AMBITIE. Met een goede mix aan functies, een onderscheidende openbare ruimte en volop mogelijkheden om te ondernemen, werken, verblijven en wonen.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "AMBITIE. Met een goede mix aan functies, een onderscheidende openbare ruimte en volop mogelijkheden om te ondernemen, werken, verblijven en wonen."

Transcriptie

1 AMBITIE In 2030 is het centrum van Helmond onderscheidend in de stad en regio met een eigen profiel, passend bij het DNA van de stad. Met een goede mix aan functies, een onderscheidende openbare ruimte en volop mogelijkheden om te ondernemen, werken, verblijven en wonen. Een centrum waar Helmond trots op is.

2 DOOR (IN TE ZETTEN OP): o Het versterken van de compacte kern o Het laten verkleuren van de schil o (Her)Ontwikkelen van locaties nabij de compacte kern o En door het verbinden en beter benutten van de parels en bestaande kwaliteiten o Versterken van ondernemerschap, gastheerschap en gemeenschapszin

3 o het DNA van de stad DAARBIJ UIT TE GAAN VAN o Menselijke schaal en maat o Meer diversiteit en kwaliteit van functies. o Intensiveren van de woonfunctie o Meer ruimte voor groen en water o Voort te bouwen op bestaande communities.

4 DAT BETEKENT VOOR HORECA 1. Werken aan meer onderscheidende / kwalitatieve horeca in hele compacte kern, ook voor jongeren. 2. Verbeteren uitstraling & levendigheid horecaclusters. 3. Ruimte geven aan innovatie en experimentele concepten (blurring). 4. Versterken van het ondernemerschap en gastheerschap. o Verbeteren van de samenwerking binnen de horeca en met andere sectoren. o Verbeteren van bestaand ondernemerschap. Denk hierbij aan buddy-trajecten, minimasters, stages. o Stimuleren van startende ondernemers (couleur locale); realiseren startersloket.

5 DAT BETEKENT VOOR RETAIL 1. Werken aan onderscheidende / kwalitatieve retail, gericht op blauwe/groene/rode consument door extra in te zetten op acquisitie van nieuwe concepten. 2. Werken actief/passief aan afbouw van het aantal m2-ers retail buiten de compacte kern. 3. Actief/passief verplaatsen van verspreid gelegen winkels naar compacte kern 4. Versterken van het ondernemerschap o Verbeteren van de samenwerking tussen retailers en andere sectoren. o Verbeteren van bestaand ondernemerschap Denk hierbij aan buddy-trajecten, minimasters, stages. o Stimuleren van startende ondernemers (couleur locale); realiseren startersloket.

6 DAT BETEKENT VOOR WONEN 1. Creëer uniek woonmilieu in Helmond (en regio). Door gebruik te maken van de bestaande kwaliteiten in he centrum (voorzieningen, water en groen) en het DNA van de stad. 2. Daarbij uit te gaan van vraaggericht ontwikkelen en een kwalitatieve verbreding van het bestaande aanbod (niet meer van hetzelfde). 3. Bouwen van circa wooneenheden in het centrum op de ontwikkellocaties. 4. Transformeren van leegstaand vastgoed naar wonen daar waar gewenst en mogelijk. Naar schatting 200 wooneenheden. 5. Verbeteren leef- en woonomgeving de Waart door renovatie en nieuwbouw

7 BETEKENT VOOR CULTUUR/LEISURE 1. Cultuur & leisure is van groot belang voor het profileren van het begrip aantrekkelijke stad en/ of centrum 2. We zetten in (faciliteren) op verdere samenwerking en synergie-ffecten tussen de grote (culuur)podia zodat er een plus & vernieuwing ontstaat. 3. De informele/kleinschalig voorzieningen / evenementen willen we faciliteren & stimuleren en tot groei laten komen. 4. Voor vestigingsmogelijkheden zien we vooral kansen in leegstaand of vrijkomend vastgoed. 5. We geven ruimte aan en investeren in creatieve culturele uitingen in de openbare ruimte.

8 De compacte kern 1. Blijft hét centrummilieu met sterke dominantie van retail en horecaclusters. Door in te zetten op: 2. Het versterken en vernieuwen van ondernemerschap en toevoegen onderscheidende concepten en formules 3. Wonen blijft mogelijk boven winkels 4. Meer zichtbaar maken van het historisch karakter 5. Zaterdagmarkt hoort bij het DNA van de stad en blijft waar die zit. Met partners zetten we in op betere samenwerking en synergie-effecten zodat er een win-win situatie ontstaat. 6. De verblijfskwaliteit van de Markt verbeteren we door vergroening en ruimte voor spelen/vertier. Evenementen (incl. zaterdag-markt en Kermis) passen zich aan, aan de beschikbare ruimte. 7. We werken actief aan een herontwikkeling c.q. invulling van de Oude bieb 8. Kiosk mag weg van de Markt.

9 Marktstraat/Noordzijde v/d Markt & Ameideplein 1. Van dominantie retail/horeca naar meer ruimte voor wonen & werken (transformeren) a. Markstraat: van retail/horeca naar ruimte voor wonen en werken. b. Ameideplein: van retail naar meer ruimte voor wonen & werken c. Noordzijde Markt: van retail naar inpassing daghoreca 2. We investeren in de verblijfskwaliteit passend bij gewenste verkleuring. 3. (Pro)actieve rol gemeente o.a. bij transformatie gemeentelijke panden goede voorbeeld / impuls aan gebied. 4. Vraaggericht, faciliteren en ontwikkelen. 5. i.s.m. straat aanpak uitwerken.

10 Noord Koninginnenwal e.o. 1. Naast retail/horeca meer ruimte voor wonen & werken.(functiemix) a. NKW behouden stop&go karakter. b. Aansluiting op Kluisstraat kansen voor wonen & werken c. In de Molenstraat meer ruimte voor werken / dienstverlening. 2. Vraaggericht & faciliteren 3. I.s.m. straat aanpak uitwerken.

11 Kerkstraat 1. Naast retail/horeca meer ruimte voor wonen & werken.(functiemix) en doorontwikkelen van couleur locale! 2. Problematiek ligt vooral in het ontbreken van een achterland, geen onderdeel van aanlooproute en bronpunt. a. Onderzoeken hoe deze straat beter kan worden aangesloten op bronpunt (Kegelbaan) van bezoekers (automobilisten en fietsers) b. Ontwikkeling van Suytkade is voor de straat van belang, alsmede de verbinding. Daar zetten we op in. 3. De straat kent een sterke community. Dit is positief en liggen kansen. I.s.m. straat aanpak uitwerken. 4. Faciliteren en vraaggericht ontwikkelen.

12 Steenweg(kwartier) 1. Versterken en benutten van unieke karakter (historisch, cultuur, couleur locale, hogere segment, functiemix). Door: 2. Beter verbinden met het compacte centrum, cultuurzone en bronpunt (parkeergarage Boscotondo) 3. Meer winkels/horeca op Steenweg (opvullen leegstand) extra inzet op acquisitie (samenwerking Straat/HM/Gemeente) 4. De samenwerking tussen retail, horeca en culturele voorzieningen versterken. (bv. arrangementen) 5. Wonen boven winkels blijft mogelijk. 6. I.s.m. straat aanpak uitwerken.

