Onderzoek draagvlak aanpassen venstertijden

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Onderzoek draagvlak aanpassen venstertijden"

Transcriptie

1 Onderzoek draagvlak aanpassen venstertijden december 2014 Aanleiding In het kernwinkelgebied van de binnenstad van Bergen op Zoom gelden venstertijden voor het bevoorraden van de winkels. Tussen en uur (zaterdag en zondag tot uur) is dit gebied gesloten voor alle verkeer en derhalve binnen deze venstertijden een voetgangersgebied. Tot uur wordt er druk geladen en gelost. Met als gevolg dat de eerste bezoekers / klanten die vanaf tot uur in het winkelgebied rondlopen zij zich tussen alle verkeer (fietsers, scooters, auto s en vrachtwagens) door moeten laveren. Buiten het feit dat dit niet aantrekkelijk winkelen is, levert dit ook gevaarlijke situaties op. Denk aan moeders met jonge kinderen die zich toch echt in een voetgangersgebied wanen. De werkgroep Veilig Ondernemen krijgt veel klachten en opmerkingen over deze onveilige situaties van winkeliers in deze gebieden. Dit is de reden waarom er begin december een vragenlijst is uitgezet om te peilen of er draagvlak is onder de bedrijven in dit gebied, om de venstertijden voor laden en lossen aan te passen. Het gaat om het aanpassen van de venstertijden in de ochtend en de venstertijd op de koopavond (vrijdagavond tot u). De koopavond werd in het onderzoek meegenomen omdat veel winkels tot uur geopend zijn, maar het voetgangersgebied slechts tot uur gesloten is voor overig verkeer. Hierdoor ontstaat de situatie dat op vrijdag avond, vaak al vanaf uur, er snelle auto s door het winkelgebied rijden, terwijl het winkelend publiek zich nog in een voetgangersgebied waant. Ook hier ontvangt de werkgroep regelmatig opmerkingen over van winkeliers die zich zorgen maken over de verkeersveiligheid. Ook de politie adviseert i.v.m. risico op overvallen om met name de venstertijden van de koopavond gelijk te laten lopen met de openingstijden van de winkels. Gebieden Omdat de meeste klachten steeds afkomstig zijn uit met name de Parade, Zuivelstraat en Wouwsestraat en vrijwel nooit uit het Vierkantje wordt in dit onderzoek onderscheid gemaakt tussen beide gebieden. Daarom wordt in dit verslag van het onderzoek onderscheid gemaakt tussen 1) Het Vierkantje en 2) PZWSgebied (Parade, Zuivelstraat, Wouwsestraat en sint Josephstraat). Respons In totaal zijn 174 vragenlijsten uitgezet. 47 in het Vierkantje en 127 in het PZWSgebied. In totaal zijn 89 vragenlijsten ingevuld (51%). De respons in het Vierkantjes was 18 (38%) en in het PZWS-gebied 71 (56%). Onderzoeksvragen De werkgroep wil antwoord op de volgende twee vragen: 1) is er draagvlak voor het terugbrengen van de venstertijden in de ochtenden en 2) is er draagvlak onder de winkeliers voor het verlengen van de venstertijden voor de koopavond. Naast draagvlak wil de werkgroep graag weten of de winkeliers denken of het aanpassen van de venstertijden de veiligheid en de aantrekkelijkheid van het winkelgebied ten goede komen. Om breder te kijken dan alleen de mening van winkeliers en! 1!

2 draagvlak onder de winkeliers, zijn er tevens verkeerstellingen uitgevoerd en is er bij andere, vergelijkbare binnensteden, nagegaan welke tijden men daar hanteert. Onderdeel terugbrengen venstertijden in de ochtend 1. De mening van de winkelier over het feit dat het terugbrengen van de venstertijden de veiligheid en aantrekkelijkheid van het gebied ten goede komt. Dit werd bevraagd met de stelling: Het terugbrengen van de venstertijden voor laden en lossen van naar uur komt de veiligheid en het aantrekkelijk winkelen in onze straat ten goede. 2. Draagvlak voor terugbrengen van de venstertijden in de ochtend. Dit werd bevraag met de stelling: Terugbrengen van de venstertijden voor laden en lossen van naar uur is voor mijn bedrijf geen probleem, ik ben voor! Onderdeel verlengen van de venstertijden tijdens de koopavond 3. De mening van de winkelier over het feit dat het verlengen van de venstertijden op de koopavond de veiligheid en aantrekkelijkheid van het gebied ten goede komt. Dit werd bevraagd met de stelling: Het verlengen van de venstertijden van naar uur komt de veiligheid en het aantrekkelijk winkelen in onze straat ten goede. 4. Draagvlak voor verlengen van de venstertijden op de koopavond. Dit werd bevraag met de stelling: Verlengen van de venstertijden van naar uur is voor mijn bedrijf geen probleem, ik ben voor! Resultaten Vierkantje stelling 1 Het terugbrengen van de venstertijden voor laden en lossen van naar uur komt de veiligheid en het aantrekkelijk winkelen in onze straat ten goede. stelling 2 Terugbrengen van de venstertijden voor laden en lossen van naar uur is voor mijn bedrijf geen probleem, ik ben voor! stelling 3 Het verlengen van de venstertijden van naar uur komt de veiligheid en het aantrekkelijk winkelen in onze straat ten goede.! 2!

3 stelling 4 Verlengen van de venstertijden van naar uur is voor mijn bedrijf geen probleem, ik ben voor! Resultaten Parade, Zuivelstraat, Wouwsestraat en st. Josephstraat stelling 1 Het terugbrengen van de venstertijden voor laden en lossen van naar uur komt de veiligheid en het aantrekkelijk winkelen in onze straat ten goede. stelling 2 Terugbrengen van de venstertijden voor laden en lossen van naar uur is voor mijn bedrijf geen probleem, ik ben voor! stelling 3 Het verlengen van de venstertijden van naar uur komt de veiligheid en het aantrekkelijk winkelen in onze straat ten goede. stelling 4 Verlengen van de venstertijden van naar uur is voor mijn bedrijf geen probleem, ik ben voor!! 3!

