Handleiding 2014 voor Unitip online Unitip extern module

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding 2014 voor Unitip online Unitip extern module"

Transcriptie

1 Handleiding 2014 voor Unitip online Unitip extern module Bestemd voor: Gebruikers die Online teeltgegevens invoeren in Agrovision.

2 Inleiding: Met deze handleiding wordt u stap voor stap door het programma van Agrovision geleid. De onderdelen in het linkermenu worden uitgelegd met behulp van screenshots van het programma. Wij hopen dat u op deze manier eenvoudig de registratie volledig kunt invullen. U dient te beschikken over een Suiker Unie telernummer en een wachtwoord. Deze kunt u aanvragen via agrarischedienst@suikerunie.com U kunt op de site: in loggen in de Unitip module voor externe gebruikers. Aandachtspunten: Bij sommige onderdelen treft u het volgende symbool aan. Als u hier met uw cursor naar toegaat dan ziet u informatie over het betreffende onderwerp. Als u een scherm heeft ingevuld, sla dan uw ingevoerde gegevens op door op de button OPSLAAN te klikken. Let bij het invullen dat u voor elk onderdeel de juiste datum invult. Als bij een invoerveld geen keuze staat vermeld kunt u door middel van het vinkje achter dit veld aan te klikken een keuze maken. Gebruikers die gegevens inzenden met gebruik van hun managementpakket worden geadviseerd de gegevens in Unitip-online te controleren en daar waar nodig aan te vullen. (Let op; bij het opnieuw inzenden van uw gegevens vanuit uit managementpakket worden de eerder gewijzigde gegevens weer ongedaan gemaakt.) Alle standaardadviesprijzen kunnen worden aangepast, zodat voor u een nog nauwkeuriger saldo kan worden berekend. Inhoudsopgave: Hoofdstuk 1 Aanmelden Online/Bedrijfsmanagementpakket 2 Hoofdmenu en Bedrijfsinfo 3 Teelt(en) toevoegen 4 Extra perceelsgegevens 5 Bemestingsonderzoek 6 Hoofdgrondbewerking 7 Stikstofanalyse 8 Zaaien 9 Bemesting 10 Gewasbescherming 11 Bewerkingen 12 Waarnemingen 13 Weersomstandigheden 14 Beregening 15 Oogsten 16 Leveringen 17 Complete Teelt 18 Perceelsverslag 19 Saldo-overzicht 20 Duurzaamheidverslag 21 Benchmark + tips 22 Advies voor de teelt

3 Hoofdstuk 1: Inloggen Unitip-online U bent ingelogd als Unitip extern gebruiker. Kies de knop TeeltCentraal

4 Hoofdstuk 2: Hoofdmenu en Bedrijfsinfo Het onderdeel bedrijfsinfo wordt voor de telers van Suiker Unie gevuld in de maand augustus met de toewijzing voor het betreffende oogstjaar en het opgegeven areaal suikerbieten. (dit wordt pas gevuld begin campagne i.v.m. suikertransacties die nog afgewerkt dienen te worden.) U kunt uw gegevens altijd handmatig aanpassen en dit bevestigen door op Opslaan te klikken.

5 Hoofdstuk 3: Teelt invoeren Door op de knop Percelen te klikken in het hoofdmenu volgt onderstaand scherm. Let er op dat u tot half november het vorige teeltjaar kiest! Dit omdat u zich anders niet kunt vergelijken met collega-bietentelers. De benchmarkrapporten worden namelijk pas gevuld wanneer de telers een opbrengst invullen (einde van het jaar). Bij invoer van meerdere teelten herhaalt u onderstaande werkwijze Door op de button Toevoegen perceel te klikken volgt het onderstaande scherm. Nadat u alles heeft ingevuld, en heeft opgeslagen, gaat u terug naar het hoofdmenu. Daar staat nu uw ingevoerde teelt.

6 Hoofdstuk 4: Extra perceelgegevens Dit hoofdstuk is bedoeld om de uitslag in te voeren van uw bietencysteaaltjes onderzoek en gegevens over stuifbestrijding of er op dit perceel elk jaar organische mest wordt uitgereden. Hoofdstuk 5: Bemestingsonderzoek Hebt u voor dit perceel de afgelopen 5 jaar een bemestingsonderzoek laten uitvoeren vul dan hier de datum in van het onderzoek en de bijbehorende uitslagen in Klik op Opslaan als u dit scherm na het invullen wilt bevestigen

7 Hoofdstuk 6: Hoofdgrondbewerking In het onderdeel hoofdgrondbewerking kunt u de bewerkingsgegevens invullen door op de button Toevoegen bewerking te klikken. Na in vullen van de bewerkingsdatum in de tabel maakt u een keuze bij het veld Bewerking. Hierbij gebruikt u standaard uw eigen lijst (als u al eerder hebt deelgenomen) of u maakt gebruik van de totale lijst met alle bewerkingen. Na uw keuze vult u de rest van de gegevens aan. Hoofdstuk 7: Stikstofanalyse Hebt u voor dit perceel een stikstofmonster laten nemen, dan kunt u hier de uitslag van dit monster invullen. Klik op Opslaan als u dit scherm na het invullen wilt bevestigen.

8 Hoofdstuk 8: Zaaien In het onderdeel zaaien kunt u zaaigegevens invullen door op de button Toevoegen zaaien te klikken. Hier vult u alle gegevens in (het ras heeft u al ingevuld, toen u de teelt heeft aangelegd). De kosten van het zaaizaad worden automatisch gevuld, als u een ras hebt ingevuld. Wijziging van de kosten is te allen tijde mogelijk.

9 Hoofdstuk 9: Bemesting In het onderdeel bemesting kunt u bemestingsgegevens invullen door op de button Toevoegen bemesting te klikken. Maak een keuze en vul uw gegevens in. Bij een groot aantal middelen zal een standaard prijs worden ingevuld. U kunt deze handmatig aanpassen. Let bij handmatige invoer van gehaltes en prijzen op de eenheid die bij de betreffende meststof gehanteerd wordt. Er zijn twee mogelijkheden namelijk: per ton bulk (Betacal, organische mest, compost) per kg/liter sporenelementen of vloeibare mest Tevens kunt u, als u meerdere percelen heeft, onderaan aanvinken dat de ingevoerde bemesting ook voor het andere perceel geldt.

