5. Kan ik informatie van loket Elz ook op papier toegestuurd krijgen? Ja, dat kan altijd. Belt u hiervoor met het loket op (076)

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "5. Kan ik informatie van loket Elz ook op papier toegestuurd krijgen? Ja, dat kan altijd. Belt u hiervoor met het loket op (076) 502 40 25."

Transcriptie

1 Veelgestelde vragen pgb-beleid Huishoudelijke Ondersteuning vanaf 1 januari 2017 Algemeen 1. Wat is het doel van de maatregel om over te gaan op resultaatgerichte huishoudelijke hulp? Alle gemeenten krijgen minder geld voor het organiseren van hulp bij het huishouden. De gemeente wil deze hulp graag kunnen blijven bieden aan diegenen die dat nodig hebben. Dat betekent dat we het anders gaan organiseren, zodat het uiteindelijk ook minder kost. 2. Stel: ik besluit te stoppen met HbH PGB met bemiddeling en stap over op een particuliere hulp. Op een later tijdstip gaat dit niet meer. Kan ik dan nog terug naar HbH PGB met bemiddeling? Ja, u kunt dan altijd weer een aanvraag doen voor een PGB met bemiddeling voor HbH. Dan wordt er weer een onderzoek ingesteld, op basis waarvan besloten wordt of u een PGB zult ontvangen. 3. Kan de hulp ook contact opnemen met de SVB? De hulp kan contact opnemen met de SVB. De SVB geeft geen informatie over de hoogte van het PGB aan de hulp. Dat kan alleen wanneer u samen met de PGBhouder belt. Het telefoonnummer van de SVB is (030) Kunnen de beltijden met de SVB verruimd worden? De gemeente legt dit verzoek weg bij de SVB, maar het is aan de SVB of zij hun beltijden verruimen. U kunt in ieder geval bellen op werkdagen tussen en uur en op zaterdag van tot uur. 5. Kan ik informatie van loket Elz ook op papier toegestuurd krijgen? Ja, dat kan altijd. Belt u hiervoor met het loket op (076) Ik wil graag activiteiten laten uitvoeren die mijn hulp niet meer mag doen, maar ik heb hier geen geld voor. Wanneer uw financiële situatie het niet toelaat om extra hulp in te kopen en er is niemand in uw omgeving die u kan helpen, denken wij graag met u mee over een oplossing. Dit kan ook betekenen dat we u wijzen op financiële regelingen. Keukentafelgesprek 1. Hoe vindt het keukentafelgesprek plaats? Het keukentafelgesprek voor de omzetting van het PGB van Hulp bij het huishouden naar Huishoudelijke Ondersteuning vindt altijd mondeling plaats. In de meeste gevallen vindt dit gesprek plaats bij de PGBhouder thuis. In sommige gevallen kan het gesprek ook op het gemeentehuis plaatsvinden. 2. Hoe lang van te voren krijgt de PGBhouder te horen dat het gesprek plaatsvindt? Over het moment waarop het gesprek wordt ingepland vindt er altijd overleg plaats met de PGBhouder zelf of met degene die de PGBhouder als contactpersoon bij de gemeente aangemeld heeft. De tijd tussen het moment waarop de PGBhouder de uitnodiging ontvangt en het moment waarop het gesprek plaatsvindt, verschilt dus.

2 3. Kan er bezwaar gemaakt worden tegen het rapport dat opgesteld wordt naar aanleiding van het keukentafelgesprek? Een bezwaar kan alleen ingesteld worden tegen een besluit. Het besluit wordt met de beschikking bekend gemaakt. Tegen het rapport (het gespreksverslag) kan geen bezwaar aangetekend worden. Het gespreksverslag wordt altijd naar de PGBhouder verstuurd. De PGBhouder wordt gevraagd het verslag door te lezen en ondertekend terug te sturen. Als de PGBhouder het niet eens is met het verslag kan dat op het gesprekverslag worden aangegeven. Verkeerd genoteerde feiten worden verbeterd. Het aangepaste verslag wordt dan nogmaals aan de PGBhouder toegestuurd. Meningen die op het verslag zijn geschreven worden niet verbeterd in het aangepaste verslag. Het verslag waarop de PGBhouder alle opmerkingen heeft geschreven wordt wel opgenomen in het dossier. Over het algemeen wordt naar aanleiding van op- of aanmerkingen op het gespreksverslag nog contact opgenomen met de cliënt. In een enkel geval wordt de beschikking direct toegestuurd. Resultaat vs uren 1. Hoe ziet de verdeling eruit qua verhouding budget en uren? Het PGB is straks niet langer meer gebaseerd op uren, maar op het behalen van een resultaat. Dit resultaat is een schoon en leefbaar huis. Welke taken hieronder vallen vindt u terug in het budgetplan dat bij de beschikking aan de PGBhouder is gevoegd. Dit is vergelijkbaar met het inhuren van een schilder, die je huis schildert voor een vaste prijs. Je betaalt deze prijs op het moment dat je huis geschilderd is. Bij het ene huis doet de schilder daar langer over dan bij het andere huis. Toch geldt dan de afgesproken prijs, ongeacht hoe lang de schilder erover gedaan heeft. Zo is het straks ook met de huishoudelijke hulp: zij wordt betaald voor de afgesproken activiteiten. Zodra zij deze heeft verricht om het huis schoon en leefbaar te krijgen, is zij klaar. De ene keer zal zij hier misschien langer over doen en de andere keer korter. 2. Moet de hulp bijhouden welke taken wanneer verricht worden? Dit hoeft niet. Het gaat erom dat het huis schoon en leefbaar is. 3. Mijn huidige budget is gebaseerd op 2,5 uur per week. Wat als mijn hulp meer uren nodig heeft om het resultaat te behalen? U wordt in de periode van april tot september benaderd door een consulent. Zij voert met u een breed keukentafelgesprek. Eventueel kunt u uw hulp en/ of een cliëntondersteuner vragen aanwezig te zijn bij dit keukentafelgesprek. U loopt hierbij ook het budgetplan door. U ontvangt een blanco budgetplan bij het gespreksverslag dat de consulent u toestuurt. U stuurt dit later ingevuld terug naar loket Elz. Hierin geeft u voor elk van de activiteiten binnen het resultaat aan wie deze uitvoert. De consulent gebruikt de informatie uit het keukentafelgesprek en het budgetplan dat u heeft ingevuld om de hoogte van uw PGB te bepalen. Wanneer zij hier nog vragen over heeft, belt zij u hierover op.

3 U krijgt straks een persoonlijke pakketprijs. Met deze pakketprijs betaalt u uw hulp voor het leveren van het afgesproken resultaat. Deze pakketprijs hoeft niet hetzelfde te zijn als uw huidige PGB. Het kan ook zijn dat uw situatie veranderd is. Dit wordt meegenomen in het bepalen van de persoonlijke pakketprijs. Uw persoonlijke pakketprijs is dus gebaseerd op het behalen van het resultaat (een schoon en leefbaar huis) en niet meer op uren. 4. Hoe weet een hulp hoeveel budget een klant krijgt? De PGBhouder ontvangt een beschikking waarin de hoogte van het PGB wordt vermeld. Het is aan de PGBhouder of deze de beschikking wil delen met de hulp. 5. Klopt het dat de hulp behoort te weten wat zij betaald krijg voor zij een woning schoonmaakt? De PGBhouder moet, wanneer er wijzigingen zijn, een wijzigingsformulier aanleveren bij de SVB. De hulp ondertekent dit formulier ook. Om de hulp te kunnen uitbetalen heeft de SVB dit formulier nodig. Het is dus verstandig om afspraken te maken over de hoogte van uw loon voordat u start met werken. 6. Hoe worden de uren bijgehouden als de hulp niet iedere week hetzelfde aantal uren werkt? De hulp zorgt ervoor dat de PGBhouder een schoon en leefbaar huis heeft. Welke taken de hulp daarvoor verricht vindt zij terug in het budgetplan dat de PGBhouder heeft ingevuld. Het gaat er om dat het resultaat (een schoon en leefbaar huis) bereikt wordt. De tijd die hieraan besteed wordt kan per keer verschillen. Uw hulp is dus niet langer standaard bijvoorbeeld 2 uur bij u aanwezig, maar zo lang als nodig om het resultaat te behalen. De ene keer kan uw hulp daar wat korter over doen en de volgende keer is uw hulp wat langer bij u. De hulp houdt zelf bij hoeveel zij per periode factureert. De PGBhouder kan dit ook doen als deze dat wil. De hulp en de PGBhouder bepalen samen of zij kiezen voor het uitbetalen van het PGB per uur of per maand. 7. Krijg de hulp met de nieuwe maatregel een maandloon? Er zijn twee mogelijkheden om het loon uit te laten betalen: per uur of per maand. Wanneer de hulp en de PGBhouder er samen voor kiezen om het loon per uur uit te laten betalen, moeten zij samen een inschatting maken van hoe lang de hulp naar verwachting bezig is per keer. Op basis van het toegekende PGB en de berekening hoeveel uur de hulp telkens naar verwachting bezig is, kan een fictieve uurprijs bepaald worden. De hulp moet bij een uurloon urenbriefjes aanleveren bij de SVB. Wanneer er gekozen wordt voor een maandloon, is dit makkelijker te berekenen. Er wordt dan een vast loon per maand afgesproken en er wordt geen rekening gehouden met het feit dat de hulp de ene keer korter en de andere keer langer bezig is om het resultaat te bereiken. Er wordt uitgegaan van het te behalen resultaat en het maandloon is daar dus aan gekoppeld. De hulp hoeft geen urenbriefjes meer aan te leveren bij de SVB wanneer er gekozen wordt voor een maandloon.