13 Maatregelen aanpak leegstand 1. Aantrekken nieuwe concepten -impuls geven aan acquisitie i.s.m. partners. 2. We zetten in op het versterken & vernieuwen van ondernemerschap 3. We onderzoeken de mogelijk om een project te starten dat tijdelijke initiatieven mogelijk maakt. 4. We bieden ruimte om te ondernemen (deregulering) en werken vraaggericht. 5. Continueren ondernemersfonds & reclameheffing ( CM) 6. We faciliteren een betere samenwerking met en tussen partners. 7. We onderzoeken de mogelijkheid tot een investeringsregeling panden compact centrum. 8. We onderzoeken de mogelijkheden van een transformatiefonds. 9. We nemen deel aan pilots (nu al bv retailagenda, vrw & blurring) om zo de ontwikkelingen te volgen en daar waar mogelijk lokaal toe te passen. 10. We zijn actief in kennisdeling en netwerken 11. Professionalisering organisatie Centrum.

14 HAVENPARK & SPEELHUISPLEIN (1) Kenmerken: 1) Urgent voor raad & stad, 2) Huidige invulling onvoldoende ervaren, 3) Horeca Havenplein te weinig kwaliteit overdag. 4) Brand speelhuistheater laat open wond achter vraag om antwoord. 5) Plaats waar veel werelden samenkomen. Kansen voor: 1) Onderscheidend groen & Watermilieu (oude Aa) 2) Uniek Wonen (regionaal). 3) Kwaliteitsimpuls Havenplein 4) Onderscheidend benutten van kanaal 5) Uniek gebouw mogelijk tussen Bieb en Elzas open & dicht.

15 HAVENPARK & SPEELHUISPLEIN (2) Oplossingsrichting (zie ook Verbeelding). 1) Speelhuisplein onderdeel van centrummilieu 2) Havenpark: groen/blauw ontmoetingsmilieu als onderdeel van groen/blauwe ketting door de stad en het centrum. 3) We zetten in op het afronden van het historische centrum(rondje) door a. een uniek element op voormalige locatie Speelhuistheater, b. facelift van wachtgevel pand Bieb c. En achterkant Elzas transformeert naar een voorkant. 4) We realiseren een onderscheidend groen stadspark met daarin de Oude Aa 5) Hier is ruimte voor ontmoeting, spelen, urban sports en rust. 6) Het Stadspark wordt aan de kanaalzijde begeleid door kwalitatief hoogwaardige (met link naar verleden) woongebouwen waarbij Kanaal zichtbaar blijft.

16 HAVENPARK & SPEELHUISPLEIN (3) 7) De Horeca aan het Havenplein verbetert de uitstraling overdag en wordt aan de overzijde beantwoord zodat daadwerkelijk een plein ontstaat 8) Het (Haven)plein krijgt een kwaliteitsimpuls i.o.m. partners. Uitgangspunt is meer groen en/of water. 9) In het Kanaal is volop ruimte voor recreatie: bijv. recreatievaart / haventje. 10) Evenementen blijven mogelijk maar passen zich aan, aan de beschikbare ruimte (geen evenemententerrein).

17 KANAALZONE CENTRUM Kenmerken: 1) 4 interessante delen van centrum zijn niet verbonden. 2) Kanaal wordt nog onvoldoende benut 3) Kanaaldijk NW wordt ervaren als barrière 4) In potentie het Hart van de stad, waar Kasteel(tuin), Boscotondo, Steenwegkwartier, Havenpark en Compact centrum elkaar ontmoeten. Voorstel (zie ook verbeelding): 1) Van barrière naar ontspanningsplek 2) Verbinden 4 kwadranten van het centrum 3) Versterken van horecacluster en leisure 4) Kanaaldijk NW (t.h.v. centrum) autoluw c.q. auto te gast. 5) Kwaliteit Kasteellaan/Havenweg referentie voor ontwikkeling Kanaaldijk NW (centrum).

18 DE WAART EN TORENSTRAAT e.o 1) De Waart, incl. bebouwing aan Watermolenwal & Torenstraat, transformeert naar een goed en toegankelijk woonmilieu door renovatie, nieuwbouw en aanpak sociale problematiek 2) Rondom de Watertoren wordt ingezet op groen & water (oude Aa) en onderdeel van groen/blauwe ketting. 3) De Watertoren zelf leent zich voor een unieke beleving. 4) De AHXL blijft waar die zit. 5) Aan het Kanaal (ten westen van AHXL) is ruimte voor wonen. 6) Het monumentale (EDAH) pand blijft behouden.

Centrumperspectief. Concept. De hoofdlijnen - concept Juli 2016

Centrumperspectief. Concept. De hoofdlijnen - concept Juli 2016 Centrumperspectief Concept De hoofdlijnen - concept Juli 2016 Programma 19.00 19.30 Inloop 19.30 19.35 Welkomstwoord 19.35 20.05 Concept centrumperspectief 20.05 20.20 Ruimte voor verdieping / vragen 20.20

Nadere informatie

Centrumperspectief Helmond. Positie, ideeën & opgave April 2016

Centrumperspectief Helmond. Positie, ideeën & opgave April 2016 Centrumperspectief Helmond Positie, ideeën & opgave April 2016 Inhoud 1. De rapporten en geleerden: positie van het centrum 2. In gesprek met de raadsfracties 3. In gesprek met de stad 4. Opgave 5. Vervolg

Nadere informatie

Retailplekken met betekenis

Retailplekken met betekenis Retailplekken met betekenis 5 juni 2018 - Provada Jos Sentel Manager Strategy & Research Inhoud Achtergrond: plekken met betekenis Mijn lessen Hoe voeg je betekenis toe? Conclusies Achtergrond Beeld: Pim

Nadere informatie

dbruist Zwolle Zwolle Bruist De Strategische agenda Binnenstad

dbruist Zwolle Zwolle Bruist De Strategische agenda Binnenstad Zwolle Zwolle Bruist De Strategische agenda Binnenstad 2017-2022 Inleiding Zwolle heeft de ambitie om de meest aantrekkelijke binnenstad van Noordoost-Nederland te worden en te blijven. Daarvoor moeten

Nadere informatie

Centrumperspectief Helmond 2030

Centrumperspectief Helmond 2030 Centrumperspectief Helmond 2030 centrumperspectief helmond 2030 1 Het centrum in beweging Als geboren en getogen Helmonder kom ik al mijn hele leven in het centrum van onze stad. Als klein kind met mijn

Nadere informatie

Centrumperspectief Helmond 2030

Centrumperspectief Helmond 2030 Centrumperspectief Helmond 2030 CENTRUMPERSPECTIEF HELMOND 2030 1 2 CENTRUMPERSPECTIEF HELMOND 2030 Het centrum in beweging Als geboren en getogen Helmonder kom ik al mijn hele leven in het centrum van

