AMC leidraad: wat te doen bij ziekte. Uitgangspunten

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "AMC leidraad: wat te doen bij ziekte. Uitgangspunten"

Transcriptie

1 AMC leidraad: wat te doen bij ziekte Wanneer u door ziekte niet kunt werken dan krijgt u te maken met het verzuimbeleid van het AMC. In de meeste gevallen kunt u prima afspraken maken met uw leidinggevende over wanneer u weer aan de slag gaat, bijvoorbeeld bij kortdurend verzuim door griep. Soms ligt het ingewikkelder, als uw verzuim wat langer duurt (denk aan herstel na een operatie) of als niet direct duidelijk is wat u nog kunt (als er bij u bijvoorbeeld een chronische aandoening wordt vastgesteld). Vooral bij mogelijk langdurig verzuim is het belangrijk voor u en het AMC om te weten wat het AMC van u en uw leidinggevende verwacht. Uitgangspunten Heldere communicatie tussen werkgever en werknemer Het AMC wil een goede werkgever zijn en uitval uit het arbeidsproces zoveel mogelijk voorkomen. Uw leidinggevende zet zich in voor goede en veilige werkomstandigheden. Hij probeert (beroeps)ziektes te voorkomen, hij maakt het mogelijk regelmatig verlof op te nemen, hij bevordert een plezierig en collegiaal werkklimaat en communiceert open en duidelijk. Bij ziekte en arbeidsongeschiktheid ligt de nadruk op open communicatie en op een verantwoorde terugkeer naar het werk. Van belang zijn zorg voor elkaar en het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Ziekteverlof aanvragen U bent misschien vertrouwd met de term ziekmelden. Het AMC spreekt van ziekteverlof aanvragen, om te benadrukken dat u bij ziekte in gesprek gaat en blijft met uw leidinggevende om te kijken wat er mogelijk is. Ziekteverlof aanvragen houdt niet op bij het melden van de ziekte, het is veel meer. Als u door ziekte niet in staat bent te komen werken, dan meldt u dit bij uw leidinggevende. U bent daarbij niet verplicht medische informatie over uw ziekte te verstrekken aan uw leidinggevende. Wel bespreekt hij/zij zo snel mogelijk met u, eventueel ondersteund door een medisch advies van de bedrijfsarts, of u aangepast eigen of ander werk, passend bij uw mogelijkheden, kunt verrichten. Uw leidinggevende verleent u vervolgens (eventueel gedeeltelijk) ziekteverlof, en schakelt zo nodig andere deskundigen in. Regie bij leidinggevende De leidinggevende heeft de regie over alle stappen die doorlopen worden als zijn medewerker een beroep doet op ziekteverlof. Hij/zij zal zich in de regel, afhankelijk van uw persoonlijke situatie, laten bijstaan door de bedrijfsarts, de bedrijfsmaatschappelijk werker, de arbeidsdeskundige, de HR-adviseur, de reintegratiemanager en de loopbaanadviseur.

2 Actief kijken naar mogelijkheden Als u ziekteverlof aanvraagt, dan is het van belang dat u zelf ook al van te voren nadenkt hoe uw herstel bevorderd kan worden en welke taken of werkzaamheden u nog wel kunt doen. Uw leidinggevende zal hier samen met u naar kijken. Net zoals bij onze patiënten, vindt het AMC dat het ook bij medewerkers beter is te kijken naar mogelijkheden dan naar beperkingen. Mogelijk kunt u door tijdelijke aanpassingen uw eigen of ander werk verrichten. De tijdelijke aanpassingen kunnen betrekking hebben op de werktijden, het werk zelf, of de werkplek. Als er bij langdurig ziekteverlof binnen het AMC geen geschikte mogelijkheden zijn kan er ook buiten het AMC bij een andere werkgever naar mogelijkheden gekeken worden. Zo nodig wordt u daarbij ook in de gelegenheid gesteld u (bij) te scholen. De regels U vraagt ziekteverlof aan 1. Geef zo snel mogelijk op uw werkplek door dat u vooralsnog niet komt werken en dat u in overleg gaat met uw leidinggevende. 2. Neem zo spoedig mogelijk zelf telefonisch contact op met uw leidinggevende (bij aanvang van zijn/haar werkdag) als u door ziekte niet kunt werken. Als u bij een eerste poging uw leidinggevende niet aan de lijn krijgt, dan blijft u dat proberen tot het gelukt is. Werkt u op basis van een oproep- of flexpool-overeenkomst en u kunt door ziekte niet werken, dan neemt u contact op met het Flexbureau en met uw werkplek. Uw leidinggevende gaat met u in gesprek over uw ziekteverlofaanvraag Om een eerste inschatting te kunnen maken, moet uw leidinggevende zich een oordeel kunnen vormen over uw beperkingen en mogelijkheden voor werk. Daarvoor heeft hij/zij informatie van u nodig over uw beperkingen en mogelijkheden voor aangepast eigen of passend ander werk. U bent verplicht hem alle relevante informatie hierover te verstrekken, maar u hoeft niet te vertellen wat uw ziekte is en welke klachten er zijn. Daarom stelt hij u in het eerste (telefonische) gesprek en gedurende uw ziekteverlof vragen zoals: Wat zijn uw beperkingen en wat maakt dat u niet kunt werken? Hoe lang denkt u last te ondervinden van deze beperkingen? Welke mogelijkheden hebt u, welke werkzaamheden kunt u wel verrichten? Voor hoeveel uren? Welke aanpassingen in het werk hebt u nodig om deze werkzaamheden te verrichten? Kunt u op de gebruikelijke manier van huis naar werk reizen? Wanneer neemt u opnieuw contact op? Is een afspraak bij de bedrijfsarts wenselijk? Welke werkzaamheden moeten worden overgedragen? Op welk adres en telefoonnummer (als dit afwijkt van het gebruikelijke) bent u bereikbaar? In de meeste gevallen zal uw leidinggevende u (eventueel gedeeltelijk) ziekteverlof verlenen en afspraken maken over werkhervatting. Vanzelfsprekend kunnen u en uw leidinggevende zich hierbij laten adviseren door de bedrijfsarts. U stelt, mogelijk samen met uw leidinggevende, gerichte vragen voor de bedrijfsarts op. U mag altijd zelf ook een afspraak maken bij uw bedrijfsarts.

