URBEE. by ebikenetwork. sharing is the new ownership

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "URBEE. by ebikenetwork. sharing is the new ownership"

Transcriptie

1 URBEE by ebikenetwork sharing is the new ownership

2 INTRODUCTIE

3 Wij zijn Urbee. Wij plaatsen graag fietsen bij jou voor de deur, zodat jouw medewerkers in plaats van met de auto met onze ebikes naar zakelijke afspraken kunnen gaan. Bespaart jou op reizen, parkeren en reistijd van je medewerkers. Jij draagt met je bedrijf bij aan het milieu en co 2 -reductie en je medewerkers zijn blijer en fitter. We plaatsen de fietsen kosteloos in je bestaande stalling. Met een bedrijfsabonnement voor alle medewerkers zijn de kosten voor gebruik slechts 1,- per uur. Geen zorgen over beheer, wij regelen alles: reservering, sleutelbeheer, service en onderhoud. Wij geloven dat fietsen delen een gezonde en leuke oplossing is voor files, parkeerproblemen en vervuiling in de stad. Doe je ook mee?

4 TE VEEL AUTO S IN DE STAD Steden zijn niet ontworpen voor het auto volume van vandaag de dag. Dit leidt tot files, parkeerproblemen en vervuiling. Steden raken vol en worden steeds minder leefbaar.

5 ONZE DROOM: EEN AUTOVRIJE STAD

6 OF IN IEDER GEVAL VEEL MINDER AUTO S WIJ DROMEN VAN STEDEN MET VEEL MINDER AUTO S

7 VEEL AUTOVERKEER IS GERELATEERD AAN BEDRIJVEN

8 80% VAN DE AUTORITTEN IS KORTER DAN 20 KM ELEKTRISCHE FIETS KAN 80% AUTORITTEN VERVANGEN DE ELEKTRISCHE FIETS IS PERFECT VOOR ALLE AFSTANDEN VAN 0 TOT 20 KM

9 17 MILJOEN INWONERS, 19 MILJOEN FIETSEN En nog eens 1 miljoen nieuwe fietsen per jaar erbij. Alleen al in Nederland. Tijd voor verandering? SHARING IS THE NEW OWNERSHIP

10 uitdagingen VOOR BEDRIJVEN

11 KOSTEN VOOR REIZEN EN PARKEREN 1. Transport 2. Parkeren 3. Reistijd

12 MILIEUBIJDRAGE

13 FITTE MEDEWERKERS

14 DE OPLOSSING Wij geloven dat fietsen delen een gezonde en leuke oplossing is voor files, parkeerproblemen en vervuiling in de stad.

15 SNELLER EN GOEDKOPER Besparen op reizen, parkeren en reistijd. CO2 REDUCTIE de oplossing VOOR BEDRIJVEN Minder fijnstof en co2-uitstoot. GEZOND EN BLIJ Bewegen en fietsen in de buitenlucht.

16 PRIMAIRE DOELGROEP: BEDRIJVEN EN MEDEWERKERS Een groot deel van het autoverkeer in de stad is afkomstig van bedrijven. Bedrijven of bedrijfsverzamelgebouwen zijn voor Urbee belangrijke locaties om fietsen te plaatsen. SECUNDAIRE DOELGROEP: TOERISTEN EN CONSUMENTEN Urbee zal voor meerdere gebruikers een uitkomst bieden: 1. Autogebruiker: tot ritjes van 2o km een serieus alternatief voor de auto. 2. Woon-werkverkeer: wel op de fiets, niet bezweet op kantoor. 3. De fietsgebruiker die graag elektrisch wil fietsen: wel het gebruik, niet de aanschaf en het risico van een elektrische fiets in Amsterdam. 4. De incidentele fietsgebruiker: voor een lage prijs de zekerheid van een fiets, geen zorgen meer of je eigen fiets er nog staat. 5. Toeristen: betaalbaar en breed beschikbaar.

17 HOE HET WERKT FIETS + SLIM SLOT + APP + NETWERK

18 KOSTELOOS FIETSEN VOOR DE DEUR Wij plaatsen kosteloos fietsen voor de deur, gewoon in je bestaande fietsenstalling, beschikbaar voor alle medewerkers.

19 MAKKELIJK RESERVEREN VIA APP EN WEB De fiets is na reservering gegarandeerd beschikbaar en in perfecte staat.

20 FIETSSLEUTEL: RESERVERINGSCODE Geen fysieke fietssleutel meer, je opent de fiets met de code uit de App.

21 JOUW FIETS VOOR DE RIT Je betaalt naar gebruik, met voordelig tarief bij een abonnement.

22 MET OF ZONDER ONDERSTEUNING Met ondersteuning fiets je langer en verder, maar zonder ondersteuning kan natuurlijk ook, net zo makkelijk, dat kies je zelf.

23 VRIJ VAN BEHEER Reserveringen, sleutelbeheer, service, onderhoud en een volle accu, alles is geregeld.

24 TOEGANG TOT HET NETWERK Gebruikers hebben toegang tot het netwerk van fietsen in groot Amsterdam.

25 HUREN, FIETSEN EN WEER TERUG Een fiets ophalen en terug brengen kan bij ieder netwerk punt. Pak je fiets, reis van A naar B, en weer terug naar A.

26 EINDE RESERVERING: Fiets op plek, in oplader en op slot.

27 LOCATIES Bedrijven, bedrijfsverzamelgebouwen, bedrijventerreinen, parkeergarages, fietsenstallingen en hotels vanaf 250 medewerkers of gebruikers.

28 KEUZE: OPEN NETWERKPUNT Zichtbaar op de kaart en toegankelijk voor iedereen. Mogelijkheid het netwerkpunt te sponsoren, alle Urbee gebruikers zien jouw naam en logo bij het netwerkpunt op de kaart. OF BEPERKT TOEGANKELIJKE NETWERKPUNT Netwerkpunt alleen zichtbaar op de kaart en toegankelijk voor gebruikers die daar toestemming toe hebben, bijvoorbeeld medewerkers van een of meerdere bedrijven.

29 SPONSORING NETWERKPUNT Een open netwerkpunt kan jouw naam krijgen. Jouw naam en logo zijn dan zichtbaar op de kaart voor alle Urbee gebruikers. JOUW NAAM Logolaan 1, Amsterdam 12 Ebikes 8 Available

30 HET PERFECTE VISITEKAARTJE Ook de fietsen kun je sponsoren, met jouw naam en logo het perfecte visitekaartje.

31 WAT KOST URBEE?

32 GEEN ABONNEMENT: BETALEN PER GEBRUIK Betaal werkelijk gebruik. Geen gebruik, geen kosten. Tarief 4,- per uur overdag en 1,- per uur s nachts, inclusief BTW. BEDRIJFSABONNEMENT: ALLE MEDEWERKERS 1,-/UUR Tegen een vast maandelijks bedrag afhankelijk van het aantal medewerkers geldt voor alle medewerkers een tarief van 1,- per uur overdag en 0,25 per uur s nachts. CONSUMENTEN ABONNEMENT: GUNSTIG TARIEF Afhankelijk van het gekozen maandabonnement is het tarief voor gebruik van de fietsen overdag 1,- tot 3,- per uur en s nachts 0,25 tot 0,75 per uur.

