Handleiding. Welkom bij inforum V6.1! Kies een van de volgende onderwerpen:

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Handleiding. Welkom bij inforum V6.1! Kies een van de volgende onderwerpen:"

Transcriptie

1 Handleiding Welkom bij inforum V6.1! Kies een van de volgende onderwerpen: Eraan beginnen... 2 De onthaalpagina van inforum gebruiken... 3 De zoekmotor gebruiken... 5 Gecombineerd zoeken... 6 De opzoekingsresultaten gebruiken... 7 De opzoekingsresultaten verfijnen... 9 De details van een document bekijken Mijn nota s gebruiken Mijn lijsten gebruiken De onthaalpagina en de personalisatie Chronos Als u iets niet vindt of als u een vraag heeft, aarzel dan niet om de helpdesk te contacteren. Het helpdesk-team van inforum staat tot uw beschikking: ofwel telefonisch op het nummer +32 (0) ofwel via het adres helpdesk@inforum.be De kleuren, logo s en vermeldingen op de beelden en printscreens van deze handleiding kunnen verschillen. De werkwijze blijft echter steeds hetzelfde.

2 -2- Eraan beginnen Navigatie Uw persoonlijke gegevens (1) zijn bovenop de pagina, ter hoogte van het inforum-logo te vinden. Daar zijn ook andere linken, die steeds beschikbaar zijn. Door op Home (2) te klikken gaat u terug naar de onthaalpagina van inforum versie 6.1. De link Over (3) beschrijft wat inforum is. De link Mijn lijsten (4) maakt het mogelijk de door u opgemaakte lijsten terug te vinden. De link Bijkomende informatie (5)zal de volgende informatie weergeven : De algemene voorwaarden; De link naar deze gebruikershandleiding; De gebruikte afkortingen; De lijst van de publicaties en hun afkortingen. De knoppen bovenaan de pagina (6) laten toe andere diensten van inforum te raadplegen. Zo zijn de sites van NDC en Hubble binnen handbereik. Indien de knop u niet naar de gewenste toepassing leidt,wil dit zeggen dat uw contract deze diensten niet omvat. Indien gewenst, kan u hiervoor de helpdesk contacteren. Indien u toegangsbeheerder bent, kan u ook naar deze toepassiing surfen vanuit de blauwe balk. Om de helpdesk te contacteren, kan u op de daartoe bestemde icoontjes klikken. Zij bevinden zich rechts bovenaan (7). Het telefoontje geeft ons nummer weer ( ) en het envelopje opent een om ons te contacteren. U kan zich hier uitloggen met de knop Afmelden.

3 -3- De onthaalpagina van inforum gebruiken Inhoud van de onthaalpagina Via de onthaalpagina van inforum kan u de website raadplegen. De website inforum (versie 6.1) heeft tot doel enerzijds vrij opzoekingen in de gegevensbank van inforum uit te voeren en anderzijds de meest nuttige elementen en dagelijks gebruikte informatie rechtstreeks ter beschikking te stellen. De website is op die manier een weerspiegeling van een fysiek bureau waarop alle belangrijke en/of vaak gebruikte mappen liggen. De onthaalpagina bestaat uit twee zones: De bovenste zone (1) bevat algemene inlichtingen eigen aan inforum, inlichtingen eigen aan uw dossier bij ons en de zoekmotor. De onderste zone is op zijn beurt in drie zones verdeeld: o o Links (2) vindt u Zoek op beleidsdomein en het gedeelte waar uw eigen profiel kan beheerd worden. In het midden bevinden zich de actualiteiten (4) alsook de agenda van de inwerkingtredingen (5). Beide zones worden op maat ingevuld met de beleidsdomeinen van uw keuze. o Rechts ziet u de lijst van uw Integrale teksten (6), de lijst van uw Altijd nuttig (7), alsook uw eigen nota s (8). Deze begrippen zullen verder in het hoofdstuk personalisatie aan bod komen (p. 17).

4 -4-

5 -5- De zoekmotor gebruiken Opzoeking per veld Selecteer een veld in het menulijstje om een opzoeking in één bepaald veld uit te voeren (bv. Titel, Ondertekenaar, Trefwoorden, enz...) of voer een opzoeking in alle velden tegelijkertijd uit 1). Rechts van de menulijst van de velden, vindt u een balk (2) waar de opzoekingsterm kan ingetypt worden. Inforum zoekt automatisch overal, waardoor het geheel van de documenten doorzocht wordt. Indien u specifieke informatie hebt over de opzoeking, maken de andere velden het mogelijk om nauwkeuriger en sneller te werken. Lijst van de velden waar op gezocht kan worden: Titel: gebruik het veld Titel indien de zoekterm in de titel voorkomt. Probeer het meest specifieke woord dat u kent te gebruiken. De titel is de "officiële" titel van het document, m.a.w. de titel die op het in de gegevensbank ingevoerde document verschijnt. Wanneer een regelgeving onder een andere naam bekend is (bv. "Rosettaplan" in plaats van "Wet ter bevordering van de werkgelegenheid - Startbaanovereenkomst"), vermelden wij de bijnaam van de wet tussen vierkante haakjes: "Wet ter bevordering van de werkgelegenheid - Startbaanovereenkomst [Rosetta plan]"; Ondertekenaar: voer de naam in van degene die het document ondertekend heeft. Volgende personen en entiteiten worden als "ondertekenaar" beschouwd: degenen die documenten ondertekenen of verspreiden, de ministers die bepalingen ondertekenen, de hoven en rechtbanken, de parlementsleden die vragen stellen en de ministers die de vragen beantwoorden, de auteurs van rechtsleer, de administraties die omzendbrieven rondsturen, enz. Trefwoorden: de trefwoordenlijst is een beperkte lijst van bewust gekozen woorden. Het is een door inforum beheerde woordenschat die uit een thesaurus komt. Op trefwoorden zoeken vraagt een voorkennis van de door inforum gebruikte trefwoorden. Daarom raden wij aan om de trefwoorden eerder te gebruiken om resultatenlijsten te filteren (zie verder). Classificatie: het gaat hier om de NDC. De Nationale Decimale Classificatie (NDC) is een klasseerplan bestemd voor de lokale besturen. Data: deze zoekmogelijkheid zoekt tegelijkertijd de documenten ondertekend op een bepaalde datum alsook de documenten verschenen zijn op die datum. Indien u een verschijningsdatum in het Staatsblad zoekt, typ: "BS JJJJ.MM.DD". Documentnummer: elk document heeft een apart documentnummer. Dit nummer vindt u ook in de s van inforum, in de e-zines van de VVSG of van de VSGB en in andere publicaties en websites terug.

6 -6- Gecombineerd zoeken Eens men op Gecombineerd zoeken geklikt heeft, moet men, voor elke gewenste criterium : De index kiezen (1) Een zoekcriterium intikken (2) een term in het opzoekingsveld tikken (3). Het formaat van de opzoekingsvelden kan verschillen naargelang de index: kalender voor datums, keuze vanuit een lijst, enz. Om een nieuwe zoekterm toe te voegen, dient men op Nieuwe regel klikken (4) De booleaanse operator is standaard «EN». (5) Men kan ook OF gebruiken. Wanneer u combinaties van EN en OF operatoren wil doen, dienen groepen aangemaakt te worden door op Nieuwe groep (6) te klikken en daarna zoals hierboven uitgelegd verder werken.

