BonoTraffics bv werkt door heel Nederland aan werkbare oplossingen en effectief beleid op het gebied van verkeer en vervoer.

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "BonoTraffics bv werkt door heel Nederland aan werkbare oplossingen en effectief beleid op het gebied van verkeer en vervoer."

Transcriptie

1 WEGWIJZER

2 DOEN WAT WE ZEGGEN BonoTraffics bv werkt door heel Nederland aan werkbare oplossingen en effectief beleid op het gebied van verkeer en vervoer. Als middelgroot adviesbureau bieden wij u de juiste persoonlijke aandacht. Op basis van uw behoefte en wensen zetten wij één van onze gedreven adviseurs in. Door hun (bestuurlijke) ervaring en kennis staan zij altijd midden in het werkveld. Doordat werkzaamheden dikwijls op locatie worden uitgevoerd, hebben wij ervaring met de dagelijkse praktijk, met wensen van de burger en met aspecten van uw organisatie en de politiek. In deze Wegwijzer laten wij u zien welke producten en diensten wij u kunnen bieden. In een persoonlijk gesprek lichten wij onze werkzaamheden graag toe. U kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen via: telefoon (038) of info@bonotraffics.nl

3 DETACHERING

4 FLEXIBEL, ERVAREN EN GEDREVEN BonoTraffics bv heeft een team van verkeerskundige specialisten met ruime ervaring bij gemeentes en provincies voor u klaar staan. Wij hebben altijd een adviseur die past bij uw wensen en die zich snel weet aan te passen aan uw organisatie. Wij hebben ruim 10 jaar ervaring met het tijdelijk inzetten van verkeerskundigen bij onze opdrachtgevers. Wij zijn flexibel en denken graag met u mee. Onze adviseurs kunnen altijd terugvallen op de brede kennis die binnen ons bedrijf aanwezig is. Wij hebben circa 30 specialisten in verkeer, van junior tot senior. Als u een ontwerper, allround verkeerskundige, beleidsadviseur of projectleider zoekt, dan kunnen wij u zeker helpen. Op kunt u alvast met hen kennismaken.

5 INRICHTING OPENBARE RUIMTE

6 VORMGEVEN AAN RUIMTE BonoTraffics bv geeft vorm aan uw openbare ruimte. Als verkeerskundig adviesbureau hebben wij natuurlijk speciale aandacht voor de verkeersdeelnemers. Wij kiezen echter altijd voor een integrale aanpak, met oog voor stedelijke en landschappelijke inpassing. Bij het inrichten van de openbare ruimte zijn veel belanghebbenden betrokken. Het creëren van draagvlak voor inrichtingsplannen is daarom essentieel. Wij hebben ruime ervaring met inrichtingsprocessen van bijvoorbeeld stationsomgevingen en winkelgebieden. Wij volgen nieuwe ontwikkelingen en werken samen met een adviesbureau voor stedenbouw en landschap. Onze adviseurs begeleiden het hele proces van idee naar schets tot definitief ontwerp. Ook het bestuurlijke besluitvormingsproces en het communicatie- en participatietraject nemen wij graag voor onze rekening.

7 VISUALISATIES EN ONTWERPEN

8 VERKEERSPROJECTEN TOT LEVEN BRENGEN BonoTraffics bv kan u adviseren over het te volgen ontwerpproces bij uw verkeersprojecten. Elke projectfase en elke doelgroep vraagt om een bepaalde aanpak en ontwerp. Ons team van ontwerpers maakt onder andere schetsen, structuurkaarten, verkeerstechnische ontwerpen en presentatietekeningen. Onze ontwerpers zijn allemaal zeer ervaren met zowel 2D als 3D CAD-programma s. Voor het presenteren van de ontwerpen en het creëren van draagvlak helpen onze fotovisualisaties en 3D-ontwerpen. Deze kunnen schetsmatig zijn, maar ook tot in elk detail worden uitgewerkt. Daardoor lijken ze levensecht. Deze beelden zeggen meer dan vele woorden en zijn een welkome aanvulling in het planproces bij bijvoorbeeld herinrichtingsplannen of de aanleg van nieuwe infrastructuur.

9 PARKEREN

10 VOORUIT MET STILSTAAN BonoTraffics bv helpt u snel en efficiënt bij het oplossen van specifieke parkeervraagstukken. Onze parkeeradviseurs en parkeermanagers hebben jarenlange ervaring en kennis van de meest recente ontwikkelingen op het gebied van parkeren, waardoor ze effectief parkeerbeleid opstellen Naast het opstellen van parkeerbeleid stellen wij ook parkeernormeringen en parkeerverordeningen voor u op. Ook voor parkeermanagement en de ontwikkeling van parkeergarages en -terreinen bent u bij ons aan het juiste adres. Het opstellen van parkeerbalansen en exploitatiemodellen behoort eveneens tot onze expertise. Op basis van de gegevens uit deze bronnen kan weloverwogen advisering plaatsvinden. Parkeeronderzoeken voeren wij uit. Daarbij adviseren wij u over het type onderzoek. Het onderzoek moet namelijk een antwoord geven op de vraagstelling. De keuze van het type onderzoek hierin is essentieel.

11 VERKEERSONDERZOEK

12 METEN MET PRECISIE BonoTraffics bv is het bureau voor al uw verkeersonderzoeken. Om een verkeerskundig probleem aan te pakken of om uw beleid te evalueren heeft u betrouwbare informatie nodig. Wij voeren daarom uiterst zorgvuldig onderzoeken voor u uit. BonoTraffics bv heeft ruime ervaring met onder andere: kentekenonderzoeken, visuele (kruispunt)tellingen, mechanische verkeerstellingen, parkeeronderzoeken en enquêtes. Wij dragen de zorg voor de voorbereiding, begeleiding, uitvoering en verwerking van het onderzoek en presenteren de resultaten in duidelijke rapporten. Eventueel kunnen wij de gegevens visueel presenteren met behulp van een microsimulatie. Onze specialisten kiezen samen met u het onderzoek uit dat het beste aansluit bij uw vraag. Het onderzoek moet een doel dienen. Wij weten met welk onderzoek problemen inzichtelijk worden gemaakt.

13 VERKEERSVEILIGHEIDSMONITOR

14 WETEN WAAR HET ONVEILIG IS U wilt weten of uw beleid effect heeft op de verkeersveiligheid? Met onze verkeersveiligheidsmonitor krijgt u dat inzicht duidelijk gepresenteerd. Met deze monitor kunt u uw beleid bijstellen en speerpunten bepalen. Niet alle verkeersongevallen worden geregistreerd door de politie, daarom kunnen wij onze verkeersveiligheids-monitor voor u uitbreiden met metingen van de subjectieve verkeersonveiligheid. Onze verkeersveiligheidsmonitor vertalen wij graag voor u naar een Actieprogramma Verkeersveiligheid. BonoTraffics bv beschikt ook over software om de beschikbare ongevallendata te analyseren. Voor u kunnen wij op wegvak- en kruispuntniveau een ongevallenanalyse uitvoeren en adviseren over gewenste maatregelen.

