Nieuwegein Datum 15 april 2010 Portefeuillehouder: Presidium

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Nieuwegein 2010-145. Datum 15 april 2010 Portefeuillehouder: Presidium"

Transcriptie

1 Nieuwegein Aan de qemeenteraad Onderwerp: Procedure rondom werving en selectie van de Griffier Datum 15 april 2010 Portefeuillehouder: Presidium Afdeling: Griffie Bijlagen: 1 Bijgaand treft u aan een functiebeschrijving Raadsgriffier gemeente Nieuwegein, een profielschets en een tijdschema om te komen tot de werving van een nieuwe raadsgriffier. De profielschets is tot stand gekomen in samenwerking met een voorbereidingscommissie, bestaande uit: De heer drs. C.M. de Vos als voorzitter van de Raad Mevrouw 3. Verbeek-Beverwijk De heer M.J. Monrooij De heer B.T. de Winter Wij verzoeken u zowel een selectie- als adviescommissie te benoemen. De selectiecommissie voert de gesprekken met de kandidaten. De adviescommissie wordt later in de procedure betrokken. Uiteraard zullen ook de medewerkers van de Griffie bij de procedure worden betrokken. Wij stellen voor het tijdelijke presidium te benoemen tot selectiecommissie en een aantal leden van de Raad in de adviescommissie. Het Presidium van de raad van de gemeente Nieuwegein de plv. griffier de voorzitter TJ. Laponder drs. C.M. de Vos

2 Nieuwegein Raadsbesluit De raad van de gemeente Nieuwegein; gelezen het voorstel van het Presidium d.d. 15 april 2010; gelet op de overwegingen zoals verwoord in het bijgevoegde voorstel; besluit: 1. Akkoord te gaan met bijgaande functiebeschrijving en profielschets Raadsgriffier Gemeente Nieuwegein; 2. Het tijdelijk presidium aan te wijzen ais selectiecommissie bij de procedure van de werving en selectie voor de nieuwe Raadsgriffier; 3. Een adviescommissies te benoemen voor de selectie. Aldus vastgesteld in de openbare raadsvergadering van 28 april 2010, de griffier, de voorzitter.

3 Nieuwegein f W/f m* Functiefamilie Diversen: Raadsgriffier Functiecode Datum beschrijving : januari 2010 Plaats in de organisatie De raadsgriffier ondersteunt de gemeenteraad bij het vervullen van zijn verantwoordelijkheden, zoals toetsing, kaderstelling en volksvertegenwoordiging. De raadsgriffier rapporteert aan de gemeenteraad, het 'presidium en de voorzitter van de gemeenteraad. Functieprofiel Adviseert (in de rol van procesadviseur) de raad op het gebied van organisatie en werkwijze en de kaderstellende en toetsende taken. Vertaalt wettelijke voorschriften over de formele taken van de raad naar werkbare processen en activiteiten. Adviseert de raad (in procesmatige zin) over uit te brengen behandeling van raadsbesluiten. Zorgt, in overleg met het presidium, voor een optimale inrichting en uitvoering van procedures rond de politiek-bestuurlijke besluitvorming. Geeft leiding aan de griffie, 2 è 3 medewerkers en de commissiegriffiers. Stuurt facilitaire dienstverleners tijdens vergaderingen, bijeenkomsten e.d. aan. Werk- en denkniveau Academisch werk- en denkniveau. Bestuurlijke en juridische kennis. Goede kennis van overheidsorganisaties. Goede organisatorische en communicatieve vaardigheden. Ruime (leidinggevende) ervaring binnen vergelijkbare (overheids-) organisaties. Aantoonbare ervaring met resultaatgericht werken en integrale beleidsvoering. Ruime kennis van en gevoel voor politiek-bestuurlijke verhoudingen en besluitvormingsprocessen. Copyright Capgemlnl Consulting Nederland 8.V.

4

5 Profielschets raadsgriffier Gemeente Nieuwegein In deze profielschets worden de belangrijkste elementen aangegeven voor de griffierfunctie. Het gaat om de hoofdlijnen. 1 Context van de functie De functie van raadsgriffier heeft tot doel de raad te ondersteunen bij het vervullen van de aan de raad toegekende verantwoordelijkheden (toetsing, kaderstelling en volksvertegenwoordiging). De griffier heeft hierbij een dienende functie en kan zich inleven in de gevoelens of de gedachtegang van de leden van de raad. Het is de griffier die er voor zorgdraagt dat de raad zijn verantwoordelijkheid optimaal waar kan maken en op een professionele manier zijn ondersteunende rol speelt in het politieke besluitvormingsproces. Het is aan de griffier om de raad blijvend professioneel en met enige distantie te adviseren. Van de griffier wordt verwacht dat deze een neutrale rol vervult. Neutraal in de zin dat de griffier in staat is alle fracties in de raad optimaal te ondersteunen. Maar ook neutraal in de zin dat de griffier niet inhoudelijk de besluitvorming beïnvloedt. De griffier gaat prudent om met de informatie die hem door spelers uit het lokale bestuur wordt aangedragen. De griffier is een gezaghebbende persoon die in staat is te opereren binnen heldere verhoudingen tussen raad en college en bij te dragen aan de kwaliteit van besluitvorming. Tevens is de griffier in staat om zijn rol te vervullen in de driehoek griffier, gemeentesecretaris en burgemeester. De griffier rapporteert aan de gemeenteraad, het presidium en de voorzitter van de gemeenteraad. 2 Rollen van de griffier Procesadviseur De griffier adviseert de raad op het gebied van organisatie en werkwijze en de kaderstellende en toetsende taken van de raad. De griffier vertaalt wettelijke voorschriften over de formele taken van de raad naar werkbare processen en activiteiten. Meer in het bijzonder: de griffier ondersteunt de professionalisering van raad en (zonder onderscheid en neutraal) raadsfracties inzake de effectiviteit van de bijdrage aan het besluitvormingsproces. de griffier analyseert het functioneren van de raad en de door de raad ingestelde commissies, adviseert over verbetering van organisatie, werkwijze en communicatie en draagt zorg voor de invoering van nieuwe dan wel aangepaste werkprocessen. de griffier draagt (mede) zorg voor een optimale afstemming tussen gemeenteraad enerzijds en de ambtelijke organisatie anderzijds. Bemiddelen bij en coördineren van informatieverzoeken, adviesaanvragen en verzoeken om ambtelijke bijstand van de raad in overleg met de gemeentesecretaris en bewaken van de behandeling van raadsaanvragen door het ambtelijk apparaat. de griffier geeft, in overleg met het presidium, vorm aan beleid en uitvoering met betrekking tot communicatie door en over de raad, zowel binnen de gemeentelijke organisatie als naar burgers en derden.