4 Verkeerstellingen In de periode september oktober 2014 zijn op een aantal verschillende momenten (di wo do en vr) verkeerstellingen uitgevoerd door studenten. De tellingen vonden plaats op de kruising Wouwsestraat / st. Josephstraat, zodat voor beide straten de verkeersbewegingen (in en uit) konden worden vastgelegd. In totaal is 4 maal 1 ochtend geteld. Gesteld kan worden dat vrijwel alle ochtenden hetzelfde beeld opleveren. Daarom zijn alle cijfers bij elkaar gevoegd en is per straat en per tijdsperiode een gemiddelde gemaakt. Dit leidt tot het volgende overzicht. Verkeersbewegingen st. Josephstraat (in en uit) totaal ochtend tussen en uur: 132 verkeersbewegingen tussen en uur: 66 (50%) tussen en uur: 48 (36%) tussen en uur: 12 ( 9%) tussen en uur: 6 ( 5%) Verkeersbewegingen Wouwsestraat (in en uit) totaal ochtend tussen en uur: 166 verkeersbewegingen tussen en uur: 78 (47%) tussen en uur: 60 (36%) tussen en uur: 15 ( 9%) tussen en uur: 13 ( 8%) Andere winkelgebieden Hoe is het dan in andere winkelgebieden geregeld? Daarom is navraag gedaan bij andere gemeenten over welke tijden zij hanteren voor hun winkelgebieden. Deze gemeenten verschaften ons de volgende tijden: Dordrecht ma t/m za toegankelijk voor bevoorrading tot uur zondag tot uur Goes ma t/m za toegankelijk voor bevoorrading tot uur zondag tot uur Breda ma t/m za toegankelijk voor bevoorrading tot uur (en uur) zondag tot uur Roosendaal alle dagen toegankelijk voor bevoorrading tussen en uur! 4!

5 Conclusies conclusies n.a.v. enquête onder winkeliers Draagvlak voor het terugbrengen voor laden en lossen is er. In het Vierkantje in mindere mate dan in het PWZS-gebied. Vierkantje In het Vierkantje is 72 procent van de respondenten van mening dat aanpassen van de venstertijden de veiligheid en aantrekkelijkheid van het winkelgebied ten goede komt. Draagvlak voor het daadwerkelijk aanpassen is 61 procent (28 % is het hier niet mee eens). Weliswaar een meerderheid, maar gezien het toch nog vrij hoge percentage tegenstanders nog niet overtuigend. Aanpassen van de venstertijd tijdens de koopavond wordt gedragen door 72% (22% is het hier niet mee eens). PZWS In het gebied Parade, Wouwse-, Zuivel- en st. Josephstraat zijn de cijfers overtuigender. Hier is 79 procent van de respondenten van mening dat aanpassen van de venstertijden de veiligheid en aantrekkelijkheid van het winkelgebied ten goede komt. Draagvlak voor het daadwerkelijk aanpassen is 73 procent (14% is het hier niet mee eens). Hiermee kan gesteld worden dat er in dit deel van de stad draagvlak is. Aanpassen van de venstertijd tijdens de koopavond wordt gedragen door ruim 92% (2% is het hier niet mee eens). conclusies n.a.v. verkeersmetingen Duidelijk is dat het zwaartepunt voor uur in de ochtend ligt (beide straten > 80%). In deze vroege ochtend ziet men een mix van zowel grote vrachtwagens, als bestelauto s en personenwagens. Tussen en uur valt op dat met name de personenauto s oververtegenwoordigd zijn. Veelal zijn dit winkeliers en of jonge personeelsleden (opvallend veel jonge vrouwen) die door hun partner / ouders naar de winkel worden gebracht. Verder zijn het laatste bestellingen van pakketdiensten. conclusies n.a.v. andere binnensteden Er zullen heus gebieden zijn waar ruimere tijden gehanteerd worden. Maar de meeste ons omringende grote binnensteden hanteren doorgaans uur als uiterste tijd om te laden en lossen. Op zondagen wijkt men logischerwijs vanwege andere openingstijden van de winkels daarvan af. Aanbevelingen / Verzoek Namens de werkgroep Veilig Ondernemen verzoek ik de gemeente Bergen op Zoom om kennis te nemen van dit verslag en om de venstertijden voor het voetgangersgebied in de binnenstad als volgt aan te passen: Vierkantje - alleen aanpassen van de venstertijden tijdens koopavond (naar uur). Parade, Zuivel-, Wouwse- en st. Josephstraat - aanpassen van de venstertijden in de ochtend van naar uur (maandag tot en met zaterdag) en deze op koopzondagen te handhaven op uur; - aanpassen van de venstertijden tijdens de koopavond (naar uur).! 5!

Online vragenlijst Ondernemersfonds binnenstad Bergen op Zoom

Online vragenlijst Ondernemersfonds binnenstad Bergen op Zoom Online vragenlijst Ondernemersfonds binnenstad Bergen op Zoom Rapportage oktober 2014 Inleiding Stichting Bi- Zone heeft begin oktober 2014 een vragenlijst uitgezet onder al haar contribuanten (alle bedrijven

Nadere informatie

ONDERNEMERS EN INTERNETPANEL OVER DE WINKELOPENINGSTIJDEN IN PURMEREND

ONDERNEMERS EN INTERNETPANEL OVER DE WINKELOPENINGSTIJDEN IN PURMEREND ONDERNEMERS EN INTERNETPANEL OVER DE WINKELOPENINGSTIJDEN IN PURMEREND Ondernemers en internetpanel over de winkelopeningstijden in Purmerend In opdracht van: Afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling Patty Laan

Nadere informatie

koopzondagen 2012 def KOOPZONDAGEN EN KOOPAVONDEN DE MENING VAN DE BURGER

koopzondagen 2012 def KOOPZONDAGEN EN KOOPAVONDEN DE MENING VAN DE BURGER koopzondagen 2012 def KOOPZONDAGEN EN KOOPAVONDEN DE MENING VAN DE BURGER Oktober 2012 2 Opdrachtnemer: Opdrachtgever: Team Financieel Advies, Onderzoek & Statistiek Camiel De Bruijn Ard Costongs Economie

Nadere informatie

Enquête koopzondagen Mag het een onsje minder zijn?

Enquête koopzondagen Mag het een onsje minder zijn? 1 Enquête koopzondagen Mag het een onsje minder zijn? 2 Inhoudsopgave Inhoudsopgave...2 Inleiding...3 Onderzoeksvragen en opzet...4 Resultaten...5 Conclusies en aanbevelingen...9 Appendix A: tabellenboek...11

Nadere informatie

WINKELOPENINGSTIJDEN OP ZONDAG IN PURMEREND

WINKELOPENINGSTIJDEN OP ZONDAG IN PURMEREND WINKELOPENINGSTIJDEN OP ZONDAG IN PURMEREND 2013 Winkelopeningstijden op zondag in Purmerend 2013 Onderzoek onder het internetpanel In opdracht van Team Economie Jeroen van der Weerd Uitgevoerd door Team

Nadere informatie

Parkeeronderzoek De Biezen. Resultaten bewonersenquête

Parkeeronderzoek De Biezen. Resultaten bewonersenquête Parkeeronderzoek De Biezen Resultaten bewonersenquête Gemeente Nijmegen Afdeling Onderzoek en Statistiek Januari 2005 Inhoudsopgave 1 Inleiding... 2 1.1 Achtergrond en doel onderzoek... 2 1.2 Vraagstellingen

Nadere informatie

ANTWERPEN januari 2017 ANTWERPEN februari 2017

ANTWERPEN januari 2017 ANTWERPEN februari 2017 ANTWERPEN januari 2017 ANTWERPEN februari 2017 01 zo 05:33 5,52 - - 16 ma 06:15 5,64 00:41-0,15 01 wo 06:31 5,54 01:05-0,15 16 do 07:08 5,47 01:28-0,10 17:49 5,62 12:28-0,24 18:35 5,75 13:15-0,45 18:51

