Aanbiedingsbrief commissies

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Aanbiedingsbrief commissies"

Transcriptie

1 Aanbiedingsbrief commissies Van College Voor Commissie Bestuur en Middelen Datum 11 april 2013 Onderwerp Openingstijden en werken op afspraak. Registratienummer Ter kennisneming.

2 Onderwerp Openingstijden en werken op afspraak Beslispunten 1. Openingstijden per 1 juli 2013 als volgt te wijzigen: Maandag: , ongewijzigd. Dinsdag: uur, ongewijzigd. Vanaf uur uitsluitend voor snelle burgerzaken producten. Woensdag: , s middags open is een wijziging. Donderdag: , s middags dicht is een wijziging. Vrijdag: , ongewijzigd. 2. Per 1 juli 2013 volledig op afspraak te gaan werken Inleiding In het kader van vraaggerichte dienstverlening zijn eind 2009 de huidige openingstijden ingevoerd. Belangrijkste verandering was toen de invoering van een tweede avondopenstelling. In het kader van de bezuinigingen is de vraag gesteld of de avondopenstelling op dinsdag- en donderdagavond niet beperkt kan worden. Deze notitie gaat hierop in. Op 1 december 2011 is gestart met Werken op afspraak voor baliebezoekers. In deze notitie wordt gekeken naar de ervaringen met Werken op afspraak en wordt naar doorontwikkeling gekeken. Omdat deze onderwerpen diverse raakvlakken hebben worden beiden in deze notitie meegenomen. 1. Openingstijden Avondopenstelling Vanuit de bezuinigingsopdracht is gekeken naar de mogelijkheid om de tweede avondopenstelling te laten vervallen. Geldermalsen kent avondopenstellingen op dinsdag en donderdag van uur. Op die uren kunnen inwoners uitsluitend terecht voor snelle burgerzaken producten zoals reis- en rijdocumenten, verklaring omtrent gedrag, verhuizingen en uittreksels. Uit de kwartaalcijfers blijkt dat er veel gebruik gemaakt wordt van deze mogelijkheid langs te komen. Vanuit het oogpunt van dienstverlening is het daarom wenselijk om een adequate avondopenstelling te behouden. Gelet op de bezoekersaantallen is het mogelijk om de avondopenstelling terug te brengen naar drie uren per week, maar dan wel op één avond. Waarbij het wenselijk is om het bezoek te sturen, dat wil zeggen dat het zo georganiseerd wordt, dat wordt voorkomen dat enorme wachtrijen ontstaan en de wachttijden enorm oplopen. Dit kan door ook voor de avond op afspraak te werken. Wanneer op afspraak gewerkt wordt, kan ook in periodes van extra drukte gemakkelijker opgeschaald worden. Opschalen kan door extra personeel in te zetten of door de openstelling wat langer te laten duren. In de rustige maanden kan het systeem zo ingericht worden dat eerst de tijd tot of wordt volgeboekt. Er kan pro-actief gewerkt worden waardoor zowel onze inwoners als onze medewerkers niet overvallen worden door plotseling drukke of rustige avonden. Op die manier kan een behoorlijke dienstverlening gegarandeerd worden.

3 De keuze voor de dinsdagavond is ingegeven door het feit dat dit een vaste avond voor de raad en commissies is. Hiervoor zijn al medewerkers van de Interne Dienst aanwezig, de werkzaamheden kunnen dan gecombineerd worden. Bovendien is de dinsdagavond al jarenlang dé koopavond in Geldermalsen. Woensdagmiddag open, donderdagmiddag gesloten In de afgelopen periode is gebleken dat ook de openstelling op de middagen in een behoefte voorziet. Toch kan ook hier een verbeterslag gemaakt worden. Door op woensdagmiddag in plaats van donderdagmiddag open te zijn, is het voor onze jongste inwoners gemakkelijker om langs te komen. Deze wisseling heeft geen effect op bezetting. 2. Werken op afspraak Bij de start van Werken op afspraak is uitgegaan van de volgende inrichting Er is gekozen om op dinsdagen en donderdagen van 8.30 tot uur uitsluitend op afspraak te werken, dit geldt voor het hele KCC. De drie andere ochtenden en twee koopavonden is er vrije inloop. Afspraken maken verloopt bij voorkeur via de website. Daarvoor is een webformulier in gebruik genomen, dat gekoppeld is aan ons klantgeleidingssysteem. Een afspraak maken kan zonder gebruik te maken van DigiD. Werkwijze Er is voor het afspraken maken één balie open voor eerstelijns producten. Wanneer er ook afspraken zijn voor tweedelijns producten of wanneer de wachttijden onverhoopt oplopen dan gaat daarvoor ook een extra balie open. De rolluiken gaan naar beneden wanneer een balie niet gebruikt wordt om klanten af te handelen. Dit gebeurt om rustiger te kunnen werken, maar ook om klanten duidelijkheid te geven. Rolluiken naar beneden geeft misschien een niet zo gastvrije indruk, maar blijkt in de praktijk toch goed te werken. Klanten weten waar ze aan toe zijn. Het is voor klanten moeilijk te begrijpen (en voor ons lastig uit te leggen) wanneer men medewerkers ziet zitten, die niet direct een klant gaan helpen. Ervaringen Er is duidelijk sprake van een gewenningsperiode geweest, zowel voor de klanten als voor de medewerkers. Conform de afspraak is er de eerste maanden coulant omgegaan met mensen die op dinsdag en donderdag toch zonder afspraak langs kwamen. Vanaf eind maart 2012 is nadrukkelijker gestuurd op het maken van afspraken. De klanten zijn over het algemeen goed te spreken over werken op afspraak. Dit geeft men aan bij het baliebezoek of tijdens telefoongesprekken. De wachttijden zijn minimaal en klanten weten waar ze aan toe zijn. Op dinsdag en donderdag zijn de afspraken voor KCC3 (burgerzaken) eerstelijns producten, praktisch volgeboekt. De vrije inloop is op de maandag- en woensdagochtenden meestal niet drukker dan voorheen. Op vrijdagochtend en de koopavonden is dit soms wel het geval. Er is in de afgelopen periode een aantal grote pieken geweest. Deze hadden vooral te maken met veranderingen bij reisdocumenten voor kinderen. Het blijkt dat onze openingstijden niet zo goed aansluiten bij de tijden dat kinderen kunnen komen.

