Inzicht In Bezoekers Bezoekers van (binnen)steden, winkelgebieden, voorzieningenclusters, gemeenten en dorpen

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Inzicht In Bezoekers Bezoekers van (binnen)steden, winkelgebieden, voorzieningenclusters, gemeenten en dorpen"

Transcriptie

1 Inzicht In Bezoekers Bezoekers van (binnen)steden, winkelgebieden, voorzieningenclusters, gemeenten en dorpen

2 Inleiding De economische en sociale functie van een gebied wordt voor een groot deel bepaald door bezoekers. Hoeveel bezoekers komen er totaal en waar komen deze vandaan? Hoe lang blijven de bezoekers? Hoe ontwikkelt het bezoekersbeeld zich door de tijd? Hoe doet mijn binnenstad en/of gemeente het ten opzichte van andere binnensteden/gemeenten? Antwoorden op deze vragen zijn essentieel om goed beleid te kunnen voeren, te monitoren en gericht acties en maatregelen te kunnen inzetten. De module Inzicht In Bezoekers biedt u die informatie. In de module is een bezoeker gedefinieerd als iemand die minstens 30 minuten onafgebroken in een gebied (niet zijnde het woongebied) verblijft. Basismodule (één maand) Inzicht In Bezoekers levert van de bezoekers uit Nederland in de basis de volgende informatie: Aantal bezoekers Herkomst bezoekers naar gemeente en provincie Het verzorgingsgebied, uitgesplitst naar primair, secundair en tertiair. Typering bezoekers, uitgesplitst naar bezoekfrequentie (incidenteel, regelmatig en frequent). Deze worden geleverd per dag van de week (ma t/m zo) als gemiddelde van de maand. In overleg met u wordt de maand bepaald. De informatie wordt aangeleverd in een rapport (PDF), in de vorm van duidelijke tabellen, grafieken en kaarten, aangevuld met een analyse en conclusies. Klik hier voor een voorbeeld. De gegevens zijn gebaseerd op GSM-data, zie kader GSM-data: van big data tot informatie. Zie kader Definities voor verklaring van de gebruikte termen. Prijs De basismodule bieden wij aan voor een bedrag van 5.000,- exclusief BTW (prijspeil 2017).

3 Basismodule plus (monitor) Indien u inzicht wilt in de ontwikkeling van het bezoekersaantal en/of de herkomst, kunt u kiezen voor een monitor. Dit betekent dat de informatie niet betrekking heeft op één maand, maar op meerdere maanden in één jaar of meerdere jaren. Dit geeft u de mogelijkheid om bezoekerstrends in beeld te brengen en doelstellingen te toetsten. Voor de monitor kunt u kiezen uit meerdere varianten: Twaalf maanden in één jaar: biedt u de mogelijkheid verschillen per seizoen te monitoren en geeft inzicht in jaargemiddelden Drie maanden in drie jaar: biedt u de mogelijkheid verschillen tussen jaren te monitoren Meerdere jaren: biedt u de mogelijkheid verschillen per seizoen en tussen jaren te monitoren De informatie wordt aangeleverd in een rapport én een online dashboard: Rapport (PDF), met daarin de belangrijkste conclusies in de vorm van duidelijke tabellen, grafieken en kaarten, aangevuld met een analyse en conclusies Online dashboard met daarin achterliggende data in de vorm van dynamische kaarten, figuren en tabellen die naar eigen wens kunnen worden samengesteld en worden weergegeven in factsheets. Optie: Verblijfstijd De verblijfstijd is een belangrijke indicator voor het algehele verblijfsklimaat van een gebied. In algemene zin betekent een langere verblijfstijd meer bestedingen en dus een beter economisch functioneren. Daarnaast is een langere verblijfstijd ook vanuit de sociale positie van een gebied belangrijk voor de reuring en veiligheid. Opties Wilt u nóg meer informatie over bezoekers? Dat kan. Inzicht In Bezoekers biedt verschillende opties aan die kunnen worden aangevuld op de basismodule. Navolgend zijn de opties beschreven. De opties zijn ook te koppelen aan de basismodule plus. Prijsafspraken hiervhoor worden op basis van uw behoefte gemaakt. Deze optie geeft inzicht in de gemiddelde verblijfsduur in minuten van de bezoekers. De gemiddelde verblijfsduur wordt uitgesplitst naar: Type bezoeker (frequent, regelmatig en incidenteel) Dagen van de week (ma t/m zo)

4 Optie: Druktebeeld Het druktebeeld geeft inzicht in het verloop van het aantal bezoekers over 24 uur. Op welke tijd van de dag is het het drukst in de binnenstad? En bestaan er verschillen tussen de dagen? Deze informatie kan bijdragen aan discussies rondom openingstijden, koopavonden en de zondagsopenstelling. De informatie wordt uitgesplitst naar: Type bezoeker (frequent, regelmatig en incidenteel) Dag (ma t/m zo) Optie: Buitenlandse bezoekers Inzicht in de buitenlandse bezoekers geeft een nóg completer beeld van de bezoekers in een gebied. Met name gebieden aan de landsgrenzen en (binnen)steden met een sterke bovenregionale aantrekkingskracht trekken veel buitenlandse bezoekers. Buitenlandse bezoekers bezoeken Nederlandse (binnen)steden veelal voor het dagje uit, bijvoorbeeld om te shoppen. Deze optie levert inzicht in het percentage buitenlandse bezoekers in het gebied t.o.v. de provincie en Nederland.

