Dienstverleningsbeschrijving

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Dienstverleningsbeschrijving"

Transcriptie

1 Dienstverleningsbeschrijving Integrale Loopbaanbegeleiding Second Chance Force ( SCF) Inleiding: Second Chance Force ( SCF) is een jonge onderneming die de doelstelling heeft om (ex) gedetineerden aan een betaalde baan te helpen, een bijdrage te leveren aan het terugdringen van het recidive percentage en zo de kosten die voortkomen uit recidive en of het niet hebben van een betaalde baan van een (ex) gedetineerde voor de relevante ketenpartners te minimaliseren. Gedetineerden die terugkeren in de maatschappij hebben het moeilijk bij het vinden van een betaalde baan. SCF heeft een dienstverlening ontwikkelt, die aansluit bij deze problematiek en een oplossing biedt aan werkgevers, (ex) gedetineerden, het gevangeniswezen, gemeenten en andere ketenpartners: Integrale Loopbaanbegeleiding. Naast de Integrale Loopbaanbegeleiding richt SCF zich ook op de aanname van passend werk van werkgevers dat binnen de penitentiaire inrichtingen kan worden uitgevoerd en het beheren van een online web-shop voor de verkoop aan derden van producten die binnen de penitentiaire inrichtingen worden gemaakt. Deze dienstverleningsbeschrijving richt zich op de dienstverlening Integrale Loopbaanbegeleiding. Betreffende de andere dienstverlening van SCF informeren wij U graag op een ander moment nader. Integrale Loopbaanbegeleiding: Integrale Loopbaanbegeleiding is een proces dat bestaat uit een 8 tal fasen die een gedetineerde doorloopt na binnenkomst in een detentie inrichting tot het hebben van een betaalde baan na detentie en is uniek omdat dit proces start binnen de detentie inrichting en eindigt met een arbeidsovereenkomst tussen de deelnemer en een werkgever. Dit proces omvat het screenen van kandidaten bij binnenkomst in een detentie inrichting, het in kaart brengen van een realistisch loopbaanperspectief van kandidaten, een passende opleiding en werk binnen de penitentiaire inrichting dat aansluit bij het geselecteerde loopbaanperspectief, het tijdens de relevante detentie fasen werkervaring opdoen bij relevante werkgevers buiten de inrichting, het via de uitzendformule van SCF plaatsen van deelnemers na hun detentie bij een relevante werkgever tot het moment dat de deelnemer en de werkgever samen een arbeidsovereenkomst afsluiten.

2 Het proces van Integrale Loopbaanbegeleiding is door SCF in een 8tal stappen verdeeld, die samen de Integrale Loopbaanbegeleiding vanaf de binnenkomst in detentie tot een betaalde arbeidsovereenkomst na detentie vorm geven. De 8 stappen staan in onderstaande schema in chronologische volgorde genoemd. Stappenplan Integrale Loopbaanbegeleiding SCF Tijdens detentie Na detentie De Integrale Loopbaanbegeleiding kan in 2 hoofdfasen worden onderverdeeld; De fase tijdens detentie en de fase na detentie ( dit kan ook een detentie fase traject betreffen.) De eerste fase wordt vormgegeven binnen de verantwoordelijke penitentiaire inrichting en in deze fase bieden alle ketenpartners, de Gemeenten, UWV en ook SCF een ondersteunende en afstemmende rol in het proces van Integrale Loopbaanbegeleiding. SCF controleert en begeleidt het proces zodat de overgang van tijdens detentie naar na detentie zo mogelijk naadloos op elkaar aansluit.

3 Integrale Loopbaanbegeleiding na detentie: Bij de fase overgang van stap 6 naar stap 7 verandert ook de wijze van toepassen van de Integrale Loopbaanbegeleiding. Na detentie kan het gevangeniswezen, de verantwoordelijke Gemeente of het UWV ervoor kiezen om de Integrale Loopbaanbegeleiding van stap 6 naar stap 8 voort te zetten middels het inzetten van de Integrale Loopbaanbegeleiding van SCF. Voor kandidaten die tijdens detentie al deelnemer aan de dienstverlening Integrale Loopbaanbegeleiding waren, sluit de Integrale Loopbaanbegeleiding na detentie naadloos aan bij de Integrale Loopbaanbegeleiding tijdens detentie. In het gunstigste geval weet een deelnemer namelijk al tijdens stap 4 wie zijn werkgever bij stap 8 zou kunnen zijn. Het doel van de Integrale Loopbaanbegeleiding na detentie is het op weg helpen van een deelnemer ( ex gedetineerde) vanaf het ontslag uit detentie naar een betaalde vaste baan en de deelnemer gedurende het eerste jaar als uitzendkracht van SCF en werkgever maximaal te begeleiden om zo het afbreukrisico te minimaliseren. Voor kandidaten die tijdens detentie al deelgenomen hebben aan de Integrale Loopbaanbegeleiding zullen de stappen 6 tot en met 8 veelal voordat de deelnemer uit detentie komt al bekend zijn. Het kan echter ook het geval zijn dat de inspanningen tijdens detentie nog niet geleid hebben tot een duidelijke planning van de stappen 6,7 en 8 voor een deelnemer aan de Integrale Loopbaanbegeleiding. Tevens komen een groot aantal gedetineerden niet in aanmerking voor de Integrale Loopbaanbegeleiding tijdens detentie omdat zij maar kort gestraft zijn, of voordat zij afgestraft worden, weer in vrijheid worden gesteld. Voor deze mogelijke kandidaten heeft dus nog geen Integrale Loopbaanbegeleiding tijdens detentie plaatsgevonden en dient de Integrale Loopbaanbegeleiding te starten na detentie.

4 De opdracht voor de Integrale Loopbaanbegeleiding na detentie kan door de verantwoordelijke Gemeente, het UWV of het gevangeniswezen worden afgegeven. Per individuele casus zal dan beslist moeten worden wie de opdrachtgever zal moeten worden voor de Integrale Loopbaanbegeleiding. Dit zal van een aantal randvoorwaarden afhankelijk zijn, waaronder de fasering van de gedetineerde en de status van de mogelijke kandidaat. Zo zal in het geval van een PP traject het gevangeniswezen opdrachtgever kunnen zijn, in het geval van een Wajong kandidaat het UWV en in het geval van uitkeringsgerechtigden en of nuggers de betreffende Gemeente waar de kandidaat woonachtig is na detentie. De betreffende opdrachtgever sluit dan op individueel casus niveau een overeenkomst tot Integrale Loopbaanbegeleiding af met SCF. De Integrale Loopbaanbegeleiding na detentie wordt door de opdrachtgever en SCF aangegaan voor de periode na detentie die nodig is om een passende betaalde baan voor de deelnemer te vinden en voor 12 maanden die de deelnemer na het vinden van een passende betaalde baan als uitzendkracht van SCF voor de werkgever in fase 7 van de Integrale Loopbaanbegeleiding werkt.