10 Hoofdstuk10: Gewasbescherming In het onderdeel gewasbescherming kunt u de uitgevoerde gewasbescherminggegevens invullen door op de button Toevoegen bespuiting te klikken. Na het invullen van de bespuitingsdatum kunt u rechtsboven op het scherm kiezen uit: Eigen bedrijfslijst (hierin staan de middelen die u uit eerdere teelten heeft opgegeven) Middelen voor dit gewas Alle middelen Bladmeststoffen Maak een keuze en vul uw gegevens in. Een bespuiting kan uit meerdere middelen bestaan. Bij een groot aantal middelen zal een standaard prijs worden ingevuld. U kunt deze handmatig aanpassen. Vul ook in, in welk stadium u deze bespuiting heeft uitgevoerd. Let op! Bij pleksgewijze bespuiting dient u wel de bewerkte oppervlakte aan te passen. Tevens kunt u, als u meerdere teelten hebt vastgelegd, onderaan aanvinken dat de ingevoerde bespuiting ook voor het andere perceel geldt.

11 Hoofdstuk 11: Bewerkingen In het onderdeel bewerkingen kunt u de bewerkingsgegevens invullen door op de button Toevoegen bewerking te klikken. Na in vullen van de bewerkingsdatum in de tabel maakt u een keuze bij het veld Bewerking. Hierbij gebruikt u standaard uw eigen lijst (als u al eerder hebt deelgenomen) of u maakt gebruik van de totale lijst met alle bewerkingen. Na uw keuze vult u de rest van de gegevens aan.

12 Hoofdstuk 12: Waarnemingen In dit onderdeel dient u de waarnemingen te registreren die u in de loop van het seizoen waarneemt. Deze zijn belangrijk bij analyse van de gegevens en het geven van Tips en advies. De volgende waarnemingen zijn van belang: 1. Plantenaantal (planten tellen is in het 4 e tot 8 e bladstadium het gemakkelijkst) 2. Waargenomen schade door weersinvloeden 3. Datum sluiting gewas (bieten het veld dicht hebben) 4. Schieters 5. Aaltjesschade 6. Waargenomen aantastingen van ziekte en plagen of gebrekziekten Deze waarnemingen kunt u gedurende het seizoen tijdens gewascontrole uitvoeren en daarna toevoegen in het onderdeel waarneming. Klik op Opslaan om uw gegevens te bevestigen.

13 Hoofdstuk 13: Weersomstandigheden In dit onderdeel kunt u de waarnemingen van het weer registreren die u in de loop van het seizoen waarneemt. Vul de datum in en de weerswaarneming uit de lijst die u vind door op het vinkje achter waarneming te klikken. Klik op Opslaan om uw gegevens te bevestigen.

14 Hoofdstuk 14: Beregening In dit onderdeel kunt u de beregening registreren die u in de loop van het seizoen heeft uitgevoerd. Klik op Toevoegen beregening en vul de betreffende velden in. Bij de velden Type water en Methode klikt u op het vinkje achter het betreffende veld om een keuze te maken.

15 Hoofdstuk 15: Oogsten In het onderdeel oogsten kunt u de oogstgegevens van het perceel invullen door op de button Toevoegen oogsten te klikken. Vul de betreffende velden in. Bij de velden waar geen keuze staat kunt u doormiddel van het vinkje achter het betreffende veld aan te klikken de keuze mogelijkheden zien. Naast oogstgegevens kunt u in dit onderdeel ook de gegevens van bewaring en opslag invullen. Geef de loonwerkkosten voor rooien en afvoer naar bietenhoop (transport) apart op.

16 Hoofdstuk 16: Leveringen In dit onderdeel kunnen telers de leveringen koppelen aan hun perceel. Wekelijks worden alle leveringen van telers die volledig klaar zijn en een teelt hebben geregistreerd automatisch naar Unitip Online verzonden. In de Unitip module voor externe gebruikers kunnen geen werkelijke leveringen gekoppeld worden. Om per perceel toch leveringen te maken kunnen handmatig leveringen aangemaakt worden. Vul alle gegevens in (let ook op de vroeg/laat premie). Zijn de leveringen gekoppeld dan krijgt u, als u een perceel heeft geselecteerd en op het onderdeel Leveringen klikt, direct de opbrengst van dit perceel te zien. In de kolom Bron ziet u nu de opmerking koppeling of handmatig staan. Alleen de levering met als bron handmatig kunt u verwijderen.

17 Hoofdstuk 17: Compleet Perceel. Als u alle onderdelen heeft afgewerkt van een perceel dan kunt u in het onderdeel Percelen achter uw perceel een vinkje plaatsen in de kolom Compleet Bij het volgende scherm dient u alle onderdelen af te vinken om zo uw teeltregistratie compleet te maken. Klik daarna op Opslaan om op deze wijze uw teelt af te ronden. Na het compleet maken van uw teelt ontvangt u na enkele minuten het perceelsverslag, saldo overzicht en duurzaamheidverslag in uw mail box. Controleer de verslagen. Constateert u onvolkomenheden op de verslagen, log dan opnieuw in, verwijder het vinkje bij compleet en pas uw teelt aan. Zet uw teelt daarna weer op compleet en u ontvangt de gecorrigeerde verslagen weer in uw mailbox

18 Hoofdstuk 18: Perceelsverslag Als u een perceel heeft geselecteerd en u klikt op Perceelsverslag dan krijgt u in PDF formaat een overzicht van de door u ingevoerde gegevens betreffende de teelt. U kunt tevens op dit verslag zien welke onderdelen u nog niet heeft afgewerkt. Deze gegevens worden voor u bewaard, zodat u deze altijd ook van vorige teeltjaren nog kunt opvragen en uitprinten. Dit is een handig hulpmiddel bij de controle van de certificerende instantie. Om een verslag te kunnen printen hebt u Adobe reader nodig. Deze kunt u gratis downloaden als u op de welkomstpagina van Unitip Online bent. Hoofdstuk 19: Saldo overzicht Dit saldo overzicht geeft u een beeld van de opbrengsten en kosten van uw perceel. De onderdelen waar u geen kosten of opbrengsten ziet staan dienen nog te worden gecontroleerd en aangevuld waar dit nodig is. Hoofdstuk 20: Duurzaamheidverslag Dit verslag geeft u inzicht over CO2 reductie, energieverbruik, milieubelasting en andere duurzaamheids aspecten. Hoofdstuk 21: Teelt -/Duurzaamheid-/Saldovergelijking + tips Kies bij Saldovergelijking, Teeltvergelijking, Duurzaamheidvergelijking het juiste perceel. Klik op Tonen en u krijgt in PDF formaat een vergelijk met de collega bietentelers uit uw regio, de 25% beste uit uw regio en een vergelijking met alle bietentelers uit Nederland. Hoofdstuk 22: Advies voor teelt Bij advies voor teelt krijgt u, naast uw sterke punten, de mogelijke verbeterpunten te zien die in uw situatie van toepassing zouden kunnen zijn.