15 VERKEERSAFWIKKELING

16 VERKEER IN GOEDE BANEN LEIDEN Verkeer moet doorstromen, maar door de toegenomen mobiliteit is de bereikbaarheid onder druk komen te staan. BonoTraffics bv heeft specialisten op het gebied van verkeers- en mobiliteitsmanagement in dienst. Met onze kennis van verkeersmodellen, microsimulaties en verkeersregelinstallaties kunnen wij u gedegen adviseren over maatregelen ter verbetering van de doorstroming binnen uw verkeersnetwerk. Met een microsimulatie kunnen wij delen van uw netwerk doorrekenen en analyseren. Met deze software bepalen wij bijvoorbeeld welke kruispuntoplossingen het verkeer goed kunnen verwerken, nu en in de toekomst. BonoTraffics bv is tevens ervaren op het gebied van alternatieve vervoerwijzen. Zo kunnen wij u adviseren over de mogelijkheden van Het Nieuwe Werken en Slim Werken Slim Reizen.

17 FIETSBELEID

18 IEDEREEN OP DE FIETS BonoTraffics bv geeft uw fietsbeleid een duw in de goede richting. Fietsen draagt bij aan de bereikbaarheid en is duurzaam, schoon en gezond. Wij adviseren u graag over fietsbeleid, fietsnetwerken, bewegwijzering en de aanleg van (bewaakte) fietsenstallingen. Ook voeren wij verschillende soorten fietsonderzoeken uit. Gekoppeld aan het fietsbeleid en het fietsnetwerk kunnen wij een maatregelenpakket opstellen in combinatie met een planning voor de komende jaren. Uit onze ervaring blijkt dat het fietsbeleid met netwerk en maatregelenpakket met prioritering in een relatief korte tijd kan worden opgesteld. Juist in goed overleg met de lokale Fietsersbond en de opdrachtgever.

19 DUURZAME MOBILITEIT

20 ADVIES MET VEEL (GROENE) ENERGIE Duurzame mobiliteit heeft de toekomst. BonoTraffics bv integreert duurzame mobiliteit in uw verkeersbeleid. Wij zijn u van dienst bij innovatieve projecten voor schonere mobiliteit, zoals het stimuleren van het gebruik van elektrische voertuigen en mobiliteitsmanagement voor bedrijven. Nieuwe ontwikkelingen op het gebied van duurzame mobiliteit volgen wij op de voet. Op dit gebied is veel te verwachten de komende jaren, zeker met betrekking tot energiebesparing en emissiedoelstellingen. Wij kunnen u onder andere adviseren over het creëren van een netwerk van elektrische oplaadpunten en de promotie van de mogelijkheden van het gebruik van elektrisch aangedreven voertuigen. Daarbij willen wij u graag ondersteunen bij het implementeren van bedrijfsvervoermanagement, Slim Werken Slim Reizen of andere vormen van mobiliteitsmanagement.

21 OPENBAAR VERVOER

22 BUS, TRAM EN TREIN Wij adviseren bij zowel grootschalige als kleinschalige projecten op het gebied van openbaar vervoer. Ons werkveld bestrijkt de volle breedte van netwerkstudies en tracékeuzes tot het ontwerpen en inpassen van OV-infrastructuur. Bij alle aspecten en in elke fase van deze projecten leveren wij een belangrijke bijdrage. Binnen een OV-netwerk is de kwaliteit van het openbaar vervoersysteem mede afhankelijk van goede aansluitingen op andere OV-lijnen, de positie van knooppunten en de betrouwbaarheid van de dienstregeling. Netwerkstudies, tracékeuzes en verkeerstechnische ontwerpen behoren tot onze expertises. Deze studies en ontwerpen onderbouwen en toetsen wij met behulp van een dynamische OV-simulatie. Niet alleen aan de harde maar ook aan de zachte kant van het openbaar vervoer zijn wij u van dienst. Wij spelen graag een rol binnen het bestuurlijke traject en kunnen de communicatie zowel intern als naar buiten toe verzorgen.

23 SCHOOLOMGEVINGEN & EDUCATIE

24 LEREN EN ACCENTUEREN Rond scholen komt in korte tijd veel verkeer samen. Voor de kinderen is het belangrijk dat de schoolomgeving veilig is, zodat ze met de fiets en lopend naar school kunnen. BonoTraffics bv adviseert over veilige schoolomgevingen en school-thuisroutes. Een veilige schoolomgeving kenmerkt zich veelal door een mix van verkeersmaatregelen, verkeerseducatie en handhaving. BonoTraffics bv ondersteunt u graag bij het opstellen van een totaalpakket aan maatregelen of een bepaald onderdeel uit dit pakket. Dit kan gaan om een onderzoek, de communicatie tot aan het uitwerken van maatregelen. Voor de keuzes van verkeersmaatregelen kunnen wij visualisaties uitwerken. Deze kunnen worden gebruikt voor het verkrijgen van draagvlak en inzicht bij de burger.

25

26 IJsselkade AH Kampen T (038) info@bonotraffics.nl

Pallas Advies. Bedrijfsinformatie

Pallas Advies. Bedrijfsinformatie Pallas Advies Bedrijfsinformatie Wat is Pallas Advies? Pallas Advies ondersteunt en adviseert overheidsorganisaties op het gebied van parkeren, mobiliteit en (reis)informatie. De ondersteuning kan op meerdere

Nadere informatie

Mededeling van het college aan de gemeenteraad (2013-119)

Mededeling van het college aan de gemeenteraad (2013-119) Onderwerp: Nota verkeerslichten 2013 Portefeuillehouder: Wethouder Drenth Datum: 24 oktober 2013 Aanleiding voor de mededeling Doetinchem werkt hard aan het verbeteren van haar bereikbaarheid. Het is daarbij

Nadere informatie

Inventarisatie evaluaties stedelijk verkeersmanagement

Inventarisatie evaluaties stedelijk verkeersmanagement Inventarisatie evaluaties stedelijk verkeersmanagement Een overzicht van de beschikbare kennis Florence Bloemkolk, Henk Taale 21 juni 2018 Stedelijk verkeersmanagement: wat is het? CROW: Verkeersmanagement

Nadere informatie

Gedeeltelijke verdubbeling N34 Omgeving verkeersplein Gieten

Gedeeltelijke verdubbeling N34 Omgeving verkeersplein Gieten Gedeeltelijke verdubbeling N34 Omgeving verkeersplein Gieten Gieten, 24 april 2019 Agenda 1. Welkom 2. Aanleiding en korte terugblik 3. Scope 4. Fasering en planning 5. Toelichting Verkeersonderzoek 6.