Nadere informatie

OOSTENDE januari 2017 OOSTENDE februari 2017

OOSTENDE januari 2017 OOSTENDE februari 2017 OOSTENDE januari 2017 OOSTENDE februari 2017 01 zo 02:40 4,53 09:18 0,24 16 ma 03:25 4,71 10:10-0,10 01 wo 03:39 4,72 10:31 0,01 16 do 04:28 4,57 11:11 0,10 14:59 4,65 21:31 0,43 15:51 4,75 22:27 0,36

Nadere informatie

Antwerpen januari 2016 Antwerpen februari 2016

Antwerpen januari 2016 Antwerpen februari 2016 Vlaamse overheid Antwerpen januari 2016 Antwerpen februari 2016 01 vr 08:07 5.06 01:53 0.21 16 za 08:07 5.32 02:30-0.03 01 ma 08:50 4.82 02:45 0.17 16 di 09:42 5.05 03:47 0.03 20:34 4.98 14:44 0.04 20:38

Nadere informatie

Oostende januari 2016 Oostende februari 2016

Oostende januari 2016 Oostende februari 2016 Vlaamse overheid Oostende januari 2016 Oostende februari 2016 01 vr 05:39 4.14 - - 16 za 05:21 4.47 - - 01 ma 06:23 3.95 00:26 0.92 16 di 07:05 4.20 01:06 0.64 18:11 4.09 12:23 0.55 17:59 4.47 12:13 0.17

Nadere informatie

Oostende januari 2013 Oostende februari 2013

Oostende januari 2013 Oostende februari 2013 Vlaamse overheid Oostende januari 2013 Oostende februari 2013 01 di 03:06 4.51 09:46 0.22 16 wo 03:52 4.75 10:39-0.17 01 vr 04:03 4.73 10:54 0.04 16 za 04:59 4.49 11:40 0.23 15:27 4.61 21:57 0.47 16:22

Nadere informatie

Passanten in de Leidse binnenstad 2013

Passanten in de Leidse binnenstad 2013 Maart 214 Passanten in de Leidse binnenstad 213 Net als vorig jaar heeft City Traffic ook in 213 weer passanten geteld in de Leidse binnenstad. Deze tellingen leveren waardevolle informatie op om het binnenstadsbeleid

Nadere informatie

Bewonerspanel Koopzondagen en (zondag)avondwinkels

Bewonerspanel Koopzondagen en (zondag)avondwinkels Interne Bedrijven, Gemeente Utrecht onderzoek@utrecht.nl / 030 286 1350 www.utrecht.nl/onderzoek Bewonerspanel Koopzondagen en (zondag)avondwinkels Veel Utrechters gaan maandelijks op zondag naar een supermarkt

Nadere informatie

Passantentellingen binnenstad Leiden 2012

Passantentellingen binnenstad Leiden 2012 September 2013 Passantentellingen binnenstad Leiden 2012 Passanten tellen in de Leidse binnenstad, 365 dagen per jaar, 24 uur per dag. Vanaf 2012 is dit de realiteit. Deze tellingen leveren waardevolle

Nadere informatie

Bewonerspanel Verkeersveiligheid

Bewonerspanel Verkeersveiligheid Interne Bedrijven, Gemeente Utrecht onderzoek@utrecht.nl / 030 286 1350 www.utrecht.nl/onderzoek Bewonerspanel Verkeersveiligheid Februaripeiling 2015: Verkeersveiligheid De gemeente Utrecht wil graag

Nadere informatie

Zondagsopenstelling in Oud-West

Zondagsopenstelling in Oud-West Zondagsopenstelling in Oud-West Rapportage Project: 8131 In opdracht van: Stadsdeel Oud-West dr. Clemens Wenneker dr. Willem Bosveld Weesperstraat 79 Postbus 658 1018 VN Amsterdam 1000 AR Amsterdam Telefoon

Nadere informatie

ANALYSE RESULTATEN ENQUÊTE OVER CENTRUMPLANNEN april 2015

ANALYSE RESULTATEN ENQUÊTE OVER CENTRUMPLANNEN april 2015 ANALYSE RESULTATEN ENQUÊTE OVER CENTRUMPLANNEN april 2015 Inleiding Op 18 december 2014 heeft het college van burgemeester en wethouders conceptvisies over deelaspecten van het centrum aan raads- en burgerleden

Nadere informatie

VRAGEN THEMA PARKEREN

VRAGEN THEMA PARKEREN VRAGEN THEMA PARKEREN 1. Waar kan ik zo goedkoop mogelijk parkeren in s-hertogenbosch? A. Alle parkeergarages en transferia in en om de stad hebben dezelfde tarieven. B. Aan de rand van de stad zijn er

Nadere informatie

kalenderrekenen Jaap Top

kalenderrekenen Jaap Top kalenderrekenen Jaap Top JBI-RuG & DIAMANT j.top@rug.nl 12-13 april 2011 (Collegecarrousel, Groningen) 1 Er zijn eigenlijk maar 14 verschillende kalenders: schrikkeljaar / geen schrikkeljaar; 1 januari

Nadere informatie

Jaarplan en begroting 2015

Jaarplan en begroting 2015 Jaarplan en begroting 2015 Voorwoord Stichting Bi- Zone, het ondernemersfonds voor de binnenstad, richt zich binnen de wettelijke richtlijnen op het optimaliseren van de sfeer en uitstraling van de binnenstad.

Nadere informatie

Demo kwartaalrapportage binnenstad. Demo

Demo kwartaalrapportage binnenstad. Demo Demo kwartaalrapportage binnenstad Demo Kwartaal 3 2013 Kwartaal 3-2013 in kwartaal 3 2013 Voor de gemeente [Voorbeeld] hebben wij gedurende het derde kwartaal van 2013 de passantstromen in de belangrijkste

Nadere informatie

Klasnieuws!25! 21!maart!!25!maart!2016!

Klasnieuws!25! 21!maart!!25!maart!2016! Hallo, 21maart 25maart2016 Klasnieuws25 Hierkomthetkippennieuwsuitonzeklas DezeweekisDelphinedebegeleiderindeklas.Wehebbenhetdeze weekgehadoverdekipenhaareitjes. Opvrijdaghebbenwelekkergekooktmeteitjes.Bedanktaandeouders

Nadere informatie

Openingstijden Stadswinkels 2008

Openingstijden Stadswinkels 2008 Openingstijden Stadswinkels 2008 Openingstijden Stadswinkels 2008 René van Duin & Maaike Dujardin Centrum voor Onderzoek en Statistiek (COS) december 2008 In opdracht van Publiekszaken afdeling Beleid

Nadere informatie

KOOPZONDAGEN De mening van burgers en ondernemers

KOOPZONDAGEN De mening van burgers en ondernemers KOOPZONDAGEN De mening van burgers en ondernemers Opdrachtnemer: Bureau O&S Heerlen Opdrachtgever: Bureau Economie Januari 2013 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 3 2. Onderzoeksvragen 3 3. Onderzoeksopzet 3 4.