Nadere informatie

Het centrum van Helmond volgens. Huidige situatie. Het plan

Het centrum van Helmond volgens. Huidige situatie. Het plan Huidige situatie Het plan Helmond: huiskamer van de Peel? Voor veel Helmonders is het huidige Havenpark een doorn in het oog! Een saaie, kille plek die bij regenachtig weer al snel verandert in één grote

Nadere informatie

Verslag eerste Gebiedstafel Toekomst Spoorzone - Hilversum op 17 juli 2018 Bijlage 1: Urgente kwesties

Verslag eerste Gebiedstafel Toekomst Spoorzone - Hilversum op 17 juli 2018 Bijlage 1: Urgente kwesties Verslag eerste Gebiedstafel Toekomst Spoorzone - Hilversum op 17 juli 2018 Bijlage 1: Urgente kwesties Leeswijzer De tabel hieronder geeft de urgente kwesties weer die de deelnemers hebben opgeschreven

Nadere informatie

Binnenstadsvisie Eindhoven

Binnenstadsvisie Eindhoven Binnenstadsvisie Eindhoven Raadscie. EM 20.09.16 Vera Gielen Gebiedsmanager Centrum @GielenVera Waarom visie Geeft richting voor ontwikkeling binnenstad om ervoor te zorgen dat we in 2025 de binnenstad

Nadere informatie

Kwaliteitsverbetering aanloopstraten. Presentatie 31 mei 2012

Kwaliteitsverbetering aanloopstraten. Presentatie 31 mei 2012 Kwaliteitsverbetering aanloopstraten Presentatie 31 mei 2012 Vooraf Aanleiding: BRO rapportage 2009 Conceptplan Brusselsestraat e.o. 2010 Verandering economische situatie 2009-2012 Vraagstelling: Actuele

Nadere informatie

Retailsymposium. 14 november 2017

Retailsymposium. 14 november 2017 Retailsymposium 14 november 2017 Programma 19.20 uur Introductie door gedeputeerde Hans Teunissen en Paul Berden 20.30 uur Korte pauze 1.5 jaar ervaring van de Limburgse pilotgemeenten 20.40 uur Anders

Nadere informatie

Fontein Park. Sfeer Extra horeca. Bibliotheek naar Stadshart Lange Nering Oost extra woningen. Intimiteit Extra winkels.

Fontein Park. Sfeer Extra horeca. Bibliotheek naar Stadshart Lange Nering Oost extra woningen. Intimiteit Extra winkels. SENARIO 3 OMPAT ENTRUM In dit scenario is er sprake van een compact centrum tussen Poldertoren en Kettingplein. De Deel blijft voor een groot deel open voor parkeren en evenementen, maar krijgt er extra

Nadere informatie

Kaders bestemmingsplan Centrum

Kaders bestemmingsplan Centrum Nota van Uitgangspunten Kaders bestemmingsplan Centrum Gemeente Helmond Datum: 7 juni 2018 Projectnummer: 170373 INHOUD 1 Inleiding 3 1.1 Hoofdambitie Centrumperspectief 3 1.2 Gebiedsindeling n.a.v. Centrumperspectief

Nadere informatie

Herijking Gebiedsvisie Bussum centrum

Herijking Gebiedsvisie Bussum centrum Herijking Gebiedsvisie Bussum centrum 25 September 2018 Felix Wigman & Tineke Brinkhorst Agenda 19:00 19:10 Welkom & inleiding door wethouder Munneke-Smeets & wethouder Luijten 19:10 19:40 Presentatie

Nadere informatie

Hoe ziet u de toekomst van Emmen Centrum? Samen aan de slag!

Hoe ziet u de toekomst van Emmen Centrum? Samen aan de slag! Hoe ziet u de toekomst van Emmen Centrum? Samen aan de slag! Stedelijke voorzieningen Trots van Emmen De basis voor de toekomst Variatie Trots van Emmen De basis voor de toekomst Openbare ruimte Trots

Nadere informatie

De Omgevingsvisie van Steenwijkerland een samenvatting

De Omgevingsvisie van Steenwijkerland een samenvatting De Omgevingsvisie van Steenwijkerland een samenvatting Vooraf Hoe ziet onze leefomgeving er over 15 jaar uit? Of eigenlijk: hoe ervaren we die dan? Als inwoner, ondernemer, bezoeker of toerist. De tijd

Nadere informatie

SCAPINO / DE NIEUWE BRINK VOORLOPIG ONTWERP BOUWPLAN

SCAPINO / DE NIEUWE BRINK VOORLOPIG ONTWERP BOUWPLAN VOORLOPIG ONTWERP BOUWPLAN PROJECT BINNEN HET Programma: 1. Presentatie gemeente Bussum Doel van de avond / Aanleiding / Kader / Acties / Hoe nu verder? 2. Presentatie ontwikkelaar Voorlopig ontwerp bouwplan

Nadere informatie

Detailhandelsvisie A2-gemeenten. Lokale sessie Heeze-Leende 10 februari 2015 Stefan van Aarle

Detailhandelsvisie A2-gemeenten. Lokale sessie Heeze-Leende 10 februari 2015 Stefan van Aarle Detailhandelsvisie A2-gemeenten Lokale sessie Heeze-Leende 10 februari 2015 Stefan van Aarle Vraagstelling visie en uitvoering Regionale visie: Welke kansen zijn aanwezig om de detailhandelsstructuur in

Nadere informatie

Geen woorden maar daden

Geen woorden maar daden Hans van Rossum Geen woorden maar daden 12-11- 2014 Rotterdam doet het goed Momentum is daar: iconen ontwikkeld Momentum is daar: iconen ontwikkeld Momentum is daar: hippe architectuurstad Stadsvisie 2030

Nadere informatie

de hangende keukens boven het Damsterdiep zicht op Damsterdiep vanaf Solwerderstraat historische foto Dijkstraat Gouden Pand nummer 1 en 3

de hangende keukens boven het Damsterdiep zicht op Damsterdiep vanaf Solwerderstraat historische foto Dijkstraat Gouden Pand nummer 1 en 3 Grootschalige detailhandel Aan de beide uiteinden van de Dijkstraat, het Cleveringaplein en de Ossendrift liggen grootschaliger detailhandelfuncties die complementair zijn aan de winkels in de Dijkstraat.

Nadere informatie

Stand van zaken Museumkwartier Q1

Stand van zaken Museumkwartier Q1 Stand van zaken Museumkwartier Q1 1 Indeling: 1. Terugblik 2016 2. SvZ Project Versterking sfeergebied Museumkwartier 3. Vooruitblik 4. Vragen Context Binnenstad Stichting Bureau Binnenstad Bureau Binnenstad

Nadere informatie

Noordoevers Zwijndrecht. Rustig wonen in het park aan de rand van een uniek getijdengebied

Noordoevers Zwijndrecht. Rustig wonen in het park aan de rand van een uniek getijdengebied Noordoevers Zwijndrecht Rustig wonen in het park aan de rand van een uniek getijdengebied Wonen aan de rand van een uniek getijdengebied Wilt u eigentijds wonen in het park aan de rand van een uniek getijdengebied?

