1. Bent u het met ons eens dat niet alle overwegingen uit het amendement zijn meegenomen in het door Kragten uitgevoerde onderzoek zijn meegenomen?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1. Bent u het met ons eens dat niet alle overwegingen uit het amendement zijn meegenomen in het door Kragten uitgevoerde onderzoek zijn meegenomen?"

Transcriptie

1 Raadsvergadering d.d. 14 juli 2015 Raadsnota nummer nderwerp: Reconstructie Rotonde Bromtol Vragen van fractie PvdA Naam raadslid: Anton van Opzeeland 1. Bent u het met ons eens dat niet alle overwegingen uit het amendement zijn meegenomen in het door Kragten uitgevoerde onderzoek zijn meegenomen? Nee. De moties en amendementen uit de Raadsvergadering van 23 april 2013 zijn zorgvuldig teruggekomen in het vervolgonderzoek. De positie van de fietser is leidend geweest voor de keuze van de voorkeursoplossing zoals die nu voor ligt. Juist vanwege de veiligheid van de fietser zijn bepaalde afwegingen gemaakt waarbij tevens de verkeersafwikkeling op lange termijn (robuustheid) moest worden gegarandeerd. Bewust is er voor gekozen om de rotonde in groter verband te bezien en in relatie te brengen met de regionale verkeersstructuur (gemotoriseerd verkeer en langzaam verkeer). In dat kader zijn ook aanvullende verkeersonderzoeken uitgevoerd (tellingen en kentekenonderzoek) om daarmee te kunnen onderbouwen dat de voorgestelde oplossingsrichting uit oogpunt van kosteneffectiviteit te verantwoorden is. 2. Bent u het met ons eens dat het eigenlijke probleem is dat er in de avondspits teveel voertuigen van het bedrijventerrein af komen? Een van de problemen in de avondspits is het verkeer dat het bedrijventerrein via de Technologieweg verlaat. Daarnaast ontstaat in de ochtendspits ook een aanzienlijke wachtrij op de Weststadweg vanaf de A59 richting Oosterhout. De bereikbaarheid van Oosterhout en bedrijventerrein Weststad komt daarmee in het geding. In de nabije toekomst, na realisatie van woningbouw en intensivering van verkeer vanuit Weststad (aantrekken van logistieke sector), komt de doorstroming nog verder onder druk te staan. 3. Waarom is in de onderzoeksopdracht niet opgenomen dat ook het gewoontegedrag wordt onderzocht? Wij veronderstellen dat u bedoelt; het gewoontegedrag van weggebruikers die vanaf de aansluiting Made de route Weststadweg Bovensteweg verkiezen boven de route via knooppunt Hooipolder. Uit het kentekenonderzoek blijkt dat de hoeveelheid doorgaand verkeer dat deze route kiest in relatie tot de totale hoeveelheid verkeer op de Weststadweg relatief beperkt is. Daarbij komt dat ontwikkelingen omtrent aanpassingen op knooppunt Hooipolder op dermate lange termijn spelen dat hierop in deze studie nauwelijks op ingespeeld kan worden. Het gewoontegedrag is in deze studie dan ook als een gegeven beschouwd waarbij we niet de ambitie hebben gehad dat gewoontegedrag met een alternatieve oplossing op de rotonde Bromtol te beperken. 4. Kunt u aangeven of en welke maatregelen er zijn besproken of onderzocht om de hoeveelheid verkeersbewegingen vanaf het bedrijventerrein in de spits (drastisch)

2 terug te dringen? Bijvoorbeeld wisselende werktijden, e-bikes, carpool, etc Deze maatregelen zijn niet onderzocht maar zijn wel kort in de klankbordgroep aan de orde geweest. Het oplossend vermogen van mensgerichte maatregelen is als laag ingeschat. Bovendien valt of staat een goede uitvoering hiervan met de medewerking van de bedrijven en medewerkers op Weststad. Een reconstructie van de infrastructuur geeft een zekergestelde verhoogde capaciteit. 5. Welke resultaten leverde dit op? n.v.t. 6. Kunt u, bijvoorbeeld met behulp van kentekenonderzoek, inzicht geven in de reisafstanden van medewerkers op de bedrijventerreinen Weststad Wijsterd? In theorie is dit mogelijk, maar daarvoor is aanvullend onderzoek noodzakelijk. Dit onderzoek valt buiten de scope van het onderzoek naar de beste oplossing voor de rotonde Bromtol. Bijvoorbeeld aan de hand van postcodes zijn analyses te maken van herkomsten en bestemmingen van werknemers. Op basis hiervan kunnen bedrijven aan de slag gaan met vervoermanagement om individuele werknemers te bewegen om bijvoorbeeld met een (elektrische) fiets naar het werk te komen. In deze studie is daar geen rekening mee gehouden. Tevens is de verwachting dat het om dermate kleine aantallen werknemers gaat die hun gedrag veranderen dat dit geen invloed heeft op de verkeersafwikkeling op de rotonde op lange termijn. 7. Wat is het effect van de reconstructie op de verkeersintensiteit en de wachttijd ter hoogte van de kruising met de Haasdijk en het viaduct A59? Waarom is dit niet terug te vinden in het onderzoek? Antwoord De huidige intensiteiten van het gemotoriseerd verkeer op de Stelvenseweg bedragen circa motorvoertuigen per etmaal (in beide richtingen dus 600 motorvoertuigen vanuit Den Hout richting rotonde). Aangenomen dat na afsluiting van de Stelvenseweg 50% van het verkeer via de Vrachelseweg en 50% via de Haasdijk Den Hout verlaat, betekent dit dat per etmaal circa 300 motorvoertuigen extra vanaf de Haasdijk de Weststadweg op moeten rijden. Een spitsuur maakt conform landelijke gemiddelden 8,6% uit van de totale etmaalintensiteit. Dit betekent dat in een spitsuur circa 26 voertuigen extra vanuit de Haasdijk de Weststadweg oprijden. Dit betekent circa 1 auto extra per 2 minuten, wat leidt niet leidt tot daadwerkelijk langere wachttijden op dit kruispunt dan nu het geval is. 8. Wat is het effect van de reconstructie op de wachttijden, m.n. in de spits, bij de aansluiting Hespelaar Haasdijk, komende vanuit Den Hout? Zie antwoord bij vraag 7 9. Wat is het effect van de reconstructie op de wachttijden bij de VRI voor de oprit A27 en de VRI ter hoogte van de kruising Max Havelaardreef Bovensteweg (bij Opelcentrum)?

3 Dit effect is te verwaarlozen. Reconstructie van de rotonde betekent niet dat wordt ingegrepen in de hoofdstructuur van het gemotoriseerd verkeer. Extra verkeer via de Weststadweg en Burgemeester Huijbregts Schiedonlaan is dan ook niet te verwachten. Daarbij komt dat de afstand tussen de rotonde Bromtol en de genoemde kruispunten dermate groot is dat het verkeer diffuus bij de genoemde kruispunten aankomt (pelotondiffusie). Op het tussenliggend wegvak liggen dermate veel aansluitingen dat dit de verkeersstroom vanaf de rotonde als het ware uit elkaar trekt. 10. Welk effect heeft de reconstructie de rotonde op het uitgaande verkeer dat via de Energieweg het bedrijventerrein wil verlaten naar de Weststadweg? Betekent dit dat hier na de reconstructie een nieuw probleem ontstaat? Een betere doorstroming op de rotonde Bromtol leidt ertoe dat verkeer vanuit Weststad via de Technologieweg vlotter wordt afgewikkeld. Er is juist geen reden meer om via de Energieweg het bedrijventerrein te verlaten. Het probleem wordt dus niet verlegd naar de Energieweg. 11. Welk effect heeft het toelaten van landbouwverkeer op de verkeersafwikkeling op de Weststadweg? Wordt het probleem hiermee niet nog veel groter en staat straks de hele dag door het verkeer vast? De hoeveelheid landbouwverkeer dat als gevolg van het afsluiten van de Stelvenseweg moet omrijden via de Haasdijk en gebruik moet maken van de Weststadweg is dermate gering dat dit slechts marginaal invloed heeft op de verkeersafwikkeling. 12. Wat is het effect van de reconstructie van de rotonde op de evenementen in Den Hout? Denk aan Jaarmarkt, Paaspop, Steprace, Motorcross, Ronde van de Houtse Linies. De evenementen Jaarmarkt en Motorcross zullen gevolgen ondervinden van de afsluiting van de Stelvenseweg. Met de organisaties van deze evenementen zal in overleg worden getreden. 13. Betekent de reconstructie dat er na de reconstructie aan deze kant van het dorp geen goede verkeersafwikkeling meer mogelijk is wanneer evenementen worden georganiseerd? De verkeerscirculatie rondom evenementen in De Hout zal worden aangepast in overleg met de betreffende organisatoren, op een zodanige wijze dat de openbare orde en verkeersveiligheid geborgd blijft. 14. In de buurt van de rotonde, aan de Stelvenseweg, ligt een bushalte. Hiervan maken ook medewerkers op het bedrijventerrein gebruik. Hoeveel passagiers maken er dagelijks, gemiddeld, gebruik van deze busverbinding? Het gemiddeld aantal personen dat gebruik maakt van de bushalte aan de Stelvenseweg met buslijn 224 is 4 á 6 personen per dag (bron: Arriva). Door de chauffeurs wordt een duidelijke relatie gezien richting Weststad (gefco). De relatie met de zorgboerderij is zeer

