Rundvlees. van bij ons. in een gezonde voeding. voedzaam. veilig. verantwoord

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Rundvlees. van bij ons. in een gezonde voeding. voedzaam. veilig. verantwoord"

Transcriptie

1 Rundvlees van bij ons voedzaam veilig verantwoord in een gezonde voeding

2 Gezond eten is belangrijk en kan perfect samengaan met eenvoudig, snel en lekker. En wie gezond eet, kan met evenveel smaak genieten van een maaltijd met een stukje vlees als van een visschotel of een vegetarisch slaatje. Voedzaam Een stukje rundvlees past in een gezonde voeding Vlees, ook rundvlees, is niet alleen lekker, het is ook voedzaam en zorgt voor variatie in het menu. Het brengt belangrijke voedingsstoffen aan. Wie kiest voor mager rundvlees in de aanbevolen hoeveelheid, kiest ook voor weinig vet. 10 gezonde voedingstips (overeenkomstig de aanbevelingen van de actieve voedingsdriehoek) 1. Varieer! Dat geldt onder meer voor groenten en fruit maar ook voor vlees, vis en vervangproducten. 2. Eet regelmatig: neem 3 hoofdmaaltijden en maximaal 2 tussendoortjes. 3. Drink veel water en neem 3 tot 4 melkproducten per dag. Magere en halfvolle zuivel krijgen de voorkeur. 4. Eet elke dag 300 g groenten en 2 tot 3 stuks fruit. 5. Geef de voorkeur aan volkorenbrood en wees matig met beleg. 6. Matig de hoeveelheid smeer- en bereidingsvet: een mespuntje per snede brood en 1 eetlepel of 15 g per persoon voor de bereiding van de warme maaltijd volstaan. 7. Gebruik in plaats van zout meer andere smaakmakers zoals peper, verse kruiden, specerijen, ui, look, citroen. 8. Vul je maaltijdbord voor de helft met groenten, voor een vierde met aardappelen en voor een vierde met vlees, vis of een vervangproduct. 9. Beperk allerhande zoetigheden, vetrijke snacks en sausen. 10. Hou je gewicht op het juiste peil. Breng je energie-inname en energieverbruik in evenwicht. Neem genoeg beweging: minstens 30 minuten per dag; 3 keer 10 minuten is ook goed. Kinderen en jongeren moeten minstens 60 minuten per dag actief bewegen.

3 Breng je voeding in balans. De actieve voedingsdriehoek toont welke voedingsgroepen je elke dag nodig hebt en hoeveel je er gemiddeld van moet gebruiken om gezond en energiek te blijven (vanaf 6 jaar). De aanbeveling van 100 g vlees, vis, eieren of vervangproducten is berekend op 100 g bereide producten of de hoeveelheid die je opeet. 100 g bereid vlees komt overeen met ongeveer 120 tot 130 g rauw gewogen vlees. Kies bij voorkeur mager vlees. Bron: Gezonde voeding en beweging. Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie en Ziektepreventie (VIGeZ)

4 Voedingskundige feiten en cijfers Voedzaam: veel voedingsstoffen voor weinig calorieën Rundvlees is van nature een prima bron van kwaliteitseiwitten, van vitamine B3, B6 en B12 en van de mineralen ijzer en zink. Het levert gemiddeld maar 140 kcal per 100 g. Een stukje rundvlees kan zo een belangrijke bijdrage leveren aan een gezonde voeding en een adequate inname van voedingsstoffen. 100 g rundvlees levert gemiddeld ongeveer 80 % van de benodigde hoeveelheid vitamine B12 per dag; 40 % van de benodigde hoeveelheid eiwitten per dag; 39 % van de benodigde hoeveelheid zink per dag; 30 % van de benodigde hoeveelheid vitamine B3 per dag; 26 % van de benodigde hoeveelheid vitamine B6 per dag; 15 % van de benodigde hoeveelheid ijzer per dag; 7 % van de gemiddelde energie(calorieën)behoefte. Voedingsstoffen in een goed opneembare vorm Eiwitten zijn belangrijke bouw- en onderhoudsmaterialen voor ons lichaam, en dit op elke leeftijd. Eiwitten in rundvlees zijn bovendien van een optimale kwaliteit. Rundvlees biedt ook ijzer en zink in een gemakkelijk opneembare vorm. De ijzerabsorptie bedraagt ongeveer 25 % uit vlees en slechts 1 tot 10 % uit plantaardige voedingsmiddelen. Een belangrijk aandachtspunt aangezien veel jongeren en vrouwen een tekort hebben aan ijzer.

5 Wie kiest voor mager rundvlees, kiest voor weinig vet Het meest courant gekochte rundvlees is mager vlees. Het bevat minder dan 10 g vet per 100 g vlees. Een magere biefstuk, een tournedos en rosbief mogen met minder dan 3 g vet per 100 g bestempeld worden als vetarm. Rundergehakt en een entrecote bevatten respectievelijk 5 en 9 g vet per 100 g. Vetdooraderd rundvlees, zoals een zesrib, bevat meer vet. Wissel vettere soorten rundvlees geregeld af met magere soorten. Vlees en minder vet eten kunnen dus goed samengaan. Als je een stukje mager rundvlees bovendien gezond bereidt, mijd je extra vet en calorieën. In combinatie met veel groenten en een portie gekookte aardappelen bekom je zo een gezonde en lijnvriendelijke maaltijd. Naarmate rundvlees minder vet bevat, bevat het ook minder verzadigd vet Vlees, waaronder ook rundvlees, wordt vaak onterecht met de vinger gewezen als rijk aan verzadigd vet. Verzadigd vet kan het risico op harten vaatziekten verhogen. Mager rundvlees bevat gemiddeld maar zo n 1,5 g verzadigd vet per 100 g. Daarmee scoort het haast even goed als voedingsmiddelen die worden bestempeld als arm aan verzadigd vet. Een stukje mager rundvlees past dus prima in een hartvriendelijke voeding. Meer lezen? Bron: -- Belgische Voedingsmiddelentabel - (geraadpleegd op 4 januari 2012) -- Richtlijn 2008/100/EG van 28 oktober 2008 inzake de voedingswaarde-etikettering van levensmiddelen -- Verordening (EG) nr. 1924/2006 inzake voedings- en gezondheidsclaims voor levensmiddelen -- Hoge Gezondheidsraad. Voedingsaanbevelingen voor België (herziening 2009) - berekend op 2000 kcal; gemiddelde voor volwassen mannen en vrouwen (19-59 jaar)

6 Veilig Als kritische consument wil je weten wat je eet Genieten van een stukje vlees begint met de zekerheid dat de kwaliteit van wat op je bord ligt, gewaarborgd is. Dat kan alleen door een integrale ketenbewaking en kwaliteitszorg, van dierenvoeder tot eindproduct. De overheid speelt hierbij een belangrijke regulerende en controlerende rol. Ook de verschillende schakels in de Belgische vleessector ondernemen diverse initiatieven om extra garanties te bieden. Meer lezen? Verantwoord Dierenwelzijn en het milieu zijn en blijven belangrijke aandachtspunten Onze kwekers leveren heel wat inspanningen om hun productieproces te verduurzamen. Ook in de toekomst blijven dierenwelzijn en het milieu belangrijke aandachtspunten. Als je rundvlees aankoopt dat hier wordt geproduceerd, ondersteun je niet alleen de lokale economie. Je beperkt ook onnodige voedselkilometers en dat is goed nieuws voor het milieu. Want minder kilometers betekent minder uitstoot van CO2. De kortere transporten verlagen ook de stress bij dieren. Daarom past een stukje rundvlees van hier in een verantwoord samengesteld menu. Meer lezen?

