1. Veiligheid verkeersdeelnemers oversteekplaatsen Er zijn 3 belangrijke oversteekplaatsen voor voetgangers en fietsers in de Pomonalaan:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "1. Veiligheid verkeersdeelnemers oversteekplaatsen Er zijn 3 belangrijke oversteekplaatsen voor voetgangers en fietsers in de Pomonalaan:"

Transcriptie

1 Aan het college van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Bergen op Zoom - emeente Bergen op Zoonii in i ii mi mil in mi Reg datum 10/10/2017 Bergen op Zoom 9 oktober 2017 Bijlagen 4 Betreft verzoek einde verkeersoverlast Pomonalaan c.c. Gemeenteraad Geacht college Als bewoners van woningen aan de Pomonalaan en Bovengroenewoudseweg, waarvan de achtertuinen grenzen aan de Pomonalaan, maken we hiermee opnieuw de overlast kenbaar die wij ondervinden van het drukke, gemotoriseerde (zware) verkeer en vragen u om een oplossing. Daaraan voegen we toe dat alle maatregelen die in de afgelopen járen getroffen zijn aan en rondom de Halsterseweg een negatieve weerslag hebben gehad op de hoeveelheid doorgaand (zwaar) verkeer in de Pomonalaan. We noemen het verwijderen van de verkeerslichten op de kruising Halsterseweg-Burgerhout-Pomonalaan en het zo vaak besproken scherm Halsterseweg-Randweg en het nalaten om de daarop aangesloten fietsroutes aan te passen. Gezien de herhaaldelijke consequenties die deze maatregelen voor de verkeersdrukte in de Pomonalaan hebben gehad, zult u begrijpen dat uw huidige plannen om de Halsterseweg nog verder autoluw te maken, ook weer gevolgen zal hebben voor de hoeveelheid (zwaar) verkeer op de Pomonalaan. Ook de Randweg geeft nu negatieve effecten op onze woonomgeving: de Pomonalaan is bij uitstek een sluiproute voor het (zware) verkeer om de verkeerslichten te omzeilen. Voor doorgaand verkeer van en naar het centrum en de industrieterreinen is het veel handiger om de Pomonalaan te gebruiken omdat zij daar geen obstakels ervaren. De verkeerstellingen die u zowel in het verleden als onlangs hebt verricht, zullen dat bevestigen. In de afgelopen 20!!! jaar hebben wij zowel individueel als buurtbewoners bij u aangeklopt om de overlast van het gemotoriseerde verkeer in de Pomonalaan te beëindigen (bijlage 1). Het is nu zover gekomen, dat we als bewoners wederom gezamenlijk aan u vragen om deze situatie op te lossen (bijlage 2). Hieronder onze aandachtspunten en vragen: 1. Veiligheid verkeersdeelnemers oversteekplaatsen Er zijn 3 belangrijke oversteekplaatsen voor voetgangers en fietsers in de Pomonalaan: Naast de school Pomona, de Doornehaag van en naar het fietspad Tuinderspad/ Dahliastraat dat ook leidt naar de scholen het Roncalli en het Mollercollege. Het uitzicht voor de verkeersdeelnemers is redelijk, mits met geringe snelheid gereden wordt. Er staan ook waarschuwingsborden dat rechts voorrang heeft. Bij het Bastiaansblok naar het fietspad dat o.m. ook naar het Roncalli en Mollercollege leidt. Het uitzicht voor overstekende fietsers en voetgangers is slecht, evenals voor het gemotoriseerde verkeer, zelfs als met geringe snelheid gereden wordt. Er staan geen waarschuwingsborden.

2 De oversteek voor fietsers en voetgangers die zich op de Halsterseweg bevinden. De fietsers hebben (en geven) géén voorrang aan het van rechts komende verkeer. Het uitzicht is voor alle verkeersdeelnemers goed. Er staan geen waarschuwingsborden. Ondanks de 30-km zone dendert het autoverkeer en het (middel-)zware verkeer met hoge snelheid over de verkeersdrempels ter hoogte van de oversteekplaatsen. Deze drempels zijn juist bedoeld om de snelheid van het verkeer ter plaatse van de oversteekplaatsen af te remmen. Hoe wilt u hier de verkeerssnelheid terugdringen en de veiligheid bevorderen? 2. Veiligheid woningen a. Onze woningen staan op heipalen, maar de grond onder onze woningen is zacht. Het gebonk van het (middel-)zware verkeer op de verkeersdrempels leidt tot trillingen. U concludeerde zelf ook al dat de drempels dicht tegen onze woningen aan liggen (bijlage 3). Deze ernstige trillingen hebben inmiddels bij sommige huizen geleid tot waarneembare schade. Kunt u garanderen dat onze huizen geen verdere schade oplopen door dit zware verkeer? Hoe wilt u het zware verkeer terugdringen? b. Een andere zorg zijn de gasleidingen aan de zuidkant en noordkant van de Pomonalaan. Aan de zuidkant de middendruk gasleiding onder het trottoir van de Pomonalaan. Aan de noordkant de hogedruk gasleiding (8 bar) in de berm, die slechts op 70 cm afstand van de rijbaan ligt. Naar onze mening kunnen de schadeveroorzakende trillingen van het zware verkeer ook effect op deze leidingen hebben. Kunt u garanderen dat de gasleidingen hierdoor geen scheur of scheurtjes kunnen oplopen en er geen enkele kans op een gasexplosie Z brand is? 3. Leefbaarheid Door de toegenomen verkeersdruk is onze leefbaarheid in het gedrang gekomen. We ondervinden overlast van het lawaai en de stank en leiden daar immateriële schade door. De ontspanning die we in onze tuinen zouden moeten hebben en onze nachtrust worden verstoord door het verkeerslawaai. U vermeldt in uw verkeersplan o.m. op pagina 31, 4.1 resp. 21: "Overlast voor omgeving (verkeer op een locatie geeft aantoonbaar overlast voor de omgeving. Gedacht kan worden aan geluidsoverlast, trillingen, etc.)..." en "De leefbaarheid in het centrum, de woonwijken en de kernen is ook in het verkeersbeleid een belangrijk item. Uitgangspunt is dat op plekken, waar het verkeer niet hoort, de inrichting van de weg er voor moet zorgen dat de verkeersdruk teruggedrongen wordt."

3 U heeft in het verleden hiertoe meerdere maatregelen getroffen, waaronder inrichting van de Pomonalaan als 30-km zone, inritconstructies en verkeersdrempels. Helaas heeft dit tot op heden nog niet tot het gewenste resultaat geleid. Sterker nog: de overlast die we ondervinden, is toegenomen. We vinden het positief dat u eerder toegezegd heeft dat u dit dan opnieuw zou bezien (bijlage! ). Wij vragen u om de Pomonalaan nu zodanig in te richten dat de overlast en verkeersdruk eindigt en de verkeersveiligheid voor alle deelnemers verhoogd wordt. 4. Luchtkwaliteit In het bestemmingsplan Noordgeest vermeldt u hierover o.m. op pag. 18: "Met behulp van CAR kunnen de concentraties van de luchtverontreinigende stoffen, als gevolg van het wegverkeer, worden berekend. In het rekenprogramma zijn gegevens over de achtergrondconcentraties beschikbaar, voor afgelopen járen en voor toekomstige járen (geprognosticeerd)". Voor wijk Noordgeest is door u met behulp van voorgaand computerprogramma de luchtkwaliteit berekend voorde straten Steenovenweg, Monacopad, Kwartierslaan en Pomonalaan. Het programma wijst uit dat de kwaliteit in deze straten vrijwel identiek is (bijlage 2 bestemmingsplan). Het verbaast ons ten zeerste dat de luchtkwaliteit in bijvoorbeeld de Kwartierslaan (zijstraat van het verkeersluwe gedeelte van de Halsterseweg) vrijwel identiek is aan de drukke Pomonalaan. We vragen ons af of hier appels met peren worden vergeleken. We willen de uitslag van de verkeerstellingen die u onlangs gedaan heeft en een nieuwe meting van de luchtkwaliteit in onze leefomgeving. We vernemen graag uw reactie. Vanzelfsprekend willen wij ook meedenken aan oplossingen. Vriendelijk verzoeken wij u om uw correspondentie te richten aan onderstaande contactpersoon. In afwachting van uw reactie, verblijft Met vriendelijke groet Namens de bewoners Pomonalaan I Bovengroenewoudseweg E. Bruinzeel Bovengroenewoudseweg RA Bergen op Zoom edbruinzeel.eb@amail.com

