Gemeente Delft. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Presidium Datum mei 2012 Indiener Presidium Steller. griffier tel.nr.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Gemeente Delft. Raadsvoorstel. Aan de gemeenteraad. Presidium Datum mei 2012 Indiener Presidium Steller. griffier tel.nr."

Transcriptie

1 Raadsvoorstel Aan de gemeenteraad Gemeente Delft Van Presidium Datum mei 2012 Indiener Presidium Steller griffier tel.nr Programma Raad Registratienr Stuk GR Onderwerp Instelling werkgeverscommissie griffie Gevraagde beslissing: Het instellen van een werkgeverscommissie in verband met het formaliseren van het werkgeverschap ten aanzien van de griffie(r) 1) Aanleiding In een briefvan de VNG, Raadslid.NU en Vereniging van Griffiers d.d. 3 juni 2010 inzake rechtspositie van de griffie(r) in het decentrale bestuur, is de gemeenteraden in overweging gegeven om het werkgeverschap ten aanzien van de griffie op andere wijze te formaliseren. Dit nog als uitvloeisel van de dualisering uit Het presidium heeft in 2010 naar aanleiding van die brief vastgesteld dat de rechtspositie van de griffie(r) van de gemeenteraad Delft naast de Gemeentewet is neergelegd in een aantal regelingen (Reglement van Orde, Instructie voor de griffier, mandaatregeling, functiebeschrijving griffier). Daarnaast zijn er sinds het ontstaan van de griffie goede werkafspraken met de ambtelijke organisatie over aanvullende ondersteuning op het gebied van P&O, financiën en iet. Gelet op de Delftse situatie, had uitvoering van de handreiking naar de mening van het presidium op dat moment weinig toegevoegde waarde. In een vervolgbrief d.d. 5 juli 2011 heeft de VNG de gemeenteraden echter geadviseerd om het werkgeverschap ten aanzien van de griffie toch op andere wijze te formaliseren. In deze brief stelt de VNG dat nadere adviezen hebben geleid tot de conclusie dat formalisering van de werkgeverstaken door de gemeenteraad nodig is, in het bijzonder met betrekking tot de rechtspositie van de griffier en de griffiemedewerkers. Daarbij is verdere formele scheiding van werkgeverstaken tussen raad en college ten aanzien van de griffie(r) nodig, aldus de VNG. Het presidium heeft vervolgens de griffier verzocht om de inhoud van de VNG-brief in overleg met de ambtelijke organisatie (P&O) uit te werken in een concreet voorstel aan de raad. Het presidium legt het uitgewerkte voorstel nu voor aan de raad, en adviseert de raad om de landelijke trend te volgen waarin de meeste gemeenteraden het VNG-advies opvolgen door een aparte werkgeverscommissie in te stellen. Inhoudelijk zal uitvoering van het VNG-advies naar venwachting weinig veranderen in de verhouding tussen raad en griffie(r). De taken van het presidium worden na besluitvorming worden overgenomen door een werkgeverscommissie die bestaat uit de leden van het presidium waarbij de burgemeester als adviserend lid zal optreden omdat alleen raadsleden lid kunnen zijn van een werkgeverscommissie ex artikel 83, Gemeentewet.

2 Stuk GRI I pag.2. Het bijgaande voorstel bevat de vijf aparte ontwerpbesluiten (A t/m E): A) Ontwerpbesluit tot het instellen van een werkgeverscommissie; B) Ontwerpbesluit vaststellen nieuw delegatiebesluit; C) Ontwerpbesluit intrekken bestaand delegatiebesluit; D) Ontwerpbesluit vaststellen arbeidsvoorwaardenregeling griffie; E) Ontwerpbesluit mandaatbesluit aan griffier. 2) Toelichting per ontwerpbesluit Inhoudelijk zijn er vier kleine aanpassingen opgenomen. a) Ontwerpbesluit instelling werkgeverscommissie (ontwerpbesluit A) In lijn met de bestaande praktijk is opgenomen dat de voorzitter en plv. voorzitter van de werkgeverscommissie jaarlijks een functioneringsgesprek met de raadsgriffier voeren. b) Voorbereiding raadsbesluiten (ontwerpbesluit B) Voorgesteld wordt om de voorbereiding van de besluiten met betrekking tot het werkgeverschap van de griffie(r) te laten geschieden door de gehele werkgeverscommissie en niet alleen door de voorzitter zoals nu het geval is. Hoewel dit niet is voorgekomen de afgelopen vier jaar, kan die variant bijdragen tot een breder draagvlak bij toekomstige voorstellen. c) Bevoegdheid beloning griffier (ontwerpbesluit B) Deze bevoegdheid ligt nu bij de voorzitter van het presidium. Voorgesteld wordt om dit de bevoegdheid te maken van de gehele werkgeverscommissie. Dat sluit aan bij de bestaande praktijk dat beloningsvraagstukken met betrekking tot de griffier (en medewerkers van de griffie) in het presidium worden besproken. d) Griffier als (mede)bestuurder in de zin van de WOR (ontwerpbesluit E) In het raadsbesluit van 26 juni 2003 is bepaald dat de griffie, voor wat betreft de medezeggenschap op grond van de Wet op de ondernemingsraden, moet worden beschouwd als onderdeel van de onderneming waarvoor het college het bevoegd gezag is. In verband daarmee heeft de raad bepaald dat de bij de gemeente Delft ingestelde ondernemingsraad ook de in de Wet op de ondernemingsraden neergelegde bevoegdheden heeft ten aanzien van de griffie. In ontwerpbesluit E is nu voor de goede orde opgenomen dat in voorkomende gevallen de griffier (mede) als bestuurder zal optreden in de overlegvergaderingen als bedoeld in de Wet op de ondernemingsraden. 3) Voorstel Het presidiumvoorstel van 7 mei 2012 is behandeld in de commissie Bestuur, Leefomgeving en Duurzaamheid van 12 juni Het presidium stelt voor de bijgaande voorstellen A t/m E vast te stellen. Het presidium, R. Witsenboer.voorzitter..griffier.

3 Stuk GR II pag.1. A) Ontwerpbesluit instelling werkgeverscommissie De raad van de gemeente Delft; gelet op artikel 83, eerste lid, de artikelen 107 tot en met 107e, artikel 156 van de Gemeentewet en afdeling van de Algemene wet bestuursrecht; besluit: 1. In artikel 3, lid 5 en lid 6 van het Reglement van Orde van de Raad wordt "het presidium" vervangen door "de werkgeverscommissie". 2. Een werkgeverscommissie in te stellen; 3. Aan het Reglement van Orde van de Raad een nieuw artikel 3a toe te voegen, luidend als volgt: artikel 3a De werkgeverscommissie 1. Aan de in artikel 3, leden 5 en 6, genoemde werkgeverscommissie worden de bevoegdheden gedelegeerd die rechtstreeks voortvloeien uit de Ambtenarenwet, de op deze wet gebaseerde en door de raad vastgestelde rechtspositionele voorschriften en de artikelen 107 tot en met 107e Gemeentewet, met uitzondering van de bevoegdheden als bedoeld in artikel 107, 107a, tweede lid, 107d, eerste lid en 107 e, eerste lid van de Gemeentewet; 2. De werkgeverscommissie wordt gevormd door de leden van het presidium als genoemd in het Reglement van Orde van de Raad, met dien verstande dat de burgemeester, die onderdeel uit maakt van het presidium, geen deel uitmaakt van de werkgeverscommissie, maar in die commissie adviseur is. 3. De taak en de werkwijze van de werkgeverscommissie wordt geregeld in de Verordening werkgeverscommissie. 4. vast te stellen de volgende 'Verordening werkgeverscommissie": Verordening werkgeverscommissie Artikel 1. Taken en bevoegdheden werkgeverscommissie 1. De werkgeverscommissie oefent het werkgeverschap uit ten aanzien van de griffier en de overige op de griffie werkzame ambtenaren, zoals die door de raad aan haar zijn gedelegeerd; 2. Tot de bevoegdheid van de werkgeverscommissie behoren ook de voorbereiding en uitvoering van de overige tot het werkgeverschap van de raad behorende besluiten en regelingen; 3. De werkgeverscommissie kan de aan haar overgedragen bevoegdheden ten aanzien van het griffiepersoneel mandateren aan de griffier. Artikel 2. Samenstelling werkgeverscommissie 1. De werkgeverscommissie bestaat uit de leden van het presidium, met uitzondering van de burgemeester. 2. De werkgeverscommissie wijst een voorzitter aan, bij voorkeur de plaatsvervangend voorzitter van de raad. 3. Het lidmaatschap van de werkgeverscommissie eindigt op het moment waarop het lid geen deel meer uitmaakt van het presidium. 4. De voorzitter van de raad is adviseur en eventueel informant van de werkgeverscommissie.

