stakeholderpro Hoe gebruikt u stakeholderpro

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "stakeholderpro Hoe gebruikt u stakeholderpro"

Transcriptie

1 stakeholderpro Hoe gebruikt u stakeholderpro Versie ToolKist

2 1 Hoe gebruikt u stakeholderpro bij het maken van een stakeholderanalyse? 1. Hoe gebruikt u stakeholderpro bij het maken van een stakeholderanalyse? stakeholderpro is een webassistent voor het maken van stakeholderanalyses. Hij werkt het best als u een concreet idee hebt wat u wilt bereiken. Dat wil zeggen dat het mogelijk is voor uw stakeholders om voor of tegen het voorstel te zijn. A. Voorstel formuleren Het doel dat u wilt bereiken heet bij stakeholderpro Voorstel. Dat is het begin. Voorbeelden van voorstellen zijn: 1. Weiland inrichten of 2. Centraliseren call centers Voor beide voorstellen is het mogelijk om voor en tegen te zijn. Bij de voorstellen 1. Meer winst maken 2. Stroomlijnen bedrijfsprocessen 3. Groei van 2,5% is het voor uw stakeholders lastig om hier tegen te zijn. Meestal komt het omdat het voorstel nog niet concreet genoeg is. U kunt het voorstel aanpassen. Maar u kunt ook uw voorstel concreter maken met behulp van deelvoorstellen. Bijvoorbeeld in het geval van het centraliseren van call centers kunt u denken aan: Ook voor deze deelvoorstellen moet het voor uw stakeholders mogelijk zijn om voor of tegen te zijn. Het is dus mogelijk dat een stakeholder een sterke voorstander is van Training nieuwe

3 2 Hoe gebruikt u stakeholderpro bij het maken van een stakeholderanalyse? KCC-medewerkers, maar een zwakke tegenstander is van Opstellen Service Level Agreements. U beschikt hiermee over de mogelijkheid uw stakeholders precies te duiden. Weet u wat u wilt bereiken, dan is het tijd om uw stakeholders in te voeren. Maar het is wel van belang dat uw stakeholders zich in hetzelfde stakeholder arena bevinden. Uw buurman zit meestal niet in dezelfde arena als de minister-president. Dus heeft het geen zin om ze beide in één analyse te plaatsen. Beter is het dan om verschillende arena s te maken. Toelichting: Een stakeholder arena is een omgeving waar stakeholders tegelijk actief zijn. Het gaat erom dat de stakeholders elkaar meermalen tegenkomen. Topmanagers komen bijvoorbeeld ander topmanagers tegen, maar ook hun eigen directie. Soms komen ze ministers of Kamerleden tegen. Als het u nog niet lukt om stakeholder arena s te duiden, vul dan al uw stakeholders in stakeholderpro in. Dan volgt een nadere schifting later wel.

4 3 Stakeholders toevoegen 2. Stakeholders toevoegen Hebt u uw voorstel en deelvoorstellen ingevuld, dan kunt u nu uw stakeholders invullen. Het maakt niet uit of uw overzicht compleet is of niet, het gaat om het begin. U kunt de stakeholderanalyse op ieder gewenst moment aanvullen of wijzigen. Tip: Maak vast twee categorieën aan: weet nog niet en nog onvolledig. Als u nog niet weet hoe u een stakeholder moet scoren, dan kiest u de categorie weet nog niet. Maar als u een aantal scores wel weet en andere niet, kies dan nog onvolledig. A. Stakeholders scoren Bij het invullen van uw stakeholders kunt u drie waarden aangeven: 1. Voorkeur: is uw stakeholder voor- of tegenstander van uw voorstel? U kunt kiezen uit vijf waarden: Tegenstander lichte tegenstander neutraal lichte voorstander voorstander. 2. Invloed: hoe invloedrijk is uw stakeholder? De mate van invloed is een subjectieve beoordeling. Het gaat om uw eigen inschatting van de invloed van een stakeholder. Invloed is vaak afhankelijk van andere stakeholders in het krachtenveld, maar ook door het onderwerp. Voorbeeld: Normaal gesproken is de CEO de topman en zouden we hem de hoogste score geven. Maar als het gaat om de jaarrekening, kan het best zijn dat de financiële directeur meer invloed heeft. Tip: Bij het invullen van de invloed kunt u er ook achter komen dat stakeholders niet in dezelfde stakeholder arena thuis horen. Als u vindt dat de CEO echt veel meer invloed heeft dan de receptioniste op een van de veertig locaties in de wereld, dan weet u dat deze twee niet in dezelfde arena thuishoren. 3. Belang: Vindt de stakeholder het voorstel of het deelvoorstel belangrijk? Het komt regelmatig voor dat een stakeholder geen enkele belangstelling heeft voor uw voorstel

5 4 Stakeholders toevoegen of uw deelvoorstellen. Waarom het nuttig is dit te scoren is omdat u een stakeholder die eigenlijk geen belangstelling niet heeft, niet actief hoeft te benaderen. En andersom, als een stakeholder wel groot belang hecht aan uw werkzaamheden, dan is het goed om deze wel actief te informeren. Tip: stakeholderpro vult automatisch het hoogste belang in. U kunt dit later aanpassen. B. Stakeholders en deelvoorstellen Als u de drie waarden van een stakeholder voor een voorstel invult, dan nemen de deelvoorstellen automatisch deze waarden over. Maar u kunt ook per stakeholder deze waarden voor ieder deelvoorstel apart invullen. Het is dus mogelijk dat een stakeholder een invloedrijke voorstander is van Training nieuwe KCC-medewerkers, maar een nietinvloedrijke tegenstander is van Opstellen Service Level Agreements. Hoe u de deelvoorstellen scoort, bepaalt vervolgens de score voor de stakeholder op het voorstel als geheel.

6 5 Is uw voorstel kansrijk? 3. Is uw voorstel kansrijk? Hebt u uw stakeholders ingevuld en gescoord, dan ziet u bovenaan de pagina dat een van de drie vakjes gekleurd is. Op basis van de scores berekent stakeholderpro of er meer voorstanders zijn dan tegenstanders en of de voorstanders meer invloed hebben dan uw tegenstanders. Er zijn drie uitkomsten mogelijk: 1. Kansrijk: er zijn meer voorstanders dan tegenstanders en/of de voorstanders zijn invloedrijker dan de tegenstanders. 2. Niet kansrijk: er zijn meer tegenstanders dan voorstanders en/of de tegenstanders zijn invloedrijker dan de tegensanders. 3. Onbeslist: er zijn veel neutrale partijen, waardoor een duidelijk uitslag lastig is te geven. Mochten de neutrale stakeholders voor- of tegenstander worden, dan bepaalt dat de uitkomst.