3 U stelt zich beschikbaar voor passend werk Indien mogelijk bekijkt u met uw leidinggevende wat u nog kunt en of u met aanpassingen uw eigen werk kunt doen. Als dat niet kan, dan zoekt u bij langduriger ziekteverlof beiden naar ander passend werk binnen het AMC. Lukt dat ook niet, dan zult u beiden gaan zoeken naar passend werk bij een andere werkgever. U spreekt ook af hoelang u dat aangepaste of passende werk gaat doen. U bent verplicht aangepast of passend werk te accepteren. Een belangrijk uitgangspunt is dat er van u een ruimere opstelling wordt verlangd naarmate u langer verzuimt. U werkt actief mee aan herstel Het AMC verwacht dat u actief meewerkt aan herstel en re-integratie. U houdt uw leidinggevende wekelijks op de hoogte van uw situatie. Als het kan dan spreekt u af op het werk. U bent bereikbaar Tijdens verzuim wegens ziekte bent u op werkdagen telefonisch bereikbaar voor uw leidinggevende. In overleg kan hiervan worden afgeweken. U maakt hierover duidelijke afspraken met uw leidinggevende. U geeft uw mogelijkheden aan Zodra u het werk gedeeltelijk of geheel kunt hervatten, dan meldt u dit aan uw leidinggevende en de afdeling. U hoeft niet te wachten op toestemming of een ander bericht van de bedrijfsarts, tenzij daarover andere afspraken zijn gemaakt. Diversen Vrije toegang tot de bedrijfsarts Arbeidsverzuim door ziekte is in eerste instantie een zaak tussen u en uw leidinggevende; u kunt daarover advies vragen aan de bedrijfsarts en hiervoor een afspraak maken. Na het gesprek brengt deze een schriftelijk advies uit. Het komt ook voor dat een leidinggevende voor u een afspraak wil maken met de bedrijfsarts. U behoort in dat geval gehoor geven aan een uitnodiging. Als u verhinderd bent, dan meldt u dit uiterlijk 24 uur van tevoren bij uw leidinggevende en de bedrijfsgeneeskundige dienst. Het is ook mogelijk dat er een gesprek voorgesteld wordt tussen u, de bedrijfsarts en uw leidinggevende; u kunt altijd een vertrouwenspersoon meenemen naar een gesprek. U kunt ook zelf een afspraak maken. Er is daarbij onderscheid tussen het arbeidsomstandighedenspreekuur (waarbij geen sprake hoeft te zijn van ziekteverlof) en het verzuimspreekuur (als er al ziekteverlof is geregistreerd). Bij beide spreekuren is de bedrijfsarts gehouden aan zijn beroepsgeheim. Na een arbeidsomstandighedenspreekuur zal de bedrijfsarts niets aan de leidinggevende terugkoppelen, tenzij u daar uitdrukkelijk om verzoekt. Na een verzuimspreekuur brengt uw bedrijfsarts aan de werkgever advies uit over de volgende zaken: De mate van arbeids(on)geschiktheid door ziekte. Uw mogelijkheden en beperkingen. De prognose voor herstel en werkhervatting. Hij brengt schriftelijk advies uit aan uw leidinggevende en uzelf. Dit advies is zwaarwegend en kan niet zomaar worden genegeerd.

4 Frequent ziekteverlof Als u regelmatig (kort) verzuimt wegens ziekte, dan maakt uw leidinggevende een afspraak met u om te kijken naar de oorzaken en mogelijke oplossingen. Ook in deze situatie kunnen zowel u als uw leidinggevende de bedrijfsarts raadplegen. Mogelijke ziekte door arbeidsconflict Als u een arbeidsconflict heeft met uw leidinggevende, waar u beiden niet uitkomt, dan verwacht het AMC dat u in gesprek blijft met uw werkgever om tot een oplossing te komen. U kunt daarvoor terecht bij uw HR-adviseur of de naast hogere leidinggevende. Het AMC streeft naar een aanpak waarbij gezondheidsklachten ten gevolge van het conflict voorkomen worden. Ervaart u (dreigende) gezondheidsklachten, dan kunt u terecht bij uw bedrijfsarts. Voor steun, advies over de aanpak en bepaalde vormen van bemiddeling kunt u ook een beroep doen op een bedrijfsmaatschappelijk werker van de arbodienst. Ziekte door toedoen van een derde Als u ziek bent geworden door mogelijk toedoen van een ander (een ongeval), dan kan het AMC er belang bij hebben om dit te weten. Een ongeval is bijvoorbeeld een door een ander veroorzaakt verkeersongeluk, maar ook andere gebeurtenissen als gevolg waarvan u uw eigen werk niet (volledig) kunt uitvoeren kunnen hieronder vallen. In een dergelijke situatie, heeft het AMC op grond van de wet mogelijk recht op vergoeding van (loon)kosten. Met het oog hierop bent u, wanneer het AMC daarom vraagt, verplicht om aan te geven of uw ziekte het gevolg is van een verkeersongeval en het AMC alle noodzakelijke informatie te verstrekken m.b.t. het verhalen van (loon)kosten. Daarnaast kunt u (ook) aan de bedrijfsarts aangeven dat u mogelijk ziek bent geworden door een ongeval. Bijvoorbeeld op het ziekte informatie formulier dat u van hem ontvangt. Hiertoe ben u overigens niet verplicht, en de bedrijfsarts zal die informatie alleen aan het AMC verstrekken indien u hiervoor toestemming heeft gegeven. Informatie over de aard van uw ziekte en klachten (medische informatie) verstrekt u altijd rechtstreeks aan de bedrijfsarts; het beroepsgeheim is hierop van toepassing. Tijdens vakantie ziek worden Als u tijdens uw vakantie ziekteverlof wilt aanvragen, dan neemt u zo snel mogelijk contact op met uw leidinggevende. Op basis van de verstrekte informatie (eventueel kan een medische verklaring aan de bedrijfsarts voorgelegd worden) kan uw leidinggevende besluiten de dagen waarop u tijdens een vastgestelde vakantie ziek bent geweest, niet te beschouwen als vakantiedagen. Vakantie aanvragen tijdens verzuim wegens ziekte Alleen uw leidinggevende kan u toestemming geven om op vakantie te gaan tijdens uw ziekte. De leidinggevende kan de bedrijfsarts consulteren met de vraag of vakantie medisch verantwoord is en uw herstel en re-integratie belemmert dan wel bevordert. De leidinggevende betrekt het advies van de bedrijfsarts in het al dan niet verlenen van zijn toestemming om op vakantie te gaan. U bouwt de hele ziekteperiode vakantie op, deze opbouw bedraagt 7,7% van de op uw aanstellingsbesluit vermelde arbeidsduur. Omdat u tijdens uw ziekte vakantie uren opbouwt neemt u tijdens uw ziekte ook vakantie op.

5 Zwanger en ziek Tijdens zwangerschap zal het AMC uw werkomstandigheden aanpassen zodat uw zwangerschap zo voorspoedig mogelijk kan verlopen. De mogelijkheden staan in de AMC folder Zwangerschap en bevalling, verkrijgbaar bij de HR-servicedesk en bij de arbodienst AMC. Heeft uw verzuim te maken met uw zwangerschap, dan bespreekt u met uw leidinggevende uw beperkingen en mogelijkheden tot werkhervatting. Het AMC meldt uw verzuim bij het UWV (uitvoeringsinstituut werknemersverzekeringen) om de loonkosten te verhalen op het UWV. Het UWV kan vervolgens contact met u opnemen. Begeleiding wordt niet door het UWV geboden; hiervoor kunt u bij uw bedrijfsarts terecht. Afwijzing ziekteverlof Uw leidinggevende zal uw ziekteverlofaanvraag afwijzen als hij, na advies van de bedrijfsarts, vindt dat één van de volgende punten op u van toepassing is: U bent op basis van uw beperkingen niet ongeschikt om uw eigen werk te doen. Ziekte is niet de oorzaak van uw beperkingen; soms hebt u dan recht op een ander soort verlof, zoals zorgverlof, calamiteitenverlof of een vrije dag. Verschil van mening en deskundigenoordeel Het kan voorkomen dat uw leidinggevende, de bedrijfsarts en u van mening verschillen over de arbeids(on)geschiktheid, elkaars re-integratie-inspanningen of over de passendheid van het aangeboden werk. Bespreek dit eerst met elkaar. Mocht dit niet tot een oplossing leiden, dan kunt u een deskundigenoordeel bij het UWV aanvragen. Dit recht heeft uw leidinggevende ook. Beide partijen kunnen het UWV verzoeken een deskundigenoordeel te geven over: De arbeids(on)geschiktheid. De re-integratie-inspanningen van beide partijen. De vraag of het aangeboden werk passend is. Overlegvormen De partijen die bij uw verzuim betrokken zijn uzelf en uw leidinggevende, eventueel aangevuld met de bedrijfsarts en de HR adviseur, zo nodig ook de bedrijfsmaatschappelijk werker, de arbeidsdeskundige en/of de reintegratiemanager, zullen in verschillende samenstellingen met elkaar overleggen. Het AMC geeft u een centrale plaats hierin, door regelmatig met u om de tafel te zitten. Uw leidinggevende heeft de mogelijkheid het sociaal medisch team te raadplegen. In dit team wordt de leidinggevende ondersteund door andere partijen. In het sociaal medisch overleg is sprake van vertrouwelijkheid. Medische informatie wordt niet uitgewisseld, tenzij u daarvoor vooraf toestemming heeft gegeven. Wettelijk kader bij langdurig verzuim Zodra het ernaar uitziet dat u door ziekte langer dan zes weken niet volledig uw eigen werk kunt doen, dan is de Wet Verbetering Poortwachter van toepassing. Deze wet stelt dat u en uw leidinggevende verantwoordelijk zijn om herstel en terugkeer naar werk te bevorderen. De bedrijfsarts, HR-adviseur en eventueel andere partijen ondersteunen u en uw leidinggevende daarbij. Meer uitleg hierover staat op de site