6 de griffier verleent ondersteuning bij burgerinitiatieven. Hiertoe zorgt de griffier voor adequate voorlichting en begeleiding van burgers, ziet toe op de procedures Adviseur De griffier adviseert de raad in procesmatige zin, over de behandeling van raadsbesluiten. Hiertoe: verleent de griffier gevraagd en ongevraagd bijstand aan de raad, het presidium en de voorzitter van de raad en de door de raad ingestelde commissies bij de uitoefening van hun taak. ondersteunt de griffier desgewenst de raad en individuele raadsleden bij het opstellen van initiatiefvoorstellen, amendementen, moties, interpellaties en overige rechten en instrumenten van raadsleden. is de griffier attent op maatschappelijke en politieke ontwikkelingen en signaleert deze tijdig. zorgt de griffier, in opdracht van de raad, voor effectieve en eenduidige agendering en voor afdoende voorbereiding van besluitvorming. doet de griffier voorstellen aan het presidium voor agendering van door het college aangeleverde raadsvoorstellen. bewaakt de griffier de voortgang van de informatieverstrekking door het college. Procedurebewaker De griffier zorgt voor een optimale inrichting en uitvoering van procedures rond politiekbestuurlijke besluitvorming. Dit omvat: de griffier doet voorstellen voor totstandkoming en verbetering van procedures. de griffier ondersteunt de raad op het gebied van agendaopbouw, bij de bewaking van het nakomen van toezeggingen aan raad of raadscommissies, bij het bewaken van de afdoening van moties, initiatiefvoorstellen, burgerinitiatieven, voorstellen en vragen van de raad. de griffier adviseert en ondersteunt leden van de raad en raadscommissies aangaande de voorbereiding en uitvoering van vergaderingen. de griffier bewaakt de budgetten van de raad, signaleert budgetoverschrijdingen en adviseert over de wijze van omgaan hiermee. de griffier is belast met de organisatie en uitvoering van de secretariële en logistieke ondersteuning van de raad en de raadscommissies. de griffier functioneert als secretaris van de raad. De griffier draagt zorg voor de administratieve begeleiding van raads-, commissie- en presidiumvergaderingen. De griffier draagt zorg voor agenda's, vastlegging, maken van afspraken bij vergaderingen en zorgt voor de coördinatie van de informatievoorziening. de griffier zorgt voor de logistiek van informatie rond de raad, waaronder archivering, behandelen van post, zorgdragen voor verspreiding en bewerking van informatie aan de raad en voor de verspreiding van vakliteratuur. de griffier draagt zorg voor de bewaking van de voortgang van raadscorrespondentie en klachtenafhandeling.

7 Management De griffier geeft leiding aan de medewerkers van de griffie. De griffier geeft functioneel leiding aan de ambtenaren die, in het kader van de ambtelijke bijstand, werken ten behoeve van de raad. Dit omvat ondermeer: voeren van het personeelsbeleid binnen de griffie. inrichten van een optimale organisatie en werkprocessen en zorgen voor een adequate bedrijfsvoering en werkplanning binnen de griffie. uitvoeren van een actief middelenbeheer van gemeenteraad, commissies en griffie. 3 Kennis en ervaring De griffier heeft tenminste een academisch werk- en denkniveau. De griffier beschikt over bestuurlijke en juridische kennis en heeft een breed en scherp inzicht in en gevoel voor politiekbestuurlijke verhoudingen en besluitvormingsprocessen. De griffier beschikt over vaardigheden om mensen en processen te verbinden. Daarnaast beschikt de griffier over aantoonbare ervaring met resultaatgericht werken en integrale beleidsvoering en heeft een ruime (leidinggevende) ervaring binnen vergelijkbare (overheid-)organisaties. De griffier heeft een open, standvastige en stimulerende uitstraling.

8 Competentieprofiel raadsgriffier Gemeente Nieuwegein Competentie 1. Visie Definitie In hoofdlijnen de richting aangeven waarin de organisatie en haar omgeving zich bewegen; de doelstellingen voor het lange termijnbeleid formuleren 2. Organisatiebewustzijn Laten zien te begrijpen hoe een organisatie functioneert; bij acties rekening houden met de gevolgen voor de eigen organisatie en/of de organisatie van de klant 3. Conceptueel denken Breder of dieper inzicht verschaffen in problemen of situaties door deze in een meer omvattend kader te plaatsen of door verbanden te leggen met andere informatie 4. Overtuigingskracht Ideeën, standpunten en plannen zo overtuigend naar voren brengen dat zij, ook na aanvankelijke twijfels, daarmee instemmen 5. Communiceren Ideeën en informatie in heldere taal communiceren, zodanig dat de essentie bij anderen overkomt en wordt begrepen 6. Onafhankelijkheid Acties ondernemen die meer gebaseerd zijn op eigen overtuigingen dan op een verlangen om anderen een plezier te doen. Initiatief Kansen zoeken en daarop actie nemen. Liever op eigen initiatief handelen dan passief afwachten Voortgang bewaken Effectief bewaken en controleren van de voortgang in eigen werk en dat van anderen, met de beschikbare tijd en middelen; actief instellen en hanteren van daarop gerichte procedures en anticiperen op toekomstige ontwikkelingen

9 9. Leidinggeven 10. Empatisch vermogen 2 Ofö Richting en sturing geven aan een groep; samenwerkingsverbanden stimuleren, tot stand brengen en handhaven om een beoogd doel te bereiken Het zich kunnen inleven in de gevoelens of de gedachtengang van anderen: als je je kunt inleven in anderen, dan begrijp je hun emoties beter en kun je effectiever communiceren. Nieuwegein, 9 februari 2010

10 Tijdschema wervingsprocedure Raadsgriffier Week Start procedure 17 Benoemen selectie- en adviesteams 18 Plaatsen advertentie intern 18 Einde reactietermijn 20 Selecteren brieven 21 Eerste gespreksronde 22 Tweede gespreksronde 24 Assessment onderzoek 25 Uitslag assessment onderzoek 27 Schriftelijk afwijzen niet geselecteerde 28 kandidaten Voeren arbeidsvoorwaardengesprek 28 Opstellen raadsvoorstel en 29 Besluit voor benoeming Mochten er intern geen geschikte kandidaten zijn, dan kan in week 22 begonnen worden met de externe werving

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 28 juni 2011 Nummer voorstel: 2011/64

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 28 juni 2011 Nummer voorstel: 2011/64 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 28 juni 2011 Nummer voorstel: 2011/64 Voor raadsvergadering: 12 juli 2011 Agendapunt : 11 Onderwerp:

Nadere informatie

20 15-172. Nieuwegein 1. Gemeenteraad. Raadsvoorstel. 1 Onderwerp. Voorstellen inzake voorziening vacature raadsgriffier. 2 Gevraagd besluit

20 15-172. Nieuwegein 1. Gemeenteraad. Raadsvoorstel. 1 Onderwerp. Voorstellen inzake voorziening vacature raadsgriffier. 2 Gevraagd besluit 20 15-172 wm Nieuwegein 1 Gemeenteraad Onderwerp Voorstellen inzake voorziening vacature raadsgriffier Datum 2 april 2015 Raadsvoorstel Afdeling Raadsgriffie Portefeuillehouder 1 Onderwerp Voorstellen

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aansluiting zoeken bij de rechtspositionele praktijk binnen de ambtelijke organisatie.