7 6 Bepalen wie u nodig hebt 4. Bepalen wie u nodig hebt Het is nu zaak om een eerste analyse van uw stakeholders te maken. Klik op de bovenste menubalk op rapportage. Een nieuw venster opent. Daar ziet u acht tabbladen die ieder een eigen analyse geven. Op dit moment zijn we belangstellend naar drie analyses: voorstel, stakeholderoverzicht en deelvoorstellen. A. Voorstel In dit overzicht ziet u twee taartpuntgrafieken. Links staat het aantal stakeholder verdeeld naar voorkeur, rechts staat de invloed van de stakeholders verdeeld naar voorkeur. Zonder stakeholderpro kunt u meestal alleen het aantal stakeholders bekijken. De twee grafieken worden gevolgd door een tabel waarin uw stakeholders staan verdeeld naar voorkeur. Een handig overzicht. Tenslotte als uw voorstel Niet kansrijk is of Onbeslist krijgt u advies over wat u moet doen om het voorstel kansrijk te maken.

8 7 Bepalen wie u nodig hebt U krijgt een lijst van mogelijke stakeholders die u kunt benaderen en hoe zij op het voorstel en de deelvoorstellen scoren. Bij dat overzicht ziet u of deze stakeholder tegen een of meer deelvoorstellen is, en welke issues zij hebben genoemd. Het enige dat u hoeft te doen is de stakeholders te kiezen waarvan u echt denkt dat ze u kunnen helpen. B. Stakeholderoverzicht Het stakeholderoverzicht verdeeld uw stakeholders naar voorkeur, invloed en belang. De stakeholders die dichter bij het midden staan hebben meer invloed en meer belang, dan stakeholders aan de buitenkant van de tabel. Stakeholders rond het midden zijn meestal de belangrijksten voor u. Met dit overzicht krijgt u handige adviezen hoe u met de verschillende stakeholders kunt omgaan. Ook die aan de buitenrand van de tabel.

9 8 Bepalen wie u nodig hebt C. Deelvoorstellen Ook op het niveau van deelvoorstellen ziet u welke Kansrijk zijn en welke niet. U weet dan onmiddellijk waar u aandacht aan moet besteden. Dat kan zelfs betekenen dat u uw projectdoel moet bijstellen. Het is een handige manier om uw tijd en aandacht te richten.

10 9 Welke issues spelen er? 5. Welke issues spelen er? Issues is een breed begrip waar ook zorgen, opmerkingen, commentaren, belangen onder kan worden verstaan. Het doel van de Issues-module is om een beeld te krijgen van de zwaarte van de issues die worden genoemd. Zwaardere issues vragen waarschijnlijk meer aandacht van u dan andere. Als u met meerdere deelvoorstellen werkt, kunt u issues koppelen aan ieder deelvoorstel. Dat is handig om de vele op- en aanmerkingen van uw stakeholders in te delen. Nadat u een issue aangemaakt hebt (klik hier om te zien hoe dat moet) dan kunt u stakeholders naar issues slepen. U kunt dezelfde stakeholder naar iedere issues slepen die u wilt. A. Vetgedrukte issues De naam van een van de issues is nu vetgedrukt. Dat issue is het zwaarst. Dat wil zeggen dat de gezamenlijke invloed van de stakeholders in dat issues het grootst is. Als u geen aandacht besteed aan dit issue, dan krijgt u daar last van. Ook als is het voor u geen belangrijk issue, of een issue dat allang is opgelost. Kennelijk vinden uw stakeholders dit issue van belang.

11 10 Welke issues spelen er? Dus moet u hier iets mee doen. Het kan ertoe leiden dat u een deelvoorstel of een projectonderdeel aanpast. Of u informeert uw stakeholders over welke maatregelen u hebt getroffen om met dit issue om te gaan. De andere issues zijn minder zwaar. Maar het is toch nuttig om te bekijken of u iets met dat issue moet doen. Het is in dit geval nuttig ook een blik te werpen op de rapportage bij het voorstel. Als daar een advies staat omdat het voorstel Niet kansrijk is of Onbeslist bij stakeholders die u kunnen helpen het voorstel kansrijk te maken, dan ziet u ook welke issues zij hebben genoemd. Dus als u met een stakeholder in gesprek gaat, dan weet u waar het over moet gaan. B. Issues rangschikken In de rapportage bent u in de gelegenheid issues nader te rangschikken op invloed of op aantal stakeholders. 1. Invloed: Issues met een invloed van 100% worden door alle stakeholders genoemd. Issues met een invloed van 0% door geen enkele stakeholder. Wilt u alle issues zien, vul dan 0% in. U krijgt dan alle issues met een invloed van 0% of hoger te zien. U kunt er ook voor kiezen om de groter issues te zien, bijvoorbeeld die met een invloed van 25% of hoger. Daarmee vervallen de kleinere issues. Het kan natuurlijk voorkomen dat uw selectie geen resultaten oplevert. Dan wordt u daarover ingelicht. 2. Aantal: Wilt u alleen de issues zien die 5 stakeholders of meer hebben genoemd, dan vult u 5 in. Als u alle issues wilt zien, dan vult u 0 in. En als u issues wilt zien die door alle stakeholders zijn genoemd, dan vult u het totaal aantal stakeholders in.

12 11 Welke issues spelen er? U krijgt hiermee te mogelijkheid om uw eigen overzicht samen te stellen.

13 12 Belangrijke overleggen 6. Belangrijke overleggen Als u weet dat er binnenkort een overleg is waar uw project aan de orde komt, kunt u met de Planningmodule uw kansen bekijken. Maak het overleg aan (klik hier om te zien hoe dat moet). En sleep daarna de stakeholders die aan dat overleg deelnemen er naartoe. U ziet meteen of uw project daar Kansrijk, Niet kansrijk of Onbeslist is. Tip: Hebt u alle stakeholders ingevuld en hebt u het idee dat ze niet allemaal bij elkaar passen, dan kunt u de overleggen gebruiken om stakeholderarena s te definiëren. 1. Organiseert u dit overleg zelf, dan kunt u ervoor kiezen het overleg uit te stellen of om anderen voor het overleg uit te nodigen.