19 AANTEKENINGEN:

Handleiding 2014 voor Unitip online

Handleiding 2014 voor Unitip online Handleiding 2014 voor Unitip online Bestemd voor: Gebruikers die Online teeltgegevens invoeren in Agrovision. Inleiding: Met deze handleiding wordt u stap voor stap door het programma van Agrovision geleid.

Nadere informatie

Handleiding teeltregistratie via extranet. Handleiding teeltregistratie via extranet

Handleiding teeltregistratie via extranet. Handleiding teeltregistratie via extranet Handleiding teeltregistratie via extranet Inleiding U kunt uw teeltregistratie op twee manieren bij Aviko Potato insturen: 1. Vanuit uw managementpakket (op extranet - teeltregistratie vindt u een handleiding)

Nadere informatie

Handleiding TeeltCentraal van De Schakel

Handleiding TeeltCentraal van De Schakel Handleiding TeeltCentraal van De Schakel Via de website van De Schakel, http://www.tvdeschakel.nl, kunt u onder het kopje teeltregistratie TeeltCentraal inloggen op TeeltCentraal. Nadat u met de inlogcodes

Nadere informatie

TV DE SCHAKEL CROP ONLINE - PERCEELREGISTRATIE VIA INTERNET

TV DE SCHAKEL CROP ONLINE - PERCEELREGISTRATIE VIA INTERNET Algemeen Met CROP online kunt u uw teeltregistratie bijhouden en direkt beschikbaar stellen aan TV DE SCHAKEL. Als u geen managementsysteem op de eigen computer heeft en/of de gegevens daarmee niet op

Nadere informatie

Handleiding Order2Cash

Handleiding Order2Cash Handleiding Order2Cash Inhoud Order2Cash...3 Persoonlijke online omgeving...3 Geen account...4 Inloggen...5 Koppelen / Ontkoppelen...6 2 Order2Cash Uw facturen ontvangt u digitaal via Order2Cash. Binnen

Nadere informatie

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen...

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen... Handleiding Mijn Atletiek Inhoudsopgave Inloggen...2 Wachtwoord vergeten?...4 Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5 Rechten geven aan de Gebruiker...6 Een Gebruiker verwijderen...6 Rapportages inzien...7

Nadere informatie

Wij beschermen mensen

Wij beschermen mensen Wij beschermen mensen SafetyTracer handleiding Gebruikers 1. Inleiding 2 2. Inloggen 2 3. Gebruikers aanmaken 3 4. Gebruikers koppelen 5 5. Gebruikers wijzigen 7 6. Gebruikers verwijderen 8 7. Gebruikers

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Gebruikershandleiding Versie 1.3 / 22 april 2016 Inhoud 1. Welkom bij Grant Manager... 3 2. Inloggen... 4 3. Handleiding en wachtwoord wijzigen... 6 4. Tijd schrijven... 7 5. Kosten en uitgaven... 12 6.

Nadere informatie

Mijn PGB handleiding

Mijn PGB handleiding Mijn PGB handleiding Maak uw keuze door middel van een muisklik op één van de onderstaande onderwerpen. U kunt na afloop van iedere uitleg terug naar deze pagina door te klikken op terug naar home pagina

Nadere informatie

HANDLEIDING URENPORTAAL Relatie

HANDLEIDING URENPORTAAL Relatie HANDLEIDING URENPORTAAL Relatie Versie: Technopark 1.0 Datum: 01-12-2014 Inleiding OBD-Personeelsdiensten maakt gebruik van een digitaal urendeclaratie systeem. De flexwerker voert zijn uren aan het einde

Nadere informatie

GEBRUIKSHANDLEIDING VOOR DE

GEBRUIKSHANDLEIDING VOOR DE GEBRUIKSHANDLEIDING VOOR DE ELEKTRONISCHE TEELT/PERCEELFICHE HANDLEIDING VOOR LANDBOUWERS Versie 16.02.2018 INHOUDSTAFEL 1. Waarom een elektronische perceel-/teeltfiche?... 3 2. Gebruik van de perceel-/teeltfiche

Nadere informatie

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen...

Inloggen...2. Wachtwoord vergeten?...4. Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5. Rechten geven aan de Gebruiker...6. Een Gebruiker verwijderen... Handleiding Mijn Atletiek Inhoudsopgave Inloggen...2 Wachtwoord vergeten?...4 Aanmaken Gebruiker Mijn Atletiek...5 Rechten geven aan de Gebruiker...6 Een Gebruiker verwijderen...6 Rapportages inzien...7

Nadere informatie

1. Inloggen op de Virtuele Vestiging... 3. 2. Declaraties... 4. 3. Facturen... 5. 5. Declaratiematrix... 5. 6. DeclaratieGoedkeuren...

1. Inloggen op de Virtuele Vestiging... 3. 2. Declaraties... 4. 3. Facturen... 5. 5. Declaratiematrix... 5. 6. DeclaratieGoedkeuren... Inhoudsopgave Inleiding...2 1. Inloggen op de Virtuele Vestiging... 3 2. Declaraties... 4 3. Facturen... 5 4. Loonafrekeningen...5 5. Declaratiematrix... 5 6. DeclaratieGoedkeuren... 7 7. DeclaratieStappen...

Nadere informatie

Handleiding KIJK! webbased

Handleiding KIJK! webbased Handleiding KIJK! webbased 1 Copyright Bazalt november 2013 Inhoud Welkom... 3 1. Inloggen en uitloggen... 4 2. Gebruikers invoeren... 5 3. Groepen invoeren... 6 4. Gebruikers koppelen aan groepen... 7

Nadere informatie

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW

PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW PARTIJOPGAVE NAKTUINBOUW HANDLEIDING In het kort Deze handleiding helpt u om stapsgewijs uw partijopgave te doen. Mochten er nog vragen zijn naar aanleiding van deze handleiding, dan kunt u altijd telefonisch

Nadere informatie

Handleiding (Verzender Ontvanger)

Handleiding (Verzender Ontvanger) Handleiding (Verzender Ontvanger) Anachron B.V. Steven Nijholt & Maarten Wiggers 28-02-2014 Version: 1.1 Status: Released Inhoud 1. Over dit document... 3 1.1 List of changes... 3 1.2 Scope... 3 2. Registratie...

