The Honours Track Voor doorbijters en gasgevers TRACK MAP PRAKTISCHE INFORMATIE VOOR STUDENTEN

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "The Honours Track Voor doorbijters en gasgevers TRACK MAP PRAKTISCHE INFORMATIE VOOR STUDENTEN"

Transcriptie

1 The Honours Track Voor doorbijters en gasgevers TRACK MAP PRAKTISCHE INFORMATIE VOOR STUDENTEN 1

2 2 Inhoud Track Map Inhoud Voorwoord...3 Inleiding...4 Waar ga je aan werken?...5 Kennis...5 Kunde...5 Karakter...5 Wat ga je doen?...7 Bij het bedrijf...8 Knowlegde Labs...8 Coaching...8 Mijlpalen...8 Wat lever jij op?...9 Bijlage 1: Selectieprocedure en criteria...10 Bijlage 2: Scorelijst eindopdracht Honours Track...11

3 The Honours Track Voor doorbijters en Voorwoord gasgevers 3 De uitdaging begint! Voor je ligt de Track Map van The Honours Track waaraan jij als talent van de Hogeschool Utrecht deelneemt. Hierin vind je alle informatie die nodig is om de track goed te kunnen volgen. The Honours Track is de weg van kennis, kunde en karakter die jij samen met je medestudenten gaat volgen om jouw ambities waar te maken en te zorgen voor een vliegende start op de arbeidsmarkt. Mocht je nog vragen hebben, dan kun je terecht bij de trackcoördinator van jouw opleiding. Veel plezier en succes!

4 4 Inleiding The Honours Track: jouw kennis, kunde en karakter in the mix Succesvol bedrijfskundig talent wordt gekenmerkt door een hoge mate van (praktijk)kennis, professionele kunde en een prettig karakter. The Honours Track die Censes Education (partner van The Honours Track) heeft ontworpen voorziet in de behoefte om de kennis, kunde en karakter van ambitieuze studenten maximaal te ontwikkelen. Censes wil eraan bijdragen dat: ambitieuze studenten zoals jij je ambities kunnen realiseren in een uitdagend praktijkgericht programma, zodat je je kunt onderscheiden van andere studenten en zo een vliegende start maakt op de arbeidsmarkt; bedrijven talent vroegtijdig leren kennen, aan zich kunnen binden en zich (maatschappelijk) verbinden aan excellentieonderwijs;...een hogeschool een network community kan opbouwen waarin hogeschool, bedrijfsleven en alumni actief zijn, zodat er een duurzame samenwerking ontstaat.

5 Waar ga je aan werken? 5 Waar ga je aan werken? Voordat je begint Als je aan deze track begint, heb je de selectieprocedure succesvol doorlopen (zie bijlage 1 voor de selectieprocedure en criteria). Daarna rond je een LTP-assessment af. Deze telt niet mee in de selectie maar dient als input voor jouw professionele en persoonlijke ontwikkeling. Met The Honours Track ga je aan de slag om jouw professionele pijlers kennis, kunde en karakter te optimaliseren. Elke pijler bestaat uit een bedrijfsopdracht, individuele coaching, Knowlegde Labs en mijlpalen. Tijdens deze activiteiten werk je aan de volgende leerdoelen: Kennis, jij: herkent en benoemt situaties waarin ethische kwesties een rol spelen; geeft een onderbouwde mening over strategische en tactische keuzes in je bedrijfsopdracht; legt verbindingen met andere afdelingen of organisaties; treedt als deskundige op voor de beroepsgroep. Kunde, jij: past je moeiteloos aan aan de organisatiestructuur- en cultuur; werkt projectmatig en op zelfstandige wijze aan de bedrijfsopdracht; realiseert gestelde doelen; toont je creativiteit in woord en daad; bent empathisch richting collega s, (potentiele) opdrachtgevers en overige relaties. Karakter, jij: maakt een goede eerste indruk in professioneel contact; zet jouw (kern)kwaliteiten bewust en adequaat in; toont je enthousiasme en betrokkenheid en bent daarmee een voorbeeld voor anderen; bent in staat samen met anderen de juiste resultaten te boeken; communiceert authentiek en sensitief in professioneel contact met de ander(en); inspireert anderen, overtuigt hen en laat ze tegelijkertijd in hun waarde.

6 6 Waar ga je aan werken? Binnen elke pijler ligt speciale focus op de volgende 4 competenties: innoveren, communiceren, reflecteren en leiderschap. Innoveren Je hebt de drive om te innoveren. Je gaat tot het uiterste om jezelf te ontwikkelen tot deskundige binnen jouw vakgebied en durft buiten de gebaande paden te handelen. Door de inzet van je probleemoplossend vermogen weet je je doelen te bereiken. Communiceren Je maakt een overtuigende eerste indruk en zet je communicatieve vaardigheden in voor een optimaal professionele relatie met collega, klant of (potentiele) opdrachtgever. Zowel in persoonlijk contact als op social media handel je naar de geschreven en ongeschreven omgangsvormen. Je past je moeiteloos aan aan de heersende cultuur. Reflecteren Je toont een positief kritische houding en bent steeds op zoek naar kansen om te leren. Je staat open voor feedback en reflecteert systematisch op je eigen handelen. Je bent in staat vorm te geven aan je eigen leerproces, nu en in de toekomst, waardoor je voortdurend relevant blijft voor de arbeidsmarkt. Leiderschap Je neemt verantwoordelijkheid voor je handelen. Je weet jezelf en anderen op authentieke wijze te motiveren en inspireren. In de samenwerking neem je initiatief en toon je op een passende wijze empathie. Deze competenties worden in de eindopdracht getoetst.

7 Wat ga je doen? 7 Wat ga je doen? De totale duur van de The Honours Track is 5 maanden. Het is een extra curriculair track, wat betekent dat je The Honours Track volgt naast het reguliere onderwijs. In tabel 1 is te zien uit welke activiteiten The Honours Track bestaat. Activiteiten Kennis Knowlegde Labs met de hele groep: Mindful Leadship Lab Business Ethics Lab Cross Wind Lab Kunde Karakter Jouw impact In duo s aan de slag bij het bedrijf (1,5 dag per student per week) 3 individuele coachmomenten 1 Cross Wind Lab, door een aantal aangewezen duo s zelf geïnitieerd en georganiseerd 1 eindopdracht, georganiseerd door een aantal duo s, waarbij belangrijke stakeholders aanwezig zijn zoals deelnemende bedrijven en kennispartners Eindopdracht: voorbereiding en uitvoering De planning van deze activiteiten ontvang je van de track coördinator. Knowlegde Labs I, II en III Gedurende de track vinden er 3 Knowlegde Labs plaats die verzorgd worden door experts uit het bedrijfsleven en aangeboden door Censes Education. In een Knowledge Lab wordt een maatschappelijk actueel, aansluitend of innovatief thema behandeld door een expert. De uitdaging ligt in de transfer van praktijk naar theorie en weer terug naar de praktijk. De meeste experts vragen jullie een voorbereidingsopdracht uit te voeren in het bedrijf waar je werkzaam bent. Deze opdracht krijg je ruim van tevoren aangereikt. De Knowledge Labs bieden verbreding, verdieping en vernieuwing die jij vervolgens kunt integreren in het bedrijf en in jouw eindopdracht.

