OVERZICHTSLIJST VAN DE BESLUITEN GENOMEN DOOR DE GEMEENTERAAD VAN ZWEVEGEM VAN 16 DECEMBER 2013

Maat: px
Weergave met pagina beginnen:

Download "OVERZICHTSLIJST VAN DE BESLUITEN GENOMEN DOOR DE GEMEENTERAAD VAN ZWEVEGEM VAN 16 DECEMBER 2013"

Transcriptie

1 OVERZICHTSLIJST VAN DE EN GENOMEN DOOR DE GEMEENTERAAD VAN ZWEVEGEM VAN 16 DECEMBER 2013 De gemeenteraad van zwevegem vergaderde op maandag 16 december De raad heeft beraadslaagd en besluiten genomen over de volgende punten : Aanwezig: Verontschuldigd: Marc Doutreluingne, burgemeester; Wim Monteyne, Marc Claeys, Johan Rollez, Eddy Defoor, Marc Desloovere, Luc Vanassche, schepenen; Gerard Amelynck, Davy Nys, Erik Maes, Sofie Vermeulen, Anthony De Jonckheere, Freddy Van Herpe, Dirk Vanluchene, Claude Vanwelden, Eliane Spinc le, Isabelle Degezelle, Dirk Desmet, Yves Goemaere, Christine Desmet, Bart Dewaele, Raf Deprez, Bart Colson, Brigitte Desmet, Sem Vanhessche, Christiana Deprez, raadsleden; Jan Vanlangenhove, gemeentesecretaris Katrien Defoirdt, OCMW-voorzitter; Sabine Poleyn, raadslid; Bart Dewaele, raadslid verontschuldigd voor agendapunt 15 (conform artikel 27 van het gemeentedecreet) DE RAAD vergadert in OPENBARE ZITTING: 1. Opheffen politieverordening betreffende het vellen van hoogstammige bomen. De politieverordening betreffende het vellen van hoogstammige bomen goedgekeurd in de gemeenteraad van 15 december 2003 wordt opgeheven. 2. Goedkeuring politieverordening en Bijzonder Nood- en Interventieplan voor de organisatie van de Internationale Betafence Cyclocross te Otegem op maandag 13 januari Goedkeuring wordt verleend aan de politieverordening en het Bijzonder Nood- en Interventieplan, als bijlage bij deze beslissing gevoegd, voor de organisatie van de Internationale Betafence Cyclocross te Otegem op maandag 13 januari Deze politieverordening geldt enkel op maandag 13 januari 2014.

2 Een afschrift van dit besluit wordt overgemaakt aan de griffie van de rechtbank van eerste aanleg te Kortrijk, de griffie van de politierechtbank te Kortrijk en de lokale politie. Deze verordening wordt bekendgemaakt overeenkomstig de artikels 186 en 187 van het gemeentedecreet. 3. Stopzetten van de beheersovereenkomsten tussen de aangelanden en de gemeente Zwevegem voor de instandhouding en het onderhoud van buurtwegen palend aan hun perceel. 14 STEMMEN VOOR (Marc Doutreluingne, Wim Monteyne, Marc Claeys, Johan Rollez, Eddy Defoor, Marc Desloovere, Luc Vanassche, Gerard Amelynck, Davy Nys, Erik Maes, Sofie Vermeulen, Anthony De Jonckheere, Freddy Van Herpe, Christiana Deprez) 12 STEMMEN TEGEN (Dirk Vanluchene, Claude Vanwelden, Eliane Spinc le, Isabelle Degezelle, Dirk Desmet, Yves Goemaere, Christine Desmet, Bart Dewaele, Raf Deprez, Bart Colson, Brigitte Desmet, Sem Vanhessche) Aan het college van burgemeester en schepenen wordt opdracht gegeven om de beheersovereenkomsten afgesloten tussen aangelanden van officiële voetwegen en het gemeentebestuur Zwevegem stop te zetten. De stopzetting gaat in bij het einde van de lopende overeenkomst. 4. Goedkeuring van de beheersovereenkomst samenwerking gemeente Zwevegem - OCMW Zwevegem. Onder voorbehoud van goedkeuring door de OCMW-raad wordt de in bijlage toegevoegde beheersovereenkomst samenwerking tussen de gemeente Zwevegem en het OCMW Zwevegem goedgekeurd. Onder voorbehoud van goedkeuring door de OCMW-raad wordt het in bijlage toegevoegde addendum nr 1 tussen de gemeente Zwevegem en OCMW Zwevegem goedgekeurd, waarbij de te verrekenen prestaties tussen beide besturen worden gedefinieerd en uitgewerkt. De beheersovereenkomst wordt afgesloten voor onbepaalde duur. 5. Goedkeuring ontwerp van concessieovereenkomst en ontwerp van bestek voor het voormalig gemeentehuis te Zwevegem. Goedkeuring wordt verleend aan het ontwerp van concessieovereenkomst voor de uitbating van het voormalig gemeentehuis gelegen Otegemstraat 100 te 8550 Zwevegem. Het ontwerp van concessieovereenkomst kan nog tussen partijen na onderhandelingen onderling aangepast worden. De definitieve concessieovereenkomst zal dan opnieuw voorgelegd worden aan de gemeenteraad. Goedkeuring wordt verleend aan het ontwerp van bestek. De opdracht wordt gegund bij wijze van openbare inschrijving. De concessie wordt toegekend na oproep tot mededinging in de plaatselijke dagbladen en mediakanalen en op de website van de gemeente Zwevegem.

