Foreman Capital Investeringsmaatschappij

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Foreman Capital Investeringsmaatschappij"

Transcriptie

1 Foreman Capital Investeringsmaatschappij

2 Wie wij zijn Foreman Capital Foreman Capital is een onafhankelijke, Europese gevestigde investeringsmaatschappij. Zij richt zich op deelnemingen in Europese bedrijven die actief zijn in handel, productie of dienstverlening en een omzet hebben van 20 tot 100 miljoen. Uitbouw, groei, verbetering Foreman Capital is in 2005 opgericht door Arent Fock en Guido ter Kuile, in de overtuiging dat er binnen veel middelgrote bedrijven goede kansen liggen voor uitbouw, groei of verbetering. In 2010 is Matthew Boatfield als partner toe getreden. Eigen fondsen Foreman investeert uitsluitend met fondsen die ter beschikking worden gesteld door haar directeuren. Door de combinatie van actieve bemoeienis, lange termijn focus én de inzet van eigen fondsen, heeft Foreman Capital de karaktertrekken van een klassieke investeringsmaatschappij. Kapitaalverstrekking, expertise én inzet Foreman Capital stelt naast fondsen ook expertise en inzet ter beschikking aan haar deelnemingen. Dit in tegenstelling tot veel participatiemaatschappijen die zich meer beperken tot het verstrekken van financiële middelen. Foreman treedt op als meedenkend voorman en wenst in goede samenwerking met bestaande management teams op te trekken. Strategische perspectieven Naast operationele inzet biedt Foreman Capital ook nieuwe strategische perspectieven tot groei door middel van overnames, clustering of samenvoeging met vergelijkbare of aanpalende economische activiteiten.

3 Filosofie In die Beschränkung zeigt sich der Meister. Meewerkend voorman Investeringsmaatschappij Foreman Capital is in 2005 opgericht door Arent Fock en Guido ter Kuile. In 2010 is Matthew Boatfield als derde partner toegetreden. Zij hebben ruime ervaring als bankier, consultant en operationeel directeur. Allen zijn de afgelopen jaren actief geweest als investeerder, waarbij zij gebruik maakten van eigen fondsen. Tegelijkertijd zetten zij zich in als meedenkend voorman bij de bedrijven waarin zij investeerden. Foreman is zelf ondernemer Foreman Capital financiert niet alleen ondernemers, Foreman is zelf ondernemer. Zij streeft ernaar in goede samenwerking met het bestaande management haar ondernemende rol in te vullen. Foreman richt zich op het toevoegen van blijvende waardevermeerdering van haar deelnemingen. De focus ligt hierbij op uitbouw, groei of verbetering. Nieuwe perspectieven Naast operationele inzet biedt Foreman nieuwe strategische perspectieven aan haar deelnemingen. Zij formuleert een heldere visie op de vraag hoe groei het best te realiseren valt. Overnames, clustering of samenvoeging met vergelijkbare of aanpalende economische activiteiten zijn bijvoorbeeld mogelijkheden die hierbij worden afgewogen. Het gaat niet alleen om de bedrijfsresultaten, maar ook om het creëren en benutten van kansen, het dichttimmeren van bedreigingen en het ombuigen van zwakke punten. Zeggenschap Foreman neemt aandelenbelangen die haar positie en de implementatie van de strategie van het bedrijf veilig stellen. Dit kan door het nemen van meerderheidsbelangen of door minderheidsbelangen gecombineerd met duidelijke afspraken. Foreman is een van de weinige partijen in de markt die bereid is minderheidsbelangen te overwegen. Betrokkenheid belanghebbenden Foreman Capital wil haar belangen zoveel mogelijk parallel laten lopen aan die van andere belanghebbenden als het zittend management, overige aanblijvende aandeelhouders, werknemers, klanten en toeleveranciers. Foreman Capital streeft naar een model dat binnen de onderneming op brede steun kan rekenen. Bij aanvang wordt een operationele en strategische koers bepaald, die vervolgens gezamenlijk wordt ingezet. Rolverdeling De rolverdeling in een dergelijke samenwerking wordt op basis van merites bepaald; het management richt zich bijvoorbeeld op verkoop, marketing, techniek en het operationeel aansturen en motiveren van medewerkers. Goed management kent immers de markt, het product en de medewerkers als geen ander. Als meewerkende en meedenkende voormannen acteren de partners van Foreman in overige aandachtsgebieden. Foreman wenst overigens niet op de stoel van management te gaan zitten. Geen exit-termijnen Er is geen druk van derden om tegen elke prijs te investeren óf om op een vastgestelde termijn tot verkoop over te gaan. Foreman committeert zich voor langere termijn aan haar deelnemingen en stelt van tevoren geen exittermijnen vast.

4 Waarom Foreman Capital Foreman onderscheidt zich van andere kapitaalverstrekkers op een aantal fundamentele onderdelen: Foreman Capital investeert uitsluitend met fondsen die ter beschikking worden gesteld door haar directeuren. Foreman Capital stelt niet alleen kapitaal, maar ook kennis, kunde en intellectuele inzet ter beschikking aan haar deelnemingen. Foreman financiert niet alleen ondernemers, Foreman is zelf ondernemer. De partners in Foreman zetten immers hun eigen fondsen in. Dit brengt een dynamiek en commitment met zich mee die gevestigde participatiemaatschappijen niet kennen. Foreman Capital is niet afhankelijk van vage-op-de-achtergrond-acterende-maar-almachtige investeringscomités. De lijnen zijn kort, en what you see is what you get. Foreman Capital is hiermee een effectieve en uiterst slagvaardige partner. Foreman Capital hanteert geen vooraf opgelegde exit-afspraken. In tegenstelling tot veel kapitaalverschaffers haalt Foreman geen fondsen op bij derden en belooft zij geen rendementen binnen vaste termijnen. Exits worden bepaald door het ondernemingsbelang en het ondernemingsresultaat. Foreman Capital is vrij om in iedere situatie of transactie te stappen die aansluit bij haar filosofie en expertise. Doordat er geen derden-financiers betrokken zijn bij Foreman, bestaan er ook geen bindende investeringsafspraken op basis waarvan een omlijnd en vaststaand investeringsprofiel moet worden aangehouden. Foreman kan zowel meerderheids- als minderheidsbelangen nemen. Minderheidsbelangen zullen gepaard gaan met aanvullende afspraken. Foreman Capital wenst haar belangen zoveel mogelijk parallel te laten lopen aan die van andere belanghebbenden: het zittende management, overige aanblijvende aandeelhouders, werknemers, klanten en toeleveranciers. Foreman Capital beoogt een rolverdeling op basis van merites. Het management richt zich bijvoorbeeld op verkoop, marketing, techniek en het operationeel aansturen en motiveren van medewerkers. Goed management kent immers de markt, het product en de medewerkers als geen ander. Foreman legt zich bijvoorbeeld meer toe op aandachtsgebieden als kostenstructuur, dekkingsbijdragen, organisatiestructuur, financieringsstructuur, strategische analyse & beleidsbepaling, overnames, clustering of samenvoeging of bijvoorbeeld het afstoten van onderdelen. Foreman Capital is de juiste partij in MBO- en MBI-situaties, waarin het management niet alleen de transactie wenst te doen maar vooral verdere groei ambieert.