4 8. Blijven er straks 2 tarieven voor de verschillende categorieën huishoudelijke hulp? We kennen straks de categorieën HO en HO+. HO is gelijk aan HbH1 en HO+ is gelijk aan HbH2. In de vaststelling van de hoogte van het PGB wordt er rekening mee gehouden of er sprake is van HO of van HO+. De PGBhouders die nu een PGB Klassiek ontvangen, kunnen dus straks ook een beroep doen op de bemiddeling van de gemeente. Dit kan zijn voor een vaste hulp, maar ook voor vervanging bij ziekte of vakantie. 9. Is vakantievervanging nog mogelijk? Ja, dat blijft mogelijk. Er moet daarvoor wel vervanging aangevraagd worden via loket Elz op het telefoonnummer (076) Wij voeren nu met 2 personen de huishoudelijke hulp uit voor onze cliënt. Mag dat na 1 januari 2017 nog steeds? Voor de gemeente is het van belang dat het resultaat behaald wordt. Wanneer de hulpen en de PGBhouder onderling goede afspraken kunnen maken over de verdeling van de taken, staat het de hulpen dus vrij om samen de huishoudelijke hulp uit te voeren voor dezelfde cliënt. 11. Hoe werkt het met ziekte en vakantievervanging als er gewerkt gaat worden met een maandloon? Hier zijn 2 verschillende oplossingen voor: 1. De hulp spreekt met een andere hulp af dat zij elkaar zullen vervangen. 2. De hulp haalt de keren dat zij niet werkt in op een ander moment. Uiteraard wordt dit ook met de PGBhouder afgesproken. De hulp ontvangt dan het vaste loon, ook al werkt zij de ene maand meer en de andere maand minder. 12. Hoe weet de vervangende hulp welke taken zij moet verrichten? Als hulpen onderling afspreken elkaar te vervangen, kan de vaste hulp dit aangeven. Als er een onbekende hulp komt vervangen, kan deze de PGBhouder vragen om het ingevulde budgetplan. Hierin staat een activiteitenoverzicht opgenomen met daarbij aangegeven wie de taken uitvoert. Wanneer de vaste en de vervangende hulp elkaar niet kennen en de PGBhouder dit budgetplan er niet bij kan pakken, kan altijd contact opgenomen worden met loket Elz. Hier zijn de afspraken ook bekend. 13. Hoe werkt het als de PGBhouder ziek wordt en/ of opgenomen wordt in het ziekenhuis? Krijgt de hulp dan wel het maandloon uitbetaald? Ook hier zijn 2 mogelijkheden: 1. De PGBhouder zet de betaling aan de hulp tijdelijk stil bij de SVB. De hulp krijgt dan niet uitbetaald. 2. De PGBhouder en de hulp maken afspraken over het inhalen van de keren dat de hulp niet kan werken. Het maandloon wordt dan wel doorbetaald. De PGBhouder en de hulp spreken dit onderling af. Bij een opname langer dan 2 maanden eindigt het PGB van rechtswege. Omdat de PGBhouder en de hulp een zorgovereenkomst hebben ingediend bij de SVB, moet er loon doorbetaald worden. Er moet 6 weken worden doorbetaald bij een hulp welke maximaal 3 dagen werkt.

5 14. Wordt er verschil gemaakt tussen een appartement of vrijstaand huis bij het indiceren voor een schoon en leefbaar huis? We gaan uit van een sociale woningbouw als type en grootte van de woning. Heeft de PGBhouder een grotere woning, dan leidt dat op zich niet tot meerzorg of een hoger PGB. 15. Mag de hulp straks nog koffie drinken bij de PGBhouder? Er mag koffie gedronken bij de PGBhouder, maar hiermee wordt geen rekening gehouden bij het vaststellen van het PGB. Dit gebeurt dus in eigen tijd. Overigens is dat op dit moment ook al zo. Taken 1. Wat is een gestructureerd huishouden (een schoon en leefbaar huis)? Hieronder verstaan we een huishouden waarbij iedere bewoner van de woning gebruik kan maken van een schone woonkamer, van de ruimtes die als slaapvertrek in gebruik zijn, de keuken, het toilet, de badkamer en de hal. 2. Wat mag de hulp doen? Uw hulp mag huishoudelijke ondersteuning geven voor de woonkamer, de ruimtes die als slaapvertrek gebruikt worden, de keuken, het toilet, de badkamer en de hal. 3. Wat mag de hulp niet (meer) doen? Uw hulp mag geen huishoudelijke ondersteuning geven voor de zolder, de niet-gebruikte ruimten in een woning, de kelder en alle werkzaamheden die buiten de woning plaatsvinden (ramen lappen buiten en tuinonderhoud). Ook klusjes als de kerstboom optuigen of verhuisdozen in/uitpakken en de keukenkastjes en koelkast uitnemen mag uw hulp niet meer oppakken. Wilt u dit toch laten doen? Dan kunt u iemand uit uw eigen netwerk vragen om dit te doen. Is er niemand die u kunt vragen? Dan kunt u gebruik maken van dienstencheques. Deze zijn te koop bij de thuiszorginstellingen die in Etten-Leur werkzaam zijn. Een dienstencheque kost 5,-. U koopt hiermee een uur hulp in van een thuiszorginstelling. Een dienstencheque kan dus niet verzilverd worden bij uw vaste hulp als deze niet ook voor een thuiszorginstelling werkt. De dienstencheques zijn in ieder geval nog voor 2016 verkrijgbaar. De kans is groot dat er voor 2017 ook weer mogelijkheden zijn. Zodra hier meer over bekend is, publiceren wij een nieuwe versie van deze vragen en antwoorden. 4. Ik wil toch graag mijn ramen laten wassen aan de buitenkant, wat zijn de mogelijkheden? U kunt gebruik maken van een dienstencheque of van een ramenwasservice. WasPunt 1. Voor wie is het WasPunt? Het WasPunt is voor Wmo-cliënten die een indicatie hebben voor wasverzorging door het WasPunt. U krijgt een indicatie als u uw was niet zelf kunt doen en u het ook niet in uw eigen omgeving kunt organiseren. 2. Voor wie is het WasPunt niet? Als u wel een Wmo-indicatie hebt voor wasverzorging, maar er moet om medische redenen meerdere malen per week een was worden gedraaid, dan doet uw hulp u was voor u.

