Introductiehandleiding

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Introductiehandleiding"

Transcriptie

1 Introductiehandleiding Ondernemingsloket UW ELEKTRONISCH LOKET IN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST IRISbox is een dienst van het CIBG

2 KENNISMAKING IRISbox is het elektronische loket van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest waarmee u 24 uur per dag, 7 dagen per week documenten kunt aanvragen bij uw gemeentebestuur en bij bepaalde instellingen van openbaar nut. Uw overheidsdienst is altijd voor u geopend! IRISbox is gratis beschikbaar. Voor sommige documenten moet echter betaald worden. De prijs hangt van het soort aanvraag en wordt bepaald binnen elk gemeentebestuur of elke instelling van openbaar nut. IRISbox bestaat uit twee delen: een burgerloket en een ondernemingsloket. Het ondernemingsloket is nóg beter beveiligd en biedt alleen specifieke formulieren voor het bedrijfsleven. Voorliggend document is de handleiding voor het ondernemingsloket. Definitie van een onderneming In IRISbox wordt u als een onderneming beschouwd vanaf het ogenblik dat u in het bezit bent van een ondernemingsnummer dat is toegekend door de Kruispuntbank voor de Ondernemingen (KBO). Dit KBO-nummer is verplicht om toegang te krijgen tot de functies «onderneming» van IRISbox. Gemeentebesturen, sportclubs, verenigingen e.d. die beschikken over een KBO-nummer hebben toegang tot IRISbox Onderneming. Beveiliging Uw elektronisch ondernemingsloket is beveiligd dankzij het gebruik van de elektronische identiteitskaart (eid) die de toegangssleutel is van uw platform om documenten te bestellen en te beheren. Naast deze op uw identiteit gebaseerde beveiliging, wordt in het ondernemingsloket IRISbox een extra beveiligingsfunctie toegepast waardoor u als lid van een onderneming wordt geauthenticeerd: het federale toegangssysteem CSAM. Meer informatie over CSAM is te vinden op: ; u kunt uw onderneming registreren bij CSAM door te klikken op de koppeling Om toegang te krijgen tot het ondernemingsloket IRISbox, moet u: ofwel geïdentificeerd zijn in CSAM 1 in het domein Economie; ofwel uitgenodigd zijn door een verantwoordelijke die geregistreerd is in IRISbox (en bij CSAM). Is het resultaat van uw aanvraag een document waarvoor betaald moet worden, dan wordt u doorgelinkt naar de website voor online betalingen Ingenico Payments Ogone 1 CSAM is een geheel van afspraken om het identiteits- en toegangsbeheer binnen het e-government te organiseren. Meer informatie is te vinden op:

3 en het beveiligde betalingsplatform van uw bank: alle transacties worden online en strikt vertrouwelijk uitgevoerd! Dankzij IRISbox en uw elektronische identiteitskaart, kunt u al uw administratieve formaliteiten vervullen in enkele muisklikken en met optimale veiligheidsgaranties! Uw voordelen U hoeft zich niet meer te verplaatsen U kunt per communiceren met de bevoegde overheidsdienst Gedaan met sluitingsuren en wachtrijen Gratis Beveiligd Eenvoudig, flexibel en transparant Specifieke functies voor het bedrijfsleven Slimme formulieren

4 HARDWARE EN SOFTWARE Website IRISbox is beschikbaar op het internetadres u kunt ook naar deze website surfen om uw configuratie te laten controleren. Voorafgaande vereisten IRISbox is compatibel met verschillende besturingssystemen en webbrowsers. Wel moet u beschikken over een elektronische kaartlezer (die in uw computer ingebouwd of daarmee verbonden is), uw elektronische identiteitskaart en de bijbehorende pincode. Twijfels over uw configuratie? Klik op de knop «VERIFIEER MIJN CONFIGURATIE» om uw systeemconfiguratie te laten controleren. Deze controle maakt duidelijk welke punten problemen kunnen opleveren wanneer u wilt inloggen. Informatie De webbrowsers Apple Safari (alle versies), Microsoft Internet Explorer 8 en lager zijn niet compatibel. In het kort of

5 DE VERSCHILLENDE ROLLEN Om de diverse door IRISbox aangeboden functies te beheren, worden rechten toegekend (een recht is te verstaan als een toegangsmachtiging tot bepaalde functies). Die rechten zijn gebundeld in rollen. Naargelang van uw rol beschikt u dus over bepaalde rechten. Bedrijfsmanager Dit is de rol met de meest uitgebreide rechten in IRISbox onderneming: zij laat toe om businessunits aan te maken, te wijzigen en te schrappen, de werknemers van de onderneming te beheren en aanvragen te ondertekenen. Dient ook om te bepalen welke formulieren ingevuld moeten worden voor de onderneming. De gebruiker met deze rol moet geregistreerd zijn als toegangsbeheerder in het domein Economie of als hoofdtoegangsbeheerder in het federale identificatiesysteem CSAM. Business unit manager Hij is verantwoordelijk voor een of meer businessunits van de onderneming. Hij kan aanvragen aanmaken en invullen, en die (voor bewerking) doorverwijzen naar een externe onderneming. Hij heeft geen tekenbevoegdheid. Medewerker Hij kan aanvragen aanmaken en invullen, en die (voor bewerking) doorverwijzen naar een externe onderneming. Lezer Gebruikers met deze rol kunnen de aanvragen alleen raadplegen (lezen).

6 BUSINESS UNIT Een businessunit is een bedrijfsonderdeel waarin u formulieren en personen (met een rol) kunt samenbrengen. Standaard hebben alle ondernemingen een businessunit, namelijk de businessunit «Onderneming»: Onderneming Formulieren A..Z In deze «standaardconfiguratie» heeft de onderneming de mogelijkheid om alle formulieren in te vullen. Via deze «standaardconfiguratie» kunnen de microondernemingen en kmo's de formulieren rechtstreeks invullen zonder de businessunits te wijzigen (de bij CSAM geregistreerde persoon is doorgaans de bedrijfsmanager en kan de onderneming verbinden wat administratieve formaliteiten betreft). U kunt nochtans ervoor kiezen het beheer van uw aanvragen verder te verfijnen door andere businessunits (BU's) aan te maken en de set daarvoor beschikbare formulieren te beperken. Onderneming Formulieren A..F Formulieren A..D Formulieren C..F BU1 BU2 U bepaalt zelf het aantal businessunits en hun naam. U kunt deze businessunits bijvoorbeeld naar eigen wens indelen volgens bestaande organisatie-eenheden van uw onderneming («logistiek», «economaat» enz.) of volgens groepen formulieren («gemeenten», «stedenbouwkundige aanvragen» enz.). Alleen de bedrijfsmanager kan deze businessunits aanmaken, en wel op één niveau. U kunt ook een adres koppelen aan een businessunit om op de hoogte te blijven van de voortgang in de behandeling van uw aanvragen. Het geldt als goede praktijk een distributielijst (mailinglist) te koppelen aan een businessunit. Uiteraard bent u niet verplicht businessunits aan te maken: u kunt ook rechtstreeks aan de slag met IRISbox in de standaardconfiguratie (bijvoorbeeld microondernemingen, kmo's, verenigingen enz.).

7 AANMELDEN Indien u bekend bent bij CSAM of indien een verantwoordelijke u gevraagd heeft om aan te sluiten bij het ondernemingsloket IRISbox, dan alleen kunt u voor rekening van de onderneming inloggen. Plaats uw elektronische identiteitskaart (eid) in de kaartlezer (in uw computer ingebouwde of daarmee verbonden lezer) en ga naar en klik daar op de knop «AANMELDEN»! U komt terecht op een pagina waar u wordt herinnerd aan de voorafgaande vereisten om in te loggen. Klik op de knop «AANMELDEN». Geef het programma toestemming om de gegevens op uw elektronische identiteitskaart te lezen door te klikken op de knop «Ja». Voer uw pincode in wanneer u daarom gevraagd wordt, en bevestig de leesbewerking van de gegevens op uw elektronische identiteitskaart. U bent nu ingelogd. Nu moet u opgeven dat u optreedt namens een onderneming (als lid van een onderneming).

8 Deze keuze wordt eenmaal gemaakt en blijft geldig tijdens de volledige gebruikssessie. Wilt u optreden als burger, maar bent u aangemeld voor uw onderneming, dan moet u uitloggen (afmelden) en vervolgens opnieuw aanmelden (inloggen). Bent u geregistreerd voor meerdere ondernemingen, dan biedt IRISbox u de mogelijkheid om een rol voor een onderneming te kiezen (in het onderstaande voorbeeld zijn de namen van de ondernemingen onleesbaar gemaakt en ziet u alleen de namen van de rollen): Selecteer de onderneming waarvoor u wilt optreden. Wanneer u een welbepaalde rol hebt voor de businessunit van een onderneming, biedt IRISbox u de mogelijkheid om aan te melden voor deze rol. Bent u slechts voor één enkele onderneming geregistreerd, dan wordt u direct doorgelinkt naar het ondernemingsloket IRISbox van uw onderneming. Bent u voor meerdere ondernemingen geregistreerd en wilt u veranderen van onderneming, dan moet u eerst uitloggen (afmelden).