4 StukGR II pag.2. Artikel 3. Taken voorzitter De voorzitter draagt in ieder geval zorg voor: a. het tijdig en periodiek bijeenroepen van de werkgeverscommissie; b. het leiden van de vergaderingen; c. het doen naleven van deze verordening; d. het ondertekenen van de stukken en de besluiten die van deze commissie uitgaan, alsmede het zorg dragen voor de uitvoering van de besluiten van de werkgeverscommissie, e. het fungeren als schakel tussen de werkgeverscommissie en de griffier als eerstverantwoordelijke voor de personele en organisatorische zaken van de griffie. f. het samen met de plaatsvervangend voorzitter voeren van een jaarlijks functioneringsgesprek met de raadsgriffier. Artikel 4. Ondersteuning van de commissie De griffier of een door deze aan te wijzen functionaris staat de werkgeverscommissie terzijde, draagt zorg voor het secretariaat en maakt met het college of de secretaris afspraken over ondersteuning. Artikel 5. Besluitvorming 1. Besluiten worden genomen bij meerderheid van stemmen, uitgebracht door de leden zoals bedoeld in artikel 2; 2. Besluiten worden alleen genomen indien in de vergadering meer dan de helft van het aantal zitting hebbende leden aanwezig is. Artikel 6. Verslaglegging De griffier draagt zorg voor het opstellen van een besluitenlijst van elke vergadering. De besluitenlijst wordt in de eerstvolgende vergadering van de werkgeverscommissie definitief vastgesteld. Artikel 7. Beslotenheid van vergaderingen 1. De vergaderingen van de werkgeverscommissie worden in het belang als bedoeld in artikel 10, tweede lid, onder e of f van de Wet openbaarheid van bestuur in beslotenheid gehouden. 2. De agenda, de stukken en de besluitenlijst zijn openbaar, tenzij de werkgeverscommissie beslist dat op grond van een belang, genoemd in artikel 10 van de Wet openbaarheid van bestuur, hierop of een deel daarvan geheimhouding moet worden gelegd. 3. Indien een raadslid de stukken als bedoeld in het tweede lid wil inzien, kan hij daartoe een verzoek indienen bij de voorzitter van de werkgeverscommissie. De voorzitter weigert een dergelijk verzoek slechts als sprake is van strijd met het openbaar belang. Het tweede lid is van overeenkomstige toepassing. Artikel 8. Vergaderfrequentie De werkgeverscommissie vergadert tenminste tweemaal per jaar en voorts zo vaak als door de voorzitter of één van de leden nodig wordt geacht. Artikel 9. Verantwoording De werkgeverscommissie brengt met inachtneming van het bepaalde in artikel 7, jaarlijks verslag uit aan de raad van haar werkzaamheden en bevindingen.

5 Stuk GR II pag. 3. Artikel 10. Onvoorziene omstandigheden In gevallen waarin deze verordening niet voorziet of bij twijfel over de toepassing ervan beslist de werkgeverscommissie op voorstel van de voorzitter. Artikel 11. Inwerkingtreding Dit besluit treedt in werking op de dag volgende op die van zijn bekendmaking. Artikel 12. Citeertitel Dit besluit kan worden aangehaald als 'Verordening werkgeverscommissie griffie'. Aldus vastgesteld in de openbare raadsvergadering van 28 juni 2012.,wnd.voorzitter. P. de Widt.griffier.

6 Stuk GR II pag. 4. B) Ontwerpbesluit delegatie werkgeverschap raad aan werkgeverscommissie De raad van de gemeente Delft; Gelezen het voorstel van het presidium van de gemeenteraad d.d 7 mei 2012; gelet op artikel 83, eerste lid, de artikelen 107 tot en met 107e, artikel 156 van de Gemeentewet en afdeling van de Algemene wet bestuursrecht; gelet op het raadsbesluit d.d. 28 juni 2012 tot het instellen van een werkgeverscommissie; Besluit vast te stellen: Delegatiebesluit bevoegdheden van de gemeenteraad aan de werkgeverscommissie. Artikel 1 Aan de door de gemeenteraad ingestelde werkgeverscommissie de bevoegdheden te delegeren die rechtstreeks voortvloeien uit de Ambtenarenwet, de op deze wet gebaseerde en door de raad vastgestelde rechtspositionele voorschriften en de artikelen 107 tot en met 107e Gemeentewet, met uitzondering van de bevoegdheden als bedoeld in artikel 107 (benoemen, schorsen als disciplinaire maatregel en ontslaan van de griffier), 107a, tweede lid (instructie van de griffier), 107d, eerste lid (vervanging van de griffier) en 107e, eerste lid (vaststelling en wijziging van de organisatie van de griffie) van de Gemeentewet, behoudens het vaststellen en wijzigen van de arbeidsvoorwaardenregeling. Artikel 2 De in artikel 1 bedoelde werkgeverscommissie kan besluiten de in artikel 1 genoemde bevoegdheden, voor zover die betrekking hebben op de griffiemedewerkers met uitzondering van de griffier, en met uitzondering van de bevoegdheid tot het vaststellen en wijzigingen van de arbeidsvoorwaardenregeling, te mandateren aan de griffier. Artikel 3 1. De voorbereiding van de in artikel 1 bedoelde besluiten ten aanzien van de griffier die zijn voorbehouden aan de raad, wordt namens de raad uitgevoerd door de werkgeverscommissie. 2. Aan de voorzitter van de werkgeverscommissie wordt de bevoegdheid gemandateerd inzake het verlenen van vakantie en verlof aan de griffier. Artikel 4 Dit besluit treedt in werking op de dag volgende op die van zijn bekendmaking. Artikel 5 Dit besluit wordt aangehaald als 'Delegatiebesluit werkgeverschap raad'. Aldus vastgesteld in de openbare raadsv^adering van 28 juni P. de Wi,)rzitter. R.H. van Lu

7 Stuk GR II pag. 5. C) Ontwerpbesluit intrekking delegatie werkgeverstaken raad aan college De raad van de gemeente Delft; Gelezen het voorstel van het presidium van de gemeenteraad d.d. 7 mei 2012; gelet op artikel 83, eerste lid, de artikelen 107 tot en met 107e, artikel 156 van de Gemeentewet en afdeling van de Algemene wet bestuursrecht; gelet op de raadsbesluiten d.d. 28 juni 2012 tot het instellen van een werkgeverscommissie en d.d. 28 juni 2012 tot het geven van bevoegdheden van de gemeenteraad aan de werkgeverscommissie; besluit vast te stellen het volgende Besluit intrekking delegatie werkgeverstaken raad aan college Artikel 1 Het besluit d.d. 26 juni 2003 inhoudende dat een deel van zijn werkgeversbevoegdheden ten aanzien van de griffier en de medewerkers van de griffie wordt gedelegeerd aan het college van burgemeester en wethouders wordt ingetrokken. Artikel 2 Dit besluit treedt in werking op de dag volgende op die van zijn bekendmaking Artikel 3 Dit besluit wordt aangehaald als 'Intrekking delegatiebesluit college' Aldus vastgesteld in de openbare raadsvergadering van 28 juni 2012; P. de Widt.griffier.