4 Verkeersproblemen Pomonalaan. Belangrijke samengevatte punten uit de historie: : Brief bewoners Bovengroenewoudsewg (grenzend aan Pomonalaan) aan B&W inzake geluidsoverlast verkeer op Pomonalaan. - Er zijn geen metingen verricht volgens verkeersveiligheidsplan. - Sluipverkeer (vrachtverkeer) al gemeld. - Aangegeven dat drempels waarschijnlijk niet helpen : Antwoord gemeente op vragen van bewoners in brief GdH 79837: - Pomonalaan heeft functie van ontsluitingsweg - Pomonalaan aangeduid als verblijfsgebied. - Weg mogelijk in kader van Duurzaam Veilig qua inrichting aangepast : Brief aan B&W inzake overlast parkeren vrachtwagens: - Gebruik weg als sluiproute voor personen- en vrchtverkeer. - Grote verkeersstroom geeft stank- en geluidsoverlast. - Onveilig op oversteeklocatie nabij school. - Idem voor fietsers nabij school en voor fietsers/voetgangers bij het Bastiansblok. - parkeren vrachtverkeer (is opgelost) vragen aan B&W: - Verbieden Parkeerhavens voor vrachtverkeer (is opgelost). - Inrichten 30 km zone (is gebeurd). - Functie van de weg benadrukken (alleen bestemmingsverkeer, verbod vrachtverkeer en doorverwijzing naar Randwegen). - Benoemen Bovengroenewoudseweg tot woonerf : van E. van Oeffelen aan alle fracties in de Bergse Gementeraad. - Verzoek tot aandacht aan brief, afgegeven op Stadskantoor inzake problematiek Pomonalaan. - brief ook aan gemeenteraad, wijkmanager en wijkcommissies Tuinwijk en Noordgeest : van mevr. Kammeijer aan mevr. E. van Oeffelen namens fractie D66/BSD. - Fractie ondersteunt uitgangspunt van houden van metingen en nemen van maatregelen. - Toezegging wethouder om aanbevelingen te onderzoeken : aan mevr. Kammeijer inzake kennisgeving aan raadsleden van E. van Oeffelen. - Dank voor snelle reactie. - Aandacht nogmaals vestigen op problemen Pomonalaan. - Uitnodiging op situatie lokaal op te nemen. - Aanbieding van hulp hierbij : - Door initiatiefnemers uitgegeven nieuwsbrief ter info aan bewoners. - op Afspraak met Kees Terstappen (verkeerskundige). - Begrip van mevr. Kammeijer (namens fractie D66/BSD), zou lokaal de situatie opnemen.

5 Augustus 2005: - Nieuwsbrief 2 uitgegeven.aan bewoners. - gesprek geweest op met verkeerskundigen Kees Terstappen en Ger de Heij. - Terstappen en De Heij hebben situatie lokaal bezien. Passend in Verkeersstructuurplan? - actie gemeente: in verlengde van verkeersstructuurplan Pomonalaan als 30km zone inrichten. - In 2005 nog met voorstellen naar de wijk. - Eind 2005/begin 2006 maatregelen uitvoeren. - De Heij zal inrichtingsplannen (ultimo oktober 2005) voorleggen aan bewoners. - instellen onderzoek naar beperking vrachtverkeer. (Dus geen concrete maatregelen) : Bijeenkomst in wijkcentrum De Hofstee. Betreft: Invoering Duurzam veilig in Tuinwijk en Noordgeest. (Alleen de zaken betreffende de Pomonalaan zijn uitgelicht.) Aanwezig: weth. Giel Janssen, verkeerskundige Ger de Heij. - Inrichten 30km gebied. - Versmallen Pomonalaan niet mogelijk (kosten!). - Handhaving 30km? Er zou en rondje gemaakt worden(!). - Vrachtverkeer op Pomonalaan. Duurzaam veilig plan voorziet in 3 drempels en inritconstructie. Geeft vrachtverkeer dan nog steeds hinder, dan kan oplossing gevonden worden (?) : Hoorzitting openstelling Halsterseweg. In theaterzaal t Rijks. Inspreker: dhr. A.L.J. Heek. - Toezegging belofte voorgaande colleges om Halsterseweg weer open te stellen. - Toename verkeersstromen op Pomonalaan als gevolg van afsluiting Halsterseweg. - Zorg voor verkeersveiligheid op Pomonalaan (verzonden: ): Antwoord op brief van Harry Voets aan gemeente inzake beplanting en vrachtverkeer: (alleen hier de verkeerszaken genoemd, niet de beplanting). Beantwoorder Peter Bogers stelt: - Numerieke bewegwijzering aangebracht op Randwegen Noord en Zuid. Vrachtverkeer beter naar bestemming geleid. Project tovergroen in voorbereiding, ter verbetering van doorstroming op die randwegen. Met maatregelen hoopt men het sluipverkeer drastich te verminderen Zover voor wat er voorheen is geschied t.a.v. de maatregelen voor de verkeerslast op de Pomonalaan.

6 Bijlage 2 MET 30 km. OP WEG In toenemende mate zijn de bewoners van de Pomonalaan en de Bovengroenewoudseweg slachtoffers van langs razend autoverkeer, tractoren met zware aanhanger, vrachtwagens, vrachtwagencombinaties, bussen en motoren!! We ondervinden overlast van het lawaai en de stank. De hoge snelheid in combinatie met de verkeersdrempels zorgen voor trillingen in onze huizen. Sommige bewoners hebben al waarneembare schade in en/of aan de woning. Behalve de (im-)materiële schade die we hebben, is de veiligheid van onszelf en onze kinderen en kleinkinderen in het gedrang. De oversteekplaatsen bij de school Pomona en bij het Bastiaansblok zijn gevaarlijk. Kortom: we willen verbeteringen aan de weg zodat de Pomonalaan écht een 30- kilometerzone wordt. We dragen daarbij ook mogelijke oplossingen aan. Daarmee gaan we naar de gemeenteraad en het college van Burgemeester en Wethouders van Bergen op Zoom. Heeft u ook (over-)last van het verkeer dat over de Pomonalaan rijdt? Zet dan uw handtekening op de lijst. Samen staan we sterk! Heeft u zelf ook ideeën om de gewenste situatie te bereiken, wilt u uw reactie geven, een bijdrage leveren en/of wilt u op de hoogte gehouden worden van de ontwikkelingen in de contacten met de gemeente? Stuur dan uw adres naar Ed Bruinzeel, edbruinzeel.eb&amaii.com Bergen op Zoom, september 2017

7 Handtekeningenlijst Bewoners aan of nabij de Pomonalaan en Bovengroenewoudseweg, die overlast ondervinden van het verkeer op 7 de inrichting van de Pomonalaan en dit door ondertekening kenbaar maken aan de gemeente Bergen op Zoom. Adres Naam Handtekening TA/-VZ U. A j c. ĩc?\acå ćļ Ÿ U ľ 7 4 J/ČĺUl, ĉ// /(ĵsjĵx íj-i Cy\o-A Oį.ċ'l/7

8 Handtekeningenlijst Bewoners aan of nabij de Pomonalaan en Bovengroenewoudseweg, die overlast ondervinden van het verkeer op I de inrichting van de Pomonalaan en dit door ondertekening kenbaar maken aan de gemeente Bergen op Zoom. r\ ^dres Naam Handtekening Uoo wr, wr; U \ IxAvvy \ÓO'VĄ4 ŕj ŗoŕjafį Ļ ñueáåa.jjią (jck ì/íq/jũ^ ĻĴ ĊríX^Ķ XX fó(ŗ0a^-cy'ì^c'^çşr^à/y cg^a-^ 2Cļ/1^/h/ 3oì'ľ 'Oü^rįĩìôQ í\iaj. U Û "X iitl j ')öu.cž-,^nm i b Ĉ-İİA ("IXvy, žzji fűcxfl UA U4lŕļ 12Fl^Vf t;, Boue^ĉŵąetucvjjr-jUDSc^ií^ V Ad *uaix i 10 ^ P D ftt oou^h.ffi OťrlĉyQUfiSĉuj^^ h Xcxflx (jįa" xŕ- X-.çjbiC LOf^S M rxrr-^qr^ ^ *,ï.^ a1 n? X 7 l «^' /-I ļ G ũi la Lì..hjĽûûûiűSÍma L l js X rv\. X m Sckxx f Ÿ /Ķí'ĩj/ j -X JijQIUcu úfc ícujá -J/ćXsIģ^Iéľ,

9 3 xnte^jj Berg' Gemeente en op Zoom a Besprekingsverslag Datum: Bespreking te: Betreffende: Aanwezig: Afwezig: Kopie aan: 3 oktober 2005 Wijkcentrum De Hofstee Invoeren Duurzaam Veilig in Tuinwijk en Noordgeest Wethouder Giel Janssen, Verkeerskundige Gert de Heij, Medewerker Kevin Nyssens Aanwezige bewoners Wethouder Janssen opent de bewonersavond. De wijken Tuinwijk en Noordgeest zijn aan de beurt om ingericht te worden als SOkm/h-gebied. Deze avond is georganiseerd om de bewoners in te lichten over de plannen. Van Tuinwijk wordt het gedeelte ten westen van de Burgemeester Wittelaan dit jaar meegenomen. Het gedeelte ten oosten van de Burgemeester Wittelaan wordt Duurzaam Veilig gemaakt samen met Meilust in v 2. Verkeerskundige Gert de Heij legt uit wat Duurzaam Veilig inhoudt. Er wordt in Nederland gestreefd naar een verlaging van het aantal verkeersongevallen. Om dit te realiseren wordt de snelheid van het verkeer verlaagd. Door het Rijk wordt opgelegd dat alle wegen ingericht moeten worden volgens de richtlijnen van Duurzaam Veilig. In deze richtlijnen wordt onderscheid gemaakt tussen stroomwegen en verblijfsgebieden. Op stroomwegen geldt een maximum snelheid van 50 km/h. In verblijfsgebieden geldt een maximum snelheid van 30knVh. Deze snelheid wordt afgedwongen door snelheidsremmende maatregelen aan te leggen. Globaal genomen komt het erop neer dat er geen rechtstanden van meer dan 80 meter mogen zijn zonder snelheidsremmende maatregel. : De gemeente Bergen op Zoom maakt vooral gebruik van plateaus op kruisingen als snelheidsremmende maatregelen. Dít zíjn kostbare maatregelen, maar het ís bewezen dat deze het í meeste effect hebben; met minimale overlast voor omwonenden. 3. Op de kaarten, verspreid over de zaal, is te zien welke maatregelen op welke locatie uìtgevoerd gaan worden. Deze kaart is op klein formaat bij dit verslag gevoegd. De locaties van de aan te leggen maatregelen zijn concept. In de uitvoering wordt rekening gehouden met putten, kolken, uitritten...om de exacte locatie vast te leggen. 4. De toegang tot het verblijfsgebied wordt aangegeven met Zone 30'-borden aan weerszijden van de weg. De toegang wordt gecombineerd met plateaus en inritconstructies om de attentie te verhogen. 5. Binnen de 'Zone 30' mag de voorrang niet meer geregeld worden (haaietanden, verkeersborden, stopstrepen). In principe geldt dus 'voorrang van rechts'. Als er toch voorrang geregeld moet worden, 1

