NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 15 JULI 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 15 JULI 2013"

Transcriptie

1 NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 15 JULI 2013 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Marc Doutreluingne, burgemeester; Wim Monteyne, Marc Claeys, Johan Rollez, Eddy Defoor, Marc Desloovere, Luc Vanassche, schepenen; Katrien Defoirdt, OCMW-voorzitter; Gerard Amelynck, Davy Nys, Erik Maes, Sofie Vermeulen, Anthony De Jonckheere, Freddy Van Herpe, Dirk Vanluchene, Claude Vanwelden, Eliane Spinc le, Sabine Poleyn, Isabelle Degezelle, Dirk Desmet, Yves Goemaere, Christine Desmet, Bart Dewaele, Raf Deprez, Bart Colson, Brigitte Desmet, Sem Vanhessche, Christiana Deprez, raadsleden; Jan Vanlangenhove, gemeentesecretaris De burgemeester opent de vergadering om uur. mededeling Vooraleer de agenda aan te vangen geeft de Burgemeester-voorzitter melding van: De dd. 10 juli 2013 van raadslid Dirk Desmet die, namens CD&V-fractie vraagt om volgend punt aan de agenda toe te voegen: Ontruiming begraafplaats Zwevegem-Centrum De raad verklaart zich EENPARIG akkoord om dit punt te behandelen onder agendapunt V1 in openbare zitting. Conform artikel 22 van het gemeentedecreet werd aan de raadsleden een aanvullende agenda bezorgd. Conform artikel 200 van het gemeentedecreet geeft de burgemeester melding van: Het verslag van de algemene vergadering met verkiezing nieuw bestuur van de gemeentelijke adviesraad voor cultuurbeleid van 21 mei 2013 Het jaarverslag van de gemeentelijke openbare bibliotheek De verslagen van de beheerraad van de gemeentelijke openbare bibliotheek van 11 en 25 juni 2013 Voor de start van de behandeling van de agenda vraagt de voorzitter om het punt van de besloten zitting te verdagen. De raad gaat EENPARIG akkoord om dit punt te verdagen.

2 DE RAAD vergadert in OPENBARE ZITTING: Het verslag van de Gemeenteraadszitting van 24 juni 2013 wordt met eenparigheid van stemmen goedgekeurd. Raadslid Bart Dewaele komt de zaal binnen gedurende de behandeling van dit punt en neemt verder deel aan de zitting. 1. OCMW - Aktename jaarrekening + jaarverslag 2012 Juridische grond OCMW-decreet artikel waarbij de gemeenteraad binnen vijftig dagen na overzending zijn opmerkingen over de vastgestelde jaarrekening van het OCMW kan overmaken aan de provinciegouverneur. - Besluit van de OCMW-raad van 8 december 2011 betreffende vaststelling van het meerjarenbeleidsplan van het OCMW Zwevegem. - Besluit van de gemeenteraad van 20 december 2011 betreffende OCMW. - Goedkeuring meerjarenbeleidsplan Besluit van de OCMW-raad in zitting van 8 december 2011 houdende goedkeuring van het budget OCMW Besluit van de gemeenteraad in zitting van 20 december 2011 houdende akteneming van het budget OCMW Besluit van de OCMW-raad in zitting van 13 december 2012 houdende goedkeuring budgetwijziging nr. 1 boekjaar 2012 van het OCMW. - Besluit van de gemeenteraad in zitting van 17 december 2012 houdende goedkeuring van budgetwijziging nr. 1 OCMW Verslag der vergadering van het college van burgemeester en schepenen in zitting van 12 juni 2013 waarin toelichting gegeven werd over de OCMW-rekening boekjaar Besluit van de OCMW-raad in zitting van 9 juli 2013 houdende vaststelling van de rekening 2012 OCMW. Verwijzingsdocumenten - Jaarrekening 2012 OCMW Zwevegem. Motivering De rekening 2012 OCMW kadert binnen het vastgelegde en goedgekeurde budget 2012, zonder overschrijding van de vastgelegde gemeentelijke bijdrage voor 2012, en bijgevolg voor aktename dient voorgelegd te worden aan de gemeenteraad. Op 8 juli 2013 werd in Commissie III toelichting gegeven aan de raadsleden over de rekening 2012 OCMW. Gehoord mevr. OCMW-voorzitter Katrien Defoirdt en dhr. Marc Claeys, schepen van sociale zaken in hun toelichting. BESLUIT Artikel 1 De gemeenteraad NEENT AKTE van de voorgelegde jaarrekening 2012 van het OCMW. Artikel 2 De jaarrekening 2012 van het OCMW Zwevegem sluit af met het volgende resultaat op kasbasis:

3 I. Exploitatiebudget ,81 A. Uitgaven ,35 B. Ontvangsten ,16 II. Investeringsbudget ,78 A. Uitgaven ,99 B. Ontvangsten ,21 III. Andere ,24 IV. Budgettaire resultaat boekjaar ,21 V. Gecumuleerde budgettaire resultaat vorig boekjaar ,65 VI. Gecumuleerde budgettaire resultaat ,44 VII. Bestemde gelden ,06 VIII. Resultaat op kasbasis ,38 De autofinancieringsmarge in rekening 2012 bedraagt ,57. Artikel 3 De gemeenteraad neemt akte van het jaarverslag 2012 van het OCMW. 2. OCMW - Goedkeuring budgetwijziging nr 1 dienstjaar 2013 Juridische grond - OCMW-decreet artikel 150 (156) stelt dat de OCMW-voorzitter het (de) budget(wijziging) toelicht op de gemeenteraad. Als een budget past binnen het meerjarenplan, neemt de gemeenteraad er kennis van. Als een budget niet past binnen het meerjarenplan, spreekt de gemeenteraad zich uit over de goedkeuring van het budget. - Besluit Vlaamse Regering BBC artikel 27 betreffende de voorwaarden waaraan het (de) budget(wijziging) moet voldoen om te passen in het meerjarenplan. - Besluit van de OCMW-raad van 8 december 2011 betreffende vaststelling van het meerjarenbeleidsplan van het OCMW Zwevegem. - Besluit van de gemeenteraad van 20 december 2011 betreffende OCMW. - Goedkeuring meerjarenbeleidsplan Besluit van de gemeenteraad van 17 december 2012 betreffende aktename budget 2013 van het OCMW. - Besluit van de raad voor maatschappelijk welzijn van 9 juli 2013 betreffende vaststelling van de budgetwijzing nummer 1 van het dienstjaar Verwijzingsdocumenten - Budgetwijziging nummer 1 dienstjaar 2013 van het OCMW Zwevegem. Motivering De raad voor maatschappelijk welzijn heeft op basis van de voorgelegde cijfers en de verklarende nota de budgetwijziging nummer 1 dienstjaar 2013 van het OCMW goedgekeurd op 9 juli De autofinancieringsmarge van het financieel boekjaar in de budgetwijziging nummer 1 dienstjaar 2013 ( ,47 euro) is kleiner dan de AFM opgenomen in het meerjarenplan ( ,57 euro). Dit betekent dat het budget niet past binnen het meerjarenplan en het ter goedkeuring dient voorgelegd te worden aan de gemeenteraad. Op 8 juli 2013 werd in Commissie III toelichting gegeven aan de raadsleden over de budgetwijziging nummer 1 dienstjaar 2013 OCMW. Gehoord mevr. OCMW-voorzitter Katrien Defoirdt en dhr. Marc Claeys, schepen van sociale zaken in hun toelichting. BESLUIT

4 14 STEMMEN VOOR (Marc Doutreluingne, Wim Monteyne, Marc Claeys, Johan Rollez, Eddy Defoor, Marc Desloovere, Luc Vanassche, Gerard Amelynck, Davy Nys, Erik Maes, Sofie Vermeulen, Anthony De Jonckheere, Freddy Van Herpe, Christiana Deprez) 13 STEMMEN TEGEN (Dirk Vanluchene, Claude Vanwelden, Eliane Spinc le, Sabine Poleyn, Isabelle Degezelle, Dirk Desmet, Yves Goemaere, Christine Desmet, Bart Dewaele, Raf Deprez, Bart Colson, Brigitte Desmet, Sem Vanhessche) De reden voor de tegenstem van de CD&V-fractie is dubbel : 1. Er zit geen beleidsvisie achter de budgetwijziging : eerst wordt er geld bespaard en pas later ( in de meerjarenplanning) zal er nagedacht worden hoe men dat zal oplossen voor de zwakkeren in de maatschappij. 2. De eerder goedgekeurde meerjarenplanning is niet gevolgd Artikel 1 De gemeenteraad keurt de budgetwijziging nr. 1 OCMW van het dienstjaar 2013 goed: B /- BW I. Exploitatiebudget , , ,05 A. Uitgaven , , ,09 B. Ontvangsten , , ,14 II. Investeringsbudget , , ,02 A. Uitgaven , , ,02 B. Ontvangsten ; ,00 III. Andere , , ,42 IV. Budgettaire resultaat boekjaar , , ,45 V. Gecumuleerde budgettaire resultaat vorig boekjaar , , ,44 VI. Gecumuleerde budgettaire resultaat , , ,89 VII. Bestemde gelden , , ,90 VIII. Resultaat op kasbasis , , ,99 De autofinancieringsmarge na budgetwijziging 2013 bedraagt ,47, in het initiële budget 2013 bedroeg de autofinancieringsmarge , Goedkeuring motie lokale financiën. Verwijzingsdocumenten Motie lokale financiën, unaniem goedgekeurd door de Algemene Vergadering van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG vzw) Mechelen, 13 juni 2013 Motivering/toelichting Op de gemeenteraad van 24 juni 2013 stond de goedkeuring van de motie i.v.m. de onrechtmatige verdeling van de toelage van het Vlaams Gemeentefonds geagendeerd. Vanuit de CD&V-fractie werd de beslissing, geagendeerd op de gemeenteraad van 24 juni 2013, geamendeerd. Met eenparigheid van stemmen werd toen beslist om de beslissing van 24 juni 2013 te verdagen. Dit voorstel van motie werd de gemeente toegestuurd door de gemeente Lennik met de vraag om dit op de gemeenteraad van Zwevegem goed te keuren. Op 13 juni 2013 werd de Motie lokale financiën unaniem goedgekeurd door de Algemene Vergadering van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG vzw) te Mechelen. De agenda van de gemeenteraad van 24 juni 2013 werd vastgesteld in de zitting van het college van burgemeester en schepenen op 12 juni 2013, toen was de Motie lokale financiën van de VVSG vzw echter nog niet gepubliceerd.

5 De evaluatie van de huidige verdeelcriteria van het Gemeentefonds maakt onderdeel uit van die motie, maar wordt uitgebreid met diverse andere voorstellen om de lokale financiën te ondersteunen. De uitgebreidere Motie lokale financiën van VVSG vzw doet niettemin geen afbreuk aan de motie van de gemeente Lennik. De motie van de gemeente Lennik vraagt immers niet om de middelen die de 13 centrumsteden ontvangen uit het Gemeentefonds af te romen ten voordele van de andere besturen. In de motie van gemeente Lennik wordt wel voorgesteld om de betoelaging aan de 13 centrumsteden vanuit het Gemeentefonds te groeperen in een afzonderlijk fonds, zonder evenwel de kredieten hiervan te verminderen! Daarnaast is het in het kader van de uniformiteit binnen het Vlaamse landschap van belang dat alle besturen de motie van VVSG vzw ondersteunen. Het bekrachtigen van de Motie lokale financiën van VVSG vzw door de gemeenteraad biedt een extra morele en politieke ondersteuning van de inhoudelijke boodschap. Een dergelijke motie heeft uiteraard enkel waarde indien ze unaniem goedgekeurd kan worden door de gemeenteraad. Om die redenen wordt de motie van de gemeente Lennik vervangen door de Motie lokale financiën van VVSG vzw. Dit doet uiteraard niks af van de specifieke kenmerken van de financiën van de gemeente Zwevegem. We verwijzen hiervoor naar de financiële analyse die uitgevoerd werd door BDO. Toelichting Motie lokale financiën van de VVSG vzw: 1. Oorzaken van de huidige problemen De Vlaamse gemeenten en OCMW s worden geconfronteerd met de samenloop van een reeks omstandigheden met elk op zich negatieve gevolgen voor de lokale financiën. Het gaat duidelijk niet over een probleem voor één groep besturen. Integendeel, alle gemeenten en OCMW s worden ermee geconfronteerd. Meer concreet gaat het om de volgende elementen: financieren, zullen door het toenemende aantal gepensioneerden en de vergrijzing de komende jaren spectaculair toenemen. Concreet komt er van nu tot 2018 elk jaar tussen de 80 en de 110 miljoen euro pensioenuitgaven bij, wat een pak meer is dan de verwachte (maar nog onzekere) jaarlijkse stijging van het Gemeentefonds (goed voor ruim 75 miljoen euro per jaar). nenbelasting (jaarlijks 1,7 miljard euro) aan en doet nieuwe vastgoedinvesteringen stilvallen, met negatieve gevolgen voor de inkomsten uit de opcentiemen onroerende voorheffing (1,9 miljard euro). uitdagingen op het vlak van infrastructuur voor ouderen en allerhande diensten aan huis. te investeren in bijkomende capaciteit in de kinderopvang en in het basisonderwijs. tot 2027 nog jaarlijks ruim 800 miljoen euro moeten investeren in de uitbreiding en instandhouding van het rioleringsstelsel, terwijl de drink-waterheffing ten hoogste 330 miljoen euro opbrengt en de Vlaamse subsidies niet meer dan 110 miljoen euro per jaar bedragen. veel te weinig middelen uit. Bovendien worden de gemeenten niet actief betrokken bij de discussie over het nieuwe brandweerstatuut. (Salduzwet, meer blauw op straat, handhaving verkeersveiligheid, pensioenlasten), waardoor de gemeentelijke dotaties alsmaar toenemen.

