H3 Werkwijze van arbeidsbemiddeling

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "H3 Werkwijze van arbeidsbemiddeling"

Transcriptie

1 Arbeidsvoorziening Samenvatting door Sharon.D H3 Werkwijze van arbeidsbemiddeling 3.1 Gesprekken Om te kunnen bemiddelen tussen werkgevers en werkzoekenden moet je over allerlei gegevens beschikken. Taken van de bemiddelaar: - Intakegesprekken afnemen - Gegevens van het intakegesprek verwerken - Vacatures opnemen - Gegevens verwerken tot een duidelijk functieprofiel - Matchen - Contact leggen met werkzoekende - Verwijzen van geschikte kandidaten - Afwijzen van ongeschikte kandidaten Een arbeidsbemiddelaar moet eerst de benodigde gegevens verzamelen en verwerken. Dit gebeurt methodisch. Methodisch Methodisch werken betekent dat je systematisch, doelbewust en doelgericht aan het werk gaat. Vaste werkwijze en stappenplan helpen hierbij. Actief luisteren Een belangrijke methodisch vaardigheid is actief luisteren. Non-verbaal GOED - Oogcontact houden - Knikken - Stiltes niet verbreken Verbaal GOED - Doorvragen op relevante informatie - Tussenvoegsels(stimulerende geluiden als, O ja, goh ) - In eigen woorden samenvatten wat de ander heeft gezegd(ter controle) Non-verbaal FOUT - Geen stiltes accepteren - Te snel praten - De ander niet aankijken Verbaal FOUT - Papegaaien(het laatste woord van de ander herhalen) - De ander in rede vallen - Doorvragen op niet relevante zaken LET OP: ook de toon van je stem is belangrijk(intonatie). Niet te monotoon praten.

2 Toelichting op procedure stappen: Intake Interviewen Tijdens de werving en selectie worden er intakegesprekken gehouden. Er zijn 3 manieren om mensen te interviewen. 1. Gestructureerd interview(goed op voor te bereiden) - Vaste vragen - Niet doorgevraagd op de antwoorden - De geïnterviewde kan kiezen uit de antwoorden(enquête, multiple choice) 2. Semigestructureerd interview(goed op voor te bereiden) - Vaste vragen - Wel doorgevraagd op antwoorden - Individueel(selectie/intakegesprek) 3. Open interview(goed op voor te bereiden) - Vragen zijn niet van te voren vast gelegd Uitzendbureaus maken veel gebruik van de semigestructureerde methode. Het intakegesprek is een semigestructureerd interview.(dit is belangrijk om een goede selectie te kunnen maken als er een vacature is). een intakegesprek is een soort selectiegesprek. Bijvoorbeeld: een uitzendbureau neemt intakegesprekken af om te kijken of iemand überhaupt geschikt is voor de functies die zijn bieden voordat de kandidaat gematched kan worden. Tijdens de intake moet er zoveel mogelijk informatie gevonden worden over: - Persoonsgegevens - Info over gewenste functie(s) - Opleiding - Werkervaring - Persoonlijk eigenschappen - Beschikbaarheid/inzetbaarheid - Vervoer en reisafstand - Loonhoogte - Gezondheid En het krijgen van een goede indruk wat betreft de motivatie, inzet en houding. Methodische aanpak van het intakegesprek Bouw het interview op: o maak kennis o leg het doel uit o houd een interview o leg de gehanteerde procedure voor uitzenden uit o sluit af (Is alles duidelijk? Je bent altijd welkom!).

3 Stel open vragen. Denk aan je houding (gelijkwaardigheid): o oogcontact o lichaamstaal o echtheid o tolerantie. Denk aan de manier waarop je praat: o duidelijk o maak goede zinnen, pas je taalgebruik aan de kandidaat aan o vat de informatie samen o denk aan je tempo. Visualiseer eventueel de informatie: o laat informatie zien (posters, voorbeelden, tekeningetjes, folders, brochures, werkbriefjes) o geef de informatie mee op schrift. Bovenstaande beschrijving is afkomstig van 24Boost.nl Thuis inschrijven via internet Na een digitale inschrijving wordt er telefonisch contact opgenomen. Intakegesprek aan de hand van de cv De intaker stelt vragen naar aanleiding van de info uit de cv. Methodische aanpak van het intakegesprek: - stel open vragen - denk aan je houding 3.2 Waadi(Wet Allocatie Arbeidskrachten Door Intermediairs) - Deze wet is er om de werkzoekende te beschermen - voor arbeidsbemiddeling is een vergunning nodig (deze vergunning kan worden gegeven door het UWV WERK bedrijf. De vergunning wordt gebruikt om de kwaliteit van de dienstverlening te kunnen controleren). - Inspectie van de SZW houdt toezicht op de naleving van de Waadi. - De Waadi maakt verschil tussen: o Arbeidsbemiddeling Is erop gericht dat de werkzoekende in dienst komt van de opdrachtgever. o Ter beschikking stelle van arbeidskrachten(uitzendwerk) Werknemer is in dienst van de intermediair en wordt uitgeleend aan de opdrachtgever.

4 Vacatureopname(gesprek) De werkgever geeft alle informatie over de vacature aan de bemiddelingsorganisatie. Hier wordt vaak gebruik gemaakt van een opnameformulier(hierin staan aandachtspunten voor het opnemen van de vacature). Benodigde gegevens voor een vacatureopname: - Naam, adres, telefoonnummer bedrijf - Soort bedrijf - Naam en functie contactpersoon - Naam afdeling van vacature - Beschrijving werkzaamheden - Functienaam - Aantal-vacatures - Functie eisen - Aard en duur dienstverband en werktijden - Van toepassing zijnde CAO - Salarisindicatie - Gewenste eerste werkdag Naast de gegevens van de werknemer worden ook de algemene gegevens en opdrachten van werkgever opgeslagen.