10 dan wordt een zogenaamde inritconstructie aangelegd. Vragenronde Er zijn in de vragenronde vele vragen gesteld, zowel schriftelijk als mondeling, Hier zijn alleen de vragen weergegeven die rechtstreeks in verband staan met Duurzaam Veilig en die vragen die verder onderzoek vergen. Vraag V: Wat houdt de maatregel inritconstructie' in? A: Een inritconstructie bestaat uit een gedeelte met inritblokken (blokken waar je tegenop moet rijden, met een rechte helling van ca. 60 cm), een vlak gedeelte gevolgd door een drempel (met een vloeiende helling van ca. 170cm). Wie op het plateau staat en over de inritblokken naar beneden rijdt, moet voorrang geven. Vraag V: Bij de Zoombrug is een bestaand plateau voor fietsers en voetgangers. Waarom moet die verdwijnen? A: Dit plateau gaat niet verdwijnen! Het betreft een onnauwkeurigheid op de tekening. Vraag V: Wat wordt er gedaan om de verkeersveiligheid in de buurt van het Roncalli-Moller op een hoger peil te brengen? Er is heel veel verkeer: auto's voor halen en brengen leerlingen, fietsers... A: Dit is een probleem dat bij veel scholen speelt. Het is zeer moeilijk op te lossen. Voor het probleen met de fietsers die bij de schoolpoort samenscholen' zal de wethouder opnieuw overleg plegen met de directeur van de school. V: Het plateau op fietspad Tuinderspad t.h.v. de school Roncalli is te hoog. Kan dit aangepast worden? A: Het is juist de bedoeling van een plateau dat je ervoor moet afremmen. Het plateau zal in eerste instantie niet aangepast worden. Vraag V: Kan de Pomonalaan smaller worden? A: Het is veel te kostbaar om een straat als de Pomonalaan over de gehele lengte te versmallen. Vanwege de maatregelen die aangelegd worden in de Pomonalaan zal de snelheid van verkeer al flinl lager liggen. Vraag V: Hoe wordt in de toekomst de voorrang geregeld op de kruising van het fietspad met de Florastraat? A: Ht fietspad blijft voorrang behouden: er zullen twee inritconstructies (aan iedere zijde van het fietspad) worden aangelegd. Vraag V: In de Asterstraat staan alleen aan het einde bloembakken die de snelheid verlagen. In de rest va de straat heeft het verkeer vrij spel. Kan hier nog iets gebeuren? A: In de Asterstraat zijn er asverspringingen in de vorm van groenvakken. Hierdoor zijn er geen rechtstanden van meer dan 80 meter in de straat zonder snelheidsremmers. Er worden dus geen drempels aangelegd in de Asterstraat. V: De snelheid op de Halsterseweg is hoog. Wat voor maatregelen worden er genomen om ook da;

11 de snelheid terug te brengen? A: De gemeente zal een sneíheidsmetíng laren uitroeren op de Halsterseweg. Als hieruit blijkt dat de snelheid te hoog ligt, zal er bekeken worden wat voor maatregelen er genomen worden. Het gedeelte Boerenverdriet - Pomonalaan blijft 50 km u omdat hier een busrcute is en drempels met wense ijk zijn, zeker niet gezien de zeer korte afstand tot de woningen. V: De middengeleider wordt door auto's aan twee kanten gepasseerd. Is hier iets aan te doen? A: De gemeente zal nakijken wat er mogelijk is. Bijvoorbeeld de middengeleider verlengen. V: De snelheid op woonerven is momenteel beperkt tot stapvoets, 5 à 10 km/h. De snelheid volgens Duurzaam Veilig is 30 km/h. De snelheid wordt dus hoger! A: Aan de inrichting van de huidige woonerven verandert er niets. Vanwege de inrichting van de woonerven zal de snelheid er in principe niet hoog zijn. Verandering van een verkeersbord heeft geen invloed op het rijgedrag van de automobilisten, zeker niet van mensen die bekend zijn (bewoners zelf). Overigens worden de woonerven in verband met Duurzaam Veilig overal in Nederland opgeheven. V: Gezien de hoge concentratie scholen is de vraag of daar met aan- en afrijroutes de nodige aandacht aan wordt besteed? A: Als er problemen zijn, zal er naar gekeken worden. V: De oversteek van Bastiaansblok over de Pomonalaan is heel moeilijk. Wordt hier iets gedaan? A: Er zal op deze plaats een plateau aangelegd worden. V: Zal er gecontroleerd worden of de snelheid werkelijk 30 km/h is? A: Na de invoering van Duurzaam Veilig in de wijk en een gewenningperiode, zal er een rondje gemaakt worden om te kijken of ergens nog (snelheids)overlast bestaat. Mogelijk wordt er dan gehandhaafd of extra maatregelen getroffen. V: De snelheid op de Burgemeester Wittelaan is veel te hoog. Vanuit de wijken deze straat op draaiei is heel moeilijk. Wordt er nog iets gedaan aan deze situatie? A: De snelheid op de Burgemeester Wittelaan zal gemeten worden. Er wordt nu al door de politie regelmatig gecontroleerd en geverbaliseerd. De gemeente zal onderzoeken of het interessant is de voorsorteerstroken weg te nemen. V: Er zit een asverspringing in het Bastiaansblok ter hoogte van de Groenewoudseweg. Kan hier een as op de weg geschilderd worden? A: Belijning op de weg schilderen past niet in het kader van Duurzaam Veilig. De gemeente vreest da belijning schilderen er voor zorgt dat de rijsnelheid wordt verhoogd. V: De Pomonalaan wordt nu heel veel door vrachtauto s gebruikt. Is het mogelijk dit te verbieden? A: Het Duurzaam Veilig-plan voorziet in drie drempels en een inritconstructie. Dit maakt de Pomonalaan een stuk minder interessant voor vrachtverkeer. Als er na de invoering van Duurzaam Veilig nog steeds veel overlast is door vrachtverkeer kan er een oplossing gezocht worden. Overigens wordt 1 parkeerplaats verwijderd zodat de overlast wordt verminderd.

12 Bewijs van ontvangst Hierbij verklaart ondergetekende, op Datum Tijdstip dinsdag 10 oktober :02 uur Een document in ontvangst te hebben genomen betreffende Aard I onderwerp document : Naam afzender document Plaatsnaam Verzoek einde verkeersoverlast Pomonalaan tav. College B Ã W Namens de bewoners Pomonalaan/Bovengroenewoudseweg E. Bruinzeel Bovengroenewoudseweg RA Bergen op Zoom Het document is in het stadskantoor te Bergen op Zoom afgegeven door De heer E. Bruinzeel Het document is geregistreerd onder het kenmerk U ontvangt nog informatie over welke eenheid dit document in behandeling heeft gekregen Naam ontvanger: KJH. Rouing Handtekening: Jacob Obrechtlaan AR Bergen op Zoom E stadskantoor@bergenopzooin.nl Postbus AA Bergen op Zoom I T F (0164) Kvk B nv BNG rek. nr, ,942 B IBAN: NL41BNGH B BIC: BNGHNL2G

13 Bewijs van ontvangst Hierbij verklaart ondergetekende, op Datum dinsdag 10 oktober 2017 Tijdstip 08:57 uur Een document in ontvangst te hebben genomen betreffende Aard I onderwerp document : Naam afzender document Plaatsnaam Verzoek einde verkeersoverlast Pomonalaan tav. Gemeenteraad Namens de bewoners Pomonalaan/ Bovengroenewoudseweg. E.Bruinzeel Bovengroenewoudseweg RA Bergen op Zoom Het document is in het stadskantoor te Bergen op Zoom afgegeven door De heer E. Bruinzeel Het document is geregistreerd onder het kenmerk U ontvangt nog informatie over welke eenheid dit document in behandeling heeft geki Naam ontvanger: KJH. Rouing Handtekening: Jacob Obrechtlaan AR Bergen op Zoom E stadskantoor@bergenopzoom.nl Postbus AA Bergen op Zoom I T F (0164) Kvk B nv BNG rek. nr B IBAN: NL41BNGH B BIC: BNGHNL2G

iiiiiniiiniiiniiiiniiiiiiiiiniinniii

iiiiiniiiniiiniiiiniiiiiiiiiniinniii Gemeente jfj Bergen op Zoom Aan de leden en duoburgerleden van de gemeenteraad van Bergen op Zoom iiiiiniiiniiiniiiiniiiiiiiiiniinniii Uw kenmerk Ons kenmerk U17-018291 Datum u 0 8 UfTU DEC LU 2017 Uw