Nadere informatie

Voorbereiding raadsbijeenkomst Verkeers- en vervoersvisie 7 maart februari 2013

Voorbereiding raadsbijeenkomst Verkeers- en vervoersvisie 7 maart februari 2013 Voorbereiding raadsbijeenkomst Verkeers- en vervoersvisie 7 maart 9 februari Inleiding Om de toekomstige verkeers- en vervoersvisie van Krimpen aan den IJssel aan te laten sluiten op de behoeften van de

Nadere informatie

Mobiliteitsplan Gouda

Mobiliteitsplan Gouda Mobiliteitsplan Gouda 25 november 2015 Bijeenkomst gemeenteraad 1 Agenda 1. Opening 2. Proces en werkwijze 3. Inventarisatie, ambities en opgaven (eerste opzet) 4. Vervolg 2 Proces en werkwijze Projectfases

Nadere informatie

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio.

Maak Plaats! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Maak plaats voor Hoorn! Wie Hoorn binnenrijdt maakt kennis met de Poort van Hoorn. Het stationsgebied is het mobiliteitsknooppunt van Hoorn en de regio. Iedere dag is het hier een komen en gaan van duizenden

Nadere informatie

Opwegnaarschool.nl. Veiliger naar school: educatie & onderzoek in één pakket

Opwegnaarschool.nl. Veiliger naar school: educatie & onderzoek in één pakket Opwegnaarschool.nl Veiliger naar school: educatie & onderzoek in één pakket Winnaar Nationale Verkeersveiligheidsprijs 2010 Opwegnaarschool.nl Een verkeersveilige schoolomgeving en een veilige schoolroute.

Nadere informatie

Verkeersveiligheidspla. n Harderwij k

Verkeersveiligheidspla. n Harderwij k Verkeersveiligheidspla n Harderwij k Verkeersveiligheidsplan Harderwijk aanleiding insteek route input analyseren strategie acties per thema programma actiepunten en verder Aanleiding Mobiliteitsvisie

Nadere informatie

Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda

Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda Discussienotitie Haagse Mobiliteitsagenda Kiezen om ruimte te maken Den Haag 2040 Den Haag is volop in beweging, de stad is in trek. Verwacht wordt dat Den Haag groeit, van 530.000 inwoners in 2017 naar

Nadere informatie

Werkplan Mobiliteitsmanagement Groningen, januari 2006 Provincie Groningen

Werkplan Mobiliteitsmanagement Groningen, januari 2006 Provincie Groningen Werkplan Mobiliteitsmanagement 2006 Groningen, januari 2006 Provincie Groningen Algemeen Mobiliteitsmanagement is een verzamelterm voor allerlei maatregelen die de vraag naar mobiliteit beïnvloeden om

Nadere informatie

Raadsvoorstel AGENDAPUNT NO. 9. Voorstel tot het vaststellen van de fietsbeleidsnota Fiets, een natuurlijke concurrent.

Raadsvoorstel AGENDAPUNT NO. 9. Voorstel tot het vaststellen van de fietsbeleidsnota Fiets, een natuurlijke concurrent. Raadsvoorstel Voorstel tot het vaststellen van de fietsbeleidsnota Fiets, een natuurlijke concurrent. AGENDAPUNT NO. 9. AAN DE RAAD Samenvatting Vanuit het ministerie van Infrastructuur en Milieu is met

Nadere informatie

De Blijf Mobiel Beurs in Overijssel groot succes

De Blijf Mobiel Beurs in Overijssel groot succes De Blijf Mobiel Beurs in Overijssel groot succes Een communicatie- en educatieproject gericht op ouderen Samenvatting Ouderen lopen het hoogste risico om door een verkeersongeval ernstig gewond te raken

Nadere informatie

INFORMATIEAVOND 12 SEPTEMBER SUPERMARKT ENTREEGEBIED TER BORCH

INFORMATIEAVOND 12 SEPTEMBER SUPERMARKT ENTREEGEBIED TER BORCH INFORMATIEAVOND 12 SEPTEMBER EVEN VOORSTELLEN Inge Vermunt DURVT Bernard Sinnema Coen Jaspers Romke Lemstra Richard van der Velde Aart Jan van Duren BUREAU STEDELIJKE PLANNING AGENDA 1 e deel van de avond

Nadere informatie

MIRT-Verkenning A67 Leenderheide - Zaarderheiken. Inloopbijeenkomsten 19 april 2018, Sevenum

MIRT-Verkenning A67 Leenderheide - Zaarderheiken. Inloopbijeenkomsten 19 april 2018, Sevenum MIRT-Verkenning A67 Leenderheide - Zaarderheiken Inloopbijeenkomsten 19 april 2018, Sevenum Inhoud Waar staan we? Uitwerking alternatieven: wegontwerp Uitwerking alternatieven: smart mobility Onderzoek

Nadere informatie

Rapportage. Parkeeronderzoek. Jan Steenstraat Woerden

Rapportage. Parkeeronderzoek. Jan Steenstraat Woerden Bijlage 3: Meetel, Parkeeronderzoek Jan Steenstraat Woerden, concept 19 juni 2017 Rapportage Parkeeronderzoek Jan Steenstraat Woerden Inhoud Verantwoording Inleiding 3 Onderzoeksgebied 3 Methode 4 Onderzoek:

Nadere informatie

Rapportage. Parkeeronderzoek. Leidsestraatweg Woerden l

Rapportage. Parkeeronderzoek. Leidsestraatweg Woerden l Rapportage Parkeeronderzoek Leidsestraatweg Woerden l Inhoud Verantwoording Inleiding 3 Onderzoeksgebied 3 Methode 3 Onderzoek: Parkeeronderzoek Leidsestraatweg Datum: Februari 2015 Versie: Definitief

Nadere informatie

Strategisch plan verkeersveiligheid. Kennisnetwerk SPV

Strategisch plan verkeersveiligheid. Kennisnetwerk SPV Strategisch plan verkeersveiligheid Kennisnetwerk SPV SPV: Op weg naar 0 slachtoffers Daling Aantal verkeersdoden stagneert en aantal slachtoffers stijgt - extra aandacht voor verkeersveiligheid, samenwerken

Nadere informatie

Gemeentelijk verkeers- en vervoerplan (GVVP) 2e klankbordgroepbijeenkomst 16 maart 2017

Gemeentelijk verkeers- en vervoerplan (GVVP) 2e klankbordgroepbijeenkomst 16 maart 2017 Gemeentelijk verkeers- en vervoerplan (GVVP) 2e klankbordgroepbijeenkomst 16 maart 2017 Agenda 1. Opening en terugkoppeling proces 19:00 19:10 2. Toelichting beleidsgedeelte GVVP 19:10 19:30 3. Stellingen

Nadere informatie

Kaders Parkeerbeleid Loon op Zand. 5 januari 2016

Kaders Parkeerbeleid Loon op Zand. 5 januari 2016 Kaders Parkeerbeleid Loon op Zand 5 januari 2016 Kaders Parkeerbeleid Loon op Zand Vastgesteld door de gemeenteraad op 2016 Contactpersoon Loon op Zand: A. van der Lee Tekst en advies: Adviesbureau Met

Nadere informatie

DVM in Amsterdam, de ambities waargemaakt door de systemen!

