Het Nieuwe Werken. Iets voor jou?

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Het Nieuwe Werken. Iets voor jou?"

Transcriptie

1 1 Het Nieuwe Werken Iets voor jou?

2 1 Steeds meer (technologische) oplossingen stellen je in staat om in verbinding te zijn met de wereld om je heen. Je overbrugt in je contacten virtueel enorme afstanden, deelt wat je leuk of relevant lijkt met mensen om je heen en doet dit zo ongeveer 24/7. De Centrale Ondernemingsraad en de korpsleiding zijn van mening dat de toepassing van deze principes ook het politiewerk effectiever, efficiënter en plezieriger kan maken. Deze brochure gaat over Het Nieuwe Werken. Over professionele ruimte en vakmanschap van medewerkers. Over het delen van relevante kennis met partners zodat we samen sterk staan. Over professionele ruimte krijgen en verantwoordelijkheid (durven) nemen. En over het digitaal overbruggen van reistijd die wellicht de drie uur te boven gaat.

3 2 Wat verstaan we onder Het Nieuwe Werken? Het Nieuwe Werken is voor de politie een combinatie van vier werkprincipes: Plaats- en tijdonafhankelijk werken Slim kijken naar hoe plaats en tijd van het werk het beste aansluiten op de te bereiken resultaten en de mogelijkheden en wensen van de medewerkers. Breed delen van kennis, informatie en ideeën Medewerkers en hun samenwerkingspartners in de omgeving organiseren op eigen kracht hun aangesloten zijn op de voor het werk relevante wereld. Sturen op resultaat Professionele medewerkers nemen verantwoordelijkheid voor te bereiken resultaten, en laten zich daarop aanspreken. Dat doen zij als individu en in onderlinge samenwerking. Flexibele werkverbanden Per op te lossen probleem het werkverband van medewerkers bepalen. Over de grenzen van je discipline en afdeling heen organiseren, kijkend vanuit je persoonlijke kwaliteiten. Deze vier werkprincipes staan niet op zichzelf. Ze hangen met elkaar samen en gaan over ons gedrag. Daardoor zal het invoeren ervan niet van de ene dag op de andere dag geregeld zijn. Het is een proces van uitproberen, ervaring opdoen met eerste stappen, daarvan leren, aanpassen en weer verder gaan. Dat is wennen voor een organisatie die gewend is aan strak vastgelegde procedures. Het past echter wel bij de (cultuur)verandering die we willen en moeten doormaken. Deze brochure gaat alleen in op het plaats- en tijdonafhankelijk werken. Veel medewerkers willen daar nu informatie over, om te weten wat straks de mogelijkheden ervan zijn in de nieuwe functie.

4 3 Plaats- en tijdonafhankelijk werken Plaatsonafhankelijk werken is als je bij een slachtoffer thuis een aangifte opneemt of in de surveillanceauto gegevens invoert. Ook thuiswerken valt eronder, of je werk deels uitvoeren op een politielocatie in jouw buurt of op een locatie waar jij die dag een afspraak hebt. Tijdonafhankelijk werken is zelf keuzes kunnen maken in wanneer je je werk uitvoert. Bijvoorbeeld s avonds, nadat je s middags iets leuks met je kinderen hebt gedaan. Let op: niet het tijdstip waarop je werkt (wilt werken) is bepalend, maar of je de afgesproken resultaten bereikt. Daarop blijf je aanspreekbaar door anderen. Personele reorganisatie Plaats- en tijdonafhankelijk werken geeft jou straks in de nieuwe functie wellicht mogelijkheden om minder vaak te hoeven reizen naar je standplaats, of minder vaak in de file te staan. Aan het einde van deze brochure kun je lezen wanneer je daarover in gesprek kunt gaan met je leidinggevende. Misschien wil je in de reorganisatie wel kiezen voor die functie in je eigen vakgebied, maar die jou meer dan drie uur reistijd per dag oplevert. Als het binnen de functie mogelijk is, kun je nu al afspraken vast laten leggen over plaats- en tijdonafhankelijk werken (telewerken). Natuurlijk zijn de mogelijkheden afhankelijk van de functie en de omstandigheden. Maar het is de moeite van het informeren waard. Is het iets voor jou? Uitgangspunten voor plaats- en tijdonafhankelijk werken zijn: Iedere medewerker mag plaats- en tijdonafhankelijk werken, binnen de mogelijkheden van de functie en de beschikbare voorzieningen. Het korps heeft een positieve grondhouding: de leidinggevende kijkt eerst naar de mogelijkheden, en pas daarna naar de onmogelijkheden. De uiteindelijke beslissing over de mogelijkheden en de invulling ligt bij de leidinggevende. De concrete invulling moet aansluiten bij jouw werk. Alle afspraken zijn individueel maatwerk. De afspraken kunnen veranderen als het werk of de omstandigheden veranderen. De leidinggevende kan ook besluiten om de afspraken te beëindigen als niet (meer) aan de voorwaarden wordt voldaan waaronder ze zijn gemaakt. Hij/zij motiveert dit in een gesprek met de medewerker. Plaats- en/of tijdonafhankelijk werken om zo minder vaak naar je standplaats te reizen of te werken op zelfgekozen tijden, doe je vrijwillig. Het is nooit een verplichting. Je ontvangt geen vergoeding voor plaats- en/of tijdonafhankelijk werken.

5 4 Welke factoren spelen een rol bij de afweging? De mogelijkheden voor plaats- en tijdonafhankelijk werken verschillen per functie. Om in te schatten hoe dat in jouw situatie uit zou pakken, beschrijven we hieronder een aantal bevorderende factoren (meer mogelijkheden) en een aantal beperkende factoren (belemmeringen). werken vanaf een andere politielocatie. Ook is een forse verbindingscapaciteit ingekocht voor telewerken en kan een groot aantal telewerk accounts worden uitgegeven. Het op grotere schaal overstappen naar mobiele toepassingen (waaronder laptops en tablets) is iets dat nog tijd vraagt. Huisvesting is ook een belangrijke voorziening. Door de personele reorganisatie en de bouw van het korps verandert er veel; teams vertrekken, andere teams nemen die plekken in. In de loop van 2015 wordt duidelijk in welke locaties er ruimte is voor (bedrijfsvoerings)medewerkers die deels willen werken in hun woonomgeving. Het nieuwe beleid rond toegangspassen zal daarbij helpen. In de loop van 2015 wordt duidelijk tot welke politielocaties jij toegang gaat krijgen met jouw pas. Je spreekt samen met je leidinggevende wat de mogelijkheden in jouw geval zijn. Daarbij mag je ook laten meewegen dat een deel van jouw taken wel op afstand gedaan kan worden, en een ander deel niet. Dat geeft wellicht mogelijkheden voor een deel van de werkweek. Het gaat dus om maatwerk. Beschikbare voorzieningen Het korps heeft de laatste jaren hard gewerkt aan het scheppen van voorwaarden voor Het Nieuwe Werken. Dankzij het nieuwste werk - station kun je bijna overal met jouw politieaccount inloggen. Zodat je dus tijdelijk (bijvoorbeeld in een project) kan Factoren in het werk in relatie tot plaats- en tijdonafhankelijk werken Bevorderende factoren Contact op afstand is net zo goed mogelijk als dichtbij. Je werkt met algemene of beperkt vertrouwelijke informatie. Jouw werk is gestandaardiseerd of routinematig. Je kunt je werk doen via een telewerkaccount of via mobiele apparatuur. Jouw werkverplichtingen zijn niet of beperkt gebonden aan specifieke tijden. Beperkende factoren Face-to-face contact met burger en/of klant is een vereiste. Je werkt met (hoog) vertrouwelijke informatie. Je behandelt complexe vraagstukken die om (niet-telefonische) afstemming vragen om tot de gewenste resultaten te komen. Jouw werkmiddelen zijn plaatsgebonden. Denk aan het laboratorium voor de forensisch onderzoeker, specifieke software voor vormgevers of programmeurs, en systemen die niet vanaf huis of vanuit de citrix te benaderen zijn. Jouw werkverplichtingen zijn sterk tijdgebonden.