8 Stuk GR II pag. 6. D) Besluit vaststelling arbeidsvoorwaardenregeling griffie De raad van de gemeente Delft; Gelezen het voorstel van het presidium van de gemeenteraad d.d. 7 mei 2012; gelet op de artikelen 107e, eerste lid, van de Gemeentewet en Titel III van de Ambtenarenwet; gelet op de raadsbesluiten d.d. 28 juni 2012 tot het instellen van een werkgeverscommissie en d.d. 28 juni 2012 tot het delegeren van bevoegdheden van de gemeenteraad aan de werkgeverscommissie en d.d. 28 juni 2012 tot het intrekken van het delegatiebesluit bevoegdheden college; besluit vast te stellen het volgende Besluit vaststelling arbeidsvoorwaardenregeling griffie Artikel 1 De arbeidsvoorwaardenregeling (Collectieve arbeidsvoorwaardenregeling, Uitwerkingsregeling rechtspositie, Nadere uitwerkingsregeling rechtspositie en Beleidsregels) van de gemeente Delft, d.d. 24 november 1994, laatstelijk gewijzigd d.d. 16 augustus 2011, over te nemen en vast te stellen ten behoeve van de griffier en de medewerkers van de griffie. Artikel 2 Aanvullend op het in artikel 1 bepaalde geldt, dat de regeling openbaarmaking nevenfuncties topambtenaren, neergelegd in artikel 15:1e:2:1, ook geldt voor de griffier. Artikel 3 De griffie moet voor wat betreft de medezeggenschap op grond van de Wet op de ondernemingsraden worden beschouwd als onderdeel van de 'onderneming gemeente Delft', in verband waarmee de bij de gemeente Delft ingestelde ondernemingsraad ook de in de Wet op de ondernemingsraden neergelegde bevoegdheden heeft ten aanzien van de griffie. Artikel 4 Dit besluit treedt in werking op de dag volgende op die van zijn bekendmaking Artikel 5 Dit besluit wordt aangehaald als 'Arbeidsvoorwaardenregeling griffie gemeente Delft' Aldus vastgesteld in de openbare raadsvergadering van 28 juni 2012; P. de Wid

9 StukGR II pag.7. E) MANDAATBESLUIT De werkgeverscommissie van de gemeente Delft; Gelet op het bepaalde in artikel 2 van het besluit Delegatiebesluit werkgeverschap raad; besluit Artikel 1 1. Aan de griffier worden de bevoegdheden gemandateerd inzake de in artikel 1 van het besluit Delegatie werkgeverschap genoemde bevoegdheden voor de griffiemedewerkers. 2. Besluiten ten aanzien van de medewerkers van de griffie inzake aanstelling, overplaatsing, schorsing en ontslag neemt de griffier na overleg met de werkgeverscommissie. Artikel 2 In voorkomende gevallen zal de griffier (mede) als bestuurder optreden in de overlegvergaderingen als bedoeld in de Wet op de ondernemingsraden. Aldus vastgesteld in de openbare raadsvergadering van 28 juni 2012.,wnd.voorzitter. P. d.griffier.

Onderwerp Taken en bevoegdheden werkgeverscommissie en vaststellen delegatie- en mandaatbesluit

Onderwerp Taken en bevoegdheden werkgeverscommissie en vaststellen delegatie- en mandaatbesluit Voorstel aan de raad Nummer: A13-03615 Portefeuille: Programma: Programma onderdeel: n.v.t. n.v.t. n.v.t. Steller: N. IJnema Afdeling: Griffie Telefoon: 0320-278417 E-mail: na.ijnema@lelystad.nl Punt 8f

Nadere informatie

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad

Gemeente Langedijk. Voorstel aan de raad Gemeente Langedijk Raadsvergadering van : 24 januari 2012 Agendanummer : 13 Portefeuillehouder : -- Afdeling Opsteller : Griffie : Griffier Voorstel aan de raad Onderwerp : Besluit instelling werkgeverscommissie

Nadere informatie

Advies presidium Het presidium adviseert positief ten aanzien van dit voorstel en stelt voor dit als hamerstuk te beschouwen.

Advies presidium Het presidium adviseert positief ten aanzien van dit voorstel en stelt voor dit als hamerstuk te beschouwen. No. 691-1 Emmeloord, 14 januari 2013. Onderwerp Invulling werkgeverschap griffie Noordoostpolder Voorgenomen besluit 1. Het raadsbesluit d.d. 27 maart 2003, voor zover inhoudende de delegatie van de werkgeversbevoegdheden

Nadere informatie

Artikel 3. Taken voorzitter

Artikel 3. Taken voorzitter Ontwerp-besluit De raad van de gemeente Krimpen aan den IJssel; gelezen het voorstel van het presidium van de gemeenteraad van 14 maart 2013; overwegende dat het gewenst is de integrale bevoegdheid van

Nadere informatie

Werkgeverschap Griffiepersoneel

Werkgeverschap Griffiepersoneel Werkgeverschap Griffiepersoneel Inleiding De raad is werkgever van de griffier en de griffiemedewerkers en het college is werkgever van alle overige ambtenaren. Langere tijd heeft de raad diens werkgeversbevoegdheden

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD. 2. De werkgeverscommissie is een bestuurscommissie van de raad, ingesteld op grond van artikel 83 van de Gemeentewet.

GEMEENTEBLAD. 2. De werkgeverscommissie is een bestuurscommissie van de raad, ingesteld op grond van artikel 83 van de Gemeentewet. De raad van de gemeente Houten; gelet op artikel 83, eerste lid, de artikelen 107 tot en met 107e, artikel 156 van de Gemeentewet en afdeling 10.1.2 van de Algemene wet bestuursrecht; besluit: vast te

Nadere informatie

Decentrale regelgeving

Decentrale regelgeving Decentrale regelgeving Titel regelgeving Verordening werkgeverscommissie griffie 2014 Citeertitel Verordening werkgeverscommissie griffie 2014 Besloten door: Gemeenteraad Registratie-nummer Onderwerp Bestuur

Nadere informatie

Raadsvoorstel Reg. nr : Ag. nr : 11 Datum :

Raadsvoorstel Reg. nr : Ag. nr : 11 Datum : Raadsvoorstel Reg. nr : 1110366 Onderwerp Verordening op de werkgeverscommissie Status Besluitvormend Voorstel 1. Het raadsbesluit Mandaat griffier dd 23 september 2004 in te trekken; 2. Een werkgeverscommissie

Nadere informatie

VERORDENING WERKGEVERSCOMMISSIE EX ARTIKEL 83 GEMEENTEWET. De raad van de gemeente Leeuwarden;

VERORDENING WERKGEVERSCOMMISSIE EX ARTIKEL 83 GEMEENTEWET. De raad van de gemeente Leeuwarden; VERORDENING WERKGEVERSCOMMISSIE EX ARTIKEL 83 GEMEENTEWET De raad van de gemeente Leeuwarden; gelet op artikel 83, eerste lid, de artikelen 107 tot en met 107e, artikel 156 van de Gemeentewet en afdeling

Nadere informatie

Voorstelnummer RV/16/00659 Z

Voorstelnummer RV/16/00659 Z Datum vergadering gemeenteraad 1 maart 2016 Voorstelnummer RV/16/00659 Z16-40846 Agendapunt 6 Voorstel ingebracht door Portefeuillehouder Begrotingsprogramma Beheerproduct Onderwerp G.Droffelaar J.A, de

Nadere informatie

Onderwerp: Instelling werkgeverscommissie griffie ex artikel 83 Gemeentewet

Onderwerp: Instelling werkgeverscommissie griffie ex artikel 83 Gemeentewet Raadsvergadering, 26 oktober 2010 Voorstel aan de Raad Onderwerp: Instelling werkgeverscommissie griffie ex artikel 83 Gemeentewet Nr.: 411 Agendapunt: 10 Datum: 11 oktober 2010 Voorgesteld besluit 1)