5 De overeenkomst tot Integrale Loopbaanbegeleiding na detentie kan op 2 manieren worden vormgegeven: 1. Een totaalpakket voor de fasen 6 en 7 voor een van tevoren afgesproken all-in tarief Het totaalpakket omvat alle begeleidingsmaatregelen zoals genoemd in het overzicht dienstverlening Integrale Loopbaanbegeleiding. Door de all-in constructie weet de opdrachtgever op voorhand wat de investeringen voor de betreffende casus zullen zijn. 2. Een gedifferentieerd en per casus samen te stellen pakket aan begeleidingsmaatregelen die tegen een vast uurtarief achteraf per maand in rekening worden gebracht gedurende de duur van de overeenkomst tussen de opdrachtgever en SCF. Overzicht dienstverlening Integrale Loopbaanbegeleiding ( begeleidingsmaatregelen):

6 1. Intake gesprek deelnemer Integrale Loopbaanbegeleiding; Uitgebreide intake waarin de levensloop van de deelnemer gedetailleerd wordt doorgesproken en duidelijke afspraken worden gemaakt t.a.v. de verwachtingen van beide zijden en de intrinsieke motivatie van de deelnemer grondig wordt getest. Onderdeel van dit gesprek is tevens het toetsen en realistisch neerzetten van het zelfbeeld en verwachtingspatroon van de deelnemer om zo een goede uitgangspositie voor de integrale loopbaanbegeleiding neer te zetten. 2. Individuele loopbaanplanning; Het in evenwicht brengen van de wensberoepen en de realistische beroepskeuze mogelijkheden van de kandidaat op korte en langere termijn en hieraan gekoppeld een beroepskeuze die aansluit bij de wensen en capaciteiten van de deelnemer en voldoende perspectief biedt aangaande het vinden van een betaalde baan op afzienbare tijd. 3. Afstemming tijdens traject met alle relevante ketenpartners; Het proactief en reactief te woord staan en inschakelen van ketenpartners die betrokken zijn bij de re-integratie van de deelnemer na zijn detentie periode. De reactieve afstemming heeft veelal te maken met rapportage doeleinden van de ketenpartners en de proactieve afstemming zal veelal te maken hebben met concrete hulpvragen en ondersteunende activiteiten die betrekking hebben op één van de relevante leefgebieden van de deelnemer. 4. Wekelijkse afstemming leefsituatie deelnemer met SCF; Een wekelijks te voeren persoonlijk gesprek met de deelnemer om de afgelopen week op alle relevante leefgebieden, gemaakte afspraken en activiteiten te evalueren en vooruit te blikken op de activiteiten, afspraken en verwachtingen van de komende week. De doelstelling van de wekelijkse persoonlijke afstemming is het zeer kort houden van de lijn met de deelnemer om snel in te kunnen spelen op de risico factoren die aanwezig zijn en veelal preventief te handelen. 5. Acquisitie naar een passende baan voor de deelnemer;

7 Het op basis van de in de individuele loopbaanplanning genoemde beroepen op zoek gaan naar passende vacatures in het bedrijfsleven die aansluiten op het CV van de deelnemer en een perspectief op een vaste betaalde baan bieden. 6. Introductie Integrale Loopbaanbegeleiding bij potentiële werkgever; Een eerste kennismaking voor de potentiële werkgever met het integrale loopbaanbegeleidingsconcept inclusief de uitzendformule, een inventarisatie van de specifieke vacature eisen en het bezichtigen van de werkplek, het in kaart brengen van de relevante VCU veiligheidsaspecten en natuurlijk het uitvoerig bespreken van het CV van de kandidaat, inclusief een uitvoerig verslag van het detentie verleden en de gemaakte keuzes voor de toekomst. 7. Voorbereiding deelnemer op sollicitatie gesprek bij potentiële werkgever; Op basis van het gesprek van SCF bij de potentiële werkgever wordt de deelnemer geïnformeerd over de specifieke functie inhoudelijke aspecten die van belang zijn bij de selectie door de werkgever. De deelnemer krijgt vervolgens de opdracht om zich op basis van een instructie door SCF voor te bereiden op een oefening van het sollicitatie gesprek. Dit gesprek zal plaatsvinden tussen de deelnemer en SCF en dient ertoe de deelnemer te voorzien van alle relevante informatie voor de sollicitatie, bij te sturen in de verbale en non-verbale communicatie van de deelnemer en de deelnemer zelfvertrouwen te geven voor het daadwerkelijke sollicitatie gesprek. Indien noodzakelijk, kan de voorbereiding van de deelnemer op het sollicitatie gesprek uit meerdere oefensessies bestaan. 8. Begeleiding van deelnemer tijdens sollicitatie gesprek; Het sollicitatiegesprek bij de werkgever wordt ten allen tijde bijgewoond door SCF. Deze werkwijze heeft als pré dat er snel ingesprongen kan worden als er ruis in de communicatie tussen de deelnemer en de werkgever ontstaat of als een vraagstelling niet direct juist wordt geïnterpreteerd. SCF heeft tijdens het sollicitatie gesprek een voornamelijk ondersteunende en bijsturende rol. 9. In kaart brengen van mogelijke subsidie regelingen richting werkgever;

8 Per casus dient voor de werkgever bekeken te worden welke subsidie maatregelen er mogelijk zijn betrekking hebbende op het tegemoetkomen van de loonkosten voor de werkgever en tegemoetkomingen bij het opleiden van de deelnemer. Beide zowel op incidenteel als lange termijn vlak. SCF ondersteunt de werkgever in dit proces waar mogelijk. 10. Formaliseren van uitzendovereenkomst met deelnemer en werkgever; Het juridisch vastleggen van de arbeidsovereenkomst tussen de werkgever, de deelnemer en SCF, waarbij met name de veiligheids- en begeleidingsaspecten richting de deelnemer een belangrijke rol vervullen. Deze informatie zal schriftelijk worden vastgelegd en in het dossier van de deelnemer worden opgenomen. 11. Wekelijkse evaluatie gesprekken met deelnemer tijdens uitzendjaar; Een wekelijks persoonlijk gesprek tussen de deelnemer en SCF waarbij de gebeurtenissen van de afgelopen week worden besproken op inkomensgebied, maar ook op de andere leefgebieden, daar deze ook van invloed kunnen zijn op het presteren van de deelnemer op de werkvloer. Indien hier handelingsbehoefte gesignaleerd wordt, zal SCF contact op nemen met de relevante ketenpartner(s) om verdere invulling te laten geven aan de handelingsbehoefte. Tevens wordt de planning van de deelnemer voor de komende week doorgesproken en worden mogelijke valkuilen voor de deelnemer waar mogelijk geïdentificeerd en besproken wekelijkse evaluatie met werkgever tijdens uitzendjaar; Een vast twee wekelijks evaluatie gesprek met de directe leidinggevende van de geplaatste deelnemer om de ontwikkeling van de deelnemer en eventuele vraagstellingen in kaart te brengen en hierop in te spelen om zo mogelijke struikelblokken vroegtijdig te signaleren en hier proactief op in te spelen middels het uitvoeren van extra begeleiding richting de deelnemer en of het inschakelen van ketenpartners bij het oplossen van deelnemer gerelateerde vraagstukken die van invloed zijn op het functioneren van de deelnemer. 13. Maandelijkse rapportage aan opdrachtgever Integrale Loopbaanbegeleiding;

9 Een maandelijks overzicht voor de opdrachtgever van alle uitgevoerde activiteiten die betrekking hebben op de integrale loopbaanbegeleiding van de deelnemer. Deze rapportage dient tevens als verantwoording voor de facturering van de uitgevoerde begeleidingsmaatregelen indien de opdrachtgever gekozen heeft voor de integrale loopbaanbegeleiding optie 2, op basis van een per casus samengestelde set aan begeleidingsmaatregelen tegen een vast uurtarief. 14. Afsluitende rapportage aan opdrachtgever na uitzendjaar en vervolg arbeidsovereenkomst tussen werkgever en deelnemer. De integrale loopbaanbegeleiding door SCF eindigt na het verstrijken van het uitzendjaar waarin de deelnemer bij de werkgever betaalde arbeid heeft verricht. De opdrachtgever ontvangt van SCF een afsluitende rapportage met daarin een samenvatting van alle relevante loopbaanbegeleidingsmaatregelen en overige relevante informatie. Indien gewenst, heeft de opdrachtgever de mogelijkheid om de integrale loopbaanbegeleiding voor de deelnemer naar behoefte te verlengen middels een aanvullende overeenkomst met SCF.