Nadere informatie

Hofpanel. Resultaten korte peiling 2. Inleiding. Autovrij winkelen in Goor wordt positief ontvangen. 7 oktober 2008

Hofpanel. Resultaten korte peiling 2. Inleiding. Autovrij winkelen in Goor wordt positief ontvangen. 7 oktober 2008 Hofpanel Resultaten korte peiling 2 7 oktober 2008 Inleiding Deze nieuwsbrief beschrijft de resultaten van de tweede peiling onder het burgerpanel van de gemeente Hof van Twente. Deze tweede peiling was

Nadere informatie

HERINRICHTING RIJNSTRAAT

HERINRICHTING RIJNSTRAAT HERINRICHTING RIJNSTRAAT Informatieavond 29 maart 2015 20.00 Inloop 20.10 Welkom door Ronald Löhr 20.15 In gesprek met wethouders Haring en De Weger 20.30 Rijnstraat tot nu toe en hoe nu verder? door Jeroen

Nadere informatie

Integrale veiligheid. resultaten burgerpanelonderzoek maart 2007

Integrale veiligheid. resultaten burgerpanelonderzoek maart 2007 Integrale veiligheid resultaten burgerpanelonderzoek maart 2007 INHOUDSOPGAVE 1. Inleiding 1 1.1 Respons 1 2 Veiligheidsgevoelens 3 2.1 Gevoel van veiligheid in specifieke situaties 3 2.2 Verschillen onderzoeksgroepen

Nadere informatie

Wagenstraat Voetgangersgebied?

Wagenstraat Voetgangersgebied? Wagenstraat Voetgangersgebied? Rapportage Consultatie Wagenstraat voetgangersgebied Bijlagen Den Haag, oktober 2007 Stichting Chinatown Den Haag / Joost Zonneveld BIJLAGE 1 - RESULTATEN INLOOPBIJEENKOMST

Nadere informatie

Veelgestelde vragen logistieke zone binnenstad Delft

Veelgestelde vragen logistieke zone binnenstad Delft Veelgestelde vragen logistieke zone binnenstad Delft 06-03-2018 Algemeen Waarom is er in de binnenstad een logistieke zone voor zwaar vrachtverkeer ingevoerd? De gemeente Delft wil minder zwaar verkeer

Nadere informatie

Peiling Bibliotheek Olst-Wijhe Oktober 2018

Peiling Bibliotheek Olst-Wijhe Oktober 2018 Peiling Bibliotheek - Oktober 2018 Resultaten Inleiding De gemeenteraad van - heeft in 2014 een besluit genomen over de toekomst van het bibliotheekwerk in - tot en met 2020. Daarbij is onder andere gekozen

Nadere informatie

Zondag openstelling voor kleine ondernemers. CDA Schiedam. Andreas Lepidis

Zondag openstelling voor kleine ondernemers. CDA Schiedam. Andreas Lepidis 2015 Zondag openstelling voor kleine ondernemers CDA Schiedam Andreas Lepidis Aanleiding In 2011 besloot de gemeenteraad dat de zondag openstelling voor de winkels in Schiedam verruimd werd van 12 zondagen

Nadere informatie

PEILING MOERDIJKPANEL

PEILING MOERDIJKPANEL PEILING MOERDIJKPANEL Hoe denken inwoners van gemeente Moerdijk over een verruiming van de zondagsopenstelling voor winkels binnen hun gemeente? November 2016 www.ioresearch.nl COLOFON Uitgave I&O Research

Nadere informatie

Dordtenaren over mobiliteit

Dordtenaren over mobiliteit Dordtenaren over mobiliteit Uitkomsten Omnibusonderzoek 2016 Inhoud De gemeente Dordrecht gaat een nieuw mobiliteitsplan opstellen. In dat verband wil de gemeente graag weten wat er onder de bevolking

Nadere informatie

PRIJSLIJST. Kinderopvang Unikids 2.0. Definitief v1.1

PRIJSLIJST. Kinderopvang Unikids 2.0. Definitief v1.1 PRIJSLIJST Definitief v1.1 VERSIEBEHEER Versie Datum Wijziging 1.0 31/08/13 Status definitief 1.1 20/10/13 Layout aangepast naar Unikids 2.0 stijl 1van5 INHOUDSOPGAVE VERSIEBEHEER... 1 INHOUDSOPGAVE...

Nadere informatie

Winkelopenstelling op zondag Resultaten en conclusies

Winkelopenstelling op zondag Resultaten en conclusies Onderzoek Winkelopenstelling op zondag Resultaten en conclusies Uitgevoerd door CDA-fractie Huizen Juni 2012 2 Inhoudsopgave Conclusies 5 Vergelijking winkelcentrum Oude Dorp en Oostermeent 6 Winkelcentrum

Nadere informatie

Rapportage enquête Leidse winkeliers over openstelling op zondag

Rapportage enquête Leidse winkeliers over openstelling op zondag Rapportage enquête Leidse winkeliers over openstelling op zondag Strategie en Onderzoek, september 2013 Inleiding Begin september 2013 is onder Leidse winkeliers een enquête gehouden over de openstelling

Nadere informatie

ALPHENPANEL OVER ZONDAGSOPENSTELLING

ALPHENPANEL OVER ZONDAGSOPENSTELLING ALPHENPANEL OVER ZONDAGSOPENSTELLING nieuwsbrief Februari 2015 Inleiding Deze nieuwsbrief beschrijft de resultaten van de peiling met het. Deze peiling ging over de zondagsopenstelling. De gemeenteraad

Nadere informatie

RESULTATEN ENQUÊTE ZONDAGSOPENING

RESULTATEN ENQUÊTE ZONDAGSOPENING RESULTATEN ENQUÊTE ZONDAGSOPENING INLEIDING Naar aanleiding van het toenemend aantal lokale stadsbesturen (o.a. Antwerpen, Kortrijk, Gent, Luik, ) dat zijn centrum wil laten erkennen als toeristische zone

Nadere informatie

KOOPZONDAGEN EN KOOPNACHTEN IN GRONINGEN WINKELIERS AAN HET WOORD

KOOPZONDAGEN EN KOOPNACHTEN IN GRONINGEN WINKELIERS AAN HET WOORD KOOPZONDAGEN EN KOOPNACHTEN IN GRONINGEN WINKELIERS AAN HET WOORD Onderzoek van de SP-Groningen Juni 2011 Voorwoord De SP-afdeling Groningen heeft in de maand mei onderzoek gedaan naar de mening van ondernemers

Nadere informatie

Verkeerstelling Lessinglaan Utrecht

Verkeerstelling Lessinglaan Utrecht Gemeente Utrecht Verkeerstelling Lessinglaan Utrecht Slangtelling en videotelling Gemeente Utrecht Verkeerstelling Lessinglaan Utrecht Slangtelling en videotelling Datum 7 februari 2012 Kenmerk UTT359/Wam/2076