7 In de winkel Er is in de winkel een ruim aanbod aan rundvlees. Belgisch Witblauw is het bekendste Belgische ras. Het vlees is mager, sappig en mals dankzij de fijne spiervezels. In de keuken Rundvlees bewaren Correct bewaren begint al van bij de aankoop. Gebruik daarom een koelbox of koeltas als je inkopen doet, zeker op warme en zonnige dagen. Bewaar vlees goed verpakt op de koudste plaats in je koelkast. Dat geldt ook voor vlees dat je marineert. Gemalen of gehakt vlees is 1 dag houdbaar, vlees in porties gesneden 2 dagen en gebakken en gebraden vlees 3 tot 4 dagen. Invriezen verlengt de houdbaarheid van het vlees van enkele maanden tot meer dan een jaar. Ontdooien gebeurt in de koelkast, in ijswater of in de microgolfoven. Rundvlees gezond bereiden Kruid het vlees net voor het in de pan gaat. Gebruik in plaats van zout meer andere smaakmakers zoals peper, diverse kruiden, ui en look. Om een stukje rundvlees te bakken volstaat doorgaans 1 eetlepel bereidingsvet of olie. Kies voor een pan op maat. In een te grote pan brandt de vetstof sneller aan en zal je geneigd zijn extra vetstof toe te voegen. Als je rundvlees grilt, roostert of wokt, heb je ook weinig of geen extra vetstof nodig. Zorg dat de vetstof voldoende heet is alvorens je het vlees in de pan doet. Zoniet schroeit het vlees niet snel genoeg dicht, neemt het extra vet op en verliest het aan smaak. Let erop dat het vlees niet aanbrandt. Voorkom zwarte randjes. Overtollig vet kan je wegsnijden. Serveer altijd met een ruime portie groenten.

8

9 Tortilla met onglet, driebonensalade, avocado en tomatensalsa Ingrediënten (voor 4 personen) 350 g onglet (binnenspier) 3 avocado s 5 tomaten 2 sjalotten, fijngesnipperd 3 takjes koriander of platte peterselie, fijngesnipperd 150 g witte bonen, gespoeld, uit blik 100 g rode bonen, gespoeld, uit blik 150 g flageoletbonen, gespoeld, uit blik 1 eetlepel tomatenpuree 1 koffielepel sambal of enkele druppels tabasco 1 dl magere vleesbouillon 2 citroenen peper van de molen 4 volkoren tortilla s 2 eetlepels olijfolie Bereidingswijze 1. Snijd de tomaten in vier en verwijder de zaadlijsten. Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. 2. Meng de tomatenblokjes met de fijngesnipperde sjalotten, het sap van 1/2 citroen, 1 eetlepel olijfolie en de fijngesnipperde koriander of platte peterselie. 3. Prak het vruchtvlees van de avocado s grof met een vork en besprenkel met het sap van 1/2 citroen. Breng op smaak met peper van de molen en eventueel enkele druppels tabasco. 4. Snijd het vlees in stukjes en bak het kort aan in een weinig olijfolie, voeg de bonen en de tomatenpuree toe en roer alles goed om. Blus met magere vleesbouillon en voeg naar smaak wat sambal of tabasco toe. Laat alles even indikken en neem de pan van het vuur. 5. Gril de tortilla s kort op een hete grillplaat of warm ze even op in de oven. 6. Verdeel er wat avocadomengeling over en schik er de bonensalade met het vlees op. 7. Serveer met de tomatensalsa en voorzie wat extra citroen.

10

11 Gegrilde spiesjes van rund met tapenade van doperwtjes en salade van krieltjes en champignons Ingrediënten (voor 4 personen) 400 g biefstuk 300 g doperwtjes 1 sjalot, fijngesnipperd 2 eetlepels olijfolie 1 takje verse munt 2 takjes verse basilicum 250 g Parijse champignons, schoongemaakt 400 g krielaardappeltjes 1 krulandijvie (frisée salade) 2 eetlepels balsamicoazijn 1/2 busseltje bieslook, fijngesnipperd 1/2 citroen peper van de molen Bereidingswijze 1. Snijd de biefstuk in stukjes en steek ze op een metalen of houten spies. 2. Mix de erwtjes met de munt, de basilicumblaadjes en 1 eetlepel olijfolie tot een grove pasta. Meng er de fijngesnipperde sjalot onder en breng op smaak met wat peper van de molen en citroensap. 3. Kook de aardappeltjes gaar in de schil, giet ze af en snijd ze in stukjes. 4. Was de krulandijvie grondig en zwier droog. 5. Snijd de champignons in fijne plakjes. 6. Meng onder de salade de champignons, de fijngesnipperde bieslook, de lauwe aardappeltjes en wat balsamicoazijn. 7. Bestrijk de spiesjes lichtjes met olijfolie en gril ze op een hete grillpan of op de barbecue. 8. Serveer de runderspiesjes met de tapenade van erwtjes en de salade.

12

13 Burger gezond met filet d Anvers Ingrediënten (voor 4 personen) 300 g filet d Anvers (spier van de platte bil) 4 rijpe tomaten, in plakjes 1 komkommer, in plakjes 1 bakje tuinkers 200 g rucola 170 g magere verse kaas 1 teentje knoflook 5 kleine augurken, fijngesnipperd 1/4 busseltje bieslook, fijngesnipperd enkele druppels tabasco 2 eetlepels olijfolie 4 volkoren broodjes zwarte peper van de molen Bereidingswijze 1. Meng de verse kaas met een geperst teentje knoflook, de fijngesnipperde augurken en bieslook. Breng op smaak met enkele druppels tabasco en zwarte peper van de molen. 2. Snijd de filet d Anvers in dunne plakjes van ongeveer 0,5 cm. 3. Bestrijk het vlees lichtjes met olijfolie, kruid met peper van de molen en bak of gril het kort. Snijd het vlees in plakjes. 4. Meng de rucola met de tuinkers. 5. Snijd de (eventueel voorverwarmde) broodjes open en bestrijk de binnenkant van de hoedjes van de broodjes met de verse kaasmengeling. 6. Schik de tomaten- en de komkommerschijfjes op de onderkant. Leg er enkele plakjes vlees op en werk af met een handvol rucola en tuinkers. Sluit de broodjes. Tip Serveer met een kommetje frisse salade.