8 8 Bij het bedrijf Bij het bedrijf In duo s word je gekoppeld aan een bedrijf en specialisatie naar keuze. Daar werken jullie beiden 1,5 dag (samen 3 dagen per week) aan de huidige werkzaamheden en de bedrijfsopdracht. Deze stel je vast samen met de opdrachtgever. Het is een unieke kans om mee te draaien in de beroepspraktijk, jouw kunde te laten zien en een netwerk op te bouwen. Met de input die je hier uithaalt, geef je jouw professionele kennis en karakter een boost. Coaching Jouw kwaliteiten maken je uniek en geven jou dat prettige karakter waardoor mensen graag met je samenwerken en zaken doen. Bewustwording van deze kwaliteiten kan je helpen te komen tot effectief gedrag. Het kan ook zijn dat je belemmerende gedachtes of overtuigingen hebt waardoor je minder goed tot je recht komt. Of dat je bepaalde gedrags- of communicatiepatronen herkent van jezelf, waarin je verandering wilt aanbrengen. Coaching is een gestructureerd en doelgericht proces, waarbij je door de coach wordt aangezet tot effectief gedrag. Samen met je coach stel je persoonlijke leerwensen vast waaraan je gaat werken. In 3 coachbijeenkomsten werk je aan, stel je bij en evalueer je deze leerwensen. Het organiseren van: Cross Wind Lab Het Cross Wind Lab geven jullie in aangewezen duo s vorm. Wat willen jullie leren, welk thema spreekt jullie aan, wie kennen jullie in je netwerk of zou je graag eens professioneel willen ontmoeten? De eindopdracht-bijeenkomst De eindopdracht-bijeenkomst wordt door een aantal duo s georganiseerd. Belangrijke stakeholders zoals de deelnemende bedrijven en kennispartners zullen aanwezig zijn. Jullie bepalen samen hoe jullie dit aanpakken en hoe en waar het plaatsvindt. Er is een budget van 500,- beschikbaar.

9 Wat lever jij op? 9 Wat lever jij op? Om The Honours Track succesvol af te ronden en zichtbare sterren te verdienen op je bachelordiploma, voer je een individuele eindopdracht uit. In deze eindopdracht laat je jouw impact zien op drie niveaus. Dat doe je door het opleveren van een showcase, bijvoorbeeld een digitale map met verschillende documenten, een presentatie in PowerPoint of prezi of een video. Wees creatief: ook andere vormen van showcases zijn welkom! De showcase moet wel in maximaal 30 minuten te bekijken zijn. Hieronder staat beschreven op welke 3 niveaus je je impact aantoont. Per niveau vind je een voorbeeld van hoe je de impact kunt presenteren in de showcase. I. Impact on network Je toont je impact op je netwerk door: a. het tonen van twee aanbevelingen uit je netwerk op je LinkedIn-profiel (bijv. d.m.v. een print screen); b. de feedback uit het peer assessment te koppelen aan je persoonlijke ontwikkeling (bijv. d.m.v. een kort schriftelijk verslag van jouw ontvangen feedback en hoe die aansluit bij de ontwikkeldoelen waaraan je hebt gewerkt bij de coaching). III. Impact on society Jij laat zien welke impact je (in de toekomst) hebt op de maatschappij door: a. het in kaart brengen en doorrekenen van de positieve gevolgen die jouw werk bij het bedrijf kan hebben op de maatschappij, denk daarbij bijvoorbeeld aan thema s die voortkomen uit de Sustainable Development Goals van de United Nations (hoe je dit laat zien? denk breed en out of the box!). II. Impact on corporate Je toont je impact op het bedrijf waar jij je opdracht hebt uitgevoerd door: a. een impressie te geven van een zelf geïnitieerde bijeenkomst binnen het bedrijf (bijv. d.m.v. een videofragment); b. te tonen dat jij je als deskundige hebt gepresenteerd binnen het bedrijf en dat je daarbij input hebt gebruikt van een online platform of andere externe bronnen (bijv. d.m.v. het presentatiemateriaal of de feedback van aanwezigen bij deze bijeenkomst). De beoordelaars - één of meerdere docent(en) en een Censes-trainer - vormen eerst hun eigen beoordeling over jouw showcase. Vervolgens overleggen ze met elkaar om tot overeenstemming te komen en koppelen ze de beoordeling terug aan jou. In de scorelijst in bijlage 1 wordt duidelijk welke criteria worden gehanteerd per onderdeel van de eindopdracht.

10 10 Bijlage 1: Selectieprocedure en criteria Bijlage 1: Selectieprocedure en criteria Studenten melden zich aan voor The Honours Track via een cv, motivatiebrief en een elevator pitch van maximaal 3 minuten. Alle aanmeldingen worden beoordeeld door de selectiecommissie. De selectiecommissie bestaat uit minimaal 3 leden: 1 Censes-trainer, 1 docent van de hogeschool en 1 professional uit het bedrijfsleven. Zij beoordelen de aanmeldingen en komen tot een gezamenlijke score per student. Uiteindelijk worden er minimaal 10 en maximaal 20 studenten toegelaten tot The Honours Track. Hieronder staat beschreven welk product aangeleverd dient te worden door de student, met welk resultaat. En op basis van welke criteria de selectiecommissie tot hun oordeel komt. VOORWAARDELIJKE ITEMS RESULTAAT CRITERIUM OORDEEL Studieresultaten Overzicht behaalde EC in leerjaar 3 en 4 Maximaal 2 vakken of opdrachten openstaand per leerjaar Go / No go Maximaal 3 openstaande vakken of opdrachten totaal Product Resultaat Criterium Oordeel CV CV geeft op een originele en verzorgde wijze inzicht in de student, waaruit een actieve werkhouding blijkt, ondersteunt met een positieve aanbeveling van een docent. De studieresultaten tot nu toe zijn op orde. 1.Leesbaar (zonder spelfouten, compleet) Originaliteit Getuigt van actieve werkhouding Positieve aanbeveling van hogeschooldocent Motivatiebrief Brief geeft inzicht in de intrinsieke motivatie van de student voor The Honours Track. Het blijkt hoe dit programma qua investering past bij de overige onderwijs en andere activiteiten. Tenslotte wordt duidelijk wat de student wil leren of bereiken met deze track en in de toekomst. 5.Intrinsieke motivatie Waarom dít programma? Planning Ambities en leerwensen Elevator pitch In de elevator pitch toont de student zijn meerwaarde voor deelname aan The Honours Track op overtuigende wijze in maximaal 3 minuten. 9.Overtuigend Authentiek Meerwaarde Totaalscore Normscores: >40 punten toegelaten punten twijfel, aanvullende informatie gewenst <30 punten niet toegelaten

