Inhoudsopgave. Inleiding 3. Amendementen en moties 5

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Inhoudsopgave. Inleiding 3. Amendementen en moties 5"

Transcriptie

1 1 e voortgangsrapportage 2013 Pagina 1 Inhoudsopgave Inleiding 3 Amendementen en moties 5 Programma's 1. Veiligheid Dienstverlening Economische ontwikkeling Mobiliteit Ruimtelijke ontwikkeling Openbare ruimte Onderwijs Maatschappelijke voorzieningen Het besturen van de stad 33 Paragrafen C. Onderhoud Kapitaalgoederen: integrale planning stadsbeheer 37 D. Financiering 41 E. Bedrijfsvoering 43 F. Verbonden partijen 45 H. TSOb 47 Ombuigingen en bezuinigingen 51 Financiële stand van zaken 57 Besluitvorming 65 Bijlagen: 1. Voortgang ombuigingen en bezuinigingen Financiële mutaties 79

2 1 e voortgangsrapportage 2013 Pagina 2

3 1 e voortgangsrapportage 2013 Pagina 3 Inleiding Aan de raad Voor u ligt de eerste voortgangsrapportage van de begroting van Deze rapportage beslaat de periode januari - april U vindt in deze voortgangsrapportage alleen de afwijkingen in de voortgang van de voorgenomen activiteiten voor 2013 qua planning, inhoud en/of financiën en de eventuele consequenties daarvan. Geen bericht is dus in dit geval goed bericht: als er niets gemeld wordt, betekent dat, dat de voorgenomen activiteit volgens planning is of wordt uitgevoerd. Amendementen en moties In de afgelopen periode zijn enkele moties en amendementen door u overgenomen. De voortgang daarin treft u aan vóór de programma's. Weerstandsvermogen Sinds 2010 wordt twee maal per jaar, bij de Jaarrekening en bij de Begroting, een volledige risico-inventarisatie gemaakt, op basis waarvan het weerstandsvermogen wordt berekend. Dat betekent dat in de beide voortgangsrapportages niet meer wordt gerapporteerd over het weerstandsvermogen. Wij denken u met deze voortgangsrapportage inzicht te geven in de actuele stand van zaken. College van Burgemeester en Wethouders.

4 1 e voortgangsrapportage 2013 Pagina 4

5 1 e voortgangsrapportage 2013 Pagina 5 Amendementen en Moties Motie namens VVD, CDA, CU, PvdA, ProTiel, PvdB, D66, GL: pinautomaat binnenstad De ondergetekenden, leden van de gemeenteraad van Tiel, in vergadering bijeen op 16 mei 2012, roepen het college van burgemeester en wethouders op: om met marktpartijen de mogelijkheden te onderzoeken of het mogelijk is een etra pinautomaat in de binnenstad te realiseren, bij voorkeur in het gebied bij het Plein of de Markt. In juni/juli 2013 wordt een pinautomaat op het Plein geïnstalleerd. Motie namens PvdA, CDA, D66, PvdB, CU: Politiekids De raad van de Gemeente Tiel, in vergadering bijeen op 21 november 2012 verzoekt de burgemeester: als de KinderRaad een positief advies geeft over dit project en op het moment dat er etra wijkagenten zijn toegewezen aan de gemeente Tiel, in overleg met de politie te bezien op welke wijze er ook in Tiel een project politiekids kan worden gestart. In verband met de landelijk afgesproken plaatsingsprocedure bij de Nationale politie, zullen pas in de loop van de tweede helft van 2014 de etra wijkagenten daadwerkelijk geplaatst en operationeel zijn. Qua tijd en capaciteit is het wenselijk het project politiekids te koppelen aan de uitbreiding van de wijkagenten. Amendement van Groen Links: Parkeerplaatsen station Passewaaij De raad van de Gemeente Tiel, in vergadering bijeen op 14 november 2012 besluit: - om voor de definitieve realisatie van deze parkeerplaatsen beschikbaar te stellen - bij aanleg van de parkeerplaatsen het trapveldje zoveel als mogelijk in stand te houden - alle aanwezig bomen te behouden c.q. te verplaatsen. Op dit moment wordt een plan voorbereid voor het creëren van etra parkeerplaatsen. Naast de die beschikbaar wordt gesteld door dit amendement, is er beschikbaar vanuit het wijkbudget. Het vinden van de benodigde ruimte is in deze het meest cruciale punt. Daarbij dient ook overleg plaats te vinden met het Waterschap. Het streven is om de parkeerplaatsen dit jaar nog aan te leggen. Motie namens PvdA, CDA, D66, ProTiel: Wietpas De raad van de Gemeente Tiel, in vergadering bijeen op 17 oktober 2012 spreekt uit: dat zij de invoering van de wietpas in Tiel afwijst. De Tielse drugsnota en de landelijke ontwikkelingen zijn in lijn met de motie.

6 1 e voortgangsrapportage 2013 Pagina 6 Motie namens D66, CDA, Groen Links: Onderzoek naar besparen op inrichting openbare ruimte Ondergetekenden, leden van de raad van de Gemeente Tiel, in vergadering bijeen op 14 november 2012 verzoeken het college: - te rade te gaan bij gemeenten die al een verkeersbord-arm beleid voeren (Makkinga, Borsele, Spijkenisse) - te onderzoeken welke besparing gerealiseerd kan worden door het weghalen van niet noodzakelijke verkeersborden - binnen de huidige raadsperiode te komen met voorstellen naar de raad. De ervaringen van de gemeente Enschede gebruiken we in het Bebordingsplan, waarin de aanpak van de overvloed aan borden wordt geformuleerd en dat we voor het zomerreces bij u willen neerleggen. Ook is een kadernotitie Openbare verlichting voorgelegd aan de commissie. Motie namens PvdB, CU, Groen Links: Burgerparticipatie bij kunst De raad van de Gemeente Tiel, in vergadering bijeen op 14 november 2012 verzoekt de raad: het onderwerp stadsverfraaiing alsnog in de commissie Samenleving te bespreken, met onderstaande invalshoek: - inrichting van rotondes door middel van leerwerkprojecten en betrokkenheid van het bedrijfsleven als uitgangspunt te nemen - daartoe bedrijven en inwoners, c.q. jongeren in te schakelen bij de aanleg van kunst. Het onderwerp is in de commissie Samenleving van 24 april aan de orde geweest met als conclusie dat de Gemeente Tiel de kansen zal grijpen waar die zich voordoen. Voorstel van de kinderraad voor kunst in de fietstunnels van de Berenkuil wordt gerealiseerd en er is overleg met bedrijfsleven en wijkvereniging Noord over de rotonde Rivierenlandlaan. Etra middelen hiervoor zijn niet beschikbaar. Motie namens VVD: Tijdelijke investeringsstop De ondergetekende, lid van de raad van de Gemeente Tiel, in vergadering bijeen op 14 november 2012 geeft de raad in overweging: a. een raadswerkgroep in te stellen die prioriteitstelling van de raad gaat voorbereiden door aan de hand van het projectenboek (blauwe boekje) aan de raad voor te stellen welke projecten een hoge prioriteit hebben of juist een lage prioriteit b. dat daarna het college de door raad gekozen prioriteitstelling financieel uitwerkt, zodat inzichtelijk wordt wat de gevolgen zijn voor onze begroting c. dat daarna de raad een besluit neemt over de prioriteitstelling mede gebaseerd op het door het college verstrekte inzicht in de financiële consequenties voor onze begroting d. dat nadat het onder c genoemde besluit is genomen de investeringsstop weer kan worden opgeheven. e. besluitvorming voor de perspectievennota 2014 volledig is afgerond. Er is een raadswerkgroep met ambtelijk ondersteuning bezig met een advies over de herprioritering van projecten. Dit advies wordt voor de perspectievennota verwacht.

7 1 e voortgangsrapportage 2013 Pagina 7 Motie namens Pvda, VVD, CDA, D66, PvdB, CU, Groen Links, ProTiel: Jaarthema 2013 leren en werken in Tiel' De raad van de Gemeente Tiel, in vergadering bijeen op 14 november 2012 spreekt uit: - voor het jaar 2013 als jaarthema leren en werken te kiezen - zelf actief betrokken te zijn bij de invulling van dit jaarthema - in beeld te brengen, te stimuleren en te promoten de kansen en mogelijkheden voor leren en werken voor alle doelgroepen alsmede leer-werk trajecten specifiek gericht op jongeren. De raad heeft hiervoor een werkgroep ingesteld en in januari is een beeldvormingsavond over dit thema georganiseerd. Amendement van Groen Links: Dierenambulance De raad van de Gemeente Tiel, in vergadering bijeen op 14 november 2012 besluit: - de dierenambulance gedurende drie jaar te ondersteunen met per jaar - gedurende deze drie jaar de gemeente in samenwerking met de dierenambulance bepaalt of de wettelijke taken om een hogere vergoeding vragen dan nu het geval is - de dierenambulance haar bedrijfsvoering daarbij aantoonbaar efficiënt uit voert. Wordt uitgevoerd. Op dit moment worden de contracten met het dierenasiel herijkt tegen de achtergrond van vergoeding van wettelijke taken, vervolgens wordt dit voor de dierenambulance gedaan. Amendement van Groen Links: JOP Passewaaij De raad van de Gemeente Tiel, in vergadering bijeen op 14 november 2012 besluit: - om het college opdracht te geven de JOP in Passewaaij buurt 7 te realiseren voor maimaal inclusief additionele kosten als communicatie en openingsactiviteiten (eclusief risicobudget eisen Rijksdienst archeologie) - bij het ontwerp gebruik te maken van de eerdere voorstellen voor inrichting van de JOP - de fysieke aanleg van de JOP niet later te starten dan januari Er vindt overleg plaats met de Rijksdienst Archeologie om het amendement te gaan uitvoeren. Motie namens D66, CDA, PvdA: Openbaar subsidieregister Ondergetekenden, leden van de raad van de Gemeente Tiel, in vergadering bijeen op 14 november 2012 verzoekt de raad: een subsidieregister aan te maken op het openbare deel van de website van de gemeente Tiel. Uiterlijk 1 oktober is het subsidieregister beschikbaar op de website van Tiel. Motie namens PvdA, VVD: Dubbelingen subsidies De raad van de Gemeente Tiel, in vergadering bijeen op 14 november 2012 verzoekt het college: per activiteit een duidelijk overzicht te maken van de organisaties die hiervoor in 2012 subsidie ontvingen, het bedrag dat die organisaties ontvingen, de werkzaamheden waarvoor de organisaties de subsidie ontvingen en het eventuele werkgebied waaraan de subsidie is gekoppeld. Het overzicht is gemaakt en wordt aan de commissie aangeboden.

8 1 e voortgangsrapportage 2013 Pagina 8 Motie namens CDA, PvdA, D66: Voorzieningen overdragen aan bewonersgroepen De raad van de Gemeente Tiel, in vergadering bijeen op 14 november 2012 roept het college op: - een beleidsplan te maken waardoor het mogelijk wordt om het beheer over voorzieningen zoals JOP s en speeltuinen en dergelijke over te dragen aan bewonersgroepen - bewonersgroepen uit te nodigen om in 2013 pilotprojecten te gaan doen op basis van genoemd beleidsplan - de Raad op de hoogte te houden van de opzet en de uitvoering - in 2013 het resultaat te presenteren en daarop het beleid definitief door de raad te laten vaststellen. De uitvoering van deze motie wordt meegenomen in het uitvoeringsprogramma voor de Wmo. Motie namens Pvda, VVD, CDA, D66, PvdB, CU, Groen Links, ProTiel: Bezuiniging Rekenkamer De ondergetekenden, leden van de raad van de Gemeente Tiel, in vergadering bijeen op 14 november 2012 verzoeken de raad om: 1. de griffier in 2013 de opdracht te geven een voorstel uit te werken om de rekenkamerfunctie onder te brengen bij een reeds bestaande rekenkamer(commissie) elders in de regio met dien verstande dat de raad betrokken blijft bij de onderwerpkeuze voor onderzoeken uitgaande van één rekenkameronderzoek per jaar 2. het college samen met de raad de opdracht te geven voor de begrotingsbehandelingen 2014 een dekking aan te dragen van Op dit moment liggen de prioriteiten elders. In de Perspectievennota komt dit terug. Motie namens VVD, CDA, PvdA: Contact met de inwoners en belanghebbenden intensiveren De ondergetekenden, leden van de raad van de Gemeente Tiel, in vergadering bijeen op 14 november 2012 geeft de raad in overweging : een raadswerkgroep in te stellen die onderzoekt of het mogelijk is: - of Tiel in vier delen kan worden opgesplitst om gesprekken met inwoners en belanghebbenden te voeren over de aandachtspunten in dat deel van de gemeente - om hiervoor vier beeldvormingsavonden beschikbaar te stellen en de gevolgen daarvan in kaart te brengen - wat de spelregels (wat kan wel en wat kan niet op een dergelijke avond besproken worden) van een dergelijke bijeenkomst zouden moeten zijn - dit onderzoeksresultaat middels een notitie aan de raad te presenteren en indien mogelijk tevens gelijk een voorstel te doen tot invoering van 'deel-bijeenkomsten' voor gesprekken met de bewoners en overige belanghebbenden in de vier delen van de gemeente. Een raadswerkgroep buigt zich over de uitvoering van deze motie met ondersteuning van de griffie en de ambtelijke organisatie. Een voorstel wordt aan de raad voorgelegd.