33 BEDRIJVEN KEUZE: 3,30 PER UUR ( 4,- Incl. BTW) OF 1,-/UUR MET GUNSTIG BEDRIJFSABONNEMENT

34 CONSUMENTEN EN TOERISTEN KEUZE 4,- PER UUR OF TOT 1,- PER UUR BIJ EEN ABONNEMENT

35 ALGEMEEN Inclusief service, verzekering en onderhoud. Maandelijks een overzichtelijke (verzamel)factuur. Kies voor gebruik zakelijk of privé account. Betalingskenmerk per gebruiker; kostenverdeling op persoons-, afdelings- of projectniveau.

36 SPONSORING

37 STROOM LOCATIE De kosten voor de elektriciteit voor het opladen van de fietsen is naar verwachting erg laag. De kosten voor een gemiddelde laadbeurt zullen neerkomen op ongeveer 0,006. Wij komen locaties graag tegemoet voor de kosten als gevolg van laadbeurten van externe gebruikers. Deze kosten zullen wij vergoeden, mits het groene stroom betreft.

38 The technology: GPS + RFID DE TECHNOLOGIE

39 SLIM SLOT GPS GPRS Bluetooth CAN-bus LoRa 10 Cijferig touch pad ART-2 veiligheid 2 e Insteekslot mogelijk EBIKE Elektrische 25 km/u Qwic fiets 500 Wh Panasonic accu Actieradius km 32 Nm voornaafmotor met vrijloop Shimano onderdelen Innovatieve geometrie Anti lek banden

40 WAAROM URBEE?

41 ANDERS DAN EBIKE LEASE Ebike lease is een ander model en leent zich goed voor individueel gebruik van medewerkers die de Ebike gebruiken als vast onderdeel van het woon-werk verkeer. Dit is geen deel model. Daar waar Ebike lease voor fiets delen wordt ingezet zal reservering van de fietsen en het fysieke sleutelbeheer receptie medewerkers veel tijd kosten. Bij Urbee wordt dit volledig ontzorgd.

42 ANDERS DAN ANDERE FIETS DEEL SYSTEMEN Urbee onderscheid zich ten opzichte van andere deelsystemen door de technologie, de communicatie van slot met het netwerk en slot met de fiets maken de best mogelijke gebruikservaring mogelijk. Uniek is de kennis van de accustatus op afstand, wat maakt dat lage accu fietsen niet gereserveerd kunnen worden. Ook de actieradius van de Urbee fietsen is vele male groter dan die van concurrenten.

43 FIETSEN HUREN EN WEER TERUG BRENGEN Sommige deelsystemen ondersteunen A-B-C gebruik, waarbij fietsen op willekeurige stallingslocaties terug gebracht kunnen worden. Dit lijkt gunstig, maar geeft in de praktijk veel problemen. Gevolg is een slechte verdeling van het netwerk, met overvolle locaties en lege locaties. Ook geeft dit stallingsproblemen, met locaties waar niet gestald kan worden of locaties met meer fietsen dan stallingsplaatsen. Relocatie van fietsen is mogelijk, wel gaat dit ten koste van bereikte CO 2 -reductie en verhoogt het de kosten, en daarmee het tarief. Urbee wil zekerheid bieden van de beschikbaarheid van fietsen, in combinatie met maximale CO 2 - reductie en een vast laag tarief per uur. Zo kun je zonder zorgen langer gebruik maken van je fiets.

44 GEEN INFRA STRUCTUUR NODIG Het meest bijzondere van Urbee is misschien nog wel dat er geen aanpassingen op de infra structuur nodig zijn om Urbee fietsen te kunnen plaatsen. Voor stalling kan gewoon gebruik gemaakt worden van bestaande fietsstallingen.

45 SAMEN CO 2 REDUCEREN Het is onze doelstelling om zo veel mogelijk auto gebruik te vervangen door gebruik van de elektrische fiets. Wij willen bedrijven helpen medewerkers bewust te maken van de aanwezigheid en de mogelijkheden van de elektrische fietsen. We willen helpen met interne communicatie en ontwikkelen een tool die inzicht geeft in de behaalde CO 2 -reductie, om zo gebruik te stimuleren.

46

47 URBEE by ebikenetwork sharing is the new ownership

48 BIJLAGEN

49 FIETSEN MAAKT BLIJ

50 ERVARING FIETS ZEER POSITIEF 70% Van de Nederlanders vindt de emotie vreugde passen bij de fiets. Negatieve emoties, zoals angst, woede, droefheid en afkeer, worden bij de fiets niet tot nauwelijks genoemd, in tegenstelling tot met name het OV. De fiets wordt door de Nederlander als een zeer positief vervoersmiddel ervaren.

51 IN NEDERLAND REGENT HET 6% VAN DE TIJD, SLECHTS 1% HARD NEDERLAND: 94% DROOG Al zou je anders denken als je een keer goed nat geregend bent, in Nederland regent het maar 6% van de tijd. Slechts 1% van de tijd regent het ook echt hard. Meestal, 94% van de tijd, is het dus gewoon droog.

52 > 70% VERTRAGING AUTO IN DE STAD IN DE STAD FIETS SNELLER DAN AUTO Meer dan 70% van alle vertraging vindt plaats in de stad. FIETS SNELLER DAN AUTO Een Ferrari of niet, in de stad ben je met de fiets gemiddeld 5-10% sneller op de plaats van bestemming dan de met de auto.

53 FIETS IN DE STAD 2X ZO SNEL ALS OV In de stad reizen met het openbaar vervoer kost helemaal veel tijd, met de fiets ben je twee keer zo snel.

54 De stad raakt niet alleen vol met auto s, ook met fietsen. OOK FIETSPARKEREN GEDIEND MET EEN FIETS DEELSYSTEEM In Nederland hebben we 17 miljoen inwoners en 19 miljoen fietsen. Daarnaast worden er ieder jaar nog eens 1 miljoen fietsen verkocht. Steden hebben steeds meer problemen met parkeerruimte voor al deze fietsen.

55

56 URBEE by ebikenetwork sharing is the new ownership

Je gaat erop vooruit!

Je gaat erop vooruit! Je gaat erop vooruit! BOVAG LEASEFIETS Een initiatief van BOVAG, Friesland Lease en ENRA Verzekeringen. FRIS EN FIT NAAR JE WERK OP DE BOVAG LEASEFIETS Zoín 40% van het woon-werkverkeer in Nederland is

Nadere informatie

Het Qenergie Fietsplan

Het Qenergie Fietsplan Het Qenergie Fietsplan Waarom Het Qenergie Fietsplan: Fietsers genieten van een schonere natuur. Fietsers wachten niet op bus of trein. Fietsers staan niet in de file. Fietsers hebben geen parkeerproblemen.