4 Bij KCC2 (soza en wmo) en KCC4 (vergunningen) worden nog weinig afspraken gemaakt. Op zich is dit logisch omdat er ook veel minder bezoekers zijn voor deze groepen. Ook heeft de doelgroep van KCC2 vaak meer tijd om langs te komen en is er minder belang bij een afspraak op een bepaald tijdstip. Resultaat De klanten zijn over het algemeen tevreden, weten waar ze aan toe zijn en ervaren nauwelijks wachttijd. Werken op afspraak heeft bij KCC3 opgeleverd dat medewerkers hun tijd beter in kunnen plannen. Er ontstaat meer grip op de klantprocessen, meer spreiding, minder pieken. Hierdoor zijn medewerkers efficiënter en effectiever inzetbaar. Er ontstaan nu blokken waarin praktisch ongestoord gewerkt kan worden. Er is sprake van minder ad-hoc en meer planning. Hierdoor lukt het om met minder formatie hetzelfde werk te doen. Verbeterpunten Natuurlijk zijn er ook verbeterpunten aan te geven. - Zo blijkt dat zowel vrije inloop als werken op afspraak leidt tot onduidelijkheid bij onze inwoners. - Het aantal afspraken voor KCC2 en KCC4 mag toenemen. - Het afsprakenformulier kan beter (één of meer aanvragen, meer nadruk op het meenemen van de juiste papieren en foto s, welke vergunning). Dit vraagt technische aanpassingen. - Het maken van afspraken via de website zou sneller moeten gaan. Dit vraagt technische aanpassingen. - De bekendheid onder klanten neemt toe, maar blijft aandacht en actie vragen. Doorontwikkeling De noodzaak om zo efficiënt mogelijk te werken bestaat nog steeds, omdat met minder formatie hetzelfde (soms meer) werk gedaan moet worden. Hierdoor is de dienstverlening al steeds meer afhankelijk van inzet van stagiaires en het plaatsen van uitkeringsgerechtigden op werkervaringsplekken. Tegelijkertijd is het de uitdaging om de dienstverlening op een voldoende niveau te houden. Klantgerichte dienstverlening in tijden van bezuiniging vraagt om keuzes en duidelijkheid. Eén van de keuzes is het werken op afspraak voor alle openingstijden door te voeren. Een andere keuze kan zijn het zoveel als mogelijk sturen naar het digitale kanaal. Ook die sturing kan leiden tot efficiënter werken. In deze notitie wordt daar niet verder op in gegaan. Op basis van de ervaringen bij Geldermalsen, maar ook de ervaringen en ontwikkelingen in het land wordt voorgesteld wordt om volledig op afspraak te gaan werken. Beoogd effect Met deze voorstellen wordt beoogd de efficiency te vergroten en tegelijkertijd de dienstverlening aan de inwoners van Geldermalsen te blijven waarborgen. Argumenten 1.1 Met behoud van een avondopenstelling van 3 uur wordt voldaan de behoefte van de inwoners. 1.2 Concentreren van de avondopenstelling op één avond betekent minder avonddiensten voor interne dienst, iets minder energiekosten en minder kosten avondeten.

5 1.3 Openstelling op woensdagmiddag sluit beter aan op mogelijkheden om met kinderen langs te komen. 2.1 Klanten kunnen een afspraak maken afgestemd op eigen wensen. 2.2 Klanten hebben minimale (geen) wachttijd. 2.3 Klanten weten dat de juiste medewerker beschikbaar is. 2.4 Communicatie wordt eenduidig en helder: wij werken alleen op afspraak. 2.5 Werken op afspraak levert een belangrijke bijdrage aan efficiënter en planmatiger werken. 2.6 Met minder formatie kan hetzelfde werk gedaan worden. 2.7 Afhankelijkheid van stagiaires en werkervaringsplekken vermindert. 2.8 Sturing op bezoekers levert spreiding op. 2.9 Bezetting kan afgestemd worden op pieken en dalen. Zonodig worden meer of minder medewerkers ingeroosterd. Kanttekeningen 1. Er is maar één avondopenstelling waardoor men aangewezen is op die avond. 2. Geen vrije inloop betekent dat men niet zo maar binnen kan lopen en dat houdt in dat de inwoners hieraan moeten wennen. Financiën In het klantgeleidingssysteem en de website moeten enkele aanpassingen gedaan worden. De kosten hiervan zijn op te vangen vanuit het budget vraaggerichte dienstverlening of passen in de regulier contracten. Het voordeel bij de bezetting van het ID-team/BBO, door het wegvallen van de tweede koopavond, is 2 uur per week, ongeveer 2300,- per jaar. Het voordeel bij het KCC ontstaat door het werken op afspraak en is naar verwachting ongeveer 4 uur per week, dat is ongeveer 5000,- per jaar. De kosten van maaltijden nemen af met ongeveer 1500,- per jaar. Het afnemen van kosten voor energie zal minimaal zijn en is niet van te voren te bepalen. Uitvoering In overleg met BBO/communicatie de communicatie starten en in overleg met BBO/ID en BBO/ICT de technische aspecten oppakken. Overige zaken binnen het KCC regelen en uitvoeren. Vervolgens per 1 juli 2013 de nieuwe openingstijden in laten gaan en starten met volledig werken op afspraak. Vanzelfsprekend zal in de eerste maanden na invoering coulant omgegaan worden met bezoekers die zonder afspraak langs komen. Er zal dan sprake zijn van een gewenningsperiode, waarbij inwoners niet zomaar weggestuurd worden. Ook zal er aandacht zijn voor inwoners die moeite hebben met het maken van afspraken via Internet. Overigens kan er altijd via de telefoon een afspraak gemaakt worden. Deze notitie ter informatie naar de commissie Bestuur en Middelen sturen en de commissie de gelegenheid bieden over dit besluit haar mening te geven.

Bezoekersstromen bij burgerzaken april 2003 t/m maart 2005

Bezoekersstromen bij burgerzaken april 2003 t/m maart 2005 Bezoekersstromen bij burgerzaken april 2003 t/m maart 2005 Effecten van nieuwe openings- en werktijden bij de gemeente s-hertogenbosch Deelonderzoek 1 O&S Juli 2005 Dit product is tot stand gekomen met

Nadere informatie

Doorkiesnummer : (0495) 575 452 Agendapunt: 8 ONDERWERP

Doorkiesnummer : (0495) 575 452 Agendapunt: 8 ONDERWERP Bulk, Petra PUZA S2 RAD: RAD130130 2013-01-30T00:00:00+01:00 BW: BW121218 voorstel gemeenteraad Vergadering van de gemeenteraad van 30 januari 2013 Portefeuillehouder : A.A.M.M. Heijmans Behandelend ambtenaar

Nadere informatie

In dit voorstel wordt een volgende stap voorgesteld: service- en dienstverlening op afspraak met beperkte vrije inloop.