9 1 e voortgangsrapportage 2013 Pagina 9 Programma's

10 1 e voortgangsrapportage 2013 Pagina 10

11 1 e voortgangsrapportage 2013 Pagina 11 Programma 1 Veiligheid Integrale veiligheid / Bandweer /Bureau Toezicht en Handhaving / Milieu / Bouw- en Woningtoezicht Welke beleidsontwikkelingen zijn er? Nationale politie Het maandelijkse basisteamoverleg van de 9 gemeenten, onder voorzitterschap van de Burgemeester van Tiel, is van start gegaan. De landelijke plaatsingsprocedure en inrichting van de basisteams (inclusief de uitbreiding van wijkagenten) gaat nu lopen en zal qua doorlooptijd 2013 en 2014 betreffen. Brandweer De brandweer is per 1 januari 2013 daadwerkelijk geregionaliseerd. Dit betekent dat alle beroeps en vrijwilligers nu in dienst zijn van de regionale brandweer Gelderland-Zuid Bureau Toezicht en Handhaving Het onderzoek naar de mogelijkheden voor inbesteding is afgerond en voor de zomer vindt besluitvorming plaats. Omgevingsdienst Rivierenland (ODR) De nieuwe ODR-organisatie is op 1 april 2013 van start gegaan. Er zijn nog wat zaken in de voorwaardenscheppende sfeer, waar onder ICT die vóór 1 juni op orde zal zijn gebracht en de implementatie die op 1 oktober zal zijn voltooid. De ODR is gehuisvest in het gebouw waar Regio Rivierenland was gevestigd, die naar het voormalig GGD-gebouw is verhuisd. De gemeente Tiel voert samen met Geldermalsen en Culemborg de facilitaire dienst uit voor de ODR. Klimaatbeleid Met de komst van de AMvB Bodemenergie op 1 juli 2013 krijgt de gemeente nieuwe taken en bevoegdheden op het gebied van Bodemenergie. Ter voorbereiding hierop heeft u in januari 2013 het Beleidskader bodemenergie Tiel vastgesteld. Hiermee is vastgelegd waar deze vorm van duurzame energie wel en niet wordt gestimuleerd en gereguleerd. De komende maanden wordt de borging van taken en bevoegdheden verder uitgewerkt. Wat doen we in 2013? Speerpunt 3 Verhogen verkeersveiligheid voor specifieke groepen De uitvoering van het 'duurzaam veilig' staat vanwege budgettaire redenen op een laag pitje.

12 1 e voortgangsrapportage 2013 Pagina 12 Speerpunt 5 Terugdringen van het aantal woninginbraken Het hoge aantal woninginbraken is licht gedaald. Om een substantiële daling tot stand te brengen zijn de maatregelen geïntensiveerd, onder meer: De politie spoort intensiever op. Politieauto's zijn uitgerust met automatische nummerplaatregistratie. Er worden zogenaamde witte voetjes geplaatst daar waar het inbrekers 'makkelijk' wordt gemaakt. Er worden 'besmettingsbrieven' verstuurd in een straal rond een woning waar is ingebroken. Er wordt aangemeld voor de aanschaf van een mobiele camera in de Perspectievennota Vooruitlopend op het besluit van de raad stellen wij u voor de camera al in 2013 aan te schaffen. De hierbij behorende kapitaallasten worden meegenomen in de Perspectievennota en vervolgens begroting Het project 'Camera in beeld' wordt opgepakt. In het kader van de aanpak van criminele jeugdgroep wordt via het veiligheidshuis de wrap around methode geïntensiveerd. Bevorderen van de kwaliteit van natuur- en milieu Bij sportverenigingen met een eigen accommodatie die zich hiervoor aanmelden, wordt een energiescan uitgevoerd. Dat resulteert in een rapportage met tips over besparingen en over het opwekken van duurzame energie. De subsidieregeling voor het isoleren van particuliere woningen is versoepeld. Ook het plaatsen van HR++-glas komt nu in aanmerking en de maimale WOZ-waarde is vervallen.

13 1 e voortgangsrapportage 2013 Pagina 13 Tabel 1: Maatschappelijk effect- en resultaat indicatoren programma Veiligheid Raadsperiode bron nulmeting norm 1) Jeugd * 2014 (2010) Aantal meldingen jeugdoverlast Politie 406 Aantal hinderlijke jeugdgroepen Politie 2 Aantal overlastgevende jeugdgroepen Politie 1 Aantal criminele jeugdgroepen Politie 0 Aantal risicojongeren < 18 jaar G/VH 59 Aantal risicojongeren > 18 jaar MDT 14 Aantal veelplegers < 24 jaar 1 G/VH 5 Aantal jongeren in preventienetwerk G 40 % perceptie overlast jongeren (komt vaak voor) 16 VM 15 *`Cijfers 2013 zijn de cijfers tot , voorzover bekend. Raadsperiode bron nulmeting norm 2) Drugs (2010) % jongeren harddrugs gebruik * E movo 4* % jongeren softdrugs gebruik * E movo 7* Aantal meldingen overlast drugs Politie 11 Incidenten drugshandel Politie * Nulmeting 2010 zijn cijfers van Cijfers 2011, 2012 en 2013 zijn cijfers van het onderzoek Het E movo onderzoek wordt eens in de vier jaar uitgevoerd. Raadsperiode bron nulmeting norm 3) Verkeer (2010) Aantal verkeersongevallen met dodelijke afloop Politie Aantal verkeerongevallen met letselschade Politie Aantal verkeersongevallen met materiële schade Politie % te hard rijden komt vaak voor* 13 VM * Opmerking: Cijfers uit veiligheidsmonitor. Niet meer opgenomen in leefbaarheidsmonitor.

14 1 e voortgangsrapportage 2013 Pagina 14 Raadsperiode bron nulmeting norm 4) Geweld (2010) Aantal aangiftes huiselijk geweld Politie Aantal opgelegde huisverboden Politie Aantal aangiftes mishandeling Politie Aantal geregistreerde gevallen geweld tegen hulpverleners en/of ambtenaren 4 Politie en Gemeente Raadsperiode bron nulmeting norm 5) Woninginbraken (2010) Aantal aangiften woninginbraken Politie % huizen met politie keurmerk veilig wonen 10 9,8 9,7 15 VM = Veiligheidsmonitor; MDT = Multidisciplinair team; G = gemeente; VH = Veiligheidshuis = gegevens onbekend

15 1 e voortgangsrapportage 2013 Pagina 15 Programma 2 Dienstverlening Burgerzaken / Publieksvoorlichting / Dienstverlening / Kadaster en kaarten Welke beleidsontwikkelingen zijn er? Zoals in de 1e en 2e Voortgangsrapportage 2012 is gemeld, zijn de werkzaamheden van de Productgroep Burgerzaken toegenomen zonder dat de personeelsformatie is uitgebreid. Deze situatie zet zich in 2013 onverminderd voort. Er is personeel ingehuurd om de etra werkzaamheden te kunnen verrichten. Dat resulteert, naast goede dienstverlening, in meer legesopbrengsten, maar daar staan kosten van inhuur tegenover. Over de voor- en nadelen informeren wij u in de 2e Voortgangsrapportage Wat doen we in 2013? Wij zijn voornemens om dit jaar het werken op afspraak volledig in te voeren binnen de afdeling Publiekszaken. Het Omgevingsloket werkt al op deze wijze, met succes en tot tevredenheid van de klant. Vaak blijkt al tijdens het telefoongesprek dat plaats heeft om een afspraak te maken, dat een bezoek niet nodig is omdat het antwoord digitaal gegeven kan worden. Heel vaak krijgt het omgevingsloket daarop complimenten voor de snelle en heldere beantwoording digitaal. Mocht het wel tot een afspraak komen dan wordt de vraag in één keer beantwoord, omdat de medewerker goed voorbereid aan de afspraak kan beginnen. Mensen vinden het ook prettig dat zij op een zelf gekozen tijdstip langs kunnen komen. En het is al geruime tijd mogelijk om digitaal afspraken te maken voor de aanvraag van een paspoort, identiteitskaart en rijbewijs. Dit betreft de top drie van onze producten. Werken op afspraak komt tegemoet aan een behoefte; mensen kunnen zelf bepalen wanneer het hun uitkomt om een afspraak te maken en wachttijden zijn niet aan de orde. Voor de organisatie zijn er efficiency voordelen omdat de inzet van personeel nauwkeuriger kan worden afgestemd op de afspraken. De mogelijkheid om gereed zijnde paspoorten, identiteitskaarten en rijbewijzen, zonder afspraak af te halen blijft bestaan. In het kader van de verbetering van de efficiency zullen de voormalige persoonskaarten en woningkaarten van het oude Bevolkingsregister worden gedigitaliseerd. Deze kaarten -ongeveer stuks- liggen opgeslagen in het voormalige oud-archief aan de Agnietenstraat. De hiermee gemoeide kosten bedragen in totaal ; dus 0,19 per kaart. Daar staan legesinkomsten tegenover. Het gebeurt regelmatig dat notarissen verzoeken indienen om naspeuringen te doen in erfrechtkwesties. Dat betekent nu dat iedere keer naar het oud archief moet worden gegaan om de betreffende persoonskaarten te bekijken. Dat is in het digitale tijdperk niet efficiënt nog los van het feit dat er veel tijd mee is gemoeid.

16 1 e voortgangsrapportage 2013 Pagina 16 Tabel 1: Maatschappelijk effect- en resultaat indicatoren programma Dienstverlening Raadsperiode bron nulmeting norm 1) Wettelijke eisen (2011) Tiel voldoet aan de audits voor: altijd geslaagd Gemeentelijke basisadministratie (GBA) Basisregistratie adressen en gebouwen (BAG) geslaagd n.v.t. Publiekszaken geslaagd geslaagd n.v.t. niet geslaagd n.v.t. heraudit nov 2013 Website DigiD n.v.t. n.v.t. Tiel voert nieuwe wetgeving rond basisregistraties op tijd in (o.a. 2011: koppeling BAG- GBA) op tijd Publiekszaken op tijd altijd op tijd Raadsperiode bron nulmeting norm 2) Klanttevredenheid Rapportcijfer Klanttevredenheidonderzoek balie n.v.t. n.v.t. * BMPZ 7,8 (2010) 7,8 Rapportcijfer Klanttevredenheidonderzoek telefoon n.v.t. n.v.t. * BMPZ 7,5 (2010) 7,5 Rapportcijfer Klanttevredenheidonderzoek digitaal n.v.t. n.v.t. * BMPZ 6,8 (2010) 7,5 Aantal klachten dat aan de eterne klachtencommissie: wordt voorgelegd gegrond is verklaard AJZ 2 (2011) 0 (2011) Raadsperiode bron nulmeting norm 3) Digitalisering e kwartaal 2014 Aantal gemaakte afspraken digitaal 536** Webteam 0 (2010) 700 Aantal digitaal ingevulde formulieren Webteam 395 (2010) 450 Aantal digitale transacties Webteam 142 (2010) 200 Aantal dagen per jaar dat het netwerk eruit ligt door hackersaanval/veiligheidslek: ICT Website ICT Webteam 0 (2011) 0 (2011) * In 2013 en 2014 a.g.v. bezuinigingen geen financiële middelen beschikbaar; bij de Perspectievennota 2014 zullen middelen worden gevraagd voor het houden van een klanttevredenheidsonderzoek in 2015 (gekoppeld aan ontwikkelingen in samenwerking Culemborg-Geldermalsen-Tiel en de eigen organistatie-ontwikkelingen) ** Vanaf 10 mart nul dagen nul dagen