5 Optie: Rankings Het vergelijken van bezoekersinformatie van een gebied met andere gebieden in Nederland, zet de bezoekersinformatie in perspectief. Bijvoorbeeld trekt de binnenstad nu relatief veel of weinig bezoekers in vergelijking met vergelijkbare binnensteden? Is het verzorgingsgebied relatief groot of juist klein? Of trekt de gemeente of woonplaats als geheel nu relatief veel of weinig bezoekers. Dergelijke vragen worden beantwoord met deze optie. U kiest zelf de steden die u wilt ranken. GSM-data: van big data naar informatie Mobiele telefoons zijn de sensoren van de samenleving geworden. Smartphones communiceren continu met zendmasten in de omgeving. De miljarden gegevens die deze interacties opleveren worden, geanonimiseerd en geaggregeerd (dus strikt anoniem en ontdaan van iedere verwijzing naar personen), door Vodafone in de eigen ICT-omgeving beschikbaar gesteld aan Mezuro. Mezuro gebruikt deze signalen om vast te stellen waar deze mobiele telefoons zich bevinden. Vervolgens is deze informatie volgens een gevalideerde methode opgehoogd voor alle bewoners van Nederland. Buitenlandse bezoekers worden gebaseerd op de gemeten Vodafone roaming. Lees hier meer over privacy. Het resultaat is informatie over mobiliteitspatronen van groepen mensen, als momentopname of trendanalyse, in rapportvorm of in een informatiesysteem. In samenwerking met Zicht op Data worden deze ook gecombineerd met informatie uit andere bronnen, zoals telcamera s of wifitellers, maar ook met bijvoorbeeld een evenementenagenda of weergegevens, waardoor de resultaten nog meer toegespitst worden op specifieke vragen van klanten. Verschil veldonderzoek - enquête t.o.v. GSM-data Onderzoeksmethodiek Aantallen Veldonderzoek - enquête Momentopname Niet goed mogelijk, of tegen zeer hoge kosten GSM-data Continu gemeten Ja, absolute aantallen Interesse? Heeft u interesse in één of enkele van bovenstaande producten of heeft u vragen ten aanzien van de aangeboden producten? Neem gerust contact met ons op en wij lichten u graag het een en ander toe. Herkomst Nee, alleen relatieve plek per herkomst Ja, absolute aantallen Hierbij de belangrijkste voordelen van Inzicht in Bezoekers op een rij: Verblijftijd Additionele informatie Ja, echter minder nauwkeurig (inschatting door bezoeker) Ja, uitgaven, leeftijd etc. Ja, exact gemeten Informatie o.b.v. PC4 gebied Informatie is representatief. Informatie is continu beschikbaar, in tegenstelling tot enquêtes en handmatige tellingen die veelal gebaseerd zijn op momentopnames met diverse externe invloeden op de betrouwbaarheid. Trends zichtbaar maken is tevens mogelijk. Informatie is eenduidig vergelijkbaar, waardoor vergelijking met andere steden mogelijk is. Een scherpe prijs ten opzichte van bestaande mogelijkheden.

6 Tot slot BRO is in samenwerking met Mezuro en Zicht op Data continu bezig om meer informatie over de bezoekers van de binnenstad beschikbaar te stellen. De informatie is tot stand gekomen met Mezuro-informatie, waarbij nadrukkelijk de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) en de privacy van mensen is geborgd Informatie Voor meer informatie over dit product en onze dienstverlening kunt u contact opnemen met Robin van Lieshout via robin.van.lieshout@bro.nl of +31 (0) BRO Hoofdvestiging T: +31 (0) E: info@bro.nl W: Wilt u meer weten over BRO, onze producten en onze projecten? Bezoek dan onze website BRO heeft vestigingen in Boxtel Amsterdam Tegelen

Inzicht in Bezoekers. Centrum Amersfoort (voorbeeld met gewijzigde gegevens) Periode juni juli 2017

Inzicht in Bezoekers. Centrum Amersfoort (voorbeeld met gewijzigde gegevens) Periode juni juli 2017 Inzicht in Bezoekers Centrum Amersfoort (voorbeeld met gewijzigde gegevens) Periode juni juli 2017 Inzicht in Bezoekers Centrum Amersfoort (voorbeeld met gewijzigde gegevens) Periode juni juli 2017 Rapportnummer:

Nadere informatie

dat wil je weten zo doen we dat 1.000.000.000 datapunten per dag interessante vragen, nietwaar?

dat wil je weten zo doen we dat 1.000.000.000 datapunten per dag interessante vragen, nietwaar? Drukte Herkomst Bestemming dat wil je weten interessante vragen, nietwaar? hoeveel mensen zijn er in onze regio? waar komen ze vandaan? hoe vaak komen ze? waar gaan ze heen? hoe druk is het in de stad?

Nadere informatie

Mezuro Kennispunt Twente

Mezuro Kennispunt Twente Mezuro Kennispunt Twente Inhoud Mezuro Informatie (GSM) Achtergrond Privacy Kenmerken Nauwkeurigheid Voorbeelden Discussie Gebruik Mezuro Informatie Onderzoeksvragen Hoeveel mensen gaan van Amsterdam naar

Nadere informatie

Demo kwartaalrapportage binnenstad. Demo

Demo kwartaalrapportage binnenstad. Demo Demo kwartaalrapportage binnenstad Demo Kwartaal 3 2013 Kwartaal 3-2013 in kwartaal 3 2013 Voor de gemeente [Voorbeeld] hebben wij gedurende het derde kwartaal van 2013 de passantstromen in de belangrijkste

Nadere informatie

Vodafone data en toerisme

Vodafone data en toerisme Vodafone data en toerisme Amsterdam Economic Board Kees van Ommeren 1 september 2015 Samenwerking Decisio en Mezuro/Vodafone Mezuro: Big-data analyse: clustert en analyseert 165 miljoen dagelijkse telefoonrecords

Nadere informatie

Onderzoeksrapport Nuenen c.a. en haar relatie met de omgeving bezien vanuit verplaatsingspatronen

Onderzoeksrapport Nuenen c.a. en haar relatie met de omgeving bezien vanuit verplaatsingspatronen Onderzoeksrapport Nuenen c.a. en haar relatie met de omgeving bezien vanuit verplaatsingspatronen dr. A.R.G. Jansen 11 januari 2018 Zicht op Data Poirterslaan 26 5611 LB Eindhoven Tel.: 040 2 433 553 E-Mail:

Nadere informatie

Drukte in carnavalssteden. Waar komen de bezoekers vandaan?

Drukte in carnavalssteden. Waar komen de bezoekers vandaan? Drukte in carnavalssteden Waar komen de bezoekers vandaan? Drukte in carnavalssteden Waar komen de bezoekers vandaan? Datum 4 maart 2014 Kenmerk Locatie DAT001/Hdg/0015.01 Deventer Stokvissengat Inhoudsopgave

Nadere informatie

woensdag 21 november 2012 Referentie tel camera s: oktoberfeest Sittard en winkelstraat Roermond 1. Inleiding 2. Nauwkeurigheid

woensdag 21 november 2012 Referentie tel camera s: oktoberfeest Sittard en winkelstraat Roermond 1. Inleiding 2. Nauwkeurigheid woensdag 21 november 2012 Referentie tel camera s: oktoberfeest Sittard en winkelstraat Roermond 1. Inleiding 2. Nauwkeurigheid 3. Voorbeeld: Oktoberfeest Sittard 4. Combinatie met Herkomst-bestemming

Nadere informatie

Gemeente Tiel mevrouw M. Blom Postbus HH Tiel. Pelmolenlaan GW Woerden. Telefoon +31(0) Fax +31(0)

Gemeente Tiel mevrouw M. Blom Postbus HH Tiel. Pelmolenlaan GW Woerden. Telefoon +31(0) Fax +31(0) Gemeente Tiel mevrouw M. Blom Postbus 6325 4000 HH Tiel Pelmolenlaan 10 3447 GW Woerden Telefoon +31(0)348-490 290 Fax +31(0)348-490 299 Datum: Referentie: Betreft: 19 december 2017 ARKL Offerte Passanten