9 BEHEER VAN UW GEGEVENS IRISbox biedt u de mogelijkheid om op ondernemingsniveau andere persoonsgegevens te beheren dan die welke vermeld staan op de elektronische identiteitskaart. U hebt slechts recht op één enkel adres (en één enkel telefoonnummer) per onderneming. Wel kunt u verschillende adressen hebben voor eventuele andere ondernemingen waarvoor u geregistreerd bent. Om uw gegevens te beheren, moet u klikken op de knop «Beheer mijn gegevens». Voer uw telefoonnummer in (facultatief), uw adres (dat gebruikt wordt om meldingen op te sturen voor uw aanvragen). Als u het veld « » niet invult, kunt u geen melding per ontvangen en wijst IRISbox u erop dat dit gegeven ontbreekt. U kunt inderdaad gebruikmaken van IRISbox zonder uw adres door te geven, maar in dit geval hebt u geen toegang tot bepaalde functies (waarschuwingen, meldingen, mede-invulling enz.). Als goede praktijk wordt u aanbevolen uw adres op te geven. Uw gegevens zijn gekoppeld aan een onderneming. Als u geregistreerd bent voor meerdere ondernemingen, hebt u de mogelijkheid om meerdere adressen en telefoonnummers in te voeren.

10 BEHEER VAN UW ONDERNEMING Alleen de bedrijfsmanagers (die geregistreerd zijn bij CSAM) hebben toegang tot alle functies van het ondernemingsloket. U hebt toegang tot het ondernemingsbeheer via de knop «Ondernemingsbeheer». Business Unit Op dit tabblad kunt u de businessunits beheren wanneer u die wilt aanmaken. De eerste businessunit is de onderneming zelf. U kunt die bewerken door te klikken op de pen die ernaast staat. Als u een businessunit wilt aanmaken, moet u klikken op «+TOEVOEGEN». U moet in elk geval de aangemaakte businessunit een naam geven en een formulier eraan toewijzen. Het is af te raden dezelfde naam te gebruiken voor meerdere businessunits. De set formulieren waaruit u kunt kiezen, wordt bepaald door de formulieren die u voor de onderneming hebt gekozen.

11 Voorbeeld: als u de beschikbare formulieren op ondernemingsniveau beperkt tot die van het gemeentebestuur van Anderlecht en die van Leefmilieu Brussel (bijvoorbeeld het BIM), kunnen de aangemaakte businessunits alleen een keuze maken uit de formulieren van het gemeentebestuur van Anderlecht en van Leefmilieu Brussel. Onderneming A Formulieren gemeente en BIM Logistieke BU Formulieren gemeente Anderlecht U kunt ook een businessunit verwijderen zolang er geen aanvraag daaraan gekoppeld is. Dat doet u door te klikken op de prullenbak die op dezelfde regel staat, en door de verwijdering te bevestigen wanneer IRISbox u dat vraagt. Gebruikers Op het tabblad «Gebruikers» ziet u alle gebruikers van uw onderneming die geregistreerd zijn voor IRISbox. Als u een nieuwe gebruiker wilt toevoegen, hebt u twee mogelijkheden naargelang van de rol die u aan de gebruiker wilt toekennen: Voor een bedrijfsmanager: deze moet geregistreerd zijn bij CSAM, hetzij als hoofdtoegangsbeheerder, hetzij voor het domein Economie. U kunt hen dus niet uitnodigen via IRISBbox. Opgelet: enkel in die rol is het mogelijk een formulier online te ondertekenen. Voor alle andere rollen: klik op de knop «+Uitnodigen». De naam, de voornaam, het adres en het rijksregisternummer van de persoon die u uitnodigt, zijn verplichte invoer. IRISbox controleert het rijksregisternummer (RRN) wanneer de uitnodiging aanvaard wordt.

12 Voor elke businessunit (ook die van de onderneming), kunt u een rol kiezen wanneer u een gebruiker wilt uitnodigen om lid te worden van deze businessunit. Ga als volgt te werk, bijvoorbeeld wanneer u een gebruiker wilt uitnodigen om manager te worden van een businessunit voor de boekhouding van uw onderneming (als u een dergelijke businessunit hebt aangemaakt). Merk op dat wanneer u in dit voorbeeld geen enkele rol voor de onderneming kiest, de uitnodiging alleen betrekking heeft op de businessunit «Boekhouding». Wanneer u iemand op ondernemingsniveau uitnodigt, krijgt deze persoon de rol die u op ondernemingsniveau hebt gedefinieerd in alle bestaande businessunits (volgens

13 het piramideprincipe). Er wordt één uitnodiging per businessunit verzonden naar het door u opgegeven e- mailadres van de gebruiker. IRISbox brengt u per op de hoogte wanneer de uitnodiging aanvaard werd of wanneer er een eventueel veiligheidsprobleem is opgetreden in het geval dat een persoon met een onbekend rijksregisternummer probeert uw uitnodiging te aanvaarden. De uitnodiging blijft dertig dagen geldig; na afloop van deze termijn moet u een nieuwe uitnodiging maken. Zodra een gebruiker voor uw onderneming geregistreerd is in IRISbox, hoeft u deze gebruiker niet per se uit te nodigen om hem toe te voegen aan andere businessunits. U kunt de rechten van een gebruiker wijzigen door te klikken op de pen die u vindt op de regel van de gebruiker op het tabblad «Gebruikers». Daar kunt u de rol van een gebruiker ofwel verwijderen, ofwel wijzigen (uitgezonderd voor de rol Bedrijfsmanager). Belangrijke opmerking: een gebruiker die de beheerder van een aanvraag is, kunt u niet verwijderen van een businessunit. Wilt u die gebruiker toch verwijderen, dan kunt u dat doen door gewoon een andere gebruiker van de businessunit (of de businessunit zelf) te belasten met het beheer van de aanvraag. Een gebruiker die geen enkele rol meer heeft in een businessunit, heeft niet langer toegang tot uw onderneming. Wilt u aan deze gebruiker opnieuw een rol toekennen voor uw onderneming, dan moet u hem opnieuw uitnodigen. Wanneer u een businessunit die in het bezit is van een aanvraag wilt verwijderen, kunt u het bezit van de aanvraag overdragen op ondernemingsniveau.

14 RAPPORTERING In «MyBox Onderneming», kunt u op het tabblad «Rapportering» alle aanvragen voor uw businessunits raadplegen (dat wil zeggen die waarvoor u een rol hebt). U krijgt alleen uw aanvragen te zien (door te klikken op «M», pictogram één mannetje) of alle aanvragen voor de businessunits waarvan u lid bent (door te klikken op «A», pictogram drie mannetjes): U kunt de aanvragen sorteren door te klikken op de kolomkoppen. U kunt uw selectie beperken tot een datuminterval, of een zoekopdracht uitvoeren via het zoekvak. Verder hebt u de mogelijkheid om de gegevens te exporteren naar een plat bestand (in CSV-formaat, bestand met door komma's gescheiden waarden) voor gebruik in een spreadsheet, of als PDF-document.

15 INTERNE REFERENTIES U kunt interne referenties toevoegen aan uw aanvragen (om een link te maken met uw eigen beheer). Als u een referentie wilt aanmaken, klikt u op de pen onder «Referentie onderneming:». Druk na het invoeren van uw referentie op «V» om de referentie op te slaan. Deze referentie is niet zichtbaar voor de dienst die de aanvragen behandelt. Wel krijgt u die referentie te zien op het tabblad «Rapportering». U kunt ze te allen tijde veranderen.

16 ZICH EEN AANVRAAG TOEËIGENEN Collega afwezig en de verzendingsdatum van zijn aanvraag nadert? Geen probleem, met IRISbox kunt u zich nu de aanvraag van een collega toeëigenen. Om te beginnen klikt u in uw MyBox Entreprise, tab 'Mijn aanvragen', op het logo Alle aanvragen bekijken : Nu ziet u alle aanvragen van uw businessunit. Zoek vervolgens de aanvraag die u zich wilt toeëigenen. Na bevestiging zal de aanvraag u dus toegeëigend zijn en kunt u ze vervolgens bewerken.