14

15 Ossenhaas met rijke koolsalade en geplette ratte aardappeltjes Ingrediënten (voor 4 personen) 4 stukken ossenhaas van ongeveer 100 g 400 g ratte aardappeltjes 1/4 kleine witte kool 2 grote wortelen 1 kleine radicchio (rode bol salade) 2 eetlepels rozijnen 1/4 knolselder 4 eetlepels witte wijnazijn 1 eetlepel suiker 2 eetlepels magere yoghurt 4 takjes dille peper van de molen 2 eetlepels olijfolie Bereidingswijze 1. Snijd de witte kool in flinterdunne reepjes, doe hetzelfde met de wortelen, de radicchio en de knolselder. Strooi wat suiker over de salade en meng er de witte wijnazijn en de rozijnen onder. Laat alles minstens 1 uur trekken in de koelkast. 2. Kook de aardappeltjes gaar in water en giet ze af. 3. Prak de aardappeltjes fijn met een vork en besprenkel ze met wat olijfolie. Kruid met peper van de molen. 4. Kruid de stukken ossenhaas en bak ze mooi aan naar wens in een pan met een weinig olijfolie. 5. Meng de fijngehakte dille en de magere yoghurt onder de koolsalade en serveer de ossenhaas met de koolsalade en de geplette aardappeltjes. Tip Je kan deze salade gerust een dag op voorhand maken, dan wordt ze nog lekkerder.

16 Rundvlees van bij ons Rundvlees van bij ons is niet alleen lekker, het is ook voedzaam, veilig en verantwoord. Voedzaam Een stukje rundvlees past in een gezonde voeding. Het brengt van nature belangrijke voedingsstoffen aan in een goed opneembare vorm. Wie kiest voor mager rundvlees, kiest ook voor weinig vet. Veilig Ons rundvlees is veilig dankzij een strenge wetgeving, extra bovenwettelijke normen, sluitende controles en traceerbaarheid van bij de veevoederleverancier tot in de winkel. Verantwoord Onze kwekers leveren heel wat inspanningen om hun productieproces te verduurzamen. Ook in de toekomst blijven dierenwelzijn en het milieu belangrijke aandachtspunten. Meer informatie en recepten voor alle smaken en seizoenen: Gratis exemplaren van de folder bijbestellen: > Webwinkel > Keuken of schrijf naar VLAM, t.a.v. Sofie Bombeeck, Koning Albert II-laan 35 bus 50, 1030 Brussel, Vergeet niet om duidelijk je naam, adres, titel van de folder en het gewenste aantal op te geven. V.U.: VLAM vzw S. Bombeeck, Koning Albert II-laan 35 bus 50, 1030 Brussel Foto s: Roos Mestdagh

varkensvlees van bij ons in een gezonde voeding voedzaam veilig verantwoord

varkensvlees van bij ons in een gezonde voeding voedzaam veilig verantwoord varkensvlees van bij ons voedzaam veilig verantwoord in een gezonde voeding Gezond eten is belangrijk en kan perfect samengaan met eenvoudig, snel en lekker. En wie gezond eet, kan met evenveel smaak genieten

Nadere informatie

kalfsvlees van hier Voedzaam, lekker en veelzijdig

kalfsvlees van hier Voedzaam, lekker en veelzijdig kalfsvlees van hier Voedzaam, lekker en veelzijdig Gezond eten is belangrijk en kan perfect samengaan met eenvoudig, snel en lekker. En wie gezond eet, kan met evenveel smaak genieten van een maaltijd

Nadere informatie

KIP LEKKER GEZOND VEELZIJDIG

KIP LEKKER GEZOND VEELZIJDIG KIP LEKKER GEZOND VEELZIJDIG Kip is een favoriet stukje wit vlees. Niet verwonderlijk: het is lekker, mals en veelzijdig. Maar kip is ook mager vlees. En dat treft, want in een gezonde voeding krijgt mager

Nadere informatie

RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT

RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT RECEPTEN MET VITADIS PRODUCTEN HUMPHREY FRIDT RIJST GEVULDE PAPRIKA BENODIGDHEDEN (VOOR 2 PAPRIKA S) > 1 zakje Vitadis rijst > 2 rode of gele paprika s > 75 gram mager rundergehakt > 75 gram courgette

Nadere informatie

melk en melkproducten Voedzaam van nature

melk en melkproducten Voedzaam van nature melk en melkproducten Voedzaam van nature Melk en melkproducten zijn een vast onderdeel van onze dagelijkse voeding. Sommigen verkiezen gewoon een glas melk, puur. Anderen houden van variatie en wisselen

Nadere informatie

Varkensvlees van bij ons is niet alleen lekker, het is ook voedzaam, veilig en verantwoord.

Varkensvlees van bij ons is niet alleen lekker, het is ook voedzaam, veilig en verantwoord. Varkensvlees van bij ons is niet alleen lekker, het is ook voedzaam, veilig en verantwoord. Een stukje vlees past in een gezonde voeding. Het brengt van nature belangrijke voedingsstoffen aan in een goed

Nadere informatie

Hartige snack s ANDERS ETEN - EXTRA (LEKKER) Gekleurde proeverij voor bij de borrel

Hartige snack s ANDERS ETEN - EXTRA (LEKKER) Gekleurde proeverij voor bij de borrel ANDERS ETEN - EXTRA (LEKKER) Hartige snack s Gekleurde proeverij voor bij de borrel De aantallen zijn naar eigen smaak te bepalen: - bleekselderij in stukjes van 4 cm - cherry- of kerstomaatjes - komkommer

Nadere informatie

Tortilla s met gerookte makreel

Tortilla s met gerookte makreel Beste KOOK-OOK klant! De recepten van KOOK-OOK worden samen gesteld met producten die zo min mogelijk bewerkt zijn. Een groot gedeelte van ons voedsel dat verkrijgbaar is in de supermarkt, komt uit een

Nadere informatie

Kerstrecept 500 kcal, vlees Biefstuk met pittige mierikswortelsaus 4 personen, 232 kcal per persoon

Kerstrecept 500 kcal, vlees Biefstuk met pittige mierikswortelsaus 4 personen, 232 kcal per persoon Kerstrecept 500 kcal, vlees Biefstuk met pittige mierikswortelsaus 4 personen, 232 kcal per persoon 500 gram biefstuk in 4 porties 4 eetlepel Griekse yoghurt volvet 4 eetlepel geraspte mierikswortel (potje)

Nadere informatie

LEKKER VOEDZAAM SNEL KLAAR

LEKKER VOEDZAAM SNEL KLAAR EI LEKKER VOEDZAAM SNEL KLAAR Het is bewezen: een ei past in een gezonde voeding. Eieren bevatten een interessante combinatie van essentiële voedingsstoffen maar weinig calorieën. Bovendien zijn ze gemakkelijk

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 27+28 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 27+28 Dag 27 Ontbijt: broodje geitenkaas 1 portie roggebrood, crackers of zuurdesembrood (of glutenvrij; kastanjecrackers

Nadere informatie

Voedingswaarden per spiesje: 50 kcal, 0,5 g eiwit, 10 g koolhydraten, 0 g vet, 0,5 gram vezel

Voedingswaarden per spiesje: 50 kcal, 0,5 g eiwit, 10 g koolhydraten, 0 g vet, 0,5 gram vezel Hapjes en dips Aardbeienspiesjes Voor 10 spiesjes: 400-500 gram (kleine) aardbeien 2 eetlepels limoensap 2 eetlepels honing Gestampte muisjes of geraspte kokos 10 blaadjes munt 10 (saté)prikkers Bereiding

Nadere informatie

Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg

Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg ...lekkere recepten voor in de nachtdienst Koolhydraatrijke recepten werkt voor de zorg Koolhydraatrijke recepten Bewezen is dat koolhydraatrijke voeding vanaf ongeveer de tweede helft van de nachtdienst

Nadere informatie

Creatief met oud brood!