Nadere informatie

Smart Export data analyse

Smart Export data analyse Smart Export data analyse Versie 1.0 Introductie In Finchline is het mogelijk om over ingestelde topics een uitgebreide export in Excel te ontvangen. Op basis van de instellingen binnen het topic wordt

Nadere informatie

De belangrijkste conclusies die op basis van de tellingen in 2018 (in vergelijking met 2016) kunnen worden getrokken zijn:

De belangrijkste conclusies die op basis van de tellingen in 2018 (in vergelijking met 2016) kunnen worden getrokken zijn: FACTSHEET Tellingen Coffeeshopbezoekers Roermond Resultaten metingen 2018: april en augustus In opdracht van de gemeente Roermond voert Breuer&Intraval jaarlijks (van 2018 tot en met 2021) tellingen uit

Nadere informatie

Noord-Beveland, koopstromenonderzoek sector dagelijkse artikelen. Gemeente Noord-Beveland

Noord-Beveland, koopstromenonderzoek sector dagelijkse artikelen. Gemeente Noord-Beveland Noord-Beveland, koopstromenonderzoek sector dagelijkse artikelen Gemeente Noord-Beveland Noord-Beveland, koopstromenonderzoek sector dagelijkse artikelen Gemeente Noord-Beveland Rapportnummer: 203X01439.092290_1

Nadere informatie

Zal de toekomst van detailhandel bepaald worden door big data?

Zal de toekomst van detailhandel bepaald worden door big data? Zal de toekomst van detailhandel bepaald worden door big data? Voorwoord Big data dringt meer en meer door in onze maatschappij, ook in detailhandel. In onderstaand artikel worden de belangrijkste bevindingen

Nadere informatie

Voorwoord. Peter Nieland Directeur Locatus Nederland

Voorwoord. Peter Nieland Directeur Locatus Nederland RETAI LFACTS2019 Kenget al l enov erdeneder l andsedet ai l handel Inhoudsopgave Voorwoord 2 Inleiding 3 Kengetallen verkooppunten per provincie naar groep in % 4 Kengetallen oppervlakten in m² per provincie

Nadere informatie

versie: 16 februari 2015

versie: 16 februari 2015 1 versie: 16 februari 2015 2 Inhoud Introductie... 4 Meten om te weten... 5 Techniek... 6 Werking van de sensoren... 6 Privacy... 6 Bezoekers... 7 Unieke bezoekers per dag... 7 Bezoekduur... 9 Gemiddelde

Nadere informatie

Voorwoord. Peter Nieland Directeur Locatus Nederland

Voorwoord. Peter Nieland Directeur Locatus Nederland RETAI LFACTS2017 Kenget al l enov erdeneder l andsedet ai l handel Inhoudsopgave Voorwoord 2 Inleiding 3 Kengetallen verkooppunten per provincie naar groep in % 4 Kengetallen oppervlakten in m² per provincie

Nadere informatie

Hieronder vind je de uitgebreide privacy code van InsightYou. InsightYou: InsightYou B.V., gevestigd te Rotterdam, KvK 54690692.

Hieronder vind je de uitgebreide privacy code van InsightYou. InsightYou: InsightYou B.V., gevestigd te Rotterdam, KvK 54690692. Privacy Code. Hieronder vind je de uitgebreide privacy code van InsightYou. 1. Definities (in alfabetische volgorde). Biologische gegevens: de gegevens, verzameld uit het door jou aangeleverde biologisch

Nadere informatie

LEESWIJZER FACTSHEETS

LEESWIJZER FACTSHEETS LEESWIJZER FACTSHEETS 1 LEESWIJZER FACTSHEETS KSO2018 Algemeen Voor het Randstad Koopstromenonderzoek 2018 zijn (naast een hoofdrapport en een internetapplicatie) factsheets ontwikkeld om de onderzoeksresultaten

Nadere informatie

SAMENVATTING RAPPORT VAN HET KWALITEITSONDERZOEK NAAR MATE VAN KLANTTEVREDENHEID OVER DIENSTVERLENING VAN ADVOCATEN

SAMENVATTING RAPPORT VAN HET KWALITEITSONDERZOEK NAAR MATE VAN KLANTTEVREDENHEID OVER DIENSTVERLENING VAN ADVOCATEN SAMENVATTING RAPPORT VAN HET KWALITEITSONDERZOEK NAAR MATE VAN KLANTTEVREDENHEID OVER DIENSTVERLENING VAN ADVOCATEN 1. ALGEMEEN 1.1 INHOUD Onderwerp Pagina 1. ALGEMEEN 1.1 Inhoud 1 1.2 Het onderzoek en

Nadere informatie

LEESWIJZER FACTSHEETS

LEESWIJZER FACTSHEETS LEESWIJZER FACTSHEETS 1 LEESWIJZER FACTSHEETS KSO2016 Algemeen Voor het Randstad Koopstromenonderzoek 2016 zijn naast een hoofdrapport en een internetapplicatie factsheets ontwikkeld om de onderzoeksresultaten

Nadere informatie

Hoe druk zijn de zondagen in Alphen aan den Rijn? Passantenonderzoek in het centrum. Alphen aan den Rijn

Hoe druk zijn de zondagen in Alphen aan den Rijn? Passantenonderzoek in het centrum. Alphen aan den Rijn Hoe druk zijn de zondagen in Alphen aan den Rijn? Passantenonderzoek in het centrum Alphen aan den Rijn Juli 2016 Inleiding In dit onderzoek worden de ontwikkelingen van de bezoekersaantallen in het centrum

Nadere informatie

Drukte in carnavalssteden. Waar komen de bezoekers vandaan

Drukte in carnavalssteden. Waar komen de bezoekers vandaan Drukte in carnavalssteden Waar komen de bezoekers vandaan Drukte in carnavalssteden Waar komen de bezoekers vandaan Datum 3 maart 2014 Kenmerk DAT001/Hdg/0015.01 Eerste versie Inhoudsopgave 1. Inleiding

Nadere informatie

Hieronder vind je de uitgebreide privacy code van InsightYou.