11 Bijlage 2: Scorelijst eindopdracht The Honours Track 11 Bijlage 2: Scorelijst eindopdracht The Honours Track De eindopdracht bestaat uit 3 onderdelen. Per onderdeel zijn er 6 punten te verdienen. I. Impact on network (0-6 punten) II. Impact on corporate (0-6 punten) III. Impact on society (0-6 punten) De student toont zijn impact op zijn netwerk, het bedrijf en de maatschappij in maximaal 30 minuten. De beoordelaars vormen hun eigen beoordeling en overleggen vervolgens om tot overeenstemming te komen (20 minuten). Tenslotte koppelen ze de student de beoordeling terug (10 minuten). Ad I. Impact on network De ambitieuze honours-student toont zijn impact op zijn netwerk a. door het tonen van twee aanbevelingen uit zijn betrokken netwerk op zijn LinkedIn-profiel b. en de feedback uit het peer assessment te koppelen aan zijn persoonlijke ontwikkeling. Beoordelingsaspect 0 punten 1 punt 2 punten 3 punten Score Aanbeveling Geen aanbevelingen Een aanbeveling Twee aanbevelingen waaruit blijkt dat hij zelfstandig kan werken en een project met een goed resultaat heeft uitgevoerd. Twee aanbevelingen waaruit blijkt dat hij op een betrokken wijze een complexe opdracht heeft doorgrond, waardoor blijk van grote erkenning Feedback uit peer assessment Geen uitkomst van peer assessment Uitkomst van peer assessment is overwegend positief en niet gekoppeld aan persoonlijke ontwikkelingsdoelen. Uitkomst van peer assessment is positief en gekoppeld aan persoonlijke ontwikkelingsdoelen. Uitkomst van peer assessment is positief en gekoppeld aan persoonlijke ontwikkelingsdoelen waarin zichtbare resultaten zijn behaald. Totaalscore Impact on Network: Ad II. Impact on corporate De ambitieuze honours-student toont zijn impact op het bedrijf door a. een impressie te geven van een zelf geïnitieerde meet-up in het bedrijf; daar heeft de ambitieuze honours-student zich als deskundige gepresenteerd en input gebruikt van een online platform of andere externe bron Beoordelingsaspect 0 punten 1 punt 2 punten Score Meet-up Geen meet-up Er is een zelf-geïnitieerde meet-up geweest Er is een breed uitgerolde meet-up geweest, waarbij meerdere disciplines met elkaar verbonden waren Deskundigheid Zelf geen deskundige bijdrage geleverd Zelf een deskundige, inhoudelijke bijdrage geleverd De zelf geleverde inhoudelijke bijdrage was vernieuwend voor de doelgroep Input Er is geen externe input gebruikt De gebruikte input kwam van een externe bron, waarnaar verwezen is. De gebruikte input is gebaseerd op een theoretisch fundament waarover de ambitieuze honours-student zich een oordeel heeft gevormd. Totaalscore Impact on Corporate:

12 12 Bijlage 2: Scorelijst eindopdracht The Honours Track Ad III. Impact on society De ambitieuze honours-student laat zien welke impact hij heeft op de maatschappij; het in kaart brengen en doorrekenen van de positieve gevolgen die zijn werk bij het bedrijf kan hebben op de maatschappij Beoordelingsaspect 0 punten 1 punt 2 punten Score Impact Geen zichtbare impact Zichtbare impact Duurzaam zichtbare impact Vakbekwaamheid Geen sprake van vakbekwaamheid Uit impact blijkt vakbekwaamheid, door onderbouwing van gemaakte keuzes Uit impact blijkt multidisciplinaire vakbekwaamheid, door onderbouwing van gemaakte keuzes en verbindingen tussen disciplines Innovatieve toepassing Geen sprake van een innovatieve toepassing Uit toepassing blijkt waarom sprake van innovatieve toepassing Uit innovatieve toepassing blijkt de authentieke en originele signatuur van de ambitieuze honours-student Totaalscore Impact on Society: Cesuur: 0 5 punten = geen ster 6-9 punten = 1 ster punten = 2 sterren Beoordeling: Impact Punten (0-6) Totaal aantal sterren Impact on network - Impact on corporate - Impact on society - Totaal aantal punten Welke ster (ren)? FEM-criteria voor de Excellent Talent Sterren * Ster Vakbekwame en reflectieve professional (Blijkt met name uit uitwerking Eindopdracht I&II) * Ster Innovatie en Disseminatie (Blijkt met name uit uitwerking Eindopdracht II&III) * Ster Gedrevenheid (Blijkt met name uit Eindopdracht I en II) * Ster Leiderschapskwaliteiten (Blijkt met name uit Eindopdracht I en II) * Ster Internationaal Perspectief is niet van toepassing

13 Corporate partners Professional partners Contact Meer informatie nodig? Krijn Jansen Pim Nip Mail één van deze docenten: Founding partners

PRESENTATIE 2P6. Een recept voor Sterrenregen Hans Nottet hogeschooldocent en voorzitter Honourscommissie bij ILC-FNT

PRESENTATIE 2P6. Een recept voor Sterrenregen Hans Nottet hogeschooldocent en voorzitter Honourscommissie bij ILC-FNT PRESENTATIE 2P6 Een recept voor Sterrenregen Hans Nottet hogeschooldocent en voorzitter Honourscommissie bij ILC-FNT We gaan toch niet echt stempelen? Steven Nijhuis onderzoeker bij het lectoraat Vernieuwing

Nadere informatie

Format voor het plan van aanpak voor het aanvragen van een ster

Format voor het plan van aanpak voor het aanvragen van een ster Format voor het plan van aanpak voor het aanvragen van een ster Uitwerking Domein Gezondheidszorg Hogeschool Utrecht Honoursforum GZ Onderwerp / thema: Naam student: Studentnummer: Opleiding: Studiejaar

Nadere informatie

HU Honours : opleiding Commerciële Economie

HU Honours : opleiding Commerciële Economie HU Honours 2016-2020: opleiding Commerciële Economie Coördinatie: Krijn Jansen Missie HU Honours Honours om studenten op te leiden tot leading professional in waardecreatie Honours als aanjager van een

Nadere informatie

topklas randstad. human forward.

topklas randstad. human forward. topklas randstad. human forward. traineeship voor ondernemende docenten. Je bent docent, net afgestudeerd of juist ervaren. Je bent een ondernemend type. En je vindt het werken met leerlingen geweldig.

Nadere informatie

De student kan vanuit een eigen idee en artistieke visie een concept ontwikkelen voor een ontwerp en dat concept tot realisatie brengen.

De student kan vanuit een eigen idee en artistieke visie een concept ontwikkelen voor een ontwerp en dat concept tot realisatie brengen. Competentie 1: Creërend vermogen De student kan vanuit een eigen idee en artistieke visie een concept ontwikkelen voor een ontwerp en dat concept tot realisatie brengen. Concepten voor een ontwerp te ontwikkelen

Nadere informatie

DEEL B EXPRESSIEF TALENT KWARTIEL 11: DE CENTRALE UITDAGING. Expressief talent ZORG & WELZIJN ONTWIKKELAAR: MARLOT GIJSBERS 1

DEEL B EXPRESSIEF TALENT KWARTIEL 11: DE CENTRALE UITDAGING. Expressief talent ZORG & WELZIJN ONTWIKKELAAR: MARLOT GIJSBERS 1 DEEL B EXPRESSIEF TALENT KWARTIEL 11: DE CENTRALE UITDAGING Expressief talent ZORG & WELZIJN ONTWIKKELAAR: MARLOT GIJSBERS 1 Beste student, De afgelopen periode ben je bezig geweest met het ontwikkelen

Nadere informatie

REMIND. Bij u op SCHOOL?