Dienstverleningsbeschrijving SCF

Dienstverleningsbeschrijving SCF Dienstverleningsbeschrijving SCF 1. Intake 0 meting via SCF loopbaanbegeleidingsplan 2. De Re-integratie fase 3. De nazorg Fase Inleiding: Second Chance Force ( SCF) is een relatief jonge dynamische onderneming

Nadere informatie

Dienstverleningsbeschrijving SCF Versie 1.2 februari 2015

Dienstverleningsbeschrijving SCF Versie 1.2 februari 2015 Dienstverleningsbeschrijving SCF Versie 1.2 februari 2015 1. Intake 0 meting via SCF loopbaanbegeleidingsplan 2. De Re-integratie fase 3. De nazorg Fase 4. Individuele begeleiding activering 5. Individuele

Nadere informatie

Stichting Jong Actief Trajecten

Stichting Jong Actief Trajecten Participatieladder Jong Actief Trede 6: Betaald werk Re-integratie Trede 5: Betaald werk met ondersteuning Re-integratie Trede 4: Onbetaald werk Sociale Activering / Dagbesteding Trede 3: Deelname georganiseerde

Nadere informatie

Het kiezen van het juiste re-integratie bureau

Het kiezen van het juiste re-integratie bureau Het kiezen van het juiste re-integratie bureau Presentatie: Het kiezen van het juiste re-integratie bureau Re-integratie tweede spoor biedt werkgevers en werknemers de mogelijkheid om naar passende arbeid

Nadere informatie

Tijd om aan de slag te gaan Risico op recidive bij ex-gedetineerden verminderen

Tijd om aan de slag te gaan Risico op recidive bij ex-gedetineerden verminderen Detentie gedaan? Tijd om aan de slag te gaan Risico op recidive bij ex-gedetineerden verminderen Gedetineerden terug in de maatschappij Penitentiaire inrichting Fase 1 Gesloten inrichting: de kandidaten

Nadere informatie

Rapportage Integrale Loopbaanbegeleiding. Inleiding:

Rapportage Integrale Loopbaanbegeleiding. Inleiding: Rapportage Integrale Loopbaanbegeleiding Datum: 29-10-2012 Betreft: Rapportage maand Oktober 2012 ( Einde huidige begeleidingscontract) Kandidaat: Anoniem Overeenkomst: 2012003 Begeleidingstermijn: week

Nadere informatie

Intake. Naam kandidaat: 1- Kennismaking met elkaar. Opmerkingen:

Intake. Naam kandidaat: 1- Kennismaking met elkaar. Opmerkingen: Intake Naam kandidaat: 1- Kennismaking met elkaar. Opmerkingen: 2 -Aanleiding loopbaan/outplacementtraject A- Vrijwillige carrièreswitch D- Ontslag (Reden?) B- Faillissement E- Medische reden C- Reorganisatie

Nadere informatie

uw werk is onze zorg WerkZekerplan: nieuw werk en zekerheid Informatie voor werkgevers

uw werk is onze zorg WerkZekerplan: nieuw werk en zekerheid Informatie voor werkgevers uw werk is onze zorg WerkZekerplan: nieuw werk en zekerheid Informatie voor werkgevers WerkZekerplan Voor nieuw werk en zekerheid In uw organisatie dreigt overtolligheid of ontslag voor een of meer werknemers.

Nadere informatie

Employee Support en Menea

Employee Support en Menea Employee Support en Menea Sinds de aankondiging in april heb je de adviseurs van Employee Support bij Philip Morris kunnen zien om jou en je collega's te ondersteunen en bij te staan. Gelukkig hebben veel

Nadere informatie

Informatie voor werkgevers

Informatie voor werkgevers Informatie voor werkgevers Werk en Perspectief op de toekomst Werk en perspectief op de toekomst In uw organisatie is er geen plaats meer voor een of meer werknemers. Er is dan grote behoefte aan duidelijkheid.

Nadere informatie

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Afweging. Inzet van Middelen. Zaaknummer: OWZDB28. nazorg ex-gedetineerden

Collegevoorstel. Inleiding. Feitelijke informatie. Afweging. Inzet van Middelen. Zaaknummer: OWZDB28. nazorg ex-gedetineerden Zaaknummer: OWZDB28 Onderwerp nazorg ex-gedetineerden Collegevoorstel Inleiding In juni 2011 heeft u besloten voor een aantal taken aan te sluiten bij het Bureau Nazorg s-hertogenbosch voor de nazorg van

Nadere informatie

De Kandidatenmarkt. informatie & visie

De Kandidatenmarkt. informatie & visie De Kandidatenmarkt informatie & visie Onze missie & visie De Kandidatenmarkt is een jonge, innovatieve en dynamische sociale organisatie die werkzoekenden van 17 t/m 29 jaar naar werk, werkervaringsplekken,

Nadere informatie

Bijlage bij visiedocument. Overzicht re-integratieactiviteiten en projecten. Gemeente Barneveld

Bijlage bij visiedocument. Overzicht re-integratieactiviteiten en projecten. Gemeente Barneveld Bijlage bij visiedocument Overzicht re-integratieactiviteiten en projecten Gemeente Barneveld 1. Inleiding Om het visiedocument in het juiste perspectief te plaatsen, is het van belang een duidelijk overzicht

Nadere informatie

ACTIEF SOLLICITEREN JOBCOACH TRAJECT

ACTIEF SOLLICITEREN JOBCOACH TRAJECT ACTIEF SOLLICITEREN JOBCOACH TRAJECT DOEL Aangemelde en toekomstige BBL studenten die geen werkplek hebben kunnen 1 à 2 onderwijsperioden na aanmelden starten aan de opleiding doordat ze (met hulp van

Nadere informatie

Kennisplatform Werkfit maken. 22 maart 2018

Kennisplatform Werkfit maken. 22 maart 2018 Kennisplatform Werkfit maken 22 maart 2018 Inloop met terugblik onderzoek en eerste bijeenkomsten door ZINZIZ Op de volgende dia s is de presentatie van ZINZIZ tussengevoegd WERKFIT-TRAJECTEN TOT NU TOE

Nadere informatie

Participatiewet en banenafspraak Cao VO. AWVN Henk van de Pol Marloes Arbouw

Participatiewet en banenafspraak Cao VO. AWVN Henk van de Pol Marloes Arbouw Participatiewet en banenafspraak Cao VO AWVN Henk van de Pol Marloes Arbouw Wat betekent de banenafspraak voor uw organisatie? Waarom gaan organisaties meedoen? Verplichting vanuit Sociaal akkoord Maar

Nadere informatie

Detentie & Re-integratieproces in de PI. - terugkeer vd gedetineerde burger en - een veiliger samenleving

Detentie & Re-integratieproces in de PI. - terugkeer vd gedetineerde burger en - een veiliger samenleving Detentie & Re-integratieproces in de PI t.b.v. - terugkeer vd gedetineerde burger en - een veiliger samenleving CCV-regiodagen Nazorg, 2011: workshop Detentie & Re-integratieproces in de PI VISIE GEVANGENISWEZEN

Nadere informatie

Samenvatting. Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum Cahier

Samenvatting. Wetenschappelijk Onderzoek- en Documentatiecentrum Cahier Samenvatting Om de relatief hoge recidive onder ex-gedetineerden te verminderen, wordt in het kader van re-integratie al tijdens detentie begonnen met het werken aan de problematiek van gedetineerden.