Hieronder vind je de uitgebreide privacy code van InsightYou. Privacy Code. Hieronder vind je de uitgebreide privacy code van InsightYou. 1. Definities (in alfabetische volgorde). Biologische gegevens: de gegevens, verzameld uit het door jou aangeleverde biologisch

Nadere informatie

Samenwerking Bewonerspanel Papendrecht over intergemeentelijke samenwerking

Samenwerking Bewonerspanel Papendrecht over intergemeentelijke samenwerking Samenwerking Bewonerspanel Papendrecht over intergemeentelijke samenwerking Inhoud: 1. Conclusies 2. Grafieken en tabellen De gemeente Papendrecht denkt na over haar toekomst. Als de gemeente haar doelen

Nadere informatie

Toekomst binnenstad Oosterhout

Toekomst binnenstad Oosterhout Toekomst binnenstad Oosterhout Bijeenkomst 12 mei 2016 Stefan van Aarle Wie ben ik? Zelfstandig ondernemer Kwartiermaker binnenstad Tilburg Adviseur retail en centrummanagement Zes jaar ervaring in consultancy

Nadere informatie

Privacyprotocol passantentellingen

Privacyprotocol passantentellingen Privacyprotocol passantentellingen Bureau RMC, gevestigd in B.2 Building John M. Keynesplein 12-46 1066 EP Amsterdam, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze

Nadere informatie

2014 Hoofdstuk 15. Programma Binnenstad Inleiding. Staat van Leiden

2014 Hoofdstuk 15. Programma Binnenstad Inleiding. Staat van Leiden Staat van Leiden 2014 Hoofdstuk 15 Programma Binnenstad 15.1 Inleiding Het programma Binnenstad werkt aan een steeds beter functionerende economie in de binnenstad en stelt in de uitvoering de bezoeker

Nadere informatie

Key Performance Indicators Tool. Profijtmeting Nationale Parken

Key Performance Indicators Tool. Profijtmeting Nationale Parken Key Performance Indicators Tool Profijtmeting Nationale Parken Profijt voor wie? Overheden: maatschappelijk en economisch rendement Bedrijfsleven: economisch rendement op lokale schaal Beheerders: zonering,

Nadere informatie

Vitamine B12 deficiëntie. Een rapport naar De Incidentie en Prevalentie van vitamine B12 deficiëntie in Nederland

Vitamine B12 deficiëntie. Een rapport naar De Incidentie en Prevalentie van vitamine B12 deficiëntie in Nederland Vitamine B12 deficiëntie Een rapport naar De Incidentie en Prevalentie van vitamine B12 deficiëntie in Nederland In de periode januari 2010 tot en met december 2013 worden er in totaal 261.078 vitamine

Nadere informatie

Voorwoord 2. Inleiding 3. Kengetallen verkooppunten per provincie naar groep in % 4. Kengetallen oppervlakten in m² per provincie naar groep in % 5

Voorwoord 2. Inleiding 3. Kengetallen verkooppunten per provincie naar groep in % 4. Kengetallen oppervlakten in m² per provincie naar groep in % 5 RETAI LFACTS2017 Kenget al l enov erdebel gi sc hedet ai l handel Inhoudsopgave Voorwoord 2 Inleiding 3 Kengetallen verkooppunten per provincie naar groep in % 4 Kengetallen oppervlakten in m² per provincie

Nadere informatie

Toeristisch bezoek aan steden 2019 Voorstel

Toeristisch bezoek aan steden 2019 Voorstel Toeristisch bezoek aan steden 2019 Voorstel Inhoudsopgave 1 Onderzoeksaanpak 4 2 3 Investering en planning 14 Uw inzichten 11 2 Inleiding In het vrijetijdsgedrag van Nederlanders spelen steden een belangrijke

Nadere informatie

De ontwikkeling van geweld in de Nederlandse samenleving VEEL MONITOREN, WEINIG EENDUIDIGHEID

De ontwikkeling van geweld in de Nederlandse samenleving VEEL MONITOREN, WEINIG EENDUIDIGHEID SECONDANT #1 MAART 2011 53 De ontwikkeling van geweld in de Nederlandse samenleving VEEL MONITOREN, WEINIG EENDUIDIGHEID door Maartje Timmermans en Miranda Witvliet De auteurs werken als onderzoeker bij

Nadere informatie

Nationale Shopping Index Nederland

Nationale Shopping Index Nederland Nationale Shopping Index Week 20 maandag 12 mei 2014 t/m zondag 18 mei 2014» Nationale Shopping Index» Nationale Passanten Index» E-commerce index» Mobile Telecom Index» Weekoverzicht» Maandoverzicht Nederland

Nadere informatie

Opvallend in deze figuur is het grote aantal bedrijven met een vergunning voor exact 340 stuks melkvee (200 melkkoeien en 140 stuks jongvee).

Opvallend in deze figuur is het grote aantal bedrijven met een vergunning voor exact 340 stuks melkvee (200 melkkoeien en 140 stuks jongvee). Ontwikkeling melkveebedrijven in Utrecht, Gelderland en Brabant Analyse van mogelijke groei van melkveebedrijven op basis van gegevens van CBS en provincies Het CBS inventariseert jaarlijks de feitelijk

Nadere informatie

Rapportage Publieksonderzoek. De Helderse Duinen

Rapportage Publieksonderzoek. De Helderse Duinen Rapportage Publieksonderzoek De Helderse Duinen 2 Inhoudsopgave 1. Inleiding: wat was de opdracht? 5 2. Wat hebben we gedaan? 9 3. Conclusies 13 4. Bijlagen 23 Rapportage Publieksonderzoek - De Helderse

Nadere informatie

We know where people go. Retail Wat Nu? Presentatie Huib Lubbers September 2014 Huib Lubbers 22-09-14 1

We know where people go. Retail Wat Nu? Presentatie Huib Lubbers September 2014 Huib Lubbers 22-09-14 1 Retail Wat Nu? Presentatie Huib Lubbers September 2014 Huib Lubbers 22-09-14 1 De oplossing voor de gemiste omzet 22-09-14 2 We know where people go CityTraffic in het kort Onderzoeksbureau met eigen unieke

Nadere informatie

Peter Nieland (PN) Blogger. Kadastermens. Echtgenoot. Directeur. Westfries. Mountainbiker. Vader van Nick. PN = Positief Nieuws.

Peter Nieland (PN) Blogger. Kadastermens. Echtgenoot. Directeur. Westfries. Mountainbiker. Vader van Nick. PN = Positief Nieuws. Peter Nieland (PN) Echtgenoot Blogger Directeur Kadastermens Mountainbiker Westfries Vader van Nick PN = Positief Nieuws Kaartenman Voorzitter Bar-End Shopper (kijker) Winkelman En wie bent u? Naam. Gemeente.

Nadere informatie

Inhoudsopgave. Special: Is data een kritische succesfactor? 3

Inhoudsopgave. Special: Is data een kritische succesfactor? 3 Inhoudsopgave Special: Is data een kritische succesfactor? 3 1. DM Barometer 4 Onderzoeksopzet 4 Special: Is data een kritische succesfactor 4 Respondenten 4 2. Resultaten 6 Klantdata & dialoog 6 Datamanagement

Nadere informatie

LATEN WE SAMEN ZORGEN DAT ONS CENTRUM NOG MEER GAAT KLOPPEN!