6 euro per jaar) zelfs maar te indexeren, waardoor gemeenten en OCMW s een steeds groter deel van de loonlasten zelf moeten dragen. tot een gelijke subsidiëring van de kinderopvang tussen lokale besturen en vzw s. In de thuiszorg is er zelfs geen begin van aanzet om de kloof tussen zeer lage financiering van de poetsdiensten en klusjesdiensten van de lokale besturen via gesubsidieerde contractuelen en de betere financiering van de aanvullende thuiszorg en diensten logistieke hulp van de vzw s te dichten. van de Gemeentelijke Holding (ruim 50 miljoen euro verlies voor de Vlaamse gemeenten) is er de permanente druk om de energieprijzen (en dus ook de vergoeding van het door gemeenten in de netten geïnvesteerde kapitaal) te verlagen. Bovendien vrezen de gemeenten dat ze een deel van de Vlaamse subsidies voor groene stroom zelf zullen moeten betalen, omdat de oplopende kosten ervan onvoldoende in de nettarieven zullen mogen worden doorgerekend in het verkiezingsjaar 2014 en op het moment dat deze bevoegdheid ten gevolge van het Vlinderakkoord van het federale naar het regionale niveau verschuift. Ook de Europese Commissie vindt trouwens dat de distributienettarieven omlaag moeten. - en beheerscyclus vanaf 2014 brengt een pak extra kosten mee (nieuwe software, opleidingen personeel, aanpassing allerhande systemen), maar confronteert lokale besturen ook met strengere evenwichtscriteria die eenmalige meevallers of opgebouwde overschotten niet meerekenen. kan geen enkele garantie geven voor de periode tot Nochtans moet de lokale meerjarenplanning wel zo ver lopen. We moeten er ook rekening mee houden dat de groei van 3,5% per jaar niet betekent dat alle individuele gemeenten een dergelijk groeicijfer kennen. r gemaakt ten opzichte van leningen aan lokale besturen, waardoor de aangerekende marges stijgen, er minder leningenvolume beschikbaar is en de leningtermijnen korten worden, wat de financiering van investeringen moeilijker en duurder maakt. eden durven hun eigen budgettaire problemen al eens afwentelen op de lokale besturen. Zo verplichtte de nieuwe manier van Vlaamse subsidiëring van investeringen in zorginfrastructuur de gemeenten en OCMW s om zelf de volle 100% van het investeringsbedrag te financieren, tegenover slechts 40% voorheen. De subsidie wordt voortaan gespreid over twintig jaar uitbetaald, maar het totale bedrag is lager dan wat de besturen voorheen kregen. De federale overheid kan haar budget sturen door een tragere inkohiering van de personenbelasting, maar brengt daarmee tegelijk de gemeenten in thesaurieproblemen. de bijkomende kosten. Het Vlaamse archiefdecreet en de strengere federale werkloosheidsreglementering zijn hiervan voorbeelden. spreiden over burgers en bedrijven, waardoor ze geregeld met rechtszaken worden geconfronteerd. naar de gemeenten en OCMW s stromen, dat ook nog in dezelfde mate zullen doen van zodra de Vlaamse overheid hiervoor bevoegd wordt. sturen worden geconfronteerd met een pak maatschappelijke uitdagingen (dreigende dualisering en armoede, verkleuring, gezinsverdunning, klimaatproblematiek, vraag naar een leefbaar en aangenaam publiek domein, ) die stuk voor stuk aanleiding geven tot bijkomende uitgaven en investeringen. socialezekerheidsladder, nl. het leefloon niet volledig gefinancierd door de centrale overheid maar komt het

7 doorgaans voor 50 % ten laste van de lokale besturen, waardoor lokale besturen met een geringe fiscale draagkracht en met veel leefloners op hun grondgebied de rekening twee keer moeten betalen. Door dat systeem draaien de lokale besturen ook budgettair op voor de gevolgen van de strengere werkloosheidsreglementering, die meer mensen richting de OCMW s stuurt. 2. Mogelijke gevolgen De Vlaamse gemeenten en OCMW s hebben de voorbije jaren bewezen dat zij in staat zijn financieel de tering naar de nering te zetten. Ze zijn immers al sinds 1988 verplicht om budgetten in evenwicht in te dienen. Ten gevolge daarvan bedraagt hun aandeel in de totale Belgische overheidsschuld ook slechts 5%, terwijl ze wel goed zijn voor ca. 13% van de overheidsuitgaven en zelfs 50% van de overheidsinvesteringen. De gemeenten en OCMW s willen niet van die evenwichtsverplichting afwijken en zouden hiervoor trouwens ook de toelating niet krijgen van de toezichthoudende overheid. Dus moeten ze op zoek gaan naar methodes om, rekening houdend met alle hierboven geciteerde externe factoren, de uitgaven terug te schroeven en nieuwe inkomsten aan te boren. Ongetwijfeld kunnen lokale besturen hier en daar de efficiëntie van hun handelen nog opdrijven, en de gemeenten en OCMW s zijn ook met die oefening bezig. Verder weten we ook dat de mate waarin de besturen met deze nieuwe financiële uitdagingen geconfronteerd worden verschilt van bestuur tot bestuur, evenals de mogelijkheden waarover ze (bv. door de aanwezigheid van nog wat reserves) beschikken om de eerste schokken op te vangen. Maar voor de grote meerderheid van de Vlaamse lokale besturen zijn de uitdagingen van die aard, dat drastische maatregelen onvermijdbaar worden. Concreet vrezen de gemeenten en OCMW s het volgende: le te houden niet anders zullen kunnen dan mensen die het bestuur verlaten niet te vervangen. Dat betekent automatisch schrappen in dienstverlening: minder openingsuren ( s avonds en in het weekend) van loketten, sportfaciliteiten, bibliotheken enz., het sluiten van bepaalde diensten in deelgemeenten of wijken, minder vaak wieden van parken en plantsoenen, minder vaak straten vegen of afval opruimen, minder permanentie bij de politie, enz. Lokale besturen hopen te kunnen vermijden dat in eerste instantie de zwakkere bevolkingsgroepen hiervan het slachtoffer zijn. stop te zetten of af te stoten. Dat roept vragen op wanneer daardoor de gelijke toegang voor iedereen en het pluralistische, nabije en laagdrempelige aanbod van sommige diensten wordt aangetast. investeren gemiddeld voor 1,5 miljard euro per jaar, de Vlaamse OCMW s zijn goed voor nog eens 600 miljoen euro investeringen, of samen 2,1 miljard euro. Dat betekent dat tussen de en de arbeidsplaatsen in de privésector (en in eerste instantie de bouw) rechtstreeks samenhangen met de lokale investeringen. Een halvering van die investeringen zet dus mogelijk ruim banen op de tocht, naast uiteraard de gevolgen voor de veroudering van het lokale patrimonium (gebouwen, wegen, ). financiële druk, dreigt dat onder de werkelijke prijs te moeten gebeuren. en bedrijven aangerekende kosten voor dienstverlening (via retributies) sterk zullen moeten opdrijven. Die trend is al volop bezig en het ziet ernaar uit dat ook volgend jaar zwembadtickets, huisvuilzakken, identiteitskaarten, enz. duurder zullen worden. tariefstijgingen van de aanvullende personenbelasting en de opcentiemen op de onroerende voorheffing in een twintigtal Vlaamse gemeenten. Daarnaast zagen we hier en daar ook al andere belastingverhogingen, zoals die op tweede verblijven. De kans is zeer groot dat daar in 2014 tientallen Vlaamse gemeenten bijkomen. Voorstel van beslissing

8 De Vlaamse gemeenten en OCMW s beseffen dat alle overheden het momenteel moeilijk hebben en (mede onder Europese druk) bijkomende saneringsoperaties moeten doorvoeren. Omdat de lokale besturen op het einde van de overheidsketting zitten, vrezen ze echter het (gemakkelijke) slachtoffer te kunnen worden van federale of Vlaamse ingrepen. Daarom eisen ze het volgende: hele lokale legislatuur behouden blijft. Zo kunnen gemeenten en OCMW s met een redelijke graad van zekerheid hun eigen (door de Vlaamse overheid opgelegde) meerjarenplanning afwerken. Daarnaast moet er een evaluatie komen van de huidige verdeelcriteria van het Gemeentefonds. lijk indexeert en werk maakt van een gelijke subsidiëring van publieke en private dienstverlening. ubsidies aanpast, waardoor individuele gemeenten absolute zekerheid kunnen krijgen over welke subsidiëring ze hiervoor de komende jaren mogen verwachten. Rioolprojecten vergen altijd zeer zware investeringen, o.m. door de ermee gepaard gaande wegenwerken. In deze financieel moeilijke tijden kunnen gemeenten die inspanningen alleen blijven doen als ook de cofinanciering door de Vlaamse overheid verzekerd is voor het personeel van de lokale besturen geen financiële engagementen aangaat tegenover de vakbonden die uiteindelijk door de gemeenten en OCMW s moeten worden gedragen. gaat dan om het verder stimuleren van langer werken, het milderen van het aantal jaar van non-activiteit die voor de berekening van het pensioen als werkjaar gelden, het beperken van de automatische aanpassing van de pensioenen aan koopkrachtmaatregelen voor de actieven, enz. ambtenarenpensioenen. Zo moet de extra federale financiering voor de pensioenuitgaven voor de politie en voor de ziekenhuizen worden voortgezet en moet ook de Vlaamse overheid hierin eindelijk haar verantwoordelijkheid opnemen. orming (nieuwe normen, statuut brandweerpersoneel, ) ten laste neemt, zodat de al lang beloofde 50/50-financiering over enkele jaren eindelijk kan worden bereikt. Bovendien moeten de werkgevers van de brandweer (de lokale besturen) zelf mee aan tafel zitten om over het statuut te onderhandelen. waardoor het gemeentelijke thesauriebeleid voorspelbaarder wordt en gevrijwaard wordt van de gevolgen van het federaal bewust sturen van de inkohieringen in functie van het eigen budgettaire beleid. Bovendien moet de federale overheid de 1% administratiekosten die ze aanrekent voor de inning van de aanvullende belastingen afschaffen. en juridisch waterdichte instrumenten geven om de lokale belastingdruk billijk te spreiden over burgers en bedrijven. dividenden die gemeenten krijgen als aandeelhouder van de netbeheerders voor elektriciteit en aardgas. Als er moet ingegrepen worden in de energieprijs, dan moet dat het eerst gebeuren door de federale overheid, door het btw-tarief van 21% te verlagen. d in hun eigen budgettaire oefening geen maatregelen nemen met een negatieve impact op de lokale financiën en dat als bijkomende taken en opdrachten aan de gemeenten en OCMW s worden gegeven, de kosten hiervan integraal zouden worden gecompenseerd. BESLUIT