6 Adressen, telefoonnummers Arbodienst C0-321 Telefoon openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 8.30 tot uur. HR-servicedesk C Telefoon openingstijden: maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot uur december 2012

Verzuimverlof aanvragen

Verzuimverlof aanvragen In dit protocol staan de door [naam organisatie] verplicht gestelde voorschriften en procedures als je door ziekte arbeidsongeschikt bent en je eigen werk niet kunt doen. 1. Verzuimverlof aanvragen Verzuimverlof

Nadere informatie

1. Ziekmelding. 2. Bereikbaarheid

1. Ziekmelding. 2. Bereikbaarheid 1. Ziekmelding De eerste dag dat u ziek bent, moet u zich telefonisch ziekmelden bij uw direct leidinggevende op uw feitelijke werkplek én bij Stiptwerk. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 08.30 uur

Nadere informatie

Verzuimprotocol: ziekteverlof aanvragen

Verzuimprotocol: ziekteverlof aanvragen Bij verzuim ligt het accent op wat je nog wel kan. Ziek is ziek, maar betekent niet automatisch dat je niet kunt werken. Ziekteverzuim is minder vrijblijvend en vraagt van werkgever en medewerker meer

Nadere informatie

Verzuimprotocol Adopsa Payroll

Verzuimprotocol Adopsa Payroll Verzuimprotocol Adopsa Payroll 1. Ziekmelding De medewerker meldt zich op de eerste dag van ziekte telefonisch vóór 10.00 uur ziek bij zowel Adopsa Payroll als bij zijn opdrachtgever. Wanneer een medewerker

Nadere informatie

Verzuimprotocol Centrum Arbeid en Mobiliteit B.V.

Verzuimprotocol Centrum Arbeid en Mobiliteit B.V. Verzuimprotocol Centrum Arbeid en Mobiliteit B.V. 1. Ziekmelding De medewerker meldt zich op de eerste dag van ziekte telefonisch vóór 10.00 uur ziek bij zowel Centrum Arbeid en Mobiliteit B.V. (CAM) als

Nadere informatie

Model verzuimprotocol

Model verzuimprotocol Model verzuimprotocol 1 Toelichting op Model verzuimprotocol In een verzuimprotocol leggen werkgever en werknemer de spelregels vast die gelden voor de interactie tussen de zieke werknemer en de werkgever.

Nadere informatie

SPELREGELS BIJ VERZUIM

SPELREGELS BIJ VERZUIM SPELREGELS BIJ VERZUIM Waarom deze folder? Het is bekend dat een hoog verzuim voor de schoolorganisatie negatieve effecten geeft zoals: verstoring van de continuïteit van het onderwijs, wisselingen voor

Nadere informatie

VERZU IMPROT OCOL Ziekmeldingen Formulier Registratie ziekmeldinggesprek. Contact tijdens ziekte

VERZU IMPROT OCOL Ziekmeldingen  Formulier Registratie ziekmeldinggesprek. Contact tijdens ziekte VERZUIMPROTOCOL Ziekmeldingen De medewerker moet zich voor 9.00 uur telefonisch ziekmelden bij zijn / haar direct leidinggevende. Indien de direct leidinggevende niet aanwezig is, moet de ziekmelding doorgegeven

Nadere informatie

Model voor verzuimprotocol

Model voor verzuimprotocol Model voor verzuimprotocol Toelichting In een verzuimprotocol leggen werkgever en werknemer de spelregels vast die gelden voor de interactie tussen de zieke werknemer en de werkgever. Deze spelregels zijn

Nadere informatie

Week 1 t/m 26 100% Week 27 t/m 52 90% Week 53 t/m 78 80% Week 79 t/m 104 70%

Week 1 t/m 26 100% Week 27 t/m 52 90% Week 53 t/m 78 80% Week 79 t/m 104 70% 1. Ziekmelding De eerste dag dat u ziek bent, moet u zich telefonisch ziekmelden bij uw direct leidinggevende op uw feitelijke werkplek én bij Payned payrolling. Op werkdagen zijn wij bereikbaar van 08.30

Nadere informatie

Model verzuimprotocol

Model verzuimprotocol Model verzuimprotocol 1 Ziekmelding Bij ziekte moet de werknemer zich op de eerste ziektedag telefonisch ziekmelden bij zijn direct leidinggevende. Wordt een werknemer tijdens werktijd

Nadere informatie

Verzuim- en re-integratieprotocol AURO

Verzuim- en re-integratieprotocol AURO Verzuim- en re-integratieprotocol AURO vastgesteld 15 september 2015 1 Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Begrippenlijst 3. Rechten en plichten 4. Ik ben ziek en nu? 5. Rolverdeling 6. Procesverloop 7. Ziek

Nadere informatie

Gemeente Den Haag BSD/ RIS VERZUIMPROTOCOL GEMEENTE DEN HAAG 2016 HET COLLEGE VAN BURGMEESTER EN WETHOUDERS,

Gemeente Den Haag BSD/ RIS VERZUIMPROTOCOL GEMEENTE DEN HAAG 2016 HET COLLEGE VAN BURGMEESTER EN WETHOUDERS, Gemeente Den Haag BSD/2016.558 RIS294761 VERZUIMPROTOCOL GEMEENTE DEN HAAG 2016 HET COLLEGE VAN BURGMEESTER EN WETHOUDERS, gelet op artikel 7:9 lid 4 van de Arbeidsvoorwaardenregeling gemeente Den Haag,

Nadere informatie

Verzuimprotocol. 1. Inleiding. 2. Visie op verzuim

Verzuimprotocol. 1. Inleiding. 2. Visie op verzuim Verzuimprotocol 1. Inleiding Pieter van Foreest streeft naar een gezond personeelsbeleid, waarbij vitale medewerkers, goede werkomstandigheden, een optimale bezetting en medewerkers die met plezier werken

Nadere informatie

Verzuim & preventieprotocol

Verzuim & preventieprotocol Protocol/Proces/Procedure: Uitgiftedatum: Oktober 2018 Definitief Concept Revisienummer: Verzuim & preventieprotocol Datum vaststelling directie overleg: 27 november 2018 Evaluatiedatum: Januari 2020 Inleiding