Nadere informatie

Rapportage. Evaluatie onderzoek Het succes van de stimuleringsregeling E-bike

Rapportage. Evaluatie onderzoek Het succes van de stimuleringsregeling E-bike Rapportage Evaluatie onderzoek Het succes van de stimuleringsregeling E-bike In opdracht van: Stadsregio Arnhem Nijmegen Datum: 11 februari 2013 Projectnummer: 2012171 Auteurs: Ronald Steenhoek & Marieke

Nadere informatie

Quickscan Stichting Katholiek Onderwijs Enschede

Quickscan Stichting Katholiek Onderwijs Enschede Quickscan Stichting Katholiek Onderwijs Enschede Uitkomsten nulmeting 13-2-2013 2 Uitkomsten nulmeting Stichting Katholiek Onderwijs Enschede Vandaag Doel en methode Werkgeversvragenlijst Werknemersvragenlijst

Nadere informatie

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig flexibiliteit genoeg geraken gezondheid goed goede goedkoop grote BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT Grafische voorstelling open antwoorden andere belangrijke zaken bij verplaatsingen aankomen aansluiting

Nadere informatie

Effecten van Mobility Mixx voor de BV Nederland

Effecten van Mobility Mixx voor de BV Nederland Effecten van Mobility Mixx voor de BV Nederland Indicatie van het potentieel van Mobility Mixx wanneer toegepast op het gehele Nederlandse bedrijfsleven Notitie Delft, november 2010 Opgesteld door: A.

Nadere informatie

HET WORDT STEEDS DRUKKER OP DE WEG EN IN DE STEDEN AANTAL FILES MET EEN KWART TOEGENOMEN (ANWB 2017)

HET WORDT STEEDS DRUKKER OP DE WEG EN IN DE STEDEN AANTAL FILES MET EEN KWART TOEGENOMEN (ANWB 2017) UITDAGINGEN HET WORDT STEEDS DRUKKER OP DE WEG EN IN DE STEDEN AANTAL FILES MET EEN KWART TOEGENOMEN (ANWB 2017) ER IS STEEDS MEER FIJNSTOF EN CO2 IN DE LUCHT 52,5% KOMT DOOR AUTO S (DE MONITOR 2018) KOSTEN

Nadere informatie

P+Fiets. Snel en slim in de stad WIE WINT HET? Big Data of Verkeersmodellen

P+Fiets. Snel en slim in de stad WIE WINT HET? Big Data of Verkeersmodellen P+Fiets WIE WINT HET? Big Data of Verkeersmodellen Snel en slim in de stad WAAR STAAT HET VAST? De grootste vertragingen (>70%): In de stad! GEVOLGEN P+R BESTAAT AL, MAAR Heel goed OV nodig Is niet in

Nadere informatie

Convenant Bereikbaar Haaglanden en Rijnland

Convenant Bereikbaar Haaglanden en Rijnland Convenant Bereikbaar Haaglanden en Rijnland Ondernemersverenigingen 2018 t/m 2020 Convenant Bereikbaar Haaglanden en Rijnland Ondernemersverenigingen 2018 t/m 2020 Optimale bereikbaarheid staat bij u hoog

Nadere informatie

Een eigen auto, maar slechts een deel betalen?

Een eigen auto, maar slechts een deel betalen? Een eigen auto, maar slechts een deel betalen? Wij bieden jou een auto. Beschikbaar zoveel je wil. Betalen voor wat past bij jouw gebruik. Even geen auto nodig? Deel hem met anderen. INFORMATIE BROCHURE

Nadere informatie

Ga naar driveamber.com/zuiderpark en klik op de ik wil het proberen button of download de Amber app en vul de volgende code in: 3a1ec3.

Ga naar driveamber.com/zuiderpark en klik op de ik wil het proberen button of download de Amber app en vul de volgende code in: 3a1ec3. AMBER FAQ Wat is Amber? Amber is een innovatief bedrijf uit Eindhoven, dat gegarandeerde on-demand mobiliteit biedt. Heb je een auto nodig, dan krijg je er een! Door Amber kunnen auto s efficiënter gebruikt

Nadere informatie

Elektropool Haaglanden

Elektropool Haaglanden Elektrische deelauto s voor zakelijk gebruik De samenwerkende partners die dit aanbod mogelijk maken zijn: Agentschap.nl, Om Den Haag, VCCR, Eneco, Rabobank, Wagenplan. Elektrische auto s zijn schoon,

Nadere informatie

31 Met Velo fietsen: praktisch

31 Met Velo fietsen: praktisch 31 Met Velo fietsen: praktisch VELO APP in real-time opzoeken in welke Velo-stations er beschikbare fietsen of vrije plaatsen zijn zoeken naar een Velo-station of specifieke locatie in Antwerpen en je

Nadere informatie

Nieuwsbrief Beter Benutten- Zwolle Kampen Netwerkstad November 2014

Nieuwsbrief Beter Benutten- Zwolle Kampen Netwerkstad November 2014 Nieuwsbrief Beter Benutten- Zwolle Kampen Netwerkstad November 2014 In deze nieuwsbrief: Inspirerend Beter Benutten Café verhuizing en mobiliteit Fietstimuleringsactie voor medewerkers Oosterenk Zwolle

Nadere informatie

Figuur 1: onderverdeling spitsmijdingen per gebied. Figuur 2 bekendheid Ga 3.0 acties.

Figuur 1: onderverdeling spitsmijdingen per gebied. Figuur 2 bekendheid Ga 3.0 acties. Enquête Bereikbaar Haaglanden Hoe gaan mensen naar het werk? En waarom reizen ze zoals ze reizen? In de regio Haaglanden wordt door overheden en werkgevers samengewerkt om de regio zo optimaal mogelijk

Nadere informatie

Review CO 2 reductiedoelstellingen. Conform niveau 3 op de CO 2 -prestatieladder 2.1

Review CO 2 reductiedoelstellingen. Conform niveau 3 op de CO 2 -prestatieladder 2.1 Review CO 2 reductiedoelstellingen Conform niveau 3 op de CO 2 -prestatieladder 2.1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Voortgang subdoelstellingen 3 2.1. Voortgang subdoelstelling kantoren 3 2.2. Voortgang

Nadere informatie

Een auto voor af en toe autodelen.info

Een auto voor af en toe autodelen.info Een auto voor af en toe Een auto voor af en toe Wel de lusten, niet de lasten Jij hebt de vrijheid om elke reis te kiezen voor het vervoer dat het beste past bij die reis en dat moment. Soms is een auto

Nadere informatie

LeasePlan AutoDelen Slimmer, goedkoper en efficiënter zakelijk reizen. What s next?

LeasePlan AutoDelen Slimmer, goedkoper en efficiënter zakelijk reizen. What s next? LeasePlan AutoDelen Slimmer, goedkoper en efficiënter zakelijk reizen What s next? Waarom LeasePlan AutoDelen? Herken je dit? De meeste medewerkers hebben geen leaseauto, maar reizen wel regelmatig zakelijk.