6 Als u geen Wmo- indicatie hebt voor wasverzorging kunt u geen gebruik maken van het WasPunt. 3. Wat zijn de kosten? Met een Wmo-indicatie voor wasverzorging kunt u gratis gebruik maken van het WasPunt. U betaalt dus ook geen eigen bijdrage voor het gebruik van het WasPunt. 4. Door wie wordt mijn was gedaan? Het WasPunt is in samenwerking met het Werkgelegenheidsproject (WGP) opgericht. Het WGP helpt mensen aan het werk. Het WasPunt wordt dus gerund door werkzoekenden onder leiding van een vaste medewerker. 5. Hoe werkt het? Het WasPunt is voor het wassen, drogen en vouwen van uw wasgoed. Uw wasgoed wordt één keer per week op een vaste ochtend thuis opgehaald en vervolgens weer binnen twee dagen bij u thuis gebracht. U geeft maximaal drie waszakken per week mee aan de chauffeur. Deze waszakken krijgt u van het WasPunt. U krijgt ook een wasmand, daar doet u de waszakken in. Alle was moet in de wasmand passen. Er is een waszak voor: - Witte was (60 graden) - Lichtbonte was (40 graden) - Bonte was (40 graden) U voegt bij de was een formulier. Dit formulier krijgt u van het WasPunt. Op het formulier geeft u aan welke kleding in de waszakken zit (bijvoorbeeld twee broeken, drie handdoeken). Het WasPunt wast met een standaard wasmiddel. Heeft u een allergie? Geeft dit dan aan. Dan wast het WasPunt met het wasmiddel Neutral. In principe droogt het WasPunt de was in de droger. De kleding die niet in de droger kan, wordt opgehangen. De schone was gaat gevouwen in de wasmand. De waszakken gaan los mee terug. 6. Wat doet het WasPunt niet? Vitrage, overgordijnen, dekbedden, spreien en jassen worden niet gewassen door het WasPunt. 7. Wie moet de was doen die het WasPunt niet doet? U kunt iemand uit uw eigen netwerk vragen om deze was te doen. Is er niemand die u kunt vragen om de was te doen? Dan kunt u gebruik maken van dienstencheques. Deze zijn te koop bij de thuiszorginstellingen die in Etten-Leur werkzaam zijn. Een dienstencheque kost 5,-. U koopt hiermee een uur hulp in van een thuiszorginstelling. 8. Hoe kan voorkomen worden dat de was kwijtraakt bij het WasPunt? U voegt bij uw was een formulier. Op het formulier geeft u aan welke kleding in de waszakken zit (bijvoorbeeld twee broeken, drie handdoeken). Uw was wordt apart gewassen en dus niet samen met de was van anderen. Uw was wordt vervolgens gevouwen en in uw wasmand teruggelegd.

7 Met het formulier kunt u controleren of u alle was terug ontvangt. 9. Wat als de was bij het WasPunt toch kwijtraakt? Mocht er onverhoopt toch een kledingstuk kwijtraken, dan heeft de gemeente hiervoor een verzekering afgesloten. Uw kwijtgeraakte kledingstuk wordt krijgt u dan dus vergoed. 10. Wie doet de noodzakelijke strijk? De strijk valt niet langer onder de Wmo- indicatie voor wasverzorging. Het WasPunt verzorgt dan ook niet uw strijk. Wanneer u toch wilt dat er gestreken wordt, kunt u iemand uit uw eigen netwerk vragen de strijk te doen. Is er niemand in uw netwerk die uw strijk kan doen? Dan denken wij graag met u mee over een oplossing. 11. Wat gebeurt er wanneer mijn waszak niet helemaal vol is? Uw was wordt gewassen terwijl het in uw waszak zit. Soms is uw waszak misschien niet helemaal vol. Dan kan het zijn dat er meerdere waszakken tegelijkertijd worden gewassen in een wasmachine. 12. Wordt de wasmachine wel eens eerder uitgezet door het WasPunt wanneer het wasprogramma te lang duurt? Nee, dit gebeurt nooit. Het WasPunt laat de wasmachine altijd het volledige programma draaien. Contracten 1. Mijn indicatie verloopt op 30 juni Het nieuwe beleid gaat in op 1 januari Hoe gaat het voor de periode juli tm december 2016? U ontvangt van de gemeente een nieuwe beschikking. In deze beschikking staat dat uw indicatie verlengd wordt voor de periode van juli tm december. Voor deze periode kunt u een wijzigingsformulier invullen. Dit formulier stuurt u vóór 1 juli 2016 op naar de SVB. Dit wijzigingsformulier ontvangt u met de beschikking. U hoeft dus geen nieuwe zorgovereenkomst af te sluiten, zolang u dezelfde hulp houdt. Het insturen van een ingevuld en ondertekend wijzigingsformulier voldoet. 2. Moet ik een nieuwe zorgovereenkomst afsluiten vanaf 1 januari 2017? U ontvangt van de gemeente een nieuwe beschikking vanaf 1 januari U vult een wijzigingsformulier in en stuurt dit vóór 1 december 2016 op naar de SVB. Dit wijzigingsformulier ontvangt u met de beschikking. U hoeft dus geen nieuwe zorgovereenkomst af te sluiten, zolang u dezelfde hulp houdt. Het insturen van een ingevuld en ondertekend wijzigingsformulier voldoet. Eigen bijdrage 1. Moet er straks een eigen bijdrage betaald worden? U betaalt nu een eigen bijdrage over uw PGB. Dat blijft straks ook zo. Als u wilt weten hoe hoog deze eigen bijdrage wordt, kunt u een proefberekening maken op Houdt u hiervoor wel uw inkomensgegevens bij de hand en eventueel de hoogte van andere eigen bijdrages die u al betaalt. Voor het WasPunt betaalt u geen eigen bijdrage als u een Wmo- indicatie voor wassen hebt. Hier kunt u dus kosteloos gebruik van maken.

8 2. Daalt mijn eigen bijdrage ook wanneer mijn indicatie lager wordt? Uw eigen bijdrage is afhankelijk van uw inkomen en welke eigen bijdrages u daarnaast nog meer betaald. Er wordt een maximale eigen bijdrage gehanteerd. Wanneer u deze al betaalt, daalt uw eigen bijdrage niet altijd wanneer u een lagere indicatie krijgt. Als u wilt weten hoe hoog uw eigen bijdrage wordt, kunt u een proefberekening maken op Houdt u hiervoor wel uw inkomensgegevens bij de hand en eventueel de hoogte van andere eigen bijdrages die u al betaalt.

Vakantie en verlof Iedereen die werkt, heeft vrije dagen en vakantie nodig. In sommige gevallen is dit wettelijk geregeld.

Vakantie en verlof Iedereen die werkt, heeft vrije dagen en vakantie nodig. In sommige gevallen is dit wettelijk geregeld. SVB Omschrijving Ontvangt u een persoonsgebonden budget (pgb)? Dan krijgt u op verschillende momenten met de SVB te maken. Hieronder leest u meer over deze momenten. Trekkingsrecht Regelt u zelf zorg thuis

Nadere informatie

Wat u moet weten over PGB Begeleiding

Wat u moet weten over PGB Begeleiding Wat u moet weten over PGB Begeleiding U wilt graag een persoonsgebonden budget (PGB) om de begeleiding zelf te kunnen regelen. Er gelden een aantal regels bij het PGB en de begeleiding. Die leest u in

Nadere informatie

Brochure. Persoonsgebonden. budget. voor de Jeugdhulp en Maatschappelijke ondersteuning

Brochure. Persoonsgebonden. budget. voor de Jeugdhulp en Maatschappelijke ondersteuning Brochure Persoonsgebonden budget voor de Jeugdhulp en Maatschappelijke ondersteuning Deze brochure gaat over het Persoonsgebonden budget (Pgb) van de gemeente Krimpen aan den IJssel. U kunt dit Pgb gebruiken

Nadere informatie

Het Persoonsgebonden voor volwassenen

Het Persoonsgebonden voor volwassenen Het Persoonsgebonden budget voor volwassenen Lwdvoorelkaar over werk, jeugd en zorg in de gemeente Leeuwarden inhoud Het Persoonsgebonden budget Het Persoonsgebonden budget Over het Pgb Een Pgb aanvragen

Nadere informatie

Wijziging zorgovereenkomst met een zorginstelling

Wijziging zorgovereenkomst met een zorginstelling versie november 2016 Wijziging zorgovereenkomst met een Met dit formulier legt u wijzigingen in de zorgovereenkomst met een schriftelijk vast. Bijvoorbeeld: een wijziging van het aantal uren, verandering