14 13 Belangrijke overleggen 2. Als u het overleg niet zelf organiseert, dan is het zaak om de aanwezigen goed te benaderen. Als uw project in het overleg Niet kansrijk of Onbeslist is, geeft de Planningrapportage aan welke stakeholders voor u van belang zijn. Als u er in slaagt een aantal daarvan over te halen uw project te steunen, dan vergroot u uw steun. Mocht u vrezen voor een goede afloop van dat overleg, probeer dan een van de deelnemers te vragen om het overleg uit te stellen. U koopt dan tijd om met een aangepaste strategie te komen. Dat zou best kunnen beteken dat u onderdelen van uw project moet aanpassen. Houdt een vinger aan de pols van de belangrijke overleggen, zodat u nooit verrast wordt.

15 14 Belangrijke overleggen stakeholderpro is een product van ToolKist. ToolKist Postbus CJ Den Haag KvK-nr stakeholderpro is auteursrechtelijk beschermd. De rechten zijn aan ToolKist voorbehouden. De stakeholderpro naam en logo zijn geregisteerd onder nr bij het Benelux-bureau voor de intellectuele eigendom.

stakeholderpro Handleiding

stakeholderpro Handleiding stakeholderpro Handleiding Versie 1.1 2010 Tools of Government 1 Welkom bij stakeholderpro Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Inhoud 1. Welkom bij stakeholderpro... 5 2. Stakeholdermanagement... 7 3. Krachtenveldanalyse...

Nadere informatie

Informatiepakket stakeholderpro

Informatiepakket stakeholderpro Informatiepakket stakeholderpro In dit informatiepakket treft u antwoorden op de volgende vragen: 1. Wat is stakeholderpro? 2. Waar komt het idee vandaan? 3. Wie is Floor Kist? 4. Afbeeldingen stakeholderpro

Nadere informatie

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1 Handleiding ZKM Online Versie 2.1 Februari 2015 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Eerste keer dat je inlogt... 3 1.1.1 Profiel... 4 1.1.2. Wachtwoord (wijzigen)... 4 1.1.3. Bureau... 5 1.1.4. Consultants

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1 Inleiding 1 Snel aan de slag 3 Per Enquete 3 Een enquête + vragen toevoegen 6 Layout aanpassen 7 Een uitnodiging versturen 8 Resultaten bekijken 8 Tips en trucs 13

Nadere informatie

Handleiding registratiesysteem

Handleiding registratiesysteem Handleiding registratiesysteem Deze handleiding geeft u uitleg over het registratiesysteem van Bas. De stappen die doorlopen moeten worden om via het klachtenformulier een klacht of vraag in te dienen

Nadere informatie

Snel starten met Testweb PSL-b als Leerkracht

Snel starten met Testweb PSL-b als Leerkracht Snel starten met Testweb PSL-b als Leerkracht WAAR? Je vindt Testweb PSL op de volgende website: www.testweb.bsl.nl Je kunt inloggen in het groene vak aan de rechterkant: Direct inloggen Testweb PSL INLOGGEN

Nadere informatie

QUESTI OPSTARTGIDS ALGEMENE INSTELLINGEN EN LVS

QUESTI OPSTARTGIDS ALGEMENE INSTELLINGEN EN LVS 01 - WELKOM BIJ QUESTI Welkom bij Questi. Alvorens je opstart, willen we je graag attent maken op enkele zaken. Voor je op de knop inloggen klikt, bekijk je best even de algemene filmpjes onder de knop

Nadere informatie

SPEELWIJZE LEIDERSCHAPSSPEL

SPEELWIJZE LEIDERSCHAPSSPEL SPEELWIJZE LEIDERSCHAPSSPEL Bij werken, zowel betaald als vrijwillig, hoort leiding krijgen of leiding geven. De vraag wat effectief leiderschap is houdt dan ook veel mensen bezig. De meningen hierover

Nadere informatie

Inge Test 07.05.2014

Inge Test 07.05.2014 Inge Test 07.05.2014 Inge Test / 07.05.2014 / Bemiddelbaarheid 2 Bemiddelbaarheidsscan Je hebt een scan gemaakt die in kaart brengt wat je kans op werk vergroot of verkleint. Verbeter je startpositie bij

Nadere informatie

Handleiding e-learning cursus BBS voor tankreinigers

Handleiding e-learning cursus BBS voor tankreinigers Handleiding e-learning cursus BBS voor tankreinigers Voor u ligt de beknopte handleiding voor de e-learning cursus BBS voor tankreinigers. Deze handleiding beschrijft in de belangrijkste stappen welke

Nadere informatie

Als we Outlook opstarten zien we het hiernaast afgebeelde scherm, wat voor de meeste mensen toch wel enige uitleg behoeft, van boven naar onder:

Als we Outlook opstarten zien we het hiernaast afgebeelde scherm, wat voor de meeste mensen toch wel enige uitleg behoeft, van boven naar onder: E-mail in Outlook Als we Outlook opstarten zien we het hiernaast afgebeelde scherm, wat voor de meeste mensen toch wel enige uitleg behoeft, van boven naar onder: 1. Menubalk; met van links naar recht

Nadere informatie

Handleiding ZKM Online. Versie 2.0

Handleiding ZKM Online. Versie 2.0 Handleiding ZKM Online Versie 2.0 Maart 2012 Inhoudsopgave Inloggen 3 Eerste keer dat je inlogt (basisonderdelen) 4 profiel 5 wachtwoord 5 bureau 6 consultants 7 instellingen 8 kleuren 9 licentie 10 ZKM

Nadere informatie

Handleiding Van klinimetrie naar subdoel Versie 5.2 Juli HANDLEIDING Van klinimetrie naar subdoel

Handleiding Van klinimetrie naar subdoel Versie 5.2 Juli HANDLEIDING Van klinimetrie naar subdoel HANDLEIDING Van klinimetrie naar subdoel 1 HET AANMAKEN VAN EEN METING 03 2 HET AANMAKEN VAN DE TOTAALSCORE EN DE SUBSCORES 04 3 HET TONEN VAN DE UITKOMSTEN NA UITVOERING VAN METING 07 2 Met de introductie

Nadere informatie

1. Inloggen op www.fedos.be

1. Inloggen op www.fedos.be 1 1. Inloggen op www.fedos.be Om uw eigen clubpagina te beheren dient u zich eerst aan te melden op het beheersysteem van uw clubpagina. Dit beheersysteem is een soort programma die u via het internet