Nadere informatie

W: www.onlinemarketingvacatures.com T: 050-3050 215. E: info@onlinemarketingvacatures.com

W: www.onlinemarketingvacatures.com T: 050-3050 215. E: info@onlinemarketingvacatures.com W: www.onlinemarketingvacatures.com T: 050-3050 215 E: info@onlinemarketingvacatures.com Dè online marketing vacaturesite mét resultaat Wilt u in contact komen met online marketing specialisten? Dan bent

Nadere informatie

Brochure Strax Outplacement B.V. 2018

Brochure Strax Outplacement B.V. 2018 Brochure Strax Outplacement B.V. 2018 Outplacement Vanaf 2003 onze core business Algemeen Vanaf 2003 hebben wij ons gespecialiseerd in het uitvoeren van maatwerk outplacement programma s. Sinds die tijd

Nadere informatie

Werken met een beperking

Werken met een beperking Meedoen in de maatschappij is voor iedereen belangrijk. Zeker ook voor mensen met een beperking. Door (weer) actief mee te doen, wordt de stap naar betaald werk kleiner. Mensen voelen zich gezonder. Daardoor

Nadere informatie

Workshop DJI / PI Dordrecht

Workshop DJI / PI Dordrecht Deze workshop richt zic h op instroom, doorstroom en uitstroom van de gedetineerde burger. Detentie als onderdeel van een levensloop, een tijdelijke onderbreking waarbij een goede terugkeer in de maatschappij

Nadere informatie

Van mobiliteit naar duurzame aantrekkelijkheid met loopbaanbureau Matchcare

Van mobiliteit naar duurzame aantrekkelijkheid met loopbaanbureau Matchcare Van mobiliteit naar duurzame aantrekkelijkheid met loopbaanbureau Matchcare Mobiliteitstrajecten Bezoekadres: Matchcare HRS Edisonbaan 14E 3439 MN Nieuwegein Postadres: Postbus 732 3430 AS Nieuwegein Telefoon:

Nadere informatie

Samen Sterk naar Werk

Samen Sterk naar Werk Meedoen in de maatschappij is voor iedereen belangrijk. Zeker ook voor mensen met een beperking. Door (weer) actief mee te doen, wordt de stap naar betaald werk kleiner. Mensen voelen zich gezonder. Daardoor

Nadere informatie

Evaluatie Pilot Sprintbemiddeling Gemeente Houten Alexander Calder UW Reïntegratie

Evaluatie Pilot Sprintbemiddeling Gemeente Houten Alexander Calder UW Reïntegratie Evaluatie Pilot Sprintbemiddeling Gemeente Houten Alexander Calder UW Reïntegratie Looptijd van het contract: 19 april 2004-31 december 2005. Inleiding In dit evaluatierapport beschrijven wij de wijze

Nadere informatie

Social Impact Bonds. Een partnership voor maatschappelijk rendement

Social Impact Bonds. Een partnership voor maatschappelijk rendement Social Impact Bonds Een partnership voor maatschappelijk rendement Social Impact Bonds Introductie Gemeenten staan voor steeds grotere uitdagingen. Door samen te werken met sociale ondernemers en in ves

Nadere informatie

LCR- congres 2013 Samenhang en Samenspel

LCR- congres 2013 Samenhang en Samenspel LCR- congres 2013 Samenhang en Samenspel Lokaal en regionaal arbeidsmarktbeleid van gemeenten vanuit cliëntenoptiek Rob de Krieger Cliëntenraden meer betrokken bij beoordeling lokaal en regionaal arbeidsmarktbeleid

Nadere informatie

VERKLARENDE BROCHURE

VERKLARENDE BROCHURE VERKLARENDE BROCHURE VOOR DE OUTPLACEMENT KANDIDAAT Geachte, U leert ons kennen op een belangrijk keerpunt in uw loopbaan. Het wordt een intense periode met veel emoties, ontgoocheling, opluchting, verwarring,

Nadere informatie

Percuris Re-integratie & Jobcoaching. Gewoon doen werkt!

Percuris Re-integratie & Jobcoaching. Gewoon doen werkt! Percuris Re-integratie & Jobcoaching Gewoon doen werkt! Wij handelen daadkrachtig en resultaatgericht Percuris is een deskundige partner voor re-integratie, jobcoaching en outplacement. Organisaties, bedrijven

Nadere informatie

Samenwerking tussen PI en gemeente bij de reïntegratie van de gedetineerde burger. Workshop oktober 2010

Samenwerking tussen PI en gemeente bij de reïntegratie van de gedetineerde burger. Workshop oktober 2010 Samenwerking tussen PI en gemeente bij de reïntegratie van de gedetineerde burger Workshop oktober 2010 2 Hoger doel Wij staan voor een veilige en menswaardige detentie en werken, samen met onze partners

Nadere informatie

Stappenplan duurzame plaatsing

Stappenplan duurzame plaatsing Stappenplan duurzame plaatsing 1. Inventarisatie van mogelijkheden en werkplekken 2. Werving 3. Selectie 4. Contractering 5. Werkplekaanpassing 6. Begeleiding 7. Beoordeling, ontwikkeling, doorstroom 25

Nadere informatie

Wat als uw werknemer problematische schulden heeft? Dan heeft dit direct zijn weerslag op: 2: de personeelsadministratie (denk aan loonbeslag)

Wat als uw werknemer problematische schulden heeft? Dan heeft dit direct zijn weerslag op: 2: de personeelsadministratie (denk aan loonbeslag) Wat als uw werknemer problematische schulden heeft? Dan heeft dit direct zijn weerslag op: 1: de prestaties op de werkvloer 2: de personeelsadministratie (denk aan loonbeslag) 3: het ziekteverzuim 4: uw

Nadere informatie

INTRODUCTIE TOOLBOX voor GEBRUIKERS. duurzame plaatsing van werknemers met autisme

INTRODUCTIE TOOLBOX voor GEBRUIKERS. duurzame plaatsing van werknemers met autisme INTRODUCTIE TOOLBOX voor GEBRUIKERS duurzame plaatsing van werknemers met autisme 1 Welkom bij toolbox AUTIPROOF WERKT Autiproof Werkt is een gereedschapskist met instrumenten die gebruikt kan worden bij

Nadere informatie

Expertisecentrum Plato. van werk-naar-werk en loopbaancoaching. Voor medewerkers

Expertisecentrum Plato. van werk-naar-werk en loopbaancoaching. Voor medewerkers Expertisecentrum Plato van werk-naar-werk en loopbaancoaching Voor medewerkers inhoud wij maken er werk van! 04 Onze dienstverlening voor jou 09 Loopbaanoriëntatie en Loopbaancoaching 05 over expertisecentrum

Nadere informatie

Interventies Houdings- en Bewegingsapparaat

Interventies Houdings- en Bewegingsapparaat Interventies Houdings- en Bewegingsapparaat 2013 Re. Entry is samenwerkingspartner binnen FIT Return (zie www.fit-return.nl) 1 Arbeid en Belastbaarheid Intake Fysiek (Arbeids- Bedrijfsfysiotherapeut) De

Nadere informatie

Onderwerpen. Kennismaken met verschillende manieren van solliciteren. Zich voorbereiden op een sollicitatie. Wat kun je meenemen?