Creatief met oud brood! 1 oud brood, gesneden plakjes jonge kaas plakjes gekookte ham 1 gehakte ui tomaat vetstof Besmeer de oude boterhammen aan een kant met een mespuntje vetstof. Leg op de onbesmeerde kant telkens een plakje

Nadere informatie

Haal meer uit je gerecht of boterham met Meesterlyck-ham.

Haal meer uit je gerecht of boterham met Meesterlyck-ham. Haal meer uit je gerecht of boterham met Meesterlyck-ham. Ontdek binnenin enkele van onze heerlijke receptjes! Meesterlyck_Folder_15x15_NL.indd 1 13/08/15 15:37 2 Meesterlyck_Folder_15x15_NL.indd 2 13/08/15

Nadere informatie

Boursin-hapje met zalm

Boursin-hapje met zalm Boursin-hapje met zalm Ingrediënten (10 stuks): 2 plakjes gerookte zalm Verse Dille ¼ doosjes Boursin (kruidenkaas) plasticfolie : 1. Beleg de plakjes gerookte zalm heel dik met Boursin en verse dille.

Nadere informatie

RECEPTEN HUMPHREY FRIDT

RECEPTEN HUMPHREY FRIDT 10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN HUMPHREY FRIDT 1. BIEFSTUK MET SALADE > 120 gram biefstuk > 3 handjes ijsbergsla > 1 handje rucola sla > 2 radijsjes > 1 bosui > 1 eetlepel magere yoghurt > 1 theelepel tuinkruiden

Nadere informatie

Eenvoudig lekker. Gezonde bron van energie. Verrassend origineel

Eenvoudig lekker. Gezonde bron van energie. Verrassend origineel aardappelen Eenvoudig lekker Gezonde bron van energie Verrassend origineel Aardappelen, een vaste waarde in een gezonde voeding De aardappel is voor velen zo alledaags dat we niet meer stilstaan bij wat

Nadere informatie

Lauwe roodbaars met zeekralen, citrusvruchten en basilicumolie

Lauwe roodbaars met zeekralen, citrusvruchten en basilicumolie Lauwe roodbaars met zeekralen, citrusvruchten en basilicumolie Bereiding: 10 min. 4 roodbaarsfilets met vel (120 g) 100 g zeekralen, geblancheerd 4 inktvisjes olijfolie wat groene verse kruiden boter sap

Nadere informatie

Mosselen. Overheerlijke recepten. @dekamarkt of @dekawijnmarkt. facebook.com/ dekamarkt. www.dekamarkt.nl. Klantenservice 0251-276628

Mosselen. Overheerlijke recepten. @dekamarkt of @dekawijnmarkt. facebook.com/ dekamarkt. www.dekamarkt.nl. Klantenservice 0251-276628 Mosselen @dekamarkt of @dekawijnmarkt www.dekamarkt.nl facebook.com/ dekamarkt Klantenservice 0251-276628 Overheerlijke recepten Sappige mosselen met lekkere saus, daar eet iedereen zijn vingers bij op!

Nadere informatie

t Is weer tijd voor BBQ! www.powerslim.nl.be

t Is weer tijd voor BBQ! www.powerslim.nl.be t Is weer tijd voor BBQ! Eindelijk schijnt de zon en lopen de temperaturen op, heerlijk! Wat is er nu gezelliger dan op een warme zomeravond buiten barbecueën? Gelukkig past barbecueën goed in het PowerSlim

Nadere informatie

WEEK 1 1200 KCAL DAG 1

WEEK 1 1200 KCAL DAG 1 DAG 1 Gebakken groente met ei. Magere kwark Bak 1 opscheplepel gesneden rode paprika en 1 opscheplepel champignons met een eetlepel olijfolie. Voeg daar vervolgens 2 eieren bij en bak alles al roerend

Nadere informatie

Recepten. Basisingrediënten

Recepten. Basisingrediënten TurboMax 119 verbluffende recepten Basisingrediënten 4 middelgrote eieren 15 ml melk Zout en peper Kies één van de onderstaande recepten. Mix de ingrediënten in de TurboMax met het lemmet. Voeg de basisingrediënten

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant!

Beste KOOK-OOK klant! Beste KOOK-OOK klant! Je bent wat je eet. Een gezegde wat veel wordt gebruikt in de volksmond. Maar waar komt dit eigenlijk vandaan? Het menselijk lichaam werkt op een fascinerende manier. Zonder dat je

Nadere informatie

vers opgevist door onze vissers ZEEWOLF afschuwelijk lekker!

vers opgevist door onze vissers ZEEWOLF afschuwelijk lekker! vers opgevist door onze vissers ZEEWOLF afschuwelijk lekker! Een krokant slaatje gecombineerd met het zachte maar stevige visvlees van zeewolf: heerlijk! witloofslaatje met kerstomaat, gebakken zeewolf

Nadere informatie

Makkelijke camping recepten

Makkelijke camping recepten Makkelijke camping recepten lekker handig als je geen zin hebt om uitgebreid te koken Door de redactie van Stofzuigerzen Dit eboek is een uitgave van Stofzuigerzen Je bent vrij om dit eboek te delen met

Nadere informatie

JON S CHOICE LUNCH RECEPTEN

JON S CHOICE LUNCH RECEPTEN JON S CHOICE LUNCH RECEPTEN JON HORTON PERSONAL TRAINING PRESENTEERT: JON S CHOICE LUNCH SUGGESTIES We weten allemaal best wat we NIET moeten eten. Als client van Jon Horton Personal Training ontvangt

Nadere informatie

Barbecue. Overheerlijke recepten

Barbecue. Overheerlijke recepten Barbecue Overheerlijke recepten Het is geen ingrediënt, maar een techniek: barbecueën. Maar de smaak ervan hoort wel degelijk bij een seizoen: de zomer! Vandaar dat we voor de barbecue graag een plaats

Nadere informatie

Schol is. Schol is lekker en gezond. Schol is smullen!

Schol is. Schol is lekker en gezond. Schol is smullen! Schol is smullen! GEZOND SNEL LEKKER Ook de mannen van de zee zijn enthousiast: schol is eenvoudig te bereiden, niet vet en heerlijk van smaak. Bovendien is de graat gemakkelijk te verwijderen en hebben

Nadere informatie

Comfortcook. Kookboek combi halogeen oven. Gaartijden en temperaturen. De volgende gegevens zijn slechts richtwaarden.

Comfortcook. Kookboek combi halogeen oven. Gaartijden en temperaturen. De volgende gegevens zijn slechts richtwaarden. Gaartijden en temperaturen De volgende gegevens zijn slechts richtwaarden. Levensmiddel Temperatuur in ºC Gaartijd in minuten Kip (1,6kg) 200 70 Kippenborst (350g) 190 20 Kabeljauw (150g) 200 24 Aardappelen

Nadere informatie

Met heerlijke recepten

Met heerlijke recepten Met heerlijke recepten Op zoek naar k alfsvlees van topkwaliteit? Voedzaam, lekker en veelzijdig Je wil je familie en vrienden het al- kwaliteit garandeert. Een label is namelijk meer Kalfsvlees is niet

Nadere informatie

10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN WINTERPAKKET HUMPHREY FRIDT

10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN WINTERPAKKET HUMPHREY FRIDT 10 KOOLHYDRAATARME RECEPTEN WINTERPAKKET HUMPHREY FRIDT 1. CHAMPIGNONS UIT DE OVEN MET BIEFSTUK > 1 biefstuk > 5 á 6 champignons > 1 teentje knoflook > ¼ rode ui > 50 gram sperziebonen (diepvries) > Iets

Nadere informatie

Dit dagmenu is bedoeld voor mensen die gezond en lekker willen eten, maar geen uren in de keuken willen staan.