7 -7- De opzoekingsresultaten gebruiken De resultatenlijst geeft de volgende informatie: - het icoontje links van het document (1) geeft de aard van het document aan: reglementaire bepaling rechtsleer omzendbrief website parlementaire vraag Europese documenten rechtspraak varia - de titel (2) - of het document van toepassing is, niet meer geldig is, nog niet van toepassing is of gedeeltelijk van toepassing is - de ondertekenaar van het document (4) - het documentnummer (5) - de essentie (6): deze tekst geeft in een notendop weer waarover het document gaat

8 -8- - Een link naar de visuele voorstelling van het document (7) Kies een actie Via de blauwe icoontjes (8), kan u documenten aan Mijn lijsten toevoegen, informatie met betrekking tot een document afdrukken of en. Kies de geselecteerde documenten in de pagina van de resultatenlijst en vink ze aan, of vink alles selecteren aan om alle documenten van de pagina te selecteren. Kies dan de actie die u wil uitvoeren in de menulijst Kies een actie. Alle documenten van de resultatenlijst aanvinken Afdrukken (het document of de resultatenlijst) De resultatenlijst of de referentie van het document per doorsturen De aangevinkte documenten toevoegen aan een lijst Aanmaken, aanpassen of verwijderen van een nota Sorteren op In de resultatenlijst, kan u Sorteren op (9) gebruiken om de resultaten te rangschikken. De resultaten zijn automatisch op relevantie gesorteerd (de relevantie hangt af van het gewicht van de zoekterm in de titel en in de trefwoorden). U kan ook de 300 oudste of meest recente documenten terugvinden.

9 -9- De opzoekingsresultaten verfijnen De resultatenlijst verfijnen U kan per veld (bv. Bibliotheek, Documenttype, Beleidsdomein, enz.) de resultaten verfijnen via filters. U kan op de volgende manieren te werk gaan:. Vink een verfijningsterm aan. Indien u een verfijningsterm aanvinkt, wordt uw resultatenlijst beperkt tot alle documenten die aan dit criterium beantwoorden. Bv., indien u op Reglementaire bepaling klikt, worden uitsluitend de documenten die reglementaire bepalingen zijn weergegeven. Vink één of meerdere verfijningstermen aan en klik dan op Selecteren. Bv., indien u wet en Koninklijk besluit aanvinkt en daarna op Selecteren klikt, dan zullen uitsluitend wetten en Koninklijke besluiten weergegeven worden in de lijst met resultaten. Alles :. Door de optie Alles te kiezen, krijgt u een volledig overzicht van de verfijningstermen. De publicatiedata gebruiken als verfijningsmiddel De verfijning gebeurt volgens jaartal. Voor verdere verfijning of om over meerdere jaren te zoeken gebruik u best gecombineerd zoeken De verfijningen verwijderen Om een verfijning ongedaan te maken volstaat het de gekozen verfijning uit te vinken.

10 -10- Welke verfijningen zijn mogelijk? Inforum laat de volgende verfijningen toe: - de aard van het document De term Reglementaire bepaling omvat alle wetsbepalingen zonder onderscheid. Zowel wetten als Koninklijke besluiten, ministeriële besluiten, enz. zijn in deze categorie opgenomen. Men kan ook de juiste categorie selecteren, of, na een eerste selectie op Reglementaire bepaling, een tweede selectie uitvoeren. - het beleidsdomein: dit zijn de beleidsdomeinen die ook in de inforum s voorkomen - de geldigheid - de publicatiedatum - de taal - de ondertekenaar - trefwoord

11 -11- De details van een document bekijken Het volledige document Indien u op een titel of op een icoon in de resultatenlijst klikt, opent er zich een nieuwe venster met de volledige inhoud van het document. Hier vindt u uitgebreidere informatie dan de resultatenlijst. Naast de titel (1), de ondertekenaar(s) (2), het documentnummer (3), de essentie (4), de eventuele beelden (5) of links naar externe websites (6) vindt u op het detail ook een samenvatting (7), het documenttype (8), de datum van ondertekening (9), eventueel de datum van inwerkingtreding (14), de trefwoorden (10), de NDC-codes (11) en de relaties (12). De datum van inwerkingtreding / opheffing wordt in het kadertje met betrekking tot de bibliotheken vermeld (14). Wanneer het document, nog niet, gedeeltelijk of niet meer van toepassing is, deze gegevens worden bovenop het document vermeld (15). Onderaan de meeste documenten vindt u bovendien relaties naar andere documenten. Dankzij deze links vindt u gemakkelijk teksten terug die een inhoudelijke band hebben met het geraadpleegde document. Deze relaties zijn per type georganiseerd (bv. basisakte, uitvoeringsbesluit, enz.). Standaard worden de 5 eerste relaties getoond. Klik op meer om alle resultaten te zien.

12 -12- Pagina s Om terug naar de resultatenlijst te keren, klik op Terug naar de lijst (1) Klik op de icoontjes Vorige of Volgende (2) om de volledige inhoud van het vorige of volgende document te lezen. De documenten verschijnen in dezelfde volgorde als in de resultatenlijst. Kies een actie Via de blauwe icoontjes kan u documenten aan Mijn lijsten toevoegen, informatie met betrekking tot een document afdrukken of en. Alle documenten van de resultatenlijst aanvinken Afdrukken (het document of de resultatenlijst) De resultatenlijst of de referentie van het document per doorsturen De aangevinkte documenten toevoegen aan een lijst Aanmaken, aanpassen of verwijderen van een nota

13 -13- Mijn nota s gebruiken Een nieuwe nota U kan aan documenten notities toevoegen: nota s voor uzelf of opmerkingen die anderen ook kunnen lezen. Hiervoor klikt u op Nota s bewerken : dit vindt u bovenaan een volledig document. Tussen haakjes naast het icoontje dat nota s aangeeft ziet u hoeveel nota s er al zijn toegevoegd aan de tekst in kwestie (door uzelf of door anderen indien ze hun nota s publiek hebben gemaakt). Als u hierop klikt, opent er zich een nieuw venster: Nadat u een nota geschreven heeft en een titel heeft gegeven, klikt u op Toevoegen. Als uw nota ook gelezen mag worden door anderen, vinkt u het vakje aan naast Raadpleegbaar voor alle inforumgebruikers. Op dit scherm ziet u ook alle nota s die eerder al aan dit document werden toegevoegd. Als dit uw eigen opmerkingen zijn, kan u deze bewerken of verwijderen. Daarvoor gaat u met uw muiscursor naar de nota en dan verschijnen er twee icoontjes: verwijderen (een kruisje) en bewerken (een potloodje). Overzicht nota s Via de onthaalpagina kan u een overzicht van al uw nota s bekijken. Mijn lijsten gebruiken

14 -14- Indien u een document vindt dat u wenst te bewaren en/of sorteren, kan u het in Mijn lijsten zetten. Vanuit deze functionaliteit kan u lijsten aanmaken, personaliseren, printen en mailen. Een document aan Mijn lijsten toevoegen U kan documenten aan Mijn lijsten toevoegen met het icoontje. Dit kan vanuit een resultatenlijst of vanuit een detailscherm van een document. Als u vertrekt van de resultatenlijst, moet uw wel eerst de gewenste documenten aanvinken. Daarna klikt u op het icoon Selecteer daarna de lijst waarin het document bewaard moet worden (1). Wanneer u nog geen lijsten hebt, dient er eerst één aangemaakt worden. Selecteer daartoe een nieuwe lijst aanmaken (2). Een actie kiezen Het menu Kies een actie geeft weer wat u kan doen met de documenten in de huidige lijst (op de afbeelding hierboven dus de voorlopige lijst). Selecteer eerst de documenten, ofwel individueel door het vakje links van het beeld aan te vinken, ofwel globaal door het vakje naast Kies een actie aan te vinken. Kies dan de actie die u wil uitvoeren in het menu.