6 5 Een jaar experimenteren De korpsleiding en de COR hebben afgesproken dat je bij je leidinggevende een verzoek kunt doen om te gaan experimenteren met Het Nieuwe Werken. Dit experiment moet passen binnen de mogelijkheden van je functie en de beschikbare voorzieningen. Een experiment dat daaraan voldoet, wordt in beginsel gehonoreerd. Het experiment duurt maximaal één jaar. Je kunt jouw experiment direct na het verschijnen van deze brochure aanvragen, maar wellicht is het zinvoller om te wachten tot je daad - werkelijk gestart bent in je functie in de nieuwe organisatie. Je kunt er nog tot drie jaar na je start in de functie mee beginnen. Deze termijn is zo gesteld om je ook de mogelijkheid te geven om te experimenteren nadat je bent gestart bent in je nieuwe functie. Zo kunnen jij en je leidinggevende in die nieuwe situatie ervaring opdoen. Wanneer ga je het gesprek aan met je leidinggevende? Uitgangspunt van het gesprek met je leidinggevende is altijd de werksituatie zoals die bestaat op het moment van de dialoog. Niet je (mogelijke) toekomstige werksituatie. Heb je belangstelling voor Het Nieuwe Werken in je toekomstige functie, dan ga je daarover in gesprek NADAT de verplaatsing heeft plaatsgevonden. Je kunt dus niet NU al je belangstelling voor Het Nieuwe Werken kenbaar maken. Een beperkte groep medewerkers kan op dit moment al laten weten dat zij interesse heeft voor Het Nieuwe Werken in de toekomstige functie. In onderstaand schema kun je zien of jij tot deze groep behoort. Je kunt je belangstelling dan aangeven bij de Plaatsingsadviescommissie. Dit kan op het belangstellingsformulier dat je op intranet vindt.

7 6 Plaatsingsproces en telewerken of HNW Mogelijke functievolgers Bent u een mogelijke functievolger? Is de reistijd in de nieuwe situatie langer dan 3 uur (obv Andes of wanneer van toepassing 9292.nl)? U kunt nu aangeven dat u in de functie geplaatst wilt worden onder voorwaarde van afspraken over telewerken, of u kunt aangeven dat u de reistijd een jaar wilt uitproberen U bent dus een mogelijke herplaatsingskandidaat, ga naar het schema voor (mogelijke) herplaatsingskandidaten Heeft de reistijd objectief vaststelbare bezwaren van lichamelijke, geestelijke of sociale aard, en kan HNW die misschien wegnemen? U kunt aangeven dat u hierover in gesprek wilt met de PAC (maatwerk) U kunt nu niets aangeven over HNW. U kunt straks, na de verplaatsing naar het nieuwe team, met uw leidinggevende afstemmen over HNW N.B.: bent u arbeidsongeschikt voor de te volgen functie, en moet om die reden een andere functie voor u worden gezocht? Als uw arbeidsongeschiktheid voor de functie vastligt, bent u ten onrechte aangemerkt als mogelijke functievolger voor de functie. Uw herplaatsing in een passende andere functie staat nu namelijk los van de reorganisatie. Neem contact op met uw leidinggevende om uw situatie te bespreken.

8 7 Plaatsingsproces en telewerken of HNW (Mogelijke) herplaatsingskandidaten Bent u een (mogelijke) herplaatingskandidaat? Hebt u belangstelling voor een functie met een reistijd langer dan 3 uur (obv Andes of wanneer van toepassing 9292.nl)?? U kunt nu aangeven dat u in de functie geplaatst wilt worden onder voorwaarde van afspraken over telewerken U bent dus een mogelijke functievolger, ga naar het schema voor mogelijke functievolgers Hebt u belangstelling voor een functie waarvoor de reistijd objectief vaststelbare bezwaren heeft van lichamelijke, geestelijke of sociale aard, en kan HNW die misschien wegnemen? U kunt nu aangeven dat u hierover in gesprek wilt met de PAC (maatwerk) U kunt nu niets aangeven over HNW. U kunt straks, na de verplaatsing naar het nieuwe team, met uw leidinggevende afstemmen over HNW N.B.: bent u arbeidsongeschikt, en moet om die reden een andere functie voor u worden gezocht? Als uw arbeidsongeschiktheid vastligt, staat uw herplaatsing in een passende andere functie los van de reorganisatie. Neem contact op met uw leidinggevende om uw situatie te bespreken.

9 15034

Het Nieuwe Werken. Iets voor jou? Uitgave maart 2016.

Het Nieuwe Werken. Iets voor jou? Uitgave maart 2016. 1 Het Nieuwe Werken Iets voor jou? Uitgave maart 2016. 1 Steeds meer (technologische) oplossingen stellen je in staat om in verbinding te zijn met de wereld om je heen. Je overbrugt in je contacten virtueel

Nadere informatie

Voor functievolgers, maart Belangstelling voor een andere werkplek of functie. Hoe werkt het?

Voor functievolgers, maart Belangstelling voor een andere werkplek of functie. Hoe werkt het? 1 Voor functievolgers, maart 2015 Belangstelling voor een andere werkplek of functie. Hoe werkt het? Inhoud 1. Wat doet de Plaatsingsadviescommissie? 1 2. Een andere werkplek of een andere functie. Is

Nadere informatie

Voor functievolgers, maart 2015. Belangstelling voor een andere werkplek of functie. Hoe werkt het?

Voor functievolgers, maart 2015. Belangstelling voor een andere werkplek of functie. Hoe werkt het? 1 Voor functievolgers, maart 2015 Belangstelling voor een andere werkplek of functie. Hoe werkt het? Inhoud 1. Wat doet de Plaatsingsadviescommissie? 1 2. Een andere werkplek of een andere functie. Is

Nadere informatie

De personele reorganisatie. Hoe werkt het? Toelichting bij de informatieve brief, november 2014

De personele reorganisatie. Hoe werkt het? Toelichting bij de informatieve brief, november 2014 De personele reorganisatie. Hoe werkt het? Toelichting bij de informatieve brief, november 2014 Inhoud 1. De functievergelijking 2 2. Functievolger of herplaatsingskandidaat? 4 3. Ik ben mogelijk functievolger.