REMIND. Bij u op SCHOOL? REMIND Bij u op SCHOOL? Inhoudsopgave Slim jezelf zijn voor professionals 3 Slim jezelf zijn 3 Programma over persoonlijke ontwikkeling 3 Kostenoverzicht 4 Over Remind 5 Wij willen 5 Trainersopleiding

Nadere informatie

Zelftest communityvaardigheden voor bibliotheekmedewerkers

Zelftest communityvaardigheden voor bibliotheekmedewerkers Zelftest communityvaardigheden voor bibliotheekmedewerkers Onderdeel van toolkit Nieuw Delen 2. Zelftest Werken met Communities Wat kan ik met de zelftest? Hieronder tref je een test aan waarmee je een

Nadere informatie

AUTHENTICITEIT IS DE SLEUTEL TOT EEN GELUKKIGE ORGANISATIE

AUTHENTICITEIT IS DE SLEUTEL TOT EEN GELUKKIGE ORGANISATIE AUTHENTICITEIT IS DE SLEUTEL TOT EEN GELUKKIGE ORGANISATIE En in een gelukkige organisatie bruist het van de ideeën, worden deadlines altijd gehaald, werken de mensen met plezier samen en zijn de klanten

Nadere informatie

Excellentie in het MBO

Excellentie in het MBO Excellentie in het MBO PILOT VAN MINISTER JET BUSSEMAKER Excellentie in het MBO Vier vakscholen zijn in 2015 gestart met de pilot HMC in Amsterdam en Rotterdam CIBAP in Zwolle Sint Lucas in Eindhoven Media

Nadere informatie

Handleiding Assessment Startbekwaamheid

Handleiding Assessment Startbekwaamheid Handleiding Assessment Startbekwaamheid Hoofdfase 3, ALO Opleiding Academie voor Lichamelijke Opvoeding Bachelor of Sport and Physical Education Domein Bewegen, Sport en Voeding Februari 2013 Inhoud Introductie

Nadere informatie

Hoe kan Hogeschool Utrecht social media inzetten om een duurzame relatie op te bouwen met haar (oud) studenten?

Hoe kan Hogeschool Utrecht social media inzetten om een duurzame relatie op te bouwen met haar (oud) studenten? Hoe kan Hogeschool Utrecht social media inzetten om een duurzame relatie op te bouwen met haar (oud) studenten? Deadline: 27 juni 2010 Prijzengeld: 5000,- Battle Type: (Zie voor meer informatie over de

Nadere informatie

De 6 Friesland College-competenties.

De 6 Friesland College-competenties. De 6 Friesland College-competenties. Het vermogen om met een open enthousiaste houding nieuwe dingen aan te pakken. Het vermogen jezelf steeds beter te leren kennen. Het vermogen om in te schatten in welke

Nadere informatie

TRAINING COMMUNICATIE VAARDIGHEDEN DOOR SASKIA KETTELERIJ & GEORGIOS LAZAKIS

TRAINING COMMUNICATIE VAARDIGHEDEN DOOR SASKIA KETTELERIJ & GEORGIOS LAZAKIS TRAINING COMMUNICATIE VAARDIGHEDEN DOOR SASKIA KETTELERIJ & GEORGIOS LAZAKIS 31/10/ 13 INTRODUCTIE Welkom! Vandaag gaan we gezamenlijk ervaringen delen over de vorige bijeenkomst. Jullie hebben in groepjes

Nadere informatie

Training Creatief denken

Training Creatief denken Training Creatief denken Creatief denken: prikkel je geest Out of the box denken. Of, buiten de gebaande paden denken. Doorbreek denkpatronen. Breekt het zweet je al uit als je dit hoort? Heb jij moeite

Nadere informatie

Startdocument strategie Anticiperen, innoveren & blijven leren Summa, volop in ontwikkeling

Startdocument strategie Anticiperen, innoveren & blijven leren Summa, volop in ontwikkeling Startdocument strategie 2019-2022 Anticiperen, innoveren & blijven leren Summa, volop in ontwikkeling Versie: maart 2019 2 Vraagstuk#1 Hoe zorgen we ervoor dat we de beste mensen aantrekken en behouden

Nadere informatie

TALENTPUNT. Een Development Program speciaal voor HR professionals

TALENTPUNT. Een Development Program speciaal voor HR professionals FOCUS ON THE FUTURE Je bent een HR professional met veel ambitie en je wilt succesvol(ler) zijn. Je bent gericht op de nieuwste HR ontwikkelingen en nieuwsgierig naar hoe andere HR professionals zaken

Nadere informatie

Introduc)e Pitchen en profileren! André Jager

Introduc)e Pitchen en profileren! André Jager Introduc)e Pitchen en profileren! André Jager andre@pitchtowork.nl 06-11759489 Opwarmer.. Stel je even voor in 15 seconden. Persoonlijke aanpak, maatwerk, gericht op regie Passie Meerwaarde Netwerk Afspraken

Nadere informatie

OUTPLACEMENT. Wij brengen talent in beweging

OUTPLACEMENT. Wij brengen talent in beweging OUTPLACEMENT Wij brengen talent in beweging Welkom! Lee Hecht Harrison begeleidt als wereldmarktleider meer dan 250.000 mensen en doet dit met de hoogste slagingspercentages. Talentontwikkeling en outplacement;

Nadere informatie

Training Creatief denken

Training Creatief denken Training Creatief denken Creatief denken: een oplossing voor elk probleem Creatief denken is vandaag de dag een must. De markt verandert razendsnel en als je niet innovatief bent, loop je achter de feiten

Nadere informatie

C.1 Delen en deelnemen

C.1 Delen en deelnemen COLLEGIALE SAMENWERKING C.1 Delen en deelnemen De leraar levert een oplossingsgericht bijdrage aan algemene taken in het team en aan de onderwijskundige en pedagogische ontwikkeling van de school. De leraar

Nadere informatie

Introductie Heb jij al nagedacht over jouw personal brand? Wat maakt jou uniek ten opzichte van anderen en wat zijn jouw sterke kanten?

Introductie Heb jij al nagedacht over jouw personal brand? Wat maakt jou uniek ten opzichte van anderen en wat zijn jouw sterke kanten? Introductie Heb jij al nagedacht over jouw personal brand? Wat maakt jou uniek ten opzichte van anderen en wat zijn jouw sterke kanten? In een wereld waarin allerlei informatie over mensen beschikbaar

Nadere informatie

Your Career in Control Potential Programma voor logistiek en Supply Chain management

Your Career in Control Potential Programma voor logistiek en Supply Chain management Potential Programma voor logistiek en Supply Chain management Programma en doelgroep Your Career in Control voorziet in de ontwikkelbehoefte van potentials in de logistieke en supply chain omgeving. Het

Nadere informatie

Beoordelingscriteria kwartaal 1

Beoordelingscriteria kwartaal 1 Beoordelingscriteria kwartaal 1 Top-Ondernemen 2017-2018 Leerdoelen kwartaal 1 Deze leerdoelen worden gewaardeerd via twee toetsbare onderdelen: 1. Pitch/presentatie (max 3 minuten) die aansluit bij het

Nadere informatie

Het programma Onbeperkt Talent is ontwikkeld door Qidos, in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Het programma Onbeperkt Talent is ontwikkeld door Qidos, in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Het programma Onbeperkt Talent is ontwikkeld door Qidos, in opdracht van het Ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties. Deze brochure is een uitgave van: Rijksoverheid Postbus 20011 2500

Nadere informatie

FiT. Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten

FiT. Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten FiT Mastering Financiality. In tien maanden tijd je circle of influence vergroten Vergroot je circle of influence Niemand kan de financiële gevolgen van strategische beslissingen beter inzichtelijk maken

Nadere informatie

Netwerk. 12-4-2013 10.00 uur tot 16.30 uur

Netwerk. 12-4-2013 10.00 uur tot 16.30 uur WELKOM Netwerk 12-4-2013 10.00 uur tot 16.30 uur Door Andrew David (H4 organisatie training advies) i.s.m. HAN Centrum voor Ondernemerschap FNV Zelfstandigen Andrew David Dynamisch Zelfstandig Communicatieve

Nadere informatie

Training Persoonlijke Kracht!