5 Investeringscriteria Kapitaal, kennis en kunde Foreman Capital richt zich op bedrijven die kansen bieden tot uitbouw, groei of verbetering. Foreman stelt hiertoe kapitaal, kennis, kunde en inzet ter beschikking. Vanuit haar filosofie richt Foreman Capital zich op (goed-) renderende bedrijven, turn-arounds of anderszins bijzondere gevallen. Kansen Uitbouw: groei door overnames, clustering of samenvoeging met vergelijkbare of aanpalende economische activiteiten. Groei: intrinsieke groeimogelijkheden binnen een bedrijf en bijhorende markt. Verbetering: tegenvallende resultaten of onderrendementen bieden juist kansen tot rendementsverbetering. Situaties Verkoop aan zittend of nieuw management (MBO s of MBI s) Directeur/Grootaandeelhouder (DGA) Verzelfstandiging uit corporate aandeelhouderschap Turn-arounds Herkapitalisaties Geografische locatie Noordwest Europa Omzet range mln omzet of groter onder voorwaarden. AandelenbelangInvloedrijk belang: meerderheidsbelang of substantieel minderheidsbelang met duidelijke afspraken Ondernemingswaarde Vanaf 10 miljoen Risicodragende kapitaalverschaffing Vanaf Euro 5 miljoen per transactie. Inbreng in de vorm van aandelenkapitaal, achtergestelde lening, convertibele lening, lening, etc. Samenwerking Een goede relatie tussen het zittend management en Foreman Capital is essentieel voor gezamenlijke waardecreatie. Ook dienen gezichtspunten en expertise elkaar wederzijds te complementeren. Indien er geen management aanwezig is of managementversterking nodig is, bijvoorbeeld ingeval van verzelfstandiging of opvolging, kan Foreman deze component zelf invullen. Activiteiten De investeringsdoelgroep bestaat uit bedrijven die zich bezighouden met productie, handel of dienstverlening. Binnen deze categorieën bestaat een voorkeur voor de volgende situaties:

6 Investeringscriteria Productie Beperkte of controleerbare druk van concurrentie uit lage(-re) lonenlanden. Op die grond focust Foreman Capital op: bedrijven met een lage loonsom component, of bedrijven met embedded value door knowhow en/of technologie, merk, marktpositie of verankering in hun supply chain, of bedrijven met productie van hoge (ruimtelijke) volumes en lage productiekostprijs. Handel Voorkeur voor handelsbedrijven met een voorraadhoudende en/of logistieke functie. Dienstverlening Voorkeur voor bedrijven die niet (geheel) afhankelijk zijn van een beperkt aantal sleutelfunctionarissen.

7 Investeringsproces Foreman Capital heeft geen vastomlijnd of gedetailleerd stappenplan om tot een investering te komen. Mogelijk zijn de volgende fasen te onderscheiden: Ondernemingsplan Voldoet de propositie aan de criteria van Foreman en bestaat er op die grond interesse? Dan werkt Foreman op basis van informatie van binnen uit en in samenwerking met het zittende management aan een ondernemingsplan. Onderhandeling op hoofdlijnen Op basis van de verkregen informatie en de inzichten die hieruit zijn ontstaan, worden de overnamestructuur en condities bepaald. Foreman Capital onderhandelt hiertoe op hoofdlijnen, resulterend in een zogenaamde term sheet. Dealstructurering & financiering Het bereiken van overeenstemming op hoofdlijnen hangt af van: de overnamecondities, en de wijze waarop de financiering van de onderneming met het oog op de toekomst gestructureerd dient te worden. Bovendien dient de lopende bancaire financiering gecontinueerd, heronderhandeld of bij een andere bank geherfinancierd te worden. Due diligence Foreman Capital zal door derden (advocaten, fiscalisten, accountants e.d.) onderzoek laten verrichten naar alle aspecten van de onderneming. Executie Als de uitkomsten van de due diligence bevestigend zijn, dan worden de overname- en financieringscondities uitgewerkt in de nodige contracten. Deze worden opgesteld door de advocaten van Foreman. Op basis hiervan kan de koopprijs betaald worden en kunnen financieringen verstrekt worden.

8 Team Arent Fock (1960) werkte in finance en strategic consultancy voor hij in 1994 zijn eerste firma startte. Sindsdien bouwde hij aan verschillende bedrijven. Tot 2003 zat hij in de Raad van Bestuur van een Duitse beursgenoteerde voedingsmiddelenonderneming. Deze groeide van 70 miljoen in 1993 tot 1,7 miljard in Fock heeft aanzienlijke ervaring met het verwerven en afstoten van participaties. Met name het bedenken van toekomstplannen heeft zijn interesse, al helemaal om ze daarna stap voor stap met de juiste mensen te realiseren. Guido ter Kuile (1964) werkte in banking en consultancy in Nederland en Londen, voor hij in 1999 als investeerder en adviseur voor zichzelf begon. Als bankier is Ter Kuile actief geweest op het gebied van fusies & overnames en structured finance. Als consultant heeft Ter Kuile zich met name gericht op restructuring, doorlichtingen, financieringen en wederom fusies & overnames. Ter Kuile houdt ervan nieuwe situaties te doorgronden, om vervolgens het denkwerk in praktijk te brengen en in samenwerking vorm te geven. Matthew Boatfield (1967) is zijn werkzame leven begonnen in diverse internationale management posities in Engeland, België en Nederland. Hierna heeft hij meerdere jaren als strategy consultant gewerkt. Sinds 2003 is Boatfield actief als investeerder. Boatfield focust op de drijvende factoren achter het winstpotentieel in een bedrijf en is er van overtuigd dat de juiste mensen het verschil maken. Sander van Woerden (1982) is werkzaam bij Foreman sinds de zomer van Daarvoor was Van Woerden werkzaam in strategy consultancy, M&A en private equity in Nederland en Duitsland. Via deze rollen heeft hij een sterke all-round skillset opgebouwd en een flink aantal deals tot een succes gebracht. Sinds 2007 is Van Woerden actief als investeerder en fervent aanhanger van de bottom-up investeringsbenadering: een goede investering begint met het juiste bedrijf en een solide management team.