Nadere informatie

Handleiding 2 e tijdvak SABA2.0. voor zorginstellingen

Handleiding 2 e tijdvak SABA2.0. voor zorginstellingen Handleiding 2 e tijdvak SABA2.0 voor zorginstellingen Versie 2: 5 juni 2018 Inhoud 1 Inloggen indien u nieuw bent op het portal... 2 2 Inloggen indien u zich in tijdvak 1 al geregistreerd heeft... 6 3

Nadere informatie

Handleiding. Digitaal indienen Geliberaliseerde pachtovereenkomst voor 6 jaar of korter

Handleiding. Digitaal indienen Geliberaliseerde pachtovereenkomst voor 6 jaar of korter Handleiding Digitaal indienen Geliberaliseerde pachtovereenkomst voor 6 jaar of korter Rijksdienst voor Ondernemend Nederland Directie Klant, Advies en Informatie Mei 2018 Inhoud 1. Inleiding... 2 2. Wat

Nadere informatie

Hebt u bij een eerder bezoek aan deze site een Doeksen-account aangemaakt, klik dan op Login, rechts boven in het scherm.

Hebt u bij een eerder bezoek aan deze site een Doeksen-account aangemaakt, klik dan op Login, rechts boven in het scherm. Handleiding online tickets boeken bij Rederij Doeksen www.rederij-doeksen.nl Boek uw tickets online door op de knop te klikken. Hebt u bij een eerder bezoek aan deze site een Doeksen-account aangemaakt,

Nadere informatie

TEELTREGISTRATIE HANDLEIDING

TEELTREGISTRATIE HANDLEIDING TEELTREGISTRATIE HANDLEIDING Dacom Farm Intelligence +31 88 3226600 KVK: 53188772 versie: April 2018 service@dacom.nl BTW: NL 850786290B01 www.dacom.nl 1 INHOUDSOPGAVE INLEIDING 3 DACOM ACCOUNT 3 WEBAPPLICATIE

Nadere informatie

Handleiding website. Nieuwe of Littéraire Sociëteit De Witte, opgericht in 1802

Handleiding website. Nieuwe of Littéraire Sociëteit De Witte, opgericht in 1802 Handleiding website Nieuwe of Littéraire Sociëteit De Witte, opgericht in 1802 In deze handleiding website wordt stapsgewijs uitgelegd hoe u als lid kunt inloggen op de website van Sociëteit De Witte alsmede

Nadere informatie

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school Handleiding GRAS (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school December 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Account

Nadere informatie

Online declareren. Stap 1: Inloggen. Ga naar www.iak.nl en klik dan rechtsboven op Mijn IAK.

Online declareren. Stap 1: Inloggen. Ga naar www.iak.nl en klik dan rechtsboven op Mijn IAK. Online declareren Stap 1: Inloggen Ga naar www.iak.nl en klik dan rechtsboven op Mijn IAK. Klik vervolgens op Inloggen en log in met uw gebruikersnaam en wachtwoord. Stap 2: Mijn IAK Direct nadat u bent

Nadere informatie

Handleiding Logicx web portal Order- en informatiesysteem Logicx Transport

Handleiding Logicx web portal Order- en informatiesysteem Logicx Transport Handleiding Logicx web portal Order- en informatiesysteem Logicx Transport Logicx Berging BV Afd. Planbaar transport Zwolseweg 386 7345AL Wenum-Wiesel transport@logicx.nl 055-3694199 www.logicx.nl/ Versie

Nadere informatie

Scenario Advies HANDLEIDING WOONPAKKET VOOR DE ADVISEUR

Scenario Advies HANDLEIDING WOONPAKKET VOOR DE ADVISEUR Scenario Advies HANDLEIDING WOONPAKKET VOOR DE ADVISEUR Juli 2016 Hoofdstuk 1, Woonpakket.nl 1 WOONPAKKET.NL Met de introductie van update 2.0.3 van Scenario Advies is ook een nieuwe versie van Woonpakket.nl

Nadere informatie

Om in te loggen op de URA Rating Factory gaat u naar: Log in met de toegestuurde inloggegevens.

Om in te loggen op de URA Rating Factory gaat u naar:   Log in met de toegestuurde inloggegevens. Handleiding URA rating Factory Bij het aangaan van een BiZ abonnement ontvangt u naast de instructie voor de koppeling van BiZ met uw jaarrekeningpakket een inlog voor de URA Rating Factory. In de URA

Nadere informatie

Handleiding Zelfservice Cloud voor Workspace365 Versie april 2014

Handleiding Zelfservice Cloud voor Workspace365 Versie april 2014 Handleiding Zelfservice Cloud voor Workspace365 Versie april 2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk 1. Inleiding 3 Hoofdstuk 2. Zelfservice Cloud 4 2.1 Inloggen op Zelfservice Cloud 4 2.2 Rechten kopen of wijzigen

Nadere informatie

NutriNorm.nl. Op NutriNorm vindt u praktische en onafhankelijke informatie over bemesting, meststoffen, bodem en strooien.

NutriNorm.nl. Op NutriNorm vindt u praktische en onafhankelijke informatie over bemesting, meststoffen, bodem en strooien. NutriNorm.nl Op NutriNorm vindt u praktische en onafhankelijke informatie over bemesting, meststoffen, bodem en strooien. Wij werken samen met onze kennispartners: Eurofins Agro, WageningenUR, Louis Bolk

Nadere informatie

Handleiding. Plannen opstellen in ParnasSys

Handleiding. Plannen opstellen in ParnasSys Handleiding Plannen opstellen in ParnasSys Inhoud Groepsplan opstellen... 3 1. Groepsplan aanmaken... 3 2. Doelen en aanpak invullen... 4 3. Verslag uitvoering... 5 4. Verslag evaluatie... 5 Clusterplan/individueel

Nadere informatie

A. Registreren Aan de slag met The Greeneyes.com. Dit kan nadat u zich heeft geregistreerd op de site. Het registreren is gratis, dit gaat als volgt:

A. Registreren Aan de slag met The Greeneyes.com. Dit kan nadat u zich heeft geregistreerd op de site. Het registreren is gratis, dit gaat als volgt: A. Registreren Aan de slag met The Greeneyes.com. Dit kan nadat u zich heeft geregistreerd op de site. Het registreren is gratis, dit gaat als volgt:. Klik op de site www.thegreeneyes.com op de link aanmelden

Nadere informatie

Handleiding indienen subsidieaanvraag via de Stimulus Webportal

Handleiding indienen subsidieaanvraag via de Stimulus Webportal Handleiding indienen subsidieaanvraag via de Stimulus Webportal Inhoud Handleiding indienen subsidieaanvraag via de Stimulus Webportal... 1 1. Algemeen... 2 1.2 Aanmaken van gebruikersaccount... 2 2. Indienen

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 INHOUD 1 Inleiding 3 1.1 De drie categorieën 3 2 Inloggen op MaakJeTraining 4 2.1 Registreren op MaakJeTraining 4 2.2 Inloggen met account 5 2.3 Veranderingen

Nadere informatie

Handleiding Procesarchitectuur Herziening

Handleiding Procesarchitectuur Herziening Handleiding Procesarchitectuur Herziening Beheerders scholen procesarchitectuur.ihks.nl Inhoud Inleiding... 3 Meerdere schooleigen omgevingen... 3 Contact... 3 Inloggen... 4 Beveiliging... 4 Inloggen beheerdersaccount...