Dit dagmenu is bedoeld voor mensen die gezond en lekker willen eten, maar geen uren in de keuken willen staan. Het Afslank Dagmenu Over het dagmenu Dit koolhydraatarme dagmenu is bedoeld voor mensen die iets aan hun gezondheid willen doen. Het dagmenu is gebaseerd op natuurlijke, verse ingrediënten die je voorzien

Nadere informatie

Appeldag en ontwateringsoep

Appeldag en ontwateringsoep RECEPTEN Appeldag en ontwateringsoep Volg een appeldag of maak een ontwateringsoep wanneer gedurende meer dan 3 achtereenvolgende dagen geen gewichtsdaling plaatsvindt. Appeldag Eet, verdeeld over één

Nadere informatie

Tabouleh met munt, gamba s, citroen en kruidenemulsie. Kruidige kokossoep. Saltimbocca met rode wijnsaus, zalf van erwtjes en aardappelen in de schil

Tabouleh met munt, gamba s, citroen en kruidenemulsie. Kruidige kokossoep. Saltimbocca met rode wijnsaus, zalf van erwtjes en aardappelen in de schil Tabouleh met munt, gamba s, citroen en kruidenemulsie Kruidige kokossoep Saltimbocca met rode wijnsaus, zalf van erwtjes en aardappelen in de schil Roomijs met gekonfijt witloof en peperkoek Smakelijk

Nadere informatie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie

Pasta salade. Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie Pasta salade Ingrediënten: (4 personen) Dressing 1 theelepel dijonmosterd 1 eetlepel witte wijnazijn 1 eetlepel honing olijfolie of zonnebloemolie 175 gram pasta, bv. schelpjes macaroni 150 gram sperziebonen

Nadere informatie

10 euro korting op het fase 1 pakket van vitadis klik hier en gebruik de kortingscode VETVRIJ 23 ZOMERSE RECEPTEN HUMPHREY FRIDT

10 euro korting op het fase 1 pakket van vitadis klik hier en gebruik de kortingscode VETVRIJ 23 ZOMERSE RECEPTEN HUMPHREY FRIDT 10 euro korting op het fase 1 pakket van vitadis klik hier en gebruik de kortingscode VETVRIJ 23 ZOMERSE RECEPTEN HUMPHREY FRIDT 1. COURGETTE RED MEAT 1 persoon > Halve courgette > 120 gram mager rundergehakt

Nadere informatie

Weekmenu 2. Maandag Heldere kippensoep Macaroni met tonijnsaus* Komkommersalade

Weekmenu 2. Maandag Heldere kippensoep Macaroni met tonijnsaus* Komkommersalade Weekmenu 2 Maandag Heldere kippensoep Macaroni met tonijnsaus* Komkommersalade Dinsdag Gegrilde ribkarbonade Aardappelpuree Groene kool Magere kwark met muesli* Woensdag Chili sin carne* Citrusfruitsalade

Nadere informatie

voor een gezond voedingspatroon met een gezonde leefstijl,

voor een gezond voedingspatroon met een gezonde leefstijl, Beste KOOK-OOK klant! Gezond eten en genoeg bewegen zorgen ervoor dat je lekker in je vel komt te zitten. Met deze tas vol gezond lekkers kom je dus al een heel eind. Iedereen kent wel iemand die met z

Nadere informatie

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger

Doe een flinke scheut olie in de pan en fruit de ui en wortel op laag vuur aan. Voeg ruim een halve liter water toe en zet het vuur hoger Italiaanse tomtatensoep Per 4 personen 1 liter 1 ui 2 teentjes knoflook 1 wortel 2 blikken gepelde tomaten Olijfolie Suiker Chilipoeder 50 ml slagroom Potje pesto Snij de uit en wortel heel klein Doe een

Nadere informatie

pladijs vers opgevist door onze vissers zonnige zomervis

pladijs vers opgevist door onze vissers zonnige zomervis pladijs vers opgevist door onze vissers zonnige zomervis Lekker licht en extra smaakvol. gestoomde pladijsspiesjes met gegrilde groenten en krieltjes ingrediënten voor 4 personen bereidingstijd 35 minuten

Nadere informatie

Infofiche 2. Elke dag 3 maaltijden en maximaal 3 tussendoortjes. Doelstellingen

Infofiche 2. Elke dag 3 maaltijden en maximaal 3 tussendoortjes. Doelstellingen Infofiche 2 Doelstellingen De leerlingen weten wat het ontbijt, het middagmaal en het avondmaal inhouden. De leerlingen kennen het belang van tussendoortjes en weten wat gezonde tussendoortjes zijn. De

Nadere informatie

van der Eijken, Pieter Week 1, Dag Standaard reeks Bereidingsadvies diner: Bereidingstijd: min.

van der Eijken, Pieter Week 1, Dag Standaard reeks Bereidingsadvies diner: Bereidingstijd: min. Week 1, Dag 1 1 portie Filet américan (20 gr) 29 1 plakje Fricandeau (15 gr) 18 1 schijf Ananas vers (120 gr) 60 Sinaasappel gemiddeld (115 EG) 54 1 plakje Schouderham (15 gr) 21 400 ml Magere yoghurt

Nadere informatie

Vegetarische gerechten van Gery Mulder

Vegetarische gerechten van Gery Mulder Vegetarische gerechten van Gery Mulder Tomaten preisoep... 1 Zuuurkoolschotel, een echt wintergerecht... 2 Aardappelgerecht... 3 Rabarber met een variatie... 5 Natte preipot... 6 Tomaten preisoep Benodigd:

Nadere informatie

koolhydraatarme snacks voor bij de televisie

koolhydraatarme snacks voor bij de televisie 10 koolhydraatarme snacks voor bij de televisie www.powerslim.nl 10 koolhydraatarme snacks voor bij de televisie Iedereen heeft wel eens een avondje voor de televisie. Lekker met de benen omhoog, onder

Nadere informatie

KOOLHYDRAATARME RECEPTEN E-book

KOOLHYDRAATARME RECEPTEN E-book KOOLHYDRAATARME RECEPTEN E-book Kipsalade met gebakken champignons, tomaatjes en avocado bereidingstijd: 20 minuten Verhit de olie in een koekenpan en bak de champignons in circa 4-5 minuten gaar. Breng

Nadere informatie

vers opgevist door onze vissers ROG smaakt naar nog

vers opgevist door onze vissers ROG smaakt naar nog vers opgevist door onze vissers ROG smaakt naar nog Zomerse rog, lekker met de frisse smaak van venkel. rog met zuiderse venkel, kaascrumble en limoen ingrediënten voor 4 personen bereidingstijd 25 minuten

Nadere informatie

Soep van geroosterde pompoen

Soep van geroosterde pompoen Soep van geroosterde pompoen JEROEN MEUS Smakelijk! 3 l groentebouillon 1 (kleine) pompoen 3 dikke uien 3 teentjes look 3 takjes salie 2 takjes rozemarijn 40 g gedroogde pompoenpitten een snuifje garam