In dit voorstel wordt een volgende stap voorgesteld: service- en dienstverlening op afspraak met beperkte vrije inloop. Collegevoorstel Inleiding De gemeente Heusden probeert binnen de bestaande mogelijkheden continu de dienstverlening aan haar klanten, de burgers van de gemeente Heusden, te verbeteren. Leidraad hierbij

Nadere informatie

Advies aan college van burgemeester en wethouders van De Fryske Marren

Advies aan college van burgemeester en wethouders van De Fryske Marren Advies aan college van burgemeester en wethouders van De Fryske Marren Portefeuillehouder(s) F. Veenstra Datum voorstel: 19 april 2016 Besluit Raad: Nee T.k.n. Raad: Ja Zaaknummer: 194024846 Aantal bijlagen:

Nadere informatie

Afdeling KlantContactCentrum

Afdeling KlantContactCentrum Raadhuisplein 1 7811 AP Emmen t. 14 0591 f. 0591 685599 Postbus 30001 7800 RA Emmen e. gemeente@emmen.nl i. www.emmen.nl Aan de raad van de gemeente Emmen Afdeling KlantContactCentrum team Staf ons kenmerk

Nadere informatie

Doorkiesnummer : (0495) 575 431 Agendapunt: - ONDERWERP

Doorkiesnummer : (0495) 575 431 Agendapunt: - ONDERWERP Hofland, Barry PUZA S2 RAD: RAD130130 2013-01-30T00:00:00+01:00 BW: BW121218 voorstel gemeenteraad Vergadering van de gemeenteraad van 30 januari 2013 Portefeuillehouder : A.A.M.M. Heijmans Behandelend

Nadere informatie

Hoofdstuk 6. Bezoek burgerzaken

Hoofdstuk 6. Bezoek burgerzaken Hoofdstuk 6. Bezoek burgerzaken Samenvatting Burgerzaken is op werkdagen dagelijks open van 8.30 tot 16.00 uur, donderdag doorlopend van 8.30 tot 20.00 uur en op zaterdagochtend. Voor de bezoekuren in

Nadere informatie

Openingstijden Klant Contact Centrum. Inhoudsopgave. 1 Algemeen...1

Openingstijden Klant Contact Centrum. Inhoudsopgave. 1 Algemeen...1 Inhoudsopgave 1...1 2 Hoofdsectie...2 1 Wanneer heeft u voor het laatst het Klant Contact Centrum van de gemeente Nieuwkoop aan het Teylersplein 1 in Nieuwveen bezocht?...2 2 Welke balie bezocht u bij

Nadere informatie

Onderwerp Openingstijden stadsdeelkantoren

Onderwerp Openingstijden stadsdeelkantoren Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag de gemeenteraad Uw brief van Uw kenmerk Ons kenmerk rm 2009.333 BSD2009.5357 RIS 169116 Doorkiesnummer 070-353 3684 E-mailadres Onderwerp

Nadere informatie

Dienstverlening door de Gemeente Sint-Michielsgestel Tabellenrapportage

Dienstverlening door de Gemeente Sint-Michielsgestel Tabellenrapportage Dienstverlening door de Gemeente Sint-Michielsgestel 2004 Tabellenrapportage Gemeente Tilburg Dienst Beleidsontwikkeling Team Onderzoek & Informatie Augustus 2004 Hoofdstuk 1 Bezoek aan balies gemeentehuis

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief B&W vergadering 18 maart 2014

Raadsinformatiebrief B&W vergadering 18 maart 2014 Kerkplein 2 T (343) 56 56 Postbus 2 F (343) 41 57 6 394 AE Doorn E info@heuvelrug.nl Raadsinformatiebrief B&W vergadering 18 maart 214 Steller E-mailadres Onderwerp : D.P.J. Brom : daan.brom@heuvelrug.nl

Nadere informatie

Doorkiesnummer : (0495) 575 431 Agendapunt: 12 ONDERWERP

Doorkiesnummer : (0495) 575 431 Agendapunt: 12 ONDERWERP Hofland, Barry PUZA S2 RAD: RAD130130 2013-01-30T00:00:00+01:00 BW: BW121218 voorstel gemeenteraad Vergadering van de gemeenteraad van 30 januari 2013 Portefeuillehouder : A.A.M.M. Heijmans Behandelend

Nadere informatie

Openingstijden Stadswinkel Gemeente Dordrecht

Openingstijden Stadswinkel Gemeente Dordrecht Openingstijden Stadswinkel Gemeente Dordrecht De gemeente Dordrecht wil in het kader van bezuinigingen de openingstijden van de Stadswinkel aanpassen. Tegelijkertijd wil ze daarbij ook rekening houden

Nadere informatie

Onze servicenormen Als u de stadswinkel bezoekt

Onze servicenormen Als u de stadswinkel bezoekt Onze servicenormen Regelmatig krijgt u te maken met de gemeente; bijvoorbeeld voor het aanvragen van een paspoort of een vergunning maar bijvoorbeeld ook om ons te laten weten dat er in uw straat een lantaarnpaal

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief B&W vergadering 3 april 2012

Raadsinformatiebrief B&W vergadering 3 april 2012 Raadsinformatiebrief B&W vergadering 3 april 2012 Steller : D.P.J. Brom Telefoonnummer: E-mailadres : Daan.brom@heuvelrug.nl Onderwerp : Uitwerking moties Dienstverlening en Gemeentewinkel Geachte leden

Nadere informatie

Enquête Dienstverlening in het stadhuis

Enquête Dienstverlening in het stadhuis Enquête Dienstverlening in het stadhuis Enquête Dienstverlening in het stadhuis Colofon Titel:Enquête Dienstverlening in het stadhuis Opdrachtgever: Gemeente Velsen Opdrachtnemer: Marieke Galesloot Datum:

Nadere informatie

Advies: NEE VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Van: A. van der Lit Tel nr: Nummer: 17A Datum: 6 juni 2017

Advies: NEE VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS. Van: A. van der Lit Tel nr: Nummer: 17A Datum: 6 juni 2017 VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Van: A. van der Lit Tel nr: 0348-428758 Nummer: 17A.00643 Datum: 6 juni 2017 Team: KCC Tekenstukken: Nee Bijlagen: 1 Afschrift aan: Financien F vd Berg N.a.v. (evt.

Nadere informatie

Hoofdstuk 11. Bezoek Burgerzaken

Hoofdstuk 11. Bezoek Burgerzaken Hoofdstuk 11. Bezoek Burgerzaken Samenvatting De afdeling Burgerzaken is op werkdagen dagelijks open van 8.30 tot 16.00 uur, donderdag doorlopend van 8.30 tot 20.00 uur en maandagochtend gesloten. Ruim

Nadere informatie

Openingstijden Stadskantoor. Afdeling O&S Gemeente s-hertogenbosch

Openingstijden Stadskantoor. Afdeling O&S Gemeente s-hertogenbosch Openingstijden Stadskantoor Afdeling O&S Gemeente s-hertogenbosch Afdeling Onderzoek & Statistiek April 2013 2 Samenvatting De afdeling Burgerzaken wil graag weten of de huidige openingstijden van het

Nadere informatie

Klanttevredenheid Gemeentewinkel Zwijndrecht 2014

Klanttevredenheid Gemeentewinkel Zwijndrecht 2014 Klanttevredenheid Gemeentewinkel Zwijndrecht 2014 Inhoud 1. Conclusies en aanbevelingen 2. Dienstverlening Gemeentewinkel 3. Contact met de gemeente 4. Wensen en behoeften De gemeente Zwijndrecht heeft

Nadere informatie

A. Aanpassingen TSO in het huidige model

A. Aanpassingen TSO in het huidige model A. Aanpassingen TSO in het huidige model maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag 8.30-12.00 en13.15-15.15 woensdag 8.30-12.15 Kleuters vrijdagmiddag vrij. Kinderen gaan naar huis of blijven op school en

Nadere informatie

Kwaliteitshandvest. Servicenormen waaraan u ons mag houden

Kwaliteitshandvest. Servicenormen waaraan u ons mag houden Kwaliteitshandvest Servicenormen waaraan u ons mag houden Wat is een kwaliteitshandvest? In dit handvest staan beloften van de gemeente Lochem over de dienstverlening. Deze beloften noemen we servicenormen.