DVM in Amsterdam, de ambities waargemaakt door de systemen! (Bijdragenr. 56) DVM in Amsterdam, de ambities waargemaakt door de systemen! Bert van der Veen Advin b.v. Rien Borhem Gemeente Amsterdam 1. Inleiding Om het verkeer in goede banen te leiden wordt steeds

Nadere informatie

Inspiratiebijeenkomst Twente blijft fietsen! Fietsvisie Enschede

Inspiratiebijeenkomst Twente blijft fietsen! Fietsvisie Enschede Inspiratiebijeenkomst Twente blijft fietsen! Fietsvisie Enschede 2012-2020 Inspiratiebijeenkomst Twente blijft fietsen! Fietsvisie Enschede 2012-2020 Welkom Hans van Agteren wethouder verkeer, milieu,

Nadere informatie

Ruimteconferentie 2011 Bijdrage parkeerbeleid aan duurzame mobiliteit

Ruimteconferentie 2011 Bijdrage parkeerbeleid aan duurzame mobiliteit Ruimteconferentie 2011 Bijdrage parkeerbeleid aan duurzame mobiliteit Bram van Luipen Hans Voerknecht Ons beeld van parkeren 2 3 Rol parkeerbeleid - Instrument om keuzes te beïnvloeden - Essentieel onderdeel

Nadere informatie

Fiets veilig. School: Bedrijf: Titel project:

Fiets veilig. School: Bedrijf: Titel project: School: Bedrijf: Titel project: 1. De opdracht Opdrachtgever De provincie Zuid-Holland Situatie In Zuid-Holland wonen meer mensen dan in welke andere provincie ook. Wij staan middenin de samenleving en

Nadere informatie

Ruim baan voor de fiets

Ruim baan voor de fiets Ruim baan voor de fiets Ruim baan voor de fiets Nederland telt meer fietsen dan inwoners. Alleen ook het daadwerkelijk gebruiken van die fiets, dat kan nog wel vaker. Zo pakken we voor het woon-werkverkeer

Nadere informatie

Een helder antwoord Het is belangrijk de werkelijke behoefte achter de vraag te achterhalen. Deze mobiliteitsambitie is de basis voor het beantwoorden van specifieke vraagstukken. Met dit inzicht én de

Nadere informatie

Resultaten fietsenquête

Resultaten fietsenquête Resultaten fietsenquête Geslacht 16% meer mannen dan vrouwen hebben deze enquête beantwoord. 1 Leeftijd Minder jonge mensen hebben de enquête ingevuld. Zij zijn dus ondervertegenwoordigd in de resultaten

Nadere informatie

Tweede bewonersavond Traverse Heeswijk-Dinther Samen van provinciale weg naar dorpsstraat

Tweede bewonersavond Traverse Heeswijk-Dinther Samen van provinciale weg naar dorpsstraat Tweede bewonersavond Traverse Heeswijk-Dinther Samen van provinciale weg naar dorpsstraat Agenda 19.45 uur opening Wethouder Informatie halen Onderzoeken Visie - Ontwerpen Voorkeursontwerp 20.45 uur pauze

Nadere informatie

Amsterdam De kleinste metropool ter wereld. Gemeente Amsterdam

Amsterdam De kleinste metropool ter wereld. Gemeente Amsterdam Amsterdam De kleinste metropool ter wereld Introductie DIVV Gemeente Amsterdam 1 Bestuursdienst 7 Stadsdelen, territoriale commissies met gekozen bestuur 40 functionele diensten, ruimtelijk, sociaal, dienstverlening,

Nadere informatie

Verkeersveiligheid. Hans Godefrooij

Verkeersveiligheid. Hans Godefrooij Verkeersveiligheid Hans Godefrooij fietsen en lopen innovatie internationaal milieu mobiliteits- openbaar openbare ruimte parkeren procesbegeleiding verkeerslichten verkeers- verkeersmanagement vervoer

Nadere informatie

Bedrijven en vervoerplannen: de praktijk

Bedrijven en vervoerplannen: de praktijk Bedrijven en vervoerplannen: de praktijk Pieter Derudder Diensthoofd Mobiliteit 18/11/2014 Inspiratiedag Leg de Link Bedrijfsvervoerplan Een bedrijfsvervoerplan is een pakket van maatregelen op maat van

Nadere informatie

SAMEN-werken aan verkeersveiligheid. Rozette Reyskens OVK bestuurslid en schepen van welzijn Zutendaal

SAMEN-werken aan verkeersveiligheid. Rozette Reyskens OVK bestuurslid en schepen van welzijn Zutendaal SAMEN-werken aan verkeersveiligheid Rozette Reyskens OVK bestuurslid en schepen van welzijn Zutendaal Hoe is het SAVE label tot stand gekomen? Het uitwerken van het SAVE charter en het behalen van het

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Inleiding 3 10 kernpunten mobiliteitsbeleid 3

Inhoudsopgave. Inleiding 3 10 kernpunten mobiliteitsbeleid 3 Inhoudsopgave Inleiding 3 10 kernpunten mobiliteitsbeleid 3 Thema Bereikbaarheid 4 1. Betrouwbare Bereikbaarheid van Toplocaties 4 2. Verkeer Bundelen, Ordenen en Inpassen 6 3. Slimme Mix van Vervoerswijzen

Nadere informatie

VVP 2005 VVP 2005 VVP 2005. De kaders voor het Verkeers- en Vervoerbeleid 2005-2015 van de gemeente Amersfoort

VVP 2005 VVP 2005 VVP 2005. De kaders voor het Verkeers- en Vervoerbeleid 2005-2015 van de gemeente Amersfoort 4 4 De kaders voor het Verkeers- en Vervoerbeleid 2005-2015 van de gemeente Amersfoort Bereikbaar en bewegen Voorwoord van H. Brink, Wethouder verkeer gemeente Amersfoort Hoe houden we Amersfoort bereikbaar

Nadere informatie

Vakgebied Verkeer & Vervoer Kennismodule Publicatienr. Titel publicatie

Vakgebied Verkeer & Vervoer Kennismodule Publicatienr. Titel publicatie Vakgebied Verkeer & Vervoer Kennismodule Publicatienr. Titel publicatie Wegontwerp bibeko met ASVV 720 ASVV 2004 723 ASVV 2012 135 Bebouwdekomgrenzen - aanbevelingen voor de locatie en inrichting 191 Langzaam

Nadere informatie

Subjectieve verkeersveiligheid objectief in beeld Rotterdam Centrum

Subjectieve verkeersveiligheid objectief in beeld Rotterdam Centrum Subjectieve verkeersveiligheid objectief in beeld Rotterdam Centrum Mark van Schuylenburg (Auteur is werkzaam bij DTV Consultants) Ger Lulofs (Auteur is werkzaam bij gemeente Rotterdam) 1. INLEIDING Bij

