Meerjarenplan 2014-2019 Meerjarenplan 2014-2019 Aanpassing 2015-2019 inclusief budgetwijziging 2015 AGB Westerlo p. 2 van 15 aanpassing meerjarenplan AGB Westerlo laatste budgettair Kasteelpark 6 journaalnummer: 2260 Westerlo

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 OKTOBER 2015 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 OKTOBER 2015 VAN DE GEMEENTERAAD. UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 26 OKTOBER 2015 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Kennisname van de budgetwijziging 2015/1 voor het dienstjaar 2015 van het OCMW. Aan de

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-01-18 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

Provinciale budgetten

Provinciale budgetten Provinciale budgetten I. BUDGET 2016... 2 A. EXPLOITATIEBUDGET... 2 1. definitie... 2 2. vergelijking provincies totaal exploitatiebudget (incl. de intern verzelfstandigde agentschappen)... 2 3. vergelijking

Nadere informatie

Provinciale budgetten

Provinciale budgetten Provinciale budgetten I. BUDGET 2018... 2 A. EXPLOITATIEBUDGET... 2 1. definitie... 2 2. vergelijking provincies totaal exploitatiebudget (incl. de intern verzelfstandigde agentschappen)... 2 3. vergelijking

Nadere informatie

Huishoudelijk reglement van de sportraad

Huishoudelijk reglement van de sportraad Huishoudelijk reglement van de sportraad Hoofdstuk 1 : Doel Artikel 1 : De gemeentelijke sportraad beschikt over door de gemeenteraad goedgekeurde statuten betreffende de gemeentelijke adviesraden voor

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 6 schepen P. Bolle Dienst personeelsdienst Volgnummer dossier Onderwerp Personeel. Wijziging van de personeelsformatie. Zitting

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 12 NOVEMBER 2014.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 12 NOVEMBER 2014. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 12 NOVEMBER 2014. Aanwezig: della FAILLE D HUYSSE Baron Bernard, voorzitter. DE BRUYNE Patrick, VANDERSTRAETEN Anja, RAES Marleen, DECLERCK

Nadere informatie

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn

TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009. 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn TOELICHTINGSNOTA BIJ DE GEMEENTERAAD VAN donderdag 28 mei 2009 OPENBARE VERGADERING RUIMTELIJKE ORDENING 1. Pamelstraat-Kaaistraat: aanvraag verkavelingsvergunning - goedkeuren rooilijn Goedkeuren van

Nadere informatie

Statuten jeugdraad Glabbeek

Statuten jeugdraad Glabbeek Statuten jeugdraad Glabbeek 2018-2025 Algemeen Art 1. In de gemeente Glabbeek wordt een gemeentelijke jeugdraad opgericht in uitvoering van het decreet van 14 februari 2003 houdende de ondersteuning en

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 29 NOVEMBER 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK

Nadere informatie

SCHEPENCOLLEGE VAN 11 JUNI Cel Beleidsondersteuning - Notulen - Proces-verbaal - goedkeuring verslag van 3 juni 2019

SCHEPENCOLLEGE VAN 11 JUNI Cel Beleidsondersteuning - Notulen - Proces-verbaal - goedkeuring verslag van 3 juni 2019 1487 SCHEPENCOLLEGE VAN 11 JUNI 2019 1. - Financiën - Financiën - Budgetwijziging 2019/1 - kennisname 2. - Cel Beleidsondersteuning - Notulen - Proces-verbaal - goedkeuring verslag van 3 juni 2019 3. -

Nadere informatie

AANGEPAST MEERJARENPLAN IN FUNCTIE VAN BUDGET

AANGEPAST MEERJARENPLAN IN FUNCTIE VAN BUDGET OCMW Maaseik Monseigneur Koningsstraat 8 368 MAASEIK NIS-code: 7221 AANGEPAST MEERJARENPLAN 214-22 IN FUNCTIE VAN BUDGET 218 Secretaris Raymond Corstjens wnd. Financieel beheerder Inge Hawinkel OCMW Maaseik

Nadere informatie

Bestuursmemoriaal Provincie Vlaams-Brabant

Bestuursmemoriaal Provincie Vlaams-Brabant Bestuursmemoriaal Provincie Vlaams-Brabant Nummer 2 14 maart 2016 22de jaargang Inhoud Reglementen en verordeningen van de provincieraad Nr. 5 Nr. 6 Toepassing van de artikelen 244 en 245 van het provinciedecreet

Nadere informatie

Toelichting gemeenteraad van 28 september 2015.

Toelichting gemeenteraad van 28 september 2015. Openbare vergadering. Toelichting gemeenteraad van 28 september 2015. 1. Goedkeuring notulen gemeenteraad van 29 juni 2015. De notulen werden samen met de dagorde aan de leden van de gemeenteraad bezorgd.

Nadere informatie