Beoordelingscriteria kwartaal 1

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Beoordelingscriteria kwartaal 1"

Transcriptie

1 Beoordelingscriteria kwartaal 1 Top-Ondernemen Leerdoelen kwartaal 1 Deze leerdoelen worden gewaardeerd via twee toetsbare onderdelen: 1. Pitch/presentatie (max 3 minuten) die aansluit bij het verslag Ad. voor eigen groep en kleine jury. 2. Verslag met uitgebreide toelichting welke aansluit bij de inhoud van de pitch/presentatie Ad.1.

2 Overgang Blok 1 > 2 Blok 1 Korte beschrijving Om samen een goede inschatting te maken of elk van de TOP Ondernemers op haar/zijn plek zit hebben we een go/no go ingebouwd tussen blok 1 en blok 2. De waardering baseren we op een aantal leerdoelen die voor dit blok zijn geformuleerd. Doel Inzicht verwerven over de mate waarin het TOP Ondernemen aansluit bij de student op basis waarvan een bindend advies wordt afgegeven over het vervolg. Leerdoel Weten wat Sociaal Ondernemen inhoud. Student weet wat voor haar belangrijk is en vanuit welke intentie zij haar onderneming wil opbouwen. Student heeft een actieve en leergierige houding en vraagt waar nodig ondersteuning. Student weet zijn rol in de groep/team en levert corresponderend daaraan een bijdrage aan het groepsproces. Student heeft een idee voor de eigen start-up Sociale Onderneming Competenties

3 Rubrics De Rubrics werken van links naar rechts en toenemend in kwaliteit. De kwaliteitscriteria van rubrics van een lager kwaliteitsniveau gelden ook altijd voor de rubrics van hogere kwaliteitsniveaus. Blok 1 > Blok 2 onvoldoende (1-5) voldoende (6-7) goed (8-9) excellent (10) Kennis over Sociaal Ondernemen Geeft geen blijk over kennis te beschikken over Sociaal Ondernemen. Maakt niet duidelijk op welke manier het eigen idee daarbinnen te positioneren. Geeft blijk over relevante kennis te beschikken over Sociaal Ondernemen Maakt enigszins duidelijk op welke manier het eigen idee daarbinnen te positioneren. Geeft blijk over relevante kennis te beschikken over Sociaal Ondernemen, Maakt helder duidelijk op welke manier het eigen idee daarbinnen te positioneren. Verbind dat met één actueel maatschappelijke thema s. Geeft blijk over relevante kennis te beschikken over Sociaal Ondernemen, Maakt helder duidelijk op welke manier het eigen idee daarbinnen te positioneren. Verbind dat met meerdere actuele maatschappelijke thema s. Weet bovengenoemde drie onderwerpen in een integraal verhaal waarbij een eigen visie op de thematiek zichtbaar wordt gemaakt. Ondernemende Houding Toont weinig initiatief en betrokkenheid bij het Kan moeizaam het eigen werk plannen. Komt afspraken regelmatig niet na. Vraagt geen ondersteuning aan coaches of peers. Toont initiatief en betrokkenheid bij het Kan redelijk goed het eigen werk op de korte termijn plannen. Komt afspraken sporadisch niet na. Vraagt af en toe ondersteuning aan coaches. Toont regelmatig initiatief en betrokkenheid bij het Kan goed het eigen werk op de korte termijn plannen. Komt afspraken na. Vraagt regelmatig ondersteuning aan coaches en peers. Neemt regelmatig initiatief aanvullend op het Kan goed het eigen werk op korte en middelange termijn plannen. Komt afspraken na. Vraagt en geeft regelmatig ondersteuning van en aan coaches en peers.

4 Maakt voortgang van eigen leerproces niet zichtbaar. Maakt voortgang van eigen leerproces voor zichzelf inzichtelijk. Maakt voortgang van eigen leerproces voor zich zelf en coaches inzichtelijk. Maakt voortgang van eigen leerproces voor zich zelf, coaches en peers inzichtelijk. Samenwerking Draagt niet of nauwelijks merkbaar bij aan het groeps/team sociaal leerklimaat in de klas. Toont zich vooral solidair met de eigen agenda. Vraagt niet om feedback binnen het eigen team. Draagt zichtbaar en merkbaar bij aan een productief groeps/team sociaal leerklimaat in de klas. Toont zich solidair met groeps/team besluiten. Vraagt om feedback binnen het eigen team. Draagt zichtbaar en merkbaar bij aan een productief groeps/team sociaal leerklimaat in de klas. Toont zich solidair met groeps/team besluiten en draagt dat uit. Vraagt om feedback binnen het eigen team en verwerkt die in concrete (verbeter)acties. Draagt zichtbaar en merkbaar bij aan een productief groeps/team sociaal leerklimaat in de klas. en neemt daarin regelamtig het initiatief. Toont zich solidair met groeps/team besluiten en draagt dit uit als een tweede natuur. Vraagt om feedback binnen het eigen team en de hele groep en incorpereert die soepel in het eigen gedrag. Helder uitgewerkt idee voor een dienst of product en er wordt duidelijk verwoord voor wie (doelgroep) dit welk probleem helpt oplossen en wat het effect daarvan in breder maatschappelijk perspectief. Bovengoemde is op een juiste manier verwerkt in een Waarde Propositie Canvas Idee en focus Geen enkel idee voor een dienst product en doelgroep. Legt geen verbinding met een maatschappelijke opgave/of probleem waarbij zij/hij wil bijdragen aan de oplossing. Eerste idee voor een dienst of product en er wordt verwoord voor wie (doelgroep) dit welk probleem helpt oplossen. Bovengoemde is op een juiste verwerkt verwerkt in een Waarde Propositie Canvas. (WPC) Helder idee voor een dienst of product en er wordt duidelijk verwoord voor wie (doelgroep) dit welk probleem helpt oplossen. Bovengoemde is op een juiste manier verwerkt in een Waarde Propositie Canvas (WPC) en