9 EENPARIG Artikel 1 Goedkeuring wordt verleend aan de Motie lokale financiën zoals unaniem goedgekeurd door de Algemene Vergadering van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG vzw) te Mechelen op 13 juni 2013, waarop onderstaande wordt geëist van de centrale overheden: Een blijvende stijging van het Gemeentefonds met minimum 3,5% per jaar, gekoppeld aan een evaluatie van de huidige verdeelcriteria. De indexering van de premies voor gesubsidieerde contractanten. Zekerheid over de toekenning van rioolsubsidies over een langere termijn. Geen extra uitgaven voor personeel in het sectoraal akkoord Ingrepen die de pensioenfactuur betaalbaar maken en houden en medefinanciering van de lokale pensioenuitgaven. Een snelle evolutie naar een 50/50-verhouding in de financiering van de brandweer. De invoering van een voorschottensysteem voor de aanvullende personenbelasting. Een vrijwaring van de gemeentelijke dividenden uit energieparticipaties. Het niet afwentelen van federale en Vlaamse budgettaire ingrepen op de lokale besturen en het compenseren van de effecten van federale of Vlaamse maatregelen. Artikel 2 Een afschrift van deze beslissing wordt overgemaakt aan de Federale en de Vlaamse overheid. 4. Goedkeuring lastvoorwaarden en gunningswijze voor de opdracht kelderdichtingswerken in de gemeentelijke schoolgebouwen van Zwevegem. Bevoegdheid - Het gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, meer bepaald artikels 42 en 43, betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad. Juridische grond - De wet overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten van 15 juni (vervangt Wet van ) - De wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten. Deze wet wordt verder Wet-rechtsbescherming genoemd. - Het Koninklijk Besluit van 15 juli 2011 plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren. Dit KB wordt verder KB-plaatsing genoemd. (vervangt KB van ) - Het Koninklijk Besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken. Dit KB wordt verder het KB-uitvoering genoemd. (vervangt KB van en AAV) Motivering De CV-ketels in de gemeentelijke schoolgebouwen van Zwevegem hebben te maken met een snelle slijtage wegens vochtproblemen in de kelders. Hierdoor is het aan te raden om kelderdichtingswerken uit te voeren. In het kader van de opdracht kelderdichtingswerken in de gemeentelijke schoolgebouwen van Zwevegem werd een bijzonder bestek met nr. 2013/007 opgesteld door de Dienst Patrimonium. Deze opdracht is opgedeeld in volgende percelen: * Perceel 1 (Centrumschool), raming: ,03 excl. btw of ,00 incl. 21% btw; * Perceel 2 (Klim-Op), raming: 4.545,45 excl. btw of 5.499,99 incl. 21% btw;

10 * Perceel 3 (Knokkeschool), raming: 6.198,34 excl. btw of 7.499,99 incl. 21% btw; * Perceel 4 (Moen), raming: 5.785,12 excl. btw of 7.000,00 incl. 21% btw; * Perceel 5 (Heestert), raming: ,14 excl. btw of ,00 incl. 21% btw; * Perceel 6 (St-Denijs), raming: 4.132,23 excl. btw of 5.000,00 incl. 21% btw. De totale uitgave voor deze opdracht wordt geraamd op ,31 excl. btw of ,98 incl. 21% btw. Er wordt voorgesteld de opdracht te gunnen bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. Financiële gevolgen Overzicht Budgetjaar 2013 Budgetartikel 722/724-52(BD) Raming incl. btw Perceel 1 Centrumschool ,00 Perceel 2 Klim-Op 5.499,99 Perceel 3 Knokke 7.499,99 Perceel 4 Moen 7.000,00 Perceel 5 Heestert ,00 Perceel 6 St-Denijs 5.000,00 BESLUIT EENPARIG Artikel 1 Het bijzonder bestek kelderdichting met nr. 2013/007 en de raming voor de opdracht kelderdichtingswerken in de gemeentelijke schoolgebouwen van Zwevegem, opgesteld door de Dienst Patrimonium worden goedgekeurd. De lastvoorwaarden worden vastgesteld zoals voorzien in het bijzonder bestek en zoals opgenomen in de algemene aannemingsvoorwaarden voor de overheidsopdrachten voor aannemingen van werken, leveringen en diensten. De raming bedraagt ,31 excl. btw of ,98 incl. 21% btw. Artikel 2 Bovengenoemde opdracht wordt gegund bij wijze van de onderhandelingsprocedure zonder bekendmaking. 5. Goedkeuring bestek van de samenaankoop energie voor gebouwen van openbare besturen georganiseerd door Leiedal. Bevoegdheid - Het gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, meer bepaald artikels 42 en 43, betreffende de bevoegdheden van de gemeenteraad. Juridische grond- -de Richtlijn 2009/72/EG van het Europees Parlement en de Raad van 13 juli 2009 betreffende gemeenschappelijke regels voor de interne markt voor elektriciteit en tot intrekking van Richtlijn 2003/54/EG; -de Wet van 10 maart 1925 op de Elektriciteitsvoorziening; -de Bijzondere Wet van 8 augustus 1980 tot hervorming der instellingen, zoals gewijzigd door de Bijzondere Wet van 8 augustus 1988, inzonderheid artikel 94 wat de gewestelijke aspecten van het energiebeleid betreft; -De wet overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten van 15 juni (vervangt Wet van )

11 -De wet van 17 juni 2013 betreffende de motivering, de informatie en de rechtsmiddelen inzake overheidsopdrachten en bepaalde opdrachten voor werken, leveringen en diensten. Deze wet wordt verder Wet-rechtsbescherming genoemd. -Het Koninklijk Besluit van 15 juli 2011 plaatsing overheidsopdrachten klassieke sectoren. Dit KB wordt verder KB-plaatsing genoemd. (vervangt KB van ) -Het Koninklijk Besluit van 14 januari 2013 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken. Dit KB wordt verder het KB-uitvoering genoemd. (vervangt KB van en AAV) -de Wet van 29 april 1999 betreffende de organisatie van de elektriciteitsmarkt, zoals tot op heden gewijzigd, en de daarbij horende uitvoeringsbesluiten; - het Decreet van 8 mei 2009 houdende algemene bepalingen betreffende het energiebeleid en het daarbij horende uitvoeringsbesluit (het Energiebesluit ) van 19 november 2009; Verwijzingsdocumenten - Bestek samenaankoop elektriciteit - Leiedal - Bestek samenaankoop aardgas - Leiedal Situering Leiedal nodigde de gemeenten op 24 april 2013 uit om deel te nemen aan een samenaankoop energie. 10 gemeentebesturen hebben aangegeven om deel te nemen, goed voor een geraamd jaarlijks volume van 40GWh (elektriciteit) en 80GWh (aardgas). Ook Leiedal zal via de samen aankoop aardgas en elektriciteit aankopen voor het eigen gebouw. Sinds 1 juli 2003 is elke afnemer op de Vlaamse elektriciteitsmarkt vrij om te contracteren met de elektriciteitsleverancier van zijn keuze. Via de gemeentebesturen kunnen OCMW s, Kerkfabrieken, Politiezones, AGB s ook deelnemen aan de procedure van de intergemeentelijke samenaankoop. Zo kunnen alle openbare instellingen waarvan ook hun energiecontract ten einde loopt, genieten van het volumevoordeel en voldoen aan het bedingen van energiecontracten via de wet op de overheidsopdrachten. De huidige opdracht van het Gemeentebestuur, OCMW Zwevegem en de Politiezone Mira werd via het gemeentebestuur uitgeschreven en gegund; deze opdracht loopt af op 31 december Motivering Het doel van deze samenaankoop is te komen tot betere energiecontracten:. door een groot volume gezamenlijk aan te bieden. door beter in te spelen op nieuwe marktmogelijkheden. door een betere risicospreiding door te werken met indekopties bij hoogspanningsaansluitingen. door offertes van meerdere kandidaat-leveranciers te verzamelen Gunningprocedure Open offerteaanvraag BESLUIT EENPARIG Artikel 1 Een gunningsprocedure wordt georganiseerd voor een samengevoegde opdracht van levering van energie ten behoeve van de gemeente, het OCMW Zwevegem en de Politiezone Mira voor een periode vanaf de eerste dag aansluitend op het huidig leveringscontract tot en met 31 december Artikel 2 Een Open offerteaanvraag wordt georganiseerd en het bestek dienaangaande wordt goedgekeurd. Artikel 3

12 De gemeente neemt hierbij alle procedurele verplichtingen op zich m.b.t. de in artikel 1 bedoelde overheidsopdracht. De gemeente zal het gunningsvoorstel ter consultatie meedelen aan het OCMW Zwevegem en de Politiezone Mira alvorens over te gaan tot effectieve gunning. Artikel 6 De gemeente belast conform het goedgekeurde bestek Intercommunale Leiedal cvba, President Kennedypark 10, 8500 Kortrijk, met de materiële organisatie van de gunningsprocedure. Artikel 7 De gemeente zal de gekozen leverancier volmacht geven voor het bekendmaken van de keuze van de nieuwe leverancier aan de distributienetbeheerder. Artikel 8 De gemeente, en in voorkomend geval het OCMW Zwevegem en de Politiezone Mira zijn zelf verantwoordelijk voor de tijdige betaling van de facturen met betrekking tot de leveringen op hun eigen afnamepunten in onderhavige overheidsopdracht. Artikel 9 In geval van een juridisch geschil met betrekking tot onderhavige overheidsopdracht, anders dan bepaald in artikel 8, is de gemeente mee verantwoordelijk voor alle mogelijke kosten in verhouding tot haar aandeel in de opdracht. Artikel 10 Dit besluit zal, voor verder gevolg, aan de bevoegde overheid toegestuurd worden. Artikel 11 De gemeente geeft de toestemming aan de kandidaat-leveranciers om ten behoeve van de opmaak van een offerte kwartiergegevens van hoogspanningsaansluitingen op te vragen bij de netbeheerder. 6. Aktename beslissing college van burgemeester en schepenen van 12 juni 2013 houdende goedkeuring opdracht en toewijzing bij hoogdringendheid van de opdracht tot het herstellen van de hoogtewerker van de brandweer. Bevoegdheid - Gemeentedecreet artikel 42, 43. Juridische grond - De wet van 24 december 1993, inzonderheid artikel 17 2, 1f betreffende de overheidsopdrachten en sommige opdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten, en latere wijzigingen. - Het koninklijk besluit van 8 januari 1996 betreffende de overheidsopdrachten voor aanneming van werken, leveringen en diensten en de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen. - Het koninklijk besluit van 26 september 1996 tot bepaling van de algemene uitvoeringsregels van de overheidsopdrachten en van de concessies voor openbare werken, en latere wijzigingen. - De algemene aannemingsvoorwaarden, opgenomen in de bijlage bij voormeld besluit van 26 september 1996, en latere wijzigingen. - De wet van 29 juli 1991 betreffende de uitdrukkelijke motiveringsplicht van bestuurshandelingen, en latere wijzigingen. - Het decreet van 26 maart 2004 betreffende de openbaarheid van bestuur. - Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, meer bepaald artikels 248 tot en met 264 betreffende het bestuurlijk toezicht. - Het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen, meer bepaald artikel 157 waarbij bepaald wordt dat de gemeenteraad zonder voorafgaande budgetwijziging over de uitgaven kan beslissen die door dwingende en onvoorziene omstandigheden vereist zijn, op voorwaarde dat hij daartoe een met redenen