Nadere informatie

ConsultManager ROM module

ConsultManager ROM module ConsultManager ROM module Voorbereiding - Voordat u ROM testen electronisch kunt klaarzetten en laten invullen door uw cliënten, moet u zich eerst aanmelden bij de leverancier van uw keuze (ManageWare

Nadere informatie

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet

Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Snel aan de slag met BasisOnline en InstapInternet Inloggen Surf naar www.instapinternet.nl of www.basisonline.nl. Vervolgens klikt u op de button Login links bovenin en vervolgens op Member Login. (Figuur

Nadere informatie

IPMarketing. Krijg inzage in uw potentiële klanten door uw website te analyseren! Handleiding 3.0

IPMarketing. Krijg inzage in uw potentiële klanten door uw website te analyseren! Handleiding 3.0 Krijg inzage in uw potentiële klanten door uw website te analyseren! Handleiding 3.0 Voorwoord Welkom bij de handleiding van IP Marketing 3.0. Hier vindt u alle informatie over het gebruik van het vernieuwde

Nadere informatie

Een quiz plaatsen op je website

Een quiz plaatsen op je website Een quiz plaatsen op je website Om de deelnemers een beetje na te laten denken kan je een quiz toevoegen op je site. Dat doe je op de volgende manier: a. Een quiz aanmaken Ga naar je eigen pagina en klik

Nadere informatie

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3.

1. Over LEVIY 5. Openen van de activiteit 2. Algemene definities 6. Inloggen op het LEVIY dashboard 3. Inloggen 6.1 Overzichtspagina 3. Versie 1.0 05.03.2015 02 1. Over LEVIY Wat doet LEVIY? 08 5. Openen van de activiteit Hoe wordt de activiteit geopend? 2. Algemene definities Behandelen van terugkerende definities. 09 6. Inloggen op het

Nadere informatie

Toetsen in Blackboard

Toetsen in Blackboard Toetsen in Blackboard Met de tool Test kun je toetsvragen maken en afnemen. In dit document wordt uitgelegd 1. Hoe een toets gemaakt kan worden. 2. Hoe een toets bewerkt kan worden. 3. Hoe een toets beschikbaar

Nadere informatie

Handleiding Mailing Wizard 18.0

Handleiding Mailing Wizard 18.0 Handleiding Mailing Wizard 18.0 UNIT4 Accountancy B.V. Bastion 4 Postbus 755 3900 AT Veenendaal Telefoon algemeen: 0318-581600 Telefoon Servicedesk: 0318-581750 E-mail: servicedesk.accountancy@unit4.com

Nadere informatie

Quick Guide VivianCMS

Quick Guide VivianCMS Quick Guide VivianCMS Gastenboek creëren Versie: 1.0 Startdatum: 24 juli 2006 Datum laatste wijziging: 24 juli 2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoud 1 Inleiding...3 1.1 Contactformulier

Nadere informatie

SNEL WERKEN MET EXCEL

SNEL WERKEN MET EXCEL SNEL WERKEN MET EXCEL 2013 Computertraining voor 50-plussers PC50plus computertrainingen Eikbosserweg 52 1214AK Hilversum tel: 035 6213701 info@pc50plus.nl www.pc50plus.nl Snel werken met Excel C O M P

Nadere informatie

Handleiding voor MaxRes van MaxMind Technologies

Handleiding voor MaxRes van MaxMind Technologies Handleiding voor MaxRes van MaxMind Technologies 2 MaxRes Backoffice Overzicht In deze handleiding vindt u een uitgebreide uitleg over de backoffice van MaxRes. Per tabblad zal besproken worden welke opties

Nadere informatie

Toolkit ehealth. Hoofdstuk 3: ehealth strategie

Toolkit ehealth. Hoofdstuk 3: ehealth strategie Toolkit ehealth Hoofdstuk 3: ehealth strategie 1 Inhoud 3.1 Inventarisatie... 3 3.2 Koppeling met visie en kerntaken organisatie... 6 3.3 Resources... 7 3.4 Raadpleging achterban... 9 3.5 Aan de slag...

Nadere informatie

Klik op knoppenblad. Selecteer in het pulldown venster het beginjaar.

Klik op knoppenblad. Selecteer in het pulldown venster het beginjaar. 1 Het programma opent met de mapjes jaaropbrengsten, handleiding en knoppenblad Klik op knoppenblad Selecteer in het pulldown venster het beginjaar. Klik vervolgens op de knop formulieren van het jaar

Nadere informatie

Handleiding voor het uitvoeren van de Zelfevaluatie

Handleiding voor het uitvoeren van de Zelfevaluatie Handleiding voor het uitvoeren van de Zelfevaluatie In deze handleiding kunt u terugvinden hoe u de Zelfevaluatie kunt: starten, uitzetten en afronden. Daarnaast geeft deze handleiding informatie over

Nadere informatie

Handleiding. Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging

Handleiding. Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging Handleiding Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging april 2014 Inhoud Inleiding... 3 Algemeen... 3 Hulpmiddelen... 4 Verkort stappenplan... 4 1 Andere gebruikers van FRS uitnodigen tot

Nadere informatie

Organisaties en catalogus

Organisaties en catalogus AEOLUS Organisaties en catalogus Aeolus Front v1 28-7-2015 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde te kunnen wijzigen, zonder hiervan nadere

Nadere informatie

Van Marcke College Training Planner

Van Marcke College Training Planner Van Marcke College Training Planner Handleiding voor de klant 1. Inleiding Beste klant, Vanaf 15-7-2015 lanceert Van Marcke College zijn Training Planner. Via dit platform kun je online je eigen opleidingsplan

Nadere informatie

Waar pas je een WordPress menu aan?

Waar pas je een WordPress menu aan? Je navigatie-menu aanpassen in WordPress is erg eenvoudig. In deze handleiding leggen we stap voor stap uit uit hoe je een menu in je WordPress website kunt aanpassen. Waar pas je een WordPress menu aan?

Nadere informatie

Handleiding. HR3P Competentiematrix

Handleiding. HR3P Competentiematrix Handleiding HR3P Competentiematrix 1 Handleiding HR3P Competentiematrix Handleiding HR3P Competentiematrix Bij Strategische Personeelsplanning (SPP) gaat het om het verkrijgen van voldoende en kwalitatief

Nadere informatie

via de taakbalk en typ Uitvoeren en open de gelijknamige app

via de taakbalk en typ Uitvoeren en open de gelijknamige app Schermafdruk maken: o Win10-logotoets + PrtSc o Knipprogramma (bij accessoires) Hoe Windows 10 in veilige modus opstarten? o Druk op de Windowslogo-toets + R om het uitvoeren dialoogvenster te openen.