Nadere informatie

Monitoring van de Verkeersveiligheid

Monitoring van de Verkeersveiligheid Monitoring van de Verkeersveiligheid Workshop ROV kennisdag Peter Morsink Aandachtspunten 1. Raamwerk monitoring: piramide verkeersveiligheid 2. Methoden en gegevens monitoringssysteem verkeersveiligheid

Nadere informatie

Tijdelijke huisvesting OBS Adriaan van den Ende. Verkeerskundige toets

Tijdelijke huisvesting OBS Adriaan van den Ende. Verkeerskundige toets Tijdelijke huisvesting OBS Adriaan van den Ende Verkeerskundige toets Even voorstellen Frans Mosterman Verkeerskundig specialist BonoTraffics Edgar van Heerde Projectleider BonoTraffics Opdrachtgever:

Nadere informatie

Factsheet Verkeer. 1. Inleiding. 2. Ambities. Definities, bestaande wetgeving en beleid

Factsheet Verkeer. 1. Inleiding. 2. Ambities. Definities, bestaande wetgeving en beleid Factsheet Verkeer 1. Inleiding In deze factsheet Verkeer staan de voertuigen en personen centraal die de openbare weg gebruiken. Het gaat hier dus niet om de fysiek aanwezige infrastructuur (die komt aan

Nadere informatie

Renovatie Velsertunnel

Renovatie Velsertunnel Renovatie Velsertunnel Vervolgbijeenkomst 23 september 2013 Rijkswaterstaat 1 Renovatie Velsertunnel Agenda Onderdeel Presentatie Inleiding 1. Stand van zaken project Natasja Fokke 2. Scope en referentiefasering

Nadere informatie

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig

verkeer veilige veiligheid verbindingen BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT staat stad stiptheid stress tijd tram trein treinen uur veilig flexibiliteit genoeg geraken gezondheid goed goede goedkoop grote BIJLAGE 6: TAG CLOUDS MOBILITEIT Grafische voorstelling open antwoorden andere belangrijke zaken bij verplaatsingen aankomen aansluiting

Nadere informatie

KEUZEHULP GEKWALIFICEERDE BUREAUS VOOR MONITORING ZWERFAFVAL

KEUZEHULP GEKWALIFICEERDE BUREAUS VOOR MONITORING ZWERFAFVAL KEUZEHULP GEKWALIFICEERDE BUREAUS VOOR MONITORING ZWERFAFVAL De inrichting van een goede meting van zwerfafval brengt belangrijke keuzes met zich mee. Over meetlocaties, inzicht in wijken of gebiedstypen,

Nadere informatie

Nationaal verkeerskundecongres 2017

Nationaal verkeerskundecongres 2017 Nationaal verkeerskundecongres 2017 Subjectieve verkeersveiligheid objectief in beeld Rotterdam Centrum Mark van Schuylenburg (Auteur is werkzaam bij DTV Consultants) Ger Lulofs (Auteur is werkzaam bij

Nadere informatie

Level 5 OPDRACHTGEVER

Level 5 OPDRACHTGEVER Vragen over de opdracht Stel ze dan eerst aan je docent. Als hij/zij jullie Vragen over de Eureka!Day Mail deze naar: info@eurekacup.nl START OPDRACHTGEVER OPDRACHT AANPAK MEER... OPDRACHTGEVER Je loopt,

Nadere informatie

Tramlijn Scheveningen Haven / Norfolk-terrein

Tramlijn Scheveningen Haven / Norfolk-terrein Tramlijn Scheveningen Haven / Norfolk-terrein Informatiebijeenkomst tracéstudie Dienst Stedelijke Ontwikkeling 3 juni 2015 Welkom Voorzitter: Eric Vink Programma Even voorstellen Achtergronden tramverbinding

Nadere informatie

Titel. Parkeren in Shared Space gebieden. - Kenniscentrum Shared Space NHL Hogeschool Leeuwarden

Titel. Parkeren in Shared Space gebieden. - Kenniscentrum Shared Space NHL Hogeschool Leeuwarden Titel Parkeren in Shared Space gebieden Dick van Veen Sjoerd Nota - Mobycon - Kenniscentrum Shared Space NHL Hogeschool Leeuwarden Shared Space Innovatieve beleids- en ontwerpstrategie om te komen tot

Nadere informatie

Gewijzigd Raadsvoorstel

Gewijzigd Raadsvoorstel Gewijzigd Raadsvoorstel Aan de raad van de gemeente Sliedrecht Zaaknummer: 1077115 Sliedrecht, 6 augustus 2013 Onderwerp: Kruispunt Ouverture met toe- en afrit A15 Beslispunten 1. In te stemmen met het

Nadere informatie

Verkeer en vervoer. Op weg naar de toekomst

Verkeer en vervoer. Op weg naar de toekomst Verkeer en vervoer Op weg naar de toekomst Aanleiding en doel Veel projecten in voorbereiding en uitvoering Regionale ontwikkelingen Informeren over lopende projecten Ophalen input over enkele vraagstukken

Nadere informatie

Dashboard Verkeer (84)

Dashboard Verkeer (84) 1 Dashboard Verkeer (84) Het hulpmiddel bij Cyclisch Programmeren in de Raadszaal Erik Donkers & Hugo Coppen VIA.nl In 400 seconden en 20 sheets: 2 De wereld draait door VIA.nl Verkeerskundig ICT-bureau,

Nadere informatie

k a n t o o r t u i n e n Bureauprofiel Het werkveld van Jos van de Lindeloof Tuin- en Landschapsarchitectenbureau bestrijkt het brede vakgebied van de tuin- en landschapsarchitectuur. Er wordt gewerkt

Nadere informatie

Inwoners van Enschede beoordelen bereikbaarheid centrum

Inwoners van Enschede beoordelen bereikbaarheid centrum Inwoners van Enschede beoordelen bereikbaarheid centrum De gemeente Enschede hecht veel belang aan de mening van inwoners. Daarom is het opgericht. Via dit panel kunnen inwoners van Enschede gedurende

Nadere informatie

Communiceren over mobiliteit Yves De Baets Mobiliteitsbedrijf Gent

Communiceren over mobiliteit Yves De Baets Mobiliteitsbedrijf Gent Strategische doelstellingen rond mobiliteit (Gent) 1. Wij houden Gent goed en selectief bereikbaar in ruimte en tijd voor alle doelgroepen. Communiceren over mobiliteit Yves De Baets Mobiliteitsbedrijf

Nadere informatie

Gemeente Purmerend. Verkeersveiligheid 12 maart 2019

Gemeente Purmerend. Verkeersveiligheid 12 maart 2019 Gemeente Purmerend Verkeersveiligheid 12 maart 2019 2 Verkeersveiligheid Het kader van de 3 pijlers Infrastructuur Handhaving Gedrag 3 pijlers Infrastructuur Handhaving Gedrag GVVP / Visie Mobiliteit Lokale