15 -15- De onthaalpagina en de personalisatie Op de onthaalpagina van inforum, die men altijd kan terugvinden door op home te klikken, is de informatie op de volgende wijze georganiseerd: Linker kolom: Zoek op beleidsdomein Inforum heeft zelf bepaalde opzoekingen voorbereid op basis van beleidsdomeinen. De gegevens zijn door ons verzameld en georganiseerd en geven op een andere manier toegang tot de gegevens in uw beleidsdomein. (...) Eens men op een beleidsdomein geklikt heeft, bevat de middelste kolom een boomstructuur om de gegevens op te zoeken en geeft de rechtse kolom interessante websites weer over het geraadpleegde beleidsdomein. Mijn profiel beheren Deze rubriek bestaat uit drie gedeeltes: Mijn voorkeuren Hier kan u aangeven welke beleidsdomeinen u interesseren. Naar gelang de domeinen die u hebt gekozen, worden de gegevens in Mijn nieuws en Mijn inwerkingtredingen aangepast. U zult dus alleen berichten zien over wat u gekozen heeft. Als u voor de rest niets heeft gepersonaliseerd en u geeft dan hier uw beleidsdomeinen aan, zullen er ook in de rubrieken Mijn integrale teksten en Mijn altijd-nuttig suggesties verschijnen. U kan daarna natuurlijk verder personaliseren: extra teksten toevoegen of bepaalde suggesties verwijderen. Mijn inschrijvingen op de inforum-mails Hier beheert u uw abonnementen op onze nieuwsbrieven. U klikt gewoon aan en uit welke mails u (niet meer) wilt ontvangen. Mijn persoonlijke gegevens Hier kan u uw gegevens (naam, voornaam, adres, wachtwoord, gewest, geslacht) aanpassen. Als u uw toegangscodes heeft vergeten of verloren, dient u slechts op het icoontje op de homepagina te klikken en uw adres in te geven. U zal vervolgens een mail ontvangen met uw codes. Als u de toegangsbeheerder van uw bestuur bent, kan u ook de gegevens van de andere gebruikers in uw bestuur aanpassen. Hiervoor moet u evenwel bovenaan op de knop Toegangsbeheer klikken.

16 -16- Middelste kolom: Mijn nieuws Op basis van de keuzes die u tijdens de personalisatieprocedure gemaakt heeft, worden hier automatisch documenten aan toegevoegd over de beleidsdomeinen die u interesseren. Zo worden belangrijke documenten voor u in de kijker gezet. Mijn inwerkingtredingen Hier worden de regelgevingen die op dat moment in werking treden, opgesomd. Rechter kolom: Mijn integrale teksten De integrale teksten zijn teksten waarvan er een gecoördineerde versie beschikbaar is in inforum. Dit zijn de Chronos-teksten, waarover meer inlichting op de volgende pagina. De integrale teksten kunnen dienen als short-cuts naar teksten die u veel gebruikt. Ze blijven namelijk voortdurend op uw scherm staan. Mijn altijd-nuttig In Mijn altijd-nuttig kan u documenten opnemen die belangrijke cijfermatige gegevens bevatten in verband met uw beleidsdomein(en). Deze werken eveneens als short-cuts, directe links om er gemakkelijker toegang tot te krijgen. Het volstaat om op de referentie te klikken om het inforum-document te openen. Mijn nota s Met de pijltjes kan u door de notities (uw teksten en de publieke nota s) bladeren. Klik op de titel van een notitie om naar het document in kwestie te gaan. Daar kan u via het menu Nota s bewerken uw notities aanpassen of verwijderen, zie ook p. 13.

17 -17- Chronos Chronos maakt het mogelijk om de gecoördineerde versie van een wettekst te raadplegen. De tekst die op de dag van de opzoeking van toepassing is, verschijnt automatisch, maar u kan ook de tekst zoeken zoals die op een datum in het verleden van toepassing was of zelfs zoals die in de toekomst van toepassing zal zijn. De tekst kan in pdf geëxporteerd worden (en kan dan eventueel geprint worden) (6). De menubalk linkt naar de volgende functionaliteiten: Lijst: de lijst van de op deze manier door inforum behandelde teksten Opzoeken: laat toe een woord in de tekst op te zoeken (opgepast: werkt uitsluitend met Internet Explorer en Mozilla Firefox) (7) De tekst die op de dag zelf geldig is, verschijnt automatisch. Om een andere versie te raadplegen, moet u de gewenste datum intikken (1) en op Opzoeking uitvoeren (2) klikken. De inhoudstafel verschijnt links (3). Het gedeelte rechts bevat bovenaan de lijst van de wijzigingen van de tekst (4). Daarna komt de tekst zelf (5). Indien u op een artikel of een blauwe link klikt, opent er zich een nieuw venster.

18 -18- (1) De verschillende versies van de tekst (2) De geldigheidsperiodes van de tekst (3) Het inforumnummer Wanneer u op dat inforumnummer klikt, gaat een inforumdocument open, waarop alle gerelateerde documenten die betrekking op dat artikel hebben, vermeld worden. Zo vindt u gemakkelijk commentaar omtrent een bepaalde wettelijke bepaling.

Met deze minigids willen we u het onderstaande kort toelichten:

Met deze minigids willen we u het onderstaande kort toelichten: Wat is monkey.be? monkey.be is dé online databank voor Tax & Accountancy professionals met actuele en praktisch toepasbare commentaren, nieuwsberichten, praktische cijfers, adressen en telefoonnummers,

Nadere informatie

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmangement

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmangement Handleiding CROW Kennisbank Contentmangement 4-7-2013 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Hoofdstuk 1 - Navigeren door de inhoudsopgaven... 3 1.1 Indeling inhoudsopgave wijzigen... 3 1.2 Selecteren van titels

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding Samen digitaal www.samendigitaal.be/ Gebruikershandleiding Heeft mijn onderneming toegang tot e-box? ders of extra Om e-box en de beveiligde onlinediensten te gebruiken, moet u eerst uw onderneming registreren.

Nadere informatie

Handleiding Brudoc De onlinecatalogus van het CMDC-CDCS Bijgewerkt op 16/09/2015

Handleiding Brudoc De onlinecatalogus van het CMDC-CDCS Bijgewerkt op 16/09/2015 Handleiding Brudoc De onlinecatalogus van het CMDC-CDCS Bijgewerkt op 16/09/2015 Auteur: Dimitri Piraux Herlezer: Stephanie Wolbeek Inhoudstabel 1. Eenvoudig zoeken... Erreur! Signet non défini. 2. Filters...

Nadere informatie

Sdu Jurisprudentie Handleiding

Sdu Jurisprudentie Handleiding Sdu Jurisprudentie Handleiding Inloggen Om in te loggen, klikt u op de knop Log in in de rechterbovenhoek van het scherm. Vul vervolgens uw gebruikersnaam in en klik op Log in. Er wordt nu gevraagd om

Nadere informatie

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmanagement

Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmanagement Handleiding CROW Kennisbank Contentmanagement Inhoudsopgave Inleiding... 2 Hoofdstuk 1 - Navigeren door de inhoudsopgaven... 3 1.1 Indeling inhoudsopgave wijzigen... 3 1.2 Selecteren van titels in de navigatie...