Nadere informatie

Wijziging zorgovereenkomst met een zorgverlener

Wijziging zorgovereenkomst met een zorgverlener versie februari 2017 Wijziging zorgovereenkomst met een zorgverlener Met dit formulier legt u wijzigingen in de zorgovereenkomst met een zorgverlener schriftelijk vast. Bijvoorbeeld als het aantal uren

Nadere informatie

Wijziging zorgovereenkomst met een zorgverlener

Wijziging zorgovereenkomst met een zorgverlener versie november 2017 Wijziging zorgovereenkomst met een zorgverlener Met dit formulier legt u wijzigingen in de zorgovereenkomst met een zorgverlener schriftelijk vast. Gebruik per zorgovereenkomst een

Nadere informatie

Wijziging zorgovereenkomst met een zorginstelling

Wijziging zorgovereenkomst met een zorginstelling versie februari 2017 Wijziging zorgovereenkomst met een Met dit formulier legt u wijzigingen in de zorgovereenkomst met een schriftelijk vast. Bijvoorbeeld: een wijziging van het aantal uren, verandering

Nadere informatie

WMO/HULP BIJ HET HUISHOUDEN (Gemeenten Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout en Teylingen)

WMO/HULP BIJ HET HUISHOUDEN (Gemeenten Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout en Teylingen) ALGEMENE INFORMATIE WMO/HULP BIJ HET HUISHOUDEN (Gemeenten Lisse, Noordwijk, Noordwijkerhout en Teylingen) Algemene toelichting Hebt u een beperking, een chronisch psychisch- of psychosociaal probleem

Nadere informatie

Kiezen voor zorg in natura (zin) of een persoonsgebonden budget (pgb)

Kiezen voor zorg in natura (zin) of een persoonsgebonden budget (pgb) Kiezen voor zorg in natura (zin) of een persoonsgebonden budget (pgb) voor ondersteuning op grond van de Wmo januari 2017 Zorg in natura of een persoonsgebonden budget? U krijgt ondersteuning op grond

Nadere informatie

Kiezen voor zorg in natura (zin) of een persoonsgebonden budget (pgb) voor ondersteuning op grond van de Wmo

Kiezen voor zorg in natura (zin) of een persoonsgebonden budget (pgb) voor ondersteuning op grond van de Wmo Kiezen voor zorg in natura (zin) of een persoonsgebonden budget (pgb) voor ondersteuning op grond van de Wmo Zorg in natura of een persoonsgebonden budget? U krijgt ondersteuning op grond van de Wet maatschappelijke

Nadere informatie

Met dit formulier legt u wijzigingen in de zorgovereenkomst met een zorgverlener schriftelijk vast.

Met dit formulier legt u wijzigingen in de zorgovereenkomst met een zorgverlener schriftelijk vast. versie 2019 Wijziging zorgovereenkomst met een zorgverlener Met dit formulier legt u wijzigingen in de zorgovereenkomst met een zorgverlener schriftelijk vast. Vul alleen in wat er is gewijzigd. Zodra

Nadere informatie

De SVB controleert de betalingen vooraf, zodat u geen onjuiste betalingen doet.

De SVB controleert de betalingen vooraf, zodat u geen onjuiste betalingen doet. SVB Omschrijving Ontvangt u een persoonsgebonden budget (pgb)? Dan krijgt u op verschillende momenten met de SVB te maken. Hieronder leest u meer over deze momenten. Trekkingsrecht De gemeente stort uw

Nadere informatie

per week Ondersteuning thuis - Schoon huis 18,50 per uur 22,95 per uur Ondersteuning thuis - Coachen

per week Ondersteuning thuis - Schoon huis 18,50 per uur 22,95 per uur Ondersteuning thuis - Coachen verzenddatum: 21 januari 2019 onderwerp: Begeleidende brief ondersteunings- en budgetplan ons kenmerk: D / Z bsn: inlichtingen bij: Zie brief cliëntnummer: telefoonnummer: (0314) 341 919 bijlagen: Geachte,

Nadere informatie

PERSOONSGEBONDEN BUDGETPLAN voor WMO PGB PLAN TER ONDERBOUWING VAN UW AANVRAAG VOOR EEN PERSOONSGEBONDEN BUDGET

PERSOONSGEBONDEN BUDGETPLAN voor WMO PGB PLAN TER ONDERBOUWING VAN UW AANVRAAG VOOR EEN PERSOONSGEBONDEN BUDGET PERSOONSGEBONDEN BUDGETPLAN voor WMO PGB PLAN TER ONDERBOUWING VAN UW AANVRAAG VOOR EEN PERSOONSGEBONDEN BUDGET Korte toelichting op dit persoonsgebonden budgetplan U heeft een melding gedaan en u heeft

Nadere informatie

Wijziging zorgovereenkomst met een zorginstelling

Wijziging zorgovereenkomst met een zorginstelling versie november 2017 Wijziging zorgovereenkomst met een Met dit formulier legt u wijzigingen in de zorgovereenkomst met een schriftelijk vast. Gebruik per zorgovereenkomst een apart wijzigingsformulier

Nadere informatie

PERSOONSGEBONDEN BUDGET (PGB)

PERSOONSGEBONDEN BUDGET (PGB) Infoblad PERSOONSGEBONDEN BUDGET (PGB) Na 1 januari 2015 blijft het pgb mogelijk voor verschillende vormen van zorg en ondersteuning. u Wat is een pgb? Een pgb is een persoonsgebonden budget dat ingezet

Nadere informatie

Persoonsgebonden budgetplan voor WMO PGB PLAN TER ONDERBOUWING VAN UW AANVRAAG VOOR EEN PERSOONSGEBONDEN BUDGET

Persoonsgebonden budgetplan voor WMO PGB PLAN TER ONDERBOUWING VAN UW AANVRAAG VOOR EEN PERSOONSGEBONDEN BUDGET Kantooradres: Oldehoofsterkerkhof 2 8911 DH Leeuwarden Postadres: Postbus 21000 8900 JA Leeuwarden 14 058 gemeente@leeuwarden.nl Persoonsgebonden budgetplan voor WMO PGB PLAN TER ONDERBOUWING VAN UW AANVRAAG

Nadere informatie

Hulp bij het huishouden Wat doet de gemeente voor u?

Hulp bij het huishouden Wat doet de gemeente voor u? Hulp bij het huishouden Wat doet de gemeente voor u? hoorn.nl Hulp bij het huishouden Wat doet de gemeente voor u? Bent u door lichamelijke of psychische beperkingen niet meer in staat uw huishouden te

Nadere informatie

Wet maatschappelijke ondersteuning. Pgb voor volwassenen. Informatie over het persoonsgebonden budget voor volwassenen

Wet maatschappelijke ondersteuning. Pgb voor volwassenen. Informatie over het persoonsgebonden budget voor volwassenen Wet maatschappelijke ondersteuning Pgb voor volwassenen Informatie over het persoonsgebonden budget voor volwassenen Heeft u onder steuning nodig? U heeft hulp nodig Wat kunt u zelf? Wie kan u helpen?

Nadere informatie

Dienstencheques Drechtsteden

Dienstencheques Drechtsteden Dienstencheques Drechtsteden voor extra hulp in het huishouden Heeft u al hulp bij het huishouden en wilt u graag af en toe extra hulp? Bijvoorbeeld voor het ramen wassen, de grote schoonmaak of het wassen

Nadere informatie

Toelichting bij het formulier Model zorgovereenkomst met een zorginstelling

Toelichting bij het formulier Model zorgovereenkomst met een zorginstelling Servicecentrum PGB Toelichting bij het formulier Model zorgovereenkomst met een zorginstelling Met het formulier Model zorgovereenkomst met een zorginstelling legt u de afspraken met uw zorgverlener vast.

Nadere informatie

Het Persoonsgebonden budget (Pgb) voor de Jeugd

Het Persoonsgebonden budget (Pgb) voor de Jeugd Het Persoonsgebonden budget (Pgb) voor de Jeugd Het persoonsgebonden budget (Pgb) is geld dat u van uw zorgverzekeraar of gemeente krijgt om zelf zorg of ondersteuning in te kopen. Inleiding Als uw kind

Nadere informatie

Persoonlijk budgetplan PGB Wmo en jeugd

Persoonlijk budgetplan PGB Wmo en jeugd Persoonlijk budgetplan PGB Wmo en jeugd Korte toelichting: U heeft een aanvraag gedaan bij het Startpunt of de WMO/jeugd van de Gemeente Wageningen voor een maatwerkvoorziening. U wilt deze in de vorm

Nadere informatie

In de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) Aan deze folder kunnen geen rechten worden ontleend.