4 beperkt. Het openbaar vervoersbedrijf heeft in het verleden meermaals aangegeven geen rendabele buslijn richting Weststad op te kunnen zetten. Daarvoor is het aantal gebruikers te laag. Binnenkort is er een overleg met Arriva om de gevolgen van de reconstructie van de rotonde te bespreken en te komen tot een gewijzigde lijnvoering. Bedrijvenvereniging Weststad heeft in het verleden aangegeven zélf vervoer op te gaan zetten. 15. In het onderzoek missen we de inbreng van het vervoersbedrijf dat het busvervoer verzorgt. Waarom is dit niet meegenomen? In de klankbordgroep zijn de meest relevante belangengroeperingen opgenomen. De busmaatschappij maake hier inderdaad geen onderdeel van uit. De gevolgen op het buslijnennetwerk is volgend op de reconstructieplannen. Wij zijn hierover reeds in overleg met Arriva. 16. Klopt de aanname dat na de reconstructie de bereikbaarheid van het bedrijventerrein, via openbaar vervoer, verslechtert? Arriva voert het beleid om kerkdorpen met openbaar vervoer te ontsluiten via buurtbussen. Bij het vervallen van de Stelvenseweg zal de lijn 224 volledig toe worden gewezen aan Den Hout. Daardoor vermindert de bereikbaarheid van industrieterrein Weststad per openbaar vervoer. Bedrijvenvereniging Weststad heeft in het verleden aangegeven zélf vervoer op te gaan zetten. 17. Als nadeel van de variant van de Leefbaarheidswerkgroep geeft u aan (citaat) Het oorspronkelijke idee van een bypass wordt hiermee teniet gedaan. Een bypass is juist bedoeld voor extra afwikkelingscapaciteit en vlotte verkeersafwikkeling. Door het realiseren van een extra rotonde gaat het effect van een bypass grotendeels verloren, waardoor er geen sprake meer is van een bypass Kunt u met cijfers onderbouwen wat u daarmee bedoelt? Hoe groot is dit effect? Cijfermatig is dit niet te onderbouwen, omdat daar aanvullend onderzoek voor noodzakelijk is. Daartoe zou de door de Leefbaarheidswerkgroep ingebrachte variant modelmatig moeten worden doorgerekend of gesimuleerd. Echter, zonder cijfermatig onderbouwing is aan te geven dat een rotonde in de bypass een dermate negatieve invloed heeft op de doorstroming waardoor de by-pass geen meerwaarde meer biedt. De winst in afwikkeling en doorstroming wordt teniet gedaan door een extra rotonde. Daarnaast kent deze variant een aanzienlijk ruimtebeslag en is het een dermate onlogische oplossing dat dit juist onzeker weggedrag in de hand gaat werken. Men heeft immers de keuze uit twee rotondes. Dit is niet logisch en duidelijk. Hiermee is uiteindelijk de verkeersveiligheid niet gediend. 18. Een variant op het voorstel van de Leefbaarheidswerkgroep kan zijn dat er in de bypass een gelijkvloerse kruising met VRI wordt geplaatst i.p.v. een extra rotonde.

5 Deze VRI kan zo worden ingesteld dat hij alleen (kort) werkt bij aanbod van en naar de Stelvenseweg. Zou u ons, kwalitatief en kwantitatief onderbouwd, willen aangeven of dit een haalbaar alternatief is? Hiervoor gelden dezelfde overwegingen dan genoemd in het antwoord op de vorige vraag. Een verkeerslicht in de bypass ter plaatse van de kruising met de Stelvenseweg doet afbreuk aan de functie van de bypass, doorstroming. Daarnaast verwacht een weggebruiker niet dat hij in een bypass moet stoppen voor een verkeerslicht. Het gevolg is dat de weggebruiker eerder zal kiezen voor de rotonde waarmee de verkeersafwikkeling op de rotonde zelf zal verslechteren. Ook uit oogpunt van verkeersveiligheid verdient het niet de voorkeur een verkeerslicht op deze kruising te plaatsen. Juist vanwege het beperkte verkeersaanbod op de Stelvenseweg leidt ertoe dat het verkeerslicht in de praktijk vaak op groen zal staan. Weggebruikers verwachten niet dat het licht toch ineens op rood staat waardoor de kans op roodlichtnegatie reëel is. Ten slotte zou een verkeerslicht betekenen dat verkeer richting Den Hout vanuit de rotonde wordt geconfronteerd met een verkeerslicht. Dit is hoogst ongebruikelijk en past niet in het verwachtingspatroon van de weggebruiker en draagt daarmee niet bij aan de verkeersveiligheid. Raadsvergadering d.d Raadsnota nummer: Bl Onderwerp: Bromtol rotonde Vragen van fractie: Naam raadslid: Maarten Velds 1. In hoeverre is er rekening gehouden met filevorming door overgang van 2 rijbanen naar 1 rijbaan (bij verlaten rotonde) op Weststadweg richting Made (afslag A59) en het risico dat deze file zelfs de rotonde blokkeert? In huidige toestand ontstaan alleen files vóór de rotonde. Simulatie van de voorgestelde oplossing laat zien dat dit knelpunt bij het verlaten van de rotonde zich niet voordoet. Het weefvak is dermate lang dat invoegen goed mogelijk is. Er ontstaat dus geen gevaar voor terugslag van een eventuele file tot op de rotonde, temeer omdat verkeer de rotonde verlaat en de snelheid dus toeneemt. Bij ongestoorde verkeersstroom vanaf de rotonde wordt verkeer vanaf de rotonde vlot afgewikkeld. 2. Is er ook overwogen om alleen een verdubbeling van de rotonde te realiseren vanaf oprit vanaf Weststad III tot afslag Weststadweg richting Made? Meeste vrachtverkeer hoeft dan niet de rotonde meer op, maar kan geleidelijk invoegen op Weststadweg, zonder risico`s op files op rotonde. De hoofdstroom van het verkeer betreft de relatie Made / A59 Oosterhout. Deze hoofdstroom is in het ontwerp gefaciliteerd door een dubbele rijstrook in de ene richting en een bypass in de andere richting. 3. Waarom wordt er verwacht dat met de tot nu toe geplande aanpassing van Hooipolder (Flyover richting Utrecht) problemen met sluipverkeer door Oosterhout

6 verleden tijd zal zijn? Dit zeker in het licht van het feit dat voorzitter BZW (Brabants Zeeuwse Werkgeversvereniging) Oosterhout juist de verwachting uitspreekt dat de problemen richting west-oost en richting zuiden zullen blijven bestaan? De modelstudie uitgevoerd door Goudappel Coffeng laat zien dat deze aanpassingen in 2030 leiden tot een kleine toename van 500 motorovertuigen per etmaal op de Weststadweg tussen de aansluiting Made en de rotonde Bromtol ten opzichte van de huidige situatie. Het gaat hier met name om plaatselijk verkeer wat door het vervallen van afrit 34 (Raamsdonksveer) door Oosterhout andere routes gaat zoeken. Raadsvergadering d.d. 14 juli 2015 Raadsnota nummer: BI Onderwerp: Reconstructie rotonde bromtol Vragen van fractie: GroenLinks Naam raadslid: Uhro van der Pluijm VRAGEN 1. Nota, pagina 3: "De aanpassingen aan knooppunt Hooipolder...zal leiden". Wordt hiermee geïmpliceerd dat afrit 33 op de A59 niet wordt opgewaardeerd, zoals eerder gepland? In het voorkeursalternatief is beschreven dat afrit 33 (Oosterhout) voorzien zal worden van een nieuwe verbinding richting Raamsdonksveer. 2. Nota, pagina 4: In het deel "De maatregelen omvatten...van de Haasdijk" wordt gesproken over 'attentieverhogende maatregelen'. Wat houden deze maatregelen concreet in? Rondom de fietsoversteek Weststadweg/ Haasdijk zullen borden worden geplaatst met daarop verkeersbord J24 (let op!; overstekende fietsers). Op de hoeken van het bord zullen led-lichten automobilisten attenderen op kruisend fietsverkeer. Deze ledlichten gaan branden op het moment er zich een fietser aandiend (gedetecteerd via bv. radar). De led-lichten zullen voor die fietsers zelf niet zichtbaar zijn. 3. Onderzoeksrapport, onder punt 2.4: Waarom is gekozen voor deze tijdstippen bij het tellen van de fietsers vanuit de Stelvenseweg? Bewust is gekozen om het aantal fietsers op de Stelvenseweg in de ochtendspits te tellen op een dinsdag en donderdag buiten een vakantieperiode. Deze dagen gelden doorgaans als representatieve dagen. De keuze voor de ochtendspits is ingegeven door het feit dat we inzichtelijk wilden hebben hoeveel fietsers vanuit Den Hout nu daadwerkelijk een relatie hebben met bedrijventerrein Weststad III. 4. Heeft de reconstructie van de rotonde mogelijke consequenties voor het Alternatieve 380kV-tracé A59 Midden? De beoogde reconstructie van de rotonde geeft geen consequenties voor het 380kV-