LATEN WE SAMEN ZORGEN DAT ONS CENTRUM NOG MEER GAAT KLOPPEN! EEN KLOPPEND HART LATEN WE SAMEN ZORGEN DAT ONS CENTRUM NOG MEER GAAT KLOPPEN! ONS CENTRUM in beeld en cijfers WIST U DAT. wij ruim 50.000 m2 detailhandel hebben in ons centrum (vergelijk centrum Helmond,

Nadere informatie

Call Tracking. Slimme marketingbeslissingen maakt u op basis van complete data. AdCalls

Call Tracking. Slimme marketingbeslissingen maakt u op basis van complete data. AdCalls Call Tracking Slimme marketingbeslissingen maakt u op basis van complete data. AdCalls September 2015 1 INLEIDING Online conversies en de kanalen waarvan ze afkomstig zijn, worden precies gemeten door

Nadere informatie

Elektronische dienstverlening

Elektronische dienstverlening Hoofdstuk 4 Elektronische dienstverlening Samenvatting Bewoners kunnen voor steeds meer diensten gebruik maken van de website van de gemeente. De beschikbaarheid van internet mag hierbij vrijwel geen beperkingen

Nadere informatie

Nationaal verkeerskundecongres 2014

Nationaal verkeerskundecongres 2014 Nationaal verkeerskundecongres 2014 de toepassing van wifi in verplaatsingsonderzoek langzaam verkeer Willem Scheper (Keypoint Consultancy, Utrecht) Erik Klok (Keypoint Consultancy, Enschede) Samenvatting

Nadere informatie

Age Stinissen September 2017

Age Stinissen September 2017 Age Stinissen September 2017 Inhoud Inhoud 2 Samenvatting 3 1. Inleiding 4 1.1 Aanleiding en doel van het onderzoek 4 2 De respons 6 3 De resultaten 8 3.1 Algemeen 8 3.2 Jongens en meisjes. 9 3.3 De Stadsdelen

Nadere informatie

Wijzigingsplan Kustlaboratorium Waterdunen Zilte Teelten. Provincie Zeeland Nota zienswijzen geanonimiseerde versie

Wijzigingsplan Kustlaboratorium Waterdunen Zilte Teelten. Provincie Zeeland Nota zienswijzen geanonimiseerde versie Wijzigingsplan Kustlaboratorium Waterdunen Zilte Teelten Provincie Zeeland Nota zienswijzen geanonimiseerde versie Wijzigingsplan Kustlaboratorium Waterdunen Zilte Teelten Provincie Zeeland Nota zienswijzen

Nadere informatie

KWART NEDERLANDSE BEVOLKING BEZOEKT FOC

KWART NEDERLANDSE BEVOLKING BEZOEKT FOC KWART NEDERLANDSE BEVOLKING BEZOEKT FOC Trekkracht van Factory Outlet Centres uiteenlopend Veel gemeenten en winkeliersverenigingen staan voor de uitdaging om hun winkelgebieden op peil te houden en winkelsluitingen

Nadere informatie

Draagvlakmonitor huisvesting vluchtelingen. Rapportage derde meting juni 2016

Draagvlakmonitor huisvesting vluchtelingen. Rapportage derde meting juni 2016 Draagvlakmonitor huisvesting vluchtelingen Rapportage derde meting juni 2016 Introductie Waarom dit onderzoek? Zijn Nederlanders de afgelopen maanden anders gaan denken over de opvang van vluchtelingen

Nadere informatie

Passantentellingen binnenstad Leiden 2012

Passantentellingen binnenstad Leiden 2012 September 2013 Passantentellingen binnenstad Leiden 2012 Passanten tellen in de Leidse binnenstad, 365 dagen per jaar, 24 uur per dag. Vanaf 2012 is dit de realiteit. Deze tellingen leveren waardevolle

Nadere informatie

Onderwijs in Kaart 2018 West- Brabant

Onderwijs in Kaart 2018 West- Brabant Onderwijs in Kaart 2018 West- Brabant Cijfermatige ontwikkelingen in West- Brabant Transvorm Tilburg, mei 2018 Spoorlaan 171 04 5038 CB Tilburg Postbus 4275 5004 JG Tilburg T 088 144 40 00 F 088 144 40

Nadere informatie

Onderwijs in Kaart 2018 Midden-Brabant

Onderwijs in Kaart 2018 Midden-Brabant Onderwijs in Kaart 2018 Midden-Brabant Cijfermatige onderwijsontwikkelingen in Midden-Brabant Transvorm Tilburg, mei 2018 Spoorlaan 171 04 5038 CB Tilburg Postbus 4275 5004 JG Tilburg T 088 144 40 00 F

Nadere informatie

NOM op weg naar het bereik van totale mediamerken

NOM op weg naar het bereik van totale mediamerken NOM op weg naar het bereik van totale mediamerken September 2015 De grens tussen de traditionele media print, televisie en radio is in de afgelopen jaren steeds meer aan het vervagen. Digitale activiteiten

Nadere informatie

Samenvatting. Bezoekersonderzoek Magisch Maastricht 2016

Samenvatting. Bezoekersonderzoek Magisch Maastricht 2016 Samenvatting Bezoekersonderzoek Magisch Maastricht 2016 0 Korte Samenvatting 0.1 Waardering door bezoekers De beleving van Magisch Maastricht 2016 wordt door de ondervraagde bezoekers positief gewaardeerd;

Nadere informatie

Onderwijs in Kaart 2018 Noordoost-Brabant

Onderwijs in Kaart 2018 Noordoost-Brabant Onderwijs in Kaart 2018 Noordoost-Brabant Cijfermatige ontwikkelingen in Noordoost-Brabant Transvorm Tilburg, mei 2018 Spoorlaan 171 04 5038 CB Tilburg Postbus 4275 5004 JG Tilburg T 088 144 40 00 F 088

Nadere informatie

Pandoraz Social Media Monitor: grip op uw social media

Pandoraz Social Media Monitor: grip op uw social media Pandoraz Social Media Monitor: grip op uw social media Tweezijdige marketing Van oudsher gebruiken organisaties verschillende marketingtechnieken om hun producten of diensten onder de aandacht van potentiële

Nadere informatie

1. Inwoners en ondernemers zijn tevreden over de (publieks)dienstverlening van de gemeente Roosendaal.

1. Inwoners en ondernemers zijn tevreden over de (publieks)dienstverlening van de gemeente Roosendaal. MAATSCHAPPELIJKE EFFECTEN Maatschappelijke effecten kunnen worden gedefinieerd als de beoogde gevolgen van het gemeentelijk beleid voor de samenleving en geven daarmee antwoord op de vraag: Wat willen