17 1 e voortgangsrapportage 2013 Pagina 17 Programma 3 Economische ontwikkeling Economische ontwikkeling / recreatie en toerisme / markten / havens / werkgelegenheid / bijstandsverlening / minimazorg / Beursplein Rivierenland Welke beleidsontwikkelingen zijn er? De vraag (werkzoekenden) en het aanbod (vacatures) bij elkaar brengen Werken naar vermogen Het wetsvoorstel Werken naar vermogen is door een derde nota van wijziging het wetsontwerp 'Participatiewet' geworden. Maar de visie op Werken naar vermogen blijft gehandhaafd. In april is dit ontwerp aan de Raad van State voorgelegd om in mei de Participatiewet in behandeling te geven bij de Tweede Kamer. De voorgenomen ingangsdatum is 1 januari Het kabinet legt in de memorie van toelichting ook relaties met de andere decentralisaties in het sociaal domein. Sinds 11 april is er een Sociaal Akkoord, dat echter nog getekend moet worden. Het Sociaal Akkoord stuurt aan op 35 Werkpleinen en 35 Werkbedrijven die het arbeidsmarktbeleid gaan uitvoeren. Voor deze instituten wordt een tripartiete bestuur voorzien. Door dit Akkoord is de Participatiewet in ieder geval doorgeschoven naar Arbeidsmarktbeleid Arbeidsmarktbeleid is regionaal en wordt in onze regio ontwikkeld via het Programma Participerend van Regio Rivierenland. De rijksoverheid biedt de mogelijkheid om een nieuwe impuls te geven aan de aanpak jeugdwerkloosheid; een plan van aanpak daarvoor moet vóór 1 juli 2013 worden ingediend. De Programmaraad heeft in april jl. de intentie besproken om hier gebruik van te maken en een plan van aanpak te ontwikkelen en een aanvraag in te dienen. Gemeente Tiel is hiervan trekker. Regionale samenwerking en dienstverlening Beursplein Rivierenland Met de regio gemeenten, Lander en het UWV wordt een RIW (regionale infrastructuur werk) ontwikkeld om de uitvoering van de Participatiewet adequaat uit te voeren. In dit kader is een Inhoudelijk model RIW ontwikkeld. In april jl. heeft u als raad ingestemd met dit inhoudelijk model. De volgende stap is een organisatiemodel, dat na de zomerperiode aan de raad wordt voorgelegd. Het hiervoor genoemde Sociaal Akkoord zal ook gevolgen hebben voor de RIW vormgeving. In de 2 e voortgangsrapportage informeren wij u hierover verder. Wet werk en bijstand In het kader van rijksvergoeding voor bijstands- en andere uitkeringen wordt op landelijk niveau een andere bereken- en verdeelsystematiek BUIG (Bundeling Uitkeringen Inkomensvoorziening aan Gemeenten) ontwikkeld. Dit is nog niet afgerond. In 2011 heeft Tiel een IAU (incidentele aanvullende uitkering) ontvangen en ook voor 2012 wordt zo'n IAU uitkering aangevraagd bij het ministerie van SZW. Vanaf 2013 moet Tiel voor budgettekorten een beroep doen op de MAU (meerjarige aanvullende uitkering). Deze aanvraag is eind maart namens het college ingediend, na kennisneming door de raad. Eind 2013 vindt toekenning en beschikking plaats. Onderdeel van de aanvraagprocedure MAU is het opstellen van een verbeterplan, dat op dit moment wordt uitgevoerd.

18 1 e voortgangsrapportage 2013 Pagina 18 De wet voor huisbezoeken rechtmatigheid en de wet voor aanscherping handhaving en sanctiebeleid Wwb zijn in het eerste kwartaal geïmplementeerd. In mei is een kleine verordening in dit kader aan de raad ter vaststelling voorgelegd, waarna de Toeslagenverlagingen verordening en de Maatregelverordening Wwb worden aangepast. Ondersteuning bieden aan mensen die financieel kwetsbaar zijn Bijzondere bijstands- en minimabeleid Per 2013 is de wet Kinderopvang gewijzigd waardoor de vergoeding voor kosten van kinderopvang wordt uitgevoerd door de Belastingdienst/Toeslagen. Gemeenten kunnen hier nog een beperkte aanvulling op geven en het college in Tiel heeft daartoe besloten. De vergoeding voor kinderopvangkosten voor de uitvoering is ondergebracht bij de bijzondere bijstand. Per abuis is bij de begroting 2013 het totale budget voor kinderopvangkosten ( ) verwijderd. Het gemeentefonds bevat echter nog een bijdrage voor kosten van kinderopvang en ook blijft er een opdracht staan aan de gemeente. Daarom wordt via deze voortgangsrapportage dit budget voor tegemoetkoming kinderopvangkosten ad hersteld en toegevoegd aan het budget bijzondere bijstand. Minimazorg Het budget voor minimazorg is opgebouwd uit onder meer de langdurigheidstoeslag en de categoriale bijzondere bijstand voor chronisch zieken, gehandicapten en ouderen. De langdurigheidstoeslag is bedoeld is om mensen die langdurig een inkomen op minimumniveau hebben jaarlijks een eenmalige toeslag te geven. De aanhoudende crisis draagt er aan bij dat steeds minder mensen er in slagen om hun inkomenssituatie te verbeteren. Sinds 2010 is er jaarlijks een tekort op het budget van de langdurigheidstoeslag. In 2012 bedroeg dat tekort In 2010 is het budget voor de categoriale bijzondere bijstand voor chronisch zieken, gehandicapten en ouderen verlaagd met Echter sinds 2010 stijgen de uitgaven omdat meer mensen een beroep doen op deze regeling. In 2012 was er een tekort op het budget van Beide tekorten zijn opgevangen binnen het totale budget voor Minimazorg. Ontwikkelingen van het totale budget Minimazorg worden nauwkeurig gevolgd om tijdig te weten of de tekorten nog zijn op te vangen. In de 2 e voortgangsrapportage is hierover meer duidelijkheid. Beleidsplan schuldhulpverlening Het beleidsplan Schuldhulpverlening in Tiel is door uw Raad op 17 april vastgesteld. Dit beleidsplan is de basis om dit jaar te komen tot een integrale schuldhulpverleningsstructuur in Tiel. In 2013 zijn preventiebeleid en laagdrempelige toegang tot schuldhulpverlening belangrijke speerpunten. Het huidige budget schuldhulpverlening bevat middelen voor uitvoering van de schuldhulpverlening en een klein bedrag voor voorlichtingsmateriaal, maar is nog niet op peil voor de uitvoering van de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening. Bij deze voortgangsrapportage vragen we een toevoeging van voor het ontwikkelen van preventiebeleid en voor laagdrempelige schuldhulpverlening. Nieuwe ontwikkelingen De gemeente Tiel kiest er voor om bij WIZ geen vaste formatieplaatsen in te vullen vanwege mogelijke desintegratiekosten bij overgang van de afdeling Werk en Inkomen in de RIW. Dit betekent een keuze voor de inhuur van derden, met bijbehorend budget. De afgelopen jaren is dit budget naar beneden bijgesteld, terwijl de klantenbestanden zijn blijven stijgen, de recessie voortduurt en er nieuwe taken (wet gemeentelijke schuldhulpverlening 2012 en Fraudewet 2013) zijn bijgekomen.

19 1 e voortgangsrapportage 2013 Pagina 19 Eind 2012 heeft het Bureau Berenschot een formatie-calculatieonderzoek opgeleverd waaruit bleek dat de formatie onvoldoende is om de toenemende werkzaamheden naar behoren uit kunnen voeren. Het CBP verwacht voor 2013 een toename van 7,5% op het bijstandsvolume. Ook voor de aankomende jaren wordt nog een stijging verwacht. Het budget moet daarom worden uitgebreid. Dit kan gefinancierd worden uit de MAU (Meerjarige Aanvullende Uitkering). Tiel heeft voor de periode een beroep gedaan op de MAU. Aan de aanvraag is een verbeterplan verbonden om de MAU gelden toegekend te krijgen. Het Ministerie SWZ toetst en monitort het verbeterplan. Eind dit jaar zal duidelijk zijn of Tiel MAU-gelden krijgt toegekend. Dat kan inhouden dat in plaats van 10% maar 2,5%, 5% of 7,5% aan eigen bijdrage wordt verwacht van Tiel afhankelijk van de afwijking ten opzichte van het verdeelmodel. Voor de periode zal naar verwachting ca 1,5 miljoen nodig zijn. Bij deze voortgangsrapportage wordt een budget van gevraagd voor Daarvan wordt voornamelijk ingezet voor de aanvraag MAU en uitvoering van het bijbehorende verbeterplan. Met de overige ca kan de dienstverlening in stand worden gehouden op het bestaande niveau. Hierbij gaat Tiel er van uit dat bij honorering van de MAU slechts 2,5% eigen bijdrage nodig is. Mocht dit anders uitpakken dan ontstaat er een tekort. Wat doen we in 2013? Verhogen arbeidsparticipatie en verminderen werkloosheid Na de zomer ligt er een organisatiemodel voor RIW (regionale infrastructuur werk), waarin het onlangs op rijksniveau afgesproken Sociaal Akkoord is meegenomen. Op regionaal niveau is er een sociaal akkoord met werkgevers getekend. Er is een jaarprogramma reïntegratie ontwikkeld voor Dat wordt nog aangescherpt met een meer projectmatige aanpak, gericht op de beperking van het Wwb volume. De vraag (werkzoekenden) en het aanbod (vacatures) bij elkaar brengen rek 2011 rek 2012 norm 2013 rek 2013 Aantal banen in Tiel * (inclusief parttimers en uitzendkrachten) > Aantal openstaande vacatures in Tiel Aantal nieuwe vacatures >300 > Werkloosheidspercentage in Tiel ** (niet werkende werkzoekenden: potentiële beroepsbevolking) 5,6 5,7 ma 1% boven landelijk % 6,1 (1.717) Landelijk werkloosheidspercentage 4,3 4,3 nvt 5,4 (niet werkende werkzoekenden: potentiële beroepsbevolking) Bron: afdeling Werk, Inkomen en Zorg februari 2013 * Provinciale werkgelegenheidsenquête 2012 ** Werkloosheidspercentage gerelateerd aan potentiële beroepsbevolking

20 1 e voortgangsrapportage 2013 Pagina 20 Verhogen arbeidsparticipatie rek 2012 norm 2013 rek 2013 Reïntegratieprogramma naar participatieladder: Trede 6. bemiddelen en plaatsen Trede 5. werken met ondersteuning Trede 4. werken met uitkering Trede 3. reïntegratie en scholing Trede 2. activering en participatie Trede 1. zorg Trede 0. intake en diagnose Aantal WW (uwv) Aantal AO uitkeringen (uwv) afname afname Participatiegraad beroepsbevolking (AM GLD) 75% 76% 76% Bron: afdeling Werk, Inkomen en Zorg Ondersteuning bieden aan mensen die financieel kwetsbaar zijn rek 2011 rek 2012 norm 2013 rek 2013 Uitkeringen algemeen Meldingen voor Wwb Instroom aantal Wwb Uitstroom aantal Wwb Bestand Wwb uitkeringen Bron: afdeling Werk, Inkomen en Zorg Economische ontwikkeling In het kader van de bezuinigingen is besloten de maandag markt op te heffen. Er wordt onderzoek gedaan op welke termijn daadwerkelijke beëindiging kan plaatsvinden en hoe groot de gerealiseerde bezuiniging zal zijn. In het kader van de bezuinigingen zijn de inkomsten uit de havens verhoogd tot De liggelden in de jachthaven zijn verhoogd. De inkomsten uit de losgelden lopen echter terug. De grote projecten in de omgeving zijn gestopt en er worden geen nieuwe grote projecten voorzien. De verwachting is dat in 2013 de inkomsten rond de zullen zijn. De werkelijke reclameopbrengsten zullen ook dit jaar achterblijven op de geraamde opbrengsten. We stellen dan ook voor de inkomsten voorlopig voor de komende jaren te verlagen met Het ontwikkelen van reclamebeleid is in 2012 doorgeschoven naar Door de organisatieontwikkeling, de onderzoeken naar outsourcing en andere dossiers die de nodige aandacht vergen (restgroenbeleid, wegenbeleid, OV beleid) is het echter ook in 2013 niet mogelijk dit op te pakken.

21 1 e voortgangsrapportage 2013 Pagina 21 Programma 4 Mobiliteit Verkeersregeling / verkeersveiligheid / openbaar vervoer / parkeren / voetveer Wat doen we in 2013? Speerpunt 1 Goede auto-ontsluiting van Tiel vanuit de regio en de omliggende grote steden De verbetering van de ontsluiting Stationsgebied en Burense poort volgt de ontwikkeling van de Burense poort. Er wordt een ruimtelijk kader opgesteld in de zin van een grove stedenbouwkundige visie op de Burense Poort, waarin stedenbouwkundig gereageerd wordt op het schetsontwerp van marktpartijen (waar onder Ahold) in het gebied en naar de mogelijkheden voor een fasering van gemeentelijke investeringen. Tevens wordt een quick scan uitgevoerd naar de wenselijkheid en kosten van een oostelijke inprikker. De oostelijke inprikker speelt een belangrijke rol in de gehele toekomstige infrastructuur van het zuidelijk deel van Tiel. Eind begin 2014 is het ruimtelijk kader en de quick scan naar verwachting klaar. Speerpunt 2 Versterking ketenmobiliteit Op dit moment wordt een plan voorbereid voor het creëren van etra parkeerplaatsen bij station Passewaaij. Naast de die beschikbaar wordt gesteld door dit amendement, is er beschikbaar vanuit het wijkbudget. Het vinden van de benodigde ruimte is in deze het meest cruciale punt. Daarbij dient ook overleg plaats te vinden met het Waterschap. Het streven is om de parkeerplaatsen dit jaar nog aan te leggen. Speerpunt 4 Goede lokale auto-ontsluiting De voorbereidingen voor de rondweg Passewaaij zijn opgeschort in afwachting van de uitkomst van de raadwerkgroep Prioritering. Verkeer Er worden verkeersmaatregelen aan de Reuchlinlaan genomen in verband met snelheidoverschrijdingen. Dit resulteert in een overschrijding budget verkeersveiligheid met Parkeren De Bachstraat is vorig jaar aangelegd. Het geld hiervoor is aangevraagd in de Perspectievennota van 2011, maar de dekking is niet volledig. De aanleg heeft gekost. De dekking bestaat uit een éénmalig bedrag van uit de wijkschouw en structureel van het ROC. Het restant dient te worden gedekt uit de algemene middelen.