Nadere informatie

Voor herplaatsingskandidaten, Aan de slag met de PAC. Hoe werkt het?

Voor herplaatsingskandidaten, Aan de slag met de PAC. Hoe werkt het? 1 Voor herplaatsingskandidaten, maart 2015 Aan de slag met de PAC. Hoe werkt het? Inhoud 1. Wat doet de Plaatsingsadviescommissie? 1 2. Hoe kunt u zich oriënteren? 4 3. Hoe werkt de belangstellingsregistratie?

Nadere informatie

Brochure personele reorganisatie

Brochure personele reorganisatie Brochure personele reorganisatie Het besluit oorspronkelijke functie en Het voorgenomen besluit (her) plaatsing en/of aanwijzing als herplaatsingskandidaat Inhoud 1. De twee brieven 2 2. Wat betekent jouw

Nadere informatie

Startnota Het Nieuwe Werken

Startnota Het Nieuwe Werken 'Moederdocument' Afspraken Uitvoering Reorganisatie Politiewet 2012 Bijlage 16 / 16 Startnota Het Nieuwe Werken Startnota Het Nieuwe Werken 1 Inhoudsopgave Managementsamenvatting 4 1 Aanleiding 5 2 Wat

Nadere informatie

Personele reorganisatie Jouw besluit:

Personele reorganisatie Jouw besluit: Personele reorganisatie Jouw besluit: plaatsing als functievolger aanwijzing als herplaatsingskandidaat, met of zonder herplaatsing 1 Inhoud Voorwoord 3 Wat heb je ontvangen? 4 Welke gevolgen heeft het

Nadere informatie

Afspraken uitvoering reorganisatie Politiewet 2012

Afspraken uitvoering reorganisatie Politiewet 2012 Organisatieonderdeel Programma Personele Reorganisatie Contactpersoon W.J. van Vemde Functie Programmadirecteur Bezoekadres Nieuwe Uitleg 1 2514 BP Den Haag CGOP GOP 16 juli 2015 CGOP ink 1340b v1.2 Telefoon

Nadere informatie

Algemeen. Eerste stap: Filtering Vindt het probleem zijn oorsprong in de reorganisatie?

Algemeen. Eerste stap: Filtering Vindt het probleem zijn oorsprong in de reorganisatie? Aanvullend kader voor de afhandeling van verzoeken van medewerkers om aangewezen te worden als hpk omdat plaatsing als functievolger om redenen van lichamelijke, geestelijke of sociale aard niet van hen

Nadere informatie

Het Nieuwe Werken en Werken Anno Nu

Het Nieuwe Werken en Werken Anno Nu Het Nieuwe Werken en Werken Anno Nu Ardis Organisatie Ontwikkeling Het Nieuwe Werken en Werken Anno Nu Ardis Organisatie Ontwikkeling Na een afspraak niet terug naar kantoor, maar door naar huis waar je

Nadere informatie

Rapportage Droombaan. Bea Voorbeeld. support@meurshrm.nl. Naam: Datum: 19.06.2015. Email:

Rapportage Droombaan. Bea Voorbeeld. support@meurshrm.nl. Naam: Datum: 19.06.2015. Email: Rapportage Droombaan Naam: Bea Voorbeeld Datum: 19.06.2015 Email: support@meurshrm.nl Bea Voorbeeld / 19.06.2015 / Rapportage droombaan QBN 2 Met de Q1000 Droombaan krijg je snel en duidelijk inzicht in

Nadere informatie

Afspraken uitvoering reorganisatie Politiewet 2012

Afspraken uitvoering reorganisatie Politiewet 2012 Organisatieonderdeel Programma Personele Reorganisatie Contactpersoon W.J. van Vemde Functie Programmadirecteur Bezoekadres Nieuwe Uitleg 1 2514 BP Den Haag CGOP GOP 16 maart 2016 CGOP ink 1340c v1.3 Telefoon

Nadere informatie

REORGANISATIE POLITIE. voorlichting leden NPB

REORGANISATIE POLITIE. voorlichting leden NPB REORGANISATIE POLITIE voorlichting leden NPB Onderwerpen Functievergelijking. Aanvraag herplaatsingskandidaat (HPK). Plaatsing. Garanties. Flankerende voorzieningen. Mogelijkheden na de plaatsing. Bezwaar

Nadere informatie

Datum 9 mei 2019 Onderwerp Antwoorden Kamervragen over het bericht Toezegging van minister voor volwaardig politiebureau in Noordwijk

Datum 9 mei 2019 Onderwerp Antwoorden Kamervragen over het bericht Toezegging van minister voor volwaardig politiebureau in Noordwijk 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/jenv

Nadere informatie

Tijd voor Het Nieuwe Leidinggeven! Lees in 2 minuten wat Het Nieuwe Leidinggeven is, wat het uw organisatie brengt en hoe het te ontwikkelen is.

Tijd voor Het Nieuwe Leidinggeven! Lees in 2 minuten wat Het Nieuwe Leidinggeven is, wat het uw organisatie brengt en hoe het te ontwikkelen is. Tijd voor Het Nieuwe Leidinggeven! Lees in 2 minuten wat Het Nieuwe Leidinggeven is, wat het uw organisatie brengt en hoe het te ontwikkelen is. De manier waarop we het werk organiseren en samenwerken

Nadere informatie

Overzicht voorzieningen. QenA

Overzicht voorzieningen. QenA Overzicht voorzieningen QenA Overzicht voorzieningen QenA 2 Disclaimer De inhoud van dit document is zorgvuldig samengesteld en bedoeld voor het informeren van medewerkers van de politie over de personele

Nadere informatie

Aanpak reorganisatie in hoofdlijnen

Aanpak reorganisatie in hoofdlijnen 'Moederdocument' Afspraken Uitvoering Reorganisatie Politiewet 2012 Bijlage 1 / 16 Hoofdlijnenakkoord Aanpak reorganisatie in hoofdlijnen 20 december 2013 v1.3 Reorganisatie met drie fasen De personele

Nadere informatie

Losmaken wat onnodig vast zit

Losmaken wat onnodig vast zit Losmaken wat onnodig vast zit Het Nieuwe Werken in de praktijk Alex Verheijden Directeur Beleid en Ontwikkeling Personeel & Organisatie het is vooral een mentaal proces En: goed voorbereid op het juiste

Nadere informatie

KIJKT IN DE TOEKOMST

KIJKT IN DE TOEKOMST KOERSKAARTSESSIE INZETBAARHEID MET MEDEWERKERS WAT IS HET DOEL? Tijdens de Koerskaartsessie Inzetbaarheid kun je medewerkers aan het denken zetten over hun eigen toekomst en inzetbaarheid. Ook kunnen ze