9 Deelnemingen Over het afgelopen decennium hebben de partners in Foreman belangen genomen in bedrijven actief in de volgende sectoren: Food en food service Retail (Gereguleerde, onder toezicht staande) financiële dienstverlening Wholesale Gastronomie Business development van uitvindingen Evenementen IT services Gezondheidszorg TV-uitzend infrastructuur Electrische gereedschappen

10 Contact Foreman Capital BV WTC Amsterdam Tower H, 24e verdieping Zuidplein XV Amsterdam Telefoon: Fax: arent.fock@foremancapital.nl guido.terkuile@foremancapital.nl matthew.boatfield@foremancapital.nl sander.vanwoerden@foremancapital.nl

Bedrijfsprofiel YES Corporate Finance

Bedrijfsprofiel YES Corporate Finance Bedrijfsprofiel YES Corporate Finance Introductie Profiel YES Corporate Finance helpt u bij bedrijfsovernames, het verkopen van uw bedrijf en het aantrekken van groeikapitaal. Daarnaast bieden wij ook

Nadere informatie

Deloitte MKB Accountancy & Advies Mergers & Acquisitions Uw strategisch en financieel adviseur

Deloitte MKB Accountancy & Advies Mergers & Acquisitions Uw strategisch en financieel adviseur Deloitte MKB Accountancy & Advies Mergers & Acquisitions Uw strategisch en financieel adviseur Fusies en overnames Een voortdurend veranderende omgeving vraagt veel van u en uw bedrijf. U neemt daarbij

Nadere informatie

Marktlink Fusies & Overnames

Marktlink Fusies & Overnames Marktlink Fusies & Overnames Workshop Zoeken en vinden van een koper / verkoper Jeroen Oldengarm j.oldengarm@marktlink.nl 06 30 39 42 11 Mei 2013 Inhoud Doel Introductie Marktlink Marktontwikkelingen en

Nadere informatie

HET GAAT NIET ALLEEN OM FINANCIERING, MAAR OM FINANCIERING, CAPACITEITSOPBOUW EN DUURZAAMHEID

HET GAAT NIET ALLEEN OM FINANCIERING, MAAR OM FINANCIERING, CAPACITEITSOPBOUW EN DUURZAAMHEID HET GAAT NIET ALLEEN OM FINANCIERING, MAAR OM FINANCIERING, CAPACITEITSOPBOUW EN DUURZAAMHEID Micro-, kleine en middelgrote ondernemingen financieren = werkgelegenheid en inkomen creëren In ontwikkelingslanden

Nadere informatie

Verenigd Ondernemers Fonds

Verenigd Ondernemers Fonds Verenigd Ondernemers Fonds Presentatie zoekprofiel De Lairessestraat 107 1071 NX Amsterdam t. +31(0)20 337 9648 e. info@verenigdondernemersfonds.nl w. www.verenigdondernemersfonds.nl 2018 Verenigd Ondernemers

Nadere informatie

Financiering. (Alternatieve) Financiering en Voorwaarden. Financiering - MCN

Financiering. (Alternatieve) Financiering en Voorwaarden. Financiering - MCN Financiering (Alternatieve) Financiering en Voorwaarden Financiering - MCN De kapitaalmarkt in Beweging Toegang tot bancaire financiering meer onder druk Investeerders schuiven op in het gat dat banken

Nadere informatie

ICP Corporate Finance

ICP Corporate Finance ICP Corporate Finance Corporate Finance Adviseurs Bedrijfsprofiel Januari 2013 Profiel ICP Corporate Finance Corporate Finance Adviseur van management en aandeelhouders bij complexe Corporate Finance vraagstukken

Nadere informatie

Strategische review 2013-2017. 14 mei 2013

Strategische review 2013-2017. 14 mei 2013 Strategische review 2013-2017 14 mei 2013 Samenvatting Duidelijke keuze voor positionering als gespecialiseerde, onafhankelijke wealth manager Ons doel is behoud en opbouw van vermogen voor klanten Wij

Nadere informatie

Het realiseren van een MBO - 10 veel gestelde vragen en antwoorden 1

Het realiseren van een MBO - 10 veel gestelde vragen en antwoorden 1 Het realiseren van een MBO - 10 veel gestelde vragen en antwoorden PricewaterhouseCoopers Corporate Finance heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van teams bij het succesvol realiseren van management

Nadere informatie

Eerstekwartaalcijfers

Eerstekwartaalcijfers Value8 Profiel: Value8 N.V. is een beursgenoteerde onderneming die diensten verleent aan en investeert in kleinere en middelgrote bedrijven. Value8 N.V. richt zich op succesvolle ondernemingen in lange

Nadere informatie

Offerte mei 2009. el Ninjo: onze manier van werken

Offerte mei 2009. el Ninjo: onze manier van werken el Ninjo: onze manier van werken Ondernemen dient vooral met plezier te gebeuren. De ondernemer moet kunnen doen waar hij goed in is. Daarom investeert el Ninjo niet alleen met geld, maar ook met actieve

Nadere informatie

PROGRAMMAMANAGER M&A. Consulting Exit #VACATURE

PROGRAMMAMANAGER M&A. Consulting Exit #VACATURE #VACATURE Consulting Exit PROGRAMMAMANAGER M&A De Programmamanager M&A van bouwconcern VolkerWessels leidt de M&A-activiteiten en werkt aan grote strategische programma s. Hij/zij leert de business door

Nadere informatie

Titel presentatie. Inhoud. 1. Even voorstellen 2. Bedrijfsovernames het proces 3. Inzoomen: de waardering 4. Tips & Tricks bijovernames

Titel presentatie. Inhoud. 1. Even voorstellen 2. Bedrijfsovernames het proces 3. Inzoomen: de waardering 4. Tips & Tricks bijovernames Titel presentatie Juni 2015 Door NAAM Inhoud 1. Even voorstellen 2. Bedrijfsovernames het proces 3. Inzoomen: de waardering 4. Tips & Tricks bijovernames 1 Bedrijfsovername in de praktijk 15 September

Nadere informatie

Bijlage 1: Beschrijving Seed Capital

Bijlage 1: Beschrijving Seed Capital Bijlage 1: Beschrijving Seed Capital Doel Het doel van de Seed-faciliteit is: De onderkant van de Nederlandse risicokapitaalmarkt zodanig stimuleren en mobiliseren, dat technostarters in hun kapitaalbehoefte

Nadere informatie

Doelbedrag campagne EUR Streefbedrag campagne EUR Rente 7%

Doelbedrag campagne EUR Streefbedrag campagne EUR Rente 7% Crowdfundingproject Oneplanetcrowd Bedrijfsnaam Website Oneplanetcrowd B.V. www.oneplanetcrowd.com Doelbedrag campagne EUR 250.000 Streefbedrag campagne EUR 1.000.000 Financieringsvorm Achtergestelde converteerbare

Nadere informatie

Kennis en kapitaal zorgen voor succes

Kennis en kapitaal zorgen voor succes Kennis en kapitaal zorgen voor succes Kennis en kapitaal zorgen voor succes Synergia Capital Partners is een onafhankelijke participatiemaatschappij die in 1999 is opgericht en waarvan het vermogen bijeengebracht

Nadere informatie

Rekenvoorbeeld Management Buy Out

Rekenvoorbeeld Management Buy Out Rekenvoorbeeld Management Buy Out Introductie Bedankt voor uw interesse in de management buy-out! Om u een beter beeld te laten krijgen in wat een management buy-out inhoudt heeft Lingedael Corporate Finance