Training Persoonlijke Kracht! Training Persoonlijke Kracht! Zet binnen acht weken stevige stappen in je persoonlijke ontwikkeling en leer te werken vanuit jouw persoonlijke kracht! Training Persoonlijke Kracht! Persoonlijk leiderschapsprogramma

Nadere informatie

De Gespecialiseerde Professional

De Gespecialiseerde Professional Top Talent Programma Excellentietraject: Facility Management F-MEX De Gespecialiseerde Professional Academie: HBS Saxion University of Applied Science Auteur: Benedicte de Vries Datum: 13-07-2015 1 Programma:

Nadere informatie

Toetskader voor de sterren IBS, IPS, IVS Januari 2017

Toetskader voor de sterren IBS, IPS, IVS Januari 2017 Toetskader voor de sterren Honourscommissie Instituut voor Paramedische Studies (IPS), Instituut Bewegingsstudies (IBS) en Instituut Verpleegkundige Studies (IVS) Hogeschool Utrecht, januari 2017 Inleiding

Nadere informatie

Not just another minor Bachelor Consultancy Project maeur.nl

Not just another minor Bachelor Consultancy Project maeur.nl Not just another minor Bachelor Consultancy Project 2019 maeur.nl Inhoudsopgave Inleiding Waarom het BCP? Het BCP als minor Het proces Ervaringen Veelgestelde vragen 3 4 5 6 8 10 Contact 11 2 Inleiding

Nadere informatie

Algemene Informatie. 3 leerlijnen

Algemene Informatie. 3 leerlijnen 2 0 1 2 Algemene Informatie Buro Beeldwerk is voor iedereen die vanuit zijn vakgebied met vormgeving en creativiteit te maken heeft. De minor is een creatief lab waarin mensen vanuit verschillende disciplines

Nadere informatie

Visie op verpleegkundige professionaliteit

Visie op verpleegkundige professionaliteit Visie op verpleegkundige professionaliteit Verpleegkundige professionaliteit en trots Verpleegkundigen zijn van cruciaal belang voor het leveren van kwalitatief hoogstaande zorg in het MCL. De afgelopen

Nadere informatie

De workshop Leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden en is geschikt voor zowel beginnende- als doorgewinterde leidinggevenden.

De workshop Leiderschap wordt incompany gegeven en op maat aangeboden en is geschikt voor zowel beginnende- als doorgewinterde leidinggevenden. Workshop Leiderschap Leiderschap, krachtig in elke situatie Wat maakt iemand tot een goede leidinggevende? Natuurlijk moeten er doelen gehaald worden en het liefst binnen een bepaald budget. Maar zonder

Nadere informatie

Cursus. Creëer een veilig seksueel klimaat

Cursus. Creëer een veilig seksueel klimaat Cursus Creëer een veilig seksueel klimaat Colofon Uitgeverij: Edu Actief b.v. 0522-235235 info@edu-actief.nl www.edu-actief.nl Auteur: Annemieke Loos Inhoudelijke redactie: Floortje Vissers Titel: Creëer

Nadere informatie

NaïS Zine #B2P LINKEDIN DAGTRAINING. Nieuw. Vanaf volgende maand geven wij een gastblogger een podium! Als eerste;

NaïS Zine #B2P LINKEDIN DAGTRAINING. Nieuw. Vanaf volgende maand geven wij een gastblogger een podium! Als eerste; N A Ï S 2 0 1 7 I S S U E N O. 3 T I J D E L I J K G R A T I S NaïS Zine LINKEDIN N E D E R L A N D E R S O M A R M E N L I N K E D I N #B2P Z Ó O N D E R S C H E I D T J E J E D I E N S T V E R L E N

Nadere informatie

NL COACH CONGRES 01/12/2017

NL COACH CONGRES 01/12/2017 Persoonlijke ontwikkeling van de sportcoach 60graden feedback assessment NL COACH CONGRES 0//07 MARK.KAPTEIN@SPORTCOACHEXCEL.NL YARA@PUREPERFORMANCECOACHING.NL WELKOM Be here Be safe Be well Doel vandaag

Nadere informatie

Academie voor Talent en Leiderschap Veiligheidsregio s. Leiderschapsprofiel strategisch leidinggevende

Academie voor Talent en Leiderschap Veiligheidsregio s. Leiderschapsprofiel strategisch leidinggevende Leiderschapsprofiel strategisch leidinggevende Leidinggevende*: er zijn 6 hoofdrollen geïdentificeerd voor de leidinggevende en 3 niveaus van leiderschap, te weten strategisch, tactisch en operationeel.

Nadere informatie

Competentieprofiel. Instituut voor Interactieve Media. Competentieprofiel studenten Instituut voor Interactieve Media vastgesteld juni 2006

Competentieprofiel. Instituut voor Interactieve Media. Competentieprofiel studenten Instituut voor Interactieve Media vastgesteld juni 2006 Competentieprofiel Instituut voor Interactieve Media Competentieprofiel studenten Instituut voor Interactieve Media vastgesteld juni 2006 Aangepast in maart 2009 Inleiding De opleiding Interactieve Media

Nadere informatie

Basisinformatie Opleiding

Basisinformatie Opleiding Basisinformatie Opleiding Introductie Je neemt deel aan de opleiding Professional Coaching & Leiderschap bij Coachcenter. De opleiding is er voor ieder die zichzelf verder wil ontwikkelen op persoonlijk

Nadere informatie

Media Outlook 2 HOGESCHOOL ROTTERDAM / CMI CDMMOU02-2. Aantal studiepunten:2 Modulebeheerder: Ayman van Bregt. Goedgekeurd door:

Media Outlook 2 HOGESCHOOL ROTTERDAM / CMI CDMMOU02-2. Aantal studiepunten:2 Modulebeheerder: Ayman van Bregt. Goedgekeurd door: HOGESCHOOL ROTTERDAM / CMI Media Outlook 2 CDMMOU02-2 Aantal studiepunten:2 Modulebeheerder: Ayman van Bregt Goedgekeurd door: (namens curriculumcommissie) Datum: MARKETING MET INTERACTIEVE MEDIA 6-5 -

Nadere informatie

Het Giving Back studentenprogramma is een ontwikkelingsgericht programma met een mentorschap en interessante workshops gericht op jouw ontwikkeling.

Het Giving Back studentenprogramma is een ontwikkelingsgericht programma met een mentorschap en interessante workshops gericht op jouw ontwikkeling. Succes inspireert! Ben jij (binnenkort) HBO/WO student en is voor jou alleen de sky the limit? Heb jij ambitie en talent, en wil je leren nog krachtiger te worden om je ambitie daadwerkelijk waar te maken?