Raadsvoorstel. Aansluiting zoeken bij de rechtspositionele praktijk binnen de ambtelijke organisatie. Raadsvoorstel Raadsvergadering van 4 juni 2007 Registratienummer: 061 Afdeling: Raadsgriffie Behandelend ambtenaar: M. Huisman - Telefoonnummer: 0223-678101 - E-mailadres: mehuisman&denhelder.nl Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Griffie gemeente Gorinchem Samenstelling & taken

Griffie gemeente Gorinchem Samenstelling & taken Griffie gemeente Gorinchem Samenstelling & taken Hoofdstuk: Griffie gemeente Gorinchem Inhoud Griffie gemeente Gorinchem... 1 Inleiding... 3 Functiebeschrijving griffie... 4 De griffier... 4 Plaats in

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. Nr Instructie voor de griffier Zeewolde 2016

GEMEENTEBLAD. Nr Instructie voor de griffier Zeewolde 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Zeewolde. Nr. 38826 31 maart 2016 Instructie voor de griffier Zeewolde 2016 De raad van de gemeente Zeewolde; gelezen het voorstel van het presidium d.d. 9 februari

Nadere informatie

Instructie voor de Griffier gemeente Alphen aan den Rijn

Instructie voor de Griffier gemeente Alphen aan den Rijn GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Alphen aan den Rijn. Nr. 15273 20 maart 2014 Instructie voor de Griffier gemeente Alphen aan den Rijn De raad van de gemeente Alphen aan den Rijn gelet op artikel

Nadere informatie

CONCEPT Functieprofiel (beoogd) raadsgriffier gemeente Westerkwartier

CONCEPT Functieprofiel (beoogd) raadsgriffier gemeente Westerkwartier CONCEPT Functieprofiel (beoogd) raadsgriffier gemeente Westerkwartier De functie van kwartiermaker griffie/beoogd griffier van de raad van de nieuw te vormen gemeente Westerkwartier kent twee opeenvolgende

Nadere informatie

Werving en selectie griffier West Betuwe

Werving en selectie griffier West Betuwe Werving en selectie griffier West Betuwe Groepsgesprek Neerijnen 6 februari 2018 Marijke van de Plasse Stappenplan Functieprofiel Werving Week 8/9/10/11 Brievenselectie Week 12 Selectiegesprekken Week

Nadere informatie

Raadsgriffier voor 32 uur per week (32/36)

Raadsgriffier voor 32 uur per week (32/36) De gemeenteraad van Grave zoekt gemotiveerde kandidaten voor de functie van Raadsgriffier voor 32 uur per week (32/36) De gemeente De gemeente Grave ligt aan de rivier de Maas en bestaat uit de meer dan

Nadere informatie

Verordening organisatie griffie en ondersteuning raad gemeente Maastricht

Verordening organisatie griffie en ondersteuning raad gemeente Maastricht GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Maastricht. Nr. 99763 26 oktober 2015 Verordening organisatie griffie en ondersteuning raad gemeente Maastricht 2015 DE RAAD DER GEMEENTE MAASTRICHT, gezien

Nadere informatie

Bijlage 1 Bestaande capaciteitsverdeling taken en activiteiten griffie basis 2015 Taken Activiteiten Basis uren

Bijlage 1 Bestaande capaciteitsverdeling taken en activiteiten griffie basis 2015 Taken Activiteiten Basis uren Bijlage 1 Bestaande capaciteitsverdeling taken en activiteiten griffie basis 2015 Taken Activiteiten Basis Inhoudelijke en procesmatige ondersteuningen advisering aan de raad 1.1 Het verlenen van inhoudelijke

Nadere informatie

Gemeente Helden. Agendapunt 6

Gemeente Helden. Agendapunt 6 Pagina 1 van 5 Raadsvoorstel tot het vaststellen van het gewijzigde reglement van orde voor de raad, de gewijzigde verordening raadscommissies, de gewijzigde verordening ambtelijke bijstand, de verordening

Nadere informatie

Gemeente Albrandsujaard

Gemeente Albrandsujaard Gemeente Albrandsujaard RAADSBESLUIT Besluit nr.: 118973 Onderwerp: Organisatieverordening 2012 De raad van de gemeente Albrandswaard; Gezien het voorstel van het presidium d.d. 30 augustus 2012; Gelet

Nadere informatie

Datum uitwerkingtreding Betreft nieuwe regeling

Datum uitwerkingtreding Betreft nieuwe regeling Gemeente Tiel Verordening op de ambtelijke bijstand 2003 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Vastgesteld door Onderwerp Eigen onderwerp

Nadere informatie

Profielschets beoogd griffier Fusiegemeente Altena

Profielschets beoogd griffier Fusiegemeente Altena Profielschets beoogd griffier Fusiegemeente Altena Procesgerichte en ondernemende persoonlijkheid die als (beoogd) griffier raadsleden en fracties optimaal ondersteunt en adviseert en de nieuw te vormen

Nadere informatie

Besluit vast te stellen de:

Besluit vast te stellen de: VERORDENING AUDITCOMMISSIE GEMEENTE WEERT De raad van de gemeente Weert, Gelezen het voorstel van het college d.d. 20 januari 2015, gelet op de artikelen 84, 147 en 149 van de Gemeentewet; Besluit vast

Nadere informatie

VERORDENING OP DE AMBTELIJKE BIJSTAND

VERORDENING OP DE AMBTELIJKE BIJSTAND Raadsbesluitno. 2010/043/2 VERORDENING OP DE AMBTELIJKE BIJSTAND DE RAAD DER GEMEENTE ROERMOND, gezien het voorstel van de griffier en de voorzitter van 13 april 2010, raadsvoorstel no. 2010/043/1; gelet

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. Griffier. Gemeente Aalsmeer. bij. PublicSpirit. Mr. Gert-Jan Jongkind Senior Consultant

FUNCTIEPROFIEL. Griffier. Gemeente Aalsmeer. bij. PublicSpirit. Mr. Gert-Jan Jongkind Senior Consultant FUNCTIEPROFIEL Griffier bij Gemeente Aalsmeer PublicSpirit Mr. Gert-Jan Jongkind Senior Consultant Amersfoort, september 2015 Aalsmeer De Noord-Hollandse gemeente Aalsmeer ligt centraal in de Randstad