13 omkleed besluit neemt. In dezelfde omstandigheden en als het geringste uitstel onbetwistbare schade zou veroorzaken, kan het college van burgemeester en schepenen op eigen verantwoordelijkheid over de utigaven beslissen. Het college van burgemeester en schepenen brengt de gemeenteraad daarvan onverwijld op de hoogte. - Besluit van het college van burgemeester en schepenen van 12 juni 2013 houdende goedkeuring opdracht en toewijzing bij hoogdringendheid van de opdracht tot herstellen van de hoogtewerker van de brandweer. Verwijzingsdocumenten Prijsofferte NV Dias &Zn. Motivering Er stelde zich een probleem met de uitschuifbalken van de hoogtewerker van de brandweer zodat het voertuig niet meer kon ingezet worden bij interventies. Een dringende herstelling was noodzakelijk, teneinde het voertuig zo spoedig mogelijk terug te kunnen gebruiken bij interventies. Er werd een prijsofferte voor herstel opgevraagd bij NV Dias & Zn uit Stekene. Deze firma is verdeler van dit type voertuig en beschikt over de nodige specifieke technische kennis om de herstelling uit te voeren. Financiële gevolgen Overzicht Budgetjaar Budgetartikel / (GD) de ontbrekende kredieten zullen voorzien worden in de eerstvolgende begrotingswijziging die ter goedkeuring dient te worden voorgelegd aan de gemeenteraad Detail Firma NV Dias & Zn, Bettestraat 6 te 9190 Stekene Offerte 6.370,98 EUR BTW exclusief of 7.708,89 EUR BTW inclusief BESLUIT Artikel 1 De gemeenteraad NEEMT AKTE van de beslissing van het college van burgemeester en schepenen van 12 juni 2013 waarbij bij hoogdringendheid goedkeuring opdracht verleend werd en de opdracht tot het herstellen van de hoogtewerker van de brandweer werd toegewezen aan NV Dias & Zn., Bettestraat 6 te 9190 Stekene tegen de totale prijs van 6.370,98 EUR BTW exclusief of 7.708,89 EUR BTW inclusief, overeenkomstig de ingediende prijsofferte. Artikel 2 De nodige kredieten werden aangewezen onder het artikel 351/ (GD) van het budget De ontbrekende kredieten zullen voorzien worden in de eerstvolgende begrotingswijziging die ter goedkeuring dient te worden voorgelegd aan de gemeenteraad. 7. Goedkeuring ontwerpakte inzake vestiging van een recht van erfpacht door de gemeente Zwevegem aan de vzw Groep Ubuntu voor een gedeelte grond en het daarop gelegen voormalig HP-gebouw, gelegen Blokkestraat 29 A te Zwevegem. Bevoegdheid Gemeentedecreet van 15 juli 2005 artikels 42, 43 en 57 en Titel VIII bestuurlijk toezicht en externe audit hoofdstuk I bestuurlijk toezicht artikel 248 tot en met 264. Juridische grond - Wet van 10 januari 1824 over het recht van erfpacht.

14 - Besluit van de gemeenteraad van 25 maart 2013 betreffende princiepsbeslissing inzake vestiging van een recht van erfpacht door de gemeente Zwevegem aan de vzw Groep Ubuntu voor het gedeelte grond en het daarop gelegen voormalig HP-gebouw, Blokkestraat 29 A te Zwevegem. Verwijzingsdocumenten -Ontwerpakte inzake vestiging van een recht van erfpacht opgemaakt door Notaris Stan DEVOS, te Zwevegem-SINT-DENIJS. -Opmetingsplan opgemaakt op 31 mei 2013 door de heer Bart DEGEZELLE, landmeter-expert, te ANZEGEM (VICHTE). Motivering De gemeente Zwevegem is eigenaar van het onroerend goed, meer bepaald van het voormalig HP-gebouw, waarin tijdelijk de OCMW-diensten gehuisvest zijn tot op het ogenblik van de verhuis naar het Gemeentepunt, gelegen Blokkestraat 29 A te 8550 Zwevegem, ingevolge akte inzake aankoop van een onroerend goed aan de NV BEKAERT, verleden op 21 december 2006 door de heer Rudi Depaepe, Eerstaanwezend inspecteur, Commissaris bij het Aankoopcomité te Kortrijk. Thans vraagt de vzw Groep Ubuntu om een overeenkomst af te sluiten met de gemeente Zwevegem inzake vestiging van een recht van erfpacht vanaf het ogenblik dat het voormalig HP-gebouw vrijkomt. De vzw Groep Ubuntu is een netwerkorganisatie ter ondersteuning van personen met een beperking werkzaam in Zuid-West-Vlaanderen. De vzw Groep Ubuntu heeft tot doel om in het voormalig HP-gebouw het coördinatiecentrum onder te brengen. Groep Ubuntu begeleidt, via diverse woon- en dagbestedingsformules, zo n 450 volwassenen met een beperking uit de regio Zuid West-Vlaanderen en stelt momenteel meer dan 200 personeelsleden tewerk. Groep Ubuntu staat in Vlaanderen hoog aangeschreven op vlak van dynamiek, vernieuwing en kwaliteitsvolle zorg voor mensen met een beperking en voegt dus een extra (sociale) dimensie toe aan de gemeente Zwevegem. De verhuis van het coördinatiecentrum naar Zwevegem kadert in een ruimere visie. Door de centralere ligging in de regio kan er, ook aan de Zwevegemse bevolking, directe dienstverlening geboden worden, via het loket voor vraagverduidelijking en rechtstreeks toegankelijke hulp. Door de onmiddellijke nabijheid van het OCMW kan er flexibeler samengewerkt worden ifv. de uitbouw van een woonzorg-zone (St-Amandstraat Bekaertsite). Het Opleidingscentrum (EPO²) verhuist mee naar deze site. Dit centrum organiseert zowel interne training en opleiding voor medewerkers als een open aanbod naar gans de Vlaamse welzijnssector. Dit geeft opnieuw een extra dynamiek en houdt ook kansen in voor de lokale handelaars (bvb catering). Ook de optie om het vormingscentrum voor hun cliënten naar hier over te brengen wordt nog onderzocht. Vanuit hun visie op inclusie en dienstverlening en samenwerking zullen ook nieuwe kansen en impulsen gegeven worden aan het socio-culturele verenigingsleven. De site heeft qua ligging en diversiteit aan lokalen heel wat potentieel ifv. aanbieden van vergaderaccomodatie, repetitieruimtes, speelotheek, sociaal restaurant, uitleendienst volksspelen, werk- en spreekruimtes voor derden, etc Zowel in de vestigingen te Avelgem (bezoekerscentrum Het Ganzenhof), Harelbeke (Wijkhuis De Zandberg) en Kuurne (ontmoetingsruimte Het Vertier) heeft Groep Ubuntu de traditie ruimtes en materiaal ter beschikking te stellen van socio-culturele verenigingen en hiervoor het beheer en de nodige opvolging op zich te nemen. Zij zien hier trouwens enorm veel kansen in om hun cliënten een actieve rol te laten spelen (klaarzetten, catering, bediening, opruim,..) waardoor zij nieuwe kansen krijgen op het ontwikkelen van sociale contacten (=inclusie) en zelfontplooiing.

15 Groep Ubuntu neemt voor de volle erfpachtperiode alle kosten van exploitatie, aanpassingswerken (isolatie, verwarmingsinstallatie, dakbekleding, etc.) en onderhoud op zich, zodat dit voor de gemeente Zwevegem geen enkele meeruitgave betekent. Na bespreking en op voorstel van het college van burgemeester en schepenen wordt er geopteerd om een recht van erfpacht te vestigen door de gemeente aan de vzw Groep Ubuntu met als adres Bevrijdingslaan 44 te 8580 Avelgem, dit voor het gedeelte grond en het daarop gelegen voormalig HP-gebouw, Blokkestraat 29A te 8550 Zwevegem, kadastraal bekend onder Zwevegem 1 ste afdeling sectie A deel van perceelnummer 531 C3. De gemeenteraad heeft in zitting van 25 maart 2013 beslist principieel akkoord te gaan met het vestigen van een recht van erfpacht door de gemeente Zwevegem aan de vzw Groep Ubuntu met als adres Bevrijdingslaan 44 te 8580 Avelgem, op hoger vermeld onroerend goed, voor een termijn van 27 jaar. Het deel van het onroerend goed waarop het recht van erfpacht door de gemeente Zwevegem gevestigd wordt, is gelegen in het gemeentelijk Ruimtelijk Uitvoeringsplan Bekaertsite Blokkestraat, goedgekeurd door de Deputatie van de provincie West-Vlaanderen op 8 december Het voormalig HP-gebouw is volgens het verordenend plan deels gelegen in de zone voor stedelijke functies en wonen en deels in de zone voor recreatief groengebied. Het deel van het onroerend goed waarop het recht van erfpacht door de gemeente Zwevegem gevestigd wordt, is eveneens gelegen in het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Afbakening regionaalstedelijk gebied Kortrijk, goedgekeurd op 20 januari De erfpachter staat persoonlijk in voor het bekomen van de voor de uitoefening van zijn activiteit eventueel vereiste attesten en/of vergunningen van om het even welke aard. Weigering, intrekking of eventueel later door de overheid ingevoerde wijzigingen zal de erfpachter in geen geval recht geven de ontbinding of nietigverklaring te vorderen van de overeenkomst, noch tot enige andere vordering tegen de eigenaar over te gaan. De erfpachter mag zijn recht van erfpacht slechts vervreemden, hypothekeren of met zakelijke lasten bezwaren, mits uitdrukkelijke voorafgaande schriftelijke toestemming van de eigenaar. De erfpachter zal voor de ganse duur van de erfpacht op zijn kosten alle werken van onderhoud en herstelling uitvoeren met inbegrip van de grove herstellingen. Hij zal ervoor zorgen dat het goed, voorwerp van de erfpacht, steeds en tot het einde ervan in goede staat van onderhoud verkeert. Indien de erfpachter in gebreke blijft de verplichtingen hem opgelegd na te leven, zal de eigenaar het recht hebben, nadat een ingebrekestelling per aangetekend schrijven gedurende veertien dagen zonder gevolg is gebleven, de nodige werken zelf te laten uitvoeren en de gemaakte kosten van de erfpachter terug te vorderen, onverminderd andere rechtsmiddelen waarvan de eigenaar nog gebruik zou kunnen maken. Het onderhoud van de parking en het grasveld zal gebeuren door de erfpachtgever. De erfpachtgever zal tevens over een blijvende en onvergeldend recht van doorgang beschikken ten einde het onderhoud van het achterliggend grasveld en vijver te kunnen uitvoeren. Dit recht van doorgang zal kunnen uitgevoerd worden te voet en/of met voertuigen en machines dit alles voorzover nodig om het voormeld onderhoud te kunnen uitvoeren. Van dit recht van doorgang zal door de erfpachtgever gebruik worden gemaakt op zulk wijze die het minst schadelijk is voor de erfpachter. De erfpachter mag aan het goed geen wezenlijke veranderingen brengen zonder de voorafgaande en schriftelijke toestemming van de eigenaar. De erfpachter verbindt er zich toe het goed enkel te gebruiken voor sociaal-culturele doeleinden en voor zover deze functioneel niet onverenigbaar zijn. Indien de erfpachter beslist om het goed ter beschikking te stellen van derden onder welke vorm dan ook, hetzij tegen betaling, hetzij om niet, dan beschikt de erfpachtgever als eerst over het gebruiksrecht en kan de erfpachtgever eenzijdig de bestemming van dit goed bepalen/wijzigen.

