Growth Capital Fund BV

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Growth Capital Fund BV"

Transcriptie

1 Growth Capital Fund BV

2 Groei en ondernemen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Groeibedrijven vormen een belangrijke aanjager van de economie. Sommige bedrijven groeien spectaculair, anderen laten al jaren een constante en beheerste groei zien. Over het algemeen nemen groeiondernemers niet snel het initiatief om extern kapitaal aan te trekken. De redenen hiervoor lopen uiteen: van onbekendheid met de mogelijkheden tot scepsis over de financiers. Toch leiden de passie en groeiambities van de ondernemer op een zeker moment tot de grote groeistap. En dan is er behoefte aan extra (externe) financiering. Het aantrekken hiervan blijkt echter een probleem. Voor veel informal investors is de kapitaalbehoefte te groot, terwijl deze voor de participatiemaatschappijen vaak juist te klein is. Het vinden van de goede match de juiste partij, een geschikte financiering én acceptabele condities blijkt voor groeiondernemers een van de grootste groeiknelpunten. Groei 3 Het is belangrijk dat groeiondernemers en extern kapitaal op een goede manier bij elkaar worden gebracht. Het kennen van de groeibedrijven, het ontwikkelen van een uitstekende relatie met de groeiondernemers en het vergaren van uitgebreide kennis over de groeiproblematiek zijn daarbij van cruciaal belang. Port4Growth, het platform voor groeibedrijven, functioneert als thuishaven voor groeiondernemers. Het platform kent de groeibedrijven, is vertrouwd met de groeiondernemers én is thuis in de groeiproblematiek. Daarom richtte het in samenwerking met de partners PricewaterhouseCoopers en AKD Prinsen Van Wijmen het Growth Capital Fund op. Het Growth Capital Fund vindt de juiste match tussen groeiondernemers en extern kapitaal. Het draagt bij aan de succesvolle groei van individuele groeibedrijven en daarmee aan de groei van de economie in het algemeen. Het Growth Capital Fund ziet dat niet alleen als een groot belang voor de ondernemer, maar ook voor de investeerder in die ondernemer. Growth Capital Fund:

3 Het Growth Capital Fund richt zich uitsluitend op groeibedrijven, ongeacht in welke branche zij actief zijn: retail, manufacturing, logistieke dienstverlening, technologie, zorg, dienstverlening, etc. Groeibedrijven zijn bedrijven die voldoen aan de volgende criteria: minimaal 5 jaar oud (aanloopfase ruim gepasseerd); tussen de 10 en medewerkers groot; minimaal drie achtereenvolgende jaren aantoonbare groei; kwalitatief en kwantitatief onderbouwde groeistrategie. Wie zijn wij? Fondsomvang: meer dan 50 miljoen. 5 Investeringen tussen 0,5 en 5 miljoen per deelneming. Gemiddelde investering bedraagt 2,5 miljoen. Investeringen (inclusief vervolginvesteringen) in 15 tot 25 (snel)groeiende bedrijven. Beoogd rendement: IRR van minimaal 20%. Mogelijkheid om onder bepaalde condities 50% van de investering per deelneming te laten garanderen door gebruik te maken van de Groeifaciliteit van het ministerie van Economische Zaken.

4 Onderzoek door Port4Growth laat zien dat er in Nederland circa groeibedrijven zijn. De groeibedrijven waar het Growth Capital Fund zich op richt, bevinden zich in de categorie 10 tot medewerkers. De grote bedrijven groeien veelal door fusie en overname, de kleinere groeien autonoom. Deze bedrijven zijn actief in alle branches en bevinden zich vooral in de volgende zeven groeiregio s: Noord-Nederland, Twente, Utrecht, Amsterdam, Rotterdam/ Haaglanden, Brabant en Zuid-Limburg. Wie zijn de groeibedrijven? 7 Groeiondernemers zijn innovatiever dan de gemiddelde ondernemer. Succesvolle groeiers streven van meet af aan bewust naar (snelle) groei. Een groot deel bevindt zich in de leeftijdscategorie jaar en heeft de nodige bedrijfservaring (eigen bedrijf gehad of afkomstig van een groot bedrijf). Groeibedrijven dragen voor ruim een derde bij aan de groei van de werkgelegenheid, en daarmee ook voor een substantieel deel aan de groei van de gehele economie.

5 Veel groeibedrijven zijn nauwelijks bekend. De groeiondernemers laten zich vaak ook niet kennen, vooral vanwege scepsis over financiers. Groeiondernemers nemen niet snel het initiatief tot het aantrekken van extern 9 kapitaal. Ze kiezen liever voor beperkte groei, die ze uit de eigen cashflow financieren. Op deze manier houden ze het heft volledig in eigen handen. Groeiondernemers ervaren de kapitaal- en financieringswereld als ondoorzichtig en blijven hierdoor onbekend met de mogelijkheden. De belangrijkste barrière is echter vertrouwen. Vertrouwen ontstaat niet vanzelf. Het opbouwen van een langdurige relatie is dé manier om wederzijds vertrouwen te creëren. Wat zijn de kapitaal- en financieringsbarrières? Het vertrouwen dat binnen een relatienetwerk ontstaat, is dé sleutel tot het bij elkaar brengen van financieringsbehoefte en aanbod. Het Growth Capital Fund biedt dat netwerk via Port4Growth, het platform voor groeibedrijven.

6 Groeiplannen Vermogen voor weloverwogen groeiplannen: 11 betreft de meerderheid van de groeibedrijven; bedragen van gemiddeld 2,5 miljoen, afhankelijk van de kapitaalintensiteit van niche, branche of bedrijf, de omvang van de beoogde groei en de mogelijkheid om zelf vermogen in te brengen. Overbrugging Vermogen voor het overbruggen van een periode waarin er een tekort is aan cashflow, vaak veroorzaakt door snelle groei: betreft een minderheid van de groeibedrijven; bedragen onder 2,5 miljoen, vooral afhankelijk van de financieringsbehoeften op de korte termijn. Wat zijn de kapitaal- en financieringsbehoeften?