5 Geen persoonlijke doelen gesteld voor het volgende blok. Aannames uit WPC is bij 1 lid uit de beoogde doelgroep gecheckt op realiteitsgehalte. Legt een eerste verbinding met een maatschappelijke opgave/of probleem waaraan zij/hij wil bijdragen aan de oplossing. Heeft persoonlijke doelen gesteld voor het volgende blok. voorzien van een beknopte aanvullende toelichting. Aannames uit WPC zijn bij meerdere leden uit de beoogde doelgroep gecheckt op realiteitsgehalte op basis waarvan WPC aantoonbaar is bijgesteld. Legt een eerste verbinding met een maatschappelijke opgave/of probleem waaraan zij/hij wil bijdragen aan de oplossing. Heeft persoonlijke en realistische doelen gesteld voor het volgende blok. (WPC) en voorzien van aanvullende toelichting en analyse. Het WPC is aantoonbaar in co-creatie met meerdere leden uit de doelgroep ingevuld en daarmee direct gecheckt op realiteitsgehalte. Legt vanuit de voornoemde analyse een logische verbinding met een maatschappelijke opgave/of probleem waaraan zij/hij wil bijdragen aan de oplossing. Heeft persoonlijke en realistische en ook ambiteueze doelen gesteld voor het volgende blok. Pitch/Presentatie Ter plekke geimproviseerd verhaal. Weerspiegelt niet merkbaar de inhoud uit het verslag. Verhaal wordt niet overtuigend over het Geen afgerond verhaal binnen de gegeven tijd. (3 minuten) Merkbaar gestructureerd verhaal. Weerspiegelt op hoofdlijnen de inhoud van het verslag. Verhaal wordt overtuigend over het Afgerond verhaal binnen de gegeven tijd. (3 minuten) Gestructureerd verhaal zonder dat dit zo overkomt. Weerspiegelt duidelijk het verslag op beknopte wijze. Verhaal wordt duidelijk en op inspirerende wijze (fonk slaat over) over het Afgerond verhaal binnen de gegeven tijd. (3 minuten) Samenhangend en coherent verhaal. Verbeeld de essentie van het verslag. Verhaal wordt duidelijk, inspirerend (fonk slaat over) en geloofwaardig over het Afgerond verhaal binnen de gegeven tijd. (3 minuten)

6 CONTROLE- VRAGEN/PUNTEN Kennis over Sociaal Ondernemen o geeft blijk van kennis over Sociaal Ondernemerschap. Specifieke onderwerpen? Welke zijn aanbod gekomen? o Wat is sociaal ondernemerschap? Waarin onderscheidt sociaal ondernemerschap zich van andere vormen van ondernemerschap of charitatief werk? Wat zijn de overeenkomsten en verschillen tussen een sociaal ondernemer en een sociale professional die werkt in een CMV organisatie? o Wat zijn de grote uitdagingen voor sociaal ondernemers (op micro, meso en macro niveau?) o Waar hangt succes vanaf? o Welke aspecten van sociaal ondernemerschap zie je vooral als zijn/haar uitdagingen/focuspunten? - maw waar vooral mee aan de slag en waarom? Ondernemende houding o Mate van inzet binnen en buiten de practica. o Komt afspraken na o Toont initiatief o Toont betrokkenheid o Kan eigen werk plannen? o Student vraagt ondersteuning en/of feedback? o Reflecteerd zichtbaar op eigen handelen; logboek digitaal portfolio. Samenwerking o Pakt ideeen van anderen positief op o Vraagt peers om feedback en verwerkt die in het eigen verslag en de pitch? o Komt met voorstellen voor het bereiken van een gezamenlijk resultaat. o Draagt aantoonbaar bij aan het belang van anderen en van de groep en team als geheel. Idee en Focus o Duidelijk met welke intentie zij/hij de eigen sociale onderneming wil opbouwen. o Overtuigende motivatie voor opbouw eigen onderneming.

7 o Heldere richting en inspiratie voor welke doelgroep waarde wordt gecreeerd en waarom. o Waarde propositie canvas is ingevuld voor de belangrijkste doelgroep o Aannames over de doelgroep zijn getoetst bij enkele leden uit doelgroep / professionals die met doelgroep werken o Eerste ideeen over waarde propositie zijn voorgelegd aan een of meerdere inspirerende sociale ondernemers voor feedback o Opereert vanuit persoonlijke drive over het eigen idee. o Mate waarin doelstellingen helder zijn en de mate waarin die naar realistische stappen zijn vertaald. Pitc/Presentatie o Kent een logische opbouw, structuur en wordt binnen de gegeven tijd in zijn geheel uitgevoerd. o Bevat informatie die in grote lijnen de kern van het geschreven verslag, en dus het eigen diee, representeert. o Is overtuigend en dus geloofwaardig. o Getuigt van originaliteit en inspireert, laat de fonk overslaan?

Interview Rolmodel 4 4 After apptoval Laatste week van elk blok. 5 1 After approval Blok 4

Interview Rolmodel 4 4 After apptoval Laatste week van elk blok. 5 1 After approval Blok 4 Assignments 2016 2017 Full Name Weight (%) Max X count Add to progress Deadline Wekelijkse Reflectieve Vlog 5 4 After approval Elke vrijdag Interview Rolmodel 4 4 After apptoval Laatste week van elk blok

Nadere informatie

Interview Rolmodel 4 4 After approval Laatste week van elk blok. 5 1 After approval Blok 4

Interview Rolmodel 4 4 After approval Laatste week van elk blok. 5 1 After approval Blok 4 Assignments 2016-2017 Full Name Weight (%) Max X count Add to progress Deadline Wekelijkse Reflectieve Vlog 5 4 After approval Elke vrijdag Interview Rolmodel 4 4 After approval Laatste week van elk blok

Nadere informatie

Wekelijkse Reflectieve Vlog 5 2 After approval Elke vrijdag blok 1 en blok 2 Wekelijkse Reflectieve Representatie

Wekelijkse Reflectieve Vlog 5 2 After approval Elke vrijdag blok 1 en blok 2 Wekelijkse Reflectieve Representatie Assignments 2016-2017 Full Name Weight (%) Max X count Add to progress Deadline Wekelijkse Reflectieve Vlog 5 2 After approval Elke vrijdag blok 1 en blok 2 Wekelijkse Reflectieve Representatie 5 2 After

Nadere informatie

Wekelijkse Reflectieve Vlog 5 2 After approval Elke vrijdag blok 1 en blok 2 Wekelijkse Reflectieve Representatie

Wekelijkse Reflectieve Vlog 5 2 After approval Elke vrijdag blok 1 en blok 2 Wekelijkse Reflectieve Representatie Assignments 2016-2017 Full Name Weight (%) Max X count Add to progress Deadline Wekelijkse Reflectieve Vlog 5 2 After approval Elke vrijdag blok 1 en blok 2 Wekelijkse Reflectieve Representatie 5 2 After

Nadere informatie

5 3 After approval. Interview Rolmodel 10 2 After approval Laatste week van blok 2 en blok After approval Blok 3

5 3 After approval. Interview Rolmodel 10 2 After approval Laatste week van blok 2 en blok After approval Blok 3 Assignments 2017-2018 Full Name Weight (%) Max X count Add to progress Deadline Periodieke Reflectieve Representatie 5 3 After approval Blok 2,3: eind week 3,5,en 7 Blok 4: eind week 3 en 5 Interview Rolmodel

Nadere informatie

Full Name Weight (%) Cijfer. Wekelijkse Reflectieve Representatie. Interview Rolmodel 4 7. Essay over Sociaal Ondernemen

Full Name Weight (%) Cijfer. Wekelijkse Reflectieve Representatie. Interview Rolmodel 4 7. Essay over Sociaal Ondernemen Naam student Lisa Stronks Naam docent coach Hendrik-Jan Trooster Datum 9 juni 2017 Handtekening docent coach Assignments 2016-2017: Blok 4 Full Name Weight (%) Cijfer Wekelijkse Reflectieve Representatie