Nadere informatie

Raadsvoorstel: Nummer: Onderwerp: Werkgeverschap Griffie

Raadsvoorstel: Nummer: Onderwerp: Werkgeverschap Griffie Raadsvoorstel: Nummer: 2013-985 Onderwerp: Werkgeverschap Griffie Datum: 1 mei 2013 Portefeuillehouder: A.C. Barske Raadsbijeenkomst: 7 mei 2013 Raadsvergadering: 23 mei 2013 Programma: Bestuur en Communicatie

Nadere informatie

Registratienummer: GF11.20106 Datum:? november 2011 Agendapunt:

Registratienummer: GF11.20106 Datum:? november 2011 Agendapunt: Aan de gemeenteraad Registratienummer: GF11.20106 Datum:? november 2011 Agendapunt: Portefeuillehouder: n.v.t. Behandelend ambtenaar: mevrouw J.D. Kouwenhoven Onderwerp: Werkgeverscommissie Voorstel: Een

Nadere informatie

Verordening werkgeverscommissie griffie

Verordening werkgeverscommissie griffie Zoek regelingen op overheid.nl Gemeente Weert Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl! Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële

Nadere informatie

VERORDENING WERKGEVERSCOMMISSIE GRIFFIE. De raad van de gemeente Montfoort;

VERORDENING WERKGEVERSCOMMISSIE GRIFFIE. De raad van de gemeente Montfoort; VERORDENING WERKGEVERSCOMMISSIE GRIFFIE De raad van de gemeente Montfoort; Gelet op artikel 83, eerste lid, de artikelen 107 tot en met 107e, artikel 156 van de Gemeentewet en afdeling 10.1.2 van de Algemene

Nadere informatie

: vaststellen verordening en benoeming leden werkgeverscommissie

: vaststellen verordening en benoeming leden werkgeverscommissie Voor het kiezen van de datum voor de raadsvergadering --> Klik op het knopje ernaast om een raadsvergaderdatum te selecteren.onderstaande velden worden door tekstverwerking ingevuld!!!stuur DIT RAADSVOORSTEL

Nadere informatie

VERORDENING WERKGEVERSCOMMISSIE GRIFFIE GEMEENTE HAARLEMMERLIEDE EN SPAARNWOUDE

VERORDENING WERKGEVERSCOMMISSIE GRIFFIE GEMEENTE HAARLEMMERLIEDE EN SPAARNWOUDE GRIF12/004 VERORDENING WERKGEVERSCOMMISSIE GRIFFIE GEMEENTE HAARLEMMERLIEDE EN SPAARNWOUDE Aan de raad, Inleiding Door de inwerkingtreding van de Wet dualisering gemeentebestuur is de raad het bevoegd

Nadere informatie

Statenvoorstel nr. PS/2011/543

Statenvoorstel nr. PS/2011/543 Statenvoorstel nr. PS/2011/543 Verordening Werkgeverscommissie griffier Datum Inlichtingen bij 21 september 2011 mw. mr.drs. E.H.P. Stolk-Jorink, telefoon 038 499 87 92 e-mail EHP.Stolk-Jorink@overijssel.nl

Nadere informatie

Raadsstuk. Onderwerp: Werkgeverschap Griffie. Reg.nummer: 2012/494596

Raadsstuk. Onderwerp: Werkgeverschap Griffie. Reg.nummer: 2012/494596 Raadsstuk Onderwerp: Werkgeverschap Griffie Reg.nummer: 2012/494596 1. Inleiding De raad is werkgever van de griffier en de griffiemedewerkers en het college is werkgever van alle overige ambtenaren. Naar

Nadere informatie

Verordening organisatie griffie en ondersteuning raad gemeente Maastricht

Verordening organisatie griffie en ondersteuning raad gemeente Maastricht GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Maastricht. Nr. 99763 26 oktober 2015 Verordening organisatie griffie en ondersteuning raad gemeente Maastricht 2015 DE RAAD DER GEMEENTE MAASTRICHT, gezien

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD. Vaststelling Verordening Werkgeverscommissie Statengriffie Provinciale Staten Drenthe

PROVINCIAAL BLAD. Vaststelling Verordening Werkgeverscommissie Statengriffie Provinciale Staten Drenthe PROVINCIAAL BLAD Officiële uitgave van provincie Drenthe. Nr. 199 14 januari 2016 Vaststelling Verordening Werkgeverscommissie Statengriffie Provinciale Staten Drenthe Besluit van Gedeputeerde Staten van

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Voorstel Samenvatting:

Raadsvoorstel. Voorstel Samenvatting: Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente Roosendaal Voorstel Samenvatting: Wij stellen u voor: 1 De arbeidsvoorwaardenregeling van de gemeente Roosendaal, laatstelijk gewijzigd d.d. 12 maart 2013 en alle

Nadere informatie

Raadsvergadering : 22 januari 2013 Commissie : Bestuur Onderwerp : Werkgeverschap griffie I. Agendapunt :

Raadsvergadering : 22 januari 2013 Commissie : Bestuur Onderwerp : Werkgeverschap griffie I. Agendapunt : Raadsvergadering : 22 januari 2013 Commissie : Bestuur Onderwerp : Werkgeverschap griffie I Agendapunt : Collegevergadering : Niet van toepassing Agendapunt : Portefeuillehouder : Niet van toepassing Meer

Nadere informatie

ons kenmerk ECCVA/U201300210 Lbr: 13/028 CvA/LOGA 13/09

ons kenmerk ECCVA/U201300210 Lbr: 13/028 CvA/LOGA 13/09 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8020 betreft werkgeverschap griffie / arbeidsvoorwaardelijke besluiten Samenvatting uw kenmerk ons kenmerk ECCVA/U201300210

Nadere informatie

GEMEENTE ONDERBANKEN

GEMEENTE ONDERBANKEN RAADSVOORSTEL GEMEENTE ONDERBANKEN Onderwerp: instellen werkgeverscommissie griffier Gemeentebladnummer : 2012/69 Behandelend ambtenaar : RICHTER, Marcel Agendapunt : Portefeuille : ALGEMENE ZAKEN EN PARKSTAD

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Rechtspositie griffie

Raadsvoorstel. Rechtspositie griffie 0062 3 Raadsvoorstel jaar bijlagenr. commissie(s) categorie/agendanr. 2003 5Ö Bestuur en Middelen Ä 6 onderwerp Rechtspositie griffie Aan de raad Naar aanleiding van de inwerkingtreding van de Wet dualisering

Nadere informatie

Voorstel van Burgemeester en Wethouders van Geertruidenberg aan de Gemeenteraad van Geertruidenberg

Voorstel van Burgemeester en Wethouders van Geertruidenberg aan de Gemeenteraad van Geertruidenberg Voorstel van Burgemeester en Wethouders van Geertruidenberg aan de Gemeenteraad van Geertruidenberg Raadsvergadering : 4 september 2003 Onderwerp : Griffie Agendapunt : 09 Datum : 8 juli 2003 Inleiding:

Nadere informatie

Datum agendacommissie : 28 maart 2018 Datum raadsvergadering: 9 mei 2018

Datum agendacommissie : 28 maart 2018 Datum raadsvergadering: 9 mei 2018 *ZEAE3409D62* Zaak en documentnummer : Z/18/070865/D-200642 Commissievoorstel Datum agendacommissie : 28 maart 2018 Datum raadsvergadering: 9 mei 2018 Portefeuillehouder : Raad Volgnummer : Omschrijving

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Vergadering : 12 juli Agendapunt : : Besluitvormend Programma : (1) Algemeen Bestuur. Aan de Raad.