7 Samen met Port4Growth bouwt het Growth Capital Fund aan een actief en sterk netwerk van groeiondernemers. Honderden groeiondernemers zijn de afgelopen jaren bij één of meer activiteiten van het platform aanwezig geweest en komen nog steeds 13 geregeld bijeen. Dit gebeurt via persoonlijke meetings, workshops, masterclasses en het jaarlijkse High Growth Forum. De komende jaren worden deze activiteiten verder uitgebreid. Inmiddels is ook een groot aantal partners toegetreden tot het platform. Belangrijke organisaties waaronder Philips, ING Bank, Microsoft, PricewaterhouseCoopers, AKD Prinsen Van Wijmen, Hill & Knowlton, de Baak en Syntens brengen hun expertise in en bundelen als partner samen met het platform hun netwerken. Op deze manier dragen zij bij aan de realisatie van de dealflow. Waaruit bestaat ons netwerk? Samenvattend: Port4Growth, Growth Capital Fund, partners én groeiondernemers zelf bouwen gezamenlijk aan het netwerk van groeiondernemers. Het platform stelt de groeiondernemers in staat om elkaar persoonlijk te ontmoeten. Het Growth Capital Fund helpt deze ondernemers met een van de belangrijkste groeiknelpunten: financiering.

8 Growth Capital Fund BV geeft aandelen uit aan investeerders. Deze investeerders kunnen zowel direct als indirect aan het fonds deelnemen. Investeerders kunnen een aandelenpakket kopen met een waarde van (een veelvoud van) De investeringsperiode van het fonds is 4 jaar. De looptijd van het fonds is 7 à 8 jaar na final closing. Growth Capital Management BV beheert het fonds. De directie werft en selecteert de groeibedrijven, doet investeringsvoorstellen aan het investeringscomité, voert het management van de fondsinvesteringen en informeert de investeerders over de ontwikkelingen en resultaten van (de deelnemingen van) het fonds. Tijdens de investeringsperiode bedragen de beheerkosten 2,25%, daarna bedragen deze 2%. De oprichtingskosten bedragen Hoe is het fonds opgezet? 15 Het investeringscomité bestaat uit maximaal vijf leden. Dit zijn vertegenwoordigers van de investeerders en (onafhankelijke) deskundigen. Investeerders worden in de gelegenheid gesteld om deel uit te maken van het coachingsnetwerk. Dit betekent dat zij de ondernemers van de bedrijven waarin het fonds investeert begeleiden als coach. Dit gebeurt op uitnodiging van de fondsmanagers. De fondsmanagers voeren samen met Port4Growth een aantal voorbereidende activiteiten uit: het scouten van investeringsmogelijkheden, de prekwalificatie van groeibedrijven en het adviseren en begeleiden van groeiondernemers via bijeenkomsten, evenementen en persoonlijke contacten.

9 Het Growth Capital Fund: werkt zo veel mogelijk volgens het principe voor en door (groei)ondernemers. Dit betekent dat bij voorkeur succesvolle ondernemers, die uit eigen ervaring weten wat (groei)ondernemers meemaken, en organisaties en personen die affiniteit hebben met het groeithema worden uitgenodigd om te investeren in het fonds. investeert uitsluitend in groeibedrijven. richt zich op Nederlandse groeiondernemingen. In een aantal gevallen gaat het om internationaal georiënteerde bedrijven met activiteiten en vestigingen in het buitenland. Wat is onze investeringsaanpak? 17 investeert in verschillende branches. Ook op het gebied van leeftijd en groeifase van de bedrijven vindt spreiding plaats. streeft naar minderheidsbelangen (minimale deelname van 20%) en zal bij een financiering in bepaalde gevallen samen met andere financiers, zoals banken, opereren. Het fonds is onafhankelijk en heeft een uitgebreid netwerk met daarin meerdere bancaire financiers. garandeert in bepaalde gevallen 50% van de investering door gebruik te maken van de Groeifaciliteit van het ministerie van Economische Zaken. Deze faciliteit garandeert 50% van de investering in een specifiek groeibedrijf (kapitaal en achtergestelde lening).

10 Het Growth Capital Fund richt zich uitsluitend op groeibedrijven. 19 De groeibedrijven zijn werkzaam in alle branches. Het Growth Capital Fund is tot stand gekomen vanuit de kapitaal- en financieringsbehoeften van de groeiondernemers zelf. Deze ondernemers bezoeken de activiteiten van Port4Growth en hebben aangegeven waar de knelpunten precies liggen. De fondsmanagers zijn thuis in de problematiek van de groeibedrijven. De fondsmanagers van het Growth Capital Fund hebben op basis van het netwerk een uitstekende relatie met de groeiondernemers opgebouwd. Er is sprake van een bundeling van netwerken. Het totale netwerk bestaat zowel uit het netwerk van de groeiondernemers als dat van de partners. Niet alleen het eigen netwerk, maar ook de netwerken van de partners dragen bij aan de realisatie van de dealflow. Wat onderscheidt ons? De fondsmanagers zijn in staat om investeerders en groeiondernemers bij elkaar te brengen.

11 Contactgegevens Partners Growth Capital Fund Orteliuslaan BE UTRECHT PricewaterhouseCoopers Accountant en Fiscaal Adviseur Postbus RC UTRECHT T F E info@growthcf.nl I AKD Prinsen van Wijmen Juridisch Adviseur Port4Growth, Platform voor Groeibedrijven De effecten die het Growth Capital Fund aanbiedt, kunnen verworven worden tegen een nog nader te bepalen tegenwaarde. Deze bedraagt in ieder geval meer dan per investeerder.

Duurzaam ondernemen met de Rabobank.

Duurzaam ondernemen met de Rabobank. Duurzaam ondernemen met de Rabobank. Ron Droste, commercieel directeur. Rabobank Den Haag en omgeving Rabobank en duurzaamheid Coöperatieve organisatievorm Klant- en maatschappelijk belang als uitgangspunt

Nadere informatie

Ondernemingsfinanciering

Ondernemingsfinanciering Een beknopt overzicht van de financieringsmogelijkheden die de overheid u kan bieden. Ondernemingsfinanciering Introductie Als ondernemer moet u snel en eenvoudig kunnen zien hoe de overheid kan helpen

Nadere informatie

Financiering. (Alternatieve) Financiering en Voorwaarden. Financiering - MCN

Financiering. (Alternatieve) Financiering en Voorwaarden. Financiering - MCN Financiering (Alternatieve) Financiering en Voorwaarden Financiering - MCN De kapitaalmarkt in Beweging Toegang tot bancaire financiering meer onder druk Investeerders schuiven op in het gat dat banken

Nadere informatie

Hét middellange krediet voor uw bedrijfsinvesteringen.