Nadere informatie

INLOGGEN Vul gebruikersnaam en wachtwoord in, en klik op log in.

INLOGGEN Vul gebruikersnaam en wachtwoord in, en klik op log in. Snel starten met Testweb PSL als coördinator WAAR? Je vindt Testweb PSL op de volgende website: www.testweb.bsl.nl Je kunt inloggen in het groene vak aan de rechterkant: Direct inloggen Testweb PSL INLOGGEN

Nadere informatie

Back-up maken met Cobian Backup

Back-up maken met Cobian Backup Back-up maken met Cobian Backup Wie geregeld gebruikmaakt van een computer, kent het belang van een back-up. Door een kopie te maken van belangrijke bestanden en documenten voorkomt u dat u ze kwijtraakt

Nadere informatie

Snel starten met de VSGO-GIP in Testweb

Snel starten met de VSGO-GIP in Testweb Snel starten met de VSGO-GIP in Testweb WAAR? Je vindt testweb op de volgende website: testweb.bsl.nl kies aan de rechterkant (in het groene kader) voor: Direct inloggen Testweb Vroegsignalering INLOGGEN

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 De website bij het boek 8 Introductie Visual Steps 8 Meer over andere Office 2010 -programma s

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 De website bij het boek 8 Introductie Visual Steps 8 Meer over andere Office 2010 -programma s Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 De website bij het boek... 8 Introductie Visual Steps... 8 Meer over andere Office 2010-programma s... 8 Wat heeft u nodig?... 9 Bonushoofdstuk... 9 Toets

Nadere informatie

Open Google Chrome en ga naar Meld je aan met je persoonlijke Knooppunt-account.

Open Google Chrome en ga naar  Meld je aan met je persoonlijke Knooppunt-account. Scoodle is een gratis platform, ontwikkeld door Plantyn. Met Scoodle vermindert de planlast aanzienlijk en krijg je als leerkracht alles in handen om het digitale materiaal van Plantyn naar je hand te

Nadere informatie

Rapport evaluatie speeddaten met uitzendbureaus op de vestigingen van het WERKbedrijf

Rapport evaluatie speeddaten met uitzendbureaus op de vestigingen van het WERKbedrijf Rapport evaluatie speeddaten met uitzendbureaus op de vestigingen van het WERKbedrijf December 2011 Auteurs: Leonie Oosterwaal, beleidsmedewerker ABU Judith Huitenga en Marit Hoffer, medewerkers Servicepunt

Nadere informatie

3. Surfen met uw tablet

3. Surfen met uw tablet 57 3. Surfen met uw tablet In dit hoofdstuk maakt u kennis met de app Chrome, de webbrowser op uw Google Nexus tablet. Met deze webbrowser kunt u op uw tablet surfen op het internet. Als u ook gebruikmaakt

Nadere informatie

Grafieken tekenen met de computer

Grafieken tekenen met de computer Grafieken tekenen met de computer Inleiding In de natuurwetenschappen doe je vaak onderzoek. Je meet dan bepaalde dingen op en zet deze in een tabel. Van jou wordt dan meestal verwacht dat je er een grafiek

Nadere informatie

Facebook. Handleiding Versie 1.2. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl

Facebook. Handleiding Versie 1.2. 088 990 7700 support@ccvshop.nl. www.ccvshop.nl Facebook Handleiding Versie 1.2 088 990 7700 support@ccvshop.nl www.ccvshop.nl Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 Changelog 3 1. Inleiding 4 2. Instellingen 5 2.1 Een facebook pagina aanmaken 5 2.2 CCV SHOP

Nadere informatie

Patiënteninformatie. Informatie voor ouders over Het portaal voor kinderen en jongeren met luchtwegklachten of allergie terTER_

Patiënteninformatie. Informatie voor ouders over Het portaal voor kinderen en jongeren met luchtwegklachten of allergie terTER_ Patiënteninformatie Informatie voor ouders over Het portaal voor kinderen en jongeren met luchtwegklachten of allergie 1234567890-terTER_ Inhoudsopgave Pagina Wat is een portaal? 5 Het portaal helpt de

Nadere informatie

Handleiding Boris Werkverkenner versie 2-9-2015

Handleiding Boris Werkverkenner versie 2-9-2015 Handleiding Boris Werkverkenner versie 2-9-2015 Back office Via de Back office kunnen accounts voor leerlingen (hierna kandidaten) worden aangemaakt en beheert. Via de activeringsmail krijg je toegang

Nadere informatie

Handleiding SNS online docent (dus niet de beheerstool!) Let op: er is een verschil tussen: Openen

Handleiding SNS online docent (dus niet de beheerstool!) Let op: er is een verschil tussen: Openen Handleiding SNS online docent (dus niet de beheerstool!) Let op: er is een verschil tussen: Sns voor de docent (waar onder andere tests worden aangemaakt en gekoppeld aan studentengroepen). Dit vind je

Nadere informatie

Praktijken kunnen met elkaar vergeleken worden op basis van instroom, zittingen, behandelingen, omzet en recidieven.

Praktijken kunnen met elkaar vergeleken worden op basis van instroom, zittingen, behandelingen, omzet en recidieven. Om praktijken, locaties en medewerkers onderling met elkaar te vergelijken en benchmarken, zijn er 3 supervisiedashboards beschikbaar. Deze dashboards zijn speciaal voor praktijk- en netwerkbeheerders:

Nadere informatie

Handleidingen website & pool SVNL voor organisators

Handleidingen website & pool SVNL voor organisators Handleidingen website & pool SVNL voor organisators Let op: Dit document bestaat uit twee handleidingen: Pagina 2: Handleiding voor de website voor organisators Pagina 14: Uitleg en handleiding voor de

Nadere informatie

Directe Toegang Logopedie

Directe Toegang Logopedie Handleiding LogoBase Directe Toegang Logopedie 2012 Winbase Software en Adviezen B.V. Inhoud 1. Een DTL-Zitting aanmaken in de agenda... 3 2. De DTL-Screening... 6 3. Declareren van een DTL-Screening...