Nadere informatie

INTRODUCTIE CORPORATE FINANCE BUSINESS DEVELOPMENT INVESTMENT SERVICES VENTURE CAPITAL

INTRODUCTIE CORPORATE FINANCE BUSINESS DEVELOPMENT INVESTMENT SERVICES VENTURE CAPITAL INTRODUCTIE CORPORATE FINANCE BUSINESS DEVELOPMENT INVESTMENT SERVICES VENTURE CAPITAL HISTORIE ECFG is sinds 2008 een onafhankelijke, zelfstandige en private fondsmanager en voert tevens een corporate

Nadere informatie

Fiches van Private financieringsbronnen IPO-project Slim financieren

Fiches van Private financieringsbronnen IPO-project Slim financieren Fiches van Private financieringsbronnen IPO-project Slim financieren Private equity/investeringsfonds Ampere Equity Fonds Aandeelhouders zijn APG, PGGM, Delta Lloyd and Rabobank. Focus op productie duurzame

Nadere informatie

HET ONDERNEMINGSPLAN: handleiding voor een overtuigend plan

HET ONDERNEMINGSPLAN: handleiding voor een overtuigend plan HET ONDERNEMINGSPLAN: handleiding voor een overtuigend plan Indeling Woord vooraf De functie van het business plan; aandachtspunten Het business plan als visitekaartje van de ondernemer De communicatie

Nadere informatie

Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet.

Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. BESLUIT Besluit van de directeur-generaal van de Nederlandse mededingingsautoriteit als bedoeld in artikel 37, eerste lid, van de Mededingingswet. Zaaknummer 1768/NIB Capital - Alpinvest I. MELDING 1.

Nadere informatie

Marktlink Fusies & Overnames

Marktlink Fusies & Overnames FFP Congres 6 oktober 2016 Marktlink Fusies & Overnames Uitkomsten Marktlink monitor Door: Tom Beltman & Fredrik Jonker Agenda Introductie Onderzoek Marktlink monitor Welke mogelijkheden zijn er? Integratie

Nadere informatie

Vraagprijs of prijsvraag?

Vraagprijs of prijsvraag? Vraagprijs of prijsvraag? NCD bijeenkomst Beghotel Amersfoort 12 september, 2017 Index Introductie Waardebepalende factoren Aankoop proces Casus: bod formuleren Introductie DGMC Problematiek Directeur

Nadere informatie

Financieren van grote windprojecten Juni 2013. Vertrouwelijk NWEA Winddag

Financieren van grote windprojecten Juni 2013. Vertrouwelijk NWEA Winddag Financieren van grote windprojecten Juni 2013 Green Giraffe Energy Bankers gespecialiseerd in duurzame energie financieringen Focus op de duurzame energie: Green Giraffe Energy Bankers is opgericht door

Nadere informatie

Fondsreglement Fryslân Development Fonds

Fondsreglement Fryslân Development Fonds Fondsreglement Fryslân Development Fonds Artikel 1 Inleiding Het Fryslân Development Fonds is een revolverend investeringsfonds welke risicodragend kapitaal verstrekt aan kansrijke en sterk groeiende innovatieve

Nadere informatie

Growth Capital Fund BV

Growth Capital Fund BV Growth Capital Fund BV Groei en ondernemen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Groeibedrijven vormen een belangrijke aanjager van de economie. Sommige bedrijven groeien spectaculair, anderen laten

Nadere informatie

Financieringsmogelijkheden Overheid. Utrecht, 3 oktober René Kamphuis

Financieringsmogelijkheden Overheid. Utrecht, 3 oktober René Kamphuis CE Financieringsmogelijkheden Overheid Utrecht, 3 oktober 2016 René Kamphuis Voor Informatie en advies, financiering, netwerken, het vinden van zakenpartners en wet- en regelgeving. Financieringsinstrumenten

Nadere informatie

YES Corporate Finance Bedrijfsprofiel

YES Corporate Finance Bedrijfsprofiel YES Corporate Finance Bedrijfsprofiel Introductie YES Corporate Finance (1/2) In 3 jaar naar 7 professionals met 100 jaar+ ervaring: 2 managing partners, 3 partners 2 analisten, 1 à 2 stagiaires Lid Internationaal

Nadere informatie

Het businessmodel en de focus van kleinere banken in België Voorstelling Triodos Bank 1

Het businessmodel en de focus van kleinere banken in België Voorstelling Triodos Bank 1 Het businessmodel en de focus van kleinere banken in België Voorstelling Triodos Bank 1 Muriel Van Gompel - Director Retail Banking, Triodos Bank In 1980 zette Triodos Bank een ander bancair model in de

Nadere informatie

Introductie ICP Corporate Finance

Introductie ICP Corporate Finance Introductie ICP Corporate Finance Profiel ICP Corporate Finance Corporate Finance Adviseur van management en aandeelhouders bij Corporate Finance vraagstukken Specialist in fusies & overnames, (alternatieve)

Nadere informatie

UW BEDRIJF FINANCIEREN

UW BEDRIJF FINANCIEREN UW BEDRIJF FINANCIEREN BEDRIJFSFINANCIERING Zonder financiering kan een onderneming niet bestaan. Of het nu gaat om de omvang van het eigen vermogen of de ontwikkeling van uw werkkapitaal: de wijze waarop

Nadere informatie

Overwegingen voor verkoop

Overwegingen voor verkoop VERTROUWELIJK VOOR DISCUSSIE Overwegingen voor verkoop Presentatie Navius Corporate Finance & Strategy Utrecht, februari 2006 AGENDA Introductie Navius Rationale van verkoop Het verkoopproces Enkele suggesties

Nadere informatie

DIE EXTRA STAP MAAKT HET VERSCHIL

DIE EXTRA STAP MAAKT HET VERSCHIL DIE EXTRA STAP MAAKT HET VERSCHIL VanSoestDolmans & Associates VanSoestDolmans is een onafhankelijke business management organisatie die pragmatische en sterk oplossingsgerichte ondersteuning biedt aan

Nadere informatie

ONDERNEMEND INVESTEREN. Kapitaal Strategisch sparringpartner Financieel expert Coach en klankbord Innovatie aanjager Verbinder

ONDERNEMEND INVESTEREN. Kapitaal Strategisch sparringpartner Financieel expert Coach en klankbord Innovatie aanjager Verbinder ONDERNEMEND INVESTEREN Kapitaal Strategisch sparringpartner Financieel expert Coach en klankbord Innovatie aanjager Verbinder 2 MISSIE VISIE Ons bestaansrecht Ons gewaagde doel Met risicokapitaal en een

Nadere informatie

Najaarsseminar VAB Geld als Water

Najaarsseminar VAB Geld als Water Najaarsseminar VAB Geld als Water 7 november 2013 Lodewijk Kolfschoten Stelling 1 Mijn klanten willen alleen maar bankfinanciering Page 2 Crowdfunding Page 3 Wat is crowdfunding? Een alternatieve wijze

Nadere informatie

INTRODUCTIE 2016 CORPORATE FINANCE BUSINESS DEVELOPMENT INVESTMENT SERVICES VENTURE CAPITAL

INTRODUCTIE 2016 CORPORATE FINANCE BUSINESS DEVELOPMENT INVESTMENT SERVICES VENTURE CAPITAL INTRODUCTIE 2016 CORPORATE FINANCE BUSINESS DEVELOPMENT INVESTMENT SERVICES VENTURE CAPITAL INHOUDSOPGAVE I. Introductie I. Visie ECFG II. Historie III. Activiteiten IV. Waarom ECFG? V. Wie zijn wij? II.