Nadere informatie

Hoofdstuk 5 Openingstijden

Hoofdstuk 5 Openingstijden Hoofdstuk 5 Openingstijden Samenvatting Om de dienstverlening te verbeteren zijn in 2011 alle balies van de gemeente (behalve die van Burgerzaken) en servicepunten ondergebracht in de het Stadsbouwhuis.

Nadere informatie

Gemeente Houten: Openingstijden Publiekszaken. Den Dolder, 8 december 2009 Drs. Casper de Vos Ir. Martine van Doornmalen

Gemeente Houten: Openingstijden Publiekszaken. Den Dolder, 8 december 2009 Drs. Casper de Vos Ir. Martine van Doornmalen Gemeente Houten: Openingstijden Publiekszaken Den Dolder, 8 december 2009 Drs. Casper de Vos Ir. Martine van Doornmalen 2 Het auteursrecht op dit rapport berust bij ADV Market Research (ADV). De opdrachtgever

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp: Tarieven Bibliotheek Haarlem en omstreken Reg.nummer: STZ/EC/2012/338524

Raadsstuk. Onderwerp: Tarieven Bibliotheek Haarlem en omstreken Reg.nummer: STZ/EC/2012/338524 Raadsstuk Onderwerp: Tarieven Bibliotheek Haarlem en omstreken Reg.nummer: STZ/EC/2012/338524 1. Inleiding De Bibliotheek Haarlem en omstreken (hierna: de bibliotheek) heeft aangegeven haar tarieven per

Nadere informatie

In onderstaande tabel treft u een overzicht aan van de bezoekersaantallen over de eerste vier maanden van dit jaar.

In onderstaande tabel treft u een overzicht aan van de bezoekersaantallen over de eerste vier maanden van dit jaar. Managementrapportage 1 e kwartaal 213 KCC Periodiek wordt een rapportage gemaakt naar aanleiding van data die het klantgeleidingssysteem en telefooncentrale genereren. Deze eerste kwartaalmarap zoomen

Nadere informatie

En wat kunnen wij voor u doen?

En wat kunnen wij voor u doen? En wat kunnen wij voor u doen? Afspraken over de Brummense dienstverlening En wat kunnen wij voor u doen? Servicenormen Gemeente Brummen "En wat kunnen wij voor u doen"? Kenmerk : INT14.2537 Versiedatum

Nadere informatie

Dienstverlening in cijfers. Resultaten Benchmark Publiekszaken en Burgerpanel

Dienstverlening in cijfers. Resultaten Benchmark Publiekszaken en Burgerpanel Dienstverlening in cijfers. Resultaten Benchmark Publiekszaken en Burgerpanel Gemaakt Genop 11/26/2013 1:03:00 PM Gemeente Noordoostpolder November 2013 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Inleiding...

Nadere informatie

Hoofdstuk 19. Bezoek burgerzaken

Hoofdstuk 19. Bezoek burgerzaken Hoofdstuk 19. Bezoek burgerzaken Samenvatting De afdeling Burgerzaken is sinds ruim een jaar dagelijks een uur langer open tot 16.00 uur en donderdag doorlopend van 8.30 tot 20.00 uur. Van de Leidenaren

Nadere informatie

Nieuwe tijden bij t Kienderbènkske!

Nieuwe tijden bij t Kienderbènkske! Nieuwe tijden bij t Kienderbènkske! De afgelopen periode zijn de basisscholen in de gemeente Bergen bezig geweest met het bekijken van hun schooltijden. Voor de meeste scholen heeft dat geleid tot een

Nadere informatie

gemeente WOERDEN De openingstijden van de milieustraat zullen van maart 2018 tot maart 2019 als volgt wijzigen:

gemeente WOERDEN De openingstijden van de milieustraat zullen van maart 2018 tot maart 2019 als volgt wijzigen: RAADSINFORMATIEBRIEF 17R. 00888 gemeente WOERDEN Van college van burgemeester en wethouders Datum 14 november 2017 Portefeuillehouder(s) : wethouder Stolk Portefeuille(s) : Afval S Reiniging Contactpersoon

Nadere informatie

Collegevoorstel - 1 - Gemeente Amersfoort

Collegevoorstel - 1 - Gemeente Amersfoort Collegevoorstel Sector : MO Reg.nr. : 4417391 Opsteller : M.J.M. Huurdeman Telefoon : (033) 469 45 97 Datum : 14 juni 2013 User-id : HUUJ Onderwerp Pilot thuisbezorging reisdocumenten Voorstel: 1. Deel

Nadere informatie

Info aan de raad. Raad: Beslissing:

Info aan de raad. Raad: Beslissing: Raad: Beslissing: Info aan de raad Raadsvergadering : 5 november 2009 Behandeld door : Marion Denissen Portefeuillehouder : Frans Ronnes Registratienummer : 42 Onderwerp : Extra informatie ontwikkeling

Nadere informatie

Positionering Jeugdbeschermingstafel. Holland Rijnland

Positionering Jeugdbeschermingstafel. Holland Rijnland Positionering Jeugdbeschermingstafel Holland Rijnland [2] [3] 1. Inleiding 1.1 Aanleiding Binnen Holland Rijnland werken we vanaf 2015 met een jeugdbeschermingstafel (JBT). Aan de JBT wordt gesproken met

Nadere informatie

Na en tijdens de besluitvorming zijn externe partijen (o.a. kinderopvang Dronten, Landstede en de Krieltjes) meegenomen in het proces.

Na en tijdens de besluitvorming zijn externe partijen (o.a. kinderopvang Dronten, Landstede en de Krieltjes) meegenomen in het proces. 5 gelijke dagen model 2018-2019 1 VOORWOORD Katholieke Jenaplanschool De Klimboom gaat met ingang van het schooljaar 2018-2019 het 5-gelijke dagen model invoeren. Dat betekent dat alle kinderen de lunch

Nadere informatie

Boot - DEM/DT/BE_MFAO-BOO, Financieel Advies en Ondersteuning - DEM/DL/BE_TS-MFAO, Fiscaal - DEM/DT/BE_MFAO-FIS, Gespreksvaardigheden Gr.1...