Nadere informatie

Beoordelingsformulier Proeve van Bekwaamheid 2 (Rol Ontwerper) 3.12

Beoordelingsformulier Proeve van Bekwaamheid 2 (Rol Ontwerper) 3.12 Beoordelingsformulier Proeve van Bekwaamheid 2 (Rol Ontwerper) 3.12 Naam student: Studentnummer: Naam beoordelende docent: Datum: Toets code Osiris: Algemene eisen (voor een voldoende beoordeling van het

Nadere informatie

Vastgesteld november 2013. Visie op Leren

Vastgesteld november 2013. Visie op Leren Vastgesteld november 2013. Visie op Leren Inhoudsopgave SAMENVATTING... 3 1. INLEIDING... 4 1.1 Aanleiding... 4 1.2 Doel... 4 2. VISIE OP LEREN EN ONTWIKKELEN... 6 2.1 De relatie tussen leeractiviteiten

Nadere informatie

Feedback- en beoordelingsformulier Eindverslag = 8

Feedback- en beoordelingsformulier Eindverslag = 8 Feedback- en beoordelingsformulier Eindverslag = 8 Student(en): Debby Aloserij 500618648 Patty Beenakker 500620935 Martine de Bruin 500618063 Sabine Giesen 500544626 Amy Groot 500622407 Adinda de Jong

Nadere informatie

Evaluatiewijzer didactisch coachen Versie 1.1, juli 2016

Evaluatiewijzer didactisch coachen Versie 1.1, juli 2016 Evaluatiewijzer didactisch coachen Versie 1.1, juli 2016 Voor je ligt de evaluatiewijzer didactisch coachen in de lesgebonden situatie. Deze evaluatie is ontwikkeld in opdracht van het project Leerling

Nadere informatie

KwaliteitsInstrument Toetsprogramma s in beroepsgericht onderwijs (KIT)

KwaliteitsInstrument Toetsprogramma s in beroepsgericht onderwijs (KIT) KwaliteitsInstrument Toetsprogramma s in beroepsgericht onderwijs (KIT) www.kwaliteit-toetsprogramma.nl Docentversie, januari 2013. In dit document staan de kwaliteitscriteria met onderliggende indicatoren,

Nadere informatie

powered by ontwikkeltraject

powered by ontwikkeltraject powered by ontwikkeltraject innovatieve jeugdhulp 2019 ontwikkeltraject innovatieve jeugdhulp voor wie is het? Het innovatienetwerk is er voor iedereen die geïnteresseerd is in vernieuwing in de jeugd(hulp)

Nadere informatie

pedagogie van het jonge kind PJK: Opvoeding en Coaching

pedagogie van het jonge kind PJK: Opvoeding en Coaching BACHELOR pedagogie van het jonge kind PJK: Opvoeding en Coaching DE BEOORDELINGSCRITERIA VOOR STAGE 2 (WIE DOET WAT? WELKE CRITERIA? WELKE VERWACHTINGEN?) DEEL 1: WIE DOET WAT? ROL VAN DE STUDENT: WETEN,

Nadere informatie

Competentiescan Propedeuse Academie voor Beeldende Vorming Tilburg

Competentiescan Propedeuse Academie voor Beeldende Vorming Tilburg Competentiescan Propedeuse Academie voor Beeldende Vorming Tilburg naam student: Stan Verhees.. A1 CREËREND VERMOGEN 1 De student kan zelfstandig een beeldend proces op gang brengen, dit proces kwalitatief

Nadere informatie

Assignments TOP Ondernemen

Assignments TOP Ondernemen Assignments TOP Ondernemen 2018-2019 Full Name Weight (%) Max X count Add to progress Deadline (precieze data in onderwijsprogramma) Periodieke Reflectieve Representatie (Vlog) 5 3 After approval Blok

Nadere informatie

BaLO welkom

BaLO welkom BaLO 2017-2018 welkom Het beste van de 3 campussen Veel ervaring opdoen Veel mogen oefenen Geleidelijke opbouw van stages Breed kijken naar het onderwijs Gebruik van competentieprofiel voor begeleiden

Nadere informatie

MEERJARENBELEIDSPLAN Editie 2017 BEKNOPTE SAMENVATTING

MEERJARENBELEIDSPLAN Editie 2017 BEKNOPTE SAMENVATTING MEERJARENBELEIDSPLAN 2015-2018 Editie 2017 BEKNOPTE SAMENVATTING Inleiding De bewegingen van de Krajicek Foundation We leven in een dynamische tijd. De maatschappij waarvan de Krajicek Foundation en haar

Nadere informatie

Voorbeeld Challenge-aanpak Almere Voedselcommunity Zoetermeer Werken Ontzorgt. begeleid door: Social Impact Factory

Voorbeeld Challenge-aanpak Almere Voedselcommunity Zoetermeer Werken Ontzorgt. begeleid door: Social Impact Factory Voorbeeld Challenge-aanpak Almere Voedselcommunity Zoetermeer Werken Ontzorgt begeleid door: Social Impact Factory IMPACT CHALLENGES INITIATE REGIO MIDDEN HOE MAKEN WE IMPACT? START: OPLOSSINGEN DELEN

Nadere informatie

VERDIEPING evaluatiewijzer

VERDIEPING evaluatiewijzer VERDIEPING evaluatiewijzer didactisch coachen in de les De Verdieping is geschikt voor gevorderde coaches en wordt ingezet om de hoofditems uit de startset meer in detail te kunnen evalueren. Daarom is

Nadere informatie

Sales Skills Monitor. Rapportage. johndoe@live.nl. woensdag 8 januari 2014

Sales Skills Monitor. Rapportage. johndoe@live.nl. woensdag 8 januari 2014 woensdag 8 januari 2014 Rapportage Een competentie is een samenspel van wat je weet, kunt, wilt en wat je durft. Het gaat dus om dit klavertje-vier dat een verkoper in staat stelt in concrete situaties

Nadere informatie

Gespreksdocument Inleiding Doel Werkwijze

Gespreksdocument Inleiding Doel Werkwijze Gespreksdocument Inleiding Het portfolio is gevuld met bewijslast voor de behaalde competenties op het gevraagde niveau Het laatste studiepunt wordt behaald met het schrijven van het gespreksdocument.