Nadere informatie

Big data: schat aan informatie voor regionaal-economische vraagstukken

Big data: schat aan informatie voor regionaal-economische vraagstukken Big data: schat aan informatie voor regionaal-economische vraagstukken Beleidsinformatiesymposium Feiten, Feiten, Feiten 2015 Datum: 11 juni 2015 Decisio, Menno de Pater en Gerwin van der Meulen Big data:

Nadere informatie

Onderwijs in Kaart 2018 Zuidoost-Brabant

Onderwijs in Kaart 2018 Zuidoost-Brabant Onderwijs in Kaart 2018 Zuidoost-Brabant Cijfermatige onderwijsontwikkelingen in Zuidoost-Brabant Transvorm Tilburg, mei 2018 Spoorlaan 171 04 5038 CB Tilburg Postbus 4275 5004 JG Tilburg T 088 144 40

Nadere informatie

Over het meten van mobiliteit met gsm-data: mogelijkheden en onmogelijkheden

Over het meten van mobiliteit met gsm-data: mogelijkheden en onmogelijkheden Over het meten van mobiliteit met gsm-data: mogelijkheden en onmogelijkheden Peter van der Mede DAT.Mobility (onderdeel van Goudappel Groep) pvdmede@dat.nl Bijdrage aan het Colloquium Vervoersplanologisch

Nadere informatie

Beoordelingsrapport Owise app

Beoordelingsrapport Owise app Beoordelingsrapport Owise app Met OWise heb je alle gegevens over je leven met borstkanker bij elkaar via een mobiele app of website. Jij voert ze in en OWise geeft je inzicht en overzicht terug. OWise

Nadere informatie

Verkeerseffecten drive-in Hornbach Tilburg

Verkeerseffecten drive-in Hornbach Tilburg Hornbach Nederland BV Verkeerseffecten drive-in Hornbach Tilburg Eindrapport Rapportnummer: 203X00373.042541_5 Datum: 21 mei 2008 Contactpersoon opdrachtgever: Mevrouw M. van Hilten-Koolhaas Projectteam

Nadere informatie

Impact van klanttevredenheid. Retail industrie

Impact van klanttevredenheid. Retail industrie Impact van klanttevredenheid in de Retail industrie Bouwmarkten - Woonwinkels - Electronica - Apothekers - Supermarkten - Tankstations - Sportzaken - Mode & Accessoires - Automobiel industrie Tevredenheid

Nadere informatie

Factsheets Leeswijzer

Factsheets Leeswijzer Factsheets Leeswijzer Voor het Koopstromenonderzoek Randstad 2011 zijn naast een hoofdrapport en een internetapplicatie factsheets ontwikkeld om de onderzoeksresultaten overzichtelijk en helder te presenteren.

Nadere informatie

Grafiek en dynamisch bereik

Grafiek en dynamisch bereik Excellerend Heemraadweg 21 2741 NC Waddinxveen 06 5115 97 46 richard@excellerend.nl BTW: NL0021459225 ABN/AMRO: NL72ABNA0536825491 KVK: 24389967 Grafiek en dynamisch bereik Iedereen die vaak met tabellen

Nadere informatie

Rapportage op maat: klanttevredenheidsonderzoek

Rapportage op maat: klanttevredenheidsonderzoek Rapportage op maat: klanttevredenheidsonderzoek De belangrijkste resultaten voor Sint-Michielsgestel uit de klanttevredenheidsonderzoeken als onderdeel van Benchmarking Publiekszaken 2008 Juni 2008 Onderzoek

Nadere informatie

Sitestatistieken in SharePoint 2010

Sitestatistieken in SharePoint 2010 Sitestatistieken in SharePoint 2010 Inleiding In hoofdstuk 2 van het Handboek SharePoint 2010 staat een paragraaf gewijd aan sitestatistieken (Web Analytics voor diegene die er op willen googelen). Van

Nadere informatie

+ Inspelen op mobiel internet. + Klanten effectief bereiken. + Content beheer. + Scherpe tarieven en korte implementatietijd

+ Inspelen op mobiel internet. + Klanten effectief bereiken. + Content beheer. + Scherpe tarieven en korte implementatietijd Winkelcentrum App + Inspelen op mobiel internet Nederland telt nu ruim 8 miljoen smartphones en dat aantal groeit hard. Ook bij uw klanten. + Klanten effectief bereiken Uw klanten nemen aankoopbeslissingen

Nadere informatie

De respons op het onderzoek was 57% en is daarmee representatief. Het aantal respondenten was 171 van de 300 genodigden.

De respons op het onderzoek was 57% en is daarmee representatief. Het aantal respondenten was 171 van de 300 genodigden. Beste ouders, Hierbij presenteren wij de resultaten van de oudertevredenheidsonderzoeken van 2017. Dit onderzoek is online gehouden en heeft de tevredenheid van ouders gemeten t.a.v. meerdere aspecten

Nadere informatie

BENCHMARK HUURINCASSO 2015/2016 BOEKJAAR 2015/2016 VERSIE 1.0 DATUM

BENCHMARK HUURINCASSO 2015/2016 BOEKJAAR 2015/2016 VERSIE 1.0 DATUM BENCHMARK HUURINCASSO 2015/2016 WONINGCORPORATIE WONINGBOUWVERENIGING ANNA PAULOWNA BOEKJAAR 2015/2016 VERSIE 1.0 DATUM 05-12-2016 INHOUD ONDERWERP SHEET INTRODUCTIE 3 LEESWIJZER 4 CONCLUSIES 5 RECORD-MODEL

Nadere informatie

De must-have KPI voor iedere ICT-manager IT-HAPPINESS BENCHMARK. 5 mei 2014. In samenwerking met:

De must-have KPI voor iedere ICT-manager IT-HAPPINESS BENCHMARK. 5 mei 2014. In samenwerking met: De must-have KPI voor iedere ICT-manager IT-HAPPINESS BENCHMARK 5 mei 2014 : WAAROM ICT-KLANTTEVREDENHEID METEN? Om de ICT-dienstverlening optimaal aan te laten sluiten bij de wensen van de organisatie.

Nadere informatie

Dienstbeschrijving Managed Mobile

Dienstbeschrijving Managed Mobile Dienstbeschrijving Managed Mobile Inhoud Dienstbeschrijving Managed Mobile... 1 1. Inleiding... 3 1.1 Introductie... Fout! Bladwijzer niet gedefinieerd. 1.2 Positionering dienst Managed Mobile... 3 1.3

Nadere informatie

Panelonderzoek Smart Indusrty

Panelonderzoek Smart Indusrty Panelonderzoek Smart Indusrty Geacht panellid, In juli/ augustus 2014 heeft u via het online KvK Ondernemerspanel deelgenomen aan een onderzoek over Smart Industry. Nogmaals hartelijk dank voor uw deelname!