7 tracé A59 midden. Raadsvergadering d.d.: Raadsnota nummer: BI Onderwerp: Reconstructie rotonde Bromtol Vragen van fractie CDA Naam raadslid: Ruben Jacobs VRAGEN 1. Uit de raadsnota valt op te maken dat er subsidie zal worden aangevraagd. Wat zijn hiervoor de voorwaarden en hoe komt het subsidiebedrag tot stand? Voor de reconstructie van de rotonde kan cofinanciering bij de provincie worden aangevraagd. Dit op basis van de subsidieregeling Verkeer en Vervoer Noord- Brabant. In de notitie Beter Bereikbaar Brabant is de rotonde benoemd als knelpunt. De opgave van de locatie is daarom het vergroten van de doorstromingscapaciteit. Door de reconstructie naar een turborotonde wordt de capaciteit fors vergroot. De kans op cofinanciering is daarom aanzienlijk. De Hespelaar en Haasdijk maken onderdeel uit van het regionale utilitaire fietsnetwerk. Op het moment dat hier veiligheidsmaatregelen worden getroffen staat daar cofinanciering tegenover. In de subsidieregeling kunt u een volledige beschrijving van de voorwaarden teruglezen. Binnen de GGA regio Breda worden de jaarlijks beschikbare gelden verdeeld over de ingebrachte voorstellen vanuit de betreffende gemeenten. Het bedrag aan cofinanciering komt tot stand op basis van normbedragen. Voor een turborotonde staat een normbedrag en voor vrijliggende fietspaden wordt een normbedrag per strekkende meter gerekend. Het ontwerp van de turborotonde en achterliggende studie zijn voorgelegd aan de provincie en GGA regio Breda. De eerste geluiden over de cofinancieringsmogelijkheden zijn positief. 2. In de gesprekverslagen is terug te lezen dat er een aantal suggesties is gedaan voor mogelijke varianten. Welke varianten zijn er onderzocht en op welke punten zijn deze al dan niet afgevallen of meer of minder wenselijk? Kan dit bij voorkeur schematisch worden weergegeven? Er zijn inderdaad diverse varianten onderzocht: - knierotonde met bypass met 5 aansluitende takken met - gelijkvloerse fietsoversteek - fietstunnel vanaf de Stelvenseweg onder de Weststadweg naar de Distributieweg - fietstunnel in het verlengde van de Stelvenseweg richting Technologieweg - fietsbrug in het verlengde van de Stelvenseweg aan de westzijde van de rotonde naar de Brieltjensweg - rotonde in de bypass als kruispunt met de Stelvenseweg > Deze varianten zijn afgevallen vanwege onvoldoende verkeersveiligheid voor gemotoriseerd verkeer en fietsverkeer, onvoldoende robuustheid, lage kosteneffectiviteit en sociale onveiligheid bij toepassing van tunnels.

8 - knierotonde met bypass met 4 aansluitende takken met - fietstunnel vanaf de Stelvenseweg onder de Weststadweg naar de Distributieweg - fietstunnel in het verlengde van de Stelvenseweg richting Technologieweg - fietsbrug in het verlengde van de Stelvenseweg aan de westzijde van de rotonde naar de Brieltjensweg > Deze varianten zijn afgevallen vanwege een lage kosteneffectiviteit van ongelijkvloerse fietsoversteken en sociale onveiligheid bij toepassing van tunnels - knierotonde met bypass met 4 aansluitende takken met alleen een fietsoversteek over de Brieltjensweg > Dit is de voorkeursvariant 3. Zijn er opties onderzocht om de hoofdstroom (A59-Oosterhout) te ontvlechten van de andere 3 takken op de rotonde? Zo ja, welke en met welke uitkomst? Zo niet, waarom niet? Ja, we hebben analoog aan de afwegingen die gemaakt zijn voor een ongelijkvloerse oplossing voor het langzaam verkeer, ook een ongelijkvloerse oplossing voor de hoofdstroom van het gemotoriseerd verkeer in de afweging betrokken. Hiermee wordt een aantal conflicterende verkeersstromen weggenomen hetgeen voor de verkeersafwikkeling duidelijk winst oplevert. Echter, net als bij de ongelijkvloerse oplossing voor de fietsers hebben we ons afgevraagd of een dermate grote investering (ruimtelijk en financieel) opweegt tegen de meerwaarde ten opzichte van het gelijkvloers oplossen van het knelpunt. Daaruit is geconcludeerd dat ontvlechting in de vorm van een tunnel of viaduct voor gemotoriseerd verkeer niet kosteneffectief is en daarom niet is meegenomen in de verdere afwegingen. 4. Is er onderzocht of een extra ontsluiting van Weststad een uitkomst biedt voor het onderliggende probleem dat deze nota poogt op te lossen, de stromen van en naar het bedrijventerrein? Zo ja, wat zijn hier de uitkomsten van? Zo niet, waarom is dit niet onderzocht? Ten behoeve van de verkeersveiligheid is het wenselijk om het aantal kruispunten en oversteken zoveel als mogelijk te beperken. Elk extra punt waar verkeer kan uitwisselen geeft een extra risico op conflicten tussen voertuigen onderling. Daarnaast komt een extra aansluiting niet ten goede aan de verkeersdoorstroming. 5. Onder het kopje Wat mag het kosten? valt te lezen dat het merendeel van de kosten aan de reconstructie van de rotonde is toe te schrijven. Wat is de hoogte van deze kosten en wat zijn de kosten voor de renovatie van de bestaande verharding welke met de reconstructie van de rotonde Bromtol worden gecombineerd? De totale kosten van reconstructie van de rotonde bromtol zijn geraamd op 2,5 miljoen. Het deel aan onderhoud (opbreken en afvoeren oude fundatie) hierbinnen is geraamd op ,- Op het moment dat de bestaande rotonde en aansluitende wegen worden gerenoveerd bedragen de kosten hiervan ca. 1,2 miljoen. 6. Landbouwverkeer gaat gebruikmaken van de Weststadweg. Is er een inschatting gemaakt van de hoeveelheid landbouwvoertuigen en de vertraging die dit betekent voor al het overige verkeer? Hoe staat deze nieuwe vertraging in verhouding tot de

9 huidige wachttijden voor de rotonde? De hoeveelheid landbouwverkeer dat als gevolg van het afsluiten van de Stelvenseweg moet omrijden via de Haasdijk en gebruik moet maken van de Weststadweg is dermate gering dat dit slechts marginaal invloed heeft op de verkeersafwikkeling. 7. In het rapport van Kragten is het volgende te lezen op pagina 52: Voor de lange termijn is een fietsbrug over de A59 en de Weststadweg in combinatie met een herinrichting van het wegvak Hespelaar - Haasdijk kostbaar en ingrijpend (totale kosten geraamd op 2,85 min) en daardoor vooralsnog niet haalbaar, ook al is hiermee een drukke utilitaire en recreatieve fietsrelatie structureel gediend. Uit deze formulering valt op te maken dat de voorgestelde maatregelen in de raadsnota tijdelijk zijn. Op welke termijn is deze aanvullende investering aan de orde? De fietsstroken op de Hespelaar en Haasdijk hebben een permanent karakter. Wat betreft de fietsbrug over de Weststadweg en rijksweg A59 is geconcludeerd dat met name déze investering fors is. Vooral in relatie tot de plannen om afrit 32 (Made) geheel te reconstrueren en te voorzien van verkeerslichten. Het advies is juist om infrastructuur te combineren; de (vrijliggende) fietsbrug niet aan te leggen; maar in te zetten op het naar voren halen (in tijd) van de reconstructie afrit Made en daarmee de fietsveiligheid maximaal te waarborgen. Tót die tijd is de attentieverhogende maatregel op de fietsoversteek Weststadweg/ Haasdijk voorzien.