Nadere informatie

onderwijs O Nation. Feestdag Opening Academisch Jaar Toetsing T Feestdag UvA+VU Herkansing VU Herkansing H UvA Geen onderwijs of toetsing V

onderwijs O Nation. Feestdag Opening Academisch Jaar Toetsing T Feestdag UvA+VU Herkansing VU Herkansing H UvA Geen onderwijs of toetsing V UvA / VU Academische kalender 2016-2017 IDEE-week 2016 (VU) - 24 augustus (wk 34) t/m 30 augustus 2016 (wk 35) Intreeweek 2016 (UvA) - 29 augustus t/m 2 september 2016 (week 35) ma 5 12 19 26 3 10 17 24

Nadere informatie

Parkeerplan Helperplein en Verlengde Hereweg

Parkeerplan Helperplein en Verlengde Hereweg Parkeerplan Helperplein en Verlengde Hereweg Aanleiding Op 27 januari 2010 heeft de raad de Parkeernota "Parkeren in de stad, duurzaam bereikbaar!" vastgesteld. De uitgangspunten van dit beleid zijn onder

Nadere informatie

RESPONS Er zijn panelleden benaderd. Van hen hebben er de vragenlijst ingevuld. Dit resulteert in een respons van 71%.

RESPONS Er zijn panelleden benaderd. Van hen hebben er de vragenlijst ingevuld. Dit resulteert in een respons van 71%. Samenvatting Parkeren Cluster Ruimte/afdeling Advies heeft O&S gevraagd een onderzoek naar parkeren uit te zetten onder de leden van het Delft Internet Panel (DIP). In april 2014 is het DIP hierover benaderd.

Nadere informatie

Onderzoek. Fietsen in het centrum van Oss?

Onderzoek. Fietsen in het centrum van Oss? Onderzoek Fietsen in het centrum van Oss? mei/juni 2018 Aanleiding Al van meet af aan waren de meningen verdeeld over het wel of niet fietsen in het centrum van Oss. De een vond het reuze-handig, de ander

Nadere informatie

Zondagopenstelling winkels Zwijndrecht

Zondagopenstelling winkels Zwijndrecht Zondagopenstelling winkels Zwijndrecht Mening bewoners en ondernemers Sinds 1 juli 2013 is de nieuwe Winkeltijdenwet in werking. Dit betekent dat gemeenten de mogelijkheid hebben om vrijstelling te verlenen

Nadere informatie

Draagvlak onderzoek Parkeerbeleid

Draagvlak onderzoek Parkeerbeleid St Anna, Nijmegen Opdrachtgever: gemeente Nijmegen Amsterdam, augustus 2014 Draagvlak onderzoek Parkeerbeleid St Anna, Nijmegen Opdrachtgever: gemeente Nijmegen Arvid Toes Marco Martens Amsterdam, augustus

Nadere informatie

Presentatie commissie veiligheid gem. Emmen. 15 maart 2012

Presentatie commissie veiligheid gem. Emmen. 15 maart 2012 Presentatie commissie veiligheid gem. Emmen 15 maart 2012 Werkwijze basiseenheid Emmen Vanaf 23 mei 2011 Emmen 1 basiseenheid Emmen verdeelt in 5 gebieden met daaraan gekoppeld wijkagenten en agenten voor

Nadere informatie

Gemeente Middelburg Verkeersbesluit kernwinkelgebied: wijziging venstertijden voor fietsers en bedienend verkeer

Gemeente Middelburg Verkeersbesluit kernwinkelgebied: wijziging venstertijden voor fietsers en bedienend verkeer STAATSCOURANT Officiële uitgave van het Koninkrijk der Nederlanden sinds 1814. Nr. 19950 17 juli 2013 Gemeente Middelburg Verkeersbesluit kernwinkelgebied: wijziging venstertijden voor fietsers en bedienend

Nadere informatie

Passantenonderzoek. De Gaard te Utrecht Najaar 2014. Opdrachtnummer: 30-2452 Dataverzameling: september 2014 Oplevering: september 2014

Passantenonderzoek. De Gaard te Utrecht Najaar 2014. Opdrachtnummer: 30-2452 Dataverzameling: september 2014 Oplevering: september 2014 De Gaard te Utrecht Najaar 2014 Opdrachtnummer: 30-2452 Dataverzameling: september 2014 Oplevering: september 2014 Projectbegeleiding: drs. J.P. Verwaaijen drs. M. Caspers Strabo bv Marktonderzoek en Vastgoedinformatie

Nadere informatie

Draagvlakmeting betaald parkeren Bloemhof en Hillesluis

Draagvlakmeting betaald parkeren Bloemhof en Hillesluis Draagvlakmeting betaald parkeren Bloemhof en Hillesluis Martijn Epskamp Onderzoek en Business Intelligence (OBI) augustus 2017 In opdracht van Cluster Stadsontwikkeling afdeling Verkeer en Vervoer Onderzoek

Nadere informatie

Winkeliers over functioneren van politie en buitengewoon opsporingsambtenaren (boa s)

Winkeliers over functioneren van politie en buitengewoon opsporingsambtenaren (boa s) Stichting Maatschappij en Veiligheid (SMV) Den Haag, augustus 2014 Winkeliers over functioneren van politie en buitengewoon opsporingsambtenaren (boa s) 1 Het onderzoek In opdracht van de Stichting Maatschappij

Nadere informatie

De belangrijkste conclusies die op basis van de tellingen in 2018 (in vergelijking met 2016) kunnen worden getrokken zijn:

De belangrijkste conclusies die op basis van de tellingen in 2018 (in vergelijking met 2016) kunnen worden getrokken zijn: FACTSHEET Tellingen Coffeeshopbezoekers Roermond Resultaten metingen 2018: april en augustus In opdracht van de gemeente Roermond voert Breuer&Intraval jaarlijks (van 2018 tot en met 2021) tellingen uit

Nadere informatie

Coffeeshop in de buurt Ervaringen van direct omwonenden

Coffeeshop in de buurt Ervaringen van direct omwonenden Coffeeshop in de buurt Ervaringen van direct omwonenden De gemeente Dordrecht zet zich in om overlast in het algemeen, en van coffeeshops in het bijzonder, te verminderen. Dordrecht telt in totaal acht

Nadere informatie

STRAATENQUÊTE MASTERPLAN LIJNBAANHOVEN

STRAATENQUÊTE MASTERPLAN LIJNBAANHOVEN STRAATENQUÊTE MASTERPLAN LIJNBAANHOVEN Centrum voor Onderzoek en Statistiek (COS) In opdracht van ds+v Centrum voor Onderzoek en Statistiek (COS) Auteur: Project: 07-2610 Prijs: Adres: Goudsesingel 78,

Nadere informatie

WO DO VR ZA ZO MA DI WO DO VR ZA ZO MA DI WO DO VR ZA ZO MA DI WO DO VR ZA ZO MA DI WO DO VR. AUGUSTUS 2015 week 31 32 33 34 35 36