Nadere informatie

Definitie Functiehuis Raadsgriffie gemeente Enschede

Definitie Functiehuis Raadsgriffie gemeente Enschede Definitie Functiehuis Raadsgriffie gemeente Enschede Het ondersteunen van de processen van de gemeenteraad en de daaraan gelieerde organen, inclusief het verlenen van de hieraan gekoppelde diensten, het

Nadere informatie

Instructie voor de griffier van de gemeente Veenendaal

Instructie voor de griffier van de gemeente Veenendaal Instructie voor de griffier van de gemeente Veenendaal Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Vastgesteld door Onderwerp Eigen onderwerp

Nadere informatie

Griffier M/V voor uur per week

Griffier M/V voor uur per week De gemeenteraad van Staphorst zoekt een ervaren Griffier M/V voor 24-36 uur per week Staphorst De gemeente Staphorst is een uitgestrekte plattelandsgemeente gelegen in de provincie Overijssel, tussen de

Nadere informatie

OPINIERONDE 7 maart 2013. Casenr: 13.00148 Onderwerp: Aanbevelingen n.a.v. Raadsonderzoek Kafi en Rekenkamerrapport "Lage Zwaluwe West"

OPINIERONDE 7 maart 2013. Casenr: 13.00148 Onderwerp: Aanbevelingen n.a.v. Raadsonderzoek Kafi en Rekenkamerrapport Lage Zwaluwe West Aan de Raad Made, 29 januari 2013 OPINIERONDE 7 maart 2013 Agendapuntnummer: 6 Raadsvergadering 21 maart 2013 Registratienummer: 13int00406 Casenr: 13.00148 Onderwerp: Aanbevelingen n.a.v. Raadsonderzoek

Nadere informatie

Op basis van deze bijeenkomsten brengt de werkgroep onderstaand advies uit naar de klankbordgroep.

Op basis van deze bijeenkomsten brengt de werkgroep onderstaand advies uit naar de klankbordgroep. Voor: Klankbordgroep d.d. 13 december 2016. Van: Werkgroep griffie Onderwerp: Openstellen vacature werven beoogd griffier Midden-Groningen Inleiding Namens de huidige raden heeft de werkgroep griffie het

Nadere informatie

Besluit raad - verordening

Besluit raad - verordening Besluit raad - verordening Gemeente Landgraaf ONDERWERP: Instelling commissie Burgers en Middelen Behoort bij besluit van de raao Van de gemeente LandgrsrÊf d. 1 * * 8 nr_ j ekend, e griffier Documentrtummer:

Nadere informatie

Besluit 17/16. besluiten: Voorgestelde behandeling. PS-vergadering : 11 maart Werving griffier van Provinciale Staten

Besluit 17/16. besluiten: Voorgestelde behandeling. PS-vergadering : 11 maart Werving griffier van Provinciale Staten Besluit 17/16 Voorgestelde behandeling PS-vergadering : 11 maart 2016 Onderwerp Werving griffier van Provinciale Staten Provinciale Staten van Noord-Brabant, Datum 11 maart 2016 Documentnummer 3933063

Nadere informatie

Visie op griffie Venray 2017

Visie op griffie Venray 2017 Visie op griffie Venray 2017 Bij mijn vertrek als raadsgriffier van de gemeente Venray is mij gevraagd om een visie te geven op de toekomstige griffie. Een griffie die in staat is om in een snel veranderende

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. Raadsgriffier. gemeente Langedijk. bij de

FUNCTIEPROFIEL. Raadsgriffier. gemeente Langedijk. bij de FUNCTIEPROFIEL Raadsgriffier bij de gemeente Langedijk PublicSpirit Mr. Gert-Jan Jongkind Senior consultant Amersfoort, mei 2016 De gemeente Langedijk Langedijk is een verstedelijkte plattelandsgemeente

Nadere informatie

Profielschets Controller / Manager Bedrijfsvoering

Profielschets Controller / Manager Bedrijfsvoering Profielschets Controller / Manager Bedrijfsvoering Ellen Bruin, september 2015 Over de Dienst Gezondheid en Jeugd De Dienst Gezondheid & Jeugd verzorgt namens 17 gemeenten in Zuid-Holland Zuid de uitvoering

Nadere informatie

**} IJsselstein. Raadsvoorstel. agendapunt

**} IJsselstein. Raadsvoorstel. agendapunt Raadsvoorstel **} IJsselstein agendapunt Aan de raad van de gemeente IJsselstein Zaaknummer Programma Cluster : Portefeuillehouder: Informatie bij E-mail/tel.nr. : Bestuur en Organisatie Bestuur M.H.Kallen-Morren

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. Griffier bij Gemeente Eindhoven

FUNCTIEPROFIEL. Griffier bij Gemeente Eindhoven FUNCTIEPROFIEL Griffier bij Gemeente Eindhoven PublicSpirit Mr. Gert-Jan Jongkind Associé/Senior consultant Amersfoort, juli 2017 Eindhoven Eindhoven is een stad van technologie, kennis en design én een

Nadere informatie

GRIFFIER OP MAAT Verkennend onderzoek naar de strategische positionering van de griffierfunctie bij gemeenten

GRIFFIER OP MAAT Verkennend onderzoek naar de strategische positionering van de griffierfunctie bij gemeenten GRIFFIER OP MAAT Verkennend onderzoek naar de strategische positionering van de griffierfunctie bij gemeenten GITP OrganisatieAdvies sector Openbaar Bestuur drs. Babs van Geel drs. Petri Ykema-Weinen drs.

Nadere informatie

Raadsvoorstel inzake ontslag griffier en werving en selectie nieuwe griffier

Raadsvoorstel inzake ontslag griffier en werving en selectie nieuwe griffier Betreft Raadsvoorstel inzake ontslag griffier en werving en selectie nieuwe griffier Vergaderdatum 14 februari 2008 Gemeenteblad 2008 / 124 Agendapunt 15 Aan de Raad Voorstel De gemeenteraad wordt voorgesteld:

Nadere informatie

Verordening op de ambtelijke bijstand en fractieondersteuning Heems^eJ^^gj. v ^ 1

Verordening op de ambtelijke bijstand en fractieondersteuning Heems^eJ^^gj. v ^ 1 Behoort bij raadsbesluit Verordening op de ambtelijke bijstand en fractieondersteuning Heems^eJ^^gj. v ^ 1 van &H0-a(nr.Gsa^ Heemstede De raad van de gemeente Heemstede, x^/lm^v gelezen het voorstel van

Nadere informatie

Raadsvoorstel RST PO Nr Houten, 6 december 2012 Voordracht benoeming griffier

Raadsvoorstel RST PO Nr Houten, 6 december 2012 Voordracht benoeming griffier Raadsvoorstel RST PO Nr. 2012-083 Houten, 6 december 2012 Voordracht benoeming griffier Onderwerp: Voordracht benoeming griffier Beslispunten: Ingaande 1 maart 2013 mevrouw mr. J.G.S. Pijnenborg uit Soest