Nadere informatie

Leiden Leadership Programme Honours programma voor ambitieuze masterstudenten

Leiden Leadership Programme Honours programma voor ambitieuze masterstudenten Leiden Leadership Programme Honours programma voor ambitieuze masterstudenten Bij ons leer je de wereld kennen Leiden Leadership Programme Voor wie? In het Leiden Leadership Programme ontwikkel je als

Nadere informatie

Begrippenkader Studieloopbaanbegeleiding en Reflectie

Begrippenkader Studieloopbaanbegeleiding en Reflectie Begrippenkader Studieloopbaanbegeleiding en Reflectie Kariene Mittendorff, lectoraat Innovatief en Effectief Onderwijs Studieloopbaanbegeleiding Binnen scholen wordt op verschillende manieren gewerkt aan

Nadere informatie

Lunchlezing KCNR VastgoedLAB Groningen V&M 26 mei 2016

Lunchlezing KCNR VastgoedLAB Groningen V&M 26 mei 2016 Lunchlezing KCNR VastgoedLAB Groningen V&M 26 mei 2016 Agenda 1. Uitwisseling IWP: naar een sterke verbinding tussen de drie cirkels 2. VastgoedLAB Groningen eerste ervaringen en leerpunten van studenten,

Nadere informatie

TOEGEPASTE PSYCHOLOGIE Praktijk 8 Deeltijd

TOEGEPASTE PSYCHOLOGIE Praktijk 8 Deeltijd TOEGEPASTE PSYCHOLOGIE Praktijk 8 Deeltijd Titel vak: Praktijk 8 Kwartaal: 4 Voltijd/deeltijd: Deeltijd Studiejaar: 2 Datum versie: April 2013 ECTS: 5 Assessoren: Vakcoördinator: Caroline Zijlstra, Chris

Nadere informatie

KIEMKRACHT. Ondernemerstraject van het Alfa-College. Flexibiliteit. Initiatief. Pro-activiteit. Nieuwsgierigheid

KIEMKRACHT. Ondernemerstraject van het Alfa-College. Flexibiliteit. Initiatief. Pro-activiteit. Nieuwsgierigheid Initiatief Nieuwsgierigheid Communicatieve vaardigheden, mondeling en/of schriftelijk Plezier in nieuwe mensen ontmoeten/ netwerken Social media Flexibiliteit Pro-activiteit Organisatietalent 21 st century

Nadere informatie

Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W

Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W Zelfreflectie meetinstrument Ondernemende houding studenten Z&W 1 Naam student: Studentnummer: Datum: Naam leercoach: Inleiding Voor jou ligt het meetinstrument ondernemende houding. Met dit meetinstrument

Nadere informatie

Krachtvelden 30 januari Daan Demo

Krachtvelden 30 januari Daan Demo Krachtvelden 30 januari 2019 Waar ligt jouw kracht? Weet jij waar je echt goed in bent? Heb jij verborgen kwaliteiten? Hoe zien anderen jou? Als je je kwaliteiten kent, weet je wat je te bieden hebt en

Nadere informatie

Leer Opdrachten ontwerpen voor Blended Learning

Leer Opdrachten ontwerpen voor Blended Learning Leer Opdrachten ontwerpen voor Blended Learning Helder &Wijzer Mijn opdrachten In een kort, blended programma In het kort Voor wie docenten/trainers die blended opdrachten willen leren ontwerpen en ontwikkelen

Nadere informatie

Training Communicatieve vaardigheden

Training Communicatieve vaardigheden Training Communicatieve vaardigheden Training Communicatie vaardigheden, contact maken en verbinden In het dagelijks leven communiceren we best veel. Denk maar eens na, tijdens een vergadering, maar ook

Nadere informatie

Gandhitraining. Ongekende effecten in de praktijk

Gandhitraining. Ongekende effecten in de praktijk Gandhitraining Ongekende effecten in de praktijk Van persoonlijk naar inspirerend leiderschap Wil je jouw persoonlijke leiderschap verdiepen tot inspirerend leiderschap; je ambities vormgeven en anderen

Nadere informatie

Praktijkgerichte Scholing tot praktijkmanager

Praktijkgerichte Scholing tot praktijkmanager Praktijkgerichte Scholing tot praktijkmanager Leergang voor de praktijkmedewerker/praktijkmanager van de tandarts/huisartsenpraktijk. voor data of voor in-company verzoeken 1 De praktijkmanager kan een

Nadere informatie

welkom. brochure 2019

welkom. brochure 2019 welkom. brochure 2019 for those who make it possible. Possible is er voor mensen. Niet zomaar mensen, maar vakmensen zoals jij. Professionals die weten waar ze mee bezig zijn, hun vak beheersen en hun

Nadere informatie

Graag tot ziens! Het Remind Team

Graag tot ziens! Het Remind Team In dit document kun je lezen wat Remind doet, waar Remind voor staat, wat er van je verwacht wordt als trainer, welke studenten bij Remind passen, en wat je aankomende vijf maanden kunt verwachten als

Nadere informatie

Toelichting op de Uitnodiging tot solliciteren!

Toelichting op de Uitnodiging tot solliciteren! Toelichting op de Uitnodiging tot solliciteren! F-Fort zoekt met regelmaat nieuwe collega s! Uitnodiging tot solliciteren via Best Value People Lees snel verder hoe het werkt! Team F-Fort augustus 2016

Nadere informatie

Handleiding (voor student) beroepsproducten en toetsing Periode 1 en 2 Communicatie Deeltijd

Handleiding (voor student) beroepsproducten en toetsing Periode 1 en 2 Communicatie Deeltijd Handleiding (voor student) beroepsproducten en toetsing Periode 1 en 2 Communicatie Deeltijd Inleiding In deze handleiding vind je de beschrijving van de beroepsproducten die je in de eerste twee periodes

Nadere informatie

the journey of a lifetime begins with one step

the journey of a lifetime begins with one step the journey of a lifetime begins with one step Ve r b i n d e n d l e i d e r s c h a p Verbinding is Key Als CEO of ondernemer ben je nieuwsgierig en denk je voortdurend aan the big picture, waarom wordt

Nadere informatie

COACHEND LEIDERSCHAP. vierdaagse training. Heb je vragen over deze training? Bel ons op telefoonnummer:

COACHEND LEIDERSCHAP. vierdaagse training. Heb je vragen over deze training? Bel ons op telefoonnummer: COACHEND LEIDERSCHAP vierdaagse training Heb je vragen over deze training? Bel ons op telefoonnummer: 074-245 26 45 PROGRAMMA Als leidinggevende heb je te maken met verschillende medewerkers met ieder

Nadere informatie

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl

Zorg voor je carrière. Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Neem gerust contact op of maak een afspraak. Telefoon: (030) 602 94 25 of e-mail: zorg@matchcare.nl Hoe presenteer ik mijzelf? Wat wil ik? Zorg voor je carrière Door het dagelijkse contact met mijn coach

Nadere informatie

Competentiescan Propedeuse Academie voor Beeldende Vorming Tilburg

Competentiescan Propedeuse Academie voor Beeldende Vorming Tilburg Competentiescan Propedeuse Academie voor Beeldende Vorming Tilburg naam student: Stan Verhees.. A1 CREËREND VERMOGEN 1 De student kan zelfstandig een beeldend proces op gang brengen, dit proces kwalitatief

Nadere informatie

Functieprofiel Young Expert

Functieprofiel Young Expert 1 Laatst gewijzigd: 20-7-2015 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1 Ervaringen opdoen... 3 1.1 Internationale ervaring in Ontwikkelingssamenwerkingsproject (OS)... 3 1.2 Nieuwe vaardigheden... 3 1.3 Intercultureel

Nadere informatie

Verbindend Leiderschap. Info driedaagse training inside

Verbindend Leiderschap. Info driedaagse training inside Verbindend Leiderschap Info driedaagse training inside AAN HET WERKBOEK! Sommige situaties doen je wankelen. Je schrikt van de reactie van jezelf of de ander. Soms op je werk, soms privé. Hoe kan dat?