Nadere informatie

ARBO & HET NIEUWE WERKEN

ARBO & HET NIEUWE WERKEN ARBO & HET NIEUWE WERKEN Maria Niessen & Wietske Eveleens Leden arbowerkgroep ErgoDirect in Almere, 13 november 2013 13/11/2013 1 ARBO-HANDREIKING DOELSTELLING Zorgen, dat werkgevers en werknemers samen

Nadere informatie

De rol van de OR Individuele rechtshulp voor leden van de LAD Advies bij ontslag Inzet LAD De LAD Contact met de LAD Sociaal plan I

De rol van de OR Individuele rechtshulp voor leden van de LAD Advies bij ontslag Inzet LAD De LAD Contact met de LAD Sociaal plan I Advies bij ontslag De zekerheid van een vaste baan. Veel artsen in dienstverband hechten er sterk aan, vooral in deze onzekere tijden. Toch kan het iedereen overkomen, ook u: de organisatie wordt anders

Nadere informatie

Aanpak reorganisatie Nationale Politie. Informatiebijeenkomsten Januari 2014

Aanpak reorganisatie Nationale Politie. Informatiebijeenkomsten Januari 2014 Aanpak reorganisatie Nationale Politie Informatiebijeenkomsten Januari 2014 Doelstelling bijeenkomst Informatie over verloop van het proces. Informatie over de hoofdlijnen aanpak reorganisatie Nationale

Nadere informatie

Veel gestelde vragen plaatsingsproces Fumo. Hebben de afdelingshoofden invloed op de plaatsing van de medewerkers in de Fumo?

Veel gestelde vragen plaatsingsproces Fumo. Hebben de afdelingshoofden invloed op de plaatsing van de medewerkers in de Fumo? Veel gestelde vragen plaatsingsproces Fumo Hebben de afdelingshoofden invloed op de plaatsing van de medewerkers in de Fumo? Deels, de tijdelijke MT leden zitten in de voorbereidingscommissie. Betekent

Nadere informatie

2 Het nieuwe werken gedefinieerd

2 Het nieuwe werken gedefinieerd 2 Het nieuwe werken gedefinieerd Waar komt de trend van het nieuwe werken vandaan? De vele publicaties die er zijn over het nieuwe werken voeren vaak een white paper van Microsoft oprichter Bill Gates

Nadere informatie

Samenvatting enquete Stand van zaken DI en HNW woningcorporaties

Samenvatting enquete Stand van zaken DI en HNW woningcorporaties Samenvatting enquete Stand van zaken DI en HNW woningcorporaties Statistiek: 455 (100%) P&O-ers zijn benaderd 161 (35%) P&O-ers hebben de enquete geopend maar niet afgerond 123 (27%) van de P&O-ers hebben

Nadere informatie

ONDERZOEK NAAR HET VERTROUWEN BIJ TEIJIN ARAMID. FNV EN CNV, 10 NOVEMBER 2015

ONDERZOEK NAAR HET VERTROUWEN BIJ TEIJIN ARAMID. FNV EN CNV, 10 NOVEMBER 2015 ONDERZOEK NAAR HET VERTROUWEN BIJ TEIJIN ARAMID. FNV EN CNV, 10 NOVEMBER 2015 AANLEIDING In 2014 over hoofdstuk 5 en vervolgens in 2014-2015 rond de trajecten Cao, en Werk, Reductie en Sociaal Plan was

Nadere informatie

Rapportage Droombaan. BIJ Voorbeeld. Naam: Datum:

Rapportage Droombaan. BIJ Voorbeeld. Naam: Datum: Rapportage Droombaan Naam: BIJ Voorbeeld Datum: 02.04.2015 Email: support@meurshrm.nl BIJ Voorbeeld / 02.04.2015 / Rapportage droombaan QBN 2 Met de Q1000 Droombaan krijg je snel en duidelijk inzicht in

Nadere informatie

Managementondersteuning in de 21ste eeuw. Marianne Sturman, oprichter van Moneypenny

Managementondersteuning in de 21ste eeuw. Marianne Sturman, oprichter van Moneypenny Managementondersteuning in de 21ste eeuw Marianne Sturman, oprichter van Moneypenny Agenda Kennismaking Het Nieuwe Werken volgens Moneypenny De impact van Het Nieuwe Werken op de managementondersteuner

Nadere informatie

Het Nieuwe Werken: Transitie van Controle naar Vertrouwen

Het Nieuwe Werken: Transitie van Controle naar Vertrouwen Het Nieuwe Werken: Transitie van Controle naar Vertrouwen Het Nieuwe Werken (HNW) is een van de meest populaire trends op het gebied van organisatieontwikkeling van de laatste jaren; meer dan een kwart

Nadere informatie

Mitsubishi Elevator Europe Toolbox 2008-XX (alle afdelingen) XX-X Toolbox-meeting De nieuwe Arbeidstijdenwet

Mitsubishi Elevator Europe Toolbox 2008-XX (alle afdelingen) XX-X Toolbox-meeting De nieuwe Arbeidstijdenwet Mitsubishi Elevator Europe Toolbox 2008-XX (alle afdelingen) XX-X-2008 Toolbox-meeting De nieuwe Arbeidstijdenwet Mitsubishi Elevator Europe Toolbox 2008-XX (alle afdelingen) XX-X-2008 Inleiding Werken

Nadere informatie

TRAINING ASSERTIVITEIT

TRAINING ASSERTIVITEIT BROCHURE TRAINING ASSERTIVITEIT Met succes opkomen voor jezelf Je geeft gemakkelijk grenzen aan Je vergroot je zichtbaarheid IN HET KORT Je bent op zoek naar vaardigheden om je assertiviteit te vergroten.

Nadere informatie

Infobrief. Van-Werk-Naar-Werk bij reorganisaties

Infobrief. Van-Werk-Naar-Werk bij reorganisaties Infobrief Van-Werk-Naar-Werk bij reorganisaties April 2018 Inhoudsopgave In deze Infobrief Inleiding Pagina 3 De aanpak Pagina 3 Vrijwillig kandidaat Pagina 4 Verplicht kandidaat Pagina 5 Voorzieningen

Nadere informatie

Telewerken. Verbinding maken met de telewerkomgeving

Telewerken. Verbinding maken met de telewerkomgeving Telewerken Medewerkers van de provincie Groningen hebben de mogelijkheid om te gaan telewerken. Je kunt dan vanuit een willekeurige locatie verbinding maken met het provinciale netwerk. Op die manier kun

Nadere informatie

In 5 stappen een businessmodel innoveren

In 5 stappen een businessmodel innoveren 1 www.pluc.nl In 5 stappen een businessmodel innoveren Inclusief 5 praktische tips voor het werken met het Business Model Canvas 2 In 5 stappen een businessmodel innoveren Over het Business Model Canvas

Nadere informatie

Online Coaching. Creatieve & Persoonlijke Ontwikkeling. Ontwikkel creatief denken! Vind inspiratie in je leven! Maak kennis met superleuke technieken!