Hét middellange krediet voor uw bedrijfsinvesteringen. Hét middellange krediet voor uw bedrijfsinvesteringen. Brede kennis en ervaring in zowel de financiële wereld als het ondernemerschap is de basis van het MKBi Groeifonds Geef het mkb de juiste impuls met

Nadere informatie

Curatoren middag 2015

Curatoren middag 2015 Curatoren middag 2015 Alternatieve financieringsvormen Wat zijn de mogelijkheden in het huidige financieringslandschap 11 november 2015 Spreker: Onderwerpen 1. Financieringsbehoefte bedrijfsleven 2. Veranderende

Nadere informatie

Commissie Economie, Mobiliteit en Grote Stedenbeleid

Commissie Economie, Mobiliteit en Grote Stedenbeleid Griffie Commissie Economie, Mobiliteit en Grote Stedenbeleid Datum commissievergadering : - DIS-stuknummer : 1258251 Behandelend ambtenaar : T.M.J. van de Schoot Directie/afdeling : Economie en Mobiliteit

Nadere informatie

Realiseer jouw groeiambities met FastForward. Omzetvergroter voor ambitieuze ondernemers

Realiseer jouw groeiambities met FastForward. Omzetvergroter voor ambitieuze ondernemers Realiseer jouw groeiambities met FastForward Omzetvergroter voor ambitieuze ondernemers Waarom deelnemen aan FastForward? Je bent een ambitieuze ondernemer. Je ziet kansen en jouw bedrijf heeft de potentie

Nadere informatie

Meer Investplan. Meer Rendement. Meer Zekerheid. Meer Invest B.V. Boeingavenue 215 1119 PD Schiphol-Rijk E-mail: Info@meerinvest.

Meer Investplan. Meer Rendement. Meer Zekerheid. Meer Invest B.V. Boeingavenue 215 1119 PD Schiphol-Rijk E-mail: Info@meerinvest. Meer Rendement Meer Zekerheid Meer Invest B.V. Boeingavenue 215 1119 PD Schiphol-Rijk E-mail: Info@meerinvest.nl Kvk: 61887331 2 Onze Visie Uw opgebouwde kapitaal op de bank zetten loont tegenwoordig niet

Nadere informatie

Jouw persoonlijke financiering intake rapport

Jouw persoonlijke financiering intake rapport Jouw persoonlijke financiering intake rapport Jouw persoonlijke financiering intake rapport Gefeliciteerd! Je hebt de eerste stap gezet in The Funding Network van Symbid; de snelste en meest efficiënte

Nadere informatie

Financieringsmogelijkheden Overheid. Utrecht, 3 oktober René Kamphuis

Financieringsmogelijkheden Overheid. Utrecht, 3 oktober René Kamphuis CE Financieringsmogelijkheden Overheid Utrecht, 3 oktober 2016 René Kamphuis Voor Informatie en advies, financiering, netwerken, het vinden van zakenpartners en wet- en regelgeving. Financieringsinstrumenten

Nadere informatie

MR WBM VONDENHOFF ADVOCAAT

MR WBM VONDENHOFF ADVOCAAT MR WBM VONDENHOFF ADVOCAAT TopTalks Bedrijfsfinanciering Mr. W.B.M. Vondenhoff 1. Stappen bedrijfsfinanciering A. Eigen vermogen: goed voor solvabiliteitsratio B. Kasstroom: inzichtelijk C. Werkkapitaal:

Nadere informatie

MKBi-Groeifonds Obligaties

MKBi-Groeifonds Obligaties MKBi-Groeifonds Obligaties Brede kennis en ervaring in zowel de financiële wereld als het ondernemerschap is de basis van het MKBi Groeifonds Geef het mkb de juiste impuls met het MKBi Groeifonds! Meer

Nadere informatie

Zo financier je groei!

Zo financier je groei! Zo financier je groei! Voor elk goed plan vinden wij de weg. Berend Nannes accountmanager MKB Small Business Event Zoetermeer 2017 Het Nieuwe Financieren Praktijkvoorbeeld: De investering van Active Ants

Nadere informatie

Growth Masterclass Financieren in nieuwe tijden. 20 mei 2014

Growth Masterclass Financieren in nieuwe tijden. 20 mei 2014 Growth Masterclass Financieren in nieuwe tijden 20 mei 2014 Programma 14.30 Ontvangst 14.45 Opening 15.15 Presentatie ondernemer Richard van Yperen - ITON 16.15 Start Masterclass Financieren in nieuwe

Nadere informatie

Financieringsmonitor Groei

Financieringsmonitor Groei M200908 Financieringsmonitor Groei Gevestigde bedrijven en snelle groeiers vergeleken Lia Smit Joris Meijaard Zoetermeer, 20 mei 2009 Financieringsmonitor groei Terugval financieringsbehoefte snelle groeiers

Nadere informatie

Bijlage 1: Beschrijving Seed Capital

Bijlage 1: Beschrijving Seed Capital Bijlage 1: Beschrijving Seed Capital Doel Het doel van de Seed-faciliteit is: De onderkant van de Nederlandse risicokapitaalmarkt zodanig stimuleren en mobiliseren, dat technostarters in hun kapitaalbehoefte

Nadere informatie

Zakendoen op of vanuit Curaçao

Zakendoen op of vanuit Curaçao Zakendoen op of vanuit Curaçao ZAKENDOEN OP OF VANUIT CURAÇAO Heeft u er ooit aan gedacht om zaken te doen op of vanuit Curaçao? Het eiland biedt verrassende mogelijkheden! Curaçao ligt in het Caraïbisch

Nadere informatie

Bedrijfsfinanciering: Van subsidie naar overheidsinstrumenten anno 2014

Bedrijfsfinanciering: Van subsidie naar overheidsinstrumenten anno 2014 Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. Ministerie van Economische Zaken Bedrijfsfinanciering: Van subsidie naar overheidsinstrumenten anno 2014 Roland Starmans Manager Product Ontwikkeling Bancair, Investment

Nadere informatie

Participatie Stichting BioMedTech Zuid-Holland BESLUITEN

Participatie Stichting BioMedTech Zuid-Holland BESLUITEN Aanbiedingsformulier Onderwerp Participatie Stichting BioMedTech Zuid-Holland BESLUITEN behoudens advies van de Commissie voor Economische Zaken, Grondzaken, Toerisme en Parkeren, bijgaand raadsvoorstel

Nadere informatie

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG

De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof AA DEN HAAG > Retouradres Postbus 20401 2500 EK Den Haag De Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Binnenhof 4 2513 AA DEN HAAG Bezoekadres Bezuidenhoutseweg 73 2594 AC Den Haag Postadres Postbus 20401

Nadere informatie

Geld Vrijmaken voor Ondernemers

Geld Vrijmaken voor Ondernemers Masterclass Geld Vrijmaken voor Ondernemers Het zijn turbulente tijden voor ondernemers. Een interessante Overname, een tijdelijke dip in de omzet, opzetten van nieuwe business, overal is geld voor nodig.