Nadere informatie

Ziekteverzuimprotocol

Ziekteverzuimprotocol Ziekteverzuimprotocol Werknemers Stipt Payroll bv en u zijn conform de Wet Verbetering Poortwachter samen verantwoordelijk voor een zo spoedig mogelijke werkhervatting in geval van arbeidsongeschiktheid

Nadere informatie

Protocol Ziekteverzuim

Protocol Ziekteverzuim Protocol Ziekteverzuim Dit protocol beschrijft de gedragsregels die bij de Hogeschool der Kunsten Den Haag gelden ten aanzien van ziekte en arbeidsongeschiktheid. De gedragsregels zijn in overeenstemming

Nadere informatie

Richtlijnen aanpak verzuim om psychische redenen

Richtlijnen aanpak verzuim om psychische redenen Richtlijnen aanpak verzuim om psychische redenen HR&O november 2014 Opgesteld door: Asja Gruijters, adviseur HR&O 1 1. Inleiding Om te komen tot een integraal PSA-beleid is het belangrijk richtlijnen op

Nadere informatie

Ziekteverzuimprotocol

Ziekteverzuimprotocol Ziekteverzuimprotocol Melding Ziekteverzuim Bij ziekteverzuim neemt de werknemer voor aanvang van de werkzaamheden contact op met zijn leidinggevende of diens vervanger. Werknemers die in de loop van de

Nadere informatie

VERZUIMREGLEMENT (VE R S I E 2. 2 )

VERZUIMREGLEMENT (VE R S I E 2. 2 ) VERZUIMREGLEMENT (VE R S I E 2. 2 ) 1 Begripsbepalingen Medewerker: personeelslid van stichting PCPO Capelle-Krimpen Werkgever: Stichting PCPO Capelle-Krimpen Directeur: eindverantwoordelijke van de school.

Nadere informatie

Wet Verbetering poortwachter (WvP) uitgewerkt

Wet Verbetering poortwachter (WvP) uitgewerkt - ALGEMENE INFORMATIE- Wet Verbetering poortwachter (WvP) in het kort Dag 1 - verzuimmelding bij uw arbodienst» U meldt het verzuim bij uw arbodienst» Het verzuimbegeleidingsproces start Week 6 - probleemanalyse»

Nadere informatie

Verzuimprotocol Mei 2010 1

Verzuimprotocol Mei 2010 1 Verzuimprotocol Mei 2010 1 1 Ziekmelding Bij ziekte moet de medewerker zich op de eerste ziektedag (of uiterlijk op de eerste werkdag) voor 9.30 uur telefonisch ziekmelden bij zijn direct leidinggevende.

Nadere informatie

Verzuimprotocol. Aandacht. SHDH Verzuimbeleid in goede banen. voor verantwoordelijkheden

Verzuimprotocol. Aandacht. SHDH Verzuimbeleid in goede banen. voor verantwoordelijkheden Verzuimprotocol SHDH Verzuimbeleid in goede banen Aandacht voor verantwoordelijkheden Inhoudsopgave 3 Aandacht voor verzuim Iedere medewerker doet er toe 4 Aandacht voor verantwoordelijkheden Medewerker

Nadere informatie

WAT TE DOEN BIJ ZIEKTE? VOOR ASSISTANTS. Confidentieel niet dupliceren zonder toestemming van de Directie Versie 11 augustus van 8

WAT TE DOEN BIJ ZIEKTE? VOOR ASSISTANTS. Confidentieel niet dupliceren zonder toestemming van de Directie Versie 11 augustus van 8 WAT TE DOEN BIJ ZIEKTE? VOOR ASSISTANTS Versie 11 augustus 2011 1 van 8 Beste Assistant, Management Support Assistant2 heeft de begeleiding van haar Team toevertrouwd aan de landelijke arbodienst, Maetis.

Nadere informatie

VERZUIMREGLEMENT. wat de aard van de klachten is (niet verplicht om te melden) en of deze verband hebben met het werk;

VERZUIMREGLEMENT. wat de aard van de klachten is (niet verplicht om te melden) en of deze verband hebben met het werk; VERZUIMREGLEMENT Hieronder volgt de procedure voor ziek- en hersteldmeldingen. Het reglement is van toepassing op alle medewerkers. Het is van belang dat iedereen zich houdt aan de procedure. Daar waar

Nadere informatie

Dubbel U - Verzuimreglement

Dubbel U - Verzuimreglement Dubbel U - Verzuimreglement Inleiding In dit verzuimprotocol zijn de regels vastgelegd die gelden voor werknemers van Dubbel U die de werkzaamheden niet kunnen verrichten in verband met ziekte (hierna

Nadere informatie

Verzuimprotocol LINDE COLLEGE

Verzuimprotocol LINDE COLLEGE Verzuimprotocol LINDE COLLEGE 1 1 Ziekmelding 1. Bij ziekte moet de medewerker zich op de eerste ziektedag vóór 08.00 uur telefonisch ziekmelden bij de balie. Als de medewerker zelf niet in staat is zich

Nadere informatie

Ik ben ziek Wat nu? Informatie over ziekteverzuim en reïntegratie

Ik ben ziek Wat nu? Informatie over ziekteverzuim en reïntegratie Ik ben ziek Wat nu? Informatie over ziekteverzuim en reïntegratie Vooraf In deze brochure lees je wat je bij ziekteverzuim moet doen. Verzuimen is een vervelende situatie, die niemand wil, maar iedereen

Nadere informatie

Periode Protocol Actie

Periode Protocol Actie 34 Verzuimprotocol Periode Protocol Actie Dag 1 Na 1 e dag ZIEKMELDING De werknemer meldt zich zo snel mogelijk op de eerste dag van ziekte bij zijn of haar leidinggevende ziek. De leidinggevende zorgt

Nadere informatie

Verzuimprotocol "Ziek uit dienst" Spelregels voor het recht op ziektewetuitkering (ZW) bij ziek uit dienst

Verzuimprotocol Ziek uit dienst Spelregels voor het recht op ziektewetuitkering (ZW) bij ziek uit dienst Verzuimprotocol "Ziek uit dienst" Spelregels voor het recht op ziektewetuitkering (ZW) bij ziek uit dienst Dit protocol gaat over het recht op ziektewetuitkering wanneer u ziek uit dienst bent. In dit

Nadere informatie

Concept verzuimprotocol

Concept verzuimprotocol Concept verzuimprotocol Wanneer sprake is van arbeidongeschiktheid hebben naam van het bedrijf en de medewerkers van naam van het bedrijf te maken met diverse soorten wet- en regelgeving. Wet- en regelgeving

Nadere informatie

Ziek, verzuim, reïntegratie

Ziek, verzuim, reïntegratie Ziek, verzuim, reïntegratie Stappenplan voor de zieke medewerker, de leidinggevende, HR en de bedrijfsarts Tijdsverloop in ZIEKMELDING 1 e kalenderdag meldt zich voor 10.00 uur telefonisch of per e-mail

Nadere informatie

De Gemiva-SVG Groep investeert in een gezond werkklimaat.

De Gemiva-SVG Groep investeert in een gezond werkklimaat. BELEID BIJ VERZUIM EN RE-INTEGRATIE Werken naar vermogen 2 Veel mensen hebben gezondheidsklachten. Sommigen permanent, anderen slechts af en toe. Dat geldt ook voor medewerkers van de Gemiva-SVG Groep.