Nadere informatie

ROUTEPLAN 2030 > Samen vooruit > Regionale sessie 22/23/ Lier/Kapellen/Ranst

ROUTEPLAN 2030 > Samen vooruit > Regionale sessie 22/23/ Lier/Kapellen/Ranst De nieuwe visie voor mobiliteit in uw regio ROUTEPLAN 2030 > Samen vooruit > Regionale sessie 22/23/24.01.2019 Lier/Kapellen/Ranst WELKOM PROGRAMMA 19.00 19.10 uur: Opening 19.10 19.25 uur: Vervoerregio

Nadere informatie

L e n n a r t N o u t B a b e t H e n d r i k s

L e n n a r t N o u t B a b e t H e n d r i k s MOBILITEITSPLAN RIDDERKERK L e n n a r t N o u t B a b e t H e n d r i k s 20-06- 2 0 1 9 INTROD UC TIE WAAROM NIEUW M OBILITEITSBELEID? VIGEREND BELEID Verkeersplan Ridderkerk Module Openbaar Vervoer

Nadere informatie

Verkeersplan P.J. Lomanplein e.o. Datum: 28 juni 2016

Verkeersplan P.J. Lomanplein e.o. Datum: 28 juni 2016 P.J. Lomanplein e.o. Datum: 28 juni 2016 Doel Vaststellen verkeersplan Er zijn 2 varianten tot op heden opgesteld. Echter wij willen één variant voorleggen aan de raad. Variant 1 Variant 2 2 Proces Procedure

Nadere informatie

Beter Bereikbaar Business Park. Oude Meer. Beeld plaatsen ter grootte van dit kader. Knelpuntenanalyse. 4 februari 2019 Christiaan Nab GuidoScheerder

Beter Bereikbaar Business Park. Oude Meer. Beeld plaatsen ter grootte van dit kader. Knelpuntenanalyse. 4 februari 2019 Christiaan Nab GuidoScheerder Beter Bereikbaar Business Park Beeld plaatsen ter grootte van dit kader Oude Meer Knelpuntenanalyse 4 februari 2019 Christiaan Nab GuidoScheerder 2 Inhoud presentatie Resultaten interviews met 25 bedrijven

Nadere informatie

Verkeersafwikkeling Woerden-West. Startbijeenkomst 17 april 2019

Verkeersafwikkeling Woerden-West. Startbijeenkomst 17 april 2019 Verkeersafwikkeling Woerden-West Startbijeenkomst 17 april 2019 Programma Plenair Opening Wethouder Arjan Noorthoek Presentatie Huib van der Kolk (projectleider) Len Hazeleger (omgevingsmanager) Gelegenheid

Nadere informatie

Campagnevoorbeeld: Lekker Fietsen. 1 Inleiding. 1.1 Omschrijving. 1.2 Wanneer. 1.3 Betrokken partijen. Fietsberaad, 12 februari 2010

Campagnevoorbeeld: Lekker Fietsen. 1 Inleiding. 1.1 Omschrijving. 1.2 Wanneer. 1.3 Betrokken partijen. Fietsberaad, 12 februari 2010 Campagnevoorbeeld: Lekker Fietsen Fietsberaad, 12 februari 2010 1 Inleiding In deze notitie is een korte beschrijving gegeven van de campagne: Lekker Fietsen. Aan het eind van dit document staat het campagnemateriaal.

Nadere informatie

Slim naar Antwerpen: communicatiestrategie. VSV Mobiliteitsacademie, Introductiecursus Verkeerskunde 2 maart 2016

Slim naar Antwerpen: communicatiestrategie. VSV Mobiliteitsacademie, Introductiecursus Verkeerskunde 2 maart 2016 Slim naar Antwerpen: communicatiestrategie VSV Mobiliteitsacademie, Introductiecursus Verkeerskunde 2 maart 2016 Inhoud Aanleiding: Masterplan 2020 Kader: Mobiliteitsbeleid en fietsbeleid Communicatiestrategie:

Nadere informatie

Keuzenota Onderwerp: Kaders stellen GVVP

Keuzenota Onderwerp: Kaders stellen GVVP Keuzenota Onderwerp: Kaders stellen GVVP Versie: Datum: Voor akkoord: Naam gedelegeerd bestuurlijk opdrachtgever: Naam gedelegeerd ambtelijk opdrachtgever: Naam opsteller: Wethouder Van de Voort Roland

Nadere informatie

Save Traffic Nederland

Save Traffic Nederland Een vlotte én veilige doorstroom van het verkeer gedurende wegwerkzaamheden; dat is wat u wilt zien, wat de weggebruiker wil ervaren en wat wij voor u faciliteren! Weggebruikers moeten goed omgeleid worden

Nadere informatie

Herinrichting Dorpsstraat Bredaseweg Baarleseweg N639 1 e Bijeenkomst 26 februari 2018

Herinrichting Dorpsstraat Bredaseweg Baarleseweg N639 1 e Bijeenkomst 26 februari 2018 Herinrichting Dorpsstraat Bredaseweg Baarleseweg N639 Chaam 1 e Bijeenkomst 26 februari 2018 Vanavond 1. Welkom Maikel Veroude / wethouder Corry Janssen-Janssen 2. Inleiding Maikel Veroude/Pieter Geerts

Nadere informatie

Stap voor stap naar ander reisgedrag

Stap voor stap naar ander reisgedrag Stap voor stap naar ander reisgedrag Met Sumo Friso Metz, KpVV Matthijs Dicke, Goudappel Coffeng Richard van de Werken, Verkeer en Vorm CVS, Roermond, 26 november 2010 2 Onderwerpen 1. Op weg naar duurzame

Nadere informatie

Prepared for: Wij werken vandaag met Mentimeter, meld je alvast aan:

Prepared for: Wij werken vandaag met Mentimeter, meld je alvast aan: Wij werken vandaag met Mentimeter, meld je alvast aan: Prepared for: 1. Wifi: Taets Guest (geen wachtwoord nodig) 2. Ga naar https://www.mentimeter.com 3. Log in met de volgende code: a. Sessie van 14.45

Nadere informatie

Jong Talent Programma s

Jong Talent Programma s Kennis van de Overheid Jong Talent Programma s Investeer in de toekomst van uw organisatie Jong talent heeft de toekomst Ze zijn er gelukkig volop: jonge mensen die kiezen voor een carrière bij de overheid.

Nadere informatie

Ontwerp als communicatiemiddel

Ontwerp als communicatiemiddel Ontwerp als communicatiemiddel Joris Hoogenboom (BonoTraffics bv) Jaap Jan Bekkink (BonoTraffics bv) Mente Bonestroo (BonoTraffics bv) Samenvatting Stedenbouwkundige ontwerpers zijn zeer goed in het 'verkopen'

Nadere informatie

Wat wordt de Randstad er beter van?