Nadere informatie

ParaBench. Releasenotes. ParaBench versie 2.0

ParaBench. Releasenotes. ParaBench versie 2.0 ParaBench versie 2.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 Hoofdstuk 1... 3 1.1 Nieuwe mogelijkheden... 3 1.2 Diverse kleinere uitbreidingen en verbeteringen... 4 1.3 Oplossingen... 4 Hoofdstuk 2 Beschrijving

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor organisators

Handleiding website SVNL voor organisators Handleiding website SVNL voor organisators Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg over hoe u als

Nadere informatie

Handleiding voor organisaties

Handleiding voor organisaties Inhoudsopgave Onderwerp Pagina 1. www.denhaagdoet.nl 1 2. Inloggen of account aanmaken 1 3. Account aanmaken 2 4. Het organisatieaccount 3 5. Mijn vacatures 3 6. Sollicitaties en sollicitanten 4 7. Mijn

Nadere informatie

Handleiding Herinnering en Mailing

Handleiding Herinnering en Mailing Handleiding Herinnering en Mailing Animana B.V. [Pick the date] Animana B.V. Inhoudsopgave 1 Herinneringen...3 1.1 Herinnering koppelen aan een product...3 1.2 Instellen van herinnering via patiëntdossier...3

Nadere informatie

Instructie RFM modules

Instructie RFM modules Instructie RFM module Introductie RFM staat voor Registratie Flow Module. De RFM module vormt de basis voor een aantal nieuwe modules binnen equse Indicate: - Calamiteiten - Klachten - Kindermishandeling

Nadere informatie

VRAGENLIJST JOnG. Mail het formulier met jouw antwoorden naar Dionne Neven (Regioadviseur MKB Limburg): Neven@mkblimburg.nl

VRAGENLIJST JOnG. Mail het formulier met jouw antwoorden naar Dionne Neven (Regioadviseur MKB Limburg): Neven@mkblimburg.nl VRAGENLIJST JOnG JOnG is een initiatief van en voor jonge ondernemers. Tot de doelgroep behoren Ondernemers in de eerste 5 jaar van hun ondernemerschap. JOnG stelt zich tot doel de individuele ondernemers

Nadere informatie

BRICONweb voor de club

BRICONweb voor de club BRICONweb voor de club Starten met BW! 3 Aanmelden! 4 Registreren! 4 Club verantwoordelijke! 5 Bestaande club! 5 Nieuwe club aanmaken! 5 Aanmaken wedstrijd! 6 Betekenis icoontjes! 7 Inkorven! 8 Aantallen

Nadere informatie

Wat voor tekst schrijf je en voor wie?

Wat voor tekst schrijf je en voor wie? Les 1: Het winnende lied Lees wat je gaat doen: Wat voor tekst schrijf je en voor wie? In 1975 heeft Nederland het songfestival voor het laatst gewonnen. Dat is lang geleden. Het zou toch leuk zijn als

Nadere informatie

Wat is een Weblog (blog)

Wat is een Weblog (blog) Wat is een Weblog (blog) Een weblog, of ook wel blog, is een website die regelmatig - soms meerdere keren per dag - vernieuwd wordt en waarop de geboden informatie in chronologische volgorde (op datum)

Nadere informatie

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw LinkedIn Simpel: Je Profiel EBoekje voor starters Annet van Betuw Februari 2015 Over dit boekje Dit Eboekje is de weergave van de webinars LinkedIn Simpel: Je Profiel van 24 september 2014 en 8 oktober

Nadere informatie

U kunt de helpbestanden op verschillende manieren openen. Standaard activeert u de helpbestanden via de toets F1.

U kunt de helpbestanden op verschillende manieren openen. Standaard activeert u de helpbestanden via de toets F1. Les 19 Help In deze les leert u hoe u de helpbestanden van Excel gebruikt om snelle antwoorden te vinden op een aantal vragen die u over het programma hebt. Houd er echter rekening mee dat u online moet

Nadere informatie

Korte praktische handleiding Inschrijf systeem Markten georganiseerd door de HOB Den Helder

Korte praktische handleiding Inschrijf systeem Markten georganiseerd door de HOB Den Helder Korte praktische handleiding Inschrijf systeem Markten georganiseerd door de HOB Den Helder Voor Ambulante handelaren en niet leden HOB: Algemene opmerking gehele website: U kunt pas klikken op een tekst

Nadere informatie

Handleiding puntenboek-module

Handleiding puntenboek-module Handleiding puntenboek-module Inleiding Het puntenboek is een tool dat u toelaat om opdrachten (score-elementen) te definiëren, deze omschrijven informatie op de ELO die gescoord kan worden. Dit kan veel

Nadere informatie

Handleiding Procesarchitectuur Herziening

Handleiding Procesarchitectuur Herziening Handleiding Procesarchitectuur Herziening Beheerders scholen procesarchitectuur.ihks.nl Inhoud Inleiding... 3 Meerdere schooleigen omgevingen... 3 Contact... 3 Inloggen... 4 Beveiliging... 4 Inloggen beheerdersaccount...

Nadere informatie

Digitaal proceslogboek handleiding docenten

Digitaal proceslogboek handleiding docenten Digitaal proceslogboek handleiding docenten Welkom bij het digitaal proceslogboek. Het proceslogboek is een onderdeel van de leerlijn informatievaardigheden zoals die sinds het schooljaar 2008/2009 op

Nadere informatie

Handleiding enquetemaken.be

Handleiding enquetemaken.be Hoofdstuk : Starten met je eigen enquête - Registreren - Enquete Maken - Instellingen Hoofdstuk 2 : Opstellen van de vragenlijst - Vragen maken - Vraagtypes - Vragenlijst beheren - Vertakkingen invoeren

Nadere informatie

Handleiding bij de LOB-scan voor het mbo

Handleiding bij de LOB-scan voor het mbo Handleiding bij de LOB-scan voor het mbo Inleiding Voor u ligt de handleiding bij de LOB-scan voor het mbo. De LOB-scan voor het mbo is in opdracht van MBO Diensten ontwikkeld en is te vinden op www.mbodiensten.nl.