Nadere informatie

Een groene en gezonde manier van vervoer. Du Nord Fietslease Brochure 2013/2014 www.fietslease-dunord.nl

Een groene en gezonde manier van vervoer. Du Nord Fietslease Brochure 2013/2014 www.fietslease-dunord.nl Een groene en gezonde manier van vervoer Du Nord Fietslease Brochure 2013/2014 www.fietslease-dunord.nl Introductie Een groene, maatschappelijk verantwoorde manier van ondernemen, kosten besparen en tegelijkertijd

Nadere informatie

BusVision. Is Nederland klaar voor elektrisch busvervoer? Nico van Egmond 15 april 2014

BusVision. Is Nederland klaar voor elektrisch busvervoer? Nico van Egmond 15 april 2014 BusVision Is Nederland klaar voor elektrisch busvervoer? Nico van Egmond 15 april 2014 Wie is Alliander, Liandon, Alliander Mobility Services De rol van Alliander Opportunity Laden Laadmethoden Opportunity

Nadere informatie

Review CO 2 reductiedoelstellingen

Review CO 2 reductiedoelstellingen Review CO 2 reductiedoelstellingen Conform niveau 3 op de CO2-prestatieladder 3.0 3.B.1_3 Review CO2 reductiedoelstellingen 13 april 2016 1/6 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Voortgang subdoelstellingen 3

Nadere informatie

HANDLEIDING LOW CAR DIET APP. INHOUD 1. Snelstart 2. Reisinformatie 3. Besparing 4. Klassement 5. Cijfers modaliteiten 6. Berichten en privacy

HANDLEIDING LOW CAR DIET APP. INHOUD 1. Snelstart 2. Reisinformatie 3. Besparing 4. Klassement 5. Cijfers modaliteiten 6. Berichten en privacy HANDLEIDING LOW CAR DIET APP INHOUD 1. Snelstart 2. Reisinformatie 3. Besparing 4. Klassement 5. Cijfers modaliteiten 6. Berichten en privacy 1. Voor eind augustus: Ga naar Lowcardiet.nl Klik op aanmelden,

Nadere informatie

LAADPAKKET VOLVO V60. Snel en betrouwbaar opladen thuis, op het werk en onderweg

LAADPAKKET VOLVO V60. Snel en betrouwbaar opladen thuis, op het werk en onderweg LAADPAKKET VOLVO V60 Snel en betrouwbaar opladen thuis, op het werk en onderweg VEILIG LADEN THUIS EN OP HET WERK De meeste elektrische rijders laden voor het grootste deel thuis of op het werk (samen

Nadere informatie

Vb analyse scanportaal: Relocatie van 2 vestigingen naar 1 nieuwe. dr. Daan van Egeraat

Vb analyse scanportaal: Relocatie van 2 vestigingen naar 1 nieuwe. dr. Daan van Egeraat Vb analyse scanportaal: Relocatie van 2 vestigingen naar 1 nieuwe dr. Daan van Egeraat 1 Inhoudsopgave Analyse Bereikbaarheid: 1. Quickscan: verandering bereikbaarheid tot 2020 1. Huidige 2 locaties vgl.

Nadere informatie

Onderzoek Trappers. rapportage. Opdrachtgever. Opdrachtnemer. Nationale Fiets Projecten Postbus 594 8440 AN Heerenveen

Onderzoek Trappers. rapportage. Opdrachtgever. Opdrachtnemer. Nationale Fiets Projecten Postbus 594 8440 AN Heerenveen Onderzoek Trappers rapportage Opdrachtgever Nationale Fiets Projecten Postbus 594 8440 AN Heerenveen Opdrachtnemer DTV Consultants B.V. Ruben van den Hamsvoort en Alex van Ingen POM 8267 Breda, maart 2009

Nadere informatie

Review CO 2 reductiedoelstellingen. Conform niveau 3 op de CO 2 -prestatieladder 2.1

Review CO 2 reductiedoelstellingen. Conform niveau 3 op de CO 2 -prestatieladder 2.1 Review CO 2 reductiedoelstellingen Conform niveau 3 op de CO 2 -prestatieladder 2.1 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Voortgang subdoelstellingen 3 2.1. Voortgang subdoelstelling kantoren 3 2.2. Voortgang

Nadere informatie

Toolkit Ons Brabant Fietst

Toolkit Ons Brabant Fietst Toolkit Ons Brabant Fietst De partners van Ons Brabant Fietst kunnen voor hun communicatie rondom hun fietsprojecten en activiteiten gebruik maken van de sjablonen uit de toolkit Ons Brabant Fietst. Hierdoor

Nadere informatie

MEER KRACHT IN JE WIELEN

MEER KRACHT IN JE WIELEN MEER KRACHT IN JE WIELEN Simpelweg mobiel. MADE IN GERMANY 3 2 VERLEG JE GRENZEN. Vandaag de dag is er één ding enorm belangrijk geworden: mobiliteit. Daarom hebben we een transportmiddel nodig dat volledig

Nadere informatie

Reductiedoelstelling scope 1 en 2 emissies en jaarplan

Reductiedoelstelling scope 1 en 2 emissies en jaarplan Notitie Contactpersoon Manja Buijen Datum 7 december 2011 Kenmerk N001-0495501BUJ-evp-V03-NL Reductiedoelstelling scope 1 en 2 emissies en jaarplan Tauw streeft naar continue verbetering van de energie-efficiëntie

Nadere informatie

TRAVEL TOGETHER. maakt samen reizen makkelijker. Foto: fietsberaad

TRAVEL TOGETHER. maakt samen reizen makkelijker. Foto: fietsberaad TRAVEL TOGETHER maakt samen reizen makkelijker Martijn Acda Geert Roumen Foto: fietsberaad Concept Zorg ervoor dat mensen gemakkelijk samen kunnen reizen, door middel van de ontwikkeling van een app die

Nadere informatie

Whitepaper. Laden op de zaak: verduurzaam jouw bedrijf met slimme laadoplossingen voor EV = G:ADALQ

Whitepaper. Laden op de zaak:   verduurzaam jouw bedrijf met slimme laadoplossingen voor EV = G:ADALQ Whitepaper Laden op de zaak: verduurzaam jouw bedrijf met slimme laadoplossingen voor EV www.eneco-emobility.com = G:ADALQ Inhoudsopgave Hoe verduurzaam ik mijn bedrijf?... 2 Hospitality Charging: laden

Nadere informatie

LAADPAKKET ELEKTRISCHE AUTO S. Snel en betrouwbaar opladen thuis, op het werk en onderweg

LAADPAKKET ELEKTRISCHE AUTO S. Snel en betrouwbaar opladen thuis, op het werk en onderweg LAADPAKKET ELEKTRISCHE AUTO S Snel en betrouwbaar opladen thuis, op het werk en onderweg VEILIG LADEN THUIS EN OP HET WERK De meeste elektrische rijders laden voor het grootste deel thuis of op het werk

Nadere informatie

it s electric! e-powered mobility by ece

it s electric! e-powered mobility by ece it s electric! e-powered mobility by ece Dramatische CO 2 reductie Lotus Elise VW Golf Een snelle, sportieve wagen. Van 0 naar 100 in 4,7 seconde? Het kan elektrisch! Specificaties Lotus Elise-ece: ca.