Nadere informatie

Gebruikershandleiding

Gebruikershandleiding E-BOX Dankzij e-box kunnen openbare Gebruikershandleiding instellingen zoals Medex u eenvoudig documenten bezorgen. Snelheid, veiligheid, toegankelijkheid, De voordelen zijn legio! Datum 12/12/2016 Inhoudstafel

Nadere informatie

Gebruikers- handleiding. Module Reporting Rekeninginformatie

Gebruikers- handleiding. Module Reporting Rekeninginformatie Gebruikers- handleiding Module Reporting Rekeninginformatie A. ALGEMEEN 1. KORTE BESCHRIJVING VAN DE MODULE Module Reporting Rekeninginformatie voor BelfiusWeb-klanten met uitvoerige behoeften op vlak

Nadere informatie

Handleiding De Sociale Monitor

Handleiding De Sociale Monitor Handleiding De Sociale Monitor Inhoudsopgave Gebruikershandleiding: De Sociale Monitor 2 Bestaande rapportages 7 Een nieuw rapportage aanmaken 9 Het menu 10 Handleiding lokaal beheerders: De Sociale Monitor

Nadere informatie

Handleiding Online Kennisbank CROW. Contentmanagement

Handleiding Online Kennisbank CROW. Contentmanagement Handleiding Online Kennisbank CROW Contentmanagement Inhoud De Kennisbank van CROW is het online naslagwerk bestaande uit vele relevante CROW kennisproducten op het gebied van infrastructuur, verkeer en

Nadere informatie

Handleiding Mijn Kerk

Handleiding Mijn Kerk Handleiding Mijn Kerk 1 www.deinteractievekerk.nl Algemeen Uw kerk gaat de Interactieve Kerk gebruiken. In deze handleiding willen we u op een eenvoudige manier uitleggen hoe de Interactieve Kerk precies

Nadere informatie

Handleiding Sdu Tijdschriften App (Stapp) Stapp 5.0 Handleiding versie

Handleiding Sdu Tijdschriften App (Stapp) Stapp 5.0 Handleiding versie Handleiding Sdu Tijdschriften App (Stapp) Stapp 5.0 Handleiding versie 2018-01 1 Welkom bij Stapp Compatibel met - minimaal ios 10 - minimaal Android 6 Welkom bij Stapp Met de Sdu Tijdschriften App (Stapp)

Nadere informatie

Handleiding Sdu Tijdschriften App (Stapp) Stapp Handleiding versie Meer info:

Handleiding Sdu Tijdschriften App (Stapp) Stapp Handleiding versie Meer info: Handleiding Sdu Tijdschriften App (Stapp) Stapp 5.0.3 Handleiding versie 2018-02 Meer info: www.sdu.nl/stapp 1 Welkom bij Stapp Compatibel met - minimaal ios 10 - minimaal Android 6 Op uw mobiel of tablet

Nadere informatie

1 Algemene zoekopdracht - één zoekvraag in alle juridische bronnen 4

1 Algemene zoekopdracht - één zoekvraag in alle juridische bronnen 4 Inhoud 1 Algemene zoekopdracht - één zoekvraag in alle juridische bronnen 4 1.1 Zoekterm invullen 4 1.2 Treffers algemene zoekopdracht 5 1.3 Treffers per documentsoort 6 1.4 Artikelen in treffer 7 1.5

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl september 2013 1 Inhoud Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 9 Dia exporteren naar toonbankkaart 11 Presentatie exporteren

Nadere informatie

/ handleiding. /versie /05/2019

/ handleiding. /versie /05/2019 / handleiding HANDLEIDING E-LOKET BERICHTEN EN CONTACTEN /versie 1.0 27/05/2019 Inhoudstafel 1 Inleiding 3 2 De Contactenmodule 4 2.1 Mijn organisatiegegevens beheren 4 2.1.1 Organisatiegegevens beheren

Nadere informatie

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1

GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 GEBRUIKERSHANDLEIDING MAAKJETRAINING.NL 1 INHOUD 1 Inleiding 3 1.1 De drie categorieën 3 2 Inloggen op MaakJeTraining 4 2.1 Registreren op MaakJeTraining 4 2.2 Inloggen met account 5 2.3 Veranderingen

Nadere informatie

Bibliotheek Queteletfonds Vooruitgangstraat 50 1210 Brussel Tel: 02 277 55 55 Fax: 02 277 55 53 E-mail: quetelet@economie.fgov.

Bibliotheek Queteletfonds Vooruitgangstraat 50 1210 Brussel Tel: 02 277 55 55 Fax: 02 277 55 53 E-mail: quetelet@economie.fgov. Bibliotheek Queteletfonds Vooruitgangstraat 50 1210 Brussel Tel: 02 277 55 55 Fax: 02 277 55 53 E-mail: quetelet@economie.fgov.be HANDLEIDING http://quetelet.economie.fgov.be 1.Voorstelling van het beginscherm

Nadere informatie

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder:

Na het inloggen met de gegevens die je hebt gekregen, verschijnt het overzichtsscherm zoals hieronder: Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van websites kan worden ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS). De websites van Muismedia

Nadere informatie

Handleiding Voor Bedrijven

Handleiding Voor Bedrijven Handleiding Voor Bedrijven Versie 1-2017 INHOUDSOPGAVE Inhoud 1. account 3 - Nieuw account aanmaken 2. Inloggen 5 - Op het beheersysteem 3. project 8 - Het aanmaken van een project 3b. project 14 - Biedingen

Nadere informatie

HANDLEIDING WEBSHOP

HANDLEIDING WEBSHOP HANDLEIDING WEBSHOP www.kingbelgium.be Intro Beste bezoeker, Welkom op de handleiding van de webshop van King Belgium. In deze handleiding leggen we stap voor stap uit hoe u, als nieuwe of als bestaande

Nadere informatie

Handleiding CROW Kennisbank. Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmanagement

Handleiding CROW Kennisbank. Handleiding. CROW Kennisbank. Contentmanagement Handleiding CROW Kennisbank Contentmanagement 0 Inhoudsopgave Inleiding... 2 Hoofdstuk 1 - Navigeren door de inhoudsopgaven... 4 1.1 Indeling inhoudsopgave wijzigen... 4 1.2 Selecteren van titels in de

Nadere informatie

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ

HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ HRM-Reviews Reviews Handleiding voor PZ In deze uitgebreide handleiding vindt u instructies om met Reviews in the Cloud aan de slag te gaan. U kunt deze handleiding ook downloaden (PDF). TIP: De navigatie

Nadere informatie

De controlekaart volledige werkloosheid

De controlekaart volledige werkloosheid De controlekaart volledige werkloosheid Mobiele Versie Gebruikershandleiding Inhoudstafel Toegang 4 Algemene beschrijving 6 Bovenaan 7 Het logo van de uitbetalingsinstelling 7 De PDF downloaden 7 Instellingen

Nadere informatie

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door:

Gebruikershandleiding. e-kracht is ontwikkeld door: Gebruikershandleiding e-kracht is ontwikkeld door: Inhoud 1. Inleiding... 3 2. Het e-kracht account...4 2.1 Contacten toevoegen... 6 2.2 Een dagboek bijhouden... 7 2.3 Links beheren... 8 2.4 Een fotoalbum

Nadere informatie

Bosstraat 50 bus 3 3560 Lummen Tel.: 011 76 66 62 Fax 011 76 16 12 info@bestburo.be www.bestburo.be 1 van 42

Bosstraat 50 bus 3 3560 Lummen Tel.: 011 76 66 62 Fax 011 76 16 12 info@bestburo.be www.bestburo.be 1 van 42 Inhoud 1 Outlook: Aan de slag met Outlook... 3 1.1 Voor u begint... 3 1.1.1 Het Postvak IN... 3 1.1.2 De keyboard shortcuts... 3 2 Mappen... 4 2.1 Mappenstructuur... 4 2.1.1 Map Voltooid... 4 2.1.2 Snelle

Nadere informatie

Ga naar de site klik op de knop rechtsboven op webmail.