5 Methodische aanpak van een vacatureopnamegesprek Dit gesprek gaat meestal telefonisch. Bouw het interview op: o Kennismaken: stel je duidelijk voor aan de opdrachtgever; noem duidelijk je naam, zodat de opdrachtgever bij een volgend contact naar jou kan vragen. o Leg uit dat je een aantal vragen gaat stellen om de wensen van de opdrachtgever helder te krijgen, vertel dat je tegelijkertijd aantekeningen maakt. o Houd het interview. o Leg de gehanteerde procedure voor uitzenden uit. o Sluit af (Is alles duidelijk? U bent altijd welkom!). Stel open vragen. Denk eraan dat het een telefoongesprek is. De enig merkbare non-verbale communicatie is je tempo en intonatie. Let hierop. Denk aan de manier waarop je praat: o Wees duidelijk. o Maak goede zinnen, pas je taalgebruik aan de opdrachtgever aan. o Vat informatie samen, daarmee controleer je of je het goed begrepen hebt. o Denk aan je tempo. Aan het eind van het gesprek vat je de belangrijkste punten van de vacature samen en maak je afspraken over de te volgen stappen: o Wat ga je doen? o Wanneer neem je weer contact op? o Hoeveel kandidaten wil de opdrachtgever zelf spreken? o Wil de opdrachtgever van tevoren gegevens van de kandidaten doorspreken voordat ze verwezen worden? o Hoe moeten de kandidaten contact opnemen? o Sluit het gesprek netjes af. De tekst hierboven is afkomstig van 24Boost.nl Het verwerken van de vacature Matchen - Geautomatiseerd matchingprogramma Handmatige selectie - Nadat de computer(matchingprogramma) de eerste selectie heeft gemaakt ga jij handmatig de tweede doen. Telefonisch contact werkzoekende

6 Methodische aanpak van verkoopgesprekken Als je een werkzoekende belt of hij interesse heeft in een vacature, wil je eigenlijk wel heel graag dat hij dat ook heeft of krijgt. Het is dus zaak de vacature goed te verkopen. Voor zo n verkoopgesprek is een methode met een handig ezelsbruggetje: de AIDA-methode. AIDA staat voor: Attention belangstelling wekken (bijvoorbeeld: ik heb een vacature die precies bij je past) Interest interesse wekken (het is je droomfunctie: wijkverpleegkundige!) Desire verlangen opwekken (bij een thuiszorgorganisatie, dicht in de buurt, goede aantal uren, leuke organisatie) Action overgaan tot actie (heb je misschien tijd om langs te komen, dan spreken we de zaak even goed door). Selectiegesprek op het bureau - Je bent een tussen persoon(bemiddelaar) - Je verwijst geschikte kandidaten door naar de opdrachtgever voor de definitieve selectie. Verwijzing - Geschikte kandidaten bespreek je met de opdrachtgever - De geschikte kandidaten dat zij kunnen komen voor een gesprek met de opdrachtgever zelf Kandidaat afwijzen(slechtnieuwsgesprek) - Jij wijst als bemiddelaar ook wel eens kandidaten af. Methodische aanpak van een slechtnieuwsgesprek Voor een slechtnieuwsgesprek is weer een vast stappenplan: Vertel het slechte nieuws meteen en draai er niet omheen. Geef de kandidaat de ruimte om emoties te verwerken (teleurstelling, verbazing, boosheid enzovoort). Onderzoek samen of je nog iets voor de ander kan betekenen (bijvoorbeeld de afwijzingsgrond bespreken en advies geven hoe een sollicitatiegesprek de volgende keer anders aan te pakken). Sluit het gesprek af. Fouten die je kunt maken in een slechtnieuwsgesprek:

7 de ander het slechte nieuws laten raden het slechte nieuw bagatelliseren (net doen alsof het wel meevalt en dus niet zo erg is) eerst over andere dingen praten/om de zaken heen draaien en zo het slechte nieuws uitstellen het slechte nieuws verdedigen, dus het brengen alsof het bijna de schuld is van de ander meegaan met de boosheid van de ontvanger van het slechte nieuws het slechte nieuws mooier maken dan het eigenlijk is door bijvoorbeeld de voordelen ervan aan te geven jezelf centraal stellen: Ik vind het ook niet leuk, maar helaas Er is dus maar één manier om het slechte nieuws goed te brengen: kort en duidelijk.

In een sollicitatiebrief zijn drie gedeelten te onderscheiden: 1. De inleiding 2. Het middenstuk 3. De afsluiting

In een sollicitatiebrief zijn drie gedeelten te onderscheiden: 1. De inleiding 2. Het middenstuk 3. De afsluiting Het doel van de sollicitatiebrief is uitgenodigd te worden voor een gesprek. De brief (van brevis wat kort betekent) moet daarom informatief zijn en de belangstelling opwekken van de selecteur om nader

Nadere informatie

sollicitatie gesprek Handleiding droombanen voor Technisch talent

sollicitatie gesprek Handleiding droombanen voor Technisch talent sollicitatie gesprek Handleiding droombanen voor Technisch talent waarom deze handleiding? We krijgen vaak de vraag hoe je je nu het beste kunt voorbereiden op een sollicitatiegesprek. Een goede voorbereiding

Nadere informatie

H2 Arbeidsbemiddelingsorganisaties

H2 Arbeidsbemiddelingsorganisaties Arbeidsvoorziening Samenvatting door Sharon.D 20-10-16 H2 Arbeidsbemiddelingsorganisaties Je hebt commerciële en niet-commerciële organisaties die zich bezig houden met arbeidsbemiddeling. Commerciële

Nadere informatie

Intercedent II. Serienummer: Licentie: Te activeren tot: Voor het activeren van de licentie kijk op pagina 5 van dit boek.

Intercedent II. Serienummer: Licentie: Te activeren tot: Voor het activeren van de licentie kijk op pagina 5 van dit boek. Intercedent II Serienummer: Licentie: Voor het activeren van de licentie kijk op pagina 5 van dit boek. Te activeren tot: Colofon Uitgeverij: Edu Actief b.v. 0522-235235 info@edu-actief.nl www.edu-actief.nl

Nadere informatie

BIJLAGE DE GOUDEN TIPS KAART

BIJLAGE DE GOUDEN TIPS KAART BIJLAGE DE GOUDEN TIPS KAART VAAK GESTELDE SOLLICITATIEVRAGEN: 1. Wat trekt je in deze functie aan? 2. Vertel eens iets over jezelf? 3. Waarom solliciteer je juist bij ons bedrijf? 4. Wat zijn je sterke

Nadere informatie

Inhoud. 3 Dienstverlenen 73 3.1 De juridisch medewerker 73 3.2 Passend dienstverlenend aanbod 73

Inhoud. 3 Dienstverlenen 73 3.1 De juridisch medewerker 73 3.2 Passend dienstverlenend aanbod 73 Inhoud 1 Methodisch handelen 17 1.1 De juridisch medewerker 17 1.2 Contact tussen juridisch medewerker en dienstvrager 19 1.3 Aspecten van methodisch handelen 19 1.4 Het begrip methodisch handelen 21 1.4.1

Nadere informatie

sollicitatie gesprek Handleiding droombanen voor Technisch talent

sollicitatie gesprek Handleiding droombanen voor Technisch talent sollicitatie gesprek Handleiding droombanen voor Technisch talent waarom deze handleiding? We krijgen vaak de vraag hoe je je nu het beste kunt voorbereiden op een sollicitatiegesprek. Een goede voorbereiding

Nadere informatie

MF Select Arbeidsbemiddeling HBO- en WO professionals in Noord-Nederland

MF Select Arbeidsbemiddeling HBO- en WO professionals in Noord-Nederland MF SELECT MF Select Arbeidsbemiddeling HBO- en WO professionals in Noord-Nederland Wie is MF Select MF Select is onderdeel van de MF Groep en heeft al ruim 20 jaar ervaring op de arbeidsmarkt in Noord-Nederland.