Nadere informatie

Krachtvelden 30 januari Daan Demo

Krachtvelden 30 januari Daan Demo Krachtvelden 30 januari 2019 Waar ligt jouw kracht? Weet jij waar je echt goed in bent? Heb jij verborgen kwaliteiten? Hoe zien anderen jou? Als je je kwaliteiten kent, weet je wat je te bieden hebt en

Nadere informatie

PWS - Fase 1 - Plan van aanpak Behaald 0 van de 25 punten

PWS - Fase 1 - Plan van aanpak Behaald 0 van de 25 punten PWS - Fase 1 - Plan van aanpak Behaald 0 van de 25 punten Beoordeling Te behalen Behaald 1. Past het onderwerp/ontwerp bij het vak/de vakken? 1 Herkenbaarheid van het vak of de vakken. Past het onderwerp

Nadere informatie

Gespreksdocument Handleiding Eindgesprek

Gespreksdocument Handleiding Eindgesprek Gespreksdocument Handleiding Eindgesprek Opleiding tot radiodiagnostisch/radiotherapeutisch laborant Datum Maart 2017 Versie 1 Versie 1 maart 2017 Handleiding Eindgesprek Radiodiagnostisch Therapeutisch

Nadere informatie

Formulieren en formats uit het Handboek Teamplayers

Formulieren en formats uit het Handboek Teamplayers Formulieren en formats uit het Handboek Teamplayers Dit document bevat de formulieren en de reflectieformats die digitaal ingevuld moeten worden, soms meer dan één keer. Formulieren Toelichting: DB = docent-begeleider

Nadere informatie

Beoordeling werkplekleren jaar 2 DEELTIJD

Beoordeling werkplekleren jaar 2 DEELTIJD Beoordeling werkplekleren jaar 2 DEELTIJD eindbeoordeling WPL-2 Hogeschool van Amsterdam Onderwijs en Opvoeding tweedegraads lerarenopleidingen datum: 2 april 2015 naam student: Peter Lakeman studentnr.

Nadere informatie

A. Student is actief met studievoortgang bezig geweest Voorwaardelijk

A. Student is actief met studievoortgang bezig geweest Voorwaardelijk Beoordelingsformulier SEMESTER 2 - Personal Branding Naam student (klas): Sjors Hardholt Studentnummer: 500665994 Naam docent: Francis erheul Toetsdatum: 26-5-16 Criterium Score Het eindportfolio jaar

Nadere informatie

Benodigde capaciteit, middelen, faciliteiten en infrastructuur

Benodigde capaciteit, middelen, faciliteiten en infrastructuur Elementen van een businessplan De toegevoegde waarde en doelstellingen Doelgroepen en waarde proposities Aanbod van producten en diensten Risicoanalyse en Concurrentie Speelveld / Ecosysteem Business model

Nadere informatie

360º feedback formulier

360º feedback formulier zeer 360º feedback formulier 360º feedback blok 2: van Peter Hulsbosch Student : Robin van Heijningen Studentnummer : 12090506 Groep : TP11 AD projectleider techniek Onderstaand formulier dient te worden

Nadere informatie

De student kan vanuit een eigen idee en artistieke visie een concept ontwikkelen voor een ontwerp en dat concept tot realisatie brengen.

De student kan vanuit een eigen idee en artistieke visie een concept ontwikkelen voor een ontwerp en dat concept tot realisatie brengen. Competentie 1: Creërend vermogen De student kan vanuit een eigen idee en artistieke visie een concept ontwikkelen voor een ontwerp en dat concept tot realisatie brengen. Concepten voor een ontwerp te ontwikkelen

Nadere informatie

1. Omgang met de groep en de omgeving 2. Communicatieve vaardigheden 3. Kennis en didactiek 4. Professionalisme

1. Omgang met de groep en de omgeving 2. Communicatieve vaardigheden 3. Kennis en didactiek 4. Professionalisme Verwijzing naar dit formulier: Mark Schep, Carla van Boxtel & Julia Noordegraaf (2017). voor rondleiders. Amsterdam: Universiteit van Amsterdam. Dit observatieformulier is gebaseerd op een lijst met 45

Nadere informatie

Leiderschapscompetenties ( niet vakmanschap of inhoudelijke professionaliteit)

Leiderschapscompetenties ( niet vakmanschap of inhoudelijke professionaliteit) Leiderschapscompetenties ( niet vakmanschap of inhoudelijke professionaliteit) We delen de competenties in drie groepen in, zij het dat we de volgorde enigszins hebben gewijzigd, conform het model dat

Nadere informatie

Sport, Gezondheid en Management. Cursusjaar 2015/2016. Stage jaar 2. Feedback en beoordeling werkveldbegeleider

Sport, Gezondheid en Management. Cursusjaar 2015/2016. Stage jaar 2. Feedback en beoordeling werkveldbegeleider Sport, Gezondheid en Management Cursusjaar 2015/2016 Stage jaar 2 Feedback en beoordeling werkveldbegeleider Naam student: Danny Sims Naam John van Apeldoorn werkveldbegeleider: Organisatie: Eco coachen

Nadere informatie

Keuzedeel Ondernemend gedrag (geschikt voor niveau 1 en 2)

Keuzedeel Ondernemend gedrag (geschikt voor niveau 1 en 2) Keuzedeel Ondernemend gedrag (geschikt voor niveau 1 en 2) Examen voor de beoordelaar ID-code versie datum contact K0211 1.0 12 juli 2017 Jan Groothuis Examen Ondernemend gedrag (geschikt voor niveau 1

Nadere informatie

Toetsregeling Radboud Student Challenge

Toetsregeling Radboud Student Challenge Toetsregeling Radboud Student Challenge Bacheloropleidingen Geneeskunde en Biomedische Wetenschappen Radboudumc Deze regeling is van kracht vanaf 31 augustus 2015. 1) Begripsbepaling De missie van het

Nadere informatie

RUBRICS LA 2 UITDAGEND ONTWERPEN

RUBRICS LA 2 UITDAGEND ONTWERPEN RUBRICS LA 2 UITDAGEND ONTWERPEN Criterium 1: De principes die ten grondslag liggen aan onderwijskundige ontwerpmodellen en aan de toepassing er van kunnen verantwoorden (30 1.1 laat zien dat hij/zij de

Nadere informatie

KIT Plus, borgingsinstrument voor examencommissies

KIT Plus, borgingsinstrument voor examencommissies X0A0T Validiteit Betrouwbaarheid Functionaliteit Condities Toetsbeleid Het toetsbeleidsplan is valide Het toetsbeleidsplan is betrouwbaar Het toetsbeleidsplan is functioneel Het toetsbeleidsplan voldoet

Nadere informatie

360 feedback rapportage voor de heer J.A. Smit van Jansen & Co

360 feedback rapportage voor de heer J.A. Smit van Jansen & Co 360 feedback rapportage voor de heer J.A. Smit van Jansen & Co 11 februari 2005 Inhoudsopgave 1 Inleiding 1 2 Totaaloverzicht 2 3 Analyse per competentie 3 3.1 Analyseren 3 3.2 Doel- & resultaatgericht

Nadere informatie

Kernkwadranten. Kernkwaliteit. Valkuil. Wispelturigheid. Goede. Positief tegenover Gesteld. Negatief tegenover Gesteld. Allergie.