22 1 e voortgangsrapportage 2013 Pagina 22 Tabel 1: Maatschappelijk effect- en resultaat indicatoren programma Mobiliteit Raadsperiode bron nulmeting norm * 1) Regionale auto ontsluiting ** 2014 Aantal motorvoertuigen per etmaal (werkdag): tellingen Grotebrugse Grintweg (Amsterdam- Rijnkanaal) N835 (A15 Laan van Westroijen) N834 (Schaarsdijkweg komgrens) Lingeweg (Inundatiekanaal) * Op basis van gemeentelijk verkeersmodel ** De overige cijfers van 2013 worden in het eerste kwartaal van 2014 verwacht (2009) (2009) (2010) (2010) = gegevens onbekend Raadsperiode bron nulmeting norm 2) Regionale OV ontsluiting Dekkingsgraad bushaltes (% woningen binnen 300 m 1 van een bushalte): Tiel centrum Tiel oost Tiel west Tiel noord Passewaaij Bergakker Zennewijnen Wadenoijen Kapel-Avezaath In- en uitstap cijfers trein aantal reizigers per etmaal (werkdag): Tiel Centraal (richting Utrecht) Tiel Centraal (richting Arnhem) Tiel Passewaaij (totaal) * Op basis van vervoersmodel Provincie Gelderland (2009) 5.900* 950 (2008) 1.650* = gegevens onbekend

23 1 e voortgangsrapportage 2013 Pagina 23 Raadsperiode bron nulmeting norm 3) Parkeervoorzieningen binnenstad ** Bezettingsgraden parkeervoorzieningen * Afdeling SB maimaal Burgemeester Hasselmanplein (34pp) ,4% 85% Het Taluud (279pp) 209 7,5% 85% Oude Haven (111pp) ,3% 85% De Waalkade (432pp) ,0% 85% Bleekveld (141pp) ,8% 85% Koninginnestraat (67pp) ,4% 85% = gegevens onbekend * Parkeergegevens in betaalde uren op de woensdag (representatief). De tellingen fluctueren per dag, donderdagavond en zaterdag veelal 'vol' (90% - 105%). De gegevens zijn zonder vergunninghouders, ontheffinghouders en kraskaarthouders. ** Fysieke tellingen gepland in najaar 2012 i.v.m. evaluatie schilparkeren. Raadsperiode bron nulmeting norm * 4) Goede lokale auto ontsluiting ** 2013*** 2014 Aantal motorvoertuigen per etmaal (werkdag) tellingen Lokstraat (Esdoornstraat - Westroijensestraat) (2009) Nieuwe Tielseweg (Waardenburglaan - Teisterbantlaan) (2010) Schaarsdijkweg (Dr. J.M. Den Uyllaan - Lingeweg) (2009) Rivierenlandlaan (Burg. Meslaan - Wilhelmina Druckerstraat) (2009) Laan van Westroijen (Predikbroedersweg - Gasthuislingelaan) (2009) = gegevens onbekend * Op basis van gemeentelijk verkeersmodel ** De cijfers van enkele locaties worden in de loop van 2013 alsnog verwacht. *** De cijfers van 2013 worden in het eerste kwartaal van 2013 verwacht.

24 1 e voortgangsrapportage 2013 Pagina 24 Raadsperiode bron nulmeting norm 5) Rol van de fiets Bezettingsgraden fietsparkeervoorziening (Oude Haven) Onderhoud fietsvoorzieningen onvoldoende ** (fietspaden en fietsstroken in %) (62%) m 2 (5,7 %) * (48%) *** ( %)*** () *** ( %)*** Afdeling SB Afdeling SB (CROW) (100%) m 2 (100%) = gegevens onbekend * Tot en met mei 2012 (de verwachting is dat de gegevens na mei 2013 aangeleverd zullen worden). ** Op basis van de CROW normeringen (minimaal niveau). *** Gegevens van inventarisatie over het jaar 2012 dan wel 2013 worden in het laatste kwartaal van 2013 verwacht.

25 1 e voortgangsrapportage 2013 Pagina 25 Programma 5 Ruimtelijke ontwikkeling Ruimtelijke ordening / wonen / woonwagenzaken / gemeentelijke eigendommen / grondeploitatie / monumenten Welke beleidsontwikkelingen zijn er? Bestemmingsplanherziening Over de voortgang van de integrale herziening van alle Tielse bestemmingsplannen wordt jaarlijks gerapporteerd. Met uitzondering van de Kanaalzone, Tiel Oost en Tiel Zuid is in juni 2013 het gehele gemeentelijk grondgebied afgedekt met actuele bestemmingsplannen. In de genoemde gebieden kunnen geen leges in het kader van de omgevingsvergunning worden geheven zolang de bestemmingsplannen niet zijn geactualiseerd. Wat doen we in 2013? De ruimtelijke ontwikkeling en inrichting verder vormgeven Er is een overeenkomst bereikt met de kleindierenfokvereniging (TKV) over verhuizing vanuit de Vogelbuurt naar de Bulkweg. De vereniging zal de voormalige kerk verlaten. Het college heeft besloten tot het realiseren van het waterplein in de Vogelbuurt. Het bestemmingsplan Tiel West is onherroepelijk.

26 1 e voortgangsrapportage 2013 Pagina 26

27 1 e voortgangsrapportage 2013 Pagina 27 Programma 6 Openbare ruimte Groen / verhardingen / civiele kunstwerken / straatreiniging / verlichting / watergangen / rioleringen / begraven / wijkbeheer Wat doen we in 2013? Het op niveau houden en/of brengen van het openbaar groen Uit een ambtelijke inventarisatie is gebleken dat samenwerking met andere gemeenten in de regio voor beheer van begraafplaatsen geen meerwaarde oplevert. Het op niveau houden en/of brengen van het onderhoud van wegen Voor de herinrichting van de Hucht en de aanpak van de keerwand van de gracht, is minder budget nodig dan verwacht. Een aantal maatregelen waar rekening mee gehouden was, heeft niet hoeven plaatsvinden (onder andere in het kader van de veiligheid rond mogelijke eplosieven, etc.). De werkzaamheden zijn voorspoedig gelopen. Hierdoor is er van het oorspronkelijke budget van ruim 2 miljoen nog bijna over. Voor de aanleg van het laatste deel, de St. Walburgbuitensingel en het inrichten van de kop van de gracht (is afhankelijk van de uitkomst van de Westluidense Poort) wordt verwacht dat nog ca is. De resterende vloeit terug naar de algemene middelen. Voor het project Beethovenstraat/Händelstraat (rioolwerkzaamheden) was gereserveerd. De Händelstraat is nog niet uitgevoerd. De verwachting is dat het totale project met ca overschreden wordt. Dit is het gevolg van het aanbrengen van een groenvoorziening bij de etra parkeerplaatsen en de parkeervoorzieningen Bachstraat. Daarnaast moeten voor de Händelstraat diverse etra onderzoeken worden gedaan als gevolg van een onverwachte grondwaterproblematiek. De hoogte is nog niet bekend. De voorziening groen is omgezet naar een reserve vanwege het ontbreken van een recent beheerplan. In de voorziening zat het onderhoudsgeld dat in 2011 en 2012 niet in zijn geheel is uitgegeven omdat sommige projecten meer dan één jaar duren. Voor groen is uit de reserve nodig om de plannen van 2011 en 2012 af te ronden: Siependaallaan / Kennedylaan / Rivierenlandlaan (2012; financiële afrekening) Laan van Westroijen (2012; financiële afrekening) Afronden diverse werkzaamheden Konijnenwal Kijkuit/J.D. van Leeuwenstraat Hoveniersweg/Bakkerstraat Bloemenbuurt 500 Vuadabos Vervanging bomen algemeen

28 1 e voortgangsrapportage 2013 Pagina 28 De voorziening wegen is omgezet naar een reserve vanwege het ontbreken van een recent beheerplan. In de voorziening zat het onderhoudsgeld dat in 2011 en 2012 niet in zijn geheel is uitgegeven omdat sommige projecten meer dan één jaar duren. Voor wegen is uit de reserve nodig om de plannen van 2011 en 2012 af te ronden: Maurikstraat Waalbandijk (2012; financiële afrekening) Varkensmarkt Burg. Meslaan Händelstraat Konijnenwal Kijkuit/J.D. van Leeuwenstraat Hoveniersweg/Bakkerstraat Bloemenbuurt Wij stellen voor om de genoemde bedragen uit de reserves 'Groen' en 'Wegen' beschikbaar te stellen. Het op niveau houden en/of brengen van het rioleringsstelsel/het oppervlaktewater De vervanging van het inlaatgemaal in de haven van Tiel ligt volgens het Waterschap nog steeds op schema en is medio 2013 klaar. De huurkosten van het tijdelijke gemaal is ca en worden opgevangen binnen de voorziening riolering. Het deel van de werkzaamheden om het Inundatiekanaal te benutten voor waterberging dat betrekking heeft op de Teisterbantlaan tussen de Wadenoijenlaan en de Nieuwe Tielseweg wordt in de planning gekoppeld aan de werkzaamheden voor de verplaatsing van EmTé naar het terrein van Westlede in 2015.

29 1 e voortgangsrapportage 2013 Pagina 29 Programma 7 Onderwijs Onderwijs huisvesting / financieel toezicht / gemeenschappelijke lasten onderwijs / lokaal stimuleringsbeleid / Plantage Welke beleidsontwikkelingen zijn er? Versterking concurrentiepositie voortgezet onderwijs In samenwerking met het Lingecollege en ROC Rivor wordt een plan van aanpak geschreven, waarin de maatregelen uit het advies van de KPC-groep om de concurrentiepositie te versterken, verder worden uitgewerkt. Passend Onderwijs Het proces van overleg tussen de gemeentes die vallen binnen de regio-indeling Passend Onderwijs en de Samenwerkingsverbanden PO en VO en het Reformatorische Samenwerkingsverband is in gang gezet. De commissie samenleving wordt geïnformeerd over de stand van zaken met betrekking tot Passend Onderwijs. Kultuurkonnekt De provincie stopt per 2014 de subsidie voor het coördinatiepunt cultuureducatie Kultuurkonnekt. Met het vaststellen van het convenant met de Plantage voor 2013 t/m 2016 heeft de gemeente besloten om Kultuurkonnekt te continueren in afgeslankte vorm. Tenminste de scholen in Tiel kunnen hierdoor gebruik blijven maken van de volgende diensten van het coördinatiepunt: coördinatie en verspreiding cultuureducatief aanbod, informatie en onderhouden netwerk tussen culturele instellingen, ICC-ers en scholen. Ieder kind een instrument Het succesvolle project 'Ieder Kind een instrument' voor de groepen 4, 5 en 6 wordt gecontinueerd op 6 basisscholen in Tiel. Hiervoor zijn afspraken gemaakt tussen gemeente en Plantage in het convenant 2013 t/m Mede dankzij een subsidie van het Fonds voor Cultuurparticipatie vindt in 2013 een doorontwikkeling plaats van dit project. Wat doen we in 2013? Onderwijsstimulering De programmacoördinatie VSV-aanpak om schooluitval tegen te gaan is met ingang van 1 mei belegd bij het RMC. Onderwijshuisvesting Samen met de besturen van de primair onderwijsorganisaties in Tiel is onderzocht wat er nog nodig is om te voldoen aan de nieuwe onderwijskundige inzichten/eigentijdse eisen van het onderwijs ('verrijking'). Voor de realisatie daarvan is aangemeld voor de Perspectievennota. De basis voor de update van het Integraal huisvestingsplan Onderwijsaccommodaties Tiel is klaar. Volgende stap is het verwerken van de effecten van het teruglopend leerlingenaantal in het nieuwe plan. Naar verwachting is dat in september gereed.

30 1 e voortgangsrapportage 2013 Pagina 30 Cultuureducatie Sinds februari 2013 is een nieuwe erfgoedcoach werkzaam in het Regionaal Archief en het Streekmuseum. Deze erfgoedcoach verzorgt lessen over cultureel erfgoed in Tielse basisscholen. Mede dankzij een subsidie van het Fonds voor Cultuurparticipatie wordt het Tielse erfgoedprogramma Reizen in de Tijd in 2013 vernieuwd. Er komt een doorlopende digitale leerlijn waarbij erfgoed als vast onderdeel van de lessen op de basisschool wordt aangeboden.