Nadere informatie

Succesvol financieren

Succesvol financieren Informatieblad 06-07-14 Succesvol financieren Het is voor bedrijven nog steeds lastig om geld te lenen bij een bank. Maar u bent tegenwoordig voor een financiering niet meer alleen afhankelijk van de bank.

Nadere informatie

Fondsreglement Fryslân Development Fonds

Fondsreglement Fryslân Development Fonds Fondsreglement Fryslân Development Fonds Artikel 1 Inleiding Het Fryslân Development Fonds is een revolverend investeringsfonds welke risicodragend kapitaal verstrekt aan kansrijke en sterk groeiende innovatieve

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2015 2016 32 637 Bedrijfslevenbeleid Nr. 242 BRIEF VAN DE MINISTER VAN ECONOMISCHE ZAKEN Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Den Haag,

Nadere informatie

Specialisten. bedrijfsovernames. Company Brokers, Bedrijfsopvolging, altijd maatwerk. Specialist. Serieus en betrouwbaar. Resultaat georiënteerd

Specialisten. bedrijfsovernames. Company Brokers, Bedrijfsopvolging, altijd maatwerk. Specialist. Serieus en betrouwbaar. Resultaat georiënteerd Specialisten bedrijfsovernames Company Brokers, Bedrijfsopvolging, altijd maatwerk Al meer dan 15 jaar ondersteunt Company Brokers ondernemers bij de overdracht of aankoop van de onderneming en richt zich

Nadere informatie

Rekenvoorbeeld Management Buy Out

Rekenvoorbeeld Management Buy Out Rekenvoorbeeld Management Buy Out Introductie Bedankt voor uw interesse in de management buy-out! Om u een beter beeld te laten krijgen in wat een management buy-out inhoudt heeft Lingedael Corporate Finance

Nadere informatie

Vermogen opbouwen voor later

Vermogen opbouwen voor later BeleggingsRekening U wilt geld opzij zetten voor later en een vermogen opbouwen. Omdat uw kinderen nog gaan studeren, u graag die verre reis wilt maken, een tweede huis wilt kopen, eerder wilt stoppen

Nadere informatie

Kansen voor Financiering in de Zaanstreek. 7 december 2015

Kansen voor Financiering in de Zaanstreek. 7 december 2015 Kansen voor Financiering in de Zaanstreek 7 december 2015 Kansen voor Financiering 2 Maar zo kan het ook! 3 Kansen voor Financiering Noord-Holland Gezamenlijk initiatief van Provincie Noord-Holland en

Nadere informatie

VOORAANKONDIGING. Haerzathe Short-Term Fund I

VOORAANKONDIGING. Haerzathe Short-Term Fund I VOORAANKONDIGING Haerzathe Short-Term Fund I OBLIGATIE HAERZATHE SHORT - TERM FUND I B.V. Obligatielening Haerzathe Short-Term Fund I B.V. Na de succesvolle plaatsing van de obligatieleningen Haerzathe

Nadere informatie

Golden Egg Check als tool voor investeringsfondsen

Golden Egg Check als tool voor investeringsfondsen Golden Egg Check als tool voor investeringsfondsen Primair bieden wij met onze web-applicatie en de daarbinnen aanwezige tools een structuur en omgeving aan waarmee de aanvraag, beoordeling en ontwikkeling

Nadere informatie

AEGON Rendementplan. Je wilt meer dan sparen

AEGON Rendementplan. Je wilt meer dan sparen AEGON Rendementplan Je wilt meer dan sparen Ieder mens heeft wel een droom. Een wens. Een ambitie. Ieder mens heeft een wil. Nadenken over wat je echt wilt. Iedereen doet dat van tijd tot tijd. Even stilstaan

Nadere informatie

Uw bedrijf verkopen? U staat er niet alleen voor

Uw bedrijf verkopen? U staat er niet alleen voor Uw bedrijf verkopen? U staat er niet alleen voor INTRODUCTIE Uw bedrijf verkopen? U staat er niet alleen voor U hebt een mooi bedrijf opgebouwd. Maar er komt een moment dat u de teugels uit handen wilt

Nadere informatie

Ondernemend Oranje Kapitaal Van, voor en door ondernemers. folder liggend A4 druk.indd 1 09-09-13 11:37

Ondernemend Oranje Kapitaal Van, voor en door ondernemers. folder liggend A4 druk.indd 1 09-09-13 11:37 Ondernemend Oranje Kapitaal Van, voor en door ondernemers folder liggend A4 druk.indd 1 09-09-13 11:37 Nieuwe wegen voor groei Nederland is op dit moment gebaat bij optimisme en groei. Een aantal succesvolle

Nadere informatie

WELKOM Cases Drukkerij & Logistieke Dienstverlener Crowd funding

WELKOM Cases Drukkerij & Logistieke Dienstverlener Crowd funding WELKOM Cases Drukkerij & Logistieke Dienstverlener Crowd funding 19 november 1 Ruim 100 partners > 40 kantoren Triple O: Ondernemers Objectief Onafhankelijk Eén methodiek, één gezicht Louis van Besouw

Nadere informatie

Recepten voor succesvol financieren

Recepten voor succesvol financieren Recepten voor succesvol financieren Masterclass Bio Based Economy Utrecht, 15 feb 2013 Annemieke Busch Rol MKB financiering bij AgNL Wegwijzer voor de MKB 'er binnen AgNL op financieringsgebied. Borgstellingskrediet,

Nadere informatie

Pizzafinanciering: Hoe doe je dat? Samenvatting workshop. Susan van Koeveringe & Dwayne van der Klugt 3 november 2016

Pizzafinanciering: Hoe doe je dat? Samenvatting workshop. Susan van Koeveringe & Dwayne van der Klugt 3 november 2016 Pizzafinanciering: Hoe doe je dat? Samenvatting workshop Susan van Koeveringe & Dwayne van der Klugt 3 november 2016 Introductie Susan van Koeveringe CEO BB Capital Dwayne van der Klugt Teamleider Alternatieve

Nadere informatie

Resultaten nieuwe bedrijfsinvesteringen

Resultaten nieuwe bedrijfsinvesteringen Resultaten nieuwe bedrijfsinvesteringen NV REWIN West-Brabant is de regionale ontwikkelingsmaatschappij voor West-Brabant. REWIN initieert, stimuleert en verbindt. REWIN versterkt de regionale economie

Nadere informatie

Welkom bij de workshop: Financieren en groei. Entree tot eigen vermogen en vreemd vermogen