Nadere informatie

INLEIDING. Namens het managementteam van de SPGH, Mirjam Diderich. Directeur. Hellendoorn 15 januari 2015

INLEIDING. Namens het managementteam van de SPGH, Mirjam Diderich. Directeur. Hellendoorn 15 januari 2015 RESULTATEN OUDER-ENQUÊTE 01 INLEIDING In dit document worden de resultaten besproken van de ouderenquête die is afgenomen in november 01 (schooljaar 01-015). Doelstelling van de enquête is het meten van

Nadere informatie

Dienstverlening Zwijndrecht KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2017

Dienstverlening Zwijndrecht KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK 2017 Dienstverlening Zwijndrecht KLANTTEVREDENHEIDSONDERZOEK Inhoud 1. Conclusies De gemeente Zwijndrecht doet haar best om de inwoners van Zwijndrecht zo goed mogelijk van dienst te zijn. Maar hoe waarderen

Nadere informatie

Hoogeveen. Uitkomsten passantenenquête Hoofdstraat

Hoogeveen. Uitkomsten passantenenquête Hoofdstraat Hoogeveen Uitkomsten passantenenquête Hoofdstraat Hoogeveen Uitkomsten passantenenquête Hoofdstraat pdrachtgever: Gemeente Hoogeveen Projectnummer: 070608 Datum: 17-10-2006 Postadres: Wederik 1 9801 LX

Nadere informatie

Toelichting View-In dashboard. Sales Funnel

Toelichting View-In dashboard. Sales Funnel Sales Funnel We weten dat voor het kopen van een nieuwe auto het aantal showroom bezoeken al jaren afneemt. Deze afname van toestroom van klanten in de showroom moet gecompenseerd worden door leads op

Nadere informatie

Arbeidsmarkt in Beeld: Onderwijs West-Brabant

Arbeidsmarkt in Beeld: Onderwijs West-Brabant Arbeidsmarkt in Beeld: Onderwijs West-Brabant In mei 2019 verscheen de Arbeidsmarkt in Beeld: Onderwijs. In die publicatie leest u over de actuele trends en ontwikkelingen in het zorg- en welzijnsonderwijs

Nadere informatie

Arbeidsmarkt in Beeld: Onderwijs Zuidoost-Brabant

Arbeidsmarkt in Beeld: Onderwijs Zuidoost-Brabant Arbeidsmarkt in Beeld: Onderwijs Zuidoost-Brabant In mei 2019 verscheen de Arbeidsmarkt in Beeld: Onderwijs. In die publicatie leest u over de actuele trends en ontwikkelingen in het zorg- en welzijnsonderwijs

Nadere informatie

Inhoud presentatie. Dashboard Dienstverlening in het kort. Dashboard Managementinformatie. Doel Onderdelen Aanleveren data Resultaten

Inhoud presentatie. Dashboard Dienstverlening in het kort. Dashboard Managementinformatie. Doel Onderdelen Aanleveren data Resultaten #NVVBcongres #WS42 Inhoud presentatie Dashboard Dienstverlening in het kort Dashboard Managementinformatie Doel Onderdelen Aanleveren data Resultaten www.gemeente.nl DASHBOARD MANAGEMENTINFORMATIE Dashboard

Nadere informatie

Beleving Theaterfestival Boulevard 2012 Onderzoeksrapportage. Life is Wonderful

Beleving Theaterfestival Boulevard 2012 Onderzoeksrapportage. Life is Wonderful Postbus 450 5600 AL Eindhoven +31 (0)40-84 89 280 www.dynamic-concepts.nl info@dynamic-concepts.nl Beleving Theaterfestival Boulevard Life is Wonderful Dynamic Concepts consultancy Eindhoven Copyright

Nadere informatie

Detailhandelsvisie centrum Nederweert. Stefan van Aarle 15 juli 2015

Detailhandelsvisie centrum Nederweert. Stefan van Aarle 15 juli 2015 Detailhandelsvisie centrum Nederweert Stefan van Aarle 15 juli 2015 Het verschaffen van inzicht op welke haalbare wijze Nederweerteen sterk en bestendig vitaal centrum gericht op de toekomst kan realiseren,

Nadere informatie

Wilt u ook leren van de ervaringen van uw cliënten?

Wilt u ook leren van de ervaringen van uw cliënten? Wilt u ook leren van de ervaringen van uw cliënten? Partners in verbetering Gemeenten zijn steeds meer op zoek naar manieren om ervaringen van cliënten en inwoners mee te nemen in de uitgangspunten van

Nadere informatie

Advies voor de implementatie van offline tracking technologieën voor de Nederlandse mode-industrie

Advies voor de implementatie van offline tracking technologieën voor de Nederlandse mode-industrie Advies voor de implementatie van offline tracking technologieën voor de Nederlandse mode-industrie Door Minouschka Oort 500646615 Fashion & Management Coach: Ligia Hera 28 mei 2015 Amsterdam Fashion Institute

Nadere informatie

Publiek NL 29 mei 2017

Publiek NL 29 mei 2017 Publiek NL 29 mei 2017 contact@publieknl.info www.publieknl.info Presentatie door Nynke Stellingsma en Jan Jaap van Weringh Doelstelling Publiek NL Kennis over publiek delen tussen theaters én bespelers

Nadere informatie

Cookie Compliance U PDATE O K TO BER 2014

Cookie Compliance U PDATE O K TO BER 2014 Cookie Compliance UPDATE OKTOBER 2014 Inhoud Hoofdstuk Pagina 1 Inleiding 3 2 Cookies 4 3 Data verzameld met cookies 6 4 Tot slot 7 5 Bijlage: Checklist 8 Cookie Compliance - Update oktober 2014 2 1. Inleiding

Nadere informatie

PERSBERICHT Brussel, 24 februari 2012

PERSBERICHT Brussel, 24 februari 2012 PERSBERICHT Brussel, 24 februari 12 STEEDS MEER BELGEN HEBBEN TOEGANG TOT INTERNET In 11 had 77% van de huishoudens internettoegang, meestal via breedband. Dat blijkt uit de resultaten van de ICT enquête

Nadere informatie

Onderzoek draagvlak aanpassen venstertijden

Onderzoek draagvlak aanpassen venstertijden Onderzoek draagvlak aanpassen venstertijden december 2014 Aanleiding In het kernwinkelgebied van de binnenstad van Bergen op Zoom gelden venstertijden voor het bevoorraden van de winkels. Tussen 12.00

Nadere informatie

Klanttevredenheidsonderzoek. Dienstverlening team Werk en Inkomen, gemeente Olst-Wijhe