RECONSTRUCTIE ROTONDE BROMTOL Toelichting Den Hout 7 april 2016

RECONSTRUCTIE ROTONDE BROMTOL Toelichting Den Hout 7 april 2016 Toelichting Den Hout 7 april 2016 1 Agenda 2 1. Toelichting variantenonderzoek 8 varianten 2. Probleemanalyse Beoordeling huidige situatie Beoordeling situatie 2030 t.o.v. 2015 3. Kenmerken van de varianten

Nadere informatie

Bestemmingsplan. Bedrijventerrein Vorstengrafdonk - Oss bijlage 11 bij toelichting. Onderzoek ontsluiting Vorstengrafdonk december 2008

Bestemmingsplan. Bedrijventerrein Vorstengrafdonk - Oss bijlage 11 bij toelichting. Onderzoek ontsluiting Vorstengrafdonk december 2008 Bestemmingsplan Bedrijventerrein Vorstengrafdonk - Oss - 2013 bijlage 11 bij toelichting Onderzoek ontsluiting Vorstengrafdonk december 2008 Bestemmingsplan Bedrijventerrein Vorstengrafdonk - 2013 bijlage

Nadere informatie

PLANSTUDIE N324 OSS-GRAVE Wegvak gemeente Landerd

PLANSTUDIE N324 OSS-GRAVE Wegvak gemeente Landerd Wegvak gemeente Landerd 1 AGENDA 2 - Inleiding wethouder Roelofs - Scope herijkte planstudie - Projectteam - Kansen - Vervolgproces & planning - Uitgangspunten - Resultaat - Beantwoording vragen SCOPE

Nadere informatie

Hoe verandert uw route naar de A20? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting A20 Moordrecht

Hoe verandert uw route naar de A20? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting A20 Moordrecht Hoe verandert uw route naar de? Stap voor stap naar een nieuwe aansluiting Dit is een uitgave van Rijkswaterstaat www.rijkswaterstaat.nl 0800-8002 (gratis, dagelijks 06.00-22.30 uur) maart 2014 cd0314ck001

Nadere informatie

Gemeente Heusden. Aanvullend onderzoek aansluitingen Drunen Eindrapport

Gemeente Heusden. Aanvullend onderzoek aansluitingen Drunen Eindrapport Gemeente Heusden Aanvullend onderzoek aansluitingen Drunen Eindrapport Gemeente Heusden Aanvullend onderzoek aansluitingen Drunen Eindrapport Datum 10 april 2008 HSE046/Wnj/0422 Kenmerk Eerste versie Documentatiepagina

Nadere informatie

Herinrichting N270 Via Venray fase 1

Herinrichting N270 Via Venray fase 1 Via Venray Herinrichting N270 Via Venray fase 1 Klankbordgroepen *22 mei 2017, 18.30 uur 20.30 uur *23 mei 2017, 15:30 uur 17:30 uur Via Venray Provincie Limburg Ron Baars Riny van Deursen projectmanager

Nadere informatie

Herinrichting oostelijke aansluiting A27/N629

Herinrichting oostelijke aansluiting A27/N629 Herinrichting oostelijke aansluiting A27/N629 De reconstructie van de provinciale weg Oosterhout Dongen, de N629, wordt in twee fasen uitgevoerd. De eerste fase, deelproject 1, betreft de herinrichting

Nadere informatie

Snelfietsroute Sittard - Maastricht

Snelfietsroute Sittard - Maastricht Snelfietsroute Sittard - Maastricht Quick scan tracé Meerssen Albert Erhardt Agenda 1. Korte terugblik en vraagstelling 2. Mogelijke tracé s 3. Beoordeling van de tracés Oost en West 4. Voorkeursvariant

Nadere informatie

Alternatieven afsluiting aansluiting Schiedam-centrum

Alternatieven afsluiting aansluiting Schiedam-centrum Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Afwaarderen (minder aantrekkelijk maken voor doorgaand verkeer) van de Boerendijk tussen de Hoge Rijndijk en de Chrysantstraat

Afwaarderen (minder aantrekkelijk maken voor doorgaand verkeer) van de Boerendijk tussen de Hoge Rijndijk en de Chrysantstraat Scenario 1: Optimalisering huidige verkeersnetwerk woerden West Aanpassen van kruispunt Hollandbaan Waardsebaan verkeerslichtenregelinstallatie (VRI), Boerendijk Chrysantstraat (VRI), Boerendijk Hoge Rijndijk(rotonde).

Nadere informatie

Uitwerking verkeersonderzoek Olst. Informatieavond. 16 mei 2018

Uitwerking verkeersonderzoek Olst. Informatieavond. 16 mei 2018 Uitwerking verkeersonderzoek Olst Informatieavond 16 mei 2018 2 Agenda vanavond Aanleiding Verbeteren Leefbaarheid en Veiligheid in Olst Eerder onderzoek rondweg Olst Jan Hooglandstraat Twee varianten

Nadere informatie

Uitwerking thema avond verkeer Huis ter Heide 3 juni 2019

Uitwerking thema avond verkeer Huis ter Heide 3 juni 2019 Uitwerking thema avond verkeer Huis ter Heide 3 juni 09 Inhoudsopgave:. Zorgpunten. Samenvatting 3. Samenvatting voor en nadelen in tabel verwerkt 4. Bijlage : bijdrage per groepje. Aan het begin van de

Nadere informatie

1 Aanleiding. Randweg Klaaswaal. Provincie Zuid-Holland. Toelichting modelanalyse. 27 juni 2018 ZHA355/Mes/

1 Aanleiding. Randweg Klaaswaal. Provincie Zuid-Holland. Toelichting modelanalyse. 27 juni 2018 ZHA355/Mes/ Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Emmasingel 15 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5611 AZ Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Kruispunt N733 Oude Deventerweg / Landweerweg

Kruispunt N733 Oude Deventerweg / Landweerweg Kruispunt N733 Oude Deventerweg / Landweerweg Klankbordgroep 2: 28 januari 2016 Agenda 1. Terugblik eerste bijeenkomst 2. Toelichting varianten 3. Bespreken voor- en nadelen 4. Voorkeursvariant 5. Vervolgproces

Nadere informatie

Bereikbaarheid woonwijken rondom Bentz-Berg

Bereikbaarheid woonwijken rondom Bentz-Berg Bereikbaarheid woonwijken rondom Bentz-Berg Gemeente Vianen Status concept Opdrachtgever Gemeente Vianen Kenmerk GVi1715 Contactpersoon Hans Bomers Versie/revisie 2 Datum 18 januari 2018 Opdrachtnemer

Nadere informatie

1. Aanleiding NOTITIE VARIANTEN FIETSPAD BERKELSEDIJKJE

1. Aanleiding NOTITIE VARIANTEN FIETSPAD BERKELSEDIJKJE NOTITIE VARIANTEN FIETSPAD BERKELSEDIJKJE 1. Aanleiding Op 31 maart 2016 heeft de gemeenteraad op basis van de herziening van het Mobiliteitsplan besloten om een nadere studie te doen naar de positie van

Nadere informatie

Doetinchem, 31 mei 2017

Doetinchem, 31 mei 2017 Aan de raad AGENDAPUNT NR. 10.9 ALDUS VASTGESTELD 8 JUNI 2017 Verdubbeling Europaweg Te besluiten om: 1. Voor de doorstroming van de Europaweg het maatregelpakket onder 2 t/m 7 als belangrijkste opgaven

Nadere informatie

Verkeersafwikkeling nieuw restaurant McDonald s bij de knoop Leiden-West

Verkeersafwikkeling nieuw restaurant McDonald s bij de knoop Leiden-West Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Goudappel Cofferig Adviseurs verkeer en vervoer

Goudappel Cofferig Adviseurs verkeer en vervoer Goudappel Cofferig Adviseurs verkeer en vervoer Technische Dienst Beemster en Zeevang Verkenning aansluiting Purmerenderweg - N244 Datum 26 april 2007 Kenmerk TDB004/Adr/0016 Eerste versie 12 maart 2007

Nadere informatie

Vervolgvragen raadslid dhr. F. van der Zande (fractie LOF) ex artikel 35 Rvo betreffende verkeerssituaties Sterckwijck en beantwoording college.

Vervolgvragen raadslid dhr. F. van der Zande (fractie LOF) ex artikel 35 Rvo betreffende verkeerssituaties Sterckwijck en beantwoording college. Vervolgvragen raadslid dhr. F. van der Zande (fractie LOF) ex artikel 35 Rvo betreffende verkeerssituaties Sterckwijck en beantwoording college. 10 november 2014 A. Inleiding Naar aanleiding van vragen

Nadere informatie

Voorkeursschetsontwerp traverse Lemmer

Voorkeursschetsontwerp traverse Lemmer Bylage 4 Voorkeursschetsontwerp traverse Lemmer Uit de verkeersstudie naar de Rondweg Lemmer (uitgevoerd in 2009/2010) is een voorkeursschetsontwerp naar voren gekomen. Dit ontwerp bestaat in hoofdlijnen

Nadere informatie

Tracéstudie A2 Ladonk Kapelweg (TALK) 8 september 2011

Tracéstudie A2 Ladonk Kapelweg (TALK) 8 september 2011 Tracéstudie A2 Ladonk Kapelweg (TALK) 8 september 2011 Programma opening en welkom door wethouder Van der Zanden toelichting door projectleider van Duren pauze en gelegenheid voor vragen beantwoording

Nadere informatie

Notitie. Referentienummer Datum Kenmerk 10 december Betreft Simulatie Herenweg Nollenweg

Notitie. Referentienummer Datum Kenmerk 10 december Betreft Simulatie Herenweg Nollenweg Notitie Datum Kenmerk 10 december 2013 332356 Betreft Simulatie Herenweg Nollenweg In 2012 hebben Provinciale Staten het Uitvoeringsprogramma Visie OV 2020 vastgesteld. Een van de deelprogramma s is het

Nadere informatie

Klankbordgroep. Inhoud. Presentatie verkeersmodel huidige situatie Verkeersstudie Stationsontwikkeling Soest Zuid

Klankbordgroep. Inhoud. Presentatie verkeersmodel huidige situatie Verkeersstudie Stationsontwikkeling Soest Zuid Klankbordgroep Presentatie verkeersmodel huidige situatie Verkeersstudie Stationsontwikkeling Soest Zuid Amersfoort 10 januari 2012 Albert Nauta, Chantal van der Krogt Inhoud 1. Doel verkeersstudie 2.