Ga naar de site   klik op de knop rechtsboven op webmail. Handleiding Roundcube is een webbased e-mailclients die middels het IMAP-protocol mail lezen vanaf de server. Je kunt hiermee mail beheren en versturen. Hoewel beide programma's in grote lijnen dezelfde

Nadere informatie

HELPPAGINA S TER INLEIDING... 2 HOME... 3 DATABANK... 3

HELPPAGINA S TER INLEIDING... 2 HOME... 3 DATABANK... 3 HELPPAGINA S TER INLEIDING... 2 HOME... 3 DATABANK... 3 Een diergeneesmiddel of repertoriumtekst in Databank zoeken >>>> met behulp van selectiecriteria 4 Een diergeneesmiddel of repertoriumtekst in Databank

Nadere informatie

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher

Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher Inhoud van de website invoeren met de ContentPublisher De inhoud van Muismedia websites wordt ingevoerd en gewijzigd met behulp van een zogenaamd Content Management Systeem (CMS): de ContentPublisher.

Nadere informatie

Handleiding digitaal dossier

Handleiding digitaal dossier Handleiding digitaal dossier Handleiding digitaal dossier... 1 Omschrijving... 2 Login met persoonlijke account... 3 Geen persoonlijke account... 3 Automatisch omwisselen naar persoonlijke account... 4

Nadere informatie

Nieuwe EU-verordeningen

Nieuwe EU-verordeningen Nieuwe EU-verordeningen Handleiding voor de uitgebreide zoekfunctie van EUR-Lex De eerste stappen Ga naar EUR-Lex: http://eur-lex.europa.eu/homepage.html?locale=nl. Klik in het zoekvenster midden op de

Nadere informatie

Legal Intelligence versie 6.2 Quick Reference Sheets

Legal Intelligence versie 6.2 Quick Reference Sheets Legal Intelligence versie. Quick Reference Sheets Eenvoudig zoeken Bronnenselectie Resultatenpagina Uitgebreid zoeken Dossiers maken Dossiers indelen Attenderingen instellen Persoonlijke homepage ipad-app

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Wegener Media Manager (gewone advertentie)

Gebruikershandleiding Wegener Media Manager (gewone advertentie) Gebruikershandleiding Wegener Media Manager (gewone advertentie) Ga naar de volgende url in uw browser Ga naar: http://mediamanager.wegener.nl/ (bij voorkeur met: Google Chrome, Firefox of Internet Explorer

Nadere informatie

Online herhalingscursus Security Awareness

Online herhalingscursus Security Awareness Handleiding Online herhalingscursus Security Awareness Inzage voor BAL/personeelszaken Inhoud 1. Inloggen... 1 2. Per medewerker gegevens bekijken en certificaten printen... 2 3. Rapportages... 4 4. Omschrijving

Nadere informatie

KLAAR VOOR DE DIGITALISERING?

KLAAR VOOR DE DIGITALISERING? KLAAR VOOR DE DIGITALISERING? Als onderneming heeft u een aantal administratieve verplichtingen tegenover de sociale zekerheid. Via e-box sturen de openbare instellingen u gemakkelijk documenten en notificaties

Nadere informatie

Handleiding

Handleiding Handleiding www.zorgneticuro.be 1. Aanmelden Surf naar www.zorgneticuro.be Klik in de bovenste menubalk, rechts op aanmelden Vul uw accountgegevens in (Gebruikersnaam en Wachtwoord) Klik op Aanmelden Bij

Nadere informatie

Digitaal uitwisselingsplatform voor procedurestukken e-proadmin. Gebruikershandleiding

Digitaal uitwisselingsplatform voor procedurestukken e-proadmin. Gebruikershandleiding Digitaal uitwisselingsplatform voor procedurestukken e-proadmin Gebruikershandleiding Versie 1.4 - Raad van State - Conseil d'état 2014 1 Inhoudstafel 1 Inhoudstafel... 2 2 Inleiding... 3 3 Zich identificeren

Nadere informatie

BOEKENBANK VERSIE 3.7

BOEKENBANK VERSIE 3.7 BOEKENBANK VERSIE 3.7 WELKE VOORDELEN VOOR BIBLIOTHEKEN EN INSTELLINGEN? EEN HANDLEIDING. Vanaf 30 juni 2008 is de nieuwe versie van Boekenbank in gebruik. Sinds 2002 kunnen bibliotheken en instellingen

Nadere informatie

Update augustus 2015

Update augustus 2015 Update augustus 2015 Voorwoord Wij danken graag alle scholen, voorzieningen en individuen die suggesties hebben ingestuurd om integrado te verbeteren. Het is dankzij deze inzendingen dat het programma

Nadere informatie

ISY2CONNECT. Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE

ISY2CONNECT. Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE ISY2CONNECT Handleiding HET BESTE VOOR UW ORGANISATIE ISY2CONNECT Inhoud INLOGGEN EN REGISTREREN... 2 PROFIEL INSTELLINGEN... 2 PAGINA S... 4 AGENDA... 5 BEHEER MENU... 6 AANMAKEN OPENBAAR EVENEMENT...

Nadere informatie

2. Hoe zoeken in deze databank?... 2. 2.1 Snelzoeken... 2. 2.2 Eenvoudig zoeken... 4. 2.3 Geavanceerd zoeken... 5. 2.4 Zoeken via zoekbomen...

2. Hoe zoeken in deze databank?... 2. 2.1 Snelzoeken... 2. 2.2 Eenvoudig zoeken... 4. 2.3 Geavanceerd zoeken... 5. 2.4 Zoeken via zoekbomen... Abraham Gids voor het gebruik van de databank Inhoudsopgave 1. Wat is Abraham?... 2 2. Hoe zoeken in deze databank?... 2 2.1 Snelzoeken... 2 2.2 Eenvoudig zoeken... 4 2.3 Geavanceerd zoeken... 5 2.4 Zoeken

Nadere informatie

U bent nu aangemeld op het Chamilo leerplatform en hebt toegang tot de tabs in de blauwe balk (Home pagina, Cursussen, enz ).

U bent nu aangemeld op het Chamilo leerplatform en hebt toegang tot de tabs in de blauwe balk (Home pagina, Cursussen, enz ). Pagina 1 van 17 Surf naar http://chamilo.avondschool.be (vanaf september 2012) Tik bij Gebruikersnaam (Username) uw ecard gebruikersnaam. Tik bij Wachtwoord (Password) uw bijhorend ecard wachtwoord. Klik

Nadere informatie

IMPACTS SITES BEZOOM V2.1 GEBRUIKSAANWIJZING

IMPACTS SITES BEZOOM V2.1 GEBRUIKSAANWIJZING INHOUD I. LOGIN IMPACTS SITES BEZOOM V2.1 GEBRUIKSAANWIJZING II. BEHEER UW WEBSITE 1. ONDERWERP A. Informatie B. Contactpersoon C. Links D. Footer E. Favicon 2. CMS A. Toevoegen (een pagina) B. SEO 3.