17 EEN AANVRAAG TOEWIJZEN U wilt uw aanvraag overmaken aan een collega? Geen probleem in MyBox Entreprise, u kunt uw aanvragen (en enkel die van u) toewijzen. Klik hiertoe op 'Toewijzen'. Een venster gaat op: daarin wordt u gevraagd aan wie of aan welke business unit u deze aanvraag wilt toewijzen. Indien IRISbox het adres van uw collega kent, zal deze via mail van de toewijzing ingelicht worden. Achteraf is het altijd nog mogelijk om de aanvraag opnieuw toe te wijzen. In de historiek kunt u de verschillende toewijzingen van een aanvraag bekijken.

18 EEN EXTERNE PARTNER AANMAKEN Externe partners zijn ondernemingen andere dan de uwe, of particulieren, die dankzij het delegatiemechanisme aanvragen voor u mogen invullen. Een externe partner bestaat uit een e- mailadres en een naam. Enkel de bedrijfsleider kan een externe partner aanmaken. Om een externe partner aan te maken, klik op «Partners» in de rubriek Beheer Onderneming. U kunt een onbeperkt aantal externe partners aanmaken. IRISbox zal enkel controleren of het koppel naam/ adres dat u aanmaakt, al niet bestaat. BELANGRIJK: de externe partner die u aangemaakt hebt, heeft toegang tot het formulier zonder eid-kaart. Uw partners in het buitenland kunnen dus een aanvraag voor u invullen.

19 EEN AANVRAAG DELEGEREN IRISbox biedt ook de mogelijkheid om de opmaak van een aanvraag te delegeren. Delegeren hier betekent een aanvraag laten invullen door een derde, iemand van buiten uw onderneming. Delegatie betreft enkel het invullen van de aanvraag. De persoon die uw delegatie ontvangt, is niet bevoegd om de aanvraag te ondertekenen, te betalen of naar de administratie te sturen. Hoe dan ook moet minstens één externe partner aangemaakt worden. Zo gaat u daarbij te werk: 1. Maak de aanvraag aan; 2. Sla de aanvraag op; 3. Sluit de aanvraag; 4. In uw aanvragen, klik op Delegeren. Enkel aanvragen met de status opgeslagen kunnen gedelegeerd worden. 5. Selecteer een partner en vul eventueel het commentaarveld is. Druk op delegeren. 6. De aanvraag heeft nu de status gedelegeerd. 7. Wanneer de delegatie ten einde loopt, krijgt de aanvraag de status te verifiëren. Druk op bewerken om de aanvraag te kunnen verifiëren. U kunt de delegatie zo vaak als nodig is herhalen, op voorwaarde dat de aanvraag de status opgeslagen heeft. Te allen tijde kunt u een delegatie intrekken.

20 DELEGATIE Van zodra uw aanvraag gedelegeerd is, zal de externe partner een mail ontvangen, met daarin een link om het formulier te openen: Hello, A request form was sent to you from naam voornaam on behalf of naam van uw onderneming to be completed by you. To do so, please click on the following link: Message from the delegator : Hier komt uw eventuele boodschap. Please note that this link can be used as long as you're not done with the filling of this request form. You should therefore store it in a place that allows you to find it easily if needed. This message was created automatically by IRISbox, please do not answer to it. De link verwijst rechtstreeks door naar het gedelegeerde formulier. Zolang de delegatie niet ten einde of ingetrokken is, blijft de link werkzaam. De externe partner kan de aanvraag zo vaak als nodig is registreren. Van zodra u op 'end delegation ' drukt, is de link niet langer werkzaam en krijgt u via mail bericht dat uw formulier de status te verifiëren heeft.

21 EEN AANVRAAG BEANTWOORDEN Wanneer een administratie u een bericht stuurt om u te melden dat uw aanvraag onvolledig is, hebt u de mogelijkheid om met die administratie berichten uit te wisselen. Hiertoe klikt u op bericht en daarna op de knop antwoorden. Antwoorden mag u zo vaak als u wilt. Bij uw antwoord kunt u ook een bijlage in PDFformaat voegen. Zolang de administratie uw aanvraag op onvolledig zet, kunt u berichten uitwisselen.

22 VERANDEREN VAN BUSINESSUNIT Wanneer u van businessunit in een onderneming wilt veranderen, hoeft u niet uit te loggen, maar klikt u gewoon op de naam van de huidige businessunit rechtsboven op het scherm (wanneer u aangemeld bent). Vervolgens kunt u van businessunit veranderen. Zodra u deze link aanklikt, wordt een venster geopend waarin u een keuze kunt maken tussen de verschillende businessunits.

23 EEN AANVRAAG DUPLICEREN Als u wil, kan u altijd een aanvraag dupliceren. Via de knop 'dupliceren', wordt automatisch een nieuw formulier aangemaakt en worden alle velden in de nieuwe aanvraag automatisch ingevuld met de waarden van de oude aanvraag. Vervolgens kan u deze nieuwe aanvraag bewerken. Houdt er rekening mee dat de bijlagen ook worden gekopieerd.

24 EEN NIEUWE AANVRAAG MAKEN Een nieuwe aanvraag initialiseren Om een nieuw document aan te vragen, klikt u op de knop «NIEUWE AANVRAAG DOEN». Afhankelijk van de businessunit waar u bent aangemeld, stelt IRISbox u de formulieren van uw businessunit voor. Wanneer u problemen ondervindt om het gewenste document terug te vinden, kunt u gebruikmaken van de in IRISbox beschikbare filters om uw zoekopdracht te verfijnen. zoeken «Op organisatietype»: klik op een organisatietype of gemeente als u alleen de relevante formulieren daarvan wilt weergeven; zoeken «Op formuliernaam»: dit is een zoekmotor die aangeeft welke formulieren er beschikbaar zijn volgens uw zoekcriteria (bijvoorbeeld een zoekwoord); zoeken «Op categorie»: identiek aan het zoeken «Op formuliernaam», behalve dat in dit geval op categorietype wordt gezocht. Typ in het invoervak van de zoekmotor de formuliernaam, een zoekwoord, de naam van een gemeentebestuur of de naam van een instelling van openbaar nut. De zoekmotor geeft een dynamisch resultaat weer. Klik op het gewenste formulier. Zodra u het formulier hebt gedownload, kunt u beginnen dit in te vullen. Volg de aanwijzingen op het scherm om het formulier naar behoren in te vullen. Zodra u alle velden hebt ingevuld, klikt u op de knop «VERZENDEN». Uw aanvraag wordt verzonden naar het gemeentebestuur dat of de instelling van openbaar nut die de aanvraag behandelt. U wordt vervolgens automatisch omgeleid naar de ruimte MyBox Onderneming. Navigeren in het formulier Langere formulieren kunt u doorbladeren met behulp van het navigatiemenu aan de zijkant. Wanneer u één van de links met de linkermuisknop aanklikt, wordt het

25 bijbehorende onderdeel geopend. U hebt ook de mogelijkheid per onderdeel te navigeren door te klikken op de pijlen naar links of naar rechts die u in het navigatiemenu aan de zijkant vindt. Een formulier opslaan Wanneer u niet over alle nodige inlichtingen beschikt of onvoldoende tijd hebt om uw aanvraag te voltooien, kunt u uw formulier bewaren voor later gebruik. Dat doet u door te klikken op de knop «Opslaan» onder het formulier. Een informatiebericht bevestigt dat het formulier is opgeslagen en geeft aan welke verplichte velden niet of ongeldig ingevuld zijn. Een onafgewerkt formulier hervatten Als u een eerder bewaard, onafgewerkt (dat wil zeggen niet-verzonden) formulier wilt hervatten, gaat u naar het tabblad «MYBOX ONDERNEMING» om het formulier terug te vinden in de formulierenlijst (u kunt de formulieren sorteren) en klikt u op de link «Aanpassen».

26 MYBOX ONDERNEMING In «MYBOX ONDERNEMING» kunt u uw aanvragen bekijken die naar een gemeentebestuur of instelling van openbaar nut zijn verzonden, de aanvraagstatus raadplegen, nietverzonden aanvragen aanpassen of de via IRISbox uitgewisselde berichten raadplegen. Op dit niveau worden de eigenlijke aanvragen beheerd. Nieuw binnengekomen berichten worden aangeduid door een cijfer. U hebt de mogelijkheid om op begindatum, op einddatum of op berichttype en op zoekwoord te zoeken naar de aanvragen die u namens een onderneming hebt uitgevoerd. U kunt ook andere zoekopties (via het dynamische filter) uitvoeren op referentie, formulier, status, datum of organisatie en zelfs op prijs. Verder kunt u tot honderd aanvragen per pagina weergeven.