Kernkwadranten. Kernkwaliteit. Valkuil. Wispelturigheid. Goede. Positief tegenover Gesteld. Negatief tegenover Gesteld. Allergie. Kernkwadranten 1. Spontaniteit Wispelturigheid Rechtlijnigheid Consequent zijn 2. Relativeringsvermogen Lichtzinnig Zwaarmoedigheid Creatief 3. Efficiënt Statisch Chaotisch Creatief 4. Gestructureerd Bureaucratisch

Nadere informatie

Onderwijskundige Visie

Onderwijskundige Visie Onderwijskundige Visie 1 Inleiding Missie Het kind Het kind staat voorop en dus centraal. Ieder kind is uniek en heeft talenten. Elk kind is bijzonder en elk kind mag er zijn. Kinderen zijn niet gelijk,

Nadere informatie

Toetsing Let op! Belangrijke data:

Toetsing Let op! Belangrijke data: Toetsing De toetsing voor dit leerarrangement Praktijkgericht Onderzoek LA5-jaar 1, bestaat uit twee onderdelen: 1. Een (schriftelijke) onderzoeksopzet; 2. Een (mondelinge) presentatie van (de kern van)

Nadere informatie

PEER REVIEWS. Managementgroep Interactum September 2014

PEER REVIEWS. Managementgroep Interactum September 2014 PEER REVIEWS Managementgroep Interactum September 2014 Met peer review wordt een systeem bedoeld waarbij de betreffende opleidingen structureel gebruik maken van elkaars deskundigheid en elkaars critical

Nadere informatie

BEOORDELINGSFORMULIER HAVO PWS Beoordeling 1: Pitch Datum: 26 juni Weging: 5 % Beoordelingscriteria met betrekking tot: Behaalde Punten

BEOORDELINGSFORMULIER HAVO PWS Beoordeling 1: Pitch Datum: 26 juni Weging: 5 % Beoordelingscriteria met betrekking tot: Behaalde Punten BEOORDELINGSFORMULIER HAVO PWS 019-00 Beoordeling 1: Pitch Datum: 6 juni Weging: 5 % De pitch - Is het idee helder? - Is er sprake van een product dat voorkomt uit een probleemstelling? - Is het uitvoerbaar?

Nadere informatie

ITT/HU Beoordelingscriteria praktijk Fase 1 (jaar 1)

ITT/HU Beoordelingscriteria praktijk Fase 1 (jaar 1) ITT/HU Beoordelingscriteria praktijk 2018-2019 Fase 1 (jaar 1) Kerntaak 1: Pedagogische adequaat handelen: opbouwende relatie met kinderen ontwikkelen, leiding geven aan de groep, zorgen voor een goed

Nadere informatie

Rubrics vaardigheden

Rubrics vaardigheden Rubrics vaardigheden Rubrics vaardigheden In het leerlab 2020 hebben 7 vernieuwingsscholen vier rubrics ontwikkeld om de persoonlijke groei van leerlingen in kaart te brengen. Deze rubrics zijn vaardigheden

Nadere informatie

DEEL B EXPRESSIEF TALENT KWARTIEL 11: DE CENTRALE UITDAGING. Expressief talent ZORG & WELZIJN ONTWIKKELAAR: MARLOT GIJSBERS 1

DEEL B EXPRESSIEF TALENT KWARTIEL 11: DE CENTRALE UITDAGING. Expressief talent ZORG & WELZIJN ONTWIKKELAAR: MARLOT GIJSBERS 1 DEEL B EXPRESSIEF TALENT KWARTIEL 11: DE CENTRALE UITDAGING Expressief talent ZORG & WELZIJN ONTWIKKELAAR: MARLOT GIJSBERS 1 Beste student, De afgelopen periode ben je bezig geweest met het ontwikkelen

Nadere informatie

powered by verkenningstraject

powered by verkenningstraject powered by verkenningstraject innovatieve jeugdhulp 2019 verkenningstraject innovatieve jeugdhulp voor wie is het? Het innovatienetwerk is er voor iedereen die geïnteresseerd is in vernieuwing in de jeugd(hulp)

Nadere informatie

Inge Test

Inge Test 08.05.204 / 08.05.204 / Krachtvelden 2 Dit is een rapport over jouw krachtvelden We hebben daarvoor in ieder geval de vragenlijst gebruikt die jij zelf hebt ingevuld. De waarde en bruikbaarheid van het

Nadere informatie

Rubrics vaardigheden

Rubrics vaardigheden Rubrics vaardigheden Rubrics vaardigheden In het leerlab 2020 hebben 7 vernieuwingsscholen vier rubrics ontwikkeld om de persoonlijke groei van leerlingen in kaart te brengen. Deze rubrics zijn vaardigheden

Nadere informatie

8 uitgangspunten. Leerbedrijf BAVA => BaVa Leerwerktraject => LWT Leerwerkhuis => LWH De Vip groep => VIP. 1 doelgroepomschrijvingen

8 uitgangspunten. Leerbedrijf BAVA => BaVa Leerwerktraject => LWT Leerwerkhuis => LWH De Vip groep => VIP. 1 doelgroepomschrijvingen 8 uitgangspunten De deelnemende scholen willen uitgaan van dezelfde uitgangspunten. Helaas is het nog niet mogelijk om al die punten te verwezenlijken. De verschillende scholen geven aan hoever de zaken

Nadere informatie

ECTS-fiche. 1. Identificatie. Graduaat Maatschappelijk werk Module Geïntegreerde competentieverwerving 3. Lestijden 40

ECTS-fiche. 1. Identificatie. Graduaat Maatschappelijk werk Module Geïntegreerde competentieverwerving 3. Lestijden 40 ECTS-fiche 1. Identificatie Opleiding Graduaat Maatschappelijk werk Module Geïntegreerde competentieverwerving 3 Code Ad3 Lestijden 40 Studiepunten n.v.t. Ingeschatte totale 120 studiebelasting (in uren)

Nadere informatie

Rubrics onderzoeksopzet

Rubrics onderzoeksopzet Eindbeoordeling LA51 Praktijkgericht onderzoek 2012-2013 Naam: J. Rietjens Cijfer: 7.3 De beoordeling van de verschillende onderdelen zijn geel gemarkeerd. Door Eline Ossevoort en Hanneke Koopmans Feedback

Nadere informatie

REFLECTIE-INSTRUMENT BIJ SAMENWERKING TUSSEN ORGANISATIES

REFLECTIE-INSTRUMENT BIJ SAMENWERKING TUSSEN ORGANISATIES Goed bestuur School & omgeving REFLECTIE-INSTRUMENT BIJ SAMENWERKING TUSSEN S Samen staan voor het onderwijs in de regio! Versterk de samenwerking met uw partners met behulp van dit reflectie-instrument.

Nadere informatie

REFLECTIE-INSTRUMENT BIJ SAMENWERKING TUSSEN ORGANISATIES

REFLECTIE-INSTRUMENT BIJ SAMENWERKING TUSSEN ORGANISATIES Goed bestuur School & omgeving REFLECTIE-INSTRUMENT BIJ SAMENWERKING TUSSEN S Samen staan voor het onderwijs in de regio! Versterk de samenwerking met uw partners met behulp van dit reflectie-instrument.