Nadere informatie

Organisaties/diensten en de catalogus

Organisaties/diensten en de catalogus AEOLUS Organisaties/diensten en de catalogus Aeolus Front v1 16-9-2016 Horlings & Eerbeek Automatisering BV behoudt zich het recht informatie in dit document te allen tijde te kunnen wijzigen, zonder hiervan

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Ifective Service Portaal

Gebruikershandleiding Ifective Service Portaal Gebruikershandleiding Ifective Service Portaal Versie: 2.1 Ifective Koekoeksweg 3 8084 GN t Harde Tel.: (0525) 637212 fax: (0525) 653444 email: servicedesk@ifective.nl website: www.ifective.nl Inhoudsopgave

Nadere informatie

Instructies bij het invullen van de Patiënteninformatietool

Instructies bij het invullen van de Patiënteninformatietool Instructies bij het invullen van de Patiënteninformatietool In de patienteninformatietool ziet u 5 tabbladen: Uw profiel, Instructie, Creëer/Bewerk patiënteninformatie, Creëer/Bewerk vragenformat, Verwijderen

Nadere informatie

Patiënten Informatie Brochure Erfelijkheidsonderzoek: Exoom Sequencing

Patiënten Informatie Brochure Erfelijkheidsonderzoek: Exoom Sequencing 2 Patiënten Informatie Brochure Erfelijkheidsonderzoek: Exoom Sequencing Algemene informatie Exoom Sequencing is een nieuwe techniek voor erfelijkheidsonderzoek. In deze folder vindt u informatie over

Nadere informatie

Cursus ICT 1 Lieve D Helft

Cursus ICT 1 Lieve D Helft Cursus ICT 1 Inhoud Wat is Outlook? 3 Het scherm 3 Nieuw E-mailbericht maken 4 E-mailbericht versturen 5 E-mailbericht beantwoorden naar verzender 6 E-mailbericht beantwoorden naar verzender en alle ontvangers

Nadere informatie

LinkedIn. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden

LinkedIn. Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden LinkedIn Voor Utrechtse initiatieven die bekender willen worden Deze informatie is opgesteld door Team 2015 Utrecht om Utrechtse initiatieven te ondersteunen bij hun PR. We verwelkomen het gebruik van

Nadere informatie

Stap-voor-stap MijnZw@ngerschap: de handleiding voor het gebruik van MijnZorgnet voor cliënten.

Stap-voor-stap MijnZw@ngerschap: de handleiding voor het gebruik van MijnZorgnet voor cliënten. Stap-voor-stap MijnZw@ngerschap: de handleiding voor het gebruik van MijnZorgnet voor cliënten. Stap 1: DigiD met sms functie Stap 2: Inloggen en profiel aanmaken op MijnZorgnet Stap 3: De onderdelen in

Nadere informatie

SportCTM 2.0 Startscherm trainer

SportCTM 2.0 Startscherm trainer SportCTM 2.0 Startscherm trainer Inloggen Webapplicatie Via inlog.dotcomsport.com kun je in inloggen op de webapplicatie van het SportCTM. Wij adviseren onderstaande browsers Windows: Internet Explorer,

Nadere informatie

Workflow. Taak Sjablonen

Workflow. Taak Sjablonen Workflow Workflow beheer Bij elke klant in RADAR (het vinkje klant staat aan in het tabblad ALGEMEEN van het bedrijf of de familie) kunt u een planning maken van een aantal periodieke taken, bijvoorbeeld:

Nadere informatie

GELIJKE KANSEN IN BELGIË HISTORISCH ONDERZOEK

GELIJKE KANSEN IN BELGIË HISTORISCH ONDERZOEK GELIJKE KANSEN IN BELGIË HISTORISCH ONDERZOEK 1. TOELICHTING Tijdens het bezoek aan de Democratiefabriek hebben jullie kunnen vaststellen dat bepaalde elementen essentieel zijn om tot democratie te komen.

Nadere informatie

HANDLEIDING TRACK & 1. Track & Trace e-mails bewerken 2. 1.1 Algemeen 3 1.2 E-mails 3 1.3 E-mails bewerken 4 1.4 Triggers 4 1.5 Beschikbare Tags 5

HANDLEIDING TRACK & 1. Track & Trace e-mails bewerken 2. 1.1 Algemeen 3 1.2 E-mails 3 1.3 E-mails bewerken 4 1.4 Triggers 4 1.5 Beschikbare Tags 5 HANDLEIDING TRACK & INHOUDSOPGAVE Trigger Based Track & Trace e-mails 1. Track & Trace e-mails bewerken 2 1.1 Algemeen 3 1.2 E-mails 3 1.3 E-mails bewerken 4 1.4 Triggers 4 1.5 Beschikbare Tags 5 2. Track

Nadere informatie

* baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. Alles telt. handleiding. baopass* voor leerkrachten

* baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. Alles telt. handleiding. baopass* voor leerkrachten Alles telt handleiding * baopass: inlog- en leerlingvolgsysteem van ThiemeMeulenhoff. baopass* voor leerkrachten 1 Alles telt handleiding Inhoud Inleiding 3 Opstarten 3 Groepen 4 Leerling aanpassen 5 Leerling

Nadere informatie

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Uw voorkennis 9 Hoe werkt u met dit boek?

Inhoudsopgave Voorwoord 7 Nieuwsbrief 7 Introductie Visual Steps 8 Wat heeft u nodig? 8 Uw voorkennis 9 Hoe werkt u met dit boek? Inhoudsopgave Voorwoord... 7 Nieuwsbrief... 7 Introductie Visual Steps... 8 Wat heeft u nodig?... 8 Uw voorkennis... 9 Hoe werkt u met dit boek?... 10 De website bij het boek... 11 Bonushoofdstukken...

Nadere informatie

Evaluatierapport Wereldpodium Zonne-energie en biodiesel. Schone kansen of schone schijn? (13 januari 2009) Versie 1.0 (26 januari 2009)

Evaluatierapport Wereldpodium Zonne-energie en biodiesel. Schone kansen of schone schijn? (13 januari 2009) Versie 1.0 (26 januari 2009) Evaluatierapport Wereldpodium Zonne-energie en biodiesel. Schone kansen of schone schijn? (13 januari 2009) Versie 1.0 (26 januari 2009) Inleiding Dit is een evaluatierapport op basis van de evaluatieformulieren

Nadere informatie

Mijn GezondheidsPlatform

Mijn GezondheidsPlatform Mijn GezondheidsPlatform Handleiding Mijn zorgdossier U kunt via Mijn zorgdossier in het menu persoonlijke en medische gegevens vastleggen. Hieronder ziet u om welke onderdelen het gaat. Deze worden vervolgens

Nadere informatie

VERSIE: 1.1 DATUM: 19 JULI

VERSIE: 1.1 DATUM: 19 JULI HANDLEIDING JIRA VERSIE: 1.1 DATUM: 19 JULI 2010 @DEVENTit BV JIRA Handleiding INHOUDSOPGAVE HANDLEIDING JIRA 1 1. PROJECT SELECTEREN: 3 2. PROJECTOVERZICHT 4 2.1 ISSUE AANMAKEN (BUG/QUESTION ETC): 5 2.2