Nadere informatie

Communicatie. ontvanger. zender. boodschap. kanaal. feedback

Communicatie. ontvanger. zender. boodschap. kanaal. feedback FEEDBACK GEVEN EN ONTVANGEN Communicatie coderen decoderen zender boodschap kanaal ontvanger feedback - interpretatiekader Communicatie LSD Techniek - Luisteren - Samenvatten - Doorvragen LSD Techniek

Nadere informatie

Interview & gesprekstechnieken #GoedGesprek

Interview & gesprekstechnieken #GoedGesprek Interview & gesprekstechnieken #GoedGesprek Wie denk ik wel dat ik ben? In deze training Maken we plezier EN maken we fouten. Geven we positieve feedback, leren we van elkaar, hebben we een groeimindset,

Nadere informatie

Ondersteuning bij sollicitatie

Ondersteuning bij sollicitatie Ondersteuning bij sollicitatie Programma 1. Inleiding 2. Procedure en praktische info 3. Overzicht mogelijke proeven 3.1 Préselectie / schriftelijke proef 3.2 Vaardigheidsproef 3.3 Rollenspel 3.4 Psychotechnische

Nadere informatie

DOEN: - Überhaupt een brief schrijven! Maak het verschil - De brief afstemmen op de organisatie & functie - Leesbare lettertypes gebruiken, kies voor

DOEN: - Überhaupt een brief schrijven! Maak het verschil - De brief afstemmen op de organisatie & functie - Leesbare lettertypes gebruiken, kies voor DOEN: - Überhaupt een brief schrijven! Maak het verschil - De brief afstemmen op de organisatie & functie - Leesbare lettertypes gebruiken, kies voor een zakelijke opmaak - De brief kort houden, maximaal

Nadere informatie

CV? Check! Op naar de voorbereiding van je sollicitatiegesprek!

CV? Check! Op naar de voorbereiding van je sollicitatiegesprek! CV? Check! Op naar de voorbereiding van je sollicitatiegesprek! Student Career Center. Master your future In partnership with Inhoud CV: do s & don ts Aandachtspunten voor tijdens en na het interview Competentiegericht

Nadere informatie

Verbindingsactietraining

Verbindingsactietraining Verbindingsactietraining Vaardigheden Open vragen stellen Luisteren Samenvatten Doorvragen Herformuleren Lichaamstaal laten zien Afkoelen Stappen Werkafspraken Vertellen Voelen Willen Samen Oplossen Afspraken

Nadere informatie

EEN SUCCESVOL SOLLICITATIEGESPREK

EEN SUCCESVOL SOLLICITATIEGESPREK EEN SUCCESVOL SOLLICITATIEGESPREK INHOUD Over ons 1 Finance 2 Business support 3 Voorbereiding 4 De juiste indruk achterlaten 5 Het sollicitatiegesprek 7 Sollicitatievragen beantwoorden 8 OVER ONS Walters

Nadere informatie

Solliciteren (2) Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? De sollicitatiebrief

Solliciteren (2) Waar gaat deze kaart over? Wat wordt er van je verwacht? De sollicitatiebrief Waar gaat deze kaart over? Deze kaart gaat over de sollicitatiebrief en het curriculum vitae (c.v.). Wat wordt er van je verwacht? Na het bestuderen van deze kaart kun je: vertellen wat je schrijft in

Nadere informatie

Netwerken, zo doe je dat

Netwerken, zo doe je dat Netwerken, zo doe je dat Wanneer je bij het zoeken van een baan niet netwerkt, loop je 70% van de vacatures en mogelijke vacatures op de arbeidsmarkt mis. Deze vacatures worden via via vervuld en verschijnen

Nadere informatie

Ons kenmerk z Contactpersoon

Ons kenmerk z Contactpersoon Autoriteit Persoonsgegevens Postbus 93374, 2509 AJ Den Haag Bezuidenhoutseweg 30, 2594 AV Den Haag T 070 8888 500 - F 070 8888 501 autoriteitpersoonsgegevens.nl de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid

Nadere informatie

Doel van de activiteit Inzien hoe diversiteit en discriminatie in de samenleving/ binnen groepen kan zijn.

Doel van de activiteit Inzien hoe diversiteit en discriminatie in de samenleving/ binnen groepen kan zijn. Activiteit Open en Divers Diversiteitenspel Doel van de activiteit Inzien hoe diversiteit en discriminatie in de samenleving/ binnen groepen kan zijn. Beschrijving van de activiteit De groep deelnemers

Nadere informatie

Sollicitatiebrief. De 10 Stappen. Op zoek naar werk? Wij maken jou sterk!

Sollicitatiebrief. De 10 Stappen. Op zoek naar werk? Wij maken jou sterk! Sollicitatiebrief De 10 Stappen Op zoek naar werk? Wij maken jou sterk! Sollicitatiebrief: De 10 Stappen! Dit stappenplan is bestemd voor iedereen die opzoek is naar een betaalde baan/stageplek en wil

Nadere informatie

Orienterende filmpjes (hoe het wel of niet moet): https://www.blendspace.com/lessons/jg7knapaigvgmq/lerensolliciteren

Orienterende filmpjes (hoe het wel of niet moet): https://www.blendspace.com/lessons/jg7knapaigvgmq/lerensolliciteren Het sollicitatiegesprek Lesdoel: Korte inhoud: Organisatie: Lesduur: Onderwerp Werkvorm Oriëntatie Uitvoering De student weet meer over het sollicitatiegesprek en heeft een keer geoefend. De vacature is

Nadere informatie

Programma: Samen werken aan de toekomst

Programma: Samen werken aan de toekomst Programma: Voorstelrondje Zakelijk flirten is het beïnvloeden van gesprekken op een andere manier. Meer regie door meer kennis (van jezelf en de ander!) Tips & tricks Oefenen met zakelijk flirten 2 Samen

Nadere informatie

MF Select Arbeidsbemiddeling HBO- en WO professionals in Noord-Nederland

MF Select Arbeidsbemiddeling HBO- en WO professionals in Noord-Nederland MF SELECT MF Select Arbeidsbemiddeling HBO- en WO professionals in Noord-Nederland Wie is MF Select MF Select is onderdeel van de MF Groep en heeft al ruim 20 jaar ervaring op de arbeidsmarkt in Noord-Nederland.