Nadere informatie

ui ui mi int ii in nu ui

ui ui mi int ii in nu ui ĩĥ Gemeente ñ Bergen op Zoom fractie GBWP T.a.v. De heer P. Roosendaal Oudeweg 12 4661HK Halsteren ui ui mi int ii in nu ui ľp-'lľ'lľl'llľ-'ll'm'ľlľľ-l Uw kenmerk 114-026401 Uw brief 5-06-2014 Onderwerp:

Nadere informatie

Datum: maandag 06 juli 2015. Kenmerk: Epemawei, Ysbrechtum

Datum: maandag 06 juli 2015. Kenmerk: Epemawei, Ysbrechtum Meldpunt Veilig Verkeer Analyse en zienswijze Meldpunt Veilig Verkeer http://www.meldpuntveiligverkeer.nl Kenmerk: Epemawei, Ysbrechtum Datum: maandag 06 juli 2015 Rol Veilig Verkeer Nederland Veilig Verkeer

Nadere informatie

Rapport. Onderzoek naar een klacht over het college van burgemeester en wethouders van Heerlen. Datum: 31 augustus 2016 Rapportnummer : 2016/080

Rapport. Onderzoek naar een klacht over het college van burgemeester en wethouders van Heerlen. Datum: 31 augustus 2016 Rapportnummer : 2016/080 Rapport Onderzoek naar een klacht over het college van burgemeester en wethouders van Heerlen. Datum: 31 augustus 2016 Rapportnummer : 2016/080 2 Wat is de klacht? Verzoeker klaagt, mede namens andere

Nadere informatie

Verkeer Laar. College van Burgemeester en Wethouders en de leden van de Gemeenteraad Postbus AZ WEERT. Laar, 3 mei 2018

Verkeer Laar. College van Burgemeester en Wethouders en de leden van de Gemeenteraad Postbus AZ WEERT. Laar, 3 mei 2018 Verkeer Laar Onlangs heeft er een artikel in dagblad De Limburger gestaan m.b.t. het verkeer op Laar. De reden hiervan is dat de dorpsraad een brief heeft gestuurd aan de gemeente Weert over een aantal

Nadere informatie

Broeckgouw, Volendam. Gemeente Edam-Volendam - De Broeckgouw Verkeerskundige maatregelen op de Ringlaan (30 juni 2015)

Broeckgouw, Volendam. Gemeente Edam-Volendam - De Broeckgouw Verkeerskundige maatregelen op de Ringlaan (30 juni 2015) Broeckgouw, Volendam De Ringlaan nodigt blijkbaar uit om (te) hard te rijden De Ringlaan in de Broeckgouw Broeckgouw, Volendam Problematiek/de opgave: Vergroting duidelijkheid voorrangssituatie Verlagen

Nadere informatie

Middelveen IV Zuidwolde

Middelveen IV Zuidwolde 28 december 2010 Moving Verkeer Broekhuizen 23 7965 AA Broekhuizen Aanleiding De nieuwe woonwijk Middelveen aan de zuidkant van Zuidwolde is in ontwikkeling. Gemeente De Wolden heeft Moving Verkeer gevraagd

Nadere informatie

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016

Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Kansen voor inrichting van Julianastraat e.o. Bijeenkomst 25 mei 2016 Ontwerpsessie Eerste Emmastraat en Tempeliersstraat Indrukken van de buurt - Fijne leefomgeving - Karakteristieke/monumentale panden

Nadere informatie

Bijlage beantwoording vragen inloopavond aanleg fietsstraat Stadsveld.

Bijlage beantwoording vragen inloopavond aanleg fietsstraat Stadsveld. Bijlage beantwoording vragen inloopavond aanleg fietsstraat Stadsveld. Vraag 1 Bij oversteken Cornelia Schefferlaan Ferdinand Bolstraat zie ik problemen met de fietsstraat. Ook vanaf de rotonde Haaksbergerstraat

Nadere informatie

De meest genoemde probleem locaties of kruisingen zijn:

De meest genoemde probleem locaties of kruisingen zijn: Beschrijving van meest genoemde kruisingen. Doel van deze beschrijving is de actuele situatie weer te geven en een aantal oplossingen voor de geconstateerde problemen aan te dragen. Voorafgaand aan deze

Nadere informatie

Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan

Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan *1024661* Gemeenteraad Gemeente Hengelo Postbus 18 7550 AA Hengelo Onderwerp Zaaknummer Uw kenmerk Datum Verkeerskundige analyse Torenlaan 1010707 Geachte gemeenteraad, In de commissie Fysiek zijn vragen

Nadere informatie

VERKEER OP DE RINGDIJK ENQUÊTE ONDER BEWONERS, BEDRIJVEN EN DORPSRADEN

VERKEER OP DE RINGDIJK ENQUÊTE ONDER BEWONERS, BEDRIJVEN EN DORPSRADEN VERKEER OP DE RINGDIJK ENQUÊTE ONDER BEWONERS, BEDRIJVEN EN DORPSRADEN Beste Lezer, Met deze enquête willen we uw mening over de verkeersveiligheid op de Ringdijk in beeld brengen. Het verkeersadviesbureau

Nadere informatie

Presentatie gemeenteraad Dongen. s Gravenmoer: Op weg naar een leefbaar dorp

Presentatie gemeenteraad Dongen. s Gravenmoer: Op weg naar een leefbaar dorp Presentatie gemeenteraad Dongen s Gravenmoer: Op weg naar een leefbaar dorp 1 Welkom! Presentatie door: Verkeersgroep s Gravenmoer Ondersteund door: Dorpsraad s Gravenmoer, namens alle bewoners Voorwoord

Nadere informatie

RAADSINFORMATIEBRIEF Oudewater 17R.00732

RAADSINFORMATIEBRIEF Oudewater 17R.00732 Gemeente Oudew ntei RAADSINFORMATIEBRIEF Oudewater 17R.00732 Van College van burgemeester en wethouders Datum 5 september 2017 Portefeuillehouder(s) : Wethouder L.W. Vermeij Portefeuille(s) : Verkeer Contactpersoon

Nadere informatie

Ontwerp verkeersbesluit uitbreiding 30 km zone Veldwijk en Hooge Riet en instellen gesloten verklaring vrachtwagens Veldwijk gemeente Ermelo

Ontwerp verkeersbesluit uitbreiding 30 km zone Veldwijk en Hooge Riet en instellen gesloten verklaring vrachtwagens Veldwijk gemeente Ermelo STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 41024 19 juli 2017 Ontwerp verkeersbesluit uitbreiding 30 km zone Veldwijk en Hooge Riet en instellen gesloten verklaring

Nadere informatie

Bereikbaarheid woonwijken rondom Bentz-Berg

Bereikbaarheid woonwijken rondom Bentz-Berg Bereikbaarheid woonwijken rondom Bentz-Berg Gemeente Vianen Status concept Opdrachtgever Gemeente Vianen Kenmerk GVi1715 Contactpersoon Hans Bomers Versie/revisie 2 Datum 18 januari 2018 Opdrachtnemer

Nadere informatie

Presentatie bewonersbijeenkomst Midden (Vogelbuurt)

Presentatie bewonersbijeenkomst Midden (Vogelbuurt) Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt Presentatie bewonersbijeenkomst Midden (Vogelbuurt) Inhoud 1. Korte terugblik 2. Resultaten participatiewebsite 3. Algemene thema s 4. Gebiedsspecifieke

Nadere informatie

Gebruik Arriva buslijnen Brabantse Wal Gemiddeld aantal personen in de bus (januari 2015) Zaterdag 22-01

Gebruik Arriva buslijnen Brabantse Wal Gemiddeld aantal personen in de bus (januari 2015) Zaterdag 22-01 Weekdag 06-09u Weekdag 09-15u Weekdag 15-18u Lijnnummer richting 22 Bravis Ziekenhuis 4 5 10 3-3 1-2 4 - Station BoZ 9 7 5 1-3 1-4 1-23 Noordgeest 3 3 6 1-2 2-2 2 - Station BoZ 7 4 3 0-2 2-4 0-25 Bergseplaat

Nadere informatie

COLLEGEVOORSTEL. Onderwerp Afsluiting / herinrichting Breestraat

COLLEGEVOORSTEL. Onderwerp Afsluiting / herinrichting Breestraat COLLEGEVOORSTEL Onderwerp Afsluiting / herinrichting Breestraat Te besluiten om: 1. alle eerder genomen verkeersbesluiten in stand te laten; 2. niet over te gaan tot fysieke afsluiting door middel van