Nadere informatie

Handleiding LVS Jaarplan toevoegen: stappenplan

Handleiding LVS Jaarplan toevoegen: stappenplan Handleiding LVS Jaarplan toevoegen: stappenplan Inloggen en naar LVS gaan: http://colomaplus.smartschool.be Smartschool adviseert Firefox als browser de gebruikersnaam is niet hoofdlettergevoelig, het

Nadere informatie

HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS

HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS HANDLEIDING VOOR GEBRUIKERS 1. Inloggen in de leraarskamer Om in te loggen in de leraarskamer ga je naar het inlogscherm. Dit kan op verschillende manieren: 1 ) Via de knoppen op de site (onderaan op portaal

Nadere informatie

Aan de slag met Acadin

Aan de slag met Acadin Aan de slag met Acadin Handleiding voor de leerling (v. W-09-2011) 1 (versie sept.2011) Inhoud Basistaken in schema... 3 Inloggen en uitloggen... 4 Openen van Acadin inlogpagina... 4 Aanmelden bij de leeromgeving...5

Nadere informatie

E-crown. Inhoud. Communicatieplatform - Gebruikershandleiding

E-crown. Inhoud. Communicatieplatform - Gebruikershandleiding E-crown Communicatieplatform - Gebruikershandleiding Inhoud 1. Wordpress multisite 2. Content beheer a. Content types b. Speciale content c. Publiceren, wachtend op review en concept d. Content sorteren

Nadere informatie

Handleiding Website beheersysteem

Handleiding Website beheersysteem Handleiding Website beheersysteem Inhoudsopgave 1. Inleiding...3 2. Inloggen...4 3. De startpagina...5 3.1. Startpagina menu...5 3.2. Bovenbalk...6 4. Menu en Pagina's...7 4.1. Een nieuwe pagina toevoegen...8

Nadere informatie

HELPPAGINA S TER INLEIDING... 2 HOME... 3 DATABANK... 3

HELPPAGINA S TER INLEIDING... 2 HOME... 3 DATABANK... 3 HELPPAGINA S TER INLEIDING... 2 HOME... 3 DATABANK... 3 Een diergeneesmiddel of repertoriumtekst in Databank zoeken >>>> met behulp van selectiecriteria 4 Een diergeneesmiddel of repertoriumtekst in Databank

Nadere informatie

Handleiding voor vertegenwoordigers van de Staat

Handleiding voor vertegenwoordigers van de Staat Uniek verslag Handleiding voor vertegenwoordigers van de Staat Version 1 1 Inhoudstafel Inhoudstafel...2 Inleiding...3 Webbrowsers...4 Verbinding maken met de toepassing...5 Formulier overeenkomst...12

Nadere informatie

GEBRUIKSAANWIJZING SelinEvo (Online)

GEBRUIKSAANWIJZING SelinEvo (Online) GEBRUIKSAANWIJZING SelinEvo (Online) Inleiding SelinEvo is het nieuwe dynamische systeem van Lyfra nv voor het online plaatsen van bestellingen. Met deze geüpdatete versie willen wij onze klanten een performante

Nadere informatie

Handleiding ledenadministratie NVVH afdelingen

Handleiding ledenadministratie NVVH afdelingen Handleiding ledenadministratie NVVH afdelingen Inleiding U kunt via internet de gegevens van de leden van uw afdeling bijhouden. Hieronder staan de mogelijkheden beschreven. Inloggen Om te kunnen werken

Nadere informatie

PUBLIATO. Gebruikershandleiding van de online applicatie

PUBLIATO. Gebruikershandleiding van de online applicatie PUBLIATO Gebruikershandleiding van de online applicatie 01/06/2015 Inhoudstafel Algemene structuur van de toepassing... 3 Een arbeidsongeval aangeven... 4 Invullijst... 5 Verificatieknop... 6 Tooltips

Nadere informatie

www.desocialekaart.be Hoe zoeken en vinden?

www.desocialekaart.be Hoe zoeken en vinden? www.desocialekaart.be Hoe zoeken en vinden? In de sociale kaart kan je zoeken op 2 verschillende manieren: Zoeken via de homepagina lijkt op de google manier van zoeken. Via het uitgebreid zoeken kan je

Nadere informatie

Tip EPC RESIDENTIEEL WEBAPPLICATIE 1 STARTEN MET EPC RESIDENTIEEL 2 AANMAKEN NIEUWE WOONEENHEID 3 BEWERKEN WOONEENHEID. Snelle startkaarten

Tip EPC RESIDENTIEEL WEBAPPLICATIE 1 STARTEN MET EPC RESIDENTIEEL 2 AANMAKEN NIEUWE WOONEENHEID 3 BEWERKEN WOONEENHEID. Snelle startkaarten 1 STARTEN MET EPC RESIDENTIEEL Na het aanmelden op de Energieprestatiedatabank met uw eid of token, komt u op het menu EPC Residentieel. Het menu EPC Residentieel bevat drie mogelijkheden. Met de optie

Nadere informatie

Wat is nieuw in deze handleiding: Dit is een nieuwe handleiding welke nieuwe functies beschrijft.

Wat is nieuw in deze handleiding: Dit is een nieuwe handleiding welke nieuwe functies beschrijft. Doel Module Fronter 92 Dit document is gemaakt door Fronter Ltd fronter.com. Het document mag alleen gekopieerd of digitaal verspreid worden volgens contract of in overeenstemming met Wat is nieuw in deze

Nadere informatie

VERZENDLIJSTEN HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology

VERZENDLIJSTEN HANDLEIDING. OTYS Recruiting Technology VERZENDLIJSTEN HANDLEIDING OTYS Recruiting Technology OTYS RECRUITING TECHNOLOGY WWW.OTYS.NL 29-8-2017 Versie 1.0 2 INHOUD 1 Introductie... 4 1.1 Over verzendlijsten... 4 1.2 Doel van deze instructie...

Nadere informatie

Handleiding OVM 2.0. Gebruiker. Versie 2.0.0.26 22 oktober 2012

Handleiding OVM 2.0. Gebruiker. Versie 2.0.0.26 22 oktober 2012 Handleiding OVM 2.0 Gebruiker Versie 2.0.0.26 22 oktober 2012 Inhoudsopgave Legenda... 4 1 Voorbereidingen... 5 1.1 Downloaden... 5 1.2 Starten en inloggen... 6 1.3 Schermindeling... 6 2 Beheerportal...

Nadere informatie

Jemasoft CMS: Nieuw Mailingsysteem

Jemasoft CMS: Nieuw Mailingsysteem Jemasoft CMS: Nieuw Mailingsysteem Pagina 1 van 5 Wat is er gewijzigd? Op 18 december 2009 is het nieuwe Jemasoft CMS Mailing systeem E@syMailings online gegaan. De grootste wijziging ten opzichte van

Nadere informatie

HANDLEIDING VIA JURIDICA

HANDLEIDING VIA JURIDICA HANDLEIDING VIA JURIDICA Via Juridica (voorheen Databank BRON) is een online naslagwerk met civiele en fiscale documentatie, specifiek gericht op de vakgebieden erfrecht, huwelijksvermogensrecht, estate

Nadere informatie

Zoeken op WESTHOEK verbeeldt

Zoeken op WESTHOEK verbeeldt Zoeken op WESTHOEK verbeeldt 1. Startscherm WESTHOEK verbeeldt Open de website www.westhoekverbeeldt.be. Navigatiebalk: - Logo WESTHOEK verbeeldt : terugkeren naar de homepagina - Info: meer informatie

Nadere informatie

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop

Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop Gebruikers handleiding Brugge Printshop webshop... 1 Inleiding... 3 Inloggen... 4 Wachtwoord vergeten... 4 Gebruikersnaam vergeten... 5 Nog geen klant?...