27 GEZAMENLIJK INVULLEN VAN EEN FORMULIER In IRISbox kunt u samenwerken voor de formulieren die ondersteuning bieden aan mede-invulling. U kunt andere personen vragen om het formulier mee in te vullen op het daartoe bestemde onderdeel van het formulier. Het is verplicht om het adres van de mede-invuller van het formulier op te geven. Desgewenst kunt u ook een facultatief bericht vermelden. In het ondernemingsloket IRISbox kunt u alleen meldingen verzenden naar personen die reeds ingeschreven zijn bij het ondernemingsloket IRISbox. De mede-invuller van het formulier ontvangt uw melding per en klikt op de link in het bericht om direct te worden doorgelinkt naar het formulier. De identificatie per elektronische identiteitskaart (eid) is noodzakelijk. Nadat het formulier gezamenlijk is ingevuld, klikt de mede-invuller op de knop «VERZENDEN». Het formulier verdwijnt van het tabblad «MYBOX ONDERNEMING» van de mede-invuller, en wordt opgeslagen in uw «MYBOX ONDERNEMING». Zo kunt u het formulier verder invullen en verzenden naar het gemeentebestuur of de instelling van openbaar nut.

28 ONDERTEKENEN VAN EEN FORMULIER In IRISbox is het mogelijk om, zo nodig, formulieren te ondertekenen. In het ondernemingsloket IRISbox heeft alleen de bedrijfsmanager tekenbevoegdheid. Aangezien de handtekening bindend is voor de onderneming, is deze functie uitsluitend toegankelijk voor de leden van de onderneming die geregistreerd zijn bij het federale systeem CSAM. Alle te ondertekenen documenten staan ofwel in uw tab Mijn aanvragen (enkel uw eigen aanvragen) ofwel in de tab Te ondertekenen aanvragen (alle aanvragen van de onderneming). Op het ogenblik dat u het document verzendt naar het gemeentebestuur of naar de instelling van openbaar nut, wordt u gevraagd dit te ondertekenen. Klik op de knop «Tekenen». IRISbox laat u weten dat de gegevens van het formulier op het punt staan ondertekend te worden. Klik op de knop «Ja» om de ondertekening goed te keuren.

29 Na enkele ogenblikken wordt u doorgelinkt naar uw «MYBOX ONDERNEMING» en wordt u op de hoogte gebracht dat het document ondertekend is.

30 BETALING VAN DE AANVRAGEN Het gebruik van IRISbox is gratis. Niettemin moet er voor bepaalde aanvragen betaald worden. Alle rollen kunnen betalingen uitvoeren. Als u een aanvraag initialiseert waarvoor betaald moet worden, en u klikt op de knop «VERZENDEN», zijn meerdere gevallen mogelijk: u wordt direct doorgelinkt naar de website voor online betalingen Ogone: u kunt de betaling rechtstreeks online uitvoeren op deze website door te klikken op het gewenste betaalmiddel; het formulier wordt verzonden naar het gemeentebestuur of naar de instelling van openbaar nut. Deze dienst laat u via IRISbox weten hoeveel de aanvraag kost en verzendt het formulier naar uw «MYBOX ONDERNEMING»; wanneer u de aanvraag opent, wordt u doorgelinkt naar de website voor online betalingen Ogone en wordt u gevraagd het gewenste betaalmiddel te kiezen. Na afloop van de online betalingsprocedure via Ogone, wordt u omgeleid naar uw «MYBOX ONDERNEMING». Daar kunt u de verschillende acties bekijken die met het formulier uitgevoerd werden en ziet u ook de bevestiging dat uw formulier betaald is.

Voor de burger UW ELEKTRONISCH LOKET IN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST. IRISbox is een dienst van het CIBG

Voor de burger UW ELEKTRONISCH LOKET IN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST. IRISbox is een dienst van het CIBG Voor de burger UW ELEKTRONISCH LOKET IN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST IRISbox is een dienst van het CIBG www.cibg.be PRESENTATIE Uw elektronisch loket IRISbox is een elektronisch loket van het Brussels

Nadere informatie

Voor de behandelende agenten UW ELEKTRONISCH LOKET IN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST. IRISbox is een dienst van het CIBG

Voor de behandelende agenten UW ELEKTRONISCH LOKET IN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST. IRISbox is een dienst van het CIBG Voor de behandelende agenten UW ELEKTRONISCH LOKET IN HET BRUSSELS HOOFDSTEDELIJK GEWEST IRISbox is een dienst van het CIBG www.cibg.be PRESENTATIE Uw elektronisch loket IRISbox is een elektronisch loket

Nadere informatie

IRISBOX. Gebruiksaanwijzing voor betalingsaanvragen. 03/02/2017 Versie 4.0 P a g e 1

IRISBOX. Gebruiksaanwijzing voor betalingsaanvragen. 03/02/2017 Versie 4.0 P a g e 1 IRISBOX Gebruiksaanwijzing voor betalingsaanvragen 03/02/2017 Versie 4.0 P a g e 1 Opgelet: Deze gebruiksaanwijzing is onderhevig aan veranderingen, aangezien er momenteel nog aan Irisbox wordt gewerkt.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Samen digitaal www.samendigitaal.be/ Gebruikershandleiding Heeft mijn onderneming toegang tot e-box? ders of extra Om e-box en de beveiligde onlinediensten te gebruiken, moet u eerst uw onderneming registreren.

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding E-BOX Dankzij e-box kunnen openbare Gebruikershandleiding instellingen zoals Medex u eenvoudig documenten bezorgen. Snelheid, veiligheid, toegankelijkheid, De voordelen zijn legio! Datum 12/12/2016 Inhoudstafel

Nadere informatie

https://pvo-idbeheer.vlaanderen.be

https://pvo-idbeheer.vlaanderen.be HANDLEIDING Gebruikersbeheer voor intergemeentelijke entiteiten april 2015 De toegang tot het online rapporteringsinstrument van de Vlaamse Milieumaatschappij (VMM) verloopt via het gebruikersbeheerplatform

Nadere informatie

Gebruikershandleiding User Management Scenario 2

Gebruikershandleiding User Management Scenario 2 Gebruikershandleiding User Management Scenario 2 Inhoud Stap 1 Aanvraag van de hoedanigheid Beheerder aanvullende pensioenen... 3 Stap 2 Activeren van een hoedanigheid Beheerder aanvullende pensioenen

Nadere informatie

HANDLEIDING GEBRUIKERSBEHEER. Onderwijs en Vorming

HANDLEIDING GEBRUIKERSBEHEER. Onderwijs en Vorming HANDLEIDING GEBRUIKERSBEHEER Onderwijs en Vorming Gebruikersbeheer in WebIDM 1. Voorwaarden en benodigdheden Om toegang te hebben tot de website van het Gebruikersbeheer (WebIDM) moet je beschikken over

Nadere informatie

IMI-toegangsbeheer 1. WIE BEHEERT DE TOEGANG TOT IMI?... 2 2. AUTORITEITEN REGISTREREN... 2 2.1. EEN AUTORITEIT REGISTREREN BIJ IMI...

IMI-toegangsbeheer 1. WIE BEHEERT DE TOEGANG TOT IMI?... 2 2. AUTORITEITEN REGISTREREN... 2 2.1. EEN AUTORITEIT REGISTREREN BIJ IMI... IMI-toegangsbeheer 1. WIE BEHEERT DE TOEGANG TOT IMI?... 2 2. AUTORITEITEN REGISTREREN... 2 2.1. EEN AUTORITEIT REGISTREREN BIJ IMI... 2 2.2. AUTORITEITEN UITNODIGING OM ZICHZELF TE REGISTREREN... 3 3.

Nadere informatie

Augustus Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid

Augustus Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid Augustus 2018 Handleiding Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid Augustus 2018 Inhoudsopgave Subsidieportaal Uitvoering Van Beleid... 3 Account aanmaken... 4 Gegevens invullen... 5 Home pagina... 6 Mijn

Nadere informatie

INLEIDING WELKOM. We leggen u stap voor stap uit hoe u te werk moet gaan.

INLEIDING WELKOM. We leggen u stap voor stap uit hoe u te werk moet gaan. 1 INLEIDING WELKOM Vooraleer de medewerkers van een ME toegang kunnen krijgen tot de sterk beveiligde applicatie Heracles dient een éénmalige identificatieprocedure doorlopen te worden. Deze procedure

Nadere informatie

FAGG portaal Gebruikersgids

FAGG portaal Gebruikersgids FAGG portaal Gebruikersgids 1. Inleiding... 2 2. Beschikken over een Hoofdtoegangsbeheerder (HTB)... 3 2.1 Wie kan Hoofdtoegangsbeheerder (HTB) zijn?... 3 2.2 Hoe een Hoofdtoegangsbeheerder (HTB) aanduiden?...