Nadere informatie

Kernopgave 1: Verbinding Hoofddorp centrum station

Kernopgave 1: Verbinding Hoofddorp centrum station Kernopgave 1: Verbinding Hoofddorp centrum station 1 Fruittuinen en Wandelbos tot stadspark transformeren. Stadspark houdt in: Fruittuinen, Wandelbos (met volière en kinderboerderij) en tenniscomplex.

Nadere informatie

BRAINPARK/ UNIVERSITY DISTRCT

BRAINPARK/ UNIVERSITY DISTRCT BRAINPARK/ UNIVERSITY DISTRCT 1. Centrale ligging in regio Rotterdam dankzij A16 2. Overzichtelijke, ruime en parkachtige opzet 3. Goed bereikbaar per auto en metro 4. Veel kleinere bedrijven aanwezig

Nadere informatie

De koersen per project

De koersen per project De koersen per project 1. Landelijk gebied (incl. Fraterwaard) Koers 1. Landschap: (excl. Fraterwaard) Multifunctioneel Multifunctionele eigentijdse invulling alleen mogelijk onder voorwaarden: Hoogwaardig

Nadere informatie

Een toekomstbestendige binnenstad voor Harderwijk

Een toekomstbestendige binnenstad voor Harderwijk Een toekomstbestendige binnenstad voor Harderwijk Startbijeenkomst Felix Wigman, BRO 205X00691 Programma Opening wethouder Presentatie BRO Centrumschouw met 4 verhalen: verblijven, retail, cultuur en wonen

Nadere informatie

Actualisatie Centrumvisie Rhenen

Actualisatie Centrumvisie Rhenen Actualisatie Centrumvisie Rhenen Vanavond: naar een actuele visie Visie 2009, stand 2016 Trends en middelgrote centrumgebieden Marktruimte Actualisatie van de visie In gesprek over het vervolg, hoe realiseren

Nadere informatie

Ambitie: Winkelstad PLUS + muziek. Forse investering noodzakelijk! Centrum op de schop!

Ambitie: Winkelstad PLUS + muziek. Forse investering noodzakelijk! Centrum op de schop! Ambitie: Winkelstad PLUS + muziek Goor als winkelhart van de Hof van Twente aangevuld met muzikale elementen: Beeld bepalende elementen (muziekkoepel etc.); Muzikale evenementen (zie Bigband festival);

Nadere informatie

Kwaliteitsimpuls kantoren

Kwaliteitsimpuls kantoren 10 maart 2014, Festival Leegstaand Vastgoed Kwaliteitsimpuls kantoren Sjef de Pont, hoofd afdeling Economische Zaken, sector Stadsontwikkeling Opzet workshop Situatie s-hertogenbosch Onze aanpak: Impuls

Nadere informatie

Actieplan binnenstad Maassluis

Actieplan binnenstad Maassluis Actieplan binnenstad Maassluis 1 Inleiding De dynamiek in de detailhandel is bijzonder groot en kent vele trends en ontwikkelingen. Een aantal trends is al jaren zichtbaar, zoals schaalvergroting. Andere

Nadere informatie

i ii Òiî i î >> i ÈÒî-Òi`i iî" Òä i Gebiedsvisie Hollands Spoor en omgeving

i ii Òiî i î >> i ÈÒî-Òi`i iî Òä i Gebiedsvisie Hollands Spoor en omgeving i ii Òiî i î >> i ÈÒî-Òi`i iî" Òä i Gebiedsvisie T P E C N O C Hollands Spoor en omgeving mei 2008 2 Inleiding 1 Straatnamenkaart 1 Inleiding Voorwoord Voor u ligt de Gebiedsvisie Hollands Spoor en omgeving.

Nadere informatie

ALKMAAR Ontwikkelbeeld

ALKMAAR Ontwikkelbeeld KANAALZONE ALKMAAR Ontwikkelbeeld overstad DE ONTWERPOPGAVEN VOOR DEELGEBIED OVERSTAD 1 2 INHOUD Introductie 1. Gastvrij centrum, de nieuwe gebiedsidentiteit van Overstad 2. Overstad aan het kanaal in

Nadere informatie

Station Nieuwe Meer Het internationale & inclusieve woon- en werkgebied van Nieuw West

Station Nieuwe Meer Het internationale & inclusieve woon- en werkgebied van Nieuw West Station Nieuwe Meer Het internationale & inclusieve woon- en werkgebied van Nieuw West 2030 Station Nieuwe Meer is niet alleen een nieuwe metrostation verbonden met Schiphol, Hoofddorp, Zuidas en de Amsterdamse

Nadere informatie

Dorpshaven. Herontwikkeling van de Wassenaarse Haven

Dorpshaven. Herontwikkeling van de Wassenaarse Haven Dorpshaven Herontwikkeling van de Wassenaarse Haven De Omgevingswet komt eraan! Eén samenhangende wet voor de fysieke leefomgeving die ontwikkeling stimuleert en de kwaliteit van de leefomgeving waarborgt

Nadere informatie

Ruimtelijke patronen rond vrije tijd en recreatie in Flevoland

Ruimtelijke patronen rond vrije tijd en recreatie in Flevoland Ruimtelijke patronen rond vrije tijd en in Flevoland Dr. Roel Rutten (Universiteit van Tilburg) Nienke van Boom MSc. (NHTV Academy for Leisure) Ateliersessie Flevoperspectieven Recreatie en Vrije Tijd

Nadere informatie

Project hart voor de Stad: Resultaten werksessies

Project hart voor de Stad: Resultaten werksessies Project hart voor de Stad: Resultaten werksessies inretail.nl vermeulensteenbergen.nl Juni 2016 1 AANBOD & DOELGROEPEN TOP 5 BENODIGD AANBOD TOEKOMST 1. Kinderspeelgelegenheid 2. Speelgoedwinkel 3. Restaurant

Nadere informatie

De binnenstad in 2020. Binnenstadsdebat Nijmegen 25 juni 2012 Felix Wigman Directeur BRO

De binnenstad in 2020. Binnenstadsdebat Nijmegen 25 juni 2012 Felix Wigman Directeur BRO De binnenstad in 2020 Binnenstadsdebat Nijmegen 25 juni 2012 Felix Wigman Directeur BRO Trends & Ontwikkelingen Consument Mobiel Goed geïnformeerd (internet) Kritisch, hoge verwachtingen Zoekt beleving,

Nadere informatie

h e r o n t w i k ke l i n g s t a d s c e n t r u m - w e s t H e e r l e n j u n i

h e r o n t w i k ke l i n g s t a d s c e n t r u m - w e s t H e e r l e n j u n i DE HUISKAMER VAN heerlen h e r o n t w i k ke l i n g s t a d s c e n t r u m - w e s t H e e r l e n j u n i 2 0 1 6 de huiskamer van heer len h e r ontwikkeling stadscentrum-west Heerlen Projectplan

Nadere informatie

Vitaliteitsbenchmark. Centrumgebieden. Zutphen. De economische vitaliteit van de 100 grootste centrumgebieden. 1 juli 2015.