Nadere informatie

Datum 15 oktober weken verzuim wegens ziekte. «Briefaanhef (Aanhef)»,

Datum 15 oktober weken verzuim wegens ziekte. «Briefaanhef (Aanhef)», «Initialen voorvoegsel achternaam (incl. titel)» «Adresregel 1 (straat - huisnr)» «Adresregel 2 (toevoeging)» «Adresregel 3 (postc - wpl)» «Adresregel 4 (land)» Postbus 1806 3000 BV Rotterdam Calandstraat

Nadere informatie

VeReFi model Verzuimprotocol

VeReFi model Verzuimprotocol VeReFi model Verzuimprotocol Als een werknemer zich ziek meldt, is het belangrijk om zo snel mogelijk vast te stellen hoe ernstig de situatie is. Gaat het om kortdurend of langer verzuim, zijn er aanpassingen

Nadere informatie

Regels bij verzuim Tenzij anders afgesproken met de schoolleiding, neemt u de eerste 8 weken wekelijks contact op om te informeren over het verloop

Regels bij verzuim Tenzij anders afgesproken met de schoolleiding, neemt u de eerste 8 weken wekelijks contact op om te informeren over het verloop Verzuimprotocol Verzuim voorkomen Voorkomen is beter dan genezen. Het is inmiddels bekend dat onderwijzend personeel over het algemeen een grote psychische werkdruk ervaart in het werk. Ook de andere medewerkers

Nadere informatie

Verzuim? Verzuim voorkomen, Verzuimbeleid en Verzuimprotocol

Verzuim? Verzuim voorkomen, Verzuimbeleid en Verzuimprotocol Goede arbeidsomstandigheden en duidelijke afspraken over het verzuimbeleid binnen uw onderneming kunnen u helpen verzuim te voorkomen. Zorg voor goede arbeidsomstandigheden U kunt de arbeidsomstandigheden

Nadere informatie

Ziekteverzuimreglement Inhoud

Ziekteverzuimreglement Inhoud Ziekteverzuimreglement Inhoud 1. Tijdig ziekmelden... 2 2. Verstrekken van informatie... 2 3. Controle... 3 4. Begeleiding door de werkgever... 3 5. Controle en begeleiding door de arbodienst... 3 6. Vakantie

Nadere informatie

Ziekteverzuimreglement Payroll Talent

Ziekteverzuimreglement Payroll Talent Ziekteverzuimreglement Payroll Talent 1. Ziek melden U dient zich bij arbeidsongeschiktheid tussen 8.00 en 9.30 uur persoonlijk ziek te melden bij de afdeling Ziekteverzuim van Payroll Talent via telefoonnummer:

Nadere informatie

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Officiële uitgave van de gemeenschappelijke regeling Servicepunt71 Nr. 1115 31 juli 2018 Tekstplaatsing Besluit van het dagelijks bestuur van de gemeenschappelijke regeling

Nadere informatie

Z I E K T E V E R Z U I M P R O T O C O L

Z I E K T E V E R Z U I M P R O T O C O L REGELS BIJ ZIEKTE. Z I E K T E V E R Z U I M P R O T O C O L Inleiding Verzuimen is geen pretje. Niet voor de werknemer en niet voor de werkgever. Wij gaan er dan ook vanuit dat wie vanwege ziekte moet

Nadere informatie

De volgende partijen zijn betrokken bij de uitvoering van het ziekteverzuimbeleid.

De volgende partijen zijn betrokken bij de uitvoering van het ziekteverzuimbeleid. Verzuimprotocol Inleiding De Arbowet verplicht de werkgever tot het voeren van een ziekteverzuimbeleid. Dit protocol maakt deel uit van het verzuimbeleid. Het verzuimprotocol is bestemd voor alle werkgevers

Nadere informatie

Titel Ziekteverzuimprotocol. Doelgroep Medewerkers

Titel Ziekteverzuimprotocol. Doelgroep Medewerkers Titel Ziekteverzuimprotocol Doelgroep Medewerkers Doel In het ziekteverzuimprotocol zijn de voorschriften opgenomen waar de medewerker zich aan dient te houden vanaf het moment van de aanvraag van het

Nadere informatie

VERZUIM EN RE-INTEGRATIE. Gezond aan het werk

VERZUIM EN RE-INTEGRATIE. Gezond aan het werk VERZUIM EN RE-INTEGRATIE Gezond aan het werk Voorwoord Het kan gebeuren dat je je niet prettig voelt op je werk, of dat je door ziekte of een ongeval niet kunt werken. Dan is het prettig om te weten waar

Nadere informatie

Aanbiedingsformulier. B&W.nr , d.d. 17 augustus Onderwerp Verzuimprotocol Gemeente Leiden maart 2010

Aanbiedingsformulier. B&W.nr , d.d. 17 augustus Onderwerp Verzuimprotocol Gemeente Leiden maart 2010 B&W.nr. 10.0830, d.d. 17 augustus 2010 Aanbiedingsformulier Onderwerp Verzuimprotocol Gemeente Leiden maart 2010 BESLUITEN Behoudens advies van de commissie 1. Het als bijlage 1 toegevoegde Verzuimprotocol

Nadere informatie

Dit protocol geldt voor een periode tot en met 4 weken na afloop van de arbeidsovereenkomst.

Dit protocol geldt voor een periode tot en met 4 weken na afloop van de arbeidsovereenkomst. Verzuimprotocol Werkgever en werknemer zijn volgens de Wet Verbetering Poortwachter (WVP) samen verantwoordelijk voor een zo spoedig mogelijke werkhervatting in geval van arbeidsongeschiktheid door ziekte.

Nadere informatie

Model verzuimprotocol Informatie voor werkgevers en werknemers

Model verzuimprotocol Informatie voor werkgevers en werknemers Model verzuimprotocol Informatie voor werkgevers en werknemers 1 Ziekmelding Bij ziekte moet de werknemer zich op de eerste ziektedag telefonisch ziekmelden bij zijn direct leidinggevende.

Nadere informatie

Privacy. Organisatie voor Vitaliteit, Activering en Loopbaan Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde

Privacy. Organisatie voor Vitaliteit, Activering en Loopbaan Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde Privacy www.oval.nl www.nvab-online.nl Organisatie voor Vitaliteit, Activering en Loopbaan Nederlandse Vereniging voor Arbeids- en Bedrijfsgeneeskunde Privacy Informatie voor werknemers Het gebeurt iedereen

Nadere informatie

Verzuim- en Reïntegratieprotocol

Verzuim- en Reïntegratieprotocol Verzuim- en Reïntegratieprotocol Vastgesteld d.d. 25 januari 2011 Introductie Een open communicatie, respect voor elkaar en heldere afspraken zijn voorwaarden om prettig te werken. Esprit hecht hier veel

Nadere informatie

Tegenover het recht op ziekengeld staan ook een aantal (op wet- en regelgeving gebaseerde) verplichtingen.

Tegenover het recht op ziekengeld staan ook een aantal (op wet- en regelgeving gebaseerde) verplichtingen. Verzuimprotocol Medewerkers Pay for People U bent werknemer van Pay for People en bent ziek waardoor u niet kunt werken. Het kan ook zijn dat u een arbeidsovereenkomst voor bepaalde tijd met Pay for People

Nadere informatie

Dubbel U B.V. Verzuimprotocol. Ziek, wat nu?

