VRAGEN THEMA PARKEREN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "VRAGEN THEMA PARKEREN"

Transcriptie

1 VRAGEN THEMA PARKEREN

2 1. Waar kan ik zo goedkoop mogelijk parkeren in s-hertogenbosch? A. Alle parkeergarages en transferia in en om de stad hebben dezelfde tarieven. B. Aan de rand van de stad zijn er diverse transferia waar je goedkoop kunt parkeren. ANTWOORD: B In s-hertogenbosch vinden we het fijn als je lang blijft. Daarom hebben we aan de rand van de stad goedkope transferia met gratis vervoer naar het hart van de binnenstad. Als je langer dan twee uur in de stad blijft, dan is parkeren op een transferium al goedkoper. Bekijk voor een overzicht van alle parkeergarages en transferia.

3 2. Betaald parkeren op straat geldt tot uur in de binnenstad. Daarna worden er geen parkeerkosten meer in rekening gebracht. A. Dat klopt. B. Betaald parkeren op straat geldt tot uur. C. Je moet 24 uur per dag betalen voor parkeren op straat. ANTWOORD: B Tussen uur en uur geldt betaald parkeren op straat in de binnenstad. Let op: op de vergunningshoudersplaatsen mag je niet parkeren. TIP: Met mobiele parkeerapps kun je met jouw mobiele telefoon parkeren in s- Hertogenbosch. Dit kan via bel-parkeren. Handig: je betaalt nooit teveel omdat je alleen betaalt voor de daadwerkelijk geparkeerde tijd. Bij iedere parkeerplaats staat aangegeven of je mobiel kunt betalen.

4 3. Wanneer kan ik het beste parkeren op één van de drie transferia? A. Als je van plan bent langer in de stad te blijven. B. Als je een gratis leenfiets wilt huren. C. Als je zeker wilt zijn van een parkeerplaats. ANTWOORD: A Als je van plan bent langer in de binnenstad te blijven, dan is het het voordeligste om te parkeren op een transferium. Voor 4,00 kun je de hele dag je auto parkeren én heb je vervoer per bus of fiets naar de binnenstad. Als je op het transferium parkeert krijg je voor vier personen gratis vervoer. De openingstijden van de winkels en horecagelegenheden in s-hertogenbosch.

5 4. Zijn de openingstijden van transferia gelijk aan die van parkeergarages? A. Nee, dat varieert. B. Ja, we houden in s-hertogenbosch van duidelijkheid. ANTWOORD: A Op maandag, dinsdag en woensdag zijn de transferia tot 20:00 uur open. Op donderdag, vrijdag en zaterdag zijn de transferia tot 01:00 uur 's nachts geopend. Op zondag tot 19:00 uur. Na sluitingstijd kun je nog wel van het terrein af. De openingstijden gelden ook voor inleveren van leenfietsen. De openingstijden van de winkels en horecagelegenheden in s-hertogenbosch.voor meer informatie kijk op

6 Transferium De Vliert Arriva buslijn 70 rijdt zonder te stoppen van transferium De Vliert naar het centrum van s- Hertogenbosch (halte St- Josephstraat) en terug van: Maandag t/m woensdag: uur Donderdag en vrijdag: uur Zaterdag: uur Zondag : uur Geen dienstregeling op feestdagen (muv Hemelvaartsdag, open van uur). Transferium Pettelaarpark Arriva buslijn 80 rijdt zonder te stoppen van transferium Pettelaarpark naar het centrum van s-hertogenbosch (halte Parade) en terug van: Maandag t/m woensdag : uur Donderdag en vrijdag : uur Zaterdag: uur Zondag: uur Geen dienstregeling op feestdagen (muv Hemelvaartsdag, open van uur).

7 5. Ik wil graag nog even op het terras blijven. Kan ik met mijn auto nog van het transferium afrijden? A. Op de drie transferia kun je tot uur uitrijden. B. Uitrijden van het parkeerterrein van het transferia kan altijd. C. Uitrijden kan iedere dag op andere tijdstippen. ANTWOORD: B Je kunt altijd van het terrein van het transferium afrijden. Let wel op: na sluitingstijd rijden er geen bussen meer en is er ook geen beveiliging meer aanwezig. TIP: Aan beide kanten van het Centraal Station vind je de Q-park P+R terreinen. Deze zijn op zaterdag en zondag open voor het winkelend publiek. Deze extra parkeerterreinen liggen aan de Maijweg, Magistratenlaan en Parallelweg, op tien minuten loopafstand van de binnenstad. De maximale parkeerkosten per dag zijn 5,-.

8 6. Ik heb een elektrische auto. Waar vind ik oplaadpunten in s-hertogenbosch? A. Een aantal parkeergarages heeft speciale oplaadpunten voor elektrische auto s. B. We zijn volop bezig deze te creeëren, maar er zijn nog geen mogelijkheden hiervoor in s-hertogenbosch. C. In de hele stad vind je her en der diverse oplaadpunten voor elektrische auto s. ANTWOORD: C In de hele stad vind je zo n 100 openbare oplaadpunten voor elektrische auto s. Ze staan verspreid door de stad, waaronder in de parkeergarge Sint Jan, Paleiskwartier en op de transferia. Kijk op of voor de locaties en beschikbare punten.

9 TIP: Met de App Ladidaar (voor Apple en Android) zie je of een oplaadpaal vrij of bezet is. Deze app brengt Bossche gebruikers met elkaar in contact. Zo kunnen ze onderling afspraken maken over het gebruik van een laadpunt.

10 7. Ik ben gehandicapt en zoek een gehandicaptenparkeerplaats. Waar in de stad vind ik deze? A. Gehandicaptenparkeerplaatsen liggen niet in de binnenstad, maar buiten de stad. Daar staan ze duidelijk aangegeven. B. In alle blauwe zones mag je parkeren met een gehandicaptenkaart. C. Zowel in de stad als in parkeergarages vind je voldoende gelegenheden voor gehandicapten. ANTWOORD: C Er zijn in 's-hertogenbosch diverse mogelijkheden om als gehandicapte te parkeren. Met een gehandicaptenkaart kun je gratis parkeren op de hiervoor bestemde plaatsen. Er zijn gehandicapteperkeerplaatsen op de Parade en in de Verwerstraat. In de parkeergarages liggen de gehandicaptenparkeerplaatsen vlakbij de uitgang. Hiervoor geldt een normaal tarief.

11 8. Als ik met de auto naar s-hertogenbosch kom, mag ik ook parkeren op vergunninshouderplaatsen. A. Ja. B. Nee. ANTWOORD: B Op diverse plaatsen in de binnenstad van s-hertogenbosch kun je tegen betaling aan de straat parkeren. Pas wel op vergunningshoudersplaatsen. Van deze plaatsen kun je geen gebruikmaken. Over het algemeen geldt dat als je geen betaalautomaat ziet en er wel auto s geparkeerd staan, je met vergunningshoudersplaatsen te maken hebt.