3 In de gebruikte publiciteitskanalen wordt vermeld waar de geïnteresseerde kandidaat-uitbaters de goedgekeurde concessievoorwaarden en het offerteformulier kunnen terugvinden, alsook tegen welke datum zij hun inschrijving/offerte samen met alle vermelde stukken, alsook een op te maken globaal investeringsplan moeten indienen bij het Gemeentebestuur van Zwevegem. De opening van de offertes zal gebeuren in openbare zitting in het Gemeentepunt, Blokkestraat 29 bus 1 te 8550 ZWEVEGEM. Bij de beoordeling van de inschrijvingen zal rekening gehouden worden met volgende criteria : TOTAAL = ) Concept en visie op uitbating - 50 punten 2.) Inrichting en Investeringen - 30 punten 3.) Prijs - 20 punten De toewijzing van de concessieopdracht zal gebeuren door het college van burgemeester en schepenen. 6. Goedkeuring beëindiging exploitatieovereenkomst met vzw sportbeheer Zwevegem. 14 STEMMEN VOOR (Marc Doutreluingne, Wim Monteyne, Marc Claeys, Johan Rollez, Eddy Defoor, Marc Desloovere, Luc Vanassche, Gerard Amelynck, Davy Nys, Erik Maes, Sofie Vermeulen, Anthony De Jonckheere, Freddy Van Herpe, Christiana Deprez) 12 STEMMEN TEGEN (Dirk Vanluchene, Claude Vanwelden, Eliane Spinc le, Isabelle Degezelle, Dirk Desmet, Yves Goemaere, Christine Desmet, Bart Dewaele, Raf Deprez, Bart Colson, Brigitte Desmet, Sem Vanhessche) De CD&V-fractie stemt TEGEN omwille dat de participatie en inspraak verloren gaan alsook een vlotte werking binnen de VZW. De exploitatie-overeenkomst, goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 26 mei 2008, afgesloten tussen de gemeente Zwevegem en vzw sportbeheer Zwevegem, wordt in onderling overleg beëindigd op 31 december Wijziging reglement speelstraten. 14 STEMMEN VOOR (Marc Doutreluingne, Wim Monteyne, Marc Claeys, Johan Rollez, Eddy Defoor, Marc Desloovere, Luc Vanassche, Gerard Amelynck, Davy Nys, Erik Maes, Sofie Vermeulen, Anthony De Jonckheere, Freddy Van Herpe, Christiana Deprez) 12 ONTHOUDINGEN (Dirk Vanluchene, Claude Vanwelden, Eliane Spinc le, Isabelle Degezelle, Dirk Desmet, Yves Goemaere, Christine Desmet, Bart Dewaele, Raf Deprez, Bart Colson, Brigitte Desmet, Sem Vanhessche) Het bestaande reglement speelstraten, goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 23 mei 2011, wordt opgeheven. Het vernieuwde reglement speel- en sneeuwstraten, als bijlage aan deze beslissing gehecht, wordt goedgekeurd en treedt in werking op 1 januari Goedkeuring evaluatieverslag verzelfstandiging AGB.

4 Het evaluatieverslag uitvoering beheersovereenkomst Autonoom Gemeentebedrijf Zwevegem zoals bedoeld in artikel 15 van de statuten van het Autonoom Gemeentebedrijf Zwevegem wordt goedgekeurd. Het Autonoom Gemeentebedrijf Zwevegem wordt in kennis gesteld van deze beslissing. Deze goedkeuring wordt ook overgemaakt aan de toezichthoudende overheid. 9. Goedkeuring opdrachtdocument met het oog op het sluiten van een publiek-private samenwerking 'woonproject Transfo'. Het opdrachtdocument (inclusief haar bijlagen en eventuele latere aanvullingen) met het oog op het sluiten van een publiek-private samenwerking wordt goedgekeurd. De gemeenteraad verklaart zich akkoord met de gunningswijze namelijk de vereenvoudigde onderhandelingsprocedure met bekendmaking waarbij het project zal toegewezen worden aan de kandidaat met de meest voordelige regelmatige offerte overeenkomstig de vastgestelde gunningscriteria. De uitvoering van de opdracht wordt aangestuurd vanuit het concept publiek-private samenwerking zoals gedefinieerd in het decreet van 18 juli 2003 betreffende publiek-private samenwerking. 10. Opzegging van het CLB-contract voor het gemeentelijk basisonderwijs. 14 STEMMEN VOOR (Marc Doutreluingne, Wim Monteyne, Marc Claeys, Johan Rollez, Eddy Defoor, Marc Desloovere, Luc Vanassche, Gerard Amelynck, Davy Nys, Erik Maes, Sofie Vermeulen, Anthony De Jonckheere, Freddy Van Herpe, Christiana Deprez) 12 ONTHOUDINGEN (Dirk Vanluchene, Claude Vanwelden, Eliane Spinc le, Isabelle Degezelle, Dirk Desmet, Yves Goemaere, Christine Desmet, Bart Dewaele, Raf Deprez, Bart Colson, Brigitte Desmet, Sem Vanhessche) Het huidige beleidscontract, goedgekeurd door de gemeenteraad in zitting van 24 februari 2003 voor de begeleiding van de gemeentescholen, afgesloten met het CLB Groeninge, wordt vanaf 1 september 2014 beëindigd. De opzegging van bedoeld contract zal uiterlijk op 31 december 2013 per aangetekend schrijven meegedeeld worden aan het CLB Groeninge. Een afschrift van dit besluit wordt bezorgd aan betrokkene. 11. Overleg Cultuur Regio Kortrijk : aanduiden vertegenwoordiger namens de gemeente. Mevrouw Christine Desmet, wonende te Moen Olieberg 14, wordt namens de gemeente Zwevegem voorgedragen als effectief lid met raadgevende stem in de raad van bestuur van de projectvereniging Overleg Cultuur Regio Kortrijk. Een afschrift van deze beslissing wordt overgemaakt aan Overleg Cultuur Regio KortrijK 12. Goedkeuring organogram-personeelsformatie Het organogram/de personeelsformatie , in bijlage aan dit besluit, wordt goedgekeurd.

5 13. Hersamenstellen managementteam in functie van het organogram Met ingang op 1 januari 2014 wordt het managementteam als volgt samengesteld: - Gemeentesecretaris - Financieel beheerder - Diensthoofd ICT/communicatie - Diensthoofd publieke ruimte - Diensthoofd woon- en leefomgeving - Diensthoofd burger en welzijn - Diensthoofd cultuur 14. Goedkeuring verslag vorige zitting Gemeenteraad. Het verslag van de gemeenteraadszitting van 25 november 2013 wordt met eenparigheid goedgekeurd. Namens de gemeenteraad: De gemeentesecretaris De burgemeester Jan Vanlangenhove Marc Doutreluingne