Boot - DEM/DT/BE_MFAO-BOO, Financieel Advies en Ondersteuning - DEM/DL/BE_TS-MFAO, Fiscaal - DEM/DT/BE_MFAO-FIS, Gespreksvaardigheden Gr.1... - DEM/DT/BE_MFAO-BOO, Financieel Advies en Ondersteuning - DEM/DL/BE_TS-MFAO, - DEM/DT/BE_MFAO-FIS,... Week 6 (4 feb 2013-10 feb 2013) maandag (04/02) dinsdag (05/02) woensdag (06/02) donderdag (07/02)

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Geachte raad,

Raadsvoorstel. Geachte raad, Raadsvoorstel Nummer: 165140 Behandeld door: J. van Dijk Agendapunt: 27 juni 2017 Onderwerp: Voorlopige voorkeur uitvoeringsvariant Participatiewet Geachte raad, Samenvatting: In opdracht van het algemeen

Nadere informatie

Dienstverlening. Zo doen we dat in Landsmeer! Duidelijkheid over wat u van ons mag verwachten! Gemeente Landsmeer

Dienstverlening. Zo doen we dat in Landsmeer! Duidelijkheid over wat u van ons mag verwachten! Gemeente Landsmeer Dienstverlening Zo doen we dat in Landsmeer! Duidelijkheid over wat u van ons mag verwachten! Gemeente Landsmeer Dienstverlening Landsmeer De gemeente Landsmeer is er voor u: inwoners en ondernemers van

Nadere informatie

De levendige stad De stad en haar sociaal domein De stad ruimtelijk en economisch Verbindend bestuur en dienstverlening De stad financieel

De levendige stad De stad en haar sociaal domein De stad ruimtelijk en economisch Verbindend bestuur en dienstverlening De stad financieel In dienst van de stad De levendige stad De stad en haar sociaal domein De stad ruimtelijk en economisch Verbindend bestuur en dienstverlening De stad financieel Maatschappij Aantrekkelijke en bruisende

Nadere informatie

RAADSINFORMATIEBRIEF

RAADSINFORMATIEBRIEF RAADSINFORMATIEBRIEF Onderwerp: Raadsopdracht RD1: onderzoek de mogelijkheid tot openstelling van de balies op vrijdagmiddag Registratienummer: 538849 Datum: 7 april 2015 Portefeuillehouder: H.J. Mak Steller:

Nadere informatie

B&W-Aanbiedingsformulier

B&W-Aanbiedingsformulier B&W.nr. 08.1227, d.d. 9 december 2008 B&W-Aanbiedingsformulier Onderwerp Verruiming openingstijden balie Burgerzaken BESLUITEN houdens advies van de 1. Op basis van het Advies verruiming openingstijden

Nadere informatie

Een OVER-gemeentelijke samenwerking tussen Oostzaan en Wormerland

Een OVER-gemeentelijke samenwerking tussen Oostzaan en Wormerland OVER OOSTZAAN Een OVER-gemeentelijke samenwerking tussen Oostzaan en Wormerland WORMERLAND. GESCAND OP 13 SEP. 2013 Gemeente Oostzaan Datum : Aan: Raadsleden gemeente Oostzaan Uw BSN : - Uw brief van :

Nadere informatie

Uitgevoerd door Dimensus Klanttevredenheidsonderzoek /20

Uitgevoerd door Dimensus Klanttevredenheidsonderzoek /20 Uitgevoerd door Dimensus Klanttevredenheidsonderzoek 2015 1/20 1. Inleiding In december 2015 is voor de gemeente De Bilt het tweejaarlijkse klanttevredenheidsonderzoek uitgevoerd. Hiervoor zijn personen

Nadere informatie

Interne servicenormen ABG-organisatie Corsanummer GLR: 15int01360

Interne servicenormen ABG-organisatie Corsanummer GLR: 15int01360 Interne servicenormen ABG-organisatie Corsanummer GLR: 15int01360 Hieronder ziet u de interne servicenormen voor het KCC van de ABG-organisatie. We beginnen met de algemene servicenormen per kanaal, vervolgens

Nadere informatie

SERVICENORMEN GEMEENTE MOERDIJK, JULI 2014

SERVICENORMEN GEMEENTE MOERDIJK, JULI 2014 SERVICENORMEN GEMEENTE MOERDIJK, JULI 2014 De gemeente Moerdijk streeft er naar de kwaliteit van de dienstverlening aan haar burgers (inwoners/bedrijven/instellingen) te verbeteren. Daartoe heeft de gemeente

Nadere informatie

Servicenormen gemeente Korendijk

Servicenormen gemeente Korendijk KNDK/2010/4238 Servicenormen gemeente Korendijk Algemeen 1. Indien degene met wie u telefonisch contact zoekt op dat moment niet telefonisch bereikbaar is, bieden wij u altijd aan om u terug te bellen

Nadere informatie

KTO Publiekzaken Sliedrecht

KTO Publiekzaken Sliedrecht KTO Publiekzaken Sliedrecht BALIEDIENSTVERLENING PUBLIEKZAKEN SLIEDRECHT Inhoud 1. Conclusies en aanbevelingen 2. Dienstverlening Publiekszaken 3. Wensen en behoeften De gemeente Sliedrecht vindt het belangrijk

Nadere informatie

Regeling arbeidsduur en werktijden gemeente Waddinxveen 2014

Regeling arbeidsduur en werktijden gemeente Waddinxveen 2014 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Waddinxveen. Nr. 23928 30 april 2014 Burgemeester en wethouders van Waddinxveen; gelet op hoofdstuk 3 en 4 CAR-UWO; gelet op het instemmende advies van de Ondernemingsraad

Nadere informatie

Hoofdstuk 7. Elektronische dienstverlening en website

Hoofdstuk 7. Elektronische dienstverlening en website Hoofdstuk 7. Elektronische dienstverlening en website Samenvatting Van de Leidenaren heeft inmiddels 95% de beschikking over internet. Ruwweg betekent dit dat vrijwel alle Leidenaren tot 65 jaar over internet

Nadere informatie

Voorstel aan de Raad. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 20 september 2006 / 158/2006. Fatale termijn: besluitvorming vóór: 1 oktober 2006

Voorstel aan de Raad. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 20 september 2006 / 158/2006. Fatale termijn: besluitvorming vóór: 1 oktober 2006 Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 20 september 2006 / 158/2006 Fatale termijn: besluitvorming vóór: 1 oktober 2006 Onderwerp rijbewijzen Programma / Programmanummer Burger & Bestuur / 9110

Nadere informatie

PARKEERONDERZOEK BINNENSPEELLOCATIE PLASWIJCKPARK 25 februari 2011

PARKEERONDERZOEK BINNENSPEELLOCATIE PLASWIJCKPARK 25 februari 2011 PARKEERONDERZOEK BINNENSPEELLOCATIE PLASWIJCKPARK 25 februari 2011 In opdracht van de Stichting Plaswijckpark uitgevoerd door: 1. INLEIDING Het Plaswijckpark is een familiepark in de deelgemeente Hillegersberg-Schiebroek

Nadere informatie

Gemeente Emmen. Werken op Afspraak SKĚK. Rapportage eind-evaluatie

Gemeente Emmen. Werken op Afspraak SKĚK. Rapportage eind-evaluatie SKĚK Gemeente Emmen Rapportage eind-evaluatie Werken op Afspraak Emmen, juni 2013 I Eind-evaluatie Werken op afspraak Inleiding Het KCC werkt sinds 1 april 2012 volledig op afspraak voor de domeinen Burgerzaken,