Dubbel U B.V. Verzuimprotocol. Ziek, wat nu? Dubbel U B.V. Verzuimprotocol Ziek, wat nu? Januari 2010 1 Inhoudsopgave Inleiding 2 Ziekmelding 3 Ziekmelding vanuit het buitenland 3 Melding richting De Arbobutler 3 Eigen Verklaring 3 Wekelijks contact

Nadere informatie

Ziekteverzuimprotocol Pietje Puk BV

Ziekteverzuimprotocol Pietje Puk BV Ziekteverzuimprotocol Pietje Puk BV 1 Inleiding Voor de ziekteverzuimbegeleiding maken wij gebruik van een arboverpleegkundige. Per 16-12-2009 is onze arbeidsorganisatie contractueel verbonden aan een

Nadere informatie

Luba Payroll / 2014. Verzuimprotocol

Luba Payroll / 2014. Verzuimprotocol Luba Payroll / 2014 Verzuimprotocol Inleiding In jouw payrollbevestiging staat aangegeven of je aangemeld wordt bij de arbodienst van jouw opdrachtgever of van Luba Payroll. Word je bij de arbodienst van

Nadere informatie

Inhoud: 1. Inleiding 2. Verzuimprotocol werknemers 3. Sanctieregeling. 1. Inleiding

Inhoud: 1. Inleiding 2. Verzuimprotocol werknemers 3. Sanctieregeling. 1. Inleiding VERZUIM PROTOCOL Inhoud: 1. Inleiding 2. Verzuimprotocol werknemers 3. Sanctieregeling 1. Inleiding Ons doel is om het ziekteverzuim binnen Tijssens Electrotechniek B.V. zo veel mogelijk te beperken. In

Nadere informatie

V.4 HET VERZUIMPROTOCOL. 1. De ziekmelding

V.4 HET VERZUIMPROTOCOL. 1. De ziekmelding V.4 HET VERZUIMPROTOCOL 1. De ziekmelding Ziekmelding door de werknemer op de eerste ziektedag bij de direct leidinggevende dan wel zo spoedig mogelijk na de ziekmelding contact tussen leidinggevende en

Nadere informatie

Protocol Ziekteverzuim

Protocol Ziekteverzuim Protocol Ziekteverzuim Dit protocol beschrijft de gedragsregels die bij de Hogeschool der Kunsten Den Haag gelden ten aanzien van ziekte en arbeidsongeschiktheid. De gedragsregels zijn in overeenstemming

Nadere informatie

Verzuimprotocol NHTV. Verzuimprotocol NHTV - versie 20140922 Pagina 1

Verzuimprotocol NHTV. Verzuimprotocol NHTV - versie 20140922 Pagina 1 Verzuimprotocol NHTV In dit ziekteverzuimprotocol staat de procedure beschreven voor de aanpak en werkwijze rond ziekteverzuimbegeleiding en re-integratie binnen NHTV. Het geeft inzicht in de verantwoordelijkheden

Nadere informatie

Bijlage 2: Stappenplan aangepast op schrappen eigen verklaring n.a.v. overleg met de werkgroep herinrichting arbodienstverlening.

Bijlage 2: Stappenplan aangepast op schrappen eigen verklaring n.a.v. overleg met de werkgroep herinrichting arbodienstverlening. Bijlage 2: Stappenplan aangepast op schrappen eigen verklaring n.a.v. overleg met de werkgroep herinrichting arbodienstverlening. Ziek,, reïntegratie Stappenplan voor de ende medewerker, de leidinggevende,

Nadere informatie

Verzuimprotocol. Vastgesteld door College van Bestuur met instemming van de GMR Esprit Scholen d.d. 12 december 2017.

Verzuimprotocol. Vastgesteld door College van Bestuur met instemming van de GMR Esprit Scholen d.d. 12 december 2017. Verzuimprotocol Vastgesteld door College van Bestuur met instemming van de GMR Esprit Scholen d.d. 12 december 2017. Introductie Een open communicatie, respect voor elkaar en heldere afspraken zijn voorwaarden

Nadere informatie

ZIEKTEVERZUIM SOCIALE WERKVOORZIENING. Jouw rechten en plichten

ZIEKTEVERZUIM SOCIALE WERKVOORZIENING. Jouw rechten en plichten ZIEKTEVERZUIM SOCIALE WERKVOORZIENING Jouw rechten en plichten november 2016 VOORWOORD Als je ziek bent, moet je je aan de regels houden. Maar dat geldt ook voor je werkgever en de bedrijfsarts. In dit

Nadere informatie

Detacheren: werken bij een andere werkgever

Detacheren: werken bij een andere werkgever Detacheren: werken bij een andere werkgever Een oplossing voor de re-integratie van uw zieke werknemer Ik wil meer informatie Meer informatie vindt u op uwv.nl. U kunt ook contact opnemen met UWV Telefoon

Nadere informatie

Reglement Ziektewetuitkering (t.b.v. uitkeringsaanvrager)

Reglement Ziektewetuitkering (t.b.v. uitkeringsaanvrager) Reglement Ziektewetuitkering (t.b.v. uitkeringsaanvrager) Dit reglement is bestemd voor alle ex-medewerkers, wie een ziektewetuitkering bij Tzorg hebben aangevraagd. In dit reglement staan de regels en

Nadere informatie

Reglement Ziektewet (t.b.v. uitkeringsaanvrager)

Reglement Ziektewet (t.b.v. uitkeringsaanvrager) Reglement Ziektewet (t.b.v. uitkeringsaanvrager) Dit reglement is bestemd voor alle belanghebbenden, wie een ziektewetuitkering bij CSU aanvragen. In dit reglement staan de regels en voorschriften waar

Nadere informatie

Verzuimprotocol Synthra

Verzuimprotocol Synthra Vastgesteld door: Bestuur Versiedatum: 1-1-2015 Evaluatiedatum: 1-1-2017 HKZ-Nr.: 5.1 Proceseigenaar: M&O Verzuimprotocol Synthra De Raphaelstichting moet goede zorg voor cliënten kunnen bieden. Dit kan

Nadere informatie

De Lichtenvoorde. Protocol Ziekteverzuim

De Lichtenvoorde. Protocol Ziekteverzuim De Lichtenvoorde P.R. Stroeve, adviseur personeelszaken mei 2011 Status Beleidsnotitie Notitie Ziekteverzuim Auteur(s) P.R. Stroeve, adviseur personeelszaken Datum Datum bespreking MT 26 april 2011 Datum

Nadere informatie

Verzuimprotocol. Ziek en wat nu

Verzuimprotocol. Ziek en wat nu Verzuimprotocol Ziek en wat nu Inleiding Wie ziek is, wil zo snel mogelijk weer beter worden. Maar als een werknemer ziek wordt heeft niet alleen hij, maar ook zijn werkgever er belang bij dat er sprake

Nadere informatie

Verzuimprotocol Stichting Verenigde Nederlandse Apotheken

Verzuimprotocol Stichting Verenigde Nederlandse Apotheken Wanneer u wegens ziekte niet kunt werken, houdt u zich dan aan de volgende regels. 1. Op tijd ziekmelden Meldt u zich voor aanvang van de werktijd, echter uiterlijk om 09.00 uur s ochtends telefonisch

Nadere informatie

Ik word ziek, en dan..