In de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) Aan deze folder kunnen geen rechten worden ontleend. Gemeente Hof van Twente De Höfte 7 Postbus 54, 7470 AB Goor Tel. 0547 85 85 85 Fax 0547 85 85 86 E-mail info@hofvantwente.nl Website: www.hofvantwente.nl In de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

Nadere informatie

Ik heb een indicatiebesluit, wat nu?

Ik heb een indicatiebesluit, wat nu? Ik heb een indicatiebesluit, wat nu? CZ zorgkantoren wijst u de weg versie 2, april Zelf zorg inkopen met een budget 2013 1 Inhoudsopgave 1 Ontvangen van het indicatiebesluit 4 2 Ontvangen van het pgb

Nadere informatie

Wmo maatwerkvoorziening. Dagbesteding en kortdurend verblijf

Wmo maatwerkvoorziening. Dagbesteding en kortdurend verblijf Wmo maatwerkvoorziening Dagbesteding en kortdurend verblijf Dagbesteding en kortdurend verblijf Inhoud Zelfstandig leven en meedoen 5 Ondersteuning vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) Aanvragen

Nadere informatie

PGB Informatiefolder. Goed voorbereid op weg naar 2016

PGB Informatiefolder. Goed voorbereid op weg naar 2016 PGB Informatiefolder Goed voorbereid op weg naar 2016 Het overgangsjaar 2015 is bijna voorbij. Afgelopen jaar gingen de nieuwe zorgwetten in, maar hadden veel budgethouders nog een PGB op basis van het

Nadere informatie

Het Wmo-loket PERSOONSGEBONDEN BUDGET Hulp bij het huishouden

Het Wmo-loket PERSOONSGEBONDEN BUDGET Hulp bij het huishouden 2 informatie voor bedrijven editie 2009 Informatie en adressen: Wmo-loket Gevestigd in het gemeentehuis van Smallingerland, Gauke Boelensstraat 2 9203 RM Drachten Postadres: postbus 10.000, 9200 HA Drachten

Nadere informatie

Met dit formulier legt u wijzigingen in de zorgovereenkomst met een zorginstelling schriftelijk vast.

Met dit formulier legt u wijzigingen in de zorgovereenkomst met een zorginstelling schriftelijk vast. versie 2019 Wijziging zorgovereenkomst met een Met dit formulier legt u wijzigingen in de zorgovereenkomst met een schriftelijk vast. Vul alleen in wat er is gewijzigd. Zodra wij een wijziging hebben ontvangen,

Nadere informatie

PGB. En wat er bij komt kijken PERSOONSGEBONDEN BUDGET

PGB. En wat er bij komt kijken PERSOONSGEBONDEN BUDGET ONDERSTEUNING BIJ ZORG EN PGB PERSOONSGEBONDEN BUDGET En wat er bij komt kijken Het Persoonsgebonden budget (Pgb) is geld dat u van het Rijk, de zorgverzekeraar of de gemeente krijgt om zelf zorg of een

Nadere informatie

Hulp bij het huishouden

Hulp bij het huishouden Hulp bij het huishouden Hulp bij het huishouden Als u ouder wordt, een ziekte heeft of tijdelijk niet in orde bent, kan het huishouden een zware opgave worden. Florein zorgt ervoor dat u zolang mogelijk

Nadere informatie

Jeugdzorg met een pgb

Jeugdzorg met een pgb Jeugdzorg met een pgb Voor wie is deze brochure? Deze brochure is bedoeld voor: ouders /verzorgers van kinderen uit de gemeente Den Haag die een persoonsgebonden budget (pgb) vanuit de Jeugdwet willen

Nadere informatie

Hulp bij het huishouden met een PGB Wmo

Hulp bij het huishouden met een PGB Wmo Hulp bij het huishouden met een PGB Wmo Zelf bepalen hoe uw leven er uit ziet, hoe u wilt wonen, wat u wilt doen met andere mensen, hoe u uw tijd wilt besteden en waar u naartoe wilt gaan. Gewoon zijn

Nadere informatie

Persoonsgebonden budget (pgb)

Persoonsgebonden budget (pgb) Persoonsgebonden budget (pgb) Welkomstwoord door Jocko Rensen, wethouder Wmo Toelichting persoonsgebonden budget Wmo door Aagje Meijer, projectleider 2 Wmo en pgb Algemene informatie veranderingen Inzoomen

Nadere informatie

Zorgovereenkomst: Arbeidsovereenkomst netto

Zorgovereenkomst: Arbeidsovereenkomst netto Zorgovereenkomst: Arbeidsovereenkomst netto 1. De Budgethouder Lennie Stappers 03-11-1981 Vrouw Straatstraat 12 1234 AA Hilversum BSN: 123456789 Telefoon: 035-1234567 SMS: 06-12345678 lenniestappersatgmail.com

Nadere informatie

Beheer persoonsgebonden budget (Beheer PGB-HH)

Beheer persoonsgebonden budget (Beheer PGB-HH) Gemeente Hof van Twente De Höfte 7 Postbus 54, 7470 AB Goor Tel. 0547 85 85 85 Fax 0547 85 85 86 E-mail info@hofvantwente.nl Website: www.hofvantwente.nl Beheer persoonsgebonden budget (Beheer PGB-HH)

Nadere informatie

Informatiefolder. Persoonsgebonden budget

Informatiefolder. Persoonsgebonden budget Informatiefolder Persoonsgebonden budget Juni 2015 1 1 Vanaf 1 januari 2015 regelt de gemeente de hulp die mensen nodig hebben om zelfstandig te kunnen leven. De hulp kan bestaan uit diensten, hulpmiddelen,

Nadere informatie

BUDGETPLAN WMO. DIT BUDGETPLAN IS VAN Achternaam Voornaam Adres Telefoon Geboortedatum Burgerservicenummer (BSN)

BUDGETPLAN WMO. DIT BUDGETPLAN IS VAN Achternaam Voornaam Adres Telefoon Geboortedatum Burgerservicenummer (BSN) BUDGETPLAN WMO Voor u ligt het budgetplan nieuwe Wmo. U vult dit budgetplan in als u zelf uw ondersteuning wilt coördineren met een persoonsgebonden budget (pgb). In het budgetplan beschrijft u, samen

Nadere informatie

In de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) Aan deze folder kunnen geen rechten worden ontleend.

In de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) Aan deze folder kunnen geen rechten worden ontleend. Gemeente Hof van Twente De Höfte 7 Postbus 54, 7470 AB Goor Tel. 0547 85 85 85 Fax 0547 85 85 86 E-mail info@hofvantwente.nl Website: www.hofvantwente.nl In de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

Nadere informatie

Dienstverlening aan huis (bron www.rijksoverheid.nl)

Dienstverlening aan huis (bron www.rijksoverheid.nl) Dienstverlening aan huis (bron www.rijksoverheid.nl) Particulieren kunnen door de Regeling dienstverlening aan huis gemakkelijk iemand inhuren voor klussen in en om het huis. Zij hoeven voor deze huishoudelijke

Nadere informatie

Informatiefolder persoonsgebonden budget (PGB)

Informatiefolder persoonsgebonden budget (PGB) Informatiefolder persoonsgebonden budget (PGB) Wat is het verschil tussen zorg in natura (ZIN) en een PGB? Heeft u zorg vanuit de Wmo of Jeugdwet nodig? Dan kunt u kiezen voor een zorgaanbieder die is

Nadere informatie

Wijkverpleging PGB. De toestemmingsverklaring 2016 versturen wij uiterlijk 18 december 2015.

Wijkverpleging PGB. De toestemmingsverklaring 2016 versturen wij uiterlijk 18 december 2015. Wijkverpleging PGB In dit informatiebulletin informeren wij u over de veranderingen die vanaf 1 januari 2016 worden doorgevoerd voor pgb vv. Wij adviseren u om het informatiebulletin goed door te lezen.