Nadere informatie

Handleiding Groenhuysenpas

Handleiding Groenhuysenpas Handleiding Groenhuysenpas Inhoudsopgave Manieren van Opwaarden 1 e keer... 2 Optie 1: Met Pinpas bij de kassa... 2 Optie 2: Via het internet... 2 Stap 1: De website... 2 Stap 2: Registratie... 3 Stap

Nadere informatie

1. Klik op de button rechtsboven Extranet en log in met gebruikersnaam en wachtwoord van het hoofdaccount.

1. Klik op de button rechtsboven Extranet en log in met gebruikersnaam en wachtwoord van het hoofdaccount. INSTRUCTIE GEBRUIKERSBEHEER Toevoegen/wijzigen van gebruikersaccounts voor het Extranet van www.europeesche.nl/extranet Versie 1.0 21-10-2015 A. AANMAKEN EXTRA GEBRUIKERS ONDER HET HOOFDACCOUNT Het account

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1. Dossiers 2.2. Processen 2.2.1. Tekst toevoegen 2.2.2. Bijlagen

Nadere informatie

Registreren patiëntportaal nieuwe website Huisartsenpraktijk Baarlo

Registreren patiëntportaal nieuwe website Huisartsenpraktijk Baarlo 1 Stap-voor-stap handleiding Registreren patiëntportaal nieuwe website Huisartsenpraktijk Baarlo 1. Ga naar de nieuwe website: huisartsenpraktijkbaarlo.uwartsonline.nl 2. Klik op de knop Inloggen. 3. Klik

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

Handleiding voor gebruik van de Huize Rosa Tag als betaalmiddel

Handleiding voor gebruik van de Huize Rosa Tag als betaalmiddel Handleiding voor gebruik van de Huize Rosa Tag als betaalmiddel April 2016 Inhoud Handleiding Huize Rosa Tag als betaalmiddel... 3 Manieren van Opwaarderen eerste keer... 3 Optie 1: Met Pinpas bij de kassa...

Nadere informatie

----- Handleiding -----

----- Handleiding ----- ----- Handleiding ----- Optering 1. Een account Voordat u een optie kunt nemen moet u een account aanmaken op nieuwbouwinschrijving.nl. Dit kunt u doen door op de knop Log in rechtsboven op het scherm

Nadere informatie

Handleiding website voor All in House

Handleiding website voor All in House Handleiding website voor All in House Inhoudsopgave ALGEMEEN... 3 DE WERKWIJZE... 3 DE INLOGPROCEDURE... 4 WIJZIGEN WACHTWOORD... 5 DE WERKWIJZE... 5 DE INVOER VAN GEGEVENS... 6 NIEUWE REGISTRATIE LEVANTO...

Nadere informatie

Handleiding Bibbank: hoe registreer ik me als boekhandel?

Handleiding Bibbank: hoe registreer ik me als boekhandel? Meta4Books 1 Handleiding Bibbank: hoe registreer ik me als boekhandel? Inhoud Handleiding Bibbank: hoe registreer ik me als boekhandel?... 1 1. Eerste registratie van een Gebruiker... 2 2. Aanmelden van

Nadere informatie

Handleiding Toetssite

Handleiding Toetssite Handleiding Toetssite Inhoud Inleiding 3 1 Werken met de Toetssite 3 1.1 Praktische gebruiksinformatie 3 Inloggen 3 Opstarten 3 1.2 Methode kiezen 3 1.3 Toetsresultaten invoeren en/of wijzigen 5 Groep

Nadere informatie

1. Doel - Het door de klant via een webapplicatie invoeren van zijn/haar orders in het TMS systeem van van Reenen.

1. Doel - Het door de klant via een webapplicatie invoeren van zijn/haar orders in het TMS systeem van van Reenen. ID WI1.08.07 Omschrijving Orderintake online order entry Proces P 1.08 Trefwoorden Aslas; Online Order Entry Beschreven door Laurens van Oostenbrugge Datum 22-05-2012 Activiteit Transport Versie TranspasOnline

Nadere informatie

Handleiding HOOS. - Het Online Onderneem Systeem

Handleiding HOOS. - Het Online Onderneem Systeem Handleiding HOOS - Het Online Onderneem Systeem Inhoudsopgave Gebruikersgegevens invullen... 3 Urenregistratie aanmaken... 4 Kilometerregistratie aanmaken... 6 Agenda item maken... 9 Notitie maken...10

Nadere informatie

Toelichting locatieregister Wie maakt gebruik van het locatieregister? Hoe werkt de autorisatielink?... 2

Toelichting locatieregister Wie maakt gebruik van het locatieregister? Hoe werkt de autorisatielink?... 2 Handleiding SNF locatieregister (versie 05-2019) Inhoudsopgave Toelichting locatieregister... 2 Wie maakt gebruik van het locatieregister?... 2 Hoe werkt de autorisatielink?... 2 Wat is de link naar het

Nadere informatie

Toelichting locatieregister Wie maakt gebruik van het locatieregister? Hoe werkt de autorisatielink?... 2

Toelichting locatieregister Wie maakt gebruik van het locatieregister? Hoe werkt de autorisatielink?... 2 Handleiding SNF locatieregister Inhoudsopgave Toelichting locatieregister... 2 Wie maakt gebruik van het locatieregister?... 2 Hoe werkt de autorisatielink?... 2 Wat is de link naar het locatieregister?...

Nadere informatie

Hoe kan ik een leerling aanmelden?