Ik word ziek, en dan.. Ik word ziek, en dan.. Verzuimregels in vogelvlucht Geestelijk gezond in Zeeland Wat zijn je rechten en plichten bij ziekte? Burgerlijk Wetboek & Wet Verbetering Poortwachter (WVP) Uitgangspunt is: loon

Nadere informatie

Deskundigenoordeel van UWV. Informatie voor werkgever en werknemer

Deskundigenoordeel van UWV. Informatie voor werkgever en werknemer Deskundigenoordeel van UWV Informatie voor werkgever en werknemer Werken aan perspectief Werken is belangrijk, voor uzelf en voor de maatschappij. UWV helpt u om werk te vinden en te houden. Is werken

Nadere informatie

Deskundigenoordeel van UWV

Deskundigenoordeel van UWV uwv.nl werk.nl Deskundigenoordeel van UWV Informatie voor werkgever en werknemer Wilt u meer weten? Kijk voor meer informatie op uwv.nl. Als u daarna nog vragen heeft, bel dan met: UWV Telefoon Werknemers

Nadere informatie

VERZUIMPROTOCOL STICHTING SPORTSERVICE NOORD-BRABANT. (versie 1.3 d.d. 01-01-2009)

VERZUIMPROTOCOL STICHTING SPORTSERVICE NOORD-BRABANT. (versie 1.3 d.d. 01-01-2009) VERZUIMPROTOCOL STICHTING SPORTSERVICE NOORD-BRABANT (versie 1.3 d.d. 01-01-2009) VERZUIMPROTOCOL STICHTING SPORTSERVICE NOORD-BRABANT Inleiding Stichting Sportservice Noord-Brabant heeft als formeel werkgever

Nadere informatie

Wijzigingen tov de vorige versie: 1. Het adres van de arbodienst is verplaatst naar Protocol arbodeskundigen (PT Ac01)

Wijzigingen tov de vorige versie: 1. Het adres van de arbodienst is verplaatst naar Protocol arbodeskundigen (PT Ac01) 01-02-12 Verzuimvoorschrift blz. 1 van 7 Opgesteld: Goedgekeurd: Geautoriseerd: FUNCTIE Senior HR Advisor Operationeel Directeur QESH manager DATUM Wijzigingen tov de vorige versie: 1. Het adres van de

Nadere informatie

Afdeling Interne Dienstverlening/Unit Personele Administratie van de Dienst Organisatie en Ondersteuning

Afdeling Interne Dienstverlening/Unit Personele Administratie van de Dienst Organisatie en Ondersteuning GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Heerenveen. Nr. 4351 29 januari 2014 Verzuimprocol gemeente Heerenveen Hoofdstuk 1. Inleiding Op grond van de CAR/UWO, artikel 7:9, lid 5 stelt het college een

Nadere informatie

Ik ben ziek Wat nu? Informatiebrochure voor werknemers November 2007

Ik ben ziek Wat nu? Informatiebrochure voor werknemers November 2007 Ik ben ziek Wat nu? Informatiebrochure voor werknemers November 2007 Inhoudsopgave Inleiding... 3 De Wet Verbetering Poortwachter (WVP).. 4 Contact met de arbodienst 4 Opstellen Plan van Aanpak 5 Uitvoeren

Nadere informatie

Verzuimprotocol Atlas College

Verzuimprotocol Atlas College Verzuimprotocol Atlas College 1. Inleiding Het verzuimbeleid van het Atlas College verwoordt de visie op verzuim en verwijst naar de wettelijke kaders en de doelstellingen. Dit verzuimprotocol geeft aan

Nadere informatie

Handreiking werknemer Aan het werk blijven met een chronische aandoening

Handreiking werknemer Aan het werk blijven met een chronische aandoening Handreiking werknemer Aan het werk blijven met een chronische aandoening Eén op de drie mensen krijgt te maken met een chronische aandoening. Werken met een chronische aandoening is goed mogelijk. Vaak

Nadere informatie

Als werkgever en werknemer hulp nodig hebben bij de reïntegratie Een deskundigenoordeel van UWV

Als werkgever en werknemer hulp nodig hebben bij de reïntegratie Een deskundigenoordeel van UWV Als werkgever en werknemer hulp nodig hebben bij de reïntegratie Een deskundigenoordeel van UWV Werk boven uitkering UWV verstrekt tijdelijk inkomen in het kader van wettelijke regelingen als de WW en

Nadere informatie

Procesbeschrijving Ziekteverzuim

Procesbeschrijving Ziekteverzuim Procesbeschrijving Ziekteverzuim Algemene gegevens Belangrijke kaders Wet Verbetering Poortwachter Wet bescherming persoonsgegevens Archiefwet Wet op de Ondernemingsraden Wet Werk en Inkomen naar Arbeidsvermogen

Nadere informatie

In deze notitie over ziekteverzuim binnen de Veiligheidsregio vind je een overzicht van de regels en afspraken die gelden bij ziekte en herstel.

In deze notitie over ziekteverzuim binnen de Veiligheidsregio vind je een overzicht van de regels en afspraken die gelden bij ziekte en herstel. VERZUIMPROTOCOL Een andere kijk op ziekte en arbeidsongeschiktheid De laatste jaren is de visie op ziekte in relatie tot arbeidsongeschiktheid veranderd. In het verleden werd ziekte vaak gelijkgesteld

Nadere informatie

TIJDPAD RE-INTEGRATIEMODEL

TIJDPAD RE-INTEGRATIEMODEL TIJDPAD RE-INTEGRATIEMODEL Eerste ziektedag De leidinggevende geeft de ziekmelding door aan de PSA (personeels- en salarisadministratie) en de PSA registreert de ziekmelding in Sapiens. Meldt zich op de

Nadere informatie

BIJLAGE BIJ ARTIKEL 8: VERZUIMPROTOCOL BIJ ZIEKTEVERZUIM

BIJLAGE BIJ ARTIKEL 8: VERZUIMPROTOCOL BIJ ZIEKTEVERZUIM 4 BIJLAGE BIJ ARTIKEL 8: VERZUIMPROTOCOL BIJ ZIEKTEVERZUIM Als u wegens ziekte niet kunt werken, houdt u zich dan aan de volgende regels. 1. Verplichting naleving reglement Het is belangrijk dat u de voorschriften

Nadere informatie

Ziekteverzuimprotocol

Ziekteverzuimprotocol Ziekteverzuimprotocol Inhoudsopgave Inleiding 3 Melding van ziekte 4 Beoordeling door leidinggevende/werkgever 4 De rol van de bedrijfsarts 6 Verzuimbegeleiding is niet vrijblijvend 6 Thuisblijven en contact

Nadere informatie

Ik heb een zieke werknemer. Wat nu? Informatie voor werkgevers over reïntegratie en Ziektewet

Ik heb een zieke werknemer. Wat nu? Informatie voor werkgevers over reïntegratie en Ziektewet Ik heb een zieke werknemer. Wat nu? Informatie voor werkgevers over reïntegratie en Ziektewet Inhoud Als u een zieke werknemer heeft 4 Reïntegratie: zo snel mogelijk beginnen 5 Zodra uw werknemer ziek

Nadere informatie

Voor alle medewerkers van het UMCG. Ziek In gesprek over verzuim

Voor alle medewerkers van het UMCG. Ziek In gesprek over verzuim Voor alle medewerkers van het UMCG Ziek In gesprek over verzuim Belangrijke telefoonnummers Universitair Medisch Centrum Groningen (050) 361 61 61 Uw direct leidinggevende (telefoonnummer zelf invullen)

Nadere informatie

Verzuimbegeleiding. in één oogopslag. Verzuimprotocol. Verzuimtijdlijn. Goed om te weten

Verzuimbegeleiding. in één oogopslag. Verzuimprotocol. Verzuimtijdlijn. Goed om te weten < 2 3 4 5 7 9 0 2 > < VORIGE PAGINA VOLGENDE PAGINA > Protocol verzuimbegeleiding Voor de leidinggevende Jij en je medewerker zijn samen verantwoordelijk voor reintegratie. De eerste weken zijn het belangrijkst

Nadere informatie

ZIEKTEVERZUIMREGLEMENT

ZIEKTEVERZUIMREGLEMENT ZIEKTEVERZUIMREGLEMENT Arsenaal Personeelsdiensten B.V. is uw juridisch werkgever. Dat betekent, dat wij u ook begeleiden tijdens het ziekteverzuim, gedurende de looptijd van uw contract en waar nodig

Nadere informatie

Voor onze opdrachtgever en Mettom ben jij het belangrijkste kapitaal. Daarom is het van belang dat je gezond blijft en lekker in je vel zit.