Welkom bij de workshop: Financieren en groei. Entree tot eigen vermogen en vreemd vermogen Welkom bij de workshop: Financieren en groei Entree tot eigen vermogen en vreemd vermogen Ondernemen/Onderneming Inventarisatie Onderneming/ondernemer Rentabiliteit Vermogen Zekerheid Welke keuze? Keuze

Nadere informatie

ScaleUp Dashboard 2015

ScaleUp Dashboard 2015 Rapportage ScaleUp Dashboard 2015 ScaleUp Dashboard 2015 Prof. dr. Justin Jansen Lotte de Vos Rotterdam School of Management Erasmus Centre for Entrepreneurship Conclusies Nederland staat aan de Europese

Nadere informatie

Succesvol financieren

Succesvol financieren Lentink Accountants/Belastingadviseurs brengt onder uw aandacht Succesvol financieren Alternatieve financieringsvormen voor uw bv Huizen, april 2014 1 Introductie Het is voor bedrijven nog steeds lastig

Nadere informatie

MKBfinancieringsbarometer

MKBfinancieringsbarometer MKBfinancieringsbarometer Q3 24 2 MKB-Financieringsbarometer Inhoud Omzetgroei- en verwachtingen 4 Medewerkersgroei- en verwachtingen 6 Financieringsbehoefte- en verwachtingen 7 Kennis over financieringsvormen

Nadere informatie

SEED Capital-Regeling: sector Informatietechnologie

SEED Capital-Regeling: sector Informatietechnologie SEED Capital-Regeling: sector Informatietechnologie Inhoud Nederlandse mkb-ondernemers spelen een belangrijke rol in innovatieve activiteiten en versterken de economie. Speciaal voor startende mkb-ondernemers

Nadere informatie

meerwaarde door coaching

meerwaarde door coaching meerwaarde door coaching Waarom een kredietunie in Gooi & Vechtstreek? De kredietcrisis, en de daardoor aangescherpte regelgeving, heeft ertoe geleid dat banken op dit moment minder krediet verlenen dan

Nadere informatie

Kennissessie: Investeren in Bio-energie-projecten en Biobased innovaties

Kennissessie: Investeren in Bio-energie-projecten en Biobased innovaties Kennissessie: Investeren in Bio-energie-projecten en Biobased innovaties Programma van de avond Welkom Proces van voorbereiding tot realisatie en exploitatie Hoe worden investeringsrisico s beperkt? Onderzoek:

Nadere informatie

INTRODUCTIE 2016 CORPORATE FINANCE BUSINESS DEVELOPMENT INVESTMENT SERVICES VENTURE CAPITAL

INTRODUCTIE 2016 CORPORATE FINANCE BUSINESS DEVELOPMENT INVESTMENT SERVICES VENTURE CAPITAL INTRODUCTIE 2016 CORPORATE FINANCE BUSINESS DEVELOPMENT INVESTMENT SERVICES VENTURE CAPITAL INHOUDSOPGAVE I. Introductie I. Visie ECFG II. Historie III. Activiteiten IV. Waarom ECFG? V. Wie zijn wij? II.

Nadere informatie

Verenigd Ondernemers Fonds

Verenigd Ondernemers Fonds Verenigd Ondernemers Fonds Presentatie zoekprofiel De Lairessestraat 107 1071 NX Amsterdam t. +31(0)20 337 9648 e. info@verenigdondernemersfonds.nl w. www.verenigdondernemersfonds.nl 2018 Verenigd Ondernemers

Nadere informatie

Pionier: David Rockefeller, grondlegger van o.a. het WTC DE TECHNOPARTNER SEED FACILITEIT

Pionier: David Rockefeller, grondlegger van o.a. het WTC DE TECHNOPARTNER SEED FACILITEIT Pionier: David Rockefeller, grondlegger van o.a. het WTC DE TECHNOPARTNER SEED FACILITEIT TechnoPartner stimuleert en helpt pioniers die een onderneming willen starten op basis van een technische vinding.

Nadere informatie

Succesvol financieren Alternatieve financieringsvormen voor uw bv

Succesvol financieren Alternatieve financieringsvormen voor uw bv Met de helpende hand van de overheid meer kans van slagen Succesvol financieren Alternatieve financieringsvormen voor uw bv Het is voor bedrijven nog steeds lastig om geld te lenen bij een bank. Maar u

Nadere informatie

Vermogen opbouwen voor later

Vermogen opbouwen voor later BeleggingsRekening U wilt geld opzij zetten voor later en een vermogen opbouwen. Omdat uw kinderen nog gaan studeren, u graag die verre reis wilt maken, een tweede huis wilt kopen, eerder wilt stoppen

Nadere informatie

Investeer in het meest gastvrije fonds van Nederland

Investeer in het meest gastvrije fonds van Nederland Investeer in het meest gastvrije fonds van Nederland Het Nederlands Horeca Fonds investeert in kansrijke bestaande en nieuwe horecabedrijven met een grote potentie, waaronder de verdere uitbreiding van

Nadere informatie

Stapelen van financieringen

Stapelen van financieringen Stapelen van financieringen Hoe werkt het In deze speakernote leest u de thema s die voorbij kwamen in het seminar over het stapelen van financieringen. U kunt zo op uw gemak nog eens nalezen wat de mogelijkheden

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrentespaarrekening. Sparen voor een aanvulling op mijn pensioen.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrentespaarrekening. Sparen voor een aanvulling op mijn pensioen. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Lijfrentespaarrekening Sparen voor een aanvulling op mijn pensioen. Extra sparen voor een aanvulling op uw pensioen? Kies voor zekerheid met de Allianz Lijfrentespaarrekening

Nadere informatie

Vermogensbeheerder particulier - Beleggingsproducten

Vermogensbeheerder particulier - Beleggingsproducten Vermogensbeheerder particulier - Beleggingsproducten Beschrijving De vermogensbeheerders van Van Tornhout & Partners bespreken allerlei producten met hun cliënten. Hierna volgen vijf situaties waarin verschillende

Nadere informatie

INTRODUCTIE CORPORATE FINANCE BUSINESS DEVELOPMENT INVESTMENT SERVICES VENTURE CAPITAL

INTRODUCTIE CORPORATE FINANCE BUSINESS DEVELOPMENT INVESTMENT SERVICES VENTURE CAPITAL INTRODUCTIE CORPORATE FINANCE BUSINESS DEVELOPMENT INVESTMENT SERVICES VENTURE CAPITAL HISTORIE ECFG is sinds 2008 een onafhankelijke, zelfstandige en private fondsmanager en voert tevens een corporate

Nadere informatie

ONDERNEMEND INVESTEREN. Kapitaal Strategisch sparringpartner Financieel expert Coach en klankbord Innovatie aanjager Verbinder