16 De erfpachter mag zonder de voorafgaande en schriftelijke toestemming van de eigenaar de bestemming van het goed niet wijzigen noch dit geheel of gedeeltelijk afbreken noch er nieuwe gebouwen oprichten. De gebouwen door de erfpachter in de loop van de erfpacht opgericht, blijven zijn eigendom gedurende de duur van de erfpacht. Gebouwen en werken door de erfpachter zonder de vereiste toestemming tot stand gebracht, zullen op verzoek van de eigenaar, tijdens de duur van de erfpacht of bij het einde ervan, door de erfpachter en op zijn kosten zonder schade verwijderd worden, onverminderd andere rechtsmiddelen waarop de eigenaar zich zou kunnen beroepen. Bij het einde van de erfpacht, hetzij door het verstrijken van de termijn, hetzij door een in rechte uitgesproken ontbinding, wordt de erfpachtgever van rechtswege eigenaar van alle door de erfpachter opgerichte gebouwen en uitgevoerde werken, zonder aan laatstgenoemde enige vergoeding verschuldigd te zijn. Het is de erfpachter slechts toegestaan zijn recht van erfpacht over te dragen of met hypotheken of voorrechten te bezwaren na voorafgaand en schriftelijk akkoord van de eigenaar. De erfpachter blijft, niettegenstaande het akkoord van de eigenaar, hoofdelijk aansprakelijk voor de verplichtingen van de verkrijger jegens de eigenaar. Deze overeenkomst wordt van rechtswege ontbonden wanneer de erfpachter failliet verklaard wordt of onderworpen wordt aan een andere insolventieprocedure. Alle belastingen, taksen en lasten van welke aard ook die het goed, zowel de grond als de opbouw, thans bezwaren en in de toekomst zullen bezwaren, vallen met ingang van het verlijden van de akte en voor de duur van de erfpacht volledig ten laste van de erfpachter. Tijdens de duur van het contract verbindt de erfpachter zich ertoe de bestaande en de door hem opgerichte gebouwen verzekerd te houden tegen brand en andere risico s bij een door de eigenaar aanvaarde verzekeringsmaatschappij. In geval van onteigening zal de erfpachter geen vergoeding van de eigenaar kunnen vorderen. De eigenaar verleent aan de erfpachter het voorkeurrecht om bij het verstrijken van de erfpacht deze te verlengen voor een bijvoeglijke periode tot maximum negenennegentig jaren ingaand op de datum van voormeld verstrijken en enkel voor zover de eigenaar opnieuw het voornemen zou uiten om het goed opnieuw in erfpacht te geven na het verstrijken van voormelde termijn. Het opmetingsplan werd opgemaakt door de heer Bart DEGEZELLE, landmeter-expert, te 8570 Anzegem- Vichte Molendreef 33, waaruit blijkt dat het deel van het onroerend goed, kadastraal bekend onder Zwevegem 1 ste afdeling sectie A deel van perceelnummer 531 C3 waarop het erfpachtrecht gevestigd wordt door de gemeente Zwevegem aan de vzw Groep Ubuntu, een oppervlakte heeft van 98a14ca. De ontwerpakte tot vestiging van een recht van erfpacht met betrekking tot het gedeelte grond en het daarop gelegen voormalig HP-gebouw, gelegen Blokkestraat 29 A te 8550 Zwevegem, werd opgemaakt door Notaris Stan DEVOS te Zwevegem-SINT-DENIJS. De erfpacht wordt verleend en aanvaard voor een termijn van zevenentwintig (27) jaar die ingaat op datum van het verlijden van de akte en van rechtswege een einde neemt 27 jaar na datum van het verlijden van de akte, meerbepaald op Deze erfpacht wordt toegestaan tegen een jaarlijkse periodieke canon ten belope van één euro (1,00 ) betaalbaar na termijn. Deze jaarlijkse canon is betaalbaar voor het eerst gedurende de maand januari De vestiging van het recht van erfpacht gebeurt met het doel om het goed enkel te gebruiken voor sociaalculturele doeleinden, en voor zover deze functioneel niet onverenigbaar zijn. Alle kosten en rechten van de akte, alsook de kosten van opmeting zijn ten laste van de erfpachter. Het bodemattest werd afgeleverd door OVAM op

17 BESLUIT EENPARIG Artikel 1 De voorgelegde ontwerpakte tot vestiging van een recht van erfpacht met betrekking tot het gedeelte grond en het daarop gelegen voormalig HP-gebouw, gelegen Blokkestraat 29 A te 8550 Zwevegem, opgemaakt door Notaris Stan DEVOS te Zwevegem-SINT-DENIJS, goed te keuren, waarbij de overeenkomst werd vastgelegd tussen ENERZIJDS De GEMEENTE ZWEVEGEM, met zetel in het gemeentehuis, Otegemstraat 100 te 8550 Zwevegem, met ondernemingsnummer , hier vertegenwoordigd door het college van burgemeester en schepenen, voor wie optreedt : 1) De heer Marc Doutreluingne, burgemeester, wonende Priesterstraat 6 te 8554 SINT-DENIJS 2) De heer Jan Vanlangenhove, gemeentesecretaris, wonende Beekstraat 51 te 8550 ZWEVEGEM, handelende in hun gezegde hoedanigheid, in uitvoering van artikel 182 van het gemeentedecreet, zijnde de eigenaar of erfpachtgever, EN ANDERZIJDS De Vereniging Zonder Winstoogmerk GROEP UBUNTU, met zetel te 8580 Avelgem, Bevrijdingslaan 44. Ingeschreven in het RechtsPersonenRegister KORTRIJK onder nummer , zijnde de erfpachter, waarbij de erfpachtgever een recht van erfpacht verleent beheerst door de Wet van het Erfpachtrecht van tien januari achttienhonderd vierentwintig, aan de erfpachter, tegen de opgenomen voorwaarden en lasten, op het hierna beschreven onroerend goed : BESCHRIJVING VAN HET GOED GEMEENTE ZWEVEGEM EERSTE AFDELING ZWEVEGEM Een gebouw op en met grond en aanhorigheden (volgens kadaster omschreven als onderzoekcentrum ) gelegen in de Blokkestraat 29A, kadastraal bekend sectie A, deel van perceelnummer 531 C3, voor een gemeten oppervlakte van 9814 vierkante meter, volgens het opmetingsplan opgemaakt de dato 31 mei 2013 door de heer Bart DEGEZELLE, landmeter-expert, te 8570 Anzegem-Vichte Molendreef 33, waarop het erfpachtrecht gevestigd wordt door de gemeente Zwevegem aan de vzw Groep Ubuntu. Deze erfpacht wordt toegestaan tegen een jaarlijkse periodieke canon ten belope van één euro (1,00 ) betaalbaar na termijn. Deze jaarlijkse canon is betaalbaar voor het eerst gedurende de maand januari Artikel 2 Het recht van erfpacht wordt toegestaan en aanvaard voor een periode van zevenentwintig (27) jaar die ingaat op datum van het verlijden van de akte en van rechtswege een einde neemt 27 jaar na datum van het verlijden van de akte, meerbepaald op Artikel 3 De vestiging van het recht van erfpacht gebeurt met het doel om het goed enkel te gebruiken voor sociaalculturele doeleinden, en voor zover deze functioneel niet onverenigbaar zijn. Artikel 4 Alle kosten en rechten van de akte, alsook de kosten van opmeting zijn ten laste van de erfpachter. Artikel 5 Een voor eensluidend verklaard afschrift van onderhavige gemeenteraadsbeslissing wordt overgemaakt aan de vzw Groep Ubuntu T.a.v. de heer Johan TIMPERMAN Algemeen Manager- met als adres Bevrijdingslaan 44 te 8580 Avelgem, alsook aan Notaris Stan DEVOS, Helkijnstraat 82 te 8554 SINT-DENIJS, om na het verstrijken van de termijn voor schorsing of vernietiging door de toezichthoudende overheid dan over te gaan tot het verlijden van de akte.

18 8. Goedkeuring ontwerpakte inzake vestiging van een recht van erfpacht door de gemeente Zwevegem aan de vzw Katholiek Onderwijs Zwevegem voor een perceel grond, gelegen Deerlijkstraat te Zwevegem. Bevoegdheid Gemeentedecreet van 15 juli 2005 artikels 42, 43 en 57 en Titel VIII bestuurlijk toezicht en externe audit hoofdstuk I bestuurlijk toezicht artikel 248 tot en met 264. Juridische grond - Wet van 10 januari 1824 over het recht van erfpacht. -Besluit van de gemeenteraad van 26 september 2011 betreffende goedkeuring akten inzake aankoop voor openbaar nut van delen van onroerende goederen, zijnde gronden, gelegen Deerlijkstraat te Zwevegem door de gemeente. -Besluit van het college van burgemeester en schepenen van 8 mei 2013 betreffende afleveren stedenbouwkundige vergunning aan de VZW Katholiek Onderwijs met als adres Theophiel Toyeplein 8 te Zwevegem, dit voor het plaatsen van een fietsenstalling. Verwijzingsdocumenten -Ontwerpakte inzake vestiging van een recht van erfpacht opgemaakt door Notariaat BOES-DEVAERE, Geassocieerde notarissen, te Kortrijk. -plannetje met aanduiding perceel waarop het recht van erfpacht gevestigd wordt. Motivering De gemeente Zwevegem is eigenaar van een perceel grond, gelegen nabij de Deerlijkstraat te Zwevegem. Het perceel in kwestie maakt deel uit van de schoolomgeving (lager katholieke school west) en paalt tegen de gebouwen van de Sint-Barnabas Schuttersvereniging. De gemeente Zwevegem is eigenaar van bedoelde grond ingevolge akten inzake aankoop van een onroerend goed aan de heer Werner DE MEULEMEESTER en aan de heer en mevrouw Christiaan DEVOS- DECUYPERE, verleden op 13 juli 2011 door mevrouw Christa Lagrou, Eerstaanwezend inspecteur a.i., Commissaris a.i. bij het Aankoopcomité te Kortrijk. Het college van burgemeester en schepenen heeft in zitting van 8 mei 2013 een stedenbouwkundige vergunning verleend aan de vzw Katholiek Onderwijs Zwevegem met als adres Theophiel Toyeplein 8 te Zwevegem, dit voor het bouwen van fietsenstallingen voor de Vrije Centrumschool. Thans vraagt de vzw Katholiek Onderwijs Zwevegem om een overeenkomst af te sluiten met de gemeente Zwevegem inzake vestiging van een recht van erfpacht, dit in functie van de bouw van twee bijkomende fietsenstallingen voor de Vrije Centrumschool, op grond eigendom van de gemeente. Hieromtrent vond een overleg plaats op 21 mei 2013 in het kabinet van de burgemeester, samen met de inrichtende macht van de Vrije Centrumschool Zwevegem. Er werd overeengekomen om een recht van erfpacht te vestigen door de gemeente Zwevegem aan de vzw Katholiek Onderwijs Zwevegem, dit voor een termijn van vijftig (50) jaar, voor de gronden die de gemeente heeft aangekocht in functie van de bouw van de fietsenstallingen voor de Vrije Centrumschool, gelegen Deerlijkstraat te Zwevegem, voorheen kadastraal bekend onder Zwevegem 1 ste afdeling sectie A deel van perceelnrs. 402 S en 402 T, en thans kadastraal bekend onder Zwevegem 1 ste afdeling sectie A perceelnummer 402 X, met een oppervlakte van één are zeventien centiare (1a 17ca). Het onroerend goed waarop het recht van erfpacht door de gemeente Zwevegem gevestigd wordt, is gelegen in het gebied voor gemeenschapsvoorzieningen en openbaar nut volgens het gewestplan Kortrijk, goedgekeurd bij K.B. 4 november 1977, alsook opgenomen in het bestemmingsplan van het Bijzonder Plan

19 van Aanleg Bekaertstraat, goedgekeurd bij M.B. 10 juli 1991, met als hoofdbestemming sport, groen en rekreatie en gemeenschapsvoorzieningen. Bedoeld onroerend goed is eveneens gelegen in het gewestelijk ruimtelijk uitvoeringsplan Afbakening regionaalstedelijk gebied Kortrijk, goedgekeurd op 20 januari De kosten van de nieuw te plaatsen afsluiting (draad + palen) met een hoogte van 2 meter en voorzien van een stevige betonplaat met een hoogte van 50 cm zijn ten laste van de erfpachter. Alle belastingen van welke aard ook, geheven of te heffen op de gronden en op de gebouwen die er zullen worden opgericht, blijven ten laste van de erfpachter. De erfpachter zal het onroerend goed onderhouden en op zijn kosten alle grote en kleine herstellingen van alle aard uitvoeren zonder iets van de eigenaar te kunnen eisen. De erfpachter is verplicht het geheel in goede staat van onderhoud en herstelling terug te geven bij de afloop van deze erfpachtovereenkomst. Na afloop van de overeengekomen periode van vijftig jaar, komen de gebouwen die de erfpachter heeft geplaatst, evenals alle verbeteringen en aanplantingen die de erfpachter zal aangebracht hebben op het terrein en die zijn eigendom blijven tijdens de gehele duur van het contract, terug in het bezit van de eigenaar, zonder dat de erfpachter aanspraak kan maken op welke vergoeding ook. De erfpachter mag zijn rechten op deze erfpacht afstaan en overdragen, doch uitsluitend aan een VZW of vereniging met een gelijkaardig doel (onderwijs), na schriftelijk akkoord van de eigenaar. De ontwerpakte tot vestiging van een recht van erfpacht met betrekking tot het perceel grond, gelegen nabij de Deerlijkstraat te 8550 Zwevegem, werd opgemaakt door het Notariaat BOES-DEVAERE, Geassocieerde notarissen te Kortrijk. De erfpacht wordt verleend en aanvaard voor een termijn van vijftig (50) jaar die ingaat op datum van het verlijden van de akte en eindigt op Bij afloop van deze termijn zal het recht van erfpacht van rechtswege een einde nemen. De erfpacht wordt toegestaan en aanvaard mits een jaarlijkse canon van één (1) EURO, die de erfpachter zich verbindt bij voorbaat gedurende de maand januari te betalen aan de eigenaar en voor het eerst in De vestiging van het recht van erfpacht gebeurt in functie van de bouw van twee bijkomende fietsenstallingen voor de Vrije Centrumschool. Alle kosten en rechten van de akte en van haar uitvoering zijn ten laste van de erfpachter. Het bodemattest werd afgeleverd door OVAM op 29 mei BESLUIT EENPARIG Artikel 1 De voorgelegde ontwerpakte tot vestiging van een recht van erfpacht met betrekking tot het perceel grond, gelegen nabij de Deerlijkstraat te 8550 Zwevegem, opgemaakt door het Notariaat BOES-DEVAERE, Geassocieerde notarissen te KORTRIJK, goed te keuren, waarbij de overeenkomst werd vastgelegd tussen ENERZIJDS De GEMEENTE ZWEVEGEM, publiekrechtelijk rechtspersoon, met zetel op het gemeentehuis te 8550 Zwevegem, Otegemstraat 100, met ondernemingsnummer , hier vertegenwoordigd door het college van burgemeester en schepenen, voor wie optreedt : 1) De heer Marc Doutreluingne, burgemeester, wonende Priesterstraat 6 te 8554 SINT-DENIJS 2) De heer Jan Vanlangenhove, gemeentesecretaris, wonende Beekstraat 51 te 8550 ZWEVEGEM, handelende in hun gezegde hoedanigheid, in uitvoering van artikel 182 van het gemeentedecreet, zijnde de eigenaar, EN