Online Coaching. Creatieve & Persoonlijke Ontwikkeling. Ontwikkel creatief denken! Vind inspiratie in je leven! Maak kennis met superleuke technieken! Ontwikkel creatief denken! Vind inspiratie in je leven! Maak kennis met superleuke technieken! Leer spelenderwijs beter tekenen en schilderen! Leer technieken voor expressie in woord en beeld! Vind balans

Nadere informatie

CHECKLIST TELEWERKEN Werkzaamheden Voorwaarden en faciliteiten Telewerkovereenkomst Nota Bene

CHECKLIST TELEWERKEN Werkzaamheden Voorwaarden en faciliteiten Telewerkovereenkomst Nota Bene CHECKLIST TELEWERKEN Deze checklist biedt een aantal die behulpzaam zijn bij de invoering van telewerken binnen de arbeidsorganisatie. Werkzaamheden er zijn werkzaamheden die geschikt zijn voor telewerk:

Nadere informatie

Welkom bij LAB & RESEARCH

Welkom bij LAB & RESEARCH 2018-2019 Welkom bij LAB & RESEARCH Een samenwerkingsschool van Albeda en Zadkine Welkom in jouw toekomst! Techniek College Rotterdam biedt jou een toonaangevende technische of technologische opleiding.

Nadere informatie

klokkenluidersregeling

klokkenluidersregeling klokkenluidersregeling Klokkenluidersregeling Woonvisie 1 Inleiding Woonvisie wil in al zijn activiteiten hoge normen naleven ten aanzien van openheid, fatsoen en integriteit. Om deze normen te handhaven

Nadere informatie

Verzuimprotocol. Aandacht. SHDH Verzuimbeleid in goede banen. voor verantwoordelijkheden

Verzuimprotocol. Aandacht. SHDH Verzuimbeleid in goede banen. voor verantwoordelijkheden Verzuimprotocol SHDH Verzuimbeleid in goede banen Aandacht voor verantwoordelijkheden Inhoudsopgave 3 Aandacht voor verzuim Iedere medewerker doet er toe 4 Aandacht voor verantwoordelijkheden Medewerker

Nadere informatie

Brochure AMF Portable

Brochure AMF Portable Brochure maakt onderdeel uit van de complete bedrijfssoftware AMF. AMF Bedrijfssoftware is modulair opgezet. U kunt hierdoor klein starten en al naargelang uw wensen of de groei van uw bedrijf kan de software

Nadere informatie

geheimen van online zelfverdediging

geheimen van online zelfverdediging geheimen van online zelfverdediging DR. Marc INHOUD Laat je niet belazeren! ➊ Houd uw beveiligingscodes geheim. ➋ Zorg ervoor dat uw bankpas nooit door een ander gebruikt wordt. ➌ Zorg voor een goede beveiliging

Nadere informatie

Model plaatsingsprocedure EUR. 1. Inleiding

Model plaatsingsprocedure EUR. 1. Inleiding Model plaatsingsprocedure EUR 1. Inleiding Als onderdeel van het reorganisatieplan wordt in het formatie plan beschreven uit welke en hoeveel functies de nieuwe organisatie zal bestaan. Op basis daarvan

Nadere informatie

Mijn leerstijl. Met een leerstijlen-test kun je dat uitzoeken. Op het volgende blad staan 8 vragen. " Je wilt leren solderen. Wat doe je?

Mijn leerstijl. Met een leerstijlen-test kun je dat uitzoeken. Op het volgende blad staan 8 vragen.  Je wilt leren solderen. Wat doe je? Mijn leerstijl Hoe pak jij het liefst een probleem aan? Het is handig om dat van jezelf te weten. Het is ook handig om te weten hoe een ander het liefst een probleem oplost. Met een leerstijlen-test kun

Nadere informatie

Werken in de Fysieke Werkomgeving Rijk

Werken in de Fysieke Werkomgeving Rijk Werken in de Fysieke Werkomgeving Rijk Fysieke Werkomgeving Rijk (FWR) Vanaf 2020 werken alle rijksmedewerkers in een rijkskantoor dat volledig of gedeeltelijk volgens de FWR-kaders is ingericht. Kantoren

Nadere informatie

Handleiding Activeren telewerken

Handleiding Activeren telewerken Handleiding Activeren telewerken Eigenaar* OGD Datum* 28-5-2018 Datum revisie 31-10-2018 Versie 2.1 Door eenmalig onderstaande stappen te volgen maak je je telewerkaccount klaar voor gebruik. Let op: je

Nadere informatie

Verantwoordelijkheid: Wij vinden dat meten alleen waarde heeft als je de uitkomst zelf kunt en wilt vertalen naar concrete actie

Verantwoordelijkheid: Wij vinden dat meten alleen waarde heeft als je de uitkomst zelf kunt en wilt vertalen naar concrete actie Bottom up: Wij geloven in de kracht van teams in het waarmaken van verandering. Veranderen is niet eenvoudig, noch top-down af te dwingen. Dit team assessment biedt een bottom up benadering om verandering

Nadere informatie

Wat kies jij? Wegwijzer in het fasemodel

Wat kies jij? Wegwijzer in het fasemodel Wat kies jij Wegwijzer in het fasemodel Van inkomen naar inkomen dit helpt PostNL helpt je op verschillende manieren. Met name via een financiële vergoeding, begeleiding van werk naar werk door Mobility

Nadere informatie

Ledenbijeenkomsten. Personele reorganisatie 25 29 november 2013

Ledenbijeenkomsten. Personele reorganisatie 25 29 november 2013 Ledenbijeenkomsten Personele reorganisatie 25 29 november 2013 Waarom ledenbijeenkomsten? Aanleiding Alternatief scenario korpsleiding Betekent wijziging van eerder afgesproken spelregels Doelen Inzicht

Nadere informatie

Hoe blijf je er gezond bij?

Hoe blijf je er gezond bij? Het Nieuwe Werken Hoe blijf je er gezond bij? Aandachtspunten bij een verantwoorde introductie W&V-64L240-A5 folder_07_def.indd 1 10-09-10 09:19 W&V-64L240-A5 folder_07_def.indd 2 10-09-10 09:19 Het Nieuwe

Nadere informatie

Andere schooltijden Waarom, wat zou dat betekenen en willen we dat? Informatiesessie 01-maart-2018

Andere schooltijden Waarom, wat zou dat betekenen en willen we dat? Informatiesessie 01-maart-2018 Andere schooltijden Waarom, wat zou dat betekenen en willen we dat? Informatiesessie 01-maart-2018 Welkom Er is nog niks besloten en Er wordt vanavond niks besloten We willen informeren En vooral We willen

Nadere informatie

Nieuwe werken in gemeenten. Hype of blijvertje. Tekst: Karlien Haak / Fotografie: Kees Winkelman

Nieuwe werken in gemeenten. Hype of blijvertje. Tekst: Karlien Haak / Fotografie: Kees Winkelman Nieuwe werken in gemeenten Hype of blijvertje Tekst: Karlien Haak / Fotografie: Kees Winkelman Het Nieuwe Werken blijft in 2013 populair in gemeenten. Het is voor veel van hen een antwoord op de vraag