Nadere informatie

Persoongebonden budget

Persoongebonden budget Persoongebonden budget Inhoud: Pagina 1. Het persoonsgebonden budget (pgb) 2 2. Wanneer een pgb? 2 3. Een pgb aanvragen 3 4. Inkopen met een pgb 4 5. Overige regels bij een pgb 5 6. Lijst met begrippen

Nadere informatie

Antwoorden op de meest gestelde vragen over het Persoonsgebonden Budget: PGB

Antwoorden op de meest gestelde vragen over het Persoonsgebonden Budget: PGB Antwoorden op de meest gestelde vragen over het Persoonsgebonden Budget: PGB Voorwoord Wie zorg nodig heeft kan dit in bepaalde gevallen zelf inkopen met een Persoons Gebonden Budget: het PGB Over dit

Nadere informatie

Een Persoonsgebonden Budget bij de zorgverzekeraar

Een Persoonsgebonden Budget bij de zorgverzekeraar Een Persoonsgebonden Budget bij de zorgverzekeraar Jouw Persoonsgebonden Budget (PGB) verpleging en verzorging Wat verandert er in 2015? De overheid wil de langdurige zorg toegankelijk, goed en betaalbaar

Nadere informatie

Het Wmo-loket. editie Informatie en adressen:

Het Wmo-loket. editie Informatie en adressen: 2 editie 2010 Informatie en adressen: Wmo-loket Gevestigd in het gemeentehuis van Smallingerland, Gauke Boelensstraat 2 9203 RM Drachten Postadres: postbus 10.000, 9200 HA Drachten Telefoon: (0512) 581234

Nadere informatie

BUDGETPLAN Persoonsgebonden budget Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

BUDGETPLAN Persoonsgebonden budget Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) BUDGETPLAN Persoonsgebonden budget Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) Voor u ligt het budgetplan Wmo. U vult dit budgetplan in als u zelf uw ondersteuning wilt regelen met een persoonsgebonden budget

Nadere informatie

Wmo maatwerkvoorziening. Individuele begeleiding

Wmo maatwerkvoorziening. Individuele begeleiding Wmo maatwerkvoorziening Individuele begeleiding Individuele begeleiding Inhoud Zelfstandig leven en meedoen 4 Ondersteuning vanuit de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) Aanvragen 7 Hoe meld ik me

Nadere informatie

NORMERINGSKADER. 1.1 Boodschappen. De boodschappenservice is algemeen gebruikelijk en voorhanden.

NORMERINGSKADER. 1.1 Boodschappen. De boodschappenservice is algemeen gebruikelijk en voorhanden. NORMERINGSKADER Huishoudelijke werkzaamheden Er worden standaard normtijden gehanteerd bij het indiceren van hulp bij het huishouden. De leefsituatie al dan niet in combinatie met de woonsituatie is niet

Nadere informatie

Meedoen in de gemeente IJsselstein

Meedoen in de gemeente IJsselstein Meedoen in de gemeente IJsselstein Meedoen in de gemeente IJsselstein Iedereen moet mee kunnen doen in de samenleving, dat is het doel van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo). Hiermee wordt bedoeld:

Nadere informatie

Wasservice wasserij Smeele

Wasservice wasserij Smeele Wasservice wasserij Smeele Wasserij Smeele is een bedrijf dat al sinds 2 mei 1822 door de familie Smeele gerund wordt. De huidige leiding is al sinds 1984 in functie, zodat we kunnen zeggen dat zij de

Nadere informatie

Hebt u vragen over het invullen van het budgetplan? Neem dan contact op met het Gemeentelijke Toegangsteam, tel. (0572) DIT BUDGETPLAN IS VAN:

Hebt u vragen over het invullen van het budgetplan? Neem dan contact op met het Gemeentelijke Toegangsteam, tel. (0572) DIT BUDGETPLAN IS VAN: 1 Budgetplan pgb maatschappelijke ondersteuning (wmo) Voor u ligt het budgetplan maatschappelijke ondersteuning. U vult dit budgetplan in als u zelf uw ondersteuning wilt regelen met een persoonsgebonden

Nadere informatie

De budgethouder is de persoon die de ondersteuning gaat krijgen. Hebt u een wettelijk vertegenwoordiger? Nee Ja

De budgethouder is de persoon die de ondersteuning gaat krijgen. Hebt u een wettelijk vertegenwoordiger? Nee Ja Pgb-plan Wmo Voor de aanvraag of verlenging van een soonsgebonden budget (Pgb) voor ambulante ondersteuning, dagbesteding, logeeropvang of hulp bij het huishouden. Voor u ligt het soonsgebonden budgetplan,

Nadere informatie

Wijziging zorgovereenkomst met een zorgverlener

Wijziging zorgovereenkomst met een zorgverlener vink aan het ag vink aan dinsdag vink aan woensdag vink aan donderdag vink aan vrijdag vink aan zaterdag vink aan zondag Servicecentrum PGB Wijziging zorgovereenkomst met een zorgverlener Met dit formulier

Nadere informatie

Ondersteunings- en budgetplan persoonsgebonden budget

Ondersteunings- en budgetplan persoonsgebonden budget Ondersteunings- en budgetplan persoonsgebonden budget Wij vragen U dit plan in te vullen als u hebt aangegeven dat u zelf uw ondersteuning wilt regelen met een persoonsgebonden budget (pgb). De basis van

Nadere informatie

Persoonsgebonden budget. Kinderen en jongeren tot 18 jaar

Persoonsgebonden budget. Kinderen en jongeren tot 18 jaar Persoonsgebonden budget Kinderen en jongeren tot 18 jaar Begrippen Beschikking Pgb Pgb-plan Specialistische hulp Zorg Zorg in natura Zorgovereenkomst Brief van de gemeente waarin staat of uw aanvraag voor

Nadere informatie

PGB Special nov Goed voorbereid op weg naar 2018

PGB Special nov Goed voorbereid op weg naar 2018 PGB Special nov 2017 Goed voorbereid op weg naar 2018 Samen met u werken we graag aan een goede overgang naar 2018. Het jaar 2017 is immers al weer bijna voorbij. De SVB treft voor u de nodige voorbereidingen

Nadere informatie

Budgetplan Hulp bij huishouden of Begeleiding Persoonsgebonden budget Wmo

Budgetplan Hulp bij huishouden of Begeleiding Persoonsgebonden budget Wmo Budgetplan Hulp bij huishouden of Begeleiding Persoonsgebonden budget Wmo Achternaam aanvrager Geboortedatum BSN nummer 1 Mijn persoonsgegevens: Voor welke wilt u een budget aanvragen? 2 Mijn indicatie:

Nadere informatie

Het Persoonsgebonden. budget. voor kinderen/jongeren. Brochure PGB voor kinderen.indd 1

Het Persoonsgebonden. budget. voor kinderen/jongeren.  Brochure PGB voor kinderen.indd 1 Het Persoonsgebonden budget voor kinderen/jongeren www.jeugdteamzaanstad.nl Brochure PGB voor kinderen.indd 1 10-03-15 16:35 Inhoud: Pagina 1. Het persoonsgebonden budget (pgb) 3 2. Wanneer een pgb? 4

Nadere informatie

Budgetplan Hulp bij huishouden of Begeleiding Persoonsgebonden budget Wmo

Budgetplan Hulp bij huishouden of Begeleiding Persoonsgebonden budget Wmo Budgetplan Hulp bij huishouden of Begeleiding Persoonsgebonden budget Wmo U wilt bij de gemeente Etten-Leur een persoonsgebonden budget (pgb) aanvragen. Hiermee koopt u zelf uw zorg of hulpmiddel in. Dit

Nadere informatie

WMO. Hulp bij het huishouden UNIT WMO

WMO. Hulp bij het huishouden UNIT WMO WMO Hulp bij het huishouden UNIT WMO 12 WMO Hulp bij het huishouden Schoonmaken, wassen, stofzuigen... soms zijn deze klussen door omstandig heden, zoals ziekte, ouderdom of een handicap, te zwaar geworden

Nadere informatie

n nee n ja Dan plaatst de budgethouder voor akkoord voor deze machtiging zijn/haar handtekening in het vakje hieronder. Ga verder naar punt 2.