Nadere informatie

AGENDA. Voor (het advies inzake) de routebeschrijving en bereikbaarheid met het openbaar vervoer verwijzen wij u naar onze website: www.nedap.com.

AGENDA. Voor (het advies inzake) de routebeschrijving en bereikbaarheid met het openbaar vervoer verwijzen wij u naar onze website: www.nedap.com. AGENDA voor de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders van de N.V. Nederlandsche Apparatenfabriek Nedap, gevestigd te Groenlo, te houden op 3 april 2014, s morgens om 11.00 uur in het EYE (filmmuseum)

Nadere informatie

Familiebedrijven in Nederland een private equity model

Familiebedrijven in Nederland een private equity model Familiebedrijven in Nederland een private equity model 1 Introductie Inleiding Een nieuw model voor Familiebedrijven Modules 2 Het succes van Private Equity Private Equity; definitie en ontstaan Waardecreatie

Nadere informatie

Corporate transacties

Corporate transacties Corporate transacties Corporate transacties Onze corporate transactiepraktijk is internationaal erkend door toonaangevende gidsen zoals de European Legal 500, de PLC Cross Border M&A en de Global Counsel

Nadere informatie

Financiering van innovaties

Financiering van innovaties Financiering van innovaties Volgorde en taak van financiers en de financiële opties Mark Poldner, directeur Commerciële Zaken Rabobank Noord-Holland Noord 1 Inhoud 2 I Introductie Rabobank Groep 3 Rabobank

Nadere informatie

EXTERNAL INVESTORS IN PRIVATE FAMILY FIRMS AN EXPLORATORY STUDY OF FAMILY FIRM HETEROGENEITY JEROEN NECKEBROUCK, SOPHIE MANIGART & MIGUEL MEULEMAN

EXTERNAL INVESTORS IN PRIVATE FAMILY FIRMS AN EXPLORATORY STUDY OF FAMILY FIRM HETEROGENEITY JEROEN NECKEBROUCK, SOPHIE MANIGART & MIGUEL MEULEMAN EXTERNAL INVESTORS IN PRIVATE FAMILY FIRMS AN EXPLORATORY STUDY OF FAMILY FIRM HETEROGENEITY JEROEN NECKEBROUCK, SOPHIE MANIGART & MIGUEL MEULEMAN Overzicht Controle in het familiebedrijf Governance en

Nadere informatie

ASSOCIATE DIRECTOR STRATEGIC PARTNERSHIPS

ASSOCIATE DIRECTOR STRATEGIC PARTNERSHIPS #VACATURE ASSOCIATE DIRECTOR STRATEGIC PARTNERSHIPS De Associate Director Strategic Partnerships krijgt de vrijheid en ruimte om high-impact partnerships op te zetten. Dit is een kans om de digitalisering

Nadere informatie

Overijssel maakt werk van nieuwe energie!

Overijssel maakt werk van nieuwe energie! Overijssel maakt werk van nieuwe energie! U wilt met uw onderneming of woningcorporatie werk maken van nieuwe energie of energiebesparing. Maar u krijgt de financiering niet (volledig) rond via een bancaire

Nadere informatie

Fusie & bedrijfsovername tips en tricks uit de praktijk. SECTIE ONDERNEMINGSRECHT 2 april 2019

Fusie & bedrijfsovername tips en tricks uit de praktijk. SECTIE ONDERNEMINGSRECHT 2 april 2019 Fusie & bedrijfsovername tips en tricks uit de praktijk SECTIE ONDERNEMINGSRECHT 2 april 2019 Programma Motieven voor (ver)koop en fusie Verschillende trajecten Waardering Juridische aspecten De koopovereenkomst

Nadere informatie

Ondernemend Oranje Kapitaal Van, voor en door ondernemers. folder liggend A4 druk.indd 1 09-09-13 11:37

Ondernemend Oranje Kapitaal Van, voor en door ondernemers. folder liggend A4 druk.indd 1 09-09-13 11:37 Ondernemend Oranje Kapitaal Van, voor en door ondernemers folder liggend A4 druk.indd 1 09-09-13 11:37 Nieuwe wegen voor groei Nederland is op dit moment gebaat bij optimisme en groei. Een aantal succesvolle

Nadere informatie

QSXL E X E C U T I V E S E A R C H OPDRACHT SPECIFICATIE. voor de positie van. General Manager. bij Kwast Wijnkopers.

QSXL E X E C U T I V E S E A R C H OPDRACHT SPECIFICATIE. voor de positie van. General Manager. bij Kwast Wijnkopers. QSXL E X E C U T I V E S E A R C H OPDRACHT SPECIFICATIE voor de positie van General Manager bij Kwast Wijnkopers November 2018 2 HET BEDRIJF Kwast Wijnkopers is een 100% familiebedrijf in 1978 opgericht

Nadere informatie

ASSOCIATE #VACANCY #VACATURE

ASSOCIATE #VACANCY #VACATURE #VACATURE #VACANCY De zorgsector is sterk in beweging, zowel in Nederland als internationaal. Privatisering, marktwerking en veranderende (internationale) wetgeving spelen daarbij een belangrijke rol.

Nadere informatie

BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER

BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER BUSINESS DEVELOPMENT MANAGER Marktleider in de Benelux en Duitsland als tweede thuisland in 2020: de ambities van Nine & Co liegen er niet om. Twee jaar geleden voer het bedrijf - voorheen bekend als Noppies

Nadere informatie

ER CAPITAL BEDRIJFSPARTICIPATIES

ER CAPITAL BEDRIJFSPARTICIPATIES ER CAPITAL BEDRIJFSPARTICIPATIES GEZAMENLIJK INVESTEREN IN DE TOP VAN HET MKB INFORMATIEBROCHURE AANDELENUITGIFTE 80.000 AANDELEN TEGEN EEN UITGIFTEKOERS VAN 30,- TOTAAL 2.400.000,- ER CAPITAL PARTICIPATIEFONDS

Nadere informatie

FUSIES EN OVERNAMES IN DE GEZONDHEIDSZORG: ONDERZOEK Executive summary maart 2017, Amsterdam

FUSIES EN OVERNAMES IN DE GEZONDHEIDSZORG: ONDERZOEK Executive summary maart 2017, Amsterdam FUSIES EN OVERNAMES IN DE GEZONDHEIDSZORG: ONDERZOEK 2017 Executive summary maart 2017, Amsterdam BOER & CROON CORPORATE FINANCE ONDERZOEKT SINDS 2008 JAARLIJKS HET AANTAL FUSIES EN OVERNAMES IN DE NL