Nadere informatie

NLP & INKOOP. Dam Inkoopadvies & Training 2018

NLP & INKOOP. Dam Inkoopadvies & Training 2018 NLP & INKOOP Dam Inkoopadvies & Training 2018 Stelling Als iemand anders het kan, kan ik het ook. Gewetensvraag Doe jij wat je zegt EN Zeg jij wat je doet? Jolanda Dam VERTROUWEN OPENHEID ONTWIKKELEN Sinds

Nadere informatie

Solliciteren via de uitzendsector DECEMBER 2014

Solliciteren via de uitzendsector DECEMBER 2014 Solliciteren via de uitzendsector DECEMBER 2014 algemeen 2 Algemene principes 3 PARTIJEN BIJ UITZENDARBEID Volwaardig werk = rechten en plichten Werk zoeken via uitzend? Snel, ervaring, CV, korte opeenvolgende

Nadere informatie

Basistraining Voorlichting geven Hand-out

Basistraining Voorlichting geven Hand-out Basistraining Voorlichting geven Hand-out Welkom bij de basistraining Voorlichting geven. Leuk dat je je hebt opgegeven om meer te weten te komen over voorlichting geven, voorlichtingen voorbereiden en

Nadere informatie

Onderwerpen. Kennismaken met verschillende manieren van solliciteren. Zich voorbereiden op een sollicitatie. Wat kun je meenemen?

Onderwerpen. Kennismaken met verschillende manieren van solliciteren. Zich voorbereiden op een sollicitatie. Wat kun je meenemen? Solliciteren Dit thema gaat over solliciteren: hoe doe je dat? Onderwerpen Kennismaken met verschillende manieren van solliciteren. Zich voorbereiden op een sollicitatie Stap 1 Introductie Wat kun je meenemen?

Nadere informatie

Leidraad Consult over: het selectiegesprek. Inleiding

Leidraad Consult over: het selectiegesprek. Inleiding Leidraad Consult over: het selectiegesprek Inleiding Iedere leidinggevende heeft in zijn of haar functie te maken met het selecteren van personeel. Zij zijn er namelijk voor verantwoordelijk de juiste

Nadere informatie

Opbouw sollicitatiegesprek

Opbouw sollicitatiegesprek Opbouw sollicitatiegesprek Voorbereiding Bespreek vooraf met collega( s) waarmee u de selectie doet welke punten beslist aan de orde moeten komen. Maak vooraf afspraken met de collega( s) waarmee u de

Nadere informatie

BAANBREKEND AL MEER DAN 50 JAAR IN KANTOORPERSONEEL. Uitzenden, payrolling, werving & selectie voor werk op elk niveau

BAANBREKEND AL MEER DAN 50 JAAR IN KANTOORPERSONEEL. Uitzenden, payrolling, werving & selectie voor werk op elk niveau BAANBREKEND AL MEER DAN 50 JAAR BAANBREKEND Uitzenden, payrolling, werving & selectie voor werk op elk niveau IN KANTOORPERSONEEL De Koning uitzendbureau is een van de langst bestaande uitzendorganisaties

Nadere informatie

Communicatie. Opleiding Kanker Beauty Professional Wendy Druyts Psychologische dienst AZTurnhout

Communicatie. Opleiding Kanker Beauty Professional Wendy Druyts Psychologische dienst AZTurnhout Communicatie Opleiding Kanker Beauty Professional Wendy Druyts Psychologische dienst AZTurnhout Even voorstellen Zoek een prent uit. Stel jezelf kort voor aan de hand van deze prent. Wat verwacht je van

Nadere informatie

Effectief solliciteren de beste start voor je Carrière. 14 mei 2013 Laura van der Knaap Nutri-akt bv

Effectief solliciteren de beste start voor je Carrière. 14 mei 2013 Laura van der Knaap Nutri-akt bv Effectief solliciteren de beste start voor je Carrière 14 mei 2013 Laura van der Knaap Nutri-akt bv Programma Korte toelichting Nutri-akt Arbeidsmarkt Sollicitatieproces Zelfreflectie Sollicitatiebrief

Nadere informatie

Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W

Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W 1 Naam student: Studentnummer: Datum: Naam leercoach: Inleiding Voor jou ligt het meetinstrument ondernemende houding. Met dit meetinstrument

Nadere informatie

Sollicitatie hints & tips

Sollicitatie hints & tips Sollicitatie hints & tips Sollicitatietips Solliciteren is een vak apart. Schiet je met hagel of schiet je gericht op een voor jou passende vacature. Om teleurstellingen te voorkomen adviseren wij om gericht

Nadere informatie

Thema Op zoek naar werk

Thema Op zoek naar werk http://www.edusom.nl Thema Op zoek naar werk Lesbrief 11. Herhaling thema. Wat leert u in deze les? De woorden uit les 7, 8, 9 en 10. Veel succes! Deze les is ontwikkeld in opdracht van: Gemeente Den Haag

Nadere informatie

1 Lees het handelingsformulier van deze vaardigheid en noteer vragen en opmerkingen. Bespreek deze met medestudenten of je docent.

1 Lees het handelingsformulier van deze vaardigheid en noteer vragen en opmerkingen. Bespreek deze met medestudenten of je docent. OPDRACHTFORMULIER Gesprekken voeren 1 Lees het handelingsformulier van deze vaardigheid en noteer vragen en opmerkingen. Bespreek deze met medestudenten of je docent. 2 Kijk in de bronnen welke informatie

Nadere informatie

Ik wil een baan! Solliciteren kunt u leren Sollicitatietips voor als u een WW-uitkering heeft VOOR RE-INTEGRATIE EN TIJDELIJK INKOMEN

Ik wil een baan! Solliciteren kunt u leren Sollicitatietips voor als u een WW-uitkering heeft VOOR RE-INTEGRATIE EN TIJDELIJK INKOMEN Ik wil een baan! Solliciteren kunt u leren Sollicitatietips voor als u een WW-uitkering heeft VOOR RE-INTEGRATIE EN TIJDELIJK INKOMEN Waarom deze brochure? Een baan vinden: dat is niet altijd even makkelijk.