WO DO VR ZA ZO MA DI WO DO VR ZA ZO MA DI WO DO VR ZA ZO MA DI WO DO VR ZA ZO MA DI WO DO VR. AUGUSTUS 2015 week 31 32 33 34 35 36 Kamer ; Tweepersoons bed.0 m. lang. Kamer en ; Tweepersoons bed.0 m. lang + éénpersoons bed. Kamer, en ; x éénpersoons bed, waarvan bed extra breed (. m.) deze kan ook worden gebruikt voor kinderen samen

Nadere informatie

Mijn Cyclus 43 dagen cyclus van 13 juni 2014 t/m 25 juli 2014

Mijn Cyclus 43 dagen cyclus van 13 juni 2014 t/m 25 juli 2014 Mijn Cyclus 43 dagen cyclus van 13 juni 2014 t/m 25 juli 2014 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24 25 26 27 28 29 30 31 32 33 34 35 36 37 38 39 40 41 42 43 +1 +2 +3 +4 +5 38.5

Nadere informatie

Bijlage 8. Enquête. Analyse- en Oplossingsrichtingenfase MIRT-onderzoek Bereikbaarheid Rotterdam Den Haag

Bijlage 8. Enquête. Analyse- en Oplossingsrichtingenfase MIRT-onderzoek Bereikbaarheid Rotterdam Den Haag Bijlage 8 Enquête Analyse- en Oplossingsrichtingenfase MIRT-onderzoek Bereikbaarheid Rotterdam Den Haag documenttitel: BIJLAGE 8 ENQUÊTE ANALYSE- EN OPLOSSINGSRICHTINGENFASE MIRT-ONDERZOEK BEREIKBAARHEID

Nadere informatie

website:

website: SNELPOST Mei 2017 email: info@oogfocus.nl website: www.oogfocus.nl - In deze snelpost Advies openingstijden 2 e halfjaar 2017 Street sale 3 x werk aan de winkel Wisseling van de wacht Belangrijke data

Nadere informatie

Onderzoek leefbaarheid en ondernemersklimaat Kerkstraat Tegelen

Onderzoek leefbaarheid en ondernemersklimaat Kerkstraat Tegelen Onderzoek leefbaarheid en ondernemersklimaat Kerkstraat Tegelen Contactadres: Trip 7 5944 CS Arcen www.venlo.sp.nl 1 Inhoudsopgave Inleiding pagina 3 Het onderzoek pagina 4 Overige opmerkingen pagina 8

Nadere informatie

Resultaten peiling 17: detailhandel

Resultaten peiling 17: detailhandel Hofpanel Resultaten peiling 17: detailhandel Maart 2013 1. Inleiding Van 10 tot en met 17 maart 2013 is er onder het Hofpanel een peiling gehouden over detailhandel. De gemeente Hof van Twente werkt aan

Nadere informatie

Bijbaantjesonderzoek

Bijbaantjesonderzoek Bijbaantjesonderzoek Uitgevoerd door Scholieren.com in oktober 2014 Inhoud Voorwoord 3 Steekproefsamenstelling 4 Resultaten - Bijbaantjes 6 - Problemen op het werk 11 Conclusies 14 2 Voorwoord Scholieren.com

Nadere informatie

Rapportage enquête Leefbaarheid in de Merenwijk

Rapportage enquête Leefbaarheid in de Merenwijk Rapportage enquête Leefbaarheid in de Merenwijk Beleidsonderzoek en Analyse (BOA) gemeente Leiden December 2014 In november en december 2014 is een vragenlijst uitgezet op de webpagina www.leiden.nl/merenwijk.

Nadere informatie

Resultaten mobiliteitsenquête Brugge Centrum

Resultaten mobiliteitsenquête Brugge Centrum UNIZO BRUGGE Stad en Haven Unie van Zelfstandige Ondernemers Resultaten mobiliteitsenquête Brugge Centrum 07-01-2014 UNIZO Brugg Stad en Havene: Eerste mobiliteitsrapport geeft nood aan ingrijpende acties

Nadere informatie

Vragenlijst akoestisch onderzoek Wet milieubeheer

Vragenlijst akoestisch onderzoek Wet milieubeheer akoestisch onderzoek Wet milieubeheer Deze vragenlijst maakt onderdeel uit van het akoestisch onderzoek dat voor uw bedrijf wordt uitgevoerd door Greten Raadgevende Ingenieurs. Een aantal vragen komen

Nadere informatie

Ervaren overlast door omwonenden en parkbezoekers van het Wilhelminapark

Ervaren overlast door omwonenden en parkbezoekers van het Wilhelminapark Ervaren overlast door omwonenden en parkbezoekers van het Wilhelminapark Utrecht.nl/onderzoek Colofon uitgave Afdeling Onderzoek Gemeente Utrecht Postbus 16200 3500 CE Utrecht 030 286 1350 onderzoek@utrecht.nl

Nadere informatie

CENTRUMVISIE NOORDWIJKERHOUT. Uitkomsten vragenlijst burgerpanel

CENTRUMVISIE NOORDWIJKERHOUT. Uitkomsten vragenlijst burgerpanel CENTRUMVISIE NOORDWIJKERHOUT Uitkomsten vragenlijst burgerpanel Periode: 18 januari tot 2 februari 2016 Aantal respondenten: 458 van 656 (70%) Inleiding De gemeente Noordwijkerhout werkt aan een versterking

Nadere informatie

Verkeersomleidingen t.b.v. bomenkap Meerzichtlaan

Verkeersomleidingen t.b.v. bomenkap Meerzichtlaan Verkeersomleidingen t.b.v. bomenkap Meerzichtlaan Trace A > Ligt tussen de Afrikaweg en het Bredewater Periode van maandag 12 november t/m vrijdag 23 november Verkeer blijft gewoon rijden, wanneer een

Nadere informatie

Evaluatie betaald parkeren Noorderplantsoenbuurt en Oranjebuurt

Evaluatie betaald parkeren Noorderplantsoenbuurt en Oranjebuurt B A S I S V O O R B E L E I D Evaluatie betaald parkeren Noorderplantsoenbuurt en Oranjebuurt Evaluatie betaald parkeren Noorderplantsoenbuurt en Oranjebuurt Erik van der Werff Onderzoek en Statistiek

Nadere informatie

Aanleiding voor het onderzoek

Aanleiding voor het onderzoek Aanleiding voor het onderzoek Gemeente Heerlen, juni 2013, alle zondagen koopzondag; wekelijkse koopzondag Centrum gestart m.i.v. september 2013 Heroverweging wekelijkse koopzondag in 2015 Breed gedragen

Nadere informatie

Analyse verkeerstellingen Stenen Poort

Analyse verkeerstellingen Stenen Poort Analyse verkeerstellingen Stenen Poort Van 16 t/m 29 november 2011 hebben er op een viertal plekken in en om de Stenen Poort verkeerstellingen plaatsgevonden. De cijfers representeren een momentopname,