31 1 e voortgangsrapportage 2013 Pagina 31 Programma 8 Maatschappelijke voorzieningen Maatschappelijke ondersteuning / prestatievelden Wmo / verstrekkingen Wmo / ouderen en gehandicapten / allochtonen / jeugd / sociaal cultureel werk / lokaal gezondheidsbeleid / OGGZ en maatschappelijke opvang / sport / spelen / cultuurbeleid / bibliotheek / museum / schouwburg Agnietenhof / stads- en regionaal archief / evenementen en volksfeesten Nieuwe ontwikkelingen Hulp bij het Huishouden Per 1 januari 2013 zijn voor de inkoop van het product Hulp bij het Huishouden nieuwe contracten met aanbieders van dit product aangegaan. Contracten zijn gesloten met 14 aanbieders. Voor belanghebbenden heeft dit géén wijzigingen met zich gebracht behoudens uitbreiding van de keuze voor een aanbieder van 8 naar 14 aanbieders. De financiële effecten van de aanbesteding blijven beneden de raming. Aanpassing van het budget dient plaats te vinden wegens geraamde afname van in te kopen producturen en de werkelijke effecten van de aanbesteding. Individuele vervoersvoorzieningen Het aantal verstrekte vervoersvoorzieningen is toegenomen. De kosten van inkoop zijn daardoor gestegen. Overleg met de hulpmiddelen leverancier vindt plaats over de terugdringing van deze kostenstijging. Ingezet wordt op de ontwikkeling en opzet van systemen gericht op deelgebruik van scootmobielen en (algemene) rolstoelen. Regiotaivervoer Vanaf 1 januari 2013 wordt het regiotaivervoer in opdracht van provincie Gelderland uitgevoerd door een nieuw callcenter en een nieuwe vervoerder. Een prognose op basis van het aantal gereisde zones in het eerste kwartaal 2013 wijst er op dat het zonegebruik in 2013, aanzienlijk zal afnemen. Dat geldt voor heel Rivierenland. Opstartproblemen met als gevolg veel klachten, die afgehandeld worden door de vervoerder en callcenter in overleg met de provincie, en het lang aanhoudende winterweer en de terugdringing van het AWBZ vervoer zijn daar oorzaak van. Het systeem Regiotaivervoer is niet bedoeld voor AWBZ vervoer. De ontwikkeling van het zonegebruik baart de vervoerder, vanuit de verwachte eploitatiecijfers, ook zorgen. Overleg tussen provincie en vervoerder vindt plaats. In het kader van de samenwerkingsovereenkomst tussen provincie en gemeente Tiel vindt ook overleg tussen provincie en de gemeente plaats. Wat doen we in 2013? Wet maatschappelijke ondersteuning In januari is de Wmo-visie vastgesteld, in maart is op een beeldvormingsavond gesproken over de afbakening en het dienstverleningsconcept. Vóór de zomer van 2013 wordt u het Wmo beleidskader aangeboden. Wij voorzien dat de uitvoering daarvan meer middelen zal vragen dan nu beschikbaar zijn. Wij komen hier in de 2 e voortgangsrapportage op terug.

32 1 e voortgangsrapportage 2013 Pagina 32 Beleidsterrein 1: Sociale samenhang en leefbaarheid Gemeente Tiel en ontwikkelaar Septième hebben in 2012 een huurovereenkomst gesloten voor de huur van een aantal ruimten in het nog te bouwen Multi Functioneel Centrum. De start van de bouw (voorzien op 1 april 2013) is vertraagd doordat de ontwikkelaar de financiering voor de bouw nog niet geheel rond heeft. Gemeente en ontwikkelaar zijn met elkaar in overleg over het vervolgproces, waarbij de gemeente de mogelijkheid onderzoekt voor het realiseren van een alternatief scenario (de realisatie van een gymzaal en wijkcentrum op andere losse locaties). Beleidsterrein 7 en 8: Maatschappelijke opvang / Geestelijke gezondheidszorg In de 2 e tranche van GSO IV zijn middelen aangevraagd om in het kader van de realisatie onderste trede woonladder enkele woonunits te realiseren in samenwerking met de ketenpartners. Provinciale Staten besluiten hierover in juni (zie ook paragraaf H). Gezondheid In de recent besproken notitie over de afbakening van het WMO beleidskader heeft gezondheid een aparte positie gekregen. Na de vaststelling van het beleidskader voor de zomer wordt in de uitvoering verder aandacht besteed aan het lokale gezondheidsbeleid. Vitale en aantrekkelijke stad Vanwege andere noodzakelijke prioriteiten (onder andere WLP, convenant Plantage 2013 t/m 2016 en convenant Agnietenhof 2013 t/m 2016), komt de nieuwe cultuurnota later dan in de programmabegroting 2013 was voorzien. Het transferium tijdens Appelpop/Corso blijft op zaterdag gehandhaafd, de bezuinigingsdoelstelling is op een andere manier gerealiseerd. Het is ons gelukt om een reëel sluitende begroting op te stellen voor het Corsoweekend die past binnen de budgettaire kaders.

Vergaderstukken Commissie Beleidscyclus 06 juni 2013

Vergaderstukken Commissie Beleidscyclus 06 juni 2013 Vergaderstukken Commissie Beleidscyclus 06 juni 2013 Orgaan: Commissie Beleidscyclus Datum: donderdag 6 juni 2013 Aanvang: 19:30 uur Locatie: De raadszaal van het stadhuis, Ambtmanstraat 13 te Tiel Concept

Nadere informatie

Vergaderstukken Commissie Beleidscyclus 06 juni 2013

Vergaderstukken Commissie Beleidscyclus 06 juni 2013 Vergaderstukken Commissie Beleidscyclus 06 juni 2013 Orgaan: Commissie Beleidscyclus Datum: donderdag 6 juni 2013 Aanvang: 19:30 uur Locatie: De raadszaal van het stadhuis, Ambtmanstraat 13 te Tiel Concept

Nadere informatie

Raadsvoorstel agendapunt

Raadsvoorstel agendapunt Raadsvoorstel agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer : 489473 Datum : 10 oktober 2017 Programma : Alle Blad : 1 van 6 Commissie : Bestuur Portefeuillehouder: mr. P.J.M. van Domburg

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Minimabeleidsplan Portefeuillehouder: H.G.Jumelet

Raadsvoorstel. Minimabeleidsplan Portefeuillehouder: H.G.Jumelet svoorstel Onderwerp: Minimabeleidsplan 2013-2014 Portefeuillehouder: H.G.Jumelet Participatie Kwaliteit Werk & Participatie A. Kiewiet, telefoon ((0591)68 56 21) Aan de gemeenteraad Voorgesteld besluit

Nadere informatie

Doorkiesnummer : (0495) 575 521 Agendapunt: 8 ONDERWERP

Doorkiesnummer : (0495) 575 521 Agendapunt: 8 ONDERWERP Wijnen, Peter FIN S3 RAD: RAD131106 2013-11-06T00:00:00+01:00 BW: BW131001 voorstel gemeenteraad Vergadering van de gemeenteraad van 6 november 2013 Portefeuillehouder : J.M. Cardinaal Behandelend ambtenaar

Nadere informatie

Regionale samenwerking DOELTREFFEND EN DOELMATIG BELEID EN UITVOERING VAN DE WET WERK & BIJSTAND, WMO EN MINIMAREGELINGEN NU EN IN DE TOEKOMST

Regionale samenwerking DOELTREFFEND EN DOELMATIG BELEID EN UITVOERING VAN DE WET WERK & BIJSTAND, WMO EN MINIMAREGELINGEN NU EN IN DE TOEKOMST Regionale samenwerking DOELTREFFEND EN DOELMATIG BELEID EN UITVOERING VAN DE WET WERK & BIJSTAND, WMO EN MINIMAREGELINGEN NU EN IN DE TOEKOMST De agenda voor vanavond Doel: informeren over contract Neerijnen-Tiel

Nadere informatie

Nota aan burgemeester en wethouders

Nota aan burgemeester en wethouders Nota aan burgemeester en wethouders Vergadering: 08-01-2013 Portefeuillehouder: mw. M. Hamberg Onderwerp Wetswijzigingen kinderopvang 2013, vaststellen hoogte compensatie ouderbijdrage Samenvatting De

Nadere informatie

GESPREKSNOTITIE VOORJAARSGESPREK 23 JUNI 2017 VS

GESPREKSNOTITIE VOORJAARSGESPREK 23 JUNI 2017 VS GESPREKSNOTITIE VOORJAARSGESPREK 23 JUNI 2017 VS 20170512 1. INLEIDING In 2016 hebben we met u en met de samenleving intensief gesproken over de toekomst van Zutphen. Gezamenlijk hebben we vastgesteld

Nadere informatie

Wat zijn de argumenten? De financiële rechtmatigheid is een belangrijk criterium bij de beoordeling van de jaarrekening door de accountant.

Wat zijn de argumenten? De financiële rechtmatigheid is een belangrijk criterium bij de beoordeling van de jaarrekening door de accountant. Raadsvoorstel Registratienummer: CONCEPT Onderwerp: 2e Managementrapportage 2017 Portefeuillehouder: wethouder W.A.R. Visser Te nemen besluit: - De begroting 2017 te wijzigen volgens de in de 2e managementrapportage

Nadere informatie

GEMEENTE SCHERPENZEEL. Raadsvoorstel

GEMEENTE SCHERPENZEEL. Raadsvoorstel GEMEENTE SCHERPENZEEL Raadsvoorstel Datum voorstel : 18 augustus 2015 Raadsvergadering : 29 september 2015 Agendapunt : Bijlage(n) : 8 Kenmerk : Portefeuille : wethouder H.J.C. Vreeswijk Behandeld door:

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Aanbieding 3. Programma 1. Burger en Bestuur 4. Programma 2. Openbare orde en Veiligheid 5. Programma 6. Sport recreatie en landschap 6

Inhoudsopgave. Aanbieding 3. Programma 1. Burger en Bestuur 4. Programma 2. Openbare orde en Veiligheid 5. Programma 6. Sport recreatie en landschap 6 Inhoudsopgave Aanbieding 3 Programma 1. Burger en Bestuur 4 Programma 2. Openbare orde en Veiligheid 5 Programma 6. Sport recreatie en landschap 6 Programma 7. Maatschappelijke ondersteuning 7 Programma

Nadere informatie

Raadsnota. Aan de gemeenteraad,

Raadsnota. Aan de gemeenteraad, Raadsnota Raadsvergadering d.d.: 15 december 2008 Agenda nr: Onderwerp: Het beleid in het kader van sociaal medische indicatie in relatie tot de Wet kinderopvang. Aan de gemeenteraad, 1. Doel, Samenvatting

Nadere informatie

onderwerp Ongewijzigd voortzetten voucher hulp bij het huishouden 2018 en 2019

onderwerp Ongewijzigd voortzetten voucher hulp bij het huishouden 2018 en 2019 gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W onderwerp Ongewijzigd voortzetten voucher hulp bij het huishouden 2018 en 2019 Portefeuillehouder dr. Tom Hom Collegevergadering 25 juli 2017 inlichtingen F. Nederstigt

Nadere informatie

Meerjarenperspectief bestaand beleid per programma:

Meerjarenperspectief bestaand beleid per programma: Meerjarenperspectief bestaand beleid per programma: 1 Bestuur 1 Pensioen wethouders Voorstel College overgenomen 4 Veiligheid 2 Brandweer Voorstel College overgenomen 5 Werkgelegenheid en 3 Parkmanagement

Nadere informatie

Begrotingswijziging Avres 2016

Begrotingswijziging Avres 2016 Begrotingswijziging Avres 1 Voorwoord: Inleiding: Bijgaand treft u de swijziging over aan van de Gemeenschappelijke Regeling Avres. Overeenkomstig de bepalingen in de Wet gemeenschappelijke regelingen

Nadere informatie

Participatiewet / Wsw. Raadsinformatieavond - 3 juli 2013

Participatiewet / Wsw. Raadsinformatieavond - 3 juli 2013 Participatiewet / Wsw Raadsinformatieavond - 3 juli 2013 Bespreekpunten Wat is de huidige situatie in Wwb en Wsw? Wat zijn de belangrijkste contouren van de Participatiewet? Welke effecten heeft de Participatiewet

Nadere informatie

2. Globale analyse 2015

2. Globale analyse 2015 2. Globale analyse 2015 2.1. Tekort 2015 We zien dat de economie aantrekt. Dat zien we ook terug in Enschede. We nemen groei en dynamiek waar van bedrijven op de toplocaties (met name Kennispark en de

Nadere informatie

Bijlage 1. Evaluatie Tegemoetkoming Chronisch zieken en Gehandicapten. Inleiding

Bijlage 1. Evaluatie Tegemoetkoming Chronisch zieken en Gehandicapten. Inleiding Bijlage 1 Evaluatie Tegemoetkoming Chronisch zieken en Gehandicapten Inleiding Sinds 2014 zijn gemeenten verantwoordelijk voor het verstrekken van een compensatie aan chronisch zieken en gehandicapten