Nadere informatie

Recepten van KWB Reet koken voor mannen Thema van dit jaar: Reis rond de wereld. 18 december 2012 : Midden-Oosten. Onze website:

Recepten van KWB Reet koken voor mannen Thema van dit jaar: Reis rond de wereld. 18 december 2012 : Midden-Oosten. Onze website: Recepten van KWB Reet koken voor mannen Thema van dit jaar: Reis rond de wereld 18 december 2012 : Midden-Oosten Onze website: www.kwbreet.be SARDIENENFILETS MET COURGETTEN - 10 grote sardienen - 4 teentjes

Nadere informatie

KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN

KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN KOOLHYDRAATARM 10AFSLANK RECEPTEN Alsjeblieft, hierbij ontvang je mijn favoriete koolhydraatarme gerechten. Alle recepten zijn voor 1 persoon. Onder elk recept vind je de voedingswaarden voor elk recept,

Nadere informatie

SERIOUS FASTFOOD SALADS

SERIOUS FASTFOOD SALADS APPcoach TIPS SERIOUS FASTFOOD SALADS NEOBODIES.NL 2017APPcoach TIPS 3 1 APPcoach TIPS SERIOUS FASTFOOD SALADS APPcoach TIPS SERIOUS FASTFOOD SALADS 2017 3e druk Publicatie door: NEOBODIES Rozengracht

Nadere informatie

vers opgevist door onze vissers ZEEDUIVEL EVEN LEKKER ALS LELIJK

vers opgevist door onze vissers ZEEDUIVEL EVEN LEKKER ALS LELIJK vers opgevist door onze vissers ZEEDUIVEL EVEN LEKKER ALS LELIJK Zeeduivel met Siciliaanse allures: proef de zon in je bord. caponata met gegrilde zeeduivel ingrediënten voor 4 personen bereidingstijd

Nadere informatie

10 Luxe Afslank Recepten

10 Luxe Afslank Recepten 10 Luxe Afslank Recepten Dieetsnel.nl Kees van Hessel Recept 1 Omelet met kampernoelies 10 tot 15 minuten 1 pers - 2 eieren - 250 gram kampernoelies - sjalotjes - peterselie - peper & zout Borstel de kampernoelies(champignons)

Nadere informatie

vers opgevist door onze vissers TONGSCHAR TE ONTDEKKEN TOPPER Tongschar - FOLDER_NL.indd 1 3/05/ :54:52

vers opgevist door onze vissers TONGSCHAR TE ONTDEKKEN TOPPER Tongschar - FOLDER_NL.indd 1 3/05/ :54:52 vers opgevist door onze vissers TONGSCHAR TE ONTDEKKEN TOPPER Tongschar - FOLDER_NL.indd 1 3/05/2017 11:54:52 Gazpacho met tongschar, heerlijk zomers en feestelijk. Tongschar - FOLDER_NL.indd 2 3/05/2017

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant!

Beste KOOK-OOK klant! Beste KOOK-OOK klant! Iedereen kent de lekkere pasta s uit Italië of de smaakvolle rijst uit Azië. Echter er zijn zoveel andere producten die vroeger veel in Nederland werden gegeten maar de laatste jaren

Nadere informatie

!!!!! verrassende patapasrecepten

!!!!! verrassende patapasrecepten 10 verrassende patapasrecepten Geplette aardappel gepaneerd in groene kruiden ())#*+*,"#-)&"& 5 kleine, bloemige aardappelen 250 g filet van gerookte forel 1/2 ui 50 g kruidenkaas 40 g boter 2 el groene

Nadere informatie

Weekmenu 3. Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes*

Weekmenu 3. Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes* Weekmenu 3 Maandag Heldere runderbouillon Gebakken kippenlevertjes Gekookte aardappelen Rode kool met appeltjes* Dinsdag Koolvispakketjes* Rijst Snijbonen Halfvolle biogardeyoghurt Woensdag Witlofschuitjes*

Nadere informatie

Zo heerlijk makkelijk en gezond!

Zo heerlijk makkelijk en gezond! Zo heerlijk makkelijk en gezond! 4616_P_NL_Broch 1 13/02/12 09:46 Geniet van je favoriete groenten het hele jaar door! De maximale tijd tussen het oogsten van een groente en het verwerken ervan is vijf

Nadere informatie

Wij hopen dat je veel afslankplezier beleeft aan dit boek en dat het je helpt om te genieten van evenwichtige en lekkere recepten.

Wij hopen dat je veel afslankplezier beleeft aan dit boek en dat het je helpt om te genieten van evenwichtige en lekkere recepten. 365 DAGEN Woord vooraf Wat eten we vandaag?, is wellicht de meest gestelde vraag waar je vaak niet meteen een antwoord op hebt. Met dit kookboek verandert dat voorgoed. In dit boek vind je voor elke dag

Nadere informatie

gezond Gratis Gratis recepten recepten gezonde nummer 1 in gezondheid

gezond Gratis Gratis recepten recepten gezonde nummer 1 in gezondheid BBQ gezond 9 0 Gratis Gratis gezonde gezonde recepten recepten nummer Smullen van de barbecue Wat is er gezelliger op een lekkere zomerse dag dan buiten eten? In veel tuinen wordt de barbecue uit de schuur

Nadere informatie

Sandwich kaas-komkommer

Sandwich kaas-komkommer Tomatensoep Aan tomatensoep die je in de winkel kunt kopen is vaak veel suiker toegevoegd. Zelfgemaakte tomatensoep bevat alleen van nature aanwezige suikers. Om zelf tomatensoep te maken heb je weinig

Nadere informatie

wok Wokken met Flandria-groenten wok around the clock

wok Wokken met Flandria-groenten wok around the clock wok wok around the clock Wokken met Flandria-groenten Wokken is een zeer gezonde manier van koken. Je hoeft maar weinig vetstof te gebruiken en je kan zoveel groenten en fruit toevoegen als je wil. De

Nadere informatie

PiTabrOOD met FaLaFeL & GrieKse YogHurt

PiTabrOOD met FaLaFeL & GrieKse YogHurt PiTabrOOD met FaLaFeL & GrieKse YogHurt Falafel is balletjes gemaakt van kikkererwten en verschillende kruiden en is een traditioneel gerecht in het Midden Oosten en Noord-Afrika. Kikkererwten bevatten

Nadere informatie

SERIOUS QUICKFIX SALADS

SERIOUS QUICKFIX SALADS APPcoach TIPS SERIOUS QUICKFIX SALADS NEOBODIES.NL 2017APPcoach TIPS 3 1 APPcoach TIPS SERIOUS QUICKFIX SALADS APPcoach TIPS SERIOUS QUICKFIX SALADS 2017 2e druk Publicatie door: NEOBODIES Rozengracht

Nadere informatie

Wij hopen dat je veel afslankplezier beleeft aan dit boek en dat het je helpt om te genieten van evenwichtige en lekkere recepten.