Nadere informatie

ICT SECTOR. ICT Sector STRATEGIE & OVERNAMES. Hoe benutten Nederlandse ICTondernemers

ICT SECTOR. ICT Sector STRATEGIE & OVERNAMES. Hoe benutten Nederlandse ICTondernemers ICT SECTOR STRATEGIE & OVERNAMES ICT Sector Hoe benutten Nederlandse ICTondernemers hun groeikansen? Grant Thornton geeft in dit rapport de uitkomsten van haar recente onderzoek naar de strategie en het

Nadere informatie

Een bedrijf kopen? U staat er niet alleen voor. Indus_Corp.Broch_Kopers_FC_HiRes.indd 1

Een bedrijf kopen? U staat er niet alleen voor. Indus_Corp.Broch_Kopers_FC_HiRes.indd 1 Een bedrijf kopen? U staat er niet alleen voor Indus_Corp.Broch_Kopers_FC_HiRes.indd 1 07-02-11 12:50 Indus_Corp.Broch_Kopers_FC_HiRes.indd 2 07-02-11 12:50 INTRODUCTIE Een bedrijf kopen? U staat er niet

Nadere informatie

Van Weijs. Doelgericht naar een succesvolle toekomst.

Van Weijs. Doelgericht naar een succesvolle toekomst. Van Weijs. Doelgericht naar een succesvolle toekomst. V Verkeert u als MKB ondernemer in zwaar weer, dan is Van Weijs de juiste partner voor u. Meestal komen de problemen pas aan het licht op het moment

Nadere informatie

HET IS TOCH EEN SPECIALISATIE

HET IS TOCH EEN SPECIALISATIE FORUM FUSIES & OVERNAMES 20 HET IS TOCH EEN SPECIALISATIE Bij het onderwerp fusies en overnames denken we al snel aan bedrijven met miljardenomzetten, maar ook ondernemers binnen het MKB krijgen uiteindelijk

Nadere informatie

Tijdig Starten met Stoppen

Tijdig Starten met Stoppen NJU/VGZ Themadag Tijdig Starten met Stoppen Paul Overwater Manager MKB Adviseurs & Henri Brom Senior adviseur Overname & Opvolging Programma Inleiding Fasen in proces Waardebepaling Fiscale aspecten Mogelijkheden

Nadere informatie

Schaak! Editie 6 januari 2019

Schaak! Editie 6 januari 2019 Schaak! Editie 6 januari 2019 Hoe kun je groeien? Wat doet groei met de waarde van je onderneming? Arpentus Corporate Finance Als ondernemer heb je van nature de drive om te groeien. Om vooruit te komen

Nadere informatie

Samenwerken is vermenigvuldigen. Fusie & Overname Jaarcongres Houten, 3 december 2015

Samenwerken is vermenigvuldigen. Fusie & Overname Jaarcongres Houten, 3 december 2015 Samenwerken is vermenigvuldigen Fusie & Overname Jaarcongres Houten, 3 december 2015 0 Introductie DCFA Wie? Investeerder -> Jurgen van Olphen TransEquity NetWork Advocaat -> Els in t Veld DVAN Advocatuur

Nadere informatie

Private Equity presteert beter op werkkapitaalbeheer dan beursgenoteerde bedrijven

Private Equity presteert beter op werkkapitaalbeheer dan beursgenoteerde bedrijven www.pwc.nl Private Equity presteert beter op werkkapitaalbeheer dan beursgenoteerde bedrijven Sterke focus van PE op werkkapitaaloptimalisatie loont Augustus 2017 1. PE scoort beter op werkkapitaalbeheer

Nadere informatie

SIS FINANCE. voor professionals door professionals. consulting. interim management. finance professionals SIS. finance

SIS FINANCE. voor professionals door professionals. consulting. interim management. finance professionals SIS. finance FINANCE consulting interim management professionals over sis... duurzame relaties met onze opdrachtgevers gebaseerd op kennis van zaken, commitment en oplossingsgerichtheid. Finance is een middelgroot

Nadere informatie

Sectorgerichte marketing in de advocatuur. Ibo Gülsen IGMPR ibo.gulsen@igmpr.nl 06-53651173

Sectorgerichte marketing in de advocatuur. Ibo Gülsen IGMPR ibo.gulsen@igmpr.nl 06-53651173 Sectorgerichte marketing in de advocatuur Ibo Gülsen IGMPR ibo.gulsen@igmpr.nl 06-53651173 Programma Introductie Wat is sector gerichte marketing? Waarom zou een kantoor het wel/niet moeten doen? Voorwaarden

Nadere informatie

CHIEF MARKETING OFFICER

CHIEF MARKETING OFFICER #VACATURE Marketing E-Commerce CHIEF MARKETING OFFICER Onderscheidende producten en scherpe prijzen: twee belangrijke redenen die Vouchervandaag.nl onlangs de prijs voor Website van het Jaar opleverde.

Nadere informatie

Wat is jouw grootste uitdaging als ondernemer?

Wat is jouw grootste uitdaging als ondernemer? Wat is jouw grootste uitdaging als ondernemer? De Week van de Ondernemer doet het gehele jaar onderzoek naar de belangrijkste uitdagingen van ondernemers. We presenteren hierbij de belangrijkste uitkomsten.

Nadere informatie

KAPITALE KANSEN SLIM GELD VOOR AMBITIEUZE ONDERNEMERS

KAPITALE KANSEN SLIM GELD VOOR AMBITIEUZE ONDERNEMERS KAPITALE KANSEN SLIM GELD VOOR AMBITIEUZE ONDERNEMERS Marcel Kleijn Adviesraad voor het Wetenschaps- en Technologiebeleid (AWT) 5 juli 2011 INHOUD Over de AWT Advies Kapitale kansen Financiering van innovatie

Nadere informatie

BluefieldFinance. BluefieldFinance. Toegevoegde waarde vanuit inhoud

BluefieldFinance. BluefieldFinance. Toegevoegde waarde vanuit inhoud Toegevoegde waarde vanuit inhoud De Organisatie 1 De Organisatie Bluefield Finance is als onderdeel van Bluefield Partners in 2007 opgericht door 2 ervaren financials met een uitgebreide expertise in business-

Nadere informatie

Welkom bij Aeternus. De vooruitkijkspiegel

Welkom bij Aeternus. De vooruitkijkspiegel Welkom bij Aeternus De vooruitkijkspiegel Wat doen we? Werkgebieden en internationale netwerken Aeternus heeft lokale kennis en is een relevante partij in haar netwerken en bezit een kwalitatief internationaal

Nadere informatie

Hét middellange krediet voor uw bedrijfsinvesteringen.

Hét middellange krediet voor uw bedrijfsinvesteringen. Hét middellange krediet voor uw bedrijfsinvesteringen. Brede kennis en ervaring in zowel de financiële wereld als het ondernemerschap is de basis van het MKBi Groeifonds Geef het mkb de juiste impuls met

Nadere informatie

Waar staat Ondernemers voor Ondernemers voor?