Nadere informatie

HANDLEIDING ZORGBOERDERIJEN E-LOKET VOOR VOORZIENINGEN / CLB S

HANDLEIDING ZORGBOERDERIJEN E-LOKET VOOR VOORZIENINGEN / CLB S //////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// HANDLEIDING ZORGBOERDERIJEN E-LOKET VOOR

Nadere informatie

Toegangsbeheer. Inhoud. Inleiding

Toegangsbeheer. Inhoud. Inleiding Toegangsbeheer Inhoud Inleiding... 1 De lokale beheerder... 2 Hoe duidt u een lokale beheerder aan?... 2 De eerste maal aanloggen... 4 Hoe verandert u van lokale beheerder?... 4 Nuttige opties op de welkomstpagina

Nadere informatie

/ handleiding. /versie /05/2019

/ handleiding. /versie /05/2019 / handleiding HANDLEIDING E-LOKET BERICHTEN EN CONTACTEN /versie 1.0 27/05/2019 Inhoudstafel 1 Inleiding 3 2 De Contactenmodule 4 2.1 Mijn organisatiegegevens beheren 4 2.1.1 Organisatiegegevens beheren

Nadere informatie

Gebruikershandleiding User Management Scenario 4

Gebruikershandleiding User Management Scenario 4 Gebruikershandleiding User Management Scenario 4 Inhoud Stap 1 Registratie entiteit & aanduiding VTE, aanvraag hoedanigheid Beheerder aanvullende pensioenen, activatie hoedanigheid & aanduiding Lokale

Nadere informatie

FAQ formulier bedrijfsvervoerplan

FAQ formulier bedrijfsvervoerplan FAQ formulier bedrijfsvervoerplan 1. Waar vind ik het formulier bedrijfsvervoerplan?... 1 1.1 Formulier «word» WERKdocument... 1 1.2 Formulier OFFICIËLE VERSIE - elektronisch... 1 1.2.1 Zich identificeren

Nadere informatie

Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. MijnOffice365 Beheerdershandleiding

Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. MijnOffice365 Beheerdershandleiding Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten MijnOffice365 Beheerdershandleiding Inhoud Wat is MijnOffice365? 2 Inloggen op MijnOffice365 3 Een nieuw domein toevoegen aan uw Microsoft Office 365-account

Nadere informatie

HANDLEIDING GEBRUIKERSBEHEER. Onderwijs en Vorming

HANDLEIDING GEBRUIKERSBEHEER. Onderwijs en Vorming HANDLEIDING GEBRUIKERSBEHEER Onderwijs en Vorming Gebruikersbeheer in Web IDM 1. Aanmelden in het gebruikersbeheerplatform Na het voltooien van het aanmeldproces (zie Aanmelden bij Mijn Onderwijs), kom

Nadere informatie

Stapsgewijs een aangifte in de rechtspersonenbelasting indienen

Stapsgewijs een aangifte in de rechtspersonenbelasting indienen Stapsgewijs een aangifte in de rechtspersonenbelasting indienen Juni 2015 Te doorlopen stappen Inloggen Starten in BIZTAX Aangiften zoeken en openen Een nieuwe aangifte beginnen Een aangifte invullen Een

Nadere informatie

DE ELEKTRONISCHE IDENTITEITSKAART (EID)

DE ELEKTRONISCHE IDENTITEITSKAART (EID) DE ELEKTRONISCHE IDENTITEITSKAART (EID) MS OFFICE 2007 (WINDOWS - WORD EN EXCEL) VERSIE 1.1.1 NL Disclaimer Fedict is niet verantwoordelijk voor om het even welke schade die een derde zou ondervinden ingevolge

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 INHOUD 1 Inleiding 3 1.1 De drie categorieën 3 2 Inloggen op MaakJeTraining 4 2.1 Registreren op MaakJeTraining 4 2.2 Inloggen met account 5 2.3 Veranderingen

Nadere informatie

Handleiding NZa-portaal. voor zorgaanbieders

Handleiding NZa-portaal. voor zorgaanbieders Handleiding NZa-portaal voor zorgaanbieders Versie 1, 30 maart 2011 Inhoud 1. Starten 3 2. Algemene zorgaanbiederspagina 5 3. Download NZa-bestanden 6 4. Individuele zorgaanbiederspagina 7 5. Downloaden

Nadere informatie

Handleiding. Toegangen beheren voor de online toepassing: Enquête woon-werkverkeer

Handleiding. Toegangen beheren voor de online toepassing: Enquête woon-werkverkeer Handleiding Toegangen beheren voor de online toepassing: Enquête woon-werkverkeer Samengevat Uw werkgever verleent de toegangen tot de applicatie. Binnen uw organisatie kunnen de hoofdtoegangsbeheerder

Nadere informatie

Registreren patiëntportaal nieuwe website Huisartsenpraktijk Baarlo

Registreren patiëntportaal nieuwe website Huisartsenpraktijk Baarlo 1 Stap-voor-stap handleiding Registreren patiëntportaal nieuwe website Huisartsenpraktijk Baarlo 1. Ga naar de nieuwe website: huisartsenpraktijkbaarlo.uwartsonline.nl 2. Klik op de knop Inloggen. 3. Klik

Nadere informatie

Online aanvragen - Gebruikershandleiding. Online aanvragen Gebruikershandleiding

Online aanvragen - Gebruikershandleiding. Online aanvragen Gebruikershandleiding Online aanvragen Gebruikershandleiding 01 / 11 Online aanvragen Gebruikershandleiding Inhoud Inloggen registreren Wachtwoord vergeten Mijn account Mijn account - Functies Het aanvraagformulier Het aanvraagformulier

Nadere informatie

DB2P. Gebruikershandleiding User Management. Scenario 3

DB2P. Gebruikershandleiding User Management. Scenario 3 DB2P Gebruikershandleiding User Management Scenario 3 Inhoud Stap 1 Activeren van de hoedanigheid Beheerder aanvullende pensioenen en aanduiden van een Lokale beheerder... 3 Wie dient deze stap uit te

Nadere informatie

Registratieprocedure voor de webapplicatie Energieaudit Grote Ondernemingen

Registratieprocedure voor de webapplicatie Energieaudit Grote Ondernemingen Registratieprocedure voor de webapplicatie Energieaudit Grote Ondernemingen Deze gebruikershandleiding helpt u stap voor stap doorheen de procedure om uw vestiging te registreren in de webapplicatie en

Nadere informatie

DGLV online applicaties Handleiding. Versie 1.1.1

DGLV online applicaties Handleiding. Versie 1.1.1 DGLV online applicaties Handleiding Versie 1.1.1 1 Inhoudstafel 1. INLEIDING 3 2. TOEGANG TOT DGLV 4 A. Het aanstellen van een hoofdtoegangsbeheerder (HTB) 5 B. Het toekennen van een gebruikersrol 12 Stap

Nadere informatie

De controlekaart volledige werkloosheid

De controlekaart volledige werkloosheid De controlekaart volledige werkloosheid Mobiele Versie Gebruikershandleiding Inhoudstafel Toegang 4 Algemene beschrijving 6 Bovenaan 7 Het logo van de uitbetalingsinstelling 7 De PDF downloaden 7 Instellingen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voorbereidende stappen inclusie-applicatie

Gebruikershandleiding voorbereidende stappen inclusie-applicatie Gebruikershandleiding voorbereidende stappen inclusie-applicatie Om gebruik te kunnen maken van de inclusie-applicatie zijn er 4 voorbereidende stappen: STAP 1: Uw gegevens invoeren in de SZV-applicatie

Nadere informatie

Bedrijven SEPA machtiging

Bedrijven SEPA machtiging Bedrijven SEPA machtiging Via Rabo Financial Logistics Portal (RFLP) kunt u gebruik maken van de toepassing Bedrijven SEPA machtiging om een machtiging te registreren voor Bedrijven Euroincasso s. Zonder

Nadere informatie

Registratieprocedure voor de webapplicatie Energieaudit Grote Ondernemingen

Registratieprocedure voor de webapplicatie Energieaudit Grote Ondernemingen Registratieprocedure voor de webapplicatie Energieaudit Grote Ondernemingen Deze gebruikershandleiding helpt u stap voor stap doorheen de procedure om uw vestiging te registreren in de webapplicatie en

Nadere informatie

SwingOffice in een notendop

SwingOffice in een notendop SwingOffice in een notendop doelstelling: opvolging en bijsturing van berichten (per e-mail). 1. Inloggen in de Swing-omgeving Surf (gebruik Microsoft Internet Explorer) naar : http://swinglinecomputer/servico/default.aspx