Vitaliteitsbenchmark. Centrumgebieden. Zutphen. De economische vitaliteit van de 100 grootste centrumgebieden. 1 juli 2015. Vitaliteitsbenchmark Centrumgebieden Zutphen De economische vitaliteit van de 100 grootste centrumgebieden 1 juli 2015 Tim van Huffelen 2 Inhoud Aanleiding en doel De benchmark De resultaten voor Zutphen

Nadere informatie

Dorpsstraat Scharendijke. 22 januari 2015

Dorpsstraat Scharendijke. 22 januari 2015 Dorpsstraat Scharendijke 22 januari 2015 Dorpsstraat Scharendijke 22 januari 2015 Aan de getoonde afbeeldingen kunnen geen rechten worden ontleend. 1. Inleiding In de Dorpsstraat in Scharendijke moet een

Nadere informatie

STADIONGEBIED HERACLES ALMELO SCOORT DYNAMISCH IN VERBINDINGEN, MERKEN, FACILITEITEN, DOELGROEPEN, MOGELIJKHEDEN, BELEVINGEN

STADIONGEBIED HERACLES ALMELO SCOORT DYNAMISCH IN VERBINDINGEN, MERKEN, FACILITEITEN, DOELGROEPEN, MOGELIJKHEDEN, BELEVINGEN STADIONGEBIED HERACLES ALMELO SCOORT DYNAMISCH IN VERBINDINGEN, MERKEN, FACILITEITEN, DOELGROEPEN, MOGELIJKHEDEN, BELEVINGEN STADIONGEBIED HERACLES ALMELO SCOORT GEBIEDSONTWIKKELING 3 DYNAMISCH IN BELEVINGEN

Nadere informatie

Lokaal economisch beleid

Lokaal economisch beleid Lokaal economisch beleid Op weg naar een dynamische agenda voor de toekomst Tweede ondernemersavond 13 oktober 2014 Programma Opening 19:30 Doel van de avond 19:35 Terugblik 1 e ondernemersavond 19:40

Nadere informatie

KANSENKAART. Kansenkaart 2020 Mogelijkheden voor bouwen in Leiden Inhoudsopgave Meer informatie. Toelichting. Meer info. Voorwoord.

KANSENKAART. Kansenkaart 2020 Mogelijkheden voor bouwen in Leiden Inhoudsopgave Meer informatie. Toelichting. Meer info. Voorwoord. Toelichting Kansenkaart Meer info Toelichting Meer info Voorwoord Toelichting Inhoudsopgave Voorwoord Inhoudsopgave Voorwoord Kansenkaart Meer info Toelichting Voorwoord Kansenkaart 2020 Mogelijkheden

Nadere informatie

Markt 10 3 e Samenspraak dd 26 juni 2018

Markt 10 3 e Samenspraak dd 26 juni 2018 ! Markt 10 3 e Samenspraak dd 26 juni 2018 ! Proces > Analyse (1 e samenspraak) > Ruimtelijke studie (2 e samenspraak) > Nota van uitgangspunten: Hoe worden de inzichten uit de ruimtelijke studie, de samenspraak

Nadere informatie

Boodschap: waardering

Boodschap: waardering Het komt niet vaak voor dat we het in Hengelo ergens over eens zijn, laat staan over een lastig onderwerp als onze Binnenstad. Laten we deze kans grijpen en met elkaar de volgende stappen zetten. Elke

Nadere informatie

Ommen hart van het vechtdal SAMEN WERKEN AAN EEN ECONOMISCH VITAAL CENTRUM VAN OMMEN

Ommen hart van het vechtdal SAMEN WERKEN AAN EEN ECONOMISCH VITAAL CENTRUM VAN OMMEN Ommen hart van het vechtdal SAMEN WERKEN AAN EEN ECONOMISCH VITAAL CENTRUM VAN OMMEN Doelstelling en aanpak tot nu toe Doelen: 1- Oprichten ondernemersfonds in centrum Ommen 2- Samen werken aan sterk en

Nadere informatie

STEDENBOUW VERKEER WONEN DETAILHANDEL SOCIALE STRUCTUUR/EVENEMENTEN NATUUR/RECREATIE HORECA OVERIGE VOORZIENINGEN. HEEZEnaar2025

STEDENBOUW VERKEER WONEN DETAILHANDEL SOCIALE STRUCTUUR/EVENEMENTEN NATUUR/RECREATIE HORECA OVERIGE VOORZIENINGEN. HEEZEnaar2025 4 juli 2015 ? Zes betrokken inwoners van Heeze te weten: Annemiek Ciska Lieke Kees Peter Ron Wat is WAAROM? mogelijke negatieve veranderingen in ons dorp positief uitgewerkt kunnen worden door onderling

Nadere informatie

Werkbijeenkomst VCOD Branchering binnenstad

Werkbijeenkomst VCOD Branchering binnenstad Werkbijeenkomst VCOD Branchering binnenstad Dordrecht, 28 augustus 2012 Reineke de Vries, accountmanagement en acquisitie Niek de Wit, beleidsadviseur economie Inhoud Huidige positie binnenstad Ontwikkelingen

Nadere informatie

Welkom bij De Nieuwe Binnenstad

Welkom bij De Nieuwe Binnenstad Welkom bij De Nieuwe Binnenstad Wie zijn we? 12.45 Opening 13.00 Intervisie Programma - Regionale afspraken met Marliecke Heck (provincie Noord-Holland) - Integrale aanpak voor economische vitaliteit van

Nadere informatie

Analyse. bebouwingsmogelijkheden Havenpark

Analyse. bebouwingsmogelijkheden Havenpark Analyse bebouwingsmogelijkheden Havenpark Helmond, juni 2018 13-6-2018 1 INHOUDSOPGAVE 1 Samenvatting... 3 2 Aanleiding... 6 3 Onderzoeksopzet... 7 4 Kader/Centrumperspectief... 8 4.1 Waarom een park?...

Nadere informatie

Presentatie Bouwberaad

Presentatie Bouwberaad 1. Wie is Droomwonen Brabant 2. Visie van Droomwonen Brabant 3. Wat voor woningen realiseren wij en welke doelgroepen 4. Ontwikkelen van woningen door Zelfbouw 5. 6. Woningen boven en in winkels 7. Schijf

Nadere informatie

Terugblik & Toekomst Sociaal Economisch Beleid. 1 december 2014 Jeroen van Wijk

Terugblik & Toekomst Sociaal Economisch Beleid. 1 december 2014 Jeroen van Wijk Terugblik & Toekomst Sociaal Economisch Beleid Datum: Door: 1 december 2014 Jeroen van Wijk Opmerkingen vooraf -Huidig beleid pas in 2012 vastgesteld -Nu evalueren = tussenstand -Bouwen met partners aan

Nadere informatie

Uitkomst Werkconferentie 6 juli 2018 Innovatie

Uitkomst Werkconferentie 6 juli 2018 Innovatie Uitkomst Werkconferentie 6 juli 2018 Innovatie Op welke thema s is behoefte aan meer kennis dmv intervisies, kennissessies of onderzoek? Online platform ontwikkeling Innovatie niet als vijand Veiligheid

Nadere informatie

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio.