Nadere informatie

Verkenning N65 Vught - Haaren. Informatieavond. 25 November 2015. 25 november 2015

Verkenning N65 Vught - Haaren. Informatieavond. 25 November 2015. 25 november 2015 Verkenning N65 Vught - Haaren Informatieavond 25 November 2015 25 november 2015 Opbouw presentatie Het waarom van de verkenning: wat is het probleem? Proces en bestuurlijke uitgangspunten (mei 2013) Tussenbalans

Nadere informatie

Verkeersafwikkeling Oegstgeest a/d Rijn en Frederiksoord Zuid

Verkeersafwikkeling Oegstgeest a/d Rijn en Frederiksoord Zuid Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Capaciteitsanalyse Van Zijstweg

Capaciteitsanalyse Van Zijstweg Capaciteitsanalyse Van Zijstweg Resultaten simulatiestudie busbaan in zuidligging 2 x 1 2 x 1,5 BC 4490-101-100 21-10-13 1 Inhoudsopgave Doel Uitgangspunten Wijze van beoordeling verkeersafwikkeling Knoppen

Nadere informatie

Onderwerp: Voorstel tot instemming van de rapportage Bereikbaar Boxmeer ook na 2020 en uitwerking van de gedane aanbevelingen.

Onderwerp: Voorstel tot instemming van de rapportage Bereikbaar Boxmeer ook na 2020 en uitwerking van de gedane aanbevelingen. Gemeente Boxmeer Onderwerp: Voorstel tot instemming van de rapportage Bereikbaar Boxmeer ook na 2020 en uitwerking van de gedane aanbevelingen. Nummer: AAN de Raad van de gemeente Boxmeer Boxmeer, 29 januari

Nadere informatie

Projectnummer: B Opgesteld door: Josine de Boer. Ons kenmerk: :A. Kopieën aan: Frank Boom

Projectnummer: B Opgesteld door: Josine de Boer. Ons kenmerk: :A. Kopieën aan: Frank Boom MEMO ARCADIS NEDERLAND BV Mercatorplein 1 Postbus 1018 5200 BA 's-hertogenbosch Tel 073 6809 211 Fax 073 6144 606 www.arcadis.nl Onderwerp: Verkeerstoets Hooipolderweg 's-hertogenbosch, 12 maart 2014 Van:

Nadere informatie

Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan

Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan *1024661* Gemeenteraad Gemeente Hengelo Postbus 18 7550 AA Hengelo Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan 1010707 Geachte gemeenteraad, In de commissie Fysiek zijn vragen

Nadere informatie

Bestemmingsplan. Midden-Noord - Oss Ontwerp. Bijlagen 9 - aanvullend verkeersonderzoek maatregelen januari 2011 tuincentrum

Bestemmingsplan. Midden-Noord - Oss Ontwerp. Bijlagen 9 - aanvullend verkeersonderzoek maatregelen januari 2011 tuincentrum Bestemmingsplan Midden-Noord - Oss - 2012 Bijlagen 9 - aanvullend verkeersonderzoek maatregelen januari 2011 tuincentrum Ontwerp Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum

Nadere informatie

VERKEERSTOETS BESTEMMINGSPLAN KOLENBRANDERWEG

VERKEERSTOETS BESTEMMINGSPLAN KOLENBRANDERWEG VERKEERSTOETS BESTEMMINGSPLAN KOLENBRANDERWEG GEMEENTE HAAKSBERGEN 11 oktober 2010 075005811:0.5 110301.001599 Inhoud 1 Inleiding 3 2 Verkeersstructuur 5 2.1 Snelverkeer 5 2.2 Langzaam verkeer 6 2.3 Openbaar

Nadere informatie

ONTWERP- EN AFWEGINGSNOTITIE HOOFDWEG TEN BEHOEVE VAN BESTUURLIJKE AFWEGING GEMEENTE ZUIDPLAS GEMEENTE ROTTERDAM, ZUIDPLAS & CAPELLE AAN DEN

ONTWERP- EN AFWEGINGSNOTITIE HOOFDWEG TEN BEHOEVE VAN BESTUURLIJKE AFWEGING GEMEENTE ZUIDPLAS GEMEENTE ROTTERDAM, ZUIDPLAS & CAPELLE AAN DEN ONTWERP- EN AFWEGINGSNOTITIE HOOFDWEG TEN BEHOEVE VAN BESTUURLIJKE AFWEGING GEMEENTE ZUIDPLAS GEMEENTE ROTTERDAM, ZUIDPLAS & CAPELLE AAN DEN 12 januari 2016 078777435:A - Concept D03091.000024.0100 Inhoud

Nadere informatie

TOELICHTING PLAN VERBETERING VERKEERSVEILIGHEID N411 UTRECHT - BUNNIK. Bijlagenrapport

TOELICHTING PLAN VERBETERING VERKEERSVEILIGHEID N411 UTRECHT - BUNNIK. Bijlagenrapport TOELICHTING PLAN VERBETERING VERKEERSVEILIGHEID N411 UTRECHT - BUNNIK Bijlagenrapport INHOUDSOPGAVE Bijlage 1: Telgegevens fiets 3 Bijlage 2: Telgegevens landbouwvoertuigen 8 Bijlage 3: Afwijkingen van

Nadere informatie

Onderzoeksrapportage Ontsluiting Smitsweg

Onderzoeksrapportage Ontsluiting Smitsweg Onderzoeksrapportage Documentbeheer Fout! Fout! Fout! Verwijzingsbron Verwijzingsbron Auteur niet gevonden. niet gevonden. Verwijzingsbron Opmerkingen niet gevonden. 0.1 03-01-2008 Johan Feld Concept Bijlagen

Nadere informatie

Verkeersveiligheid Provincialeweg / Overeind. Fietspad Houten - Culemborg. 27 september Pascale Willems Suzanne Spapens

Verkeersveiligheid Provincialeweg / Overeind. Fietspad Houten - Culemborg. 27 september Pascale Willems Suzanne Spapens 1 2 Verkeersveiligheid Provincialeweg / Overeind Fietspad Houten - Culemborg 27 september 2018 Pascale Willems Suzanne Spapens 3 Korte terugblik 4 Knelpunten en aandachtspunten Bijeenkomst 1, 23 mei 2018

Nadere informatie

MIRT-Verkenning N65 Vught- Haaren. Resultaten uitwerking Quickscan, Bijlage 1: Achtergrondinformatie verkeer

MIRT-Verkenning N65 Vught- Haaren. Resultaten uitwerking Quickscan, Bijlage 1: Achtergrondinformatie verkeer MIRT-Verkenning N65 Vught- Haaren Resultaten uitwerking Quickscan, Bijlage 1: Achtergrondinformatie verkeer definitief 17 december 2015 MIRT-Verkenning N65 Vught-Haaren Resultaten uitwerking Quickscan,

Nadere informatie

verijssel provincie PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. Ib/Zolé/éöO Datqj./: 0 1 JUL JULI 2016

verijssel provincie PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. Ib/Zolé/éöO Datqj./: 0 1 JUL JULI 2016 PROVINCIALE STATEN VAN OVERIJSSEL Reg.nr. Ib/Zolé/éöO Datqj./: 0 1 JUL 2016 Luttenbergstraat 2 Postbus 10078 8000 GB Zwolle Telefoon 038 499 88 99 Fax 038 425 48 88 overijssel.nl postbus@overijssel. nl

Nadere informatie

Memo Reconstructie N240, analyse verkeersaantrekkende werking

Memo Reconstructie N240, analyse verkeersaantrekkende werking 1 Memo Reconstructie N240, analyse verkeersaantrekkende werking Memo betreft Reconstructie N240, analyse verkeersaantrekkende werking revisie 01 memonr. 2010.24 aan Peter Hopman Provincie Noord-Holland

Nadere informatie

BUREAUSTUDIE FASE 1, BEDRIJVENTERREIN STEPELERVELD VERKEER

BUREAUSTUDIE FASE 1, BEDRIJVENTERREIN STEPELERVELD VERKEER BUREAUSTUDIE FASE 1, BEDRIJVENTERREIN STEPELERVELD VERKEER GEMEENTE HAAKSBERGEN juni 2009 110301.001599 Inhoud 1 Inleiding 2 1.1 Aanleiding 2 1.2 Ligging bedrijventerrein 2 2 Ontsluiting in de eerste fase

Nadere informatie

Wat ging vooraf? Dit is gedaan aan de hand van het beoordelingskader uit de NRD (zie hiernaast).