6 Zwevegem, 07 januari De gemeenteraad van Zwevegem is in zitting van 16 december 2013 bijeengekomen en heeft de hiernavermelde beslissingen genomen. De overzichtslijst van de raadsbesluiten ligt ter inzage van het publiek vanaf heden tot en met 17 januari 2014, tijdens de werkdagen van 8 tot 12 uur en van tot uur in het kabinet van de gemeentesecretaris en in de dienst secretarie. OPENBARE ZITTING 1. Opheffen politieverordening betreffende het vellen van hoogstammige bomen. 2. Goedkeuring politieverordening en Bijzonder Nood- en Interventieplan voor de organisatie van de Internationale Betafence Cyclocross te Otegem op maandag 13 januari Stopzetten van de beheersovereenkomsten tussen de aangelanden en de gemeente Zwevegem voor de instandhouding en het onderhoud van buurtwegen palend aan hun perceel. 4. Goedkeuring van de beheersovereenkomst samenwerking gemeente Zwevegem - OCMW Zwevegem. 5. Goedkeuring ontwerp van concessieovereenkomst en ontwerp van bestek voor het voormalig gemeentehuis te Zwevegem. 6. Goedkeuring beëindiging exploitatieovereenkomst met vzw sportbeheer Zwevegem. 7. Wijziging reglement speelstraten. 8. Goedkeuring evaluatieverslag verzelfstandiging AGB. 9. Goedkeuring opdrachtdocument met het oog op het sluiten van een publiek-private samenwerking 'woonproject Transfo'. 10. Opzegging van het CLB-contract voor het gemeentelijk basisonderwijs. 11. Overleg Cultuur Regio Kortrijk : aanduiden vertegenwoordiger namens de gemeente. 12. Goedkeuring organogram-personeelsformatie Hersamenstellen managementteam in functie van het organogram Goedkeuring verslag vorige zitting Gemeenteraad.

7 BESLOTEN ZITTING 15. Goedkeuring samenstelling gemeentelijke commissie tot vaststelling van schade aan land- en tuinbouwteelten voor de periode Benoeming tot brandwacht bij de gemeentelijke vrijwillige brandweer. 17. Aanstelling van stagiair-brandwachten bij de gemeentelijke vrijwillige brandweer. 18. Verlenging stageperiode van een stagiair brandwacht bij de gemeentelijke vrijwillige brandweer. 19. Aanvaarding ontslag van twee stagiair-brandwachten bij de gemeentelijke vrijwillige brandweer. Te Zwevegem, 28 januari 2014 De gemeentesecretaris De burgemeester Jan Vanlangenhove Marc Doutreluingne

8 Zwevegem, 07 januari Provinciaal Gouvernement van West-Vlaanderen Griffie Burg nr Brugge Onze ref : 172.2:504.5/AASMDC Contactpersoon : Marianne Deconinck tel.: 056/ A A N G E T E K E N D Geachte heer Provinciegouverneur, In bijlage sturen we u vijf overzichtslijsten met omschrijving van de besluiten genomen door de gemeenteraad van Zwevegem in zitting van 16 december 2013, samen met een bevestiging van het college van burgemeester en schepenen dat aan de openbaarheidsverplichting wordt voldaan. De gemeentesecretaris, Namens het college : de burgemeester,

9 Zwevegem, 07 januari Betreffende de overzichtslijst van de gemeenteraadszitting van 16 december Het college van burgemeester en schepenen van Zwevegem bevestigt dat overeenkomstig artikel 252 van het Gemeentedecreet aan de openbaarheidsverplichting zal worden voldaan via een aanplakbrief die vanaf heden minstens tien dagen aangeplakt blijft ten aanzien van de inwoners. Namens het college, De gemeentesecretaris, de burgemeester,

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 JANUARI 2013

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 JANUARI 2013 NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 JANUARI 2013 Aanwezig: Marc Doutreluingne, burgemeester; Wim Monteyne, Marc Claeys, Johan Rollez, Eddy Defoor, Marc Desloovere, Luc Vanassche, schepenen; Katrien Defoirdt,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 JANUARI 2019

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 JANUARI 2019 ENLIJST VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 JANUARI 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Marc Doutreluingne, burgemeester; Eliane Spincemaille, Isabelle Degezelle, Kristof Vromant, Raf Deprez, Marc Desloovere, Marc

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de GEMEENTERAAD van 23 maart 2015

Uittreksel uit de notulen van de GEMEENTERAAD van 23 maart 2015 Uittreksel uit de notulen van de GEMEENTERAAD van 23 maart 2015 Aanwezig: Verontschuldigd: Marc Doutreluingne, burgemeester; Wim Monteyne, Marc Claeys, Johan Rollez, Eddy Defoor, Marc Desloovere, Luc Vanassche,

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de GEMEENTERAAD van 15 juli 2013

Uittreksel uit de notulen van de GEMEENTERAAD van 15 juli 2013 Uittreksel uit de notulen van de GEMEENTERAAD van 15 juli 2013 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Marc Doutreluingne, burgemeester; Wim Monteyne, Marc Claeys, Johan Rollez, Eddy Defoor, Marc Desloovere,

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de GEMEENTERAAD van 22 december 2014

Uittreksel uit de notulen van de GEMEENTERAAD van 22 december 2014 Uittreksel uit de notulen van de GEMEENTERAAD van 22 december 2014 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Marc Doutreluingne, burgemeester; Wim Monteyne, Marc Claeys, Johan Rollez, Eddy Defoor, Marc Desloovere,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 12 OKTOBER 2015

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 12 OKTOBER 2015 NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 12 OKTOBER 2015 Aanwezig: Verontschuldigd: Marc Doutreluingne, burgemeester-voorzitter; Wim Monteyne, Marc Claeys, Johan Rollez, Eddy Defoor, Marc Desloovere, Luc Vanassche,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE INSTALLATIEVERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD 2 JANUARI 2019 OM UUR

NOTULEN VAN DE INSTALLATIEVERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD 2 JANUARI 2019 OM UUR NOTULEN VAN DE INSTALLATIEVERGADERING VAN DE GEMEENTERAAD 2 JANUARI 2019 OM 19.00 UUR Aanwezig: Marc Doutreluingne, burgemeester uittredend voorzitter t.e.m. agendapunt 7; Eliane Spincemaille, Isabelle

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad. ZITTING VAN 23 november 2009

Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad. ZITTING VAN 23 november 2009 Uittreksel uit de notulen van de gemeenteraad ZITTING VAN 23 november 2009 Aanwezig: burgemeester C. Vanwelden... voorzitter, E. Spincemaille, N. Hoogstoel, D. Vanluchene, A. Cosaert, I. Degezelle, D.