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Maak plaats voor Hoorn! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Iedere dag is het hier een komen en gaan van duizenden

Nadere informatie

LATEN WE SAMEN ZORGEN DAT ONS CENTRUM NOG MEER GAAT KLOPPEN!

LATEN WE SAMEN ZORGEN DAT ONS CENTRUM NOG MEER GAAT KLOPPEN! EEN KLOPPEND HART LATEN WE SAMEN ZORGEN DAT ONS CENTRUM NOG MEER GAAT KLOPPEN! ONS CENTRUM in beeld en cijfers WIST U DAT. wij ruim 50.000 m2 detailhandel hebben in ons centrum (vergelijk centrum Helmond,

Nadere informatie

Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie

Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie Samen naar een toekomstbestendige vrijetijdseconomie Zuid-Limburg Position Paper van de 16 Zuid-Limburgse gemeenten, aangeboden door de voorzitters van het Bestuurlijk Overleg Ruimtelijke Economie en Nationaal

Nadere informatie

Ontwikkelingsvisie. Noordereiland & Burgemeester Drijbersingel, Zwolle. DeZwarteHond.

Ontwikkelingsvisie. Noordereiland & Burgemeester Drijbersingel, Zwolle. DeZwarteHond. Ontwikkelingsvisie Noordereiland & Burgemeester Drijbersingel, Zwolle DeZwarteHond. Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Huidige situatie 3. Uitgangspunten 4. Ontwikkelingsvisie 4.1 Verbindingen 4.2 Parkeren

Nadere informatie

Stadskanaal Noord Projectenagenda 2014-2015

Stadskanaal Noord Projectenagenda 2014-2015 Stadskanaal Noord Projectenagenda 2014-2015 Programma / Projectenagenda Stadskanaal Noord 2014-2015 Dit stuk beschrijft het programma en de projectenagenda van Stadskanaal Noord. Het programma vloeit voort

Nadere informatie

Collegevoorstel. Onderwerp. Samenvatting. Voorstel Reg. nr.: Afdeling: Maatschappelijke Ontwikkeling

Collegevoorstel. Onderwerp. Samenvatting. Voorstel Reg. nr.: Afdeling: Maatschappelijke Ontwikkeling 15-1 Collegevoorstel 1410136 Afdeling: Maatschappelijke Ontwikkeling Onderwerp Toekomst huisvesting bibliotheek en Podium Boxtel Samenvatting De cultuur sector is vanwege de economische situatie volop

Nadere informatie

Een toekomst voor Stratum

Een toekomst voor Stratum Een toekomst voor Stratum 27 januari 2016 Presentatie Wat is een gebiedsprogramma Stratum in haar geheel Kanaalzone en de Groene Gordel Het Woonhart In gesprek 1 Gebiedsprogramma Wat is een gebiedsprogramma?

Nadere informatie

Volop aandacht voor jouw winkelgebied

Volop aandacht voor jouw winkelgebied Volop aandacht voor jouw winkelgebied Succesvol samenwerken in winkelgebieden 7 maart 2018 Deelsessie praktijkcases uit rapportage Future Retail City Centre : Schoonhoven SCHOONHOVEN Situatieschets Aantal

Nadere informatie

The Summer Village 2013

The Summer Village 2013 The Summer Village 2013 Versie: 2 juli 2013 Inleiding Op het Berlageveld (voormalige bouwkundeterrein) verrijst de Green Village als levend en levendig duurzaam ondernemend dorp waar wetenschap en bedrijfsleven

Nadere informatie

Locatieprofielen middelgrote en grote evenementen Nieuw-West 2013

Locatieprofielen middelgrote en grote evenementen Nieuw-West 2013 2013 Locatieprofielen middelgrote en grote evenementen Nieuw-West 2013 Locaties In onderstaande tabel zijn de locaties in het stadsdeel genoemd die bij uitstek geschikt zijn voor middelgrote en/of grote

Nadere informatie

Toeristische Visie 2015

Toeristische Visie 2015 Toeristische Visie 2015 Raadsinformatieavond 2 september 2015 www.regioalkmaar.nl Regio Alkmaar 7 gemeenten 288.000 inwoners Aanleiding Noodzaak en urgentie Merkkracht streken 2013 Bron: Hendrik Beerda.

Nadere informatie

Stadshart Den Helder Huiskamer van de stad Ambitiedocument

Stadshart Den Helder Huiskamer van de stad Ambitiedocument Stadshart Den Helder Huiskamer van de stad Ambitiedocument 2014 2018 Maart 2015 1 Inleiding Binnensteden in Nederland zijn populair. Het zijn vaak unieke en historische plekken met een diversiteit aan

Nadere informatie

Persons who generate or conceive ideas and plans

Persons who generate or conceive ideas and plans Persons who generate or conceive ideas and plans Historie Ontstaan uit eigen behoefte Eerste bedrijf Verspreiding freelancers Wij zijn zelf de doelgroep Huidige situatie leegstand Nederland 15,4% Den Haag

Nadere informatie

DE BINNENSTAD MAKEN WE SAMEN. 16 januari 2017

DE BINNENSTAD MAKEN WE SAMEN. 16 januari 2017 DE BINNENSTAD MAKEN WE SAMEN 16 januari 2017 PROGRAMMA Welkomstwoord en introductie door Gerben van Dijk Uitvoeringsprogramma binnenstad door Marcel Houtkamp Leegstandsverordening door Anske Plante Panelgesprek

Nadere informatie

Titel. Evaluatie Economisch Actieplan 8/12. Subtitel

Titel. Evaluatie Economisch Actieplan 8/12. Subtitel Titel Evaluatie Economisch Actieplan 8/12 Subtitel Doel van het Economisch Actieplan behouden en stimuleren van de bedrijvigheid; verbeteren van het (gemeentelijk)ondernemersklimaat; onderhouden van goede

Nadere informatie

Nieuw-Mathenesse Stedelijk, Modern en Gastvrij

Nieuw-Mathenesse Stedelijk, Modern en Gastvrij Nieuw-Mathenesse Stedelijk, Modern en Gastvrij Nieuw-Mathenesse Stedelijk, Modern en Gastvrij Rapportage onderzoek gebiedsbranding Nieuw-Mathenesse 2 3 Inhoud sop gave Hoofdstuk 1 Inleiding 6 Hoofdstuk

Nadere informatie

Den Helder Stadshart 47

Den Helder Stadshart 47 Den Helder Stadshart 47 N 3.2.STADSPARK / DE STAD WORDT VERRIJKT MET EEN GROENZONE DIE LUCHT EN RUIMTE GEEFT IN HET STEDELIJK WEEFSEL. DIT STADSPARK VORMT EEN LOMMERRIJKE ENTREE VAN DE STAD VOOR DE TREINREIZIGER

Nadere informatie

Tijdelijk Anders Gebruiken

Tijdelijk Anders Gebruiken Tijdelijk Anders Gebruiken van terreinen en gebouwen Ingrid van de Vossenberg Projectleider T.A.G. / Stedenbouwkundige / Gemeente Nijmegen Wat is TAG? De ontwikkelaar: sloopt niet, maar stelt gebouw

Nadere informatie

Accountmanagement zijn de ogen en oren van het veld: zichtbaarder zijn. EZ: stop met maken van beleid. Geen woorden maar daden.