Wat ging vooraf? Dit is gedaan aan de hand van het beoordelingskader uit de NRD (zie hiernaast). Proces en procedure Wat ging vooraf? Na de publicatie van de Notitie reikwijdte en detailniveau (NRD) in december 2017 zijn: Wegontwerpen gemaakt van de alternatieven Smart Mobility-maatregelen vertaald

Nadere informatie

MIRT-Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel - Gouda

MIRT-Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel - Gouda MIRT-Verkenning A20 Nieuwerkerk aan den IJssel - Gouda Tussenresultaten Inhoud Waar staan we nu, vervolgstappen en planning? NRD januari 2018 en zienswijzen Drie alternatieven A20 Resultaten van het onderzoek:

Nadere informatie

Notitie. Referentienummer Datum Kenmerk 8 oktober Betreft Verkeersonderzoek t.b.v. bestemmingsplan Huizerstraatweg

Notitie. Referentienummer Datum Kenmerk 8 oktober Betreft Verkeersonderzoek t.b.v. bestemmingsplan Huizerstraatweg Notitie Datum Kenmerk 8 oktober 2010 274940 Betreft Verkeersonderzoek t.b.v. bestemmingsplan Huizerstraatweg 1 Inleiding Aan de Huizerstraatweg te Naarden bestaan plannen voor de ontwikkeling van een kantoorgebouw.

Nadere informatie

Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat

Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat Nieuwsbrief november 205 Reconstructie kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat Met deze nieuwsbrief informeren wij u over de stand van zaken rondom de verbetering van het kruispunt Patijnweg - Buys Ballotstraat.

Nadere informatie

Larserknoop Lelystad Verkeerskundige analyse

Larserknoop Lelystad Verkeerskundige analyse Larserknoop Lelystad Verkeerskundige analyse projectnr. 196305 revisie 3 23 maart 2010 Opdrachtgever Gemeente Lelystad Postbus 91 8200 AB LELYSTAD datum vrijgave beschrijving revisie goedkeuring vrijgave

Nadere informatie

Gemeente Eindhoven. Verkeersstudie Grasrijk

Gemeente Eindhoven. Verkeersstudie Grasrijk Gemeente Eindhoven Verkeersstudie Grasrijk Gemeente Eindhoven Verkeersstudie Grasrijk Datum 7 juli 2005 EHV085/Bkj/0732 Kenmerk Eerste versie Documentatiepagina Opdrachtgever(s) Gemeente Eindhoven Titel

Nadere informatie

Stand van zaken onderzoek Brienenoordcorridor Zuid

Stand van zaken onderzoek Brienenoordcorridor Zuid RWS INFORMATIE Stand van zaken onderzoek Brienenoordcorridor Zuid 1. Inleiding Het onderzoek naar het verbeteren van de doorstroming op het NMCA knelpunt in de Brienenoordcorridor in momenteel in volle

Nadere informatie

Aanleiding. Presentatie doortrekken Haarsweg. Communicatietraject. Onderdelen van het onderzoek. Ondernemersvereniging Ommen

Aanleiding. Presentatie doortrekken Haarsweg. Communicatietraject. Onderdelen van het onderzoek. Ondernemersvereniging Ommen Presentatie doortrekken Haarsweg Donderdag 10 april 2014 Aanleiding Raadscommissie van 6 juni 2013 behandeling verkeersonderzoek De Strangen en de rotonde Schurinkstraat- Chevalleraustraat Over de Haarsweg

Nadere informatie

Gemeente Heerhugowaard. Visie Zuidtangent. Een overzicht van N242 tot aan de Oosttangent

Gemeente Heerhugowaard. Visie Zuidtangent. Een overzicht van N242 tot aan de Oosttangent Gemeente Heerhugowaard Visie Zuidtangent Een overzicht van N242 tot aan de Oosttangent Gemeente Heerhugowaard Visie Zuidtangent Een overzicht van N242 tot aan de Oosttangent Datum 2 mei 2012 Kenmerk HHW036/Mmj/0186

Nadere informatie

Gewijzigd Raadsvoorstel

Gewijzigd Raadsvoorstel Gewijzigd Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Zaaknummer: 1077115 Sliedrecht, 6 augustus 2013 Onderwerp: Kruispunt Ouverture met toe- en afrit A15 Beslispunten 1. In te stemmen met het

Nadere informatie

Verkenning provinciaal kruispunt N348 N314. Informatie-avond. Presentatie 30 juni 2009

Verkenning provinciaal kruispunt N348 N314. Informatie-avond. Presentatie 30 juni 2009 Verkenning provinciaal kruispunt N348 N314 Informatie-avond Presentatie 30 juni 2009 PRESENTATIE DIT IS EEN DOORLOPENDE PRESENTATIE De presentatie geeft informatie over de verkeerskundige aanleiding en

Nadere informatie

Notitie km snelheidslimiet Antwerpsestraatweg

Notitie km snelheidslimiet Antwerpsestraatweg Notitie 60 80 km snelheidslimiet Antwerpsestraatweg 1. INLEIDING In het kader van de herinrichting van de Antwerpsestraatweg is in samenwerking met de gemeente Bergen op Zoom een sober herinrichtingvoorstel

Nadere informatie

Gemeente Uithoorn. Uitwerking varianten. landbouwverkeer N201

Gemeente Uithoorn. Uitwerking varianten. landbouwverkeer N201 Gemeente Uithoorn Uitwerking varianten landbouwverkeer N201 Gemeente Uithoorn Uitwerking varianten landbouwverkeer N201 Datum 14 augustus 2012 Kenmerk UHN031/Bqt/0173 Eerste versie 10 augustus 2012 Documentatiepagina

Nadere informatie

Nota van zienswijzen N266. Citaten uit de reacties

Nota van zienswijzen N266. Citaten uit de reacties Nota van zienswijzen N266 Citaten uit de reacties Scope van het project De Hulsenweg ligt buiten de scope van het project. Een eventuele wenselijke aanpassing van dit kruispunt wordt geraamd en bij de

Nadere informatie

Kruispunt 1, 2 en 3: Aansluiting N307 - A50

Kruispunt 1, 2 en 3: Aansluiting N307 - A50 Kruispunt 1, 2 en 3: Aansluiting N307 - A50 A50 A50 Inhoud Samenvatting kruispunt 1, 2 en 3 5 1 Kruispunt 1, 2 en 3 7 1.1 Inleiding 7 1.2 Observaties 1.3 Analyse 8 9 1.4 Maatregelen 11 1.5 Kosten 11 Bijlage

Nadere informatie

1 Inleiding. 2 Interne wegenstructuur. Kerkdriel Noord. Gemeente Maasdriel. Verkeerseffecten woningen fase 1. 18 september 2015 MDL013/Fdf/0074.

1 Inleiding. 2 Interne wegenstructuur. Kerkdriel Noord. Gemeente Maasdriel. Verkeerseffecten woningen fase 1. 18 september 2015 MDL013/Fdf/0074. Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

: Projectteam N345 Rondweg De Hoven/Zutphen Datum : December 2016 : Nieuwe ontsluiting De Hoven op Kanonsdijk Zaaknummer :

: Projectteam N345 Rondweg De Hoven/Zutphen Datum : December 2016 : Nieuwe ontsluiting De Hoven op Kanonsdijk Zaaknummer : NOTITIE Uitvoeren Werken Van : Projectteam N345 Rondweg De Hoven/Zutphen Datum : December 2016 Betreft : Nieuwe ontsluiting De Hoven op Kanonsdijk Zaaknummer : 2011-017681 Inleiding De provinciale weg

Nadere informatie

Ontsluiting Hofstad III. Opties A, B, C, D. Voor- en nadelen Tekeningen Intensiteiten. Gemeente Houten

Ontsluiting Hofstad III. Opties A, B, C, D. Voor- en nadelen Tekeningen Intensiteiten. Gemeente Houten Ontsluiting Hofstad III Opties A, B, C, D. Voor- en nadelen Tekeningen Intensiteiten emeente Houten Optie A (Ontsluiting Via Castellum- Tweerichtingverkeer) Voordelen Nadelen Herkomst Intensiteit amgras

Nadere informatie

Beter benutten van provinciale wegen, kan het ook sneller èn veiliger?