Nadere informatie

Handleiding OnLine voor de Opdrachtgever Versie 3.1

Handleiding OnLine voor de Opdrachtgever Versie 3.1 Handleiding OnLine voor de Opdrachtgever Versie 3.1 Handleiding voor de Opdrachtgever EuroSystems B.V. Nieuwegein 2008, EuroSystems B.V., Nieuwegein Alle rechten voorbehouden. Niets uit deze uitgave mag

Nadere informatie

Dienst voor het Beheer der Toegangsbeheerders (BTB) Step-by-Step Guide

Dienst voor het Beheer der Toegangsbeheerders (BTB) Step-by-Step Guide Dienst voor het Beheer der Toegangsbeheerders (BTB) Step-by-Step Guide Nederlands April 2017 CSAM is een geheel van afspraken en van regels om het identiteits- en toegangsbeheer binnen het e- government

Nadere informatie

Handleiding. Kliksafe Webmail

Handleiding. Kliksafe Webmail Handleiding Kliksafe Webmail Inhoudsopgave 1. Introductie Nieuwe Web mail 2 1.1. Gebruikmaken van de webmail 2 1.2. Mappenweergave 3 1.3. Nieuwe mail opstellen en verzenden 4 1.4. Bijlagen toevoegen aan

Nadere informatie

Gebruikershandleiding User Management Scenario 1

Gebruikershandleiding User Management Scenario 1 Gebruikershandleiding User Management Scenario 1 1 Inhoud Stap 1 Registratie van de entiteit in het User Management en aanduiding van de VTE... 4 Wie dient deze stap uit te voeren?... 4 Wat heeft u nodig?...

Nadere informatie

HTA Software - Klachten Registratie Manager Gebruikershandleiding

HTA Software - Klachten Registratie Manager Gebruikershandleiding HTA Software - Klachten Registratie Manager Gebruikershandleiding Inhoudsopgave Hoofdstuk 1: Opstarten en inloggen, overzicht startscherm, uitleg symbolen Hoofdstuk 2: aanmaken relaties Hoofdstuk 1: Opstarten

Nadere informatie

Online aanvragen - Gebruikershandleiding. Online aanvragen Gebruikershandleiding

Online aanvragen - Gebruikershandleiding. Online aanvragen Gebruikershandleiding Online aanvragen Gebruikershandleiding 01 / 11 Online aanvragen Gebruikershandleiding Inhoud Inloggen registreren Wachtwoord vergeten Mijn account Mijn account - Functies Het aanvraagformulier Het aanvraagformulier

Nadere informatie

Handleiding voor leidinggevenden Jaargesprekken voeren via het SBA Leerplein

Handleiding voor leidinggevenden Jaargesprekken voeren via het SBA Leerplein Handleiding voor leidinggevenden Jaargesprekken voeren via het SBA Leerplein Account aanmaken/ inloggen 1. Ga naar sbaweb.nl en klik in de onderstaande banner op de homepage op Wat is het leerplein? als

Nadere informatie

Handleiding AVANCE Service desk. (ticketing portal)

Handleiding AVANCE Service desk. (ticketing portal) Handleiding AVANCE Service desk (ticketing portal) 1 Inleiding 1 De Avance service desk is beschikbaar voor het verhelpen van storingen, het dagelijks beheer en ondersteuning bij het gebruik van computers.

Nadere informatie

Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers

Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers Handleiding Employ UrenOnline Opdrachtgevers Versie 1.5 mei 2013 Pagina 1 van 15 Inhoudsopgave 1. Inloggen in Employ UrenOnline 4 2. Instellingen binnen Employ UrenOnline 6 2.1 Contactpersonen 6 2.2 Projecten

Nadere informatie

HANDLEIDING WEB SHOP

HANDLEIDING WEB SHOP HANDLEIDING WEB SHOP 1 Registreren... 2 1.1 Aanmelden als nieuwe gebruiker... 2 1.2 Persoonsgegevens... 2 1.3 Persoonsgegevens 2... 3 1.4 Eerste keer aanmelden... 4 2 Mijn profiel... 5 2.1 Mijn gegevens...

Nadere informatie

Inloggen. Open Internet Explorer en vul het adres: http://webmail.kpoa.nl in de adresbalk in.

Inloggen. Open Internet Explorer en vul het adres: http://webmail.kpoa.nl in de adresbalk in. Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 1 Inloggen... 2 Inloggen... 2 Wachtwoord wijzigen... 3 Postvak IN... 4 Controleren op nieuwe E-mail... 4 Bericht schrijven... 5 Ontvangers toevoegen... 5 Antwoorden... 10

Nadere informatie

Gebruikershandleiding - website van de CSPI

Gebruikershandleiding - website van de CSPI Gebruikershandleiding - website van de CSPI INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. Voorstelling van de CSPI en het Brusselse SPOC 4 3. Uw SPOC BRU contacteren 6 4. Belangrijkste vragen die men zich moet stellen

Nadere informatie

September 2014 Versie 5.0

September 2014 Versie 5.0 September 2014 Versie 5.0 Inhoudsopgave Welkom bij het subsidieportaal van Agentschap SZW... 3 Account aanmaken en inloggen... 3 Home pagina... 5 Mijn gegevens... 6 Mijn gegevens aanpassen... 7 Gebruikersnaam

Nadere informatie

Cliënten handleiding PwC Client Portal

Cliënten handleiding PwC Client Portal Cliënten handleiding PwC Client Portal Mei 2011 (1) 1. Portal van de cliënt Deze beschrijving gaat ervan uit dat u beschikt over inloggegevens voor de portal en over de url van de portal website. Als u

Nadere informatie

Eindgebruikershandleiding Jira

Eindgebruikershandleiding Jira Eindgebruikershandleiding Jira Datum: 19-11-2012 Auteur: ing. N. Jonathans Versie: 2.1 Green Valley heeft als missie software te ontwikkelen waardoor de burger en het bedrijfsleven nog prettiger en makkelijker

Nadere informatie

Mijn egov-rollenbeheer Handleiding voor Roltoekenningsbeheerders

Mijn egov-rollenbeheer Handleiding voor Roltoekenningsbeheerders Mijn egov-rollenbeheer Handleiding voor Roltoekenningsbeheerders Versie 2.0 25 maart 2014 Inhoud 1 Over deze handleiding... 5 1.1 Voor wie... 5 1.2 Gebruik iconen... 5 2 Veelgebruikte termen en definities...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding voor de toepassing DECLAR Fouten melden

Gebruikershandleiding voor de toepassing DECLAR Fouten melden 1 Gebruikershandleiding voor de toepassing DECLAR Fouten melden Inhoudstafel 1. Algemeen 3 1.1 Inleiding 3 1.2 Voorafgaande vereisten om verbinding te maken met de toepassing 3 2. Eerste verbinding, registratie

Nadere informatie

OZO Handleiding 1. Voor gebruikers/deelnemers

OZO Handleiding 1. Voor gebruikers/deelnemers OZO Handleiding 1 Voor gebruikers/deelnemers Inleiding Deze handleiding legt u uit hoe u als gebruiker/deelnemer op overzichtelijke wijze de weg kunt vinden binnen de OZO website. Wilt u uitleg over de

Nadere informatie

HANDLEIDING SERVICEDESKPORTAL

HANDLEIDING SERVICEDESKPORTAL HANDLEIDING SERVICEDESKPORTAL SCHOUW INFORMATISERING B.V. 11-10-2018 HANDLEIDING SERVICEDESKPORTAL Schouw Informatisering B.V. behoudt zich het recht voor veranderingen in deze publicatie te allen tijde

Nadere informatie

Handleiding ESF-applicatie Registratie van de organisatie en indienen van een project

Handleiding ESF-applicatie Registratie van de organisatie en indienen van een project ///////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////////// Handleiding ESF-applicatie

Nadere informatie

HANDLEIDING SWITCHER-PORTAAL VLAAMS ENERGIEBEDRIJF

HANDLEIDING SWITCHER-PORTAAL VLAAMS ENERGIEBEDRIJF HANDLEIDING SWITCHER-PORTAAL VLAAMS ENERGIEBEDRIJF BTW BE 0843 383 425 - Tel.: +32 2 421 40 90 - switcher.vlaamsenergiebedrijf.eu 1 1 INHOUD 1 Inleiding... 3 2 Aanmelden... 4 3 Overnames... 5 4 Toevoegen...