Wat wordt de Randstad er beter van? Wat wordt de Randstad er beter van? Afronding DBR Arie Bleijenberg I&M, Den Haag, 3 juni 2015 Verantwoording DBR: 10,6 M, 100 onderzoekers, 14 programma s, 6 jaar Betere Randstad? Gebaseerd op: 9 artikelen

Nadere informatie

Afwegingskader bepalen lokale luchtkwaliteit

Afwegingskader bepalen lokale luchtkwaliteit Afwegingskader bepalen lokale luchtkwaliteit Christiaan Tollenaar (M+P) Reinier Trommel (CROW) Solve: Snelle oplossingen voor lucht en verkeer 1 Inhoud Reinier Trommel Inleiding, aanleiding, totstandkoming

Nadere informatie

A-Avond Agenda Fiets Eindhoven 19 mei 2015

A-Avond Agenda Fiets Eindhoven 19 mei 2015 A-Avond Agenda Fiets Eindhoven 19 mei 2015 Aanwezig Externe belanghebbenden Pieter Nuiten, Francien Dechesne Fietsersbond Ab Oosting MRE Marcel Clerx Urban Wheelz Center (fietsbranche) Tineke Posno Gemeente

Nadere informatie

Maximabrug Alphen aan den Rijn - Rijnwoude

Maximabrug Alphen aan den Rijn - Rijnwoude Maximabrug Alphen aan den Rijn - Rijnwoude Toetsingsadvies over het milieueffectrapport 16 februari 2012 / rapportnummer 2557 72 1. Oordeel over het MER De gemeenten Rijnwoude en Alphen aan den Rijn willen

Nadere informatie

Beleidskader Parkeren. Gemeente Oude IJsselstreek

Beleidskader Parkeren. Gemeente Oude IJsselstreek Beleidskader Parkeren Gemeente Oude IJsselstreek Inhoudsopgave 1. Inleiding 3 2. Achtergronden 4 3. Visie 5 3.1 Visie 5 3.2 Hoofdvarianten 5 3.3 Meetbaar 5 4. Beleidskader 6 2 1. Inleiding De afgelopen

Nadere informatie

Onderzoeksvoorstel Opbouw gefaseerde besluitvorming Purmerend

Onderzoeksvoorstel Opbouw gefaseerde besluitvorming Purmerend Onderzoeksvoorstel Opbouw gefaseerde besluitvorming Purmerend 1 Opbouw 1. Aanleiding 2. Algemene toelichting aanpak PlanMER 3. Voorstel 4. Oplossingsrichtingen 5. Organisatie 2 1. Aanleiding De partners

Nadere informatie

B&W Vergadering. 2. het college heeft besloten om de raad te informeren over het werkbezoek door middel van een raadsinformatiebrief.

B&W Vergadering. 2. het college heeft besloten om de raad te informeren over het werkbezoek door middel van een raadsinformatiebrief. 2.1.2 RESOLVE Werkbezoek aan Zweden en Denemarken 1 Dossier 1968 voorblad.pdf B&W Vergadering Dossiernummer 1968 Vertrouwelijk Nee Vergaderdatum 18 juli 2017 Agendapunt 2.1.2 Omschrijving RESOLVE Werkbezoek

Nadere informatie

COACHING VERKEERSVEILIGHEID VOOR GEMEENTEN VOOR EEN KWALITATIEF LOKAAL VERKEERSVEILIGHEIDSBELEID

COACHING VERKEERSVEILIGHEID VOOR GEMEENTEN VOOR EEN KWALITATIEF LOKAAL VERKEERSVEILIGHEIDSBELEID Kirsten De Mulder Teamverantwoordelijke vorming professionals VSV COACHING VERKEERSVEILIGHEID VOOR GEMEENTEN VOOR EEN KWALITATIEF LOKAAL VERKEERSVEILIGHEIDSBELEID AANLEIDING Verkeersveiligheid verbeteren

Nadere informatie

Convenant Bereikbaar Haaglanden en Rijnland

Convenant Bereikbaar Haaglanden en Rijnland Convenant Bereikbaar Haaglanden en Rijnland Ondernemersverenigingen 2018 t/m 2020 Convenant Bereikbaar Haaglanden en Rijnland Ondernemersverenigingen 2018 t/m 2020 Optimale bereikbaarheid staat bij u hoog

Nadere informatie

Uw adviseur voor een duurzame openbare ruimte

Uw adviseur voor een duurzame openbare ruimte Uw adviseur voor een duurzame openbare ruimte Over Ziut Advies De ideale openbare ruimte is volgens Ziut Advies aantrekkelijk, veilig en duurzaam. Een utopie? Niks daarvan. Als onafhankelijk adviseur helpen

Nadere informatie

Buro Ontwerp & Omgeving Velperweg MB Arnhem (026)

Buro Ontwerp & Omgeving Velperweg MB Arnhem (026) Buro Ontwerp & Omgeving Velperweg 157 6824 MB Arnhem (026) 443 26 63 Wij zijn Buro Ontwerp & Omgeving Wij zijn een partner voor bedrijven, overheden en ondernemende burgers bij het realiseren van ruimtelijke

Nadere informatie

Infrastructuur. GEO-ONDERZOEK Relevante grond(water)parameters en bodemopbouw

Infrastructuur. GEO-ONDERZOEK Relevante grond(water)parameters en bodemopbouw Infrastructuur Advies en ondersteuning binnen de gehele infraketen GEO-ONDERZOEK Relevante grond(water)parameters en bodemopbouw GEO-INFORMATIE Actuele situatie van het project en de omgeving gedetailleerd

Nadere informatie

Plan van Aanpak Verkeersplan

Plan van Aanpak Verkeersplan Plan van Aanpak Verkeersplan Aanleiding en Achtergrond In 2000 is voor de gemeente Steenwijkerland een verkeersplan opgesteld. De periode waarvoor dat verkeersplan is opgesteld is bijna afgelopen en de

Nadere informatie

Slim en veilig omgaan met de beschikbare ruimte in steden

Slim en veilig omgaan met de beschikbare ruimte in steden Slim en veilig omgaan met de beschikbare ruimte in steden 12-05-2015 Aanleiding Komen tot toekomstvaste stad Leefbaarheid Opgave Bereikbaarheid Veiligheid Duurzaamheid Recht doen aan alle denkbare modaliteiten

Nadere informatie

Parkeerbeleid. Juli 2014

Parkeerbeleid. Juli 2014 Parkeerbeleid Juli 2014 Colofon Een product van de gemeente Waddinxveen Tekst: Rick Luimes Foto s: Rick Luimes Parkeerbeleid Versie: 10 juni 2014 Vastgesteld door de gemeenteraad: 9 juli 2014 Inhoudsopgave

Nadere informatie

Lekker Fietsen in s-hertogenbosch

Lekker Fietsen in s-hertogenbosch Lekker Fietsen in s-hertogenbosch Arnold Bongers verkeerskundig ontwerper Koen van Waes verkeersplanoloog 1 Inhoud Den Bosch Ontwikkeling fietsbeleid Fietsbalans Koersnota Lekker Fietsen Infrastructuur

Nadere informatie

Integraal Kindcentrum Passewaaij Stappenplan en eerste reacties. donderdag 13 oktober 2016

Integraal Kindcentrum Passewaaij Stappenplan en eerste reacties. donderdag 13 oktober 2016 Integraal Kindcentrum Passewaaij Stappenplan en eerste reacties donderdag 13 oktober 2016 Welkom & opening Nanny Roelen Agenda 1. Welkom Nanny Roelen, avondvoorzitter 2.Opzet IKC Paul Beumer, directeur

Nadere informatie

Openbaar Vervoer in Leiden Routes door de binnenstad. Elke dag dichterbij!