Onderwerpen. Kennismaken met verschillende manieren van solliciteren. Zich voorbereiden op een sollicitatie. Wat kun je meenemen? Solliciteren Dit thema gaat over solliciteren: hoe doe je dat? Onderwerpen Kennismaken met verschillende manieren van solliciteren. Zich voorbereiden op een sollicitatie Stap 1 Introductie Wat kun je meenemen?

Nadere informatie

Al uw HR-oplossingen onder één paraplu

Al uw HR-oplossingen onder één paraplu Al uw HR-oplossingen onder één paraplu Kennismaken met P-services HR group Kennis van uw branche Altijd op de hoogte van de meest actuele ontwikkelingen qua arbeidsweten regelgeving en uw cao. Als landelijke

Nadere informatie

De Leemwinning. toelichting. Info-avond oktober 2015. Jeugdzorg Emmaüs 1

De Leemwinning. toelichting. Info-avond oktober 2015. Jeugdzorg Emmaüs 1 De Leemwinning toelichting Info-avond oktober 2015 Jeugdzorg Emmaüs 1 Inhoud - Doelgroep - Accenten in de werking - Begeleidingsfasen - Personeel - overzicht - functieomschrijvingen - praktische info -

Nadere informatie

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Hoe presenteer ik mijzelf? Wat wil ik? Zorg voor je carrière Door het dagelijkse contact met mijn coach

Nadere informatie

Nieuwe kans op extra instroom

Nieuwe kans op extra instroom Nieuwe kans op extra instroom Focus op de arbeidsmarkt Naast het erkennen van leerbedrijven is Calibris verantwoordelijk voor ontwikkeling en onderhoud van kwalificaties in de sectoren zorg, welzijn en

Nadere informatie

Wat is een plusvoorziening? Wat is de plusvoorziening in RMC-regio 36b?

Wat is een plusvoorziening? Wat is de plusvoorziening in RMC-regio 36b? Wat is een plusvoorziening? Een plusvoorziening is een combinatieprogramma van zorg en hulpverlening, onderwijs en (indien nodig) arbeidstoeleiding, waarbij een duidelijke structuur voor en verbondenheid

Nadere informatie

kerncijfers Productiehuis raadsinformatiebrief inzake Cijfers Productiehuis

kerncijfers Productiehuis raadsinformatiebrief inzake Cijfers Productiehuis uw nummer uw datum ons nummer BS/UIT/2008/722 onze datum 10 april 2008 Verzonden inlichtingen bij sector/afdeling A. van der Loo BS / Zorg en Activering doorkiesnr. 0475-388361 AAN de voorzitter van de

Nadere informatie

THE BIG C.HALLENGE BEVINDINGEN & AANBEVELINGEN UIT ONS PILOTPROJECT

THE BIG C.HALLENGE BEVINDINGEN & AANBEVELINGEN UIT ONS PILOTPROJECT THE BIG C.HALLENGE BEVINDINGEN & AANBEVELINGEN UIT ONS PILOTPROJECT WOW WOW NOOIT GEDACHT ZEG?? DE TOTSTANDKOMING VAN THE BIG C.HALLENGE DOELSTELLING Jongvolwassenen (18-35 jr.) die kanker hebben (gehad)

Nadere informatie

Artikel 9 Herplaatsing

Artikel 9 Herplaatsing Artikel 9 Herplaatsing 1. Bij de beoordeling of binnen de onderneming van de werkgever een passende functie beschikbaar is voor een werknemer die voor ontslag in aanmerking komt, worden arbeidsplaatsen

Nadere informatie

MF Select Arbeidsbemiddeling HBO- en WO professionals in Noord-Nederland

MF Select Arbeidsbemiddeling HBO- en WO professionals in Noord-Nederland MF SELECT MF Select Arbeidsbemiddeling HBO- en WO professionals in Noord-Nederland Wie is MF Select MF Select is onderdeel van de MF Groep en heeft al ruim 20 jaar ervaring op de arbeidsmarkt in Noord-Nederland.

Nadere informatie

Regeling werving en selectie 2017

Regeling werving en selectie 2017 Regeling werving en selectie 2017 22 mei 2017 BIVO/2017/30295 *Z025D521840* Inhoudsopgave 1 Algemene bepalingen 5 Artikel 1 Begripsomschrijving 5 Artikel 2 Doelstelling 5 2 Werving en selectie 5 Artikel

Nadere informatie

Arrangementen in HR dienstverlening 2017

Arrangementen in HR dienstverlening 2017 Arrangementen in dienstverlening 2017 Basispakket: al vanaf 150,- ex BTW per maand* We zorgen dat u onbezorgd kunt ondernemen. Basiszaken als verzuimbegeleiding volgens de wet poortwachter in de eerste

Nadere informatie

Voorbeeld-reïntegratieprotocol

Voorbeeld-reïntegratieprotocol Dit TNO rapport is gemaakt in opdracht van Sectorfondsen Zorg en Welzijn 1 Voorbeeld-reïntegratieprotocol Beknopte reïntegratieprotocol (m.n. voor kleinere instellingen) TNO rapport 17944/35419.bru/wyn

Nadere informatie

INTEGRAAL LOOPBAAN BEGELEIDINGSPLAN

INTEGRAAL LOOPBAAN BEGELEIDINGSPLAN INTEGRAAL LOOPBAAN BEGELEIDINGSPLAN Personalia kandidaat Naam Voorletters Roepnaam Adres Postcode en woonplaats Telefoon E-mail Geslacht Geboorteplaats Burgerlijke staat Rijbewijs Vervoer BSN Identiteitsbewijs

Nadere informatie

TRAJECT: AAN HET WERK!? Module Arbeidstoeleiding. Joan Verhoef Monique Floothuis Natascha van Schaardenburgh Leonard de Vos

TRAJECT: AAN HET WERK!? Module Arbeidstoeleiding. Joan Verhoef Monique Floothuis Natascha van Schaardenburgh Leonard de Vos TRAJECT: AAN HET WERK!? Module Arbeidstoeleiding Joan Verhoef Monique Floothuis Natascha van Schaardenburgh Leonard de Vos TRAJECT: TRansitie naar Arbeidsparticipatie van Jongeren met Een Chronische ziekte