ONDERNEMEND INVESTEREN. Kapitaal Strategisch sparringpartner Financieel expert Coach en klankbord Innovatie aanjager Verbinder ONDERNEMEND INVESTEREN Kapitaal Strategisch sparringpartner Financieel expert Coach en klankbord Innovatie aanjager Verbinder 2 MISSIE VISIE Ons bestaansrecht Ons gewaagde doel Met risicokapitaal en een

Nadere informatie

ER CAPITAL BEDRIJFSPARTICIPATIES

ER CAPITAL BEDRIJFSPARTICIPATIES ER CAPITAL BEDRIJFSPARTICIPATIES GEZAMENLIJK INVESTEREN IN DE TOP VAN HET MKB INFORMATIEBROCHURE AANDELENUITGIFTE 80.000 AANDELEN TEGEN EEN UITGIFTEKOERS VAN 30,- TOTAAL 2.400.000,- ER CAPITAL PARTICIPATIEFONDS

Nadere informatie

www.ban.be 1 Groei stimuleren bij beloftevolle startende en groeiende ondernemingen door hen in contact te brengen met privéinvesteerders. De business angels investeren naast kapitaal ook hun eigen knowhow,

Nadere informatie

Succesvol financieren

Succesvol financieren Lentink Accountants/Belastingadviseurs brengt onder uw aandacht Succesvol financieren Alternatieve financieringsvormen voor uw bv Huizen, november 2013 1 Introductie Het is voor bedrijven nog steeds lastig

Nadere informatie

Alternatieve financiering de facts and figures

Alternatieve financiering de facts and figures SUBtracers international subsidy consultants Alternatieve financiering de facts and figures SUBtracers.com Alternatieve financiering: de facts and figures In financieel lastige tijden wordt het voor ondernemers

Nadere informatie

@ONL @BiesheuvelHans. Vitaal Bedrijvig Veghel. Bijeenkomst Financiering en alternatieve financieringsvormen. 9 juli 2015.

@ONL @BiesheuvelHans. Vitaal Bedrijvig Veghel. Bijeenkomst Financiering en alternatieve financieringsvormen. 9 juli 2015. @ONL @BiesheuvelHans Vitaal Bedrijvig Veghel Bijeenkomst Financiering en alternatieve financieringsvormen 9 juli 2015 Hans Biesheuvel Hans Biesheuvel: Ondernemer Investeerder Initiatiefnemer ONL voor Ondernemers

Nadere informatie

Fusies en overnames in tijden van crisis. 27 mei 2013 Wilbert van Gerwen

Fusies en overnames in tijden van crisis. 27 mei 2013 Wilbert van Gerwen Fusies en overnames in tijden van crisis 27 mei 2013 Wilbert van Gerwen Inhoud Brabant Finance Event Introductie Rembrandt Fusies & Overnames Fusies en Overnames: markt trends Kansen in een roerige markt

Nadere informatie

Workshop Financiering voor technologiebedrijven Financieringsvormen en de voorbereiding van een financieringsaanvraag

Workshop Financiering voor technologiebedrijven Financieringsvormen en de voorbereiding van een financieringsaanvraag Inleiding Programma Aanmelden Route Workshop Financiering voor technologiebedrijven Financieringsvormen en de voorbereiding van een financieringsaanvraag Praktijkworkshop over de moeilijkheden en mogelijkheden

Nadere informatie

In vijf dagdelen bent u optimaal voorbereid op de overname van een onderneming LEERGANG BEDRIJF KOPEN

In vijf dagdelen bent u optimaal voorbereid op de overname van een onderneming LEERGANG BEDRIJF KOPEN In vijf dagdelen bent u optimaal voorbereid op de overname van een onderneming LEERGANG BEDRIJF KOPEN Leergang Bedrijf Kopen U bent van plan een bedrijf over te nemen. Er komt veel inhoudelijke en financiële

Nadere informatie

GARANTIEFONDS 4 % VEILIG EN VERTROUWD IN VASTGOEDINVESTERINGEN RENDEMENT MAXIMALE ZEKERHEID

GARANTIEFONDS 4 % VEILIG EN VERTROUWD IN VASTGOEDINVESTERINGEN RENDEMENT MAXIMALE ZEKERHEID GARANTIEFONDS 4 % RENDEMENT MAXIMALE ZEKERHEID VEILIG EN VERTROUWD IN VASTGOEDINVESTERINGEN MEERDERVOORT GARANTIEFONDS Investeren met unieke zekerheid U wilt uw vermogen op een goede maar vooral veilige

Nadere informatie

Ondernemingsfinanciering. _ De overheid helpt

Ondernemingsfinanciering. _ De overheid helpt Ondernemingsfinanciering _ De overheid helpt 2 Introductie Om uw bedrijfsplannen te realiseren heeft u geld nodig. De overheid kan u helpen bij het financieren van uw ondernemingsactiviteiten. In deze

Nadere informatie

Uw lijfrente komt tot uitkering. verzekering bedrijfsrisico hypotheek pensioen

Uw lijfrente komt tot uitkering. verzekering bedrijfsrisico hypotheek pensioen Uw lijfrente komt tot uitkering verzekering bedrijfsrisico hypotheek pensioen Uw lijfrenteverzekering of lijfrenterekening komt binnenkort tot uitkering. Een mooi en belangrijk moment. Jaren geleden heeft

Nadere informatie

Doelbedrag campagne EUR Streefbedrag campagne EUR Rente 7%

Doelbedrag campagne EUR Streefbedrag campagne EUR Rente 7% Crowdfundingproject Oneplanetcrowd Bedrijfsnaam Website Oneplanetcrowd B.V. www.oneplanetcrowd.com Doelbedrag campagne EUR 250.000 Streefbedrag campagne EUR 1.000.000 Financieringsvorm Achtergestelde converteerbare

Nadere informatie

2. STrUCTUUr 3. De BeHeerDer Michiel Goris (1956)

2. STrUCTUUr 3. De BeHeerDer Michiel Goris (1956) 1. profiel Het MM Fortune Fund ( hierna: het fonds) is een open-end beleggingsfonds voor gemene rekening, opgericht op 15 april 2008 en gevestigd te Rijswijk. Een fonds voor gemene rekening is geen rechtspersoon

Nadere informatie

LEF. Voor ondernemers met lef. Lokaal Economisch Fonds voor werkgelegenheid. Utrecht.nl/LEF

