Uittreksel uit de notulen van de GEMEENTERAAD van 17 december 2012

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "Uittreksel uit de notulen van de GEMEENTERAAD van 17 december 2012"

Transcriptie

1 Uittreksel uit de notulen van de GEMEENTERAAD van 17 december 2012 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Claude Vanwelden, burgemeester; Eliane Spinc le, Noël Hoogstoel, Dirk Vanluchene, Ann Cosaert, Isabelle Degezelle, Dirk Desmet, schepenen; Stephaan Dendoncker, Sabine Poleyn, Yves Goemaere, Andres Vandenborre, Bart Dewaele, Eric Francoys, Christine Desmet, Greet Lateur, Marc Doutreluingne, Yvan Nys, Gerard Amelynck, Luc Vanassche, Antoon D'Haene, Marc Claeys, Marc Desloovere, Ghislain Blomme, Veerle Servayge, Marie-Therese Callens, raadsleden; Jan Vanlangenhove, gemeentesecretaris Willy Bulcaen, Peter Verniers, raadsleden Onderwerp: Retributiereglement tot beperkte tarifering voor het gebruik van het DIFTAR-containerpark. - Aanslagjaar Bevoegdheid - Gemeentedecreet artikel 42 en 43, 2, Gemeentedecreet artikel 145. Juridische grond - Gemeentewet artikelen 238 en Besluit van het college van burgemeester en schepenen van 10 april 2002 betreffende Aanvoer containerpark bepalingen van interne organisatie. Adviezen, machtigingen, akkoorden,... Positief advies van de gemeentelijke milieuraad van 24 juni 2008 omtrent de aanvaarding van asbestcement op de gemeentelijke containerparken. Motivering Het containerpark is beschikbaar zowel voor privé-personen als het KMO-bedrijf waar er allerlei gesorteerd afval kan gedeponeerd worden. De kostprijs voor het verwerken van afval is zeer aanzienlijk. De kosten voor het verwerken van niet te recycleren afval stijgen voortdurend. Het is verantwoord dat de vervuiler betaalt en wie veel afval afvoert moet meer betalen voor de verwerking ervan. Er dient rekening gehouden te worden met de interne organisatie van de gemeentelijke diensten. In het kader van een verantwoord beheer van de gemeente is het aangewezen een retributie te heffen die afgestemd is op hoeveelheid en op soort in relatie met transport en verwijdering voor het gebruik van het containerpark.

2 Het is aan te raden om voor elk soort afval, waarvoor een retributie wordt geheven, een forfait aan te rekenen van 2,00 euro voor kleine hoeveelheden per soort om te vermijden dat men met te hoge frequentie met te kleine hoeveelheden naar het containerpark zou gaan. Er wordt een retributie geheven voor het gebruik van het DIFTAR-containerpark ( DIFTAR = gedifferentieerde tarifering afhankelijk van het soort afval ) voor volgende afvalstoffen : Prijs per kg Niet recupereerbaar bouw- en sloopafval 0,20 euro Recupereerbaar bouw- en sloopafval 0,02 euro Papier en karton 0,02 euro Houtafval ( (on)behandeld, samengesteld ) 0,07 euro Snoeihout en/of zacht groen tot 25 kg gratis vanaf 25 kg 0,07 euro Boomwortels of struiken met wortels 0,20 euro Brandbaar, niet recycleerbaar 0,20 euro Te storten afval 0,20 euro Multistroom ( recycleerbaar grof huisvuil ) 0,20 euro Asbestcement 0,20 euro Per bezoek aan het DIFTAR-gedeelte met uitzondering snoeihout en/of zacht groen TOT 25 kg 2,00 euro Deze retributie is verschuldigd door één ieder die gebruik maakt van de gemeentelijke dienstverlening inzake inzameling van de hierboven genoemde afvalfracties. Om de fractie zachtgroen en/of de fractie snoeihout gratis te kunnen aanleveren, dient men deze fracties apart aan te bieden op het betalend gedeelte ( via weegbrug ) en het totaal gewicht mag niet meer dan 25 kg zijn. Bij aanvoer van verschillende betalende fracties wordt voor het totale gewicht afval de retributie aangerekend van de aangevoerde afvalsoort met de duurste retributie. Per bezoek aan het DIFTAR-gedeelte wordt een minimum bedrag aangerekend van 2,00 euro als deelname in de exploitatiekosten, met uitzondering van snoeihout en/of zacht groen TOT 25 kg. Volgens het Uitvoeringsplan Milieuverantwoord Beheer van Huishoudelijke Afvalstoffen, moeten gemeentebesturen vanaf 1 januari 2008, asbestcement, afkomstig van huishoudens, verplicht selectief inzamelen op de containerparken. In het kader van een verantwoord beheer van de gemeente is het aangewezen bij aanvoer van afbestcement een retributie te heffen via weging voor de hoeveelheden die 100 kg per beurt met een maximum van 200 kg per gezin per jaar overschrijden. Bij gebruik van de weegbrug, dient de betaling ter plaatse verricht te worden door middel van proton, bancontact en deze retributies dienen geïnd te worden bij het verlaten van het DIFTAR-gedeelte van het containerpark. Bij gebruik van het gabarit dient de betaling ter plaatse verricht te worden door middel van de muntautomaat. In het geval van geldtekort of het niet bijhebben van geld, wordt de reële kostprijs van het op het betalend gedeelte van het containerpark gedeponeerde afval, gefactureerd, vermeerderd met een administratiekost van 10,00 euro.