Nadere informatie

4.A.1 Ketenanalyse 1: Woon- Werkverkeer

4.A.1 Ketenanalyse 1: Woon- Werkverkeer 4.A.1 Ketenanalyse 1: Woon- Werkverkeer Niets uit dit bestek/drukwerk mag worden verveelvoudigd en/of openbaar gemaakt d.m.v. drukwerk, fotokopie, microfilm of op welke andere wijze ook, zonder voorafgaande

Nadere informatie

ONTDEK DÉ VOORDELEN VAN EEN STROMER.

ONTDEK DÉ VOORDELEN VAN EEN STROMER. ONTDEK DÉ VOORDELEN VAN EEN STROMER. EEN BETER MILIEU BEGINT BIJ UZELF! Neem een Stromer fiets voor uw werknemers en draag uw steentje bij. Stimuleer uw medewerkers om te kiezen voor een leasefiets als

Nadere informatie

Uitkomsten t.b.v. de visie

Uitkomsten t.b.v. de visie Achtergrond Ten behoeve van de regionale bereikbaarheidsvisie IJmond is in de periode april-juni 2012 een digitale enquête gehouden onder de inwoners van de IJmond. Via regionale pers en diverse websites

Nadere informatie

E-car sharing in Zuid - Limburg

E-car sharing in Zuid - Limburg E-car sharing in Zuid - Limburg Visie en toepassing in Zuid Limburg Waarom e-car sharing in Zuid-Limburg? Waarom dit e-car sharing project? o Doorbraak van e-mobility in minder dicht bevolkte gebieden

Nadere informatie

Ruim baan voor de fiets

Ruim baan voor de fiets Ruim baan voor de fiets Ruim baan voor de fiets Nederland telt meer fietsen dan inwoners. Alleen ook het daadwerkelijk gebruiken van die fiets, dat kan nog wel vaker. Zo pakken we voor het woon-werkverkeer

Nadere informatie

Uit auto en OV, op de fiets

Uit auto en OV, op de fiets Nationaal Fietscongres 2016 Uit auto en OV, op de fiets Michael Myles Groningen Bereikbaar Minke Pronker Provincie Gelderland 1 Nationaal Fietscongres 2016 Stellingen De E-bike heeft een suf imago en is

Nadere informatie

HANDIG OPLADEN, ALTIJD EN OVERAL

HANDIG OPLADEN, ALTIJD EN OVERAL HANDIG OPLADEN, ALTIJD EN OVERAL Zo maakt Kia elektrisch rijden verrassend gemakkelijk. Kia Laadservices ELEKTRISCH RIJDEN ZOALS JIJ DAT WILT Kia maakt elektrisch rijden verrassend gemakkelijk. We bieden

Nadere informatie

Tanken met de MultiTankcard

Tanken met de MultiTankcard Tanken met de MultiTankcard Met tanken pashouders bij alle tankstations in Nederland en indien gewenst ook in Europa. De MTc app vindt de dichtstbijzijnde én goedkoopste tankstations. De kosten komen automatisch

Nadere informatie

DEELFIETS: HYPE OF HOOP

DEELFIETS: HYPE OF HOOP DEELFIETS: HYPE OF HOOP Arnoud van Waes - Utrecht University SMART URBAN REGIONS OF THE FUTURE - 30 November 2017 - Utrecht 70 AANBIEDERS 16 MILJOEN FIETSEN 130 MILJOEN GEBRUIKERS Onderzoek Interactie

Nadere informatie

Tekst lezen en vragen stellen

Tekst lezen en vragen stellen Tekst lezen en vragen stellen 1. Om een tekst goed te begrijpen is het erg belangrijk om een tekst actief te lezen. In de uitleg lees je hoe je dat moet doen. Als je actief leest, dan: - controleer je

Nadere informatie

rten u are bu efb le

rten u are bu efb le leefbare buurten Gemiddeld gebruik 1 uur/dag Kostprijs: gemiddeld 5.000 /jaar WAT IS AUTODELEN? Meerdere personen maken gedurende een langere periode om beurten gebruik van één of meerdere Wat is autodelen

Nadere informatie

vooruit! Zerobikes Amsterdam bv

vooruit! Zerobikes Amsterdam bv Amsterdam gaat erop vooruit! bv Showroom & Verkoop: Nieuwe Kerkstraat 145 (tussen Weesper- en Roetersstraat) 1018 VL Amsterdam-Centrum T 020 423 15 54 info@zerobikesamsterdam.nl Service & Onderhoud: Amstel

Nadere informatie

Doorkijk naar de toekomst

Doorkijk naar de toekomst Slim op weg Doorkijk naar de toekomst De komende jaren gaat het aantal files dermate toenemen dat het reistijdverlies in 2020 met 45 % is gestegen. Doe je nu een uur over de rit naar je werk, over 5 jaar

Nadere informatie

Een goede leaseauto hoeft niet perse gloednieuw te zijn!

Een goede leaseauto hoeft niet perse gloednieuw te zijn! Een goede leaseauto hoeft niet perse gloednieuw te zijn! Een scherp tarief, of kortere looptijd. Waarom zou u dat niet doen? Met Occasion Lease kunnen u en uw medewerkers snel, veilig, betrouwbaar én voordelig

Nadere informatie

ING Minder autoverkeer en tevreden medewerkers met OV-jaarkaart

ING Minder autoverkeer en tevreden medewerkers met OV-jaarkaart Auto van de hand dankzij OV-jaarkaart Bij ons kunnen medewerkers zonder leasauto kiezen tussen gebruik van de eigen auto voor woonwerkverkeer óf het OV. De OV-jaarkaart die we hun bieden is in heel Nederland

Nadere informatie

Handleiding Abonnement op NS-Business Card wijzigen naar Traject Vrij met Gesplitst Betalen

Handleiding Abonnement op NS-Business Card wijzigen naar Traject Vrij met Gesplitst Betalen Handleiding Abonnement op NS-Business Card wijzigen naar Traject Vrij met Gesplitst Betalen Uw werkgever biedt u de mogelijkheid om het abonnement op uw NS-Business Card om te zetten naar een Traject Vrij

Nadere informatie

LAADPAKKET TESLA MODEL S. Snel en betrouwbaar opladen thuis, op het werk en onderweg

LAADPAKKET TESLA MODEL S. Snel en betrouwbaar opladen thuis, op het werk en onderweg LAADPAKKET TESLA MODEL S Snel en betrouwbaar opladen thuis, op het werk en onderweg SNEL EN VEILIG LADEN THUIS EN OP HET WERK De meeste elektrische rijders laden voor het grootste deel thuis of op het