Nadere informatie

Profielschets beoogd griffier Fusiegemeente Het Hogeland

Profielschets beoogd griffier Fusiegemeente Het Hogeland Profielschets beoogd griffier Fusiegemeente Het Hogeland RUIMTE! VOOR EEN BEOOGD GRIFFIER GEMEENTE HET HOGELAND De te vormen gemeente Het Hogeland zoekt een energieke en ontwikkelgerichte beoogd griffier

Nadere informatie

: Benoemen nieuwe leden rekenkamercommissie Baarn

: Benoemen nieuwe leden rekenkamercommissie Baarn Raadsvoorstel Openbaar Raadsvergadering d.d. : 26 augustus 2009 Voorstelnummer Onderwerp Portefeuillehouder Naam steller : 09RV000033 : Benoemen nieuwe leden rekenkamercommissie Baarn : N.v.t. : J.G.S.

Nadere informatie

ONS KENMERK 07UIT05041 DOORKIESNUMMER 010-2465455

ONS KENMERK 07UIT05041 DOORKIESNUMMER 010-2465455 gemeente Schiedam Aan de leden van de gemeenteraad van Schiedam Burgemeester en wethouders Postbus 1501 3100EA SCHIEDAM Stadskantoor Stadserf 1 3112DZ SCHIEDAM T 010 246 55 55 F 010 473 59 78 W www.schiedam.nl

Nadere informatie

09.0. Benoeming griffier

09.0. Benoeming griffier 09.0. Benoeming griffier Inhoudsopgave 09.0. Benoeming griffier... 2 Raadsvoorstel Voordracht benoeming griffier... 3 09.0. Benoeming griffier 09.0. Benoeming griffier Raadsvoorstel Voordracht benoeming

Nadere informatie

Instructie voor de griffier en regels ter zake van de organisatie van de griffie van de gemeente Weert

Instructie voor de griffier en regels ter zake van de organisatie van de griffie van de gemeente Weert Zoek regelingen op overheid.nl Gemeente Weert Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl! Instructie voor de griffier en regels ter zake van de organisatie van de griffie

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD VAN UTRECHT 2009 Nr. 45

GEMEENTEBLAD VAN UTRECHT 2009 Nr. 45 GEMEENTEBLAD VAN UTRECHT 2009 Nr. 45 Verordening op de ambtelijke bijstand 2009 (raadsbesluit van 17 september 2009) De raad van de gemeente Utrecht, gelet op het voorstel van b. en w. Besluit vast te

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. Griffier bij Gemeente Westland

FUNCTIEPROFIEL. Griffier bij Gemeente Westland FUNCTIEPROFIEL Griffier bij Gemeente Westland PublicSpirit Mr. Gert-Jan Jongkind Senior consultant Amersfoort, maart 2017 Westland Westland is een Zuid-Hollandse gemeente en telt bijna 105.000 inwoners.

Nadere informatie

voorstel aan de gemeenteraad

voorstel aan de gemeenteraad voorstel aan de gemeenteraad Aan de raad van de gemeente gouda sector - afdeling griffie telefoon 0182-588292 voorstelnummer 26 steller M. Lint onderwerp personele bezetting en instructie van de griffie

Nadere informatie

Bijlage 9. VNG Modelinstructie voor de griffier dd. maart 2002

Bijlage 9. VNG Modelinstructie voor de griffier dd. maart 2002 Bijlage 9 VNG Modelinstructie voor de griffier dd. maart 2002 VNG model voor een Instructie voor de griffier De raad van de gemeente...; Gelet op artikel 107a, tweede lid, van de Gemeentewet; gelezen het

Nadere informatie

Advies presidium Het presidium adviseert positief ten aanzien van dit voorstel en stelt voor dit als hamerstuk te beschouwen.

Advies presidium Het presidium adviseert positief ten aanzien van dit voorstel en stelt voor dit als hamerstuk te beschouwen. No. 691-1 Emmeloord, 14 januari 2013. Onderwerp Invulling werkgeverschap griffie Noordoostpolder Voorgenomen besluit 1. Het raadsbesluit d.d. 27 maart 2003, voor zover inhoudende de delegatie van de werkgeversbevoegdheden

Nadere informatie

Profielschets beoogd griffier fusiegemeente Noordwijk

Profielschets beoogd griffier fusiegemeente Noordwijk Profielschets beoogd griffier fusiegemeente Noordwijk De nieuwe gemeente Noordwijk komt graag in contact met een ondernemende persoonlijkheid die eerst als kwartiermaker functioneert en vanaf januari 2019

Nadere informatie

Aan de Gemeenteraad.

Aan de Gemeenteraad. Onderwerp Verordening op de vertrouwenscommissie Voorgesteld besluit: De raad van de gemeente Bloemendaal; Aan de Gemeenteraad. Raadsvergadering d.d. : 15 februari 2017 Commissievergadering d.d. : 9 januari

Nadere informatie

Functieprofiel 2013 griffier Registratienummer: 2013/

Functieprofiel 2013 griffier Registratienummer: 2013/ Aanleiding In verband met het vertrek de vorige raadsgriffier is per 5 november 2012 de heer drs. J.J. Rochat als interim griffier aangesteld. Één van zijn opdrachten is het opstellen van een functieprofiel

Nadere informatie

Besturingsfilosofie gemeente Heemskerk

Besturingsfilosofie gemeente Heemskerk Besturingsfilosofie gemeente Heemskerk Versie 17 januari 2018 1 Inhoud Besturingsfilosofie gemeente Heemskerk...1 De besturingsfilosofie in één oogopslag...3 Waarom en voor wie een besturingsfilosofie?...4

Nadere informatie

In de voorliggende verordening regelt de gemeenteraad de procedure rond de functioneringsgesprekken.