Raadsvoorstel. Vergadering : 12 juli Agendapunt : : Besluitvormend Programma : (1) Algemeen Bestuur. Aan de Raad. Raadsvoorstel Vergadering : 12 juli 2012 Agendapunt : Status : Besluitvormend Programma : (1) Algemeen Bestuur Behandelend ambt. : Sytze Dijkstra / Letitia de Vries E-mail : SKDijkstra@t-diel.nl Telefoonnummer

Nadere informatie

Doorkiesnummer : (0495) 575 206 Agendapunt: - ONDERWERP AANLEIDING EN DOELSTELLING

Doorkiesnummer : (0495) 575 206 Agendapunt: - ONDERWERP AANLEIDING EN DOELSTELLING Wolfs, Madeleine GRIFFIE S0GRI RAD: RAD131211 2013-12-11T00:00:00+01:00 BW: BW131203 voorstel gemeenteraad FRACTIE- VOORZITTERS- OVERLEG Vergadering van de gemeenteraad van 29 oktober 2014 Portefeuillehouder

Nadere informatie

Delegatie uitvoering rechtspositionele bevoegdheden ten aanzien van de griffie

Delegatie uitvoering rechtspositionele bevoegdheden ten aanzien van de griffie Vergadering: 17 maart 2009 Agendanummer: 13 Status: Hamerstuk Aan de gemeenteraad, Onderwerp: Rechtspositie griffie(r) Korte inhoud: Door de inwerkingtreding van de Wet dualisering gemeentebestuur dienen

Nadere informatie

Registratienummer: 1113532 Onderwerp: Verordening rechtspositie, mandaat- en volmachtsbesluit griffie Purmerend 2014

Registratienummer: 1113532 Onderwerp: Verordening rechtspositie, mandaat- en volmachtsbesluit griffie Purmerend 2014 De raad van de gemeente Purmerend, gelezen het voorstel van het presidium d.d. 6 maart 2014, nr. 1113532, gelet op artikel 125 van de Ambtenarenwet, artikel 107e van de Gemeentewet, BESLUIT: de volgende

Nadere informatie

Datum 4 maart 2015 Corr.nr , SG Nummer 16/2015 Zaaknr

Datum 4 maart 2015 Corr.nr , SG Nummer 16/2015 Zaaknr Datum 4 maart 2015 Corr.nr. 2015-09859, SG Nummer 16/2015 Zaaknr. 564010 Voordracht van het Presidium aan Provinciale Staten betreffende de actualisering van een aantal regelingen met het oog op de werkgeversrol

Nadere informatie

RAADSVERGADERING 9 MAART 2012

RAADSVERGADERING 9 MAART 2012 RAADSVERGADERING 9 MAART 2012 RVB12-0018 Gemeente fj Bergen op Zoom ' Onderwerp Nummer voorstel Datum voorstel Contactpersoon Contactpersoon Email Contactpersoon Telefoon Programmanummeren naam Werkgeverschap

Nadere informatie

Registratienummer: Onderwerp: Verordening rechtspositie, mandaat- en volmachtsbesluit griffie Purmerend 2014

Registratienummer: Onderwerp: Verordening rechtspositie, mandaat- en volmachtsbesluit griffie Purmerend 2014 De raad van de gemeente Purmerend, gelezen het voorstel van het presidium d.d. 6 maart 2014, nr. 1113532, gelet op artikel 125 van de Ambtenarenwet, artikel 107e van de Gemeentewet, B E S L U I T: de volgende

Nadere informatie

Registratienr: [ 34887] Betreft: Reglement voor het fractievoorzittersoverleg

Registratienr: [ 34887] Betreft: Reglement voor het fractievoorzittersoverleg Raadsvoorstel Agendapuntnummer: 1m Aantal bijlagen: -- Betreft: Reglement voor het fractievoorzittersoverleg Inleiding Het fractievoorzittersoverleg bestaat uit de voorzitter van de gemeenteraad en de

Nadere informatie

Verordening op het Auditcomité

Verordening op het Auditcomité Verordening op het Auditcomité Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Gemeente Gennep Officiële naam regeling Verordening op het Auditcomité Citeertitel Verordening auditcomité

Nadere informatie

P r o v i n c i e F l e v o l a n d

P r o v i n c i e F l e v o l a n d Aan: Provinciale Staten Onderwerp: Werkgeversaspecten dualisering provinciebestuur. Statenvergadering: 2 oktober 2003 Agendapunt: 12 1. Wij stellen u voor: a. de thans geldende Collectieve arbeidsvoorwaarden

Nadere informatie

Griffieverordening Lingewaard 2014

Griffieverordening Lingewaard 2014 Griffieverordening Lingewaard 2014 Vastgesteld door de raad van de gemeente Lingewaard in zijn openbare vergadering van 6 februari 2014 en in werking getreden op 14 februari 2014. 1 HOOFDSTUK 1 ALGEMENE

Nadere informatie

Gemeente Albrandsuuaard

Gemeente Albrandsuuaard Gemeente Albrandsuuaard RAADSBESLUIT Besluit nr.: 139554 Onderwerp: Organisatieverordening 2014 De raad van de gemeente Albrandswaard; Gezien het voorstel van het presidium met kenmerk 139555, d.d. 17

Nadere informatie

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het vaststellen van de rechtspositie griffiepersoneel en de

gemeente Eindhoven Raadsvoorstel tot het vaststellen van de rechtspositie griffiepersoneel en de gemeente Eindhoven Concernstaf Raadsnummer 03.R375.OOI Inboeknummer oskoooyxa Beslisdatum Baxw x8 februari sooa Dossiernummer BoS.SSx Raadsvoorstel tot het vaststellen van de rechtspositie griffiepersoneel

Nadere informatie

Voorgesteld raadsbesluit: Vast te stellen de Verordening op de vertrouwenscommissie gemeente Dinkelland 2015

Voorgesteld raadsbesluit: Vast te stellen de Verordening op de vertrouwenscommissie gemeente Dinkelland 2015 RAADSVOORSTEL Datum: 2 december 2014 Nummer: Onderwerp: Verordening vertrouwenscommissie herbenoeming 2015 Voorgesteld raadsbesluit: Vast te stellen de Verordening op de vertrouwenscommissie gemeente Dinkelland

Nadere informatie

Datum uitwerkingtreding Betreft nieuwe regeling

Datum uitwerkingtreding Betreft nieuwe regeling Gemeente Tiel Verordening op de ambtelijke bijstand 2003 Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Vastgesteld door Onderwerp Eigen onderwerp

Nadere informatie

VERORDENING BESTUURSCOMMISSIE OPENBAAR BASISONDERWIJS WEERT

VERORDENING BESTUURSCOMMISSIE OPENBAAR BASISONDERWIJS WEERT VERORDENING BESTUURSCOMMISSIE OPENBAAR BASISONDERWIJS WEERT De raad der gemeente Weert; gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders van Weert van 10 februari 2004; overwegende,

Nadere informatie

Gemeente Albrandsujaard

Gemeente Albrandsujaard Gemeente Albrandsujaard RAADSBESLUIT Besluit nr.: 118973 Onderwerp: Organisatieverordening 2012 De raad van de gemeente Albrandswaard; Gezien het voorstel van het presidium d.d. 30 augustus 2012; Gelet

Nadere informatie

Samenvatting De verordening van de auditcommissie dient op enkele punten te worden aangepast.