20 ANDERZIJDS De vereniging zonder winstoogmerk KATHOLIEK ONDERWIJS ZWEVEGEM, met maatschappelijke zetel te Zwevegem, Theophiel Toyeplein 8, opgericht bij onderhandse akte ondertekend op 17 december 1994, gepubliceerd in de bijlage tot het Belgisch Staatsblad van 14 december 1994, ingeschreven in het rechtspersonenregister te Kortrijk, met ondernemingsnummer , hier vertegenwoordigd door twee bestuurders overeenkomstig artikel 21 2 van de statuten, zijnde : 1) Mevrouw DEVAERE Katrien Lucie Adrienne, wonende te Zwevegem, Kortrijkstraat 83 2) De heer DE CLERCQ Frank Robert Lucretia, wonende te Zwevegem, Rozendreef 28, zijnde de erfpachter, waarbij de eigenaar een recht van erfpacht verleent aan de erfpachter, tegen de opgenomen voorwaarden en lasten, beheerst door de Wet van 10 januari 1824, op het hierna beschreven onroerend goed : BESCHRIJVING VAN HET GOED GEMEENTE ZWEVEGEM EERSTE AFDELING ZWEVEGEM Een perceel grond, gelegen nabij de Deerlijkstraat, volgens titel voorheen gekend als deel van perceel, sectie A, nummer 402/S, en voorheen deel van perceel, sectie A, nummer 402/T, en thans gekend op het kadaster Zwevegem, eerste afdeling, Zwevegem, sectie A, nummer 0402/X, met een oppervlakte van één are zeventien centiare (1a 17ca) en met een kadastraal inkomen van 1,00 euro, waarop het erfpachtrecht gevestigd wordt door de gemeente Zwevegem aan de vzw Katholiek Onderwijs Zwevegem. De erfpacht wordt toegestaan en aanvaard mits een jaarlijkse canon van één (1) EURO, die de erfpachter zich verbindt bij voorbaat gedurende de maand januari te betalen aan de eigenaar en voor het eerst in Artikel 2 Het recht van erfpacht wordt toegestaan en aanvaard voor een termijn van vijftig (50) jaar die ingaat op datum van het verlijden van de akte en eindigt op Bij afloop van deze termijn zal het recht van erfpacht van rechtswege een einde nemen. Artikel 3 De vestiging van het recht van erfpacht gebeurt in functie van de bouw van twee bijkomende fietsenstallingen voor de Vrije Centrumschool. Artikel 4 Alle kosten en rechten van de akte en van haar uitvoering zijn ten laste van de erfpachter. De kosten van de nieuw te plaatsen afsluiting (draad + palen) met een hoogte van 2 meter en voorzien van een stevige betonplaat met een hoogte van 50 cm zijn ten laste van de erfpachter. Artikel 5 Een voor eensluidend verklaard afschrift van onderhavige gemeenteraadsbeslissing wordt overgemaakt aan de vzw Katholiek Onderwijs Zwevegem, met maatschappelijke zetel te 8550 Zwevegem, Theophiel Toyeplein 8, alsook aan het Notariaat BOES-DEVAERE, Geassocieerde notarissen, Rijselsestraat 20 te 8500 KORTRIJK, om na het verstrijken van de termijn voor schorsing of vernietiging door de toezichthoudende overheid dan over te gaan tot het verlijden van de akte. 9. Niet goedkeuren wegenistracé verkaveling Otegemstraat. Bevoegdheid Vlaamse Codex Ruimtelijke Ordening art Juridische grond Gemeentedecreet

Motie lokale financiën

Motie lokale financiën Motie lokale financiën Unaniem goedgekeurd door de Algemene Vergadering van de Vereniging van Vlaamse Steden en Gemeenten (VVSG vzw) Mechelen, 13 juni 2013 Financieel draagvlak lokale besturen daalt zienderogen

Nadere informatie

Persvoorstelling Gemeenten krijgen het financieel heel moeilijk'

Persvoorstelling Gemeenten krijgen het financieel heel moeilijk' Persvoorstelling Gemeenten krijgen het financieel heel moeilijk' Mechelen, donderdag 13 juni om 13.30 uur, Dylezaal Lamote Mechelen. De Vlaamse gemeenten en OCMW s worden geconfronteerd met financiële

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE BESLUITEN GENOMEN DOOR DE GEMEENTERAAD VAN ZWEVEGEM VAN 16 DECEMBER 2013

OVERZICHTSLIJST VAN DE BESLUITEN GENOMEN DOOR DE GEMEENTERAAD VAN ZWEVEGEM VAN 16 DECEMBER 2013 OVERZICHTSLIJST VAN DE EN GENOMEN DOOR DE GEMEENTERAAD VAN ZWEVEGEM VAN 16 DECEMBER 2013 De gemeenteraad van zwevegem vergaderde op maandag 16 december 2013. De raad heeft beraadslaagd en besluiten genomen

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 JANUARI 2013

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 JANUARI 2013 NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 JANUARI 2013 Aanwezig: Marc Doutreluingne, burgemeester; Wim Monteyne, Marc Claeys, Johan Rollez, Eddy Defoor, Marc Desloovere, Luc Vanassche, schepenen; Katrien Defoirdt,

Nadere informatie

Ontwerpverslag van de raad voor maatschappelijk welzijn d.d. 16.12.2013

Ontwerpverslag van de raad voor maatschappelijk welzijn d.d. 16.12.2013 Ontwerpverslag van de raad voor maatschappelijk welzijn d.d. 16.12.2013 ------------------------------------------------------------------------------------------------------- Samenstelling: Mevrn. Liesbeth

Nadere informatie

Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn van Sint-Katelijne-Waver 20 november 2013 om 20:00 ===========================

Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn van Sint-Katelijne-Waver 20 november 2013 om 20:00 =========================== Notulen van de raad voor maatschappelijk welzijn van Sint-Katelijne-Waver 20 november 2013 om 20:00 =========================== Aanwezig: Van Oosterwyck Dave - voorzitter Knegtel Dirk, Op de Beeck Guido,

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen van de vorige vergadering - gedeelte openbare zitting De raad in openbare zitting vergaderd,

1. Goedkeuren van de notulen van de vorige vergadering - gedeelte openbare zitting De raad in openbare zitting vergaderd, Lijst met ontwerpbesluiten van de OCMW-raad van maandag 19 september 2016 OPENBARE ZITTING Bestuur en Beleid Notulen 1. Goedkeuren van de notulen van de vorige vergadering - gedeelte openbare zitting De

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 MAART 2011.

ZITTING VAN 22 MAART 2011. ZITTING VAN 22 MAART 2011. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, raadsleden PERSOONS Tom,

Nadere informatie

Raad van 23 februari 2011

Raad van 23 februari 2011 Raad van 23 februari 2011 Aanwezig: Uyttendaele R. voorzitter, Matthijs R., De Waele M., Schollaert G., Matthijs F., Töpke H., Vander Straeten C., Sonck K., Derder I, Cromphout N. en L. Vanderlinden, leden;

Nadere informatie

ZITTING VAN 20 MAART 2008.

ZITTING VAN 20 MAART 2008. ZITTING VAN 20 MAART 2008. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk, MOORTGAT

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 11 december 2013

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 11 december 2013 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 11 december 2013 Jos Cauwberghs - de voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Kris Hendrickx, Jos Steenwinckels, Conny Gevens, Joachim Lelièvre-Damit,

Nadere informatie

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016

1 Goedkeuring notulen van de openbare zitting van 26 mei Kennisgeving notulen van het vast bureau van 4 mei 2016, 18 mei 2016 en 1 juni 2016 ZITTING VAN DE RAAD VAN 30 JUNI 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Willy Cornelis, Voorzitter André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Remy Peelaerts, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 9 mei 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd.

1. Goedkeuring verslag vorige openbare zitting Het verslag van de openbare zitting van 9 mei 2017 wordt met algemene stemmen goedgekeurd. Zitting: 6 juni 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Elke Steen, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, leden;

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 6 schepen J. Maes Dienst secretariaat Volgnummer dossier Onderwerp Overheidsopdrachten. Gezamenlijke aankoop elektriciteit 2012-2014.

Nadere informatie

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD

DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD DOSSIER VOOR DE GEMEENTERAAD Situering van het dossier Bevoegd lid college 4 schepen E. Gryson Dienst secretariaat Volgnummer dossier 9 Onderwerp Overheidsopdrachten. Samenaankoop van elektriciteit en

Nadere informatie

NOTULEN van de POLITIERAAD. ZITTING van 03.02.2014 ===================== Aanwezig: burgemeester Bornem - voorzitter

NOTULEN van de POLITIERAAD. ZITTING van 03.02.2014 ===================== Aanwezig: burgemeester Bornem - voorzitter NOTULEN van de POLITIERAAD ZITTING van 03.02.2014 ===================== Aanwezig: De boeck L., burgemeester Bornem - voorzitter Van Hoeymissen P., burgemeester Sint-Amands Van den Heuvel, K. burgemeester

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 JANUARI 2019

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 JANUARI 2019 ENLIJST VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 JANUARI 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Marc Doutreluingne, burgemeester; Eliane Spincemaille, Isabelle Degezelle, Kristof Vromant, Raf Deprez, Marc Desloovere, Marc

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 28 JUNI 2016 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, VERSCHUEREN Joris, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

RAAD De zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u.

RAAD De zitting wordt door de voorzitter,lut Van Den Broecke geopend om 20u. PROCES-VERBAAL VAN DE OPENBARE ZITTING VAN DE RAAD VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN EN TE MELLE 24 februari 2014 Aanwezig: Verontschuldigd : Lutgarde Van Den Broecke,voorzitter,

Nadere informatie

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015.

ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. ZITTING VAN 15 DECEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN MULDERS Dirk, raadsleden VEREST Marie-Louise,

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015 VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015 Aanwezig: Marc Doutreluingne, burgemeester-voorzitter; Wim Monteyne, Marc Claeys, Johan Rollez, Eddy Defoor, Marc Desloovere, Luc Vanassche, Katrien Defoirdt,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE OCMW-RAAD VAN 24 JUNI 2019

NOTULEN VAN DE OCMW-RAAD VAN 24 JUNI 2019 NOTULEN VAN DE OCMW-RAAD VAN 24 JUNI 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Marc Doutreluingne, voorzitter van het vast bureau; Eliane Spincemaille, Isabelle Degezelle, Raf Deprez, Marc Desloovere, Marc Claeys,

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden

OPENBARE ZITTING. 1. Grondsondering site Molenkouter - gunning en goedkeuring lastvoorwaarden Wichelen, 8/12/2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge

Nadere informatie

Raad van 26 februari 2014

Raad van 26 februari 2014 Raad van 26 februari 2014 Aanwezig: De Meersman A., voorzitter; D Haese J., Debusschere M.-T., De Clercq A., Heirman K., Lemmens J., Matthys R., Meuleman G., Van Cauteren H., leden; Vandermeersch P., secretaris.