Nadere informatie

MyBroker. Gebruikershandleiding

MyBroker. Gebruikershandleiding MyBroker Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1. WAT MOET IK DOEN OM TOEGANG TE KRIJGEN TOT MIJN KLANTENZONE?... 3 1.1. PER E-MAIL... 3 1.2. VIA ONZE WEBSITE... 4 2. DE TOEGANG TOT MYBROKER... 5 3. CONSULTATIE

Nadere informatie

Handleiding. Z factuur Archief

Handleiding. Z factuur Archief Handleiding Z factuur Archief INHOUDSOPGAVE 1. DASHBOARD... 3 1.1. Inloggen... 3 Inloggegevens vergeten... 3 1.2. Mogelijkheden Dashboard... 3 Instellingen, Abonnement Info en Adressenboek... 3 Facturen

Nadere informatie

Werkinstructie CareAssist Internet Urenregistratie

Werkinstructie CareAssist Internet Urenregistratie 6a Werkinstructie CareAssist Internet Urenregistratie Datum Juni 2012 V3.0 Inhoudsopgave 1. Naar CareAssist internet urenregistratie 3 1.1 Toegang tot CareAssist internet urenregistratie 3 1.2 Toevoegen

Nadere informatie

HANDLEIDING O F F E R T E S

HANDLEIDING O F F E R T E S HANDLEIDING O F F E R T E S 1 Algemene werking De fertemodule van Wings laat u toe om op een eenvoudige manier een ferte samen te stellen en indien gewenst te verwerken naar een order. De gebruiker kan

Nadere informatie

Aan de slag met: eenvoudig zoeken en filteren van zoekresultaten

Aan de slag met: eenvoudig zoeken en filteren van zoekresultaten Aan de slag met: eenvoudig zoeken en filteren van zoekresultaten versie januari 0 Wilt u zoeken zoals u in Google zoekt, dan is de homepage uw startpunt. Tik uw zoekvraag in in het zoekveld. Rechts verschijnen

Nadere informatie

Gedigitaliseerd archief 125 jaar Het Belang van Limburg

Gedigitaliseerd archief 125 jaar Het Belang van Limburg Gedigitaliseerd archief 125 jaar Het Belang van Limburg Het archief De volledige collectie van ingebonden edities van Het Belang van Limburg is ingescand: 520.000 pagina s uit 620 banden van de periode

Nadere informatie

Menu Door op de menuknop te klikken kunt u het hoofdmenu sluiten of openen. De menuknop is het icoon met drie streepjes vlak onder elkaar.

Menu Door op de menuknop te klikken kunt u het hoofdmenu sluiten of openen. De menuknop is het icoon met drie streepjes vlak onder elkaar. Start de Management Drives Viewer. Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in en klik op de button om in te loggen. Na inloggen opent het hoofdmenu automatisch. Menu Door op de menuknop te klikken kunt u

Nadere informatie

MyBroker. Gebruikershandleiding

MyBroker. Gebruikershandleiding MyBroker Gebruikershandleiding Inhoudsopgave 1. WAT MOET IK DOEN OM TOEGANG TE KRIJGEN TOT MIJN KLANTENZONE?... 3 1.1. PER E-MAIL... 3 1.2. VIA ONZE WEBSITE... 4 2. DE TOEGANG TOT MYBROKER... 5 3. CONSULTATIE

Nadere informatie

Handleiding Mijn Golfpagina

Handleiding Mijn Golfpagina Handleiding Mijn Golfpagina De vernieuwde 'Mijn Golfpagina' In deze handleiding wordt uitgelegd wat er vernieuwd is aan 'Mijn Golfpagina' van de Herkenbosche en welke functionaliteiten, nu dan wel binnenkort,

Nadere informatie

EDUscope Dossier Werken met Journalen

EDUscope Dossier Werken met Journalen EDUscope Dossier Werken met Journalen EDUscope versie 3.7.0 Bergerweg 110 6135 KD Sittard 046-4571830 1 INHOUD 2 Inleiding... 3 3 Individueel leerlingjournaal... 3 3.1 Journaalregels toevoegen:... 3 3.2

Nadere informatie

Handleiding. Online database met duizenden activiteiten.

Handleiding. Online database met duizenden activiteiten. Handleiding Online database met duizenden activiteiten www.doenkids.nl /DoenKids @DoenKids @doenkids Inhoudsopgave Samenvatting 3 Inloggen in DoenKids 4 Activiteiten kiezen 5 Activiteiten zoeken 5 Activiteit

Nadere informatie

Handleiding gebruiker CKO2

Handleiding gebruiker CKO2 November 2018 P a g i n a 2 Table of contents 1 AANLOGGEN EN UITLOGGEN... 3 2 TABS... 4 3 NAVIGATIE ZOEKOPDRACHT SORTEREN... 6 3.1 BREADCRUMBS... 6 3.2 ZOEKOPDRACHT... 6 3.3 SORTEREN... 6 3.4 HERNIEUWEN...

Nadere informatie

HANDLEIDING scoolplan COACH

HANDLEIDING scoolplan COACH HANDLEIDING Inhoud Hoofdmenu pagina 3 Short cut: Interne notities pagina 5 IDP overzicht pagina 7 Menu pagina 10 Interne notities pagina 12 Notities pagina 14 Volgende IDP pagina 15 Archief pagina 17 Vragen

Nadere informatie

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.2

ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.2 ProwareGolf Cloud Ledenportaal Versie 2.4.2 Inhoudsopgave Het ledenportaal... 3 Inloggen op het ledenportaal... 4 Wachtwoord opvragen of vergeten... 5 Inzien van uw handicap... 6 Inrichten van uw persoonlijke

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Rechtsorde.nl

Gebruikershandleiding Rechtsorde.nl Gebruikershandleiding Rechtsorde.nl Juridisch informatieportaal 1. Inhoud 1 Inhoudsopgave 1 2 Inleiding 2 > Inloggen 2 > Navigeren met tabbladen 3 > De functionaliteiten van de tabbladen 3 3 Zoeken 4 >

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Het Givt-dashboard. Versie 1.1

Gebruikershandleiding Het Givt-dashboard. Versie 1.1 Gebruikershandleiding Het Givt-dashboard Versie 1.1 1 Inhoudsopgave Inhoudsopgave 2 1.0 Inleiding 3 1.1 Over deze gebruikershandleiding 3 1.2 Over het Givt-dashboard 3 2.0 Starten met het Givt-dashboard

Nadere informatie

Gebruikershandleiding personeelsdossier

Gebruikershandleiding personeelsdossier Gebruikershandleiding personeelsdossier Inhoud Handleiding personeelsdossier... 1 1. Inleiding personeelsdossier... 3 2. Inloggen Personeelsdossier... 3 3. Het digitale personeelsdossier... 4 4. De taakbalk

Nadere informatie

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012

Handleiding OVM 2.0. Beheerder. Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Handleiding OVM 2.0 Beheerder Versie 2.0.0.22 1 oktober 2012 Inhoudsopgave Legenda... 4 1 Voorbereidingen... 5 1.1 Downloaden... 5 1.2 Starten en inloggen... 6 1.3 Nieuws... 6 2 Beheerportal... 8 2.1 Inloggen...