Nadere informatie

Definitief verkeersbesluit uitbreiding 30 km zone Veldwijk en Hooge Riet en instellen gesloten verklaring vrachtwagens Veldwijk

Definitief verkeersbesluit uitbreiding 30 km zone Veldwijk en Hooge Riet en instellen gesloten verklaring vrachtwagens Veldwijk STAATSCOURANT 8 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814 Nr. 64144 november 2017 Definitief verkeersbesluit uitbreiding 30 km zone Veldwijk en Hooge Riet en instellen gesloten verklaring

Nadere informatie

dat de gecombineerde oversteek van fietsers en voetgangers op de Clemensstraat als onveilig wordt ervaren;

dat de gecombineerde oversteek van fietsers en voetgangers op de Clemensstraat als onveilig wordt ervaren; STAATSCOURANT Nr. 33722 7 oktober 2015 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Verkeersbesluit wijzigen voorrang fietsoversteek Clemensstraat Soest Kenmerk Ruimte/1345519 Burgemeester

Nadere informatie

Verkeersveiligheid in Bronckhorst

Verkeersveiligheid in Bronckhorst Verkeersveiligheid in Bronckhorst Aanleiding De gemeente Bronckhorst wil graag achterhalen of er verkeersonveilige locaties zijn in de gemeente en zo ja, welke. Niet alle ongelukken die gebeuren zijn bekend

Nadere informatie

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM

INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM Uitgevoerd door ruim 75 betrokken buurtbewoners in samenwerking met CDA en VVD December 2017 INVENTARISATIE KNELPUNTEN EN OPLOSSINGSRICHTINGEN HOOGSTRAAT BERLICUM INPUT ALGEMEEN Knelpunten die van plein

Nadere informatie

Verkeersarrangement Elsloo

Verkeersarrangement Elsloo Verkeersarrangement Elsloo Verkeer en terugkoppeling 9 november 2016 Doel van deze avond! Verkeer in Elsloo, hoe zit dat?! Toelichting op de inventarisatie! Hoe gaan we om met uw opmerkingen! Beschrijving

Nadere informatie

Criteria voor de aanleg van een gevleugelde voetgangersoversteek t.h.v. schoolomgevingen

Criteria voor de aanleg van een gevleugelde voetgangersoversteek t.h.v. schoolomgevingen Criteria voor de aanleg van een gevleugelde voetgangersoversteek t.h.v. schoolomgevingen Ontwerprichtlijn Versie 1, 11/0/019 Gevleugelde voetgangersoversteken Zebrapaden zorgen ervoor dat voetgangers veilig

Nadere informatie

Nieuwstraat 4, 4611 RS Bergen op Zoom, tel ;

Nieuwstraat 4, 4611 RS Bergen op Zoom, tel ; Bergen op Zoom, 27 juni 2014 Aan het College van Burgemeester en Wethouders der Gemeente Bergen op Zoom Postbus 35 4600 AA Bergen op Zoom Betreft: vragen over wijk Nieuw-Borgvliet, kenmerk PvdK/PB/14036

Nadere informatie

Datum Plaats Onderwerp Actie Actie door Termijn Stand van zaken. Organiseren, uitnodigingen, etc.

Datum Plaats Onderwerp Actie Actie door Termijn Stand van zaken. Organiseren, uitnodigingen, etc. ACTIEPUNTENLIJST BRUNSSUM NOORD November 2011 Toelichting op afkortingen = korte termijn uiterlijk na 1 maand klacht opgelost / aan verzoek voldaan = middellange termijn uiterlijk na 6 maanden klacht opgelost

Nadere informatie

INSPRAAKRAPPORTAGE. Herinrichting Pleiadenplantsoen

INSPRAAKRAPPORTAGE. Herinrichting Pleiadenplantsoen INSPRAAKRAPPORTAGE Herinrichting Pleiadenplantsoen Gemeente Velsen Oktober 2018 INHOUDSOPGAVE 1. INLEIDING 2 1.1 Inspraakprocedure 2 1.2 Leeswijzer 2 2. INSPRAAKREACTIES EN ANTWOORDEN 3 2.1 Inspreekthema

Nadere informatie

Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg

Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg Vragen aan en reacties van bewoners door René van den Berg Vragen Vraag 1a Welke plek in Theresia en Spoorzone vindt u voor de fietser qua verkeer het gevaarlijkst. Kunt u ook aangeven waarom? Vraag 1b

Nadere informatie

Bijlage informatiebrief nr. 2 project wegreconstructie Zouwendijk, toelichting op concept ontwerp

Bijlage informatiebrief nr. 2 project wegreconstructie Zouwendijk, toelichting op concept ontwerp Bijlage informatiebrief nr. 2 project wegreconstructie Zouwendijk, toelichting op concept ontwerp 1. Inleiding Shared Space: Op plattelandswegen gebeuren in verhouding veel ongevallen. De wegen zijn relatief

Nadere informatie

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Woning en straat: veilig, stil en aangenaam Bij woningen geluid beperkt tot af en toe een auto. Stroomwegen (50 km/uur

Nadere informatie

Bomen. Uitwerking enquête Meervalweg/Schuttebreek/Marsenbreek. Januari De enquête is ingevuld door 55 personen. Conclusie:

Bomen. Uitwerking enquête Meervalweg/Schuttebreek/Marsenbreek. Januari De enquête is ingevuld door 55 personen. Conclusie: Uitwerking enquête Meervalweg/Schuttebreek/Marsenbreek Januari 2019 De enquête is ingevuld door 55 personen. Bomen Alle bomen graag houden en liefst meer bomen in de wijk. Beplanting Meer groen in de straat.

Nadere informatie

Bewonersavond Nieuwstraat 29 maart T-splitsing maken tussen de Damhouderstraat/Nieuwstraat.

Bewonersavond Nieuwstraat 29 maart T-splitsing maken tussen de Damhouderstraat/Nieuwstraat. Bewonersavond Nieuwstraat 29 maart 2017 Nr. Suggesties/voorstellen 1. T-splitsing maken tussen de Damhouderstraat/Nieuwstraat. Follow-up gemeente Geen bomen tussen de parkeerplaatsen, mede voor veiligheid

Nadere informatie

UITWERKING EVALUATIE VERKEER OP DIJKWEGEN. Aanbevelingen voor verkeersveilige dijkwegen in Lingewaard

UITWERKING EVALUATIE VERKEER OP DIJKWEGEN. Aanbevelingen voor verkeersveilige dijkwegen in Lingewaard UITWERKING EVALUATIE VERKEER OP DIJKWEGEN Aanbevelingen voor verkeersveilige dijkwegen in Lingewaard mei 2015 0 0.Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Aanbevelingen 3. Planning en kostenoverzicht 1 1. Inleiding

Nadere informatie

Advies inzake de herinrichting van de Middelweg MDT (zuidoost)

Advies inzake de herinrichting van de Middelweg MDT (zuidoost) Maart 2016 Geachte gemeente, Na onze adviezen over het noord-west gedeelte van de Middelweg leest u hier ons advies over het laatste gedeelte van de Middelweg in Moordrecht. Het gaat om het gedeelte van

Nadere informatie

Gespreksverslag Bewonersavond Griffensteijnselaan. Utrecht, november 2017

Gespreksverslag Bewonersavond Griffensteijnselaan. Utrecht, november 2017 Gespreksverslag Bewonersavond Griffensteijnselaan Utrecht, november 2017 1. Aanleiding De gemeente Zeist heeft klachten ontvangen over het te hard rijden in de Griffensteijnselaan. Naar aanleiding hiervan

Nadere informatie

Duurzaam Veilig(e) Wegen

Duurzaam Veilig(e) Wegen Duurzaam Veilig(e) Wegen Categoriseringskaart (2015) Kaart met de belangrijkste wegen in onze provincie. Dit is het wensbeeld van de wegcategorisering zoals wij dat graag zien. Provinciale wegen Duurzaam

Nadere informatie

Aanleiding. Presentatie doortrekken Haarsweg. Communicatietraject. Onderdelen van het onderzoek. Ondernemersvereniging Ommen

Aanleiding. Presentatie doortrekken Haarsweg. Communicatietraject. Onderdelen van het onderzoek. Ondernemersvereniging Ommen Presentatie doortrekken Haarsweg Donderdag 10 april 2014 Aanleiding Raadscommissie van 6 juni 2013 behandeling verkeersonderzoek De Strangen en de rotonde Schurinkstraat- Chevalleraustraat Over de Haarsweg

Nadere informatie

Aan: College van Burgemeester en Wethouders Parelhof EZ Heerhugowaard post(5)heerhugowaard.nl

Aan: College van Burgemeester en Wethouders Parelhof EZ Heerhugowaard post(5)heerhugowaard.nl Aan: College van Burgemeester en Wethouders Parelhof 1 1703 EZ Heerhugowaard post(5)heerhugowaard.nl Aan: Leden van de gemeenteraad van Heerhugowaard Pa rel hof 1 1703 EZ Heerhugowaard post @ heerhugowaard.nl

Nadere informatie

Ontwerp verkeersbesluit verandering maximum snelheid en aanleg fietsstrook Jacob Catslaan gemeente Ermelo

Ontwerp verkeersbesluit verandering maximum snelheid en aanleg fietsstrook Jacob Catslaan gemeente Ermelo STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 52710 5 oktober 2016 Ontwerp verkeersbesluit verandering maximum snelheid en aanleg fietsstrook Jacob Catslaan gemeente

Nadere informatie

Verkeersonderzoek. Kenmerken advies: veiligverkeer.nl. Naam dossier: Rotterdam-Vredenoordplein

Verkeersonderzoek. Kenmerken advies:  veiligverkeer.nl. Naam dossier: Rotterdam-Vredenoordplein Verkeersonderzoek www.meldpunt veiligverkeer.nl Kenmerken advies: Naam dossier: 20161027-Rotterdam-Vredenoordplein Locatie: Vredenoordplein in rotterdam Datum uitgifte advies: Oktober 2016 Rol Veilig

Nadere informatie

4b) Zie antwoord onder 3a.