Nadere informatie

Rekenkamer. rekenkameronderzoek leges Burgerzaken 8595

Rekenkamer. rekenkameronderzoek leges Burgerzaken 8595 Rekenkamer de gemeenteraad kopie aan: college van B&W directeur Algemene Zaken betrokkenen rekenkameronderzoek leges Burgerzaken 8595 rekenkamer (058) 233 8662 T. Huisink 4 28 april 2006 Geachte leden,

Nadere informatie

Burgemeester en Wethouders 9 maart Steller Documentnummer Afdeling. R. van Wijk 15I Samenleving

Burgemeester en Wethouders 9 maart Steller Documentnummer Afdeling. R. van Wijk 15I Samenleving Burgemeester en Wethouders Steller Documentnummer Afdeling R. van Wijk 15I0002878 Samenleving Doorkiesnummer Communicatie Portefeuillehouder 036 5229564 Nee G.M. Dijksterhuis Kabinet Memo bijgevoegd Te

Nadere informatie

Artikel 3 De algemeen directeur van Publiekszaken Rotterdam is belast met de algemene en dagelijkse leiding van de bureaus van de burgerlijke stand.

Artikel 3 De algemeen directeur van Publiekszaken Rotterdam is belast met de algemene en dagelijkse leiding van de bureaus van de burgerlijke stand. CVDR Officiële uitgave van Rotterdam. Nr. CVDR20325_3 3 juli 2018 Reglement burgerlijke stand 2012 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Rotterdam, Gelezen het voorstel van de algemeen

Nadere informatie

SERVICENORMEN GEMEENTE FERWERDERADIEL

SERVICENORMEN GEMEENTE FERWERDERADIEL SERVICENORMEN GEMEENTE FERWERDERADIEL Wanneer kan ik een reactie op mijn brief verwachten? Hoe lang duurt het verlengen van mijn paspoort? Wanneer beslist de gemeente over mijn bouwplan? Met welke regels

Nadere informatie

H.Heijerman / april 2018

H.Heijerman / april 2018 steller telefoonnummer email Agendapunt commissie: 5.2 H.Heijerman 3792 hendrikjan.heijerman@valkenswaard.nl agendapunt kenmerk datum raadsvergadering 687471/733879 19 april 2018 portefeuillehouder wethouder

Nadere informatie

oktober 2012 Servicenormen Wat mag u van de gemeente verwachten?

oktober 2012 Servicenormen Wat mag u van de gemeente verwachten? oktober 2012 Servicenormen Wat mag u van de gemeente verwachten? Contact Voorwoord Adres Slotjesveld 1 4902 ZP Oosterhout Postadres Postbus 10150 4900 GB Oosterhout Telefoonnummer 14 0162 Internet www.oosterhout.nl

Nadere informatie

DIENSTVERLENING EN COMMUNICATIE

DIENSTVERLENING EN COMMUNICATIE DIENSTVERLENING EN COMMUNICATIE Gemeente Vianen Onderzoek uitgevoerd op het Inwonerpanel Vianen, zomer 2012 GfK 2012 Dienstverlening en communicatie gemeente Vianen 18 september 2012 1 Inhoudsopgave 1.

Nadere informatie

RAADSINFORMATIEBRIEF. 18R JrLĨL y

RAADSINFORMATIEBRIEF. 18R JrLĨL y RAADSINFORMATIEBRIEF TT -āâ 18R.00715 JrLĨL y Van college van burgemeester en wethouders Datum 6 november 2018 Portefeuillehouder(s) : Wethouder Becht Portefeuille(s) Contactpersoon Tel.nr. E-mailadres

Nadere informatie

Notitie aan de Raad inzake investeringen ICT t.b.v. KCC in het kader van de begroting 2013.

Notitie aan de Raad inzake investeringen ICT t.b.v. KCC in het kader van de begroting 2013. Bijlage 2. Notitie aan de Raad inzake investeringen ICT t.b.v. KCC in het kader van de begroting 2013. Aanleiding In de perspectiefnota 2012 (Bijlage 6: onvoorzien, onuitstelbaar en onvermijdbaar) is voorgesteld

Nadere informatie

21 augustus 2012 RIS

21 augustus 2012 RIS Vragen raadslid dhr. E. Manuel (fractie Nieuw Boxmeer) ex artikel 40 Rvo betreffende doorvoeren beleid gemeentelijke dienstverlening: OOK zonder eerst een afspraak te hoeven maken worden burgers gewoon

Nadere informatie

Pagina 1 van 5 Versie Nr. 2 Registratienr.: 2012I01086 Agendapunt 12

Pagina 1 van 5 Versie Nr. 2 Registratienr.: 2012I01086 Agendapunt 12 Pagina 1 van 5 Versie Nr. 2 Afdeling: Beleid Leiderdorp, 26-06-2012 Onderwerp: Beleidsplan gemeentelijke schuldhulpverlening Aan de raad. Beslispunten 1. Het beleidsplan gemeentelijke schuldhulpverlening

Nadere informatie

Commissienotitie. Onderwerp ICT beleids en uitvoeringsplan. Status Informerend. Voorstel Kennis te nemen van de nota ICT beleids- en uitvoeringsplan

Commissienotitie. Onderwerp ICT beleids en uitvoeringsplan. Status Informerend. Voorstel Kennis te nemen van de nota ICT beleids- en uitvoeringsplan Onderwerp ICT beleids en uitvoeringsplan Status Informerend Voorstel Kennis te nemen van de nota ICT beleids- en uitvoeringsplan Inleiding In 2011 is u toegezegd een ICT-beleidsplan op te stellen. Dit

Nadere informatie

AAN DE RAAD. Raadsvergadering d.d. : 18 december 2014 Voorstelnummer : Portefeuillehouder : Ans Pelzer Carrousel d.d.

AAN DE RAAD. Raadsvergadering d.d. : 18 december 2014 Voorstelnummer : Portefeuillehouder : Ans Pelzer Carrousel d.d. AAN DE RAAD Raadsvergadering d.d. : 18 december 2014 Voorstelnummer : Portefeuillehouder : Ans Pelzer Carrousel d.d. : 2 december 2014 Afdeling : Welzijn Opsteller : E. de Vries Onderwerp : Transformatie

Nadere informatie

GEMEENTE OLDEBROEK. Samenvatting Visie dienstverlening gemeente Oldebroek 2020: Goed Geregeld, Graag Gedaan!