Waar staat Ondernemers voor Ondernemers voor? 8 Ondernemers voor Ondernemers Jaarverslag 2014 9 Waar staat Ondernemers voor Ondernemers voor? Missie De missie van de vzw Ondernemers voor Ondernemers (opgericht in 2000) is het bevorderen van duurzame

Nadere informatie

Samen ondernemen, samen waarde creëren. Introductie

Samen ondernemen, samen waarde creëren. Introductie Samen ondernemen, samen waarde creëren Introductie Inhoud Dienstverlening; Werkwijze; Mensen. Dienstverlening (1) Consultancy; Compliance & Controlling; Advisory. Dienstverlening (2) Consultancy Onze consultancy

Nadere informatie

Ideeën Plannen. Het is tijd voor de NOM! Ambities

Ideeën Plannen. Het is tijd voor de NOM! Ambities I N V E S T E R E N I N O N T W I K K E L I N G Ideeën Plannen Het is tijd voor de NOM! Ambities Missie De NOM is de permanente katalysator van economische ontwikkeling in Noord-Nederland. Dit is niet

Nadere informatie

FUSIES EN OVERNAMES IN DE GEZONDHEIDSZORG: ONDERZOEK Executive summary maart 2016, Amsterdam

FUSIES EN OVERNAMES IN DE GEZONDHEIDSZORG: ONDERZOEK Executive summary maart 2016, Amsterdam FUSIES EN OVERNAMES IN DE GEZONDHEIDSZORG: ONDERZOEK 2016 Executive summary maart 2016, Amsterdam BOER & CROON CORPORATE FINANCE ONDERZOEKT SINDS 2008 JAARLIJKS HET AANTAL FUSIES EN OVERNAMES IN DE NL

Nadere informatie

Instelling. Peeters Advocaten-Avocats. Onderwerp. Roadbook voor fusies en overnames in België (deel 1) Datum. 24 oktober 2016

Instelling. Peeters Advocaten-Avocats. Onderwerp. Roadbook voor fusies en overnames in België (deel 1) Datum. 24 oktober 2016 Instelling Peeters Advocaten-Avocats Onderwerp Roadbook voor fusies en overnames in België (deel 1) Datum 24 oktober 2016 Copyright and disclaimer De inhoud van dit document kan onderworpen zijn aan rechten

Nadere informatie

Masterclass Financieel Management in de zorg

Masterclass Financieel Management in de zorg Masterclass Financieel Management in de zorg Introductie en agenda Drs. ing. Sander Oude Luttikhuis -12-201 Leadership Entrepreneurship Stewardship Even voorstellen 2 Drs ing. Sander Oude Luttikhuis Oprichter

Nadere informatie

Fusie- & overnamebarometer. december 2008

Fusie- & overnamebarometer. december 2008 Inhoud 1. Achtergrond barometer 2. Verwachtingen voor 2009 3. Terugblik op 2008 Achtergrond barometer Het onderzoek is in opdracht van door Motivaction uitgevoerd via internet tussen 10 november en 14

Nadere informatie

Goed voorbereid een overnametraject in. Financiële en juridische aspecten bij overnames Joy van der Veer Guido Goorts

Goed voorbereid een overnametraject in. Financiële en juridische aspecten bij overnames Joy van der Veer Guido Goorts Goed voorbereid een overnametraject in Financiële en juridische aspecten bij overnames Joy van der Veer Guido Goorts Inleiding Het overnametraject in Financiële en juridische aspecten bij overnames Joy

Nadere informatie

BOEREN MET AMBITIE. Informatiebijeenkomst Coöperatie FromFarmers 11 december 2012

BOEREN MET AMBITIE. Informatiebijeenkomst Coöperatie FromFarmers 11 december 2012 BOEREN MET AMBITIE Informatiebijeenkomst Coöperatie FromFarmers 11 december 2012 1 Agenda Opening door Jan Markink, voorzitter RvC Vermogen Op Naam (VON) door Jan Eggink, RvC Analistenrapport SNS Securities:

Nadere informatie

Masterclass Bedrijfsoverdracht Wout van der Goot ING Bank. 0 ING Bank

Masterclass Bedrijfsoverdracht Wout van der Goot ING Bank. 0 ING Bank Masterclass Bedrijfsoverdracht Wout van der Goot ING Bank 0 ING Bank Bedrijfsoverdracht Een zaak van gevoel en verstand 1 ING Bank Vormen van bedrijfsoverdracht Familie Persoon MBO Verkoop/ opvolging MBI

Nadere informatie

PROGRAMMAMANAGER CORPORATE DEVELOPMENT

PROGRAMMAMANAGER CORPORATE DEVELOPMENT #VACATURE Consulting Exit PROGRAMMAMANAGER CORPORATE DEVELOPMENT De Programmamanager van bouwconcern VolkerWessels begeleidt de ontwikkeling en implementatie van grote strategische programma s. Hij/zij

Nadere informatie

Van Lanschot versterkt positie als onafhankelijke wealth manager door focus, vereenvoudiging en groei

Van Lanschot versterkt positie als onafhankelijke wealth manager door focus, vereenvoudiging en groei PERSBERICHT Van Lanschot versterkt positie als onafhankelijke wealth manager door focus, vereenvoudiging en groei Strategische keuze voor activiteiten gericht op behoud en opbouw van vermogen van klanten;

Nadere informatie

Directe investeringen Investeren buiten traditionele financiële markten

Directe investeringen Investeren buiten traditionele financiële markten Directe investeringen Investeren buiten traditionele financiële markten CLAVIS Vermogensstructurering Directievoering Trustdiensten Vermogensbeheer (Infra)structuur Vermogensplanning Transactiebegeleiding

Nadere informatie

BluefieldFinance. BluefieldFinance. Sense Template. Toegevoegde waarde vanuit inhoud

BluefieldFinance. BluefieldFinance. Sense Template. Toegevoegde waarde vanuit inhoud Sense Template BluefieldFinance Toegevoegde waarde vanuit inhoud De Organisatie Opgericht 2007 Bluefield Finance is als onderdeel van Bluefield Partners in 2007 opgericht door 2 ervaren financials met

Nadere informatie

Financieren van overnames met Crowdfunding

Financieren van overnames met Crowdfunding Themabijeenkomst 2 oktober Acquisition Finance Financieren van overnames met Crowdfunding Sandra van der Westen en Hans Minnaar Hans Minnaar Marketing/MKB/BB Marketing Corporte banking Acquisition finance

Nadere informatie

Realiseer uw inkoopambities met behulp van Data Workshop Dun & Bradstreet

Realiseer uw inkoopambities met behulp van Data Workshop Dun & Bradstreet Workshop Dun & Bradstreet NEVI INKOOPDAG 2015 BJÖRN VAN RAAK MIKE VAN KESSEL ROSANNA VAN DER WOUDE Agenda Introductie Dun & Bradstreet Welke trends & uitdagingen zien wij in de markt? Interactieve break-out