n nee n ja Dan plaatst de budgethouder voor akkoord voor deze machtiging zijn/haar handtekening in het vakje hieronder. Ga verder naar punt 2. Zorgovereenkomst Servicecentrum PGB arbeidsovereenkomst Dit is een zorgovereenkomst die u samen met uw zorgverlener invult. U kunt bij het invullen de brochure Uw Persoonsgebonden budget en de Sociale

Nadere informatie

Wet langdurige zorg (Wlz) 2015

Wet langdurige zorg (Wlz) 2015 Wet langdurige zorg (Wlz) 2015 Langdurige zorg thuis (VPT/MPT) Het CZ zorgkantoor wijst u de weg Voor wie is deze brochure? Deze brochure is voor mensen die een indicatie hebben voor zorg uit de Wet langdurige

Nadere informatie

ZorgRbij. Regel zelf uw professionele zorg via ZorgRbij. www.zorgrbij.nl

ZorgRbij. Regel zelf uw professionele zorg via ZorgRbij. www.zorgrbij.nl ZorgRbij Regel zelf uw professionele zorg via ZorgRbij Regel zelf uw professionele zorg via ZorgRbij Hebt u thuis zorg nodig, bijvoorbeeld bij het aankleden, wassen of eten? Dan kunt u dit zelf regelen

Nadere informatie

PERSOONSGEBONDEN BUDGETPLAN voor JEUGDWET PGB -PLAN TER ONDERBOUWING VAN UW AANVRAAG VOOR EEN PERSOONSGEBONDEN BUDGET-

PERSOONSGEBONDEN BUDGETPLAN voor JEUGDWET PGB -PLAN TER ONDERBOUWING VAN UW AANVRAAG VOOR EEN PERSOONSGEBONDEN BUDGET- PERSOONSGEBONDEN BUDGETPLAN voor JEUGDWET PGB -PLAN TER ONDERBOUWING VAN UW AANVRAAG VOOR EEN PERSOONSGEBONDEN BUDGET- Korte toelichting op dit persoonsgebonden budgetplan U heeft een melding gedaan en

Nadere informatie

De Wmo en de inkomensondersteuning. mei 2012

De Wmo en de inkomensondersteuning. mei 2012 De Wmo en de inkomensondersteuning Zorgpoort mei 2012 De Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) De gemeente vindt het belangrijk dat inwoners zo lang mogelijk in hun vertrouwde omgeving kunnen blijven

Nadere informatie

Een pgb, en dan? voor goede zorg zorg je samen

Een pgb, en dan? voor goede zorg zorg je samen Een pgb, en dan? voor goede zorg zorg je samen Inhoud Waarom dit informatieboekje? 1 1 Zorgverleners zoeken 2 2 Zorgovereenkomsten en zorgbeschrijvingen maken 4 3 Huisbezoek 7 4 Jaarafrekening 7 5 Verandert

Nadere informatie

Geachte leden van de Raad,

Geachte leden van de Raad, POSTADRES Postbus 20 7500 AA Enschede BEZOEKADRES Molenstraat 50 Aan de Gemeenteraad TELEFOON 14 0 53 DATUM ONS KENMERK BEHANDELD DOOR 12 juni 2015 1500069978 Mw. N. Keus UW BRIEF VAN UW KENMERK DOORKIESNUMMER

Nadere informatie

Voor de aanvraag van een Persoonsgebonden budget voor jeugdigen tot 18 jaar

Voor de aanvraag van een Persoonsgebonden budget voor jeugdigen tot 18 jaar Pgb-plan Jeugd Voor de aanvraag van een Persoonsgebonden budget voor jeugdigen tot 18 jaar U heeft met een medewerker van de Ouder- en Kindteams gesproken over uw hulpvraag. Samen hebben jullie een perspectiefplan

Nadere informatie

PERSOONSGEBONDEN BUDGETPLAN voor WMO PGB PLAN TER ONDERBOUWING VAN UW AANVRAAG VOOR EEN PERSOONSGEBONDEN BUDGET

PERSOONSGEBONDEN BUDGETPLAN voor WMO PGB PLAN TER ONDERBOUWING VAN UW AANVRAAG VOOR EEN PERSOONSGEBONDEN BUDGET PERSOONSGEBONDEN BUDGETPLAN voor WMO PGB PLAN TER ONDERBOUWING VAN UW AANVRAAG VOOR EEN PERSOONSGEBONDEN BUDGET Behorende bij de aanvraag van: Naam :. Burgerservicenummer (BSN) :. Geboortedatum :. Korte

Nadere informatie

Waarom dit informatieboekje?

Waarom dit informatieboekje? Een pgb, en dan? 1 Waarom dit informatieboekje? Met een persoonsgebonden budget (pgb) kunt u zelf regelen welke zorg u inkoopt. Ook bepaalt u wanneer uw zorgverlener bij u langskomt. Erg prettig dus! Bij

Nadere informatie

Schoon en leefbaar huis BIJEEN HULP BIJ HET HUISHOUDEN IN DE GEMEENTE HEUSDEN. VOOR ZORG, JEUGD EN WERK.

Schoon en leefbaar huis BIJEEN HULP BIJ HET HUISHOUDEN IN DE GEMEENTE HEUSDEN.  VOOR ZORG, JEUGD EN WERK. Schoon en leefbaar huis HULP BIJ HET HUISHOUDEN IN DE GEMEENTE HEUSDEN BIJEEN VOOR ZORG, JEUGD EN WERK. www.bijeenheusden.nl Hulp bij het huishouden Mensen blijven graag zo lang mogelijk zelfstandig wonen,

Nadere informatie

Hulp bij het huishouden

Hulp bij het huishouden Hulp bij het huishouden GroenekruisDomicura: voor alle zorg bij u thuis Als het om uw gezondheid gaat, of om die van uw kind of iemand anders die u dierbaar is, dan neemt u geen enkel risico. Dan is alleen

Nadere informatie

Jaarlijkse huurverhoging - verzoekschrift

Jaarlijkse huurverhoging - verzoekschrift voor verhuurders Waarom dit formulier? Uw huurder heeft bezwaar gemaakt tegen de huurverhoging die u heeft voorgesteld. Of uw huurder heeft de huurverhoging, die u per aangetekende post heeft voorgesteld,

Nadere informatie

Zorgovereenkomst. met een zorginstelling. Servicecentrum PGB. 1 De budgethouder. 2 De vertegenwoordiger. voorletters en achternaam.

Zorgovereenkomst. met een zorginstelling. Servicecentrum PGB. 1 De budgethouder. 2 De vertegenwoordiger. voorletters en achternaam. Zorgovereenkomst Servicecentrum PGB met een zorginstelling Dit is een overeenkomst van opdracht tussen twee partijen: de budgethouder is de opdrachtgever. de zorgverlener is de opdrachtnemer, bijvoorbeeld

Nadere informatie

Hulp bij het huishouden

Hulp bij het huishouden Hulp bij het huishouden Florein zorgt, da s helder! Florein zorgt, da s helder! Hulp bij het huishouden Als u ouder wordt, een ziekte heeft of tijdelijk niet in orde bent, kan het huishouden een zware

Nadere informatie

Informatie 2018 over de Wmo. Wet maatschappelijke ondersteuning

Informatie 2018 over de Wmo. Wet maatschappelijke ondersteuning Informatie 2018 over de Wmo Wet maatschappelijke ondersteuning 1 Wmo, wet maatschappelijke ondersteuning U heeft aan de gemeente hulp gevraagd zodat u zelfstandig kunt blijven wonen en/of mee kunt doen

Nadere informatie

Tegemoetkoming huishoudelijke hulp 2016. Gemeente Groningen

Tegemoetkoming huishoudelijke hulp 2016. Gemeente Groningen Tegemoetkoming huishoudelijke hulp 2016 Gemeente Groningen De tegemoetkoming huishoudelijke hulp 2016 Voor wie is deze tegemoetkoming bedoeld? Alle mensen die door een beperking niet in staat zijn zelf

Nadere informatie

Budgetplan huishoudelijke ondersteuning

Budgetplan huishoudelijke ondersteuning Budgetplan huishoudelijke ondersteuning Omschrijving Als u zich bij de gemeente Etten-Leur meldt met een hulpvraag en uit ons onderzoek blijkt dat een voorziening op grond van de Wet maatschappelijke ondersteuning

Nadere informatie

Wasservice wasserij Smeele

Wasservice wasserij Smeele Wasservice wasserij Smeele Wasserij Smeele is een bedrijf dat al sinds 2 mei 1822 door de familie Smeele gerund wordt. De huidige leiding is al sinds 1984 in functie, zodat we kunnen zeggen dat zij de

Nadere informatie

Hoe tevreden bent u over de volgende onderdelen van het Wmo-loket?