Nadere informatie

Voorwoord. Uitkomsten enquête 19-06-2011

Voorwoord. Uitkomsten enquête 19-06-2011 Voorwoord In mijn scriptie De oorlog om ICT-talent heb ik onderzoek gedaan of Het Nieuwe Werken als (gedeeltelijke) oplossing kon dienen voor de aankomende vergrijzing. Hiervoor werd de volgende onderzoeksvraag

Nadere informatie

Digipanel Theater aan de Parade

Digipanel Theater aan de Parade Digipanel Theater aan de Parade Oktober 2011 Afdeling O&S Gemeente s-hertogenbosch Inleiding Het Theater aan de Parade is bijna 40 jaar oud. Op veel punten voldoet het niet meer aan de eisen die voorstellingen

Nadere informatie

M e m o. Aan De leden van de raad. 12 april 2011. Van Het college/wethouder B. Emmens

M e m o. Aan De leden van de raad. 12 april 2011. Van Het college/wethouder B. Emmens Team Stedenbouw en Verkeer Aan De leden van de raad Datum 12 april 2011 Van Het college/wethouder B. Emmens Onderwerp Stand van zaken Integraal parkeerbehoefteonderzoek Buytenpark Inleiding Op 31 januari

Nadere informatie

Eindmeting. Verkeersveiligheid. Steenstraat. Team Onderzoek en Statistiek

Eindmeting. Verkeersveiligheid. Steenstraat. Team Onderzoek en Statistiek Eindmeting Verkeersveiligheid Steenstraat Team Onderzoek en Statistiek Augustus Inhoudsopgave Inhoudsopgave Samenvatting en conclusies Aanleiding, methode en leeswijzer 5. Aanleiding 5. Respons 5.3 Leeswijzer

Nadere informatie

RESPONS Er zijn panelleden benaderd. Van hen hebben er de vragenlijst ingevuld. Dit resulteert in een respons van 61%.

RESPONS Er zijn panelleden benaderd. Van hen hebben er de vragenlijst ingevuld. Dit resulteert in een respons van 61%. Samenvatting Parkeren 2016 Cluster Ruimte en Economie/afdeling Advies heeft O&S gevraagd een onderzoek naar parkeren uit te zetten onder de leden van het Delft Internet Panel (DIP). In april 2016 is het

Nadere informatie

Verkeerstelling Oude Pijp Amsterdam

Verkeerstelling Oude Pijp Amsterdam Verkeerstelling Oude Pijp Amsterdam September 2016 Datum: 08-03-2017 Auteur: Nick Heijdeman Inhoud 1. OMSCHRIJVING ONDERZOEK... 3 1.1 Situatieomschrijving... 3 1.2 Omschrijving en doel verkeerstellingen...

Nadere informatie

VERKEERSBESLUIT GEMEENTE MIDDELBURG

VERKEERSBESLUIT GEMEENTE MIDDELBURG VERKEERSBESLUIT GEMEENTE MIDDELBURG Kernwinkelgebied: wijziging venstertijden voor fietsers en bedienend verkeer 1 Besluit Burgemeester en wethouders besluiten in het kernwinkelgebied de venstertijden

Nadere informatie

Klanttevredenheid consultatiebureaus Careyn

Klanttevredenheid consultatiebureaus Careyn Klanttevredenheid consultatiebureaus Careyn Klanten van Careyn over het consultatiebureau Inhoud: 1. Conclusies 2. Algemene dienstverlening 3. Het inloopspreekuur 4. Telefonische dienstverlening 5. Persoonlijk

Nadere informatie

Onderzoek Bereikbaarheid Cronjéstraat

Onderzoek Bereikbaarheid Cronjéstraat Onderzoek Bereikbaarheid Cronjéstraat Gemeente Haarlem (Onderzoek en Statistiek, dr. J.M. Kersloot ) Datum: 11 december 2012 1. Aanleiding Bij de gemeente Haarlem leeft de vraag in welke mate het winkelend

Nadere informatie

BOUWEN MET JACQUES HURKS

BOUWEN MET JACQUES HURKS BOUWEN MET JACQUES HURKS Dit jaar is het veertig jaar geleden dat architect Jacques Hurks stierf. Hurks woonde het grootste deel van zijn leven in Roosendaal. Reden om hem te gedenken met een tentoonstelling

Nadere informatie

Inleiding RIS Aan de leden van de Commissie Leefomgeving. Piet Huysmans. Stadsbeheer.

Inleiding RIS Aan de leden van de Commissie Leefomgeving. Piet Huysmans. Stadsbeheer. Typ teksttyp teksttyp tekst T. de Bruijn Wethouder van Financiën, Verkeer, Vervoer en Milieu 114 Retouradres: Postbus 12600, 2500 DJ Den Haag Aan de leden van de Commissie Leefomgeving Datum 1 november

Nadere informatie

Subtotaal Inz 400 (100 bc- 100 ws)- 100 bc b Z1. Z1 Z1 r. 5" snelle catchfase. 200 (100 bc- 100 ws)- 100 bc b 4 x 50 (25 bc bijleggen achter- 25 bc)

Subtotaal Inz 400 (100 bc- 100 ws)- 100 bc b Z1. Z1 Z1 r. 5 snelle catchfase. 200 (100 bc- 100 ws)- 100 bc b 4 x 50 (25 bc bijleggen achter- 25 bc) Week: Tijdstip: 07.00-08.30 Datum: 10-dec Accent: Mixed Dag: Maandag Bijzonderheden: Inz 400 ( bc- ws)- bc b 4 x (25 scullen rug richting voeten- 25 bc a) r. 5" schouders openen ( bc- ws)- bc b 4 x (25

Nadere informatie

Nieuwsbrief. Medewerker CJG bereikbaar op school

Nieuwsbrief. Medewerker CJG bereikbaar op school Januari 2016 Jaargang 6, nr. 3 Nieuwsbrief In dit nummer: Medewerker CJG 1 Veilige schoolomgeving 2 Cito toetsen 3 Vragen stellen 4 Interessante informatie: Vrijdag 5 februari viering Carnaval. Voorjaarsvakantie

Nadere informatie

Zicht op bevoorrading

Zicht op bevoorrading Zicht op bevoorrading Bevoorradingsprofiel Bergen op Zoom Gemeente Bergen op Zoom januari 2010 Eindconcept Zicht op bevoorrading Bevoorradingsprofiel Bergen op Zoom dossier : C7725-01-001 registratienummer

Nadere informatie

Zondagopenstelling Drechterland Peiling onder inwoners. Gemeente Drechterland Augustus 2013

Zondagopenstelling Drechterland Peiling onder inwoners. Gemeente Drechterland Augustus 2013 Zondagopenstelling Drechterland Peiling onder inwoners Gemeente Drechterland Augustus 2013 Colofon Uitgave : I&O Research BV Van Dedemstraat 6c 1624 NN Hoorn Tel. (0229) 282555 www.ioresearch.nl Rapportnummer

Nadere informatie

Waar winkelen de inwoners van de gemeente Ede? Een onderzoek op basis van 304 winkelmomenten