Nadere informatie

: 14 april 2014 : 12 mei : dhr. G.H.J. Weierink : Onderwerp: Synchronisatieproces Planning- & controlcyclus Montfoort en IJsselstein

: 14 april 2014 : 12 mei : dhr. G.H.J. Weierink : Onderwerp: Synchronisatieproces Planning- & controlcyclus Montfoort en IJsselstein RAADSVOORSTEL ter besluitvorming in de raad Datum Forum vergadering Datum Raadsvergadering Portefeuillehouder Verantwoordelijk MT-lid : 14 april 2014 : 12 mei 2014 : dhr. G.H.J. Weierink : Zaaknummer :

Nadere informatie

OplegvelRaadsvoorstel inzake de financiele verwerking van de Wet maatschappelijke ondersteuning

OplegvelRaadsvoorstel inzake de financiele verwerking van de Wet maatschappelijke ondersteuning gemeente Eindhoven Dienst Maatschappelijke Onnvikkeling Raadsnummer 07. R205$. OOI Inboeknummer opbstoosbb Beslisdatum BSP B april 2007 Dossiernummer yrq.qs6 OplegvelRaadsvoorstel inzake de financiele

Nadere informatie

Ontwikkelprogramma armoede gemeente Leeuwarden 2014

Ontwikkelprogramma armoede gemeente Leeuwarden 2014 Ontwikkelprogramma armoede gemeente Leeuwarden 2014 Inleiding Uit onze gemeentelijke armoedemonitor 1 blijkt dat Leeuwarden een stad is met een relatief groot armoedeprobleem. Een probleem dat nog steeds

Nadere informatie

Registratienummer: GF Datum: 12 november 2010 Agendapunt: 7

Registratienummer: GF Datum: 12 november 2010 Agendapunt: 7 Aan de gemeenteraad Registratienummer: GF10.20105 Datum: 12 november 2010 Agendapunt: 7 Portefeuillehouder: L. Buwalda Behandelend ambtenaar: Wike Swart Onderwerp: Kostenbeheersing open einde regelingen

Nadere informatie

Blijkens hoofdelijke stemming is onderstaand besluit met 17 stemmen voor en 8 stemmen tegen genomen:

Blijkens hoofdelijke stemming is onderstaand besluit met 17 stemmen voor en 8 stemmen tegen genomen: INFORMATIEF OVERZICHT VAN DE BESLUITVORMING IN DE RAADSVERGADERING D.D. 29 juni 2016 Overzichtnr.: 06 Doel: het via Internet (gemeentelijke website) geven van informatie over het feitelijke verloop van

Nadere informatie

BESLUITNOTA. Sluitende aanpak jongeren naar startkwalificatie en werk. Regio Hoogezand-Sappemeer, Haren en Slochteren

BESLUITNOTA. Sluitende aanpak jongeren naar startkwalificatie en werk. Regio Hoogezand-Sappemeer, Haren en Slochteren BESLUITNOTA Sluitende aanpak jongeren naar startkwalificatie en werk Regio Hoogezand-Sappemeer, Haren en Slochteren Aan : Bestuurlijk overleg: gemeenten Hoogezand-Sappemeer, Haren en Slochteren provincie

Nadere informatie

Gemeente Tiel. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 14 mei 2019 om 9.00 uur

Gemeente Tiel. Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 14 mei 2019 om 9.00 uur Gemeente Tiel Besluitenlijst van de vergadering van burgemeester en wethouders d.d. dinsdag 14 mei 2019 om 9.00 uur Onderwerpen voorzien van een ster krijgen uitstel van publicatie met 1 week. nr. voorstel

Nadere informatie

Rekenkamercommissie Oostzaan

Rekenkamercommissie Oostzaan Rekenkamercommissie Oostzaan Jaarplan 2015 Missie Rekenkamercommissie De rekenkamer heeft de ambitie om door middel van haar onderzoeken een positieve bijdrage te leveren aan de kwaliteit van het bestuur

Nadere informatie

Commissie Beleidscyclus College van B&W Aanpak achterblijvende overhead

Commissie Beleidscyclus College van B&W Aanpak achterblijvende overhead Informatienota Aan: Commissie Beleidscyclus Van: College van B&W Onderwerp: Aanpak achterblijvende overhead Portefeuillehouder Wethouder L. Verspuij Datum collegebesluit 14 oktober 2014 Geheimhouding:

Nadere informatie

Raadsvoordracht. Onderwerp: Jaarrekening 2016

Raadsvoordracht. Onderwerp: Jaarrekening 2016 Raadsvoordracht Onderwerp: Jaarrekening 2016 Datum: 9 juni 2017 Steller: K. Deutekom Portefeuillehouder: A.J.M. Scholten Gevraagde beslissing 1. De jaarrekening 2016 vaststellen; 2. Het rekeningresultaat

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL Onderwerp: Zienswijze tweede begrotingswijziging 2017 Orionis Walcheren

RAADSVOORSTEL Onderwerp: Zienswijze tweede begrotingswijziging 2017 Orionis Walcheren RAADSVOORSTEL Onderwerp: Zienswijze tweede begrotingswijziging 2017 Orionis Walcheren Voorstel Raad te besluiten: 1. de raad voor te stellen als zienswijze aan het Algemeen Bestuur van Orionis Walcheren

Nadere informatie

1. Mutaties Themabegroting 2017

1. Mutaties Themabegroting 2017 1. Mutaties Themabegroting 2017 Totaal per thema Mutaties Omschrijving thema Bedrag afwijking 1 Financiën en Bedrijfsvoering 17.200 2 Sociaal Domein 0 3 Onderwijs en Sport (accommodaties) -92.000 4 Eigen

Nadere informatie

Agendapunt. Op grond van artikel 192 van de gemeentewet is de raad het bevoegd orgaan om de begroting tussentijds te wijzigen.

Agendapunt. Op grond van artikel 192 van de gemeentewet is de raad het bevoegd orgaan om de begroting tussentijds te wijzigen. RAADSVOORSTEL Agendapunt Raad 27 oktober 2016 Afdeling Middelen Voorstel nummer 2016.00077 Datum 27 september 2016 Onderwerp Tweede bestuursrapportage 2016 Programma Alle begrotingsprogramma's Inlichtingen

Nadere informatie

Raadsinformatiebrief. Onderwerp Septembercirculaire 2014 algemene uitkering

Raadsinformatiebrief. Onderwerp Septembercirculaire 2014 algemene uitkering Raadsinformatiebrief Onderwerp Septembercirculaire 2014 algemene uitkering Inleiding/Aanleiding Gemeenten ontvangen jaarlijks een algemene uitkering uit het Gemeentefonds. Deze algemene uitkering is een

Nadere informatie

: invoering Participatiewet in Oost-Groningen

: invoering Participatiewet in Oost-Groningen Voor het kiezen van de datum voor de raadsvergadering --> Klik op het knopje ernaast om een raadsvergaderdatum te selecteren.onderstaande velden worden door tekstverwerking ingevuld!!!stuur DIT RAADSVOORSTEL

Nadere informatie

OXT.?W III III MUI MUI INI II 13.017609. Advies B&W. Beslissing. Bespreken. Burgemeester Gelok. Registratienummer

OXT.?W III III MUI MUI INI II 13.017609. Advies B&W. Beslissing. Bespreken. Burgemeester Gelok. Registratienummer Advies B&W B&W Registratienummer 2 2 OXT.?W Beslissing Burgemeester Gelok Raadsinformatiebijeenkomst 7 november 203 Secretaris Van den Berge Gemeenteraadsbijeenkomst n.v.t. Wethouder Schenk T Bespreken

Nadere informatie

Onderwijshuisvestingsbeleid gemeente Utrecht. Onderzoeksplan

Onderwijshuisvestingsbeleid gemeente Utrecht. Onderzoeksplan Onderwijshuisvestingsbeleid gemeente Utrecht Onderzoeksplan Rekenkamer Utrecht 16 februari 2009 1 Inleiding Vanuit de raadsfracties van het CDA en de VVD kwam in 2008 de suggestie aan de Rekenkamer om

Nadere informatie

a Tľz T; * b m M» * W. Hompe rvu Postregistratienr(s) Onderwerp: Regionaal Plan van aanpak Transitie Jeugdzorg Portefeuillehouder W.

a Tľz T; * b m M» * W. Hompe rvu Postregistratienr(s) Onderwerp: Regionaal Plan van aanpak Transitie Jeugdzorg Portefeuillehouder W. Gemeente Geldermalsen Onderwerp: Regionaal Plan van aanpak Transitie Jeugdzorg Voorstel beslispunten (1 t/m...) 1. In te stemmen met het Regionaal plan van aanpak Transitie Jeugdzorg 2. Het plan van aanpak

Nadere informatie

** documentnr.: zaaknr.:

** documentnr.: zaaknr.: ** documentnr.: zaaknr.: Raadsinformatiebrief Onderwerp : 4de rapportage 2014 Werk, Inkomen en Zorg Aard : Overige Portefeuillehouder : M.F.R.A. Jilisen/J.H.L.M. Nielen/R.G. Poel Datum college : 14 maart

Nadere informatie

Afdeling kwartaal 1

Afdeling kwartaal 1 1 6. 0 0 0 3 0 3 0 Afdeling 1 Gebundelde uitkering (BUIG) Onderstaand overzicht geeft inzage in de ontwikkeling van het budget gebundelde uitkering (BUIG) gedurende het jaar Uit het budget BUIG wordt algemene

Nadere informatie

Kaderstellen (Beleids)uitvoering Controleren. Gemeente Raad College Raad. Algemeen bestuur Dagelijks bestuur

Kaderstellen (Beleids)uitvoering Controleren. Gemeente Raad College Raad. Algemeen bestuur Dagelijks bestuur Algemeen Onderwerp Regionale beleidsnotitie bij beleidsplan Bescherming en Opvang Vertrouwelijk Nee Contactpersoon Dhr. J. van Slooten Eenheid Sturing E-mail sociaaldomein@regiogv.nl Kenmerk 17.0002772

Nadere informatie

onderwerp Wijzigen convenant met Centraal orgaan opvang asielzoekers en Immigratie- en Naturalisatiedienst BRP-straat Justitieel Complex Schiphol

onderwerp Wijzigen convenant met Centraal orgaan opvang asielzoekers en Immigratie- en Naturalisatiedienst BRP-straat Justitieel Complex Schiphol Nota van B&W onderwerp Wijzigen convenant met Centraal orgaan opvang asielzoekers en Immigratie- en Naturalisatiedienst BRP-straat Justitieel Complex Schiphol Portefeuilehouders drs. Theo Weterings, Marjolein

Nadere informatie

- Evaluatierapport - Uitvoeringsplan Mobiliteit Tiel. Waar mensen goed en veilig verkeren

- Evaluatierapport - Uitvoeringsplan Mobiliteit Tiel. Waar mensen goed en veilig verkeren - Evaluatierapport - Uitvoeringsplan Mobiliteit Tiel Waar mensen goed en veilig verkeren Wat ging vooraf? Het Uitvoeringsplan Mobiliteit Tiel 2013 2016, met een praktische uitvoerbaarheid tot eind 2018

Nadere informatie

Werkgroep Begroten en Verantwoorden. Programma 1 Leefbaarheid en Veiligheid

Werkgroep Begroten en Verantwoorden. Programma 1 Leefbaarheid en Veiligheid Werkgroep Begroten en Verantwoorden Programma 1 Leefbaarheid en Veiligheid Jaarrekening 2016 Waarom doen we dit? 1. Verbeteren informatie- en controlepositie, 2. Samen in plaats van ieder voor zich, 3.

Nadere informatie

Hellendoorn. Aan de raad. Noord. Punt 5 : Financiën Stationsomgeving LjCMlCClIlC

Hellendoorn. Aan de raad. Noord. Punt 5 : Financiën Stationsomgeving LjCMlCClIlC Punt 5 : Financiën Stationsomgeving LjCMlCClIlC Noord Hellendoorn Aan de raad Samenvatting: In september 2012 dient het NS-station verplaatst te zijn naar het centrum van Nijverdal. De stationsomgeving

Nadere informatie

Doelenboom Veiligheid

Doelenboom Veiligheid Programmabegroting 214 Pagina 23 Doelenboom Veiligheid Tiel wil een veilige gemeente zijn waar het goed wonen, werken en recreëren is Wat willen we bereiken? Wat gaan we daar de komende jaren voor doen?