Nadere informatie

Tegemoetkoming reiskosten woon-werkverkeer na (her)plaatsing

Tegemoetkoming reiskosten woon-werkverkeer na (her)plaatsing Geel = orspronkelijke PTW Blauw = nieuwe PTW Tegemoetkoming reiskosten woon-werkverkeer na (her)plaatsing 1. Mijn plaats van tewerkstelling verandert niet door de reorganisatie. Ik word op dezelfde plaats

Nadere informatie

Uniforme veiligheidsregels particulieren

Uniforme veiligheidsregels particulieren Uniforme veiligheidsregels particulieren De Nederlandse Vereniging van Banken (NVB) heeft samen met de Consumentenbond regels opgesteld voor veilig elektronisch bankieren en betalen. Deze veiligheidsregels

Nadere informatie

BEGRIJP, VERGELIJK EN VERKLAAR UW DATA MET DATAVISUALISATIE POWERED BY

BEGRIJP, VERGELIJK EN VERKLAAR UW DATA MET DATAVISUALISATIE POWERED BY BEGRIJP, VERGELIJK EN VERKLAAR UW DATA MET DATAVISUALISATIE SNELLERE INZICHTEN MET DATAVISUALISATIE Met de uitdrukking een beeld zegt meer dan duizend woorden bent u wellicht bekend. Beelden vertellen

Nadere informatie

Week van de Vitaliteit biedt ruimte voor medewerkers

Week van de Vitaliteit biedt ruimte voor medewerkers EEN WEEK ALS VOORPROEFJE VOOR HET OPLEIDINGSAANBOD Week van de Vitaliteit biedt ruimte voor medewerkers Door: Martine van Dijk / Fotografie: Kees Winkelman Wilma Evers is werkzaam bij het Mobiliteitscentrum

Nadere informatie

Klokkenluidersregeling Ymere 28 maart 2008

Klokkenluidersregeling Ymere 28 maart 2008 Klokkenluidersregeling Ymere 28 maart 2008 Inleiding Ymere vindt openheid, fatsoen en integer handelen erg belangrijk. Ymere wil dat medewerkers bij hun handelen hoge normen hanteren op dit gebied. Dit

Nadere informatie

Fundraising. Oefening. Doel van de oefening Een inschatting maken van hoe je je talenten kunt gebruiken om geld op te halen voor Youth 4 Youth.

Fundraising. Oefening. Doel van de oefening Een inschatting maken van hoe je je talenten kunt gebruiken om geld op te halen voor Youth 4 Youth. Oefening Fundraising Doel van de oefening Een inschatting maken van hoe je je talenten kunt gebruiken om geld op te halen voor Youth 4 Youth. Uitleg Deze oefening is bedoeld als hulpmiddel om in kaart

Nadere informatie

Heeft u een klacht? Blijf er niet mee zitten. informatie voor medewerkers

Heeft u een klacht? Blijf er niet mee zitten. informatie voor medewerkers Heeft u een klacht? Blijf er niet mee zitten informatie voor medewerkers Een klacht? Blijf er niet mee zitten In deze brochure worden twee verschillende klachtenregelingen beschreven: De klachtenregeling

Nadere informatie

Regeling omgaan met melden vermoeden misstand of onregelmatigheid

Regeling omgaan met melden vermoeden misstand of onregelmatigheid Regeling omgaan met melden vermoeden misstand of onregelmatigheid In de Aanvullende Arbeidsvoorwaarden heeft Hieselaar Nederland BV beleid omtrent privacy, veiligheid, gezondheid, welzijn, milieu en informatie

Nadere informatie

De Keukentafel Uitdaging

De Keukentafel Uitdaging De Keukentafel Uitdaging MAG HET WAT RUSTIGER AAN DE KEUKENTAFEL Gemaakt in het kader van het Swing project Een cliëntproces; tools voor samenwerking Door Nic Drion Aan de keukentafel Aan de keukentafel

Nadere informatie

Rapportage Competenties. Bea het Voorbeeld. support@meurshrm.nl. Naam: Datum: 16.06.2015. Email:

Rapportage Competenties. Bea het Voorbeeld. support@meurshrm.nl. Naam: Datum: 16.06.2015. Email: Rapportage Competenties Naam: Bea het Voorbeeld Datum: 16.06.2015 Email: support@meurshrm.nl Bea het Voorbeeld / 16.06.2015 / Competenties (QPN) 2 Inleiding In dit rapport wordt ingegaan op de competenties

Nadere informatie

Van sociaal plan naar sociaal beleid: van vangnet naar springplank

Van sociaal plan naar sociaal beleid: van vangnet naar springplank Van sociaal plan naar sociaal beleid: van vangnet naar springplank TOEKOMST, ONTWIKKELINGEN DI+ GROEP EN PLAN VAN AANPAK Waar gaat Enexis, de afdeling, het team en jij naar toe? Vroegtijdig betrekken en

Nadere informatie

Veelgestelde vragen over de reorganisatie PostNL, branche Post en Pakketten.

Veelgestelde vragen over de reorganisatie PostNL, branche Post en Pakketten. Veelgestelde vragen over de reorganisatie PostNL, branche Post en Pakketten. Inhoud Voor wie geldt het sociaal plan PostNL 2013-2015?... 2 Ik krijg een aanbod voor nachtdiensten. Mag ik dit aanbod weigeren?...

Nadere informatie

Datum 13 augustus 2018 Onderwerp Antwoorden Kamervragen over Aangiftebereidheid van minderjarige slachtoffers mensenhandel

Datum 13 augustus 2018 Onderwerp Antwoorden Kamervragen over Aangiftebereidheid van minderjarige slachtoffers mensenhandel 1 > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Turfmarkt 147 2511 DP Den Haag Postbus 20301 2500 EH Den Haag www.rijksoverheid.nl/jenv

Nadere informatie

Veens trainingen. opkomen voor jezelf. samen leren. meer zelfvertrouwen. lotgenoten ontmoeten. durven vragen. een groter netwerk

Veens trainingen. opkomen voor jezelf. samen leren. meer zelfvertrouwen. lotgenoten ontmoeten. durven vragen. een groter netwerk Veens trainingen opkomen voor jezelf een groter netwerk samen leren lotgenoten ontmoeten 1 meer zelfvertrouwen durven vragen Soms zit je met vragen of problemen in je dagelijks leven waar je niet helemaal

Nadere informatie

Tijdbesparing in de zorg met apps

Tijdbesparing in de zorg met apps De alles-in-1 Zorgapp Efficiënt en veilig Tijdbesparing in de zorg met apps Zorgapps maken al het coördinerende en administratieve werk eenvoudiger en efficiënter zodat tijd overblijft Moderne technologie

Nadere informatie

Veda Consultancy kunt u daar, met onze vele jaren ervaring in organisaties en veel jaren ervaring als coaches en trainers, uitstekend bij helpen.