Nadere informatie

Minor Toegepaste Psychologie

Minor Toegepaste Psychologie Minor Toegepaste Psychologie 1 Inleiding Waarom houden mensen zich niet aan dieetvoorschriften? Hoe kan ik ze dan stimuleren om dat wel te doen? Hoe kan ik teamsporters leren om beter om te gaan met zelfkritiek?

Nadere informatie

Onderwijskundige Visie

Onderwijskundige Visie Onderwijskundige Visie 1 Inleiding Missie Het kind Het kind staat voorop en dus centraal. Ieder kind is uniek en heeft talenten. Elk kind is bijzonder en elk kind mag er zijn. Kinderen zijn niet gelijk,

Nadere informatie

10-8 7-6 5. De student is in staat om op navolgbare wijze van vijf onderwijskundige (her)ontwerpmodellen de essentie te benoemen;

10-8 7-6 5. De student is in staat om op navolgbare wijze van vijf onderwijskundige (her)ontwerpmodellen de essentie te benoemen; Henk MassinkRubrics Ontwerpen 2012-2013 Master Leren en Innoveren Hogeschool Rotterdam Beoordeeld door Hanneke Koopmans en Freddy Veltman-van Vugt. Cijfer: 5.8 Uit je uitwerking blijkt dat je je zeker

Nadere informatie

Persoonlijk leiderschaps programma

Persoonlijk leiderschaps programma Persoonlijk leiderschaps programma Zet binnen acht weken grote stappen in je persoonlijke ontwikkeling en leer te werken vanuit jouw persoonlijke kracht! Ben jij een druk bezette (young) professional en

Nadere informatie

powered by ontwikkeltraject

powered by ontwikkeltraject powered by ontwikkeltraject innovatieve jeugdhulp 2019 ontwikkeltraject innovatieve jeugdhulp voor wie is het? Het innovatienetwerk is er voor iedereen die geïnteresseerd is in vernieuwing in de jeugd(hulp)

Nadere informatie

PORTFOLIO VOOR DE FUNCTIE VAN VAN. (Voornaam - Naam) Aangemaakt op: (datum)

PORTFOLIO VOOR DE FUNCTIE VAN VAN. (Voornaam - Naam) Aangemaakt op: (datum) PORTFOLIO VOOR DE FUNCTIE VAN VAN (Voornaam - Naam) Aangemaakt op: (datum) In het kader van uw sollicitatie willen we graag een zicht krijgen op de kerncompetenties die VDAB van haar leidinggevenden verwacht.

Nadere informatie

Gegarandeerd succes, doelgericht resultaat met Business to Personal B2P

Gegarandeerd succes, doelgericht resultaat met Business to Personal B2P 1 Gegarandeerd succes, doelgericht resultaat met Business to Personal B2P Persoonlijk klantencontact in jouw on-offline communicatie Ben je op zoek naar de juiste identiteit van jouw organisatie? Ken je

Nadere informatie

powered by verkenningstraject

powered by verkenningstraject powered by verkenningstraject innovatieve jeugdhulp 2019 verkenningstraject innovatieve jeugdhulp voor wie is het? Het innovatienetwerk is er voor iedereen die geïnteresseerd is in vernieuwing in de jeugd(hulp)

Nadere informatie

ten behoeve van het beoordelingsportfolio Startbekwaamheid Hoofdfase 3, ALO

ten behoeve van het beoordelingsportfolio Startbekwaamheid Hoofdfase 3, ALO Zelfevaluatie ten behoeve van het beoordelingsportfolio Startbekwaamheid Hoofdfase 3, AL pleiding Academie voor Lichamelijke pvoeding Februari 2013 Zelfevaluatie ten behoeve van het beoordelingsportfolio

Nadere informatie

randstad.nl/wordenwiejebent succesvol op zoek naar werk

randstad.nl/wordenwiejebent succesvol op zoek naar werk randstad.nl/wordenwiejebent succesvol op zoek naar werk er is maar één werkgever nodig voor een goede start Hoe gaat het met jouw zoektocht naar werk? Weet jij al wat je te bieden hebt, welk werk goed

Nadere informatie

vaardigheden - 21st century skills

vaardigheden - 21st century skills vaardigheden - 21st century skills 21st century skills waarom? De Hoeksteen bereidt leerlingen voor op betekenisvolle deelname aan de wereld van vandaag en de toekomst. Deze wereld vraagt kinderen met

Nadere informatie

Coachvaardigheden, onderzoeken, adviseren en verkopen

Coachvaardigheden, onderzoeken, adviseren en verkopen Training Coachvaardigheden Coachvaardigheden, onderzoeken, adviseren en verkopen Veel professionals doen tijdens hun carrière een beroep op een coach. Soms omdat ze vastgelopen zijn en niet weten welke

Nadere informatie

Van Afvinken naar Aanvonken

Van Afvinken naar Aanvonken Van Afvinken naar Aanvonken A. Ideevorming minor Overtref jezelf (tot excellente professional) 1. Idee Idee is als volgt: voor de minor Overtref jezelf schrijven zich 1 e jaars studenten in die vinden

Nadere informatie

OVERZICHT TRAININGEN

OVERZICHT TRAININGEN OVERZICHT TRAININGEN COMMERCIE TRAINING #8: KLANTGERICHT VERKOPEN TRAINING #9: SUCCESVOL NETWERKEN COMMUNICATIE TRAINING #7: ONTSPANNEN PRESENTEREN TRAINING #21: EFFECTIEF COMMUNICEREN MANAGEMENT EN (PROJECT)LEIDERSCHAP

Nadere informatie

2. Uitvoeren van organisatie- en professiegebonden taken. Oordeel voldoende / onvoldoende * Instelling: Fase: 1 2 3*

2. Uitvoeren van organisatie- en professiegebonden taken. Oordeel voldoende / onvoldoende * Instelling: Fase: 1 2 3* Competentiekaart verzorgende IG (de eisen ten aanzien van loopbaan en de burgerschapsdimensies zijn in de kaart verwerkt, behalve de politiek-juridische dimensie die geheel op school wordt behandeld) Competentiekaart

Nadere informatie

HANDLEIDING AAN DE SLAG MET 50 CLUB

HANDLEIDING AAN DE SLAG MET 50 CLUB HANDLEIDING AAN DE SLAG MET 50 CLUB Introductie Welkom bij 50 Club! Leuk dat we u als nieuw lid mogen verwelkomen. In deze handleiding vindt u alle informatie die u nodig hebt om uw profiel in 50 Club

Nadere informatie

AUTHENTICITEIT IS DE SLEUTEL TOT SUCCESVOLLE MARKETING

AUTHENTICITEIT IS DE SLEUTEL TOT SUCCESVOLLE MARKETING AUTHENTICITEIT IS DE SLEUTEL TOT SUCCESVOLLE MARKETING Succesvolle marketing is datgene doen waar jouw bedrijf aandacht mee genereert, wat jou helpt je verhaal te doen en wat jouw community laat groeien.