Nadere informatie

Pagina 1. Presentatie CIC. Bedrijfsprofiel. By: Team CIC

Pagina 1. Presentatie CIC. Bedrijfsprofiel. By: Team CIC Pagina 1 Presentatie CIC Bedrijfsprofiel By: Team CIC 2017 Introductie CIC Historie bedrijf Pagina 2 Gestart in 1989 Focus op ICT markten met een internationale scope 1997, fundament CIC wordt gebouwd

Nadere informatie

Bespaar tijd en geld

Bespaar tijd en geld Bespaar tijd en geld Brengt financiële mogelijkheden en risico s in kaart Da Vinci Finance voor financiering en financiële vraagstukken. Het is bijna onmogelijk om op alle gebieden de actuele kennis bij

Nadere informatie

Introductie case en werken als strategy consultant bij EY Parthenon

Introductie case en werken als strategy consultant bij EY Parthenon Introductie case en werken als strategy consultant bij EY Parthenon Agenda 15:00 15:15 Wie ben ik en wie zijn jullie? 15:15 15:30 Wat deed ik op mijn werk bij EY Parthenon? 15:30 15:40 Inleiding over investeringsfondsen

Nadere informatie

Fusies en overnames in de gezondheidszorg: onderzoek 2018

Fusies en overnames in de gezondheidszorg: onderzoek 2018 CLAIRFIELD INTERNATIONAL Fusies en overnames in de gezondheidszorg: onderzoek 18 Executive summary Amsterdam, maart 18 Well-connected expertise BOER & CROON CORPORATE FINANCE ONDERZOEKT SINDS 08 JAARLIJKS

Nadere informatie

ValueDrivers. Tandartsenbranche. Naar hogere praktijkwaarde. Whitepaper

ValueDrivers. Tandartsenbranche. Naar hogere praktijkwaarde. Whitepaper 2019 Whitepaper ValueDrivers Tandartsenbranche Naar hogere praktijkwaarde Sinds 2014 is er een consolidatieslag in de tandartsenbranche aan de gang, die zich in de komende jaren verder zal doorzetten.

Nadere informatie

Omgaan met een private equity investeerder

Omgaan met een private equity investeerder Omgaan met een private equity investeerder Vereniging van participatiemaatschappijen lanceert gedragscode Frank Schreiner Adviseur FNV Formaat In: Ondernemingsraad December 2008 1 Omgaan met een private

Nadere informatie

Investeren in de zorg

Investeren in de zorg strikt persoonlijk / vertrouwelijk Investeren in de zorg Zorgobligaties 6 november 2012 JBR Corporate Finance bv Dit rapport is auteursrechtelijk beschermd door JBR Corporate Finance bv en gepubliceerd

Nadere informatie

EEN BEDRIJF KOPEN. Management Buy Out. Management Buy In. Strategische overname

EEN BEDRIJF KOPEN. Management Buy Out. Management Buy In. Strategische overname EEN BEDRIJF KOPEN? EEN BEDRIJF KOPEN Management Buy Out Het overnemen van een bedrijf is zeker geen eenvoudig proces. Een bedrijfsovername kan op verschillende manieren worden ingezet. De meeste bedrijfsovernames

Nadere informatie

Resultaten Investeringsbarometer 2016

Resultaten Investeringsbarometer 2016 WELKOM! Resultaten Investeringsbarometer 2016 Bevraging bij Ondernemers, gepresenteerd bij BAN Vlaanderen sinds januari 2013 Business Angels, lid bij BAN Vlaanderen Resultaten 2016 Ondernemers Algemeen

Nadere informatie

DPA Group N.V. Algemene Vergadering van Aandeelhouders

DPA Group N.V. Algemene Vergadering van Aandeelhouders DPA Group N.V. Algemene Vergadering van Aandeelhouders Amsterdam, 23 april 2015 Disclaimer Bepaalde uitspraken in deze presentatie betreffen prognoses aangaande de toekomstige financiële conditie en resultaten

Nadere informatie

Independent Capital Partners

Independent Capital Partners Independent Capital Partners Corporate Finance Adviseurs I N D E PE NDENT C A PI TA L PA RT N ERS Overzicht activiteiten en transacties Profiel Independent Capital Partners Corporate Finance Adviseur van

Nadere informatie

Gewone Algemene Vergadering 2014 SGS

Gewone Algemene Vergadering 2014 SGS Gewone Algemene Vergadering 2014 SGS 1 Executive summary Executive summary Verwerving van 15% van SGS voor 2 miljard Investering sluit aan bij de strategie van GBL en voldoet aan haar strategische en financiële

Nadere informatie

Specialisten. bedrijfsovernames. Company Brokers, Bedrijfsopvolging, altijd maatwerk. Specialist. Serieus en betrouwbaar. Resultaat georiënteerd

Specialisten. bedrijfsovernames. Company Brokers, Bedrijfsopvolging, altijd maatwerk. Specialist. Serieus en betrouwbaar. Resultaat georiënteerd Specialisten bedrijfsovernames Company Brokers, Bedrijfsopvolging, altijd maatwerk Al meer dan 15 jaar ondersteunt Company Brokers ondernemers bij de overdracht of aankoop van de onderneming en richt zich

Nadere informatie

Financieren anno 2015 BDO M&A - Debt Advisory Strategisch financieringsadvies

Financieren anno 2015 BDO M&A - Debt Advisory Strategisch financieringsadvies Financieren anno 2015 BDO M&A - Debt Advisory Strategisch financieringsadvies drs. Roel van der Sar RC RV Manager Corporate Finance Debt Advisory Introductie drs. Roel van der Sar RC RV Senior Manager

Nadere informatie

Gevolgen voor de werkgelegenheid

Gevolgen voor de werkgelegenheid KRACHTIG ADVISEREN BIJ FUSIES EN OVERNAMES Met een divers team van organisatieadviseurs ondersteunen we ondernemingsraden bij het beoordelen van voorgenomen verkoop, fusies en overnames van bedrijven.

Nadere informatie

De full service juridische en strategische huisadviseur voor ondernemers met visie

De full service juridische en strategische huisadviseur voor ondernemers met visie De full service juridische en strategische huisadviseur voor ondernemers met visie LexPartners: uw full service juridische sparringpartner en huisadviseur Door het sterk gestegen belang voor ondernemingen

Nadere informatie

Fondsreglement Fries Cultuur en Sport Fonds

Fondsreglement Fries Cultuur en Sport Fonds Fondsreglement Fries Cultuur en Sport Fonds Artikel 1 Inleiding Het Fries Cultuur en Sport Fonds is een revolverend fonds welke risicodragend kapitaal verstrekt aan culturele of sportgerelateerde projecten,

Nadere informatie

Fusies en overnames in tijden van crisis. 27 mei 2013 Wilbert van Gerwen

Fusies en overnames in tijden van crisis. 27 mei 2013 Wilbert van Gerwen Fusies en overnames in tijden van crisis 27 mei 2013 Wilbert van Gerwen Inhoud Brabant Finance Event Introductie Rembrandt Fusies & Overnames Fusies en Overnames: markt trends Kansen in een roerige markt

Nadere informatie