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad. ZITTING VAN 23 november 2009

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad. ZITTING VAN 23 november 2009 Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad ZITTING VAN 23 november 2009 Aanwezig: burgemeester C. Vanwelden... voorzitter, E. Spincemaille, N. Hoogstoel, D. Vanluchene, A. Cosaert, I. Degezelle, D.

Nadere informatie

RVB 2013_42 Financiële situatie gemeenten en OCMW s

RVB 2013_42 Financiële situatie gemeenten en OCMW s RVB 2013_42 Financiële situatie gemeenten en OCMW s De eisen van de Vlaamse gemeenten en OCMW s De Vlaamse gemeenten en OCMW s beseffen dat alle overheden het momenteel moeilijk hebben en (mede onder Europese

Nadere informatie

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017)

Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) Lijst van de gemeenteraadsbesluiten Vergadering van de gemeenteraad van 20 december 2018 (decreet van 22 december 2017) De lijst van de gemeenteraadsbesluiten van de vergadering van de gemeenteraad van

Nadere informatie

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING

LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni OPENBARE ZITTING Arrondissement ANTWERPEN LEIDRAAD GEMEENTERAADSZITTING 26 juni 2017. OPENBARE ZITTING 01. Goedkeuring verslag vorige zitting. Gevraagd zal worden het verslag van de vorige zitting, 22 mei 2017, goed te

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de GEMEENTERAAD van 23 maart 2015

Uittreksel uit de notulen van de GEMEENTERAAD van 23 maart 2015 Uittreksel uit de notulen van de GEMEENTERAAD van 23 maart 2015 Aanwezig: Verontschuldigd: Marc Doutreluingne, burgemeester; Wim Monteyne, Marc Claeys, Johan Rollez, Eddy Defoor, Marc Desloovere, Luc Vanassche,

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 14.11.213 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

ZITTING VAN 23 MEI 2011.

ZITTING VAN 23 MEI 2011. ZITTING VAN 23 MEI 2011. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk, STASSIJNS

Nadere informatie

Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING

Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING Verslag van de raad van 25 oktober 2016 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Van de Wiele Christoph, OCMW-voorzitter Annaert Wim, De Corte Conny, Leunis Eddy, Van der Helst Anne-Marie, Vandevoorde Liesbeth, Van

Nadere informatie

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 3 mei 2018 en 18 mei 2018

2 Kennisgeving notulen van het vast bureau van 3 mei 2018 en 18 mei 2018 ZITTING VAN DE RAAD VAN 28 JUNI 2018 Aanwezig: Willy Cornelis, Voorzitter Hilda Decock, André Marguillier, Marc Michiels, Johan Neefs, Ann Sleyp, Roger Swinnen, Rita Van Cleynebreugel, Ann Wils, OCMW-raadsleden

Nadere informatie

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017

Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 O.C.M.W. ARDOOIE Raad voor Maatschappelijk Welzijn Arrondissement Tielt Zitting: 5 december 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Hilde Stevens,

Nadere informatie

Reglement renteloze leningen aan verenigingen

Reglement renteloze leningen aan verenigingen Reglement renteloze leningen aan verenigingen goedgekeurd door de gemeenteraad op 22 maart 2004 gepubliceerd op www.westerlo.be op 13 juni 2018 Hoofdstuk I Algemene bepalingen Artikel 1 Artikel 2 1 Artikel

Nadere informatie

RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december Dagorde

RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december Dagorde RAAD VAN BESTUUR VAN 14 december 2015 Dagorde 01 Verslagen 02 Aanpassing Meerjarenplan 2014-2019. Goedkeuring. 03 Budget 2016. Goedkeuring. 04 Terugbetaling lidgelden en deelname aan sportactiviteiten

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 30 MEI 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 01 SEPTEMBER 2014 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Marie Jeanne Hendrickx: OCMW-voorzitter; Ursula Bervoets, Maria Boven, Peter Cras, Jozef Lemmens, Kathleen

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B.,

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008

GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 GEMEENTERAADSZITTING VAN 21 FEBRUARI 2008 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Gheysens G., Burgemeester; Dewaele C., Fonteyne B., Lammertyn R.; Mevr. Rogiers C., Voorzitter O.C.M.W., Schepenen;

Nadere informatie

Zitting van 16 september 2008.

Zitting van 16 september 2008. Zitting van 16 september 2008. Aanwezig : MM. Peeters, voorzitter; Vanderperren, Lowagie, Vansintejan, Meulemans, Verhaeghe en Lesage, leden; Dedecker, secretaris. Raadslid Huys is verontschuldigd. Raadslid

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 9 APRIL 2008.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 9 APRIL 2008. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 9 APRIL 2008. Aanwezig: della FAILLE d HUYSSE Baron Bernard, voorzitter. GHEYSENS Rudy, DE BRUYNE Patrick, BRAECKMAN Patricia, VERZELE

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI Openbare zitting

NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI Openbare zitting NOTULEN VAN DE VERGADERING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN BERLARE VAN DONDERDAG 18 JANUARI 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Cooreman Gunther, Voorzitter Lateir Marleen, Vande Meirssche

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 27 FEBRUARI 2018 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul,

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST RAADSBESLUITEN: ZITTING VAN 10 JUNI 2015

OVERZICHTSLIJST RAADSBESLUITEN: ZITTING VAN 10 JUNI 2015 OVERZICHTSLIJST RAADSBESLUITEN: ZITTING VAN 10 JUNI 2015 Toevoeging agendapunt. Volgend punt aan de huidige agenda van de openbare zitting toe te voegen: Opdrachten: Ontwerp en bouw van circa 30 assistentiewoningen

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 september 2016

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 september 2016 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 21 september 2016 Jos Cauwberghs - voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Jos Steenwinckels, Conny Gevens,, Freddy Mannaerts, Manu De Jongh

Nadere informatie

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016

besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Provincie Oost-Vlaanderen OCMW Waasmunster besluitenlijst van de OCMW-raad van 17 februari 2016 Aanwezig: Tom Baert: voorzitter; Renaat Decorte, Joseph Maes, Christiane Plas, Ivan Rousseau, Cecile Van

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de GEMEENTERAAD van 17 december 2012

Uittreksel uit de notulen van de GEMEENTERAAD van 17 december 2012 Uittreksel uit de notulen van de GEMEENTERAAD van 17 december 2012 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Claude Vanwelden, burgemeester; Eliane Spincemaille, Noël Hoogstoel, Dirk Vanluchene, Ann Cosaert,

Nadere informatie

Zitting: 7 november 2017

Zitting: 7 november 2017 Zitting: 7 november 2017 Aanwezig: Marleen Lepla, voorzitter Pieter Callens, Marie-Claire Chiers, Rudi Debusschere, Carmen Vandemaele, Dieter Vanovertveldt, Glenn Degeyter, Terry Callens, Hilde Stevens

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 JANUARI 2019

VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 JANUARI 2019 VERSLAG VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 21 JANUARI 2019 Aanwezig Afwezig Verontschuldigd Thijs D'Alleine: Voorzitter raad voor maatschappelijk welzijn; Dirk Sioen, Ingrid Vandepitte, Jan Vandoolaeghe,

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN notulen

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN notulen RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN notulen Zitting van 25 juli 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Dries Decorte, voorzitter wn. Gerard Liefooghe, burgemeester Jacques Blanckaert, Kris Laleman, Johan

Nadere informatie

Zitting van 24 april 2018

Zitting van 24 april 2018 Zitting van 24 april 2018 Aanwezig: Christine Logghe, OCMW-Voorzitter Mieke Callebert, Godelieve Ampe, Jolien Waeyaert, Lode Rossey, Carine Volckaert, Ronny Vandewalle, Iris Plaisier, OCMW raadsleden Toon

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de GEMEENTERAAD van 15 juli 2013

Uittreksel uit de notulen van de GEMEENTERAAD van 15 juli 2013 Uittreksel uit de notulen van de GEMEENTERAAD van 15 juli 2013 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Marc Doutreluingne, burgemeester; Wim Monteyne, Marc Claeys, Johan Rollez, Eddy Defoor, Marc Desloovere,

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 14 januari 2015 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Croisiaux Katrien, Feyen Magda, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens

Nadere informatie

ZITTING VAN 22 JULI 2013

ZITTING VAN 22 JULI 2013 ZITTING VAN 22 JULI 2013 AANWEZIG : Jozef Browaeys, burgemeester-voorzitter; Robert De Meuleneire, Janna Bauters en Hendrik Blommaert; schepenen. Guy Glorieux, schepen - voorzitter OCMW. Sabine Roobroeck,

Nadere informatie

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van

Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-12-12 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

Raad 22.09.2014. De openbare zitting wordt door de voorzitter, Lut Van Den Broecke geopend om 20u 03.

Raad 22.09.2014. De openbare zitting wordt door de voorzitter, Lut Van Den Broecke geopend om 20u 03. PROCES-VERBAAL VAN DE OPENBARE ZITTING VAN DE RAAD VAN HET OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN EN TE MELLE 22 september 2014 Aanwezig: Verontschuldigd: Lutgarde Van Den Broecke,voorzitter,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE INSTALLATIEVERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD 2 JANUARI 2019 OM UUR

NOTULEN VAN DE INSTALLATIEVERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD 2 JANUARI 2019 OM UUR NOTULEN VAN DE INSTALLATIEVERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD 2 JANUARI 2019 OM 19.00 UUR Aanwezig: Marc Doutreluingne, burgemeester uittredend voorzitter t.e.m. agendapunt 7; Eliane Spincemaille, Isabelle

Nadere informatie

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 DAGORDE

TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 DAGORDE TOELICHTENDE NOTA GEMEENTERAAD GEMEENTE LAARNE DONDERDAG 25 OKTOBER 2018 OPENBARE ZITTING DAGORDE INTERNE ZAKEN EN COMMUNICATIE 1. GOEDKEUREN NOTULEN VORIGE ZITTING De notulen van de vergadering van de

Nadere informatie

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015.

ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. ZITTING VAN 29 SEPTEMBER 2015. Aanwezig: BUYS Rosette, voorzitter DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VERSCHUEREN Joris, VEREST Paul, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

DE RAAD, IN OPENBARE ZITTING

DE RAAD, IN OPENBARE ZITTING ZITTING van de RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN van 6 juni 2017 Aanwezig: Josée Poelmans, Voorzitter Greet Peeters, Maarten Aerts, Paul Snyers, Sander Ooms, Wendy Gevers, Willy Torfs, Maria Willems, OCMW

Nadere informatie

Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden

Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden Vergadering van 16 maart 2016 - openbaar gedeelte Aanwezig: Van Aert Josée, voorzitter Adriaensen Bertha, Bluekens Carine, Cornelis Hugo, Hermans Hilde, Hillen Patrik, Van Accom Jef, raadsleden Schuermans

Nadere informatie

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 24 JANUARI 2017

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 24 JANUARI 2017 DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 24 JANUARI 2017 Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Wim Annaert, Conny De Corte, Eddy Leunis, Eric Scheire, Liesbeth Van de Voorde, Anne-Marie Van der Helst, Inge Van

Nadere informatie

Aanpassing meerjarenplan bij opmaak van het budget 2017

Aanpassing meerjarenplan bij opmaak van het budget 2017 Aanpassing meerjarenplan 2014-2019 bij opmaak van het budget 2017 OCMW Oostkamp Aanpassing meerjarenplan 2014-2019 bij opmaak budget 2016 p. 0 Autonoom Gemeentebedrijf Oostkamp Aanpassing meerjarenplan

Nadere informatie

VERSLAG RAAD D.D. 13 JUNI 2017

VERSLAG RAAD D.D. 13 JUNI 2017 OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE WEST-VLAANDEREN ARRONDISSEMENT KORTRIJK Blokkestraat 29 bus 2, 8550 Zwevegem Tel. 056 76 52 00 Fax 056 76 55 68 E-mail: info@ocmw.zwevegem.be www.ocmwzwevegem.be

Nadere informatie

Goedkeuring verslag openbaar gedeelte vorige vergadering.