Nadere informatie

slim en flexibel fietsdelen

slim en flexibel fietsdelen slim en flexibel fietsdelen Mobit is een jong technologiebedrijf met een sterke focus op: innova/e Innoveren zit ons DNA. We zijn constant op zoek naar nieuwe technologieën en mogelijke toepassingen. Intelligente

Nadere informatie

in Oudenaarde Infomoment + lancering Cambio 18/06/2019

in Oudenaarde Infomoment + lancering Cambio 18/06/2019 in Oudenaarde Infomoment + lancering Cambio 18/06/2019 1 Programma van de avond - Welkom - Wat is autodelen? ~ door Autodelen.net - Autodelen met Cambio ~ door Cambio - Vragen? - Demo Cambio wagens - Receptie

Nadere informatie

Deelnemerstraining GoodMoovs

Deelnemerstraining GoodMoovs Deelnemerstraining GoodMoovs In deze training GoodMoovs Elektrische auto s en opladen Ervaringen delen Zelf doen / rijden GoodMoovs: Stap voor stap naar duurzame mobiliteit 1. Reserveren via smartphone,

Nadere informatie

Elektrisch Rijden. Transitie Wagenpark en Bestelbussen werksessie 1. Flip Oude Weernink, Mark Gorter 13 april 2018

Elektrisch Rijden. Transitie Wagenpark en Bestelbussen werksessie 1. Flip Oude Weernink, Mark Gorter 13 april 2018 Elektrisch Rijden Transitie Wagenpark en Bestelbussen werksessie 1 Flip Oude Weernink, Mark Gorter 13 april 2018 Introductie Middag 1 elektrisch rijden en jouw wagenpark Introductie en kennisvragen opstellen

Nadere informatie

GoodMoovs. Elektrische auto s en opladen. Ervaringen delen. Zelf doen / rijden

GoodMoovs. Elektrische auto s en opladen. Ervaringen delen. Zelf doen / rijden Deelnemerstraining GoodMoovs In deze training GoodMoovs Elektrische auto s en opladen Ervaringen delen Zelf doen / rijden GoodMoovs: Stap voor stap naar duurzame mobiliteit 1. Reserveren via smartphone,

Nadere informatie

UW BEDRIJF GEMAKKELIJK EN VOORDELIG PROMOTEN OP TOPSITES? DAT KAN! In enkele simpele stappen staan uw advertenties gericht online.

UW BEDRIJF GEMAKKELIJK EN VOORDELIG PROMOTEN OP TOPSITES? DAT KAN! In enkele simpele stappen staan uw advertenties gericht online. 95 Lokaal adverteren op het netwerk van Telegraaf Media Groep NIEUW! UW BEDRIJF GEMAKKELIJK EN VOORDELIG PROMOTEN OP TOPSITES? DAT KAN! Ontdek de voordelen Gericht Bereik de doelgroep die u ook echt wilt

Nadere informatie

Titel presentatie. Subtitel: sprekers X, Y, Z. Elektrische 2-wielers in woon-werkverkeer en zakelijke verplaatsingen

Titel presentatie. Subtitel: sprekers X, Y, Z. Elektrische 2-wielers in woon-werkverkeer en zakelijke verplaatsingen Titel presentatie Elektrische 2-wielers in woon-werkverkeer en zakelijke verplaatsingen Subtitel: sprekers X, Y, Z Basisopleiding voor Mobiliteitscoördinatoren 4 november 2014 Nicole Van Doninck VLAAMS

Nadere informatie

Duurzame mobiliteit zet je regio op voorsprong

Duurzame mobiliteit zet je regio op voorsprong Duurzame mobiliteit zet je regio op voorsprong Arnoud Neidig 1 november 2018 De behoefte aan mobiliteit groeit Mobiliteit blijft groeien Bert van Wee: Uit onderzoek (USA) blijkt dat de aanleg van meer

Nadere informatie

* DRAFT * Slimme mobiliteit en parkeren DeHoef-West. 4 juli 2017

* DRAFT * Slimme mobiliteit en parkeren DeHoef-West. 4 juli 2017 * DRAFT * Slimme mobiliteit en parkeren DeHoef-West 4 juli 2017 Ons vertrekpunt Ontwikkel een plan om tot concrete voorstellen te komen die samen een totaal mobiliteitsconcept vormen met als doel de ruimtelijke

Nadere informatie

open your mind. Financiële ruimte voor ondernemen. Jouw smart verkooppunt maakt meer mogelijk.

open your mind. Financiële ruimte voor ondernemen. Jouw smart verkooppunt maakt meer mogelijk. open your mind. Financiële ruimte voor ondernemen. Jouw smart verkooppunt maakt meer mogelijk. >> mijnsmart.nl Customize jouw smart en bestel m online. Of je nu voor een auto of een ebike kiest jouw nieuwe

Nadere informatie

Eindexamen m&o vwo 2008-II

Eindexamen m&o vwo 2008-II Opgave 2 Bij deze opgave horen drie informatiebronnen, de informatiebronnen 1 tot en met 3. In informatiebron 1 staan gegevens over de Peugeot 307. In informatiebron 2 staat informatie over het parkeervergunningenbeleid.

Nadere informatie

Alle prijzen in deze brochure zijn excl. eventuele verzendkosten Alle prijzen zijn onder voorbehoud en kunnen zonder aankondiging vooraf gewijzigd

Alle prijzen in deze brochure zijn excl. eventuele verzendkosten Alle prijzen zijn onder voorbehoud en kunnen zonder aankondiging vooraf gewijzigd Alle prijzen in deze brochure zijn excl. eventuele verzendkosten Alle prijzen zijn onder voorbehoud en kunnen zonder aankondiging vooraf gewijzigd worden De algemene voorwaarden van Segway Nederland zijn

Nadere informatie

Jade Beheer B.V. 4.A1 Ketenanalyse scope III

Jade Beheer B.V. 4.A1 Ketenanalyse scope III Jade Beheer B.V. 4.A1 Ketenanalyse scope III Ketenanalyse 1 Inleiding Eis: Aantoonbaar inzicht in de meest materiele emissies uit scope 3 middels 2 ketenanalyses. Voor het in kaart brengen van scope III

Nadere informatie

Tanken met de MultiTankcard

Tanken met de MultiTankcard Tanken met de MultiTankcard Met tanken pashouders bij alle tankstations in Nederland en indien gewenst ook in Europa. De MTc app vindt de dichtstbijzijnde én goedkoopste tankstations. De kosten komen automatisch

Nadere informatie

Nuon Laadoplossingen. Overal uw elektrische auto eenvoudig opladen.

Nuon Laadoplossingen. Overal uw elektrische auto eenvoudig opladen. Nuon Laadoplossingen Overal uw elektrische auto eenvoudig opladen. De toekomst van mobiliteit Rijden in een elektrische auto is een slimme keuze. U verlaagt niet alleen uw impact op het milieu, het is

Nadere informatie

De nieuwe Toyota Prius Plug-in Hybrid past perfect in uw wagenpark.