GEMEENTE OLDEBROEK. Samenvatting Visie dienstverlening gemeente Oldebroek 2020: Goed Geregeld, Graag Gedaan! GEMEENTE OLDEBROEK Informatie van het college aan de raad Onderwerp: visie dienstverlening 2020: Goed Geregeld Graag Gedaan! Portefeuillehouder: mw. A.A.C. Groot Kenmerk: 246462 / 251245 Behandelend ambtenaar:

Nadere informatie

SERVICENORMEN GEMEENTE BEEK Formule Beek; wat mag u van ons verwachten

SERVICENORMEN GEMEENTE BEEK Formule Beek; wat mag u van ons verwachten SERVICENORMEN GEMEENTE BEEK Formule Beek; wat mag u van ons verwachten INLEIDING Waarom deze servicenormen? Wij willen u graag laten weten of u een bepaald product direct kunt meenemen of dat u er langer

Nadere informatie

Raadsvoorstel Reg. nr : 0910655 Ag nr. : Datum : 15-12-09

Raadsvoorstel Reg. nr : 0910655 Ag nr. : Datum : 15-12-09 Ag nr. : Onderwerp Tariefaanpassingen en overige wijzigingen van de verordeningen/besluiten betreffende de belastingen en rechten voor het jaar 2010 (aanvulling). Voorstel Door vaststelling van de verordeningen/besluiten,

Nadere informatie

Uurroosters administratie

Uurroosters administratie Uurroosters administratie Voltijdse arbeid: 38:00 Deeltijdse arbeid aan 50%: 19:00 1 maandag 7:45 9:00 9:00 12:00 12:00 14:00 2 maandag 12:00 14:00 14:00 dinsdag 12:00 14:00 14:00 woensdag 12:00 14:00

Nadere informatie

NEE. Besluit : Akkoord. Inleiding: VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORM ATIEBRIEF

NEE. Besluit : Akkoord. Inleiding: VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORM ATIEBRIEF VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORM ATIEBRIEF Van: C. Jongmans Tel nr: 8511 Nummer: 17A.01189 Datum: 1 november 2017 Team: Afval & Reiniging Tekenstukken: Ja Bijlagen: 3 Afschrift aan:

Nadere informatie

De werkgroep Dienstverlening vraagt het DT het kwaliteitshandvest 2015 vast te stellen voor de drie gemeenten.

De werkgroep Dienstverlening vraagt het DT het kwaliteitshandvest 2015 vast te stellen voor de drie gemeenten. VOORSTEL AAN HET ALGEMEEN BESTUUR Werkgroep Opsteller Dienstverlening Dietwin Bruin Datum 29-9-14 Onderwerp Vaststellen kwaliteitshandvest 2015 Samenvatting Het kwaliteitshandvest bevat servicenormen die

Nadere informatie

* *

* * ADVIESNOTA AAN B&W Onderwerp en inhoud Adviesnota B&W Benchmark Waar Staat Je Gemeente Postregistratienummer *16.0001315* 16.0001315 Vertrouwelijk Sector Afdeling Medewerk(st)er/tel Nee Samenlevingszaken

Nadere informatie

Gemeente heeft Antwoord 15 m2014

Gemeente heeft Antwoord 15 m2014 Gemeente heeft Antwoord 15 m2014 uitvoering decentralisaties in Peel 6.1 2 Agenda Peel 6.1 Gemeente heeft antwoord 3 D s: WMO, Jeugd en AWBZ Aanpak en bevindingen Doen en niet doen Wat komt er op ons af

Nadere informatie

De vijf bouwstenen voor een GOEDE onderneming

De vijf bouwstenen voor een GOEDE onderneming De vijf bouwstenen voor een GOEDE onderneming Dirk-Jan Rebel Wanneer is een bedrijf een goed bedrijf? Een vraag die je jezelf ongetwijfeld wel eens heb gesteld. Een goed bedrijf heeft een fundament. Een

Nadere informatie

Servicenormen. Wat mag u van ons verwachten?

Servicenormen. Wat mag u van ons verwachten? Servicenormen Wat mag u van ons verwachten? Servicenormen: wat mag u van ons verwachten? Wij zijn er voor u. Daarom willen we graag een betrouwbare en transparante gemeente zijn. We willen u hoogstaande

Nadere informatie

Informatiebrochure over de huiswerkklas voor leerlingen en hun ouder(s)/verzorgers

Informatiebrochure over de huiswerkklas voor leerlingen en hun ouder(s)/verzorgers Informatiebrochure over de huiswerkklas voor leerlingen en hun ouder(s)/verzorgers INHOUD Inleiding 3 Doel en werkwijze van de huiswerkklas 4 Doelgroep 5 Inschrijving en plaatsing 6 Afspraken in de huiswerkklas

Nadere informatie

Onderzoek Inwonerspanel: Openingstijden recyclingstation

Onderzoek Inwonerspanel: Openingstijden recyclingstation 1 (5) Onderzoek Inwonerspanel: Openingstijden recyclingstation Auteur Tineke Brouwers Respons onderzoek Op 9 januari kregen de panelleden van 18 jaar en ouder (1.470 personen) een e-mail met de vraag of

Nadere informatie

Veel gestelde vragen over peuterschool t Koggeschip

Veel gestelde vragen over peuterschool t Koggeschip Veel gestelde vragen over peuterschool t Koggeschip Juni 2014 Wat is een peuterschool? De peuterschool is een combinatie van kinderdagverblijf en voorschool. Hier komen alle kinderen in de wijk van 2,5

Nadere informatie

Advies: 1. Akkoord gaan met de conclusie van het onderzoek naar de openingstijden, zoals verwoord in bijgaande RIB. 2. Deze RIB naar de raad zenden.

Advies: 1. Akkoord gaan met de conclusie van het onderzoek naar de openingstijden, zoals verwoord in bijgaande RIB. 2. Deze RIB naar de raad zenden. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: A. van der Lit Tel nr: 0348-428758 Nummer: 17A.00689 Datum: 13 juni 2017 Team: KCC Tekenstukken: Ja Bijlagen: 1 Afschrift aan: N.a.v.

Nadere informatie

Kanalen in Balans. ZET gemeenten. 18 september 2008. Marije Teerling Telematica Instituut. Marije.Teerling@telin.nl

Kanalen in Balans. ZET gemeenten. 18 september 2008. Marije Teerling Telematica Instituut. Marije.Teerling@telin.nl Kanalen in Balans ZET gemeenten 18 september 2008 Marije Teerling Telematica Instituut Marije.Teerling@telin.nl Afnamekanalen Aantallen per gemeente Balie Telefoon Website Totaal Emmen 189 179 173 541

Nadere informatie

Andere schooltijden en de werktijdfactor

Andere schooltijden en de werktijdfactor Andere schooltijden en de werktijdfactor Inleiding Andere schooltijden in het onderwijs staan volop in de belangstelling en veel scholen zijn bezig met de invoering ervan. De website www.anderetijdeninonderwijsenopvang.nl

Nadere informatie

Innovaties in Borstcentrum JBZ

Innovaties in Borstcentrum JBZ Innovaties in Tineke Smilde (JBZ) en Maartje van de Vrugt (CHOIR/JBZ) Waarom is gezondheidszorg zo moeilijk planbaar? Gezondheid is niet plan baar Ongerustheid leidt tot onrust in planning Dokters zijn

Nadere informatie

Kwaliteitshandvest. gemeente Oosterhout. Welke service mag u van de gemeente verwachten?