4b) Zie antwoord onder 3a. Nr. Vraag/opmerking Antwoorden 1 1a) Inkomstenderving, bereikbaarheid middenstand. Klanten willen niet lopen, auto te ver weg?! 1a) Werkzaamheden geven altijd overlast. De overlast proberen we beperkt

Nadere informatie

Aan de Gemeenteraad van Alphen aan den Rijn J^J. Xo"+7 H^ ^ Rnvn Postbus 13 Afd M V -r 2400 AA Alphen aan den Rijn Opbergéi ^

Aan de Gemeenteraad van Alphen aan den Rijn J^J. Xo+7 H^ ^ Rnvn Postbus 13 Afd M V -r 2400 AA Alphen aan den Rijn Opbergéi ^ Alphen aan den^ijn 12 SEP 2014 ^ Aan de Gemeenteraad van Alphen aan den Rijn J^J. Xo"+7 H^ ^ Rnvn Postbus 13 Afd M V -r 2400 AA Alphen aan den Rijn Opbergéi ^ Routing: Boskoop, 10 september 2014 Betreft:

Nadere informatie

Aanpak 30 km zone vaartwegen

Aanpak 30 km zone vaartwegen Aanpak 30 km zone vaartwegen Overzicht reacties informatieavond 10 oktober 2011 Nr. Reactie van de belanghebbende Op welke wijze op te pakken en concept antwoord 1 Verzoek: drempel ter hoogte van de Trapgans

Nadere informatie

Evaluatie invoering 30 en 60 km zones.

Evaluatie invoering 30 en 60 km zones. Evaluatie invoering 30 en 60 km zones. Bij vaststelling van het verkeersveiligheidsplan door de gemeenteraad op 27 oktober 2005, is door het college van burgemeester en wethouders toegezegd dat de invoering

Nadere informatie

wanneer deze maatregelen worden uitgevoerd? Het gaat hier om concrete antwoorden wat en wanneer?

wanneer deze maatregelen worden uitgevoerd? Het gaat hier om concrete antwoorden wat en wanneer? Afdeling Haren Burgemeester en Wethouders van de gemeente Haren Postbus 21 9750 AA HAREN Datum: 7 juni 2013. Onderwerp: Verkeersdrempels in Glimmen De afgelopen week werden de inwoners in Glimmen opgeschrikt

Nadere informatie

1 Inleiding. gemeente Eindhoven. Betreft verkeerskundige analyse Johannes Buyslaan

1 Inleiding. gemeente Eindhoven. Betreft verkeerskundige analyse Johannes Buyslaan gemeente Eindhoven Openbare Ruimte, Verkeer & Milieu, Verkeer en Openbare Ruimte Betreft verkeerskundige analyse Johannes Buyslaan 1 Inleiding In deze memo staat het resultaat van de verkeerskundige toets

Nadere informatie

Verkeersveiligheidsanalyse Bommenweg Dreef (Wadenoijen, Gemeente Tiel) 28 juli 2017

Verkeersveiligheidsanalyse Bommenweg Dreef (Wadenoijen, Gemeente Tiel) 28 juli 2017 Verkeersveiligheidsanalyse Bommenweg Dreef (Wadenoijen, Gemeente Tiel) 28 juli 2017 Aanleiding In de afgelopen jaren hebben een aantal verkeersincidenten op het kruispunt Bommelweg Dreef plaatsgevonden.

Nadere informatie

VERKEERSBESLUIT. instellen zone maximum snelheid 60 km/u omgeving Blauwhuis, Oudega, Abbega, Folsgare.

VERKEERSBESLUIT. instellen zone maximum snelheid 60 km/u omgeving Blauwhuis, Oudega, Abbega, Folsgare. VERKEERSBESLUIT instellen zone maximum snelheid 60 km/u omgeving Blauwhuis, Oudega, Abbega, Folsgare. Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente súdwest-fryslân: Overwegingen van het besluit

Nadere informatie

Zaaknummer Portefeuillehouder Jan Bron Belangrijkste beslis/- bespreekpunten

Zaaknummer Portefeuillehouder Jan Bron Belangrijkste beslis/- bespreekpunten Behandelvoorstel Onderwerp Notitie verkeerskundige analyse Torenlaan Zaaknummer 1026963 Portefeuillehouder Jan Bron Belangrijkste beslis/- bespreekpunten Historie Niet expliciet gevraagd. Instemming betuigen

Nadere informatie

Ambtelijk advies over het verkeersbeleid. Speerpunten: veiligheid, leefbaarheid, en bereikbaarheid

Ambtelijk advies over het verkeersbeleid. Speerpunten: veiligheid, leefbaarheid, en bereikbaarheid Ambtelijk advies over het verkeersbeleid Speerpunten: veiligheid, leefbaarheid, en bereikbaarheid 1 Programma 20:00 uur Welkom Gerard Abrahamse, wethouder Verkeer Toelichting op stappen in besluitvorming

Nadere informatie

PLATEAU. Toepassingsgebied -In verblijfsgebieden (erftoegangswegen) binnen en buiten de bebouwde kom.

PLATEAU. Toepassingsgebied -In verblijfsgebieden (erftoegangswegen) binnen en buiten de bebouwde kom. PLATEAU -Hoogteverschil 12 cm of 8 cm bij busroute. -Aanduiding met taludstrepen -Lengte middenstuk tussen de hellingen 5,00 m. -Hellingen binnen de bebouwde kom: sinusvormig met een lengte van 2.40 m

Nadere informatie

INSPRAAKRAPPORT HERSTRATINGSPLAN DR. W.M. BLOMSINGEL

INSPRAAKRAPPORT HERSTRATINGSPLAN DR. W.M. BLOMSINGEL INSPRAAKRAPPORT HERSTRATINGSPLAN DR. W.M. BLOMSINGEL juni 2012 I N H O U D S O P G A V E 1. INLEIDING pag. 3 2. HERSTRATINGSPLAN pag. 3 3. INSPRAAKPROCEDURE pag. 3 4. INSPRAAKREACTIES 4.1 pag. 3 4.2 pag.

Nadere informatie

Maak van de Noordzijde Zoom eenrichtingsverkeer. Het is akelig smal als auto, bus en fietser elkaar moeten passeren.

Maak van de Noordzijde Zoom eenrichtingsverkeer. Het is akelig smal als auto, bus en fietser elkaar moeten passeren. Formulier nummer Vraag/ Opmerking Onderwerp 1 1 Bomen Reactie Antwoord Gemeente De bestaande bomen te sparen en waar mogelijk nieuwe bomen bij te Het uitgangspunt voor het ontwerp is geweest om zoveel

Nadere informatie

BIJLAGE Afweging verplaatsen bruglichten

BIJLAGE Afweging verplaatsen bruglichten BIJLAGE Afweging verplaatsen bruglichten In deze bijlage worden de voor- en nadelen van het verplaatsen van de bruglichten naar de kruispunten Opdijk en de Venebosweg tegen elkaar afgewogen. Beoogd effect

Nadere informatie

Perssamenvatting: In december 2010 heeft de gemeenteraad besloten om een parkeergarage op het Morspoortterrein te bouwen.

Perssamenvatting: In december 2010 heeft de gemeenteraad besloten om een parkeergarage op het Morspoortterrein te bouwen. B en W nr. 12.0381 d.d. 17-4-2012 Onderwerp Verkeersbesluit "Aanpassen infrastructuur t.b.v. de Morspoortgarage en instellen parkeerverbodszone Transvaal 1 Besluiten:Behoudens advies van de commissie 1.

Nadere informatie

Ontwerp verkeersbesluit Herinrichting

Ontwerp verkeersbesluit Herinrichting Ontwerp verkeersbesluit Herinrichting Middenweg-Zuid - Fietsstraat Bij17-289 Burgemeester en wethouders van de gemeente Heerhugowaard Op grond van artikel 18, eerste lid, onder d, van de Wegenverkeerswet

Nadere informatie

Verkeersmaatregelen Rucphen en Schijf

Verkeersmaatregelen Rucphen en Schijf Grote Bickersstraat 74 1013 KS Amsterdam Postbus 247 1000 AE Amsterdam t 020 522 54 44 f 020 522 53 33 e info@tns-nipo.com www.tns-nipo.com Political & Social Rapport Verkeersmaatregelen Rucphen en Schijf

Nadere informatie

20-02-2010: Verkeer Centrum Drunen

20-02-2010: Verkeer Centrum Drunen 20-02-2010: Verkeer Centrum Drunen Visie op verkeer in Drunen Onlangs presenteerde het college een voorlopig plan om de verkeersstructuur in het centrum van Drunen (wederom) aan te passen. Zo wil men o.a.