Nadere informatie

Handleiding Resultaatmeetsysteem en Mezzedo

Handleiding Resultaatmeetsysteem en Mezzedo Handleiding Resultaatmeetsysteem en Mezzedo voor aanbieders (Versie 26 augustus 2014) 1 Inhoud Wat is het Resultaatmeetsysteem?... 3 Cliënten stimuleren mee te doen... 4 Over de handleiding... 4 Deel I

Nadere informatie

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS BEZETTINGSGEGEVENS DAGVERZORGINGSCENTRA NIET- CONFORM ARTIKEL 51

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS BEZETTINGSGEGEVENS DAGVERZORGINGSCENTRA NIET- CONFORM ARTIKEL 51 / handleiding HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS BEZETTINGSGEGEVENS DAGVERZORGINGSCENTRA NIET- CONFORM ARTIKEL 51 / versie 2.1-13.04.2018 13.04.2018 Handleiding e-loket voor dossiers bezettingsgegevens

Nadere informatie

DE ELEKTRONISCHE IDENTITEITSKAART (EID)

DE ELEKTRONISCHE IDENTITEITSKAART (EID) DE ELEKTRONISCHE IDENTITEITSKAART (EID) MS OFFICE OUTLOOK 2007 (WINDOWS) VERSIE 1.1.1 NL Disclaimer Fedict is niet verantwoordelijk voor om het even welke schade die een derde zou ondervinden ingevolge

Nadere informatie

Handleiding voor accountants

Handleiding voor accountants Handleiding voor accountants Deze handleiding is bedoeld voor accountants met een account op e-boekhouden.nl. Er zijn aparte handleidingen beschikbaar voor: Boekhouden Factureren Ledenadministratie Beheer

Nadere informatie

Handleiding inschrijven op onderhandse aanbestedingen

Handleiding inschrijven op onderhandse aanbestedingen Handleiding inschrijven op onderhandse aanbestedingen Versie mei 2014 1. Accepteren van een uitnodiging 1.1 De uitnodiging beantwoorden U kunt als ondernemer uitgenodigd worden voor een onderhandse aanbesteding.

Nadere informatie

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS BEZETTINGSGEGEVENS CENTRA VOOR KORTVERBLIJF

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS BEZETTINGSGEGEVENS CENTRA VOOR KORTVERBLIJF / handleiding HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS BEZETTINGSGEGEVENS CENTRA VOOR KORTVERBLIJF / versie 2.0-13.04.2018 13.04.2018 Handleiding e-loket voor dossiers bezettingsgegevens centra voor kortverblijf

Nadere informatie

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS CVK

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS CVK / handleiding HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS CVK / versie 1.1-4.06.2015 4.06.2015 Handleiding e-loket voor dossiers CVK 1/17 Inhoudstafel 1 Inleiding 3 2 Toegang tot het e-loket 4 3 Inloggen in het

Nadere informatie

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS DAGVERZORGINGSCENTRA NIET-CONFORM ARTIKEL 51

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS DAGVERZORGINGSCENTRA NIET-CONFORM ARTIKEL 51 / handleiding HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS DAGVERZORGINGSCENTRA NIET-CONFORM ARTIKEL 51 / versie 1.1-15.06.2015 15.06.2015 Handleiding e-loket voor dossiers dagverzorgingscentra niet-conform artikel

Nadere informatie

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS BEZETTINGSGEGEVENS DAGVERZORGINGSCENTRA VOOR PALLIATIEVE VERZORGING

HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS BEZETTINGSGEGEVENS DAGVERZORGINGSCENTRA VOOR PALLIATIEVE VERZORGING / handleiding HANDLEIDING E-LOKET VOOR DOSSIERS BEZETTINGSGEGEVENS DAGVERZORGINGSCENTRA VOOR PALLIATIEVE VERZORGING / versie 2.0-13.04.2018 13.04.2018 Handleiding e-loket voor dossiers bezettingsgegevens

Nadere informatie

KALB Salarisportal. Handleiding voor werknemers. Uitgebreid

KALB Salarisportal. Handleiding voor werknemers. Uitgebreid KALB Salarisportal Handleiding voor werknemers Uitgebreid Versie 20160124 Pagina 1 Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 HET AANMAKEN VAN UW INLOG ACCOUNT... 3 INLOGGEN OP DE SALARISPORTAL... 4 UW SALARISSPECIFICATIE

Nadere informatie

Handleiding. Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging

Handleiding. Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging Handleiding Koppelen mede-uitvoerder(s) aan perceelgebonden machtiging april 2014 Inhoud Inleiding... 3 Algemeen... 3 Hulpmiddelen... 4 Verkort stappenplan... 4 1 Andere gebruikers van FRS uitnodigen tot

Nadere informatie

e-creabis Help Voor Toekennen van een bisnummer Algemene beschrijving

e-creabis Help Voor Toekennen van een bisnummer Algemene beschrijving e-creabis Voor u begint Algemene beschrijving Toekennen van een bisnummer Rijksregisternummer of bisnummer met Algemeen e-creabis e-creabis is een onlinedienst waarmee de gemeentebesturen een bisnummer

Nadere informatie

E-mails. Een e-mail aanmaken

E-mails. Een e-mail aanmaken E-mails E-mails kunnen volledig in Kleos worden beheerd. U kunt in Kleos een e-mail opstellen en versturen, ook kunt u e-mails importeren vanuit uw externe e-mailprogramma (bijvoorbeeld Outlook). Als u

Nadere informatie

Toegang tot mijnwgk zonder kaartlezer itsme

Toegang tot mijnwgk zonder kaartlezer itsme Toegang tot mijnwgk zonder kaartlezer itsme Wat is het? itsme is een app die toelaat om op een veilige, makkelijke en betrouwbare manier je identiteit aan te tonen of transacties te bevestigen. Overal

Nadere informatie

Handleiding voor de registratie van de entiteit op socialsecurity.be en aanduiding van de VTE 21/09/2011

Handleiding voor de registratie van de entiteit op socialsecurity.be en aanduiding van de VTE 21/09/2011 CAPELO - DHG Handleiding voor de registratie van de entiteit op socialsecurity.be en aanduiding van de VTE 21/09/2011 Tour du Midi / Zuidertoren Bruxelles1060 Brussel T +32 (0)2 791 50 00 F +32 (0)2 791

Nadere informatie

HANDLEIDING. Connect Solutions bvba

HANDLEIDING. Connect Solutions bvba HANDLEIDING Deze handleiding is gebaseerd op het gebruik van Internet Explorer. Aangetekende.email werkt op alle gangbare browsers, maar weergave en functionaliteiten kunnen licht afwijken naargelang de

Nadere informatie

Instructie. SimPC Webmail. Algemene versie 1.1. Ga verder naar bladzijde 2

Instructie. SimPC Webmail. Algemene versie 1.1. Ga verder naar bladzijde 2 Instructie SimPC Webmail Algemene versie 1.1 Ga verder naar bladzijde 2 Stap 1 Algemeen overzicht van de webmail Eenmaal ingelogd, is het scherm van SimPC webmail verdeeld in verschillende onderdelen die

Nadere informatie

Partijen in een dossier

Partijen in een dossier Partijen in een dossier Een partij vertegenwoordigt een persoon (relatie) die rechtstreeks betrokken is bij het dossier en daarin een speciale rol vervult, zoals een cliënt, een tegenpartij, een notaris,

Nadere informatie

HANDLEIDING E-LOKET VOOR KWALITEITSINDICATOREN

HANDLEIDING E-LOKET VOOR KWALITEITSINDICATOREN / handleiding HANDLEIDING E-LOKET VOOR KWALITEITSINDICATOREN / versie 1.1-4.06.2015 4.06.2015 Handleiding e-loket voor kwaliteitsindicatoren 1/11 Inhoudstafel 1 Inleiding 3 2 Toegang tot het e-loket 3

Nadere informatie

Elektronische steunmaatregelen Eénmalige Registratieprocedure in 3 stappen. Versie april 2013

Elektronische steunmaatregelen Eénmalige Registratieprocedure in 3 stappen. Versie april 2013 Elektronische steunmaatregelen Eénmalige Registratieprocedure in 3 stappen Versie april 2013 Elektronische steunmaatregelen Eénmalige Registratieprocedure in 3 stappen STAP 1 : registreer een beheerder

Nadere informatie

Handleiding koppeling voor patiënten Inhoud

Handleiding koppeling voor patiënten Inhoud Handleiding koppeling voor patiënten Inhoud 1. Registreren 2 1.1 Voordat u begint 2 1.2 Een account aanmaken 2 1.3 Geen account? Registreer nu! 2 1.4 Bevestig uw account 3 1.5 Gefeliciteerd, u heeft uw

Nadere informatie

Handleiding cliënt Online Samenwerken 2.0

Handleiding cliënt Online Samenwerken 2.0 Handleiding cliënt Online Samenwerken 2.0 Unit4 N.V. Telefoon +31 88 247 17 77 Papendorpseweg 100 Supportlijn +31 88 247 24 72 Postbus 500 Self Service https://my.unit4.com 3502 JA Utrecht Internet www.unit4.nl