3 Bij verlies van het ticket op het betalend gedeelte van het containerpark wordt de gedeponeerde afval aangerekend aan de duurste fractie. Diegenen die contractueel onderhoud waarborgen van openbaar groen kunnen gebruik maken van speciaal daartoe ontworpen kredietkaarten met een wel bepaalde waarde en deze kredietkaarten kunnen aangewend worden voor om het even welke aangevoerde afvalfractie. BESLUIT 15 stemmen voor (Claude Vanwelden, Eliane Spinc le, Noël Hoogstoel, Dirk Vanluchene, Ann Cosaert, Isabelle Degezelle, Dirk Desmet, Stephaan Dendoncker, Sabine Poleyn, Yves Goemaere, Andres Vandenborre, Bart Dewaele, Eric Francoys, Christine Desmet, Greet Lateur) 8 stemmen tegen (Marc Doutreluingne, Yvan Nys, Gerard Amelynck, Luc Vanassche, Antoon D'Haene, Marc Claeys, Marc Desloovere, Ghislain Blomme) 2 onthoudingen (Veerle Servayge, Marie-Therese Callens) Artikel 1 Voor de termijn van één jaar, aanvangende op 1 januari, en eindigend op 31 december 2013, wordt een gemeentelijke retributie gevestigd voor het gebruik van het DIFTAR-containerpark. Artikel 2 De bedragen van de retributie worden voor volgende afvalstoffen als volgt bepaald : Prijs per kg Niet recupereerbaar bouw- en sloopafval 0,20 euro Recupereerbaar bouw- en sloopafval 0,02 euro Papier en karton 0,02 euro Houtafval ( (on)behandeld, samengesteld ) 0,07 euro Snoeihout en/of zacht groen tot 25 kg gratis vanaf 25 kg 0,07 euro Boomwortels of struiken met wortels 0,20 euro Brandbaar, niet recycleerbaar 0,20 euro Te storten afval 0,20 euro Multistroom ( recycleerbaar grof huisvuil ) 0,20 euro Asbestcement 0,20 euro Per bezoek aan het DIFTAR-gedeelte 2,00 euro met uitzondering snoeihout en/of zacht groen TOT 25 kg Artikel 3 Om de fractie zachtgroen en/of de fractie snoeihout gratis te kunnen aanleveren dient men deze fracties apart aan te bieden op het betalend gedeelte en mag het totaal gewicht samen niet meer dan 25 kg zijn. Artikel 4 Bij aanvoer van verschillende betalende fracties, wordt voor het totale gewicht afval de retributie aangerekend van de aangevoerde afvalsoort met de duurste retributie. Artikel 5 Per bezoek aan het DIFTAR-gedeelte wordt een minimum bedrag aangerekend van 2,00 euro als deelname in de exploitatiekosten, met uitzondering van hetgeen vermeld is in artikel 3.

4 Artikel 6 De retributie omtrent het asbestcement is verschuldigd per gezin voor de hoeveelheden die 100 kg per beurt met een maximum van 200 kg per gezin per jaar overschrijden. Artikel 7 De betaling dient ter plaatse verricht te worden door middel van proton of muntautomaat. Artikel 8 Deze retributies worden geïnd bij het verlaten van het DIFTAR-gedeelte van het containerpark. In het geval van geldtekort of het niet bijhebben van geld wordt de reële kostprijs van het op het betalend gedeelte van het containerpark gedeponeerde afval gefactureerd, vermeerderd met een administratiekost van 10,00 euro. Artikel 9 Bij verlies van het ticket wordt het op het betalend gedeelte van het containerpark gedeponeerde afval aan de duurste fractie aangerekend. Artikel 10 In geval van niet betaling van de retributie wordt deze ingevorderd volgens de bepalingen van het burgerlijk wetboek. Artikel 11 Van deze beslissing zal een voor eensluidend verklaard afschrift overgemaakt worden aan de toezichthoudende overheid, overeenkomstig artikel 253 van het gemeentedecreet.

5 (get.) Jan Vanlangenhove gemeentesecretaris Jan Vanlangenhove Namens de Gemeenteraad Voor eensluidend afschrift, Zwevegem, 17 juni 2013 (get.) Claude Vanwelden burgemeester Claude Vanwelden gemeentesecretaris burgemeester

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad. ZITTING VAN 23 november 2009

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad. ZITTING VAN 23 november 2009 Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad ZITTING VAN 23 november 2009 Aanwezig: burgemeester C. Vanwelden... voorzitter, E. Spincemaille, N. Hoogstoel, D. Vanluchene, A. Cosaert, I. Degezelle, D.

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 MEI 2012

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 MEI 2012 NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 MEI 2012 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Claude Vanwelden, burgemeester; Eliane Spincemaille, Noël Hoogstoel, Ann Cosaert, Isabelle Degezelle, Dirk Desmet, schepenen;

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD.

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD. UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD. Vergadering van 22 juni 2015. Aanwezig: L. Jacobs, burgemeester-voorzitter ; M. De Bock, J. Van den Bergh, S. Hoppenbrouwers, R.

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE BESLUITEN GENOMEN DOOR DE GEMEENTERAAD VAN ZWEVEGEM VAN 16 DECEMBER 2013

OVERZICHTSLIJST VAN DE BESLUITEN GENOMEN DOOR DE GEMEENTERAAD VAN ZWEVEGEM VAN 16 DECEMBER 2013 OVERZICHTSLIJST VAN DE EN GENOMEN DOOR DE GEMEENTERAAD VAN ZWEVEGEM VAN 16 DECEMBER 2013 De gemeenteraad van zwevegem vergaderde op maandag 16 december 2013. De raad heeft beraadslaagd en besluiten genomen

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 DECEMBER 2011

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 DECEMBER 2011 VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 DECEMBER 2011 Aanwezig: Afwezig: Claude Vanwelden, burgemeester; Eliane Spincemaille, Noël Hoogstoel, Dirk Vanluchene, Ann Cosaert, Isabelle Degezelle, Dirk Desmet, schepenen;

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de GEMEENTERAAD van 22 december 2014

Uittreksel uit de notulen van de GEMEENTERAAD van 22 december 2014 Uittreksel uit de notulen van de GEMEENTERAAD van 22 december 2014 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Marc Doutreluingne, burgemeester; Wim Monteyne, Marc Claeys, Johan Rollez, Eddy Defoor, Marc Desloovere,

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR WACHTEBEKE Dorp 61 Provincie Oost-Vlaanderen UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE WACHTEBEKE