Nadere informatie

Observatielijst sportpedagogische competenties. De sportbegeleider zorgt voor een veilig en ordelijk klimaat

Observatielijst sportpedagogische competenties. De sportbegeleider zorgt voor een veilig en ordelijk klimaat Naam sportbegeleider: Doelgroep training: Sporttraining / sportvereniging: Datum sporttraining: Naam observator: De sportbegeleider zorgt voor een veilig en ordelijk klimaat Noemt elke deelnemer bij zijn

Nadere informatie

Samenvatting: Help, onze strategie komt niet aan!?

Samenvatting: Help, onze strategie komt niet aan!? Samenvatting: Help, onze strategie komt niet aan!? De communicatieve strategiecyclus voor je organisatiestrategie Omgeving en organisatie vragen om voortdurende aanpassing. Deze wordt vaak verwoord in

Nadere informatie

Breidt netwerk min of meer bij toeval uit. Verneemt bij bedrijven wensen voor nieuwe

Breidt netwerk min of meer bij toeval uit. Verneemt bij bedrijven wensen voor nieuwe Accountmanager Accountmanager onderhoudt relaties met bedrijven en organisaties met het doel voor praktijkleren binnen te halen. Hij kan nagaan welke bedrijven hebben, doet voorstellen voor bij bedrijven

Nadere informatie

Handleiding Assessment Startbekwaamheid

Handleiding Assessment Startbekwaamheid Handleiding Assessment Startbekwaamheid Hoofdfase 3, ALO Opleiding Academie voor Lichamelijke Opvoeding Bachelor of Sport and Physical Education Domein Bewegen, Sport en Voeding Februari 2013 Inhoud Introductie

Nadere informatie

Beleidsregel Subsidie Amateurkunsteducatie gemeente Utrecht (overgangsregeling)

Beleidsregel Subsidie Amateurkunsteducatie gemeente Utrecht (overgangsregeling) GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van de gemeente Utrecht Nr. 105929 1 mei 2019 Beleidsregel Subsidie Amateurkunsteducatie gemeente Utrecht (overgangsregeling) Het college van burgemeester en wethouders van

Nadere informatie

Opleidingsprogramma DoenDenken

Opleidingsprogramma DoenDenken 15-10-2015 Opleidingsprogramma DoenDenken Inleiding Het opleidingsprogramma DoenDenken is gericht op medewerkers die leren en innoveren in hun organisatie belangrijk vinden en zich daar zelf actief voor

Nadere informatie

Samen beoordelen van deeltijdstudenten Bijlage 9

Samen beoordelen van deeltijdstudenten Bijlage 9 Samen beoordelen van deeltijdstudenten Bijlage 9 Kenniscentrum Talentontwikkeling Handleiding Stage Deeltijdopleiding Jaar 1 1 Pabo Hogeschool Rotterdam September 2017 Inleiding In het eerste jaar van

Nadere informatie

Communicatieplan Certificering op CO 2 -prestatieladder

Communicatieplan Certificering op CO 2 -prestatieladder Communicatieplan Certificering op CO 2 -prestatieladder CO 2 -prestatieladder Niveau 3 Auteur(s): De heer van Kleef De heer R. Verhoeven (extern adviseur) Datum 26-03-2014 Definitief rapport Inhoud 1.

Nadere informatie

Bachelor Eind Project

Bachelor Eind Project Bachelor Eind Project Robert Hekkenberg & Ido Akkerman 14-12-2015 Delft University of Technology Challenge the future 2 Vandaag Toegangseisen Leerdoelen Onderwijsvorm Beoordeling Praktische zaken Ondersteunende

Nadere informatie

Rapport Sales 360. Test Kandidaat

Rapport Sales 360. Test Kandidaat Rapport Sales 360 Naam Test Kandidaat Inhoudsopgave 1. Inleiding 2. Sterkte/zwakte-analyse 3. Feedback open vragen 4. Overzicht competenties 5. Persoonlijk ontwikkelingsplan Inleiding Voor u ligt het rapport

Nadere informatie

De Gespecialiseerde Professional

De Gespecialiseerde Professional Top Talent Programma Excellentietraject: Facility Management F-MEX De Gespecialiseerde Professional Academie: HBS Saxion University of Applied Science Auteur: Benedicte de Vries Datum: 13-07-2015 1 Programma:

Nadere informatie

VRAGENLIJST FORMATIEF TOETSEN DOCENT

VRAGENLIJST FORMATIEF TOETSEN DOCENT VRAGENLIJST FORMATIEF TOETSEN VRAGENLIJST FORMATIEF TOETSEN DOCENT EEN FEEDBACK INSTRUMENT VOOR DOCENTEN EEN FEEDBACK INSTRUMENT VOOR DOCENTEN CHRISTEL WOLTERINCK C.H.D.WOLTERINCK@UTWENTE.NL CHRISTEL C.H.D.WOLTERINCK@UTWENTE.NL

Nadere informatie

EXAMEN KEUZEDEEL VERRIJKING LEERVAARDIGHEDEN Code: K INFORMATIE VOOR DE STUDENT

EXAMEN KEUZEDEEL VERRIJKING LEERVAARDIGHEDEN Code: K INFORMATIE VOOR DE STUDENT EXAMEN KEUZEDEEL VERRIJKING LEERVAARDIGHEDEN Code: K0440 2. INFORMATIE VOOR DE STUDENT Versie 1.0 31.05.2016 Informatie Deze informatie is voor jou omdat je examen gaat doen in het keuzedeel Verrijking

Nadere informatie

Handleiding voor praktijkbegeleiders van niveau 2 en 3 cursisten

Handleiding voor praktijkbegeleiders van niveau 2 en 3 cursisten Handleiding voor praktijkbegeleiders van niveau 2 en 3 cursisten Inhoud: Inleiding... 3 Kerntaken van een praktijkbegeleider... 3 Voorbereidend gesprek met de cursist... 4 Feedback geven... 4 Begeleiden

Nadere informatie

MANIFEST BEROEPSONDERWIJS: ONDERWIJS VOOR HET LEVEN!

MANIFEST BEROEPSONDERWIJS: ONDERWIJS VOOR HET LEVEN! MANIFEST BEROEPSONDERWIJS: ONDERWIJS VOOR HET LEVEN! > WAAROM? > WIE WE ZIJN INHOUD > WAAR WE IN GELOVEN > WAT WE BEOGEN 6 THEMA S 1. DE BEDOELING VOOROP > 2. LEER-WERK-LEEF > 3. LIEFDE VOOR LEREN > 4.