Nadere informatie

Taxis Pitane Link. (gebruikershandleiding) Censys BV - Eindhoven

Taxis Pitane Link. (gebruikershandleiding) Censys BV - Eindhoven Taxis Pitane Link (gebruikershandleiding) Censys BV - Eindhoven Inhoud Wat is Taxis Pitane Link?... 4 Inloggen in Taxis Pitane Link... 5 Wachtwoord vergeten... 6 Startscherm of hoofdmenu... 7 Helpvensters

Nadere informatie

Energieprestatiedatabank - Meerdere registratiemogelijkheden voor verslaggevers

Energieprestatiedatabank - Meerdere registratiemogelijkheden voor verslaggevers VEA 1 Energieprestatiedatabank - Meerdere registratiemogelijkheden voor verslaggevers inhoud 1 Algemeen 2 Invoeren van nieuwe registratiegegevens 2.1 Ik ben een nieuwe verslaggever en ik wil mij registreren

Nadere informatie

HANDLEIDING E-LOKET VOOR REVALIDATIEVOORZIENINGEN

HANDLEIDING E-LOKET VOOR REVALIDATIEVOORZIENINGEN / handleiding HANDLEIDING E-LOKET VOOR REVALIDATIEVOORZIENINGEN / versie 1.1-4.06.2019 4.06.2019 Handleiding e-loket voor revalidatievoorzieningen 1/15 Inhoudstafel 1 Inleiding 3 2 Toegang tot het eloket

Nadere informatie

HANDLEIDING WEBAPPLICATIE SCHULDBEMIDDELING

HANDLEIDING WEBAPPLICATIE SCHULDBEMIDDELING HANDLEIDING WEBAPPLICATIE SCHULDBEMIDDELING Datum: 13/01/2016 - Versie: 3.0 Auteur: Vlaamse overheid Departement Welzijn, Volksgezondheid en Gezin Afdeling Welzijn en Samenleving Tel 02 553 33 30 - Mail

Nadere informatie

MijnOffice365 Beheerdershandleiding.

MijnOffice365 Beheerdershandleiding. MijnOffice365 Beheerdershandleiding. Altijd en overal toegang tot e-mail en documenten. 1504046-2662 Inhoud. Wat is MijnOffice365? 2 Inloggen op MijnOffice365 3 Een nieuw domein toevoegen aan uw Microsoft

Nadere informatie

Praktische gids Toegang tot EFRO E-loket, registratie van personen, organisaties en projectorganisatie (versie juni 2015)

Praktische gids Toegang tot EFRO E-loket, registratie van personen, organisaties en projectorganisatie (versie juni 2015) Praktische gids Toegang tot EFRO E-loket, registratie van personen, organisaties en projectorganisatie (versie juni 2015) Europees Fonds voor Regionale [Geef een citaat uit het document of de samenvatting

Nadere informatie

Online inschrijven en de aanpassingen in het programma werken alleen als u Intramed Online met een Intramed PLUS licentie heeft.

Online inschrijven en de aanpassingen in het programma werken alleen als u Intramed Online met een Intramed PLUS licentie heeft. Hoofdstuk 1 Via een Intramed-web-applicatie kunnen patiënten zich via internet inschrijven bij uw praktijk. De patiënt opent de app en vult online een intake-vragenlijst in. Deze gegevens worden naar uw

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Outlook 2007

Gebruikershandleiding Outlook 2007 ROC van Twente - Servicedesk-ICT Gebruikershandleiding Outlook 2007 Versie 1.2 1 1. INTRODUCTIE... 3 1.1 INLOGGEN IN DE OUTLOOK 2007 CLIËNT... 3 1.2 UITLEG OVER DE OUTLOOK NAVIGATIE KNOPPEN... 3 1.3 UITLEG

Nadere informatie

Stapsgewijs een aangifte indienen ALGEMENE ADMINISTRATIE VAN DE FISCALITEIT

Stapsgewijs een aangifte indienen ALGEMENE ADMINISTRATIE VAN DE FISCALITEIT Stapsgewijs een aangifte indienen 2016 Te doorlopen stappen A. Toegang tot Biztax B. Inloggen C. Starten in BIZTAX D. Aangiften zoeken en openen E. Een nieuwe aangifte beginnen F. Een aangifte indienen

Nadere informatie

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox

Berichtenbox. Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox Berichtenbox Auteur : Rakesh Poeran Datum : 19 mei 2015 Versie : 2014.5 Documentnaam : Berichtenbox Inhoud 1. Inleiding 3 2. Inloggen op de berichtenbox 4 3. Lay-out van de berichtenbox 6 3.1 Linker menu

Nadere informatie

Handleiding ConsultManager -MyMindspace koppeling

Handleiding ConsultManager -MyMindspace koppeling Handleiding ConsultManager -MyMindspace koppeling Inhoudsopgave Inleiding... 2 Uw MyMindspace account activeren... 2 Uw MyMindspace account aan ConsultManager koppelen... 4 Vanuit ConsultManager inloggen

Nadere informatie

Handleiding Simon. 5 juni Schouw Informatisering B.V. Danny Cevaal. Versienummer 1.0

Handleiding Simon. 5 juni Schouw Informatisering B.V. Danny Cevaal. Versienummer 1.0 Handleiding Simon 5 juni 2015 Schouw Informatisering B.V. Danny Cevaal Versienummer 1.0 2 Schouw Informatisering BV. behoudt zich het recht voor veranderingen in deze publicatie te allen tijde uit te voeren.

Nadere informatie

Handleiding Subsidieportaal Agentschap SZW

Handleiding Subsidieportaal Agentschap SZW Handleiding Subsidieportaal Maart 2012 Versie 2.0 Inhoudsopgave 1. Registreren 3 2. Inloggen 3 3. Welkomstpagina 4 4. Mijn gegevens 5 - Aanpassen 6 - Gebruikersnaam en wachtwoord wijzigen 7 - Contactpersonen

Nadere informatie

Handleiding Salariscentrum.nl

Handleiding Salariscentrum.nl Handleiding Salariscentrum.nl Salariscentrum.nl is het online platform waarop verschillende diensten worden aangeboden aan geregistreerde gebruikers van Salarisadministratie en PayCheck van Wolters Kluwer.

Nadere informatie

Handleiding voor het aanmaken en gebruik van een gebruikersaccount voor de website.

Handleiding voor het aanmaken en gebruik van een gebruikersaccount voor de website. Handleiding voor het aanmaken en gebruik van een gebruikersaccount voor de website. 1 Inhoud Handleiding voor het aanmaken en gebruik van een gebruikersaccount voor de website.... 1 Het registratieproces...

Nadere informatie

Vrije Universiteit Brussel. CALI Handleiding Online aanmeldingsapplicatie. Vrije Universiteit Brussel. Handleiding Online aanmeldingsapplicatie CALI

Vrije Universiteit Brussel. CALI Handleiding Online aanmeldingsapplicatie. Vrije Universiteit Brussel. Handleiding Online aanmeldingsapplicatie CALI Vrije Universiteit Brussel Handleiding Online aanmeldingsapplicatie 1 2 Inhoudstabel 1 Welkom!... 4 2 Inschrijven voor de opleiding... 5 2.1 Verschil online aanmeldingsapplicatie en SelfService Studenten?...

Nadere informatie

Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten)

Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten) Handleiding Basisschoolnet.nl (voor ouders en leerkrachten) Basisschoolnet Apeldoorn Inhoudsopgave: Aanmelden (voor ouders) pag. 2 Profiel pag. 9 Groepen pag. 14 Contacten pag. 20 Berichten pag. 23 Foto

Nadere informatie

Handleiding. Webtoepassingen. Juli/2014. Vzw Stijn Breugelweg Overpelt

Handleiding. Webtoepassingen. Juli/2014. Vzw Stijn Breugelweg Overpelt Handleiding Webtoepassingen Juli/2014 Vzw Stijn Breugelweg 200 3900 Overpelt Inhoudsopgave 1. AANMELDEN... 1 1.1. Authenticatiekeuze... 1 1.2. Aanmelden met identiteitskaart... 1 1.2.1. Kaartlezer installeren...

Nadere informatie

Handleiding koppeling voor patiënten

Handleiding koppeling voor patiënten Handleiding koppeling voor patiënten Inhoud 1. Registreren... 2 1.1 Voordat u begint... 2 1.2 Een account aanmaken... 2 1.3 Geen account? Registreer nu!... 3 1.4 Bevestig uw account... 3 1.5 Gefeliciteerd,

Nadere informatie