Accountmanagement zijn de ogen en oren van het veld: zichtbaarder zijn. EZ: stop met maken van beleid. Geen woorden maar daden. Resultaten Pionierlab 16 maart 2015 14 ondernemers uit de wereld van vastgoed, bedrijventerreinen, mobiliteit, zakelijke en financiële dienstverlening. Thema accountmanagement en dienstverlening Ontzorg

Nadere informatie

creatieve oplossing voor tijdelijke leegstand

creatieve oplossing voor tijdelijke leegstand creatieve oplossing voor tijdelijke leegstand Korte Voorhout 20 Postbus 216, 2501 ce Den Haag 070 785 4903 06 430 54 372 info@annavastgoedencultuur.nl Heeft u een leegstaand pand waarvoor u nog geen bestemming

Nadere informatie

Transformatie Tapijnkazerne. Dialoogavond Tapijn

Transformatie Tapijnkazerne. Dialoogavond Tapijn Transformatie Tapijnkazerne Dialoogavond Tapijn 10-03-2014 Agenda bijeenkomst 19:00-19:10u 19:10-19:40u 19:40-19:55u 20:00-21:15u 21:15-21:30u Opening door wethouder van Grootheest Presentatie gemeente

Nadere informatie

Stationsgebied Hilversum. Hilversum. De groene loper naar de mediastad Stationsgebied

Stationsgebied Hilversum. Hilversum. De groene loper naar de mediastad Stationsgebied Stationsgebied Hilversum Hilversum De groene loper naar de mediastad 28.02.2019 Stationsgebied 02.10.2018 De pijlers voor een nieuw stationsgebied Warm thuiskomen in een levendig centrum Het kloppende

Nadere informatie

Vereniging Commercieel Onroerend goed binnenstad Dordrecht (VCOD) VCOD

Vereniging Commercieel Onroerend goed binnenstad Dordrecht (VCOD) VCOD Vereniging Commercieel Onroerend goed binnenstad Dordrecht (VCOD) VCOD Vereniging Commercieel Onroerend goed binnenstad Dordrecht Aanleiding Binnensteden staan steeds meer in de belangstelling van bezoekers,

Nadere informatie

levendige voorziening in Naam Leidsche auteur Rijn Centrum Utrecht

levendige voorziening in Naam Leidsche auteur Rijn Centrum Utrecht Voorbeeld Ondernemers van gezocht, een titel over die programma s twee regels en activiteiten Voorbeeld willen van leveren een subtitel voor een levendige voorziening in Naam Leidsche auteur Rijn Centrum

Nadere informatie

Waarom Beste Binnenstad?

Waarom Beste Binnenstad? Waarom Beste Binnenstad? 1 Waarom Beste Binnenstad? 0. Feiten over Gouda 1. Aansturing; structuur en beleid 2. Basis op orde 3. Flankerend beleid 4. Be good and tell it - stadsmarketing 5. DNA van Gouda

Nadere informatie

Ondernemerskansen in sterk centrum met unieke kwaliteit

Ondernemerskansen in sterk centrum met unieke kwaliteit N I J V E R D A L Ondernemerskansen in sterk centrum met unieke kwaliteit V O O R W O O R D I N H O U D 1. Kengetallen 2. Het onderscheidend vermogen van Nijverdal 3. Winkelstructuur en beleid 4. Het winkelaanbod:

Nadere informatie

Visie stationsomgeving

Visie stationsomgeving Visie stationsomgeving 2015-2025 7 mei 2014 Ideeën 10 maart 3 thema s Perronoversteek / wijkverbinding Functies bebouwing Stationsplein Huidige perronoversteek Ideeën 10 maart Gelijkvloerse oversteek Oversteek

Nadere informatie

BORGSTEDE EN OMGEVING

BORGSTEDE EN OMGEVING UITSNEDE STRUCTUURKAART 56 UITSNEDE VOORBEELDUITWERKING BORGSTEDE EN OMGEVING STEDENBOUWKUNDIGE STRUCTUUR Uitgangspunt voor de stedenbouwkundige structuur voor het deelgebied Borgstede e.o. is de bestaande

Nadere informatie

Stedenbouwkundig plan

Stedenbouwkundig plan Stedenbouwkundig plan 40 m 7L/4W/+L 25m 21m >_ 70 % 18L/4W/+L 35m 30 m 25m 2,65 m 1,2 mv 5,50 m 68 m 70 42,60 m 6,70 m 40 m 27,80 m 43,20 m 2L 20 m 15 m 10 m 53,20 m 107,30 m 30,55 m Stedenbouwkundige

Nadere informatie

I N H O U D 1. INLEIDING 3 2. HET WADDENPARK AFSLUITDIJK 5 3. TOERISTISCHE AMBITIE 7 4. BELEVING & BEREIKBAARHEID 9 5. GEBIEDSGERICHTE AANPAK 11

I N H O U D 1. INLEIDING 3 2. HET WADDENPARK AFSLUITDIJK 5 3. TOERISTISCHE AMBITIE 7 4. BELEVING & BEREIKBAARHEID 9 5. GEBIEDSGERICHTE AANPAK 11 H E T W A D D E N PA R K A F S L U I T D I J K I N H O U D 1. INLEIDING 3 2. HET WADDENPARK AFSLUITDIJK 5 3. TOERISTISCHE AMBITIE 7 4. BELEVING & BEREIKBAARHEID 9 5. GEBIEDSGERICHTE AANPAK 11 6. TOEKOMSTPERSPECTIEF

Nadere informatie

Economische Beleidsvisie Gemeente Berg en Dal. Uitgevoerd in opdracht van: Gemeente Berg en Dal

Economische Beleidsvisie Gemeente Berg en Dal. Uitgevoerd in opdracht van: Gemeente Berg en Dal Economische Beleidsvisie Gemeente Berg en Dal Uitgevoerd in opdracht van: Gemeente Berg en Dal Berry Roelofs Millingen aan de Rijn, 5 oktober 2016 Inhoudsopgave 1 Economische foto 2 Missie en doelen 3

Nadere informatie

CENTRUM ZEIST Stedenbouwkundige verkenning

CENTRUM ZEIST Stedenbouwkundige verkenning CENTRUM ZEIST Stedenbouwkundige verkenning 1 Trends en ontwikkelingen winkelen 2 Trends en ontwikkelingen natuur in de stad 3 Trends en ontwikkelingen veranderende mobiliteit CAR SHARING SMART PARKING