Wij hopen dat je veel afslankplezier beleeft aan dit boek en dat het je helpt om te genieten van evenwichtige en lekkere recepten. 365 DAGEN Voorwoord Wat eten we vandaag?, is wellicht de meest gestelde vraag waar je vaak niet meteen een antwoord op hebt. Met dit kookboek verandert dat voorgoed. In dit boek vind je voor elke dag van

Nadere informatie

PASTA CON AMORE. Voor heerlijk en gezellig tafelen

PASTA CON AMORE. Voor heerlijk en gezellig tafelen PASTA CON AMORE Voor heerlijk en gezellig tafelen INHOUD 4 VLEES EN VIS Met hartige, kruidige pastasauzen 4 KAAS EN GROENTE Met romige, frisse sauzen en pesto s 76 Alfabetische index 77 Index volgens ProPoints

Nadere informatie

...lekkere recepten voor in de nachtdienst

...lekkere recepten voor in de nachtdienst ...lekkere recepten voor in de nachtdienst Recepten die energie geven! BEROEPSORGANISATIE VOOR DE VERPLEGING EN VERZORGING Recepten die langdurende energie geven Bewezen is dat koolhydraatrijke voeding

Nadere informatie

Kruidenpannenkoek met gerookte zalm en zure room

Kruidenpannenkoek met gerookte zalm en zure room Kruidenpannenkoek met gerookte zalm en zure room Ingrediënten (voor 6 pannenkoeken) 2 grote eieren 150 gr bloem 300 ml melk plantaardige olie om te bakken verse groene kruiden naar keuze: peterselie, bieslook

Nadere informatie

Past in iedere adviesgroep vanaf 1750 kcal. Hoofdgerecht voor 4 personen. 3 citroenen, schoongeboend. 6el olijfolie. 1 rode ui, gesnipperd

Past in iedere adviesgroep vanaf 1750 kcal. Hoofdgerecht voor 4 personen. 3 citroenen, schoongeboend. 6el olijfolie. 1 rode ui, gesnipperd 3 citroenen, schoongeboend 6el olijfolie 1 rode ui, gesnipperd 1 teen knoflook, fijngesneden 2 el kappertjes 4 schotse zalmfilets ( á 145 g) 2 el peterselie, fijngesneden Grillpan 1. Pers 1 citroen uit.

Nadere informatie

WIJS Receptenboek. Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen

WIJS Receptenboek. Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen WIJS Receptenboek Receptenboek voor kinderen en jongeren in Groningen 1-11-2017 Hanzehogeschool in samenwerking met WIJS Femke Postma en Anouk Martini Rob Vogel Recept 1 : Aardbeien gember limonade met

Nadere informatie

Lekker vers. smaakt. het langst.

Lekker vers. smaakt. het langst. Lekker vers smaakt het langst. Herbamare, 100% natuurlijke smaakmaker van al je gerechten Natuurlijk kokerellen smaakloos en saai? Niet met Herbamare van A.Vogel: het enige kruidenzout met 100% natuurlijke

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant!

Beste KOOK-OOK klant! Beste KOOK-OOK klant! Vaak krijg ik vragen over het bewaren van vlees. Biologisch vlees is anders dan vlees uit de supermarkt omdat er geen chemische kleur-, geur- en smaakstoffen in verwerkt wordt. De

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 13+14

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 13+14 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 13+14 Dag 13 Ontbijt: Sneetje gezond 1 ei, zachtgekookt (ongeveer 6 minuten) sla, komkommer (in plakjes), ½ tomaat (in

Nadere informatie

Kerstrecept 600 kcal, vlees Oosterse Kalkoendijfilet 4 personen, 314 kcal per persoon. Ingrediënten: Bereiding:

Kerstrecept 600 kcal, vlees Oosterse Kalkoendijfilet 4 personen, 314 kcal per persoon. Ingrediënten: Bereiding: Kerstrecept 600 kcal, vlees Oosterse Kalkoendijfilet 4 personen, 314 kcal per persoon 500 g (biologische) kalkoendijfilet 4 eetlepel Japanse sojasaus, minder zout 1 eetlepel rijstazijn 1 eetlepel Chinees

Nadere informatie

KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016!

KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016! KOOK-OOK wenst jullie een hele fijne kerst & een gezond en gelukkig 2016! ZwARte BoNeNSoEP Met PuLLeD PoRK Zoete aardappel is lekker en gezond. Een zoete aardappel is een knol en behoort, in tegenstelling

Nadere informatie

Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen

Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen Weekmenu: lekkere ideeën voor drukke weekdagen Kip met rode curry Pasta met scampi's en tomatensaus 4 personen - 20 minuten Kleine gefrituurde vogelnestjes 4 personen - 45 minuten Maandag energiedag 4

Nadere informatie

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 33+34

SUGARCHALLENGE! LARGE programma. Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s. Dag 33+34 SUGARCHALLENGE! LARGE programma Voor een suikervrije, gezonde JIJ! Basismenu s Dag 33+34 Dag 33 Ontbijt: Havermoutpap met dadels en noten 1 portie rijstmelk/ havermelk/ amandelmelk 3 eetlepels havervlokken

Nadere informatie

Qlivino BBQ 2010 15 juni

Qlivino BBQ 2010 15 juni Qlivino BBQ 2010 15 juni Menu Knoflookgamba s alla Sjaak met tomatenrisotto (Gamba s in knoflook verder geen flauwekul net als Sjaak) Souvlaki met lachanosalata (Souvlaki van varkenshaas met ztarziki en

Nadere informatie

Groente met courgette, uitjes en champignons

Groente met courgette, uitjes en champignons Slank En Fit Lunch recepten HARTIG Groente met courgette, uitjes en champignons 1 knoflookteentje Halve courgette 50 gr zilver uitjes 50 gr olijfjes 1 tomaat Half bakje champignons 150 gram sperzie boontjes

Nadere informatie

Menu 49. Salade van gemarineerde paddestoelen. Kerrie-appelsoep. Appel met pittige kip. Kaas-bananenkoek

Menu 49. Salade van gemarineerde paddestoelen. Kerrie-appelsoep. Appel met pittige kip. Kaas-bananenkoek Menu 49 Salade van gemarineerde paddestoelen Kerrie-appelsoep Appel met pittige kip Kaas-bananenkoek 500 gr gemengde bospaddestoelen ijsbergsla 1 eetlepel balsamicoazijn 2 eetlepels notenolie verse peterselie,

Nadere informatie

Cursus Detox Maaltijdplanner voor Dinsdag Week 1 Dag 2

Cursus Detox Maaltijdplanner voor Dinsdag Week 1 Dag 2 Cursus Detox Maaltijdplanner voor Dinsdag Week 1 Dag 2 Elk ontbijt bestaat uit een eiwitrijke smoothie met fruit en groenten; elke lunch uit een salade met eiwit; elke middagsnack uit fruit of groente

Nadere informatie

Bereid per persoon 1 tortilla (à 70 gram) of 2 grote lepels zilvervliesrijst (120 g gaar).