Beter benutten van provinciale wegen, kan het ook sneller èn veiliger? Beter benutten van provinciale wegen, kan het ook sneller èn veiliger? Henk Tromp Rico Andriesse (Henk Tromp en Rico Andriesse zijn werkzaam bij Goudappel Coffeng ) Samenvatting De uitwerking van het concept

Nadere informatie

VERKEERSTOETS BEDRIJVENTERREIN STEPELERVELD

VERKEERSTOETS BEDRIJVENTERREIN STEPELERVELD VERKEERSTOETS BEDRIJVENTERREIN STEPELERVELD GEMEENTE HAAKSBERGEN 11 november 2010 075163633.0.3 110301.001599 Inhoud 1 Verkeerstoets 3 2 HOOFDSTUK 1 Verkeerstoets De gemeente Haaksbergen is voornemens

Nadere informatie

Omdat we ons verplaatsen

Omdat we ons verplaatsen Omdat we ons verplaatsen 1 2 Monitoring experimenteerweken Knoop Kampen In de periode van 27 juni tot en met 15 juli is in Kampen geëxperimenteerd met een aantal mobiliteitsmaatregelen. Om de effecten

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief B&W vergadering 23 oktober 2012

Raadsinformatiebrief B&W vergadering 23 oktober 2012 Raadsinformatiebrief B&W vergadering 23 oktober 2012 Steller : J. Bosma Telefoonnummer: (0343) 565839 E-mailadres : jan.bosma@heuvelrug.nl Onderwerp : Voortgang haalbaarheidsonderzoek gebiedsontwikkeling

Nadere informatie

Nieuwsbrief Meer Veilig N18 in Oost Gelre 7 september 2017

Nieuwsbrief Meer Veilig N18 in Oost Gelre 7 september 2017 Gezamenlijke nieuwsbrief van Rijkswaterstaat, provincie Gelderland en gemeente Oost Gelre Nieuwsbrief Meer Veilig N18 in Oost Gelre 7 september 2017 Onder de noemer Meer Veilig in Oost Gelre verbeteren

Nadere informatie

FIETSVERBINDING LAARVELD WEERT INFORMATIEBIJEENKOMST 5 MAART 2018

FIETSVERBINDING LAARVELD WEERT INFORMATIEBIJEENKOMST 5 MAART 2018 1 INFORMATIEBIJEENKOMST 5 MAART 2018 2 PROGRAMMA VAN VANAVOND - Welkom - Aanleiding en doel - Proces en resultaten studie - Bekijken schetsontwerpen - Afsluiting 3 AANLEIDING EN DOEL Door de ontwikkeling

Nadere informatie

Verkeerseffecten brugverbinding Eendragtspolder

Verkeerseffecten brugverbinding Eendragtspolder Gemeente Zuidplas Verkeerseffecten brugverbinding Eendragtspolder Analyse middels verkeersmodel Gemeente Zuidplas Verkeerseffecten brugverbinding Eendragtspolder Analyse middels verkeersmodel Datum 8 augustus

Nadere informatie

Afweging alternatieve tracés bouwweg Hofstad III, mrt 2015

Afweging alternatieve tracés bouwweg Hofstad III, mrt 2015 1 Afweging alternatieve tracés bouwweg Hofstad III mrt 2015 PROJECT EN ALTERNATIEVEN Het project betreft de legalisering en uitbreiding van een bouwweg die tot 2020 in gebruik zal blijven. In het voortraject

Nadere informatie

1 Inleiding. 2 Ligging van de route. Verkeersstudie Olst. Gemeente Olst-Wijhe. Analyse route Olsterveer - N juni 2017 OLW032/Fdf/concept

1 Inleiding. 2 Ligging van de route. Verkeersstudie Olst. Gemeente Olst-Wijhe. Analyse route Olsterveer - N juni 2017 OLW032/Fdf/concept Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Casuariestraat 9a Emmasingel 15 7417 BJ Deventer 2511 VB Den Haag 5611 AZ Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

iiiiiiiiiiiiiniiiiihii Oosterhout 2 mi m gemeente Aan de gemeenteraad r.van.haaf@oosterhout.nl IO.1431088 Zienswijze project A27 Houten Hooipolder

iiiiiiiiiiiiiniiiiihii Oosterhout 2 mi m gemeente Aan de gemeenteraad r.van.haaf@oosterhout.nl IO.1431088 Zienswijze project A27 Houten Hooipolder WW w iiiiiiiiiiiiiniiiiihii gemeente Oosterhout Aan de gemeenteraad 2 mi m Uw kenmerk Ons kenmerk IO.1431088 In behandeling bij r.van.haaf@oosterhout.nl Onderwerp Zienswijze project A27 Houten Hooipolder

Nadere informatie

Ontsluiting complex Ommedijkseweg Leiden Verkeerskundige analyse

Ontsluiting complex Ommedijkseweg Leiden Verkeerskundige analyse Ontsluiting complex Ommedijkseweg Leiden Verkeerskundige analyse Datum : 14 april 2017 Bouwplan Ommedijkseweg Mees Ruimte en Milieu adviseert momenteel over het bouwplan Ommedijkseweg in Leiden West, gelegen

Nadere informatie

Op basis van ervaringscijfers wordt gesteld dat het gemiddelde avondspitsuur ca. 8% Is van de etmaalintensiteit. 2

Op basis van ervaringscijfers wordt gesteld dat het gemiddelde avondspitsuur ca. 8% Is van de etmaalintensiteit. 2 M E M O Aan: Van: Betreft: Datum: College van B&W KJ. Veenstra Verkeersonderzoek effecten wel of niet uitvoeren oostelijke ontsluitingsweg Soesterberg Noord 3 augustus 2012/Ruimte/945202 Naast een westelijke

Nadere informatie

Eindadvies Klankbordgroep Kleine Spoorbomen Gemeente Hilversum, november 2017

Eindadvies Klankbordgroep Kleine Spoorbomen Gemeente Hilversum, november 2017 1. De Vraag Project Kleine Spoorbomen zoekt een antwoord op de volgende vraag: Op welke wijze kan de spoorwegovergang Kleine Spoorbomen inclusief de toeleidende wegen voor de korte, middellange en lange

Nadere informatie

Memo. Ruimte en Economie. Advies. Doorkiesnummers: Aan. Van Wiebe Mulder Afschrift aan. Datum Opsteller Wiebe Mulder Bijlage 3

Memo. Ruimte en Economie. Advies. Doorkiesnummers: Aan. Van Wiebe Mulder Afschrift aan. Datum Opsteller Wiebe Mulder Bijlage 3 Ruimte en Economie Advies Doorkiesnummers: Aan Van Wiebe Mulder Afschrift aan Memo Datum 24-05-2017 Opsteller Wiebe Mulder Bijlage 3 Onderwerp Variantenstudie herinrichting Havenstraat en Hugo de Grootstraat

Nadere informatie

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan

Schetsontwerp. Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Schetsontwerp Herstructurering Overhoeken I, II en Binnenbaan Presentatie definitief schetsontwerp - 19 maart 2015 INHOUD 1. GEFORMULEERDE KNELPUNTEN EN OPGAVEN - doorstroming van het verkeer - organisatie

Nadere informatie

Bijlage I Verklarende woordenlijst

Bijlage I Verklarende woordenlijst Bijlage I Verklarende woordenlijst Aansluiting De plaats waar een weg van het onderliggend wegennet aansluit op een weg van het hoofdwegennet. Door middel van toe- en afritten van de aansluiting kan de

Nadere informatie

1 Inleiding. Verkeersonderzoek Marickenzijde. 1.1 Aanleiding. Figuur 1.1: locatie nieuwbouwproject Marickenzijde. Gemeente De Ronde Venen

1 Inleiding. Verkeersonderzoek Marickenzijde. 1.1 Aanleiding. Figuur 1.1: locatie nieuwbouwproject Marickenzijde. Gemeente De Ronde Venen Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Voortgangsrapportage mbt de voorkeurslocatie brede school op de Bremlaan

Voortgangsrapportage mbt de voorkeurslocatie brede school op de Bremlaan Voortgangsrapportage mbt de voorkeurslocatie brede school op de Bremlaan Inleiding 1. In zijn vergadering, gehouden op 26 februari 2013, heeft de raad de locatie Bremlaan aangewezen als de voorkeurslocatie

Nadere informatie

Verkeersonderzoek. Kenmerken advies: participatiepunt.vvn.nl. Locatie: Almelose weg N35 Haarle

Verkeersonderzoek. Kenmerken advies: participatiepunt.vvn.nl. Locatie: Almelose weg N35 Haarle Verkeersonderzoek participatiepunt.vvn.nl Kenmerken advies: Locatie: Almelose weg N35 Haarle Datum uitgifte advies: 19-3-2018 Rol Veilig Verkeer Nederland Veilig Verkeer Nederland is een vrijwilligersorganisatie,

Nadere informatie

Statenmededeling aan Provinciale Staten

Statenmededeling aan Provinciale Staten Statenmededeling aan Provinciale Staten Onderwerp Overwegingen randweg Boekel Aan Provinciale Staten van Noord-Brabant Kennisnemen van de nadere onderbouwing van de wijze waarop wij de knelpunten op de

Nadere informatie

Simulatie verkeersafwikkeling Bestemmingsplan Rhone- Forepark

Simulatie verkeersafwikkeling Bestemmingsplan Rhone- Forepark Simulatie verkeersafwikkeling Bestemmingsplan Rhone- Forepark 9 december 2015 Hidde van der Bijl - DSO Verkeer Gemeente Den Haag Max Stoltz Ingenieursbureau Gemeente Den Haag 1 Inhoudsopgave Inleiding...