LEF. Voor ondernemers met lef. Lokaal Economisch Fonds voor werkgelegenheid. Utrecht.nl/LEF LEF Lokaal Economisch Fonds voor werkgelegenheid Voor ondernemers met lef Utrecht.nl/LEF Bent u die ondernemer met lef? Een gezonde regio, een vitale stad, bloeiende ondernemingen, innovatieve instellingen

Nadere informatie

UW BEDRIJF FINANCIEREN

UW BEDRIJF FINANCIEREN UW BEDRIJF FINANCIEREN BEDRIJFSFINANCIERING Zonder financiering kan een onderneming niet bestaan. Of het nu gaat om de omvang van het eigen vermogen of de ontwikkeling van uw werkkapitaal: de wijze waarop

Nadere informatie

+ + Het meest gebruikte professionele overnameplatform van Nederland. Effectief platform. + TRENDS 2014 De overnamemarkt veert weer op

+ + Het meest gebruikte professionele overnameplatform van Nederland. Effectief platform. + TRENDS 2014 De overnamemarkt veert weer op 04 01 COVER.indd 1 25-11-13 09:07 Effectief platform Brookz groei, durfkapitaal & bedrijfsovername groei, durfkapitaal & bedrijfsovername Top 30 Fiscaal advies + TRENDS 2014 De overnamemarkt veert weer

Nadere informatie

Mogelijkheden voor partnerschap

Mogelijkheden voor partnerschap Mogelijkheden voor partnerschap Wat doet Kennispoort Regio Zwolle Kennispoort helpt innovaties realiseren. Ondernemers in de Regio Zwolle krijgen concreet onafhankelijk advies om innovaties in de praktijk

Nadere informatie

Supermarktvastgoed op waarde geschat. Beleggen in supermarktvastgoed

Supermarktvastgoed op waarde geschat. Beleggen in supermarktvastgoed Supermarktvastgoed op waarde geschat Beleggen in supermarktvastgoed 20 mei 2011 Onderwerpen Wie is Annexum Waarom beleggen in supermarktvastgoed? Hoe beleggen in (supermarkt)vastgoed? Welke beleggingsvormen

Nadere informatie

Knab Crowdfunding. Meer informatie vind je op knab.nl

Knab Crowdfunding. Meer informatie vind je op knab.nl Knab Crowdfunding Knab Crowdfunding Knab Crowdfunding brengt ondernemers en investeerders bij elkaar. Via het online platform kunnen Knab klanten investeren in bedrijven van ondernemers die op zoek zijn

Nadere informatie

Hoe kom je aan groeikapitaal? Succesvol financiering aantrekken in een tijd waarin steeds meer alternatieve financieringsvormen ontstaan

Hoe kom je aan groeikapitaal? Succesvol financiering aantrekken in een tijd waarin steeds meer alternatieve financieringsvormen ontstaan Hoe kom je aan groeikapitaal? Succesvol financiering aantrekken in een tijd waarin steeds meer alternatieve financieringsvormen ontstaan Groeikapitaal: cruciale voorwaarde voor groei Groeikapitaal is voor

Nadere informatie

Overheidsregelingen. bij zakelijke kredietverlening. Borgstellingskrediet. De Europese Investeringsbank (EIB)

Overheidsregelingen. bij zakelijke kredietverlening. Borgstellingskrediet. De Europese Investeringsbank (EIB) Overheidsregelingen bij zakelijke kredietverlening De Europese en Nederlandse overheden helpen ondernemers op verschillende manieren om zo economische groei en innovatie te stimuleren. Enkele subsidies

Nadere informatie

Bedrijfsprofiel YES Corporate Finance

Bedrijfsprofiel YES Corporate Finance Bedrijfsprofiel YES Corporate Finance Introductie Profiel YES Corporate Finance helpt u bij bedrijfsovernames, het verkopen van uw bedrijf en het aantrekken van groeikapitaal. Daarnaast bieden wij ook

Nadere informatie

Stichting So Logical Foundation

Stichting So Logical Foundation Stichting So Logical Foundation BELEIDSPLAN 2015-2016 Stichting So Logical Foundation Postbus 5823 1410 GA Naarden Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Doelstelling 4 3. Werkwijze 6 4. Organisatie 7 5. Financiën

Nadere informatie

Topsectoren. Hoe & Waarom

Topsectoren. Hoe & Waarom Topsectoren Hoe & Waarom 1 Index Waarom de topsectorenaanpak? 3 Wat is het internationale belang? 4 Hoe werken de topsectoren samen? 5 Wat is de rol voor het MKB in de topsectoren? 6 Wat is de rol van

Nadere informatie

Oefentekst voor het Staatsexamen

Oefentekst voor het Staatsexamen Oefentekst voor het Staatsexamen Staatsexamen NT2, programma I, onderdeel lezen bij Hoofdstuk 12 van Taaltalent NT2-leergang voor midden- en hoogopgeleide anderstaligen Katja Verbruggen Henny Taks Eefke

Nadere informatie

Masterclass Bedrijfsoverdracht Wout van der Goot ING Bank. 0 ING Bank

Masterclass Bedrijfsoverdracht Wout van der Goot ING Bank. 0 ING Bank Masterclass Bedrijfsoverdracht Wout van der Goot ING Bank 0 ING Bank Bedrijfsoverdracht Een zaak van gevoel en verstand 1 ING Bank Vormen van bedrijfsoverdracht Familie Persoon MBO Verkoop/ opvolging MBI

Nadere informatie

NOVEMBER 2012 LEERGANG BEDRIJF KOPEN

NOVEMBER 2012 LEERGANG BEDRIJF KOPEN In vijf dagdelen bent u optimaal voorbereid op de overname van een onderneming NOVEMBER 2012 LEERGANG BEDRIJF KOPEN Leergang Bedrijf Kopen U bent van plan een bedrijf over te nemen. Er komt veel inhoudelijke

Nadere informatie

Nieuwe kansen in de verhouding tussen huurder en verhuurder van laboratoria. Jeff Gielen, 28 oktober 2014. www.biofacilities.nl

Nieuwe kansen in de verhouding tussen huurder en verhuurder van laboratoria. Jeff Gielen, 28 oktober 2014. www.biofacilities.nl Nieuwe kansen in de verhouding tussen huurder en verhuurder van laboratoria Jeff Gielen, 28 oktober 2014 www.biofacilities.nl Inhoud 1. Kadans Biofacilities 2. Expertise en support + services 3. Lessons

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Beleggersrekening. Beleggen om uw geld te laten groeien.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Beleggersrekening. Beleggen om uw geld te laten groeien. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Beleggersrekening Beleggen om uw geld te laten groeien. Wilt u beleggen om uw geld te laten groeien? Kies dan voor goede prestaties en flexibiliteit met

Nadere informatie

Starters International Business

Starters International Business Internationaal Ondernemen Starters International Business >> Als het gaat om duurzaamheid, innovatie en internationaal Go abroad, well prepared U denkt erover te beginnen met exporteren of een nieuwe buitenlandse

Nadere informatie

Toonaangevend in accountancy en fiscale adviezen

Toonaangevend in accountancy en fiscale adviezen Blömer accountants en adviseurs Toonaangevend in accountancy en fiscale adviezen Als professional op het gebied van accountancy en fiscale advisering zijn we u graag van dienst. Deskundig en betrokken

Nadere informatie

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrenterekening. Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen.

Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz. Lijfrenterekening. Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen. Allianz Nederland Asset Management B.V. Allianz Lijfrenterekening Beleggen voor de aanvulling op uw pensioen. Beleggen voor een aanvulling op uw pensioen? Kies dan voor goede prestaties met de Allianz

Nadere informatie

DIE EXTRA STAP MAAKT HET VERSCHIL

DIE EXTRA STAP MAAKT HET VERSCHIL DIE EXTRA STAP MAAKT HET VERSCHIL VanSoestDolmans & Associates VanSoestDolmans is een onafhankelijke business management organisatie die pragmatische en sterk oplossingsgerichte ondersteuning biedt aan

Nadere informatie

Crowdfinance Crowdfunding met financieel rendement in Nederland. januari 2016

Crowdfinance Crowdfunding met financieel rendement in Nederland.   januari 2016 Crowdfinance 2015 Crowdfunding met financieel rendement in Nederland www.crowdfundmarkt.nl januari 2016 CROWDFUNDMARKT CROWDFINANCE 2015 i OVER CROWDFUNDMARKT Crowdfundmarkt biedt kieskeurige investeerders

Nadere informatie

SUCCES 6.000 AMBITIEUZE ONDERNEMERS EN DGA S, 1.000.000 ZAKELIJKE LEZERS 313.000 DECISION MAKERS. ONTMOET BEREIK 2 7, 2 8 E N 2 9 M A A R T 2 0 0 7

SUCCES 6.000 AMBITIEUZE ONDERNEMERS EN DGA S, 1.000.000 ZAKELIJKE LEZERS 313.000 DECISION MAKERS. ONTMOET BEREIK 2 7, 2 8 E N 2 9 M A A R T 2 0 0 7 W E E K VA N D E O N D E R N E M E R 2 0 0 7 2 7, 2 8 E N 2 9 M A A R T 2 0 0 7 JAARBEURS UTRECHT SUCCES ONTMOET 6.0 6. 6.000 AMBITIEUZE ONDERNEMERS EN DGA S, BEREIK 00 1.000.000 ZAKELIJKE LEZERS EN 313

Nadere informatie

ondernemend investeren en coachen

ondernemend investeren en coachen ondernemend investeren en coachen Informal Investment Services ondernemend investeren en coachen U bent ondernemer of topbestuurder. U heeft uw onderneming succesvol verkocht of u bent teruggetreden uit

Nadere informatie

Kosten 14. Zijn er kosten verbonden aan de ontbinding? 15. Blijven de doorlopende kosten hetzelfde?

Kosten 14. Zijn er kosten verbonden aan de ontbinding? 15. Blijven de doorlopende kosten hetzelfde? Algemeen 1. Waarom wordt Robeco Duurzaam Aandelen N.V. gefuseerd? 2. Heeft het vertrek van de voormalige fondsmanager invloed gehad op het besluit tot fuseren? 3. Hoe zal de fusie worden uitgevoerd? 4.

Nadere informatie

AEGON Rendementplan voor uw kind. Je gunt je kind een mooie toekomst

AEGON Rendementplan voor uw kind. Je gunt je kind een mooie toekomst AEGON Rendementplan voor uw kind Je gunt je kind een mooie toekomst Ieder mens heeft wel een droom. Een wens. Een ambitie. Ieder mens heeft een wil. Ook uw kind heeft een eigen wil. De wil om iemand te

Nadere informatie

Beleg in kmo s en diversifieer uw portefeuille dankzij crowdlending

Beleg in kmo s en diversifieer uw portefeuille dankzij crowdlending Beleg in kmo s en diversifieer uw portefeuille dankzij crowdlending Kristien De Smedt Business Development Manager 3 Verschillende types van crowdfunding Niet-financiële Crowdfunding Financiële Crowdfunding

Nadere informatie

Affiliates. Eigenschappen van een affiliate Een affiliate bezit de volgende eigenschappen:

Affiliates. Eigenschappen van een affiliate Een affiliate bezit de volgende eigenschappen: Affiliate Manual Symbid is een aandelen-crowdfunding platform, gevestigd in Rotterdam. Het platform is opgericht in 2011 en groeit sindsdien hard. Symbid wil zoveel mogelijk ondernemers, met behoefte aan

Nadere informatie

Ondernemen met ambitie

Ondernemen met ambitie visie ervaringsuitwisseling financiering netwerk internationalisering begeleiding groeiopportuniteiten coaching gelijkgestemden strategie organisatiestructuur doen! Boost de groei van je bedrijf Welkom

Nadere informatie

Bedrijfsoverdracht, geen afbouwen maar opbouwen

Bedrijfsoverdracht, geen afbouwen maar opbouwen Bedrijfsoverdracht, geen afbouwen maar opbouwen Bedrijfsoverdracht of -aankoop Een eigen bedrijf is vaak een levenswerk. Maar er komt een moment dat u de touwtjes uit handen zult geven. Moeilijk? Soms.

Nadere informatie

VERVANGENDE FONDSEN VOOR DE BLACKROCK FUNDS OF ISHARES

VERVANGENDE FONDSEN VOOR DE BLACKROCK FUNDS OF ISHARES ONDERZOEK NAAR VERVANGENDE FONDSEN VOOR DE BLACKROCK FUNDS OF ISHARES NOVEMBER 2014 Met dank aan: Naar aanleiding van het besluit van BlackRock om per 31 december 2014 de Funds of ishares op te heffen

Nadere informatie

Voor het eerst in zeven jaar stijgt het aantal snelgroeiende bedrijven weer in Nederland

Voor het eerst in zeven jaar stijgt het aantal snelgroeiende bedrijven weer in Nederland Voor het eerst in zeven jaar stijgt het aantal snelgroeiende bedrijven weer in Nederland Voornamelijk binnen de zakelijke dienstverlening neemt het aandeel snelgroeiende bedrijven snel toe. Binnen de topsectoren

Nadere informatie