Nadere informatie

Gebiedsontwikkeling. The Missing Link. Een gebied op de kaart zetten met identiteit

Gebiedsontwikkeling. The Missing Link. Een gebied op de kaart zetten met identiteit Gebiedsontwikkeling Een gebied op de kaart zetten met identiteit Overtuigende plannen met het verhaal van de plek Een plek met een herkenbare identiteit draagt bij aan het welzijn van de mensen die er

Nadere informatie

BEOORDELING PROFIELWERKSTUK VMBO-T Piter Jelles!mpulse

BEOORDELING PROFIELWERKSTUK VMBO-T Piter Jelles!mpulse Namen:. Onderwerp: Inleiding Dit is het beoordelingsgrid van het sectorwerkstuk van Piter Jelles!mpulse. Het grid bestaat uit drie categorieën: Proces Inhoud Presentatie Elke rij vormt een onderdeel van

Nadere informatie

Stap 3 Leeractiviteiten begeleiden

Stap 3 Leeractiviteiten begeleiden Stap 3 Leeractiviteiten begeleiden Bij het begeleiden van leeractiviteiten kun je twee aspecten aan het gedrag van leerkrachten onderscheiden, namelijk het pedagogisch handelen en het didactisch handelen.

Nadere informatie

Veelgestelde vragen rondom pilot perspectiefverklaring Randstad, Obvion, Vereniging Eigen Huis 12-12-2013

Veelgestelde vragen rondom pilot perspectiefverklaring Randstad, Obvion, Vereniging Eigen Huis 12-12-2013 Veelgestelde vragen rondom pilot perspectiefverklaring Randstad, Obvion, Vereniging Eigen Huis 12-12-2013 Pilot tot 1 oktober 2014 Randstad, Obvion Hypotheken en Vereniging Eigen Huis onderzoeken in de

Nadere informatie

10-8 7-6 5. De student is in staat om op navolgbare wijze van vijf onderwijskundige (her)ontwerpmodellen de essentie te benoemen;

10-8 7-6 5. De student is in staat om op navolgbare wijze van vijf onderwijskundige (her)ontwerpmodellen de essentie te benoemen; Henk MassinkRubrics Ontwerpen 2012-2013 Master Leren en Innoveren Hogeschool Rotterdam Beoordeeld door Hanneke Koopmans en Freddy Veltman-van Vugt. Cijfer: 5.8 Uit je uitwerking blijkt dat je je zeker

Nadere informatie

Functieprofiel: Communicatiemedewerker stichting Opvoeden.nl

Functieprofiel: Communicatiemedewerker stichting Opvoeden.nl (definieve versie 22 januari 2018) Functieprofiel: Communicatiemedewerker stichting Opvoeden.nl Doel van de functie Ervoor zorgdragen dat zoveel mogelijk ouders en jongeren de betrouwbare opvoedinformatie

Nadere informatie

CONCEPT ONDERZOEKSPLAN SUBSIDIEBELEID. Verantwoord vertrouwen

CONCEPT ONDERZOEKSPLAN SUBSIDIEBELEID. Verantwoord vertrouwen CONCEPT ONDERZOEKSPLAN SUBSIDIEBELEID Verantwoord vertrouwen 20160210 Secretariaat Rekenkamercommissie BBLM p/a gemeente Bronckhorst Postbus 200, 7255 ZJ Hengelo tel. 0575-750 545 mail: j.schreur@bronckhorst.nl

Nadere informatie

Leerplankader kunstzinnige oriëntatie

Leerplankader kunstzinnige oriëntatie Leerplankader kunstzinnige oriëntatie Op weg naar een toekomstbestendig leerplan SLO nationaal expertisecentrum leerplanontwikkeling Stéfanie van Tuinen 18 november 2014, 2012 Leerplankader kunstzinnige

Nadere informatie

Toelichting Startbekwaamheidsgesprek voor opleidings- en werkveldexaminatoren

Toelichting Startbekwaamheidsgesprek voor opleidings- en werkveldexaminatoren Toelichting Startbekwaamheidsgesprek voor opleidings- en werkveldexaminatoren Dit document is bedoeld om de opleidings- en werkveldexaminatoren te informeren over de achtergronden van het Startbekwaamheidsgesprek.

Nadere informatie

Geen zakslaagregeling, dus intrinsieke motivatie van studenten voorwaardelijk Heel veel keuzedelen te kiezen Deskundigheid op specifieke actuele

Geen zakslaagregeling, dus intrinsieke motivatie van studenten voorwaardelijk Heel veel keuzedelen te kiezen Deskundigheid op specifieke actuele Geen zakslaagregeling, dus intrinsieke motivatie van studenten voorwaardelijk Heel veel keuzedelen te kiezen Deskundigheid op specifieke actuele onderwerpen Programmering vanaf leerjaar 1 omdat anders

Nadere informatie

Reglement Raad van Toezicht Bijlage C: profielschets bestuur

Reglement Raad van Toezicht Bijlage C: profielschets bestuur Reglement Raad van Toezicht Bijlage C: profielschets bestuur Versie: 2017.01 Vastgesteld door Raad van Toezicht: 23 november 2017 Inhoudsopgave 1. Profielschets Bestuur... 2 1.1. Verantwoordelijkheden...

Nadere informatie

Tabel Competenties docentopleiders/-trainers

Tabel Competenties docentopleiders/-trainers Tabel Competenties docentopleiders/-trainers In deze tabel zijn de competenties van de docentopleider/trainer (1) opgenomen. Deze zijn verder geconcretiseerd in bekwaamheidseisen of indicatoren en uitgewerkt

Nadere informatie

Deel 1 Evaluatie opleider: checklist tussentijds evaluatiemoment versie 2017

Deel 1 Evaluatie opleider: checklist tussentijds evaluatiemoment versie 2017 Deel 1 Evaluatie opleider: checklist tussentijds evaluatiemoment versie 2017 Introductie Dit is de checklist voor de aios en opleider om halverwege de periode samen te bespreken hoe het opleiden gaat.

Nadere informatie

Formatieve beoordeling (om te leren) Marketing, communicatie en evenementen (25147) - Praktijkroute Friesland College

Formatieve beoordeling (om te leren) Marketing, communicatie en evenementen (25147) - Praktijkroute Friesland College Formatieve beoordeling (om te leren) Marketing, communicatie en evenementen (25147) - Praktijkroute Friesland College Naam student: Datum: SLB: Studentversie Onderdelen Basisdeel Kerntaak 1: Assisteert

Nadere informatie

Stageformulieren 1/5

Stageformulieren 1/5 Stageformulieren 1/5 1. Stageleerdoelen / Procesverslag EWEGINGSTECHNOLOGIE ( voor de stagedocent, stagecoördinator en als bijlage bij de sollicitatiebrief ) Student Stageadres Stagebegeleider : Lieke

Nadere informatie

Media Outlook 2 HOGESCHOOL ROTTERDAM / CMI CDMMOU02-2. Aantal studiepunten:2 Modulebeheerder: Ayman van Bregt. Goedgekeurd door:

Media Outlook 2 HOGESCHOOL ROTTERDAM / CMI CDMMOU02-2. Aantal studiepunten:2 Modulebeheerder: Ayman van Bregt. Goedgekeurd door: HOGESCHOOL ROTTERDAM / CMI Media Outlook 2 CDMMOU02-2 Aantal studiepunten:2 Modulebeheerder: Ayman van Bregt Goedgekeurd door: (namens curriculumcommissie) Datum: MARKETING MET INTERACTIEVE MEDIA 6-5 -

Nadere informatie

Hoofdstuk 3 Beoordeling en evaluatie. 3.1 Beoordelingsformulier beroepshouding. Instructie beoordeling: Beoordeling

Hoofdstuk 3 Beoordeling en evaluatie. 3.1 Beoordelingsformulier beroepshouding. Instructie beoordeling: Beoordeling . Hoofdstuk 3 Beoordeling en evaluatie 3.1 Beoordelingsformulier beroepshouding Instructie beoordeling: Het beroepshoudingformulier wordt voor de BOL leerlingen tijdens de schoolperiode door de SLBer beoordeeld

Nadere informatie

Educatieve Hogeschool van Amsterdam, lerarenopleiding vo/bve Beoordelingsformulier voor het werkplekleren (definitieve versie, november 2007)

Educatieve Hogeschool van Amsterdam, lerarenopleiding vo/bve Beoordelingsformulier voor het werkplekleren (definitieve versie, november 2007) Educatieve Hogeschool van Amsterdam, lerarenopleiding vo/bve sformulier voor het werkplekleren (definitieve versie, november 2007) Toelichting bij het beoordelen in het Werkplekleren. De tweedegraads lerarenopleiding

Nadere informatie

Huis voor omgevingskwaliteit

Huis voor omgevingskwaliteit Huis voor omgevingskwaliteit een ad hoc aanpak voor ruimtelijke vraagstukken Missie Ad hok, het Huis voor OmgevingsKwaliteit, heeft de missie om kwaliteit van de leefomgeving te verhogen. Het wil bijdragen

Nadere informatie

Profiel gemeenteraadslid

Profiel gemeenteraadslid 1 1 Profiel gemeenteraadslid 2NB: Overal waar zij of ze staat kan ook hij gelezen worden. 3ALGEMEEN 4Een D66 gemeenteraadslid is gekozen door de inwoners van Utrecht en vertegenwoordigt hen op een 5integere

Nadere informatie

Nul- en voortgangsmeting met voorwaardelijke opdrachten Commercie niveau 3

Nul- en voortgangsmeting met voorwaardelijke opdrachten Commercie niveau 3 Nul- en voortgangsmeting met voorwaardelijke opdrachten Commercie niveau 3 Basisdeel - Kerntaak 1 Onderzoekt de markt en doet voorstellen voor commercieel beleid deelnemer bedrijf praktijkopleider school

Nadere informatie

Leer- en Ontwikkelingsspel

Leer- en Ontwikkelingsspel SPEELWIJZE LEER- EN ONTWIKKELINGSSPEL - Bladzijde 1 / 13 SPEELWIJZE Leer- en Ontwikkelingsspel Leren en ontwikkelen spelen een belangrijke rol in onze samenleving. Veranderingen op allerlei gebied volgen

Nadere informatie

Wat Doel Voorbereiding TL overleg Actie / gedrag tijdens overleg Afronding

Wat Doel Voorbereiding TL overleg Actie / gedrag tijdens overleg Afronding Week 1 Vorig 1 Reflectie / evaluatie lln 1 Huidig Terugkoppelen van leerlingevaluatie aan experts. Door middel van reflectie lln evalueren. Terugkoppeling opbrengsten evaluatie. Je kunt iets vertellen

Nadere informatie

Handleiding Functioneren en Beoordelen Traineepool Metropoolregio Amsterdam

Handleiding Functioneren en Beoordelen Traineepool Metropoolregio Amsterdam Handleiding Functioneren en Beoordelen Traineepool Metropoolregio Amsterdam Inleiding Deze handleiding is geschreven voor de regionale traineepool MRA en is een middel om de persoonlijke en professionele

Nadere informatie

Management & Organisatie

Management & Organisatie Management & Organisatie Algemeen De opleiding Bedrijfskunde MER (deeltijd) wordt verzorgd door het Instituut voor Bedrijfskunde, Hanzehogeschool Groningen. Steeds meer krijgen organisaties te maken met

Nadere informatie

Agendaformulier B&W-vergadering 1 november Raadsinformatiebrief *16.I000864* 16.I Programma. Ruimte, Bouwen en Wonen

Agendaformulier B&W-vergadering 1 november Raadsinformatiebrief *16.I000864* 16.I Programma. Ruimte, Bouwen en Wonen Agendaformulier B&W-vergadering 1 november 2016 Raadsinformatiebrief Programma Ruimte, Bouwen en Wonen Onderwerp Voorstel Tekst voor openbare besluitenlijst Integrale Strategie Ruimte De bijgevoegde raadsinformatiebrief

Nadere informatie

Faculteit der Geesteswetenschappen Cluster Filosofie. Bachelor scriptiereglement voor de opleiding: Wijsbegeerte

Faculteit der Geesteswetenschappen Cluster Filosofie. Bachelor scriptiereglement voor de opleiding: Wijsbegeerte Faculteit der Geesteswetenschappen Cluster Filosofie Bachelor scriptiereglement voor de opleiding: Wijsbegeerte Vastgesteld door de Examencommissie CoH, clustercommissie Filosofie op 1-2-2019 Scriptiereglement

Nadere informatie

Handleiding bij het opstellen van een Persoonlijk ontwikkelingsplan (POP)

Handleiding bij het opstellen van een Persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) Handleiding bij het opstellen van een Persoonlijk ontwikkelingsplan (POP) In de voorbereiding op het Pop gesprek stelt de medewerker een persoonlijk ontwikkelingsplan op. Hierbij maakt de medewerker gebruik

Nadere informatie

Titel: Creatief met (kilo) gram Groep 5 rekenen 1

Titel: Creatief met (kilo) gram Groep 5 rekenen 1 Titel: Creatief met (kilo) gram Groep 5 rekenen 1 De leerlingen gaan in deze les op een speelse en kritische manier een verdieping leggen in de begrippen kilogram en gram aangezien de meeste leerlingen

Nadere informatie

Door de stage en de theorie ontwikkel ik mij beroepsmatig. Op mijn stage vraag ik veel aan de docenten.

Door de stage en de theorie ontwikkel ik mij beroepsmatig. Op mijn stage vraag ik veel aan de docenten. Fontys Hogeschool voor de kunsten STAGE WERKPLAN ACADEMIE VOOR BEELDENDE VORMING Student: Mariska Gerritsen Studentnummer: 2173355 Jaar: 3 Dt Stageschool: Sint Lucas Stagebegeleider: H. van Gogh B. Vermogen

Nadere informatie