Nadere informatie

GEZOND WERKEN INDIGO BRABANT. Training en ondersteuning in mentaal fit werken

GEZOND WERKEN INDIGO BRABANT. Training en ondersteuning in mentaal fit werken GEZOND WERKEN INDIGO BRABANT Training en ondersteuning in mentaal fit werken 2 Gezond Werken Gezonde werknemers gaan met plezier naar het werk. Ze zijn geestelijk fit en blijven fit. Gezonde werkdruk biedt

Nadere informatie

Voorbeeld van een Uitvoeringsplan Schakelpunt Landelijke Werkgevers Werving en Plaatsing [functie] tussen Werkgever Y en arbeidsmarktregio X

Voorbeeld van een Uitvoeringsplan Schakelpunt Landelijke Werkgevers Werving en Plaatsing [functie] tussen Werkgever Y en arbeidsmarktregio X Voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het Schakelpunt Landelijke Werkgevers: https://www.samenvoordeklant.nl/schakelpunt-landelijke-werkgevers LOGO S Voorbeeld van een Uitvoeringsplan Schakelpunt

Nadere informatie

De aanpak van Inclusief Groep werkt! Werken leer je door te werken. We brengen mensen in bedrijf

De aanpak van Inclusief Groep werkt! Werken leer je door te werken. We brengen mensen in bedrijf Werken leer je door te werken De aanpak van Inclusief Groep werkt! Als toeleider van de arbeidsmarkt hebben we veel aandacht voor onze kandidaten. Door af te stemmen met werkgevers verlagen we drempels

Nadere informatie

Wet stimulering arbeidsparticipatie

Wet stimulering arbeidsparticipatie Wet stimulering arbeidsparticipatie Op 1 januari 2009 is de Wet stimulering arbeidsparticipatie (STAP) in werking getreden (Stb. 2008, 590 en 591). In deze wet wordt een aantal wijzigingen met betrekking

Nadere informatie

Ziek, verzuim, reïntegratie

Ziek, verzuim, reïntegratie Ziek, verzuim, reïntegratie Stappenplan voor de zieke medewerker, de leidinggevende, HR en de bedrijfsarts Tijdsverloop in ZIEKMELDING 1 e kalenderdag meldt zich voor 10.00 uur telefonisch of per e-mail

Nadere informatie

Maatschappelijk betrokken ondernemen

Maatschappelijk betrokken ondernemen Maatschappelijk betrokken ondernemen Wanneer u een eigen bedrijf heeft, is het steeds een uitdaging om te zorgen dat u competente medewerk(st)ers in dienst neemt. Ook het financiële plaatje is daarbij

Nadere informatie

Notitie voor leerkrachten

Notitie voor leerkrachten Notitie voor leerkrachten 1 De ondersteuningsniveaus van Basisschool Dierdonk September 2016 Managementteam d.d. 26-09-2016 Teamvergadering d.d. 05-10-2016 Medezeggenschapsraad d.d. 13-03-2017 Voorwoord

Nadere informatie

Beleidsregels Re-integratievoorzieningen en eigen bijdrage voorzieningen 2015. Gemeente Wijdemeren. College van burgemeester en wethouders

Beleidsregels Re-integratievoorzieningen en eigen bijdrage voorzieningen 2015. Gemeente Wijdemeren. College van burgemeester en wethouders Beleidsregels Re-integratievoorzieningen en eigen bijdrage voorzieningen 2015 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Vastgesteld door

Nadere informatie

CarrièreBoost. Jezelf succesvol presenteren op de arbeidsmarkt anno nu

CarrièreBoost. Jezelf succesvol presenteren op de arbeidsmarkt anno nu CarrièreBoost Jezelf succesvol presenteren op de arbeidsmarkt anno nu Op zoek naar een nieuwe baan waar begin ik?! Reorganisatie, inkrimping, u bent ontslagen! Veranderingen, verschuivingen u wordt herplaatst!

Nadere informatie

Werk Eerst leidt mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt toe naar betaalde arbeid met duurzaam perspectief.

Werk Eerst leidt mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt toe naar betaalde arbeid met duurzaam perspectief. Werk Eerst leidt mensen met een grote afstand tot de arbeidsmarkt toe naar betaalde arbeid met duurzaam perspectief. Dit kunnen mensen met een uitkering zijn, maar ook mensen met een beperking (fysiek

Nadere informatie

CarrièreBoost. Praktische begeleiding voor werknemers die zich succesvol willen presenteren op de arbeidsmarkt anno nu

CarrièreBoost. Praktische begeleiding voor werknemers die zich succesvol willen presenteren op de arbeidsmarkt anno nu CarrièreBoost Praktische begeleiding voor werknemers die zich succesvol willen presenteren op de arbeidsmarkt anno nu Op zoek naar een nieuwe baan waar begin ik?! Reorganisatie, inkrimping, u bent ontslagen!

Nadere informatie

Bijlage behorende bij het Sociaal Statuut Noordoostpolder 2015, aldus vastgesteld in de vergadering van het college van 24 februari 2015.

Bijlage behorende bij het Sociaal Statuut Noordoostpolder 2015, aldus vastgesteld in de vergadering van het college van 24 februari 2015. Bijlage behorende bij het Sociaal Statuut Noordoostpolder 2015, aldus vastgesteld in de vergadering van het college van 24 februari 2015. VWNW- dossier Als de medewerker boventallig wordt wegens een reorganisatie,

Nadere informatie

Arbeidstoeleiding WLZ, WMO en Participatiewet

Arbeidstoeleiding WLZ, WMO en Participatiewet Arbeidstoeleiding WLZ, WMO en Participatiewet Een beknopte samenvatting Ruurd Eisenga Maart 2018 Korte introductie Arbeidstoeleiding Huidige stage-opbouw in leerjaren VSO Assessment Leerroutes Stage /

Nadere informatie

W: www.onlinemarketingvacatures.com T: 050-3050 215. E: info@onlinemarketingvacatures.com

W: www.onlinemarketingvacatures.com T: 050-3050 215. E: info@onlinemarketingvacatures.com W: www.onlinemarketingvacatures.com T: 050-3050 215 E: info@onlinemarketingvacatures.com De online marketing gespecialiseerde vacaturesite mét resultaat Wilt u in contact komen met online marketing specialisten?

Nadere informatie

Datum 2 maart 2010 Onderwerp Kamervragen van het lid Van Velzen (SP) over de uitvoering van penitentiaire programma's

Datum 2 maart 2010 Onderwerp Kamervragen van het lid Van Velzen (SP) over de uitvoering van penitentiaire programma's > Retouradres Postbus 20301 2500 EH Den Haag Aan de Voorzitter van de Tweede Kamer der Staten-Generaal Postbus 20018 2500 EA DEN HAAG Directoraat-Generaal Preventie, Jeugd en Sancties Directie Sanctie-

Nadere informatie

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Officiële uitgave van de gemeenschappelijke regeling WerkSaam Westfriesland Nr. 531 11 september 2017 Regeling Voorkomen verdringing WerkSaam Westfriesland Het dagelijks

Nadere informatie

Een personeelsadvertentie is een instrument dat gebruikt wordt om sollicitanten te werven. PdL kan voor u deze werkzaamheden uit handen nemen.