Nadere informatie

Je kunt je op verschillende manieren bij ons inschrijven. Dit kan via onze website, maar ook telefonisch of bij ons op kantoor.

Je kunt je op verschillende manieren bij ons inschrijven. Dit kan via onze website, maar ook telefonisch of bij ons op kantoor. Privacy statement DCPay Uitzendbureau B.V. DCPay Uitzendbureau B.V. hierna te noemen DCPay is verantwoordelijk en respecteert de privacy van al haar kandidaten, uitzendkrachten, payrollmedewerkers, arbeidsmigranten,

Nadere informatie

docenten handleiding CP02 Solliciteren WZDH2-V1.1

docenten handleiding CP02 Solliciteren WZDH2-V1.1 docenten handleiding CP02 Solliciteren WZDH2-V1.1 Solliciteren CP02 WZ Waar gaat het over? Introductie Deze CP gaat over solliciteren. De kandidate maakt kennis met vastomlijnde sollicitatieprocedures

Nadere informatie

Weekschema maken. Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken.

Weekschema maken. Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken. Weekschema maken Je gaat praten over de dingen die jij in één week doet. Deze activiteiten ga je in een schema op de computer uitwerken. Leer en oefen: Neem samen me de docent/assistent het fotoboek de

Nadere informatie

En Nu is. het Dus tijd voor beter werk dat beter betaald! EnNuDus UITZENDBUREAU. Maak kennis metjouw persoonlijke uitzendbureau

En Nu is. het Dus tijd voor beter werk dat beter betaald! EnNuDus UITZENDBUREAU. Maak kennis metjouw persoonlijke uitzendbureau En Nu is EnNuDus UITZENDBUREAU Beter werk en beter betaald! het Dus tijd voor beter werk dat beter betaald! Maak kennis metjouw persoonlijke uitzendbureau Eindelijk een uitzendbureau die begrijpen waar

Nadere informatie

HOME PAGINA Welkom bij Rob Keehnen Werving & Selectie

HOME PAGINA Welkom bij Rob Keehnen Werving & Selectie Als header graag mijn logo met ernaast Rob Keehnen Werving & Selectie In oranje ernaast Passie voor vast en tijdelijk personeel Aan de onderzijd(fooder) een oranje balk op elke pagina met adres. HOME PAGINA

Nadere informatie

Handleiding Sollicitatiebrief

Handleiding Sollicitatiebrief Handleiding Sollicitatiebrief 1. De gerichte sollicitatiebrief Met een gerichte sollicitatiebrief reageer je op een advertentie waarin een werkgever een vacature vermeldt. Voorafgaand aan het schrijven

Nadere informatie

Sollicitatietips. Praktische tips bij solliciteren Van CV tot aan gesprek. Ledenevent PGGM 11 mei 2015 Petra Hulkenberg

Sollicitatietips. Praktische tips bij solliciteren Van CV tot aan gesprek. Ledenevent PGGM 11 mei 2015 Petra Hulkenberg Sollicitatietips Praktische tips bij solliciteren Van CV tot aan gesprek Ledenevent PGGM 11 mei 2015 Petra Hulkenberg Agenda workshop Introductie Hoe bereiden organisaties zich voor? - Profiel - Gesprekstechnieken

Nadere informatie

Kennismaken met de beroepsbeoefenaar

Kennismaken met de beroepsbeoefenaar Kennismaken met de beroepsbeoefenaar Tijdens je oriëntatie bij een bedrijf kom je verschillende beroepsbeoefenaars tegen. Om meer te weten te komen over de beroepsmogelijkheden in de techniek, ga je interviews

Nadere informatie

Selecterende vacatureteksten schrijven

Selecterende vacatureteksten schrijven Selecterende vacatureteksten schrijven Gericht op BBL- en duale kandidaten Mieke Hees Aviso Communicatie 7 kenmerken van een goede vacaturetekst (voor opleidingen) 1. Verkoopt de baan/opleiding (jobmarketing)

Nadere informatie

Voorbereiden op het sollicitatiegesprek

Voorbereiden op het sollicitatiegesprek Lesdoel: De student weet meer over het en heeft een keer geoefend. Korte inhoud: De vacature is gevonden, de brief geschreven nu komt het aan de orde. Wat kun je verwachten? Oriëntatie Studenten hebben

Nadere informatie

SOLLICITATIEGESPREK? GEBRUIK DEZE 30 HANDIGE ZINNETJES

SOLLICITATIEGESPREK? GEBRUIK DEZE 30 HANDIGE ZINNETJES E-blog SOLLICITATIEGESPREK? GEBRUIK DEZE 30 HANDIGE ZINNETJES In loopbaan De voorbereiding op het sollicitatiegesprek is het halve werk. Helemaal als je weet welke vragen er op je afgevuurd worden tijdens

Nadere informatie

Communicatie NHB DEURNE

Communicatie NHB DEURNE Communicatie NHB DEURNE Sociale vaardigheden Het vermogen om goed met anderen om te kunnen gaan Inzicht in eigen gedrag Inzicht in gedrag van anderen Goed communiceren Zelfpresentaie Stemgebruik Houding

Nadere informatie

Luisteren en samenvatten

Luisteren en samenvatten Luisteren en samenvatten Goede communicatie, het voeren van een goed gesprek valt of staat met luisteren. Vaak denk je: Dat doe ik van nature. Maar schijn bedriegt: luisteren is meer dan horen. Vaak luister

Nadere informatie

H3 Instroom: werven, selecteren, aanstellen en inwerken

H3 Instroom: werven, selecteren, aanstellen en inwerken Samenvatting Personeelswerk 09-02-18 Sharon H3 Instroom: werven, selecteren, aanstellen en inwerken Organisaties hebben een hoop instrumenten en werkwijze waarmee organisaties werven, selecteren, aanstellen

Nadere informatie

Reader Gespreksvoering

Reader Gespreksvoering Reader Gespreksvoering Achtergrondinformatie Soorten vragen Actief Luisteren Slecht nieuws Gesprek Fasen in het gesprek Soorten Vragen In een gesprek kun je verschillende soorten vragen stellen. Al je

Nadere informatie

Professioneel communiceren: belangrijk onderdeel van dit boek en deze lessen DENK NA: WAAR KAN JE ALS JURIDICH MEDEWERKER TERECHTKOMEN?