Nadere informatie

DE KEERZIJDE VAN DE ZUIDTANGENT

DE KEERZIJDE VAN DE ZUIDTANGENT DE KEERZIJDE VAN DE ZUIDTANGENT Alweer een jaar verder!!! Voorwoord In januari 2009 hebben wij ons zwartboek aangeboden aan de gemeente, de provincie, de politie, de politiek, connexxion en de media. Inmiddels

Nadere informatie

Samenvatting van de reacties op het VSP De Kwakel

Samenvatting van de reacties op het VSP De Kwakel Samenvatting van de reacties op het VSP De Kwakel 11 december 2012 Inleiding De gemeente heeft veel reacties ontvangen op het Verkeersstructuurplan De Kwakel. Dit plan lag tot 27 juni 2012 ter inzage,

Nadere informatie

WIJKRAAD EENEIND Secretariaat: Dilis Ariens Camp 26, 5674 VH Nuenen Telefoon:

WIJKRAAD EENEIND Secretariaat: Dilis Ariens Camp 26, 5674 VH Nuenen Telefoon: WIJKRAAD EENEIND Secretariaat: Dilis Ariens Camp 26, 5674 VH Nuenen Telefoon: 06 24658368 www.eeneind.nl email: petrovandenbos@gmail.com College van Burgemeester en Wethouders Jan van Schijnveltlaan 2

Nadere informatie

Overwegende: dat wij op grond van artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd zijn dit verkeersbesluit

Overwegende: dat wij op grond van artikel 18, lid 1, sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd zijn dit verkeersbesluit STAATSCOURANT 20 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 49776 september 2016 VERKEERSBESLUIT Nummer 2016.13321 Onderwerp: Aanpassen stationsomgeving Doetinchem Burgemeester

Nadere informatie

Van Het presidium Contactpersoon: C.J.M. Terstappen Aan De raads- en duoburgerleden Tel:

Van Het presidium Contactpersoon: C.J.M. Terstappen   Aan De raads- en duoburgerleden Tel: Gemeente Bergen op Zoom Raadsmededeling I Datum 2 0 JUNI 2017 Nr. Van Het presidium Contactpersoon: C.J.M. Terstappen Email: K.terstappen@bergenopzoom.nl Aan De raads- en duoburgerleden Tel: Portefeuillehouder(s)

Nadere informatie

Wijkschouw: Hogeland-Zuid 1 Datum: 30 september 2014

Wijkschouw: Hogeland-Zuid 1 Datum: 30 september 2014 Wijkschouw Hogeland-Zuid 1 Op 30 september 2014 werd een wijkschouw gehouden in het gebied Hogeland Zuid 1 (gebied 12a). Start- en eindpunt van de wandeling was wijkcentrum De Roef aan de Pastoor Geertmanstraat.

Nadere informatie

Verkeers Circulatie Plan

Verkeers Circulatie Plan Verkeers Circulatie Plan Vereniging Bosch en Duin e.o. woensdag 21 december 2012 Judith Hendriks Commissie Verkeer Programma van vanavond 1. Waarom een Vcp? 2. Betrokkenheid van onze vereniging 3. Vcp

Nadere informatie

2 9 JAN, Gemeente jf Bergen op Zoom. Aan de leden en duoburgerleden van de gemeenteraad van Bergen op Zoom. Geachte leden,

2 9 JAN, Gemeente jf Bergen op Zoom. Aan de leden en duoburgerleden van de gemeenteraad van Bergen op Zoom. Geachte leden, Gemeente jf Bergen op Zoom Aan de leden en duoburgerleden van de gemeenteraad van Bergen op Zoom Uw kenmerk Uw brief Onderwerp: Bestemmingsplan Noordgeest/bouwplan Halsterseweg 165 Ons kenmerk Beh. door

Nadere informatie

Met vriendelijke groeten, verblijf ik...

Met vriendelijke groeten, verblijf ik... Met vriendelijke groeten, verblijf ik... Over erven, 30 km en 60 km zones Regionaal Orgaan Verkeersveiligheid Gelderland Platform en Kenniscentrum 1 Langzamer rijden waar mensen verblijven In het verkeer

Nadere informatie

Onderstaand mijn zienswijze inzake bovengenoemde ontwerpbestemmingsplan:

Onderstaand mijn zienswijze inzake bovengenoemde ontwerpbestemmingsplan: Aan: College van burgemeester en wethouders t.a.v. sector Openbare Ruimte, Verkeer & Milieu Postbus 998 5600 AZ Eindhoven Eindhoven, 9 augustus 2010 Betreft: Zienswijze Inzake: Ontwerpbestemmingsplan Blixembosch

Nadere informatie

Reeds twee keer eerder schreef Lijst Linssen u een brief over de gevaarlijke verkeerssituaties op de Van Konijnenburgweg thv wooncomplex Vissershaven.

Reeds twee keer eerder schreef Lijst Linssen u een brief over de gevaarlijke verkeerssituaties op de Van Konijnenburgweg thv wooncomplex Vissershaven. Lijst Linssen zakelijk met een sociaal hart Lijst Linssen Moerstraatsebaan 41 4661 AN Halsteren Aan: College van Burgemeester & Wethouders Gemeente Bergen op Zoom Postbus 35 4600 AA Bergen op Zoom Onderwerp:

Nadere informatie

Figuur 1: Wegencategorisering gemeente Vlissingen

Figuur 1: Wegencategorisering gemeente Vlissingen Beleid Het verkeersbeleid van de gemeente is vastgelegd in het Gemeentelijk Verkeer en Vervoer Plan (GVVP). Het GVVP beschrijft het kader rondom bereikbaarheid- en verkeersveiligheidsvraagstukken binnen

Nadere informatie

Schouw Warande Oost +

Schouw Warande Oost + Schouw Warande Oost + Schouwroute De Warande Oost +, 21-05-2015 Route: Wierlaan, Pasteurlaan, Boerhaaveplein, Versaliusstraat, van Swietenlaan, Mathijssenstraat, Dr.de Ramlaan via rotonde Dr, de Ramlaan,

Nadere informatie

Sessie 2: WENSEN VERKEER

Sessie 2: WENSEN VERKEER Sessie 2: WENSEN VERKEER FIETSEN 17x 3,5x 53x 13x 3x : Autovrij! 7,5x Toelichting: Gedeeld gebruik van de straat Shared space kan net niet Gedeeld gebruik: o Meer balans voet/fiets Fijn: straat 1 niveau,

Nadere informatie

Wilhelminalaan verkeersveiliger. Hier komt tekst. Hier komt ook tekst. 2 e bewonersbijeenkomst 30 juni Utrecht.nl.

Wilhelminalaan verkeersveiliger. Hier komt tekst. Hier komt ook tekst. 2 e bewonersbijeenkomst 30 juni Utrecht.nl. Wilhelminalaan verkeersveiliger Hier komt tekst Hier komt ook tekst 2 e bewonersbijeenkomst 30 juni 2016 (versie 3, EGK) Opzet avond Opening Tot nu toe Mogelijkheden profiel Uitgewerkt mogelijk ontwerp

Nadere informatie

Advies: Instemmen met de bijgevoegde raadsinformatiebrief en deze verzenden naar de raad.

Advies: Instemmen met de bijgevoegde raadsinformatiebrief en deze verzenden naar de raad. VOORSTEL AAN BURGEMEESTER EN WETHOUDERS & RAADSINFORMATIEBRIEF Van: M. van Baaren Tel nr: 8413 Nummer: 18A.00207 Datum: 23 februari 2018 Team: Realisatie & Beheer Tekenstukken: Ja Bijlagen: 2 Afschrift

Nadere informatie

U D. Van de Graaf Concernstaf

U D. Van de Graaf Concernstaf Gemeente eente jf fl Bergen o\ op Zoom Aan de leden en duoburgerleden van de gemeenteraad van Bergen op Zoom Uw kenmerk Uw brief Onderwerp: Rondvraag commissie Stad en Ruimte d.d. 12 december ber2012 Ons

Nadere informatie

Gemeentewerken Cluster Beheer Gemeentewerken (071) Raadsleden

Gemeentewerken Cluster Beheer Gemeentewerken (071) Raadsleden Gemeentewerken Cluster Beheer Gemeentewerken (071) 54 58 553 Raadsleden datum : 5 december 2008 kenmerk : GWe/2008U02990/HSF betreft : Inrichting 30 km/uur gebieden Geachte Raadsleden, In de raadsvergadering

Nadere informatie

Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt. Presentatie bewonersbijeenkomst Noord (J.J. Allanstraat)

Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt. Presentatie bewonersbijeenkomst Noord (J.J. Allanstraat) Herinrichting J.J. Allanstraat Zuideinde Vogelbuurt Presentatie bewonersbijeenkomst Noord (J.J. Allanstraat) Inhoud 1. Terugblik 2. Resultaten 3. Algemene thema s 4. Gebiedsspecifieke thema s 5. Vervolg

Nadere informatie

Inloopavond Verkeersstructuurplan Lochem. 27 oktober 2016

Inloopavond Verkeersstructuurplan Lochem. 27 oktober 2016 Inloopavond Verkeersstructuurplan Lochem 27 oktober 2016 Aanleiding opstellen VSP Lochem Samen toewerken naar een goed bereikbaar en aantrekkelijk centrumgebied in Lochem. Of je nu per fiets, te voet,

Nadere informatie

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1

Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april p 1 Inventarisatie van verkeersknelpunten en oplossingen in de omgeving van Buytewech-Noord Verslag 25 april 2018 p 1 Tijdens participatiebijeenkomsten is een aantal keren aangegeven dat niet alleen gekeken

Nadere informatie

Evaluatie verkeerssituatie School B

Evaluatie verkeerssituatie School B Evaluatie verkeerssituatie School B Opgesteld door G. Smilda Afdeling Openbare Werken Concept November 2011 Inhoudsopgave 1. Inleiding... 1 2. Analyse verkeerssituatie... 2 Verkeersgedrag: lopen en fietsen...