Goedkeuring verslag openbaar gedeelte vorige vergadering. Zitting van 23 januari 2017 Aanwezig: Marie-Thérèse De Smet, OCMW-voorzitter Celine Baeckelandt, Carine Claerhout, Anja Demedts, Joke Vandemaele, Marianne Verbauwhede, Luc Vercaemer, OCMW-raadsleden Koenraad

Nadere informatie

DAGORDE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 26 oktober 2016 om uur Graethempoort 3A ( cafetaria oude WZC)

DAGORDE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 26 oktober 2016 om uur Graethempoort 3A ( cafetaria oude WZC) DAGORDE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 26 oktober 2016 om 20.00 uur Graethempoort 3A ( cafetaria oude WZC) (conform artikel 29 tot en met 33 van het decreet van 19 december 2008) Aanwezig Voorzitter:

Nadere informatie

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 20 februari 2018 De OCMW-raad

1. Goedkeuren van de notulen van de openbare zitting van de OCMW-raad van 20 februari 2018 De OCMW-raad OCMW-raad dinsdag 20 maart 2018 Aanwezig: Sebastian Vande Ginste, OCMW-voorzitter Alexis Beernaert, Stefanie Costenoble, Robin Declerck, Liesbeth Gellinck, Anneloor Laevens, Hilde Naessens, Els Sarazyn,

Nadere informatie

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014

LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 LIJST GEMEENTERAADSBESLUITEN Gemeenteraadszitting van 18/12/2014 De Gemeenteraad van de gemeente Kluisbergen heeft in zijn zitting van 18 december 2014 volgende beslissingen genomen: OPENBARE ZITTING:

Nadere informatie

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 7 februari 2017 wordt goedgekeurd.

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 7 februari 2017 wordt goedgekeurd. OCMW DEINZE NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van 07 maart 2017 Zijn aanwezig: C. De Spiegelaere, OCMW-voorzitter; W. De Ketelaere, R. Van Neste, R. Ranschaert, P. De Maertelaere,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE OCMW-RAAD VAN 28 JANUARI 2019

NOTULEN VAN DE OCMW-RAAD VAN 28 JANUARI 2019 NOTULEN VAN DE OCMW-RAAD VAN 28 JANUARI 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Marc Doutreluingne, voorzitter van het vast bureau; Eliane Spincemaille, Isabelle Degezelle, Kristof Vromant, Raf Deprez, Marc Desloovere,

Nadere informatie

Aanpassing meerjarenplan bij opmaak van het budget 2018

Aanpassing meerjarenplan bij opmaak van het budget 2018 Aanpassing meerjarenplan 2014-2020 bij opmaak van het budget 2018 OCMW Oostkamp Aanpassing meerjarenplan 2014-2019 bij opmaak budget 2016 p. 0 Aanpassing meerjarenplan 2014-2019 bij opmaak budget 2018

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester;

Nadere informatie

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis.

Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal van het gemeentehuis. Waasmunster, 14 januari 2014. Aan de Leden van de Gemeenteraad Geacht raadslid, Wij hebben de eer U uit te nodigen voor de gemeenteraadszitting van woensdag 22 januari a.s. om 19.30 uur in de raadzaal

Nadere informatie

V E R S L A G O P E N B A R E Z I T T I N G R A A D D. D. 1 3 D E C E M B E R

V E R S L A G O P E N B A R E Z I T T I N G R A A D D. D. 1 3 D E C E M B E R OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE WEST-VLAANDEREN ARRONDISSEMENT KORTRIJK Blokkestraat 29a, 8550 Zwevegem Tel 056 76 52 00 Fax 056 75 81 55 E-mail: info@ocmw.zwevegem.be www.ocmwzwevegem.be

Nadere informatie

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE VLAAMS BRABANT ---- OCMW LUBBEEK ---- DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 17 september 2012, 20.30 u AANWEZIG: Voorzitter : Jan VAN BRUSSELT Leden : Maria Elisabeth DEPRET, Ingrid

Nadere informatie

Gemeenteraad Bocholt 20 december 2018 I 20u00

Gemeenteraad Bocholt 20 december 2018 I 20u00 Gemeenteraad Bocholt 20 december 2018 I 20u00 1. AGB Bocholt - bepaling factor prijssubsidie goedkeuring Enerzijds moet een autonoom gemeentebedrijf omwille van zijn juridische rechtsvorm economisch leefbaar

Nadere informatie

zitting van 15 september 2014

zitting van 15 september 2014 zitting van 15 september 2014 Openbare zitting 01 Kerkfabriek O.L.V. ten Hemel Opgenomen - Schilde - Budget 2015 Overeenkomstig de wettelijke bepalingen zendt de Kerkfabriek O.L.V. ten Hemel Opgenomen

Nadere informatie

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016

OCMW BEVEREN AGENDA DE VOORZITTER OPENT DE VERGADERING OM UUR ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 1 OCMW BEVEREN ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 18 MEI 2016 AGENDA Goedkeuring - Aktename - Bekrachtiging 1. Verslag vorige zitting - openbaar - goedkeuring Patrimonium 2. (GVM) Grond

Nadere informatie

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 12 NOVEMBER 2014.

ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 12 NOVEMBER 2014. ZITTING VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN KRUISHOUTEM VAN 12 NOVEMBER 2014. Aanwezig: della FAILLE D HUYSSE Baron Bernard, voorzitter. DE BRUYNE Patrick, VANDERSTRAETEN Anja, RAES Marleen, DECLERCK

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015.

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS

OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS STADSBESTUUR 8370 BLANKENBERGE OPENBARE ZITTING GEMEENTERAAD DINSDAG 6 OKTOBER OM 20 UUR OP HET STADHUIS 1 Mededelingen van de voorzitter 2 Proces-verbaal gemeenteraadszitting 8 september 2015. 3 Verzoekschrift

Nadere informatie

zitting van dinsdag 23 januari 2018

zitting van dinsdag 23 januari 2018 zitting van dinsdag 23 januari 2018 Openbare zitting 01 Jan Vlemincktoren - Restauratie en herbestemming - goedkeuring bestek De Jan Vlemincktoren is een beschermd monument. Dit houdt in dat een renovatie,

Nadere informatie

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule

OPENBARE ZITTING. Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Raad voor maatschappelijk welzijn Zitting van 18 december 2017 Notule Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Dries Couckuyt: voorzitter; Katrien Vandecasteele, Ann De Frene, Kathy Verschoot, Jozef Verbauwhede,

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 4 mei 2015 Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens het

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING 2. OPMAAK VAN ONTWERP VOOR AANPASSING ONTHAALRUIMTE POLITIEKANTOOR - GOEDKEURING LASTVOORWAARDEN

OPENBARE VERGADERING 2. OPMAAK VAN ONTWERP VOOR AANPASSING ONTHAALRUIMTE POLITIEKANTOOR - GOEDKEURING LASTVOORWAARDEN GEMEENTERAAD ZITTING VAN 27 SEPTEMBER 2018 LIJST MET BEKNOPTE OMSCHRIJVING VAN DE DAARIN GEREGELDE AANGELEGENHEDEN OPENBARE VERGADERING 1. GOEDKEURING VERSLAG VORIGE VERGADERING De gemeenteraad keurt het

Nadere informatie

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016.

FINANCIËN. De gemeenteraad keurt de vijfde aanpassing van het meerjarenplan goed bij BW 1/2016. OVERZICHTSLIJST VAN DE GEMEENTERAAD Gemeente Bekkevoort Zitting van 30 mei 2016 1 VASTSTELLING JAARREKENING 2015 FINANCIËN De gemeenteraad stelt de jaarrekening vast per 31 december 2015 met een resultaat

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 12 FEBRUARI 2019

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 12 FEBRUARI 2019 ENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 12 FEBRUARI 2019 Aanwezig: Marc Doutreluingne, burgemeester; Eliane Spincemaille, Isabelle Degezelle, Kristof Vromant, Raf Deprez, Marc Desloovere,

Nadere informatie

Toelichtingsnota Raadszitting van vrijdag, 21 december 2018 OPENBARE ZITTING

Toelichtingsnota Raadszitting van vrijdag, 21 december 2018 OPENBARE ZITTING Harelbeke, 14/12/18 OCMW HARELBEKE Toelichtingsnota Raadszitting van vrijdag, 21 december 2018 OPENBARE ZITTING 1. Verslag zitting Dit verslag wordt aan de raad voorgelegd. 2. Vaststellen budgetwijziging

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING VAN 19 DECEMBER 2017 NOTULEN Aanwezig: BUYS Rosette, OCMW-voorzitter, DE MUL Bettie, DE WOLF Rita, STASSIJNS Annita, LAUWERS Karen, VEREST Paul, VAN DEN BROECK

Nadere informatie

Provincieraadsbesluit

Provincieraadsbesluit departement Logistiek dienst Patrimonium dossiernummer: 1901405 Provincieraadsbesluit betreft Provinciaal Patrimonium Dienstencontract voor het op afroep verrichten van schattingen van de waarde van onroerende

Nadere informatie

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009.

ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009. ZITTING VAN 24 NOVEMBER 2009. Aanwezig: CASSIMON Lucienne, voorzitter VAN DER JEUGT Dirk, VAN DEN BROECK Beatrix, VAN DEN TROOST Tom, VAN DEN BERGHE Nelly, ROTTIERS Eddy, DE WOLF Rita, VAN MULDERS Dirk,

Nadere informatie

ZITTING OCMW-RAAD 17 JUNI 2013

ZITTING OCMW-RAAD 17 JUNI 2013 ZITTING OCMW-RAAD 17 JUNI 2013 Mededeling ter kennisgeving van OCMW-raadsbesluiten, in uitvoering van artikel 254 van het decreet van 19 december 2008 betreffende de organisatie van de openbare centra

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 augustus 2015

Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 augustus 2015 Verslag van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 12 augustus 2015 Aanwezig: MM. Jacobs Lydie, voorzitter, Goormans Beatrijs, Kerkhofs Hilda, Neyens Carine, Schrooten Kristel, Thans

Nadere informatie

Mevr. M. Robberechts, dhr. E. Vangindertael en P. Van Cauwenberghe.

Mevr. M. Robberechts, dhr. E. Vangindertael en P. Van Cauwenberghe. RAAD VAN 26 FEBRUARI 2014 Aanwezig: Dhr. G. Van Damme, Waarnemend Voorzitter; dhr. G. Van Achter, dhr. A. Piessens, dhr. R. Artois, dhr. J.M. Hubert, Mevr. N. Miseur, Mevr. M. Heirman en Mevr. I. De Maegd,

Nadere informatie

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 NOVEMBER 2014

TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 NOVEMBER 2014 TOELICHTING EN VOORSTEL VAN BESLISSING VAN DE GEMEENTERAADSZITTING VAN 13 NOVEMBER 2014 1. Goedkeuring verslag vorige vergadering 2. Meerjarenplan aanpassing 1 2014-2019 van de 6 Glabbeekse kerkfabrieken.

Nadere informatie

Verslag van de raad van 20 december 2016 OPENBARE ZITTING

Verslag van de raad van 20 december 2016 OPENBARE ZITTING Verslag van de raad van 20 december 2016 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Van de Wiele Christoph, OCMW-voorzitter Annaert Wim, De Corte Conny, Leunis Eddy, Scheire Eric, Van der Helst Anne-Marie, Vandevoorde

Nadere informatie

001 Personeel - inzet preventieadviseur voor de politiezone Kempenland

001 Personeel - inzet preventieadviseur voor de politiezone Kempenland NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN 24 FEBRUARI 2015 Aanwezig: Surkyn Sonja - voorzitter Schepens Michel, Pernet Godelieve, Maes Benny, Deckers Hilde, Debruyne Katrien, Jeunen Maria, Dieltjens

Nadere informatie

PROCES-VERBAAL OVER DE VERGADERING VAN DE RAAD VAN HET OCMW-OUDENAARDE VAN 09 DECEMBER 2013

PROCES-VERBAAL OVER DE VERGADERING VAN DE RAAD VAN HET OCMW-OUDENAARDE VAN 09 DECEMBER 2013 OCMW OUDENAARDE Meerspoort 30 9700 Oudenaarde www.ocmwoudenaarde.be PROCES-VERBAAL OVER DE VERGADERING VAN DE RAAD VAN HET OCMW-OUDENAARDE VAN 09 DECEMBER 2013 Aanwezig Verontschuldigd Stefaan VERCAMER,

Nadere informatie