Nadere informatie

agendanummer afdeling Simpelveld VI- onderwerp Kadernotitie Integraal Veiligheidsbeleid Gemeente Simpelveld

agendanummer afdeling Simpelveld VI- onderwerp Kadernotitie Integraal Veiligheidsbeleid Gemeente Simpelveld Aan de raad agendanummer afdeling Simpelveld VI- onderwerp Kadernotitie Integraal Veiligheidsbeleid Gemeente Simpelveld 2012-2015 Inleiding De huidige nota integrale veiligheid gemeente Simpelveld is toe

Nadere informatie

Voorbeeld Startnotitie Behorend bij Kernbeleid Veiligheid 3.0 d.d. september 2010

Voorbeeld Startnotitie Behorend bij Kernbeleid Veiligheid 3.0 d.d. september 2010 Voorbeeld Startnotitie Behorend bij Kernbeleid Veiligheid 3.0 d.d. september 2010 Ter toelichting: Deze startnotitie vormde het statschot voor integraal veiligheidsbeleid voor de periode 2011-2014 1 Startnotitie

Nadere informatie

Raadsvergadering 6 / 8 november november 2012 AMENDEMENTEN AANVAARD VERWORPEN INGETROKKEN

Raadsvergadering 6 / 8 november november 2012 AMENDEMENTEN AANVAARD VERWORPEN INGETROKKEN Raadsvergadering 6 / 8 november 2012 13 november 2012 AMENDEMENTEN AANVAARD 1 ste Onderwerp indiener A120098/1 PvdA Begroot budget inhuur externen A120098/2 PvdA Budget Rekenkamercommissie A120098/5 D66

Nadere informatie

Voortgangsrapportage 2015-I en Sleutelrapportage januari - maart De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN

Voortgangsrapportage 2015-I en Sleutelrapportage januari - maart De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN Voortgangsrapportage 2015-I en Sleutelrapportage januari - maart 2015 P. Scholtens De leden van de raad van de gemeente Groningen te GRONINGEN (050) 367 52 459116 2 5712360 - Geachte heer, mevrouw, Met

Nadere informatie

Aan de raad AGENDAPUNT 3. Doetinchem, 10 december 2008. Beleidsplan Re-integratiebeleid 2009-2011

Aan de raad AGENDAPUNT 3. Doetinchem, 10 december 2008. Beleidsplan Re-integratiebeleid 2009-2011 Aan de raad AGENDAPUNT 3 Beleidsplan Re-integratiebeleid 2009-2011 Voorstel: 1. De kaders uit het beleidsplan 'Werken werkt!' vaststellen, zijnde: a. als doelstellingen: - het bevorderen van de mogelijkheden

Nadere informatie

Samen met onze inwoners willen we bereiken dat Tiel een aantrekkelijke woon-, winkel- en werkstad is, waar burgers zich prettig en veilig voelen

Samen met onze inwoners willen we bereiken dat Tiel een aantrekkelijke woon-, winkel- en werkstad is, waar burgers zich prettig en veilig voelen Doelenboom Veiligheid* Samen met onze inwoners willen we bereiken dat Tiel een aantrekkelijke woon-, winkel- en werkstad is, waar burgers zich prettig en veilig voelen Wat willen we bereiken? 1. Terugdringen

Nadere informatie

Algemeen beeld. Beleid Memo bij de 3 e kwartaal rapportage Wmo Onderwerp: Toelichting op de cijfers 3e kwartaal 2013

Algemeen beeld. Beleid Memo bij de 3 e kwartaal rapportage Wmo Onderwerp: Toelichting op de cijfers 3e kwartaal 2013 Memo bij de 3 e kwartaal rapportage Wmo Onderwerp: Toelichting op de cijfers 3e kwartaal Algemeen beeld Ontvlechting samenwerkingsverband Wmo De ontvlechting van de samenwerking loopt op schema. De overdracht

Nadere informatie

Sis. 7 n. B&W-nota. gemeente Winterswijk. nr(s) geregistreerde stuk(ken): blad: 1/6 datum nota:

Sis. 7 n. B&W-nota. gemeente Winterswijk. nr(s) geregistreerde stuk(ken): blad: 1/6 datum nota: Sis nr(s) geregistreerde stuk(ken): 40245 blad: 1/6 datum nota: 19-06-2015 programma: 4. Ruimt. ontw. in de kern, verkeer en vervoer werkdoel: 719 - Bedrijventerrein Arrisveld bestemmingsplan onderwerp:

Nadere informatie

december Totaal behandeld

december Totaal behandeld Schuldhulpverlening In 2015 is besloten om met ingang van 2015 geen afzonderlijk jaarverslag over schuldhulpverlening op te stellen, maar de resultaten in een bijlage op te nemen bij de Marap. In 2015

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD

VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Datum Raadsvergadering: Bestuurlijk hoofdthema: Programma F Middelen en Economie BBVnummer: 134653 Raadsvoorstel: 134948 Portefeuillehouder: Bert Euser Onderwerp 2e Tussenrapportage

Nadere informatie

Begroting Bedragen x 1.000,00

Begroting Bedragen x 1.000,00 Begroting 2014 2014 2011 Huidig beleid uitgaven -47.546-51.187 Huidig beleid inkomsten 48.107 50.206 Mutaties reserves -1.657-506 Begrotingstekort huidig beleid -1.096-1.487 Nieuw beleid -443-1.712 Dekkingsvoorstel

Nadere informatie

VOORSTEL AAN DE RAAD. Uitvoeringsplan Wet Werk en Bijstand Volgnr Portefeuillehouder wethouder B. van Vessem

VOORSTEL AAN DE RAAD. Uitvoeringsplan Wet Werk en Bijstand Volgnr Portefeuillehouder wethouder B. van Vessem Onderwerp Uitvoeringsplan Wet Werk en Bijstand Volgnr. 2012-004 Portefeuillehouder wethouder B. van Vessem Ambtenaar Ad Huijsman Afdeling Loket Altena Datum voorstel 23 december 2011 Opiniërende raad 31

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp Decemberrapportage 2018 Nummer 2018/ Portefeuillehouder Snoek, M. Programma/beleidsveld 7.2 Algemene dekkingsmiddelen

Raadsstuk. Onderwerp Decemberrapportage 2018 Nummer 2018/ Portefeuillehouder Snoek, M. Programma/beleidsveld 7.2 Algemene dekkingsmiddelen Raadsstuk Onderwerp Decemberrapportage 2018 Nummer 2018/802709 Portefeuillehouder Snoek, M. Programma/beleidsveld 7.2 Algemene dekkingsmiddelen Afdeling Concerncontrol Auteur Geffen, M. van Telefoonnummer

Nadere informatie

Voortgangsrapportage Sociale Zaken

Voortgangsrapportage Sociale Zaken Voortgangsrapportage Sociale Zaken 2e e half 2013 gemeente Landsmeer [Geef tekst op] [Geef tekst op] [Geef tekst op] Afdeling Zorg en Welzijn April 2014 1. Inleiding Voor u ligt de voortgangsrapportage

Nadere informatie

Omschrijving

Omschrijving Bijlage Overzicht financiële gevolgen Omschrijving 2012 2013 2014 2015 2016 Programma 1 Ruimtelijke Ontwikkeling Vergunningen Volkshuisvesting -50.000 laat een totaal voordeel zien van voor 2012 zien van

Nadere informatie

Programmabegroting

Programmabegroting Programmabegroting 2016-2019 3.2 Zorg (Wmo) 20 Programmabegroting 2016-2019 3.2.1 Wat wil Gouda bereiken? De implementatie van de nieuwe taken en verantwoordelijkheden tengevolge van de decentralisaties

Nadere informatie

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 4-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 16 januari 2014

Besluitenlijst B&W Smallingerland - week 4-2014. Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp. 16 januari 2014 enlijst B&W Smallingerland - week 4-2014 Afd. Nr. Kenmerk Onderwerp 16 januari 2014 Ont. 1. 958914 Omgevingsvergunning verbouw showroom tot bedrijfswoning De Kolken 56 te Drachten Het college heeft op

Nadere informatie

Transitieplan. 12 september 2013

Transitieplan. 12 september 2013 Transitieplan 12 september 2013 Situatie Oost-Groningen Hoog aantal Wsw-ers (3,5 x landelijk gemiddelde) Hoog aantal Wajongeren (2 x landelijk gemiddelde) Arbeidsparticipatie is laag (61% ten opzichte

Nadere informatie

Aanleiding en probleemstelling

Aanleiding en probleemstelling No.: Portefeuillehouder: Wethouder Harmsen Afdeling: Welzijn en Onderwijs Behandelaar: C.H.A.M. Weterings De raad van de gemeente Tholen Tholen, 16 juni 2015 Onderwerp: voorstel om in te stemmen met de

Nadere informatie

Ito. i 46. B&W-nota. Égeneeaitte Winterswijk. nr(s) geregistreerde stuk(ken): blad: 1/5 datum nota: 16 maart 2016

Ito. i 46. B&W-nota. Égeneeaitte Winterswijk. nr(s) geregistreerde stuk(ken): blad: 1/5 datum nota: 16 maart 2016 Ito Égeneeaitte Winterswijk nr(s) geregistreerde stuk(ken): 110836 blad: 1/5 datum nota: 16 maart 2016 programma: 7. Arbeidsparticipatie en inkomensvoorziening werkdoel: 1011 - Bedrijfsvoering SDOA onderwerp:

Nadere informatie

Tweede Kamer der Staten-Generaal

Tweede Kamer der Staten-Generaal Tweede Kamer der Staten-Generaal 2 Vergaderjaar 2001 2002 28 000 VIII Vaststelling van de begroting van de uitgaven en de ontvangsten van het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen (VIII) voor

Nadere informatie

Vergaderstukken Raad 06 november 2013

Vergaderstukken Raad 06 november 2013 Vergaderstukken Raad 06 november 2013 Orgaan: Raad Datum: woensdag 6 november 2013 Aanvang: 14:00 uur Locatie: De raadszaal van het stadhuis, Ambtmanstraat 13 te Tiel. Concept agenda 1. 2. 3. 4. 5. 6.

Nadere informatie

Raadsbesluit Raadsvergadering: 28 mei 2014

Raadsbesluit Raadsvergadering: 28 mei 2014 ONDERWERP Beleidskadernota Participatiewet 2015 SAMENVATTING Op 20 februari 2014 is door de Tweede Kamer het wetsvoorstel Participatiewet aangenomen. Het voorstel ligt nu bij de Eerste Kamer en als deze

Nadere informatie

Quick scan re-integratiebeleid. Een oriënterend onderzoek door de rekenkamercommissie

Quick scan re-integratiebeleid. Een oriënterend onderzoek door de rekenkamercommissie Quick scan re-integratiebeleid Een oriënterend onderzoek door de rekenkamercommissie Doetinchem, 16 december 2011 1 1. Inleiding De gemeenteraad van Doetinchem heeft op 18 december 2008 het beleidsplan

Nadere informatie

Datum Agendapunt Documentnummer. 8 november 2016 R12S004/z

Datum Agendapunt Documentnummer. 8 november 2016 R12S004/z Datum Agendapunt Documentnummer 8 november R12S004/z160047580 Onderwerp 2e MARAP en 2e (meerjaren)begrotingswijziging Sociale Dienst Veluwerand (SDV) Raadsvoorstel Zeewolde Beoogd effect De Participatiewet

Nadere informatie

Jan Franx Jaarstukken 2017

Jan Franx Jaarstukken 2017 Raadsvoorstel Zaaknummer Portefeuillehouder Voorstel 800754 Jan Franx Jaarstukken 2017 Aan de raad, 1. Beslispunten 1. de Jaarstukken 2017 van de gemeente Gooise Meren met een positief resultaat van 4.856.000

Nadere informatie

Collegevoorstel. Onderwerp

Collegevoorstel. Onderwerp 15-1 Collegevoorstel Reg. nr.:1410093 Afdeling: Maatschappelijke Ontwikkeling Onderwerp Korting gemeentefonds onderwijshuisvesting. Samenvatting De motie Van Haersma Buma betekent voor Boxtel een vermindering

Nadere informatie

Eerste resultaten quick-wins terugdringen bijstandstekort

Eerste resultaten quick-wins terugdringen bijstandstekort Collegevoorstel Openbaar Onderwerp Eerste resultaten quick-wins terugdringen bijstandstekort Programma Inkomen & Armoedebestrijding BW-nummer Portefeuillehouder J. Zoetelief Samenvatting Tijdens de kamerronde

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp Beschikbaar stellen extra krediet voor uitbreiding Autoluwe binnenstad

Raadsstuk. Onderwerp Beschikbaar stellen extra krediet voor uitbreiding Autoluwe binnenstad Raadsstuk Onderwerp Beschikbaar stellen extra krediet voor uitbreiding Autoluwe binnenstad Nummer 2019/202111 Portefeuillehouder Snoek, M. Programma/beleidsveld 5.1 Openbare ruimte en mobiliteit Afdeling

Nadere informatie

Aan de Raad. Made, 20 mei 2008. Ontwerp begroting GROGZ 2009

Aan de Raad. Made, 20 mei 2008. Ontwerp begroting GROGZ 2009 Aan de Raad Made, 20 mei 2008 Raadsvergadering: 26 juni 2008 Nummer raadsnota: 19 Onderwerp: Ontwerp begroting GROGZ 2009 Portefeuillehouder: Bijlagen: Ter inzage: Drs. J. Krook Ambtelijke coördinatie:

Nadere informatie

Op grond van uw budgettaire bevoegdheid, bieden wij, ter vaststelling actualisatie van de begroting 2019 aan

Op grond van uw budgettaire bevoegdheid, bieden wij, ter vaststelling actualisatie van de begroting 2019 aan Raadsvoorstel Reg.nr. : 8923472 B&W verg. : 16 april 2019 Commissie : Alle Onderwerp: Actualisatie Begroting 2019 Cie_verg. : 20 t/m 23 mei 2019 Raadsverg. : 5 juni 2019 1) Status Op grond van uw budgettaire

Nadere informatie

Behandelend ambtenaar F. Tinselboer, 0595-750304 gemeente@winsum.nl (t.a.v. F. Tinselboer)

Behandelend ambtenaar F. Tinselboer, 0595-750304 gemeente@winsum.nl (t.a.v. F. Tinselboer) Vergadering : 16 mei 2006 Agendanummer: 7 Status: hamerstuk Behandelend ambtenaar F. Tinselboer, 0595-750304 E-mail: gemeente@winsum.nl (t.a.v. F. Tinselboer) Aan de gemeenteraad, Onderwerp: Aanvullend

Nadere informatie

Initiatiefvoorstel aan de Raad. Formulierenbrigade. Klik hier voor de reactie d.d. 21 november 2006 van het college van B&W

Initiatiefvoorstel aan de Raad. Formulierenbrigade. Klik hier voor de reactie d.d. 21 november 2006 van het college van B&W Klik hier voor de reactie d.d. 21 november 2006 van het college van B&W Initiatiefvoorstel aan de Raad Datum raadsvergadering 29 november 2006 Nummer voorstel: 215/2006 Onderwerp: Initiatiefvoorstel van

Nadere informatie

Besluit om: 1. het Uitvoeringsplan Mobiliteit van Regio Rivierenland vast te stellen.