De nieuwe Toyota Prius Plug-in Hybrid past perfect in uw wagenpark. De nieuwe Toyota Prius Plug-in Hybrid past perfect in uw wagenpark. Toyota wil dat duurzamer rijden voor iedereen bereikbaar is. Daarom ontwikkelen we innovatieve modellen en hebben we het grootste aanbod

Nadere informatie

DE VOLKSWAGEN E-GOLF. BRENGT U VERDER.

DE VOLKSWAGEN E-GOLF. BRENGT U VERDER. vanaf 40.325 * DE VOLKSWAGEN E-GOLF. BRENGT U VERDER. Update prijzen en tarieven per 1 februari 2019. *Inclusief bpm, btw en inclusief afleverkosten. INHOUD. 1. De e-golf propositie 2. Laadabonnement 3.

Nadere informatie

Stadspanel-onderzoek naar mobiliteit en City Line

Stadspanel-onderzoek naar mobiliteit en City Line Stadspanel-onderzoek naar mobiliteit en City Line Wat is het Stadspanel? De gemeente Assen heeft een digitaal stadspanel. Iedere inwoner kan meedoen. Momenteel telt het stadspanel ruim 1 leden. Elk lid

Nadere informatie

De Haagse D66 Fietsagenda: Bewegen naar morgen!

De Haagse D66 Fietsagenda: Bewegen naar morgen! De Haagse D66 Fietsagenda: Bewegen naar morgen! D66 zet in op Den Haag als 'Fietsstad van de toekomst'. En daar moet Den Haag snel mee aan de slag! D66 gaat daarom ook voor Den Haag als Fietsstad van het

Nadere informatie

VALUE BUILDER. Gebruik van de tool Template Voorbeeld

VALUE BUILDER. Gebruik van de tool Template Voorbeeld VALUE BUILDER Gebruik van de tool Template Voorbeeld Value Builder De Value Builder helpt je om jouw product of dienst te verbeteren zodat het beter past bij de wensen van je klant. Je bepaalt voor een

Nadere informatie

Fietscafe. Utrecht, 5 juli 2018

Fietscafe. Utrecht, 5 juli 2018 Fietscafe Utrecht, 5 juli 2018 Fietsenquete werkgevers 2017 43 werkgevers Fietsbeleid onderdeel Mobiliteit beleid? Waarom Fiets stimuleren? Bekend wie op fietsafstand woon van werk? Stimuleringsbeleid

Nadere informatie

BRO.JLR Eneco Elektrisch Laden Rijden op HollandseWind

BRO.JLR Eneco Elektrisch Laden Rijden op HollandseWind BRO.JLR.04.18 Eneco Elektrisch Laden Rijden op HollandseWind Jaguar Land Rover Excellent Laadpakket 1.858* Als elektrische rijder wilt u snel, makkelijk en veilig uw auto laden. Thuis, op het werk en onderweg.

Nadere informatie

Reserveren alleen via website

Reserveren alleen via website Helpdesk +31(0)85-73 25 660 Op pad met We Drive Solar met je pasje en de kaartlezer 23-6-2017 wijzigingen voorbehouden Reserveren alleen via website A) Activeer een (personeels) pas. B) Mail ons via info@wedrivesolar.nl

Nadere informatie

Voortgang CO 2 reductie

Voortgang CO 2 reductie Voortgang CO 2 reductie Introductie A. Hak wil in 2020 CO2 neutraal werken en heeft doorlopend aandacht voor de invloed van onze werkzaamheden op het milieu. Wij zijn gecertificeerd volgens ISO 14001 en

Nadere informatie

Energie Beoordeling Co2 reductie

Energie Beoordeling Co2 reductie Energie Beoordeling Co2 reductie Opgesteld door: Cheryl de Vette VGMK coördinator 2.A.3 Energie Beoordeling 2016 Van Beek Infra Groep B.V. Conform Co2 Prestatieladder 3.0 Datum: 13-5-2016 Inhoud 1. Inleiding...

Nadere informatie

UW NATIONALE BENCHMARK MOBILITEIT RAPPORT

UW NATIONALE BENCHMARK MOBILITEIT RAPPORT UW NATIONALE BENCHMARK MOBILITEIT RAPPORT Alstublieft, Dank voor uw deelname! 1 VOORWOORD De manier waarop we werken en reizen verandert snel. We werken steeds meer plaats- en tijdonafhankelijk en het

Nadere informatie

Marktplaats voor Mobiliteit BONNENBOEKJE

Marktplaats voor Mobiliteit BONNENBOEKJE Marktplaats voor Mobiliteit BONNENBOEKJE Vipre BV: Collectief vervoer en Shuttles voor first & last mile Vipre biedt producten en diensten aan op het gebied van collectief vervoer. De dienst bestaat uit

Nadere informatie

WagenPlan Partner in duurzame mobiliteit

WagenPlan Partner in duurzame mobiliteit partner in duurzame mobiliteit WagenPlan Partner in duurzame mobiliteit Kosten- en milieubewust leasen. Met volledige compensatie van CO2-uitstoot. Efficiënt wagenparkbeheer en aantrekkelijke oplossingen

Nadere informatie

Voortgang CO2 reductie

Voortgang CO2 reductie Voortgang CO2 reductie Introductie A. Hak wil in 2030 CO2 neutraal werken en heeft doorlopend aandacht voor de invloed van onze werkzaamheden op het milieu. Wij zijn gecertificeerd en door het hebben en

Nadere informatie

Halfjaarlijkse inventarisatie CO2 emissie: uitgevoerd Evaluatie CO2 reductiedoelstellingen o.b.v. deze inventarisatie

Halfjaarlijkse inventarisatie CO2 emissie: uitgevoerd Evaluatie CO2 reductiedoelstellingen o.b.v. deze inventarisatie Inventarisatie 2016 Aanleiding Halfjaarlijkse inventarisatie CO2 emissie: 2016-2 uitgevoerd Evaluatie CO2 reductiedoelstellingen o.b.v. deze inventarisatie Vragen aan MT: Kennisname van inventarisatie

Nadere informatie

Mobiliteitspassen & beheersystemen

Mobiliteitspassen & beheersystemen Mobiliteitspassen & beheersystemen Trends in mobiliteitsbeleid Mobiliteit is belangrijke, ingewikkelde arbeidsvoorwaarde Keurslijf met versnipperde en verborgen kosten Gevoeligheid binnen organisaties

Nadere informatie

VERVOERSPLAN ODZOB. 18 mei

VERVOERSPLAN ODZOB. 18 mei 18 mei 2016-2 - VERVOERSPLAN ODZOB In opdracht van Opgesteld door Auteur Omgevingsdienst Zuidoost-Brabant Postbus 8035 5601 KA Eindhoven Mark Rijnders Projectnummer Z.46313/D.154922 Datum 18 mei 2016 Status

Nadere informatie

De producten en diensten worden geleverd onder de voorwaarden vastgelegd in de volgende documenten:

De producten en diensten worden geleverd onder de voorwaarden vastgelegd in de volgende documenten: PRODUCTEN EN TARIEVEN RADIUZ TOTAL MOBILITY versie 2012-12-03 (geldigheid 2013) 1. Algemeen De producten en diensten worden geleverd onder de voorwaarden vastgelegd in de volgende documenten: Algemene

Nadere informatie

CO 2 - en energiereductiedoelstellingen 2012-2013. Alfen B.V. Auteur: H. van der Vlugt Versie: 1.0 Datum: 20-feb-2013 Doc.