Nadere informatie

Instructie Beheren Cases

Instructie Beheren Cases Instructie Beheren Cases Om een vraag in te dienen met betrekking tot de werking van de software kunt u gebruik maken van onze portal. U gaat dan een Case aanmaken. Aanmaken Case Om een nieuwe case aan

Nadere informatie

Meer bezoekers met Google My Business GAJAH ANNUAL REPORT 2015 1

Meer bezoekers met Google My Business GAJAH ANNUAL REPORT 2015 1 Meer bezoekers met Google My Business GAJAH ANNUAL REPORT 2015 1 In dit E-book laten we u stap voor stap zien hoe u zich binnen15 minuten kunt aanmelden bij Google Mijn Bedrijf zodat ook uw bedrijf beter

Nadere informatie

Kalenders gebruiken Asta Powerproject

Kalenders gebruiken Asta Powerproject Kalenders gebruiken Asta Powerproject Deze Tips en Trucs gaat over Kalenders. Het kan daarbij gaan om het maken van een nieuwe kalender, het toewijzen ervan aan taken, en het instellen van de kalender

Nadere informatie

Vacatures plaatsen en bewerken op BrabantZorg.Net

Vacatures plaatsen en bewerken op BrabantZorg.Net Vacatures plaatsen en bewerken op BrabantZorg.Net Welkom!... 2 Inloggen... 3 Organisatiegegevens aanpassen... 4 Een vacature aanmaken... 4 Vacaturegegevens invullen... 5 Vacature opslaan... 7 Een vacature

Nadere informatie

Digitale Formulieren Radboud Docenten Academie. Als niets lukt

Digitale Formulieren Radboud Docenten Academie. Als niets lukt Digitale Formulieren Radboud Docenten Academie Met ingang van het cohort september 2014 voert de Radboud Docenten Academie het Digitale Evaluatieformulier in. Inhoudelijk zal dit niet wezenlijk verschillen

Nadere informatie

OLP sector Bouw via Cordares

OLP sector Bouw via Cordares OLP sector Bouw via Cordares Inhoud OLP sector Bouw via Cordares in het kort... 1 Aansluitnummer werkgever en inzender... 1 Code beroep per werknemer... 2 OLP Bouw via Loon... 4 OLP naderhand bekijken...

Nadere informatie

Handleiding Online PBX Beheer Tool

Handleiding Online PBX Beheer Tool Handleiding Online PBX Beheer Tool Versienummer: 20150508 Inleiding De Dean Online PBX Beheer Tool is een online tool waarmee u zelf eenvoudig wijzingen kunt doorvoeren in uw telefonieomgeving. Voor het

Nadere informatie

HOE WERKT FLOOW2? WWW.FLOOW2.COM. Volg ons ook op:

HOE WERKT FLOOW2? WWW.FLOOW2.COM. Volg ons ook op: HOE WERKT FLOOW2? WWW.FLOOW2.COM Volg ons ook op: HOE WERKT FLOOW2? Handleiding 1: Account aanmaken en inloggen P 3 Handleiding 2: Materieel toevoegen P 6 Handleiding 3: Plan materieel en plaats online

Nadere informatie

Quick Guide VivianCMS

Quick Guide VivianCMS Quick Guide VivianCMS Contactformulier creëren Versie: 1.0 Startdatum: 24 juli 2006 Datum laatste wijziging: 24 juli 2006 Opmerking: Gepubliceerd op http://www.viviancms.nl Inhoud 1 Inleiding...3 1.1 Contactformulier

Nadere informatie

Update 1.5.0 SCENARIO ADVIES OVERLIJDEN

Update 1.5.0 SCENARIO ADVIES OVERLIJDEN Update 1.5.0 SCENARIO ADVIES OVERLIJDEN Hoofdstuk 1, Scenario Advies Overlijden Inhoud 1 Scenario Advies Overlijden... 1 2 Kiezen voor Advies overlijden... 1 3 Personalia en partner... 2 4 Inventarisatie

Nadere informatie

Instellen e-mail. 2004 Holomarcus

Instellen e-mail. 2004 Holomarcus 2004 Holomarcus Voorwoord U heeft een domeinnaam geregistreerd via Holomarcus. En nu wilt u e-mail dat verzonden is naar die domeinnaam kunnen ontvangen, en u wilt e-mail kunnen versturen vanaf dezelfde

Nadere informatie

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw

LinkedIn Simpel: Je Profiel. EBoekje voor starters Annet van Betuw LinkedIn Simpel: Je Profiel EBoekje voor starters Annet van Betuw 25 september en 8 oktober 2014 Over dit boekje Dit Eboekje is de weergave van de webinars LinkedIn Simpel: Je Profiel van24 september en

Nadere informatie

Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl

Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl Handleiding voor het presenteren van uw kunstwerken op www.kunstinlochem.nl Tip: print deze handleiding uit! Als deelnemer aan de kunstroute kunt u uw kunstaanbod presenteren op de website van kunst in

Nadere informatie

Inhoudsopgave: 2. Inloggen Je komt via onze website www.letshetgooi.nl in Local Exchange (LEX) door te klikken op Ledenmenu.

Inhoudsopgave: 2. Inloggen Je komt via onze website www.letshetgooi.nl in Local Exchange (LEX) door te klikken op Ledenmenu. Lets t Gooi HANDLEIDING ADMINISTRATIEPROGRAMMA LOCAL EXCHANGE Met het programma Local Exchange, afgekort LEX, kun je zelf je vraag en aanbod wijzigen. Ook kun je knikkers overschrijven. Het is een geweldige

Nadere informatie

Uitkomsten enquête communicatie

Uitkomsten enquête communicatie Uitkomsten enquête communicatie Medezeggenschapsraad 8 e Montessori 11 oktober 2016 CONCLUSIES Belangrijkste conclusies 1. De beleving van de ouders verschilt sterk van die van de leerkrachten: leerkrachten

Nadere informatie

Instructie t.b.v. gebruikers (versie )

Instructie t.b.v. gebruikers (versie ) Inhoudsopgave. Inloggen.... Contact maken met server.... Inloggen gebruiker figuur....3 Wachtwoord vergeten figuur.... Patiëntgegevens... 3. Openen patiënt dossiers... 3.. Startscherm zorgpad figuur 6...

Nadere informatie