GEMEENTEBESTUUR WACHTEBEKE Dorp 61 Provincie Oost-Vlaanderen UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE WACHTEBEKE GEMEENTEBESTUUR WACHTEBEKE Dorp 61 Provincie Oost-Vlaanderen 9185 Wachtebeke Tel 09/345.01.35 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE WACHTEBEKE Openbare zitting van 29 april 2015

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD FINANCIELE DIENST Vrijthof 10-3960 Bree Tel. + 32 89 84 85 13 Fax + 32 89 46 23 93 E-mail : financie@bree.be UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van 18 december 2012 Aanwezig Burgemeester-Voorzitter:

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de GEMEENTERAAD van 15 juli 2013

Uittreksel uit de notulen van de GEMEENTERAAD van 15 juli 2013 Uittreksel uit de notulen van de GEMEENTERAAD van 15 juli 2013 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Marc Doutreluingne, burgemeester; Wim Monteyne, Marc Claeys, Johan Rollez, Eddy Defoor, Marc Desloovere,

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de GEMEENTERAAD van 23 maart 2015

Uittreksel uit de notulen van de GEMEENTERAAD van 23 maart 2015 Uittreksel uit de notulen van de GEMEENTERAAD van 23 maart 2015 Aanwezig: Verontschuldigd: Marc Doutreluingne, burgemeester; Wim Monteyne, Marc Claeys, Johan Rollez, Eddy Defoor, Marc Desloovere, Luc Vanassche,

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN MAANDAG 24 JUNI 2013 GEMEENTE BORSBEEK Aanwezig : Michaël Vermeiren, voorzitter Dis Van Berckelaer, burgemeester Walter Kiebooms, Ken Casier, Kristof

Nadere informatie

Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout

Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 29 AUGUSTUS 2013 OPENBARE VERGADERING Aanwezig: J.-P. Willems,, T.

Nadere informatie

Reglement voor de subsidiëring van aankoop, plaatsing en gebruik van warmtepompinstallaties en/of warmtepompboilers.

Reglement voor de subsidiëring van aankoop, plaatsing en gebruik van warmtepompinstallaties en/of warmtepompboilers. GEMEENTEBESTUUR ZWEVEGEM UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD van 15 Juli 2002 Otegemstraat, 100-8550 Zwevegem Tel.056/765500 - Fax.056/765568 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 17 december 2018 Wonen - Omgeving _GR_00131 Recyclagepark - Vaststellen retributiereglement - Goedkeuring

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 17 december 2018 Wonen - Omgeving _GR_00131 Recyclagepark - Vaststellen retributiereglement - Goedkeuring Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 17 december 2018 Wonen - Omgeving 9 2018_GR_00131 Recyclagepark - Vaststellen retributiereglement - Goedkeuring Samenstelling: Aanwezig: de heer Alain Wyffels;

Nadere informatie

RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR INZAMELEN VAN AFVALSTOFFEN OP HET MILIEUPARK

RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR INZAMELEN VAN AFVALSTOFFEN OP HET MILIEUPARK RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR INZAMELEN VAN AFVALSTOFFEN OP HET MILIEUPARK Goedgekeurd door de gemeenteraad van 19 december 013 Artikel 1: vanaf 1 januari 01 en voor onbepaalde duur wordt er een retributie

Nadere informatie

Overwegende dat dit Uitvoeringsplan het algemeen kader vormt voor de selectieve inzameling van diverse fracties,

Overwegende dat dit Uitvoeringsplan het algemeen kader vormt voor de selectieve inzameling van diverse fracties, GEMEENTE BRECHT PROVINCIE ANTWERPEN Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad donderdag 10 oktober 2013 Aanwezig : Aerts L. - Burgemeester-Voorzitter De Veuster D., Kenis K., Schrijvers P., Van Puymbroeck

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 JANUARI 2019

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 JANUARI 2019 ENLIJST VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 JANUARI 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Marc Doutreluingne, burgemeester; Eliane Spincemaille, Isabelle Degezelle, Kristof Vromant, Raf Deprez, Marc Desloovere, Marc

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 24 JANUARI 2011

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 24 JANUARI 2011 NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 24 JANUARI 2011 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Claude Vanwelden, burgemeester; Eliane Spincemaille, Noël Hoogstoel, Dirk Vanluchene, Ann Cosaert, Isabelle Degezelle,

Nadere informatie

GEMEENTE ZWEVEGEM HUISHOUDELIJK REGLEMENT CONTAINER- EN RECYCLAGEPARK.

GEMEENTE ZWEVEGEM HUISHOUDELIJK REGLEMENT CONTAINER- EN RECYCLAGEPARK. GEMEENTE ZWEVEGEM HUISHOUDELIJK REGLEMENT CONTAINER- EN RECYCLAGEPARK. ARTIKEL 1 : DOEL Het container- en recyclagepark is een inrichting dat tot doel heeft de gescheiden inzameling van huishoudelijke

Nadere informatie

Met 16 stemmen voor (CD&V), 1 stem tegen (Vlaams Belang) en 6 onthoudingen (Open VLD Plus en Stem21),

Met 16 stemmen voor (CD&V), 1 stem tegen (Vlaams Belang) en 6 onthoudingen (Open VLD Plus en Stem21), Gemeentebestuur 8750 Wingene Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Zitting van 29~november-2010 Aanwezig: Verontschuldigd: H. Verkest, Burgemeester-Voorzitter W. Yde, H. Kerckhove, W. Vermeersch,

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD.

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD. UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD. Vergadering van 27 maart 2017. Aanwezig: L. Jacobs, burgemeester-voorzitter ; M. De Bock, J. Van den Bergh, S. Hoppenbrouwers, S.

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD.

UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD. UITTREKSEL UIT HET REGISTER VAN DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD. Vergadering van 23 december 2013. Aanwezig: L. Jacobs, burgemeester-voorzitter ; M. De Bock, J. Van den Bergh, S. Hoppenbrouwers,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE INSTALLATIEVERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD 2 JANUARI 2019 OM UUR

NOTULEN VAN DE INSTALLATIEVERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD 2 JANUARI 2019 OM UUR NOTULEN VAN DE INSTALLATIEVERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD 2 JANUARI 2019 OM 19.00 UUR Aanwezig: Marc Doutreluingne, burgemeester uittredend voorzitter t.e.m. agendapunt 7; Eliane Spincemaille, Isabelle

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 NOVEMBER 2011

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 NOVEMBER 2011 VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 NOVEMBER 2011 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Claude Vanwelden, burgemeester; Eliane Spincemaille, Noël Hoogstoel, Dirk Vanluchene, Ann Cosaert, Isabelle Degezelle,

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad. ZITTING VAN 19 december 2006

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad. ZITTING VAN 19 december 2006 Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad ZITTING VAN 19 december 2006 Aanwezig : burgemeester P. Deprez, voorzitter; F. Dewilde, G. Van De Populiere, S. Dendoncker, N. Hoogstoel, W. Bulcaen, C. Van

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 24 OKTOBER 2011

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 24 OKTOBER 2011 VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 24 OKTOBER 2011 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Claude Vanwelden, burgemeester; Eliane Spincemaille, Noël Hoogstoel, Dirk Vanluchene, Ann Cosaert, Isabelle Degezelle,

Nadere informatie

UITTREKSEL NOTULEN GEMEENTERAAD

UITTREKSEL NOTULEN GEMEENTERAAD UITTREKSEL NOTULEN GEMEENTERAAD Provincie Vlaams-Brabant Stad Scherpenheuvel-Zichem Zitting van 14 december 2017 Vaststelling van het belastingreglement op de inzameling en verwerking van het huishoudelijk

Nadere informatie

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT

GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT GEMEENTE KAMPENHOUT PROVINCIE VLAAMS-BRABANT NOTA AAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 18 NOVEMBER 2004 Tegenwoordig : J. Meeus Burgemeester Voorzitter F. Van Dessel, P. Van Roy, V. Peeters, G. De Vroe,

Nadere informatie

oz4a Stad Eeklo energiek, eigenzinnig, echt. Gewijzigd retributiereglement ophaling grof vuil op afroep

oz4a Stad Eeklo energiek, eigenzinnig, echt. Gewijzigd retributiereglement ophaling grof vuil op afroep oz4a uittreksel uit het register van de gemeenteraadszittingen Gemeenteraad 18 septembe 2017 Gewijzigd retributiereglement ophaling grof vuil op afroep aanwezig Odette VAN HAMME, voozitter van de gemeenteraad;

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 JANUARI 2015

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 JANUARI 2015 NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 JANUARI 2015 Aanwezig: Marc Doutreluingne, burgemeester; Wim Monteyne, Marc Claeys, Johan Rollez, Eddy Defoor, Marc Desloovere, Luc Vanassche, schepenen; Katrien Defoirdt,

Nadere informatie

Provincie Gemeente Arrondissement ANTWERPEN STABROEK ANTWERPEN. Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad.

Provincie Gemeente Arrondissement ANTWERPEN STABROEK ANTWERPEN. Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad. Provincie Gemeente Arrondissement ANTWERPEN STABROEK ANTWERPEN Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad. Zitting van 22 september 2014 Aanwezig: Verontschuldigd: Frans Rik - Burgemeester-Voorzitter

Nadere informatie

Retributiereglement betreffende de inzameling van huishoudelijk afval aanslagjaar 2015

Retributiereglement betreffende de inzameling van huishoudelijk afval aanslagjaar 2015 1 Retributiereglement betreffende de inzameling van huishoudelijk afval aanslagjaar 2015 De gemeenteraad, Gelet op het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen, de artikelen 42, 43 2, 15

Nadere informatie

GECOÖRDINEERDE VERSIE.

GECOÖRDINEERDE VERSIE. Retributiereglement op het ophalen, het verwerken en het aanbieden van huishoudelijk afval Goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 26 mei 2016 en gewijzigd bij gemeenteraadsbesluit van 24 november

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Datum: 27 juni 2011 Aanwezig: Bernard Heens, burgemeester-voorzitter; Geert Vandewynckel, Frans Durnez,Nicole Demuynck, Luc Snaet, Brigitte De Jonghe (raadgevende

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE OCMW-RAAD VAN 24 JUNI 2019

NOTULEN VAN DE OCMW-RAAD VAN 24 JUNI 2019 NOTULEN VAN DE OCMW-RAAD VAN 24 JUNI 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Marc Doutreluingne, voorzitter van het vast bureau; Eliane Spincemaille, Isabelle Degezelle, Raf Deprez, Marc Desloovere, Marc Claeys,

Nadere informatie

UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad ZITTING VAN 30 maart 2015

UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad ZITTING VAN 30 maart 2015 UITTREKSEL uit de notulen van de Gemeenteraad ZITTING VAN 30 maart 2015 Provincie OOST-VLAANDEREN GEMEENTE 9570 L I E R D E Aanwezig : MM.DOOMS Melissa, voorzitter; SOETENS Jurgen, burgemeester; MORTIER

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 04.02.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Els Goedgezelschap, Voorzitter Koen Van den Heuvel, Burgemeester Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Alex Goethals,

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD. Zitting van dinsdag 18 december 2018

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD. Zitting van dinsdag 18 december 2018 Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van dinsdag 18 december 2018 Aanwezig: TEIRLINCK Nele, voorzitter NACHTERGAELE Joris, burgemeester

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING VAN 16 NOVEMBER 2017

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING VAN 16 NOVEMBER 2017 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING VAN 16 NOVEMBER 2017 Provincie Aanwezig : Johan Paret, voorzitter West-Vlaanderen Ward Vergote, burgemeester; Edouard Gillis, Pol Verhelle,

Nadere informatie

Provincie WEST-VLAANDEREN Gemeente 8980 ZONNEBEKE

Provincie WEST-VLAANDEREN Gemeente 8980 ZONNEBEKE Provincie WEST-VLAANDEREN Gemeente 8980 ZONNEBEKE OPENBARE ZITTING VAN 11 MEI 2009 Aanwezig : Afwezig: Verontschuldigd : Maria VANDER MEIREN, Voorzitter Dirk CARDOEN, Burgemeester-Voorzitter Franky BRYON,