Nadere informatie

MUNSTERPLEIN ROERMOND

MUNSTERPLEIN ROERMOND MUNSTERPLEIN ROERMOND 1 e KLANKBORDGROEP VITAAL MUNSTERPLEIN 26 FEBRUARI 2018 CULTUURHISTORIE / IDENTITEIT -Roermond en het Munsterplein in het bijzonder kan zich onderscheiden door haar bijzondere verleden

Nadere informatie

Wonen boven winkels Deventer

Wonen boven winkels Deventer Wonen boven winkels Deventer een evaluatie van 7 jaar werken aan de leefbaarheid van het centrum d.d 21 mei 2007 1 Inleiding Medio 2000 heeft de raad van Deventer de naamloze vennootschap Wonen boven winkels

Nadere informatie

Binnenstad Den Haag. 21 mei 2015 NRW projectbezoek Den Haag. Ad Dekkers Directeur Bureau Binnenstad Den Haag

Binnenstad Den Haag. 21 mei 2015 NRW projectbezoek Den Haag. Ad Dekkers Directeur Bureau Binnenstad Den Haag Binnenstad Den Haag 21 mei 2015 NRW projectbezoek Den Haag Ad Dekkers Directeur Bureau Binnenstad Den Haag Beste Binnenstad van Nederland 2013-2015 De sterke punten Visie Consequente uitvoering en doorzettingsvermogen

Nadere informatie

voor een aantal woonwijken zoals De Whee 1 en Tuindorp.

voor een aantal woonwijken zoals De Whee 1 en Tuindorp. 9. Recreatie en ontspanning 10. Groen en water 11. Milieu en duurzaamheid 12. Cultuurhistorie 13. Uitvoeringsparagraaf 14. Maatschappelijke haalbaarheid Ruimtelijke kwaliteit 4.1 HUIDIGE SITUATIE 4.2 RUIMTELIJKE

Nadere informatie

INVENTARISATIE STELLINGEN BINNENSTAD. A. Kernwinkelgebied en dwaalmilieu EENS ONEENS

INVENTARISATIE STELLINGEN BINNENSTAD. A. Kernwinkelgebied en dwaalmilieu EENS ONEENS INVENTARISATIE STELLINGEN BINNENSTAD A. Kernwinkelgebied en dwaalmilieu EENS ONEENS 1 Het kernwinkelgebied bestaat uit: Hoogeindse straat, Waterstraat, Markt, Varkensmarkt, Voorstad en de winkelpromenade

Nadere informatie

Den Helder Stadshart 77

Den Helder Stadshart 77 76 Uitwerkingsplan Den Helder Stadshart 77 N 3.5.GRACHTENGORDEL / DE BEWONERS VAN DE GRACHTENGORDEL HEBBEN DE MOGELIJKHEID OM EEN BOOTJE VOOR DE DEUR AAN TE LEGGEN. DE SFEER WORDT BEPAALD DOOR DE FRAAIE

Nadere informatie

De initiële vraag van USG People ten behoeve van De Speeddates

De initiële vraag van USG People ten behoeve van De Speeddates De initiële vraag van USG People ten behoeve van De Speeddates Welk consortium helpt USG People en andere corporates om invulling te geven aan hun dynamische huisvestingsvraag, waarbij gebruik centraal

Nadere informatie

Dordrecht Centrum Visie Visstraat e.o.

Dordrecht Centrum Visie Visstraat e.o. Dordrecht Centrum Visie Visstraat e.o. Stedelijk blok als onderdeel van het kernwinkelgebied Bestuurlijk opdrachtgever : J.W. Spigt, wethouder Ambtelijk opdrachtgever : F. Sieuwerts, hoofd IS Projectmanager

Nadere informatie

Erfgoed als krachtvoer. Tips voor een nieuwe toekomst voor dorpen, steden en regio s

Erfgoed als krachtvoer. Tips voor een nieuwe toekomst voor dorpen, steden en regio s Erfgoed als krachtvoer Tips voor een nieuwe toekomst voor dorpen, steden en regio s U wilt nieuw leven blazen in uw dorp, stad of regio? Als alles tegen zit, is er altijd nog het erfgoed. Het DNA van het

Nadere informatie

ACTUALISATIE VISIE OP HET STADSHART. Bespreking met Pact van de Binnenstad 10 maart 2016

ACTUALISATIE VISIE OP HET STADSHART. Bespreking met Pact van de Binnenstad 10 maart 2016 ACTUALISATIE VISIE OP HET STADSHART Bespreking met Pact van de Binnenstad 10 maart 2016 OPZET.00u Korte toelichting.15u Discussie adhv 4 thema s.ruimtelijke kwaliteit/beleving.cultuur/horeca/evenementen.winkels/werken/

Nadere informatie

OUD GEBOUW, NIEUW GEBRUIK

OUD GEBOUW, NIEUW GEBRUIK PROJECT UITGELICHT: HET GROOT ZIEKENGASTHUIS IN S-HERTOGENBOSCH OUD GEBOUW, NIEUW GEBRUIK Maakt werk van leegstand Hoofdkantoor Dr. Kuyperstraat 9 2514 BA Den Haag T: 070 335 20 30 F: 070 347 07 77 3 Oud

Nadere informatie

OPEN. 21 punten voor Nijkerk in

OPEN. 21 punten voor Nijkerk in OPEN 21 punten voor Nijkerk in 2014-2018 We staan open voor vernieuwing en verandering van top-down handelen naar open staan voor verbinden met andere overheden, instellingen en bedrijven van denken in

Nadere informatie

De kunst van samen vernieuwen

De kunst van samen vernieuwen De kunst van samen vernieuwen Cultuuragenda gemeente Zutphen 2016 Kunst, cultuur en erfgoed geven kleur aan Zutphen. Ze zorgen voor een leefbare en dynamische samenleving, sociale en economische vitaliteit

Nadere informatie

LOCATIE OPTIES IN UTRECHT. www.metelkaar.com

LOCATIE OPTIES IN UTRECHT. www.metelkaar.com LOCATIE OPTIES IN UTRECHT www.metelkaar.com INLEIDING Waar zouden jullie met elkaar aan de slag willen gaan, maar vooral: waar zouden jullie met elkaar willen wonen? Een belangrijke stap in het waarmaken

Nadere informatie

GLUREN BIJ DE BUREN. Nederlandse blik op Mechelen. Ad Dekkers Bureau Binnenstad Den Haag Arno Ruigrok PlacesPropertiesPeople

GLUREN BIJ DE BUREN. Nederlandse blik op Mechelen. Ad Dekkers Bureau Binnenstad Den Haag Arno Ruigrok PlacesPropertiesPeople GLUREN BIJ DE BUREN Nederlandse blik op Mechelen Ad Dekkers Bureau Binnenstad Den Haag Arno Ruigrok PlacesPropertiesPeople REGIONALE CONTEXT concurrentie door 2 grootste steden: Antwerpen C 27 km Brussel

Nadere informatie