Samenvatting De verordening van de auditcommissie dient op enkele punten te worden aangepast. Datum raadsvergadering / Nummer raadsvoorstel 20 december 2017 / 124 /2017 Fatale termijn: besluitvorming vóór: N.v.t. Onderwerp Actualiseren verordening auditcommissie Programma Portefeuillehouder Voorstel

Nadere informatie

Besluit vast te stellen de:

Besluit vast te stellen de: VERORDENING AUDITCOMMISSIE GEMEENTE WEERT De raad van de gemeente Weert, Gelezen het voorstel van het college d.d. 20 januari 2015, gelet op de artikelen 84, 147 en 149 van de Gemeentewet; Besluit vast

Nadere informatie

gelet op artikel 84 van de Gemeentewet; gelezen het voorstel van het presidium d.d. 7 november 2005, nr. 57;

gelet op artikel 84 van de Gemeentewet; gelezen het voorstel van het presidium d.d. 7 november 2005, nr. 57; CVDR Officiële uitgave van Deurne. Nr. CVDR385492_1 31 juli 2018 Verordening op de Rekeningcommissie 2005 Nr. 1.7 DE RAAD DER GEMEENTE DEURNE gelet op artikel 84 van de Gemeentewet; gelezen het voorstel

Nadere informatie

Verordening op de organisatie van de statengriffie Provincie Flevoland 2010'

Verordening op de organisatie van de statengriffie Provincie Flevoland 2010' PROVI NCI E FLEVOLAN D 2011/16 Nummer 1180975 Verordening op de organisatie van de statengriffie provincie Flevoland 2010 Gedeputeerde staten van Flevoland maken gelet op het bepaalde in artikel 136 van

Nadere informatie

Verordening op de commissie planning en control van de gemeente Dalfsen

Verordening op de commissie planning en control van de gemeente Dalfsen Verordening op de commissie planning en control van de gemeente Dalfsen De raad van de gemeente Dalfsen; gelezen het voorstel van het presidium d.d. 29 augustus 2018, nummer 814; gelet op artikel 84 van

Nadere informatie

Verordening op de vertrouwenscommissie

Verordening op de vertrouwenscommissie regeling nummer 1.1.9 Verordening op de vertrouwenscommissie vastgesteld bekendgemaakt inwerkingtreding laatste wijziging - pagina 2 nr. De raad van de gemeente Gouda gelezen het voorstel van het presidium

Nadere informatie

Instructie voor de griffier en regels ter zake van de organisatie van de griffie van de gemeente Weert

Instructie voor de griffier en regels ter zake van de organisatie van de griffie van de gemeente Weert Zoek regelingen op overheid.nl Gemeente Weert Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl! Instructie voor de griffier en regels ter zake van de organisatie van de griffie

Nadere informatie

GEMEENTE LEEUWARDERADEEL

GEMEENTE LEEUWARDERADEEL GEMEENTE LEEUWARDERADEEL Raadsvergadering: 23 mei 2013 Voorstelnummer: 2013/ 21 10 Stiens, 04 april 2013 Behandelend ambtenaar: a.posthuma E-mail: a.posthuma@leeuwarderadeel.nl Telefoonnr. : 058 257 66

Nadere informatie

Verordening op de Auditcommissie gemeente Schinnen 2014

Verordening op de Auditcommissie gemeente Schinnen 2014 CVDR Officiële uitgave van Schinnen. Nr. CVDR347695_1 27 juni 2017 Verordening op de Auditcommissie gemeente Schinnen 2014 DE RAAD VAN DE GEMEENTE SCHINNEN Gelezen het voorstel van het presidium van 11-11-2014;

Nadere informatie

Nr.: Registratienr.: Onderwerp: Verordening rechtspositie, mandaat- en volmachtsbesluit griffie gemeente Purmerend 2010

Nr.: Registratienr.: Onderwerp: Verordening rechtspositie, mandaat- en volmachtsbesluit griffie gemeente Purmerend 2010 Onderwerp: Verordening rechtspositie, mandaat- en volmachtsbesluit griffie gemeente Purmerend, 18 februari 2010 Aan de gemeenteraad, Inleiding en probleemstelling Waarom dit raadsvoorstel? In Purmerend

Nadere informatie

Raadsvoorstel. Aansluiting zoeken bij de rechtspositionele praktijk binnen de ambtelijke organisatie.

Raadsvoorstel. Aansluiting zoeken bij de rechtspositionele praktijk binnen de ambtelijke organisatie. Raadsvoorstel Raadsvergadering van 4 juni 2007 Registratienummer: 061 Afdeling: Raadsgriffie Behandelend ambtenaar: M. Huisman - Telefoonnummer: 0223-678101 - E-mailadres: mehuisman&denhelder.nl Portefeuillehouder:

Nadere informatie

Onderwerp Verordening op de Vertrouwenscommissie gemeente Heusden 2011

Onderwerp Verordening op de Vertrouwenscommissie gemeente Heusden 2011 Raadsvoorstel Inleiding Bij Koninklijk Besluit wordt aan dhr. Willems met ingang van 1 januari 2012 eervol ontslag verleend als burgemeester van de Gemeente Heusden. Om in de vacature te voorzien zal de

Nadere informatie

De gemeenteraad van de gemeente Zevenaar

De gemeenteraad van de gemeente Zevenaar De gemeenteraad van de gemeente Zevenaar Gelezen het voorstel van het Presidium d.d. 4 juni 2018; gelet op de artikelen 61, 61a, 61c, 84, 86, 147 en 149 van de Gemeentewet, de artikelen 15 en 31 van de

Nadere informatie

Stuknummer: AI Brief aan de leden T.a.v. de gemeenteraad en het college. Samenvatting (070)

Stuknummer: AI Brief aan de leden T.a.v. de gemeenteraad en het college. Samenvatting (070) Brief aan de leden T.a.v. de gemeenteraad en het college Vereniging van Nederlandse Gemeenten informatiecentrum tel. uw kenmerk bijlagen) (070) 373 8020 6 betreft ons kenmerk datum Werkgeverschap griffie

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD nr officiële uitgave van de gemeente Midden-Drenthe d.d

GEMEENTEBLAD nr officiële uitgave van de gemeente Midden-Drenthe d.d GEMEENTEBLAD nr.495917 officiële uitgave van de gemeente Midden-Drenthe d.d. 07-05-2015 Verordening op de vertrouwenscommissie Raadsbesluit van 30 april 2015 De raad van de gemeente Midden-Drenthe; gelezen

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Almere (Flevoland)

GEMEENTEBLAD Officiële publicatie van Gemeente Almere (Flevoland) De gemeenteraad van de gemeente Almere. gelezen het voorstel van het presidium; gelet op de bepalingen in de Gemeentewet besluit: vast te stellen de Verordening op de vertrouwenscommissie, die de aanbeveling

Nadere informatie

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2005 / 67

PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2005 / 67 PROVINCIAAL BLAD VAN LIMBURG 2005 / 67 Provinciale Staten van Limburg maken ter voldoening aan het bepaalde in de Algemene wet bestuursrecht en de Provinciewet bekend dat zij in hun vergadering van 16

Nadere informatie

VERORDENING OP DE ORGANISATIE VAN DE GRIFFIE (geldig vanaf )

VERORDENING OP DE ORGANISATIE VAN DE GRIFFIE (geldig vanaf ) VERORDENING OP DE ORGANISATIE VAN DE GRIFFIE (geldig vanaf 01-07-2017) Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam van de regeling Citeertitel Deze versie is

Nadere informatie

ECCVA/U201101293 CvA/LOGA 11/10 Lbr. 11/044

ECCVA/U201101293 CvA/LOGA 11/10 Lbr. 11/044 Brief aan de leden T.a.v. de gemeenteraad en het college informatiecentrum tel. (070) 373 8020 betreft Werkgeverschap griffie uw kenmerk ons kenmerk ECCVA/U201101293 CvA/LOGA 11/10 Lbr. 11/044 bijlage(n)

Nadere informatie

Verordening op de auditcommissie Stichtse Vecht

Verordening op de auditcommissie Stichtse Vecht Zoek regelingen op overheid.nl Ziet u een fout in deze regeling? Meld het ons op regelgeving@overheid.nl! Gemeente Stichtse Vecht Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie

Nadere informatie

Memo ten behoeve van griffler gemeente Westland, de heer N. Broekema. Opsteller: mr. K.F.A.M. Weijling. De Meern, 27 maart 2013

Memo ten behoeve van griffler gemeente Westland, de heer N. Broekema. Opsteller: mr. K.F.A.M. Weijling. De Meern, 27 maart 2013 Memo ten behoeve van griffler gemeente Westland, de heer N. Broekema advocaten J L t H G ambtenarenrecht en arbeidsrecht Opsteller: mr. K.F.A.M. Weijling De Meern, 27 maart 2013 Onderwerp Arbeidsvoorwaarden