Klanttevredenheidsonderzoek. Dienstverlening team Werk en Inkomen, gemeente Olst-Wijhe Klanttevredenheidsonderzoek Dienstverlening team Werk en Inkomen, gemeente Olst-Wijhe Aanleiding, methode en respons Aanleiding Gedurende de afgelopen jaren heeft de gemeente Olst-Wijhe meerdere onderzoeken

Nadere informatie

Passantenonderzoek. Station Laan van NOI te Den Haag/Voorburg Najaar 2015

Passantenonderzoek. Station Laan van NOI te Den Haag/Voorburg Najaar 2015 Station Laan van NOI te Den Haag/Voorburg Najaar 2015 Opdrachtnummer: 33-2573 Dataverzameling: oktober 2015 Oplevering: oktober 2015 Projectbegeleiding: drs. J.P. Verwaaijen Strabo bv Marktonderzoek en

Nadere informatie

Potentie van cellulaire technologie. FCD Symposium 7 december Amersfoort

Potentie van cellulaire technologie. FCD Symposium 7 december Amersfoort Potentie van cellulaire technologie FCD Symposium 7 december 2016 - Amersfoort Even voorstellen Raoul Raab: Manager Innovation - Vodafone Edwin Reinhoudt: Associate - Verdonck Klooster & Associates Projectleider

Nadere informatie

Uw digitale. communicatie

Uw digitale. communicatie Uw digitale communicatie Optieksignage: uw oplossing in Digital Signage Uw digitale communicatie Optieksignage is een unieke totaaloplossing op het gebied van digitale communicatie. Met de door ons ontwikkelde

Nadere informatie

Casestudy Monitor Regiobeeld 2025 Regio Alkmaar

Casestudy Monitor Regiobeeld 2025 Regio Alkmaar Casestudy Monitor Regiobeeld 2025 Regio Alkmaar e Aanleiding Monitor Regiobeeld 2025 Regio Alkmaar, bestaande uit gemeenten Alkmaar, Bergen, Castricum, Heiloo, Heerhugowaard, Langedijk en Uitgeest is opgericht

Nadere informatie

Aan de slag! Deel 1 van 3 > Aan de slag Deel 2 van 3 > Verdieping Deel 3 van 3 > Verbeteren

Aan de slag! Deel 1 van 3 > Aan de slag Deel 2 van 3 > Verdieping Deel 3 van 3 > Verbeteren Aan de slag! Gebruikershandleiding voor patiëntervaringsonderzoek voor fysiotherapeuten Deel 1 van 3 > Aan de slag Deel 2 van 3 > Verdieping Deel 3 van 3 > Verbeteren Welkom! Qualizorg biedt u het inzicht

Nadere informatie

Rapportage december (Voorbeeld) Brancherapport Bedrijfsvergelijk - Autobedrijf Fictief - Kosterijland 15 3981 AJ Bunnik. Periode: December, 2013

Rapportage december (Voorbeeld) Brancherapport Bedrijfsvergelijk - Autobedrijf Fictief - Kosterijland 15 3981 AJ Bunnik. Periode: December, 2013 Rapportage december (Voorbeeld) Brancherapport Bedrijfsvergelijk Autobedrijf Fictief Kosterijland 15 3981 AJ Bunnik Periode: December, 2013 Gekozen vergelijkingsgroep: alle organisaties Aantal organisaties

Nadere informatie

Tabellenrapportage Quickscan leerlingendaling VO. schoolbesturen, gemeenten en provincies

Tabellenrapportage Quickscan leerlingendaling VO. schoolbesturen, gemeenten en provincies Tabellenrapportage Quickscan leerlingendaling VO schoolbesturen, gemeenten en provincies Tabellenrapportage Quickscan leerlingendaling VO schoolbesturen, gemeenten en provincies Opdrachtgever: Ministerie

Nadere informatie

DGMR Software Luc Verhees. Beheersorganisatie i2 Piet Sloven. Geomilieu Gebruikersdag Utrecht - 22 april 2015. Het nieuwe i-kwadraat systeem

DGMR Software Luc Verhees. Beheersorganisatie i2 Piet Sloven. Geomilieu Gebruikersdag Utrecht - 22 april 2015. Het nieuwe i-kwadraat systeem Een nieuw i2 systeem Met Geomilieu Beheersorganisatie i2 Piet Sloven DGMR Software Luc Verhees Geomilieu Gebruikersdag Utrecht - 22 april 2015 1 Waarom een informatiesysteem industrielawaai? 1987: grip

Nadere informatie

Dienstbeschrijving IP One Managed Mobile

Dienstbeschrijving IP One Managed Mobile Dienstbeschrijving IP One Managed Mobile Auteur: Marketing Datum: 01-09-2014 Versie: 2.0 Aantal bladen: 11 Nummer: 1029 2 P a g i n a Inhoud 1. Inleiding... 3 1.1 Positionering dienst Managed Mobile...

Nadere informatie

Koopstromen Hart van Brabant. Welkom

Koopstromen Hart van Brabant. Welkom Koopstromen Hart van Brabant Welkom Welkom Vester Munnecom, Provincie NB Inleiding Rob Weiss Even voorstellen Rob Weiss - Directeur Ik Onderneem! Professioneel stadsregie (centrummanagement 2.0) Activatie

Nadere informatie

Dienstbeschrijving SB Vast-Mobiel Hosted Versie: 1.0 Datum: 06-12-2013

Dienstbeschrijving SB Vast-Mobiel Hosted Versie: 1.0 Datum: 06-12-2013 Dienstbeschrijving SB Vast-Mobiel Hosted Versie: 1.0 Datum: 06-12-2013 Inhoud 1. Inleiding... 3 1.1 Introductie... 3 1.2 Positionering dienst SB Vast-Mobiel Hosted... 3 1.3 Positionering dienst SB Vast-Mobiel

Nadere informatie

Figuren en Tabellen. Tuberculose in Nederland 2011 surveillance rapport. behorend bij. Incidentie 0-2 >2-4 >4-6 >6-10 >10-20 >20-35

Figuren en Tabellen. Tuberculose in Nederland 2011 surveillance rapport. behorend bij. Incidentie 0-2 >2-4 >4-6 >6-10 >10-20 >20-35 Figuren en Tabellen behorend bij Tuberculose in Nederland 2011 surveillance rapport Incidentie 0-2 >2-4 >4-6 >6-10 >10-20 >20-35 december 2012 Figuren en Tabellen behorend bij Tuberculose in Nederland

Nadere informatie

Winkelopenstelling op zondag Resultaten en conclusies

Winkelopenstelling op zondag Resultaten en conclusies Onderzoek Winkelopenstelling op zondag Resultaten en conclusies Uitgevoerd door CDA-fractie Huizen Juni 2012 2 Inhoudsopgave Conclusies 5 Vergelijking winkelcentrum Oude Dorp en Oostermeent 6 Winkelcentrum

Nadere informatie