Hoe kan ik een leerling aanmelden? Hoe kan ik een leerling aanmelden? Wij zijn ervan overtuigd dat ieder mens het in zich heeft om zich te ontwikkelen, altijd! Cedin levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van kinderen. Met

Nadere informatie

Handleiding Licentieregie. Handleiding voor de Basisschoolleveranciers

Handleiding Licentieregie. Handleiding voor de Basisschoolleveranciers Handleiding Licentieregie Handleiding voor de Basisschoolleveranciers Inhoud Inleiding 3 1 Bestellingen plaatsen 4 1.1 Wat u moet weten voordat u een bestelling gaat plaatsen 4 1.2 Een bestelling plaatsen

Nadere informatie

Handleiding bestellen abonnement. Stichting Vlister Openlucht Baden

Handleiding bestellen abonnement. Stichting Vlister Openlucht Baden Handleiding bestellen abonnement Stichting Vlister Openlucht Baden 1. Start Ga naar de site http://www.deloete.nl of http://www.onspolderbad.nl En druk daar op de grote rode knop Bestel NU online LET OP:

Nadere informatie

handleiding 2008/2009

handleiding 2008/2009 handleiding 2008/2009 Online digitale foto s plaatsen en delen met familie en vrienden INHOUD Hoofdstuk 1 1.1 Aanmelden 2 1.2 Album aanmaken 2 1.2.1 Klassiek foto s plaatsen 2 1.2.2 Geavanceerd foto s

Nadere informatie

Handleiding Vacatures plaatsen MaastrichtDoet.nl

Handleiding Vacatures plaatsen MaastrichtDoet.nl Handleiding Vacatures plaatsen MaastrichtDoet.nl December 2017 Voor het plaatsen van vrijwilligersvacatures op MaastrichtDoet.nl dient u eenmalig een account aan te maken. Vervolgens kunt u onbeperkt inloggen

Nadere informatie

Handleiding Bibbank: hoe registreer ik me als bibliotheek? Inhoud

Handleiding Bibbank: hoe registreer ik me als bibliotheek? Inhoud Meta4Books 1 Handleiding Bibbank: hoe registreer ik me als bibliotheek? Inhoud Handleiding Bibbank: hoe registreer ik me als bibliotheek?... 1 1. Eerste registratie van een Gebruiker... 2 2. Aanmelden

Nadere informatie

Handleiding Webapplicatie Robin

Handleiding Webapplicatie Robin Handleiding Webapplicatie Robin (Versie 05) Inhoudstafel 1. Registratie van uw labo... 2 2. Persoonlijke account aanmaken... 4 3. Inloggen in uw labo account... 7 4. Wijziging labogegevens... 8 5. Inschrijven

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

HANDLEIDING DIGITAAL COLLECTE SYSTEEM (DCS)

HANDLEIDING DIGITAAL COLLECTE SYSTEEM (DCS) HANDLEIDING DIGITAAL COLLECTE SYSTEEM (DCS) Fonds verstandelijk gehandicapten Mei 2015 Inhoudsopgave HOE KOM IK IN HET SYSTEEM?... - 3 - UITLEG PER FUNCTIE... - 4 - Algemeen - 4 - Home - 4 - Plaatselijke

Nadere informatie

In drie stappen uw Partijenpost versturen met MijnPost

In drie stappen uw Partijenpost versturen met MijnPost In drie stappen uw Partijenpost versturen met MijnPost MijnPost is een online omgeving waar u snel en gemakkelijk gratis al uw postzaken kunt regelen. Zoals de verzending van uw Partijenpost. Met MijnPost

Nadere informatie

Handleiding digitaal aanmelden bij de MO-zaak

Handleiding digitaal aanmelden bij de MO-zaak datum 24-9-2012 Versie 1.6 Pagina 2 van 15 Inhoud 1. Vereiste instellingen (eenmalig instellen)... 3 1.1 De site van de Mo-zaak toevoegen aan de vertrouwde websites... 3 1.2 Pop-Up blokkering... 4 1.3

Nadere informatie

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school

Handleiding GRAS. (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school Handleiding GRAS (Gebruikers registratie activiteiten systeem) Digitale tool voor het aanmelden van kinderen voor het naschoolse aanbod op school Juli 2016 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Account registreren

Nadere informatie

Handleiding competitie.nevobo.nl

Handleiding competitie.nevobo.nl De competitiewebsite, welke via http://competitie.nevobo.nl/ te bereiken is, wordt steeds belangrijker in de volleybalcompetities van de Nevobo. In dit document vindt u informatie over de werking van deze

Nadere informatie

Opstarthandleiding Click & Claim Verkorte Versie. 1 van 15

Opstarthandleiding Click & Claim Verkorte Versie. 1 van 15 Opstarthandleiding Click & Claim Verkorte Versie 1 van 15 Inhoudsopgave Pagina 1. Inleiding: Click & Claim opstarten 3 2. In- en uitloggen Click & Claim 4 3. Click & Claim gebruiksklaar maken 5 3.1. Inlezen

Nadere informatie

HANDLEIDING OBVION ADVISEURSPORTAAL 2.0

HANDLEIDING OBVION ADVISEURSPORTAAL 2.0 HANDLEIDING OBVION ADVISEURSPORTAAL 2.0 OKTOBER 2017 HOE WIL JIJ WONEN? OBVION ADVISEURSPORTAAL Met ons portaal Obvion Adviseur ondersteunen we jou zo goed mogelijk om je klant snel en goed van dienst

Nadere informatie

Handleiding. Z factuur Archief

Handleiding. Z factuur Archief Handleiding Z factuur Archief INHOUDSOPGAVE 1. DASHBOARD... 3 1.1. Inloggen... 3 Inloggegevens vergeten... 3 1.2. Mogelijkheden Dashboard... 3 Instellingen, Abonnement Info en Adressenboek... 3 Facturen

Nadere informatie

Handleiding OK CV: ESS. Handleiding. Gebruiker: ESS. Document versie: 2.1 Versiedatum: 2014-12-16 Status: concept Auteur: 2BA.

Handleiding OK CV: ESS. Handleiding. Gebruiker: ESS. Document versie: 2.1 Versiedatum: 2014-12-16 Status: concept Auteur: 2BA. Handleiding Gebruiker: ESS Document versie: 2.1 Versiedatum: 2014-12-16 Status: concept Auteur: 2BA Pagina 1 Inhoudsopgave Introductie 3 Terminologie 3 Stap 1. Inloggen op FGO+ website 4 Stap 2: Inloggen

Nadere informatie

Handleiding tellingen reewild in FRS

Handleiding tellingen reewild in FRS Handleiding tellingen reewild in FRS Jaarlijks vinden in het voorjaar de schemertellingen reeën volgens het landelijk telprotocol plaats. De reewildcommissies organiseren de tellingen en verzorgen de verwerking

Nadere informatie

Handleiding WasteTool voor bedrijven. Registratie verpakkingsafval

Handleiding WasteTool voor bedrijven. Registratie verpakkingsafval Handleiding WasteTool voor bedrijven Registratie verpakkingsafval Inhoud 1 Inleiding 3 2 Inloggen 4 Voor het eerst inloggen 4 De volgende keren inloggen 5 3 Overzicht opvragen 7 4 Switchen tussen profielen

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR TOEGANGSBEHEER

HANDLEIDING VOOR TOEGANGSBEHEER HANDLEIDING VOOR TOEGANGSBEHEER Inhoudsopgave Introductie Toegangsbeheer Afschermen van een specifieke polis Activeren toegangsbeheer Uw toegang Toegang voor uw medewerkers Medewerkers beheren INTRODUCTIE