Voor onze opdrachtgever en Mettom ben jij het belangrijkste kapitaal. Daarom is het van belang dat je gezond blijft en lekker in je vel zit. VOORSCHRIFTEN BIJ ZIEKTEVERZUIM www.mettom.nl Definities Werkgever: Mettom is jouw juridische werkgever. Mettom verzorgt je salarisbetaling en je bent in dienst van Mettom (Mettom). Opdrachtgever: dit

Nadere informatie

Als werkgever en werknemer hulp nodig hebben bij de re-integratie Een deskundigenoordeel van UWV

Als werkgever en werknemer hulp nodig hebben bij de re-integratie Een deskundigenoordeel van UWV Als werkgever en werknemer hulp nodig hebben bij de re-integratie Een deskundigenoordeel van UWV UWV Juni 2006 Aan deze uitgave kunnen geen rechten worden ontleend. VOOR RE-INTEGRATIE EN TIJDELIJK INKOMEN

Nadere informatie

Ik heb een zieke werknemer. Wat nu? Informatie voor werkgevers over reïntegratie en Ziektewet

Ik heb een zieke werknemer. Wat nu? Informatie voor werkgevers over reïntegratie en Ziektewet Ik heb een zieke werknemer. Wat nu? Informatie voor werkgevers over reïntegratie en Ziektewet Werk boven uitkering UWV verstrekt tijdelijk inkomen in het kader van wettelijke regelingen als de WW en de

Nadere informatie

Model ziekteverzuimreglement Als je wegens ziekte niet kunt werken, houd je dan aan de volgende regels:

Model ziekteverzuimreglement Als je wegens ziekte niet kunt werken, houd je dan aan de volgende regels: Model ziekteverzuimreglement Als je wegens ziekte niet kunt werken, houd je dan aan de volgende regels: 1. Op tijd ziekmelden Meld je voor aanvang van de werktijd, echter uiterlijk om uur s ochtends telefonisch

Nadere informatie

Verzuimwijzer voor de medewerker

Verzuimwijzer voor de medewerker Verzuimwijzer voor de medewerker Ik ben ziek. Wat nu? Als je door ziekte of ongeval niet kan werken, meld je je ziek. Vanaf dat moment gelden de afspraken die door de werkgever in samenspraak met de Ondernemingsraad

Nadere informatie

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING

BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING BLAD GEMEENSCHAPPELIJKE REGELING Officiële uitgave van de gemeenschappelijke regeling Omgevingsdienst Midden-Holland Nr. 258 1 mei 2017 Ziekteverzuimregeling ODMH Het dagelijks bestuur van de Omgevingsdienst

Nadere informatie

WAT JE MOET WETEN OVER

WAT JE MOET WETEN OVER WAT JE MOET WETEN OVER ZIEKTEVERZUIM VERZUIM EN VERZUIMPREVENTIE INFORMATIE VOOR MEDEWERKERS VAN MEER PRIMAIR AAN ALLE MEDEWERKERS VAN MEER PRIMAIR In 2015 heeft Meer Primair het verzuimbeleid beschreven

Nadere informatie

Ik heb een zieke werknemer. Wat nu?

Ik heb een zieke werknemer. Wat nu? uwv.nl werk.nl Ik heb een zieke werknemer. Wat nu? Informatie voor werkgevers over re-integratie tijdens de eerste twee jaar ziekte en de Ziektewet Wilt u meer weten? Deze brochure geeft algemene informatie

Nadere informatie

CVDR. Nr. CVDR94282_1. Ziekteverzuimreglement november Officiële uitgave van Heerhugowaard. Cvdr 2017 nr. CVDR94282_1 7 november 2017

CVDR. Nr. CVDR94282_1. Ziekteverzuimreglement november Officiële uitgave van Heerhugowaard. Cvdr 2017 nr. CVDR94282_1 7 november 2017 CVDR Officiële uitgave van Heerhugowaard. Nr. CVDR94282_1 7 november 2017 Ziekteverzuimreglement 2010 Ziekteverzuimreglement 2010 Inhoudsopgave Ziekteverzuimreglement I Inleiding II Ziekteverzuimreglement

Nadere informatie

Ik heb een zieke werknemer. Wat nu? Informatie voor werkgevers over re-integratie tijdens de eerste twee jaar ziekte en de Ziektewet

Ik heb een zieke werknemer. Wat nu? Informatie voor werkgevers over re-integratie tijdens de eerste twee jaar ziekte en de Ziektewet Ik heb een zieke werknemer. Wat nu? Informatie voor werkgevers over re-integratie tijdens de eerste twee jaar ziekte en de Ziektewet Werken aan perspectief Werken is belangrijk, voor uzelf en voor de maatschappij.

Nadere informatie

fit for work AAN HET WERK BLIJVEN MET EEN CHRONISCHE AANDOENING HANDREIKING WERNEMER

fit for work AAN HET WERK BLIJVEN MET EEN CHRONISCHE AANDOENING HANDREIKING WERNEMER HANDREIKING WERNEMER AAN HET WERK BLIJVEN MET EEN CHRONISCHE AANDOENING fit for work Eén op de drie mensen krijgt te maken met een chronische aandoening. Werken met een chronische aandoening is goed mogelijk.

Nadere informatie

Stichting Stedelijk Voortgezet Onderwijs Zoetermeer

Stichting Stedelijk Voortgezet Onderwijs Zoetermeer Stichting Stedelijk Voortgezet Onderwijs Zoetermeer Verzuimprotocol Afdeling P&O 1. Verzuimmelding Picasso Lyceum Bij verzuim meldt de medewerker zich op de eerste verzuimdag (maandag t/m vrijdag) voor

Nadere informatie

Wet Verbetering Poortwachter

Wet Verbetering Poortwachter Wet Verbetering Poortwachter Snel en effectief ingrijpen bij verzuim Om het aantal werknemers dat langdurig ziek is terug te dringen, is de Wet Verbetering Poortwachter ingesteld. Het uitgangspunt hierbij

Nadere informatie

Dit is een belangrijke reden voor een duidelijk verzuimreglement. Het reglement moet voor iedereen leesbaar zijn.

Dit is een belangrijke reden voor een duidelijk verzuimreglement. Het reglement moet voor iedereen leesbaar zijn. Verzuimreglement Inleiding De wetgeving (burgerlijk wetboek en de Wet Verbetering Poortwachter) is erop gericht om de zieke medewerker zo snel mogelijk te re-integreren in zijn eigen werk. Als dit niet

Nadere informatie