In de voorliggende verordening regelt de gemeenteraad de procedure rond de functioneringsgesprekken. RAADSVOORSTEL Nummer 2018/8 datum raadsvergadering : 21 maart 2019 onderwerp : Vaststellen Verordening functioneringsgesprekken burgemeester en raad portefeuillehouder : Gemeenteraad datum raadsvoorstel

Nadere informatie

Verordening op de Auditcommissie gemeente Schinnen 2014

Verordening op de Auditcommissie gemeente Schinnen 2014 CVDR Officiële uitgave van Schinnen. Nr. CVDR347695_1 27 juni 2017 Verordening op de Auditcommissie gemeente Schinnen 2014 DE RAAD VAN DE GEMEENTE SCHINNEN Gelezen het voorstel van het presidium van 11-11-2014;

Nadere informatie

Onderwerp: 1. Verordening op de rekenkamercommissie Borger-Odoorn Evaluatie Rekenkamercommissie

Onderwerp: 1. Verordening op de rekenkamercommissie Borger-Odoorn Evaluatie Rekenkamercommissie *11.00145* Behandelend ambtenaar: F. Koenders Afdeling/cluster: BCO/VSO Telefoonnr.: 0591-535447 Portefeuillehouder: Presidium HERZIEN VOORSTEL AAN DE GEMEENTERAAD Registratienummer: 11.00145 Onderwerp:

Nadere informatie

verordening op het raadspresidium

verordening op het raadspresidium nummer 1.1.6 regeling verordening op het raadspresidium nr. 1.1.6 de raad van de gemeente Gouda Gelezen het voorstel van het presidium van 28 juni 2014; Gelet op artikel 4 van het Reglement van Orde voor

Nadere informatie

Concept Gemeente Heemstede Lijst met omschrijving van 49-competenties

Concept Gemeente Heemstede Lijst met omschrijving van 49-competenties Concept Gemeente Heemstede Lijst met omschrijving van 49-competenties Toelichting Je persoonlijke ontwikkeling is een onderdeel in de individuele werkplannen. Om een gewenste ontwikkeling concreet te maken

Nadere informatie

VERORDENING OP DE ORGANISATIE VAN DE GRIFFIE (geldig vanaf )

VERORDENING OP DE ORGANISATIE VAN DE GRIFFIE (geldig vanaf ) VERORDENING OP DE ORGANISATIE VAN DE GRIFFIE (geldig vanaf 01-07-2017) Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam van de regeling Citeertitel Deze versie is

Nadere informatie

Instructie voor de griffier gemeente Brummen

Instructie voor de griffier gemeente Brummen Instructie voor de griffier gemeente Brummen Kenmerk: INT13.0353 Vastgesteld door de gemeenteraad op: Inwerkingtreding op: BRM 13/03/2013 - INT13.0353 - Instructie voor de griffier Artikel 1 Algemene ondersteuning

Nadere informatie

Competenties op het gebied van Management en Leidinggeven

Competenties op het gebied van Management en Leidinggeven P E O P L E I M P R O V E P E R F O R M A N C E Com puterw eg 1,3542 D P U trecht Postbus 1087,3600 BB Maarssen tel.0346-55 90 10 fax 0346-55 90 15 w w w.picom pany.nl servicedesk@ picom pany.nl Het PiCompany

Nadere informatie

Besluit op de organisatie van het ambtelijk apparaat van de gemeente Zuidhorn.

Besluit op de organisatie van het ambtelijk apparaat van de gemeente Zuidhorn. Het college van de gemeente Zuidhorn; gelet op artikel 160 van de Gemeentewet; gehoord de OR; B E S L U I T : vast te stellen het: Besluit op de organisatie van het ambtelijk apparaat van de gemeente Zuidhorn.

Nadere informatie

Stichting Huisartsen Dienstenposten Amsterdam

Stichting Huisartsen Dienstenposten Amsterdam Functieprofiel Naam organisatie: Stichting Huisartsen Dienstenposten Amsterdam Functienaam: Locatiemanager Datum: september 2009 1. Doelstelling van de functie De Locatiemanager is verantwoordelijk voor

Nadere informatie

Profielschets van gemeentesecretaris/algemeen directeur bij de gemeente Schiedam

Profielschets van gemeentesecretaris/algemeen directeur bij de gemeente Schiedam Profielschets van gemeentesecretaris/algemeen directeur bij de gemeente Schiedam Profielschets gemeentesecretaris/algemeen directeur bij de gemeente Schiedam De stad en het bestuur Schiedam is een stad

Nadere informatie

Verordening op de ambtelijke bijstand en fractieondersteuning 2018 Gemeente Etten- Leur;

Verordening op de ambtelijke bijstand en fractieondersteuning 2018 Gemeente Etten- Leur; Verordening ambtelijke bijstand en fractieondersteuning 2018 (artikel 33 Gemeentewet) Gemeente Etten-Leur 1 GEMEENTE Maa ETTEN-LEUR De raad van de gemeente Etten-Leur; Gelezen het voorstel van de voorzitter

Nadere informatie

Raadsvoorstel: Onderwerp: inrichting presidium. Voorstel Te besluiten om:

Raadsvoorstel: Onderwerp: inrichting presidium. Voorstel Te besluiten om: Raadsvoorstel: 2015-1406 Onderwerp: inrichting presidium Datum: 9 juni 2015 Portefeuillehouder: G. Veldhuijzen Raadsbijeenkomst: 8 september Raadsvergadering: 24 september 2015 Programma: Bestuur Opsteller:

Nadere informatie

Raadsvoorstel Reg. nr : Ag. nr : 11 Datum :

Raadsvoorstel Reg. nr : Ag. nr : 11 Datum : Raadsvoorstel Reg. nr : 1110366 Onderwerp Verordening op de werkgeverscommissie Status Besluitvormend Voorstel 1. Het raadsbesluit Mandaat griffier dd 23 september 2004 in te trekken; 2. Een werkgeverscommissie

Nadere informatie

CONCEPT-FUNCTIEPROFIEL

CONCEPT-FUNCTIEPROFIEL PS2017PS05 CONCEPT-FUNCTIEPROFIEL Statengriffier Provincie Utrecht PublicSpirit Gert-Jan Jongkind Senior Consultant Amersfoort, februari 2017 Functie-context Provincie Utrecht De provincie Utrecht is de

Nadere informatie

04.0. Aanvraag politiek verlof J.G.S. Pijnenborg - Werving griffier

04.0. Aanvraag politiek verlof J.G.S. Pijnenborg - Werving griffier 04.0. Aanvraag politiek verlof J.G.S. Pijnenborg - Werving griffier Inhoudsopgave 04.0. Aanvraag politiek verlof J.G.S. Pijnenborg - Werving griffier... 2 Raadsvoorstel Politiek verlof griffier en Werving

Nadere informatie

Profielschets beoogd griffier Fusiegemeente Zevenaar

Profielschets beoogd griffier Fusiegemeente Zevenaar Profielschets beoogd griffier Fusiegemeente Zevenaar Procesgerichte en resultaatgerichte persoonlijkheid die als (beoogd) griffier raadsleden en fracties optimaal ondersteunt en adviseert en de nieuw te

Nadere informatie

GRIFFIEPLAN GEMEENTE MIDDEN-DRENTHE

GRIFFIEPLAN GEMEENTE MIDDEN-DRENTHE GRIFFIEPLAN 2011-2014 GEMEENTE MIDDEN-DRENTHE Inhoud 1. Inleiding 2. Doelstelling en kerntaken Griffie 3. Taakopvatting 4. Ambities van de gemeenteraad 5. Bedrijfsvoering Griffie Januari 2011, Cor Onderwater,

Nadere informatie

Organisatieverordening gemeente Harlingen Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Harlingen maakt bekend:

Organisatieverordening gemeente Harlingen Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Harlingen maakt bekend: GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Harlingen. Nr. 86505 29 juni 2016 Organisatieverordening gemeente Harlingen 2016 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Harlingen maakt bekend:

Nadere informatie

Nr Houten, 14 februari 2008

Nr Houten, 14 februari 2008 Nr. 2008-009 Houten, 14 februari 2008 Aan de gemeenteraad Onderwerp: Functieomvang griffie en mandatering personele aangelegenheden Beslispunten:. 1. Aan de griffier de bevoegdheden van de raad mandateren

Nadere informatie

Programma van de vergadering, lijst met onderwerpen die op de vergadering worden behandeld.