Nadere informatie

De raad van de gemeente Moerdijk, in zijn vergadering van 21 augustus 2007, VERORDENING VOOR DE REKENINGCOMMISSIE VAN DE GEMEENTE MOERDIJK

De raad van de gemeente Moerdijk, in zijn vergadering van 21 augustus 2007, VERORDENING VOOR DE REKENINGCOMMISSIE VAN DE GEMEENTE MOERDIJK De raad van de gemeente Moerdijk, in zijn vergadering van 21 augustus 2007, gelet op artikel 84 van de Gemeentewet, BESLUIT vast te stellen de volgende verordening: VERORDENING VOOR DE REKENINGCOMMISSIE

Nadere informatie

VERORDENING OP DE AMBTELIJKE BIJSTAND

VERORDENING OP DE AMBTELIJKE BIJSTAND Raadsbesluitno. 2010/043/2 VERORDENING OP DE AMBTELIJKE BIJSTAND DE RAAD DER GEMEENTE ROERMOND, gezien het voorstel van de griffier en de voorzitter van 13 april 2010, raadsvoorstel no. 2010/043/1; gelet

Nadere informatie

Eilandsraad openbaar lichaam Sint Eustatius

Eilandsraad openbaar lichaam Sint Eustatius Eilandsraad openbaar lichaam Sint Eustatius Onderwerp: Griffierverordening Sint Eustatius 2015. Registratienummer: 043/15 ER AB 2015 No. 18 De eilandsraad van het openbaar lichaam Sint Eustatius; gelezen

Nadere informatie

ons kenmerk ECCVA/U201300210 Lbr: 13/028 CvA/LOGA 13/09

ons kenmerk ECCVA/U201300210 Lbr: 13/028 CvA/LOGA 13/09 Brief aan de leden T.a.v. het college en de raad informatiecentrum tel. (070) 373 8020 betreft werkgeverschap griffie / arbeidsvoorwaardelijke besluiten Samenvatting uw kenmerk ons kenmerk ECCVA/U201300210

Nadere informatie

gelezen het raadsvoorstel nummer RV van het college van burgemeester en wethouders van Den Helder van 24 april 2018;

gelezen het raadsvoorstel nummer RV van het college van burgemeester en wethouders van Den Helder van 24 april 2018; /;:ente,,/ ~en Helder ~ Raadsbesluit Raadsvergadering d.d. : 4 juni 2018 Besluit nummer : RB18.0031 Onderwerp : Verordening commissie bezwaarschriften gemeente Den Helder 2018 De raad, het college van

Nadere informatie

De raad, het college en de burgemeester van de gemeente Roermond,

De raad, het college en de burgemeester van de gemeente Roermond, GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Roermond Nr. 232396 29 december 2017 Verordening behandeling bezwaarschriften Roermond 2018 De raad, het college en de burgemeester van de gemeente Roermond,

Nadere informatie

Verordening Adviesraad Sociaal Domein Vught

Verordening Adviesraad Sociaal Domein Vught Verordening Adviesraad Sociaal Domein Vught De gemeenteraad van de gemeente Vught, Gelezen het collegevoorstel van 11 juli 2017, Gelet op artikel 47 van de Participatiewet, artikel 2.1.3 lid 3 van de Wet

Nadere informatie

Gelet op de artikel 25 van de Wet gemeenschappelijke regelingen en artikel 19 van de BESLUIT

Gelet op de artikel 25 van de Wet gemeenschappelijke regelingen en artikel 19 van de BESLUIT Het Algemeen Bestuur van de GGD Brabant Zuidoost, Gelezen het voorstel van het Dagelijks Bestuur van de GGD Brabant Zuidoost d.d. Gelet op de artikel 25 van de Wet gemeenschappelijke regelingen en artikel

Nadere informatie

GEWIJZIGD. A. In artikel 13, tweede lid wordt gewijzigd zodat het komt te luiden als volgt:

GEWIJZIGD. A. In artikel 13, tweede lid wordt gewijzigd zodat het komt te luiden als volgt: Voordracht aan Provinciale Staten GEWIJZIGD van Presidium Vergadering December 2014 Nummer 6740 Onderwerp Wijziging Reglement van orde voor de vergaderingen van Provinciale Staten, e.a. 1 Ontwerpbesluit

Nadere informatie

gemeente Eindhoven RaadsvoorstelVaststellen Verordening raadscommissie herbenoeming burgemeester

gemeente Eindhoven RaadsvoorstelVaststellen Verordening raadscommissie herbenoeming burgemeester gemeente Eindhoven Raadsnummer 13R5322 Inboeknummer Dossiernummer RaadsvoorstelVaststellen Verordening raadscommissie herbenoeming burgemeester Inleiding Op 7 april 2008 is de heer Van Gijzel benoemd als

Nadere informatie

*ZE9E6E63B11* Raadsvergadering d.d. 19 februari 2015.

*ZE9E6E63B11* Raadsvergadering d.d. 19 februari 2015. *ZE9E6E63B11* Raadsvergadering d.d. 19 februari 2015. Agendanr. 6. Aan de Raad No.ZA.15-32280/DV.15-450, de griffie. Sellingen, 12 februari 2015 Onderwerp: Verordening commissie voorbereiding aanbeveling

Nadere informatie

VERGADERING GEMEENTERAAD 2014

VERGADERING GEMEENTERAAD 2014 VERGADERING GEMEENTERAAD 2014 BESLUIT DE RAAD VAN DE GEMEENTE BEEMSTER; gelezen het voorstel van 23 september 2014 van het raadspresidium, gelet op de artikelen 61, 61a, 61c, 84, 86, 147 en 149 van de

Nadere informatie

gelezen het voorstel van het college van Burgemeester en wethouders;

gelezen het voorstel van het college van Burgemeester en wethouders; De raad van de gemeente Menterwolde; gelezen het voorstel van het college van Burgemeester en wethouders; gelet op artikel 2.1.3 van de Wmo 2015; gelet op artikel 47 van de Participatiewet; BESLUIT: Vast

Nadere informatie

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 27 september 2012 Nummer voorstel: 2012/100

Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg XE Steenwijk Steenwijk, 27 september 2012 Nummer voorstel: 2012/100 Voorstel aan de raad Aan de gemeenteraad Gemeente Steenwijkerland Vendelweg 1 8331 XE Steenwijk Steenwijk, 27 september 2012 Nummer voorstel: 2012/100 Voor raadsvergadering d.d. : 9 oktober 2012 Agendapunt

Nadere informatie

Reglement inzake de behandeling van bezwaarschriften

Reglement inzake de behandeling van bezwaarschriften Reglement inzake de behandeling van bezwaarschriften Wetstechnische informatie Gegevens van de regeling Overheidsorganisatie Officiële naam regeling Citeertitel Besloten door Deze versie is geldig tot

Nadere informatie

Onderdelen van dit overleg waren tot dusver toebedeeld aan de zogenoemde controle stuurgroep.