Nadere informatie

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren

Inleiding. - Teksten aanpassen - Afbeeldingen toevoegen en verwijderen - Pagina s toevoegen en verwijderen - Pagina s publiceren Inleiding Voor u ziet u de handleiding van TYPO3 van Wijngaarden AutomatiseringsGroep. De handleiding geeft u antwoord geeft op de meest voorkomende vragen. U krijgt inzicht in het toevoegen van pagina

Nadere informatie

www.historischekranten.be

www.historischekranten.be Navigatiebalk: Logo Historische Kranten home: terugkeren naar de homepagina met een introductie op alle functies Bladeren: een krant naar eigen keuze doorbladeren Zoeken: gericht op zoek gaan naar krantenartikelen

Nadere informatie

- stappenplan - INLOGGEN op

- stappenplan - INLOGGEN op - stappenplan - INLOGGEN op Surf naar www.cobelguard-online.be Vul login en paswoord in. Op de e-mail die je ontvangen hebt vind je je paswoord. Als je inlogt op je site, zal je ook automatisch het site

Nadere informatie

Handleiding NarrowCasting

Handleiding NarrowCasting Handleiding NarrowCasting http://portal.vebe-narrowcasting.nl februari 2014 1 Inhoud Om te starten 3 Inloggen 3 Dia overzicht 4 Nieuwe dia toevoegen 5 Dia bewerken 10 Dia exporteren naar toonbankkaart

Nadere informatie

UIT-DATABANK. Hoe gratis jouw activiteit toevoegen om een groter publiek te bereiken. Handleiding. Vragen?

UIT-DATABANK. Hoe gratis jouw activiteit toevoegen om een groter publiek te bereiken. Handleiding. Vragen? Ui UIT-DATABANK Hoe gratis jouw activiteit toevoegen om een groter publiek te bereiken Handleiding Vragen? shari.platteeuw@co7.be UiT-databank: what s in a name? Als erfgoedvereniging is het van belang

Nadere informatie

De controlekaart volledige werkloosheid. Gebruikershandleiding

De controlekaart volledige werkloosheid. Gebruikershandleiding De controlekaart volledige werkloosheid Gebruikershandleiding Inhoudstafel Voorwoord 4 Algemeen 5 Toegang 5 Algemene beschrijving 8 Bovenaan 9 Taalkeuze 9 Identificatiegegevens 9 Uitloggen 9 Het logo

Nadere informatie

Handleiding OVM 2.0. Gebruiker. Versie september 2012

Handleiding OVM 2.0. Gebruiker. Versie september 2012 Handleiding OVM 2.0 Gebruiker Versie 2.0.0.20 25 september 2012 Inhoudsopgave Legenda... 4 1 Voorbereidingen... 5 1.1 Downloaden... 5 1.2 Starten en inloggen... 6 2 Beheerportal... 7 2.1 Inloggen... 7

Nadere informatie

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl

Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Handleiding WordPress Bakkeveen.nl Inleiding: Hartelijk welkom als correspondent van Bakkeveen.nl In deze handleiding vind je de instructie hoe je zelf informatie op de site van Bakkeveen kunt plaatsen.

Nadere informatie

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina.

Leerpaden maken. 1. Account en wachtwoord. 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. Leerpaden maken 1. Account en wachtwoord 2. Maak een nieuw leerpad aan. 3. Inhoud aan een leerpad toe voegen. 4. Structuur aanbrengen op een pagina. 5. Structuur aanbrengen met stappen 6. Structuur aanbrengen

Nadere informatie

Handleiding Informat. v1.0

Handleiding Informat. v1.0 Handleiding Informat v1.0 Inhoudsopgave Inhoudsopgave... 2 1. Afspraken... 3 2. Aanmelden... 3 3. Afwezigheden invullen... 5 3.1 Afwezigheden code Z, B, R, D... 5 3.1.1 Inbrengen... 5 3.1.2 Wijzigen...

Nadere informatie

Handleiding: Gebruikersomgeving

Handleiding: Gebruikersomgeving Handleiding: Gebruikersomgeving Editie April 2012 Copyright Renson 2011 N.V. RENSON Ventilation S.A N.V. RENSON Sunprotection-Screens S.A N.V. RENSON Sunprotection-Projects S.A N.V. ARGENT ALU S.A www.renson-ereps.com

Nadere informatie

Handleiding competitie.nevobo.nl

Handleiding competitie.nevobo.nl De competitiewebsite, welke via http://competitie.nevobo.nl/ te bereiken is, wordt steeds belangrijker in de volleybalcompetities van de Nevobo. In dit document vindt u informatie over de werking van deze

Nadere informatie

Handleiding Webshop. http://webshop.natudis.nl

Handleiding Webshop. http://webshop.natudis.nl Handleiding Webshop http://webshop.natudis.nl De Webshopbeheerder Versie 1.2 13-03-2008 Inhoudsopgave De Indeling Blz. 03 Authenticatie Blz. 05 Categorie Module Blz. 06 Merken Module Blz. 07 De Productweergave

Nadere informatie

CERTUS, Handleiding (v 2.1) 21/01/2013

CERTUS, Handleiding (v 2.1) 21/01/2013 Slachthuis Uitsnijderij Slachthuis uitsnijderij Vleeswaren (op termijn) Groepering Controle Belpork CERTUS, Handleiding (v 2.1) 21/01/2013 ALGEMEEN Starten van de webtoepassing: Typ het volgende adres

Nadere informatie

Handleiding. RSS reader Feedly

Handleiding. RSS reader Feedly Handleiding RSS reader Feedly Wat is Feedly en waarom gebruiken? 3 Hoe aanloggen? 3 Hoe informatie toevoegen aan Feedly 4 Berichten lezen & delen 8 Hoe Feedly organiseren 10 2 Wat is Feedly en waarom gebruiken?

Nadere informatie

Gebruikershandleiding Psychorom. Bohn Stafleu van Loghum

Gebruikershandleiding Psychorom. Bohn Stafleu van Loghum Gebruikershandleiding Psychorom Bohn Stafleu van Loghum Inhoudsopgave 1. Opstarten cd rom na installatie 3 2. Werking programma 4 2.1 Zoeken 4 2.2 Zoektermen combineren 5 3. Menu Bestand 8 3.1 Afdrukken

Nadere informatie

HANDLEIDING store2actions. Online-beheer van uw voorraad

HANDLEIDING store2actions. Online-beheer van uw voorraad HANDLEIDING 2actions Online-beheer van uw voorraad U heeft 2 manieren om in te loggen op onze website : via de klantenruimte op www.services2actions.com of rechtstreeks via de link www.2actions.com De

Nadere informatie

Wegwijs in Gopress. Handleiding voor de registratie op en het gebruik van deze databank

Wegwijs in Gopress. Handleiding voor de registratie op en het gebruik van deze databank Wegwijs in Gopress Handleiding voor de registratie op en het gebruik van deze databank Laatst bijgewerkt: 4 december 2018 Gopress is een databank met daarin een grote collectie aaan Vlaamse kranten en

Nadere informatie