Nadere informatie

Handreiking bij het beoordelingskader voor het bijzonder kenmerk Kleinschalig en intensief onderwijs

Handreiking bij het beoordelingskader voor het bijzonder kenmerk Kleinschalig en intensief onderwijs Handreiking bij het beoordelingskader voor het bijzonder kenmerk Kleinschalig en intensief onderwijs 12 november 2012 Inhoudsopgave 1 Inleiding 3 2 Handreiking voor specifieke invulling van de standaarden

Nadere informatie

Effectief solliciteren de beste start voor je Carrière. 14 mei 2013 Laura van der Knaap Nutri-akt bv

Effectief solliciteren de beste start voor je Carrière. 14 mei 2013 Laura van der Knaap Nutri-akt bv Effectief solliciteren de beste start voor je Carrière 14 mei 2013 Laura van der Knaap Nutri-akt bv Programma Korte toelichting Nutri-akt Arbeidsmarkt Sollicitatieproces Zelfreflectie Sollicitatiebrief

Nadere informatie

EEN VAN ONZE EXPERTS

EEN VAN ONZE EXPERTS EEN VAN ONZE EXPERTS For every situation, there is a suitable line from a song Een netwerk van hoog opgeleide, ervaren zelfstandig FM-professionals. Wij zijn gepassioneerd bezig met ons vakgebied, zijn

Nadere informatie

DOEL EN OPZET PROGRAMMA

DOEL EN OPZET PROGRAMMA Groeiprogramma 4 DOEL EN OPZET PROGRAMMA Wat willen we met het programma bereiken? Wie kunnen deelnemen? Wat bieden we de deelnemers? Wat verwachten we van de deelnemers? Hoe ziet het programma er op hoofdlijnen

Nadere informatie

NIEUW LEADERSHIP IN EDUCATION MASTER

NIEUW LEADERSHIP IN EDUCATION MASTER NIEUW LEADERSHIP IN EDUCATION MASTER Leadership IN EDUCATION (MASTER) Van leidinggevenden in het onderwijs wordt verwacht dat zij in staat zijn duurzame schoolontwikkeling te realiseren en onderwijsinnovatie

Nadere informatie

Training KED-Coach Basis

Training KED-Coach Basis Training KED-Coach Basis Nederland Onze Trainingen en Diensten Het team van KED-SENS heeft haar aanbod van trainingen en diensten overzichtelijk in kaart gebracht. Alle mensen zijn uniek en leren en ontwikkelen

Nadere informatie

Joost Verberk, Business Consultant en oud-trainee

Joost Verberk, Business Consultant en oud-trainee verbind jezelf aan Cofely sprak me aan omdat ze behalve technisch ook qua duurzaamheid vooroploopt. En haar ambities omzet in concrete producten voor klanten. Zo heb ik tijdens mijn traineeship een Energie

Nadere informatie

360 feedback assessment

360 feedback assessment 360 feedback assessment Naam : Jan Voorbeeld Datum rapportage : oktober 2013 Opdrachtgever : Organisatie Contactpersoon : Ellen Roosen Mpact Training & Advies Overwaard 13, 4205 PA Gorinchem Nederland

Nadere informatie

Profiel. Opleidingsmanager HBO-Rechten. 10 mei Opdrachtgever Hogeschool van Amsterdam Faculteit Maatschappij en Recht

Profiel. Opleidingsmanager HBO-Rechten. 10 mei Opdrachtgever Hogeschool van Amsterdam Faculteit Maatschappij en Recht Profiel Opleidingsmanager HBO-Rechten 10 mei 2017 Opdrachtgever Hogeschool van Amsterdam Faculteit Maatschappij en Recht Voor meer informatie over de functie Jeannette van der Vorm, adviseur Leeuwendaal

Nadere informatie

Invoering van Sirius, gewoon DOEN! Drie manieren om de stap van idee naar praktische realisatie te maken!

Invoering van Sirius, gewoon DOEN! Drie manieren om de stap van idee naar praktische realisatie te maken! Invoering van Sirius, gewoon DOEN! Drie manieren om de stap van idee naar praktische realisatie te maken! Brigitte van Barneveld Portefeuillehouder Sirius Instituut Bewegingsstudies Faculteit Gezondheidszorg

Nadere informatie

Anders kijken, anders leren

Anders kijken, anders leren Anders kijken, anders leren Inleiding De transformatie van het sociaal domein stelt andere eisen aan de competenties van de professionals. Multidisciplinair, met oog voor participatie en eigen regie van

Nadere informatie

E-book. 49 vragen voor een effectieve continue dialoog

E-book. 49 vragen voor een effectieve continue dialoog E-book 49 vragen voor een effectieve continue dialoog Inleiding Door Jochem Aubel Veel organisaties hebben de ambitie om een continue dialoog op gang te brengen. Een doorlopend gesprek tussen medewerkers

Nadere informatie

Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven

Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven Training Leiderschap Leiderschap, krachtig en inspirerend leidinggeven Als leidinggevende komt er veel op je af. Je moet doelen halen, maar je wilt ook je medewerkers motiveren. Hoe houd je dat in balans?

Nadere informatie

CENSES YOUNG TOP CLASS TALENT VERBINDEN

CENSES YOUNG TOP CLASS TALENT VERBINDEN CENSES YOUNG TOP CLASS TALENT VERBINDEN ALLES DRAAIT OM TALENT Eigenlijk draait alles bij Censes om talent. Menselijk talent dat bedrijven in staat stelt hun prestaties en klantrelaties op een excellent

Nadere informatie

Competentiemeter docent beroepsonderwijs

Competentiemeter docent beroepsonderwijs Competentiemeter docent beroepsonderwijs De beschrijving van de competenties in deze competentiemeter is gebaseerd op: - de bekwaamheidseisen uit de Algemene Maatregel van Bestuur als uitwerking van de

Nadere informatie

van baan naar baan met risesmart. human forward.

van baan naar baan met risesmart. human forward. van baan naar baan met risesmart. human forward. introductie ondersteuning persoonlijk alumni programma van baan naar baan samen met risesmart. Bij RiseSmart word je van a tot en met z geholpen om het

Nadere informatie

Nederland tegen Kinderarbeid Challenge

Nederland tegen Kinderarbeid Challenge Op zoek naar creatieve, innovatieve ideeën voor het uitbannen van kinderarbeid in de wereld Deadline: 4 oktober 2017 Nederland tegen Kinderarbeid Challenge Vandaag de dag zijn wereldwijd zo n 168 miljoen

Nadere informatie

Wervingsprofiel. Voorzitter College van Bestuur

Wervingsprofiel. Voorzitter College van Bestuur Wervingsprofiel Voorzitter College van Bestuur 28 maart 2019 Opdrachtgever Van Hall Larenstein University of Applied Sciences Voor meer informatie over de functie Jeannette van der Vorm, senior adviseur

Nadere informatie