Onderdelen van dit overleg waren tot dusver toebedeeld aan de zogenoemde controle stuurgroep. Inleiding en probleemstelling Purmerend, 18 februari 2009 Op grond van de in 2003 vastgestelde verordening ex artikel 213 van de gemeentewet, dit is de zogenoemde controleverordening, dient er periodiek

Nadere informatie

Voorstel raad en raadsbesluit

Voorstel raad en raadsbesluit Voorstel raad en raadsbesluit Gemeente Landgraaf Landgraaf, 27 juli 2016 Onderwerp: Verordening op de functioneringsgesprekken burgemeester Raadsvoorstelnummer: 58 PROGRAMMA 1. Bestuur Behandeling in oordeelvormende

Nadere informatie

UITVOERING RECHTSPOSITIE GRIFFIEPERSONEEL 1

UITVOERING RECHTSPOSITIE GRIFFIEPERSONEEL 1 1 UITVOERING RECHTSPOSITIE GRIFFIEPERSONEEL 1 1. Inleiding Sinds de invoering van het duale stelsel kent de provincie twee ambtelijke organisaties: a. de ambtelijke organisatie die werkzaam is voor Gedeputeerde

Nadere informatie

Raadsvoorstel no. R2015.0073 Agendapunt no. 9

Raadsvoorstel no. R2015.0073 Agendapunt no. 9 Raadsvoorstel no. R2015.0073 Agendapunt no. 9 Onderwerp Uitgeest. 8 september 2015 Voorstel tot vaststelling Verordening commissie bezwaarschri ľten 2015 Aan de gemeenteraad Aanleiding Per januari 2015

Nadere informatie

Raadsvoorstel blad : 1 van 7

Raadsvoorstel blad : 1 van 7 Raadsvoorstel blad : 1 van 7 Aan de raad van de gemeente IJsselstein Datum Zaaknummer 525343 : 5 februari 2018 Blad Programma Cluster Portefeuillehouder: Informatie bij E-mail/tel.nr. Evaluatiedatum Bestuur

Nadere informatie

GEMEENTEBLAD 2003 nr.126

GEMEENTEBLAD 2003 nr.126 GEMEENTEBLAD 2003 nr.126 De raad, het college, de burgemeester en de gemeenteambtenaar, belast met de heffing van gemeentelijke belastingen, van de gemeente Maassluis; ieder voor zoveel het hun bevoegdheden

Nadere informatie

verordening op het raadspresidium

verordening op het raadspresidium nummer 1.1.6 regeling verordening op het raadspresidium nr. 1.1.6 de raad van de gemeente Gouda Gelezen het voorstel van het presidium van 28 juni 2014; Gelet op artikel 4 van het Reglement van Orde voor

Nadere informatie

De gemeenteraad van de gemeente Noord-Beveland; gelezen het voorstel van het presidium d.d. 30 oktober 2014;

De gemeenteraad van de gemeente Noord-Beveland; gelezen het voorstel van het presidium d.d. 30 oktober 2014; De gemeenteraad van de gemeente Noord-Beveland; gelezen het voorstel van het presidium d.d. 30 oktober 2014; gelet op de artikelen 61, 61a, 61c, 84, 86, 147 en 149 van de Gemeentewet, de artikelen 15 en

Nadere informatie

MEMO. Datum: 3 juni 2015 invulling werkgeverschap griffie Bestemd voor: de leden van de kerngroep Afkomstig van: de gezamenlijke werkgeverscommissie

MEMO. Datum: 3 juni 2015 invulling werkgeverschap griffie Bestemd voor: de leden van de kerngroep Afkomstig van: de gezamenlijke werkgeverscommissie MEMO Datum: 3 juni 2015 Onderwerp: invulling werkgeverschap griffie Bestemd voor: de leden van de Afkomstig van: de gezamenlijke werkgeverscommissie Inleiding In de aanloop naar de fusiedatum van 1-1-2017

Nadere informatie

~ Gemeente ~ Emmen. Raadsvoorstel ~ Aan de gemeenteraad. jaar stuknr. Raad. B. en W.

~ Gemeente ~ Emmen. Raadsvoorstel ~ Aan de gemeenteraad. jaar stuknr. Raad. B. en W. Raadsvoorstel ~ ~ Gemeente ~ Emmen jaar stuknr. categorie agendanr. Stuknr. Raad B. en W. 2018 RA18.0010 A 12 n.v.t. 'Verordening klankbordgesprekken burgemeester en raad gemeente Emmen' en instellen raadscommissie

Nadere informatie

Doelstelling Zorg dragen voor een zorgvuldige procedure om te komen tot een aanbeveling benoeming burgemeester.

Doelstelling Zorg dragen voor een zorgvuldige procedure om te komen tot een aanbeveling benoeming burgemeester. gemeente Eindhoven Raadsnummer 16R6666 Raadsvoorstel Vaststellen Verordening op de vertrouwenscommissie die de aanbeveling tot benoeming van de burgemeester voorbereidt en benoeming van de leden in de

Nadere informatie

gelet op het bepaalde in artikel 24 van de Wet gemeenschappelijke regelingen en artikel 23 van de Gemeenschappelijke regeling Holland Rijnland;

gelet op het bepaalde in artikel 24 van de Wet gemeenschappelijke regelingen en artikel 23 van de Gemeenschappelijke regeling Holland Rijnland; VERORDENING INZAKE VASTE COMMISSIES VAN ADVIES AAN HET DAGELIJKS BESTUUR (PORTEFEUILLEHOUDERSOVERLEGGEN HOLLAND RIJNLAND) Het Algemeen Bestuur Holland Rijnland; gelezen het voorstel van het dagelijks bestuur;

Nadere informatie

Aan de Gemeenteraad.

Aan de Gemeenteraad. Onderwerp Verordening op de vertrouwenscommissie Voorgesteld besluit: De raad van de gemeente Bloemendaal; Aan de Gemeenteraad. Raadsvergadering d.d. : 15 februari 2017 Commissievergadering d.d. : 9 januari

Nadere informatie

Tekstuitgave van de verordening op de rekenkamercommissie

Tekstuitgave van de verordening op de rekenkamercommissie Tekstuitgave van de verordening op de rekenkamercommissie De raad van de gemeente Krimpen aan den IJssel; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders van 21 juni 2005; gelet op artikel 81o van

Nadere informatie

GRIF12/006 VASTSTELLEN VERORDENING OP DE VERTROUWENSCOMMISSIE BURGEMEESTERSVACATURE GEMEENTE HAARLEMMERLIEDE EN SPAARNWOUDE. Aan de raad, Voorstel

GRIF12/006 VASTSTELLEN VERORDENING OP DE VERTROUWENSCOMMISSIE BURGEMEESTERSVACATURE GEMEENTE HAARLEMMERLIEDE EN SPAARNWOUDE. Aan de raad, Voorstel VASTSTELLEN VERORDENING OP DE VERTROUWENSCOMMISSIE BURGEMEESTERSVACATURE GEMEENTE HAARLEMMERLIEDE EN SPAARNWOUDE GRIF12/006 Aan de raad, Voorstel Wij stellen u voor de bijgaande Verordening op de vertrouwenscommissie

Nadere informatie

b e s l u i t e n vast te stellen het volgende Reglement voor de Verkeerscommissie 2009 Artikel 1 De Verkeerscommissie

b e s l u i t e n vast te stellen het volgende Reglement voor de Verkeerscommissie 2009 Artikel 1 De Verkeerscommissie h gemeente Hardinxveld-Giessendam Burgemeester en wethouders Hardinxveld-Giessendam; gelet op het bepaalde in artikel 84 van de Gemeentewet; b e s l u i t e n vast te stellen het volgende Reglement voor

Nadere informatie

Agendapuntnr.:4. Aan de gemeenteraad. Geachte raad,

Agendapuntnr.:4. Aan de gemeenteraad. Geachte raad, Agendapuntnr.:4 Renswoude, 5 februari 2016 Nr.: 152450 Behandeld door: M.H.T. Jansen Onderwerp: Verordening (vertrouwens) commissie(s) (her) benoeming burgemeester en functioneringsgesprekken burgemeester

Nadere informatie

De raad, het college en de burgemeester van de gemeente Aa en Hunze, ieder zoveel het hun bevoegdheden betreft,

De raad, het college en de burgemeester van de gemeente Aa en Hunze, ieder zoveel het hun bevoegdheden betreft, Tekst van de verordening: De raad, het college en de burgemeester van de gemeente Aa en Hunze, ieder zoveel het hun bevoegdheden betreft, gelezen het voorstel van het college van burgemeester en wethouders

Nadere informatie

De raad, het college en de burgemeester van de gemeente Drimmelen, ieder voor zoveel het hun bevoegdheden betreft;

De raad, het college en de burgemeester van de gemeente Drimmelen, ieder voor zoveel het hun bevoegdheden betreft; De raad, het college en de burgemeester van de gemeente Drimmelen, ieder voor zoveel het hun bevoegdheden betreft; gelezen het voorstel van burgemeester en wethouders d.d. 25 november 2009; gelet op de

Nadere informatie