Bereid per persoon 1 tortilla (à 70 gram) of 2 grote lepels zilvervliesrijst (120 g gaar). 1. Linzenchili met rijst of tortilla s (na bereiding heeft u 2 porties, 1 om in te vriezen) 1 rode ui, gesnipperd 2 teentjes knoflook, gehakt of geperst 2 zongedroogde tomaten, in stukjes (schaar!) 1 prei,

Nadere informatie

Femma Italiaans Koken met Carlo

Femma Italiaans Koken met Carlo Femma Italiaans Koken met Carlo 15/02/2016 Alle recepten zijn voor 4 personen AntiPasti 1. Crostini con tapenade di Genua 1 stokbrood 1 citroen 1 tomaat 2 dl olijfolie( extra vergine) Zout & peper 200g

Nadere informatie

konijn Licht, lekker en verrassend veelzijdig

konijn Licht, lekker en verrassend veelzijdig konijn Licht, lekker en verrassend veelzijdig Konijn op tafel? Dat biedt veel voordelen! Het vlees van een konijn is licht, smakelijk en een goede bron van essentiële voedingsstoffen. Bovendien is het

Nadere informatie

Vegetarische recepten. Receptengids

Vegetarische recepten. Receptengids Vegetarische recepten Receptengids GezondheidsNet stelt in het samenwerking met het Voedingscentrum iedere maand een receptenboekje samen. Deze maand twee receptenboekjes: één voor de vleesliefhebber,

Nadere informatie

10min 45. Soep van geroosterde tomaten, rode paprika en knoflookcroutons. 4 personen. ProPoints waarde. voorbereiding. bereiding min.

10min 45. Soep van geroosterde tomaten, rode paprika en knoflookcroutons. 4 personen. ProPoints waarde. voorbereiding. bereiding min. 4 sonen LENTE-ZOMER voor 10 45 4 Soep van geroosterde tomaten, rode paprika en knoflookcroutons 6 tomaten, gepeld en doormidden gesneden 3 rode paprika s, ontpit en in kwartjes gesneden 4 kl olie 4 sneetjes

Nadere informatie

Met limoen gemarineerde zalm en gemarineerde asperges. Ingredienten voor gemarineerde asperges;

Met limoen gemarineerde zalm en gemarineerde asperges. Ingredienten voor gemarineerde asperges; Met limoen gemarineerde zalm en gemarineerde asperges. Ingredienten voor gemarineerde asperges; Beet gaar gekookte asperges(1pp) 3 eetlepel Olijf olie 2 eetlepel Gehakte kruiden Citroen sap van ½ citroen

Nadere informatie

Kabeljauw, prei en rauwe ham

Kabeljauw, prei en rauwe ham Kabeljauw, prei en rauwe ham Bereiding: 10 minuten - 1 00 g kabeljauwfilet - 1 00 g prei in ringen - 40-5 0 g magere rauwe gerookte ham in reepjes - Verse tijm, blaadjes gerist 297 32,0 g 4,0 g 17,0 g

Nadere informatie

Beste KOOK-OOK klant,

Beste KOOK-OOK klant, Beste KOOK-OOK klant, Recent is uit een internationaal onderzoek gebleken dat biologisch voedsel een hogere voedingswaarde heeft dan niet biologisch voedsel. Biologische gewassen zoals groenten, fruit

Nadere informatie

Van in de wei tot op je bord

Van in de wei tot op je bord Vlees Van in de wei tot op je bord Hallo daar! Ik ben Maud Kippenbout. Welk vlees eet jij graag tussen je boterham? 1 e graad Welk vlees lust jij het liefst bij de warme maaltijd? lager onderwijs DD6493/304111

Nadere informatie

AARDPEERSOEP LEKKER MET

AARDPEERSOEP LEKKER MET AARDPEERSOEP 500 g aardpeer 2 sjalotten 2 teentjes knoflook 1 eetlepel olijfolie 1 l paddenstoelenbouillon (of 1 l kippenbouillon met 1 bakje champignons) 150 ml melk tuinkers (eventueel) zwarte peper

Nadere informatie

10 recepten voor 10 heerlijke rundvleesgerechten

10 recepten voor 10 heerlijke rundvleesgerechten 10 recepten voor 10 heerlijke rundvleesgerechten steak stoverij brochette rundertong chateaubriand Rund van bij ons is niet zomaar rund. Met Belgisch rundvlees kun je immers alle kanten uit. Ga er deze

Nadere informatie

Menu 25. Bladerdeeg met hartige tomatenvulling. Kalkoenbouten met curry. Clafoutis met krieken of peren

Menu 25. Bladerdeeg met hartige tomatenvulling. Kalkoenbouten met curry. Clafoutis met krieken of peren Menu 25. Bladerdeeg met hartige tomatenvulling Kalkoenbouten met curry Clafoutis met krieken of peren Ingrediënten (12 porties) 120 gr sjalot 3 teentjes knoflook 800 gr gepelde en ontpitte tomaten 200

Nadere informatie

GEZONDE LUNCH RECEPTEN

GEZONDE LUNCH RECEPTEN GEZONDE RECEPTEN ZELF GEMAAKTE TOMATEN SOEP Voeg wat olijfolie toe aan de soeppan die op middel warm vuur staat. Wanneer die warm is voeg de gesneden knoflook en uien toe. Snij de tomaten en voeg deze

Nadere informatie

Vergeten recepten. Ideeën en inspiratie. www.weekvandesmaak.be

Vergeten recepten. Ideeën en inspiratie. www.weekvandesmaak.be Vergeten recepten Ideeën en inspiratie www.weekvandesmaak.be SOEP VAN PASTINAAK EN WORTEL MET GEKRUIDE YOGHURT Benodigdheden (voor 6 personen) 1 ui 625 g pastinaak 500 g wortelen kippenbouillon 90 g gewone

Nadere informatie

MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2. Vragen over de recepten? Mail naar

MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2. Vragen over de recepten? Mail naar MYFOODCOACH RECEPTEN WEEK 2 Groentelasagna 1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de aubergines in dunne lange plakken. 2. Leg de aubergines even kort in een pan met wat olie en besprenkel ze met

Nadere informatie

Menu oktober 201 2. Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus. **** Salade champignons. **** Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma

Menu oktober 201 2. Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus. **** Salade champignons. **** Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma Menu oktober 201 2 Sint Jacobsschelp met groene kruidensaus Salade champignons Auberginekaviaar met ricotta en coppa di Parma Kwartels met rode biet en cantharellen Appelsoep met peren onder een bladerdeegdekseltje

Nadere informatie

DE ACTIEVE VOEDINGSDRIEHOEK: OM DAGELIJKS EVENWICHTIG TE ETEN EN VOLDOENDE TE BEWEGEN.

DE ACTIEVE VOEDINGSDRIEHOEK: OM DAGELIJKS EVENWICHTIG TE ETEN EN VOLDOENDE TE BEWEGEN. GEZONDHEID INFOBLAD DE ACTIEVE VOEDINGSDRIEHOEK: OM DAGELIJKS EVENWICHTIG TE ETEN EN VOLDOENDE TE BEWEGEN. BRON: VIGeZ, 2011. De actieve voedingsdriehoek. De actieve voedingsdriehoek geeft je een idee

Nadere informatie

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2

Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011. Aardappelgerecht(februari)... 1. Natte preipot(april)... 2 Vegetarische gerechten door Gery Mulder uit de ANBO Nieuwsbrief 2011 Aardappelgerecht(februari)... 1 Natte preipot(april)... 2 Courgettesoep(mei)... 3 Rabarber met een variatie(juli-augustus)... 4 Meloensalade(september)...

Nadere informatie

gezond Gratis Gratis recepten recepten gezonde

gezond Gratis Gratis recepten recepten gezonde BBQ gezond 9 01 Gratis Gratis gezonde gezonde recepten recepten Smullen van de barbecue Wat is er gezelliger op een lekkere zomerse dag dan buiten eten? In veel tuinen wordt de barbecue uit de schuur gehaald.

Nadere informatie