Professioneel communiceren: belangrijk onderdeel van dit boek en deze lessen DENK NA: WAAR KAN JE ALS JURIDICH MEDEWERKER TERECHTKOMEN? Hoofdstuk 1 Leerdoelen pg 17 Link tussen leerdoelen en toets stof 1.1 Juridisch medewerker Algemene vaardigheden besproken: Op de hoogte zijn (kennis) Informatie op papier kunnen zetten Goed kunnen lezen

Nadere informatie

Branchetoetsdocument: Werving en selectie

Branchetoetsdocument: Werving en selectie pagina 1 van 5 Branchetoetsdocument: Werving en selectie Versie 4.0 VERVALLEN per -1-01-2011 en vervangen door Werving en selectie voor Alle Branches Deelbranche(s) Autowas Algemene beschrijving & doelstelling

Nadere informatie

Workshop Telefonisch Afspraken Maken

Workshop Telefonisch Afspraken Maken Workshop Telefonisch Afspraken Maken Alleen bellen als je wat hebt te vertellen! Waarom zijn we interessant voor elkaar? Bv gemeenschappelijke behoefte aan: - omzetvermeerdering; - inspiratie, leren van

Nadere informatie

Techniekkaart: Het houden van een interview

Techniekkaart: Het houden van een interview WAT IS EEN INTERVIEW? Een interview is een vraaggesprek. Wat een interview speciaal maakt, is dat je met een interview aan informatie kunt komen, die je niet uit boeken kunt halen. Als je de specifieke

Nadere informatie

Even kennismaken... Communicatie De essentie! Succesvol onderhandelen

Even kennismaken... Communicatie De essentie! Succesvol onderhandelen Succesvol onderhandelen Even kennismaken... Voornaam + naam Uw functie? Uw doelstellingen? Open positief-kritische houding Actiepunten Communicatie De essentie! Dixit: Paul Watzlawick, Villach 25.07.1921,

Nadere informatie

Naam uitzendbureau. Dossiernummer KvK. Postadres. Postcode en plaats. Bezoekadres. Mailadres factuur. Telefoon. Internetadres (website)

Naam uitzendbureau. Dossiernummer KvK. Postadres. Postcode en plaats. Bezoekadres. Mailadres factuur. Telefoon. Internetadres (website) Door het insturen van dit aanmeldingsformulier geeft u aan lid te willen worden van de ABU. Na uw aanmelding beoordeelt het secretariaat op basis van de screeningsresultaten of uw aanmelding wordt voorgedragen

Nadere informatie

Hoe betrek je succesvol een potentiële gever bij je organisatie? Wijzer Werven

Hoe betrek je succesvol een potentiële gever bij je organisatie? Wijzer Werven Hoe betrek je succesvol een potentiële gever bij je organisatie? Wijzer Werven Lambert Mutsaers Friend- & Fundraising 1. Cultuurverandering in je organisatie: een transformatie van het zenden van informatie

Nadere informatie

Tijdschrift Kindermishandeling April 2013 Onderwijsspecial deel 2. 8 tips voor een goed gesprek met je leerling

Tijdschrift Kindermishandeling April 2013 Onderwijsspecial deel 2. 8 tips voor een goed gesprek met je leerling 8 tips voor een goed gesprek met je leerling Edith Geurts voor Tijdschrift Kindermishandeling Het kan zijn dat je als leerkracht vermoedt dat een kind thuis in de knel zit. Bijvoorbeeld doordat je signalen

Nadere informatie

Privacy statement AllEqual BV Dit zijn wij Dit doen wij Welke gegevens verzamelen wij van jou Bezoek website

Privacy statement AllEqual BV Dit zijn wij Dit doen wij Welke gegevens verzamelen wij van jou Bezoek website Privacy statement AllEqual BV AllEqual BV respecteert de privacy van al haar kandidaten, uitzendkrachten, payrollmedewerkers, medewerkers, contactpersonen van opdrachtgevers, leveranciers en websitebezoekers.

Nadere informatie

SCHRIJVEN VOOR JE DOELGROEP

SCHRIJVEN VOOR JE DOELGROEP SCHRIJVEN VOOR JE DOELGROEP No tears in the writer, no tears in the reader. No surprise in the writer, no surprise in the reader. Robert Frost MNKE Schrijft verhalen en teksten voor verschillende opdrachtgevers.

Nadere informatie

Omgaan met afname zintuiglijke functies (horen, zien) tijdens de zorgverlening

Omgaan met afname zintuiglijke functies (horen, zien) tijdens de zorgverlening OPDRACHTFORMULIER Omgaan met afname zintuiglijke functies (horen, zien) tijdens de zorgverlening Naam student: Datum: Je houdt rekening met de afname van zintuiglijke functies (horen, zien) bij de zorgvrager.

Nadere informatie

Wie zijn wij? Onze dienstverlening. Waarom bewaren wij jouw persoonsgegevens?

Wie zijn wij? Onze dienstverlening. Waarom bewaren wij jouw persoonsgegevens? Privacyverklaring Wanneer je bij ons solliciteert of de keuze maakt in onze database opgenomen te worden als (potentieel) werkzoekende, dan zullen wij, Rochewood Insurance & Banking B.V. (hierna Rochewood),

Nadere informatie

INHOUD Over ons Finance 2 Business support Voorbereiding De juiste indruk achterlaten Het sollicitatiegesprek Sollicitatievragen beantwoorden 8

INHOUD Over ons Finance 2 Business support Voorbereiding De juiste indruk achterlaten Het sollicitatiegesprek Sollicitatievragen beantwoorden 8 INTERVIEWGIDS INHOUD Over ons 1 Finance 2 Business support 3 Voorbereiding 4 De juiste indruk achterlaten 5 Het sollicitatiegesprek 7 Sollicitatievragen beantwoorden 8 OVER ONS Walters People is een specialist

Nadere informatie

UITWERKING webcase solliciteren & vacature

UITWERKING webcase solliciteren & vacature UITWERKING webcase solliciteren & vacature mijn leerbedrijf Solliciteren, opdracht 3 opdracht 1 1. Mijn vijf tips voor het mailen van een sollicitatiebrief zijn: Je mailt jouw sollicitatiebrief als de

Nadere informatie

BELEID ARBEIDSBEMIDDELING & RE-INTEGRATIE 2012

BELEID ARBEIDSBEMIDDELING & RE-INTEGRATIE 2012 BELEID ARBEIDSBEMIDDELING & RE-INTEGRATIE 2012 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Bemiddelingsprocedure werkgever 3 2.1 Voorschriften plaatsing vacaturemelding in de media 3 2.2 Voorschriften plaatsing vacaturemelding

Nadere informatie

Zakelijke Gesprekken met Klanten Boomverzorging. Joost van Dijk

Zakelijke Gesprekken met Klanten Boomverzorging. Joost van Dijk Zakelijke Gesprekken met Klanten Boomverzorging Joost van Dijk Kennismaking, eerste contact PKlant belt, smst, appt of mailt PSchakel je aandacht naar het gesprek nu! P Wees welkom, het boomfeest begint!