Nadere informatie

September 2014 Versie 5.0

September 2014 Versie 5.0 September 2014 Versie 5.0 Inhoudsopgave Welkom bij het subsidieportaal van Agentschap SZW... 3 Account aanmaken en inloggen... 3 Home pagina... 5 Mijn gegevens... 6 Mijn gegevens aanpassen... 7 Gebruikersnaam

Nadere informatie

BAN PD Personeelsdiensten Van der Feltszpark 3 9401 HM Assen +31 (0) 59 23 30 990 www.banpd.nl info@banpd.nl. Handleiding Vacatures

BAN PD Personeelsdiensten Van der Feltszpark 3 9401 HM Assen +31 (0) 59 23 30 990 www.banpd.nl info@banpd.nl. Handleiding Vacatures Handleiding Vacatures 1 Inhoudsopgave Inleiding...3 Aanmelden...3 Vacature toevoegen...4 Mijn Content...6 2 Inleiding Deze handleiding is bestemd voor de gebruikers die vacatures toevoegen en bewerken

Nadere informatie

WeHelpen Handleiding 8. Activiteiten, Agenda, Logboek, Documenten en Notities

WeHelpen Handleiding 8. Activiteiten, Agenda, Logboek, Documenten en Notities WeHelpen Handleiding 8. Activiteiten, Agenda, Logboek, Documenten en Notities Organiseer je samen met een groep mensen hulp voor jezelf of voor een ander? WeHelpen maakt het organiseren en delen van hulp

Nadere informatie

GEMEENTELIJKE MONITOR SOCIAAL DOMEIN HANDLEIDING RUIMTE VOOR TOELICHTING

GEMEENTELIJKE MONITOR SOCIAAL DOMEIN HANDLEIDING RUIMTE VOOR TOELICHTING GEMEENTELIJKE MONITOR SOCIAAL DOMEIN HANDLEIDING RUIMTE VOOR TOELICHTING Versie april 2019 Over deze handleiding Deze handleiding wordt beheerd en ge-update door VNG Realisatie. U vindt de laatste versie

Nadere informatie

HANDLEIDING CORPORATE KAMER

HANDLEIDING CORPORATE KAMER HANDLEIDING CORPORATE KAMER VERSIE 1.0 VAN DER VALK HOTELS & RESTAURANTS Inhoudsopgave Waarvoor dient deze handleiding? 3 De boeking 4 Corporate kamer 4 Het adresboek beheren 17 Over dit document 24 Handleiding

Nadere informatie

Handleiding Online inschrijven. www.diepenbeek.be/inschrijvenankertje

Handleiding Online inschrijven. www.diepenbeek.be/inschrijvenankertje Handleiding Online inschrijven www.diepenbeek.be/inschrijvenankertje Bent u een nieuwe gebruiker? Registreer u door alle velden correct in te vullen en vervolgens op registreer te klikken. Deze registratie

Nadere informatie

TIP: Op elke pagina in SalarOnline vindt u een tekst ballon met?, zodra u hierop klikt krijgt u de help voor de betreffende pagina.

TIP: Op elke pagina in SalarOnline vindt u een tekst ballon met?, zodra u hierop klikt krijgt u de help voor de betreffende pagina. Welkom bij SalarOnline Van uw accountant heeft u een link per e-mail ontvangen. Zodra u op de link klikt krijgt u een wizard. In deze wizard moet u uw gebruikersnaam, wachtwoord en subdomein opgeven. Op

Nadere informatie

Handleiding Webapplicatie Robin

Handleiding Webapplicatie Robin Handleiding Webapplicatie Robin (Versie 02) Inhoudstafel 1. Registratie van uw labo... 2 2. Persoonlijke account aanmaken... 4 3. Inloggen in uw labo account... 7 4. Wijziging labogegevens... 8 5. Inschrijven

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING AANMELDEN EN PERCELEN INTEKENEN

GEBRUIKSAANWIJZING AANMELDEN EN PERCELEN INTEKENEN GEBRUIKSAANWIJZING AANMELDEN EN PERCELEN INTEKENEN A. Registreren Om percelen in te kunnen tekenen op www.mijnakker.nl registreert u zichzelf eerst. Registreren is gratis, u doet dit als volgt: 1. Ga naar

Nadere informatie

HANDLEIDING. G4S Cash Portal

HANDLEIDING. G4S Cash Portal G4S Cash Portal HANDLEIDING Regel zelf online al uw contante geldzaken via de G4S Cash Portal. In deze handleiding: Transporten bestellen en annuleren Stortingen aanmelden en sealbags bestellen Wisselgeld

Nadere informatie

Handleiding voor het gebruik van MargaPas als betaalmiddel

Handleiding voor het gebruik van MargaPas als betaalmiddel Handleiding voor het gebruik van MargaPas als betaalmiddel Mei 2018 1 Inhoud Handleiding MargaPas als betaalmiddel... 3 1 Opwaarderen van uw MargaPas... 3 1.1 Stap 1: De website... 3 1.2 Stap 2: Registratie...

Nadere informatie

Snel starten met de VSGO-GIP in Testweb

Snel starten met de VSGO-GIP in Testweb Snel starten met de VSGO-GIP in Testweb WAAR? Je vindt testweb op de volgende website: testweb.bsl.nl kies aan de rechterkant (in het groene kader) voor: Direct inloggen Testweb Vroegsignalering INLOGGEN

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE GEBRUIKERS HANDLEIDING

INHOUDSOPGAVE GEBRUIKERS HANDLEIDING INHOUDSOPGAVE GEBRUIKERS HANDLEIDING Login...2 Gebruikte symbolen...3 Bardiensten Invullen Bardienst...5 Bardiensten Mijn Bardiensten...6 Bardiensten Mijn Gegevens...7 Bardiensten Mijn Verhinderingen...8

Nadere informatie

Het gebruik van UBplusOnline is erg eenvoudig. In deze korte handleiding wordt het belangrijkste gebruik kort toegelicht.