Programma van de vergadering, lijst met onderwerpen die op de vergadering worden behandeld. Begrippenlijst gemeenteraad Absolute meerderheid Manier van besluiten waarbij een voorstel is aangenomen als meer dan de helft van alle uitgebrachte stemmen vóór is. Agenda Programma van de vergadering,

Nadere informatie

PROFIELSCHETS BESTUURDER Savant Zorg

PROFIELSCHETS BESTUURDER Savant Zorg PROFIELSCHETS BESTUURDER Savant Zorg TIRIONS CONSULTANCY BV VERSIE 1 SEPTEMBER 2015 BESTEMD VOOR DE ORGANISATIE ANJA TIRIONS MHA Inleiding Savant Zorg is een grote, regionale, gecertificeerde organisatie

Nadere informatie

Verordening op de commissie planning en control van de gemeente Dalfsen

Verordening op de commissie planning en control van de gemeente Dalfsen Verordening op de commissie planning en control van de gemeente Dalfsen De raad van de gemeente Dalfsen; gelezen het voorstel van het presidium d.d. 29 augustus 2018, nummer 814; gelet op artikel 84 van

Nadere informatie

Verordening ambtelijke bijstand en fractieondersteuning 2014 B E S L U I T

Verordening ambtelijke bijstand en fractieondersteuning 2014 B E S L U I T 1 Verordening ambtelijke bijstand en fractieondersteuning 2014 De raad van de gemeente Krimpen aan den IJssel, Gelezen het voorstel van het presidium d.d. 03-09-2014; Overwegende dat het gewenst is de

Nadere informatie

Profielschets gemeentesecretaris/algemeen directeur gemeente Katwijk

Profielschets gemeentesecretaris/algemeen directeur gemeente Katwijk Profielschets gemeentesecretaris/algemeen directeur gemeente Katwijk Ontwikkelgerichte en verbindende persoonlijkheid die de gemeentelijke organisatie verder ontwikkelt en het bestuur professioneel ondersteunt.

Nadere informatie

Gemeente Delft. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Presidium Datum mei 2012 Indiener Presidium Steller. griffier tel.nr.

Gemeente Delft. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Presidium Datum mei 2012 Indiener Presidium Steller. griffier tel.nr. Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Gemeente Delft Van Presidium Datum mei 2012 Indiener Presidium Steller griffier tel.nr. 219 2416 e-mail griffie@delft.nl Programma Raad Registratienr. 1228921 Stuk GR12-241

Nadere informatie

Informatieprotocol. Gemeenschappelijke regelingen gemeente Heumen

Informatieprotocol. Gemeenschappelijke regelingen gemeente Heumen Informatieprotocol Gemeenschappelijke regelingen gemeente Heumen 22 januari 2019 1. Inleiding De directe aanleiding voor dit informatieprotocol is het amendement van de gemeenteraad van Heumen bij de besluitvorming

Nadere informatie

Functiefamilie Bedrijfsvoering, functiegroep Medewerker Facilitair Management

Functiefamilie Bedrijfsvoering, functiegroep Medewerker Facilitair Management Functiefamilie Bedrijfsvoering, functiegroep Medewerker Facilitair Management Versie: 1 november 2015 Functiefamilie Bedrijfsvoering Het ontwikkelen, implementeren en ondersteunen van én adviseren over

Nadere informatie

Verordening functioneringsgesprekken burgemeester en raad

Verordening functioneringsgesprekken burgemeester en raad GEMEENTE BEUNINGEN Raadsvoorstel Onderwerp Verordening functioneringsgesprekken burgemeester en raad Raadsvergadering 19 februari 2013 Nummer(agenda) Commissie 1 PAZ Registratienummer BW13.00065 Datum

Nadere informatie

Raadsvoorstel. jaar bijlagenr. categorie/agendanr. corsanr A 6 RA Onderwerp: Formalisering Jongerenraad Emmen

Raadsvoorstel. jaar bijlagenr. categorie/agendanr. corsanr A 6 RA Onderwerp: Formalisering Jongerenraad Emmen Raadsvoorstel jaar bijlagenr. categorie/agendanr. corsanr. 2004 16 A 6 RA04.003 Onderwerp: Formalisering Jongerenraad Emmen Portefeuillehouder: J. Holman Dienst: OCSW Afdeling: WEL Steller: H.W. Tack ((0591)68

Nadere informatie

Griffieplan Gemeenteraad Oudewater. Arjen van der Lugt Raadgriffier

Griffieplan Gemeenteraad Oudewater. Arjen van der Lugt Raadgriffier Griffieplan 2018 Gemeenteraad Oudewater Arjen van der Lugt Raadgriffier Inhoudsopgave Inleiding 3 Werkomschrijving griffier Oudewater 4 Terugblik 2017 6 Doelstellingen 2018 8 2/9 Inleiding In februari

Nadere informatie

Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken Functiebeschrijving

Nederlandse Vereniging voor Burgerzaken Functiebeschrijving Functie Waardering : Strategisch adviseur : Schaal 12 (Indicatief) Vastgesteld d.d. : 16 november 2014 Plaats in de organisatie De strategisch adviseur ressorteert onder de directeur NVVB. De werkzaamheden

Nadere informatie

B e s l u i t: A. Presidium en Griffie. De raad van de gemeente Almere, Gelet op het artikel 16 en 33 van de Gemeentewet

B e s l u i t: A. Presidium en Griffie. De raad van de gemeente Almere, Gelet op het artikel 16 en 33 van de Gemeentewet De raad van de gemeente Almere, Gelet op het artikel 16 en 33 van de Gemeentewet B e s l u i t: vast te stellen de spelregels voor raadsleden van Almere 2012 1.1 Inleiding In Almere willen we op een open

Nadere informatie

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlem,

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlem, Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Haarlem, gelet op de artikelen 103, tweede lid en 160, eerste lid, aanhef en onder c van de Gemeentewet; besluit vast te stellen: het Organisatiestatuut