Hoe tevreden bent u over de volgende onderdelen van het Wmo-loket? Vragenlijst Hulp bij het huishouden 1. Algemene gegevens 1a) Uw geboortejaar :.. 1b) Postcode :... (alleen de cijfers) 1c) Bent u een man of een vrouw? Man Vrouw 2. Wmo-loket Voor de uitvoering van de

Nadere informatie

BUDGETPLAN NIEUWE WMO

BUDGETPLAN NIEUWE WMO BUDGETPLAN NIEUWE WMO Voor u ligt het budgetplan nieuwe Wmo. U vult dit budgetplan in als u zelf uw ondersteuning wilt coördineren met een persoonsgebonden budget (pgb). In het budgetplan beschrijft u,

Nadere informatie

Ik heb een persoonsgebonden budget (pgb) Wat verandert er voor mij in 2015?

Ik heb een persoonsgebonden budget (pgb) Wat verandert er voor mij in 2015? Ik heb een persoonsgebonden budget (pgb) Wat verandert er voor mij in 2015? Deze folder gaat over de veranderingen in de zorg in 2015. En wat dat betekent voor mensen die een persoonsgebonden budget (pgb)

Nadere informatie

(HH-algemeen) In de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) Aan deze folder kunnen geen rechten worden ontleend.

(HH-algemeen) In de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) Aan deze folder kunnen geen rechten worden ontleend. Gemeente Hof van Twente De Höfte 7 Postbus 54, 7470 AB Goor Tel. 0547 85 85 85 Fax 0547 85 85 86 E-mail info@hofvantwente.nl Website: www.hofvantwente.nl (HH-algemeen) In de Wet maatschappelijke ondersteuning

Nadere informatie

Huishoudelijke ondersteuning

Huishoudelijke ondersteuning Huishoudelijke ondersteuning vanuit de Wmo januari 2017 De gemeente Helmond verstrekt huishoudelijke ondersteuning als maatwerk, binnen de Wet Maatschappelijke Ondersteuning (Wmo). Hoe gaat de toekenning?

Nadere informatie

Schoon en leefbaar huis BIJEEN HULP BIJ HET HUISHOUDEN IN DE GEMEENTE HEUSDEN. VOOR ZORG, JEUGD EN WERK.

Schoon en leefbaar huis BIJEEN HULP BIJ HET HUISHOUDEN IN DE GEMEENTE HEUSDEN.   VOOR ZORG, JEUGD EN WERK. Schoon en leefbaar huis HULP BIJ HET HUISHOUDEN IN DE GEMEENTE HEUSDEN BIJEEN VOOR ZORG, JEUGD EN WERK. www.bijeenheusden.nl Hulp bij het huishouden Mensen blijven graag zo lang mogelijk zelfstandig wonen,

Nadere informatie

Mevrouw Van der Heuvel heeft haar PGB goed geregeld. En jij? Lees op defriesland.nl/pgb hoe PGB bij De Friesland voor u wordt geregeld

Mevrouw Van der Heuvel heeft haar PGB goed geregeld. En jij? Lees op defriesland.nl/pgb hoe PGB bij De Friesland voor u wordt geregeld Mevrouw Van der Heuvel heeft haar PGB goed geregeld. En jij? Lees op defriesland.nl/pgb hoe PGB bij De Friesland voor u wordt geregeld Hoe wordt uw Persoonsgebonden Budget (PGB) geregeld? Een persoonsgebonden

Nadere informatie

Daar hebt u recht op in een NOVO woonlocatie

Daar hebt u recht op in een NOVO woonlocatie NOVO Postbus 9473 9703 LR Groningen Telefoon: 050 542 19 99 E-mail: info@novo.nl Internet: www.novo.nl Daar hebt u recht op in een NOVO woonlocatie Waar zorgt NOVO voor? Wat betaalt u zelf? Daar hebt u

Nadere informatie

PERSOONSGEBONDEN BUDGET (PGB) Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo)

PERSOONSGEBONDEN BUDGET (PGB) Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) PERSOONSGEBONDEN BUDGET (PGB) Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo) 1 Inhoudsopgave Bladzijde 1. Algemeen 3 2. Pgb algemeen 4 3. Hulp bij het huishouden 5 4. Hulpmiddelen 9 5. Woningaanpassingen 11

Nadere informatie

Wijzigingsoverzicht PGB verpleging en verzorging 2014 en 2015

Wijzigingsoverzicht PGB verpleging en verzorging 2014 en 2015 Wijzigingsoverzicht PGB verpleging en verzorging 2014 en 2015 2014 2015 PGB via de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten (AWBZ). Aanvraag PGB via zorgkantoor. Indicatiestelling loopt via CIZ. PGB vv via

Nadere informatie

Steekproef huishoudelijke hulp Gemeente IJsselstein

Steekproef huishoudelijke hulp Gemeente IJsselstein Steekproef huishoudelijke hulp Gemeente IJsselstein Steekproef Hulp bij Huishouden gemeente IJsselstein juni-juli 2018 Datum 30 juli 2018 Referentie MEE Utrecht, Gooi & Vecht Auteur Quinta de Lamboy 1.

Nadere informatie

PERSOONSGEBONDEN BUDGETPLAN voor Wmo PGB PLAN TER ONDERBOUWING VAN UW AANVRAAG VOOR EEN PERSOONSGEBONDEN BUDGET

PERSOONSGEBONDEN BUDGETPLAN voor Wmo PGB PLAN TER ONDERBOUWING VAN UW AANVRAAG VOOR EEN PERSOONSGEBONDEN BUDGET PERSOONSGEBONDEN BUDGETPLAN voor Wmo PGB PLAN TER ONDERBOUWING VAN UW AANVRAAG VOOR EEN PERSOONSGEBONDEN BUDGET Behorende bij de aanvraag van: Naam :. Burgerservicenummer (BSN) :. Geboortedatum :. Korte

Nadere informatie

Persoonlijk budgetplan PGB

Persoonlijk budgetplan PGB Persoonlijk budgetplan PGB Korte toelichting: U heeft een aanvraag gedaan bij het Startpunt of de WMO van de Gemeente Wageningen voor een maatwerkvoorziening. U wilt deze in de vorm van een persoonsgebonden

Nadere informatie

Huishoudelijke ondersteuning vanuit de Wmo. in Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren

Huishoudelijke ondersteuning vanuit de Wmo. in Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren Huishoudelijke ondersteuning vanuit de Wmo in Asten, Deurne, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren De gemeente verstrekt huishoudelijke ondersteuning als maatwerk, binnen de Wet Maatschappelijke Ondersteuning

Nadere informatie

Budgetplan pgb Jeugdhulp

Budgetplan pgb Jeugdhulp 1 Budgetplan pgb Jeugdhulp Voor u ligt het budgetplan Jeugdhulp. U vult dit budgetplan in als u zelf de ondersteuning voor uw kind/ een minderjarige wilt regelen met een persoonsgebonden budget (pgb).

Nadere informatie

Gelet op de Nadere regels maatschappelijke ondersteuning Peelgemeente 2015,

Gelet op de Nadere regels maatschappelijke ondersteuning Peelgemeente 2015, Gemeenteblad nr. 321, 4 augustus 2016 Het college van burgemeester en wethouders van Deurne, Gelet op artikel 1.2.1. van de Wet maatschappelijke ondersteuning 2015, Gelet op de Verordening Maatschappelijke

Nadere informatie

WMO/HULP BIJ HET HUISHOUDEN (Gemeenten Lisse, Noordwijk en Teylingen)

WMO/HULP BIJ HET HUISHOUDEN (Gemeenten Lisse, Noordwijk en Teylingen) WMO/HULP BIJ HET HUISHOUDEN (Gemeenten Lisse, Noordwijk en Teylingen) Algemene toelichting Hebt u een beperking, een chronisch psychisch- of psychosociaal probleem en bent u niet in staat om (al het) huishoudelijke

Nadere informatie