Nadere informatie

DE ULTIEME SOLLICITATIEGIDS

DE ULTIEME SOLLICITATIEGIDS DE ULTIEME SOLLICITATIEGIDS HOOFDSTUK 1. 9 feiten over het zoeken van een baan. 1. Je moet het heft in eigen hand nemen. In plaats van zoeken op de traditionele manier en reageren op vacatures, begin je

Nadere informatie

Wijzer Werven. Friend- and Fundraising Skills. Lambert Mutsaers

Wijzer Werven. Friend- and Fundraising Skills. Lambert Mutsaers Wijzer Werven Lambert Mutsaers Friend- & Fundraising 1. Cultuurverandering in je organisatie: een transformatie van het zenden van informatie vanuit jouw eigen organisatie naar gericht inspelen op de behoefte

Nadere informatie

Mijn collega (of leidinggevende) hoort mij niet. En de werksfeer zou ook beter kunnen

Mijn collega (of leidinggevende) hoort mij niet. En de werksfeer zou ook beter kunnen Mijn collega (of leidinggevende) hoort mij niet. En de werksfeer zou ook beter kunnen Uitnodiging: focus op het webinar en leer hoe je met goede communicatie bereikt wat je graag wilt. Hoe doe je dat?.

Nadere informatie

10 Tips voor je LinkedIn-profiel

10 Tips voor je LinkedIn-profiel 10 Tips voor je LinkedIn-profiel LinkedIn is nog altijd dé netwerksite voor professionals. Behalve een netwerkfunctie, heeft LinkedIn ook steeds meer de functie van sollicitatiesite. Recruiters, headhunters

Nadere informatie

PRIVACYVERKLARING AVANTI UITZENDBUREAU B.V.

PRIVACYVERKLARING AVANTI UITZENDBUREAU B.V. PRIVACYVERKLARING AVANTI UITZENDBUREAU B.V. Avanti Uitzendbureau B.V. (hierna: Avanti) gaat zorgvuldig om met jouw persoonsgegevens. In deze verklaring geven wij aan hoe wij omgaan met jouw persoonsgegevens.

Nadere informatie

Les 9 - Bijlagen SOLLICITEREN, WIE ZIJN BEST DOET ZAL HET LEREN. HET CV.

Les 9 - Bijlagen SOLLICITEREN, WIE ZIJN BEST DOET ZAL HET LEREN. HET CV. Les 9 - Bijlagen SOLLICITEREN, WIE ZIJN BEST DOET ZAL HET LEREN. HET CV. Wat betekent cv letterlijk? Cv staat voor het latijnse curriculum vitae en vrij vertaald betekent het levensloop. Vrijwel elke werkgever

Nadere informatie

ROEMENIË WAAROM WERKEN IN ROEMENIË?

ROEMENIË WAAROM WERKEN IN ROEMENIË? 149 ROEMENIË Officiële taal Roemeens Bestuursvorm presidentiële republiek Bevolking 20,1 miljoen Hoofdstad Boekarest Valuta Roemeense leu (RON) Lid van de EU of EER EU Landnummer +40 Domeinextensie.ro

Nadere informatie

Pendelbemiddeling, wat is het

Pendelbemiddeling, wat is het Pendelbemiddeling, wat is het Pendelbemiddeling kan worden ingezet als het niet lukt de buren na 1 intake gesprek bij elkaar te brengen voor een gezamenlijk gesprek en de bemiddelaars van oordeel zijn

Nadere informatie

Solliciteren kun je leren!

Solliciteren kun je leren! Solliciteren kun je leren! EVEN VOORSTELLEN Tatjana van het Groenewoud (adviseur werktuigbouwkunde) Marvin Moreira (adviseur werktuigbouwkunde) Continu is intermediair voor techniek en brengt vraag en

Nadere informatie

> Ik luister met de bedoeling. > Ik leer jouw taal, zowel. > Ik maak het veilig voor jou, > Ik ga op zoek naar waar de

> Ik luister met de bedoeling. > Ik leer jouw taal, zowel. > Ik maak het veilig voor jou, > Ik ga op zoek naar waar de Bijlagen 56 Bijlage 1 Verschillen tussen een discussie en een bezoek Het is van groot belang dat je het moment leert herkennen dat een gesprek over een bepaald onderwerp niet goed gaat. Als je beiden reactief

Nadere informatie

Het gesprek is een eerste kennismaking voor beide partijen en heeft als doel een antwoord te krijgen op de volgende twee vragen:

Het gesprek is een eerste kennismaking voor beide partijen en heeft als doel een antwoord te krijgen op de volgende twee vragen: Sollicitatiegesprek De uitnodiging En dan is het zover: je wordt uitgenodigd voor een sollicitatiegesprek. Je bent nu door de eerste selectie heen en dat betekent in ieder geval dat je brief, CV en eventueel

Nadere informatie

Algemene tips voor het schrijven van een sollicitatiebrief

Algemene tips voor het schrijven van een sollicitatiebrief Algemene tips voor het schrijven van een sollicitatiebrief Schrijf een goede sollicitatiebrief Schrijf een overtuigende sollicitatiebrief. Zorg ervoor dat je sollicitatiebrief nieuwsgierigheid opwekt bij

Nadere informatie

Nieuwsbrief januari 2015

Nieuwsbrief januari 2015 Graag willen wij even bij u onder de aandacht brengen: Wij zijn een gespecialiseerd uitzendbureau in de Bouw, Groen, Industrie, GWW, techniek, logistiek, productie en kantoor. onderscheidt zich in de markt

Nadere informatie

Kosten: laag Tijdinvestering: laag respons: laag Eisen: minder hoog (werkgever hoopt zo op meer reacties uit de organisatie zelf)

Kosten: laag Tijdinvestering: laag respons: laag Eisen: minder hoog (werkgever hoopt zo op meer reacties uit de organisatie zelf) De arbeidsmarkt De werkgeversmarkt Werkgevers proberen in hun marktkraam zoveel mogelijk zaken uit te stallen die werkzoekenden ervan moeten overtuigen dat de baan, waar zij een vacature voor hebben, de