Openbaar Vervoer in Leiden Routes door de binnenstad. Elke dag dichterbij! Openbaar Vervoer in Leiden Routes door de binnenstad Elke dag dichterbij! Inhoud Doel van de bijeenkomst Achtergrond Toelichting op OV onderzoeken Aanpak voor ontwerpproces Hooigracht-Langegracht Overige

Nadere informatie

HOV-as West Emmaviaduct

HOV-as West Emmaviaduct HOV-as West Emmaviaduct Second opinion verkeerskundig functioneren aansluiting Situatie 2015 Gilbert Mulder/Sjoerd Hoekstra 13 mei 2014 Inhoudsopgave 1. Wat is het doel van de second opinion 2. Welke uitgangspunten

Nadere informatie

Openbaar Miriam van Meerten MIRT

Openbaar Miriam van Meerten MIRT Raadsmededeling Van Aan Datum B&W vergadering Zaaknummer Vertrouwelijkheid Portefeuillehouder Onderwerp Het college van burgemeester en wethouders De gemeenteraad 6 juni 2017 Openbaar Miriam van Meerten

Nadere informatie

Parkeerbeleid in al zijn facetten Mobiliteitsacademie VSV 12 april 2016

Parkeerbeleid in al zijn facetten Mobiliteitsacademie VSV 12 april 2016 Parkeerbeleid in al zijn facetten Mobiliteitsacademie VSV 12 april 2016 Opvallende elementen in parkeerbeleid Europese steden Koen Vande Sompele, Traject VSV 12/04/2016 page 2 Overzicht parkeerbeleid en

Nadere informatie

Parkeerbeleid in al zijn facetten Mobiliteitsacademie VSV 1 december 2014

Parkeerbeleid in al zijn facetten Mobiliteitsacademie VSV 1 december 2014 Parkeerbeleid in al zijn facetten Mobiliteitsacademie VSV 1 december 2014 Opvallende elementen in parkeerbeleid Europese steden Vincent Meerschaert, Traject VSV 30/10/2014 page 2 Overzicht parkeerbeleid

Nadere informatie

mobiliteitsmanagement

mobiliteitsmanagement mobiliteitsmanagement Hiermee stellen wij u voor aan Slim Bereikbaar Regio Rotterdam: hét loket voor slim mobiliteitsmanagement in de stad en regio Rotterdam. VNO-NCW Rotterdam, Kamer van Koophandel Rotterdam,

Nadere informatie

Fileprobleem. Leerjaar 1, schooljaar De opdrachtgever

Fileprobleem. Leerjaar 1, schooljaar De opdrachtgever Fileprobleem Verkeersknooppunt Verkeerscentrale Leerjaar 1, schooljaar 2017-2018 1. De opdrachtgever Dagelijks maken miljoenen reizigers gebruik van het Nederlandse wegennet. Het wordt steeds drukker en

Nadere informatie

Parkeermanagement Dordrecht ( )

Parkeermanagement Dordrecht ( ) Parkeermanagement Dordrecht (2009-2012) Gemeente Dordrecht, afdeling Ruimtelijke Ordening Het leveren van ondersteuning aan de eenheid parkeren van de afdeling Ruimtelijke Ordening Levering van senior-adviseur

Nadere informatie

Aan de slag met het maken van een goede risico-analyse voor VV

Aan de slag met het maken van een goede risico-analyse voor VV Aan de slag met het maken van een goede risico-analyse voor VV Frans Bekhuis Wilma Slinger CROW Aftrapbijeenkomst SPV 14 februari 2019 Strategisch Plan Verkeersveiligheid Doel SPV 2030: Op weg naar nul

Nadere informatie

MRA-agenda van de IJmond IJMOND

MRA-agenda van de IJmond IJMOND MRA-agenda van de IJmond IJMOND MRA-agenda van de IJmond IJMOND Inleiding De IJmond is een veelzijdige aantrekkelijke regio met veel potentie. Binnen de Metropoolregio Amsterdam heeft de IJmond een eigen

Nadere informatie

DEEL F FIETSBALANS IN DRENTHE

DEEL F FIETSBALANS IN DRENTHE DEEL F FIETSBALANS IN DRENTHE 54 21 Inleiding De Fietsbalans is een onderzoek naar het fietsklimaat in de verschillende gemeentes in Nederland. Vanaf 2000 is de Fietsbalans in 123 gemeenten uitgevoerd,

Nadere informatie

StadsDashboard. Staat van de Stad brengt slimme logistiek in beeld. Merle Blok 12 mei 2015

StadsDashboard. Staat van de Stad brengt slimme logistiek in beeld. Merle Blok 12 mei 2015 StadsDashboard Staat van de Stad brengt slimme logistiek in beeld Merle Blok 12 mei 2015 Missie TNO verbindt mensen en kennis om innovaties te creëren die de concurrentiekracht van bedrijven en het welzijn

Nadere informatie

op de fiets? 4053 mensen

op de fiets? 4053 mensen 4053 mensen op de fiets? Het faciliteren van een efficiënte fietsenstalling gaat verder dan het plaatsen van een fietsenrek. Het parkeren van de fiets vraagt om een passende oplossing. Wij adviseren u

Nadere informatie

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk

Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Wonen in Woerden: geen overlast, veilig en prettig wandelen en fietsen in de wijk Woning en straat: veilig, stil en aangenaam Geluid beperkt tot af en toe een auto. Stroom van auto s met 50 km/uur of meer

Nadere informatie

Actualisatie GVVP Noordenveld

Actualisatie GVVP Noordenveld Actualisatie GVVP Noordenveld Periode 2007-2017 Definitief Gemeente Noordenveld Grontmij Nederland bv Haren, 1 november 2006 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 5 1.1 Aanleiding... 5 1.2 Doel... 5 1.3 Werkwijze...

Nadere informatie

Quick scan knooppunten

Quick scan knooppunten Quick scan knooppunten Doel De quick scan knooppunten is een hulpmiddel voor gemeenten bij de aanpak van knooppunten. Het geeft gemeenten een handvat om systematisch aan de hand van een aantal aspecten

Nadere informatie