Het gebruik van UBplusOnline is erg eenvoudig. In deze korte handleiding wordt het belangrijkste gebruik kort toegelicht. Inleiding UBplusOnline is het online portaal van Werkplan waar u urenbriefjes kunt invullen en/of accorderen en documenten, facturen en urenrapporten kunt bekijken. Het gebruik van UBplusOnline is erg

Nadere informatie

Prokx Payroll Professionals BV. Handleiding Virtuele Vestiging. FlexOnline

Prokx Payroll Professionals BV. Handleiding Virtuele Vestiging. FlexOnline Prokx Payroll Professionals BV Handleiding Virtuele Vestiging FlexOnline Afbeelding 1: Website Prokx Payroll Professionals Prokx Payroll Professionals B.V. Handleinding FlexOnline versie 24092012 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1

Handleiding ZKM Online. Versie 2.1 Handleiding ZKM Online Versie 2.1 Februari 2015 Inhoudsopgave 1. Inloggen... 3 1.1 Eerste keer dat je inlogt... 3 1.1.1 Profiel... 4 1.1.2. Wachtwoord (wijzigen)... 4 1.1.3. Bureau... 5 1.1.4. Consultants

Nadere informatie

FaunaRegistratieSysteem (FRS): Stap-voor-Stap Instructie Tellingen voor WBE secretarissen & Telling Coördinatoren

FaunaRegistratieSysteem (FRS): Stap-voor-Stap Instructie Tellingen voor WBE secretarissen & Telling Coördinatoren FaunaRegistratieSysteem (FRS): Stap-voor-Stap Instructie Tellingen voor WBE secretarissen & Telling Coördinatoren Inhoudsopgave: Korte Inleiding -A- Klaarzetten Telplan door FBE -B- WBE mogelijkheden VOORAF

Nadere informatie

Thuiszorg Meest gestelde vragen over

Thuiszorg Meest gestelde vragen over Veilig medicijngebruik en verbeterde therapietrouw Thuiszorg Meest gestelde vragen over CareXS Medicatiezorg Inhoudsopgave: Cliënten 1. Hoe maak ik een nieuwe cliënt aan? Pagina 4 2. Hoe kan ik een cliënt

Nadere informatie

Handleiding ZKM Online. Versie 2.0

Handleiding ZKM Online. Versie 2.0 Handleiding ZKM Online Versie 2.0 Maart 2012 Inhoudsopgave Inloggen 3 Eerste keer dat je inlogt (basisonderdelen) 4 profiel 5 wachtwoord 5 bureau 6 consultants 7 instellingen 8 kleuren 9 licentie 10 ZKM

Nadere informatie

Handleiding Salariscentrum.nl

Handleiding Salariscentrum.nl Handleiding Salariscentrum.nl Salariscentrum.nl is het online platform waarop verschillende diensten worden aangeboden aan geregistreerde gebruikers van Salarisadministratie en PayCheck van Wolters Kluwer.

Nadere informatie

In drie stappen uw Partijenpost versturen met MijnPost

In drie stappen uw Partijenpost versturen met MijnPost In drie stappen uw Partijenpost versturen met MijnPost Stappenkaart Partijenpost Met deze stappenkaart maakt u in drie stappen een orderformulier voor uw Partijenpost aan: 1. Nieuwe partij voormelden 2.

Nadere informatie

Handleiding spitsfactuur imuis Online.

Handleiding spitsfactuur imuis Online. Handleiding spitsfactuur imuis Online. 1. Inloggen imuis Online. Log in op: https://inloggen.mondtadviesgroep.nl/imuis_net/inlogscherm.aspx Of via http://www.mondtadviesgroep.nl/ (rechtsboven Inloggen

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

INLOGGEGEVENS Waar vind ik mijn inloggegevens? 3

INLOGGEGEVENS Waar vind ik mijn inloggegevens? 3 HANDLEIDING CAS IN DEZE HANDLEIDING INLOGGEGEVENS Waar vind ik mijn inloggegevens? 3 BASISHANDELINGEN OP DE KLUIS Hoe stort ik geld af? 4 Hoe vraag ik afstortingen van de lopende dag op? 5 CASH PORTAL

Nadere informatie

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem

Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Handleiding CrisisConnect app beheersysteem Inhoudsopgave 'Welkom bij de handleiding van de CrisisConnect app' 1. Start 1.1. Vereisten gebruik 1.2. Inloggen 1.3. Wachtwoord wijzigen 2. Vullen 2.1 Dossiers

Nadere informatie

1 Inleiding. WIND Internet / www.windinternet.nl 1

1 Inleiding. WIND Internet / www.windinternet.nl 1 1 Inleiding Om de Webshop goed te kunnen beheren is het noodzakelijk dat u kennis heeft van een aantal componenten. Door alle handelingen die nodig zijn te beschrijven wordt u in staat gesteld het beheer

Nadere informatie

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars

Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Handleiding website SVNL voor evenementenverkeersregelaars Met deze handleiding maken wij u graag wegwijs op de website van Stichting Verkeersregelaars Nederland (SVNL). U vindt hier stap voor stap uitleg

Nadere informatie

PhPlist Gebruikers Handleiding

PhPlist Gebruikers Handleiding PhPlist Gebruikers Handleiding Auteur: Sander Duivenvoorden Bedrijf: Buildnet webservices E-mail: support@buildnet.nl Datum: 23-09-2008 Laatste wijziging: 17-10-2008 Versie: 1.1 1 Inleiding Het verzenden

Nadere informatie

MUNTZ MARKETING COMMUNICATION GROUP. Handleiding Slagersplein

MUNTZ MARKETING COMMUNICATION GROUP. Handleiding Slagersplein MUNTZ MARKETING COMMUNICATION GROUP Handleiding Slagersplein Inhoudsopgave Pagina - Uitleg beginscherm 3 - Aanmaken Profiel 5 - Maak Printmateriaal: Stap 1, kies doel 8 - Maak printmateriaal: Stap 2, kies

Nadere informatie

UNIFORM - Koppeling Kringloopwijzer. Handleiding om de Koppeling Kringloopwijzer te gebruiken

UNIFORM - Koppeling Kringloopwijzer. Handleiding om de Koppeling Kringloopwijzer te gebruiken UNIFORM - Koppeling Kringloopwijzer Handleiding om de Koppeling Kringloopwijzer te gebruiken Versie 1, Februari 2015 1. Percelen invoeren Om vlot alle percelen in het programma in te voeren kan de groepsinvoer

Nadere informatie

HANDLEIDING CORPORATE KAMER

HANDLEIDING CORPORATE KAMER HANDLEIDING CORPORATE KAMER Handleiding Corporate Kamer - Van der Valk Exclusief 1 INHOUDSOPGAVE Waarvoor dient deze handleiding? 3 De boeking 4 Het adresboek beheren 8 Handleiding Corporate Kamer - Van

Nadere informatie

Handleiding. Smoelenboek Website St. Jansgemeente

Handleiding. Smoelenboek Website St. Jansgemeente Handleiding Smoelenboek Website St. Jansgemeente In deze handleiding vindt u uitleg over het aanmaken van een eigen profielpagina op de website van de St. Jansgemeente te Gouda. 1 Stappenplan registratie:

Nadere informatie