Veda Consultancy kunt u daar, met onze vele jaren ervaring in organisaties en veel jaren ervaring als coaches en trainers, uitstekend bij helpen. Informatie voor cliënten coachingstrajecten U wilt een coachingstraject volgen omdat u zichzelf op professioneel gebied en op persoonlijk gebied wilt ontwikkeling en verbeteren. U werkt als professional

Nadere informatie

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling 0900 1 26 26 26 5 cent per minuut

Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling 0900 1 26 26 26 5 cent per minuut Meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling Informatie voor professionals 0900 1 26 26 26 5 cent per minuut Signaleren en samen aanpakken Wat is huiselijk geweld en wat is kindermishandeling? Verplicht

Nadere informatie

De dienstverlening van het WSP kan op vele manieren onder de aandacht gebracht worden bij werkgevers. De ambassadeursaanpak is er daar een van.

De dienstverlening van het WSP kan op vele manieren onder de aandacht gebracht worden bij werkgevers. De ambassadeursaanpak is er daar een van. Samen voor de klant Ambassadeurs Wie is het meest overtuigend in het inspireren van een werkgever om samen te werken met een WSP? Juist, een werkgever die succesvol met een WSP heeft samengewerkt. Werkgevers

Nadere informatie

WELKOM! WORKSHOP 6 HNW in VUmc, dynamiek tussen kaders en maatwerk. Waar gaat het nu om? Sprekers: Christine Hoebe, Sander Peet en Angela van t Slot

WELKOM! WORKSHOP 6 HNW in VUmc, dynamiek tussen kaders en maatwerk. Waar gaat het nu om? Sprekers: Christine Hoebe, Sander Peet en Angela van t Slot WELKOM! WORKSHOP 6 HNW in VUmc, dynamiek tussen kaders en maatwerk. Waar gaat het nu om? Sprekers: Christine Hoebe, Sander Peet en Angela van t Slot HNW in VUmc dynamiek tussen kaders en maatwerk. Waar

Nadere informatie

Signaalkaart Werkgeluk

Signaalkaart Werkgeluk Naam: Datum: Herman Westerhof 16 februari 2013 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 2. Herman Westerhof... 3. Toelichting op de uitslag... 4. Tot slot... 3 5 6 9 Pagina 2 van 9 Inleiding Op 16 februari 2013 heb

Nadere informatie

Ons doel: Patiënt = Klant. Van patiëntenkring naar fanclub

Ons doel: Patiënt = Klant. Van patiëntenkring naar fanclub Ons doel: Patiënt = Klant Van patiëntenkring naar fanclub AMBASSADEURS Het is geloofwaardiger als je klanten zeggen dat je goed bent dan wanneer je het zelf zegt. Eerst de pasta dan de saus Ambassadeurs

Nadere informatie

ambiq s nieuwe werken

ambiq s nieuwe werken nieuwe spelregels voor het organiseren van werk [ ambiq s nieuwe werken ] oud > alleen werken op kantoor > 8.30-17.00 nieuw > overal kunnen werken > variabele werktijden; altijd kunnen werken ambiq s nieuwe

Nadere informatie

Het Nieuwe Werken bij ABN AMRO Christa van der Aa, lid van HNW gilde

Het Nieuwe Werken bij ABN AMRO Christa van der Aa, lid van HNW gilde Het Nieuwe Werken bij ABN AMRO Christa van der Aa, lid van HNW gilde www.ohnw.nl/congres Gedragsverandering belangrijker dan faciliteiten HNW bij de bank de gewoonste zaak van de wereld Hoe is het veranderproces

Nadere informatie

Cao Movares door jongeren

Cao Movares door jongeren Cao Movares door jongeren Werktijden en verlof Waardering en beloning Ontwikkeling, inzetbaarheid en mobiliteit Sociale zekerheid en werkgelegenheid Contract xxx 1 Inhoud Visie 3 1 2 3 4 5 Waardering en

Nadere informatie

HANDLEIDING MY.TENTOO VOOR UITVOERDERS

HANDLEIDING MY.TENTOO VOOR UITVOERDERS HANDLEIDING MY.TENTOO VOOR UITVOERDERS INHOUD 1. Wat doe je bij de eerste keer inloggen op my.tentoo?... 1 2. Wat moet je doen voor je begint te werken?... 2 4. Een werkbriefje invoeren... 4 5. Werkbriefjes

Nadere informatie

Studeren met een functiebeperking

Studeren met een functiebeperking Studeren met een functiebeperking Informatie voor aspirant-studenten 1 Studiesuccescentrum Windesheim Inhoud Studeren met een functiebeperking, informatie voor aspirant-studenten... 1 Studeren met een

Nadere informatie

Overeenkomst en voorwaarden Zakelijk Deposito

Overeenkomst en voorwaarden Zakelijk Deposito Overeenkomst en voorwaarden Zakelijk Deposito Inhoud JOUW OVEREENKOMST MET ONS... 1 VOORWAARDEN ZAKELIJK DEPOSITO... 2 1. Wat hoort er bij het zakelijke deposito?... 2 2. Hoe werkt het zakelijke deposito?...

Nadere informatie

meepraten bij nieuwbouw, verbouw en verhuizing

meepraten bij nieuwbouw, verbouw en verhuizing 1 meepraten bij nieuwbouw, verbouw en verhuizing Sociaal statuut cliënten Cello, versie voor cliënten 2 In dit boekje staat informatie over meedenken en meepraten als er in jouw woning wat verandert. Bijvoorbeeld

Nadere informatie

Deel 9/12. Leer je invloed effectief aanwenden om je doelen te bereiken

Deel 9/12. Leer je invloed effectief aanwenden om je doelen te bereiken Beantwoord eerst de volgende vragen: 1. Welke inzichten heb je gekregen n.a.v. het vorige deel en de oefeningen die je hebt gedaan? 2. Wat heb je er in de praktijk mee gedaan? 3. Wat was het effect op

Nadere informatie

Verwonderen Ontdekken Onderzoeken

Verwonderen Ontdekken Onderzoeken Verwonderen Ontdekken Onderzoeken Op reis naar toekomstvaardige leerlingen! Visiedocument Samenwerkingsschool de Nijewier Tjalleberd Datum: 25 maart 2019 Versie: vastgesteld Inhoudsopgave 1. Inleiding...

Nadere informatie

Juiste richting 27,6% Verkeerde richting 49,3% Geen mening 23,1%

Juiste richting 27,6% Verkeerde richting 49,3% Geen mening 23,1% MEMO NAAM Achmea T.A.V. Marjanne Mulder, Evelyn Peters VAN Hans Anker, Tessa Cramer TELEFOON 020 520 52 80 BETREFT Conclusies maatschappij monitor mobiliteit DATUM 05.05.2011 PAGINA 1 van 9 Achmea Maatschappelijke

Nadere informatie

Verzuimprotocol Centrum Arbeid en Mobiliteit B.V.