Nadere informatie

Besluit V038. De raad van de gemeente Zeewolde,

Besluit V038. De raad van de gemeente Zeewolde, Nummer V038 De raad van de gemeente Zeewolde, gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 16 maart 2010; gelet op artikel 47 van de Wet werk en bijstand (Wwb), artikel 42 van de Wet inkomensvoorziening

Nadere informatie

Vastgesteld op 21 maart 2016

Vastgesteld op 21 maart 2016 Reglement van orde voor de vergaderingen en andere werkzaamheden van de Commissie van de Modulaire Gemeenschappelijke Regeling Rijk van Nijmegen (MGR Rijk van Nijmegen) Vastgesteld op 21 maart 2016 Artikel

Nadere informatie

Aan de Raad der gemeente Haarlem

Aan de Raad der gemeente Haarlem Raadsstuk Sector/Afd Onderwerp 80/2007 Griffie Vaststellen verordening Auditcommissie, wijziging Verordening controle op het financieel beheer en op de inrichting van de financiële organisatie van de gemeente

Nadere informatie

Instructie voor de griffier van de gemeente Maasbree

Instructie voor de griffier van de gemeente Maasbree Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is geldig tot (als de vervaldatum is vastgesteld) Onderwerp gemeente

Nadere informatie

INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK

INHOUDSOPGAVE HOOFDSTUK GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Halderberge. Nr. 63039 13 juli 2015 Organisatieregling gemeente Halderberge 2015 Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Halderberge; gelet

Nadere informatie

Functieprofiel: Manager Functiecode: 0202

Functieprofiel: Manager Functiecode: 0202 Functieprofiel: Manager Functiecode: 0202 Doel Zorgdragen voor de vorming van beleid voor de eigen functionele discipline, alsmede zorgdragen voor de organisatorische en personele aansturing van een of

Nadere informatie

Regeling ambtelijke bijstand aan raadsleden

Regeling ambtelijke bijstand aan raadsleden Gemeente Haarlem Regeling ambtelijke bijstand aan raadsleden Verordening nr. Datum in werking 15 Paragraaf 1 Begripsomschrijvingen Artikel 1 In deze regeling wordt verstaan onder: a. bijstand: het ambtelijke

Nadere informatie

Welkom. bij de. gemeenteraad

Welkom. bij de. gemeenteraad Welkom bij de gemeenteraad Welkom bij de gemeenteraad Aan het hoofd van de gemeente staat de gemeenteraad. De raad neemt beslissingen over allerlei belangrijke zaken in de gemeente. Of het nu gaat om toeristenbelasting

Nadere informatie

Verordening ambtelijke bijstand en fractieondersteuning 2016

Verordening ambtelijke bijstand en fractieondersteuning 2016 GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Langedijk. Nr. 130900 30 december 2015 Verordening ambtelijke bijstand en fractieondersteuning 2016 Gemeente Langedijk De raad van de gemeente Langedijk; gelezen

Nadere informatie

Verordening cliëntenparticipatie Participatiewet gemeente Nederweert 2015

Verordening cliëntenparticipatie Participatiewet gemeente Nederweert 2015 Verordening cliëntenparticipatie Participatiewet gemeente Nederweert 2015 De raad van de gemeente Nederweert, gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 12 mei 2015; gelet op artikel 47 van

Nadere informatie

Aan de Gemeenteraad. besluit;

Aan de Gemeenteraad. besluit; Bloemendaal Aan de Gemeenteraad. Raadsvergadering d.d. Commissievergadering d.d. Commissie Portefeuillehouder Programmaonderdeel Registratienummer Productiedatum 31 januari 2019 17 januari 2019 Commissie

Nadere informatie

FUNCTIEPROFIEL. Griffier. Gemeente Hilversum. bij. PublicSpirit. Gert-Jan Jongkind Senior Consultant

FUNCTIEPROFIEL. Griffier. Gemeente Hilversum. bij. PublicSpirit. Gert-Jan Jongkind Senior Consultant FUNCTIEPROFIEL Griffier bij Gemeente Hilversum PublicSpirit Gert-Jan Jongkind Senior Consultant Amersfoort, januari 2015 Context van de functie Gemeente Hilversum, Dudokpark 1, 1217 JE Hilversum Hilversum,

Nadere informatie

RAADSVOORSTEL. Aan de gemeenteraad,

RAADSVOORSTEL. Aan de gemeenteraad, RAADSVOORSTEL raadsvergadering: 7 januari 2015 onderwerp: vaststelling profiel griffier bijlage: ontwerp-besluit datum: 5 januarti 2015 gemeenteblad I nr.: 09 agenda nr.: 13 Aan de gemeenteraad, Kasper

Nadere informatie

Raadsvergadering : 22 januari 2013 Commissie : Bestuur Onderwerp : Werkgeverschap griffie I. Agendapunt :

Raadsvergadering : 22 januari 2013 Commissie : Bestuur Onderwerp : Werkgeverschap griffie I. Agendapunt : Raadsvergadering : 22 januari 2013 Commissie : Bestuur Onderwerp : Werkgeverschap griffie I Agendapunt : Collegevergadering : Niet van toepassing Agendapunt : Portefeuillehouder : Niet van toepassing Meer

Nadere informatie

Samenvatting De verordening van de auditcommissie dient op enkele punten te worden aangepast.

Samenvatting De verordening van de auditcommissie dient op enkele punten te worden aangepast. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 20 december 2017 / 124 /2017 Fatale termijn: besluitvorming vóór: N.v.t. Onderwerp Actualiseren verordening auditcommissie Programma Portefeuillehouder Voorstel

Nadere informatie

Griffieplan Zuidoost 2011-2014

Griffieplan Zuidoost 2011-2014 Bijlage II Griffieplan Zuidoost 2011-2014 Inhoudsopgave Hoofdstuk Bladzijde 1. Inleiding 2 2. Strategiekaart 3 3. Doelstellingen 4 I Effecten 4 II Resultaten 4 III Procesdoelstellingen 6 IV Randvoorwaardelijke

Nadere informatie

Raadsbrief. Onderwerp: Vernieuwing raadsstukken en aanvullende reactie rapport "Yes, minister"

Raadsbrief. Onderwerp: Vernieuwing raadsstukken en aanvullende reactie rapport Yes, minister Raadsbrief Onderwerp: Vernieuwing raadsstukken en aanvullende reactie rapport "Yes, minister" Datum: 26 augustus 2015 Betreft Programma: 1. Burger en bestuur Portefeuillehouder: E. Nauta-van Moorsel Medewerker:

Nadere informatie

Functieprofiel: Adviseur Functiecode: 0303

Functieprofiel: Adviseur Functiecode: 0303 Functieprofiel: Adviseur Functiecode: 0303 Doel (Mede)zorgdragen voor de vormgeving en door het geven van adviezen bijdragen aan de uitvoering van het beleid binnen de Hogeschool Utrecht kaders en de ter

Nadere informatie