CO 2 - en energiereductiedoelstellingen 2012-2013. Alfen B.V. Auteur: H. van der Vlugt Versie: 1.0 Datum: 20-feb-2013 Doc. CO 2 - en energiereductiedoelstellingen 2012-2013 Alfen B.V. Auteur: H. van der Vlugt Versie: 1.0 Datum: Doc.nr: Red1213 CO 2-reductierapport 2012-2013 Distributielijst Naam B.Bor (Alf) M. Roeleveld (ALF)

Nadere informatie

antwoorden rondom zakelijke mobiliteit

antwoorden rondom zakelijke mobiliteit Van leaseauto naar zakelijk vervoer op maat 4 antwoorden rondom zakelijke mobiliteit Als werkgever bent u genoodzaakt uw wagenpark kritisch onder de loep te nemen. Er komen minder opdrachten binnen en

Nadere informatie

Parkeren: broodnodig?!

Parkeren: broodnodig?! Parkeren: broodnodig?! Maatregelen parkeerorganisatie Dirk Engels Sven Maerivoet 12 april 2016 Maatregelen parkeerorganisatie o Doelstellingen o Parkeerconcepten o Openbaar domein o Privaat domein o Aanbod

Nadere informatie

Scope 1 en 2 doelstellingen KZ Aanneming en Groenvoorziening

Scope 1 en 2 doelstellingen KZ Aanneming en Groenvoorziening Ons energiebeleid In 2018 is KZ Aanneming en Groenvoorziening actief bezig geweest om hun CO2- footprint in kaart te brengen. Om dit op een juiste manier te kunnen doen wordt er gebruik gemaakt van het

Nadere informatie

Jouw bedrijf duurzaam? Ga toch fietsen 1

Jouw bedrijf duurzaam? Ga toch fietsen 1 1 Inhoudsopgave 1. Fietsen en werk... 3 Fietsen is maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO)... 3 Direct minder kosten... 3 Feitjes & cijfers... 4 2. Mogelijkheden voor bedrijven... 5 Fiets van de zaak...

Nadere informatie

De Spark Go is uitgerust met een rotatiesensor en biedt krachtige ondersteuning. De ondersteuning is te bedienen met een eenvoudig LED display. Met he

De Spark Go is uitgerust met een rotatiesensor en biedt krachtige ondersteuning. De ondersteuning is te bedienen met een eenvoudig LED display. Met he De Spark Go is uitgerust met een rotatiesensor en biedt krachtige ondersteuning. De ondersteuning is te bedienen met een eenvoudig LED display. Met het display zijn drie ondersteuningsniveaus te kiezen

Nadere informatie

DEELFIETSGEBRUIK IN AMSTERDAM onderzoek onder gebruikers van FlickBike

DEELFIETSGEBRUIK IN AMSTERDAM onderzoek onder gebruikers van FlickBike DEELFIETSGEBRUIK IN AMSTERDAM onderzoek onder gebruikers van FlickBike Arnoud van Waes Copernicus Instituut voor Duurzame Ontwikkeling Universiteit Utrecht Karla Münzel Copernicus Instituut voor Duurzame

Nadere informatie

Kom jij ons team versterken? Uw Computerstudent

Kom jij ons team versterken? Uw Computerstudent Kom jij ons team versterken? Uw Computerstudent Computerhulp door studenten Lekker bijverdienen. Flexibiliteit! Mijn eigen afspraken in plannen. Ruimte voor doorgroeien en persoonlijke ontwikkeling Ben

Nadere informatie

UW NATIONALE BENCHMARK MOBILITEIT RAPPORT

UW NATIONALE BENCHMARK MOBILITEIT RAPPORT UW NATIONALE BENCHMARK MOBILITEIT RAPPORT Alstublieft, Dank voor uw deelname! 1 VOORWOORD De manier waarop we werken en reizen verandert snel. We werken steeds meer plaats- en tijdonafhankelijk en het

Nadere informatie

Ketenanalyse Woon- Werkverkeer

Ketenanalyse Woon- Werkverkeer 2014 Ketenanalyse Woon- Werkverkeer Rapportage: KAWWV 2014 Datum: 12 Augustus 2014 Opgesteld door: Rick Arts Versie: 1.1 Inhoud 1 Inleiding... 3 2 Doel... 4 2.1 Data inventarisatie... 4 2.1.1 Zakelijke

Nadere informatie

De producten en diensten worden geleverd onder de voorwaarden vastgelegd in de volgende documenten:

De producten en diensten worden geleverd onder de voorwaarden vastgelegd in de volgende documenten: PRODUCTEN EN TARIEVEN RADIUZ TOTAL MOBILITY versie 20121126 (geldigheid 2013) 1. Algemeen De producten en diensten worden geleverd onder de voorwaarden vastgelegd in de volgende documenten: Algemene Voorwaarden

Nadere informatie

ALD E-BIKES, DE TOEKOMST VAN HET WOON-WERKVERKEER?

ALD E-BIKES, DE TOEKOMST VAN HET WOON-WERKVERKEER? ALD W H I T E PA P E R E-BIKES, DE TOEKOMST VAN HET WOON-WERKVERKEER? EEN E-BIKE? WAT IS DAT PRECIES? De ontwikkelingen in techniek en regelgeving op het gebied van duurzame mobiliteit gaan op dit moment

Nadere informatie

Texelhopper. 24 september 2015

Texelhopper. 24 september 2015 Texelhopper 24 september 2015 Waarom doen we de pilot Texelhopper? Visie OV 2020; Texels initiatief BOVT; Uitgangspunten Wens: aanbod speelt beter in op vraag (door slimme inzet verschillende vervoersmiddelen)

Nadere informatie

Het slimme mobiliteitsconcept. Anders reizen, beter werken

Het slimme mobiliteitsconcept. Anders reizen, beter werken Het slimme mobiliteitsconcept Anders reizen, beter werken Eén integrale oplossing Heeft uw bedrijf een overvolle parkeerplaats? Verwerkt u nog jaarlijks honderden declaraties voor het gebruik van de trein

Nadere informatie

Eerste Hulp bij. FietsParkeren. Whitepaper VOOR EEN MOOIERE BUITENWERELD

Eerste Hulp bij. FietsParkeren. Whitepaper VOOR EEN MOOIERE BUITENWERELD Eerste Hulp bij FietsParkeren Whitepaper VOOR EEN MOOIERE BUITENWERELD Eerste hulp bij Fietsparkeren Inleiding: Waarom is een goede fietsenstalling belangrijk? 3-4 1. Welke fietsen dienen er geparkeerd

Nadere informatie