Verzuimprotocol Centrum Arbeid en Mobiliteit B.V. Verzuimprotocol Centrum Arbeid en Mobiliteit B.V. 1. Ziekmelding De medewerker meldt zich op de eerste dag van ziekte telefonisch vóór 10.00 uur ziek bij zowel Centrum Arbeid en Mobiliteit B.V. (CAM) als

Nadere informatie

Rapportage Competenties. Bea het Voorbeeld. Naam: Datum:

Rapportage Competenties. Bea het Voorbeeld. Naam: Datum: Rapportage Competenties Naam: Bea het Voorbeeld Datum: 24.03.2016 Email: support@meurshrm.nl Bea het Voorbeeld / 24.03.2016 / Competenties (QPN) 2 Inleiding In dit rapport wordt ingegaan op de competenties

Nadere informatie

En wat kunnen wij voor u doen?

En wat kunnen wij voor u doen? En wat kunnen wij voor u doen? Afspraken over de Brummense dienstverlening En wat kunnen wij voor u doen? Servicenormen Gemeente Brummen "En wat kunnen wij voor u doen"? Kenmerk : INT14.2537 Versiedatum

Nadere informatie

Advies Uitvoeringspanel

Advies Uitvoeringspanel Onderwerp: Wetsvoorstel Participatiewet Behandeld in het uitvoeringspanel van 11 juli 2013. en vastgesteld op 19 augsutus 2013 Loonkostensubsidie Het is goed als gemeenten en sociale partners onderling

Nadere informatie

Huiswerk op de Sint Josephschool.

Huiswerk op de Sint Josephschool. Huiswerk op de Sint Josephschool. Informatiebrochure voor ouders / verzorgers. Deze brochure is opgezet om u als ouders/verzorgers te informeren over de rol van huiswerk op de Sint Josephschool. We hopen

Nadere informatie

VEILIG VERKEERSGEDRAG HANNEKE JANSEN SWECO 6 FEBRUARI 2018

VEILIG VERKEERSGEDRAG HANNEKE JANSEN SWECO 6 FEBRUARI 2018 VEILIG VERKEERSGEDRAG HANNEKE JANSEN SWECO 6 FEBRUARI 2018 Veilig verkeersgedrag Beleid opstellen Dialoog in organisatie Bewustzijn vergroten Een gemiddelde Nederlander reist per jaar 11.000 km/jaar. Ter

Nadere informatie

Vrijwilligersbeleid MVV 29 per januari 2013

Vrijwilligersbeleid MVV 29 per januari 2013 Vrijwilligersbeleid MVV 29 per januari 2013 1. Inleiding Voetbalvereniging MVV 29 bestaat dankzij vrijwilligers. De ene vrijwilliger besteedt meer tijd aan MVV 29 dan een ander, maar dat geeft niet. Iedere

Nadere informatie

AGILE WERKEN Leer je eigen capaciteiten optimaal te benutten dankzij een effectieve samenwerking.

AGILE WERKEN Leer je eigen capaciteiten optimaal te benutten dankzij een effectieve samenwerking. AGILE WERKEN Leer je eigen capaciteiten optimaal te benutten dankzij een effectieve samenwerking T: +31 (0)20 24 022 44 E: info@gladwell.nl www.gladwell.nl WAT IS AGILE? Agile is een denkwijze die erop

Nadere informatie

Privacyverklaring. Privacyverklaring van DirectCode BV pagina 1 van 6

Privacyverklaring. Privacyverklaring van DirectCode BV pagina 1 van 6 Privacyverklaring x Laatst bijgewerkt: 23-5-2018 Privacyverklaring van DirectCode BV pagina 1 van 6 Inhoud Gegevens die wij bewaren van onze klanten... 3 Gegevens die bewaard worden als je contact met

Nadere informatie

Leiderschap in Het Nieuwe Werken bij SNS REAAL. Manja Jongsma Januari 2012

Leiderschap in Het Nieuwe Werken bij SNS REAAL. Manja Jongsma Januari 2012 Leiderschap in Het Nieuwe Werken bij SNS REAAL Manja Jongsma Januari 2012 99 Agenda Presentatie HNW bij SNS REAAL Doelen Heden versus toekomst Leiding geven binnen HNW Onderscheidende aspecten Resultaten

Nadere informatie

Ontdekken, leren, werken. Traineeprogramma waterschap Vechtstromen

Ontdekken, leren, werken. Traineeprogramma waterschap Vechtstromen Ontdekken, leren, werken Traineeprogramma waterschap Vechtstromen Ontdekken, leren, werken Traineeprogramma waterschap Vechtstromen Trainee bij Vechtstromen Waterschap Vechtstromen geeft ruimte aan jouw

Nadere informatie

MOGELIJKMAKERS PASPOORT GEMEENTE HEUSDEN

MOGELIJKMAKERS PASPOORT GEMEENTE HEUSDEN MOGELIJKMAKERS PASPOORT GEMEENTE HEUSDEN GEMEENTE HEUSDEN MOGELIJKMAKERSPASPOORT GEMEENTE HEUSDEN MOGELIJKMAKERSPASPOORT Dit paspoort is van > Datum > GEMEENTE HEUSDEN MOGELIJKMAKERSPASPOORT GEMEENTE HEUSDEN

Nadere informatie

Flexibiliteit in de job, een opstap naar flexibele loopbaan?

Flexibiliteit in de job, een opstap naar flexibele loopbaan? Flexibiliteit in de job, een opstap naar flexibele loopbaan? Zo n 1 op 4 werknemers die we bevraagd hebben vinden dat hun werkgever niet flexibel genoeg is. De anderen geven aan dat er heel wat mogelijk

Nadere informatie

Whitepaper: Slimmer werken met Office 365 in de zorg

Whitepaper: Slimmer werken met Office 365 in de zorg Office 365: De flexibele werkplek voor zorgmedewerkers De huidige samenleving moderniseert in hoog tempo. Informatie staat snel tot je beschikking en mensen staan continu met elkaar in verbinding. Dit

Nadere informatie

SPEELWIJZE WERKPLEZIER SPEL - Bladzijde 1 / 11

SPEELWIJZE WERKPLEZIER SPEL - Bladzijde 1 / 11 SPEELWIJZE WERKPLEZIER SPEL - Bladzijde 1 / 11 SPEELWIJZE Werkplezier Spel Heb je plezier in je werk? Dat is een vraag die regelmatig wordt gesteld. Is je antwoord ja, dan is de kunst dit zo te houden.

Nadere informatie

TIPS VOOR HET COMMERCIËLE TELEFOONGESPREK

TIPS VOOR HET COMMERCIËLE TELEFOONGESPREK TIPS VOOR HET COMMERCIËLE TELEFOONGESPREK 1. Behandel de klant met respect. Hij is net als jij een weldenkend persoon die in staat is een eigen oordeel te vormen. 2. Wek geen verwachtingen waaraan je niet

Nadere informatie

wij begeleiden van werk naar werk

wij begeleiden van werk naar werk wij begeleiden van werk naar werk Koraal Groep Wij begeleiden van Werk naar Werk Als je hoort dat je boventallig bent of niet meer kunt werken in je huidige baan, wil je in actie komen. Maar wat kun je

Nadere informatie