Waar winkelen de inwoners van de gemeente Ede? Een onderzoek op basis van 304 winkelmomenten Waar winkelen de inwoners van de gemeente? Een onderzoek op basis van 304 winkelmomenten In opdracht van de SGP Door Studentenpool Bestuurlijke Bedrijfskunde Academie Mens & Organisatie Christelijke Hogeschool

Nadere informatie

BURGERPANEL EEMNES PEILING 1 2014 ZONDAGSOPENSTELLING & WINKELAANBOD

BURGERPANEL EEMNES PEILING 1 2014 ZONDAGSOPENSTELLING & WINKELAANBOD BURGERPANEL EEMNES PEILING 1 2014 ZONDAGSOPENSTELLING & WINKELAANBOD Gemeente Eemnes Juni/Juli 2014 Colofon Uitgave: Research 2Evolve Tesselschadelaan 15A 1217 LG Hilversum Tel: (035) 623 27 89 info@research2evolve.nl

Nadere informatie

Evaluatie proef Middelburg Winterstad editie 2016/2017

Evaluatie proef Middelburg Winterstad editie 2016/2017 Evaluatie proef Middelburg Winterstad editie 2016/2017 Van december t/m half januari 16/ 17 veranderde Middelburg in Middelburg Winterstad. Er kon geschaatst worden op de markt, er waren meerdere winterterrassen

Nadere informatie

Gemeente Den Haag. Aan de Commissie Verkeer, Milieu en Leefomgeving

Gemeente Den Haag. Aan de Commissie Verkeer, Milieu en Leefomgeving Wethouder van Verkeer, Binckhorst, Binnenstad en Milieu P.W.M. Smit Gemeente Den Haag Retouradres: Postbus 12 600, 2500 DJ Den Haag Aan de Commissie Verkeer, Milieu en Leefomgeving Uw brief van Uw kenmerk

Nadere informatie

Resultaten ondernemersenquête

Resultaten ondernemersenquête Resultaten ondernemersenquête Respons: verzonden 365 onbestelbaar 8 totaal (N) 357 ingevuld (n) 132 37, 1. Binnen welke branche valt uw onderneming? * levensmiddelenspeciaalzaak 1 mode en persoonlijke

Nadere informatie

WERVEN EN TRAINEN IN CUSTOMER CONTACT DE IDEALE OPZET ONDERZOCHT

WERVEN EN TRAINEN IN CUSTOMER CONTACT DE IDEALE OPZET ONDERZOCHT WERVEN EN TRAINEN IN CUSTOMER CONTACT DE IDEALE OPZET ONDERZOCHT WERVEN EN TRAINEN IN CUSTOMER CONTACT DE IDEALE OPZET ONDERZOCHT De recessie loopt ten einde. De markt trekt aan en het aantal vacatures

Nadere informatie

Foto-analyse Twijnstraat

Foto-analyse Twijnstraat Foto-analyse Twijnstraat Inhoudsopgave Inleiding p. 3 1. Terras bij De Poort p. 4 2. Laad- en losvakken Ekoplaza p. 5 3. Laad- en losvak Albert Heijn p. 6 4. Doorloop hoek Twijnstraat en Nicolaasstraat

Nadere informatie

Gemeente Houten Onderzoek standplaatsen in Houten Zuid. Den Dolder, 17 april 2009 Ir. Martine van Doornmalen Wim Woning MSc

Gemeente Houten Onderzoek standplaatsen in Houten Zuid. Den Dolder, 17 april 2009 Ir. Martine van Doornmalen Wim Woning MSc Gemeente Houten Onderzoek standplaatsen in Houten Zuid ADV Market Research B.V. Den Dolder, 17 april 2009 Ir. Martine van Doornmalen Wim Woning MSc Het auteursrecht op dit rapport berust bij ADV Market

Nadere informatie

Overlast park Lepelenburg

Overlast park Lepelenburg Overlast park Lepelenburg 1-meting oktober 2014 www.onderzoek.utrecht.nl Colofon Uitgave Afdeling Onderzoek Gemeente Utrecht Postbus 16200 3500 CE Utrecht 030 286 1350 onderzoek@utrecht.nl in opdracht

Nadere informatie

Gemiddelde glucose. Mediaan 00:00 06:00 12:00 18:00 00:00 00:00 06:00 12:00 18:00 00:00. Geregistreerde sensorgegevens

Gemiddelde glucose. Mediaan 00:00 06:00 12:00 18:00 00:00 00:00 06:00 12:00 18:00 00:00. Geregistreerde sensorgegevens PAGINA: 1 / 19 DATUM: 6-5-26 FreeStyle Libre 1. Snapshot 13 mei 6-26 mei 6 (14 dagen) GEMIDDELDE GLUCOSE % boven doel 5 % binnen doel 5 % onder doel HYPO'S 1 duur Sensorgebruik 6,1 % % % 6 Min GEREGISTREERDE

Nadere informatie

Nu heeft het Klooster nog 42 personeelsleden, waarvan het grootste deel parttime werkt. Er wonen circa 65 nonnen op het Kloosterterrein.

Nu heeft het Klooster nog 42 personeelsleden, waarvan het grootste deel parttime werkt. Er wonen circa 65 nonnen op het Kloosterterrein. Notitie Referentienummer Datum Kenmerk M1 Concept 25 oktober 2010 Definitief 18 december 2013 PN 297506 Betreft verkeerkundige toets Kloosterterrein Bergen In deze notitie wordt de woningbouwontwikkeling

Nadere informatie

Stappenplan: Consignatie wel of niet toepassen

Stappenplan: Consignatie wel of niet toepassen Stappenplan: Consignatie wel of niet toepassen In dit stappenplan wordt stapsgewijs aangegeven hoe de tool Werkaanbodanalyse tool: effectanalyse dient te worden gevuld. Tevens wordt in dit stappenplan

Nadere informatie

Boodschappenservice Binnenstad Amsterdam

Boodschappenservice Binnenstad Amsterdam Boodschappenservice Binnenstad Amsterdam Draagvlakmeting Projectnummer: 10063 In opdracht van: Ingenieursbureau Amsterdam (IBA) Rogier van der Groep Willem Bosveld Oudezijds Voorburgwal 300 Postbus 658

Nadere informatie

najaar 2010 Winkelpassantentellingen Leuven

najaar 2010 Winkelpassantentellingen Leuven Winkelpassantentellingen Leuven najaar 2010 Dit rapport is gebaseerd op Locatus gegevens die bewerkt werden door het Centrummanagement. De visuele weergave van de passage werd verzorgd door het GIS. 1.

Nadere informatie

Huisregels en Nuttige Informatie Kinderopvang Alles Kids

Huisregels en Nuttige Informatie Kinderopvang Alles Kids Huisregels en Nuttige Informatie Kinderopvang Alles Kids Adresgegevens en telefoonnummers: Kinderdagverblijf en BSO Alles Kids Buitenom 1 8313 AG Rutten Tel: 0527-263100 BSO de Speelakker Gevestigd in

Nadere informatie