Nadere informatie

Gesprekskaarten pedagogisch handelen

Gesprekskaarten pedagogisch handelen Gesprekskaarten pedagogisch handelen Samenwerkingsproject Samen Opleiden tussen Peel en Maas en Dommel en Aa Themagroep Pedagogisch Handelen kaarten.indd 1 28-01-17 19:17 kaarten.indd 2 28-01-17 19:17

Nadere informatie

Privacystatement Succession Recruitment

Privacystatement Succession Recruitment Privacystatement Succession Recruitment Dank voor jouw interesse in Succession Recruitment en onze dienstverlening. Ten behoeve van deze dienstverlening verwerken wij jouw persoonsgegevens. We blijven

Nadere informatie

Privacy statement HighQ

Privacy statement HighQ Privacy statement HighQ Inhoud Waarom een Privacy statement?... 1 Wie zijn wij?... 1 Van wie verzamelen wij gegevens?... 2 Bezoekers website... 2 Kandidaten en sollicitanten... 2 Zakelijke relaties...

Nadere informatie

van tevoren vragen opschrijven om bij een sollicitatiegesprek te stellen.

van tevoren vragen opschrijven om bij een sollicitatiegesprek te stellen. CP2 solliciteren Als u in Nederland belangstelling heeft voor een vacature, kunt u gaan solliciteren. Meestal gaat u dan praten bij een bedrijf. Soms kunt u ook telefonisch solliciteren. In cruciale praktijksituatie

Nadere informatie

Gespecialiseerde rekrutering voor Labo, Quality Assurance en Productie

Gespecialiseerde rekrutering voor Labo, Quality Assurance en Productie Gespecialiseerde rekrutering voor Labo, Quality Assurance en Productie Waarom kiezen voor een job via Lab Support? Al onze Recruiters hebben een wetenschappelijk diploma én ervaring in de industrie waarvoor

Nadere informatie

wij begeleiden van werk naar werk

wij begeleiden van werk naar werk wij begeleiden van werk naar werk Koraal Groep Wij begeleiden van Werk naar Werk Als je hoort dat je boventallig bent of niet meer kunt werken in je huidige baan, wil je in actie komen. Maar wat kun je

Nadere informatie

Opleiding Intercedent.

Opleiding Intercedent. Opleiding Intercedent www.bpmo-academy.nl Wat doet een Intercedent? Een intercedent is iemand die bemiddelt tussen werkzoekende mensen en bedrijven die werknemers zoeken. Meestal werken intercedenten logischerwijs

Nadere informatie

Praktijkinstructie Zakelijke communicatie 1 (CAL04.1/CREBO:50239)

Praktijkinstructie Zakelijke communicatie 1 (CAL04.1/CREBO:50239) instructie Zakelijke communicatie 1 (CAL04.1/CREBO:50239) pi.cal04.1.v2 ECABO, 1 september 2003 Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag worden vermenigvuldigd, overgenomen, opgeslagen of

Nadere informatie

Leerjaar 3: Lesopbouw en suggesties (incl. bewijzenblad) voor leerroute A

Leerjaar 3: Lesopbouw en suggesties (incl. bewijzenblad) voor leerroute A Leerjaar 3: Lesopbouw en suggesties (incl. bewijzenblad) voor leerroute A Thema 12: Het vinden van werk Praktijkkern c: Kiezen en solliciteren naar passende stageplek Thema Praktijkkern 12. Het vinden

Nadere informatie

STARR-interview in theorie & praktijk

STARR-interview in theorie & praktijk 1.3 STARR-interview in theorie & praktijk Een sollicitant goed inschatten, is geen sinecure. Op basis van een kort gesprek, eventueel in combinatie met een praktische proef beoordeelt u als werkgever of

Nadere informatie

WERVINGSPLAN EN MIDDELEN

WERVINGSPLAN EN MIDDELEN WERVINGSPLAN EN MIDDELEN De wervingscirkel: doel doelgroep boodschap middelen organisatie Als je aan werving wilt doen, wil je mensen overtuigen dat jouw organisatie hen graag als vrijwilliger zou willen.

Nadere informatie

Onderwerpen. Wat kun je meenemen?

Onderwerpen. Wat kun je meenemen? Werk zoeken Dit thema gaat over werk zoeken in Amersfoort en omgeving. Onderwerpen Vacatures zoeken Het UWV-werkbedrijf Uitzendbureaus Netwerken Stap 1 Introductie Wat kun je meenemen? printfoto nr.47

Nadere informatie

Feedback ontvangen. Feedback ontvangen is moeilijk. Hoe gaan we om met feedback?

Feedback ontvangen. Feedback ontvangen is moeilijk. Hoe gaan we om met feedback? 2 7 Feedback ontvangen Feedback kun je zien als een cadeau. Je kunt het aannemen, uitpakken en er je voordeel mee doen. Of je neemt het cadeau aan, bedankt de gever en legt het vervolgens in een kast om

Nadere informatie

INHOUD. Over ons 3. Finance 4. Business support 5. Voorbereiding 6. De juiste indruk achterlaten 8. Het sollicitatiegesprek 10

INHOUD. Over ons 3. Finance 4. Business support 5. Voorbereiding 6. De juiste indruk achterlaten 8. Het sollicitatiegesprek 10 INTERVIEWGIDS INHOUD Over ons 3 Finance 4 Business support 5 Voorbereiding 6 De juiste indruk achterlaten 8 Het sollicitatiegesprek 10 Sollicitatievragen beantwoorden 11 2 WALTERS PEOPLE INTERVIEWGIDS

Nadere informatie

Inge Test 07.05.2014

Inge Test 07.05.2014 Inge Test 07.05.2014 Inge Test / 07.05.2014 / Bemiddelbaarheid 2 Bemiddelbaarheidsscan Je hebt een scan gemaakt die in kaart brengt wat je kans op werk vergroot of verkleint. Verbeter je startpositie bij

Nadere informatie

START JE EIGEN STC KANTOOR

START JE EIGEN STC KANTOOR START JE EIGEN STC KANTOOR MEER INFORMATIE - FEITEN - FORMULE - FREELANCE WELKOM BIJ STC GROEP 03 FREELANCE Freelance is crisisbestendig! In 15 jaar tijd is het aantal freelance formules in Nederland meer

Nadere informatie

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Hoe presenteer ik mijzelf? Wat wil ik? Zorg voor je carrière Door het dagelijkse contact met mijn coach

Nadere informatie