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de GEMEENTERAAD van 17 december 2012

Uittreksel uit de notulen van de GEMEENTERAAD van 17 december 2012 Uittreksel uit de notulen van de GEMEENTERAAD van 17 december 2012 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Claude Vanwelden, burgemeester; Eliane Spincemaille, Noël Hoogstoel, Dirk Vanluchene, Ann Cosaert,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 MAART 2019

BESLUITENLIJST VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 MAART 2019 ENLIJST VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 MAART 2019 Aanwezig: Marc Doutreluingne, burgemeester; Eliane Spincemaille, Isabelle Degezelle, Kristof Vromant, Raf Deprez, Marc Desloovere, Marc Claeys, schepenen;

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE OCMW-RAAD VAN 24 JUNI 2019

NOTULEN VAN DE OCMW-RAAD VAN 24 JUNI 2019 NOTULEN VAN DE OCMW-RAAD VAN 24 JUNI 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Marc Doutreluingne, voorzitter van het vast bureau; Eliane Spincemaille, Isabelle Degezelle, Raf Deprez, Marc Desloovere, Marc Claeys,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 MEI 2017

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 MEI 2017 NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 MEI 2017 Aanwezig: Marc Doutreluingne, burgemeester-voorzitter; Wim Monteyne, Marc Claeys, Johan Rollez, Eddy Defoor, Marc Desloovere, Luc Vanassche, schepenen; Katrien

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015 VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 MEI 2015 Aanwezig: Marc Doutreluingne, burgemeester-voorzitter; Wim Monteyne, Marc Claeys, Johan Rollez, Eddy Defoor, Marc Desloovere, Luc Vanassche, Katrien Defoirdt,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE OCMW-RAAD VAN 29 APRIL 2019

NOTULEN VAN DE OCMW-RAAD VAN 29 APRIL 2019 NOTULEN VAN DE OCMW-RAAD VAN 29 APRIL 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Marc Doutreluingne, voorzitter van het vast bureau; Eliane Spincemaille, Isabelle Degezelle, Kristof Vromant, Raf Deprez, Marc Desloovere,

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de GEMEENTERAAD van 25 februari 2013

Uittreksel uit de notulen van de GEMEENTERAAD van 25 februari 2013 Uittreksel uit de notulen van de GEMEENTERAAD van 25 februari 2013 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Marc Doutreluingne, burgemeester; Wim Monteyne, Marc Claeys, Johan Rollez, Eddy Defoor, Marc Desloovere,

Nadere informatie

De voorzitter van Kortrijk start met een verwelkoming en de beste wensen voor het nieuwe jaar.

De voorzitter van Kortrijk start met een verwelkoming en de beste wensen voor het nieuwe jaar. Vergaderverslag Raadscommissie III Datum: 19 januari 2016 Uur: 19.00u 20.20u Plaats: Oude Raadszaal Kortrijk Aanwezig Zwevegem: A. De Jonckheere: raadslid voorzitter Marc Doutreluingne, Marc Desloovere,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 8 JANUARI 2019

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 8 JANUARI 2019 ENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 8 JANUARI 2019 Aanwezig: Marc Doutreluingne, burgemeester; Eliane Spincemaille, dd. burgemeester voor agendapunt 25; Eliane Spincemaille, Isabelle

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE OCMW-RAAD VAN 28 JANUARI 2019

NOTULEN VAN DE OCMW-RAAD VAN 28 JANUARI 2019 NOTULEN VAN DE OCMW-RAAD VAN 28 JANUARI 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Marc Doutreluingne, voorzitter van het vast bureau; Eliane Spincemaille, Isabelle Degezelle, Kristof Vromant, Raf Deprez, Marc Desloovere,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 22 JANUARI 2019

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 22 JANUARI 2019 ENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 22 JANUARI 2019 Aanwezig: Eliane Spincemaille, dd. burgemeester; Isabelle Degezelle, Kristof Vromant, Raf Deprez, Marc Desloovere, Marc Claeys,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 APRIL 2013

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 APRIL 2013 NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 APRIL 2013 Aanwezig: Marc Doutreluingne, burgemeester; Wim Monteyne, Marc Claeys, Johan Rollez, Eddy Defoor, Marc Desloovere, Luc Vanassche, schepenen; Katrien Defoirdt,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 MEI 2013

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 MEI 2013 NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 MEI 2013 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Marc Doutreluingne, burgemeester; Wim Monteyne, Marc Claeys, Johan Rollez, Eddy Defoor, Marc Desloovere, Luc Vanassche, schepenen;

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 MEI 2012

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 MEI 2012 NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 MEI 2012 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Claude Vanwelden, burgemeester; Eliane Spincemaille, Noël Hoogstoel, Ann Cosaert, Isabelle Degezelle, Dirk Desmet, schepenen;

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 15 JANUARI 2019

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 15 JANUARI 2019 ENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 15 JANUARI 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Eliane Spincemaille, dd. burgemeester; Isabelle Degezelle, Kristof Vromant, Raf Deprez, Marc Desloovere,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 21 MEI 2019

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 21 MEI 2019 ENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 21 MEI 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Marc Doutreluingne, burgemeester; Eliane Spincemaille, Kristof Vromant, Raf Deprez, Marc Desloovere, Marc

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 15 DECEMBER 2015

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 15 DECEMBER 2015 NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 15 DECEMBER 2015 Aanwezig: Marc Doutreluingne, burgemeester-voorzitter; Wim Monteyne, Marc Claeys, Johan Rollez, Eddy Defoor, Marc Desloovere, Luc Vanassche, Katrien Defoirdt,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 24 APRIL 2017

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 24 APRIL 2017 NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 24 APRIL 2017 Aanwezig: Afwezig: Marc Doutreluingne, burgemeester-voorzitter; Wim Monteyne, Marc Claeys, Johan Rollez, Eddy Defoor, Marc Desloovere, Luc Vanassche, schepenen;

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 5 MAART 2019

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 5 MAART 2019 ENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 5 MAART 2019 Aanwezig: Marc Doutreluingne, burgemeester; Eliane Spincemaille, Isabelle Degezelle, Kristof Vromant, Raf Deprez, Marc Desloovere,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 19 FEBRUARI 2019

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 19 FEBRUARI 2019 ENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 19 FEBRUARI 2019 Aanwezig: Marc Doutreluingne, burgemeester; Eliane Spincemaille, dd. burgemeester voor agendapunt 17; Eliane Spincemaille, Isabelle

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 17 DECEMBER 2018

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 17 DECEMBER 2018 NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 17 DECEMBER 2018 Aanwezig: Afwezig: Marc Doutreluingne, burgemeester-voorzitter; Wim Monteyne, Marc Claeys, Johan Rollez, Eddy Defoor, Marc Desloovere, Luc Vanassche, schepenen;