Kwaliteitshandvest. gemeente Oosterhout. Welke service mag u van de gemeente verwachten? Kwaliteitshandvest gemeente Oosterhout Welke service mag u van de gemeente verwachten? 1 Contactgegevens gemeente Oosterhout Inhoud Adres Slotjesveld 1 4902 ZP Oosterhout Voorwoord burgemeester Een vraag

Nadere informatie

Programmabegroting 2016 14

Programmabegroting 2016 14 1. Dienstverlenend Centraal in ons denken en handelen staat een goede dienstverlening aan alle inwoners, ondernemers en instellingen. We staan voor een eenvoudige en efficiënte dienstverlening. Onze gemeente

Nadere informatie

Nieuwe strategie dienstverlening De Reis van de Eindhovense inwoner en ondernemer. Presentatie Commissie A-avond 8 september 2015

Nieuwe strategie dienstverlening De Reis van de Eindhovense inwoner en ondernemer. Presentatie Commissie A-avond 8 september 2015 Nieuwe strategie dienstverlening De Reis van de Eindhovense inwoner en ondernemer Presentatie Commissie A-avond 8 september 2015 Hoe doen we het nu? 2 14 040 Eindhovenaar 3 Waarom een nieuwe strategie?

Nadere informatie

Helmond heeft Antwoord. Raadsvergadering, 12 september 2011

Helmond heeft Antwoord. Raadsvergadering, 12 september 2011 Helmond heeft Antwoord Raadsvergadering, 12 september 2011 Dienstverlening Helmond Missie: Wij helpen u op maat met proactieve informatie, producten en diensten. Visie Denken in mogelijkheden. De Stadswinkel

Nadere informatie

13 oktober /58 8 september 2014 wethouder H.G. Engberink

13 oktober /58 8 september 2014 wethouder H.G. Engberink Aan de raad van de gemeente Olst-Wijhe. Raadsvergadering d.d. Agendapunt Voorstelnummer Opiniërend besproken d.d. Portefeuillehouder 13 oktober 2014 12 2014/58 8 september 2014 wethouder H.G. Engberink

Nadere informatie

Uitkomsten kanaalkeuze onderzoek

Uitkomsten kanaalkeuze onderzoek Uitkomsten kanaalkeuze onderzoek Gemeenten Zwolle Emmen & Tilburg 19 september 2008 Dr. Marije L. Teerling Inhoud In deze slides worden de belangrijkste uitkomsten van het kanaalkeuze onderzoek dat de

Nadere informatie

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Afweging. Zaaknummer: KCCRM10. Verbouwing Ontvangstruimte Gemeentehuis Vlijmen

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Afweging. Zaaknummer: KCCRM10. Verbouwing Ontvangstruimte Gemeentehuis Vlijmen Zaaknummer: KCCRM10 Onderwerp Verbouwing Ontvangstruimte Gemeentehuis Vlijmen Collegevoorstel Inleiding In zijn vergadering van 20 juli 2010 heeft de gemeenteraad van de gemeente Heusden budget beschikbaar

Nadere informatie

Evaluatie Dienstverleningsvisie H2O 2010-2015

Evaluatie Dienstverleningsvisie H2O 2010-2015 Evaluatie Dienstverleningsvisie H2O 2010-2015 1 Inhoud 1. Inleiding Algemeen Vanuit de gedachte, dat dienstverlening aan de burgers de belangrijkste taak van de gemeente is, hebben de gemeenten Hattem,

Nadere informatie

KWALITEIT DIENSTVERLENING Gemeente Oirschot Onderzoeksaanpak

KWALITEIT DIENSTVERLENING Gemeente Oirschot Onderzoeksaanpak KWALITEIT DIENSTVERLENING Gemeente Oirschot Onderzoeksaanpak Rekenkamercommissie Kempengemeenten 23 september 2011 1. Achtergrond en aanleiding In 2008 heeft de gemeente Oirschot de Bestuursvisie 2002-2012

Nadere informatie

Bezoekadres Raadhuisplein CP WOUDRICHEM. Postadres Postbus ZG WOUDRICHEM

Bezoekadres Raadhuisplein CP WOUDRICHEM. Postadres Postbus ZG WOUDRICHEM GEMEENTE WOUDRICHEM Bezoekadres Raadhuisplein 1 4285 CP WOUDRICHEM Postadres Postbus 6 4285 ZG WOUDRICHEM Telefoon (0183) 308100 Telefoon meldpunt (0183) 308100?? Net als verderop in het document Fax (0183)

Nadere informatie

Uitvoering Participatiewet en positie WAVA hierin Volgnr Corsa kenmerk Portefeuillehouder wethouder P.

Uitvoering Participatiewet en positie WAVA hierin Volgnr Corsa kenmerk Portefeuillehouder wethouder P. Onderwerp Uitvoering Participatiewet en positie WAVA hierin Volgnr. 2015-026 Corsa kenmerk 15.0006784 Portefeuillehouder wethouder P. Jorritsma Ambtenaar Ad Huijsman Afdeling Loket Altena Datum voorstel

Nadere informatie

Service code Gouda. Zo zijn we u van dienst

Service code Gouda. Zo zijn we u van dienst Service code Gouda Zo zijn we u van dienst oktober 2009 Voorwoord Goudse Service Code Beste inwoner van Gouda, Het is mij een genoegen om u de service code van de gemeente Gouda aan te bieden. Als gemeente

Nadere informatie

DIENSTVERLENINGSONDERZOEK

DIENSTVERLENINGSONDERZOEK DIENSTVERLENINGSONDERZOEK Gemeente Dongen September 2013 GfK 2013 Gemeente Dongen Dienstverleningsonderzoek September 2013 1 Inhoudsopgave 1. Aanleiding 2. Samenvatting 3. Onderzoeksresultaten Publieksbalies

Nadere informatie

Vragen en antwoorden rond de start van. Kinderopvang Bimbola in basisschool Park 16hoven

Vragen en antwoorden rond de start van. Kinderopvang Bimbola in basisschool Park 16hoven Vragen en antwoorden rond de start van Kinderopvang Bimbola in basisschool Park 16hoven Tijdelijke huisvesting basisschool Park 16hoven Start de BSO ook in het tijdelijke gebouw? Ook in de tussenperiode

Nadere informatie

Inhoud Lesrooster 2 Flexuren 3 Lesuitval 6 Huiswerk 7 Rol van de ouder 7

Inhoud Lesrooster 2 Flexuren 3 Lesuitval 6 Huiswerk 7 Rol van de ouder 7 Flexrooster Gomarus College Leeuwarden Inhoud Lesrooster 2 Flexuren 3 Lesuitval 6 Huiswerk 7 Rol van de ouder 7 1 Lesrooster Hoeveel lessen volg je? Elke dag heb je drie lessen van 80 minuten. In de lessen

Nadere informatie

STERK voor de burger

STERK voor de burger STERK voor de burger Eindrapportage STERK 2012-2015 Themaraad Nederweert, STERK in dienstverlening 19 januari 2015 N113 Eindrapportage STERK 20141216 Eindrapportage STERK In vogelvlucht: STERK: Snel, Transparant,

Nadere informatie