Nadere informatie

Mevrouw X. Zwolle. DATUM BETREFT KENMERK 15 juni 2015 uw klacht 2015 036. Geachte mevrouw X.,

Mevrouw X. Zwolle. DATUM BETREFT KENMERK 15 juni 2015 uw klacht 2015 036. Geachte mevrouw X., Mevrouw X Zwolle DATUM BETREFT KENMERK 15 juni 2015 uw klacht 2015 036 Geachte mevrouw X., De Overijsselse Ombudsman ontving op 20 april 2015 uw brief van 14 april 2015 met bijlagen. Daarin schrijft u

Nadere informatie

Verontschuldigd: Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst), Diego Nogales (Clustercoördinator Ruimte)

Verontschuldigd: Johan Groven (brandweer), Tom Geunes (Technische dienst), Diego Nogales (Clustercoördinator Ruimte) : : Schoolomgeving Sint-Michiel Aanwezig ig: Op de bijeenkomst van de Gecomove van 31 maart 2017 werd de schoolomgeving van Sint-Michiel besproken. De Gecomove heeft toen volgend advies geformuleerd: De

Nadere informatie

De fietsstraat in Beugen

De fietsstraat in Beugen De fietsstraat in Beugen Hoe werkt die straat? We krijgen regelmatig vragen binnen over de werking van de Fietsstraat in Beugen. In dit document proberen we daarin duidelijkheid te geven. We hebben dit

Nadere informatie

Workshop Verkeer. Leienplein/Nieuwstraat/Vosselmanstraat. 6 juli 2016

Workshop Verkeer. Leienplein/Nieuwstraat/Vosselmanstraat. 6 juli 2016 Workshop Verkeer Leienplein/Nieuwstraat/Vosselmanstraat 6 juli 2016 1 Inleiding Vanuit diverse partijen heeft de gemeente meerdere signalen ontvangen over de verkeerssituatie in het gebied Asselsestraat

Nadere informatie

Annen Categorisering van wegen

Annen Categorisering van wegen Annen Categorisering van wegen Inrichten op verblijfsfuncties Bij de inrichting van de wegen in het dorpsgebied van Anloo is de categorisering als erftoegangsweg uitgangspunt. In die categorie is de verblijfsfunctie

Nadere informatie

WENSEN / REACTIES BEWONERS BURGEMEESTER VAN LENNEPWEG E.O.

WENSEN / REACTIES BEWONERS BURGEMEESTER VAN LENNEPWEG E.O. WENSEN / REACTIES BEWONERS BURGEMEESTER VAN LENNEPWEG E.O. In dit document is ingegaan op de wensen van bewoners en de reacties op de hen toegezonden brief over de plannen voor aanpassing van de Burgemeester

Nadere informatie

Gemeente Papendrecht - Verkeersbesluit 'Aanpassingen Burgemeester Keijzerweg - Molenlaan'

Gemeente Papendrecht - Verkeersbesluit 'Aanpassingen Burgemeester Keijzerweg - Molenlaan' STAATSCOURANT 31 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 38027 december 2014 Gemeente Papendrecht - Verkeersbesluit 'Aanpassingen Burgemeester Keijzerweg - Molenlaan' Burgemeester

Nadere informatie

Aanpak Havendijk. Programma

Aanpak Havendijk. Programma Aanpak Havendijk Programma Plaats over deze achtergrondfoto uw eigen 1. Presentatie (45 minuten) 1. Overlast 2. Uitgangspunten 3. Eerste ontwerp 4. Parkeren 5. Tijdplannig 2. Korte pauze (10 minuten) 3.

Nadere informatie

Groot onderhoud Voorburggracht Oudkarspel

Groot onderhoud Voorburggracht Oudkarspel Groot onderhoud Voorburggracht Oudkarspel Reacties, opmerkingen en vragen. Gemeentelijke reactie. Aanpassingen van het plan. Vastgesteld door het college van B&W op 25 maart 2014. Reacties, opmerkingen

Nadere informatie

Herinrichting N257 Steenbergen

Herinrichting N257 Steenbergen Herinrichting N257 Steenbergen Raadscommissie: Toelichting herinrichtingsvoorstel Agenda Aanleiding Uitgangspunten N257 Aandachtspunten bewoners Toelichting uitgewerkte variant Vervolgproces Vragen Aanleiding

Nadere informatie

Parkeren en Verkeersveiligheid

Parkeren en Verkeersveiligheid Parkeren en Verkeersveiligheid Leden van Wijkcomité Oost Carin Bökkerink en Anita Hol-Bubeck Betaald Parkeren Burgemeester & Wethouders hebben in de Parkeervisie 2004 hun beleid over betaald parkeren vastgelegd

Nadere informatie

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36

Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Nieuwsbrief Schoener 17 & Schoener 26 t/m 36 Uitnodiging inloopbijeenkomst voor het voorlopig ontwerp Gemeente Lelystad heeft het voorlopig ontwerp voor de onderhoudswerkzaamheden in uw wijk gereed. Het

Nadere informatie

Vragen artikel 61 Rvo van F. van der Lee (Heusden Transparant) over voetgangers- en fietsoversteekplaats Statenlaan

Vragen artikel 61 Rvo van F. van der Lee (Heusden Transparant) over voetgangers- en fietsoversteekplaats Statenlaan Zaaknummer 00500522 Onderwerp Vragen artikel 61 Rvo van F. van der Lee (Heusden Transparant) over voetgangers- en fietsoversteekplaats Statenlaan Collegevoorstel Aanleiding / voorgeschiedenis In de brief

Nadere informatie

Herinrichting Beusichemseweg. Binnen bebouwde kom t Goy

Herinrichting Beusichemseweg. Binnen bebouwde kom t Goy Binnen bebouwde kom t Goy Programma 19.45 Inloop 20.00 Opening door Wethouder Kees van Dalen 20.15 Toelichting verkeerskundigen 20.45 Kosten 20.50 Informatie aan tafels en invullen formulieren 21.25 Slotwoord

Nadere informatie

Meldpunt Veilig Verkeer. Bedankt voor uw melding. Uw betrokkenheid draagt bij aan de verkeersveiligheid.

Meldpunt Veilig Verkeer. Bedankt voor uw melding. Uw betrokkenheid draagt bij aan de verkeersveiligheid. VE1LIGVERKEER Meldpunt Veilig Verkeer Analyse en Zienswijze Meldpunt Veilig Verkeer http://www.meldpuntveiligverkeer.nl J Datum: maandag 27 augustus 2012 Bedankt voor uw melding. Uw betrokkenheid draagt

Nadere informatie

Verkeersbesluit verkeersmaatregelen Kalverstraat, Hoofdstraat-Zuid, Molenstraat - Centrum (30 km zone en eenrichtingsverkeer)

Verkeersbesluit verkeersmaatregelen Kalverstraat, Hoofdstraat-Zuid, Molenstraat - Centrum (30 km zone en eenrichtingsverkeer) STAATSCOURANT 12 Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 54550 oktober 2016 Verkeersbesluit verkeersmaatregelen Kalverstraat, Hoofdstraat-Zuid, Molenstraat - Centrum (30 km

Nadere informatie

Afwaarderen (minder aantrekkelijk maken voor doorgaand verkeer) van de Boerendijk tussen de Hoge Rijndijk en de Chrysantstraat

Afwaarderen (minder aantrekkelijk maken voor doorgaand verkeer) van de Boerendijk tussen de Hoge Rijndijk en de Chrysantstraat Scenario 1: Optimalisering huidige verkeersnetwerk woerden West Aanpassen van kruispunt Hollandbaan Waardsebaan verkeerslichtenregelinstallatie (VRI), Boerendijk Chrysantstraat (VRI), Boerendijk Hoge Rijndijk(rotonde).

Nadere informatie

Zuidelijke stationsomgeving GSP. Mobiliteitsstudie - stand van zaken

Zuidelijke stationsomgeving GSP. Mobiliteitsstudie - stand van zaken Zuidelijke stationsomgeving GSP Mobiliteitsstudie - stand van zaken AGENDA Afbakening studiegebied Deelgebied A Deelgebied B Deelgebied C 2 3 AGENDA Afbakening studiegebied Deelgebied A Deelgebied B Deelgebied

Nadere informatie