Nadere informatie

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 27/05/2015

AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 27/05/2015 1 / 6 AGENDAPUNT VAN DE GEMEENTERAAD VAN HAMME IN ZITTING VAN 27/05/2015 RETRIBUTIEREGLEMENT VOOR DE INZAMELING, HET HERGEBRUIK, DE RECYCLAGE, DE NUTTIGE TOEPASSING EN DE VERWIJDERING VAN HUISHOUDELIJKE

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 JANUARI 2013

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 JANUARI 2013 NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 JANUARI 2013 Aanwezig: Marc Doutreluingne, burgemeester; Wim Monteyne, Marc Claeys, Johan Rollez, Eddy Defoor, Marc Desloovere, Luc Vanassche, schepenen; Katrien Defoirdt,

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 24 SEPTEMBER 2012

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 24 SEPTEMBER 2012 VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 24 SEPTEMBER 2012 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Claude Vanwelden, burgemeester; Eliane Spincemaille, Noël Hoogstoel, Dirk Vanluchene, Ann Cosaert, Isabelle Degezelle,

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING VAN 17 NOVEMBER 2016

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING VAN 17 NOVEMBER 2016 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING VAN 17 NOVEMBER 2016 Provincie Aanwezig : Johan Paret, voorzitter West-Vlaanderen Ward Vergote, burgemeester; Edouard Gillis, Pol Verhelle,

Nadere informatie

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 7 maart 2016 FINANCIËN

GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 7 maart 2016 FINANCIËN Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 7 maart 2016 FINANCIËN 5 2016_GR_00053 Retributiereglement op de verwerking, recyclage, nuttige toepassing en de verwijdering van afvalstoffen aangebracht op

Nadere informatie

RETRIBUTIEREGLEMENT CONTAINERPARK 2015

RETRIBUTIEREGLEMENT CONTAINERPARK 2015 RETRIBUTIEREGLEMENT CONTAINERPARK 2015 Goedgekeurd bij gemeenteraadsbeslissing van 23 oktober 2014, van toepassing van 6 januari 2015. artikel 1: Met ingang van het dienstjaar 2015 dient een retributie

Nadere informatie

UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 01.12.2011

UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 01.12.2011 UITTREKSEL uit het register der beslissingen van de gemeenteraad gehouden te Deerlijk ZITTING van 01.12.2011 Waren aanwezig : Claude CROES, burgemeester voorzitter gemeenteraad; Ann ACCOU, Jo TIJTGAT,

Nadere informatie

DE RAAD : Gelet op de bespreking van het college van burgemeester en schepenen d.d. 15 mei 2009 waarbij het nieuwe systeem werd goedgekeurd;

DE RAAD : Gelet op de bespreking van het college van burgemeester en schepenen d.d. 15 mei 2009 waarbij het nieuwe systeem werd goedgekeurd; DE RAAD : Gelet op het Gemeentedecreet van 15 juli 2005, en latere wijzigingen; Gelet op het decreet van 2 juli 1981 betreffende de voorkoming en het beheer van afvalstoffen, gewijzigd bij decreet van

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING GEMEENTERAAD VAN ZWEVEGEM IN ZITTING VAN 22 NOVEMBER 2010.

VERSLAG VERGADERING GEMEENTERAAD VAN ZWEVEGEM IN ZITTING VAN 22 NOVEMBER 2010. VERSLAG VERGADERING GEMEENTERAAD VAN ZWEVEGEM IN ZITTING VAN 22 NOVEMBER 2010. Aanwezig De Heer Burgemeester Claude VANWELDEN : voorzitter; Mevrouw Eliane SPINCEMAILLE, de heren Noël HOOGSTOEL, Dirk VANLUCHENE,

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde UITTREKSEL UIT HET NOTULENBOEK VAN DE GEMEENTERAAD Zitting van woensdag 24 juni 2015 Aanwezig: TEIRLINCK Nele, voorzitter VANDE CATSYNE Anny, burgemeester

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 JUNI 2011

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 JUNI 2011 VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 JUNI 2011 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Claude Vanwelden, burgemeester; Eliane Spincemaille, Noël Hoogstoel, Dirk Vanluchene, Ann Cosaert, Isabelle Degezelle, Dirk

Nadere informatie

6. POLITIEVERORDENING OP DE UITBATING VAN HET GEMEENTELIJK MILIEUPARK: GOEDKEURING.

6. POLITIEVERORDENING OP DE UITBATING VAN HET GEMEENTELIJK MILIEUPARK: GOEDKEURING. Arrondissement : Gent Provincie : Oost-Vlaanderen UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN ZOMERGEM Zitting van woensdag 19 maart 2008 Aanwezig: Afwezig: Kris Mattheeuws, voorzitter; Jo De Coninck,

Nadere informatie

Retributie betreffende de inzameling van huishoudelijk afval aanslagjaren 2016 en 2017 - wijziging

Retributie betreffende de inzameling van huishoudelijk afval aanslagjaren 2016 en 2017 - wijziging 1 GEMEENTE AFFLIGEM Retributie betreffende de inzameling van huishoudelijk afval aanslagjaren 2016 en 2017 - wijziging De gemeenteraad, Gelet op het gemeentedecreet van 15 juli 2005 en latere wijzigingen,

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 SEPTEMBER 2011

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 SEPTEMBER 2011 VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 SEPTEMBER 2011 Aanwezig: Claude Vanwelden, burgemeester; Eliane Spincemaille, Noël Hoogstoel, Dirk Vanluchene, Ann Cosaert, Isabelle Degezelle, Dirk Desmet, schepenen;

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 12 OKTOBER 2015

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 12 OKTOBER 2015 NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 12 OKTOBER 2015 Aanwezig: Verontschuldigd: Marc Doutreluingne, burgemeester-voorzitter; Wim Monteyne, Marc Claeys, Johan Rollez, Eddy Defoor, Marc Desloovere, Luc Vanassche,

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad. ZITTING VAN 16 december Goedkeuring subsidiereglementen sport.