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 MAART 2017

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 MAART 2017 NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 MAART 2017 Aanwezig: Marc Doutreluingne, burgemeester-voorzitter; Wim Monteyne, Marc Claeys, Johan Rollez, Eddy Defoor, Marc Desloovere, Luc Vanassche, schepenen; Katrien

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE OCMW-RAAD VAN 27 MEI 2019

NOTULEN VAN DE OCMW-RAAD VAN 27 MEI 2019 NOTULEN VAN DE OCMW-RAAD VAN 27 MEI 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Marc Doutreluingne, voorzitter van het vast bureau; Eliane Spincemaille, Isabelle Degezelle, Kristof Vromant, Raf Deprez, Marc Desloovere,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 2 APRIL 2019

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 2 APRIL 2019 ENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 2 APRIL 2019 Aanwezig: Marc Doutreluingne, burgemeester; Eliane Spincemaille, Isabelle Degezelle, Kristof Vromant, Raf Deprez, Marc Desloovere,

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 OKTOBER 2014

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 OKTOBER 2014 VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 OKTOBER 2014 Aanwezig: Marc Doutreluingne, burgemeester; Wim Monteyne, Marc Claeys, Johan Rollez, Eddy Defoor, Marc Desloovere, Luc Vanassche, schepenen; Katrien Defoirdt,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 24 NOVEMBER 2014

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 24 NOVEMBER 2014 NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 24 NOVEMBER 2014 Aanwezig: Marc Doutreluingne, burgemeester; Wim Monteyne, Marc Claeys, Johan Rollez, Eddy Defoor, Marc Desloovere, Luc Vanassche, schepenen; Katrien Defoirdt,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 APRIL 2016

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 APRIL 2016 NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 APRIL 2016 Aanwezig: Marc Doutreluingne, burgemeester-voorzitter; Wim Monteyne, Marc Claeys, Johan Rollez, Eddy Defoor, Marc Desloovere, Luc Vanassche, Katrien Defoirdt,

Nadere informatie

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016

Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016 Verslag vergadering gemeenteraadscommissie algemeen beleid op 22/06/2016 Aanwezig: C. De Jonghe, voorzitter; F. Annys, J.M. Dedecker, D. Demarcke, K. Devos, commissieleden met stemrecht; G. Verdonck, commissieleden

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 18 DECEMBER 2017

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 18 DECEMBER 2017 NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 18 DECEMBER 2017 Aanwezig: Marc Doutreluingne, burgemeester-voorzitter; Wim Monteyne, Marc Claeys, Johan Rollez, Eddy Defoor, Marc Desloovere, Luc Vanassche, schepenen;

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 29 JANUARI 2019

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 29 JANUARI 2019 ENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 29 JANUARI 2019 Aanwezig: Marc Doutreluingne, burgemeester; Eliane Spincemaille, Isabelle Degezelle, Kristof Vromant, Raf Deprez, Marc Desloovere,

Nadere informatie

Reglement voor de subsidiëring van aankoop, plaatsing en gebruik van warmtepompinstallaties en/of warmtepompboilers.

Reglement voor de subsidiëring van aankoop, plaatsing en gebruik van warmtepompinstallaties en/of warmtepompboilers. GEMEENTEBESTUUR ZWEVEGEM UITTREKSEL UIT DE NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD van 15 Juli 2002 Otegemstraat, 100-8550 Zwevegem Tel.056/765500 - Fax.056/765568 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 NOVEMBER 2017

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 NOVEMBER 2017 NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 27 NOVEMBER 2017 Aanwezig: Marc Doutreluingne, burgemeester-voorzitter; Wim Monteyne, Marc Claeys, Johan Rollez, Eddy Defoor, Marc Desloovere, Luc Vanassche, schepenen;

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 9 JULI 2019

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 9 JULI 2019 ENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 9 JULI 2019 Aanwezig: Marc Doutreluingne, burgemeester; Eliane Spincemaille, Isabelle Degezelle, Kristof Vromant, Raf Deprez, Marc Desloovere,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 4 JUNI 2019

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 4 JUNI 2019 ENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 4 JUNI 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Marc Doutreluingne, burgemeester; Eliane Spincemaille, Isabelle Degezelle, Raf Deprez, Marc Desloovere,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 13 JULI 2015

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 13 JULI 2015 NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 13 JULI 2015 Aanwezig: Verontschuldigd: Marc Doutreluingne, burgemeester-voorzitter; Wim Monteyne, Marc Claeys, Johan Rollez, Eddy Defoor, Marc Desloovere, Luc Vanassche,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 12 FEBRUARI 2019

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 12 FEBRUARI 2019 ENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 12 FEBRUARI 2019 Aanwezig: Marc Doutreluingne, burgemeester; Eliane Spincemaille, Isabelle Degezelle, Kristof Vromant, Raf Deprez, Marc Desloovere,

Nadere informatie

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018

OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk OCMW LENDELEDE VERSLAG RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN IN ZITTING VAN 9 APRIL 2018 Aanwezig: MM. Lammertyn R., voorzitter OCMW; Rogiers C., Corneillie

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 JANUARI 2015

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 JANUARI 2015 NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 JANUARI 2015 Aanwezig: Marc Doutreluingne, burgemeester; Wim Monteyne, Marc Claeys, Johan Rollez, Eddy Defoor, Marc Desloovere, Luc Vanassche, schepenen; Katrien Defoirdt,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 11 JUNI 2019

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 11 JUNI 2019 ENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 11 JUNI 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Marc Doutreluingne, burgemeester; Eliane Spincemaille, Isabelle Degezelle, Kristof Vromant, Raf Deprez,

Nadere informatie

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 6 MEI 2019

BESLUITENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 6 MEI 2019 ENLIJST VAN HET COLLEGE VAN BURGEMEESTER EN SCHEPENEN VAN 6 MEI 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Marc Doutreluingne, burgemeester; Eliane Spincemaille, Isabelle Degezelle, Kristof Vromant, Raf Deprez, Marc

Nadere informatie

2. Advies met betrekking tot plaatsen camera's door afvalintercommunale op niet-besloten plaatsen.

2. Advies met betrekking tot plaatsen camera's door afvalintercommunale op niet-besloten plaatsen. Toelichtende nota GR 25.09.2017 1. Kennisname rapportering organisatiebeheersing. Om onze doelstellingen als organisatie te bereiken, hanteren we verschillende activiteiten en processen. Elk van deze activiteiten