Een personeelsadvertentie is een instrument dat gebruikt wordt om sollicitanten te werven. PdL kan voor u deze werkzaamheden uit handen nemen. HRM ondersteuning Werving en selectie U heeft vaak geen tijd om nieuw personeel te werven. Door de kennis en ervaring in de logistiek kunnen wij de vacatures goed invullen (de juiste man/vrouw op de juiste

Nadere informatie

DE WERVING- EN SELECTIE PROCEDURES VAN DE SDSP

DE WERVING- EN SELECTIE PROCEDURES VAN DE SDSP DE WERVING- EN SELECTIE PROCEDURES VAN DE SDSP DE WERVING- EN SELECTIE PROCEDURES VAN DE SDSP... 1 DE WERVING- EN SELECTIE PROCEDURES VAN BESTUURSLEDEN EN VRIJWILLIGERS... 2 FASEN EN ACTIVITEITEN VAN HET

Nadere informatie

Afdeling: Beleid Maatschappij Leiderdorp, 30 oktober 2014 Onderwerp: Re-integratieverordening. Aan de raad. Participatiewet

Afdeling: Beleid Maatschappij Leiderdorp, 30 oktober 2014 Onderwerp: Re-integratieverordening. Aan de raad. Participatiewet Pagina 1 van 6 Versie Nr.1 Afdeling: Beleid Maatschappij Leiderdorp, 30 oktober 2014 Onderwerp: Re-integratieverordening Aan de raad. Participatiewet Beslispunten *Z00288A120 E* 1. Vast te stellen de Re-integratieverordening

Nadere informatie

HOME PAGINA Welkom bij Rob Keehnen Werving & Selectie

HOME PAGINA Welkom bij Rob Keehnen Werving & Selectie Als header graag mijn logo met ernaast Rob Keehnen Werving & Selectie In oranje ernaast Passie voor vast en tijdelijk personeel Aan de onderzijd(fooder) een oranje balk op elke pagina met adres. HOME PAGINA

Nadere informatie

De werving en selectie procedures van bestuursleden en vrijwilligers

De werving en selectie procedures van bestuursleden en vrijwilligers De werving en selectie procedures van bestuursleden en vrijwilligers De SDSP wil aantrekkelijk zijn voor vrijwilligers, leden, deelnemers, klanten en bezoekers. Om die kwaliteit te kunnen bieden is de

Nadere informatie

Reflect Personeelsadvies

Reflect Personeelsadvies Werving & Selectie 1 Reflect Personeelsadvies Reflect Personeelsadvies is een onafhankelijk adviesbureau dat zich sinds 1993 bezighoudt met loopbaanontwikkeling, individuele coaching en persoonlijke vaardigheidstrainingen.

Nadere informatie

NOTA WERVING EN SELECTIE

NOTA WERVING EN SELECTIE 1 1 NOTA WERVING EN SELECTIE 2 2 I N H O U D HOOFDSTUK PAGINA: H.1. Inleiding 3 H.2. Vacatures 3 H.3. Werving 3 3.1. werving van loopbaankandidaten 3 3.2. werving van trainees 4 3.3. werving intern 4 3.4

Nadere informatie

Afdeling Samenleving Richtlijn 3.2 WORK FIRST (SPORENMODEL)

Afdeling Samenleving Richtlijn 3.2 WORK FIRST (SPORENMODEL) Afdeling Samenleving Richtlijn 3.2 WORK FIRST (SPORENMODEL) Algemeen Met ingang van 1 januari 2004 is de Wet Werk en Bijstand (WWB) in werking getreden. In de WWB staat de eigen verantwoordelijkheid van

Nadere informatie

PRIVACY REGLEMENT - 2015

PRIVACY REGLEMENT - 2015 PRIVACY REGLEMENT - 2015 Jasnante re-integratie onderdeel van Jasnante Holding B.V. (kvk nr. 52123669 ) gevestigd aan de Jacob van Lennepkade 32-s, 1053 MK te Amsterdam draagt zorg voor de geheimhoudingsverplichting

Nadere informatie

ZW ARBO dienstverlening voor het UWV

ZW ARBO dienstverlening voor het UWV ZW ARBO dienstverlening voor het UWV Even voorstellen DHC Wij zijn een expertise bedrijf gericht op het thema duurzame inzetbaarheid en vitaliteit. Goed en gemotiveerd je werk kunnen doen, nu en in de

Nadere informatie

Voorbeeld resultaatafspraken

Voorbeeld resultaatafspraken Voorbeeld resultaatafspraken Om een idee te geven van hoe een goed evalueerbare resultaatafspraak er uitziet zijn een aantal voorbeelden opgesteld. Een voorbeeld zegt immers vaak meer dan we in 1000 woorden

Nadere informatie

Special Lonen Loonkostenvoordelen vanaf 2017: laat geen geld liggen

Special Lonen Loonkostenvoordelen vanaf 2017: laat geen geld liggen Loonkostenvoordelen vanaf 2017: laat geen geld liggen 1. Lage-inkomensvoordeel (LIV) Vanaf 2017 krijgen werkgevers die werknemers in dienst hebben met een loon tussen 100% en 125% van het wettelijke minimumloon

Nadere informatie

Dienstverlening en tarieven 2009-2014 AUTENTIEK. Oudeveen 63 3905WD Veenendaal 0318-522629 / 06-44028983 contact@autentiek.nl www.autentiek.

Dienstverlening en tarieven 2009-2014 AUTENTIEK. Oudeveen 63 3905WD Veenendaal 0318-522629 / 06-44028983 contact@autentiek.nl www.autentiek. 2009-2014 Oudeveen 63 3905WD Veenendaal 0318-522629 / 06-44028983 contact@autentiek.nl www.autentiek.nl INHOUDSOPGAVE Inhoudsopgave INHOUDSOPGAVE... 2 DEFINITIES... 3 DIENSTVERLENING... 3 Soorten overeenkomsten...

Nadere informatie

MF Groep. HR-diensten

MF Groep. HR-diensten MF MF Groep HR-diensten Over MF Groep MF Groep ondersteunt bedrijven in Noord-Nederland met een brede personele dienstverlening, gericht op uitzenden, payroll, detacheren, werving & selectie, poolmanagement,

Nadere informatie

Eerste ervaringen in West-Vlaanderen Workshop POM 10 december 2013

Eerste ervaringen in West-Vlaanderen Workshop POM 10 december 2013 Eerste ervaringen in West-Vlaanderen Workshop POM 10 december 2013 Workshop Doel? Eerste ervaringen WVL delen + aanpak 3 ESF-projecten ikv Uitstroom Sociale Economie Looptijd: 2 jaar Ontwikkelen en uittesten

Nadere informatie

Ik wil een baan! Solliciteren kunt u leren Sollicitatietips voor als u een WW-uitkering heeft VOOR RE-INTEGRATIE EN TIJDELIJK INKOMEN

Ik wil een baan! Solliciteren kunt u leren Sollicitatietips voor als u een WW-uitkering heeft VOOR RE-INTEGRATIE EN TIJDELIJK INKOMEN Ik wil een baan! Solliciteren kunt u leren Sollicitatietips voor als u een WW-uitkering heeft VOOR RE-INTEGRATIE EN TIJDELIJK INKOMEN Waarom deze brochure? Een baan vinden: dat is niet altijd even makkelijk.