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad. ZITTING VAN 16 december Goedkeuring subsidiereglementen sport. Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad ZITTING VAN 16 december 2008 Aanwezig: burgemeester C. Vanwelden,... voorzitter, E. Spincemaille, N. Hoogstoel, W. Bulcaen, D. Vanluchene, A. Cosaert, I. Degezelle,...

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING VAN 22 NOVEMBER 2018

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING VAN 22 NOVEMBER 2018 UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD OPENBARE ZITTING VAN 22 NOVEMBER 2018 Provincie West-Vlaanderen Gemeente MOORSLEDE Aanwezig: Verontschuldigd: Johan Paret, Voorzitter Ward Vergote, Burgemeester

Nadere informatie

Notulen van de openbare zitting van de gemeenteraad van 18 februari 2008

Notulen van de openbare zitting van de gemeenteraad van 18 februari 2008 Notulen van de openbare zitting van de gemeenteraad van 18 februari 2008 22 Aanpassing van het besluit van de gemeenteraad dd. 8 november 2004 houdende vaststelling contantbelasting op de inzameling, het

Nadere informatie

nieuw recyclagepark Wevelgem

nieuw recyclagepark Wevelgem nieuw recyclagepark Wevelgem Facelift van de recyclageparken Onze manier van consumeren levert een berg afval op. Al dit afval moet op één of andere manier verwerkt worden (hergebruik, recycleren, verbranden).

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de GEMEENTERAAD van 25 februari 2013

Uittreksel uit de notulen van de GEMEENTERAAD van 25 februari 2013 Uittreksel uit de notulen van de GEMEENTERAAD van 25 februari 2013 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Marc Doutreluingne, burgemeester; Wim Monteyne, Marc Claeys, Johan Rollez, Eddy Defoor, Marc Desloovere,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 12 FEBRUARI 2019

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 12 FEBRUARI 2019 ENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 12 FEBRUARI 2019 Aanwezig: Marc Doutreluingne, burgemeester; Eliane Spincemaille, Isabelle Degezelle, Kristof Vromant, Raf Deprez, Marc Desloovere,

Nadere informatie

Besluit Zitting van 30 november 2015

Besluit Zitting van 30 november 2015 Gemeenteraad GOEDGEKEURD Besluit Zitting van 30 november 2015 Samenstelling: Aanwezig: de heer Koen Metsu, burgemeester; de heer Peter Verstraeten, schepen; de heer Jeroen Van Laer, schepen; mevrouw Birre

Nadere informatie

Retributiereglement van 27 oktober 2015 inzake het gebruik van het containerpark/recyclagepark door bedrijven (storten van bedrijfsafval)

Retributiereglement van 27 oktober 2015 inzake het gebruik van het containerpark/recyclagepark door bedrijven (storten van bedrijfsafval) Retributiereglement van 27 oktober 2015 inzake het gebruik van het containerpark/recyclagepark door bedrijven (storten van bedrijfsafval) Periode Artikel 1 Vanaf 1 januari 2016 wordt de retributie op de

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2012

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2012 NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 9 JULI 2012 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Claude Vanwelden, burgemeester; Eliane Spincemaille, Noël Hoogstoel, Dirk Vanluchene, Ann Cosaert, Isabelle Degezelle, Dirk

Nadere informatie

Provincie Arrondissement Gemeente LIMBURG TONGEREN HOESELT

Provincie Arrondissement Gemeente LIMBURG TONGEREN HOESELT Provincie Arrondissement Gemeente LIMBURG TONGEREN HOESELT Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Vergadering van 30 mei 2013 Aanwezig: Alfons Capiot, voorzitter; Guy Thys, burgemeester; Werner

Nadere informatie

ZITTING VAN 13 juni Contantbelasting op de inzameling, het hergebruik, de recyclage, de nuttige toepassing en

ZITTING VAN 13 juni Contantbelasting op de inzameling, het hergebruik, de recyclage, de nuttige toepassing en Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad IVolanr. l Origineel l Kopie IVAREM T^ m^" Vï_-Afcfrt 2 3 JUNI 2017 ZITTING VAN 13 juni 2017 AANWEZIG Vital Vermljlen, voorzitter gemeenteraad Luc De boeck,

Nadere informatie

BESPREKING BESLUIT. uittreksel gemeenteraad. pagina 2 van 5

BESPREKING BESLUIT. uittreksel gemeenteraad. pagina 2 van 5 UITTREKSEL Gemeenteraad datum zitting agendapunt nr. 26/11/2018 Openbare vergadering 28 Aanwezig Johan Vermeeren, voorzitter Tinne Rombouts, burgemeester Michel Jansen, Marc Haseldonckx, Roger Van Aperen,

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 04.02.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Els Goedgezelschap, Voorzitter Koen Van den Heuvel, Burgemeester Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Alex Goethals,

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 FEBRUARI 2012

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 FEBRUARI 2012 VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 FEBRUARI 2012 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Claude Vanwelden, burgemeester; Eliane Spincemaille, Noël Hoogstoel, Dirk Vanluchene, Ann Cosaert, Isabelle Degezelle,

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Gent Gemeente Gavere UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD zitting van 21 december 2015 Aanwezig: Paul CARION Denis DIERICK Tanja EECKHOUT, Peter DECLERCQ,

Nadere informatie

Artikel 5 Belastingjaar Met betrekking tot de belasting die per jaar wordt geheven is het belastingjaar gelijk aan het kalenderjaar.

Artikel 5 Belastingjaar Met betrekking tot de belasting die per jaar wordt geheven is het belastingjaar gelijk aan het kalenderjaar. GEMEENTEBLAD Officiële uitgave van gemeente Aalburg. Nr. 126014 28 december 2015 Verordening afvalstoffenheffing 2016 Vastgesteld door de gemeenteraad op 8 december 2015 Artikel 1 Begripsomschrijvingen

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 18 NOVEMBER 2013

GEMEENTERAAD VAN 18 NOVEMBER 2013 PROVINCIE WEST VLAANDEREN UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD GEMEENTE 8980 ZONNEBEKE GEMEENTERAAD VAN 18 NOVEMBER 2013 Aanwezig: Afwezig: Verontschuldigd: Dirk Cardoen: Burgemeester; Dirk Sioen,

Nadere informatie

Het containerpark let voortaan op uw gewicht.