Nadere informatie

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017

RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017 Aanwezig: RAAD voor MAATSCHAPPELIJK WELZIJN ZITTING van 24 mei 2017 Jos Cauwberghs - voorzitter Godelieve Meulemans, Lochie Julie, Jos Steenwinckels, Conny Gevens, Joachim Lelièvre-Damit, Freddy Mannaerts,

Nadere informatie

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR

GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR GEMEENTE DE PINTE GEMEENTELIJKE ADVIESRAAD VOOR MILIEU EN NATUUR HUISHOUDELIJK REGLEMENT - Gelet op de overeenkomst tussen de Vlaamse Gemeenschap en de Gemeente De Pinte over het gemeentelijk milieu- en

Nadere informatie

VERSLAG RAAD D.D. 13 JUNI 2017

VERSLAG RAAD D.D. 13 JUNI 2017 OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE WEST-VLAANDEREN ARRONDISSEMENT KORTRIJK Blokkestraat 29 bus 2, 8550 Zwevegem Tel. 056 76 52 00 Fax 056 76 55 68 E-mail: info@ocmw.zwevegem.be www.ocmwzwevegem.be

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 30 SEPTEMBER 2013

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 30 SEPTEMBER 2013 NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 30 SEPTEMBER 2013 Aanwezig: Marc Doutreluingne, burgemeester; Wim Monteyne, Marc Claeys, Johan Rollez, Eddy Defoor, Marc Desloovere, Luc Vanassche, schepenen; Katrien Defoirdt,

Nadere informatie

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u

1750 Lennik, De voorzitter, Heeft de eer u Provincie Vlaams-Brabant Arrondissement Halle-Vilvoorde Gemeente LENNIK De voorzitter, Heeft de eer u 1750 Lennik, 15-02-2013 uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad op maandag

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 APRIL 2019

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 APRIL 2019 NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 29 APRIL 2019 Aanwezig: Verontschuldigd: Marc Doutreluingne, burgemeester; Eliane Spincemaille, Isabelle Degezelle, Kristof Vromant, Raf Deprez, Marc Desloovere, Marc Claeys,

Nadere informatie

MEMORIE VAN TOELICHTING

MEMORIE VAN TOELICHTING MEMORIE VAN TOELICHTING Zitting van 28 januari 2019 OPENBARE ZITTING 1. Proces-verbaal van de raad voor maatschappelijk welzijn van 20 december 2018 - goedkeuring. Aan de raad wordt gevraagd om het proces-verbaal

Nadere informatie

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT OVERZICHTSLIJST VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Vaststelling van de werkingstoelage aan de politiezone Grens voor het dienstjaar

Nadere informatie

001. TOEPASSING ARTIKELS 200BIS T.E.M 200QUINQUIES VAN HET GEMEENTEDECREET (VOORSTELLEN VAN BURGERS) - BEHOUD HUIDIG AANBOD OPENBAAR VERVOER ROZENDAAL

001. TOEPASSING ARTIKELS 200BIS T.E.M 200QUINQUIES VAN HET GEMEENTEDECREET (VOORSTELLEN VAN BURGERS) - BEHOUD HUIDIG AANBOD OPENBAAR VERVOER ROZENDAAL PROVINCIE LIMBURG GEMEENTEBESTUUR DIEPENBEEK BEKNOPT VERSLAG VERGADERING GEMEENTERAAD VAN DE GEMEENTE DIEPENBEEK VAN 5-10-2010 001. TOEPASSING ARTIKELS 200BIS T.E.M 200QUINQUIES VAN HET GEMEENTEDECREET

Nadere informatie

VAN 22 JUNI Aanpassing gemeentelijk reglement voor het heffen van een belasting op masten & pylonen.

VAN 22 JUNI Aanpassing gemeentelijk reglement voor het heffen van een belasting op masten & pylonen. VAN 22 JUNI 2015 NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD Aanwezig: Marc Doutreluingne, burgemeester-voorzitter; Wim Monteyne, Marc Claeys, Johan Rollez, Eddy Defoor, Marc Desloovere, Luc Vanassche, Katrien Defoirdt,

Nadere informatie

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Provincie Oost-Vlaanderen Arrondissement Oudenaarde MELDINGSLIJST VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van dinsdag 26 februari 2019 om 21.15 uur Aanwezig: Steve De Boever, Voorzitter Joris

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 FEBRUARI 2013

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 FEBRUARI 2013 VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 25 FEBRUARI 2013 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Marc Doutreluingne, burgemeester; Wim Monteyne, Marc Claeys, Johan Rollez, Eddy Defoor, Marc Desloovere, Luc Vanassche,

Nadere informatie

Uittreksel uit de notulen van de GEMEENTERAAD van 23 mei 2016

Uittreksel uit de notulen van de GEMEENTERAAD van 23 mei 2016 Uittreksel uit de notulen van de GEMEENTERAAD van 23 mei 2016 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Marc Doutreluingne, burgemeester-voorzitter; Wim Monteyne, Marc Claeys, Johan Rollez, Eddy Defoor, Marc

Nadere informatie

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 mei 2014. 8420 DE HAAN

GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 mei 2014. 8420 DE HAAN GEMEENTEBESTUUR De Haan, 14 mei 2014. 8420 DE HAAN Aan Peter BREEMERSCH, burgemeester; Onderwerp : Kurt DEVOOGHT, voorzitter; gemeenteraad Rudi CATTRYSSE bijeenroeping. Rudy CLAUS Marleen BOUWENS-DE SOETE

Nadere informatie

Gemeenteraad 24 januari 2013

Gemeenteraad 24 januari 2013 Geachte heer Geachte mevrouw U wordt vriendelijk uitgenodigd op de gemeenteraadszitting in de raadzaal van OostCampus op donderdag 24 januari 2013 om 19.30 uur. Gemeenteraad 24 januari 2013 Openbare zitting

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 JANUARI 2018

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 JANUARI 2018 NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 22 JANUARI 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Marc Doutreluingne, burgemeester-voorzitter; Wim Monteyne, Marc Claeys, Johan Rollez, Eddy Defoor, Marc Desloovere, Luc Vanassche,

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018

GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 GEMEENTERAAD VAN 29 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Magda Deprez, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen;

Nadere informatie

GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2017

GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2017 GEMEENTERAAD VAN 27 SEPTEMBER 2017 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Carlos Verbrugghe, voorzitter gemeenteraad; Jan Stevens, burgemeester; Rik Buyse, Rachida Abid, Daisy Haydon, schepenen; Georges Lambrecht,

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG ZITTING RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 14 FEBRUARI 2019 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester;

Nadere informatie

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD.

UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. GEMEENTE KALMTHOUT UITGEBREIDE DAGORDE VAN DE ZITTING VAN 27 JANUARI 2011 VAN DE GEMEENTERAAD. OPENBARE ZITTING FINANCIEEL BELEID. 1. Vaststelling van de werkingstoelage aan de politiezone Grens voor het

Nadere informatie

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015

GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015 Provincie West-Vlaanderen Arrondissement Kortrijk GEMEENTE LENDELEDE VERSLAG GEMEENTERAADSZITTING VAN 22 JANUARI 2015 Aanwezig: MM. Ketels P., Schepen-Voorzitter; Dewaele C., Burgemeester; Fonteyne B.,

Nadere informatie

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA

Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA Zitting van de gemeenteraad van 30 mei 2011 TOELICHTENDE NOTA 1 Goedkeuring van het verslag van de vorige vergadering. De notulen van de gemeenteraadszitting van 18 april 2011 worden ter goedkeuring voorgelegd

Nadere informatie

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 DECEMBER 2011

VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 DECEMBER 2011 VERSLAG VAN DE GEMEENTERAAD VAN 20 DECEMBER 2011 Aanwezig: Afwezig: Claude Vanwelden, burgemeester; Eliane Spincemaille, Noël Hoogstoel, Dirk Vanluchene, Ann Cosaert, Isabelle Degezelle, Dirk Desmet, schepenen;

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN OCMW ZEDELGEM RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Vergadering van donderdag, 31 januari 2013 Lijst van de besluiten OPENBAAR 1. ALGEMEEN BEHEER 1.1. GOEDKEURING VERSLAG VERGADERING D.D. 13 DECEMBER 2012

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING

NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 03 MEI 2018 OPENBARE ZITTING Aanwezig: Omer Mievis, Ursula Bervoets, Xavier Lesenne, Johan Everaerts, Jerry Janssens, Patrick Vansweevelt: raadsleden;

Nadere informatie

Raad voor Maatschappelijk Welzijn

Raad voor Maatschappelijk Welzijn Raad voor Maatschappelijk Welzijn Notulen Zitting van 2 mei 2017 Samenstelling: Aanwezig: de heer Leo Verelst, voorzitter; mevrouw Annemie De Winter, raadslid; mevrouw Annemie Vervoort, raadslid; mevrouw

Nadere informatie

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting.

van De raad voor maatschappelijk welzijn is vergaderd in de vergaderzaal van het sociaal huis in openbare zitting. Notulen van de vergadering van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn van 2016-05-23 De voorzitter heeft de raad voor maatschappelijk welzijn van Liedekerke bijeengeroepen. De raadsleden hebben de oproeping

Nadere informatie

V E R S L A G O P E N B A R E Z I T T I N G R A A D D. D. 1 4 J A N U A R I

V E R S L A G O P E N B A R E Z I T T I N G R A A D D. D. 1 4 J A N U A R I OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE WEST-VLAANDEREN ARRONDISSEMENT KORTRIJK Blokkestraat 29 bus 2, 8550 Zwevegem Tel 056 76 52 00 Fax 056 76 55 68 E-mail: info@ocmw.zwevegem.be www.ocmwzwevegem.be

Nadere informatie

Proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 11 december 2014 om uur.

Proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 11 december 2014 om uur. FME/edw a 04 80 00 20141211-P.V..doc 18 december 2014 Proces-verbaal van de buitengewone algemene vergadering, gehouden te Kortrijk op donderdag 11 december 2014 om 16.30 uur. Ten jare tweeduizend en veertien,

Nadere informatie

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 oktober 2017

Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 oktober 2017 Memorie van toelichting van de Gemeenteraad van donderdag 19 oktober 2017 VOORSTEL VAN BESLISSINGEN GOEDKEUREN VERSLAG VORIGE GEMEENTERAAD 1. Goedkeuren verslag vorige gemeenteraad Het verslag van de gemeenteraad

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van de gemeenteraad van 29 maart 2017

Verslag van de vergadering van de gemeenteraad van 29 maart 2017 Verslag van de vergadering van de gemeenteraad van 29 maart 2017 AANWEZIG: Voorzitter gemeenteraad Wim Vanbiervliet burgemeester Hilde Claeys schepenen Mark Van Neste, Benedikte Demunck, Trudo Dejonghe,

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 SEPTEMBER 2016

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 SEPTEMBER 2016 NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 26 SEPTEMBER 2016 Aanwezig: Marc Doutreluingne, burgemeester-voorzitter; Wim Monteyne, Marc Claeys, Johan Rollez, Eddy Defoor, Marc Desloovere, Luc Vanassche, schepenen;

Nadere informatie

Openbare zitting 2. POLITIEKE ORGANEN-WERKING.

Openbare zitting 2. POLITIEKE ORGANEN-WERKING. STAD MECHELEN GEMEENTERAAD BESLISSINGSLIJST WEBSITE Overzichtslijst van raadsbesluiten in toepassing van artikel 252 2 van het gemeentedecreet van 15 juli 2005 houdende regeling van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN WOENSDAG 09 DECEMBER 2015

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN WOENSDAG 09 DECEMBER 2015 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN - ZITTING VAN WOENSDAG 09 DECEMBER 2015 Aanwezig de heren en mevrouwen: Filiep DE VOS: voorzitter; Gabriël BENOIT, Paul DE BLANCK, Mia DELODDERE, Norbert GOUTSMET, Geert

Nadere informatie

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 7 februari 2017 wordt goedgekeurd.

Het proces-verbaal van de openbare zitting van de Raad dd. 7 februari 2017 wordt goedgekeurd. OCMW DEINZE NOTULEN VAN DE RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN Zitting van 07 maart 2017 Zijn aanwezig: C. De Spiegelaere, OCMW-voorzitter; W. De Ketelaere, R. Van Neste, R. Ranschaert, P. De Maertelaere,

Nadere informatie

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD

BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD G E M E E N T E 8610 Kortemark, 22 februari 2013. KORTEMARK BIJEENROEPING van de GEMEENTERAAD De Voorzitter van de Gemeenteraad heeft de eer U uit te nodigen tot het bijwonen van de zitting van de gemeenteraad

Nadere informatie

DE GEMEENTERAAD. Gelet op de artikelen 3, 43 2, 14 en 199 en 200 van het gemeentedecreet;

DE GEMEENTERAAD. Gelet op de artikelen 3, 43 2, 14 en 199 en 200 van het gemeentedecreet; Agendapunt nr. 14: VASTSTELLEN REGLEMENT ADVIESRAAD VOOR LOKALE ECONOMIE DE GEMEENTERAAD Gelet op de artikelen 3, 43 2, 14 en 199 en 200 van het gemeentedecreet; Gelet op de omzendbrief BB 2007/03 van

Nadere informatie

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 4 MAART 2019

BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 4 MAART 2019 BEKNOPT VERSLAG GEMEENTERAAD 4 MAART 2019 Aanwezig: Els Robeyns, burgemeester Herman Pipeleers, voorzitter Johan Cabergs, Ilse Bosmans, Kristien Treunen en Eric Martens, schepenen Benny Maes, Sandra Jans,

Nadere informatie

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke.

Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Kaprijke, 4 mei 2015 Gemeenteraadszitting van 30 april 2015 om 20.00 uur in de raadzaal van het Administratief Centrum te Kaprijke. Lijst met beknopte omschrijving van gemeenteraadsbesluiten volgens het

Nadere informatie

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015.

LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL 2015. 1 Gemeentebestuur PEPINGEN Provincie: Vlaams-Brabant Arrondissement: Halle-Vilvoorde LIJST AANGELEGENHEDEN ONDERWORPEN AAN HET ALGEMEEN ADMINISTRATIEF TOEZICHT ZITTING VAN DE GEMEENTERAAD VAN 28 APRIL

Nadere informatie

LIJST TER ATTENTIE VAN HET PUBLIEK

LIJST TER ATTENTIE VAN HET PUBLIEK Overzicht besluiten van de gemeenteraad Zitting van 30 april 2014 LIJST TER ATTENTIE VAN HET PUBLIEK 1. de dagorden met bijlagen werden via elektronische weg overgemaakt aan de raadsleden en bekend gemaakt

Nadere informatie

Aan de slag. Aan de slag als gemeenteraadslid Introductiesessies voor gemeenteraadsleden avond 2. Inhoud van deze avond 7/02/2013

Aan de slag. Aan de slag als gemeenteraadslid Introductiesessies voor gemeenteraadsleden avond 2. Inhoud van deze avond 7/02/2013 Aan de slag als gemeenteraadslid Introductiesessies voor gemeenteraadsleden avond 2 Aan de slag Inhoud van deze avond Hoe werkt de gemeenteraad in de praktijk Bevoegdheid GR en CBS Rechten en plichten

Nadere informatie

GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 13 FEBRUARI Lijst met de besluiten van de gemeenteraad, bedoeld bij artikel 285 van het Decreet Lokaal Bestuur

GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 13 FEBRUARI Lijst met de besluiten van de gemeenteraad, bedoeld bij artikel 285 van het Decreet Lokaal Bestuur GEMEENTERAADSZITTING VAN WOENSDAG 13 FEBRUARI 2019 Lijst met de besluiten van de gemeenteraad, bedoeld bij artikel 285 van het Decreet Lokaal Bestuur De lijst met de besluiten van de gemeenteraad van 13

Nadere informatie

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting

Dagorde gemeenteraad. Openbare zitting Dagorde gemeenteraad Zitting van 19 december 2011 ons kenmerk: LDS/WH/10 datum: 6/12/2011 contactpersoon: Lena De Smaele ' 09 272 66 11 In toepassing van de artikelen 19 e.v. van het gemeentedecreet van

Nadere informatie

VERSLAG OPENBARE ZITTING RAAD D.D. 8 SEPTEMBER 2011

VERSLAG OPENBARE ZITTING RAAD D.D. 8 SEPTEMBER 2011 OPENBAAR CENTRUM VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN PROVINCIE WEST-VLAANDEREN ARRONDISSEMENT KORTRIJK Blokkestraat 29a, 8550 Zwevegem Tel 056 76 52 00 Fax 056 75 81 55 E-mail: info@ocmw.zwevegem.be www.ocmwzwevegem.be

Nadere informatie

Verslag van de vergadering van donderdag 13 december 2018

Verslag van de vergadering van donderdag 13 december 2018 Verslag van de vergadering van donderdag 13 december 2018 Aanwezig: Paul Defranc - voorzitter Luc Deconinck - burgemeester Ann De Ridder, Eddy De Cock, Lydie De Smet, Betty Willems, Sarah Van Hassel, Jean

Nadere informatie

Gemeentebestuur De Haan

Gemeentebestuur De Haan Gemeentebestuur De Haan SEC/AD Gemeenteraad dd. 22.05.2014 OVERZICHTSLIJST In uitvoering van art. 252 van het gemeentedecreet, houdende o.a. regeling, voor het Vlaamse Gewest, van het bestuurlijk toezicht

Nadere informatie

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 13 NOVEMBER 2018

RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 13 NOVEMBER 2018 RAAD VOOR MAATSCHAPPELIJK WELZIJN VAN 13 NOVEMBER 2018 Aanwezig: Josée Poelmans, Voorzitter Greet Peeters, Maarten Aerts, Paul Snyers, Sander Ooms, Wendy Gevers, Willy Torfs, Maria Willems, OCMW Raadsleden

Nadere informatie

Persnota gemeenteraad 25 februari 2013 pagina 1

Persnota gemeenteraad 25 februari 2013 pagina 1 Persnota GR 25/02/2013 1. Goedkeuring huishoudelijk reglement gemeenteraad. De werking van de gemeenteraad wordt bepaald door het Gemeentedecreet en door het huishoudelijk reglement dat elke gemeenteraad

Nadere informatie

OCMW-raadszifting op 21/02/2019. Glabbeek, 12/02/2019

OCMW-raadszifting op 21/02/2019. Glabbeek, 12/02/2019 OCMW Glabbeek OCMW-raadszifting op 21/02/2019 Glabbeek, 12/02/2019 De Voorzitter van de OCMW-Raad heeft de eer u uit te nodigen tot het bijwonen van de Raad voor Maatschappelijk Welzijn, op donderdag 21

Nadere informatie

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 15 JULI 2013

NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 15 JULI 2013 NOTULEN VAN DE GEMEENTERAAD VAN 15 JULI 2013 Aanwezig: Verontschuldigd: Afwezig: Marc Doutreluingne, burgemeester; Wim Monteyne, Marc Claeys, Johan Rollez, Eddy Defoor, Marc Desloovere, Luc Vanassche,

Nadere informatie