Nadere informatie

Expertisecentrum Plato VAN WERK-NAAR-WERK EN LOOPBAANCOACHING

Expertisecentrum Plato VAN WERK-NAAR-WERK EN LOOPBAANCOACHING Expertisecentrum Plato VAN WERK-NAAR-WERK EN LOOPBAANCOACHING INHOUD WIJ MAKEN ER WERK VAN! 04 PROCEDURE VAN EEN VAN WERK- NAAR-WERKTRAJECT 09 LOOPBAANORIËNTATIE EN LOOPBAANCOACHING 05 OVER EXPERTISECENTRUM

Nadere informatie

Werken met een beperking

Werken met een beperking Uw organisatie wil succesvol zijn. Ook op maatschappelijk vlak. Als u mensen met een beperking, succesvol, in dienst heeft dan maakt u het verschil. Voor mensen met een beperking, omdat ze (weer) mee kunnen

Nadere informatie

Een loonkostensubsidie kan worden ingezet ten behoeve van de re-integratie van:

Een loonkostensubsidie kan worden ingezet ten behoeve van de re-integratie van: Richtlijn Loonkostensubsidie Gemeente Doetinchem Inleiding Het bieden van ondersteuning bij arbeidsinschakeling is voor bepaalde doelgroepen als taak voor het college vastgelegd in de Wet Werk en Bijstand.

Nadere informatie

persoonlijk professioneel prettig

persoonlijk professioneel prettig persoonlijk professioneel prettig Over Willem Personeel Met Willem Personeel willen we telkens weer verwachtingen waarmaken en liefst overtreffen. Vanuit pure interesse leggen we contacten. Luisteren en

Nadere informatie

Uitdagingen ICT markt

Uitdagingen ICT markt Uitdagingen ICT markt Kwalitatieve verstoring arbeidsmarkt Kwantitatieve verstoring arbeidsmarkt Sociaal-Maatschappelijke frictie door veranderende perceptie van arbeid Traditionele organisatie modellen

Nadere informatie

Privacyreglement Picos B.V.

Privacyreglement Picos B.V. Privacyreglement Picos B.V. Picos Rietveldenweg 14 5222 AR s-hertogenbosch Internet: www.picosbv.nl Privacyreglement Picos: versie december 2016 Pagina 1 van 5 Privacyreglement Picos B.V. Inleiding Picos

Nadere informatie

De plannen zijn gericht op werving, begeleiding en uitstroom. (nieuw personeel, behouden personeel en afvloeiing personeel.)

De plannen zijn gericht op werving, begeleiding en uitstroom. (nieuw personeel, behouden personeel en afvloeiing personeel.) Samenvatting door K11 1101 woorden 29 oktober 2016 1 1 keer beoordeeld Vak Methode M&O In balans H8; Personeelsbeleid 8.1 Sociaal beleid In een organisatie treffen we verschillende soorten beleid aan.

Nadere informatie

VOOR WIE IS DIT GESCHIKT?

VOOR WIE IS DIT GESCHIKT? BROCHURE OUTP LACEMENT Loopbaan Als je te maken krijgt met outplacement dan wil je op een goede en professionele manier begeleid worden. Bij IK overtref me kies je voor een individuele en persoonlijke

Nadere informatie

Privacyreglement Bureau Streefkerk B.V.

Privacyreglement Bureau Streefkerk B.V. Privacyreglement Bureau Streefkerk B.V. Inleiding Van alle personen die door Bureau Streefkerk worden begeleid, dat wil zeggen geadviseerd en ondersteund bij het zoeken, verkrijgen en behouden van een

Nadere informatie

MF Select Arbeidsbemiddeling HBO- en WO professionals in Noord-Nederland

MF Select Arbeidsbemiddeling HBO- en WO professionals in Noord-Nederland MF SELECT MF Select Arbeidsbemiddeling HBO- en WO professionals in Noord-Nederland Wie is MF Select MF Select is onderdeel van de MF Groep en heeft al ruim 20 jaar ervaring op de arbeidsmarkt in Noord-Nederland.

Nadere informatie

Veelomvattend vraagstuk

Veelomvattend vraagstuk Bezint eer gij Veelomvattend vraagstuk Kaderstellen controle Informatisering Politiekbestuurlijk Omgevingsvisie Organisatorisch Juridisch Samenwerking Participatie Dienstverlening Procesmatig Kortom: Andere

Nadere informatie

Richtlijnen aanpak verzuim om psychische redenen

Richtlijnen aanpak verzuim om psychische redenen Richtlijnen aanpak verzuim om psychische redenen HR&O november 2014 Opgesteld door: Asja Gruijters, adviseur HR&O 1 1. Inleiding Om te komen tot een integraal PSA-beleid is het belangrijk richtlijnen op

Nadere informatie

Tarievenbrochure Garant Basis

Tarievenbrochure Garant Basis Volledig eigen regie Vanaf 1,40 p.m.p.m Tarievenbrochure Garant Basis BASISCONTRACT ARBODIENSTVERLENING BrinQer Intergaal Garant gezondheidsmanagement Basis Naadloos aansluitend op kennis en ervaring bij

Nadere informatie

Evaluatierapport Groenproject gemeente Boxmeer

Evaluatierapport Groenproject gemeente Boxmeer Evaluatierapport Groenproject gemeente Boxmeer Inleiding Op 1 februari 2007 is de gemeente Boxmeer, in samenwerking met IBN Arbeidsintegratie gestart met het zogenaamde Groenproject. Dit project, waarbij

Nadere informatie

Plan van Aanpak. Project : Toeleiding naar scholing en werk van jongeren met een Roma achtergrond in Lelystad. Aanleiding

Plan van Aanpak. Project : Toeleiding naar scholing en werk van jongeren met een Roma achtergrond in Lelystad. Aanleiding Plan van Aanpak Project : Toeleiding naar scholing en werk van jongeren met een Roma achtergrond in Lelystad. Aanleiding De gemeente Lelystad heeft in juni 2013 een plan gemaakt inzake de aanpak van multiproblematiek

Nadere informatie

Het antwoord op uw personele vraagstuk

Het antwoord op uw personele vraagstuk BD Recruitment BV Het antwoord op uw personele vraagstuk Wie bepaalt bij welk re-integratiebedrijf ik terecht kan? De gemeente of UWV WERKbedrijf maakt bij uw re-integratietraject vaak gebruik van een

Nadere informatie

LOOPBAANADVIES WERKEN NAAR VERMOGEN voor jongeren met een beperking

LOOPBAANADVIES WERKEN NAAR VERMOGEN voor jongeren met een beperking LOOPBAANADVIES WERKEN NAAR VERMOGEN voor jongeren met een beperking samen presteren op individueel niveau bij onderzoek en advies Project : Experimentenregeling UWV Datum : 19-02-2009 Inleiding In de visie

Nadere informatie

De werkschijf van 5. Hoe werkt IBN? 190 mm. 240 mm. IBN Postbus 660 5400 AR Uden T 0413 33 44 55 F 0413 33 44 50. E info@ibn.nl I www.ibn.

De werkschijf van 5. Hoe werkt IBN? 190 mm. 240 mm. IBN Postbus 660 5400 AR Uden T 0413 33 44 55 F 0413 33 44 50. E info@ibn.nl I www.ibn. 240 mm 190 mm De werkschijf van 5 IBN Postbus 660 5400 AR Uden T 0413 33 44 55 F 0413 33 44 50 Hoe werkt IBN? E info@ibn.nl I www.ibn.nl oktober 2012 190 mm 200 mm Hoe werkt IBN? De werkschijf van 5: De

Nadere informatie