Het containerpark let voortaan op uw gewicht. Belangrijk bericht voor u, lees dit! nieuw - diftar containerpark gemeente maasmechelen Het containerpark let voortaan op uw gewicht. VANAF 6 MEI 2008 Maasmechelen start met vernieuwd containerpark Het

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad.

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad. Provincie Gemeente Arrondissement ANTWERPEN STABROEK ANTWERPEN Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad. Zitting van 23 oktober 2017 Aanwezig : Frans Rik - Burgemeester Jongenelen Herman, Nuyts Veerle

Nadere informatie

Nieuw containerpark Imog - Harelbeke

Nieuw containerpark Imog - Harelbeke Nieuw containerpark Imog - Harelbeke De vervuiler betaalt Het containerpark werkt volgens het diftar-principe: wat je meebrengt en hoeveel je meebrengt bepalen de kostprijs. Zo hebben we het afvalbeheer

Nadere informatie

Wijziging van artikel 31 van het retributiereglement van 28 augustus 2008 i.v.m. de verkoop van compostvaten, compostbakken en wormenbakken.

Wijziging van artikel 31 van het retributiereglement van 28 augustus 2008 i.v.m. de verkoop van compostvaten, compostbakken en wormenbakken. Uittreksel treksel uit het notulenboek Gemeenteraad Datum zitting 27/08/2009 Aanvangsuur zitting 20:00 Locatie Raadzaal Wijziging van artikel 31 van het retributiereglement van 28 augustus 2008 i.v.m.

Nadere informatie

25/11/2013. zitting van BESLISSING. Gelet op de. afvalstoffen; de Vlaamse. Gelet op de. Gelet op de Mirom Menen; Gelet op de. het recyclagepark;

25/11/2013. zitting van BESLISSING. Gelet op de. afvalstoffen; de Vlaamse. Gelet op de. Gelet op de Mirom Menen; Gelet op de. het recyclagepark; GEMEENTERAAD zitting van 25/11/2013 BESLISSING AGENDAPUNT NR. 16 aanwezig M.M. C. BONTE-VANRAES, raadslid - voorzitter M. FOURNIER - burgemeester E. LUST, L. COPPENS, G. VANRYCKEGEM, M. SYSSAUW, B. BOGAERT,

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Zitting van 28 november 2013

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Zitting van 28 november 2013 Provincie Vlaams- Brabant Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Zitting van 28 november 2013 Aanwezigen: Patrick Vandijck, voorzitter, Andre Alles, burgemeester, Niels Willems, Paul Francen, Benny

Nadere informatie

Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout

Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout Provincie Arrondissement Gemeente Oost-Vlaanderen Dendermonde Buggenhout UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VERGADERING VAN 29 AUGUSTUS 2013 OPENBARE VERGADERING Aanwezig: J.-P. Willems, voorzitter,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 11 JUNI 2019

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 11 JUNI 2019 ENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 11 JUNI 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Marc Doutreluingne, burgemeester; Eliane Spincemaille, Isabelle Degezelle, Kristof Vromant, Raf Deprez,

Nadere informatie

OPENBARE VERGADERING. Financiële Dienst - Belastingen 1. Verordeningen inzake gemeentebelastingen. Verlenging (21269)

OPENBARE VERGADERING. Financiële Dienst - Belastingen 1. Verordeningen inzake gemeentebelastingen. Verlenging (21269) OPENBARE VERGADERING STADSADMINISTRATIE Financiële Dienst - Belastingen 1. Verordeningen inzake gemeentebelastingen. Verlenging (21269) Volgend jaar op 8 oktober 2006 worden er gemeenteraadsverkiezingen

Nadere informatie

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit. Onderwerp: Nieuw retributiereglement op het ophalen, verwerken en het aanbieden van huishoudelijk afval - Goedkeuring

GEMEENTERAAD. Ontwerpbesluit. Onderwerp: Nieuw retributiereglement op het ophalen, verwerken en het aanbieden van huishoudelijk afval - Goedkeuring GEMEENTERAAD Ontwerpbesluit OPSCHRIFT Vergadering van 8 maart 2016 Besluit nummer: 2016_GR_00249 Onderwerp: Nieuw retributiereglement op het ophalen, verwerken en het aanbieden van huishoudelijk afval

Nadere informatie

Retributiereglement op het aanbieden van huishoudelijk afval en/of vergelijkbaar bedrijfsafval.

Retributiereglement op het aanbieden van huishoudelijk afval en/of vergelijkbaar bedrijfsafval. Retributiereglement op het aanbieden van huishoudelijk afval en/of vergelijkbaar bedrijfsafval. Artikel 1 Voor de jaren 2017 tot en met 2019 wordt een retributie geheven op: het afleveren van recipiënten

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 MAART 2019

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 MAART 2019 ENLIJST VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 MAART 2019 Aanwezig: Marc Doutreluingne, burgemeester; Eliane Spincemaille, Isabelle Degezelle, Kristof Vromant, Raf Deprez, Marc Desloovere, Marc Claeys, schepenen;

Nadere informatie

OVERZICHT BELASTINGEN EN RETRIBUTIES Belastingen BELASTBARE GRONDSLAG TARIEF LOOPTIJD BESLUIT BEKENDMAKING

OVERZICHT BELASTINGEN EN RETRIBUTIES Belastingen BELASTBARE GRONDSLAG TARIEF LOOPTIJD BESLUIT BEKENDMAKING OVERZICHT BELASTINGEN EN RETRIBUTIES Belastingen BELASTBARE GRONDSLAG TARIEF LOOPTIJD BESLUIT BEKENDMAKING Aanvullende gemeentebelasting op de personenbelasting. 7% van het inkomen dat de belastingplichtige

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE OCMW-RAAD VAN 29 APRIL 2019

NOTULEN VAN DE OCMW-RAAD VAN 29 APRIL 2019 NOTULEN VAN DE OCMW-RAAD VAN 29 APRIL 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Marc Doutreluingne, voorzitter van het vast bureau; Eliane Spincemaille, Isabelle Degezelle, Kristof Vromant, Raf Deprez, Marc Desloovere,

Nadere informatie

A. De retributie bedraagt voor gebouwen met tien of minder wooneenheden

A. De retributie bedraagt voor gebouwen met tien of minder wooneenheden RETRIBUTIEREGLEMENT OP HET OPHALEN, VERWERKEN EN HET AANBIEDEN VAN HUISHOUDELIJK AFVAL Goedgekeurd door de gemeenteraad van 22 maart 2016 Bekendgemaakt op 23 maart 2016 Omschrijving van de prestatie Artikel

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 17/12/2013

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 17/12/2013 Provincie Antwerpen Gemeente Sint-Amands UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD ZITTING VAN 17/12/2013 Aanwezig: Peter Van Hoeymissen, burgemeester-voorzitter; Bart De Schutter, Els De Smedt, Frans

Nadere informatie

Diftar. Belasting op ophaling en verwerking van huisvuil en GFT-afval - vanaf 01 januari 2009 tot en met 2013. De in openbare vergadering zetelende

Diftar. Belasting op ophaling en verwerking van huisvuil en GFT-afval - vanaf 01 januari 2009 tot en met 2013. De in openbare vergadering zetelende Diftar. Belasting op ophaling en verwerking van huisvuil en GFT-afval - vanaf 01 januari 2009 tot en met 2013. De in openbare vergadering zetelende gemeenteraad; Gelet op het Gemeentedecreet, inzonderheid

Nadere informatie

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD

UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD GEMEENTE BORSBEEK ZITTING VAN MAANDAG 23 DECEMBER 2013 Aanwezig : Michaël Vermeiren, voorzitter Dis Van Berckelaer, burgemeester Walter Kiebooms, Ken Casier,

Nadere informatie

Artikel 1: Artikel 2:

Artikel 1: Artikel 2: Retributiereglement op het ophalen en verwerken van huishoudelijk afval, op het beschikbaar stellen van recipiënten bestemd voor het ophalen van huisvuil, PMD, GFT en grofvuil, op de verkoop van compostvaten,op

Nadere informatie

BELASTING OP HET AAN HUIS OPHALEN EN VERWERKEN VAN AFVAL GEMEENTERAAD 7 NOVEMBER 2016

BELASTING OP HET AAN HUIS OPHALEN EN VERWERKEN VAN AFVAL GEMEENTERAAD 7 NOVEMBER 2016 BELASTING OP HET AAN HUIS OPHALEN EN VERWERKEN VAN AFVAL GEMEENTERAAD 7 NOVEMBER 2016 De gemeenteraad in openbare vergadering, Gelet op de bepalingen van het gemeentedecreet; Gelet op het decreet betreffende

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad Puurs-Sint-Amands, zitting van 04.02.2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Els Goedgezelschap, Voorzitter Koen Van den Heuvel, Burgemeester Yvo Van Damme, Hilde Van der Poorten, Els De Smedt, Alex Goethals,

Nadere informatie

Artikel 1: - Artikel 2: -

Artikel 1: - Artikel 2: - PROVINCIE OOST-VLAANDEREN GEMEENTE Z E L Z A T E ------------------------- ---------------------- UITTREKSEL UIT DE BERAADSLAGINGEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN ZELZATE D.D. 28 DECEMBER 2016 Aanwezig: Martin

Nadere informatie

VERSLAG VERGADERING GEMEENTERAAD VAN ZWEVEGEM IN ZITTING VAN 20 DECEMBER 2010.

VERSLAG VERGADERING GEMEENTERAAD VAN ZWEVEGEM IN ZITTING VAN 20 DECEMBER 2010. VERSLAG VERGADERING GEMEENTERAAD VAN ZWEVEGEM IN ZITTING VAN 20 DECEMBER 2010. Aanwezig De Heer Burgemeester Claude VANWELDEN : voorzitter; Mevrouw Eliane SPINCEMAILLE, de heren Noël HOOGSTOEL, Dirk VANLUCHENE,

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad. ZITTING VAN 19 juli KUNSTACADEMIE ZWEVEGEM. Goedkeuring schoolreglement.

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad. ZITTING VAN 19 juli KUNSTACADEMIE ZWEVEGEM. Goedkeuring schoolreglement. Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad ZITTING VAN 19 juli 2010 Aanwezig: burgemeester C. Vanwelden... voorzitter, E. Spincemaille, N. Hoogstoel, D. Vanluchene, A. Cosaert, I. Degezelle, D. Desmet...

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 MAART 2017

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 MAART 2017 NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 MAART 2017 Aanwezig: Marc Doutreluingne, burgemeester-voorzitter; Wim Monteyne, Marc Claeys, Johan Rollez, Eddy Defoor, Marc Desloovere, Luc Vanassche, schepenen; Katrien

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 21 MEI 2019

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 21 MEI 2019 ENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 21 MEI 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Marc Doutreluingne, burgemeester; Eliane Spincemaille, Kristof Vromant, Raf Deprez, Marc Desloovere, Marc

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 15 DECEMBER 2015

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 15 DECEMBER 2015 NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 15 DECEMBER 2015 Aanwezig: Marc Doutreluingne, burgemeester-voorzitter; Wim Monteyne, Marc Claeys, Johan Rollez, Eddy Defoor, Marc Desloovere, Luc Vanassche, Katrien Defoirdt,

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MAART 2012

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MAART 2012 VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MAART 2012 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Claude Vanwelden, burgemeester; Eliane Spincemaille, Noël Hoogstoel, Dirk Vanluchene, Ann Cosaert, Isabelle Degezelle,

Nadere informatie