Besluit om: 1. het Uitvoeringsplan Mobiliteit van Regio Rivierenland vast te stellen. Raadsvoorstel Agendapunt 7b Raadsvergadering 20 maart 2019 Portefeuillehouder M.J.J. Melissen Begrotingsprogramma 4 (mobiliteit) Onderwerp Uitvoeringsplan Mobiliteit Regio Rivierenland Besluit om: 1. het

Nadere informatie

- 1 - Begrotingswijziging n.v.t. X Kaderstellen Controleren Budget autoriseren Consulteren

- 1 - Begrotingswijziging n.v.t. X Kaderstellen Controleren Budget autoriseren Consulteren - 1 - ALGEMENE GEGEVENS Agendapunt 9. Registratienummer 2014-000951/r Portefeuillehouder FK Griffier 0561-691201 BIJLAGEN (in te vullen door griffier) Voorstel X Raadsvoorstel Concept besluit X Begrotingswijziging

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Besluit om:

Raadsvoorstel. Besluit om: Raadsvoorstel Agendapunt Raadsvergadering 21 november 2018 Portefeuillehouder Mw. C. Kreuk-Wildeman Begrotingsprogramma Sociaal Domein (Programma 2) Onderwerp 2 e begrotingswijziging 2018 Veilig Thuis

Nadere informatie

Plan van aanpak AANBEVELINGEN RAPPORT REKENKAMERONDERZOEK NAAR SCHULDHULPVERLENING TIEL KADERS EN STURINGSINFORMATIE VOOR DE GEMEENTERAAD

Plan van aanpak AANBEVELINGEN RAPPORT REKENKAMERONDERZOEK NAAR SCHULDHULPVERLENING TIEL KADERS EN STURINGSINFORMATIE VOOR DE GEMEENTERAAD Plan van aanpak AANBEVELINGEN RAPPORT REKENKAMERONDERZOEK NAAR SCHULDHULPVERLENING TIEL KADERS EN STURINGSINFORMATIE VOOR DE GEMEENTERAAD 12-12-2018 Inleiding De Tielse rekenkamercommissie heeft in opdracht

Nadere informatie

Aanpassing Hulp bij het Huishouden

Aanpassing Hulp bij het Huishouden Aanpassing Hulp bij het Huishouden november Nv N Zo Dalfsen, 31 oktober 2014 Aanpassing hulp bij het huishouden Pagina 0 Inhoud Aanpassing Hulp bij het Huishouden... 0 Inhoud... 1 Inleiding... 1 Visie

Nadere informatie

VERGADERING GEMEENTERAAD d.d.. AGENDA NR. Vul agendanr in. VOORSTEL Kunst- en cultuurbeleid Gennep De Kunst van Samen. Aan de Gemeenteraad

VERGADERING GEMEENTERAAD d.d.. AGENDA NR. Vul agendanr in. VOORSTEL Kunst- en cultuurbeleid Gennep De Kunst van Samen. Aan de Gemeenteraad VOORSTEL Kunst- en cultuurbeleid Gennep 2016-2020 De Kunst van Samen. Geachte raad, Aan de Gemeenteraad VERGADERING GEMEENTERAAD d.d.. AGENDA NR. Vul agendanr in. Hierbij biedt ons college u het Kunst-

Nadere informatie

Beantwoording technische vragen gesteld naar aanleiding van de Voorjaarsnota 2010

Beantwoording technische vragen gesteld naar aanleiding van de Voorjaarsnota 2010 Beantwoording technische vragen gesteld naar aanleiding van de Voorjaarsnota 2010 Pagina: Alg. Vraag: Hoeveel bedraagt de vermindering aan inhuur van derden qua bedrag en procentueel waarmee in de cijfers

Nadere informatie

AAN DE AGENDACOMMISSIE

AAN DE AGENDACOMMISSIE AAN DE AGENDACOMMISSIE Agenda: 01-02-2018 Franeker, 10-1-2018 Onderwerp Herziene begroting 2018 Dienst SoZaWe Portefeuillehouder Wethouder B. Tol Steller T. Osinga-van der Zee, t.osinga@waadhoeke.nl Beoogd

Nadere informatie

Onderwerp: Jaarverslag en jaarrekening 2018 van Werkplein Fivelingo.

Onderwerp: Jaarverslag en jaarrekening 2018 van Werkplein Fivelingo. Raadsvergadering 24 juni 2019 Nr.: 10/14 AAN de gemeenteraad Onderwerp: Jaarverslag en jaarrekening 2018 van Werkplein Fivelingo. Portefeuillehouder: Wethouder B. Schollema. Ter inzage liggende stukken:

Nadere informatie

COLLEGEVOORSTEL. Onderwerp Begrotingswijziging 14 december 2017

COLLEGEVOORSTEL. Onderwerp Begrotingswijziging 14 december 2017 COLLEGEVOORSTEL Onderwerp Begrotingswijziging 14 december 2017 Te besluiten om 1. de raad voor te stellen de begroting volgens het bijgevoegde voorstel aan te passen; 2. de wijzigingen binnen de programma

Nadere informatie

A1j. / ja nee NOORDENVELD. Paraaf secretaris. Paraaf direct leidinggevende. Datum. 6 juni Afdeling R&S. Noël Weisenbach. Opsteller.

A1j. / ja nee NOORDENVELD. Paraaf secretaris. Paraaf direct leidinggevende. Datum. 6 juni Afdeling R&S. Noël Weisenbach. Opsteller. G E M E E N T E t NOORDENVELD Paraaf secretaris Paraaf direct leidinggevende Datum 6 juni 2013 Afdeling R&S ADVIES AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS Opsteller Telefoon Registratie Noël Weisenbach 461 BW13.0611

Nadere informatie

Notitie chronisch zieken, gehandicapten en ouderen

Notitie chronisch zieken, gehandicapten en ouderen Notitie chronisch zieken, gehandicapten en ouderen Werk en Inkomen Gemeente Hoogeveen 15 december 2004 Inhoudsopgave blz. Inleiding 3 Huidig beleid 4 Kostensoorten 4 Hoogte kosten 5 Omvang van de doelgroep

Nadere informatie

ISWI. Bestuursrapportage. Jaarprognose 2015 10-07-15

ISWI. Bestuursrapportage. Jaarprognose 2015 10-07-15 ISWI Bestuursrapportage Jaarprognose 2015 10-07-15 Inhoudsopgave Inleiding... 3 1. Inkomensvoorzieningen (BUIG)... 4 2. Aantal uitkeringsgerechtigden... 5 3. Preventiequote... 6 4. Bijstandsbesluit zelfstandigen...

Nadere informatie

Onderwerp: Actualisatie reserves voorjaar 2018

Onderwerp: Actualisatie reserves voorjaar 2018 Vergadering gemeenteraad d.d. 21 juni 2018 Agenda nummer 5 Portefeuillehouder: wethouder de heer J.H. Menninga Onderwerp: Actualisatie reserves voorjaar 2018 Korte inhoud: De gemeentelijke reserves zijn

Nadere informatie

2. Het beleid ten aanzien van ontheffing van de arbeidsverplichting wijzigen en aan

2. Het beleid ten aanzien van ontheffing van de arbeidsverplichting wijzigen en aan Aan de gemeenteraad 26 juni 2007 Onderwerp: Ontheffingen arbeidsverplichting WWB 1. Voorstel 1. Het beleid ten aanzien van ontheffing van de arbeidsverplichting wijzigen en aan alleenstaande ouders met

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders is verantwoordelijk voor de uitvoering van de regeling 'Haarlemmermeer doet mee!'.

Het college van burgemeester en wethouders is verantwoordelijk voor de uitvoering van de regeling 'Haarlemmermeer doet mee!'. gemeente Haarlemmermeer Nota van B&W Onderwerp Portefeuillehouder S. Bak Collegevergadering 2 juli 2013 Inlichtingen Rob Kouwenhoven Registratienummer 2013.0050749 1. Samenvatting Wat willen we bereiken?

Nadere informatie

B&W Vergadering. 2. het college heeft besloten om akkoord te gaan met het verzoek van het Stichting

B&W Vergadering. 2. het college heeft besloten om akkoord te gaan met het verzoek van het Stichting 2.1.2 Budgetsubsidie Algemeen Maatschappelijk Werk Midden-Limburg 2017 1 Dossier 1040 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 1040 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 22 november 2016 Agendapunt 2.1.2 Omschrijving

Nadere informatie

B. Lijst van openstaande moties

B. Lijst van openstaande moties B. Lijst van openstaande moties Openstaande moties waarvan duidelijk is dat de termijn van afdoening langer dan 6 maanden betreft, zijn niet in deze lijst opgenomen. Die moties staan op de schaduwlijst

Nadere informatie

Onderwerp Keuzenota's Wmo 2015/Jeugdwet en Participatie/Maatregelen WWB

Onderwerp Keuzenota's Wmo 2015/Jeugdwet en Participatie/Maatregelen WWB Raadsvoorstel Agendapunt: 04 Onderwerp Keuzenota's Wmo 2015/Jeugdwet en Participatie/Maatregelen WWB Datum voorstel Datum raadsvergadering Bijlagen Ter inzage 23 september 2014 28 oktober 2014 Nota 'Triple

Nadere informatie

INFORMATIEF OVERZICHT VAN DE BESLUITVORMING IN DE RAADSVERGADERING D.D. 17 juni Overzichtnr.: 05

INFORMATIEF OVERZICHT VAN DE BESLUITVORMING IN DE RAADSVERGADERING D.D. 17 juni Overzichtnr.: 05 INFORMATIEF OVERZICHT VAN DE BESLUITVORMING IN DE RAADSVERGADERING D.D. 17 juni 2015 Overzichtnr.: 05 Doel: het via Internet (gemeentelijke website) geven van informatie over het feitelijke verloop van

Nadere informatie

Voorstel van het college aan de raad. Raadsvergadering d.d. 10 november 2016

Voorstel van het college aan de raad. Raadsvergadering d.d. 10 november 2016 GEMEENTE OLDEBROEK Raadsvergadering d.d. 10 november 2016 Voorstel van het college aan de raad Agendapunt Onderwerp: Programmabegroting 2017 en verwerking financiële effecten uit de septembercirculaire.

Nadere informatie

HJAM Hendriks en FWT Jetten. Telefoonnummer: Managementrapportage Begrotingswijzigingen

HJAM Hendriks en FWT Jetten. Telefoonnummer: Managementrapportage Begrotingswijzigingen Raadsvergadering 13 december 2016 Volgnummer 116-2016 Onderwerp Programmanummer Alle programma's Registratienummer 2016-36907 Collegevergadering 15-11-2016 Portefeuillehouder Organisatieonderdeel Wethouder

Nadere informatie

Evaluatie. Plan van Aanpak Arbeidsmarktoffensief periode 1 juli 2015 tot en met 30 juni Gemeente Voorschoten

Evaluatie. Plan van Aanpak Arbeidsmarktoffensief periode 1 juli 2015 tot en met 30 juni Gemeente Voorschoten Evaluatie Plan van Aanpak Arbeidsmarktoffensief 2015 2018 periode 1 juli 2015 tot en met 30 juni 2016 Gemeente Voorschoten September 2016 1 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 03 1.1 Plan van Aanpak Arbeidsmarktoffensief

Nadere informatie