Nadere informatie

Kruispunt Maliebaan-Burg. Reigerstraat/Nachtegaalstraat

Kruispunt Maliebaan-Burg. Reigerstraat/Nachtegaalstraat Hier komt tekst Maliebaan Klankbordgroep Hier komt ook tekst 12 januari 2016 Kruispunt Maliebaan-Burg. Reigerstraat/Nachtegaalstraat Klankbordgroep 12 januari 2016 1 Doel van het project. Een kwaliteitsslag

Nadere informatie

Fietsstraat: Auto te gast in combinatie met dynamische afsluiting

Fietsstraat: Auto te gast in combinatie met dynamische afsluiting BESTUDEERDE VARIANTEN INRICHTING ACHILLESSTRAAT De inrichting van de Achillesstraat in het deel Cascadepark West betrof een tijdelijke inrichting. Naar aanleiding van de hoge verkeersintensiteit tijdens

Nadere informatie

Zaaknummer Portefeuillehouder Jan Bron Belangrijkste beslis/- bespreekpunten

Zaaknummer Portefeuillehouder Jan Bron Belangrijkste beslis/- bespreekpunten Behandelvoorstel Onderwerp Notitie verkeerskundige analyse Torenlaan Zaaknummer 1026963 Portefeuillehouder Jan Bron Belangrijkste beslis/- bespreekpunten Historie Niet expliciet gevraagd. Instemming betuigen

Nadere informatie

Huidige inrichting Aan de ventweg Zeeweg liggen 12 woningen. De Ventweg wordt voornamelijk gebruikt door bewoners en bezoekers van deze woningen.

Huidige inrichting Aan de ventweg Zeeweg liggen 12 woningen. De Ventweg wordt voornamelijk gebruikt door bewoners en bezoekers van deze woningen. Inleiding Parallelweg Zeeweg Vraag van de gemeenteraad: Kan de voorgestelde fietsroutestructuur nog verder geoptimaliseerd worden? Wij achten het noodzakelijk om de door belanghebbenden en raadsleden gedane

Nadere informatie

AMBTELIJK VERKEERSKUNDIG ADVIES LOOP- EN FIETSROUTE AZC

AMBTELIJK VERKEERSKUNDIG ADVIES LOOP- EN FIETSROUTE AZC AMBTELIJK VERKEERSKUNDIG ADVIES LOOP- EN FIETSROUTE AZC Datum : 18 maart 2016 Aan : Projectteam AZC Kopie aan : Van : Matthijs Koops Onderwerp : AZC, verkeerskundig advies loop- en fietsroute Op verzoek

Nadere informatie

Memo. Inleiding. Onderwerp: Memo doorstroming rotonde Parklaan Zandlaan - Horalaan

Memo. Inleiding. Onderwerp: Memo doorstroming rotonde Parklaan Zandlaan - Horalaan Memo Onderwerp: Memo doorstroming rotonde Parklaan Zandlaan - Horalaan Kampen, Projectomschrijving: 30 november 2018 Simulatie rotonde Parklaan Zandlaan Horalaan. Van: BonoTraffics bv, Opgesteld door:

Nadere informatie

Opmerkingen belanghebbenden bij shortlist Bereikbaarheid Waterland. n.a.v. informatieavond 24 november

Opmerkingen belanghebbenden bij shortlist Bereikbaarheid Waterland. n.a.v. informatieavond 24 november Opmerkingen belanghebbenden bij shortlist Bereikbaarheid Waterland n.a.v. informatieavond 24 november Opmerkingen op shortlist Nummer Opmerking Reactie 5 (Tegengaan sluipverkeer) Sluipverkeer keihard aanpakken

Nadere informatie

Rapport. DCM bv. Verkeerstoets ontwikkeling CVI Haven Raaieinde

Rapport. DCM bv. Verkeerstoets ontwikkeling CVI Haven Raaieinde Rapport DCM bv Verkeerstoets ontwikkeling CVI Haven Raaieinde Afweging ontsluitingsstructuur, actualisatie verkeersgegevens en voorstel verkeerskundige inrichting kruispunt en wegvakken Verkeerstoets ontwikkeling

Nadere informatie

Werkboek Beverwijkerstraatweg

Werkboek Beverwijkerstraatweg Werkboek Beverwijkerstraatweg Raadsinformatieavond 21 mei 2015 Arjen van Essen Floris Frederix Overweg Beverwijkerstraatweg Agenda Proces Probleembeschrijving Oplossingsrichtingen Gelijkvloers gemotoriseerd

Nadere informatie

Raadsleden College van burgemeester en wethouders Verkenning N320

Raadsleden College van burgemeester en wethouders Verkenning N320 Informatienotitie AAN VAN ONDERWERP Raadsleden College van burgemeester en wethouders Verkenning N320 DATUM 18 november 2010 KOPIE AAN BIJLAGE S. Teurlings, N. Goss, W. van der Heijden, S. Moolhuijzen,

Nadere informatie

N631 Oosterhout Gilze-Rijen

N631 Oosterhout Gilze-Rijen N631 Oosterhout Gilze-Rijen Op 13 juni vond een inloopavond plaats over de plannen voor de N631 Rijen- Oosterhout (Vijf Eikenweg Oosterhoutseweg). Hier werden onderstaande varianten voor de weg gepresenteerd:

Nadere informatie

PLANSTUDIE N324 OSS-GRAVE Wegvak gemeente Grave

PLANSTUDIE N324 OSS-GRAVE Wegvak gemeente Grave Wegvak gemeente Grave 1 AGENDA 2 - Inleiding wethouder Daandels - Scope herijkte planstudie - Projectteam - Kansen - Vervolgproces & planning - Uitgangspunten - Resultaat - Beantwoording vragen SCOPE HERIJKTE

Nadere informatie

Reconstructie rotonde Tiendenplein

Reconstructie rotonde Tiendenplein Nieuwsbrief september 2017 Reconstructie rotonde Tiendenplein Met deze nieuwsbrief informeren wij u over de stand van zaken rondom de verbetering van de rotonde Tiendenplein. De gemeente is druk met de

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvragen van het raadslid dhr. F. Depla (PvdA) over rotonde Beemdstraat- Kasteellaaan

gemeente Eindhoven Raadsvragen van het raadslid dhr. F. Depla (PvdA) over rotonde Beemdstraat- Kasteellaaan gemeente Eindhoven Inboeknummer Beslisdatum B&W 2 september 2014 Dossiernummer 14.36.103 Raadsvragen van het raadslid dhr. F. Depla (PvdA) over rotonde Beemdstraat- Kasteellaaan Recentelijk is er weer

Nadere informatie

Omgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan Green Park Aalsmeer, Middenweg en deelgebieden 3, 5 en 7, doorgaande wegverbinding Middenweg

Omgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan Green Park Aalsmeer, Middenweg en deelgebieden 3, 5 en 7, doorgaande wegverbinding Middenweg Nota van Beantwoording Ontvangen zienswijzen en beantwoording van zienswijzen Omgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan Green Park Aalsmeer, Middenweg en deelgebieden 3, 5 en 7, doorgaande

Nadere informatie

C O N C E P T. 1 Inleiding. De Monarch Den Haag. Provast. Nadere kruispuntanalyse. 4 maart 2013 PVT021/Nhn/ februari 2013

C O N C E P T. 1 Inleiding. De Monarch Den Haag. Provast. Nadere kruispuntanalyse. 4 maart 2013 PVT021/Nhn/ februari 2013 Deventer Den Haag Eindhoven Snipperlingsdijk 4 Verheeskade 197 Flight Forum 92-94 7417 BJ Deventer 2521 DD Den Haag 5657 DC Eindhoven T +31 (0)570 666 222 F +31 (0)570 666 888 Leeuwarden Amsterdam Postbus

Nadere informatie

Aanleiding De raad heeft op 16 september 2014 het college gevraagd om de haalbaarheid van de volgende zaken te onderzoeken:

Aanleiding De raad heeft op 16 september 2014 het college gevraagd om de haalbaarheid van de volgende zaken te onderzoeken: Onderwerp: Vertrouwelijk: Nee Portefeuillehouder: F. Saelman Opsteller: Luuk Brouwer Registratienr.: Dubbelklik hier Datum: 17 maart 2015 Afdeling/team: GW / Naar Raad: Ja Het college besluit Gemeentesecretaris

Nadere informatie

Informatiemap m.e.r. Sloeweg (N62) Resultaten van de haalbaarheidsstudie

Informatiemap m.e.r. Sloeweg (N62) Resultaten van de haalbaarheidsstudie Informatiemap m.e.r. Sloeweg (N62) Resultaten van de haalbaarheidsstudie Inhoud Deel I Achtergronden... 3 Waarom deze m.e.r.-studie?... 3 Wat zijn de knelpunten op de Sloeweg?... 3 Welke stappen zijn

Nadere informatie

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie